Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος, Κοινώς; Μπάχαλο από την πρώτη μέρα

 Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είναι πια ενιαίο κόμμα.
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Καμμένος, μετά από τον σάλο με τα μπινελίκια που έριχνε στον Τσίπρα μέσω των social media, αλλά και για άλλα υβριστικά ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια κατά κοινωνικών ομάδων. Την θέση του αναμένεται να πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Μιλάμε για μια κυβέρνηση που ορκίστηκε πριν από λίγες ώρες και εδώ και ένα δύο χρόνια πριν ένας εκ των υφυπουργών της κυβέρνησης έλεγε τον πρωθυπουργό εγκληματία δημοσίως και κανείς (;) δεν το είχε καταλάβει. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τις τους γίνεται.
Εκτός από το ζήτημα με τον Δημήτρη Καμμένο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται διαμαρτυρίες και για ένα ακόμη στέλεχος του νέου υπουργικού συμβουλίου, τον Μάρκο Μπόλαρη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει για τον κ. Μπόλαρη: "Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό Υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή".
Στο μεταξύ ο Νικολόπουλος ο 54ος (είναι η νέα δυναμική συνιστώσα της κυβέρνησης, μετά τους 53) έμεινε …στα τέσσερα που δεν πήρε υπουργείο και τώρα ζητάει τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ για να τα σούρει στον Καμμένο τον οποίο φωτογραφίζει για περίεργες διαρροές που πλήττουν πολιτικά και ηθικά τον Νικολόπουλο.
Τόσο αντιμνημονιακό πάθος δεν σβήνεται μόνο με το να ψηφίζεις μνημονιακά μέτρα. Θέλεις και να τα εφαρμόζεις είναι η αλήθεια. Και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στο Νικολόπουλο.
Πλάκα πλάκα όμως καλωσήρθες σταθερότητα. Με το καλημέρα ο Νικολόπουλος βάζει θέμα και απειλεί τον Καμμένο ενώ καλωσορίζει την κυβέρνηση για το σχηματισμό της οποίας λέει ότι είναι θέατρο σκιών.
Ο Τσίπρας παιδευόταν να φάει το Δραγασάκη και δεν το κατάφερε γιατί ο τελευταίος αποδεικνύεται σκληρό καρύδι που εξακολουθεί να έχει δικούς του ανθρώπους στην κυβέρνηση. Ο Πανούσης την πλήρωσε τη νύφη και έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας της άρνησης των 53 να τον δεχτούν. Οι φήμες λένε ότι ο Τσακαλώτος που είναι των 53 μάλλον με κρύα καρδιά πήγε στο υπουργείο Οικονομικών, ήθελε κάτι άλλο, ενώ ο Γαβριήλ Σακελαρίδης (επίσης των 53) αρνήθηκε το παιδείας που φέρεται να του πρότεινε ο Τσίπρας. Και τώρα έχει και το Νικολόπουλο να κουνιέται του Καμμένου.
Κοινώς; Μπάχαλο από την πρώτη μέρα. Ευτυχώς δηλαδή που έφυγε το παλιό και ήρθε το νέο (ΠΑΣΟΚ και νέες δυνάμεις των ΑΝΕΛ) και έφερε την κυβερνητική σταθερότητα. Σκέψου να έρθουν και τα μέτρα τι έχει να γίνει. Λογικά για να τα ψηφίσουν, ο Τσίπρας θα πρέπει να φτιάξει υπουργικό συμβούλιο με 102 μέλη για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι υπόλοιποι 53 δεν έχουν πρόβλημα αρκεί να μην συνεργαστούν με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία κινδυνεύει να γίνει πιο γραφική και από το Μητρόπουλο που ψήφιζε παρών στο μνημόνιο, το έλεγε θατσερικό, ήθελε να μπει ξανά υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις έφαγε πόρτα έλεγε κάντε αποχή ή ψηφίστε ΚΚΕ.
Και τέλος δύο υστερόγραφα. Μία πρόταση και μια απορία:
ΥΓ1: Για να γλυκάνουμε τον πόνο, ενός απλού στρατιώτη των συμφερόντων του λαού, όπως είναι ο Νικολόπουλος του συνιστούμε να κάνει λίγο υπομονή γιατί θα μπορούσε να επιστρέψει στη ΝΔ με Χατζηνικολάου πρόεδρο όπως προτείνει στην εφημερίδα του το αφεντικό, στο κανάλι του οποίου κάνει εκπομπή ο πατρινός.
ΥΓ2: Ύστερα από το σημερινό πιστεύει κανείς ότι ο Νικολόπουλος παραιτήθηκε αιφνιδίως από το υπουργείο εργασίας επί Σαμαρά πραγματικά επειδή λόγω μνημονίου δεν ήθελε να κάθεται στα τέσσερα όπως έλεγε; Ή συνέβη τίποτε άλλο;

Οι γόβες της επανάστασης και τα σοσιαλιστικά ταγιέρ

Θα βάλει τέλος η Τζάκρη στην αποβιομηχάνιση της Ελλάδας. Μη γελάτε καθόλου. Δεν είναι αστείο. Το είπε ξεκάθαρα και εμείς τώρα δεν έχουμε παρά να την πιστέψουμε. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι έχει ήδη έτοιμο στα συρτάρια της και ένα σούπερ αναπτυξιακό σχέδιο που θα γεμίσει τη χώρα με καμινάδες από φάμπρικες που θα καπνίζουν. Το προετοίμαζε το προηγούμενο 7μηνο όταν ο Αλέξης διαπραγματευόταν σκληρά.
Το αναπτυξιακό σχέδιο είναι μακράς πνοής και οδηγεί στο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα που οραματίζεται η Κουμουνδούρου. Οι πληροφορίες λένε ότι στο πλαίσιο του πρώτου τετραετούς οικονομικού πλάνου που θα παρουσιάσει η Θεοδώρα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων θα περιλαμβάνονται κίνητρα για την πρώτη μεγάλη επένδυση της χώρας που θα κάνει ο Τσίπρας. Αυτή η επένδυση θα αφορά στη δημιουργία 10 εργοστασίων παραγωγής γόβας-στιλέτου που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον πρώτο χρόνο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι υπό εξέταση είναι η δεύτερη μεγάλη επένδυση θα σχετίζεται πάλι με τον ίδιο κλάδο και θα αφορά τη μαζική παραγωγή ταγιέρ. Η διάθεσή τους θα γίνεται με ειδικά κουπόνια από τη Θεανώ Φωτίου στους ανέργους και τους φτωχούς που σύμφωνα με τους μάγους του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθούν κατά ένα εκατομμύριο την πρώτη διετία του σχεδίου της βιομηχανικής ανασυγκρότησης που εκπονεί η Θεοδώρα.
Επίσης αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου, εκεί δηλαδή που θα κόψει κορδέλες η Τζάκρη θα είναι το μισογκρεμισμένο εργοστάσιο που έγιναν τα γυρίσματα του δεκάλεπτου σποτ της Λαϊκής Ενότητας. Όχι τίποτα άλλο αλλά έτσι θέλει να εκδικηθεί ο Τσίπρας το Λαφαζάνη και το Στρατούλη μετά τον αποκλεισμό τους από τη βουλή, λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Με Τζάκρη υπουργό βιομηχανίας καταλαβαίνουμε αμέσως τι θα πει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σύνθημα που έχει κάνει παντιέρα του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε βιομηχανία έχει την υπουργό που της αξίζει…

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Αντώναρος: Ας αφήσουν τα μαχαιρώματα κατά Μεϊμαράκη… σώγαμπροι και αλεξιπτωτιστές

Αντώναρος: Ας αφήσουν τα μαχαιρώματα κατά Μεϊμαράκη… σώγαμπροι και αλεξιπτωτιστές

Τη στήριξή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρείχε ο Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε όσους αμφισβητούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

“Για να μη ξεχνάμε τι έγινε πριν λίγες μόλις εβδομάδες και να βάζουμε στη θέση τους τους κατ’ επάγγελμα παραπληροφορητές.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου.
Όχι βέβαια.
Ηταν τότε που κάποιοι (οχι ένας – ηταν περισσότεροι οι πολιτικοί φωστήρες…) μιλούσαν για “αριστερή παρένθεση” και ροκάνιζαν την επιρροή της μεγάλης κεντροδεξιάς παραταξης που ειχαν οδηγήσει με δική τους ευθύνη σε ιστορικά χαμηλά διατυπώνοντας κρυπτο-ακροδεξιές θέσεις που καμμια θέση δεν έχουν διαχρονικά στο χώρο μας.
Οταν λοιπουν ο τότε πρόεδρος πήρε τη βραδια του δημοψηφισματος της 5ης Ιουλίου να παει (επιτέλους) σπίτι του, ειχαν οδηγήσει τον χώρο στα τάρταρα — εγώ τον λέω δημοσκοπικό πάτο.
Στην έρευνα της Μετρον Ανάλυσις που δημοσιευθηκε στις 10 Ιουλίου στα ΝΕΑ η ΝΔ κατέγραφε εκλογική επιρροη 19,1%.
Αυτη τη ταλαιπωρημένη απο τα κηρύγματα των ακροδεξιών παραφυάδων παρέλαβε ο Βαγγέλης. (Για να μη πούμε για την ώρα τι αλλό δεν παρελαβε….)
Κι αυτη τη ΝΔ καταφερε να αναστυλώσει. Ας αφήσουν λοιπόν τα κολπάκια και τα ύπουλα μαχαιρώματα με στομωμένα μαχαίρια οι γνωστοί σώγαμπροι και κατα περίσταση αλεξιπτωτιστές”, έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.