Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Εμφανίστηκε σταυρός στην Ρωσία

Η Ελλάδα είναι ΖΑΜΠΛΟΥΤΗ 1/2

H ΣΗΜΑΙΑ - Greek Flag

Οι αντιδράσεις της κοινωνίας μοιάζουν με ανταρτοπόλεμο, μια σπίθα όμως αρκεί για να εξελιχθούν σε ολοκληρωτικό πόλεμο



Σε απάντηση των όσων ισχυρίζεται η σημερινή ανθυποκυβέρνηση (ζήτω η τρόικα) για καλυτέρευση της οικονομίας και επιτυχίας των στόχων της (καταστροφή της Ελλάδας) υπάρχει ένα δεδομένο. Όταν σε ένα λαό υπάρχει φτώχεια, ανέχεια και μιζέρια κυριαρχεί ο τζόγος και η εγκληματικότητα. 

Η αύξηση της εγκληματικότητας βέβαια είναι μεγαλύτερη και δυσανάλογη λόγω της ύπαρξης πολλών εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει και μάλιστα πολύ αυξημένη.

Οι τελευταίες κινήσεις για νέα καζίνο και «κουλοχέρηδες» σε κάθε γειτονιά γίνονται για αύξηση των εσόδων του κράτους (αλήθεια τι θα τα κάνουν;) άρα άρχισε η στροφή των Ελλήνων προς το τζόγο και.....

...φυσικά μπορεί να πει κάποιος ότι προωθούν τους Έλληνες προς αυτόν.

Όσο αφορά την εγκληματικότητα οι κυβερνόντες δείχνουν μια ύποπτη ανέχεια ενώ τρίβουν τα χέρια τους για τα πολλά έσοδα που θα αποκομίσουν απ’ το τζόγο.
Υπάρχουν όμως και άλλα δεδομένα σχετικά με την συμπεριφορά των λαών σε παρόμοιες συνθήκες (φτώχεια κτλ).

Έχουμε ένταση της θρησκευτικότητας και ισχυροποίηση των κοινωνικών δεσμών (οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι, νέα κόμματα κτλ).
Αυτά τρέμουν οι κυβερνώντες και οι ξένοι προστάτες τους.
Οι επιθέσεις στην παιδεία με προσπάθειες κατάργησης της θρησκευτικότητας και της εκμάθησης της ιστορίας απ’ τους νέους αποτελεί απόδειξη του πανικού τους.
Οι αλλαγές των ονομάτων σχεδόν όλων των υπουργείων προετοίμασε το κλίμα.
Οι τοποθετήσεις σε κρίσιμα υπουργεία και θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής ανθρώπων με γνωστές αντιχριστιανικές και ανθελληνικές απόψεις συμπληρώνουν το παζλ των επιδιώξεων.
Το σφιχταγκάλιασμα των συνδικαλιστών απ’ τα κόμματα εξουσίας γίνεται για να μην αναπτυχθούν ακομμάτιστες ενώσεις εργαζομένων ή τουλάχιστον να είναι ελέγξιμες και αδύναμες.
Οι φημολογούμενες εκπαιδεύσεις ειδικών σωμάτων αντιμετώπισης κινητοποιήσεων (κάποιοι καταγγέλλουν ύπαρξη τέτοιων ομάδων και απ’ το εξωτερικό) σημαίνουν ότι έρχεται κοινωνική αναταραχή που μπορεί τελικά να είναι ανεξέλεγκτη.
Η ιδεολογική σύγκρουση πάντως έχει αρχίσει και σ’ αυτό βοηθούν τα ελεύθερα ιστολόγια που με άρθρα και καταγγελίες ενημερώνουν τους πολίτες οι οποίοι απομακρύνονται απ’ τα ΜΜΕ και τις φυλλάδες του τύπου. Όλοι έχουν πάρει θέσεις μάχης με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες. Αν και μερικοί το θεωρούν άνευ ουσίας, η αντίδραση στην απαγόρευση του καπνίσματος, δείχνει την αποφασιστικότητα των αντιδρώντων. Σε μια άλλη χρονική περίοδο το μέτρο πιθανό να έχαιρε της αποδοχής των πολιτών. Αυτό που ενοχλεί τους πολίτες είναι ο «τσαμπουκάς» (ωραία λέξη της αργκό) με τον οποίο γίνεται η επιβολή του ξενόφερτου μέτρου.
Το διογκούμενο κίνημα κατά των διοδίων προβληματίζει το σύστημα γιατί έχει δυναμική και δείχνει το δρόμο για νέες μορφές αντίδρασης. Το πανελλήνιο «ΟΧΙ» στη νέα τάξη πραγμάτων οργανώνεται με πιθανότητα να γίνει λαϊκός χείμαρρος και να σαρώσει το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Οι καθημερινές κινητοποιήσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων κρύβονται ή υποβαθμίζονται απ’ τα πουλημένα ΜΜΕ και τις υπηρετικές των συμφερόντων εφημερίδες.
Προς το παρόν οι αντιδράσεις μοιάζουν με ανταρτοπόλεμο, μια σπίθα όμως αρκεί για να εξελιχθούν σε  ολοκληρωτικό πόλεμο.
Όσο οι κλέφτες και οι απατεώνες είναι έξω απ’ τις φυλακές η θυμός μεγαλώνει και γίνεται οργή, το ξέσπασμά της τρέμουν οι εξουσιαστές γι’ αυτό προετοιμάζονται.

ο ανθρωπος του μοχθου !

Ρωμιός και Έλληνας




Αγαπητέ κ. Σταλίδη,
 Η πέμπτη παράγραφος του 
άρθρου του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρ. Σαρτζετάκη πιστοποιεί ότι επικρατεί μεγάλη σύγχυση ως προς την πρόσληψη της διαχρονικής Ρωμιοσύνης καθώς και της έννοιας της Ελληνικότητας και της Νεοελληνικής εθνογένεσης.

Η καταξιωμένη ιστορικός-ακαδημαϊκός κυρία Γλύκατζη-Αρβελέρ κάποτε είπε: "Είμαστε Ρωμιοί, όσο και Έλληνες"!  Το ομογενές και  ομόγλωσσο, Ρωμαίικο, στοιχείο της πάλαι ποτέ Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, είναι εκείνο που διέσωσε την Ελληνική γλώσσα και κουλτούρα πάνω στην οποία θεμελιώθηκε, αιώνες μετά, το Νεοελληνικό κράτος. Χωρίς να ξεχνούμε και την συμβολή της ξερριζωμένης Μικρασιατικής Ρωμιοσύνης αλλά και των (παρεξηγημένων) αλλοφώνων του Γένους, της Βλαχουριάς και της Αρβανιτιάς, στην διαμόρφωση του προσώπου της σημερινής Ελλάδας.

Οι όροι Ελληνας και Ρωμιός είναι ταυτόσημοι, καί όπως έλεγε ο μακαρίτης π. Ιωάννης Ρωμανίδης,
η διάκριση μεταξύ Ελλήνων και Ρωμιών είναι ιστορικά ψεύτικη!
http://www.romanity.org/htm/rom.e.05.kostis_palamas_kai_romiosini.01.htm

Η Ρωμιοσύνη είναι μία υπερβατική και διαχρονική έννοια χωρίς εθνοφυλετικά ή εθνογλωσσικά στεγανά.  Άλλωστε ας μη λησμονούμε ότι οι βλαχόφωνοι, αρβανιτόφωνοι και σλαβόφωνοι του Γένους είχαν σημαντική -αν οχι καθοριστική- συμμετοχή στη διαδικασία της συγκρότησης αυτής καθαυτήν της ελληνικής εθνικής ιδέας μέσα απο τα σπλάχνα της Ρωμιοσύνης και πολύ πριν απο την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

"
Φλεβάρης δεν κουσούριασε κι ο Μάρτης δεν εμπήκε
κι όλη η Βλαχιά συνάχθηκε να φέρει το Ρωμέϊκο"
(Δημοτικό τραγούδι της επανάστασης του 1878)

Ο κ. Σαρτζετάκης αναφέρεται απαξιωτικά στους όρους Ρωμιός και Ρωμιοσύνη τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζει ως "αποβλητέους" και "εθνικώς απαράδεκτους" λησμονώντας ότι,
Η Ρωμιοσύνη έν’ φυλή συνότζιαιρη του κόσμου,
κανένας δεν εβρέθηκεν γαι να την-ι ’ξηλείψει,
κανένας, γιατί σιέπει την ’που τ’ άψη ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη έν’ να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει!

Σφάξε μας ούλους τζι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάτζιν,
κάμε τον κόσμον ματζελλειόν και τους Ρωμιούς τραούλλια,
αμμά ξερε πως ίλαντρον όντας κοπεί καβάκτζιν
τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια.
Το ’νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα τζείνον τρώεται και τζείνον καταλυέται.


Βασίλης Μιχαηλίδης
«Η 9η Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία Κύπρου», 177-186.

Λυπούμαι, αλλά η ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού δεν σερβίρεται a la carte και κατά το δοκούν...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με Ρωμαίικους χαιρετισμούς,

Χ.Δ.Κατσέτος
Καθηγητής Ιατρικής
Drexel University College of Medicine

ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ




Ο κ. Παπανδρέου, αντιλαμβανόμενος προφανώς την έκταση που έχει πάρει μεταξύ των Ελλήνων το θέμα του χαρακτηρισμού από τον ίδιο ολόκληρης της χώρας ως διεφθαρμένης, προσπάθησε χθες εσπευσμένα να τα πάρει πίσω απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο οποίος τον καλωσόρισε στη χώρα των "διεφθαρμένων" και στο "Κοινοβούλιο της διαφθοράς", σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ Παπανδρέου, εκτός των άλλων,  στο τηλεοπτικό κανάλιCNBC είχε πει....
ότι «στην Ελλάδα έχουμε μια συστημική διαφθορά από την κορυφή μέχρι τη βάση». 

Χθες λοιπόν στη Βουλή, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μεταξύ άλλων είπε ότι «ποτέ δεν μίλησε για διεφθαρμένους Έλληνες ή δημοσίους υπαλλήλους αλλά όλοι γνώριζαν ότι υπάρχει διαφθορά στους θεσμούς και τους μηχανισμούς του κράτους».

Σύμφωνα με τη νέα εκδοχή περί διαφθοράς, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί εκ των υστέρων να πει ότι, ούτε οι Έλληνες πολίτες είναι διεφθαρμένοι, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά υπάρχει διαφθορά στους θεσμούς και τους μηχανισμούς του κράτους. Δηλαδή ο κ. Παπανδρέου μας λέει τώρα ότι δεν είναι οι άνθρωποι διεφθαρμένοι, αλλά τα κτίρια, τα μηχανήματα, οι νόμοι κ.λ.π. Αν είναι δυνατόν!!!

Εμείς κ. Παπανδρέου σας λέμε το εξής: Δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι θεσμοί και μηχανισμοί. Διεφθαρμένοι είναι πάντα οι άνθρωποι. Η πραγματικότητα είναι ότι οι θεσμοί και οι μηχανισμοί είναι απλά εσκεμμένα  λανθασμένοι και δεν λειτουργούν αποτελεσματικά γι’ αυτό και δημιουργούν ανθρώπους διαφθαρμένους. Επομένως όταν μιλάτε για διαφθορά κατηγορείτε έτσι κι αλλιώς ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων και απλά δεν έχετε το σθένος να τους κατονομάστε.

Σας ρωτάμε λοιπόν: Αυτούς τους λανθασμένους θεσμούς που ενυπάρχουν ήδη, εκτός των άλλων και μέσα στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας πότε σκοπεύετε να τους αλλάξετε;;

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κλαίνε και οι Καρυάτιδες



    Με χημικά και ξυλοδαρμό, ακόμη και δημοσιογράφων, αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ την ειρηνική κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης από συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού, που είναι απλήρωτοι για δύο χρόνια. Οι σκηνές της αστυνομικής βίας έκαναν τον γύρο του κόσμου, ενώ η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως την ΕΛ.ΑΣ. Στην κινητοποίηση έσπευσαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλ. Μητρόπουλος με τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Ν. Βούτση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. ΛαφαζάνηςΝέα κινητοποίηση των συμβασιούχων σήμερα.

    ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Φέρνει... θύελλα μέτρων η αναθεώρηση του Μνημονίου!

    Νέο θρίλερ με τον ΦΠΑ, εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο, νέες επιβαρύνσεις σε φόρους κατανάλωσης και ενιαίο μισθολόγιο... τσεκουρώματος αποδοχών στο Δημόσιο 

    Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ήδη εξουθενωμένους έλληνες πολίτες κρύβει η τελική (και μετεκλογική…) επεξεργασία του προϋπολογισμού για το 2011 και η παράλληλη διαδικασία αναθεώρησης του Μνημονίου, που θα γίνει με την ασφυκτική πίεση της «τρόικας» για μέτρα, τα οποία θα εγγυώνται την αποτροπή ενός εκτροχιασμού τον επόμενο χρόνο.

    Καταλύτης των εξελίξεων η έρευνα της Eurostat για κρυφά ελλείμματα όχι μόνο του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος, και η ανακοίνωση της… λυπητερής στις 22 Οκτωβρίου.
    Εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, η κυβέρνηση παρουσίασε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού εικονικής πραγματικότητας, που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, ενώ σε καθημερινή βάση επιχειρεί να διαψεύσει την προοπτική λήψης νέων, σκληρών, διορθωτικών μέτρων. Οι εκπρόσωποι της «τρόικας», σε μια εμφανή προσπάθεια να αβαντάρουν πολιτικά την κυβέρνηση, από τη σταθερότητα της οποίας εξαρτάται η συνέχεια της εφαρμογής του τριετούς σταθεροποιητικού προγράμματος, αποφεύγουν να… χαλάσουν την πολιτική σούπα με οδυνηρές προαναγγελίες, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά εύγλωττη η συντονισμένη άρνησή τους να διαψεύσουν την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων.
    Όμως, αμέσως μετά τις εκλογές, η «τρόικα» θα πρέπει να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση για την τακτική τριμηνιαία αναθεώρηση του Μνημονίου, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κορυφωθούν οι πιέσεις για «σίγουρα» μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Έτσι, η προσοχή της «τρόικας» αναμένεται να εστιαστεί εκ νέου στην αύξηση των φορολογικών εσόδων με πρόσθετους φόρους στην κατανάλωση, αλλά και σε έναν νέο γύρο μόνιμων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, με το κόστος μισθοδοσίας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των περικοπών:
    - Το αρχικό σενάριο της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, προβλέπει υπαγωγή ελάχιστων βασικών αγαθών, όπως το ψωμί, στον χαμηλό συντελεστή, με παράλληλη επιβολή αυξημένου ΦΠΑ (13%) σε ουκ ολίγα βασικά αγαθά που σήμερα φορολογούνται με τον ενδιάμεσο συντελεστή, αλλά και φορολόγηση με τον υψηλό συντελεστή (23%) αγαθών «πολυτελείας», όπως τα σουβλάκια, οι πίτσες και τα χάμπουργκερ! Αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα αποδώσουν πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλεπόταν αρχικά να εισπραχθεί από τη μεταφορά του ενός τρίτου των αγαθών και υπηρεσιών που φορολογούνται με τον ενδιάμεσο συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό. Όμως η «τρόικα» αναμένεται να επιμείνει σε… βαρύτερες εκδοχές αναπροσαρμογής του ΦΠΑ, ιδιαίτερα σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες με ανελαστική κατανάλωση, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο «μαξιλάρι» εσόδων που θα προστατεύσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού από αποκλίσεις. Επιπλέον δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας αύξησης φόρων σε ποτά και τσιγάρα, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι το σχέδιο για εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης και του ντίζελ κίνησης θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.
    - Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, η «τρόικα» θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε ένα νέο «τσεκούρωμα» αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, τοποθετώντας ψηλά τoν πήχυ των προσδοκιών για εξοικονομήσεις από το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Η γενική κατεύθυνση είναι να μειωθούν οι αποδοχές στον ελάχιστο παρονομαστή, δηλαδή να εξαλειφθούν οι ειδικές ρυθμίσεις, που σήμερα δημιουργούν μεγάλες αποκλίσεις (έως και 1.400 ευρώ) στις αμοιβές υπαλλήλων με ανάλογα προσόντα και ειδικότητες. Επιπλέον η «τρόικα» δεν έχει εγκαταλείψει τις σκέψεις για… προσγείωση των δημοσίων υπαλλήλων στους 12 μισθούς, εξαλείφοντας και τα τελευταία «κατάλοιπα» χαλαρής μισθολογικής πολιτικής του παρελθόντος, ενώ πιέζει και για την ελαχιστοποίηση της απασχόλησης στο Δημόσιο, με ευρύτερη χρήση των μετατάξεων προσωπικού, απομάκρυνση συμβασιούχων και πλήρες πάγωμα προσλήψεων, πέρα ακόμη και από τη γνωστή αναλογία της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις.
    Τι κρύβει η αναθεώρηση από Eurostat
    Η αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα της περιόδου 2006-2009 από τη Eurostat κρύβει πολύ περισσότερα από όσα θέλει να παραδεχθεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι πραγματικές επιπτώσεις της δεν περιορίζονται στη διαμόρφωση στοιχείων του παρελθόντος, αλλά έχουν και σημαντικές… ουρές στο παρόν και το μέλλον:
    Η Eurostat στις 22 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινώσει μια αναθεώρηση-σοκ για το έλλειμμα του 2009, που θα ανεβεί πάνω από το 15%, δηλαδή σχεδόν 1,5% του ΑΕΠ, ενώ τον Απρίλιο γινόταν λόγος για μια αναπροσαρμογή της τάξεως του 0,5%. Αντίστοιχα, το χρέος, που αρχικά αναμενόταν να αυξηθεί «μόνο» 5-7%, θα εμφανισθεί αυξημένο τουλάχιστον κατά 11% του ΑΕΠ. Έτσι, η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης στην πραγματικότητα θα έχει σημείο εκκίνησης πάνω από το 15% για το έλλειμμα και 127% για το χρέος.
    Η κυβέρνηση θα έκλεινε τους λογαριασμούς του παρελθόντος χωρίς πρόσθετες παρενέργειες, αν αυτή η αναθεώρηση -και άλλες που θα ακολουθήσουν- δεν στρεφόταν στην «καρδιά» της δημιουργικής λογιστικής που χρησιμοποίησαν επί σειράν ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις για να εξωραΐζουν τα δημοσιονομικά στοιχεία. Ουσιαστικά η Eurostat απειλεί να φέρει στην επιφάνεια τα πραγματικά στοιχεία για τη λεγόμενη «άσπρη τρύπα», δηλαδή το -υποτιθέμενο, αλλά ουδέποτε μετρημένο…- πλεόνασμα των Ταμείων, των ΟΤΑ και των νοσοκομείων, η οποία «πάτσιζε» από τα τέλη της δεκαετίας του '90 τα υψηλά ελλείμματα της κεντρικής κυβέρνησης. Η διαδικασία αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα απόλυτου λογιστικού χάους και όσο η Eurostat θα εισέρχεται βαθύτερα στα πραγματικά στοιχεία, τόσο η «άσπρη τρύπα» θα κινδυνεύει να μετατραπεί σε… «μαύρη». Επιπλέον η κυβέρνηση έχει αναλάβει με το Μνημόνιο την υποχρέωση να μην αφήνει υποχρεώσεις ανεξόφλητες για διάστημα άνω των 6 μηνών, άρα είναι θέμα χρόνου να… κατακλυστούν τα δημοσιονομικά στοιχεία από πρόσθετες εγγραφές ελλειμμάτων και χρεών, καθώς τα «φέσια» προς τον ιδιωτικό τομέα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, η διαδικασία της έρευνας της Eurostat δεν είναι μια στατική διερεύνηση στοιχείων του παρελθόντος, αλλά αφορά κατ' εξοχήν και τα σημερινά και μελλοντικά στοιχεία που θα παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση, για να κριθεί η προσπάθειά της στο πλαίσιο του Μνημονίου. Όσο περισσότερα «κρυφά» χρέη έρχονται στην επιφάνεια, τόσο περισσότερα «αγκάθια» θα βρίσκει η κυβέρνηση στον δρόμο προς την επιτυχή εφαρμογή του τριετούς προγράμματος και τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η πίεση της «τρόικας» για ακόμη βαρύτερα δημοσιονομικά μέτρα… 

    Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

    Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός...Πάμε να δούμε την πραγματική αλήθεια. ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!


    Κατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύει
    Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε.
    Κατ' αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση...
    Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.
    Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

    Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

    Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες "οικείες" για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση... Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.

    Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον άλλον εθνοπατέρα Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).
    Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των "δωρισμένων" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...)
    ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).
    Εν ολίγοις ο Ανδρέας ως άριστος ψυχολόγος των μαζών δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).
    Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

    Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

    "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"
    Τι λέει το κείμενο:
       
    1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.

    2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ

    3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.

    4. Επιτρέπονται φραστικές "συγκρούσεις" με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.

    5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

    6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)

    7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα  στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

    8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ

    9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

    10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

    11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

    Υπογραφή
    Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
    Andreas Papandreou


    Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! 

    Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".

    Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση "η κυβέρνηση του Παπανδρέου", επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.

    Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το "7 χρόνια μετά" ή συμβαίνει κάτι άλλο...

    Η υπερ-αμερικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ παράγοντας της κρίσης

    Φίλε, εσύ που θα διαβάσεις τις παρακάτω αράδες, μην θεωρήσεις ότι τούτες εκπηγάζουν από κάποιο είδος αντιαμερικανισμού. Είναι γραμμένες από έναν Ευρωπαίο που νοιώθει ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την Β. Αμερική και που μελετά με προσοχή την αμερικανική πολιτική σε όλες τις εκφάνσεις της, συνειδητοποιώντας ότι αυτό που είναι σήμερα... η Ευρώπη σχετίζεται απολύτως με την διάσταση του πολιτικού φαινομένου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.


    Η Ευρώπη αποτελεί το πιο σύνθετο πεδίο ανάπτυξης της αμερικανικής πολιτικής και τον χώρο, όπου οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και οι παράγοντες που διευθύνουν την χρηματοπιστωτική αγορά διέθεσαν τεράστιους πόρους όλων των μορφών για τον έλεγχό του. Η ελίτ των ΗΠΑ γνωρίζει ότι δίχως την Ευρώπη δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει και να ηγηθεί διεθνώς. Η ΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πολιτικό αποτέλεσμα ....
    αυτής της αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης, όπως διαμορφώθηκε μετά την κατάρρευση των καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ η ΕΟΚ υπήρξε ένα επιτυχημένο πείραμα εναρμονισμού των πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων των μεταπολεμικών ευρωπαϊκών ελίτ με το αμερικανικό κέντρο, την εποχή του διπολισμού.


    Η σοσιαλδημοκρατία ως πολιτική πρακτική (και όχι ως ιδεολογία, κίνημα ή όρος της πολιτικής φιλοσοφίας), αναπτύχθηκε στην Δυτική Ευρώπη με αμερικανικά κεφάλαια και τεράστια υποστήριξη όλων των μορφών, για να αναχαιτιστεί η δυναμική όσων προωθούσαν την «δικτατορία του προλεταριάτου» στην ήπειρο. Έγινε προσπάθεια ώστε η σοσιαλδημοκρατία να παρουσιάσει ένα διαφορετικό κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, που να συνδυάζει την ευημερία με την ισότητα, ώστε να αποτελέσει την αποστομωτική απάντηση του καπιταλισμού προς τον σοσιαλισμό των ολοκληρωτικών καθεστώτων της Ανατολής και αλλού.


    Αν και δεν επιτεύχθηκε ποτέ ο εναρμονισμός των «welfare systems», μεταξύ των διαφορετικών ευρωπαϊκών κρατών, όπου κυριάρχησαν σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, πολιτικά η επιχείρηση αυτή τα πήγε αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο καλά. Μόνον που κόστισε πολύ στον ίδιο τον λαό των ΗΠΑ και πολύ περισσότερο σε περιοχές του κόσμου, οι οποίες αποτέλεσαν το πεδίο ελεεινής εκμετάλλευσης της Δυτικής νεο-αποικιοκρατίας.


    Δίχως την αμερικανική χρηματοπιστωτική και γεωοικονομική πολιτική η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη δεν θα είχε καμία σοβαρή πιθανότητα να μακροημερεύσει, αλλά και δίχως την σοσιαλδημοκρατία θα ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει ο διπολισμός και αργότερα να περάσουμε στον μονοπολικό κόσμο, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία εξυπηρέτησε την αμερικανική ηγεμονία, πολύ περισσότερο από τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα, καθώς αυτή αποτέλεσε την έκφραση του βορειοατλαντικού προοδευτισμού, στο επίπεδο των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων.


    Το ΠΑΣΟΚ ως προς αυτό, δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι και αυτό το αποτέλεσμα της στρατηγικής Rockefeller. Κατασκευάστηκε για τους ίδιους λόγους που φτιάχτηκαν και τα υπόλοιπα σύγχρονα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, προσανατολιζόμενο όμως να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες ανάγκες μιας χώρας με τραυματικές κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, η οποία έβγαινε από την χούντα και βίωνε μια δραματική ήττα από την Τουρκία στη Κύπρο.


    Ο Ανδρέας Παπανδρέου τα κατάφερε: και το ΚΚΕ περιόρισε, και την υπόλοιπη αριστερά έσβησε, και συνέβαλε στον τυπικό, αλλά όχι ουσιαστικό εκδημοκρατισμό των θεσμών, και αύξησε τις δαπάνες του κράτους και τις δανειακές υποχρεώσεις, και συνέβαλε στην αποβιομηχάνιση, και ενδυνάμωσε τον μικροαστισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα μια επιτυχημένη αντιαμερικανική ρητορεία, απαραίτητη για να χειραγωγήσει το ευρύ αριστερό ακροατήριο της μεταπολίτευσης. Υπήρξε ένας υπέροχος σαγηνευτής των μαζών, νοιώθοντας όμως ασφαλής, αφού στηριζόταν στις πλάτες των ΗΠΑ, οι οποίες παρόλα αυτά τον εγκατέλειψαν όταν κάποια στιγμή έδειξε να χάνει τον έλεγχο και να κάνει συμφωνίες με άραβες, έξω από το πλαίσιο που επέτρεπε η Ουάσιγκτον.




    Εκεί τελείωσε το παιχνίδι για τον Ανδρέα και το καθεστώς συντονίστηκε για να τον…καθαρίσει. Έτσι ο Ανδρέας πέθανε διαφορετικά από ότι ο Πάλμε, ενώ έμειναν και διάφορες σκιές, που δεν θα μπορεί να παραβλέψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Από εκεί και πέρα η ιστορία είναι γνωστή, όπως και οι πρωταγωνιστές της. Ο Κώστας Σημίτης ήταν το δώρο των ΗΠΑ στη Γερμανία. Εκείνη την περίοδο υπήρχε η ανάγκη στην περιφέρεια της Ευρώπης να υπάρξουν πολιτικοί που θα μπορούσαν να συνεργαστούν ανετότερα με τους Γερμανούς, ώστε να πραγματοποιηθεί, δίχως παρατράγουδα, η οικονομική θεμελίωση και διεύρυνση της ΕΕ, για την οποία πίεζαν και οι αμερικανοί.


    Ο Κ.Σημίτης ήταν μια καλή επιλογή και βοήθησε έξυπνα και αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και στην πιο κρίσιμη στιγμή της συμμαχικής επίθεσης στην Σερβία. Η πιο διπλωματική μάλιστα στιγμή του ήταν όταν ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση από του βήματος της βουλής για τη βοήθεια που πρόσφερε στην περιπέτεια των Ιμίων. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί το έκανε…αλλά έκανε καλή δουλειά!


    Μόνον που οι εποχές είχαν πλέον αλλάξει ριζικά μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν ήταν πλέον απαραίτητη για το λόμπι που ελέγχει την αμερικανική πολιτική αρένα. Μάλιστα, μετά την διεύρυνση της ΕΕ, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αντί να διευκολύνουν δυσχέραιναν σε κάποιες περιπτώσεις την λειτουργία του νεοφιλελευθερισμού στην ήπειρο.


    Έκτοτε όσα από αυτά δεν κατάφεραν να αλλάξουν και να μετατραπούν σε κήνσορες του νεοφιλελευθερισμού και της παγκόσμιας διακυβέρνησης υπό την χαλαρή ηγεσία των ΗΠΑ, είτε διασπάσθηκαν, είτε αποδυναμώθηκαν εκλογικά, είτε συνεργάστηκαν κυβερνητικά με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, είτε όλα αυτά μαζί, δίχως να τα καταφέρουν να διατηρήσουν την ταυτότητα που είχαν την εποχή του ψυχρού πολέμου. Αυτή με δύο λόγια είναι η πραγματικότητα και ενώπιον αυτής βρίσκεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ.


    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι φανερό ότι επέλεξε τον δρόμο της αλλαγής. Δηλαδή την οδό της απόλυτης προσαρμογής στο νέο βορειοαμερικανικό δόγμα περί παγκόσμιας διακυβέρνησης, που προϋποθέτει το τέλος της ιστορίας, το τέλος των μοντέρνων κρατών (Westphalian states), το τέλος της ιδεολογίας, το τέλος του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, και την απόλυτη επικράτηση της οικονομίας της αγοράς επί της πολιτικής και της πολιτικής οικονομίας. Αυτός είναι ο τέταρτος δρόμος στον οποίο οδηγεί το ΠΑΣΟΚ. Προδήλως, αυτό συνεπάγεται και το τέλος της δημοκρατίας, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αλλά και το τέλος του φιλελευθερισμού, στο βαθμό που αυτός αναπτύχθηκε στο πλαίσιο δημοκρατικών μορφών οργάνωσης και εμπέδωσης δικαιωμάτων την εποχή της νεοτερικότητας.


    Στο πνεύμα αυτής της προσαρμογής του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αντιλαμβάνεται κανείς την μορφή που λαμβάνει η κρίση στην Ελλάδα σήμερα. Ο αμερικανικός παράγοντας είναι αυτός ο οποίος σχεδίασε την κρίση στην χώρα μας και είναι τούτος που με την απόλυτη συνεργασία της κυβέρνησης καθοδηγεί τις εξελίξεις ώστε μέσω της ελληνικής κρίσης να περάσουμε σύντομα στην ολοκλήρωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, ως ένα πρώτο απαραίτητο στάδιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Αυτά δεν αποτελούν «σεναριολογία», αλλά απόλυτα τεκμηριωμένη προσέγγιση αν κανείς ενδιαφέρεται για την πραγματικότητα.


    Ακόμη και ο τέως υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας παραδέχθηκε ότι ο αμερικανικός δάκτυλος έφερε το ΔΝΤ στην ευρωζώνη και τον μηχανισμό στην Ελλάδα. Ο Αλιστερ Ντάρλινγκ είπε δημόσια στους «Financial Τimes» ότι η δημιουργία των μηχανισμών στήριξης της Ελλάδας και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρώπη είναι προϊόν αμερικανικής έμπνευσης. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην ίδια εφημερίδα και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, παραδεχόμενος τις δύο συναντήσεις που έγιναν στις 22 Απριλίου και στις 24 του ιδίου μηνός, ώστε μυστικά να καταστρωθεί το σχέδιο και να παρουσιαστεί έτοιμο στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πρώτη, που έγινε στην πρεσβεία του Καναδά στην Ουάσιγκτον, συμμετείχαν υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες του G7, καθώς και ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν. Στη δεύτερη, που έγινε στην έδρα του ΔΝΤ, παρόντες ήταν ο κ. Στρος-Καν, ο επίτροπος της ΕΕ κ. Ολι Ρεν και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.


    Άρα το ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι αν σκοπεύει να μετατραπεί εμφανώς σε δούρειο ίππο του νεοφιλελευθερισμού, όπως εκφράζεται από την βορειοατλαντική πολιτικοοικονομική ελίτ, στην Ελλάδα και στην ΕΕ, ή αν συνειδητοποιεί ότι η υπερ-αμερικανοποίησή του είναι σοβαρός παράγοντας της κοινωνικής κρίσης στην χώρα μας και αποφασίσει να αποστασιοποιηθεί ως πολιτικός φορέας από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ασφαλώς. Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί μετά την τελευταία περιπέτεια στην οποία το έμπλεξε ο πρόεδρος του μαζί με την χώρα, τότε είναι βέβαιο ότι όχι μόνον θα το εγκαταλείψει το εκλογικό σώμα δια παντός, αλλά, ακόμη χειρότερα, ότι οι σοσιαλιστικές ιδέες θα έχουν υποστεί μια βαριά προσβολή στα μάτια των Ελλήνων.


    Το τελευταίο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η ισότητα, όπως αποκρυσταλλώνεται στο δημοκρατικό πλαίσιο, μπορεί να συνυπάρξει με την ελευθερία και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και στο φυσικό περιβάλλον. Όπως η υπόθεση του σοσιαλισμού δεν ενταφιάστηκε από τα γραφειοκρατικά καθεστώτα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, έτσι και δεν πρόκειται να πεθάνει στην Ευρώπη παρά την νεοφιλελευθεροποίηση της πρώην σοσιαλδημοκρατίας. Η δημοκρατία και η ελευθερία θα βρουν τον τρόπο να συνεχίσουν αυτόν τον γάμο που ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου αιώνα στην ήπειρό μας, προσπερνώντας αυτούς που στην πραγματικότητα ποτέ δεν πίστεψαν σ’ αυτήν την όμορφη σχέση.


    Υ.Γ. Είναι προφανές ότι το κείμενο αναφέρεται στην σοσιαλδημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ και όχι στην Δεξιά και την ΝΔ στην Ελλάδα σε σχέση με τον αμερικανικό παράγοντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ηγέτες της ΝΔ δεν είχαν και εκείνοι τις ιδιαίτερες σχέσεις τους με τον μεταπολεμικό κηδεμόνα της χώρας μας. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.

    VIDEO - How Israel controls the media in the USA!



    The video shows the process of 'filtering' of the news until they reach Americans through the American media that are an "ideological occupation" by Israel. Indicate the overall strategy and the various owners of media, financial tycoons, politicians and various organizations (even Christian pro-Israeli) who collude to give a positive image to the Americans for Israel and bad for the Palestinians. It also gives examples that when the victim is an Israeli soldier a detailed description of who was the picture of what happened at the funeral with his family crying, etc. and when the victims are Palestinians, including children is no formal indication of the type killed 10 or 20 people "etc.




    At the beginning of the video speaks journalism professor at the University of Texas, Robert Jensen (born 1958). He teaches law of media, philosophy and political science. As a champion of feminism, the Jensen has focused much of his work on the radical feminist critique of pornography. He has also written about institutionalized racism.
    Besides teaching and research, Jensen writes in popular media, both alternative and mainstream.
    The Jensen defines itself as "radical Christian." He is married to folk singer Eliza Gilkyson and has one son.

    The Jensen had caused noise when he wrote an article shortly after the terrorist attacks of September 11, 2001, that terrorist attacks were "reprehensible and irresponsible," but "no more despicable than the massive acts of terrorism - the deliberate killing of civilians for political purposes - committed by the U.S. government in my lifetime. "

    The article of Jensen praised and criticized. Some demanded the University of Texas to prosecute Jensen, while the president of the University, Larry Faulkner, wrote in a letter published in the 'Houston Chronicle' that he was "disgusted by the article of Jensen".

    Αμερικανός φυσικός:"Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη"




     O διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής φυσικής Harold Lewis, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παραιτήθηκε από την ένωση αμερικανών φυσικών APS (American Physical Society) καταγγέλλοντάς την ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της για χρηματισμό, για τη συντήρηση όπως λεει της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης αυτής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη. 
    Ο Αμερικανός καθηγητής στην οργισμένη και λάβρα επιστολή παραίτησής του προς το πρόεδρο της APS ο  Lewis αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:
    «Για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια καλύτερα η περηφάνια που είχα παλαιότερα όντας μέλος της ένωσης έχει εκπέσει σήμερα σε ντροπή και είμαι υποχρεωμένος, χωρίς πάντως καμιά ικανοποίηση να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είναι φυσικά το μεγάλο ψέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη το οποίο κυριολεκτικά απορροφά τρισεκατομμύρια δολάρια, που έχει διαφθείρει τόσους πολλούς........
     επιστήμονες και έχει παρασύρει όλη την APS σαν ένα μεγάλο κύμα. Είναι η μεγαλύτερη και πιο "επιτυχημένη" επιστημονική απάτη που έχω δει σε όλη μου τη ζωή σαν φυσικός. Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό θα πρέπει να ανατρέξει στα παγκόσμια κλιματολογικά στοιχεία (Climate Gate documents). Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας φυσικός ούτε και επιστήμονας που θα διαβάσει τα στοιχεία αυτά χωρίς να νιώσει αποστροφή. Και τι έκανε ο APS σαν οργανισμός ενόψει αυτής της πραγματικότητας; Αποδέχθηκε την διαφθορά σαν κανόνα και πήγε μαζί με το ρεύμα.» ...
    Ο Lewis στη συνέχεια επικρίνει την APS για συγκεκριμένες μεθοδεύσεις εναντίον όσων από την επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ επιχείρησαν να φέρουν προς συζήτηση. Στη συνέχεια παρατηρεί:
    «Στο ενδιάμεσο διάστημα το σκάνδαλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη ξέσπασε στα ΜΜΕ και οι μηχανισμοί αυτών που έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου αποκαλύφθηκαν στον κόσμο. Ήταν μια απάτη που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί και δεν έχω λόγια για να περιγράψω την έκτασή της. Και πια ήταν η επίπτωσή της στην στάση της APS; Καμία. Καμία τίποτα. Αυτό δεν είναι επιστήμη. Άλλες δυνάμεις απεργάζονται σχέδια εδώ».
    Και ο παλαίμαχος Αμερικανός φυσικός τελειώνει την επιστολή του λέγοντας: «Νιώθω την ανάγκη να προσθέσω και κάτι ακόμη και αυτό είναι εικασία καθώς είναι επικίνδυνο να σχολιάζει κανείς τα κίνητρα άλλων ανθρώπων. Αυτή η συνωμοσία όμως στο «αρχηγείο» της APS είναι τόσο παράξενη που δεν αρκεί μια απλή εξήγηση για αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι σημερινοί φυσικοί δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο ήταν παλιά. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων, ακριβώς αυτό που ο Eisenhower είχε προειδοποιήσει μισό περίπου αιώνα πριν. Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρισεκατομμύρια δολάρια που εμπλέκονται στην ιστορία για να μην πω τίποτα για τη φήμη και τη δόξα (αλλά και για μαγευτικά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς) που είναι συνυφασμένα με το να είσαι μέλος του κλαμπ. Το δικό σας τμήμα της φυσικής κύριε πρόεδρε, θα χάσει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, εάν η φούσκα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη σκάσει. Όπως ένα παλιό ρητό λεει δεν χρειάζεται είσαι μετεωρολόγος για δεις προς τα που φυσά ο άνεμος, και καθώς δεν είμαι φιλόσοφος, δεν πρόκειται να επιχειρήσω να ανακαλύψω σε πιο σημείο συναντάται το προσωπικό συμφέρον με τη διαφθορά αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών καταστά σαφές πως αυτό δεν είναι μια Ακαδημαϊκή ερώτηση».
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Τους ..χάλασε την… σούπα ο …άσχετος Κοραντής




    Με το που κυκλοφόρησε non paper της Άμπου Ντάμπι Μαρ όπου αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο των 6 εκ. ευρώ που επέβαλλε το ΣΔΟΕ για φορολογικές παρατυπίες που έκανε η Γερμανική διοίκηση. ο Βενιζέλος τρελάθηκε. Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το Ελληνικό δημόσιο ούτε δεκάρα τσακιστή για χρέη και υποχρεώσεις της Γερμανικής διοίκησης. Πριν εκδώσει την ανακοίνωση φωτιά ο Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον… συνεταίρο του, τον Καρατζαφέρη ο οποίος και αυτός …ανέβηκε στα κάγκελα φοβούμενος πως θα χαλάσει το παιχνίδι , διότι ο πρέσβης και βουλευτής του ΛΑΟΣ με τις άκρες που ως γνωστόν διαθέτει σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς του ενεχύρισε στοιχεία ( λες και δεν τα ήξερε ) όχι μόνο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αλλά και για άλλες προμήθειες, όπως για παράδειγμα τα πυρομαχικά των αρμάτων, και για τα οποία έκανε επερώτηση στην βουλή, ο ….χαζούλης, στην οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα αγοράζει τα πυρομαχικά σε διπλάσια τιμή από ότι η Τουρκία! Συγκεκριμένα η Τουρκία τα αγόρασε 3.066 ευρώ το ένα ενώ η Ελλάδα τα αγοράζει τώρα 6.081 ευρώ! Σου λέει τώρα θα μας περιλάβουν στο ιντερνετ και ποιος μας σώνει. Άντε να εξηγήσουμε ότι δεν πήραμε μίζα για την.. σιωπή και συναίνεση μας. Για τον Σκαραμαγκά ο Καρατζαφέρης του είπε ότι "δεν είναι δυνατόν οι Γερμανοί κατά τη δεκαετή παραμονή τους στον Σκαραμαγκά να έχουν αρπάξει 2 δισ. ευρώ από τα Ελληνικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού και να μην δίνουν 6 εκ. ευρώ στην εφορία ? και κάλεσε τον Β. Βενιζέλο μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση την ερχόμενη Παρασκευή όπου θα συναντήσει στο γραφείο του και πάλι τον Ισκαντάρ Σάφα, να μην δώσει στους Γερμανούς τα 250 εκ. ευρώ που ήδη έχει βγει η επιταγή από το υπουργείο Οικονομικών για την αποπληρωμή των υποβρυχίων. Σε ότι αφορά την υπόθεση την υπόθεση των πυρομαχικών ο Κοραντής που …ξετρύπωσε χαρτί, μάλλον θα ακούσει την κατσάδα του. Τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθούν στο Πεντάγωνο Βενιζέλος – Καρατζαφέρης, για να δουν πως θα σώσουν την κατάσταση.

    Στη Γεωγραφία των Αλβανικών σχολείων διδάσκονται ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί!



    Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα
    Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο... για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare).
    Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
    Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ. Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα - χωρίς να αναφέρει κανένα - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.
    Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης ,που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια. Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!!

    Σοκ! - Συμφωνία Ρωσίας-Ρουμανίας για εναλλακτική βόρεια διαδρομή του South Stream - Εκτός η Ελλάδα;



    «Κλείδωσε» η εναλλακτική διαδρομή του South Stream από την Ρουμανία η οποία δυνητικά αφήνει εκτός Ελλάδα και Βουλγαρία, με την υπογραφή πριν λίγες ώρες συμφωνίας μεταξύ Ρουμανίας και Ρωσίας στο Βουκουρέστι! Οι «επικίνδυνοι αδύναμοι κρίκοι», όπως χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι την Ελλάδα και την Βουλγαρία στο θέμα των αγωγών και όχι μόνο (βασικά λόγω Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης), ανάγκασαν την Μόσχα να στραφεί σε εναλλακτική χάραξη με τον αγωγό να εκβάλει από την Μαύρη Θάλασσα στην Ρουμανία και να συνεχίζει προς Ιταλία - αφού περάσει μέσα από Σερβία ή Σκόπια - μέσω Κροατίας, Μαυροβουνίου ή Αλβανίας, χωρίς να αποκλείεται και η χερσαία διαδρομή μέσω Σλοβενίας. Την συμφωνία την υπέγραψε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ενέργειας «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ. 

    Επιβεβαιώθηκε έτσι η παγκόσμια αποκλειστικότα του defencenet.gr της 14ης Νοεμβρίου 2009 σύμφωνα με την οποία η Μόσχα αποφάσιζε προ του ελληνοβουλγαρικού κινδύνου να προχωρήσει σε εναλλακτική χάραξη του South Stream μέσω Ρουμανίας.

    Μάλιστα στις 22 Ιουνίου 2010, ο πρόεδρος του Ρωσικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και πρώην πρωθυπουργός Γεβγκένι Πριμακόφ δήλωνε:
     "Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τα σχέδια για τον αγωγό South Stream, ακόμη και αν η Βουλγαρία αποσύρει τη συμμετοχή της. Έχουμε εναλλακτικές λύσεις και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, θα υλοποιηθεί σε κάθε περίπτωση Οι σχέσεις της Βουλγαρίας με τη Ρωσία δεν πρέπει να καταστούν όμηροι των πρόσκαιρων συμφερόντων της κυβέρνησης",πρόσθετε.

    Ο ρωσικός Τύπος εκτιμά ότι η εναλλακτική λύση αφορά στη διέλευση του αγωγού από τη Ρουμανία, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού ο South Stream θα ξεκινά από το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ και θα καταλήγει στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
    Τώρα συμφωνήθηκαν δύο εναλλακτικές λύσεις: Η μία προβλέπει την απλή διασύνδεση της Ρουμανίας με τον αγωγό που θα εκβάλει στην Βουλγαρία. Η δεύτερη προβλέπει την δημιουργία κύριου τερματικού σταθμού σε ρουμανικό λιμάνι και από εκεί και πέρα διαδρομή μέσα από το βόρεια Βαλκάνια προς την Αδριατική. 

    Στις 14 Νοεμβρίου 2009 γράφαμε 
    «Με δεδομένη την συμμετοχή της Σερβίας, αν στον South Stream συμμετάσχει τελικά και η Ρουμανία - όλα δείχνουν ότι η ρουμανική συμμετοχή θα γίνει δεκτή από την Ρωσία - τότε η Βουλγαρία και η Ελλάδα, θα μπορούσαν να χάσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα, αφού ο αγωγός από τον Εύξεινο Πόντο, διαμέσου Ρουμανίας, Σερβίας και Σλοβενίας θα έφτανε με πολύ οικονομικότερο τρόπο (χερσαίος αντί θαλάσσιος αγωγός) στην αγορά της Ιταλίας απ'ότι μέσω Ελλάδας, Ιονίου και Αδριατικής Θάλασσας. Η Κροατία έχει ζητήσει επίσης να συμπεριληφθεί στο σχέδιο της πορείας του αγωγού".

    Επίσης συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να συστήσουν κοινή ομάδα εργασίας για την εκπόνηση των μελετών. Οι δύο εταιρείες εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο, με χρονικό «προσανατολισμό» το α΄ εξάμηνο του 2011.
    Το πως η Ελλάδα από χώρσα πρωτοπόρος στην ενεργειακή πολιτική των Βαλκανίων του 2007, κατέληξε να κινδυνεύει να μείνει εκτός ενεργειακού παιγνίου, πρέπει να αναζητηθεί στον επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων από το καλοκαίρι του 2008 και μετά. Οι ελληνικές καλένδες στις οποίες έχουν παραπεμφθεί η ελληνορωσική αμυντική και ενεργειακή συνεργασία με την Ρωσία, μόνο άσχημες ειδήσεις θα παράγουν στο εξής... 
    Καλά πάει η ανάπτυξή σου Γιωργάκη... το Γουδί πλησιάζει εβραιοσπορε...

    Oι απολύσεις και μια χούφτα πάμπλουτα τσογλάνια των ΜΜΕ!!! ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΑΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ???


    Ενώ οι άνεργοι στην Ελλάδα πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο, ενώ αυξάνονται οι άστεγοι που σκοτώνονται μεταξύ τους για ένα παγκάκι , ενώ οι νέοι Έλληνες εγκαταλείπουν την χώρα, η ίδια κλειστή κάστα Τραπεζιτών-Μηντιαρχών και διεφθαρμένων πολιτικών εξακολουθεί να ασελγεί σε βάρος των πολιτών .


    Την ίδια στιγμή οι απολύσεις στα ΜΜΕ και η τσογλάνικη συμπεριφορά των ...
     
    επιχειρημαστιών τους, συνεχίζουν ακάθεκτες.

    Μάλιστα κάποια από τα καθάρματα, τoυς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, αρνούνται να πληρώσουν τους μισθούς η τους δίνουν πετσοκομμένους, πατώντας πάνω στη δυνατότητα που τους παρέχει το Μνημόνιο για την ελαστική-στη κυριολεξία λάστιχο-μορφή εργασίας.
     

    Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, που εμφανίζονται πιο αδίστακτοι είναι εκείνοι που πλούτισαν, απέκτησαν τεράστια προσωπική περιουσία, με τα δάνεια των ανυπόληπτων Τραπεζιτών και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο στη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Σημιτάκο.
     

    Τα τσογλάνια-ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και οι κολλητοί τους τραπεζίτες που τους ενώνουν οι αλλαξοκωλιές , έχουν συστήσει μια συμμορία που μπροστά τους ο Βλαστός είναι κολλεγιόπαιδο.
     

    Το ένα χέρι νίβει τα άλλο και τα δυο την εξουσία.
     

    Αντί οι κηφήνες ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ν απολύουν κόσμο, γιατί δεν βάζουν χρήμα στα σαπάκια τις επιχειρήσεις τους, από τα προσωπικά τους πλούτη;
     

    Μαζί τους θα τα πάρουν οι παλιοχαμούρες;
     

    Γιατί για μια ακόμη φορά περιμένουν από του Τραπεζίτες και την υποταχτική κυβέρνηση, να καθαρίσουν για πάρτη τους;
     

    Ως πότε θα ανεχόμαστε μια χούφτα συμμορίτες αδέλφια;

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ...1.3% ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ...


    ...ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙ... ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.!

    Είναι πέρα γιά πέρα εξωφρενικό και ταπεινωτικό...
    Η πάμπτωχη Χώρα, τα Σκόπια, να δανείζονται με τόσο μεγάλη ευκολία από το Δ.Ν.Τ., 400 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 1,3% και εμείς να επαιτούμε και συνάμα να λιβανίζουμε τον δανεισμο με 6%,
    επειδή έτσι αποφάσισαν η "Κυβέρνηση του Μνημονίου" και τα "Εξαπτερυγά" της, Καρατζαφέρης-Ντόρα...Είναι δε χαρακτηριστική η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών των Σκοπίων Ζόραν Στάβρεσκι, ο οποίος είπε:"Το Δ.Ν.Τ. αποσκοπεί στη στήριξη χωρών «με... υγιή οικονομική πολιτική» για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση".!!!Διαβάστε περισσότερα:
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=360410&dt=13/10/2010#ixzz12K8M59Ze
    Τίθεται όμως και ένα άλλο ερώτημα, που αφορά, τις διαπραγματεύσεις που ασμένως γίνονται τις τελευταίες ημέρες γιά το όνομα πού θα πάρουν τελικά τα Σκόπια.

    Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο υπέρμαχος του "Μνημονίου" 'Ελλην Πρωθυπουργός G.A.P., κατά την διάρκεια των διαπαραγματέυσεων με το Δ.Ν.Τ., μας είχε προιδεάσει ότι θα:"Έχουμε μείωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας".!
    Ο δε Αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προειδοποίσε τότε τον G.
    A.P. :
    "Αφήστε 'εξω τα παιχνίδια με τα Εθνικά μας θέματα και μη τα συνδέεται με το δημόσιο χρέος"Μάλιστα δε αργότερα, επέκρινε δημόσια την "πρεμούρα" του G.A.P. για γρήγορη επίλυση του Σκοπιανού, κάτω βέβαια από "αυτές τις συνθήκες". Όμως ο Πρωθυπουργός με την Α.Ε. τον νέο ΥΠΕΞ, Dimitris Dtoutsas, έσπευσαν μάνι-μάνι στις Η.Π.Α. γιά επίλυση του Σκοπιανού ονόματος...
    Όπως δε μας πληροφορεί εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας VETO

    ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ "ΒΑΠΤΙΣΙΑ" ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΕ Ο... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ"..!!!Διαβάστε 
    Μας οδήγησαν άρον-άρον και διά της βίας στις δαγκάνες δανεισμού του Δ.Ν.Τ., ώστε από κατώτερη θέση, ακόμη και από τους Σκοπιανούς, γιά να μη μπορούμε να διεκδικήσουμε ούτε τα Εθνικά μας δίκαια ;;;Άν είναι ερώτηση ή.. διαπίστωση στην κρίση σας...Ερχονται οι Αυτοδιοικητικές εκλογές.!

    Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

    "ΚΑΚΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ"

    355032_310x
    O Γερμανός Κεντρικός Τραπεζίτης, Άξελ Βέμπερ, ο οποίος θεωρείται, μάλιστα, έμπιστο πρόσωπο του Ζαν Κλωντ Τρισέ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κακώς στηρίζει την Ελλάδα.
    "Πρέπει να τεθεί σε ισχύ μηχανισμός ελεγχόμενης χρεοκοπίας για της χώρες-μέλη της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, παραβιάστηκε ο κανόνας τη μη διάσωσης. Κακώς στηρίζεται η Ελλάδα".

    OI ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ


    Τά όσα παραθέτουμε εδώ, είναι παρμένα από δύο βιβλία.
    Τό πρώτο, είναι γραμμένο από τόν Αγιορείτη ιερομόναχο π.
    Χριστόδουλο Αγγέλογλου πού επί σειρά ετών βοηθούσε τόν π.
    Παϊσιο από τήν διπλανή Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στήν οποία τότε
    υπηρετούσε. Τίτλος του ” ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ” { κείμενα Α΄ }
    Τό δεύτερο, είναι τού κ. Νικ. Ζουρνατζόγλου, επισμηναγού έ.ά.
    πνευματικού παιδιού τού π. Παϊσίου καί επί σειράν ετών συνεργάτη
    του μέ τίτλο ” ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ –Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ό
    ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ” { κείμενα Β΄ }

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
    Σταύρος Βαλίδης, πρώην διοικητής Αστυνομικού τμήματος τού
    Αγίου Όρους.
    Τόν Γέροντα Παϊσιο τόν γνώρισα, όταν μέ αξίωσε ό Θεός νά
    υπηρετήσω ώς διοικητής τού Αστυνομικού Τμήματος τού Αγίου
    Όρους.
    Τόν Νοέμβριο τού 1991 μαζί μέ έναν συνάδελφο αστυνομικό
    κατηφορίσαμε από τίς Καρυές γιά τό κελλί του.
    Εκείνη τήν εποχή ξέραμε καλά ότι, άν τήν ημέρα έμπαιναν 300
    προσκυνητές, οί μισοί από αυτούς πήγαιναν στόν πατέρα Παϊσιο…
    Στήν επάνω πόρτα τού φράκτη σέ καλωσόριζε μιά πινακίδα πού
    έγραφε ” κεραστείτε ” καί από κάτω υπήρχε ένα κουτί μέ
    λουκούμια. Υπήρχε ακόμη τρεχούμενο νερό καί μερικά σιδερένια
    κύπελλα γιά νά πίνουν οί προσκυνητές.
    Όταν φθάσαμε, ήταν ευτυχώς εκεί καί σκάλιζε τόν κήπο του.
    Εκείνο πού μού έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι ό Γέροντας, άν καί
    απομονωμένος από τόν κόσμο, γνώριζε σχεδόν τά πάντα πού
    συνέβαιναν, από πλευράς αστυνομεύσεως καί εθνικής ασφάλειας
    καί αφορούσαν τό Αγιο Ορος. Ηταν ακόμη ενήμερος γιά όλα όσα
    συνέβαιναν στήν Ελλάδα.
    Μού έλεγε, ότι οί ξένες δυνάμεις στήν Ευρώπη μέ τά τεράστια
    κεφάλαια πού διαθέτουν, έχουν σάν στόχο νά αλλοιώσουν τίς
    αρχές, τίς παραδόσεις, καί τούς θεσμούς τού Αγίου Ορους. Τό πολύ
    χρήμα, οί ανέσεις, τά περιουσιακά στοιχεία, ή διάνοιξη δρόμων, τά
    μηχανήματα, καί οί ευκολίες, ήτανε θέματα πού τόν
    προβλημάτιζαν.
    Θυμάμαι κάποια φορά, πού είχα συνοδεύσει ώς διοικητής τής
    Αστυνομίας τρείς ξένους επισήμους, πού ήθελαν νά γνωρίσουν τό
    μεγάλο ασκητή Παϊσιο “, μέσα από όσα είχαν ακούσει γι΄ αυτόν
    στήν πατρίδα τους.
    Ενας από αυτούς τόν ρώτησε γιά τήν Ενωμένη Ευρώπη, καί πήρε
    τήν εξής απάντηση.
    – Είναι πολύ ζεστό ακόμη τό αίμα…
    Οί επίσημοι απόρησαν μή μπορώντας νά καταλάβουν τήν
    κρυπτογραφημένη απάντησή του. Αργότερα πού τόν ρώτησα τί
    σημαίνει , ότι είναι ακόμη ζεστό τό αίμα, μού είπε.
    – Είναι αδύνατο, καί θά φανεί αυτό αργότερα, νά υπάρξει ποτέ
    συνεργασία τών Αγγλων, τών Γάλλων, τών Γερμανών, τών Ιταλών,
    τών Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πού χάσανε
    στόν Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τούς πατεράδες καί τούς θείους
    τους.
    Είναι ποτέ δυνατόν νά ονομάζει ό ένας τόν άλλο “σύμμαχε” καί νά
    τό εννοεί;
    Μή βλέπουμε τά πράγματα κοντόφθαλμα καί μόνο χάριν τής
    Οικονομίας. Θά βγεί ό Εθνικισμός στήν επιφάνεια καί τότε…
    Μιά άλλη φορά πού βρέθηκα στό κελλί του συνοδεύοντας Ελληνες
    επισήμους, μάς είπε.
    – Η Κωνσταντινούπολη θά γίνει Ελληνική, καί η Αγία Σοφία πάλι θάλειτουργήσει. Η Τουρκία θά διαλυθεί. Ετσι θά απελευθερωθούν τάχωριά μας καί οί αλύτρωτες πατρίδες μας… { κείμ. Α }
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ;
    Ενα μεσημέρι έφθασε στό κελί τού Γέροντα μιά παρέα
    προσκυνητών. Αφού πήραν τήν ευχή του, κάθισαν στό υπαίθριο
    αρχονταρίκι. Μέ πολύ καλοσύνη τούς πρόσφερε δροσερό νερό,
    λουκούμι, καί φρέσκα κορόμηλα. Σέ λίγο ή συζήτηση άρχισε…
    – Πώς πάει ό κόσμος έξω; ρώτησε ό Γέροντας.
    – Γενικώς πάτερ μου, τά μέσα ενημερώσεως προβάλλουν τό κακό.
    Φθάσαμε στό σημείο νά αισχρολογούν ακόμη καί τά μικρά παιδιά…
    Πώς πρέπει άραγε νά φερόμαστε μέσα στήν κακία αυτού τού
    κόσμου;
    – Χρειάζεται διάκριση. Νά συμβουλευόσαστε τόν πνευματικό σας σέ
    τέτοιες καταστάσεις.
    Εδώ, ό Γέροντας σηκώθηκε, τούς άφησε γιά λίγο μόνους, κι΄ εκείνοι
    βρήκαν τήν ευκαιρία νά συνεννοηθούν μεταξύ τους. Σκέφθηκαν νά
    τόν ρωτήσουν ” τί θά γίνει μέ τήν Πόλη; “
    Σέ λίγο επέστρεψε ο π.Παϊσιος, καί πρός γενική έκπληξη, τούς
    πρόλαβε όλους. Είχε διαβάσει τήν σκέψη τους!…
    – Τί λέτε, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;
    Η παρέα έμεινε άναυδη καί αμίλητη…
    – Σάς ρωτάω πάλι, είπε ό Γέροντας. Θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;
    Καί σέ λίγο αστειευόμενος προσθέτει,
    – Παλικάρια τής φακής…
    – Ναί Γέροντα, άν είναι από τόν Θεό ευλογημένο, θά τήν πάρουμε
    τήν Πόλη…
    – Θά τήν πάρουμε παιδιά μου. Οχι δηλαδή πώς θά τήν πάρουμε
    εμείς, άλλοι θά μάς τήν δώσουν. Θά τήν πάρουν αυτοί από τούς
    Τούρκους καί θά τήν δώσουν σ΄ εμάς, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά
    γιατί αυτό θά είναι τότε, τό συμφέρον τους!…
    – Θά διαρκέσει πολύ αυτό τό κακό, Γέροντα;
    – Μπόρες, μπόρες θά ΄ναι. Θά δώσουμε όμως εξετάσεις…
    Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός
    στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη,
    τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο
    ημίχρονο…
    Θά υπάρξει μετά καί συνέχεια…. τό δεύτερο ημίχρονο…
    Ο κόσμος θά φθάσει σέ αδιέξοδο, καί τότε όλοι θά ζητούν νά
    μάθουν γιά τό Ευαγγέλιο καί τίς Γραφές. Θά λυπηθεί ό Χριστός τόν
    κόσμο, καί μέ ένα ξεχωριστό σημείο πού θά δείξει, πολλοί θά
    πιστέψουν.
    Τότε, θά ψάχνει κανείς νά βρεί άπιστο!
    – Γέροντα, στό απολυτίκιο τού προφήτου Ηλιού λέει, ότι είναι ό
    δεύτερος πρόδρομος τής Παρουσίας Χριστού.
    Είναι γνωστό, ότι ό προφήτης Ηλίας δέν κοιμήθηκε, όπως καί ό
    Ενώχ. Θά έλθει πάλι ό προφήτης Ηλίας στήν Γή;
    Ο Γέροντας χαμογέλασε.
    – Ο προφήτης Ηλίας τροχάει καί ετοιμάζει τήν μαχαίρα του! Καί
    μάλιστα πρώτα θ΄ αρχίσει από τούς Πατριάρχες, δεσποτάδες,
    παπάδες, καί μοναχούς!
    – Καί από τούς λαϊκούς πάτερ Παϊσιε…
    – Τά δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τά δικά μας είναι αμαρτήματα.
    Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τό μαχαίρι του, όμως χρειάζεται
    προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλοιώς τά λένε οί Πατέρες τής
    Εκκλησίας κι΄ αλλοιώς τά ερμηνεύει ό κόσμος.
    Παράδειγμα τά “Εξαμίλια” πού αναφέρει ό Αγιος Κοσμάς ό Αιτωλός.
    { Οί Τούρκοι, λέει, θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι φθάνονταςστά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν μέχρι τήν Κόκκινη Μηλιά.Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθεί, τό άλλο 1/3 θά βαπτισθεί,καί μόνο τό υπόλοιπο 1/3 θά πάει στήν Κόκκινη Μηλιά}
    Κανένας δέν μπόρεσε νά τό εξηγήσει, όλοι τό ερμηνεύουν
    λανθασμένα.
    Εξαμίλια υπάρχουν στόν Λαγκαδά, στό Κιλκίς, στήν Θράκη, στήν
    Κόρινθο, μά κανένας δέν καταλάβαινε ότι τά “Εξαμίλια” τού Αγίου
    Κοσμά είναι τά εξαμίλια τής υφαλοκρηπίδας καί ή αιτία πολέμου μέ
    τήν Τουρκία…
    Νά διαβάσετε τούς προφήτες τί λένε…Τόν Ιωήλ,τόν Ζαχαρία, τόν
    Ιεζεκιήλ, τόν Δανιήλ…Τά λένε όλα πώς θά γίνουν!
    Γιά 7 χρόνια στήν Παλαιστίνη δέν θά καίνε ξύλα, αλλά μπαστούνια,
    αλλά πού νά ξέρετε εσείς από μπαστούνια καί ξύλα! Εσείς έχετε
    στά σπίτια σας καλοριφέρ ( χαμογελώντας), ενώ εγώ, καίω ακόμη
    ξύλα στό τζάκι κι΄ έτσι ξέρω απ΄ αυτά…( προφ. Ιεζεκ. 39,9-10)
    – Καί οί Εβραίοι Γέροντα;
    – Ενας ευσεβής Ιορδανός μού έλεγε ότι οί Εβραίοι έχουν σκάψει ένα
    τούνελ κάτω από τό τέμενος τού Ομάρ ( τέμενος Αλ Ακτσά )
    θέλοντας νά τό καταστρέψουν. Εκεί βρίσκονται καί τά θεμέλια τού
    αρχαίου Ναού τού Σολομώντος.
    Εκεί, όταν έλθει ό Αντίχριστος, θά κτίσει πάλι καί τόν Ναό τού
    Σολομώντος… { κείμ. Β΄}
    Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρου.
    Γνώρισα τόν π. Παϊσιο στά 1992 από επίσκεψή μου στό Αγιο Ορος
    μαζί μέ έναν τυφλό φίλο μου. Τόν βρήκαμε στό κελλί του νά
    συνομιλεί μέ δύο άτομα. Μόλις τελείωσε, ήρθε κοντά μας καί μάς
    χαιρέτισε μέ τά μικρά μας ονόματα, άν καί τόν βλέπαμε γιά πρώτη
    φορά!
    Γιά τήν Κύπρο μάς είπε.
    – Θά έλθει ή ώρα πού τό θέμα τής Κύπρου θά λυθεί. Θά περάσει
    πολλές δυσκολίες, αλλά θά λυθεί καί θά είναι Ορθόδοξη καί
    Ελληνική !
    Τόν ρώτησα γιά τήν συνεχή αδιαλλαξία καί τίς προκλήσεις τώνΤούρκων. 
    Μέ έπιασε από τόν ώμο καί μέ πολλή σοβαρότητα μούείπε,
    – Μή ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι νά κοιμηθώ πιά καί δένθά είμαι στήν ζωή, 
    αλλά θά τά βλέπω όλα από επάνω. Εδώ είμαστεόλοι προσωρινοί.
    Η Τουρκία θά διαλυθεί σέ τρία-τέσσερα κομμάτια. Εχει αρχίσει ήδη
    ή αντίστροφη μέτρησή της.
    Πολύ σύντομα οί προσευχές πού γίνονται τώρα κάτω από τήν
    επιφάνεια τής γής, θά γίνονται επάνω, καί τά κεράκια πού
    ανάβονται κάτω, θά ανάβονται επάνω… ( εννοούσε τούς Ελληνες
    κρυπτοχριστιανούς τής Τουρκίας )
    Εμείς θά πάρουμε τά δικά μας εδάφη, οί Αρμένιοι τά δικά τους, καί
    οί Κούρδοι πάλι τά δικά τους. Τό Κουρδικό θέμα έχει πιά
    δρομολογηθεί.
    Αυτά θά γίνουν όχι τώρα, τό 1992, αλλά σύντομα…
    Θά γίνουν όλα αυτά όταν θά πάψουν νά κυβερνάνε τήν Τουρκία οι
    πολιτικοί πού είναι σήμερα, καί όταν μιά νέα γενιά πολιτικών
    εμφανισθεί γιά νά κυβερνήσει.
    Τότε θά γίνει καί ό διαμελισμός τής Τουρκίας ….
    ( μήπως μέ κυβέρνηση Ερντογάν καί νέων πολιτικών; )
    Θά τά δείς παιδί μου, θά τά δείς. Πίστη καί ελπίδα στόν Θεό νά
    υπάρχει καί θά χαρούν πολλοί. Ολα αυτά θά γίνουν μέσα στά χρόνια
    αυτά. Εφτασε πιά ό καιρός! “
    Τόν ρώτησα άν ή Ελλάδα υποστεί συμφορές από ότι επακολουθήσει,
    καί μού είπε.
    – Θά υπάρξουν ασήμαντα προβλήματα. Αρκετός κόσμος πού σήμερα
    είναι Χριστιανικά αδιάφορος, θά επιστρέψει στόν Ορθόδοξο χώρο.
    Νά μή ανησυχείτε γιά τήν Ελλάδα !…
    { κείμ. Α΄}

    Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ( ΕΣΣΔ)
    Ο κύριος Δ.Κ. από τήν Κ…, είχε επισκεφθεί τόν Γέροντα. Τήν εποχή
    εκείνη ή Ρωσία ήταν πανίσχυρη, κυβερνούσε ό Μπρέζνιεφ καί κανείς
    δέν μπορούσε νά διανοηθεί ότι μπορούσε νά φθάσει σέ διάλυση.
    Ο π.Παϊσιος μεταξύ άλλων, τού είπε,
    – Η ΕΣΣΔ νά δείς πού σέ λίγο θά διαλυθεί…
    Ο κύριος Δ… είχε τίς αντιρρήσεις του.
    – Μά… τέτοια δύναμη πανίσχυρη, Γέροντα, ποιός θά τήν διαλύσει;
    Ούτε τό νυχάκι της δέν θά μπορέσουν νά πειράξουν!
    – Θά τά δείς, έλεγε ό Γέροντας. Θά ζείς μάλιστα ( είχε καί μεγάλη
    ηλικία ), καί θά τά δείς κι΄ όλας αυτά πού σού λέω…
    Καί συνέχισε,
    – Νά γνωρίζεις ότι καί ή Τουρκία θά διαλυθεί. Θά γίνει πόλεμος σέ
    δύό ημίχρονα. Εμείς θά είμαστε οί νικητές, γιατί είμαστε
    Ορθόδοξοι.
    – Γέροντα, σ΄ αυτόν τόν πόλεμο, θά πάθουμε εμείς κακό;
    – Έ, τό πολύ-πολύ νά πειράξουν ένα-δυό νησιά μας αυτοί, αλλά σέ
    εμάς θά δώσουν καί τήν Κωνσταντινούπολη.
    Θά τά δείτε, θά τά δείτε όλα αυτά! { κείμ. Β΄}
    Πελωριάδης Γεώργιος
    Ο π.Παϊσιος είχε υπηρετήσει ασυρματιστής στόν στρατό, μέ
    εμφύλιο, χιόνια, καί πείνα, προσευχόμενος στόν Θεό νά μή σκοτώσει
    άνθρωπο. Οταν τόν ρωτούσαν στήν Τρίπολη ποιό μέσον καί ποιόν
    Συνταγματάρχη είχες στό Επιτελείο γιά νά σού δώσουν τέτοια
    ειδικότητα, τούς έλεγε. ” Τόν Θεό “.
    Σχετικά μέ τήν πτώση τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έλεγε.
    – Δέν ήθελε ό Θεός νά πέσει τό Βυζάντιο. Αλλά τότε πήγαιναν καί
    έπαιρναν αντίδωρο στήν εκκλησία μέ τό ξίφος τους…

    Αν οί πρόγονοί μας δέν είχαν παροργίσει τόν Θεό, δέν θά έφθανε
    στό σημείο νά χρησιμοποιήσει τήν παιδαγωγική τιμωρία…
    Οταν κατά καιρούς γινόταν λόγος γιά τήν προφητεία τού Αγίου
    Κοσμά τού Αιτωλού ότι θαρθούν οί Τούρκοι καί θά φθάσουν μέχρι
    τά Εξαμίλια στόν πόλεμο Ελλάδος - Τουρκίας ό Γέροντας έλεγε.
    – Ο κόσμος σήμερα δέν έχει μυαλό. Τά εξαμίλια τά οποία αναφέρει ό
    άγιος Κοσμάς, είναι τά έξη μίλια τής υφαλοκρηπίδος στό Αιγαίο.
    Αυτά θά είναι, καί ή αιτία πολέμου… { κείμ. Α΄}
    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
    ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ…
    Μιά μέρα τού 1987 ( σημειώνει ό συγγραφέας ), ρώτησα τόν
    Γέροντα, γιά τόν μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο, τόν Αρμαγεδόνα,
    πού αναφέρεται στήν Αποκάλυψη.
    Μέ πατρικό ενδιαφέρον μού ανέφερε διάφορα σχετικά θέματα.
    Θέλησε μάλιστα, νά προχωρήσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας
    ορισμένες ενδείξεις πού πιστοποιούν ότι πράγματι βρισκόμαστε
    στήν γενεά τού Αρμαγεδώνος.
    Είπε λοιπόν,
    ” Οταν ακούσετε ότι τά νερά τού Ευφράτη τά κόβουν από ψηλά οί
    Τούρκοι μέ φράγματα, καί τά χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα,
    τότε νά ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στήν ετοιμασία τού μεγάλου
    εκείνου πολέμου καί ότι προετοιμάζετε ό δρόμος γιά τίς ” μύριες
    μυριάδων στρατού τών από ανατολών ηλίου ” , πού αναφέρει ή
    Αποκάλυψη…
    { Σήμερα λειτουργεί ήδη κοντά στίς Τουρκικές πηγές τού Ευφράτη,
    τό μεγάλο φράγμα Κεμάλ Ατατούρκ πού μπορεί νά κόψει εντελώς τά
    νερά πρός τό Ιράκ καί τήν Συρία καί νά τά ρίξει στήν Μεσόγειο!
    δημιουργώντας έτσι γενική ανάφλεξη, τόν “πόλεμο τού νερού ”
    όπως η διεθνής διπλωματία έχει ήδη επισημάνει καί περιμένει… }
    Μέσα σέ όλη αυτή τήν προετοιμασία, συνεχίζει ό π.Παϊσιος, είναι
    καί ή αποξήρανση τού ποταμού Ευφράτη ( στήν δεδομένη πολεμική
    στιγμή ) πού αναφέρει ή Αποκάλυψη, γιά νά μπορέσουν έτσι νά
    περάσουν τά 200.000.000 στρατού πού σημειώνονται, καί πού
    σήμερα μόνο οί Κινέζοι διαθέτουν…
    Μάλιστα οί Κινέζοι, έλεγε ό Γέροντας, κατασκευάζουν ένα δρόμο,
    πού σήμερα τόν έχουν φθάσει κοντά στήν Ινδία, τόν λεγόμενο ”
    θαύμα τής Εποχής ” καί πού τό πλάτος του είναι ικανό γιά νά
    περνούν χίλιοι στρατιώτες παρατεταγμένοι δίπλα-δίπλα.
    Αν περιμένουμε νά σχιστεί ό Ευφράτης καί νά εξαφανιστεί τό νερό,τότε σίγουρα θά πλανηθούμε. Γιατί αλλοιώς τά εννοεί ή Γραφή, καίαλλοιώς οί περισσότεροι τά καταλαβαίνουν…
    Πρέπει ό άνθρωπος νά έχει Θεϊκή καθαρότητα σήμερα, γιά νά μή
    ξεγελασθεί από τά σημεία τών καιρών.
    Κάτι ανάλογο συνέβη καί μέ τό Τσέρνομπιλ…
    Εκεί, στήν Αποκάλυψη, ό Αγιος Ιωάννης ό Θεολόγος αναφέρει, ότι
    είδε αστέρα μέγα καιόμενον νά πέφτει από τόν ουρανό μολύνοντας,
    πικραίνοντας, καί δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τά νερά καί τίς
    πηγές τών υδάτων…
    Καί τό όνομα τού αστέρος Αψινθος!…( Ουκρανικά Τσέρνομπιλ !…)
    Οσοι περιμένουν ακόμη νά πέσει κάποιο αστέρι από τόν ουρανό
    έχουν πλανηθεί. Ποτέ δέν πρόκειται νά καταλάβουν ότι αυτό έχει
    ήδη γίνει…
    Γιατί Τσερνομπίλ στά Ρωσικά σημαίνει ” πικράδα ” καί είναι ή ίδιαλέξη ” Αψινθος ” πού αναφέρεται στήν Αποκάλυψη, πού θά μολύνειμέ πικρότητα τά ύδατα κάνοντάς τα ακατάλληλα… { κείμ. Β΄}
    Στέφανος Παπαβασιλείου - Κουβουκλιώτης, Θεσσαλονίκη
    Γνώρισα τόν πατέρα Παϊσιο στήν Παναγούδα, μετά από
    πληροφορίες πού είχα γιά τήν αγιωσύνη καί γιά τήν χάρη πού έφερε.
    Επηρεασμένος από σχετική προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού
    Αιτωλού γιά τά Εξαμίλια, χωριό πού βρίσκεται 28 χλμ. από τήν
    Θεσσαλονίκη στόν δρόμο πρός τίς Σέρρες, τόν ρώτησα άν είναι
    ποτέ δυνατόν νά φθάσουν οί Τούρκοι έξω από τήν Θεσσαλονίκη…
    Μέ κοίταξε χαμογελώντας καί μού είπε.
    – Μήν ανησυχείς καθόλου. Ακου νά σού πώ τί συμβαίνει. ” Εξαμίλι ”
    είναι κάθε σημείο πού απέχει από τίς ακτές τής Τουρκίας έξη
    ναυτικά μίλια. Οταν ό Τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά τής
    Ελλάδος καί φθάσει στά 6 μίλια, πράγματι θά καταστραφεί. Οί
    Τούρκοι έχουν τά κόλλυβα στό ζωνάρι τους…
    Τόν ρώτησα, τί θά γινόταν από εκεί καί πέρα;
    – Εχω τήν εντύπωση, μού είπε, ότι έφθασε πιά ή ώρα, γιά νά
    πάρουμε τήν Πόλη…
    – Πώς θά τήν πάρουμε τήν Πόλη; Θά έχουμε πάλι πόλεμο;
    – Τήν Πόλη θά μάς τήν δώσουν…
    – Ποιοί; Οί Τούρκοι; Είναι ποτέ δυνατόν;
    – Οχι. Τήν Πόλη θά μάς τήν δώσουν οί Ρώσοι σέ πόλεμό τους μέ τήν
    Τουρκία… Θά μάς τήν δώσουν, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί
    αυτό θά είναι τό συμφέρον τους…
    – Καί οί Τούρκοι Γέροντα τί θά γίνουν;
    – Αυτοί θά καταστραφούν! Θά σβήσουν από τόν χάρτη, γιατί είναι
    ένα έθνος πού δέν προέκυψε από τήν ευλογία τού Θεού.
    ( Χρησιμοποιήθηκε προφανώς γιά νά τιμωρήσει παιδαγωγικά τήν
    ασέβεια τών χριστιανικών λαών, αλλά έχει κι΄ αυτό τήν ημερομηνία
    λήξεώς του… )
    Θά σβήσουν ώς έθνος, καί ή έκταση ολόκληρης τής Τουρκίας θά
    καταντήσει αχανής έρημος. Επτά ώρες θά περπατάς γιά νά
    συναντήσεις εκεί άνθρωπο… { κείμ. Α΄}
    Αλέξανδρος Οικονόμου , αντιπτέραρχος έ.ά.
    Τόν Μάρτιο τού 1994 συνάντησα τόν Γέροντα Παϊσιο βαριά
    άρρωστο, στό μοναστήρι τής Σουρωτής, έξω από τήν Θεσσαλονίκη.
    Συγκινήθηκα, όταν μού έπιασε τό χέρι, καί παρά τήν κρισιμότητα
    τής καταστάσεώς του, μού είπε τά ακόλουθα.
    ” Εσύ δέν πρέπει νά στενοχωριέσαι καί νά φοβάσαι τήν Τουρκία. Η
    Τουρκία θά διαλυθεί, καί μάλιστα θά τήν διαλύσουν οί ίδιοι οί
    σύμμαχοί της.
    Η Βοσνία θά γίνει μουσουλμανικό κράτος ( εκείνη τήν εποχή
    σημειωτέον δέν υπήρχε τέτοιο κράτος ), αλλά αυτό θά στραφεί
    εναντίον τους, γιατί θά δημιουργηθεί καί Κουρδικό κράτος μέσα
    στήν καρδιά τής Τουρκίας…”
    Ο Γέροντας τότε, βλέποντας με προβληματισμένο μέ αυτά πού
    άκουγα, μού ξαναλέει.
    ” Οπως ξέρεις, εγώ δέν διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τά
    μαθαίνω από “αλλού…” { Α΄}
    Καραφεϊζης Βασίλειος, ταξίαρχος έ.ά. , Διδυμότειχο Έβρου
    Στίς 10 Ιανουαρίου 1992 έλαβε χώρα ή παρακάτω συνομιλία μου μέ
    τόν π. Παϊσιο.
    – Γέροντα, πώς βλέπετε τήν διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας;
    – Έ, καλό θά βγεί γιά τήν Ελλάδα.
    – Τί θά γίνει όμως μέ τό λεγόμενο ” μουσουλμανικό τόξο; “
    – Καί από αυτό, καλό θά βγεί…
    Επειδή όμως δέν κατάλαβα τί εννοούσε, μού εξήγησε καί μού είπε.
    – Ο διάβολος επιθυμεί τήν καταστροφή κάθε ανθρώπου. Ο Θεός
    όμως δέν τόν αφήνει ανεξέλεγκτο αλλά τού επιτρέπει μέχρι ενόςορισμένου σημείου. Καί τό κάνει αυτό γιατί προγνωρίζει ότι απόαυτό τό κακό, θά προκύψει καί κάτι καλό.
    Η Τουρκία θά χάσει τούς συμμάχους της, ακόμη καί τούς
    πατροπαράδοτους φίλους της, τούς Γερμανούς…
    Μού είπε ακόμη, ότι στήν Ιταλία θά παρουσιασθεί ένας πολιτικόςτύπου Μουσολίνι, καί στήν Γερμανία ένας νέος Χίτλερ, καί ότι ήΕΟΚ θά διαλυθεί !…
    Η ΕΟΚ ( Ε.Ε. σήμερα ), δέν έχει καμμιά ομοιότητα μέ τήν Αμερική. ΗΑμερική μοιάζει μέ έναν αργαλειό, πού αφομοιώνει όλα τά κουρέλιακαί όλες τίς χώρες… { Α΄}
    Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας.
    Τήν άνοιξη τού 1987 επισκέφθηκα τόν γέροντα Παϊσιο στό κελλί
    του, στήν Παναγούδα. Προβληματισμένος, τόν ρώτησα άν θά
    γινόταν πόλεμος μέ τήν Τουρκία καί μού είπε, ότι
    …. όταν θά δούμε τήν Ελλάδα νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν
    Τουρκία, καί ή Τουρκία νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Αθήνα,
    τότε θά πρέπει νά πούμε ” Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ
    σώσον ημάς…
    Νικόλαος Μάρτης, πρώην Υπουργός, καί συγγραφέας τού βιβλίου
    ” Η πλαστογράφηση τής Ιστορίας τής Μακεδονίας ”
    Η πρώτη πληροφορία μου γιά τόν Γέροντα ήλθε μιά Κυριακή, στήν
    εκκλησία τής Αγίας Αικατερίνης στήν Αθήνα, πού είναι μετόχι τής
    Μονής Σινά. Μετά τό τέλος τής ακολουθίας μέ περίμενε έξω, ό
    συνταξιούχος σήμερα Αρεοπαγίτης Εμμανουηλίδης, πρόεδρος τότε
    τού συλλόγου τών Δικαστών καί Εισαγγελέων ” Φίλων τού Αγίου
    Ορους ” .
    Μού μετέφερε τίς ευχές καί τήν ευλογία τού Γέροντα γιά τόν αγώνα
    πού έκανα τότε γιά νά αποδειχτεί ή Ελληνικότητα τής Μακεδονίας.
    Συζητώντας, μού ανέφερε μάλιστα δύο περιστατικά, εκ τών οποίων
    τό ένα είχε συμβεί μπροστά του όταν μ΄ έναν εφέτη φίλο του είχε
    συναντήσει τόν Γέροντα στό κελί του καί είχε αποκαλύψει στόν
    εφέτη κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις του.
    Τό δεύτερο, τό είχε ακούσει ό Εμμανουηλίδης όταν επισκεφθείς
    παλαιότερα τόν π.Παϊσιο άκουσε στό πλοιάριο πρός τήν
    Ουρανούπολη, από μία συντροφιά νέων ένα περίεργο περιστατικό.
    Ενας δικηγόρος, πηγαίνοντας πρός τό καλύβι τού Γέροντα μέ ένανφίλο του υφηγητή τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , προσπάθησενά ξεγελάσει τόν π.Παϊσιο κάνοντάς του τόν γιατρό, γιά νά δεί άνθά τό καταλάβει…
    Μόλις έφθασαν καί άνοιξε τήν πόρτα του ό Γέροντας,
    απευθυνόμενος στόν δικηγόρο τού είπε,
    –Δικηγόρε, τά ψέμματά σου στά δικαστήρια! Δέν δέχομαι
    ανθρώπους πού λένε ψέμματα.
    Καί τόν έδιωξε!
    Οταν συνάντησα τόν Γέροντα, βαρειά άρρωστο πιά στό μοναστήρι
    τής Σουρωτής, μέ μορφή ήρεμη πού ακτινοβολούσε, χάρηκε πολύ
    πού μέ είδε καί μού είπε,
    – Ακουσε νά σού πώ! Μάρτη μήνα έγινε ό Ευαγγελισμός τής
    Θεοτόκου. Μάρτη μήνα έγινε ή Επανάσταση τού 1821.
    Δέν είναι τυχαίο, συνεπώς, ότι Μάρτης αγωνίζεται γιά τό θέμα τής
    Μακεδονίας! { Α΄}