Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η ανεκτική μας δημοκρατία τον αφήνει ελεύθερο να λέει ότι γουστάρει με περίσσιο θράσος


'' ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ''...

... ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ...
Έντονη κριτική για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ασκεί με δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για επικράτηση των συντηρητικών θέσεων στην Ευρώπη που συνιστά καταδίκη των Ευρωπαίων πολιτών...

"Η επικράτηση συντηρητικών θέσεων στην Ευρώπη, με τη συρρίκνωση του κοινοτικού προϋπολογισμού, συνιστά καταδίκη της Ευρώπης, όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Για άλλη μια φορά, η συντηρητική Ευρώπη φοβήθηκε να επενδύσει στην ίδια την Ευρώπη και το μέλλον της.
Έτσι όμως, δεν πάμε πουθενά", τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
''Το επισημαίνω ακατάπαυστα εδώ και τρία χρόνια: Την ώρα που πολλές χώρες είναι αναγκασμένες να ακολουθήσουν δύσκολα και απαιτητικά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής σε εθνικό επίπεδο, επιβάλλεται να υπάρξει ένα γενναίο Πρόγραμμα Επενδύσεων από την ίδια την ΕΕ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με επενδύσεις στην εκπαίδευση και στην καινοτομία, σε μια σύγχρονη πράσινη οικονομία, σε υποδομές συγκοινωνιών και τηλεπικοινωνιών, σε δίκτυα πράσινης ενέργειας, στο διαδίκτυο. Για μια Ευρώπη ανταγωνιστική και πάνω από όλα ανθρώπινη, με βιώσιμη ανάπτυξη, που θα δημιουργεί δουλειές για όλους και θα προσφέρει πολλές δυνατότητες στους νέους ανθρώπους. Μια Ευρώπη που δεν παρακολουθεί άπραχτη τα εκατομμύρια των νέων ανέργων της, αλλά αναλαμβάνει γενναίες πρωτοβουλίες για να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας παντού.
Ο φόβος της συντηρητικής Ευρώπης να ασχοληθεί σοβαρά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ και να προχωρήσει σε ένα σοβαρό Πρόγραμμα Επενδύσεων, δεν δίνει απαντήσεις στις αιτίες των προβλημάτων που ταλανίζουν τις ευρωπαϊκές χώρες και δεν αντιμετωπίζει την ύφεση. Απειλεί με κατακερματισμό την ίδια την Ένωση. Απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών μας. Ρίχνει λάδι στη φωτιά της εθνικιστικής ρητορικής που απειλεί ό,τι χτίσαμε, όλοι οι Ευρωπαίοι μαζί, τις τελευταίες δεκαετίες.
Την ώρα που χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, μια δημοκρατική και συμμετοχική Ευρώπη, δεν επιτρέπεται να επικρατήσει ατολμία, σκοπιμότητες και επιστροφή στις εθνικές περιχαρακώσεις", επισημαίνει στη μακροσκελή δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και κάτι ακόμη, συνεχίζει. "Όσοι σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πράξεις ή με την σιωπή τους, στάθηκαν απέναντι στην προοπτική ενός δημοψηφίσματος που θα λειτουργούσε ευεργετικά για την Ελλάδα, για ολόκληρη την Ευρώπη και θα κινητοποιούσε τους Ευρωπαίους πολίτες προς αυτήν την κατεύθυνση, ας αναλογιστούν σήμερα τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η απειλή ενός δημοψηφίσματος, αλλά σχεδιασμένου να οδηγήσει σε λιγότερη Ευρώπη. Στην πρώτη περίπτωση η συντηρητική Ευρώπη αντέδρασε. Στη δεύτερη, υπέκυψε. Μόνο μια προοδευτική Ευρώπη μπορεί να δώσει προοπτική στους πολίτες της.", καταλήγει ο κ. Παπανδρέου.


fimotro.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Δεν άρεσε στους νταβατζήδες η απάντηση Καραμανλή…


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

…όπως δεν θα τους αρέσει και η συνέχεια!

Η απάντηση στην “Πίπη την Φακιδομύτη” που οραματίστηκε ο Πρετεντέρης νοσταλγώντας προφανώς τον Σημίτη και την τρομερή παρεμβατικότητα του Ραν Ταν Πλαν στην δικαιοσύνη. Φανταστείτε πόσο “τρόμαξε” ο Πεπόνης, που πήρε σηκωτό τον υπάλληλο του Παπακωνσταντίνου και σήκωσε ότι υπήρχε μέσα στο υπουργείο.

Μετά την πρώτη κρυάδα, σήμερα βγαίνουν αλλαλάζοντες λέγοντας ότι ο Καραμανλής “δεν γνώριζε τίποτα”!! Σε λίγο θα γράφουν ότι “θαυμάζει τον Στουρνάρα”. Εκτός εάν ανακαλύψουν το μυστικό σενάριο ότι η πρώτη θέση στο επικρατείας του Καμμένου δεν ανήκειστον Πεπόνη, αλλά στον Κώστα Καραμανλή.

Όπως και να ‘χει, με τον πανικό τους γι’ αυτά που έρχονται, βάλε και κάτι επιτρόπους σε τράπεζες που θα ξεσκονίσουν κάθε Ευρώ διαφημιστικής δαπάνης, λησμόνησαν να γράψουν καμμιά αγιογραφία για τον Γιάννο, που ως γνωστόν δεν είναι Άκης. Εάν “πέσει”, θα πάρει πολύ κόσμο μαζί του.

ΥΓ. Τι έγινε βρε παιδιά; Δεν πήγε ο Σημίτης στον ΟΗΕ; Γιατί ένα πουλάκι μας είπε πως τώρα δεν μπορεί να πάει ούτε για επίσκεψη…

Να τελειώνουμε με το αυγό του φιδιου.


 Διώξτε τη Ρεπόυση
Μέτα την  εκδίωξη Θεοδωρίδη από το ΣΥΡΙΖΑ το γάντι πέφτει στη ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση που επιβάλλεται να διώξει τη προκλητική κ. Ρεπούση.
 Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η εκδίωξη του κ. Νάσου Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το προκλητικό παραλήρημα για τα Ίμια.
Η απόφαση της Κουμουνδούρου να παύσει τον κ. Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής ρίχνει το γάντι στη ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση που επιβάλλεται να πάρουν θέση επιτέλους για την κ. Μαρία Ρεπούση.
Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει επανειλημμένα  με τις δηλώσεις της για τα εθνικά θέματα, ενώ υπενθυμίζεται ότι  η ίδια είχε αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο όταν ο πρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Τότε η ΔΗΜΑΡ και ο Φ. Κουβέλης είχαν «καλύψει» τη βουλευτή του κόμματος υποστηρίζοντας πως «η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους».
Η κ. Ρεπούση έγινε γνωστή και από το βιβλίο ιστορίας της Στ’ δημοτικού με τον περίφημο ”συνωστισμό” που έγινε στην Σμύρνη.
Στρογγυλοποιώντας δηλαδή την γενοκτονία της Μ. Ασίας από τον Κεμάλ ο οποίος εκτός από σύμμαχος του Μουσολίνι υπήρξε και ίνδαλμα του Χίτλερ.  Ο ίδιος ο Χίτλερ μάλιστα είχε δηλώσει με περηφάνια ότι αποτελούσε δεύτερο καλύτερο μαθητή του Κεμάλ μετά τον Μουσολίνι. Ενώ η γενοκτονία των χριστιανών  της Μ. Ασίας υπήρξε ο προπομπός του Ολοκαυτώματος.
«Ποιος θυμάται τους Αρμένιους», ούρλιαξε ο παράφρονας Φύρερ δίνοντας το σύνθημα στα ναζιστικά στίφη για την «τελική λύση», όπως ονόμαζε το ολοκαύτωμα των Εβραίων.
Η κ. Ρεπόυση ήταν επίσης αυτή που είχε ζητήσει να καταργηθεί η έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, τις οποίες είχε χαρακτηρίσει ως… «εθνικιστικά κιτς».
Αν ο κ. Θεοδωρίδης εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του για τα Ίμια, μήπως ήρθε η ώρα να πάρει επιτέλους θέση και η ΔΗΜΑΡ για την προκλητική κ. Ρεπούση;
Μήπως πρέπει το Μαξίμου να ζητήσει να εκδιωχθεί από τη ΔΗΜΑΡ η βουλευτής που προσβάλει με τις απόψεις της το έθνος, την ιστορία και τον ελληνισμό;
Η πραγματική ιστορία έχει διδάξει: ΌΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ ΞΥΠΝΑ ΜΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ !

ΕΛΑΣ προς Παπανδρέου: Μην ξεμυτίσεις, δεν μπορούμε να σε προστατεύσουμε!


Ως άλλος Νέρωνας ο τέως πρωθυπουργός, ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη Business Class βεβαίως βεβαίως, κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά κάπου εκεί άρχισαν οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Αφού ύμνησε τον λαοπρόβλητο δήμαρχο Μπουτάρη στο φόρουμ που γινόταν μέσα στο ξενοδοχείο, είχε την φαεινή ιδέα να επισκεφθεί την πόλη…

“Μην βγεις έξω, δεν μπορούμε να σε προστετεύσουμε”! Του διεμήνυσε η ΕΛΑΣ σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η “Δημοκρατία”! Ήταν μάλιστα τέτοια η ανησυχία των αρχών που τον έκαναν να ακυρώσει ακόμα και το γεύμα στο βυζαντινό μουσείο που είχε οργανώσει!

Εντέλει την έβγαλε μέσα στο πολυτελές MED, συνεχίζοντας τις προκλήσεις αφού κάλεσε την κυβέρνηση να …αγνοήσει την απόφαση του ΣτΕ για τον λαθρονόμο Ραγκούση! Νομίζοντας ότι είναι ακόμα Ιούλιος Καίσαρ, υπεράνω νόμων και θεσμών. Μάλλον στον Κόμμοδο παραπέμπει…

ΘΑ ΜΑΣ "ΠΙΟΥΝ" ΤΟ ΑΙΜΑ Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων ακόμα και για ένα ευρώ! - Απόγνωση στην κοινωνία


Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον οι εφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές (συντάξεις, ενοίκια κλπ).
Σε μεθόδους τουρκοκρατίας καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να «πιεί» το αίμα των πολιτών με το «μπουρί» και να μην τους αφήσει ούτε κεραμίδι στο κεφάλι, αφού για ελάχιστα ποσά είναι διαθέσιμη να τους πάρει τα πάντα.
Η καθίζηση των εισπράξεων εσόδων (από την έμμεση φορολογία κυρίως) που σημειώθηκε τον Ιανουάριο (απολύτως φυσιολογική αφού «στράγγιξαν» την αγορά, και κανείς δεν έχει χρήματα για κατανάλωση), σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος ειδικός γραμματέας εσόδων ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους εφόρους, για να συζητήσει μέτρα για όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν το δημόσιο.
Οι εντολές που έχουν πάντως οι εφορίες είναι να εφαρμόζουν πολύ αυστηρά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εισόδων, ειδικά σε περιπτώσεις μη συνεργάσιμων πολιτών που αρνούνται κάθε συνεννόηση και συνεργασία με τις Αρχές στην πληρωμή των φόρων, όπως δηλαδή γίνεται με τους τοκογλύφους στην «πιάτσα» το Δημόσιο αναλαμβάνει τον ρόλο του «στραμπουληχτή» μέχρι να πληρώσουμε τα οφειλόμενα, τα οποία αυθαιρέτως οφείλουμε, αφού με τόσους φόρους είναι αδύνατον να μην οφείλουμε .
Σε κάθε περίπτωση πάντως, και για 1 ευρώ ακόμη που αφήνει απλήρωτο από τους φόρους του κάθε πολίτης, οι ΔΟΥ έχουν εντολή να στέλνουν άμεσα ατομική ειδοποίηση από την πρώτη μέρα καθυστέρησης στον φορολογούμενο. Με αυτή του υπενθυμίζουν ποια "αναγκαστικά" μέτρα προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).
Για τους επόμενους τρεις μήνες η κάθε Εφορία οφείλει να «βομβαρδίζει» τον οφειλέτη με την ίδια υπενθύμιση, καλώντας τον είτε να πληρώσει την οφειλή, είτε να σπεύσει στην ΔΟΥ για να ζητήσει να μπει σε ρύθμιση πληρωμής του χρέους του.
Από την 10η μερα του τέταρτου μήνα από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής του φόρου ή της δόσης του, οι ΔΟΥ κινούνται πλέον στην εφαρμογή των μέτρων. Αυτά περιλαμβάνουν –διαδοχικά αλλά όχι πάντα- μέτρα δεσμεύσεως ή κατασχέσεως περιουσιακων στοιχείων, είτε αυτά βρίσκονται στο όνομά του («εις χείρας του οφειλέτη»), είτε και όταν ακόμα ανήκουν σε άλλους (Κατάσχεση «εις χείρας τρίτων»). Συγκεκριμένα προβλέπεται:
- Δέσμευση πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων: ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μετοχές, αυτοκίνητα κλπ, που βρίσκονται στο όνομα του οφειλέτη, δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν χωρίς το δημόσιο να εισπράξει πρώτα τα λεφτά του. Είναι το πρώτο μέτρο προστασίας που λαμβάνουν οι έφοροι, από φόβο μήπως κάποιος οφειλέτης ρευστοποιήσει ή μεταβιβάσει την περιουσία του σε άλλους, για να μη βρει το δημόσιο τίποτα να εισπράξει.
- Κατάσχεση «εις χείρας τρίτων», δηλαδή απαιτήσεων και εσόδων που δικαιούται ο οφειλέτης από άλλους. Για παράδειγμα, εφόσον διαταχθούν τα μέτρα, ο ενοικιαστής ενός ακινήτου καλείται να πληρώσει τα ενοίκια στο δημόσιο και όχι στον μισθωτή, εφόσον αυτός έχει χρέη από φόρους που δεν πληρώνει. Αντίστοιχα και επιχειρηματίες-προμηθευτές που περιμένουν να πληρωθούν από πελάτες τους, στερούνται τα λεφτά αυτά καθώς το κράτος τα αναζητά απευθείας από αυτούς που τους τα οφείλουν.
- Κατασχέσεις γίνονται και στους μισθούς και τις συντάξεις. Ακατάσχετο μένει θεωρητικά το 75% του μισθού ή της σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο που αποδίδεται στον δικαιούχο δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 1.000 ευρώ. Στην πράξη όμως η κατάσχεση μισθού δεν σταματά εκεί. Αν κάποιος έχει δεύτερο μισθό, σύνταξη ή άλλο εισόδημα, τότε και αυτά συνυπολογίζονται στα 1.000 ευρώ τα οποία πρέπει να του απομένουν για να ζει. Σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος έχει μισθό 1.020 ευρώ αλλά εισπράττει και άλλα 340 μηνιαίως πχ από μια δεύτερη απασχόληση, τότε δεν χάνει μόνο 20 ευρώ από την πρώτη (για να του μείνουν τα 1.000) αλλά και τα 340 ευρώ από την δεύτερη εργασία του!
- Κατασχέσεις ακινήτων: για πρώτη φορά σχεδιάζονται προγράμματα πλειστηριασμών από τις εφορίες. Εκτός από την δέσμευση ή την κατάσχεση υπέρ του δημοσίου, οι ΔΟΥ αναμένουν οδηγίες για να βγάλουν «στο σφυρί» ακίνητα των οφειλετών που έχουν ήδη κατασχεθεί (κυρίως επιχειρηματιών). Ωστόσο πρόκειται για τρομερά χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία που δύσκολα μπορεί να αποδώσει έσοδα, λόγω της κρίσεως στην κτηματαγορά, ενώ κοστίζει σημαντικά και στο ίδιο το δημόσιο (για δικαστικούς επιμελητές κλπ).
Μετά όλοι αυτοί οι κύριοι της κυβέρνησης θα μιλούν υποκριτικά για όλον τον κόσμο που αυτοκτονεί, και πέφτει από την ταράτσα του σπιτιού του, και θα μας λένε ότι «η ζωή είναι ωραία» και να μην παραδινόμαστε. Τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα, και τα σκορπίζει εύκολα ο αέρας.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Γ.ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ Πειρατές Βρυξελλών: Αρπάζουν τα κοιτάσματα της Κύπρου - Τα βάζουν σε "ειδικό λογαριασμό"


"Ξερογλείφονται" οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου και πλέον απροκάλυπτα δηλώνουν την πρόθεσή τους να τα αρπάξουν για ένα "κομμάτι ψωμί".
Ο ίδιος ο επικεφαλής του Eurogroup, Ολλανδός Γ. Ντάισελμπλουμ, ζήτησε πριν λίγο να δημιουργηθεί "ειδικός λογαριασμός" (!), όπου θα μπαίνουν τα έσοδα από το κυπριακό φυσικό αέριο, ο οποίος θα ελέγχεται από τους δανειστές!
"Τα μελλοντικά έσοδα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο θα ληφθούν υπόψη στις συζητήσεις που γίνονται για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα", δήλωσε, ενώ προσέθεσε: "Περιμένουμε τις πρώτες εξορύξεις, να δούμε πόσο είναι, τι είδους αέριο είναι, τι ποιότητας, και μετά θα συμπεριλάβουμε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο πρόγραμμα".
"Θα υπάρξει ένας ξεχωριστός λογαριασμός, στον οποίο θα μεταφέρονταν τα έσοδα από το αέριο", συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική Κάτω Βουλή στην Χάγη!
Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι πριν τα έσοδα αυτά συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους, θα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά σε ό,τι αφορά το συνολικό ύψος στο οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή, τα έσοδα θα μπορούσαν να ανέλθουν την πρώτη χρονιά σε 18 δισ. ευρώ ή μεταξύ 100 και 300% του κυπριακού ΑΕΠ.
Δηλαδή αντί "πινακίου φακής" που είναι το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης των κυπριακών τραπεζών που τις βούλιαξε το ελληνικό "κούρεμα", θέλουν  οι γραφειοκράτες ολόκληρα τα κοιτάσματα!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ME NON-PAPER Καραμανλικό μανιφέστο με ρουκέτες κατά τρόϊκας και Γ.Στουρνάρα για οικονομία - εθνικά


Ρουκέτες εξαπολύει κατά του Γ.Στουρνάρα η πλευρά των καραμανλικών της ΝΔ, (η πλέον ευάριθμη ομάδα μέσα στην ΚΟ της ΝΔ, περισσότεροι και από τους "σαμαρικούς") με non-paper που κυκλοφόρησαν το οποίο απαντά στις συκοφαντίες του υπουργού Οικονομικών και ανθρώπου της τρόϊκα κατά του Κ. Καραμανλή για τον "δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας 2007-2009".
Η παρέμβαση των καραμανλικών, σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, γίνεται με την έγκριση του Κ. Καραμανλή και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί είναι η πρώτη φορά που δίνει έγκριση σε μία ομαδική οργανωμένη πολιτική κίνηση από το 2009. 
Στο non paper αναφέρεται ότι η Αντιπολίτευση δεν άφησε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει, ούτε να περιορίσει το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντας τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για να την οικονομική διαχείριση,το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος τού τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση και τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, για«μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει».
Παράλληλα, επιρρίπτουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τονίζοντας ότι « η κυβέρνηση Παπανδρέου ξόδεψε συνειδητά 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του την επόμενη χρονιά», που κατά τους «καραμανλικούς» αποδεικνύεται «από το γεγονός ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε. Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ», ενώ ίδιου τύπου κατηγορίες γίνονται και για την διαχείριση των αμυντικών δαπανών.
Για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 όταν κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα και σημειώθηκε μεθοδευμένη έκρηξη του ελλείμματος, τονίζουν ότι «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της τρόϊκας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!», όπως καταλήγει το non-paper.
Με βάση την παραπάνω συλλογιστική, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «φούσκωσε» το έλλειμμα το 2009 και χρησιμοποιούν τα εξής επιχειρήματα:
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο.
*Στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο τους επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009, και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές για να περιορίσει  αισθητά την οφειλή.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.
*Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας.
*Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα) χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου.
*Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδα. Η υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ.
 «Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, για να φθάσει στο σύνολο του έτους περίπου στα 3 δισ. ευρώ ! Δηλαδή , στο τελευταίο τρίμηνο οι απώλειες εσόδων ήταν διπλάσιες από ό,τι στο 9μηνο που κυβερνούσε τη χώρα η ΝΔ» σημειώνουν οι «καραμανλικοί» και συνεχίζουν: «Αν η κυβέρνηση κατάφερνε να διατηρήσει τις, έστω και μη ικανοποιητικές κατά το ΠΑΣΟΚ, επιδόσεις της ΝΔ στο διάστημα που είχε την ευθύνη, (αν για παράδειγμα δεν καθυστερούσε τρεις μήνες να τοποθετήσει γενικό γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών) τότε ο προϋπολογισμός θα είχε επιπλέον έσοδα 1,7 δισ. ευρώ».
Στη συνέχεια, αναφέρουν ότι το άθροισμα όλων των παραπάνω ισούται με 9,3 δισ. ευρώ και πως η διαφορά ως τα 10 δισ. οφείλεται σε επιμέρους κονδύλια, όπως αυξημένες δαπάνες για τόκους, λιγότερα έσοδα από το φόρο κινητής τηλεφωνίας, κ.α.
«Αυτό είναι το δήθεν κρυφό έλλειμμα και είναι πλέον φανερό σε ποιόν οφείλεται. Αντίθετα, το 2010 η κυβέρνηση έκοψε τις δαπάνες για το ΠΔΕ, περιόρισε τις επιστροφές φόρων κλπ, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να εμφανίζεται μειωμένο» υπογραμμίζουν.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.
Η απάντηση είναι 100% σε πολιτικό και όχι προσωπικό επίπεδο και δεν έχει ως στόχο μόνο να διώξει την λάσπη που έριξε ο Γ.Στουρνάρας επάνω στον Κ.Καραμανλή, αλλά και να προβληθεί μια νέα πλατφόρμα, μια νέα πολιτική πρόταση που αναμένεται από πολλούς Έλληνες από την πλευρά του Κ.Καραμανλή, αν και όποτε αποφασίσει να επανέλθει στα κοινά...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε άλλη χώρα θα έκλαιγαν οι γονείς πάνω από φέρετρα


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Το αντάρτικο πόλεων, στο πλαίσιο της τρομοκρατίας, είναι ζόρικη δουλειά, όπως και γενικά η σκληρή εγκληματικότητα. Οι ένοπλες ληστείες, η αρπαγή ομήρων και η διαφυγή εμπεριέχουν «επαγγελματικούς» κινδύνους, όπως και η κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση βομβών. Γι’ αυτό άλλωστε η τρομοκρατία ανήκει στις μορφές του ανορθόδοξου πολέμου, καθώς διδάσκουν και τα εγχειρίδια των Ειδικών Δυνάμεων.

Αν είσαι και μοσχαναθρεμμένος, σου 'ρχονται πιο βαριά όσα μπορεί να επιφυλάσσει η παρανομία στη «στραβή». Διότι ο δρόμος προς την «επαναστατική» Βαλχάλα ενίοτε έχει σφαίρες, κλοτσομπουνίδι, φυλακή και συχνά θάνατο.

«Επανάσταση» θερμοκηπίου, σαλονάτη, υπό την ανοχή του κράτους, ασφαλής και μη μου άπτου, δεν υπάρχει. Αμα βγεις στο κλαρί και θες στα σοβαρά να σηκώσεις τα όπλα κατά του «συστήματος» και των κακών «μπάτσων», τότε, αφού τα καταφέρεις και σε πάρουν στα σοβαρά, μην περιμένεις να σε κεράσουν cheesecake και καφέ με γεύση βανίλια από τα Στάρμπακς, όταν συναπαντηθείτε.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το πιθανότερο είναι ότι η Αστυνομία θα είχε ανοίξει πυρ στο ψαχνό κατά των ληστών, τρομοκρατών και απαγωγέων. Οι ταραγμένοι γονείς τους, αντί να λένε αυτά τα αξιοπερίεργα, που ακούσαμε και τα οποία λέγονται μόνο στο Βαλκανιστάν, χωρίς να πέφτουν ντουβάρια, θα σπάραζαν πάνω από φέρετρα.

Ευτυχώς, δεν έγινε έτσι - κι αυτή είναι μια πτυχή της μεγάλης επιτυχίας της Αστυνομίας και του κ. Δένδια, που αποδεικνύεται κάθε μέρα όλο και πολυτιμότερο κεφάλαιο για τη χώρα και την υλοποίηση των εντολών του πρωθυπουργού. Διότι μια ημέρα των ημερών οι έξαλλοι νεαροί θα θυμούνται με δέος τις παρλαπίπες που τους αφιόνισαν και θα κάνουν τον σταυρό τους, που βγήκαν ζωντανοί από την πλάνη τους. Το ξαναείπαμε: «Ο άνθρωπος γεννιέται εμπρηστής και πεθαίνει πυροσβέστης». Κρίμα λοιπόν να εξοντώνεις αυτόν που σχεδόν σίγουρα μια μέρα θα μετανιώσει πικρά.

Καταλαβαίνω τον πόνο, τον φόβο, ίσως και τις ενοχές, γονιών που βλέπουν τα τέκνα τους μπλε μαρέν, με χειροπέδες και στην πόρτα του Κακουργιοδικείου. Λογικό κι ελληνικό να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους άνευ όρων, κι ας πουν και πράγματα προκλητικά, ανόητα και παράλογα.

Αυτό όμως έχει ένα όριο. Και κυρίως έχει όρια η σπέκουλα κάποιων ΜΜΕ και της Κουμουνδούρου.

Η υπόθεση αυτή, γι’ άλλη μια φορά, αποκάλυψε πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία αλληθωρίζει προς την τρομοκρατία με ανεκτικότητα και πόσο «ψοφάει» ν’ αλλάζει την ατζέντα. Αν παρακολουθήσεις το παραλήρημα των συριζαίων εκπροσώπων και την μπουρδολογία δημοσιογράφων, «ειδικών» του δίφραγκου και του κάθε βαρεμένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα νομίζεις ότι οι «κακοί μπάτσοι» πιάσανε οικολόγους εκδρομείς, ενώ πήγαιναν εκδρομή στον «Αρκτούρο», και τους έκαναν νταούλι στο ξύλο.

Ποια είναι τα ψυχρά συμπεράσματα; Γι’ άλλη μια φορά οι τρομοκράτες δεν ήταν εξωγήινοι, «ακροδεξιοί», προβοκάτορες της Αστυνομίας. Το παραμύθι της Κουμουνδούρου αποδεικνύεται ξανά μια κουρελιασμένη πατσαβούρα.

Οι βαριά οπλισμένοι αναρχικοί, κατά δήλωσή τους, είναι προϊόντα των μαϊμού Δεκεμβριανών, που τόσο υπέθαλψε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία, που τόση βενζίνη έριξε στη φωτιά εκείνης της απίστευτης αθλιότητας, καπηλεία μιας τραγικής δολοφονίας ενός παιδιού.

Οι συλληφθέντες κι άλλοι νέοι είναι προϊόντα ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος, οικογενειακού, σχολικού, κοινωνικού. Κάποιοι καθηγητάδες, άγος της Παιδείας μας, πήγαιναν τα παιδιά της τάξης τους να πετροβολήσουν αστυνομικά τμήματα. Κάποιοι δεν έμαθαν στα παιδιά τους την αγάπη στην πατρίδα και στο έθνος, το καθήκον υπεράσπισης των θεσμών και των νόμων και τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας, όσα προβλήματα κι αν έχει. Μέσα από αυτόν τον κύκλο του μηδενιστικού ακτιβισμού, που τόσο χάιδεψε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία, στρατολογούνται από κάποιους αυτοί που εντάσσονται στον εσώτερο κύκλο της αριστερής επαναστατικής βίας.

Γιατί ξέρετε τι είναι τελικά οι τρομοκράτες; Το υποσυνείδητο της Κουμουνδούρου, το απωθημένο των συνιστωσών, αυτό που κατά βάθος γουστάρουν. Ψυχικά ταυτίζονται με τα φανατισμένα προϊόντα των ιδεοληψιών τους. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Γι’ αυτό η με τόσο μίσος και παραπληροφόρηση επίθεση κατά της Αστυνομίας και της κυβέρνησης. Πώς άραγε συλλαμβάνεις βαριά οπλισμένους, που κρατούν όμηρο πολίτη; Τους παρακαλάς; Τους κερνάς φοντάν; Φωνάζεις τη μαμά τους να το κανονίσει; Ή μήπως ασκείς την απολύτως απαραίτητη βία για να τους αφοπλίσεις, ν’ απελευθερώσεις τον όμηρο και να τους περάσεις χειροπέδες; Πως αντιμετωπίζουν εγκληματίες με καλάσνικοφ οι αστυνομίες των σοβαρών χωρών; Α) Τους ρίχνουν λουκουμόσκονη; Β) Τους καταριούνται και τους μουντζώνουν; Γ) Ασκούν βία; Θα σας αποκαλύψω το τρομερό μυστικό: επιλέγουν το Γάμα κι εκεί απάνω μπορείς να χτυπηθείς άσχημα κι ας μην το πιστεύει η μαμά σου…

“Ανακάλυψαν” μαύρη τρύπα στα έσοδα με το ..καλημέρα του 2013! Συγχαρητήρια! Ανακαλύψτε τώρα και τον τροχό..


esodaΣε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού έγινε η τρομερή «ανακάλυψη» ότι τα έσοδα με το ..έμπα του έτους παρουσιάζουν υστέρηση 7% σε σύγκριση με τον στόχο που έχει τεθεί, ενώ σε σχέση με πέρυσι μειώθηκαν κατά περίπου 16%.

Η «μαύρη τρύπα» αγγίζει τα 305 εκατ. ευρώ, με την εικόνα στον τομέα των εισπράξεων από ΦΠΑ να είναι δραματική. Με βάση τα στοιχεία οι εισπράξεις από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας είναι μειωμένες κατά 15% και ο λόγος δεν είναι άλλος από την πτώση του τζίρου στην αγορά και φυσικά η μείωση κατά 70% των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία Ιανουαρίου, τα καθαρά έσοδα Ιανουαρίου ανήλθαν σε 4,050 δισ. ευρώ από 4,357 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος για το συγκεκριμένο μήνα. Σε σχέση με τις εισπράξεις του περυσινού Ιανουαρίου μάλιστα, η μείωση των εσόδων ανέρχεται σε 16% καθώς τον αντίστοιχο μήνα του 2012 τα καθαρά έσοδα είχαν διαμορφωθεί στα 4,827 δισ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση της τρόικα που επανέρχεται στα τέλη του μήνα και θα θέλει να δει μια οικονομία εντός στόχων. Μην ξεχνάμε ότι πλέον με βάση το μνημόνιο, υπάρχουν και οι ρήτρες απόκλισης. Αυτό σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να έρθουν και νέα μέτρα.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι η πρώτη μετά την επίσημη παραδοχή του ΔΝΤ για τους λάθος υπολογισμούς.

Στο σπίτι του είχε πάρει ο κ. Παπακωνσταντινου το απόρρητο πρωτόκκολο…


Απίστευτη αποκάλυψη…..
Ο  Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε πάρει μαζί του ολόκληρο το απόρρητο πρωτόκολλο του υπουργείου..
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπάλληλος Νίκος Χρηστίδης, του τμήματος Πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών, όταν έφτασε το πρώτο CD στην Ελλάδα. Ο κ. Νίκος Χρηστίδης στην κατάθεση του στην Προανακριτική επιτροπή που διερευνά τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ και τυχόν ευθύνες του κ.Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι φεύγοντας  τον Ιούνιο του 2011από το υπουργείο Οικονομικών ο κ.Παπακωνσταντίνου, ζήτησε και πήρε μαζί του ολόκληρο το απόρρητο πρωτόκολλο του υπουργού, μαζί με δύο κουτιά με διάφορα έγγραφα !!!!

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι δύο κόσμοι της Ελλάδας του Μνημονίου


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Αμοιβές 215.000 και 185.000 και 165.000 ευρώ τον χρόνο για στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιβλέπει τις τράπεζες

Με απόγνωση εκατομμύρια εργαζόμενοι είδαν αυτές τις μέρες τους μισθούς τους να μειώνονται και πάλι λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ στο εισόδημα. Ολο και πιο δύσκολο, συχνά αδύνατο γίνεται να τα φέρουν βόλτα.
Ταυτόχρονα το αρπακτικό τέρας της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αυξάνει τα φορολογικά βάρη εκατομμυρίων Ελλήνων μονιμοποιώντας τον δήθεν έκτακτο φόρο, το διαβόητο χαράτσι, που είχε επιβάλει στα ακίνητα. Ο ζυγός του Μνημονίου γίνεται όλο και πιο βαρύς για το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας μας.
Οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους είναι βεβαίως πανευτυχείς για το γεγονός ότι η πολιτική της οικονομικής και κοινωνικής εξουθένωσης των Ελλήνων προχωρά χωρίς σοβαρές αντιδράσεις, χωρίς εκρήξεις και εξεγέρσεις που θα απειλούσαν τη σταθερότητα του συστήματος και θα έθεταν έτσι υπό αμφισβήτηση τον στόχο των Γερμανών να φτωχύνουν όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες – όπως άλλωστε και όλοι οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ιταλοί κ.λπ. Αν ακόμη υπάρχουν Ελληνες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά ότι αποκλειστικός στόχος του Μνημονίου είναι να φτωχύνει δραματικά ο πληθυσμός της χώρας μας και πιστεύουν ότι αυτή η εξοντωτική οικονομική πολιτική στοχεύει στη διόρθωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, τότε είναι αθεράπευτα αφελείς.
Οι ξένοι δυνάστες πάντως και οι κυβερνητικοί εκτελεστές των εντολών τους αισθάνονται πλέον τόσο σίγουροι για την πολιτική κυριαρχία τους ώστε αρχίζουν τώρα να κάνουν και ανοιχτά προκλητικές κινήσεις. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον διορισμό στελεχών εκ μέρους της κυβέρνησης με αμοιβές, οι οποίες δείχνουν να λοιδορούν τα αιματηρά οικονομικά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλει η κυβέρνηση εκατομμύρια πολιτών.
Αφορμή για το σχόλιο αυτό είναι η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών του διορισμού και της αμοιβής νεαρής κυρίας ως διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Επί τέσσερα και πλέον συναπτά έτη, ως τον Ιούνιο του 2017, η εν λόγω κυρία θα εισπράττει… 215.000 ευρώ ετησίως – κάπου 18.000 ευρώ μηνιαίως, αν προτιμάτε! Σχεδόν ένα χιλιάρικο μεροκάματο, αν δουλεύει πενθήμερο! Λίγο πιο φτωχική, η αμοιβή του αναπληρωτή της, ο οποίος θα προσπαθεί να τα… κουτσοβολέψει με τα 185.000 ευρώ ετησίως που θα του δίνουν – μόνο 15.000 ευρώ τον μήνα. Αρχίζουμε να ανησυχούμε όμως πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ένας «φυτευτός» από το ΔΝΤ στο ΤΧΣ που θα επιβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ελλάδας, καθώς με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι αυτός πρέπει να τα βγάλει πέρα με μόλις 165.000 ευρώ ετησίως, ούτε καν ακριβώς 14.000 ευρώ τον μήνα.
Τι να πει κανείς; Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα παραδείγματα έχει κατά νου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν κάνει λόγο για «αδικίες που θα επανορθωθούν» μόλις βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας! Πάντως, αν κάποιος αμφιβάλλει παρ’ όλα αυτά για την αποκατάσταση των αδικιών, ας κοιτάξει γύρω του για να διαπιστώσει πώς προωθείται συνετά, μεθοδικά και τεκμηριωμένα η αποκατάσταση των θυμάτων των απατεώνων που χειραγώγησαν τις τιμές και δημιούργησαν τη φούσκα του χρηματιστηρίου στη χώρα μας: τον Απρίλιο του 2013 θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 50 άτομα που εξαπάτησαν τους επενδυτές στα τέλη του περασμένου αιώνα και στις αρχές του τρέχοντος, εκεί κατά τα έτη 1999 και 2000! Το γεγονός ότι η δίκη ορίστηκε να γίνει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια αφότου έσπασε η χρηματιστηριακή φούσκα, με αποτέλεσμα να μοιάζει εκείνη η εποχή σε σύγκριση με τη σημερινή αιώνες πίσω, συνιστά προφανώς ασήμαντη λεπτομέρεια.
Σημασία έχει ότι με τις ενέργειες των κατηγορουμένων «εξαπατήθηκε το επενδυτικό κοινό που αγόραζε τις μετοχές σε τιμές που με τεχνάσματα διαμορφώνονταν σε υψηλότερα επίπεδα», όπως αναφέρει το βούλευμα και τελικά οδήγησαν σε «απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, ενώ οι ίδιοι καρπώθηκαν παράνομα ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά». Τώρα, βέβαια, κατά πόσο θα καταστεί δυνατό μετά από δεκαπέντε χρόνια να καλύψουν αυτά τα χρηματιστηριακά λαμόγια τις χρηματικές ζημιές που υπέστησαν τα θύματά τους σε περίπτωση που καταδικαστούν, είναι άκρως αμφισβητήσιμο. Η βαθύτερη πολιτική ουσία πάντως όσων προαναφέρθηκαν είναι ότι στην Ελλάδα του Μνημονίου βαθαίνει η άβυσσος που χωρίζει τους δύο κόσμους της χώρας μας. Από τη μια τα εκατομμύρια πολίτες που εξαθλιώνονται για να πληρώνουν το κράτος με αμοιβές που εκμηδενίζονται και από την άλλη οι λίγοι που πλουτίζουν στην υγεία των κορόιδων…
ethnos.gr

Αθλιότητες εις βάρος του Γρ. Πεπόνη



-Χονδροειδής απόπειρα ακύρωσης του αδέκαστου δικαστικού από ΜΜΕ
-Οργανωμένο σχέδιο με σύμπραξη Μαξίμου-Βενιζέλου και οργανωμένων συμφερόντων

Η καθεστωτική αντίληψη χρησιμοποιεί, ως βραχίονα, τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Η αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για όλα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία επιβεβαιώθηκε από τις απίστευτες αθλιότητες εναντίον του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. 
Με κυνικό τρόπο, γνωστή καθημερινή εφημερίδα, ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι η θητεία των δύο εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη δεν θα ανανεωθεί. 
Επιπρόσθετα, μεταφέρει την πληροφορία ή την εκτίμηση ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης έχει δεχθεί πρόταση να είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο στόχος είναι προφανής, θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα και να ακυρώσουν το έργο του έντιμου δικαστικού.
Από που εκπορεύονται όλα αυτά;
‘Εχουμε και λέμε:
1ον) Από το ”λάθος” των δύο δικαστών να ”ενοχλήσουν” την τρόικα, ασκώντας ποινική δίωξη κατά του κ.Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την παραποίηση των στοιχείων που μας έβαλαν στα μνημόνια. Τρόικα και διαπλοκή φοβούνται τη διερεύνηση της υπόθεσης, αφού υπάρχουν και μάρτυρες.
Φοβούνται επίσης οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ενώ σε κατάσταση πανικού είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Ο κ. Γεωργίου που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είναι ακόμα στη θέση του.
Σε ποια άλλα χώρα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο?
2ον) Οι δύο εισαγγελείς έχουν ενοχλήσει επανειλημμένως τον κ.Βενιζέλο που πριν ένα χρόνο επιχείρησε άκομψα να τους εξαναγκάσει σε παραίτηση.
Τώρα θα γίνει νέα προσπάθεια εκπαραθύρωσης γιατί εκτός του κ. Βενιζέλου φαίνεται ότι ενοχλούν και τον κ. Σαμαρά αλλά και πολλούς άλλους.
Στο δημοσίευμα στέλνεται και ένα μήνυμα προς τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που ”ενοχλεί” τον κ. Στουρνάρα και όποιος ενοχλεί τον κ. Στουρνάρα ενοχλεί τους δανειστές και το Βερολίνο.
Ο κ. Καραμανλής προειδοποιείται ότι μπορεί να έχει μπλεξίματα με τα δάνεια που έλαβε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο που ήταν Πρόεδρος και υπέγραφε τα σχετικά αιτήματα προς τις Τράπεζες.
Το μήνυμα προς τον πρώην Πρωθυπουργό είναι να παραμείνει σιωπηλός,να μην αναμιγνύεται και κυρίως να ”μαζέψει” τους δικούς του.


olympia

ΙΜΙΑ και Τούρκοι κομάντος > Όχι μόνο ζουν, βγάζουν και βιβλίο, εκθέτοντας πολλούς στην Αθήνα


ΙΜΙΑ και Τούρκοι κομάντος > Όχι μόνο ζουν, βγάζουν και βιβλίο, εκθέτοντας πολλούς στην Αθήνα

Κάποιος “τουρκολόγος” -έτσι τουλάχιστον δήλωσε- είχε προ ημερών βγει από τα ρούχα του επειδή το Onalert και ο Μανώλης Κωστίδης με ρεπορτάζ του είχαν “καταρρίψει” το φοβερό μύθο που έλεγε ότι όλοι οι Τούρκοι κομάντος που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια είναι νεκροί.
Αν θυμόμαστε καλά εξέφρασε την αγανάκτησή του αφήνοντας και κάποια …υποννοούμενα για την επαγγελματική δραστηριότητα του Μανώλη Κωστίδη. Όλα αυτά μέσα από ένα μέσο ενημέρωσης που πρόσφατα διαβάσαμε ότι ανήκει …σε βουλγαρικά συμφέροντα. 


Για το ρεπορτάζ του Μ.Κωστίδη δεν υπήρχε καμία αμφιβολία. Αλλά αν δεν αρκεί στους λάτρεις του δόγματος "δεν αφήνω την αλήθεια να μου χαλάσει μια ωραία ιστορία", ας διαβάσουν ΑΛΛΟ ΕΝΑ ρεπορτάζ και ας δουν τη φωτογραφία με τους ολοζώντανους Τούρκους!

Για να μην πολυλογούμε , το ρεπορτάζ από την εφημερίδα Askerhaber, όπως ακριβώς το έχει μεταφράσει η πολύ καλή ιστοσελίδα tourkikanea.gr

Ελπίζουμε τώρα οι “τουρκολόγοι” αλλά και τα πατριδοκάπηλα sites να πειστούν. Διαφορετικά η δημοσιογραφία αλλά και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Το κείμενο της τουρκικής εφημερίδας

Σύντομα στα βιβλιοπωλεία βιβλίο με αναμνήσεις του από τα Ίμια

Ο συνταγματάρχης Αλή Τουρκσέν και ο αντισυνταγματάρχης Ερτζάν Κιρέτστεπέ μέλη της ομάδας των SAT που είχαν αποβιβαστεί στις βραχονησίδες Ίμια στην τότε κρίση με την Ελλάδα, κρατούνται στις στρατιωτικές φυλακές Χασντάλ. Ο Τουρκσέν που λέει πως ¨μας δίνει δύναμη το γεγονός πως κοιμόμαστε σε διπλανά ράντζα¨ ετοιμάζεται να εκδώσει δύο βιβλία.

17 χρόνια πέρασαν από την κρίση των βραχονησίδων Ίμια που έφεραν στο χείλος του πολέμου Τουρκία και Ελλάδα. Ο επικεφαλής της ομάδας που βγήκε στα Ίμια, συνταγματάρχης Αλή Τουρκσέν ήταν εκ των πρωταγωνιστών σε δύο γεγονότα που σφράγισαν την δεκαετία του 90. Ο Τουρκσέν ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων το 1993 κατά την επιχείρηση στο πλοίο Lucky-S όταν στα ανοιχτά της Αιγύπτου κατασχέθηκαν 14,5 τόνοι ναρκωτικών, και επίσης επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επιχείρηση στα Ίμια το 1996.
Κατά την θητεία του μεταξύ 1987-2010 ο Τουρκσέν υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις, και κέρδισε το μετάλλιο υπηρεσίας ΝΑΤΟ, μετάλλιο διακεκριμένου θάρρους και αυτοθυσίας, μετάλλιο αριστείας, ……

Η μοίρα του Τουρκσέν άλλαξε στην δίκη Πουράζκιοϊ. Αντιμετωπίζει ποινή 15 ετών ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, και δύο φορές ισόβια συν 36 χρόνια για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Για την υπόθεση Βαριοπούλα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση. Ο Τουρκσέν που στις 11/2/2011 στάλθηκε σε κελί της πτέρυγας Β2 στις φυλακές Χασντάλ, έγραψε το βιβλίο ¨Τρίγωνο του διαβόλου της δικαιοσύνης Μπεσίκτας-Συληβρία-Χασντάλ¨ που περιλαμβάνει την υπόθεση Πουράζκιοϊ και τις δίκες του ναυτικού, και το βιβλίο ¨Οι κομάντο SAT από το 1963 ως τις μέρες μας και οι αναμνήσεις μου¨ που περιλαμβάνει την ιστορία 50 ετών της SAT και τις επιχειρήσεις στις οποίες πήρε ο ίδιος μέρος στο πλοίο Lucky-S και στα Ίμια.

Η εφημερίδα Βατάν μέσω του δικηγόρου Ιμπραήμ Σαχίνκαγιά-συνηγόρου του Τουρκσέν, έφτασε στο περιεχόμενο των βιβλίων.

Ο Τουρκσέν σχετικά με την επιχείρηση στα Ίμια λέει πως από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν προβλήματα :

¨Όταν στις 08.15 φτάσαμε στο αεροδρόμιο Γεσίλκιοϊ δεν μας περίμενε ούτε αεροπλάνο ούτε κάποιος από το προσωπικό. Το πιο άσχημο ήταν πως και οι υπηρετούντες στο αεροδρόμιο δεν έπρεπε να μάθουν για εμάς. Στις 09.00 προσγειώθηκε C160 που θα μας μετέφερε στον χώρο του καθήκοντος. Όταν άρχισε να κατεβαίνει ο κόσμος, με έκπληξη είδαμε αυτούς που κατέβαιναν και καταλάβαμε τον λόγο της καθυστέρησης. Κατέβαινε ομάδα στρατιωτικής μουσικής (mehter) και την ώρα που κατέβαιναν αυτοί, κάτω από τα έκπληκτα βλέμματα τους, ανεβαίναμε εμείς¨.

ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Οι κομάντο αντιμετώπισαν περίεργα θέματα και στο Νταλαμάν : ¨Από την στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο Νταλαμάν, η εικόνα που αντικρίσαμε έδειχνε πως και πριν από την βενζίνη θα αντιμετωπίζαμε και άλλα θέματα. Μόλις φτάσαμε στο στρατόπεδο του Μπόντρουμ εντοπίσαμε τα θέματα, αλλά ο διευθυντής του στρατοπέδου δεν είχε ούτε μπιτόνι για βενζίνη, ούτε δυνατότητα να μας παράσχει βενζίνη.

Ο Ερτζάν είχε την προσωπική του πιστωτική κάρτα και στείλαμε έναν στο κοντινότερο βενζινάδικο και πήρε βενζίνη που θα χρησιμοποιούσαμε στην αποστολή. Και οι ελλείψεις μας δεν θα τελείωναν μόνο με το θέμα της βενζίνης. Κανείς δεν είχε δώσει οδηγία να μας ετοιμάσουν τροφή. Και αυτή τη φορά το θέμα λύθηκε με την πιστωτική του Ερτζάν, καθώς πήραμε από το μπακάλικο απέναντι ψωμί και μέσα βάλαμε τυρί¨.


ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ !

Στην βραχονησίδα περιγράφει πως καθυστέρησαν 1,5 ώρα να βγούνε , και συνεχίζει με τις ενδιαφέρουσες αναμνήσεις του από εκεί : ¨Είδα κάτι που σε πέντε μέτρα απόσταση πήδηξε με γρήγορα βήματα και πέρασε πίσω από ένα βράχο. Αμέσως προειδοποίησα με βραχνή φωνή τους γύρω μου πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτούμε πυρά, βρείτε θέση να προστατευτείτε. Η ασφάλεια του όπλου μου ήταν ανοιχτή. Αλλά δεν ήξερα τι ήταν απέναντι μου, απλά μόνο μια σιλουέτα είχα διακρίνει. Οι υπόλοιποι της μονάδας αμίλητοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται. Μετά από κάποιο διάστημα η σιλουέτα εμφανίστηκε. Αλλά η σκοτεινή σιλουέτα αντί για δύο πόδια και δύο χέρια είχε τέσσερα πόδια και όταν μας έκανε ¨μεεεεεε¨ καταλάβαμε πως οι πραγματικοί κάτοικοι του νησιού ήταν οι κατσίκες. Παραλίγο σωθήκαμε από το να αποτελέσουμε σε σελίδες ιστορίας περιστατικό ειδικών δυνάμεων, που χτύπησαν κατσίκες¨.

Ο συνταγματάρχης Αλή Τουρκσέν περιγράφει το πώς έβαλαν στα Ίμια την τουρκική σημαία αντί της ελληνικής ως εξής : ¨όταν η κόκκινη σημαία μας άρχισε να κυματίζει, τραβηχτήκαμε με τον Χακάν στην άκρη και χαιρετίσαμε σε στάση προσοχής¨.


onalert

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ.


Μην ψάχνετε για τον φασισμό σε ακραία μορφώματα. Ο φασισμός δεν είναι “ταμπέλα” αλλά εξουσιαστικό σύστημα. Με ένα διαχρονικό χαρακτηριστικό:

Στην δημοκρατία, η πολιτική οφείλει να υπηρετεί τον αδύνατο. Ο δυνατός θα την βρει την άκρη του. Είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη. Είτε με χούντα είτε με σοσιαλισμό. Ο πολιτικός λοιπόν που θέλει να λέγεται “δημοκράτης” έχει ως μοναδικό σκοπό την εφαρμογή πολιτικών για να προστατεύσει τον αδύνατο.

Ο κύριος Χατζηδάκης σήμερα τι μας λέει; Ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα γίνουν βορά των τραπεζιτών… “γιατί έτσι θέλει η Τρόικα”! Παραμύθια της χαλιμάς κύριε υπουργέ.

Προσοχή, δεν μιλάμε για τον ελληναρά του διακοποδανείου ή του μερσεντέ με καταναλωτικό. Μιλάμε για τον μεροκαματιάρη που αγόρασε ένα σπιτάκι για να βάλει μέσα την οικογένεια του! Αυτόν που δεν λεγόταν Τσοχατζόπουλος για να παίρνει σαν στραγάλια από την Πειραιώς τα εκατομμύρια. αυτόν που δεν λεγόταν Γριβέας (& συνεργάτες) για να ρημάζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κλπ.

Μιλάμε για τον τίμιο, Έλληνα δουλευταρά που ξαφνικά είδε την ζωή του να διαλύεται λόγω μνημονίου. Που απολύθηκε. Που έκλεισε το μαγαζάκι του. Που ρήμαξε η κατάρρευση της οικοδομής. Τον βιοτέχνη που του έκλεισαν τα πλαφόν για να δίνουν εκατομμύρια στην πράσινη απάτη της “οικογένειας”.

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της δημοκρατίας, ειδικά μετά το φασιστικό καθεστώς Παπανδρέου, να υψώσει ασπίδα σε αυτόν ακριβώς τον Έλληνα. Ειδικά όταν απέναντι του είναι τα καθάρματα της κρίσης, οι αδηφάγοι απατεώνες του τραπεζικού συστήματος.

Αντ’ αυτού, ο κύριος Χατζηδάκης λέει ότι “δεν μπορεί¨, “μιλήστε με την …Τρόικα”!

Τι λες βρε γίγαντα; Η Τρόικα έβαλε τον Γριβέα στο ΔΣ της PostCredit; Η Τρόικα έβαλε τον Στουρνάρα να κάνει σε μια νύχτα το ΤΤ Good & Bad για να ρίξει μέσα τα θαλασσοδάνεια και την ζημιά των Ψωμιάδηδων και της “πράσινης ανάπτυξης”;

Μην ψάχνετε τον φασισμό και την τρομοκρατία στα άκρα. Βρίσκεται στον κέντρο. Διάνα όπως θα λέγαμε.

Μοιραίες συγκρίσεις…


Ο Chris Huhne ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και της Βρετανικής πολιτικής σκηνής. Έχασε την προεδρία του κόμματος από τον Nick Clegg με πολύ μικρή διαφορά. Θα μπορούσε σήμερα να ήταν στη θέση του ως αναπληρωτής πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού. Δεινός ρήτορας, έξυπνος και ευκατάστατος, ήταν μέχρι πρότινος υπουργός ενέργειας.
Δέκα χρόνια πριν, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Μ11 παραβίασε το όριο ταχύτητας των 50 μιλίων την ώρα. Πήγαινε με 69 μίλια την ώρα. Ο μεγάλος αδελφός «συνέλαβε» το αυτοκίνητο και χρέωσε στον οδηγό τους πόντους του πόιντ σύστεμ για παραβίαση του ορίου ταχύτητας (ή κάπως έτσι. Δεν έχουν τόση σημασία οι λεπτομέρειες). Ο φιλόδοξος, τότε, πολιτικός ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε αυτός το αυτοκίνητο αλλά η γυναίκα του. Μετά από χρόνια ξεκίνησε έρευνα εναντίον του με την κατηγορία ότι παραπλάνησε τις αρχές «χρεώνοντας» ψευδώς την τροχαία παράβαση στη σύζυγό του, για να αποφύγει το τσαλάκωμα της εικόνας του. Μέχρι και μια εβδομάδα πριν, δήλωνε κατηγορηματικά αθώος ενώ είχε ήδη παραιτηθεί από υπουργός ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα και να «καθαρίσει το όνομά του», όπως δήλωνε ο ίδιος. Χτες παραδέχτηκε την ενοχή του και παραιτήθηκε και από τη βουλευτική του έδρα. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Και φυσικά η πολιτική του καριέρα έχει γίνει συντρίμμια.
Ξέρω. Δεν έχουν ούτε κλάσμα της λάμψης του πολιτισμού μας. Είναι «αδερφές», πίνουν ασύστολα μέχρι πνιγμού, δεν έχουν τις δικές μας «αξίες», δεν έχουν τον «ελληνικό τρόπο», δεν διαθέτουν το ελληνικό φως, μαγειρεύουν άθλια, μας έκλεψαν τα γλυπτά του Παρθενώνα, σκότωσαν τον Καποδίστρια, δεν πιστεύουν στην οικογένεια, έχουν άθλιο καιρό, είναι βάρβαροι και ότι άλλο γουστάρετε που να ικανοποιεί τη μεγαλομανία μας. Αλλά για πείτε μου ρε πατριώτες. Πότε ήταν η τελευταία φορά που καταδικάστηκε Έλλην Υπουργός για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Γιατί εγώ δε θυμάμαι. Μπορεί να φταίει η υγρασία.
 Γ. Φ
www.antinews.gr

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

"ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΜΕ ΑΡΜΑΝΙ" Κεραυνοί Φαήλου κατά Γ.Στουρνάρα


Με τίτλο "Η ανελέητη επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία" ο Φάηλος Κρανιδιώτης, εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού, αρθρογραφεί σήμερα στην εφημερίδα Δημοκρατία. Κι επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιάννη Στουρνάρα και "την υπέρογκη, κατά ριπάς φορολόγηση, την ύπουλη φορολόγηση, ακόμα και περιουσίας που δεν παράγει εισόδημα, είναι ευθεία επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, στους κόπους γενεών, απλών και τίμιων ανθρώπων και ισοδυναμεί με απόπειρα δήμευσης".
"Μόνο όποιος είναι αφασιακός ψευτοκουλτουραίος ή νεοφιλελεύθερος μαρξιστής από την ανάποδη, που βλέπει ταξικά την κοινωνία, αλλά από τη μεριά των ισχυρών, ήτοι "κομμούνι" με Αρμάνι, δεν μπορεί να καταλάβει τι κρύβει πίσω της η φράση "τον σκότωσε για ένα μέτρο γη"", γράφει ο Φ.Κρανιδιώτης.
Και συνεχίζει: "Μόνο όποιος δεν είδε τους γονείς του να τρώνε όλη την ακμή της νιότης τους για ένα δάνειο και χρέη σε μηχανικούς κι εργολάβους για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών δεν θα καταλάβει".
"Ας ρωτήσουν τον κλητήρα του κ. Στουρνάρα που 'ναι από χωριό και δεν τρώει σούσι"...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τα ψέμματα του κ. Στουρνάρα για το πρωτογενές πλεόνασμα!


stournaras3-300x286Γράφει ο Economikos

Βγαίνουν και πανηγυρίζουν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει το 2012 πρωτογενές πλεόνασμα 434 εκατ. ευρώ, κοροϊδεύοντας τον κόσμο και καλλιεργώντας παράλληλα ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο.

Δεν είναι τυχαία η στιγμή, καθώς οι αμφιβολίες για την πολιτική Στουρνάρα αμφισβητείται συνεχώς. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2012 αναφέρει ότι έκλεισε (σε μη ενοποιημένη βάση) στα 434 εκατ. ευρώ όταν το 2011 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 3,49 δις ευρώ. Μπορεί η κατάσταση να εμφανίζεται καλύτερη, αλλά αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι μειώθηκαν οι τόκοι από τα 16,34 δις το 2011 στα 12,2 δις το 2012.

Για να δούμε όμως τι συμβαίνει στα «ψιλά γράμματα» κάτω από τα επίσημα νούμερα!

protogenesΗ υποσημείωση για το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι σε «μη ενοποιημένη βάση μετά από την διόρθωση των ταμειακών στοιχείων. Σε ενοποιημένη βάση, μετά την απαλοιφή των ενδοκυβερνητικών τόκων, εκτιμάται ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο κατά 583εκ.». Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ίδιο του Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι στα τέλη Φεβρουαρίου που κλείνει οριστικά ο προϋπολογισμός του 2012 θα γίνει αναθεώρηση με τελικό πρωτογενές έλλειμμα 149 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο της γενικής κυβέρνησης:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Εθνική προδοσία» - Θα διατίθενται τα απόρρητα στοιχεία των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ στους επενδυτές


Για «εθνική προδοσία» κάνουν λόγο ακόμη και βουλευτές της κυβέρνησης μετά την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, σύμφωνα με την οποία απόρρητα στοιχεία των αμυντικών βιομηχανιών θα επιτρέπεται να δίδονται στους υποψήφιους αγοραστές.
Σημειώνεται πώς μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προωθείται η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. Οι δύο αυτές εταιρείες διαθέτουν άκρως απόρρητα στοιχεία για τα πυρομαχικά, τον οπλισμό, τα συστήματα αεράμυνας και τα οχήματα των Ένοπλων Δυνάμεων, αφού ως κρατικές εταιρείες έχουν εμπλακεί σε πολλά προγράμματα.
Διαθέτουν επίσης ακόμη και στοιχεία για τη διάταξη μάχης του Στρατού, αφού είναι αναγκαία προκειμένου να κατασκευάσουν ή να εκτελέσουν ένα έργο που τους ανατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε περίπτωση δε που ακολουθήσει και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία το δρόμο της ιδιωτικοποίησης τότε οι «επενδυτές» θα έχουν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια των Ένοπλων Δυνάμεων στο χέρι.
Πρόκειται για μια απίστευτη τροπολογία, που σερβίρει στους Τούρκους και σε όλους όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μας απόρρητα στοιχεία για τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας. Στην τροπολογία αυτή με αριθμό 214/20, αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν την άμεση απόσυρση τους. Πληροφορίες αναφέρουν πώς παρασκηνιακά στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και βουλευτές της κυβέρνησης.
Ενδεικτικό της εθνικής καταστροφής που μπορεί να επιφέρει η ψήφιση μίας τέτοιας τροπολογίας είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν την έχει υπογράψει. Θα πρέπει και εκείνος όμως με τη σειρά του να πάρει άμεσα θέση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και να κινηθεί στην κατεύθυνση απόσυρσης της.   
Φαίνεται πώς όταν κάποιοι μιλούσαν για παραχώρηση «εθνικής κυριαρχίας» δεν είχαν μόνο στο μυαλό τους την οικονομική εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές, οι οποίοι φρόντισαν με το μνημόνιο να υποθηκεύσουν την Ελλάδα, αλλά και να παραδώσουν τα αμυντικά σχέδια της χώρας στους καλοθελητές ξένους κατακτητές.
Πολλοί ονειρεύονται ότι το μνημόνιο μετά από 20-30 χρόνια θα τελειώσει, και θα είμαστε ελεύθεροι ξανά. Αυτοί όμως που έστησαν το μνημόνιο θέλουν να είναι σίγουροι και ότι δεν θα βγούμε ούτε σε έναν αιώνα, αλλά και όταν τελειώσει η ύπαρξή μας να έχει ήδη λάβει τέλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όταν τα παιδάκια των βορείων προαστίων…επαναστάτησαν


«Είμαι αιχμάλωτος πολέμου», δήλωσε ο ληστής (αποδεδειγμένα) και πιθανός τρομοκράτης, Νίκος Ρωμανός. Καλά διαβασμένος φαίνεται γύρω από το αντάρτικο πόλης και πώς αυτό μπορεί να σε βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια σύλληψη. Τα βιβλία που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χαλανδρίου, άλλωστε, είναι ιδανικά για να διαμορφωθεί ένας αντάρτης πόλης που έχει τη δικαιολογία για τα όσα έχει κάνει.
Η ανακοίνωσή του λέει: «Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος».
Ό,τι έκανε προφανώς το έκανε για πολιτικούς λόγους, όπως υποστηρίζει, και γι’ αυτό μπορεί αυτός και οι υπόλοιποι να θεωρούν εαυτούς πολιτικούς κρατούμενους ή αιχμαλώτους πολέμου.
Ωστόσο, είναι στο μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε: Έχουμε πόλεμο, μόνο που τον βλέπουμε διαφορετικά αυτόν τον πόλεμο.
Για παράδειγμα ο Ρωμανός και η παρέα του θεωρούν αντιστασιακή δράση να ληστεύουν τράπεζες, να τρομοκρατούν τον κόσμο και να κλέβουν χρήματα.
Επίσης, θεωρούν επαναστατική πράξη τις ληστείες που εκτός από την αγορά όπλων τους δίνει τη δυνατότητα να μη δουλεύουν ποτέ αλλά να έχουν ότι θέλουν. Και σπίτια, και καλή ζωή και ότι άλλο χρειάζονται.
Γι’ αυτούς οι επαναστάτες είναι όπως είναι οι ίδιοι, δε μπορεί να είναι εργαζόμενοι, λούμπεν προλετάριοι.
Είναι σαν τους καλλιτέχνες που για να μεγαλουργήσουν δεν πρέπει να δουλέψουν ποτέ στη ζωή τους. Γι’ αυτούς όμως υπάρχουν χορηγοί, για τους τρομοκράτες υπάρχει απαλλοτρίωση.
Πόλεμος είναι επίσης, για το Ρωμανό το να βάζει βόμβες που μπορεί να προκαλέσουν από έναν απλό τραυματισμό μέχρι το θάνατο. Αλλά και να πεθάνει κάποιος θα πουν ότι ήταν παράπλευρη απώλεια. Αν δε το θύμα είναι και αστυνομικός, ακόμη καλύτερα. Θα έχουν σκοτώσει έναν… ταξικό και πολιτικό εχθρό.
Για θυμηθείτε μόνο πώς έβριζε η Σέχτα τον δολοφονημένο αστυνομικό στα Πατήσια.
Γενναιόδωρος, επίσης, ο Ρωμανός, δε θα κάνει μηνύσεις στους αστυνομικούς που τον χτύπησαν. Αυτό άλλωστε είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Άραγε, οι αστυνομικοί που έχουν χτυπηθεί κατά καιρούς θα κάνουν μηνύσεις στους τρομοκράτες;
Η δήλωση του 20χρονου και η γενικότερη στάση των υπολοίπων δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια νέα μορφή τρομοκρατίας. Αυτή της τρομοκρατίας του μυαλού.
Τα παιδιά αυτά δείχνουν να έχουν υποστεί μια απίστευτη πλύση εγκεφάλου. Ποιοι να είναι άραγε οι θεωρητικοί καθοδηγητές τους; Αυτό πρέπει να ψάξει η αστυνομία γιατί αλλιώς θα χάσουμε κι άλλα παιδιά.
www.antinews.gr

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΜΑ ΛΗΣΤΗ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ Π.Νάσιουτζικ: "Είμαι περήφανη για τον γιο μου"


Περήφανη για τον γιο της Νίκο Ρωμανό που κατηγορείται για τη διπλή ένοπλη ληστεία στην Κοζάνη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (έχει ταυτοποιηθεί το DNA του) δηλώνει η μαμά Παυλίνα Νάσιουτζικ τονίζοντας, παράλληλα πως"Όλα ξεκίνησαν από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου".
Μιλώντας στον Alpha η συγγραφέας Π.Νάσιουτζικ είπε χαρακτηριστικά πως «είμαι πολύ περήφανη για το γιο μου που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία. Ολα ξεκίνησαν από τη δολοφονία του Αλέξη. Θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου».
Οσον αφορά τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων, η Παυλίνα Νάσιουτζικ υποστήριξε πως «η αστυνομία ανακοίνωσε ψέματα ότι τα παιδιά χτυπήθηκαν κατά τη συμπλοκή», τονίζοντας ότι «χτυπήθηκαν μέσα στην Ασφάλεια».
Σχετικά με το ποιο είναι το μήνυμά της προς την κοινωνία, η μητέρα του Νικόλαου Ρωμανού απάντησε ότι τα έχει πει όλα και πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πει περισσότερα.
Ποιος μπορεί να αρνηθεί, μετά από αυτές τις δηλώσεις ότι "Όλα ξεκινούν μέσα από την οικογένεια";
Αν το καμάρι της σάρωνε με καμιά ριπή από το Scorpion που κρατούσε, μερικούς ανθρώπους μέσα στην τράπεζα και άφηνε πίσω του ορφανά και χήρες, υποθέτουμε ότι θα ήταν διπλά υπερήφανη για το δημιούργημά της...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr