Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μαύρο Καλοκαίρι


Κάποτε τα μπάνια του λαού ξεκινούσαν μέσα στην τρελή χαρά. Ο κόσμος, έχοντες και μη έχοντες, ξεχύνονταν στις παραλίες, άλλος στις βιλάρες του, άλλος στα rooms to let κι άλλος στα κάμπινγκ αφού δεν είχε για να πληρώσει για δωμάτιο.
Όλοι όμως περνούσαν ανέμελες τις καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς πολύ άγχος για την επόμενη ημέρα. Όλα κυλούσαν όμορφα, οι άνθρωποι είχαν τις δουλειές τους, πλήρωναν τους φόρους τους, τους λογαριασμούς τους, τα δάνειά τους. Και δε μιλάμε για τους πλουτοκράτες που από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο έκαναν βόλτες με τα κότερα στα νησιά περιμένοντας να γεμίσει χιόνι η Αράχοβα για να περάσουν το χειμώνα με σκι.
Μιλάμε για τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης ή ακόμη και τους φτωχούς οι οποίοι πριν από πέντε χρόνια ήταν λιγότερο φτωχοί απ’ ότι είναι οι σημερινοί.
Εν πάση περιπτώσει, τα περίφημα μπάνια του λαού που πρώτος καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου (για να ξεγελά τους πολίτες φυσικά), ήταν αδιατάρακτα. Ούτε τα μελτέμια του Αυγούστου δεν επηρέαζαν τη βόλτα στην παραλία.
Για να μην πούμε ότι τέτοιες ημέρες η Αθήνα ήταν τόσο άδεια που έπαιζες μπάλα στην Πανεπιστημίου και κανείς δε σε ενοχλούσε.
Σήμερα, όλα είναι τόσο διαφορετικά και αυτό το καλοκαίρι ίσως είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών. Δεν είναι όμως και η χειρότερη εποχή του χρόνου. Έρχεται το «μαύρο» φθινόπωρο και ο ακόμη πιο «μαύρος» χειμώνας όταν η νιρβάνα του καλοκαιριού θα έχει περάσει και θα έρχονται οι λογαριασμοί και τα μπιλιετάκια της εφορίας.
Όμως, ακόμη και τώρα που ο ήλιος καίει και οι περισσότεροι ξεκλέβουν χρόνο για καμιά βόλτα στη θάλασσα, το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η απόγνωση. Σε όλους τους τόνους και με όλες τις μορφές της. Όπου κι αν πας, ακόμη και κάτω από τις ομπρέλες θα ακούσεις να μιλάει ο κόσμος για το πώς θα πληρώσει τις δόσεις, τα δάνεια, τους φόρους, τα χρέη και πώς θα «καβατζώσει» κι αυτό το χειμώνα.
Δεν πάει άλλο, όμως.  Την ίδια ώρα που ακούμε ότι θα μας κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, ταυτόχρονα περιμένουμε να μας πέσουν στο κεφάλι όλα τα δεινά του κόσμου.
Τις επόμενες ημέρες έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ οι οποίοι θα είναι φωτιά αφού θα περιλαμβάνουν τόσο το χαράτσι στα ακίνητα (την πρώτη δόση) όσο και την αύξηση στο τέλος ΑΠΕ που θα πάει 3-4 ευρώ σε κάθε λογαριασμό.
Θα μας έρθει και η πρώτη δόση της πληρωμής των φόρων για τα εισοδήματα του 2011. Όποιοι έκαναν τη δήλωσή τους και ακούνε το λογιστή τους να τους λέει τι θα πληρώσουν δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους. Έως και πέντε φορές περισσότεροι φόροι για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Για παράδειγμα, οικογένεια με 2 παιδιά που πλήρωσε πέρυσι 400 ευρώ φόρο, φέτος θα κληθεί να καταβάλει 2.400 ευρώ. Μειώσεις στα αφορολόγητα, τεκμήρια για το σπίτι ή το αυτοκίνητο, μειώσεις στις εκπτώσεις κ.λπ. οδηγούν σε έναν φορολογικό Αρμαγεδδώνα.
Από πού βρε αθεόφοβοι θα βρεθούν τόσα λεφτά να πληρωθούν οι φόροι, ειδικά τώρα που η τρόικα πιέζει να μη δοθεί η δυνατότητα των 7 και 10 δόσεων;
Φυσικά θα έρθουν και τα μπιλιετάκια για το ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ των προηγούμενων ετών ενώ από Οκτώβριο θα βρεθούμε όλοι προ εκπλήξεως όταν θα πρέπει να πληρώσουμε πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,40 ευρώ.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει το 1,70 ευρώ και οδεύει προς το 1,80 ευρώ ενώ στα νησιά μπορεί να αγγίζει τα 2 ευρώ.
Αυτά κι άλλα πολλά την ώρα που κόπηκαν οι μισθοί για τους περισσότερους πάνω από 30% και κάποιοι απεργάζονται νέο ψαλίδι. Τι να πουν βέβαια και οι συνταξιούχοι αλλά και το 23% των Ελλήνων που δεν έχουν δουλειά;
Πώς λοιπόν να μην έχουμε εθνική κατάθλιψη; Πώς να μη φοβάται το ίδιο το κράτος για κίνημα «δεν έχω ν πληρώσω;». Είναι τόσο δραματική η εικόνα των Ελληνικών νοικοκυριών που πλέον πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αυτό τον χειμώνα ο οποίος θα μοιάζει στη μαυρίλα με τον δραματικό χειμώνα του 1941.
Όλα αυτά ασφαλώς τα βλέπουν όλοι, και οι τροικανοί και η κυβέρνηση και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση του νέου Μνημονίου. Ίσως να μην πιστεύουν ότι είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της κρίσης. Ίσως να νομίζουν ότι υπάρχει υπερβολή στην ελληνική κοινωνία.
Κάποιοι είναι ίσως μακριά νυχτωμένοι. Τους το λέμε, τους το φωνάζουμε όλοι εμείς που βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, που αφουγκραζόμαστε την απόγνωση, που μυρίζουμε την εθνική κατάθλιψη. Θα κάνουν λάθος αν δώσουν μια ακόμη σπρωξιά στο γκρεμό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας έφερε στο χείλος της καταστροφής, ας μην κάνει το λάθος η κυβέρνηση Σαμαρά να μας ρίξει στην άβυσσο.
Γιατί η απόγνωση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οργή.
Αριστερός Ψάλτης

Με μαϊμού φωτογραφίες ετοιμάζει η συμμορία της Κλίντον την σφαγή του Συριακού λαού



Ο λόγος για την μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας, Die Kronen Zeitung, η οποία σε άρθρο της για την Συρία με τίτλο “Η μητέρα όλων των μαχών” που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου, δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα που κρατάει ένα παιδί στα χέρια του δίπλα σε μια γυναίκα πουφοράει μπούρκα με φόντο ερείπια που μοιάζουν με βομβαρδισμένα σπίτια.

Οι bloggers του διάσημου Reddit ωστόσο ανακάλυψαν ότι η αυθεντική φωτογραφία είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στο site του πρακτορείου ειδήσεων European Pressphoto.

Mόνο που σ’ αυτή τη φωτογραφία ο άντρας και η γυναίκα περπατούσαν με φόντο ένα ήρεμο τοπίο.

Δείτε την διαφορά στις φωτογραφίες.

olympia

Η απόφαση ελήφθη: Η Ελλάδα θεσπίζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)



undefined
Η Αθήνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως πιο σύντομα από όσο νομίζουμε (…) θα προβεί στην αυτονόητη ενέργεια – σύμφωνα πάντα με το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή πρακτική – της μονομερούς ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατόπιν θα ζητήσει από τις χώρες με τις οποίες συνορεύει να καθορίσει τα όρια αυτής. Η ιστορικής αυτής σημασίας απόφαση αποτελεί κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης η οποία και υποστηρίζεται από τρεις πολιτικές δυνάμεις, κάτι όμως το οποίο δεν πρόκειται να εμποδίσει (ελπίζουμε δηλαδή…) και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη ενέργεια. 
Ας μην ξεχνάμε πως η «ΑΟΖολογία» αποτελούσε το απαραίτητο συστατικό της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η οποία έληξε μόλις πριν λίγες εβδομάδες.

Σε χθεσινοβραδινή εκπομπή στο Kontra Channel, με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Χάρη Μπότσαρη, οι καλεσμένοι αυτής δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους πως βρισκόμαστε πολύ-πολύ κοντά σε κάτι το οποίο προσβλέπει ολόκληρος ο Ελληνισμός και όχι μόνο, αφού τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και πολλές ακόμα χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ρωσία, αναμένουν τη συγκεκριμένη κίνηση για μία σειρά από γεωοικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους, τους οποίου έχουμε αναλύσει πολλάκις στο «defence-point.gr».
Επειδή λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η πρότασή μας είναι οι φίλοι του defence-point.gr να παρακολουθήσουν στηn κάτωθι διεύθυνση τη συγκεκριμένη εκπομπή και να βγάλουν μόνοι τους τα απαραίτητα συμπεράσματα. Τα οποία είναι σίγουρο πως θα τους αφήσουν έκπληκτους τόσο από τον πλούτο των πληροφοριών, όσο κυρίως και από τα «συμφραζόμενα» των λεχθέντων εκ μέρους κάποιων εκ των καλεσμένων:
http://www.youtube.com/watch?v=bXyALSMqyCM
Η συγκεκριμένη εκπομπή βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Υδρογονανθράκων (elliny.gr) στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://www.elliny.gr/event.htm#25
defence-point

ΙΡΑΝ - ΙΣΡΑΗΛ: Πλησιάζει η «ώρα μηδέν»; - Πρίεργες δηλώσεις πρώην διοικητή Mossad


Image
«Εάν ήμουν Ιρανός θα ανησυχούσα πολύ για τις επόμενες 12 εβδομάδες, καθώς οι ισραηλινές απειλές μου φαίνονται σοβαρές και αξιόπιστες». Με αυτά είναι τα λόγια ο Εφρέμ Χαλεβί, πρώην διοικητής της Mossad επιβεβαιωσε εμμέσως πλην σαφώς την θεση του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ότι "Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε πόλεμο.
Πάντως ο ίδιος ο Χαλεβί έχει αναφέρει ότι ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα του Ισραήλ ή των ΗΠΑ στο Ιράν, θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή για τα εποόμενα 100 χρόνια…Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του, στις αρχές Ιουλίου, αναφορικά με την περίπτωση μονομερούς ισραηλινής επιχείρησης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «υπαγορεύσουν σε έναν άλλο κυρίαρχο κράτος τι να κάνει και τι να μην κάνει», και ότι σε αυτό το πλαίσιο «το Ισραήλ μπορεί να καθορίσει για τον εαυτό του τι είναι προς το συμφέρον του και το τι θα πρέπει να κάνει σχετικά με το Ιράν αλλά και με κάθε άλλο κράτος».Συμπλήρωσε δε με έμφαση πως αυτό θα γίνει «ανεξαρτήτως εάν συμφωνούμε ή όχι»… Έδωσαν λοιπόν με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ το «πράσινο φως» για μία ισραηλινή επίθεση στο Ιράν;
Επισήμως, ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Ιράν και το Ισραήλ δεν έχει αλλάξει. Ανεπισήμως, η προαναφερόμενη δήλωση, και ο άνθρωπος που την έκανε, ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για μία επιχείρηση κατά του Ιράν τύπου «Οσιράκ».
Στις 7 Ιουνίου του 1981, οκτώ ισραηλινά μαχητικά F-16A Fighting Falcon και έξι μαχητικά F-15A Eagle, τα οποία συνόδευαν τα πρώτα, με μία πτήση από τη βάση του Ετζιόν που βρισκόταν στη βόρεια περιοχή της χερσονήσου του Σινά, η οποία και κατεχόταν ακόμα από το Ισραήλ, κατέστρεψαν τις ιρακινές πυρηνικές εγκαταστάσεις κοντά στη Βαγδάτη. Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Όπερα» ουσιαστικά στέρησε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν από τη δυνατότητα να αναπτύξει πυρηνικές δυνατότητες.
Τα αεροσκάφη πέταξαν σε απόσταση 1.100 χλμ. πάνω από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία. Ας σημειωθεί πως στα πρώτα στάδια του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ (Α΄ Πόλεμος του Κόλπου), δύο περσικά F-4 Phantom II επιτέθηκαν στον αντιδραστήρα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1980 και του προξένησαν ζημιές.
Όλα δείχνουν πως η επιχείρηση «Όπερα» μπορεί να επαναληφθεί με «θύμα» αυτήν τη φορά το Ιράν.
Μάλιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτιμήσεις πως η Σαουδική Αραβία θα «δεχθεί» τα ισραηλινά μαχητικά να περάσουν μέσω του εναέριου χώρου της για να πλήξουν το Ιράν, ενώ η συγκεκριμένη πορεία θεωρείται ως ρεαλιστική εάν κάποιος λάβει σοβαρά υπόψη την τουρκική θέση πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει σε ισραηλινά μαχητικά να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για να πλήξουν μία συμμαχική προς αυτήν χώρα.
Ύστερα, είτε μέσω του Περσικού Κόλπου, είτε μέσω του Ιράκ (το οποίο φυσικά και να ήθελε δεν θα είχε καμία τύχη στο να εμποδίσει μία τέτοια εξέλιξη), τα μαχητικά του Ισραήλ δύνανται να πλήξουν ακαριαία τόσο τα νότια όσο και το εσωτερικό της χώρας.
Πώς όμως τα μαχητικά του Ισραήλ θα μπορούσαν να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία; Η απάντηση ίσως και να μπορεί να δοθεί μέσω των δεδομένων που έχουν γίνει γνωστά για ένα παρεμφερές θέμα. Συγκεκριμένα, προσφάτως ανακοινώθηκε πως ένα υποβρύχιο κλάσης Dolpin των ναυτικών δυνάμεων του Ισραήλ διήλθε της διώρυγας του Σουέζ για να λάβει μέρος σε εκπαιδευτική δραστηριότητα του ναυτικού της χώρας στο Εϊλάτ. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το 2005 που το Ναυτικό του Ισραήλ χρησιμοποιεί ξανά τη διώρυγα για να μεταφέρει σημαντικές μονάδες στο Εϊλάτ.
Το εν λόγω γεγονός αποδεικνύει πως το Κάιρο προφανώς έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη συγκεκριμένη κίνηση. Βέβαια, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, ούτε όμως διαψεύσθηκε από την αιγυπτιακή πλευρά. Θα μπορούσε λοιπόν το Ισραήλ να κινηθεί μέσω Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και μετά, είτε μέσω του Κόλπου, είτε μέσω του Ιράκ, να επιτεθεί στο Ιράν;
Η επιλογή της αεροπορικής προσβολής για το Τελ Αβίβ είναι αυτονόητη, αφού τόσο τα μαχητικά που διαθέτει όσο και τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, έγκαιρης προειδοποίησης αλλά και ηλεκτρονικού πολέμου θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ακαταμάχητο «πακέτο» που θα έσπερνε την καταστροφή στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Βέβαια, η Τεχεράνη έχει ήδη διασπείρει τις κρίσιμες εγκαταστάσεις της και είναι σίγουρο πως θα έχει δημιουργήσει μία σημαντική υπόγεια υποδομή, η οποία θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και να εξουδετερωθεί. Όμως, όπως έδειξαν και οι τελευταίες επιχειρήσεις στη Γάζα, οι ισραηλινές ικανότητες κατά τέτοιου είδους στόχων δεν πρέπει να υποτιμηθούν, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε να συνυπολογίσουμε και την έμμεση (ή ακριβέστερα κεκαλυμμένη) αμερικανική υποστήριξη.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php

Ανίκανος ο τουρκικός Στρατός να ανακαταλάβει το Şemdinl - Μετράνε δεκάδες νεκρούς

Image


Μαίνονται οι μάχες στο Şemdinl την πόλη ππου έχει καταλάβει το ΡΚΚ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα στην επαρχία Hakkari και μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού να ανακαταλάβει την πόλη.  
Οι Κούρδοι μαχητές δείχνουν ικανοί ότι μπορούν να την κρατήσουν μέχρι αυτοί να επιλέξουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να απαγκιστρωθούν. 'Ολες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού έχουν αποτύχει, κυρίως γιατί οι ενισχύσεις πέφτουν σε διαδοχικές ενέδρες του PKK στις κύριες οδούς προς την πόλη.
Χθες και σήμερα το ΡΚΚ επιτέθηκε στα κτίρια της αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής που είναι τα μοναδικά σημεία που ελέγχονται ακόμα από την τουρκική διοίκηση, μετά από 11 ημέρες αγώνων!

Σφοδρές συγκρούσεις διαδραματίζονται κοντά στο προάστιο Güzelkaya (Begerde) του Şemdinli σήμερα τα ξημερώματα. Σε αυτή την περιοχή αναφέρθηκε μεγάλος αριθμός νεκρών Τούρκων στρατιωτών (και τραυματιών) ως αποτέλεσμα έκρηξης μηχανισμού IED's κατά τη διάρκεια διέλευσης στρατιωτικού οχήματος.


Ο Τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει τους από αέρος βομβαρδισμούς για να κερδίσει τον έλεγχο του εδώ και καιρό ελεγχόμενου αυτοκινητόδρομου από τους Κούρδους μαχητές. 

Οι εξελίξεις δικαιώνουν την κίνηση Ασαντ που ουσιαστικά έφτιαξε ένα ενιαίο μέτωπο "κουρδικού ζωτικού χώρου" που ξεκινά από την συριακή ενδοχώρα, και εκτείνεται μέχρι τα βάθη της τουρκικής επικράτειας, χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντα που 'ηταν ο συριακός στρατός. Η Τουρκία ως φαίνεται έχει αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACKROCK. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ!


Το γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει Έλληνας πλέον που να μην καταλαβαίνει το σκανδαλώδες της εκχώρησης της Αγροτικής στον εκπρόσωπο του τραπεζικού πασοκισμού. Η πληροφορία όμως που έχουμε αφορά την έκθεση της BlackRock που δολίως κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον στους πολιτικούς αρχηγούς που την έχουν ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η έκθεση λοιπόν βάσει των δεικτών αξιολόγησης, φέρνει την Αγροτική Τράπεζα αμέσως μετά την Εθνική, πολύ μπροστά από οποιαδήποτε ιδιωτική τράπεζα. Εάν αυτή η έκθεση ερχόταν στο φως, καταλαβαίνετε ότι δεν θα τολμούσε καμμία κυβέρνηση να έκανε αυτό το ανοσιούργημα, αυτό το Εθνικό έγκλημα.

Δεν χρειάζονται ούτε καν εικασίες. Ο αρχιτέκτονας της κρίσης, κύριος Προβόπουλος με την συνενοχή του πολιτικού συστήματος τελεί μία εθνικά επιζήμια ενέργεια πο μπροστά της η υπόθεση της ΕΤΒΑ θα μοιάζει με παράνομο παρκάρισμα.

Είναι δεδομένο ότι ποντάρουν σε εθνικό χάος και αιματοκύλισμα της Ελληνικής κοινωνίας για να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία τους. Δεν εξηγείται αλλιώς το θράσος τους. Το έγκλημα τους δεν έχει όρια.


Διαγράφεται ο Νίκος Νικολόπουλος από τη ΝΔ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο.
Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.
Η αιτία της διαγραφής του κ. Νικολόπουλου είναι ότι εκτός των άλλων συστηματικά αμφισβήτησε την απόφαση του Α. Σαμαρά να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο . Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν σημερινή ανάρτησή του στο Twitter:

Τουρκικό δορυφορικό σταθμό βρήκαν και κατέστρεψαν στο Χαλέπι οι Σύροι κυβερνητικοί!


Image
Συριακά στρατεύματα εντόπισαν και κατέστρεψαν τηλεπικοινωνιακό δορυφορικό σταθμό που είχε στηθεί και παραδοθεί από την Τουρκία στους ισλαμιστές αντάρτες και μισθοφόρους που πολεμούν το καθεστώς Assad.

Το σύστημα χρησιμοποιείτο για τον συντονισμό της δράσης των ανταρτών στην πόλη του Aleppo και ήταν κατασκευής της τουρκική ετιρείας Aselsan. 
Mάλιαστα οι Σύροι υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον τέτοιας τεχνολογίας σταθμός να στήθηκε τέτοιος τηλεπικοινωνιακός σταθμός από τους αντάρτες και χρειαζόταν οπωσδήποτε η τεχνική βοήθεια των κατασκευαστών για να στηθεί και να εκπέμψει. Σύμφωνα με μαρτυρία ενός από τους αιχμαλωτισθέντες αντάρτες, πέντε Τουρκοι "τεχνικοι" είχαν στήσει τον σταθμό δύο μήνες πριν.
Αν και ήταν γνωστή η εμπλοκή της Τουρκίας υπέρ των ανταρτών με την υποστήριξη που προσφέρει η Άγκυρα στο στρατιωτικό και το πολιτικό τμήμα των εξεγερμένων η αποκάλυψη αυτή μαζί με το γεγονός ότι τουρκικά βλήματα Stinger (24 σύμφωνα με πληροφορίες) έχουν παραδοθεί στους αντάρτες αποτελούν τις πλέον χειροπιαστές αποδείξεις ότι τουρκικό στρατιωτικό υλικό έχει παραδοθεί από την τουρκική κυβέρνηση στους αντάρτες και χρησιμοποιείται στις συγκρούσεις με τον συριακό Στρατό.

Παρά όμως την υποστήριξη των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων από την Τουρκία την Δύση και άλλες αραβικές σουνιτικές χώρες την Τρίτη τα συριακά στρατεύματα διέλυσα δύο μονάδες  ανταρτών επιπέδου λόχου στην συνοικία Salahuddin στην νοτιοδυτική περιοχή της πόλης του Aleppo.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε επιστολή που έστειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας τους ΟΗΕ και στον Γενικό Γραμματέα του οργανισμού καταδεικνύει την Τουρκία την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ως τις χώρες που στηρίζουν τους αντάρτες οι οποίοι κατά την διάρκεια των μαχών στο Aleppo χρησιμοποίησαν αθώους πολίτες ως ασπίδες.

Στην επιστολή του προς τον ΟΗΕ το συριακό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι οι αντάρτες εκτελούν ανεξαιρέτως οποιονδήποτε που δεν στηρίζει τα αποτρόπαια εγκλήματα τους. Παράλληλα με την εμπλοκή της
Τουρκίας στις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων στην Συρία η τουρκική στρατιωτική μηχανή έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα ανατολικά σύνορα της Συρίας με την Τουρκία με τον τουρκικό Στρατό να προχωρεί στην διεξαγωγή γυμνασίων με 25 άρματα μάχης μόλις 2 χλμ από την συριακή ελεγχόμενη από τους Κούρδους πόλη Qamishli.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή αυτή ασκείται τις τελευταίες ημέρες η 70η  Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. Παρόμοια γυμνάσια διεξάγονται στην περιοχή Şanlıurfa της επαρχίας Suruç από άρματα μάχης,
τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαεροπορικούς εκτοξευτές της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στην περιοχή.


Οι κινήσεις αυτές του τουρκικού Στρατού έχουν ενοχλήσει πάντως την αμερικανική κυβέρνηση η οποία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την αντίρρηση της στις τουρκικές ασκήσεις. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Patrick Ventrell, “εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δε χρειαζόμαστε περαιτέρω στρατικοποίηση της κατάστασης. Αντιλαμβανόμαστε προφανώς τα τουρκικά ζητήματα εθνικής ασφάλειας όμως δε θεωρούμε ότι η περαιτέρω στρατικοποίηση είναι ο σωστός δρόμος”.
Ο λόγος που οι ΗΠΑ διαφωνούν με την τουρκική κινητοποίηση είναι απλός Δεν πιστεύουν ότι η Τουρκία μπορεί να βγάλει εις πέρας μια στρατιωτική επιχείρηση η οποία συνακόλουθα θα μπορούσε να λειτουργήσει συσπειρωτικά υπέρ Συρίας.

Σκηνικό Ιμίων στα στενά της Κέρκυρας από Αλβανούς!

 
 Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες στη θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Αλβανίας, συγκεκριμένα στα στενά της Κέρκυρας, απέναντι από τους Αγ. Σαράντα.
Όπως αναρτήθηκε στο 
borioipirotika.blogspot.gr ο ακραίος εθνικιστής υγέτης της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Kreshnik Spahiu, μαζί με στελέχη και ακτιβιστές της οργάνωσης, επάνδρωσαν καράβι και "χάραξαν" εκ νέου τα Ελληνοαλβανικά σύνορα με μια λωρίδα στα εθνικά τους χρώματα. Οι οργανωτές είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν πράγματι την ιδεατή συνοριακή γραμμή, αλλά τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση από την Αλβανική αστυνομία. 
Όπως δήλωσε ο ανθέλληνας Kreshnik Spahiu: Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία βρίσκεται σήμερα εδώ για να εφαρμόσει την απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού δικαστηρίου (που ακύρωσαν τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ). Τοποθετώντας το σύνορο εκεί όπου πρέπει να είναι. Το παζάρι του Πρωθυπουργού Μπερίσα με τον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να αλλάξει τα εκατοντάδες χιλιόμετρα συνόρου των Αλβανών στο Ιόνιο. Δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει Αλβανός, έστω και αν αυτός είναι ο πρωθυπουργός, που θα μεταβάλει τα σύνορα των Αλβανών και θα πουλήσει τα εδάφη μας. 

Λόγω της απαγόρευσης, οι "ακτιβιστές" της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, τοποθέτησαν συμβολικά μια κόκκινη λωρίδα, με τη βοήθεια μερικών τζετ-σκι. Φυσικά, τα οχήματα των Αλβανών εθνικιστών ήταν στολισμένα πατόκορφα με Αλβανικές σημαίες. Αν υπήρχε κάποια βραχονησίδα στο ενδιάμεσο, είναι σίγουρο ότι οι Ερυθρόμαυροι εθνικιστές δεν θα δίσταζαν ούτε στιγμή να υποστείλουν τη σημαία μας. Η σημερινή πρόκληση έχει έντονο άρωμα Ιμίων, από μια οργάνωση που φημολογείται έντονα ότι χρηματοδοτείται από το Τουρκικό κράτος.  Περιμένουμε τις αντιδράσεις του ΥΠ.ΕΞ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  
  

Η Ρωσία καταγγέλλει διώξεις κατά του χριστιανισμού στην Ευρώπη


Stauroudaki-1-NAIΜπορεί να απαγορευθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα «σταυρουδάκια» και στην Ελλάδα!
Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν.
Οι Έιντα και Τσάπλιν προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου (ΕΔΑΔ), θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Οι βρετανικές αρχές όμως ενέκριναν σχέδιο νόμου που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί.
«Μερικές φορές μοιάζει λες και οι ουδετερόθρησκες αρχές της Ευρώπης προσπαθούν να εξαλείψουν εντελώς τον χριστιανισμό από την Ευρώπη. Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί απλά να παρατηρεί κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα». Η απόφαση του ΕΔΑΔ θα ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη του COE, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας, κρατών δηλαδή όπου η ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
«Πλην όμως οι ορθόδοξοι χριστιανοί παραδοσιακά φοράνε σταυρουδάκια. Αν η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν δικαιώσει αυτές τις δύο γυναίκες, θα δημιουργηθεί κατά την γνώμη μου ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο. Μπορεί να έχουμε εδώ την απαρχή ενός πανευρωπαϊκού διωγμού κατά της χριστιανοσύνης, κάτι πρωτάκουστου στην ευρωπαϊκή ιστορία!».

Εισαγγελική έρευνα Γ. Πεπόνη κατά Γ. Παπανδρέου βάσει καταγγελιών Ρουμελιώτη

Image
\

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η έρευνα που ξεκίνησε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά τις δηλώσεις «βόμβα» του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ο οικονομικός εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απιστίας αλλά και εγκλήματα που αφορούν την εθνική οικονομία. Την ποινική προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο ίδιος ο Π. Πεπόνης και αναμένεται να καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον Π. Ρουμελιώτη. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πριν από μία εβδομάδα στην εφημερίδα New York Times ότι, «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ,
που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
Όπως είχε δηλώσει στην συνέντευξη του ο Π. Ρουμελιώτης η ΤΡΟΙΚΑ υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των
μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η ΤΡΟΙΚΑ, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση.
Επιπλέον ο Π. Ρουμελιώτης ερωτά τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν, γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη, και γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο Π. Ρουμελιώτης υποστήριξε πως ο ίδιος ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου για τα τρία αυτά θέματα που ανέφερε. Στις τοποθετήσεις αυτές απάντησαν συνεργάτες τουΓ. Παπανδρέου, οι οποίοι τόνιζαν πως ο Π. Ρουμελιώτης έκανε τις δηλώσεις αφού έφυγε από τη θέση του στο Δ.Ν.Τ και τοποθετήθηκε στον
ελληνικό ιδιωτικό τομέα, σε επιχείρηση με την οποία ο Γ. Παπανδρέου είχε ανοιχτή κόντρα όσο ήταν πρωθυπουργός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έργα & ημέρες Γ.Παπανδρέου: Έγκλημα σε ΑΕΠ/χρέος και "μαγική" απογραφή


Image
Τα πάντα είναι μαθηματικά στην ζωή και στην οικονομία. Την ώρα, που ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης παραγγέλνει έρευνα για εγκλήματα κατά της οικονομίας οι αριθμοί λένε την αλήθεια ενώ η απογραφή αποτελεί «μαγική» εικόνα». 
Το ΑΕΠ του 2009 ήταν 270 δισ. και το χρέος 300 δις. περίπου. Τρία χρόνια μετά – και την λαίλαπα του ΔΝΤ- το ΑΕΠ συρρικνώθηκε στα 210 δις. και το χρέος παρά το «κούρεμα» 380 δισ. ευρώ.

Και όπως φαίνεται από τα νούμερα, το πρόβλημα το 2009 ήταν διαχειρίσιμο, όσο κι αν έλεγε για χρεοκοπίες και για την διαφθορά των Ελλήνων ο Παπανδρέου. Η θεωρία της συρρίκνωσης και της ισοπέδωσης την οποία θα ακολουθούσε η ανάπτυξη – δεν την πιστεύει ούτε ο Τόμσεν που βάζει λάθος στοιχεία στους υπολογιστές. 
Μια απλή καταγραφή και το έγκλημα βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Πάμε, όμως, στην απογραφή. Η ελληνική στατιστική υπηρεσία του κ. Γεωργίου – πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ- μας μέτρησε και μας βρήκε 9.903.268 ανθρώπους.

Οπερ σημαίνει, ότι με βάση το ΑΕΠ το κατά κεφαλή εισόδημα διαμορφώνεται στα 21.205 ευρώ για το 2012. Κι, όμως, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει όταν οι εκτιμήσεις για το κατά κεφαλή εισόδημα ένα χρόνο πριν, το 2011- ήταν 26.000 δολάρια ή 21138 ευρώ. (Τα στοιχεία είναι από worldfactbook της CIA)

Η τελευταία απογραφή είναι γεμάτη κενά όπως λ.χ. ο πληθυσμός της Αττικής, οι μετανάστες. Δικαίως μας εγκάλεσε χαιρέκακα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν όταν είπε «Τι χώρα είναι αυτή; Δεν ξέρουν πόσοι είναι, τι ΑΕΠ έχουν, ποιο είναι το κατά κεφαλή εισόδημα;».Βεβαίως, και πίσω έχει η αχλάδα η ουρά και για τον Τούρκο πρωθυπουργό, αλλά εμείς δεν θα ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας όταν είμαστε 10-11 εκατομμύρια και εμφανιζόμαστε 9,9 εκατομμύρια. Το πόσοι είμαστε και το πόσα βγάζουμε πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία. Αλλιώς θα υπομένουμε τους τύπους σαν τον Τόμσεν που περίμενε ύφεση -3,5% και πήγε στο - 7%. 
[Του Δημήτρη Παφίλα από protothema.gr]
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του defencencenet.grhttp://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=49660&Itemid=139
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία


Με ψήφους 163 έναντι 101, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, με το οποίο – σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας – επιφέρονται συγκεκριμένες αλλαγές στο «Νόμο Διαμαντοπούλου», προκειμένου να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του βασικού του κορμού.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Αριστερά και τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος κατέθεσε δική του πρόταση νόμου που καταργεί τελείως τον νόμο 4009), τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΚΚΕ.
Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου του, Γ. Παπανδρέου: Πρόκειται για τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γ. Παπανδρέου, Χρήστο Αηδόνη, Γιώργο Ντόλιο, Συμεών Κεδίκογλου, και Ανδρέα Λοβέρδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε επί της αρχής, με θετικές εκτιμήσεις και για τις αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο ο υπουργός Παιδείας, στις οποίες ωστόσο δεν περιλαμβανόταν η ολοκλήρωση της θητείας των πρυτάνεων που παραδίδουν κανονικά μετά από διετία – και η οποία είχε καταγγελθεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ως «συναλλαγή».
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει το άρθρο 12 για τη θητεία των πρυτάνεων.
Η συζήτηση επί των άρθρων, η οποία προηγήθηκε της ψηφοφορίας, επεφύλαξε και νέες βολές κατά του νομοσχεδίου. Αρχικώς, η πρώην υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συμφωνία με τις χθεσινές αποφάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, είχε στηλιτεύσει ως «συναλλαγή» την προβλεπόμενη παράταση της θητείας ορισμένων πρυτάνεων πέραν του Δεκεμβρίου, αναρωτώμενη μάλιστα, «γιατί δεν κάνουμε συναλλαγή και με άλλες ομάδες που διαμαρτύρονται; Αυτό στέλνει λάθος μήνυμα ότι όχι μόνο δεν σεβόμαστε τον 4009, αλλά τον καταστρατηγούμε. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτή τη διάταξη και άλλες».
Αργότερα, ωστόσο, σε δεύτερη τοποθέτησή της, η κα Χριστοφιλοπούλου, παρότι δήλωσε πως «ενέχει στοιχεία συναλλαγής» η ολοκλήρωση της θητείας των πρυτάνεων, παραδέχθηκε πως «η βασική φιλοσοφία του νόμου δεν αλλάζει» και ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας για την από πλευράς του αποδοχή συγκεκριμένης πρότασής της για τα εκλεκτορικά σώματα.
Παρέμβαση είχε πραγματοποιήσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε «αντιμεταρρύθμιση» το νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή, δηλώνοντας πως σκόπευε να το καταψηφίσει, αλλά θα επανεξέταζε τη στάση του. Στην ίδια τοποθέτησή του, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας πως «αλλάζει νόμο που ψηφίστηκε από τα 4/5 της Βουλής, επειδή σας πίεσαν οι πρυτάνεις».
«Το μήνυμα είναι ότι το Κοινοβούλιο είναι έρμαιο εξωθεσμικών βουλήσεων – κι αν αυτό ισχύει για τους πρυτάνεις, τότε τι να πει κανείς για τους τραπεζίτες ή τους φοροφυγάδες. Θα έπρεπε να βροντοφωνάζουμε για κάθε μεγάλη θεσμική αλλαγή αντί να την καταργούμε αποδεικνύοντας τη θέλησή μας να σπάσουμε αυγά, να γίνει η Ελλάδα βιώσιμη και ισχυρή χωρίς την ανάγκη αιμοδοσίας» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα τη διετία 2009-11, ήταν η πρώτη χώρα στον ΟΟΣΑ σε ρυθμό υιοθέτησης μεταρρυθμίσεων». Τελικώς, ο κ. Παπανδρέου καταψήφισε επί της αρχής.
«Ο νόμος 4009 έφερε αέρα στα Πανεπιστήμια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να τον εφαρμόσουμε και να τον υλοποιήσουμε – και να ξεπεράσουμε προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς» απάντησε ο υπουργός Παιδείας.
«Για τον ίδιο άλλωστε λόγο, το καταψηφίζει και η Αριστερά» σημείωσε από πλευράς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
Σε κάθε περίπτωση, καταγράφονται οι τρεις τελευταίες αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο ο κ. Αρβανιτόπουλος:
1) Η αρμοδιότητα συγκρότησης των επιτροπών επιλογής και εξέλιξης των καθηγητών των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανήκει μεν στη Συνέλευση του Τμήματος, αλλά προϋποτίθεται πλέον και η σύμφωνη γνώμη της Κοσμητείας.
2) Παραμένει στην Κοσμητεία η αρμοδιότητα του προγραμματισμού και της εισήγησης προς τον πρύτανη για την προκήρυξη θέσεων καθηγητών, ύστερα από εισήγηση των συνελεύσεων των Τμημάτων (σ.σ. το νομοσχέδιο προέβλεπε η αρμοδιότητα να μεταβιβαστεί στη Συνέλευση του Τμήματος).
3) Ο εκάστοτε κοσμήτορας δεν επιτρέπεται να εκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία

Η Γερμανία κέρδισε 100 δις από την κρίση


Από τις στήλες της «Bild» προήλθε η κυνικότερη ομολογία για το πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία από την κρίση της Ελλάδας και της ευρωζώνης.
«Οι οικονομίες του μεσογειακού Νότου φλέγονται, οι πολίτες υποφέρουν και η Γερμανία κερδίζει απίστευτα ποσά», γράφει η εφημερίδα σύμφωνα με την οποία η Γερμανία έχει κερδίσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια από την εξοικονόμηση δαπανών, λόγω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού του Βερολίνου.
«Το ποσό υπερβαίνει κατά πολύ τα 47 δισ. βοήθειας στην Ελλάδα», ομολόγησε… ανερυθρίαστα η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη ανάλυση της Bremen Landesbank. Συνυπολογίζοντας την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της Γερμανίας αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ.
Στο ίδιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι από την κρίση της ευρωζώνης δεν επωφελήθηκε μόνο το γερμανικό κράτος αλλά και οι Γερμανοί καταναλωτές, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε φτηνό χρήμα χάρη στα χαμηλά επιτόκια. Κερδισμένοι βγήκαν ακόμη ο τομέας των ακινήτων, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις λόγω της πτώσης της ισοτιμίας του ευρώ, αλλά κυρίως οι γερμανικές τράπεζες, που δανείζονται από την ΕΚΤ με 0,75%. Δηλαδή με το ίδιο επιτόκιο δανεισμού των ελληνικών.
Ο παλαίμαχος σέντερ φορ της Αγγλίας, Γκάρι Λίνεκερ, είχε δώσει το δικό του ορισμό για το ποδόσφαιρο: «Είναι το παιχνίδι στο οποίο αγωνίζονται 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία». Αντίστοιχος ορισμός θα μπορούσε να δοθεί και για την κρίση του ευρώ. Τα ομόλογα του Γερμανικού Δημοσίου λειτουργούν ως επενδυτικά καταφύγια, σε αντίθεση με τους τίτλους της Ισπανίας ή της Ιταλίας, όπου τα spreads έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Είναι φανερό ότι η Ευρώπη έχει χωρισθεί στα δύο. Από τη μια πλευρά είναι η Γερμανία και οι σύμμαχοί της, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία, και από την άλλη οι «αδύναμοι κρίκοι» του ευρώ. Η διαφορά αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί, καθώς υπάρχουν πλέον οικονομίες δύο ταχυτήτων, καταργώντας στην πράξη την έννοια του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Η Ελλάδα, δυστυχώς, βρίσκεται στη χειρότερη θέση από όλες τις χώρες της περιφέρειας. Χρησιμοποιήθηκε ως «Δούρειος Ιππος» για να κυριαρχήσουν οι αγορές στην ευρωζώνη και τώρα έχει μείνει χωρίς χρήματα και συμμάχους. Ωστόσο, έχει τις δυνατότητες να ξεφύγει από το βάλτο της ύφεσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και θα αναπτύξει συνεργασίες με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης, από την οποία το Βερολίνο μετράει κέρδη δισεκατομμυρίων…
Πηγή: antinews.gr

Συγκλονιστική ομιλία από Πομάκα: "Γιατί μας μαθαίνει η Ελλάδα τούρκικα με το ζόρι;" (βίντεο)


Image
Το τι συμβαίνει στη Θράκη εδώ και δεκαετίες με την ανοχή του "ελληνικού" κράτους ("Θα έρθει το "ψευτορωμαίικο", να μην το πιστέψετε" έλεγε ο Πατροκοσμάς, και δικαιώθηκε και σε αυτό) το γνωρίζουμε: Το τουρκικό προξενείο "κοσοβοποιεί" αργά αλλά σταθερά την περιοχή και οι ελληνικές (;) αρχές, απλά φοβούνται και τον ίσκιο τους και αφήνουν ολόκληρους πληθυσμούς Ελλήνων μουσουλμάνων να ποδηγετούνται από τους πράκτορες και τους εξτρεμιστές της μειονότητας με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τους Πομάκους.
Αρχαίο θρακικό φύλλο, καμία σχέση με την μογγολική καταγωγή των Τούρκων, είτε των Σελτζούκων, είτε των Οθωμανών, υποφέρει από την τουρκική καταπίεση μέσα στην ... Ελλάδα! 
Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό ότι το τι νιώθουν και σκέφτονται οι ίδιοι οι Πομάκοι.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την συ-γκλο-νι-στι-κή ομιλία της π. Γραμματέως του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, Μολλά Νουρσέλ, στην ιδρυτική εκδήλωση του Ελληνοπομακικού Συλλόγου στις 23.05.2009, και θα καταλάβετε με πολύ απλά λόγια από μία παθούσα Ελλήνίδα μουσουλμάνα(πολύ πιο Ελληνίδα από πολλούς χριστιανούς "Έλληνες" που συχνάζουν σε ένα μέγαρο που το λένε "Βουλή") τι συμβαίνει. Η Μολλά Νουρσέλ κατάγεται από το Πομακοχώρι Κάρδαμος του νομού Ροδόπης, ένα πανέμορφο ημιορεινό χωριό με εξαιρετικά φιλόξενους κατοίκους.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Aπροκάλυπτη η φυλλάδα Bild: "Ο θάνατός σας η ζωή μας"!

ImageΗ γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild, γνωστή για τις επανειλημμένες επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας και την υποστήριξη ευρωσκεπτικιστικών θέσεων, υποστήριξε σε σημερινό της μακροσκελές άρθρο ότι "η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ".
"Ειδικά το κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια", σημείωσε η εφημερίδα σε άρθρο που δημοσιεύει στην σελ. 2. Ο υπουργός Οικονομικών "Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται", χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα, εξήγησε η Bild.
"Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της", ανέφερε, επικαλούμενη έναν αναλυτή. Αν προστεθεί στο ποσό αυτό "η αύξηση των φορολογικών εσόδων κι η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δισ. ευρώ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, συμπεραίνει η Bild.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

“Μόνον η καταστροφή του κόσμου που προφήτευσαν οι Μάγια θα μας σώσει”


Απολαυστικός Wolfgang Münchau, στον Spiegel σήμερα:
“Τι θα συνέβαινε άραγε, άν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πίστευε πραγματικά ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα συμβεί το τέλος του κόσμου, όπως – υποτίθεται – προφήτευσαν οι ιερείς των Μάγια;
Αυτή η πίστη θα είχε τεράστιες οικονομικές συνέπειες και μάλιστα θετικές.
Κανένας δεν θα σκοτιζόταν για τα δεκαετή ομόλογα της Ισπανίας, αφού κανένα ομόλογο δεν θα προλάβαινε να “κουρευτεί”. Η παγκόσμια κρίση χρέους θα τέλειωνε μονομιάς, και ως συνέπεια θα σωζόταν και το Ευρώ. Η Angela Merkel θα έβγαινε στην TV και θα μας έλεγε ότι “στην πολιτική της κατά της κρίσης χρωστούμε αυτό το θαύμα”.
Ταυτόχρονα θα είχαμε το μεγαλύτερο οικονομικό “μπούμ” όλων των εποχών. Οι τράπεζες θα χορηγούσαν πάλι πιστώσεις. Κανείς δεν θα σκοτιζόταν για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των χρεών ή για την επάρκεια των τραπεζικών ιδίων κεφαλαίων. Όλος ο κόσμος θα έτρεχε να ψωνίσει μέχρι τελικής πτώσεως. Στην Κίνα θα μετέτρεπαν επιτέλους τις επενδύσεις σε ιδιωτική κατανάλωση. Ακόμη και οι τόσο συντηρητικοί – υποτίθεται – Γερμανοί καταναλωτές, θα έτρεχαν ασυγκράτητοι και μέσα σε λίγες μέρες θα άδειαζαν όλα τα ράφια του Media Markt.
Από τον αρνητικό φαύλο κύκλο στον οποίο έχει εγκλωβιστεί η Νότια Ευρώπη, θα γεννιόταν μια αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη και επιτόκια που πέφτουν. Και η Merkel θα προσποιηθεί ότι όλα αυτά τα είχε στήσει με ακρίβεια και ευφυΐα, και θα μας έπειθε τόσο, ώστε θα κέρδιζε τις Βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο 2013 με απόλυτη πλειοψηφία.
Η προφητευμένη καταστροφή του κόσμου είναι η ιδεώδης λύση για την κρίση του Ευρώ, με δύο προϋποθέσεις: Αρκεί να την πιστέψει ένας επαρκώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων και αρκεί βέβαια να μην συμβεί πραγματικά. Πιθανότατα η υπόθεση αυτή θα αποτύχει σε μία από τις δυο αυτές προϋποθέσεις.
Όμως, από την άλλη πλευρά, ένας επαρκώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύει σε ένα ακόμη πιό μυστήριο παραμύθι – συγκεκριμένα ότι μεγάλες χώρες μπορούν να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους μέσω λιτότητας. Έτσι ακόμη και το σχέδιο με την προφητευμένη καταστροφή του κόσμου, ίσως δεν είναι και τόσο παράλογο όσο φαίνεται “.
Ο Θείος

Απίστευτο!Αυτοί της Αριστεράς και της προόδου δεν πληρώνουν εδώ και τρία χρόνια τη ΔΕΗ.


Τρία χρόνια έχει να πληρώσει λογαριασμό της ΔΕΗ η Κουμουνδούρου, όπως είδε το φως της δημοσιότητας. Το χρέος είναι δυσθεώρητο μετά από τρία χρόνια, αφού όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς τα τρία τελευταία χρόνια με το ποσό που χρωστάει να ανέρχεται σε 22.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία ρύθμιση ή κάποιος διακανονισμός για την οφειλή. Στη ΔΕΗ ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία οτι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ...
αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα και η κρατική επιχορήγηση εξαπλασιάστηκε το χρέος θα καλυφθεί. Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε πιστός στις προτροπές για μη πληρωμή του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών αλλά χωρίς να πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ…

Αγαπούν την τρομοκρατία και δεν μπορούν να το κρύψουν.! Το Σάββα Ξηρό στο ΑΧΕΠΑ επισκέφτηκε ο Τάσος Κουράκης.


Κλείνουν και πάλι το μάτι στην τρομοκρατία!


Η επίσκεψη του Τάσου Κουράκη (φωτογραφία) στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για να 
ενημερωθεί για την εξέλιξη της υγείας του Σάββα Ξηρού, μαθεύτηκε. Ο τύπος αυτός,
θέλησε να διαπιστώσει αν ο δολοφόνος Ξηρός έτυχε της απαιτούμενης ιατρικής φροντίδας
 (που δεν πρόλαβε καν να τύχει ο Θάνος Αξαρλιάν). Ναι, όπως είπε ο κ. Κουράκης, η 
επίσκεψη έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑς πολιτικός, αντιλαμβανόμενος 
ότι το θέμα θα έπαιρνε διαστάσεις, μιας και το κόμμα του έχει κατ' επανάληψη κατηγορηθεί 
για «συμπάθεια» στην τρομοκρατία της άκρας αριστεράς, δήλωσε ότι «θα το έκανα ακόμη
 και για τον Κασιδιάρη»!




Η Άγκυρα απειλεί με τελεσίγραφο τη Κύπρο για τις γεωτρήσεις!



Με ''τελεσιγραφικό '' τρόπο'' απειλεί η Αγκυρα την Κύπρο και τις διεθνείς εταιρίες για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου.! Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Σελτσούκ Ουνάλ σε δήλωσή του στην εφημερίδα Aksam - στο πλαίσιο αποκλειστικού ρεπορτάζ- υποστηρίζει προκλητικά και κόντρα στο Διεθνές Δικαιο: « Ένα μέρος στην δυτική πλευρά του νησιού ( σσ Κύπρο) όπου η ''Ελληνοκυπριακή διοίκηση'' της ''νοτίου Κύπρου'' παρουσίασε ως θέμα διαγωνισμού, συμπίπτει με την περιοχή της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Μεσόγειο. Η Τουρκία - συνεχλιζει προκλητικά - δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στην περιοχή αυτή. 

Το να προβούν οι διεθνείς εταιρείες σε δραστηριότητες στους τομείς αυτούς, θα οδηγήσει στο να έρθουν αντιμέτωπες με την ΤΔΒΚ και την ΤΡΑΟ (σσ Εταιρία Πετρελα'ων της Τουρκίας) και να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες εντάσεις. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες χώρες και τις εταιρείες πετρελαίου να συμπεριφερθούν με σύνεση και να αποσυρθούν από την κατακύρωση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην προειδοποίηση που έκανε η Τουρκία προς τις χώρες και τις εταιρείες ενέργειας εξηγήθηκε λεπτομερώς η κατάσταση που προκύπτει- όπως υποστηρίζει η Αγκυρα- από το Διεθνές Δίκαιο και αναφέρθηκε - ψευδώς φυσικά - ότι ένα μέρος της εν λόγω περιοχής βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας. Ακόμη υπενθυμίστηκε - γρ΄'αφει η εφημερίδα - ότι έχει και η «ΤΔΒΚ» δικαιώματα στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης τονίστηκε - αναφέρεται- το εξής: « Η περιοχή του διαγωνισμού είναι αμφισβητούμενη. Δεν θα επιτρέψουμε γεωτρήσεις και έρευνες. Αν δεν θέλετε να χαλάσουν οι σχέσεις μας αποσυρθείτε από την κατακύρωση».
Οι χώρες που έγινε προειδοποίηση ότι μπορεί να χαλάσουν οι σχέσεις τους με την Τουρκία είναι η Ρωσία, η Κίνα και η Γαλλία ( που κλήθηκαν για την κατακύρωση) καθώς και άλλες 15 χώρες.

Στην αποκλειστική είδηση του Μαχμουτ Γκιουρέρ στην πρώτη σελίδα (με τον τίτλο « Μην ανταποκρίνεστε στους Ε/κ») αναφέρεται ότι η Άγκυρα προβαίνει σε άλμα έναντι των'' Ελληνοκυπρίων'' που ετοιμάζονται και πάλι για γεωτρήσεις φυσικού αερίου χρησιμοποιώντας - κατα την εφημερίδα - την Προεδρία της ΕΕ.

Κατα΄τη εφημερίδα η ''σκληρή απάντηση'' ΄δόθηκε διότι μετά την απόφαση για αποστολή πολεμικών πλοίων για την προστασία των αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, οι ''Ελληνοκύπριοι'' ενέτειναν,λέει, τα βήματά τους για ολοκληρώσουν την δεύτερη γεώτρηση κατά την εξάμηνη Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.Οταν έγιναν γνωστές οι εταιρείες που θα λάβουν μέρος στην κατακύρωση για την έρευνα φυσικού αερίου, μπήκε στο κύκλωμα η Άγκυρα η οποία προειδοποίησε τις 15 χώρες. Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστήριξε σε αυτές πως ένα μέρος της περιοχής γεωτρήσεων βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας . Ο ειδικός επι θεμάτων ενέργειας κ. Νετζντέτ Παμίρ είπε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ εξαρχής υποστηρίζουν τις ''Ε/κ'' θέσεις και ότι η ανεύρεση πετρελαίου στην πρώτη γεώτρηση συγκίνησε και τις εταιρείες των άλλων χωρών. Ο κ. Παμίρ είπε « Θέλουν να μοιραστούν τις πηγές χωρίς να κοιτάξουν το δίκαιο και θέλουν να πάρουν θέση εκεί».

onalert