Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η αποχώρηση της οικογένειας Παπανδρέου από την ελληνική πολιτική ζωή


Image

Εγκαταλείπουν οι Παπανδρέου την Ελλάδα; Τελευταίες πληροφορίες από τις κινήσεις της οικογένειας, δείχνουν ότι η οικογένεια που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μέχρι το περασμένο φθινόπωρο, βρίσκεται σε φάση "ιστορικής υποχώρησης".
Πιο συγκεκριμένα ο μεν Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι "Έχει βρει μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση στην Γαλλία και θα συνδυαζει τα καθήκοντα του στην Βουλή με τις υποχρεώσεις του εκεί" και ο Αντρίκος Παπανδρέουνα ζητεί νέα ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο όπου εργάζεται (οι ίιδες πηγές αναφέρουν ότι δύσκολα θα εγκριθει η νέα άδεια γιατί μόλις πρόσφατα εξάντλησε μια αντίστοιχη) για να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Όσο για τον Νίκο Παπανδρέου, περνά τον περισσότερο καιρό του στο εξωτερικό ασχολούμενος με διάφορα project αφού θεωρείται "το εμπορικό μυαλό" της οικογένειας.
Είναι γεγονός ότι οι Παπανδρέου στην παρούσα πολιτική συγκυρια θεωρούνται περίπου "απόβλητοι". Σε αντίθεση με την "θεοποίηση" του πατέρα τους, η πολιτική προίκα που κληρονόμησαν ξοδεύτηκε μέχρι τελευταίας δεκάρας. Και χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα την δεκάρα της δραχμής και όχι το λεπτό του ευρώ γιατί σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη το επίτευγμα θα ανήκει κατά κύριο λόγο στην οικογένεια Παπανδρέου.
Το γεγονός ότι "δεν υπάρχει μέλλον μέσα στο ΠΑΣΟΚ" για τους Παπανδρέου, όσο πρωτοφανές και ξένο και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο Ε.Βενιζέλος το νέο κόμμα θα το κτίσει επάνω στους Παπανδρέου. Μόνο που η οικογένεια θα παίζει το ρόλο του κόκκορα που σφάζεται στα θεμέλια...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ετοιμάζουν «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» - Θέλουν το τέλος των εθνικών κυβερνήσεων



Σχέδιο για την μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ομοσπονδία κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ επεξεργάζονται οι υπουργοί Εξωτερικών 10 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Die Presse. Η εφημερίδα στις 19 Ιουνίου αναφέρει πως οι υπουργοί της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας παρουσίασαν μια αρχική έκθεση επί του σχεδίου αυτού στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που θα ωφεληθούν περισσότερο από την πρωτοβουλία αυτή: 
τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής ΤράπεζαςΜάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.
Η «ομάδα μελέτης για το μέλλον», η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γερμανού ΥΠΕΞ Γκουίντο Βεστερβέλε και προς το παρόν δεν συμπεριλαμβάνει επίσημο εκπρόσωπο της Γαλλίας, προτείνει να μπει τέλος στην κυριαρχία των ηγετών των εθνικών κυβερνήσεων και να δοθεί μεγαλύτερη εξουσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία και στον οποίο θα δίνεται το δικαίωμα να σχηματίσει μια «κυβερνητική ομάδα», καθιστώντας τον δηλαδή τον πιο ισχυρό πολιτικό στην Ευρώπη.

Η «ομάδα» συστήνει επίσης την αντικατάσταση των ευρωπαϊκών συμβουλίων των υπουργών και των αρχηγών κρατών με ένα συμβούλιο «κρατών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι εθνικές δυνατότητες και κυρίως η διαχείριση των συνόρων, της άμυνας και των δημοσίων δαπανών θα μεταφερθούν στην ομοσπονδία,«καθιστώντας την συμμετοχή στο ευρώ μη αναστρέψιμη».

Διαβάστε το άρθρο στα Γερμανικά εδώ: http://diepresse.com


ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ > Στα ύψη η ένταση μεταξύ Τουρκίας – Συρίας μετά την κατάρριψη του μαχητικού



Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους F4 της τουρκικής αεροπορίας, από στρατιώτες του Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι πληροφορίες αναφορικά με την τύχη των πιλότων, αλλά και εάν το αεροσκάφος κατερρίφθη στην αρχή ήταν συγκεχυμένες, ωστόσο ξεκάθαρη απάντηση έδωσε το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το οποίο συγκλήθηκε εσπευσμένα και συνεδρίασε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Παράλληλα, σε σκληρή δήλωση αναφορικά με το συμβάν προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιούλ, ο οποίος υποστήριξε ότι το δεν είναι δυνατό να ανγοηθεί η κατάρριψη του αεροσκάφους από τους Σύρους. 

Επιπλέον, ο Γκιούλ υπογράμμισε ότι είναι συνηθισμένο τα μαχητικά αεροσκάφη να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο για λίγα λεπτά εξαιτίας της ταχύτητάς τους ενώ πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με τους διοικητές του τουρκικού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών για να συζητήσουν για τα μέτρα τα οποία θα λάβει η Τουρκία μετά την κατάρριψη στρατιωτικού της αεροσκάφους από την Συρία, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, νέο σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρόκειται να συγκαλέσει ο Ερντογάν εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι τo Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε χτες, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε ξεκάθαρα λόγο για κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από το Συριακό στρατό. Η ανακοίνωση δεν έδωσε με σαφήνεια το στίγμα των ενεργειών που πρόκειται να ακολουθήσει η τουρκική κυβέρνηση, αφού, όπως αναφέρεται οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις, θα αποφασιστούν αφότου όλες οι λεπτομέρειες για το συμβάν.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι έρευνες για τους πιλότους συνεχίζονται, δίχως να γίνεται αναφορά για την κατάσταση της υγείας τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση αφήνει ανοιχτά παράθυρα για επιθετικών μέτρων από πλευράς Τουρκίας, αφού, αφενός δεν γίνεται λόγος για τη συγνώμη της συριακής πλευράς, και αφετέρου η «κατάρριψη αεροσκάφους», μπορεί να θεωρηθεί ως αιτία πολέμου.

Ωστόσο το βασικό σημείο που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι το εάν το αεροσκάφος κατερρίφθη σε συριακό εναέριο χώρο ή σε διεθνή ύδατα, αφού η Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αναφέρει ότι το συμβάν σημειώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του υποστήριξε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι ο στρατός χτύπησε ένα αεροσκάφος «αγνώστου ταυτότητας» και δεν ήταν προμελετημένη εχθρική ενέργεια.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων:

«Η αεράμυνά μας αντιμετώπισε ένα στόχο ο οποίος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας πετώντας πάνω από τα χωρικά μας ύδατα πριν από το απόγευμα την Παρασκευή και τον κατέρριψε. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά ότι το μαχητικό κατέπεσε οκτώ μίλια ανοιχτά των ακτών της Συρίας, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από άλλες πηγές. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, που επικαλέστηκε στρατιωτικές πηγές, μετέδωσε ότι το αεροσκάφος έπεσε στα χωρικά ύδατα της Συρίας, αλλά δεν παραβίασε τα σύνορα της χώρας.

Σε περίπτωση πάντως που αποδειχθεί ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν σε συριακό εναέριο χώρο, βάση του διεθνούς δικαίου θεωρείται νόμιμη άμυνα. Σε αντίθετη περίπτωση, η Τουρκία αποκτά τη δυνατότητα να θεωρήσει την πράξη αυτή «εχθρική» από πλευράς Συρίας και να κηρύξει πόλεμο.

Μάλιστα, σε αυτό το ενδεχόμενο ενεργοποιείται αυτόματα και το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο κάθε επίθεση σε ένα μέλος (η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ), θεωρείται επίθεση συνολικά στη συμμαχία, και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, δικαιολογεί μια στρατιωτική επέμβαση από έναν ευρύτερο συνασπισμό κρατών.

Ή με άλλα λόγια δίνεται η δυνατότητα στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ να αναλάβουν στρατιωτική δράση στη Συρία, για ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ…

newpost

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οι δημοσιογράφοι, τα SMS και οι κάφρες αναλύσεις τους ή αλλοιώς η κατάρα του τόπου


Τέλος πάντων, στον τόπο τούτο, που λέγεται «Ελλάς» όλα τα περιμένεις. Ακόμη και την  γελοία κριτική, κάποιων δημοσιογράφων, για τη σύνθεση της κυβέρνησης πριν στεγνώσει το μελάνι των υπουργικών υπογραφών. Η κριτική άρχισε στο δελτίο ειδήσεων του αιφνιδιασμένου ΜΕGA. Κατά τον Πρετεντέρη μάλιστα «άλλα περίμεναν και άλλα τους ξημέρωσαν». Στα εμπιστευτικά δε ΝΕΑ ο Πρετεντέρης σημειώνει «άσχημα ξεκινήσαμε». Που το πάει άραγε ο ποιητής;
Υπάρχουν όμως και οι παραφωνίες των δημοσιογράφων των SMS. Είναι οι γνωστοί δημοσιογράφοι που προσκαλούν το λαό να στείλει SMS κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής τους δήθεν με την άποψή τους. Έτσι έκανε, σήμερα το μεσημέρι και η κα Κ.Μ. Αντικυβερνητικός οχετός, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς αρχή και τέλος, με προετοιμασμένα-γραπτά κείμενα, άρα πρόθεση. Πρόθεση που βγάζει μάτια, όπως το γενάτι!! Αλλά τι να μας πεί τώρα η πρώην τηλε-περσόνα του ALTER και γενικά τα πρώην στελέχη του ALTER. Έχουν τόσο πολύ διαψευστεί στις εκτιμήσεις τους και τις τοποθετήσεις τους, που άστα καλλίτερα ……να μη τα θυμόμαστε.
Λίγη τσίπα κυρίες και κύριοι, λίγη τσίπα.

Amphiaraos

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!


papakonstantinou provopoulos
Ακόμη και ενδεχόμενο δόλο προσάπτουν στις ενέργειες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος!
από τον Μάκη Βραχιολίδη

Πλιάτσικο σε βάρος των αποθεματικών των Ταμείων κατηγορείται ότι  διέπραξε  ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος  Προβόπουλος, ο οποίος με το «κούρεμα» του PSI κυριολεκτικά τα κούρσεψε. Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Νοσοκομεία και εύρωστα οικονομικώς ταμεία, όπως αυτό των δημοσιογράφων, μονομιάς κατέστησαν πάμφτωχα και ανίκανα να διαχειριστούν τις τρέχουσες ανάγκες των ασφαλισμένων τους.
Ο κ. Προβόπουλος καταγγέλλεται ότι  αυθαιρέτησε, ενεργών ως κράτος εν κράτει, αδιαφορώντας παντελώς προς την νόμιμη απόφαση των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων,  να μην συμμετάσχουν στο κούρεμα! Έτσι, ο κ. Προβόπουλος με την καταστροφική απόφασή του, κατέστησε υποχρεωτική, την εθελοντική συμμετοχή των ταμείων στο «κούρεμα» του PSI!!!
O Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δηλαδή, κατηγορείται ότι διέπραξε έγκλημα εις βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων, πρακτικά όμως,  προκύπτει ότι με την ενέργειά του έβλαψε το συμφέρον της χώρας, υπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων.
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, ανήκει σε ξένα συμφέροντα!
Ο κ. Προβόπουλος πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπος με νομικές σε βάρος του ενέργειες από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις που εκδίδονται εναντίον του.
Κώστας Τσουπαρόπουλος (Πρόεδρος ΕΤΑΠ  Μ.Μ.Ε.): Ο κ. Προβόπουλος «κούρεψε» κατά 1,5 δις ευρώ τα αποθεματικά του ταμείου μας. Πήρε αυθαίρετα μία απόφαση, ενώ εμείς του είχαμε πει να μην την πάρει. Του είχαμε τονίσει ξεκάθαρα «δεν δικαιούσαι να την πάρεις».  Η Διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε νομίμως να μην  συμμετάσχει στο εθελοντικό «κούρεμα». Πώς και γιατί ο κ. Προβόπουλος διαχειρίστηκε τα δικά μας λεφτά σαν να ήταν δικά του και έκανε το «κούρεμα»;
Ο κ. Προβόπουλος από την πλευρά του, θεώρησε ότι τα λεφτά που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, μπορούσε να τα διαχειριστεί και ότι είχε την νόμιμη δυνατότητα να το κάνει. Ενήργησε σαν να ήταν δικό του το Ταμείο. Με αυτή του την αυθαίρετη πράξη, ο κ. Προβόπουλος ζημίωσε κατά ενάμισι δις ευρώ τα αποθεματικά του Ταμείου μας. Έτσι, από τα συνολικά 2 δις ευρώ που είχαμε καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, μείναμε με 500 εκατομμύρια ευρώ.
Κινηθήκατε νομικά εναντίον του κ. Προβόπουλου;
ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και εναντίον του κ. Προβόπουλου και εναντίον των κυβερνητικών πράξεων. Υπάρχουν δυο πράξεις του υπουργικού συμβουλίου για το «κούρεμα», τις οποίες και προσβάλλουμε με νομικές ενέργειες.
Ακούστε κ. Βραχιολίδη. Το ένα μέρος από τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων πηγαίνει στην αγορά ομολόγων του Δημοσίου, εφόσον θέλουν τα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύσουν σε ομόλογα του Δημοσίου. Το υπόλοιπο μέρος των πλεονασμάτων των ταμείων πηγαίνει υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.  Τα χρήματα του Ταμείου μας πήγαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως ευρώ. Ως ρευστό χρήμα δηλαδή, το οποίο όπως ξανατονίζω ο κ. Προβόπουλος επένδυσε, ενώ αυθαιρέτως  τα επέβαλε στο «κούρεμα» του PSI.
Εν τω μεταξύ, μηνύσεις κατά της Τράπεζας της Ελλάδας δρομολογούν οι πρόεδροι και οι πρυτανικές αρχές των ανώτερων και ανώτατων επιστημoνικών ιδρυμάτων της χώρας, ΤΕΙ και ΑΕΙ, καθώς από το αυθαίρετο και χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους «κούρεμα», των ομολόγων, στα οποία είχε μετατρέψει τα αποθεματικά τους η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, χάνουν 150 εκατομμύρια ευρώ!
Ήδη, οι πρόεδροι των ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκαν έντονα  το «κούρεμα» κατά 68% των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την ολοκλήρωση του PSI.
Για το ίδιο θέμα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, θεωρούν αυθαίρετες της ενέργειες της ΤτΕ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.
ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ, ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ;
Αν σας πρότεινan να επενδύσετε σε ομόλογα και αυτός που σας έκανε την επενδυτική πρόταση, γνώριζε ότι θα «κουρεύονταν» επειδή ήταν βασικός διαπραγματευτής για το «κούρεμα», τι θα λέγατε; Θα τον θεωρούσατε αξιόπιστο επενδυτικό σύμβουλο; Θα του εμπιστευόσαστε τα λεφτά σας ή θα θεωρούσατε ύποπτο τον ρόλο του;
Αυτό φαίνεται ότι συνέβη με την Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία έβαλε τα διαθέσιμα κεφάλαια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε ομόλογα που,  ήξερε ότι θα «κουρεύονταν» και επομένως τα ΝΠΔΔ θα έχαναν χρήματα! Το ΤΕΕ, το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και η Σύνοδος των Πρυτάνεων κατήγγειλαν την ΤτΕ ότι ουσιαστικά διασπάθισε τα χρήματά τους.
Η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να επενδύει τα χρήματα των ΝΠΔΔ και των Ασφαλιστικών Ταμείων σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, αρκεί όμως «να εξασφαλίζεται η εκάστοτε επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων» τους. Τι έκανε όμως  η ΤτΕ; Την ώρα που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα», μετέφερε διαθέσιμα κεφάλαιά τους στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α’), τα επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και, στη συνέχεια, τα “κούρεψε”.
Προφανώς, με  το επιχείρημα αυτό, οι δικηγόροι των Ασφαλιστικών Ταμείων προβάλλουν το ενδεχόμενο ο κ.  Προβόπουλος να ενήργησε με δόλο. Ότι δηλαδή το αυθαίρετο «κούρεμα», ήταν μια σκόπιμη ενέργεια  του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος.
Το αποτέλεσμα;
Το κατατεθειμένο κεφάλαιο του ΤΕΕ, που μέχρι και τις 9 Μαρτίου 2012 ανερχόταν στα 2.781.569,43 ευρώ, μειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2012 στα 850.621,87 ευρώ.
Τα διαθέσιμα κεφάλαια του νοσοκομείου “Άγιοι Ανάργυροι” από 1.881.411 ευρώ, μειώθηκαν στα 575.347 ευρώ.
ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ.
ΑΠΟ ΤΑ 115 εκατ. ευρώ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ 5,6 εκατ. ευρώ
Το Δ.Σ. του ΕΟΔΕΑΠ καταγγέλλει τον Γ. Προβόπουλο για το «κούρεμα» το οποίο κυριολεκτικά λεηλάτησε τα αποθεματικά του Ταμείου τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συνάδελφοι,
Με μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία αποτελεί κόλαφο για το Σύνταγμα, τους Νόμους και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εντολή της«υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρόïκα» έδωσε τη χαριστική βολή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Με πραξικοπηματικό τρόπο, κούρεψε (κουρσεύοντας) τα αποθεματικά μας, τα χρήματα που με κόπους ζωής χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν δεκαετίες τώρα, διαχειριζόμενοι το Ταμείο τους χωρίς καμία επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια από το κράτος.
Ο υγιέστερος Ασφαλιστικός Φορέας της Ελλάδας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΕΠΙΠΕΔΟ, απειλείται με κατάρρευση εξαιτίας και τουπεριβόητου PSI, αλλά και των απαράδεκτων,  πολιτικώνμεθοδεύσεων στο πλαίσιο του βάναυσου Μνημονίου.
Ενδεικτικός της βαναυσότητας είναι ο τρόπος που συνετελέσθη η εγκληματικήπράξη:
Στις 9 Μαρτίου 2012 το σύνολο των καταθέσεών μας, που είχε ενταχθεί στο  Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο,  ανερχόταν στα 115.312. 441,47 ευρώ.
Στις 12 Μαρτίου το “κούρεμα” μείωσε το ποσό αυτό και η ονομαστική του αξία διαμορφώθηκε στα 59.097.624,42 ευρώ.
Τώρα, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, μας ενημερώνουν ότι στις 7 Ιουνίου το υπόλοιπό μας στην ΤτΕ ανέρχεται σε μόλις 5.618.934,25 ευρώ (!), όταν οι ετήσιες ανάγκες του  ΕΔΟΕΑΠ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση ανέρχονται σε περίπου 60.000.000 ευρώ!
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και η ψυχρή λογική τους καταδεικνύει πως όχι απλά είμαστε στο«κόκκινο», αλλά μέσα στη “μαύρη τρύπα” του χάους και του χρέους που δημιούργησαν άλλοι! Με πρωτοφανή και απαξιωτικό τρόπο και με την ψυχρότητα«οικονομικού δολοφόνου», η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω fax (!) στις 7 Ιουνίου 2012, επιχειρεί να ολοκληρώσει την αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική δήμευση των αποθεματικών μας, τα οποία υποχρεωτικά βάσει νόμου καταθέταμε στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Προειδοποιούμε τους πάντες ότι η λεηλασία που μεθοδεύουν δεν θα περάσει!
Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι και θα παραμείνει όρθιος! Όλες οι Ομοσπονδίες, όλες οι Ενώσεις,όλοι μαζί οι άνθρωποι της Ενημέρωσης, θα δώσουμε μέχρι τέλους αγώνα για την επιστροφή των χρημάτων ΜΑΣ. Θα απαιτήσουμε αυτό που οι πολιτικοί ταγοί της χώρας αγνοούν προκλητικά: Την τήρηση των νόμων!
Είπαμε ΟΧΙ στο ληστρικό “κούρεμα”.
Προσφύγαμε, ήδη, στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Διεθνές Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη καμία νόμιμη, αγωνιστική και ηθική οδό και κινητοποίηση, εντός και εκτός των συνόρων.
Σ’ αυτό τον αγώνα, προσβλέπουμε  και στη δική σας βοήθεια, που για μας είναι η σημαντικότερη όλων. Γιατί αυτή δεν είναι μάχη χαρακωμάτων. Είναι πόλεμος επιβίωσης! Ένας πόλεμος που δεν κηρύξαμε, αλλά οφείλουμε να δώσουμε  αμυνόμενοι  στις επάλξεις με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αφού, θύματα κι αυτοί  των «σωτήρων»,  είδαν τον περασμένο Μάρτιο να “κουρεύονται” οι κόποι της ζωής τους γιανα σωθούν οι τράπεζες και οι πιστωτές των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης!
-  Έχουμε αποφασίσει να πορευθούμε σε πανστρατιά με  όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις, δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, από όλη την Ελλάδα σε αυτό τον κοινό αγώνα για την επιβίωσή  μας.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του,  το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εξουσιοδότησε με ομόφωνη απόφασή του  την πρόεδρο τουΟργανισμού, κα Ελένη Σπανοπούλου:
• να επιστρέψει ως απαράδεκτο το «ενημερωτικό» σημείωμα τηςΤτΕ.
• να υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κο Γ.Προβόπουλο.
• να υπογράψει εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία αντικρούεται ο ισχυρισμός για το ύψος του υπολοίπου του λογαριασμού μας, 5.618.934,25 ευρώ στην ΤτΕ .
• να συγκαλέσει επειγόντως σύσκεψη των προέδρων όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών μας.
• να υπογράψει επιστολή γνωστοποίησης του προβλήματος προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
• να αποστείλει κάλεσμα εγρήγορσης στο θέμα και στους 90 υποψήφιους βουλευτές δημοσιογράφους – μέλη μας.
• να εκδώσει την ανακοίνωση αυτή προς όλα τα μέλη και τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και, τέλος, ως άμεσο αντίμετρο
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ  ΕΦΕΞΗΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  η οποία αντί για θεματοφύλακας των κόπων των εργαζομένων έγινε αμείλικτος διώκτης και εξολοθρευτής τους.
Συνάδελφοι,
Έχουμε υποχρέωση απέναντι  σε όλους εσάς, στο νόμιμο και  ηθικόκαθήκον μας, στις οικογένειές μας, στη νέα γενιά, στους γέροντες, τουςαρρώστους και τους ανέργους μας να παλέψουμε! Και θα το κάνουμε με όλουςσας δίπλα μας!
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ  σαφές και ξεκάθαρο προς όλους, εχθρούς και φίλους: Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα στηνΚοινωνική Ασφάλιση και την Αξιοπρέπεια, στη ΖΩΗ και τη ΔΟΥΛΕΙΑ μας.
Όποιος απειλεί αυτά τα θεμελιώδη αγαθά, μας βρίσκει απέναντι και όρθιους!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΕΔΟΕΑΠ
Ελένη Σπανοπούλου, Πρόεδρος
Παναγιώτης Νεστορίδης, Αντιπρόεδρος
Αργύρης Δεμερτζής, Γεν.Γραμματέας
Δημήτρης Μυλωνάς, Ταμίας
Παναγιώτης  Τσούτσιας, Πρόεδρος ΤΥΠ
Ελένη Δελβινιώτη, Γιώργος Βλαβιανός
Μαρία Παπατόλια, Σίμος Καταïφτσής
Μέλη ΔΣ

Τραπεζική "σφαγή" μέσα στη νύχτα από την Moody's - Τρομάζει τον πλανήτη η Ελλάδα!


Image
Tραπεζική "σφαγή" και λόγω Ελλάδας, μέσα στη νύχτα από την Moody's με την υποβάθμιση των 15 μεγάλων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών του πλανήτη και την Γερμανία να τρώει την πρώτη μεγάλη "σφαλιάρα" από τότε που ξεκινησε η κρίση με την Deutsche Bank να "βουτάει" σε επίπεδο μεσαίας αξιοπιστίας τράπεζα!
Επίσης πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, βασικά η αφρόκρεμα της παγκόμισας αγοράς κρίθηκε από την Moody's ότι δεν θα μπορεσουν να ανταποκριθούν σε αυτά που έρχονται και ειδικότερα στην πτώση των κεφαλαιαγορών.  

Ο γενικός διευθυντής της Moody's, Γκρεκ Μπάουερ, δήλωσε ότι οι τράπεζες -Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase - «έχουν εκτεθεί σημαντικά στην αστάθεια και το ρίσκο των μεγάλων απωλειών εξαιτίας της ρευστότητας στις αγορές και ειδικά απέναντι στην ελληνική κρίση».  

Σύμφωνα με τον οίκο Moody's οι τράπεζες και οι εταιρείες που έπεσαν από μία έως τρεις βαθμίδες είναι: Barclays (Βρετανία), Citigroup (ΗΠΑ), Credit Suisse Group AG (Ελβετία), HSBC Holdings (Βρετανία), Morgan Stanley (ΗΠΑ), Royal Bank of Scotland Group (Βρετανία), BNP Paribas (Γαλλία), Citibank (ΗΠΑ), Credit Agricole (Γαλλία), Royal Bank of Canada (Καναδάς), Societe Generale (Γαλλία) και UBS AG (Ελβετία), Deutsche Bank (Γερμανία). Οι περισσότερες από αυτές έχουν χάσει σημαντικά ποσά από το ελληνικό PSI και βέβαια αν τυχόν συμβεί κάποιο ελληνικό "ατύχημα" με έξοδο από το ευρώ, τότε είναι που θα κατρακυλήσουν, με ευνόητα παγκόσμια αρνητικά αποτελέσματα και στις πραγματικές οικονομίες, πλέον.

Ο Μπάουερ σημείωσε ότι κάποιες τράπεζες «απορροφούν το σοκ» μέσω άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βοηθούν στην ανακούφιση της αστάθειας των κεφαλαιαγορών, «παρουσιάζουν παρόλα αυτά εξαιρετικούς κινδύνους και προκλήσεις ειδικά λόγω της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης». 

Η πιο μεγάλη υποβάθμιση σημειώθηκε στην Credit Suisse, η οποία έπεσε τρεις βαθμίδες, από τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, Aa1, στην A1. 

Δέκα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank.Τέσσερις ακόμα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα.

Οι μετοχές της Morgan Stanley, η οποία διευθύνει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του κόσμου, σημείωσε άνοδο στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ, αφού υποβαθμίστηκε μόλις δύο βαθμίδες έναντι των τριών που ήταν η αρχική εκτίμηση της Moody's, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα κέρδη των μεγάλων διεθνών τραπεζών σημειώνουν τελευταία μεγάλη πτώση καθώς η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη κλιμακώνεται.Η σφαλιάρα που τρώει το "καμάρι" της Γερμανίας, η 
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό: Δείχνει στους ξενους και ειδικά στην ΕΕ πόσο ευάλωτες είναι αυτή την στιγμή οι κεφαλαιγορές από μόνες τους, οπότε μια "ανωμαλία" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να κάνει την σημερινή "σφαγή" να μοιάζει με παιδικό πάρτι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ένταση: ΝΑΤΟϊκή αρμάδα με τουρκικά πολεμικά απέναντι στην ρωσική νηοπομπή!


Image
NATOϊκή αρμάδα αποτελούμενη από μία τουρκική (F 495 "TCG Gediz",, κλάσης ΟΗ Perry ) μία γαλλική (F 712 "Courbet", κλάσης La Fayette) και μία γερμανική (F 217 "Bayern" κλάσηBrandenburg) φρεγάτες, αλλά και το υποβρύχιο Preveze (Type 209/1400), αφού διέπλευσε ολόκληρο το Αιγαίο από νότο προς βορρά, παρακολουθούμενη από σκάφη του Π.Ν. μπήκε στα στενά του Ελλησπόντου και οδεύει προς συνάντηση της ρωσικής νηοπομπής που ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη για την Συρία!

Η ρωσική νηοπομπή που μεταφέρει άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και μονάδες πεζοναυτών, επρόκειτο χθες να αποπλεύσει, αλλά προαφνώς λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών Ομπάμα-Πούτιν για την κρίση στην Συρία, αναβλήθηκε η αναχώρηση της.
Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία, θα περάσουν στον Εύξεινο Πόντο και θα ενωθούν με Μοίρα του βουλγαρικού Ναυτικού, με την οποία μάλιστα θα εκτελέσουν και κοινές ασκήσεις ("Briz 2012"). Εν συνεχεία θα περιμένουν τα ρωσικά  για να ""σκρινάρουν" την πορεία τους μέχρι στην Συρία σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου: Η Μόσχα δεν είναι καθόλου βέβαιο οτι θα δεχθεί τέτοιου είδους "συνοδεία" χωρίς να αντιδράσει.
Το πιθανότερο είναι ότι θα αποσπάσει και αυτή πολεμικά επιφανείας (αρχικά μόνο ένα υποβρύχιο θα συνόδευε τα πλοία). Το βέβαιαο είναι ότι το Preveze θα βρεθεί αντιμέτωπο με ρωσικό υποβρύσιο κλάσης Κilo. Με τέτοιες κινήσεις είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η ένταση θα βρεθεί σε υψηλά επίπεδα και άγνωστες συνέπειες.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και κάτι θετικό: Σε τρεις πτήσεις που έκαναν τα ΝΑΤΟΪκά ελικόπτερα κατά την διάρκεια του πλου στο Αιγαίο, ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά, ζήτησαν και έλαβαν άδεια από την ελληνική πλευρά. Αντίθετα με τους Tούρκους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Αναβάλλεται η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης λόγω ενστάσεων της…ΔΗΜΑΡ;


Συγκερασμός απόψεων των τριών κομμάτων με αμοιβαίες υποχωρήσεις, είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης όπως αυτό ολοκληρώθηκε μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις. Αν και έχουμε ήδη εκφράσει ορισμένες επιφυλάξεις για θέματα που φαίνεται να αναβάλλονται όπως το μεταναστευτικό, η ΑΟΖ κ.λπ. ασφαλώς υπάρχουν κι ορισμένα σημεία στο πρόγραμμα που ίσως αποδειχθούν θετικά ώστε να δοθεί ένα αισιόδοξο μήνυμα στην κοινωνία. Το τελικό κείμενο δεν έχει δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα και οι διαρροές είναι πολλές, άλλες ανησυχητικές, άλλες καλές.
Στους βασικούς άξονες της προγραμματικής συμφωνίας περιλαμβάνονται:
  • Οι δεσμεύσεις για πάγωμα των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Είναι ασφαλώς θετική εξέλιξη αφού μπορεί να μπει τέλος στην εξαθλίωση εκατομμυρίων πολιτών. Αρκεί φυσικά να πάμε σε σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει.
  • Επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα εργασιακή. Δηλαδή εργαζόμενοι και εργοδότες θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Πρόκειται για καυτή πατάτα στα χέρια του κ. Βρούτση ο οποίος στο Εργασίας καλείται να αλλάξει τον εργασιακό μεσαίωνα που επέφερε η κατάργηση της μετενέργειας και οι ετσιθελικές συμβάσεις, πάντα προς τα κάτω με καταργήσεις επιδομάτων κ.λπ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία και για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τους κατώτατους μισθούς.
  • Επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016 και κατά συνέπεια χαλάρωση του πακέτου μέτρων 11,6 δισ που θα μοιραστεί σε 4 από 2 χρόνια. Στόχος της κυβέρνησης τα χρήματα να μαζευτούν όχι από νέους φόρους αλλά από περικοπές στις δαπάνες και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μεγάλη η πρόκληση αφού χωρίς απολύσεις στο δημόσιο και κλείσιμο φορέων και χωρίς να πληρώσουν όσοι φοροδιαφεύγουν συστηματικά, προκοπή δε θα δούμε ούτε σε 100 χρόνια.
  • Δέσμευση ότι δε θα υπάρξουν άλλες απολύσεις. Είναι προφανώς ευχολόγιο αφού η τρόικα έχει τον πρώτο λόγο. Αν καταφέρει να πειστεί ώστε να μη φύγει κόσμος τότε θα πιστωθεί στα θετικά της κυβέρνησης.
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Είναι πάγια θέση της ΝΔ και μάλλον θα γίνει από το φθινόπωρο.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου από τα 5.000 στα 8.000 ευρώ καθώς οι φόροι που θα πληρώσουν φέτος οι Έλληνες είναι απίστευτοι και με το μέτρο θα ανακουφιστούν μισθωτοί και συνταξιούχοι.
  • Κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και θέσπιση του ενιαίου τέλους ακινήτων.
  • Το επίδομα ανεργίας θα πάει στα δύο χρόνια, μέτρο φιλολαϊκό που θα ανακουφίσει πολύ κόσμο. Μένει να βρεθούν τα χρήματα για να δοθεί το επίδομα.
  • Ένταξη και της Αγροτικής Τράπεζας στην ανακεφαλαιοποίηση. Αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να μπει στο τραπέζι της αναδιαπραγμάτευσης.
  • Δεν υπάρχει η λέξη ιδιωτικοποιήσεις αλλά αποκρατικοποιήσεις και φαίνεται να προστατεύονται οι εταιρείες δημοσίου συμφέροντος.
  • Δε θα κοπεί ξανά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να δοθούν χρήματα για την ανάπτυξη.
  • Θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους αδύναμους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα όπως
- Αλλαγή νόμου περί ευθύνης υπουργών,
- Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας,
- Μείωση επιχορήγησης κομμάτων,
- Αλλαγή εκλογικού νόμου προκειμένου να γίνει αναλογικότερος.
Ακόμη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης στους νεοεισερχόμενους βουλευτές και πλαφόν για τους υπόλοιπους και το κυριότερο, δήμευση της περιουσίας που δεν δηλώνεται στο πόθεν έσχες
Ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ
Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ τα τρία κόμματα δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στα εξής σημαντικά ζητήματα στα οποία μάλλον δεν θα τα βρουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται:
- Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
- Φορολόγηση των εταιριών και της εκκλησιαστικής περιουσίας,
- Κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη μείωση μισθών
- Επιδίωξη … moratorium (!!!) με την Τουρκία και την ΠΓΔΜ (αν είναι δυνατόν)

Επίσης, η ΔΗΜ.ΑΡ. προβάλλει ενστάσεις σε ό,τι αφορά τις επιδιωκόμενες ιδιωτικοποιήσεις, αφού αρνητική εμφανίζεται και για μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις (ΟΣΕ, ΟΠΑΠ), εκτός των εταιριών που διαχειρίζονται δημόσια αγαθά (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ κ.ά.).

Ειδικά για την λαθρομετανάστευση, σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες και τελικά μάλλον επελέγη η «σιωπηρή» στάση από όλους ώστε να μη χαλάσει το κλίμα. Φαίνεται επίσης να αποφασίστηκε να μην καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση, ίσως όμως να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις. Επίσης, να ξεκινήσει η λειτουργία κι άλλων κέντρων κράτησης.

Κατόπιν τούτων, επιμένουμε, για μια ακόμα φορά, ότι πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις και για κρίσιμα θέματα όπως των λαθρομεταναστών, της εγκληματικότητας, των ΑΟΖ κ.λπ. Ειδικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης δε χωρά αναβολές και συμβιβασμούς ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τον κ. Κουβέλη. Ακόμη και οι υποστηρικτές του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια βλέπουν ότι έκανε μεγάλη ζημιά κι έδωσε λάθος εντύπωση τους λαθρομετανάστες.
Τι περιμένουν, λοιπόν, και δεν τον καταργούν; Ή μήπως φτιάχνοντας τα κέντρα φιλοξενίας του Χρυσοχοϊδη θα λύσει το πρόβλημα η νέα κυβέρνηση;
Μήπως κάποιοι θέλουν με τις αναβολές τους να καταστήσουν τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή των εξελίξεων στο μεταναστευτικό;
Από την άλλη μεριά θα είναι τεράστιο λάθος της νέας κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην τιμωρία των υπεύθυνων για την ελληνική τραγωδία με την συγκρότηση μιας και μόνο Εξεταστικής Υποτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο, όπως έχει υποσχεθεί επανειλημμένως ο κ. Σαμαράς.
Η λαϊκή απαίτηση για δικαιοσύνη πρέπει να ικανοποιηθεί. Ο κόσμος ζητά τιμωρία εδώ και τώρα κι όχι να περιμένει καμιά 20αριά χρόνια όπως έκανε με τον Τσοχατζόπουλο.

Η πιο επικίνδυνη ηγέτις της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ


Η Άγγελα Μέρκελ είναι “η πιο επικίνδυνη ηγέτις της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ” καθώς “εξολοθρεύει την ανάπτυξη”, υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό New Statesman καταγγέλλοντας την “μανία” που έχει η καγκελάριος με τη λιτότητα.
Στο εξώφυλλο του τεύχους της Τετάρτης εικονίζεται η Μέρκελ ντυμένη σαν τον “Εξολοθρευτή”, το ανθρωπόμορφο ρομπότ του μέλλοντος από την ομώνυμη σειρά ταινιών με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
“Η μανία της Άγκελα Μέρκελ για τη λιτότητα καταστρέφει την Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος εξολοθρεύει την ανάπτυξη και μας ωθεί σε μια νέα Ύφεση”, γράφει το περιοδικό, παραπέμποντας στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης του 1930.
Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Μάχντι Χάσαν διερωτάται ποιος ηγέτης αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη και την ευημερία από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.
“Η απάντηση είναι: μια πρώην χημικός, λάτρης της όπερας με αβρούς τρόπους που κατέχει το αξίωμά της εδώ και επτά χρόνια. Ναι λοιπόν, ας περάσει στη σκηνή η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ της Γερμανίας, η λύση της οποίας για την δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης έχει φέρει την ήπειρο -ίσως και όλον τον κόσμο- στο χείλος μιας δεύτερης Μεγάλης Ύφεσης”.
“Ας με συγχωρέσει ο Μάικ Γκόντγουιν και ο ομώνυμος κανόνας του, αλλά η Μέρκελ είναι ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ”, προστίθεται στο άρθρο. Ο Γκόντγουιν είναι ένας Αμερικανός δικηγόρος που διατύπωσε τον “κανόνα” πως “όσο επιμηκύνεται μια Διαδικτυακή συζήτηση, η πιθανότητα μιας σύγκρισης που θα περιλαμβάνει τους ναζιστές και τον Χίτλερ προσεγγίζει τη μονάδα”.
“Οι οκτώ προκάτοχοί της, από τον Κόνραντ Αντενάουερ μέχρι τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, επέβλεψαν ένα κατασκευαστικό θαύμα στην χώρα και την αποκατάσταση της φήμης της Γερμανίας στο εξωτερικό. Υπό την Μέρκελ όμως η χώρα βρίσκεται και πάλι απομονωμένη”, καταλήγει ο Χάσαν, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία προκαλεί εξίσου το μίσος και το φόβο.

ΔΝΤ και ναζί, το ίδιο μαγαζί. Λαδωμένος από την Siemens ο δολοφόνος της Αργεντινής, Κάρλος Μένεμ.


Παντού ίδιοι οι σοσιαλφασίστες – φερέφωνα των διεθνών τοκογλύφων. Ποιός θα τολμήσει να τους δώσει συγχωροχάρτι;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Το βλέπει ο απλός μελετητής, δεν μπορούν όμως να το δουν οι περισπούδαστοι αναλυτές – δημοσιοκάφροι που παρουσίαζαν την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ως σωτηρία. Γιατί; Ήταν άσχετοι; Έκαναν λάθος; Μα πως στ’ αλήθεια κρίνεται μία επιλογή στα πλαίσια της οικονομικής επιστήμης; Με το “νομίζω, μου φαίνεται, μου είπαν”; Ή πρωτίστως με την μελέτη των συνεπειών σε παρόμοιες ιστορικές αποφάσεις;

Από τον Δεκέμβρη του 2009, όταν αποκαλύψαμε την συμφωνία Παπανδρέου – Στρος Καν για την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ, είχαμε προβλέψει δυστυχώς και τις συνέπειες. Οικονομικές και πολιτικές. Όπως και τον τρόπο που φυγαδεύτηκε ο Μένεμ διά των εκλογών (τον έκριναν και αυτόν οι πολίτες, όπως τον Παπακωνσταντίνου), ενώ ο άνθρωπος που τον άφησε στο απυρόβλητο, ο Ντε Λα Ρούα έφυγε με ελικόπτερο αφήνοντας πίσω του μία κατεστραμμένη χώρα και έναν εξαθλιωμένο λαό.

Μην έχετε αμφιβολίες ότι ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, εάν δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των σοσιαλφασιστών που ακολούθησαν ακριβώς την ίδια πολιτική με το Αργεντινό κάθαρμα σε μία δεκαετία.

Ο Μένεμ λοιπόν, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί το Αργεντίνικο ΠΑΣΟΚ, αφού πλέον αποδεικνύεται ότι έλαβε 19 εκ. δολλάρια μίζα από την …Siemens, επί συνόλου 100 εκ. που θα μοιραζόντουσαν σε υπουργούς της κυβέρνησης του. Τους εκεί Μαντέληδες δηλαδή. 120εκ. ήταν οι αντίστοιχες μίζες στην Ελλάδα.

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, οι μίζες της Siemens δεν ήταν για να πουλήσουν δυό καλώδια παραπάνω, αλλά για να υπηρετήσουν γενικότερα τις Γερμανικές γεωπολιτικές επιδιώξεις. Όταν έχεις πάρει την βαλίτσα από τον εκεί Χριστοφοράκο, είσαι δια βίου έρμαιο.

Όταν εδώ λοιπόν τα καθάρματα της Siemens και των υποβρυχίων συνηγορούσαν στον διαμελισμό της Σερβίας και την γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου κατά τις επιταγές του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, θα θυμάστε προφανώς τα θερμά συγχαρητήρια που έλαβε ο ΓΑΠ για την συμβολή του στην σφαγή. Όπως και τις πύρινες δηλώσεις του Τσοχατζόπουλου κατά του “σφαγέα” Μιλόσεβιτς.

Ε, μάθετε τώρα ότι ο Μένεμ διώκεται και για ένα άλλο σκάνδαλο: Την πώληση όπλων στους Κροάτες παρακρατικούς φασίστες! Μέσω Αργεντινής τα όπλα σε αυτούς που διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία! Σκάνδαλο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις ελέω Κίρσνερ που έχει κυρήξει ανένδοτο. Όχι, ο Ντε Λα Ρούα δεν ασχολήθηκε με αυτές τις λεπτομέρειες…

Και βέβαια φτάνουμε στο ΔΝΤ, την ταφόπλακα της Αργεντινής που οδήγησε και την Ελλάδα φυσιολογικά στην αντίστοιχη πορεία. Ο Μένεμ έφυγε ατιμώρητος “τιμωρήθηκε από τον λαό”. Ο Ντε Λα Ρούα που τον άφησε -ενώ διαφωνούσε με το μνημόνιο- έφυγε με ελικόπτερο.

Το στοίχημα λοιπόν για την Ελλάδα είναι ένα και μοναδικό. Εάν η νέα κυβέρνηση επιτρέψει στους αρχιτέκτονες της υπαγωγής να “τιμωρηθούν μόνο από την ψήφο του λαού”, η πορεία της είναι προδιαγεγραμμένη. Δυστυχώς οι πανηγυρικές (για τα πανηγύρια δηλαδή) εμφανίσεις του ΓΑΠ, δείχνουν ότι κάτι γνωρίζει. Όπως ο Μένεμ που μετά την καταστροφή της χώρας, παρίστανε τον ινστρούχτορα διεθνούς κύρους και ήθελε να επανακάμψει στην πολιτική!

Ο μόνος δρόμος είναι η παραδειγματική, δρακόντεια τιμωρία της σοσιαλφασιστικής συμμορίας.

Αλλιώς, ας ετοιμαστούμε για την λαίλαπα. Η οικονομία δεν είναι καφεμαντεία και η ιστορία δεν συγχωρεί ούτε καν την άγνοια. Πόσο μάλλον την συνενοχή (συνευθύνη την ονομάζει ο κ. Βενιζέλος).

olympia.gr

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Β.Πούτιν προς Α.Σαμαρά: "Σεβαστείτε τις υπογραφές σας και όλα θα πάνε καλά"


Image
Επανεκκίνηση από το σημείο που "πάγωσαν" το 2009 θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς στις ελληνορωσικές σχέσεις στους τομείς της ενέργειας, της αμυντικής συνεργασίας, αλλά και της βιομηχανικής συνεργασίας με άξονα τις αποκρατικοποιήσεις, όπως επίσης και της ενεργειακής: Ενδιαφέρονται για τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πιθανόν πετρελαίου νότια της Κρήτης και ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα, ο Β.Πούτιν ήταν κάτι παραπάνω από σαφής στο τι θεωρούσε βάση για τις αμοιβαία επικερδείς ελληνορωσικές σχέσεις: Τον σεβασμό των υπογραφών των δύο πλευρών που μέχρι τότε είχαν αθετηθεί στο σύνολό τους από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Και εννοούσε την ελληνική συμμετοχή στο έργο του South Stream (όλοι οι άλλοι αγωγοί, ο Nabucco, o ITGI κλπ είναι κλινικώς "νεκροί", όπως έχει προβλέψει το defencenet.gr και αυτό παρά την προσπάθεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης γενικότερα).Βέβαια ο Α.Σαμαράς δεν είναι Κ.Καραμανλής και αυτοί που είχαν τότε σαμποτάρει την ελληνορωσική συνεργασία (Ν.Μπακογιάννη, Ε,Μαϊμαράκης, Κ.Χατζηδάκης κλπ) θα είναι πιθανότατα μέλη και στη νυν κυβέρνηση.
Αλλά τώρα η Ελλάδα είναι διψασμένη για τα ρωσικά κεφάλαια, πολύ περισσότερο απ'ότι ήταν το 2008-2009. Και ο Β.Πούτιν έχει επιστρέψει στην προεδρία.
Η Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απέφυγε να στηρίξει εμφανώς το ένα ή το άλλο κόμμα, τηρώντας ουδετερότητα, αλλά στο τέλος η παρέμβαση του Ρώσου πρεσβευτή στο Ζάππειο στην ενημέρωση των πρεσβευτών των G20 από τον Α.Τσίπρα έδειξε ότι ήταν ιδιαίτερα "σκεπτικοί" στο ενδεχόμενο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Οι Ρώσοι είνια πάνω απ'όλα ρεαλιστές στις εμπορικές τους σχέσεις. Δεν παρασύρθηκαν από τα λόγια υπέρ της "γεωστρατηγικής" στροφής υπερ της Ρωσίας του Α.Τσίίπρα, ίσως γιατί δεν θεωρούν ότι είναι κατάλληλη η στιγμή να αρχίσουν μία τέτοια σύγκρουση "στα χωράφια" των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αλλά πέρα από αυτά οι δεσμοί τους με την Ελλάδα είναι πολύ ισχυροί και θα διεκδικήσουν το μερίδιο που θεωρούν ότι τους ικανοποιεί.
Στα ενεργειακά η συμμετοχή στον South Stream, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Οτιδήποτε άλλο - αυτό το λέμε εμείς - θα είναι εθνικό έγκλημα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. Από εκεί και πέρα υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Μόσχα: Ένας τεράστιος σταθμός LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στη Βόρειο Ελλάδα (Καβάλα ή Αλεξανδρούπολη) ο οποίος θα εφοδιάζεται με φυσικό αέριο από την Αλγερία, από τα ενεργειακά πεδία που έχει αγοράσει η Gazprom.
Σην αμυντική συνεργασία υπάρχει η διακρατική σύμβαση προμήθειας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL και η εκπεφρασμένη βούληση προμήθειας των SHORADS για τα οποία έχει προχωρήσει η σχετική μελέτη. Δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας έχει καταρτιστεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο οι Ρώσοι υπόσχονται να είναι ελκυστικό. Αλλά "Ότι έχει συμφωνηθεί θα προχωρήσει εκτός και αν αντικατασταθεί με κάτι άλλο ίσης αξίας, όπως τα βλήματα cruise Club-K" (σχετικό άρθρο στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) λένε στη Μόσχα.
Στην Μόσχα θεώρησαν πολύ σημαντικό αυτό που στην Αθήνα ακούστηκε δυσάρεστα από τα χείλη του Α.Σαμαρά: "Θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις μας". Μπορεί να το έλεγε για το Μνημόνιο, αλλά  δεν θεωρούν ότι μπορεί να γίνει επιλεκτική χρήση των "δεσμεύσεων". Κατ'αυτό τον τρόπο περιμένουν την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας για τα BMP-3HEL. Όχι ότι θέλουν να προχωρήσει η Αθήνα σε μονομερή καταγγελία του Μνημονίου. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές...
Σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις η ρωσική πρόταση για αγορά του ΟΣΕ είναι ότι καλύτερο μπορεί να περιμένει η Αθήνα και είναι η μοναδική πρόταση που δεν "κανιβαλίζει" τον Οργανισμό. Κορυφαίου ρωσικού ενδιαφέροντος είναι η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. "Δένει" με το σύνολο των ρωσικών εδνιαφερόντων. Προτάσεις υπάρχουν για αριθμό λιμανιών και θα υπάρξουν και για τουλάχιστον μία πολεμική βιομηχανία.
"Στην Ελλάδα σας αρέσει να μιλάτε αλλά όχι να κάνετε δουλειές" έλεγε σε αξιωματούχο της ΝΔ ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος του επιτελείου του Β.Πούτιν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Α.Σαμαρά. "Αυτό θέλουμε α το αλλάξουμε" του απάντησε εκείνος. Ο χρόνος θα δείξει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βόμβα Μεντβέντεφ: Ιδρύουν Ευρασιατική Ένωση με ισχύ Σοβιετικής Ένωσης!

Image


Μια τεράστια οικονομική, πολιτική και σε δεύτερη φάση, οικονομική, ένωση η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση που θα δώσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά την πρώτη σε ενεργειακά αποθέματα, την πρώτη σε πυρηνική στρατιωτική ισχύ και μία από τις πρώτες σε συμβατική στρατιωτική ισχύ, η οποία θα καταλαμβάνει σχεδόν όλα τα εδάφη της πρώτη Σοβετικής Ένωσης και θα καλύπτει το 1/6 της χερσαίας επιφάνειας του πλανήτη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οι χώρες μέλη της Ένωσης θα είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αρμενία, και το Τατζικιστάν.
Ο Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε ότι μέχρι τις 1 Ιανουαρίου 2015 θα έχει δημιουργηθεί τη το οικονομικό σχήμα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, η οποία θα προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο στην δημιουργία ενιαίου νομίσματος, αλλά "Δεν πρέπει να βιάστούμε να προχωρήσουν σε ένα ενιαίο νόμισμα, άμεσα αφού τα διδάγματα από την αρνητική πορεία του ευρώ είναι πολλά και πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά πριν προχωρήσουμε σε κάτι τόσο σημαντικό" δήλωσε ο Ν.Μεντβέντεφ.  
Μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Μεντβέντεφ ανήγγειλε "Την σύσταση ενιαίου νομίσματος για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, την οποία πέντε χώρες της μετασοβιετικής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έως την 1η Ιανουαρίου 2015".

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται σήμερα στα ΜΜΕ του Καζακστάν, ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε ότι προκειμένου να σχηματιστεί η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση μέχρι τις 1 Ιανουαρίου 2015 πρέπει οπωσδήποτε όλες οι χώρες της περιοχής και κυρίως εκείνες που είναι μέλη Τελωνειακής Ένωσης όπως Καζακστάν, Ρωσία και Λευκορωσία (κάτι σαν τον πρόγονο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα-ΕΟΚ) να έχουν πραγματοποιήσει την μεταξύ τους οικονομική ολοκλήρωση.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί η Συμβουλευτική Επιτροπή που θα οδηγήσει στην μετεξέλιξη της Τελωνειακής Ένωσης στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.
Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση ειδικά σε επίπεδο πρώτων υλών και ορυκτού πλούτου, μέσα σε περιβάλλον ανοικτής οικονομίας αναμένεται να αποτελέσει την αντίρροπη δύναμη στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Πληθυσμιακά η αεσωτερική αγορά θα αφορά περί τους 300.000.000 καταναλωτές, ενώ η περιφέρεια της Ευρασίας, η οποία αποτελεί και τον κλειδί του στρατηγικού ελέγχου της Μ.Ανατολής "ατσαλώνεται" από ρωσικής πλευράς. 

 defencenet.gr

Είπε ο Παπανδρέου τον Βενιζέλο... βλάκα!


Κοίτα ποιος μιλάει...
Έχει πλάκα το ΠΑΣΟΚ! Τόσο μεγάλη που δεν σου κάνει καρδιά να μην το παρακολουθείς από κοντά. 
Και αν αμφιβάλλετε, διαβάστε και αυτό:
Σε χθεσινές του τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Κώστα Σκανδαλίδη, ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκευπέρ της συμμετοχής πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση και ρώτησε «γιατί ο Βαγγέλης κάνει τέτοιες βλακείες»
Κοντολογίς, εμμέσως πλην σαφώς, τον αποκάλεσε βλάκα!Ναι, ο Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα και της Μαργαρίτας, γνωστός και ως ΓΑΠ...
Εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε τον Βενιζέλο βλάκα!
Άντε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ να δούμε… 

http://emprosdrama.blogspot.cz/2012/06/blog-post_4002.html

Ο λαός μας αποφάσισε σοφά. Πτώχευση μέσα στο ευρώ.


Τελικά, αν ξαναδεί κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα με μια πιο ψύχραιμη ματιά, θα διαπιστώσει ότι η απόφαση του λαού δεν είναι και τόσο λανθασμένη, όπως εκ πρώτης όψεως σπεύδουν πολλοί να καταδικάσουν. Αντίθετα εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός αποφάσισε πολύ σοφά και εξηγούμαστε:



Παρά τις προπαγανδιστικές προσπάθειες της Γερμανίας τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές, για να εκνευρίσει τους Έλληνες ώστε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να βρει ευκαιρία να μας πετάξει από την ευρωζώνη, ο λαός με υπέροχη μαεστρία επέλεξε πτώχευση μέσα στο ευρώ. Οι Γερμανοί ήθελαν να πετάξουν το σάπιο κομμάτι έξω από το ευρώ, αλλά τώρα είναι υποχρεωμένοι να έχουν το σάπιο κομμάτι μέσα. Η απόφαση του ελληνικού λαού υλοποιεί το εφιαλτικότερο σενάριο για το γερμανικό imperium.

Έτσι κι αλλιώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει και οι Γερμανοί δεν είναι αφελείς, το γνωρίζουν. Η Γερμανία ξέρει τώρα πλέον πως μόνο έναν δρόμο έχει. Την εξαντλητική εφαρμογή των μέτρων λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού. Όμως είναι εξίσου βέβαιο πως ο δρόμος αυτός θα αποτύχει και  το πρόβλημα που λέγεται Ελλάδα θα σκάσει μέσα στην ευρωζώνη διαλύοντας τα πάντα, αν στο μεταξύ μέχρι τότε δεν έχουν σκάσει η Ισπανία, η Ιταλία ή ακόμα και η ίδια η Γερμανία.

Τώρα φίλοι μας Γερμανοί, δεθήκαμε αγκαλιά όλοι μαζί μέχρι τον πάτο.
Θα σας δούμε λοιπόν εκεί.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/06/blog-post_6093.html#ixzz1yPUH4P1o

Γιούνκερ: Η Ελλάδα, μας πληρώνει τόκους, αλλά δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ!



Τους Ευρωπαίους που φοβούνται ότι… πληρώνουν τσάμπα φόρους έτρεξε να καθησυχάσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σε συνέντευξη Τύπου από την Αυστρία, θέλοντας να καθησυχάσει τους φόβους πως τα χρήματα της βοήθειας προς την Ελλάδα χάνονται, είπε πως οι Έλληνες δεν έχουν πάρει ούτε ένα «φρέσκο» ευρώ, αλλά τους τόκους, τους δίνουν κανονικά!


«Η Αυστρία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο ή άλλες χώρες δεν έχουν εμβάσει ακόμα κανένα “φρέσκο” ευρώ στην Ελλάδα, αντίθετα, λαμβάνουν τόκους», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ. 
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο». Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επαναλαμβάνει ό,τι είπε και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα, είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας. 
Και αυτή, όπως είπε, είναι η θέση που έχουν οι δημοκρατίες των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.
Μη θέλοντας να σχολιάσει το αίτημα του κ. Σαμαρά για παράταση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει πως αυτό θα εξεταστεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την Πέμπτη. Στη σύνοδο του Eurogroup, θα γίνει, επίσης, ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα, όπου, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «η ύφεση είναι βαθύτερη, από ό,τι νομίζαμε».

newsit.gr/

Απαίτηση του ΠΑΣΟΚ να μην γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το Μμημόνιο!!!


Κι όμως, έγινε κι αυτό. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία.
Δηλαδή όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση της οικονομίας, αυτοί που μιλούσαν για Τιτανικούς και βούλιαξαν τη χώρα θα περάσουν από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της νέας κυβέρνησης;
Κάποιοι μάλιστα από αυτούς  φαίνεται να μπαίνουν και στην κυβέρνηση σε κρίσιμα υπουργεία.
Ο κ. Ζαννιάς που προαλείφεται για το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν μέσα στους βασικούς διαπραγματευτές στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου;
Μου φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε καλά η κυβέρνηση των τριών.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"Κύριε υπουργέ σας κατηγορώ για το θάνατο του πατέρα μου"!



ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ

Ανοιχτή επιστολή του ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών Νάκου Κότσανη προ τον υπουργό Υγείας.

Το κατηγορώ του ερευνητή κ. Νάκου Κότσανη για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για τις ευθύνες του αρμόδιου υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

"Σας γράφω διότι σας θεωρώ ηθικό αυτουργό για το θάνατο του πατέρα μου Κωνσταντίνου", τονίζει απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο!

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών που χρόνια τώρα ασχολείται με την έρευνα για τον καρκίνο στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας περιγράφει όσα δραματικά έζησε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας κατά τη μεταφορά και νοσηλεία του 74χρονου πατέρα του. "Δε μπορώ να πνίξω την αγανάκτηση και την οργή μου για την πολιτική Υγείας που εφαρμόζετε, τραγικό θύμα της οποίας υπήρξε ο πατέρας μου", σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κότσανης.

Ο κ. Κότσανης ζητάει να μάθει ο κόσμος, να πληροφορηθεί ότι "ο θάνατος σε ασθενείς τρίτης ηλικίας (και ενδεχομένως και άλλες ηλικιακές ομάδες) παραμονεύει πλέον σε κάθε οικογένεια και είναι άδικο να το γευθούν άλλοι άνθρωποι".

Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"
 Διαβάστε την επιστολή του κ. Κότσανη προς τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο.
Ανοιχτή Επιστολή
Προς Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο

"Κύριε Υπουργέ

Λέγομαι Νάκος Κότσανης του Κων/νου και σας γράφω διότι σας θεωρώ ηθικό αυτουργό για τον θάνατο του πατέρα μου Κωνσταντίνο Κότσανη του Νάκου, ετών 74.

Για μένα, καθώς και για κάθε υιό, ο πατέρας μας ήταν και θα είναι στην μνήμη μας ο άρχοντας και λεβέντης της οικογένειας. Όμως δεν μπορώ να πνίξω την αγανάκτηση και την οργή μου για την πολιτική Υγείας που εφαρμόζετε, τραγικό θύμα της οποίας υπήρξε ο πατέρας μου. Ένα πικρό ποτήρι που η Ελληνική παιδεία και αξιοπρέπεια δεν μου επιτρέπει να το καταπιώ, χωρίς να σας καταγγείλω δημοσίως για το κατάπτυστο μνημονιακό σύστημα υγείας, το οποίο οικοδομήσατε. Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα είναι μια θλιβερή εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης, η λειτουργία τους μαστίζεται από απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις (όπως βίωσα) και υπάρχουν τρομακτικές ανεπάρκειες σε υγειονομικό υλικό.

Αισθάνομαι ντροπή που ζω στη οικονομικά υπόδουλη πλέον Ελλάδα, διότι για να είμαι πιο σαφής προδώσατε τη γενιά που "δεν έφαγε" μαζί σας, αλλά αντιθέτως είναι η γενιά που γεννήθηκε κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ζώντας απερίγραπτες δυσκολίες και στερήσεις (πείνα, κατοχή, εμφύλιο, διχόνοια, ξενιτιά). Εγώ έχασα τον πατέρα μου και δεν ζητώ τίποτα, αλλά θέλω να μάθει ο κόσμος ότι στα υπό κατάρρευση νοσοκομεία, ο θάνατος σε ασθενείς τρίτης ηλικίας (και ενδεχομένως και άλλες ηλικιακές ομάδες) παραμονεύει πλέον σε κάθε οικογένεια και είναι άδικο να το γευτούν άλλοι άνθρωποι.

Η συγκεκριμένη γενιά του πατέρα μου απαξιώνεται από τους ξένους που μας κυβερνούν και τους οποίους εσείς φέρατε, επιβάλλοντας εν γνώση σας τέτοια οικονομικά μέτρα για την υγεία, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στον μερικό αποπληθυσμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδος.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η άνανδρη κοινωνική-οικονομική πολιτική των ημερών μας, που κρύβεται πίσω από την αναίσχυντη συμφωνηθείσα δανειακή σύμβαση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προσχεδιασμένο εγκληματικό οικονομικό τερατούργημα που περιλαμβάνει έναν ευσεβή πόθο - την ευθανασία των Ελλήνων άνω το 70 ετών.

Σας κατηγορώ διότι ως "υπηρέτης πολιτικός" υποκλιθήκατε στις εντολές και γίνατε ο πρωτεργάτης του οικονομικού μαρασμού του Ελληνικού συστήματος υγείας.

Σας κατηγορώ διότι υπήρχε ελάχιστο προσωπικό (μόνο τρεις νοσηλεύτριες -βάρδια 3-11μμ) στο εφημερεύον Νοσοκομείο, και μία παθολόγος για πάνω από 35-40+ ασθενείς, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μια αναποτελεσματική παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη.

Σας κατηγορώ διότι καταστρέψατε το ζήλο, την προθυμία και την αγάπη που έχουν οι νοσηλεύτριες στο λειτούργημα που κάνουν. Η επαγγελματική ανασφάλεια που καλλιεργήσατε ώθησε το ελλιπέστατο νοσηλευτικό προσωπικό να είναι κυνικό, μα προπαντός απρόσιτο στις όποιες εκκλήσεις μας, δείχνοντας με προκλητικό τρόπο την δυσαρέσκεια τους στην όποια παρατήρηση, συμβουλή, παράπονο, διαμαρτυρία ή ερώτηση (όπως το βίωσα).

Σας κατηγορώ διότι, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, το προσωπικό έδειχνε αδυναμία αξιολόγησης της κατάστασης του ασθενούς και ανεπάρκεια φροντίδας αυτού, με τη γνωστή κατάληξη.

Σας κατηγορώ για την επαγγελματική εξάντληση και εξουθένωση της υπευθύνου παθολόγου που επέδειξε φιλότιμη προσπάθεια και μόνο καλά λόγια έχω να πω. Όμως δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν τελικά δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την κρισιμότητα της κατάστασης και την αντιμετώπιση του περιστατικού. Αλλά ως αυτόπτης μάρτυρας διαπίστωσα ότι η ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας, καρατομήθηκε στο βωμό των μνημονιακών σας μέτρων.

Είσαστε υπαίτιος για την επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση της Ιατρού και γενικά των φιλότιμων ιατρών, που λαμβάνουν πολλές φορές αποφάσεις μεταξύ ζωής και θανάτου, και δεν δύναται να ανταποκρίνονται πλέον στο λειτούργημά τους.

Είστε ο ηθικός αυτουργός και ο κυρίαρχος υπαίτιος για την όλη κατάσταση της Ελληνικής Υγείας, η οποία φοβάμαι θα καταλήξει στη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του ελληνικού πληθυσμού.

Ως άνθρωπος θέλω να πιστέψω ότι έχετε τις ίδιες ευαισθησίες με μας, όμως με τις πράξεις σας η πολιτική σας θέση και ιδιότητα σας έχει μεταλλάξει, ζώντας στο γυάλινο πύργο της συγκεκριμένης βουλής. Η εξουσία σας έχει απομακρύνει και, όπως φαίνεται, δεν έχετε αντιληφθεί το κίνδυνο που έχετε δημιουργήσει.

Κότσανης Νάκος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών
Ειδικός στην Περιβαλλοντολογική Καρκινογένεση – Ερευνητής Εναλλακτικής Ιατρικής".


Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/06/blog-post_5187.html#ixzz1yKlCbMoG