Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Aπογοήτευση Καραμανλή από τα εγκαίνια του South Stream



Εγκαινίασε σήμερα τον αγωγό ο Πούτιν...
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε σήμερα επίσημα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας τις εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream ένα έργο που θα επιτρέψει στη Μόσχα να παραδίδει το φυσικό της αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τη ρωσική αγορά ενέργειας, αλλά επίσης και για εκείνη ολόκληρης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος. «Με τον Nord Stream, ο South Stream θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αξιόπιστες και άνευ προϋποθέσεων παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές, στην περίπτωση αυτή, στο νότιο τμήμα της Ευρώπης», πρόσθεσε.
Το έργο, του οποίου το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να επιτρέψει στη Μόσχα να παραδίδει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσια βάση στην Ευρώπη.Η διαδρομή, μέσω του βυθού της Μαύρης Θάλασσας, και μετά από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και έως την Ιταλία, αποφεύγει το έδαφος της Ουκρανίας, που μέχρι σήμερα ήταν σημαντική χώρα διέλευσης και βεβαίως αποφεύγει και την ...Ελλάδα.
Την σημερινή ημέρα αλλιώς την είχε σχεδιάσει ο Καραμανλής, που σύμφωνα με πληροφορίες παρακολούθησε την είδηση με ιδιαίτερη  απογοήτευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου