Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

"ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΟΛΚΗΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ DEAL ΕΘΝΙΚΗΣ και Alpha Bank



 ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ... ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ.!!! 
Η σύγχυση, το αλλαλούμ και η ανικανότητα της Κυβέρνησης αποτυπώθηκε σήμερα, όταν η Κυβέρνηση με πανηγυρισμούς... ανήγγειλε την συγχώνευση της Εθνικήςμε την Alpha Bank.
Η Κυβέρνηση μετα το "φιάσκο" και τα αλλεπάληλα "χαστούκια" που έφαγε όλη την τρέχουσα εβδομάδα, με τα 50 δις της Δημόσιας Περιουσίας, τους Υμιυπαίθριους, τα κλειστά επαγγέλματα και την εν γένει οικτρά οικονομική κατάσταση που μας έχει βυθίσει, είχε ανάγκη γιά ουσιαστικούς και επικοινωνιακούς λόγους από την συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank.
Θα διόρθωνε κάπως το εις βάρος της κλίμα, σε εσωτερικό και εξωτερικό.!
Άν' αυτού νέο "ρεζιλίκι" και "φιάσκο", μετά τα 50 δις..
Πρόκειται περί εξευτελισμού με διεθνείς διαστάσεις.
Πόσα λεφτά χάθηκαν στα διεθνή χρηματιστήρια και ποιός θα αποζημιώσει τα "θ
ύματα" της ανακοίνωσης του αρραβώνα που έκανε η Κυβέρνηση των Γιώργηδων, Παπανδρέου--Παπακωνσταντίνου;;;
Αυτοί πήγαν να αρραβωνιάσουν την νύφη...χωρίς να ρωτήσουν τον γαμπρό.!

πηγη:http://politikosafari.blogspot.com/
  

Οι Τούρκοι προωθούν αυτόνομο κρατίδιο στη Δυτική Θράκη - Έχουν φτιάξει και σημαία...ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ;



Το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης αφουγκράζεται με ανησυχητική προσοχή τα σχέδια που προωθούν οι Τούρκοι. Την ίδρυση αυτόνομου κρατιδίου στη Δυτική Θράκη φαίνεται πως προωθούν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, καθώς με τη βοήθεια αμερικανών διπλωματών από τη Θεσσαλονίκη, οι μειονοτικοί της περιοχής ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημα αίτημα για τη δημιουργία κρατιδίου εντός των ελληνικών συνόρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας η επωνυμία του κρατιδίου αυτού θα είναι “Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης” και μάλιστα ετοιμάζονται να σηκώσουν και σημαία η οποία απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. 

Είναι μάλιστα κοινό μυστικό ότι στη Θράκη ομάδες μουσουλμάνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι κυκλοφορούν στους δρόμους και κάνουν πορείες φορώντας μπλούζες με την παραπάνω σημαία του κρατιδίου που οι ίδιοι οραματίζονται. 
Σε όλα αυτά τα περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν στη Θράκη έρχεται να προστεθεί και το καθόλου τυχαίο γεγονός ότι το Google Earth είχε εμφανίσει χάρτη με τη λεγόμενη "Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης". 
Μάλιστα και παλιότερα το 2006 το Google Earth είχε χωρίσει την Κομοτηνή σε ελληνική με τα αντίστοιχα χρώματα και σε τουρκική με το χρώμα κόκκινο.

Πέντε αυτοκτονίες σε τέσσερις μήνες στη τουρκική ΜΙΤ!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Μεγάλο σκεπτικισμό προκαλούν οι αυτοκτονίες στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Τaraf, τους τελευταίους 4 μήνες 5 μέλη της ΜΙΤ αυτοκτόνησαν. Χθες έδωσε τέλος στη ζωή του, μέλος της ΜΙΤ στη Νικομήδεια.Ο Μεχμέτ Ατάσεβεν, πέρασε τη θηλιά στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε. 


Οι αστυνομικές αρχές, υποστηρίζουν πως ίσως ο ίδιος αυτοκτόνησε επειδή χώρισε πρόσφατα από τη σύζυγο του, όμως η ΜΙΤ ψάχνει περισσότερο τα αίτια καθώς οι απανωτές αυτοκτονίες δεν αποκλείεται να συμβαίνουν και για άλλους λόγους, που μόνο οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να γνωρίζουν. Ο διευθυντής της υπηρεσίας του Ατάσεβεν, στη Νικομήδεια είχε αυτοκτονήσει πριν από 4 μήνες!. 

ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ kontra news

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΘΡΑΚΗ! ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ! ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την ...
επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!




Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισσορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!



Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!



Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε "τουρκοχώρι" και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!!

Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την "ελληνική σημαία", αλλά την "τουρκική"! Μιλώντας όχι για "Ελλάδα", αλλά για "Τουρκία"!

Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου "μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν"...

Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι "Τούρκοι"!!!



Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγεί η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή...



Όπως λέει και το ρητό "οι μεγάλες ανοησίες, ξεκινούν από πολλές μικρές"... Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει...



Η Θράκη οφείλει να ξεσηκωθεί, γιατι με τα μυαλά αυτά, αύριο θα είναι "Κόσσοβο"...

H ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ αλήθειες που δε θα πει το σύστημα


Μια σύντομη (6λεπτη) αλλά περιεκτική ανάλυση της κατάστασης σε ό,τι αφορά την Αίγυπτο. (μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον)

WikiLeaks: Ρωσόφιλος και συμφεροντολόγος, κατά τις ΗΠΑ, ο Μπερλουσκόνι...Τώρα εξηγούνται τα σκάνδαλα με τις πόρνες!



Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις του WikiLeaks αναφορικά με το πώς κρίνει η αμερικανική διπλωματία τα “έργα και ημέρες” του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δημοσιεύει σήμερα σε διεθνή αποκλειστικότητα το ιταλικό περιοδικό L’ Espresso.Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εκθέσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρώμη εμφανίζουν τον Μπερλουσκόνι να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προσωπικά του συμφέροντα αντί για τα κρατικά και να προκρίνει τις βραχυπρόθεσμες λύσεις από τις μακρόπνοες στρατηγικές, οδηγώντας τη χώρα σε αργή, αλλά σταθερά φθίνουσα οικονομική πορεία, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι αναφορές στην “ταραχώδη” προσωπική του ζωή.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών διπλωματών επικεντρώνεται κυρίως στην εκμετάλλευση της εσωτερικής και διεθνούς αδυναμίας του Μπερλουσκόνι για την επίτευξη αποτελεσμάτων όπως την αποστολή περισσότερων Ιταλών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων στη βόρεια και νότια Ιταλία, την υποστήριξη στη διένεξη με το Ιράν και τη στήριξη των αμερικανικών πρωτοβουλιών στην Ε.Ε.
Κύριο σημείο τριβής, αναφέρει το δημοσίευμα, παραμένει η φιλία του Ιταλού πρωθυπουργού με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και η μέσω αυτής ενίσχυση του μεγαλύτερου όπλου της Ρωσίας, της διάθεσης δηλαδή φυσικού αερίου, που ενοχλεί πολύ έντονα την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, καθώς “ο Σίλβιο στηρίζει τις πιο επικίνδυνες διαθέσεις του Πούτιν”

Πνίγει στο αίμα την εξέγερση ο Καντάφι.


Σκληρή καταστολή από το καθεστώς Καντάφι των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Τουλάχιστον 84 οι νεκροί.

Το Σάββατο κόπηκε το Ίντερνετ, καθώς πολλοί διαδηλωτές συντονίζονται μέσω των sites κοινωνικής δικτύωσης.
Με λουτρό αίματος απαντά ο Καντάφι στις διαδηλώσεις. Τουλάχιστον 84 διαδηλωτές έχουν χάσει την ζωή τους από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας τις τρεις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με ανθρωπιστιικές οργανώσεις, που κάνουν τον απολογισμό από μαρτυρίες νοσοκομειακών πηγών.

Την Παρασκευή δυνάμεις ασφαλείας άνοξαν πυρ κατά πολιτών στην Βεγκάζη.
Περίπου 35 άνθρωποι έπεσαν νεκροί ενώ το νοσοκομείο της πόλης γέμισε τραυματίες.

Ωστόσο ανταποκριτές, είδαν στρατιώτες να εγκαταλείπουν τη θέση τους και να διαδηλώνουν μαζί με τον κόσμο.
15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Αλ Μπάιντα στα ανατολικά σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Ντάρνα σύμφωνα με ΜΜΕ, ενώ επίσημος απολογισμός των νεκρών δεν υπάρχει ακόμη.
Η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας (Παρασκευή προς Σάββατο) στην Λιβύη, όπου το καθεστώς προσπαθεί να εμποδίσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να οργανωθούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μοάμαρ Καντάφι έχουν οργανωθεί μέσω Facebook.

Εν μέσω αναβρασμού πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Καντάφι – ο ηγέτης με τα περισσότερα χρόνια εξουσίας πίσω του καθώς κυβερνά από το 1969 – θα προβεί σε ανασχηματισμό, με το φόβο μήπως έχει την ίδια μοίρα με τον τυνήσιο Μπεν Άλι και τον αιγύπτιο Μουμπάρακ.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επεισοδιακή η άφιξη Παπανδρέου στην Κομοτηνή



Αναίτια επίθεση της Αστυνομίας σε διαδηλωτές που είχαν ετοιμάσει σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή “θερμή υποδοχή” στον πρωθυπουργό, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Τα επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε εργαζόμενους της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και αντρών των ΜΑΤ, πριν από την άφιξη τού πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. 

Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου κατέστρεψαν ένα μέρος του συρματοπλέγματος. Τότε οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος του κατεστραμμένου συρματοπλέγματος. Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο έχει συγκεντρωθεί και ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που φωνάζει συνθήματα κατά της πολιτικής τής κυβέρνησης.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
“Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που έγινε με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια σε εργαζόμενους, αγρότες και νεολαία που πνιγμένοι από το δίκιο τους διαδήλωσαν σήμερα στην Κομοτηνή.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει, δε θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που θέλουν τη λαϊκή υποταγή, της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ. Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, μέχρι να γίνει πράξη το σύνθημα “ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ”. “

Χάρρυ Κλυνν: Βιώνουμε την έσχατη αλλοτρίωση



Του Χάρρυ Κλυνν
To άκρον άωτο της πολιτικής χυδαιότητας, της πρόκλησης, της περιφρόνησης και της ύβρεως προς ένα λαό με νεκρωμένα αντανακλαστικά από τον αυτοεξευτελιζόμενο ημιπαράφρονα που παριστάνει τον πρωθυπουργό, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο....
έρεβος της οικονομικής καταστροφής και στην εξαθλίωση…
Πράξεις «παραισθησιογόνας εξουσίας» μειονεκτικού ηγέτη που στερείται πράξεως ηθικής και λόγου… όπως λέει και ο Χρ. Γιανναράς, «ο καταληκτήριος λόγος του ολίγιστου κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή θα ’πρεπε να διασωθεί για να θυμίζει στους ανθρωπολόγους των επόμενων αιώνων σε ποια έσχατη αλλοτρίωση και εξευτελισμό έφθασε το κάποτε Γένος των Ελλήνων».

Υπόθεση κατασκοπείας στο Υπουργείο Εξωτερικών – “Χάθηκαν” άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας



Του Αλέξανδρου Τάρκα - Σοβαρότατη υπόθεση διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων μείζονος εθνικής σημασίας διερευνά, το τελευταίο δεκαήμερο, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ήδη ετέθη σε διαθεσιμότητα ενεχόμενος υπάλληλος. Η «δημοκρατία» γνωρίζει το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου που ευθύνεται για την απώλεια των ανυπολόγιστου αριθμού και αξίας εγγράφων, καθώς και τη συγκεκριμένη Διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία υπηρετούσε, αλλά δεν δημοσιοποιεί όλα τα στοιχεία μέχρι την ολοκλήρωση της επόμενης κρίσιμης φάσης των υπηρεσιακών διαδικασιών. Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η πρώτη φάση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που μόλις ολοκληρώθηκε, κατέληξε στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι μεταξύ των εγγράφων που έχουν απολεσθεί περιλαμβάνονται τηλεγραφήματα και υπηρεσιακά σημειώματα με την ένδειξη «άκρως απόρρητο ειδικού χειρισμού».

Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποτελεί, ως γνωστόν, την ανώτατη διαβάθμιση ασφαλείας στη χώρα μας. Η πρωτοφανής υπόθεση παραβίασης εθνικών απορρήτων αποκαλύφθηκε έπειτα από τυχαίο (;) περιστατικό κλοπής του χαρτοφύλακα (σ.σ.: σακιδίου πλάτης) ενός υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών.


Στην Αστυνομία
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να προσήλθε, με δική του πρωτοβουλία, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της κατοικίας του, στο κέντρο της Αθήνας, δηλώνοντας αφενός το περιστατικό της κλοπής και αφετέρου το περιεχόμενο του σακιδίου του. Στη διάρκεια των καταθέσεων του, τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και στην ΕΔΕ, ο υπάλληλος βρισκόταν σε κατάσταση «ψυχολογικού σοκ» και διέκοπτε πολλές φορές την αφήγηση του.
Κατά την εκδοχή που, μέχρι στιγμής, επικαλείται ο ίδιος, αποφάσισε να αφαιρεθεί και να μεταφέρει τα διαβαθμισμένα έγγραφα από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών (συγκεκριμένα από το κτίριο επί της οδού Ακαδημίας 1) στο σπίτι του εν όψει του προπερασμένου Σαββατοκύριακου. Ως δικαιολογία παραβίασης του πρωταρχικού κανόνα ασφαλείας, που απαγορεύει τη μετακίνηση εγγράφων έξω από τα υπηρεσιακά κτίρια, ο υπάλληλος επικαλέστηκε τον μεγάλο φόρτο εργασίας του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που δεν του είχε επιτρέψει να διαβάσει και να αναλύσει τα έγγραφα στις επιβαλλόμενες συνθήκες ηρεμίας.
Όπως διαπιστώθηκε κατά την πρώτη φάση της ΕΔΕ, είναι αδύνατον να πιστοποιηθεί η έκταση της απώλειας, καθώς ο υπάλληλος παραδέχθηκε, αόριστα, ότι μετέφερε μεγάλο αριθμό εγγράφων μεταξύ των οποίων και τα «πρωτότυπα» (όχι φωτοτυπίες) των «άκρως απόρρητων ειδικού χειρισμού» τηλεγραφημάτων που είχαν εκτυπωθεί από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Διεύθυνσης του. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα τηλεγραφήματα βρίσκονται μεν στους servers της Κρυπτογραφικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά είναι αδύνατον να γίνει «εκτίμηση ζημίας», καθώς είναι άγνωστο πόσα και ποια είχαν εκτυπωθεί στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, πόσα και ποια παρέμειναν στο κτίριο, καθώς και πόσα και ποια εκλάπησαν.
Οι διπλωματικές πηγές που αποκάλυψαν την υπόθεση στη «δ» σημειώνουν ότι, αν και έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά απώλειας εγγράφων ή ακόμα και ολόκληρων «διπλωματικών σάκων» τις τελευταίες δεκαετίες, η υπόθεση, που τώρα ερευνάται, είναι η σοβαρότερη όλων λόγω των ακόλουθων στοιχείων:
Πρώτον, ο υπάλληλος, επί σειρά ετών, παρέμενε στο γραφείο του πολλές ώρες μετά την παρέλευση του ωραρίου του, καθώς και το Σαββατοκύριακο.


Η απαγόρευση
Είναι χαρακτηριστικό ότι παλαιότερος προϊστάμενος της συγκεκριμένης Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών είχε απαγορεύσει στους υφισταμένους του τη χωρίς ειδική εξουσιοδότηση παρουσία στα γραφεία τους τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο η απαγόρευση ατόνησε ή και καταργήθηκε πλήρως τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια.
Δεύτερον, με άγνωστο τρόπο, ο ίδιος υπάλληλος διέθετε τους ειδικούς κωδικούς λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών – τερματικών πολλών συναδέλφων του στην ίδια Διεύθυνση. Μέσω των κωδικών αυτών, που είναι προσωπικοί για κάθε υπάλληλο και επιτρέπουν την ανάγνωση των τηλεγραφημάτων όλων των διαβαθμίσεων από διάφορες πρεσβείες της χώρας μας στο εξωτερικό, ο υπάλληλος είχε πρόσβαση ακόμα και σε θέματα εκτός της αρμοδιότητας του.
Τρίτον, διατηρούσε πάνω στο γραφείο του, σύμφωνα με την εξιστόρηση συναδέλφων του, στοίβες εγγράφων που, σύμφωνα με τους κανονισμούς, έπρεπε είτε να καταστραφούν είτε να κλειδωθούν. Η «εικόνα χάους» επέτρεπε την αφαίρεση και μεταφορά εγγράφων, χωρίς κανείς να το αντιλαμβάνεται.
Τέταρτον, υπηρετούσε, πριν από λίγα χρόνια, στο γραφείο ενός εκ των πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Εξωτερικών, αποκτώντας αρκετές γνωριμίες.
Πέμπτον, ήταν μέλος της αντιπροσωπίας που είχε συνοδεύσει τον πρωθυπουργό (και τότε υπουργό Εξωτερικών) Γ. Παπανδρέου στην άτυπη σύνοδο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στην Κωνσταντινούπολη, στις 9 Οκτωβρίου 2009.
Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη την κρίσιμη συνάντηση, μόλις δύο μέρες μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσει τον Τούρκο ομόλογο του Τ. Ερντογάν, εγκαινιάζοντας τη διευρυμένη ατζέντα των διμερών επαφών για το Αιγαίο. Μετά τη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, οι κ. Ερντογάν και Παπανδρέου είχαν ανταλλάξει επιστολές, οι οποίες δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.



Ο Αλέξανδρος Τάρκας είναι εκδότης του περιοδικού “Άμυνα & Διπλωματία” και σύμβουλος ξένων εταιριών μελέτης επιχειρηματικού ρίσκου για τη ΝΑ. Ευρώπη.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (17.02.2011

Η ΖΥΜΗ ΤΩΝ 30ΑΡΗΔΩΝ


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Υπάρχει μια γενιά, οι σημερινοί 30άρηδες, που τείνει να χαθεί κυριολεκτικά, έχοντας συνθλιβεί όχι μόνον απ' τις ραγδαίες εξελίξεις, αλλά κι από την ταχύτητά τους. Είναι η γενιά που δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, αδυνατεί να σχεδιάσει και, προπάντων, δεν πρόλαβε να αφομοιώσει την εμπειρία τεράστιων προαναγγελθέντων γεγονότων με......
εξέχουσα βαρύτητα, όπως ο πόλεμος κι εν τέλει η εξάρθρωση της...Γιουγκοσλαβίας.
Είναι η γενιά που έμεινε απλησίαστη από τις πολιτικές πρωτοβουλίες, για λόγους που δεν χωράνε στην παρούσα στήλη, ποτισμένη με ψευδαισθήσεις και παροράματα, πολύ καλά εκπαιδευμένη, αλλά εξειδικευμένα μονοδιάστατα.
Τώρα γεμίζει τα πεζοδρόμια με τη στάμπα του άνεργου συμβασιούχου. Αδυνατεί να ακουμπήσει σε γεννήτορες με σφαγμένα δικαιώματα και συκοφαντημένους ως βολεμένους ή λαμόγια. Η γενιά των 30+ είναι αμήχανα απογοητευμένη. Εμεινε ξαφνικά σταματημένη στην επιβίωση, ενώ είχε την ψευδαίσθηση του κατακτητή της ζωής. Γυμνή από ιδεολογία, με συνήθειες βαρίδια, όπως η σχετικά εύκολη κατανάλωση, ενίοτε με αθροισμένα μεταπτυχιακά, αλλά κανέναν ποιητή ή τραγουδοποιό ικανό να εκφράσει τους νταλκάδες και τα βάσανα της εποχής της, αυτή η χρυσή ηλικιακά για κάθε κοινωνία νεότης «σωφρονίζεται» βίαια από δυνάστες που διδάχτηκε να θεωρεί «φυσικά» αφεντικά, προϊστάμενους, βύσματα, κύκλους, γνωριμίες και σπανίως παρέες, συναδέλφους, συντρόφους.
Εζησε έναν πόλεμο στη γειτονιά της και της είπαν ότι δεν θα της πειράξει το σπίτι. Είδε πολλήν τηλεόραση κι ώσπου να χωθεί για τα καλά στο πιο ευρύχωρο διαδίκτυο, συνήθισε να ανταλλάσσει μηνύματα για το αίμα που χύνεται, να βαριέται λέξεις όπως ο ιμπεριαλισμός, να προσαρμόζεται σε εθελοντισμούς που πλουτίζουν το βιογραφικό της. Είναι οι σημερινοί τριαντάρηδες που θεώρησαν εφικτή μονιμότητα εκείνο το άθλιο υβριδικό σλόγκαν του Ανδρέα Παπανδρέου «μη πόλεμος» κι έγινε γυαλιστερά μικροαστική, συνειδητά σχεδόν αυτοευνουχισμένη από τα υψηλά πετάγματα του νου και της συλλογικής συνείδησης. Προσέλαβε μετανάστες κι ύστερα άρχισε να φοβάται την ...επένδυσή της. Ξακρίστηκε σε προάστια, ταξίδεψε με κάρτες κι έχασε την πόλη και το σπίτι της.
Τώρα, άοπλη απέναντι στον πόλεμο που μπήκε σπίτι της και στην ψυχή της, δεν έχει χρόνο να κατανοήσει όσα ζει, τον εφιάλτη της τον αντιμετωπίζει με χάπια ή φυγή και όσους συνομήλικους ξέφυγαν απ' το «σιδέρωμα» τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς. Προλεταριοποιούμενη τάχιστα μισεί την εργατική τάξη, ωσάν να είναι όχι συνείδηση αλλά προορισμός της. Θα κάνει τα πάντα για να μείνει στον αφρό ως ανώτερη τάξη και ...εποχική φυλή. Είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Φοβάται ακόμα να στρατευθεί σε κοινούς σκοπούς, συντηρητικοποιείται με δανεικό λεξιλόγιο κι αβίωτη προσπαθεί να ζήσει ένα βίο αβίαστο με διλήμματα που δεν μπορεί να απαντήσει κι ας ξέρει ότι είναι τεχνητά.
Αυτή τη γενιά, της αποχής, της ...διαδικτυακής πρωτοβουλίας που όμως γίνεται γνωστή όταν ασχοληθούν μαζί της οι 50άρηδες και 60άρηδες κατέχοντες αστοί, είναι ζυμάρι χωρίς μαγιά. Αν δεν στηριχτεί τώρα που ζορίζεται, αν δεν καταφέρουμε να την πείσουμε να βάλει στο λαϊκό κορβανά των αγώνων τα όσα ξέρει και μπορεί, δε θα μπορέσουμε φοβούμαι να την αντιμετωπίσουμε πολιτικά παρά θρηνώντας σε δέκα χρόνια. Αζυμη ζύμωση δεν υπάρχει.

ΥΓ: Το σλόγκαν σε τοίχο συνοψίζει: «Μη βάζεις ζάχαρη στα σκατά. Δε θα γίνουν μαρμελάδα».


Δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τη μητέρα του ο δημοσιογράφος μετά τον ξυλοδαρμό της απο τους ΛΑΘΡΟMETAΝΑΣΤΕΣ


Σοκ έχει πάθει ο δημοσιογράφος Μάνος Μπανασάκης από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη η μητέρα του από δυο αλλοδαπούς με σκοπό τη ληστεία. Η άτυχη γυναίκα έχει υποστεί πολύ σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο και....
νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
 Ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Όμως η ....53χρονη όπως είναι φυσικό έχει υποστεί, εκτός από σωματικές βλάβες, και ισχυρό ψυχικό σοκ. Σε δηλώσεις του στο "Πολυ Μπλα Μπλα" ο Μάνος Μπανασάκης τόνισε πως η μητέρα του είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν ξέρουν τι απώλειες θα έχει στην όρασή της από τα χτυπήματα που δέχτηκε και πως οι γιατροί προσπαθούσαν να συνδέσουν ψηφίδα ψηφίδα τα οστά. Είπε ακόμα πως δεν υπήρχε μύτη, ζυγωματικά και μέτωπο, ενώ έχουν φύγει από τη θέση τους όλα τα δόντια της κάτω γνάθου. Συγκλονιστκό είναι το γεγονός πως ακόμα υπάρχουν σημάδια από τα παπούτσια των δραστών στο μάγουλό της.
Η επίθεση συνέβη ξημερώματα Κυριακής στη περιοχή των Πετραλώνων. Εκεί όπου διαμένει η μητέρα της παθούσας, η οποία την κάλεσε να την επισκεφτεί λόγω προβλήματος υγείας. Η 53χρονη, αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό

Στους δρόμους οι Λίβυοι ζητώντας την απομάκρυνση Καντάφι



Τρίπολη: Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Βεγγάζης στη Λιβύη ζητώντας την απομάκρυνση του ηγέτη της χώρας Μουαμάρ Καντάφι. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία αλλά και με οπαδούς της κυβέρνησης, σε συνέχεια των ταραχών που είχαν ξεσπάσει από το προηγούμενο βράδυ. Στην πόλη σε όλη τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες.... διαδηλωτές (500 με 600 ή ακόμα και 2000, γράφει το BBC) και της Αστυνομίας, αλλά την Τετάρτη η κατάσταση σταδιακά ομαλοποιήθηκε.
Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Φεθί Ταρμπέλ, πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με πλαστικές σφαίρες (ενδεχομένως και πραγματικά πυρά) και αντλίες νερού και προχώρησαν σε συλλήψεις. Πυρπολήθηκαν ακόμη αυτοκίνητα ενώ οι διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά των γραφείων της επαναστατικής επιτροπής, δηλαδή της κυβέρνησης.
Δεκάδες άνθρωποι –σύμφωνα με πληροφορίες από νοσοκομεία ήταν τουλάχιστον 38– τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις· οι περισσότεροι ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Άλλες αναφορές μιλούν για 14 τραυματίες, και πάλι οι περισσότεροι αστυνομικοί.
Ο Ταρμπέλ απελευθερώθηκε μερικές ώρες αργότερα. Επιπλέον, απελευθερώθηκαν 110 ισλαμιστές, μέλη ομάδας που φέρονταν να επιδιώκει την ανατροπή του Μ.Καντάφι.
Όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης από το πρωί αρκετοί φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές κατέβηκαν σε διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης στη Βεγγάζη και σε άλλες πόλεις. Τα κρατικά μέσα απέφυγαν να αναφέρουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Άλλη μία διαδήλωση προγραμματίζεται για την Πέμπτη, με το ερώτημα αν σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα να παραμένει αναπάντητο. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές καλούν μέσω του Facebook και του Twitter σε μία «Ημέρα της Οργής» όπως είχαν πράξει οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρες.
Σύμφωνα με ξένους αναλυτές το ενδεχόμενο εξάπλωσης των διαδηλώσεων δεν είναι μεγάλο, αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν τίποτα. Πολλά θα εξαρτηθούν, όπως λένε, από τη στάση των δυνάμεων ασφαλείας και θα επιλέξουν να καταστείλουν με τη βία τους διαδηλωτές.
Σε κάθε περίπτωση, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα χαμηλά εισοδήματα, οι οικονομικές ανισότητες και οι περιορισμένες (αν όχι ανύπαρκτες) πολιτικές ελευθερίες τροφοδοτούν την οργή των διαδηλωτών οι οποίοι επηρεάζονται από τις διαδηλώσεις και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Βουνάτσος για Τσοχατζόπουλο-Τα ξέραμε εδώ και 15 χρόνια



Ένα βίντεο το οποίο είμαι γυρισμένο τον Ιούνιο του 2010 προκάλεσε το ενδιαφέρον γνωστών ενημερωτικών ιστοσελίδων που το αναδημοσίευσαν. Στο οπτικοακουστικό απόσπασμα ο Δημήτρης Βουνάτσος αναφέρετε εκτός των άλλων στον Τ. Μαντέλη και στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό βίντεο.

Πολιτικός με 18 OFF-SHORE, Δημοσιογράφος με 50, κι ο Αυτιάς με την...



...NEMECIS  στα χέρια, στα πλάνα, και στα παράθυρα...
"150 εκατομμύρια δόθηκαν σε ΜΚΟ για να διαδώσουν τον Χριστιανισμό στην Βόρεια Κορέα" 
αμόλησε η εκδότρια.
Ο Αυτιάς είχε κατουρηθεί από την χαρά του με τις "αποκαλύψεις"-επαναλήψεις   της Λιάνας, και αισθανόμενος κατα-υποχρεωμένος για τα νούμερα που του προσέφερε, δεν σταματούσε να  ανεμίζει και να επαινεί το περιοδικό της.

 "'Αλήθεια ,  Πολιτικός έχει 18 Off-shore εταιρίες?", ρώταγε εντυπωσιασμένος την Βουλευτίνα του ΚΚΕ, χωρίς βέβαια να διανοηθεί να σκαλίσει -ερωτήσει ούτε κάν  ποιου κόμματος.
"Ξέρω και Δημοσιογράφο με... 50 Off-shore" συνέχισε η Κανέλλη, καθώς σε χρόνο dete, άλλαξε ο τίτλος στην οθόνη σε" Πολιτικοί και Δημοσιογράφοι με δεκάδες Off-SHORE", συνέχισε η συμπαρουσιάστρια.
Λιάνα μου να ξανάρθεις να μας πεις κι άλλα , ικέτεψε ο Γιωργάκης.
"Εγώ θα ξανάρθω ,  εσύ δεν ξέρω αν θα είσαι εδώ", του απάντησε και κόπηκε η αναπνοή του Αυτιά.
Ευτυχώς είχε το περιοδικό πρόχειρο κι έκανε αέρα στον εαυτό του, για να μην λιποθυμήσει... 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/02/18-off-shore-50.html#ixzz1EFHOeTUf

Ποιος κυβερνάει τη…Δυτική Θράκη;



Άλλη μια καταγγελία (μετά από εκείνη του ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε προ μηνών) ότι ο πρόεδρος του IRCICA Ερέν είναι εκείνος που ουσιαστικά κυβερνάει τη μειονότητα της Θράκης, διακινώντας τεράστια ποσά (βεβαίως…κατάμαυρα), είχαμε τις προάλλες, αυτή τη τη φορά από τον τέως βουλευτή Ξάνθης Αχμέτ Φαίκογλου, που δήλωσε - μεταξύ άλλων – πως η Δυτική Θράκη δεν μπορεί να κυβερνηθεί με τηλεκοντρόλ! Ας δούμε τι γράφει σχετικά το δημοσίευμα της «Τζουμχουριέτ – Θράκης» στις 4-2-2011 (σε μετάφραση από το http://tourkikanea.gr):
Αχμέτ Φαίκογλου: Η Δυτική Θράκη δεν κυβερνιέται με τηλεχειριστήριο
Ο Αχμέτ Φαίκογλου παίρνοντας το λόγο κατά την τελετή τιμής της «29ης Ιανουαρίου» που είχε οργανώσει η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προέβη σε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Να τα ενδιαφέροντα μέρη της ομιλίας του:

Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν αφέθηκε στους Ερέν…
«Επιθυμώ από εδώ απόψε να απευθύνω μια συμβουλή προς τους κρατικούς λειτουργούς και διοικούντες του κράτους που έχουν έρθει από την μητέρα πατρίδα Τουρκία: Αγαπητά μου αδέρφια είναι εύκολο να αγωνίζεται κανείς μέσα στα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Όμως το να αγωνίζεται κανείς κάτω από αυτήν τη σημαία (σημ. μεταφρ. την ελληνική) είναι δύσκολο… Κάνετε ό,τι θέλετε. Υπάρχει όμως κάτι που δεν πρέπει να ξεχνιέται για αυτήν την κοινότητα. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν έχει αφεθεί ούτε στους δερβίσηδες, ούτε σε ανθρώπους σαν τον Ερέν, ούτε σε αγίους. Πάνω από όλα, έχει παραδοθεί στον Παντοδύναμο Θεό και στην μάνα Τουρκική Δημοκρατία. Να μην υπάρχουν παιχνίδια από Τουρκία, από Γερμανία, από εδώ και από εκεί, του τύπου: ¨Αυτός είναι ο άνθρωπος μας. Αυτόν να τον κάνουμε πρόεδρο, να κάνουμε τις αλλαγές για να μπορέσει να εκλεγεί βουλευτής¨ !…Αδερφέ μου δεν γίνεται να σηκώνεσαι από κει, δεν κυβερνιέται με τηλεχειριστήριο η Δυτική Θράκη»!
Για μια ακόμη φορά λοιπόν καταγγέλεται η παρέμβαση του προέδρου του IRCICA με τα πολλά χρήματα. Αλλά βέβαια εμείς ασχολούμαστε να πιάσουμε κανένα μπακάλη που δεν χτύπησε απόδειξη για την γκοφρέτα που πούλησε. Τόσα χρόνια γράφουμε για τα μαύρα χρήματα που διακινούνται στη Δυτική Θράκη σε διάφορους που εξυπηρετούνε τους σκοπούς της Τουρκίας, αλλά φυσικά….πέρα βρέχει!


ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΣΤΟΠ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΒΡΑΧΙΟΛΙ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ!!! -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-




Τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ του Ομίλου Υγεία, σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της MIG, Singular Logic, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και με στόχο την παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στα βρέφη κατά την παραμονή τους στο Μαιευτήριο, προχώρησαν στην εγκατάσταση πρωτοποριακού -για τα ελληνικά δεδομένα- Συστήματος Υψηλής Προστασίας Βρεφών.
Το σύστημα αυτό, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές και ακίνδυνο για τα νεογνά, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη μη ηθελημένη απομάκρυνση βρέφους από το νοσοκομείο, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους απόδοσης νεογνού σε μητέρα, ενώ παράλληλα αυξάνει σημαντικά το ποσοστό ασφάλειας των βρεφών εντός των νοσοκομείων.
Ήδη εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα Μαιευτήρια της Ευρώπης και της Αμερικής και είναι εγκεκριμένο από τον FDA, Class VI (ιατρική χρήση) και πιστοποιημένο κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN300 328, EN 300 440 class 2.
Συγκεκριμένα, τα βρέφη που γεννιούνται στα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ του Ομίλου Υγεία, εξοπλίζονται με ένα βραχιόλι από υποαλλεργικό, μη αναφλέξιμο, μη τοξικό και βιοσυμβατό υλικό, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα (RFID), που πληροφορεί για την ακριβή –ανά πάσα στιγμή- θέση του μωρού εντός των μαιευτηρίων. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης βρεφών των εν λόγω μαιευτηρίων και ενεργοποιείται σε περιπτώσεις μη ηθελημένης απομάκρυνσης του βρέφους από το νοσοκομείο ή προσπάθειας αφαίρεσης του βραχιολιού από το νεογνό.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μητέρα κος Κωνσταντίνος Σταύρου: ‘Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στα μαιευτήρια για παροχή απόλυτης προστασίας στα βρέφη, μας οδήγησε στην εγκατάσταση ενός τέτοιου πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο είναι 100% ασφαλές τόσο για τα βρέφη όσο και για το προσωπικό που το χειρίζεται, καθώς εκπέμπει μηδενική ακτινοβολία. Πρόκειται για άλλη μια πρωτοπορία του Ομίλου Υγεία προς όφελος των οικογενειών που μας εμπιστεύονται ό, τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους ‘.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;;;ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΕΝΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...



Ειδικού Συνεργάτη 

Η συζήτηση γύρω από τα 598 ελληνικά νησιά πλήρους κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, υπήρξε βούτυρο στο ψωμί  των γειτόνων.
Χθες, όλες οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου με αναφορά στην (επίμαχη πλέον) έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ, γράφοντας ότι η Ελλάδα θα μπει τελικά στην διαδικασία να πουλήσει κάποια από τα νησιά της για να εξοφλήσει το χρέος της.


Από τα δημοσιεύματα προκύπτει πως είτε «πωλούνται», είτε «αξιοποιούνται», τα νησιά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Τούρκων που θέλουν να επενδύσουν σ’ αυτά.  Υποστηρίζουν μάλιστα  ότι θέλουν να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα για την παραγωγή ενέργειας.

Με τόση έκταση στη Μικρά Ασία δεν μπορούν να φτιάξουν τα πάρκα τους και θέλουν τα νησιά μας; Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος, τυφλός ή μειοδότης για να μην αντιληφθεί τις προθέσεις τους. Μοναδικός σκοπός τους είναι ο εποικισμός των νησιών και αργότερα ξέρουν εκείνοι τη θα κάνουν . Έχουν εμπειρία με την Αλεξανδρέττα και την  Κύπρο.

Ας χαίρονται οι εκπρόσωποι μας  για τα κατάντια της χώρας. Αλλά τι μπορεί να πει κανείς για ανθρώπους που λεηλατούν τον κόπο και το μόχθο του λαού και μένουν ατιμώρητοι! Αφού πήραν όσα πήραν τώρα θα ξεπουλήσουν και την πατρίδα. Όταν κάνουν έτσι οι ταγοί , γιατί μας ενοχλούν οι εμπορικές συναλλαγές και τα ψώνια που κάνουν οι απλοί πολίτες στα παράλια της Τουρκίας;

Άδικο έχουν οι κτηματομεσίτες που συμμετέχουν στην έκθεση «CNR Ευρασία- Ακίνητα και Επενδύσεις» που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 16-20 Φεβρουαρίου, όπου θα προσπαθήσουν να πουλήσουν ακίνητα στη Μύκονο και τη Ρόδο;

‘Άντε παιδιά εμπρός, δώστε τα όλα, οι καλοί μας γείτονες καραδοκούν για να   μας συμπαρασταθούν…..


Από την Ελεύθερη Ζώνη.

Υπό "διάλυση" η ΕΛΑΣ λόγω ΔΝΤ



Να κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα έχει ζητήσει το ΔΝΤ από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα το 20% των μοτοσικλετών τους να παραμένει ακινητοποιημένο και πολλοί να έχουν τοποθετηθεί σε πεζές περιπολίες, λόγω έλλειψης χρημάτων. Ακόμη 30 από τα 60 περιπολικά της Άμεσης Δράσης βρίσκονται για τους ίδιους λόγους εκτός λειτουργίας, ενώ η κρίση “χτύπησε” και τα υπηρεσιακά τηλέφωνα, περίπου 1.000 εκ των οποίων δε θα “ξανασηκωθούν”. 

Σύμφωνα με το “Βήμα” (17/02), η έλλειψη χρημάτων και η νέα διαδικασία έγκρισης πιστώσεων, που προβλέπει ότι μηνιαίως το ποσοστό διάθεσης χρημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 7% του ετήσιου προϋπολογισμού, έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην ΕΛΑΣ, κάθε δαπάνη της οποίας πρέπει να τυγχάνει της έγκρισης της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου. 
Σημειώνεται μάλιστα, ότι για το 2011 δεν έχει εγκριθεί καμία από τις νέες δαπάνες λόγω οφειλών ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ της ΕΛΑΣ από το 2010, οι οποίες βρίσκονται στη φάση της "τελικής τακτοποίησης". 
“Μείναμε” από μοτοσικλέτες, περιπολικά και... καύσιμα
Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών και αναφορές συνδικαλιστών, που επικαλείται το δημοσίευμα, “λόγω έλλειψης χρημάτων έχει ζητηθεί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα. Επιπλέον πολλοί εποχούμενοι αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί σε πεζές περιπολίες. 
Τέλος, υπολογίζεται ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για έναν μήνα, όλες σχεδόν οι μοτοσικλέτες αυτής της ομάδας πρόληψης των εγκληματικών ενεργειών θα είναι εκτός λειτουργίας. Και αυτό ασφαλώς θα σημάνει αμέσως ότι οι κακοποιοί θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων”. 
Ακόμη, σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, “λόγω έλλειψης χρημάτων για συντήρηση έχουν ακινητοποιηθεί 150 περιπολικά και περίπου το 10% των 150 μοτοσικλετών της ομάδας Ζ. 
Ακόμη υπολογίζεται ότι 30 από τα 60 περιπολικά της Αμεσης Δράσης βρίσκονται για τους ίδιους λόγους εκτός λειτουργίας. Και η κατάσταση αυτή θα γίνεται καθημερινά χειρότερη”.
Αντίστοιχο πρόβλημα εκτιμάται ότι θα υπάρξει και με τα καύσιμα. Στον προϋπολογισμό του 2011 υπάρχει πρόβλεψη για εκροή 18 εκατ. ευρώ για την αγορά καυσίμων των οχημάτων της ΕΛΑΣ. Ωστόσο από τις προηγούμενες χρονιές υπολογίζεται ότι οι ετήσιες ανάγκες των αρχών ασφαλείας για καύσιμα ανέρχονται στα 30 εκατ. ευρώ. 


Είναι πολλά τα λεφτά...
Στο πνεύμα των ημερών και η ΕΛΑΣ, που αναζητά εξοικονόμηση πόρων από τα έξοδά της για ρεύμα και τηλέφωνα, αφού καταβάλλει ετησίως 10 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ, 6,8 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, 700.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, 700.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα και 265.000 ευρώ για φυσικό αέριο. 
Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας και της επαρχίας αρμόδιος αστυνομικός για την οικονομία ρεύματος, που θα φροντίζει να κλείνει οτιδήποτε προκαλεί σπατάλες.
Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί και με τη σίτιση κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα, καθώς το ημερήσιο κόστος παροχής φαγητού σε κάθε κρατούμενο υπολογίζεται σε 5,79 ευρώ και για το 2011 το σχετικό ποσό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό ανέρχεται σε 5,5 εκατ. ευρώ. 
Αυτή η πίστωση όμως κρίνεται ότι δεν επαρκεί, αφού το 2010 για τον ίδιο λόγο εκταμιεύθηκαν περίπου 9 εκατ. ευρώ. 
Τέλος, λόγω μη έγκρισης των κονδυλίων, προβλήματα υπάρχουν και στη χρήση αναλώσιμων υλικών στα γραφεία των αστυνομικών. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν αστυνομικοί, "δεν έχουμε ούτε χαρτιά και μολύβια για να γράψουμε".

Δεν εξέτασαν EΛΛΗΝΙΔΑ μαθήτρια γιατί δεν είχε 5ευρώ....ενώ εξετάζουν ΔΩΡΕΑΝ τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Σε ακραίες καταστάσεις οδηγούνται δυστυχώς οι μονάδες υγείας της Λέσβου, αναφορικά με την προβλεπόμενη είσοδο των 5 ευρώ για τους πολίτες που προσέρχονται ακόμα και ως επείγοντα περιστατικά τόσο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όσο και στα Κέντρα Υγείας.Η απαίτηση του παραπάνω ποσού από άτομα τα οποία δηλώνουν ότι δεν έχουν να καταβάλουν τα 5 ευρώ… ακόμα και ....από μικρά παιδιά, αλλιώς δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.
Ζήτησαν το χαρτζιλίκι της
Άλλη μια περίπτωση ασθενούς η οποία προσήλθε ως επείγον περιστατικό σε μονάδα υγείας της Λέσβου αλλά δεν εξετάστηκε, καθώς δεν είχε να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο καταγράφηκε την Παρασκευή στην περιοχή. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πλωμαρίου, η οποία μετά από ελαφρό τραυματισμό στο χέρι της εντός του Σχολείου απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να εξεταστεί. Ωστόσο το παιδί επέστρεψε άπραγο λίγη ώρα αργότερα στο Γυμνάσιο ενημερώνοντας έναν καθηγητή της ότι δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς κατά τη είσοδο της στο Κέντρο Υγείας της ζητήθηκε να καταβάλει τα 5 ευρώ, πόσο το οποίο δεν διέθετε οπότε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Σχολείο της.
Η παρέμβαση του Διευθυντή
Όταν ενημερώθηκε ο Διευθυντής του Γυμνασίου για την παραπάνω εξέλιξη παρενέβη ο ίδιος επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας από τους οποίους ζήτησε με έντονο ύφος να εξετάσουν τη μαθήτρια δωρεάν. Μετά το τηλεφώνημα του διευθυντή, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας δέχτηκαν να εξεταστεί δωρεάν η μαθήτρια, πράγμα το οποίο έγινε για να διαπιστωθεί τελικά ότι το κορίτσι είχε υποστεί ελαφρό κάταγμα σε δάχτυλο του ενός χεριού του. Τα Νέα Της Λέσβου επικοινώνησαν με την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία σημείωσε ότι “σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν έχουν κάποιοι πολίτες χρήματα μαζί τους δεν απαιτείται να καταβάλουν το ποσό των 5 ευρώ για την είσοδο τους στο Κέντρο Υγείας. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση που μου λέτε, προφανώς το παιδί δεν κατάλαβε καλά και προφανώς έγινε κάποιες παρεξήγηση, καθώς το περιστατικό δεν είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισερχομένων”.
http://www.lesvosnews.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΔΟΣΙΑ > Για 1,3 εκατ. ευρώ που δεν πληρώσαμε "πάγωσε" ο Μπουργκάς-Αλεξ/πολη! Σαμποτάζ στην ανάπτυξη της Ελλάδας εκ των εσω!



Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο project του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη προχώρησε πριν λίγο ο εκπρόσωπος της «Τρανσνιέφτ» Ίγκορ Ντεμίν, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι απλά το έργο "παγώνει" και δεν θα διαλυθεί η κοινοπραξία: 
"Η Ελλάδα σταμάτησε την χρηματοδότηση της εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη" αποκάλυψε πριν λίγο μιλώντας στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο Ντεμίν και τόνισε ότι απλά βάζουν στο "ψυγείο" το όλο project και δεν θα αποχωρήσουν από την κοινοπραξία. 


Πόσο ήταν το "τεράστιο" χρέος που δεν πλήρωνε η Ελλάδα και έκανε την Ρωσία να προχωρήσει σε "πάγωμα" του έργου; Λιγότερο από 1,3 εκατομμύρια ευρώ! 
«Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.
Η αποκάλυψη είναι πραγματικά απίστευτη: Όχι απλώς δεν πίεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου την βουλγαρική κυβέρνηση του Μπόϊκο Μπορίσοφ, αλλά είχε σταματήσει και την χρηματοδότηση, την στιγμή που στην Ελλάδα δήλωνε παντού ότι υποστηρίζει τον αγωγό!
Σύμφωνα με τη ρωσική «Τρανσνιέφτ» το συσσωρευμένο χρέος της εταιρείας σε τρέχοντα έξοδα είναι 7,3 εκατομμύρια ευρώ και της Ελλάδας ανέρχεται σε 1,269 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για το μεγαλύτερο έργο γεωπολιτικής σημασίας δεν διέθεσαν λιγότερα από 1,3 εκατ. ευρώ, όσα στοιχίζουν στα κρατικά ταμεία οι χρηματοδοτήσεις μερικών εβδομάδων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων!
Ο Ντεμίν είπε ότι αύριο στη Ρώμη από ρωσικής πλευράς θα τεθεί στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί ρωσικής αποχώρησης από το έργο του αγωγού, τονίζοντας πως η Αθήνα θα περιμένει τις αποφάσεις της Μόσχας προκειμένου να τοποθετηθεί επισήμως. 
«Υπάρχουν πληροφορίες για τις οποίες όμως περιμένουμε να υπάρξουν αποφάσεις για να υπάρξει και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης επίσημα», δήλωσε ο Πεταλωτής ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, δεδομένου ότι ο Παπανδρέου είχε μιλήσει για αναθεώρηση της σύμβασης, απάντησε: «Οι φήμες δεν έχουν σχέση με την ελληνική πλευρά, αλλά με τη ρωσική, άρα ας περιμένουμε να δούμε πρώτα τις αποφάσεις της ρωσικής πλευράς και η τοποθέτηση η δική μας ούτως ή άλλως είναι πάγια». Ο εκπρόσωπός της N.D. Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την στάση της έναντι του αγωγού δηλώνοντας: 
«Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου “έκανε πράξη” την προεκλογική της εξαγγελία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Ότι “η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού”. 

 
Φρόντισε, με κάθε τρόπο, να υπονομεύσει ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, μη πληρώνοντας τη συμμετοχή της χώρας στην κοινοπραξία που το έχει αναλάβει. 

 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Ρωσικής πλευράς, η χώρα μας δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της. Αυτή είναι η αλήθεια κ. Παπανδρέου; Και αν είναι έτσι, γιατί;». 

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η Βουλγαρία «δεν ενημερώθηκε επίσημα για οποιαδήποτε απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σιμεόν Ντιάνκοφ.
Επισήμανε, εξάλλου, ότι για διάστημα ενός έτους η Βουλγαρία δεν προέβη σε πληρωμές για το έργο και διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να το κάνουμε (τις πληρωμές) έως ότου υπάρξει μια ξεκάθαρη απόφαση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου».
«Εάν, πράγματι παραιτηθεί (αποχωρήσει) η Ρωσία (από το έργο), αυτό θα είναι μια καλή λύση για τη Βουλγαρία, διότι έτσι θα παραδεχθούν ότι ήταν δικό τους σφάλμα και θα τους πούμε ''ευχαριστώ'' και θα προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Ντιάνκοφ, προσθέτοντας πως η Βουλγαρία δεν θα επιβαρυνθεί με καμία ζημία, σε περίπτωση που η Ρωσία αποχωρήσει από το έργο. 

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 70 ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.70 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ


Χρειάστηκαν 70 ημέρες πολιορκίας, για να δοθεί βήμα στους κατοίκους της Κερατέας στην «ελεύθερη» τηλεόραση. Χρειάστηκαν 70 ημέρες για να ακουστεί το όνομα «Μπόμπολας». Και δεν ακούστηκε από το στόμα κάποιου δημοσιογράφου – ακούστηκε από τα στόματα των κατοίκων. Φυσικά, όλα...αυτά δεν συνέβησαν σε μια δημοσιογραφική εκπομπή ή στα δελτία ειδήσεων – συνέβησαν σε μια σατιρική εκπομπή.

Η ομερτά των καναλαρχών για την Κερατέα έσπασε. Όχι από τα παπαγαλάκια τους, αλλά από τον Λάκη Λαζόπουλο. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε αποφύγει το τραγούδι – μια χαρά «τραγουδούσαν» οι κάτοικοι της Κερατέας.

Τώρα, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι είναι έκθετοι και ξεβράκωτοι. Πώς ακούγεται σε μια σατιρική εκπομπή ότι ο πόλεμος της Κερατέας γίνεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα και δεν ακούστηκε ούτε μια φορά επί 70 ημέρες στις εκπομπές τους και στα δελτία ειδήσεων;

Τα περί «έγκυρης και δημοκρατικής ενημέρωσης» δεν θα πείθουν πια ούτε τις γριές με Αλτσχάιμερ. Μέσα σε λίγα λεπτά παρουσίας των κατοίκων της Κερατέας στην τηλεόραση, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι πήγαν για πάντα στα σκουπίδια - ήταν τόσο εύκολο.

Οι δημοσιογράφοι του Mega είναι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα και είναι λογικό να αποσιωπούν την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα και να επιτίθενται εναντίον του κινήματος «Δεν πληρώνω» - και στις δυο περιπτώσεις, τα σκυλάκια προφυλάσσουν τα συμφέροντα του αφέντη τους.

Βέβαια, την ίδια ακριβώς στάση κρατούν και οι δημοσιογράφοι των άλλων καναλιών. Η σκληρή γραμμή έχει δοθεί από τους καναλάρχες. Σήμερα βάζουν πλάτη αυτοί στον Μπόμπολα, αύριο –στις δικές τους Κερατέες- θα βάλει πλάτη ο Μπόμπολας γι’ αυτούς. Συμφωνία κυρίων – αυτή είναι η τηλεοπτική χούντα. Και πρέπει να πέσει.

Λοιπόν, πολλά θέματα έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, με αφορμή τη χρεοκοπία. Μιας και άνοιξε το θέμα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει και το θέμα της αξιοποίησης των δημοσίων συχνοτήτων – μόνο για το Ελληνικό, τη ΔΕΗ και τις παραλίες θα μιλάμε; Οι δημόσιες συχνότητες είναι εθνική περιουσία και δημόσιο αγαθό – δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Μπόμπολα και της παρέας του. Δεν γίνεται εμείς να κάνουμε θυσίες και οι καναλάρχες να είναι αιώνια τζαμπατζήδες.

Αν η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί, η μόνη λύση είναι η κατάληψη των ιδιωτικών καναλιών που νέμονται τις δημόσιες συχνότητες και προσφέρουν χουντική ενημέρωση. Θα ήταν ωραία μια κατάληψη στο Mega την ώρα του δελτίου ειδήσεων. Βέβαια, δεν χρειάζεται -και δεν πρέπει- να ασκηθεί βία. Αρκεί να πειστεί ο κ. Πρετεντέρης να παρουσιάσει το δελτίο φορώντας το σουτιέν της κυρίας Τρέμη. Το μήνυμα θα περάσει στο λαό.

(Στις 27 Ιανουαρίου, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κερατέας έγραφα: «Αν και η πιο καλή φάση θα ήταν να καταλάβετε την ΕΡΤ και το Mega και να λέτε εσείς τις ειδήσεις». Στις 3 Ιανουαρίου, έγραφα: «Νομίζω πως η επόμενη πορεία πρέπει να γίνει στο κτίριο του Mega. Ήδη, έχει αργήσει». Πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πήγαν στο Mega.