Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση τρέμει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!



Εφημερίδα Αποκαλύψεις

Πατήστε στην εικόνα

Αίγυπτος: Μade by USA



Ενώ το καζάνι που λέγεται Αίγυπτος δείχνει πως βράζει και πρόκειται να αποτελέσει καταλύτη για μεγάλες αλλαγές στην ανατολική Μεσόγειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν να ανησυχούν για την "ποιότητα" των αλλαγών αυτών. Γιατί; Επειδή ήδη άρχισε να διαφαίνεται πως δεν έχουν ακριβώς τον έλεγχο της όλης κατάστασης. Το Ισλάμ δείχνει να έχει γερές αντιστάσεις και αποπειράται μέσω και της Αιγύπτου να κάνει μία πρόβα τζενεράλε στην....

ισχύ της πολιτικής του μορφής. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να τις απομακρύνει από την Μεσόγειο και ό,τι σημαίνει αυτή στην γεωπολιτική σκακιέρα του πλανήτη... Ένας αντιστράτηγος το «φαβορί» των ΗΠΑ για την Αίγυπτο
Ενα ακόμη όνομα, μετά τον ΕλΜπαραντέι και τον γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου, φιγουράρει πλέον στους υποψήφιους για τη διαδοχή του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Πρόκειται για τον αντιστράτηγο Σάμι Έναν, αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων ο οποίος έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να κάνει χρήση βίας κατά των διαδηλωτών που ζητούν την απομάκρυνση του Μουμπάρακ.

Ο Έναν βρισκόταν στην Ουάσιγκτον όταν ξέσπασαν οι κατά του Μουμπάρακ διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο της "Επανάστασης του Γιασεμιού" στην Τυνησία που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Ο πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας συντόμευσε την επίσκεψή του και επέστρεψε στη χώρα του, πριν την έκδοση από τον στρατό ανακοίνωσης που ανέφερε ότι τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι "νόμιμα" και ότι τα στρατεύματα δεν θα ανοίξουν πυρ εναντίον του λαού.

Ο Έναν, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση και σπούδασε στην φημισμένη Σχολή Πολέμου της Γαλλίας, καθώς και στην Ανώτατη Στρατιωτική Ακαδημία Νάσερ της Αιγύπτου, θα αντιμετωπίσει κρίσιμες αποφάσεις.

Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι ο Έναν του έδωσε διαβεβαιώσεις, σε μια ιδιωτική τους συνομιλία, για τη δέσμευση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων στην προώθηση της σταθερότητας.

"Με διαβεβαιώνει ότι είναι πολύ εστιασμένοι σε αυτό, και ότι θα συνεχίσουν να ασκούν μια σταθεροποιητική επιρροή στο εσωτερικό της χώρας", δήλωσε ο Mάλεν σε συνεντευξή του που μαγνητοσκοπήθηκε την Δευτέρα για το τηλεοπτικό δίκτυο του Πενταγώνου.

"Μέχρι στιγμής ο αιγυπτιακός στρατός έχει αντιδράσει εξαιρετικά καλά", τόνισε ο Μάλεν.
Την ίδια στιγμή, ένας εξέχων ισλαμιστής κληρικός, ο Καμέλ ελ Χελμπάουι, ένα εξόριστο μέλος των συντηρητικών Αδελφών Μουσουλμάνων, δήλωσε ότι ο Έναν θα μπορούσε να είναι ένας αποδεκτός διάδοχος του Μουμπάρακ γιατί θεωρείται αδιάφθορος.

"Μπορεί να είναι ο μελλοντικός άνδρας (ηγέτης) της Αιγύπτου", δήλωσε χθές στο Ρόιτερς ο Χελμπάουι. "Νομίζω ότι θα γίνει αποδεκτός...διότι απολαμβάνει κάποιας καλής φήμης. Δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο λαός δεν τον ξέρει (ως διεφθαρμένο)".

Ισραηλινή πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι ο Έναν θεωρείται επαγγελματίας, απολιτικός αξιωματικός, όχι χαρισματικός, αλλά ικανός και αξιόπιστος για τις ΗΠΑ.
 Αιγυπτιακός στρατός made in USA
Οι ΗΠΑ παρέχουν οπλισµό τελευταίας γενιάς και τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου στους συµµάχους τους, ΤΗΕ NEW YORK TIMES
ΤΗΣ ELISABETH BUMILLER

Οι αξιωµατικοί των πανίσχυρων ενόπλων δυνάµεων της Αιγύπτου σπουδάζουν εδώ και 30 χρόνια σε κολέγια των Ηνωµένων Πολιτειών. Ο αιγυπτιακός στρατός διαθέτει τουλάχιστον 1.000 αµερικανικά τανκς M1A1 Abrams, τα οποία οι ΗΠΑ επιτρέπουν να κατασκευάζονται σε αιγυπτιακό έδαφος. Το Κάιρο επιτρέπει στον αµερικανικό στρατό να διεξάγει µεγάλες επιχειρήσεις από τις βάσεις του και πάντα εγγυάται το πέρασµα των αµερικανικών πλοίων διαµέσου του Σουέζ.

Η ΣΧΕΣΗ µεταξύ των ενόπλων δυνάµεων της Αιγύπτου και των ΗΠΑ είναι στην πραγµατικότητα τόσο στενή ώστε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως την Παρασκευή περισσότεροι από 20 ανώτατοι αξιωµατικοί τουαιγυπτιακού στρατούβρέθηκαν στο Πεντάγωνο – επίσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο εβδοµάδας συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων. Το βράδυ της περασµένης Παρασκευής, οι αιγύπτιοι αξιωµατικοί αναγκάστηκαν εσπευσµένα να επιστρέψουν στο Κάιρο, όχι όµως πριν ένας ανώτατος αξιωµατούχος του αµερικανικού υπουργείου Αµυνας, ο Αλεξάντερ Βερσµπόου, τους προτρέψει να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση». Το Σάββατο καθώς οι µονάδες του αιγυπτιακού στρατού αναπτύσσονταν στους δρόµους του Καΐρου για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, ήταν ασαφές κατά πόσον οι ένοπλες δυνάµεις θα παρέµεναν πιστές στον πρόεδρο Χόσνι Μουµπάρακ. Ο αµερικανικός στρατός ελπίζει σε ένα ειρηνικό αποτέλεσµα ώστε να κρατήσει κοντά µια χώρα που αποτελεί πολύτιµο σύµµαχο της Ουάσιγκτον. Ενας από τους µεγάλους φόβους είναι η πιθανότητα οι στρατιώτες να ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών - µια κίνηση που θα σηµάνει και το τέλος του µεγάλου σεβασµού που τρέφουν για τον στρατό οι πολίτες. «Εάν πυροβολήσουν στο πλήθος, µπορούν να κερδίσουν αύριο και τότε θα γίνει εξέγερση που θα τους διαλύσει», λέει ο Μπρους Ράιντελ, ειδικός σε θέµατα Μέσης Ανατολής και Ασίας του Ινστιτούτου Μπρούκινγκ, ο οποίος προβλέπει πως δεν υπάρχει περίπτωση να µην παραιτηθεί ο Μουµπάρακ.

Πιθανός διάδοχος - και δείγµα του πόσο στενά συνδεδεµένος είναι ο στρατός µε το κυβερνών κόµµα - είναι ο Οµάρ Σουλεϊµάν, επικεφαλής των µυστικών υπηρεσιών και νέος αντιπρόεδρος. Είναι στενός φίλος του Μουµπάρακ, συντηρητικός και η κυβέρνηση Οµπάµα θεωρεί ότι έχει δυνατότητες να συνεργαστεί µαζί του. Μέχρι στιγµής ο στρατός δεν έχει στραφεί εναντίον των διαδηλωτών αλλά φροντίζει κυρίως την προστασία των κυβερνητικών θεσµών.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ αξιωµατικοί λένε πως δεν υπάρχει επίσηµη γραµµή επικοινωνίας µεταξύ των Γενικών Επιτελείων της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, αν και θα γίνουν συζητήσεις εάν η κατάσταση χειροτερεύσει. Ο αρχηγός του στρατού στρατηγός Σάµι Χαφέζ Ενάν ήταν µεταξύ των Αιγυπτίων που επισκέφθηκαν το Πεντάγωνο αλλά αναγκάστηκε να φύγει κι αυτός την Παρασκευή. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αµερικανικών ενόπλων δυνάµεων ναύαρχος Μάικ Μιούλεν βρισκόταν στο Λευκό Οίκο το Σάββατο σε διάσκεψη µαζί µε τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, δεν έγινε γνωστό όµως τι ακριβώς συζητήθηκε - µια διέξοδος από την κρίση ή µια ασφαλής έξοδος για τον Μουµπάρακ. Για το Πεντάγωνο, το µέγα ερώτηµα τώρα είναι πόση επιρροή έχουν οι ΗΠΑ στον αιγυπτιακό στρατό και τι άλλο θα µπορούσε να κάνει η ηγεσία του σε µια τέτοια κατάσταση από το να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, πάντως, δεν έγιναν επίσηµες συζητήσεις µε τους Αιγυπτίους για συγκεκριµένους χειρισµούς. «∆εν τους είπαµε τίποτα για το πώς να χειριστούν την κατάσταση», διευκρίνισε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων ∆υνάµεων στρατηγός Καρτράιτ, «και εκείνοι δεν µας είπαν τίποτα για το πώς θα την χειρισθούν». Οµως έγιναν ανεπίσηµες συζητήσεις και οι Αµερικανοί επιβεβαιώνουν ότι έχουν προετοιµασθεί τα σενάρια για την πιθανή εκκένωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κάιρο. Αντίθετα µε την αιγυπτιακή αστυνοµία που δεν είναι αγαπητή και έχει αποτραβηχτεί από το κέντρο του Καΐρου, ο στρατός θεωρείται επαγγελµατικός και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας της χώρας.
 Πηγές: Εφ. "ΝΕΑ" και "Ελευθεροτυπία"

Ποινική δίωξη κατά Βγενόπουλου για απόπειρα εκβίασης του Ε. Ντυνάν



Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, συμβούλου και εκπροσώπου της Marfin Bank, για απόπειρα εκβίασης επιχείρησης και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Ερρίκος Ντύναν παραγγέλει ο Εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κάνοντας δεκτή την προσφυγή του προέδρου του νοσοκομείου, Ανδρέα Μαρτίνη. Η παραγγελία για την άσκηση δίωξης στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα προκύψει από την έρευνα, ενώ ζητείται να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί και το αδίκημα της απιστίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Ε. Ντινάν, «η μήνυση αναφέρεται στην καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του “Ερρίκος Ντυνάν”, αμέσως μετά τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ ΑΕ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας, με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων κλπ».

Έξωση σε ελληνικές πρεσβείες!

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό, αφού λόγω των περικοπών στις δαπάνες τους κόβεται το ρεύμα, ενώ σε ορισμένες από αυτές έχουν σταλεί εξώδικα λόγω μη καταβολής του ενοικίου.

Ελληνική πρεσβεία σε σκανδιναβική χώρα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς δεν είχε έγκριση κονδυλίων για το ηλεκτρικό.

60% μείωση στις λειτουργικές δαπάνες προέβλεπε το κράτος, μέσα στην μείωση περιλαμβάνονται τα ανελαστικά έξοδα όπως το ηλεκτρικό, το νερό και η θέρμανση.

Κατά 60%-70% έχουν περικοπεί δαπάνες ακόμα και για τη βενζίνη των υπηρεσιακών αυτοκινήτων!

Αποτέλεσμα; Οι Έλληνες διπλωμάτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ώστε να μπορούν να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες. Ενώ οι συνθήκες εργασίας δεν αρμόζουν σε πρεσβείες όταν υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται με ημιφώς και βαρύ ρουχισμό για να μην ξοδεύουν τα ελάχιστα κονδύλια του ηλεκτρικού. Ειδικά στις βόρειες χώρες οπου ο χειμώνας είναι βαρύς και διαρκεί, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες, και τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης να απαντήσει στις ανεπίσημες καταγγελίες των διπλωματών. 

ΤΖΑΜΠΑΤΖΟΥ και ΤΡΑΚΑΔΟΡΙΣΑ Η ΥΦ/ΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ...!!!



ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ... ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.!!!
Δέστε ποιοί μας κυβερνούν...
Ο λαός μας τους ονομάζει λοιδωριστικά..."λιγούρηδες".
Τα φαινόμενα αναξιοπρέπειας των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ είναι επαναλαμβανόμενα...
Μετα τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδη, νέο κρούσμα "τράκας" ήρθε από την Κυβέρνηση.

Η Υφ/γός Εσωτερικών ονόματι Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με έγγραφο που ενέκρινε η Διεύθυνση Οικονομικού του Υπουργείου Εσωτερικών, της επιστράφηκε το ποσό των... 29,3 ευρώ που ξόδεψε στο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η Τζάκρη, ξόδεψε το ποσό αυτό γιά τον καφέ της, στο κέτερινγκ της αίθουσας Vip του αεροδρομίου.!!!
Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση κυνηγάει τον... καφετζή, άν πλήρωσε Φ.Π.Α....
Αυτούς τούς "λιγούρηδες" κάποτε τους γιαουρτώναμε, τώρα τους έχουμε γιά...Υπουργούς.!!!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ....

Μπόνους 29 εκατ. ευρώ σε συμβούλους αποκρατικοποιήσεων δίνει ο "τσάρος"


Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση το κείμενο της διακήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού του υπουργείου, για την κατάρτιση συμφωνίας - πλαισίου με ιδιωτικό φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά και ελεγκτικά θέματα.Η αμοιβή που θα πάρουν φέτος για να τρέξουν, για λογαριασμό» του δημοσίου, κάθε προσπάθεια αποκρατικοποίησης θα είναι 29 εκατ ευρώ. Η Δημόσια Διαβούλευση διεξάγεται στο διάστημα από 3 Φεβρουαρίου 2011 έως και 9 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 13:00. Οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, στην Ελληνική γλώσσα, σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή όχι αργότερα από την 9η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 13:00μμ. Τυχόν ανώνυμες απαντήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.

Ο ρόλος των συμβούλων θα είναι διπλόςΤο πρώτο σκέλος θα αφορά την αναμόρφωση της παρουσίασης των στοιχείων των ΔΕΚΟ συνολικά και με ενιαίο τρόπο. Τούτο διότι τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ειδική γραμματεία των ΔΕΚΟ διαπίστωσαν ότι ούτε τα στοιχεία που αποστέλλονται στο υπουργείο οικονομικών είναι πάντα σωστά ούτε και όλες οι ΔΕΚΟ δίνουν λογαριασμό για το τι ξοδεύουν.
Το δεύτερο σκέλος των υπηρεσιών είναι να τσεκάρουν καθημερινά τις ΔΕΚΟ, εάν προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματα τους. Θα ελέγχουν δηλαδή:
* το λειτουργικό κόστος της κάθε -επιχορηγούμενης από τον προϋπολογισμό- επιχείρησης (και φορέα της Γενικής Κυβέρνηση)
* την υλοποίηση του επιχειρησιακού της σχεδίου (απόδοση επενδύσεων δανεισμό)
* και θα εισηγείται στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ λύσεις για την μείωση των ελλειμμάτων και την αξιοποίηση των σταθερών και κινητών αξιών τους.
Επίσης θα έχει λόγο και για την ένταξη ή την εξαίρεση στον κατάλογο των ΔΕΚΟ δημοσίων επιχειρήσεων ελλειμματικών ή και κερδοφόρων.
Τα ετήσια ελλείμματα των ΔΕΚΟ που σήμερα εποπτεύονται από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ που υπουργείου Οικονομικών ξεπερνούν τα 1,7 δισ. ευρώ. Το μνημόνιο δεν αποκλείει ακόμα και «λουκέτο» σε όσες ΔΕΚΟ δεν καταφέρουν, παρά τα μέτρα, να σταματήσουν να παράγουν ελλείμματα εκατομμυρίων ευρώ, που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Χάνει δυο πυραυλάκατους το ΠΝ!



Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά όμως για τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Η ΒΑΕ έστειλε τελεσίγραφο σύμφωνα με το οποίο αν δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου θα καταγγείλουν τη σύμβαση που έχουν με το ναυπηγείο με αποτέλεσμα οι δύο τελευταίες πυραυλάκατοι που ναυπηγούνται εκεί να μείνουν ατελείωτες! Από το ναυπηγείο Ελευσίνας, λένε ότι έχουν ζητήσει προθεσμία μέχρι το τέλος Μαρτίου,αλλά η ΒΑΕ δεν φαίνεται διατεθειμένη να τη δώσει ,προτιμώντας όπως όλα δείχνουν να «χαλάσουν» το συμβόλαιο. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση τον Οκτώβριο 1998 διατύπωσε την επιθυμία πρόσκτησης τριών ΤΠΚ και μετά από διαπραγματεύσεις και αξιολόγηση προσφορών, αποφάσισε την προμήθεια 3 νέων ΤΠΚ με βάση την πρόταση της Αγγλικής εταιρείας VOSPER THORNYCROFT σε συνεργασία με τις εταιρείες THALES, MBDA, RAMSYS, OTOBREDA MTU-ZF-RR.
Το πρόγραμμα ναυπήγησης υπεγράφη στις 7 Ιανουαρίου 2000. Το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων Πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού περιλάμβανε την κατασκευή τριών (3) πλοίων, ενώ την 28η Αυγούστου 2003 υπεγράφη και ενεργοποιήθηκε η εξάσκηση ΟΡΤΙΟΝ για την κατασκευή άλλων δύο ΤΠΚ ομοίου τύπου από τα ΝΒΕΕ. 

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) και των Ναυπηγικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων Ελευσίνας (ΝΒΕΕ) για την προμήθεια δύο ακόμη Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) τύπου Super Vita κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, συγκεκριμένα του έκτου και έβδομου από την έναρξη του σχετικού προγράμματος. Επρόκειτο ακριβέστερα για άσκηση δικαιώματος προαίρεσης, το οποίο προβλεπόταν στο 'Aρθρο 34 της αρχικής Σύμβασης 001Β/2000. Η παράδοση των δύο σκαφών προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί τέλος του 2012 και 2013 αντίστοιχα.Κάτι που πλέον δεν φαίνεται πιθανό.

Η Τουρκία αγόρασε αεροπλανοφόρο!



Ελαφρύ αεροπλανοφόρο απέκτησε η Τουρκία και μάλιστα όχι ένα τυχαίο αεροπλανοφόρο, αλλά τον νικητή του πολέμου των Φώκλαντς το HMS Invincible. Όπως μεταδίδεται από την Βρετανία, το αεροπλανοφόρο κατακυρώθηκε σε μία τουρκική εταιρία που ανήκει στο ταμείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και θεωρείται βιτρίνα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ. Το 17.000 τόνων αεροπλανοφόρο HMS Invincible, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 22 μαχητικά αεροσκάφη του μεγέθους του F-35B της έκδοσης VSTOL και έχει πλήρωμα 1100 ανδρών. 

Παροπλίστηκε το 2005, δηλαδή σχετικά πρόσφατα και μπορεί μετά από κάποιες εργασίες που σίγουρα θα διαρκέσουν τουλάχισοτν τρία χρόνια να επανέλθει στην ενεργό δράση, όπως έκαναν και οι Κινέζοι με το παροπλισμένο παλαιο ρωσικό αεροπλανοφόρο Varyag, το οποίο υποτίθεται ότι το αγόρασαν για πλωτό καζίνο και εν συνεχεία το μετέτρεψαν σε κανονικό αεροπλανοφόρο! 
Μάλιστα «κτύπησαν» και το HMS Invincible με πολύ υψηλή προσφορά ύψους £ 5,000,000 (8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ενός Κινέζου επιχειρηματία, αλλά προφανώς επειδή φοβήθηκαν επανάληψη του σκηνικού με το Varyag, ρποτίμησαν να το δώσουν στους Τούρκου, οι οποίοι έχουν έτσι ή αλλιώς πρόγραμμα ναυπήγησης ενός σκάφους LPD στο μέγεθος του HMS Invincible.
Η τουρκική εταιρεία που αγόρασε το HMS Invincible, επισήμως το προμηθεύτηκε για να το ... διαλύσει και να εκμεταλλευθεί την αξία του ως «σκραπ», αλλά πηγές από το Λονδίνο αναφέρουν ότι «Το αεροπλανοφόρο με κάποιες εργασίες μπορεί να καταστεί αξιόπλοο ή να αποτελέσει πλατφόρμα εκπαίδευσης μιας ναυτικής δύναμης που θέλει να αποκτήσει εν συνεχεία ελαφρύ αερπλανοφόρο. Αλλά και μπορεί να δώσει πολύτιμες σχειδιαστικές λύσεις σε μια δύναμη όπως η Τουρκία που θέλει να ναυπηγήσει σκάφη του μεγέθους αυτού όπως το LPD που σχεδιάζει να ναυπηγήσει».
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η Τουρκία με το HMS Invincible, αποκτά μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, από το να επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία (περίπτωση μάλλον ασύμφορη οικονομικά), να αποτελέσει παλτφόρμα εκαπίδευσης των αεροπορικών μονάδων που θα στελεχώσουν εν συνεχεία το τουρκικό LPD, μέχρι να αποκτήσει know-how στην ναυπήγηση τέτοιων πολύπλοκών σκαφών. 
Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για έναν πρόσθετο λόγο: Τον αγώνα επκράτησης που ξεκινά στην ανατολική Μεσόγειο για τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου...

Ανώνυμες απειλές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού στο διαδίκτυο



Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως... προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»)...Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική Διεθνής (που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. 

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια". 
Κριτική ασκούν και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας κατ' επανάληψη αναφορές στην αστυνομική βία και χαρακτηρίζοντας το ΛΑΟΣ ως κόμμα που συγκυβερνά στην Ελλάδα.
Απευθυνόμενοι στον Γ. Παπανδρέου οι συντάκτες της επιστολής προειδοποιούν πως "θα μάθει όλη η υφήλιος για όλα τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε και για το πώς μεθοδεύσατε το ξεπούλημα του λαού σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"...
Η ομάδα των "Ανωνύμων" έγινε ευρύτερα γνωστή με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε προς τους διαδικτυακούς κόμβους της PayPal, της Visa και της MasterCard, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Wikileaks στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εμπαιγμός από το υπουργείο Εξωτερικών


Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”. Η εγκύκλιος (δεξιά) που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων. Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατίθεται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη δεξίωσή του για το Ολοκαύτωμα!


Στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο “Στάση πληρωμών κηρύσσει το υπ. Εξωτερικών” περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο:


“Ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου, με ορατές επιπτώσεις στη λειτουργία διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, αλλά και στην οργάνωση διπλωματικών αποστολών, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αυστηρής τήρησης από το υπουργείο Οικονομικών των περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων που έχουν προϋπολογισθεί για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ότι ανά μήνα θα εκταμιεύεται για κάθε υπουργείο το 7% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των υπερβάσεων που συνήθως καταγράφονται στο κλείσιμο του χρόνου. Αυτές οι υπερβάσεις –εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από το 2010– ήταν η πρώτη δαπάνη που στο υπουργείο Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να καλύψουν, με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται, δε, για οφειλές κυρίως από προμήθειες υλικών, που ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί“.Αν όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραικό Ολοκαύτωμα και σίγουρα παραμένει αδιάφορο εάν μερικοί διπλωμάτες μας καλύπτουν σήμερα τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των πρεσβειών και προξενείων από την τσέπη τους. Άλλωστε προέχει ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των γραφείων της κας ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη με δαπάνες ύψους 70.000 και πλέον ευρώ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ news.ert.gr !!!! 

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΗΣ news.ert.gr :
"Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και...


 απαγορεύεται η
αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της
Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr" 


H EΡT ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ news.ert.gr, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ !!!!!

Ο ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ !!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ....

ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ, ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΩΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΤ !!!! 

Κι εσύ τέκνον βρούτε;


ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:Ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ,ΤΟΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΡΙΑ,ΕΤΣΙ;ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΣΑΣ!ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,ΜΕ Ε.....ΜΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ Paspartou:
ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΗΦΗΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΒΑΞΕΒΑΝΗ:ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ,ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ!

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.flv

Το Αμόκ της πρσινοσκουφίτσας


Αμόκ έχει πιάσει την πρασινοσκουφίτσα του Alter και RealFM Κάτια Μακρή για την απόφαση τμήματος του Συμβουλίου τηε Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικό το δικαίωμα συμμετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές. Σήμερα (3/2/2011) απο τον RealFM παρέα με το νέο κολλητήρι της Ανδρεά Κωνσταντάτο προσπάθησε να.....

δημιουργήσει εντυπώσεις λέγοντας με περίσσιο θράσος και λανθάνουσα βλακεία ότι αν ίσχυε ο νόμος του αίματος για συμμετοχή στις εκλογές στην Αμερική δεν θα είχαμε Μάικλ Δουκάκι, Τζωρτζ Στεφανόπουλο η Γιαννούλα. Εκείνα τα οποία δεν λέει είναι πιο σημαντικά από εκείνα που λέει.

Οι ανωτέρω κύριοι είναι Αμερικανοί υπήκοοι από γεννήσεως. Η Αμερική σαν χώρα μεταναστών δεν μπορεί να έχει νόμους υπηκοότητας με βάσει τον νόμο του αίματος γιατί τότε οι μόνοι που θα είχαν δικαίωμα ψήφου θα ήταν μόνον οι Ινδιάνοι, όσοι έμειναν από αυτούς. Για να ψηφίσεις στην Αμερική πρέπει να είσαι Αμερικανός υπήκοος είτε από γέννησης είτε δια πολιτογραφήσεως Οι μόνιμοι αλλοδαποί κάτοικοι (Green Card) δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι μετανάστες και τα παιδιά τους που μπήκαν παράνομα στην Αμερική δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Για να αποκτήσεις την Αμερικανική υπηκοότητα χρειάζονται 5 χρόνια νόμιμης παραμονής. Στην συνεχεία περνάς από γιατρούς, δίνεις πολλές φορές δακτυλικά αποτυπώματα, περνάς εξετάσεις αγγλικής γλώσσας και αμερικανικής ιστορίας και μετά ορκίζεσαι πίστη στην αμερικανική σημαία “One nation under God”. Στην Αμερική κυρία Μακρή, η υπηκοότητα δεν είναι δικαίωμα αλλά προνόμιο.

Η πρασινοσκουφίτσα προσπαθεί να κερδίσει την μάχη των εντυπώσεων μηρυκάζοντας το τι κάνουν η Αμερική και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Είναι καταπληκτικό Μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες χώρες όταν βολεύει. Θα θέλαμε να μας πει πως βλέπουν στην Αμερική, τα Πανεπιστήμια, το πανεπιστημιακό άσυλο , την χρηματοδότηση των κομμάτων, τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από ξένα κέντρα. Όχι να μνημονεύουμε την Αμερική όταν και όπως συμφέρει προς δημιουργία εντυπώσεων.

Τουρκικές τράπεζες στα νησιά, αλυσίδες φαρμακείων από Ισραήλ και εβδομήντα "φιλέτα" και "ασημικά" του δημοσίου σε ξένους επενδυτές!



"Επενδυτές από το εξωτερικό μας έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα. Περίπου 70 πολύ μεγάλα ακίνητα είναι στη διαδικασία να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με εξωτερικούς επενδυτές. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε εικόνα των "επιλεγμένων ακινήτων". Αυτό δήλωσε ο κ. Μαρζάβας, κατά την έγκριση του διορισμού του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ. Α.Ε) και στη θέση του προέδρου της εταιρίας, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, με τις θετικές ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαρζάβας, στην καταγραφή και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο που μπορεί να κάνει το κράτος για να την εντοπίσει, να την κατηγοριοποιήσει, να την αξιοποιήσει και να έχει έσοδα".

Ο κ. Μαρζάβας χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των εσόδων του από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει και ότι "αύριο το πρωί βάζεις λεφτά στο ταμείο σου".
"Η αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων θέλει βάθος χρόνου, η απόδοσή τους θα φανεί μετά από 2-3 χρόνια. Μόνο από ενοίκια μπορείς να τα έχεις άμεσα", τόνισε και πρόσθεσε: "Φέτος είναι η χρονιά που θα μας ανοίξει τα μάτια και θα βάλει το νερό στο αυλάκι".
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ ΑΕ, μέχρι τέλος του έτους θα βγουν στην αγορά 13 "επιλεγμένα ακίνητα" και για άλλα 20 θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.
Ο κ. Μαρζάβας μίλησε για σοβαρές αδυναμίες που είχαν διαπιστωθεί στη λειτουργία της ΚΕΔ τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορεί σε μια εταιρία με 75.000 ακίνητα στο μητρώο της να μην είναι διαπιστωμένη η αξιοποίηση τους. Ήταν ένας κουβάς γης που ο καθένας έβαζε το χέρι του και έπαιρνε".
Ο κ. Μαρζάβας έκανε λόγο "για αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των διευθύνσεων αλλά και «στεγανά» που υπήρχαν", και τόνισε: "Μηδαμινή η καταγραφή που παραλάβαμε. Ήταν μόνο στο 1% και ταυτόχρονα τεράστιες παραχωρήσεις σε διάφορους φορείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι δεν πάτησαν ποτέ στο κτίριο ενώ ένας μάλιστα μας "φέσωσε" και τα κοινόχρηστα. Ψάχναμε να βρούμε αν πράγματι λειτουργούν τα κτίρια».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ συμπλήρωσε στο σημείο αυτό, ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο έλεγχος σε ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί ενώ ταυτόχρονα, προανήγγειλε και την ανάκληση ορισμένων από αυτά, λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Στις παραχωρήσεις δεν γινόταν έλεγχος. Δεν τηρείτο καμία διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικές οι παρατηρήσεις του δημόσιου ελεγκτή που διαπίστωσε "παραχωρήσεις μη επιτρεπτές". Με εντολή μου από τον Νοέμβριο ξεκινήσαμε την διαδικασία ελέγχου, οργανωμένα. Χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι σε ένα καταπληκτικό διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί σε δημόσιο φορέα, δεν κατοικήθηκε ποτέ ενώ έναν άλλο φορέα, επί δύο μήνες τον ψάχναμε και τον εντοπίσαμε μόνο στη κοπή της πίττας".
Και ο κ Μαρζάβας συμπλήρωσε: "Δεν αποκλείεται, και είναι πολύ πιθανόν, να υπάρχουν και ακίνητα που έχουν μισθωθεί αλλά να έχουν λήξει τα μισθώματα και να συνεχίζεται η χρήση. Γίνεται λοιπόν μια επαναξιολόγηση της παραχώρησης και θα προχωρήσουμε και σε ανακλήσεις όπου γίνονται τέτοιες διαπιστώσεις".
Επίσης, έκανε γνωστό ότι πολλά ακίνητα της ΚΕΔ θα παραχωρηθούν σε δημόσιους φορείς όπως, Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπουργεία, πυροσβεστική και αστυνομία και πρόσθεσε ότι «ήδη παραδίδεται τις επόμενες μέρες το κτίριο Κεράνης» όπου θα εγκατασταθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ ο εργολάβος έχει δεσμευτεί να το συντηρεί μέχρι 31/12/2011».
Τέλος ο κ. Μαρζάβας, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στην Βουλή το κατάλογο με τις 22 ΜΚΟ στις οποίες έχουν παραχωρηθεί από την ΚΕΔ δημόσια κτίρια.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμάζουν τον Δικό μας στρατό να "αναλάβει" τους πολίτες που θα επαναστατήσουν;


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΣΤΗΝ 71Η ΑΕΡΟΜΑΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑTην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για την οργανική ένταξη και εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά του εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα στην Καταστολή Διαδηλώσεων και Εξεγέρσεων..., που θεωρούνται παγκοσμίως από τα αστικά κατεστημένα οι σύγχρονες Ασύμμετρες Απειλές, έρχονται να αποκαλύψουν οι νέες καταγγελίες των φαντάρων.
Οι καταγγελίες αυτές αποκτούν άλλο νόημα καθώς οι τηλεοπτικοί δέκτες αναμεταδίδουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, που αμφισβητούν διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα, φέρνοντας στο προσκήνιο την λαϊκή οργή που πυροδοτεί η φτώχεια, η πείνα, η ανέχεια και ο Εργασιακός Μεσαίωνας του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού κόσμου. Έχουν άλλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την ομοιότητα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στις περισσότερες βαλκανικές χώρες, οδυνηρές αντικοινωνικές επιλογές που επιβάλλονται στο όνομα της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και των αναγκαιοτήτων ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και τα πιο εφιαλτικά σενάρια στυγνής κρατικής καταστολής επικαιροποιούνται μετά την επιχείρηση κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΜΜΕ κατάργησης του ασύλου, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι υπουργοί που διαβλέπουν κοινωνική ένταση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων από διάφορα τάγματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, το χρονικό διάστημα της Πέμπτης 3/2 και Παρασκευής 4/2, στην περιοχή Κορομηλά, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, υπό την επίβλεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα, φαντάροι που περνούν από εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Μαχητή (ΣΠΕΜ), που διαρκεί (3) βδομάδες (από τις 31/01/11 έως 18/02/11), προκειμένου να πάρουν τον κόκκινο μπερέ, ενημερώθηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η εν λόγω άσκηση Καταστολής Πλήθους στην περιοχή Κορομηλά, όπου υπάρχει ειδική διαμόρφωση (σαν ένα μικρό χωρίο, με κατοικίες κλπ) που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολεμικών και κατασταλτικών σεναρίων αντιμετώπισης Αντάρτικου Πόλης και Καταστολής Πλήθους. 
Στην άσκηση θα συμμετέχει όλη η δύναμη του 596 Τάγματος Αργυρούπολης και οι σχεδόν 140 φαντάροι της 313 Σειράς Κατάταξης που έχουν επιλεγεί από τα διάφορα τάγματα της 71Ης Ταξιαρχίας για να περάσουν το ΣΠΕΜ. 
Το σενάριο της άσκησης είναι φωτοτυπία των κοινωνικών συγκρούσεων που ξεσπούν σε κάθε αστικό κέντρο, φωτοτυπία της τακτικής των ΜΑΤ: Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως άνδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση -επιγονατίδες, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, μάσκες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης κλπ. - καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φαντάρους που αναλαμβάνουν ρόλο εξαγριωμένου διαδηλωτή. Για το λόγο αυτό οι φαντάροι θα φορούν πολιτικά και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι! Αξιωματικοί έχουν αναλάβει να ρίχνουν μολότωφ.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες, που το μόνο που τους διαφοροποιεί από τα ΜΑΤ είναι το χρώμα της στολής (οι μεν φορούν χακί, οι δε παραλλαγής), φέρουν διακριτικά της Βαλκανικής Ταξιαρχίας, της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης γνωστή και ως Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE).
Εξάλλου, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, εκτός των «εθνικών» της αποστολών έχει και διεθνείς υποχρεώσεις. Εκπαιδεύεται, αξιολογείται και έχει την ετοιμότητα να διαθέσει τμήματα, στη Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF-NATO Response Force). Το ΝΑΤΟ έχει συγκροτήσει την δύναμη NRF, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα διεθνείς κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων «επιβολής της ειρήνης» σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων». Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, που θα εμπλακεί στρατιωτικά το ΝΑΤΟ, η ελληνική συμμετοχή, θα γίνει με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Για τους παραπάνω λόγους, η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σκληρή, ενώ το κλίμα πολεμικής και κατασταλτικής ετοιμότητας το προσωπικό το πληρώνει με συνεχή ατυχήματα: μόλις χθες σημειώθηκε βαρύς τραυματισμός φαντάρου που έπαθε ρήξη χιαστών!
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά και να αρνηθούν τα σώματα τους να αποτελέσουν πεδίο άσκησης μεθόδων και τακτικών για την Καταστολή των Κοινωνικών Κινημάτων.
Ο όρκος που έχουν δώσει αναφέρεται στην υπεράσπιση της Άμυνας της χώρας και του Συντάγματος. 
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν η υποχρεωτική στράτευση να μετατραπεί σε υποχρεωτική συμμετοχή στην προετοιμασία των νέων ιμπεριαλιστικών αποστολών. 
Η εμπειρία από τις επεμβάσεις των στρατών της Δύσης αποκαλύπτει ότι η εκπαίδευση που πήραν για την καθυπόταξη ξένων λαών και η συμμετοχή τους σε κατοχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους χρησίμευσε για την καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και την εμπέδωση ενός κλίματος στρατιωτικής εξασφάλισης της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας αμέσως μόλις επέστρεψαν στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.
Ήδη, δύο φορές μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) και στη μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 5 Μαΐου 2010, οι κυβερνήσεις Των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει τον στρατό σε Επιφυλακή, έτοιμο να επέμβει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. 
Αντίπαλο δέος στην προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων για την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων είναι η εξασφάλιση Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων, η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΕΛΕΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! - ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!! ΥΠΗΡΕΤΡΙΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ - Η "νέα" Ιστορία του Γένους: "Αρραβωνισμένος gay" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!



Καινοφανείς απόψεις περί του ... ερωτικού προσανατολισμού του κορυφαίου νεότερου Έλληνα, του ανθρώπου στον οποίο το Έθνος οφείλει την επιτυχία της Επανάστασης του 1821, αυτού που κράτησε ζωντανό τον ξεσηκωμό του Γένους, ακόμα και όταν οι Τουρκοαιγύπτιοι σάρωσαν Πελοπόννησο και Στερεά το 1825, εκφράζονται από τον παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ που προβάλει ο ΣΚΑΪ με θέμα την Επανάσταση του 1821. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Πέτρος Τατσόπουλος, χαρακτηρίζει στην σελίδα του στο facebook τον Κολοκοτρώνη ... gay! Και όχι απλώς ήταν gay, αλλά και πρωτοπόρος της “gay revolution” , αφού o Πέτρος Τατσόπουλος υποστηρίζει ότι είχε ... αρραβωνιαστεί τον εραστή του. 


Με ποιον είχε αρραβωνιαστεί, ακόμα δεν μας το έχουν πει, αλλά ελπίζουμε να το μάθουμε στο πλαίσιο της «ιστορικής αλήθειας» στην ιστορική αφήγηση-ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 1821, δια χειρός του κορυφαίου στελέχους του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητή Θ.Βερέμη.. 
Ούτε αν ήταν «γαμπρός» ή «νύφη» στον αρραβώνα. Μπορεί να ήταν αρραβωνιασμένος με τον στενό του φίλο, τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, ο οποίος μετά την Επανάσταση πέθανε σε ένα ανήλιαγο υπόγειο στον Πειραιά, πάμφτωχος. Μπορεί να μην του είχε δώσει διατροφή ο Κολοκοτρώνης...Ο Σπύρος ο Μελάς στο μνημειώδες έργο του «Ο Γέρος του Μοριά» διηγείται ότι κατά την διάρκεια της εφόδου στην Τρίπολη τον Σεπτέμβριο του 1821, τα νεύρα του Νικηταρά είχαν σπάσει από την ατελείωτη σφαγή των Τούρκων (35.000 Τούρκοι σκοτώθηκαν εκείνη την μέρα) και μιλώντας στον εαυτό του μονολόγησε μπροστά στους άνδρες του: «Κουράγιο Νικηταρά, Τούρκους σφάζεις». 

Mήπως αυτό το προσωρινό σπάσιμο νεύρων ήταν αποτέλεσμα κάποιου «συζυγικού καυγά» με τον Κολοκοτρώνη; Eκτός αυτού υπάρχει και το όνομα: Τι σημαίνει "Κολοκοτρώνης"; "Πισινός από πέτρα"! Τυχαίο;
Και εδώ που τα λέμε κι εκείνος ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και ο άλλος ο Γιώργης ο Καραϊσκάκης, όλο με λευκές φουστίτσες κυκλοφορούσαν...
Όλα παίζουν εδώ που φτάσαμε. Εδώ που μας φτάσανε...

ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η PRAVDA ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ



Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2011 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών, αλλά και αναγέννησης!First, the economic enslavement, placed upon it by the EU, even as the EU pours in Islamic settlers will spark bigger and uglier confrontations with a government and elite ever more powerless and inept. Η οικονομική υποδούλωση, που επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά και οι ισλαμιστές «έποικοι» (λαθρομετανάστες) θα προκαλέσουν μεγαλύτερες και χειρότερες αντιπαραθέσεις, με την Κυβέρνηση να γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ανίκανη!

Further, the Israeli-Hezbullah/Turkish war which will bring in the Cypriots and thus Greece, will work to at least momentarily unify Greece.Ακόμη, ο πόλεμος του Ισραήλ με Χεζμπολάχ-Τουρκία, που θα μεταφερθεί στην Κύπρο θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά την ενότητά της.
Από τους Έλληνες Στρατιωτικούς θα αναδειχθεί μια ενωτική και ικανή ηγεσία, μέσα σε μια θάλασσα αναρχίας και μάταιης ανοησίας! 
Το γεγονός ότι Τούρκοι Μουσουλμάνοι, καθώς και μη-Τούρκοι Μουσουλμάνοι (εν. λαθρομετανάστες) θα αναμιχθούν δρώντας εναντίον της Ελλάδος, θα δώσει στη χώρα κάθε λόγο για να απαλλαγεί από αυτές τις εθνικές απειλές! 
With the collapse of the Turkish war effort, the Greek General Staff, backed by the Church and with economic assurances from Russia, will seize power. Με την κατάρρευση της τουρκικής πολεμικής προσπάθειας (θα δούμε παρακάτω τι θα συμβεί στην Τουρκία), το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, υποστηριζόμενο από την Εκκλησία και με οικονομικές εγγυήσεις από τη Ρωσία, θα καταλάβει την εξουσία!The EUrocarts will be out raged and will attempt a quick over throw of the General Staff, through a colour revolution, lead by anarchists and Muslims. 
Η Ευρώπη θα εξοργιστεί και θα επιχειρήσει με μια γρήγορη κίνηση να ρίξει το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, μέσα από μια «έγχρωμη επανάσταση», με επικεφαλής τους αναρχικούς και τους Μουσουλμάνους! (μια πρόβα έγινε ήδη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008)
When this fails spectacularly, Greece will declare out of the Eurozone and will hold strained relations inside the EU at best. Όταν αυτή η προσπάθεια αποτύχει θεαματικά, η Ελλάδα θα κηρυχτεί εκτός Ευρωζώνης και θα έχει τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, στην καλύτερη περίπτωση! It will also oust the majority of Muslims who refuse to convert to Orthodox Christianity, sending them in drover to a wrecked Turkey. 
Η Ελλάδα θα διευρύνει περαιτέρω τον στρατό της και θα εργαστεί από κοινού με τη Ρωσία, αποτελώντας έτσι και μια χερσαία γέφυρα της με τη Σερβία, η οποία θα συσφίξει τη συμμαχία της με τη Ρωσία.


ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η Russia, due to the Turkish involvement and that of the Greeks and Kurds, will come out as the main Israeli ally, coming firstly out against the Turks and then being drawn in against the rest of the Islamics. Ρωσία, γράφει πάντα το ρωσικό άρθρο, λόγω της Τουρκικής εμπλοκής, καθώς και των Ελλήνων και των Κούρδων, θα βγει ως ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, εναντίον των Τούρκων αρχικά και στη συνέχεια κατά των υπολοίπων Ισλαμιστών! Έτσι βέβαια η Ρωσία θα χάσει τη μεγάλη επιρροή της στους Άραβες ισλαμιστές, αλλά θα κερδίσει πάρα πολύ σε Ορθοδόξους Χριστιανούς και άλλες χριστιανικές ομάδες, καθώς και τους Εβραίους! (πρόκειται για προαναγγελία θεαματικής στροφής της πάγιας ρωσικής εξωτερικής πολιτικής)


ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η Ρωσία λοιπόν το 2011 θα συμμετέχει σε μια αρχικά πολιτική και στη συνέχεια σε μια σύντομη στρατιωτική αντιπαράθεση στη Μαύρη Θάλασσα με τους Τούρκους! Though a NATO ally, NATO will not step in, as two other NATO allies (Greece and Bulgaria) will also be participating. 
Αν και η Τουρκία είναι χώρα-σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ δεν θα κάνει βήμα, αφού δύο άλλες χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ (Ελλάδα και Βουλγαρία) θα συμμετέχουν (εν. στον πόλεμο)! 
(Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ρωσία θα περιμένει την εμπλοκή της Ελλάδας - Βουλγαρίας με την Τουρκία για να παρέμβει, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η μη Νατοϊκή παρέμβαση, αφού σύμφωνα με άρθρο της «συμμαχίας» αν μια νατοϊκή χώρα δεχθεί επίθεση από τρίτη χώρα, τότε όλο το ΝΑΤΟ δέχεται επίθεση και οφείλει να τη συνδράμει. Εάν όμως εμπλέκεται Νατοϊκή με Νατοϊκή χώρα, το ΝΑΤΟ μόνο συμβουλές μπορεί να δίνει. Αυτό είναι το κομβικό σημείο της Ρωσικής Εμπλοκής κατά της Τουρκίας… Αλλά και από την άλλη, στο κάτω θέρετρο του Πολέμου, εάν η Ρωσία προστρέξει σε βοήθεια του Ισραήλ, ποιο ΝΑΤΟ θα κινηθεί, όταν ΝΑΤΟ σημαίνει ΗΠΑ και ΗΠΑ σημαίνει Ισραήλ; 
Σημειώνουμε πως στο μικρό Ισραήλ ζουν χιλιάδες Εβραίοι που μετοίκησαν από τη Ρωσία και αποτελούν πλέον γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και αυθεντικοί Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Αγίων Τόπων. Και για τις δύο πληθυσμιακές ομάδες, έχει δικαίωμα ενδιαφέροντος και «προστασίας» η Ρωσία από κάθε τρίτη (ισλαμική) απειλή… Αυτό «μεταφράζεται» σε «δικαίωμα στρατιωτικής αρωγής ή επέμβασης»…)
Russian participation will primarily be in the form of Navel and Air assets and some raids by marines, on Turkish coastal regions.Η ρωσική εμπλοκή θα γίνει κυρίως με τη μορφή Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορικών Δυνάμεων, αλλά και επιδρομές Πεζοναυτών στις τουρκικές παράκτιες περιοχές, προαναγγέλλει ρητά το ρωσικό άρθρο!
The aftermath will be a stronger Russian presence in the Balkans, particularly with Greece and Serbia firmly in the Russian sphere and Bulgaria sliding in the same direction. 
Το αποτέλεσμα θα είναι μια ισχυρότερη ρωσική παρουσία στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα με την Ελλάδα και τη Σερβία σταθερά στη ρωσική σφαίρα και τη Βουλγαρία να ολισθαίνει προς την ίδια κατεύθυνση, καταλήγει. 

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανθελληνικό δημοσίευμα της WSJ: "Παίρνουν ναρκωτικά αν πιστεύουν ότι θα ξεπληρώσουν"



Μπορεί το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Αίγυπτο λόγω της λαϊκής εξέγερσης να οδήγησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, αλλά ακόμα και έτσι η Ελλάδα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας από το κράτος της Αφρικής. Σε άρθρο της Wall Street Journal επισημαίνεται ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας, δηλαδή τα credit default swaps, είναι σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση εκείνα της Αιγύπτου. Ο κίνδυνος μάλιστα είναι τόσο μεγεθυμένος που πρόεδρος μεγάλης τράπεζας ανέφερε ότι «για να πιστεύουν πως θα ξεπληρώσουν το χρέος πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά». Η Αίγυπτος μάλιστα, που υπό το βάρος των διαδηλώσεων ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με αλλαγή καθεστώτος, είναι πιο ελκυστική για τους επενδυτές της αγοράς ομολόγων συγκριτικά με την Ελλάδα. 

Σε ό,τι αφορά τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, επισημαίνεται πως η ασφάλιση 10 εκατομμυρίων δολαρίων ελληνικού χρέους ανέρχεται σε 835.000 δολάρια το χρόνο, ενώ για την Αίγυπτο η ασφάλιση 10 εκατομμυρίων δολαρίωνχρέους κοστίζει μόνο 440.000 δολάρια. Το κόστος ασφάλισης για τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανέρχεται σε 120.000 και 106.000 δολάρια αντίστοιχα, ποσά μικρότερα από αυτό που απαιτείται για την ασφάλιση ελληνικού χρέους. Η διαφορά στα ασφάλιστρα κινδύνου μπορεί να είναι φαινομενικά περίεργη, αλλά εκτιμάται ως λογική. Αυτό δικαιολογείται επειδή η Αίγυπτος, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, βρίσκεται μακριά από τη χρεοκοπία. «Η Ελλάδα είναι μια διαφορετική ιστορία. Ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής που μετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας παρουσιάσθηκαν καθησυχαστικοί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι παράγοντες της αγοράς δεν αμφιβάλλουν για το εάν αυτό θα συμβεί αλλά για το πότε θα γίνει», σημειώνεται. 

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΠΛΑΣΙΕ... [: Μ.Μ Εξαπάτησης !!!]


Για τα ΜΜΕ, αυτές τις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ μήτρες του προπαγανδιστικού ολοκληρωτισμού της «ελεύθερης αγοράς» και του καθεστώτος έχουμε γράψει άπειρα κείμενα. Έχουμε συστήσει επίσης ένα συνοπτικό βιβλιαράκι του Pierre Bourtieu, το οποίο αναλύει το ζήτημα καταλυτικά: «Για την τηλεόραση» (Εκδόσεις «Πατάκη»).
Πρέπει να διαβαστεί από όλους…



Πίσω από τη σύνταξη ενός δελτίου ειδήσεων, πίσω από την επιλογή... προγραμμάτων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, μαγειρικής ή μεσημεριανάδικων, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από το γραβατωμένο δημοσιογράφο που ετοιμάζει τα σοβαροφανή πάνελ όπου θα μιλήσουν για τα σπουδαία προβλήματα της ανθρωπότητας μέχρι τη ξανθιά χαζογκόμενα που γίνεται υλικό για το Λάκη ή τους αρβύλα, τίποτα δεν είναι τυχαίο. 


Σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων ενημέρωσης γιατί φυσικά επιχειρήσεις είναι,
 όπως σε κάθε επιχείρηση και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας και συμφερόντων, πίσω από τα διοικητικά τραπέζια κάθονται τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες, διαφημιστές, επιστήμονες που ασχολούνται με όλο το φάσμα της παραγωγής, προώθησης, πώλησης ενός προϊόντος. Στη προκειμένη περίπτωση το προϊόν είναι η πληροφόρηση των πολιτών.

Δεν υπάρχει κοινωνικό καθήκον. Δεν υπάρχει κοινωνική συνείδηση. Υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, κέρδη, τεχνάσματα πλασαρίσματος των προϊόντων.
 Περιττό να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν οι δημοσιογραφίσκοι πως τους συκοφαντούμε και τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι αλλά δυστυχώς είναι όλοι στο ίδιο καζάνι. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις ποτέ μια ενημέρωση θαρραλέα και ουσιαστική π.χ. για τη μπότα που έχουν απλώσει οι διεθνείς τραπεζίτες-τοκογλύφοι. πάνω στις ανθρώπινες ζωές και να πρωτοστατήσεις σε ένα σχέδιο γκρεμίσματός τους από τους θρόνους τους όταν εκείνος που σε πληρώνει είναι η τάδε τράπεζα. Δεν μπορείς να αγωνιστείς να έχουν καλύτερη τροφή τα παιδιά σου όταν σε πληρώνει για να τη διαφημίσεις μια επιχείρηση που κατασκευάζει σκουπίδια και τα πλασάρει για φαί στο κόσμο. Αυτά ήταν δύο παραδείγματα που απλώνονται φυσικά σε όλο το φάσμα ενημέρωσης και διαφήμισης. Τα υποκριτικά δάκρυα και η θεατρινίστικη αγανάκτηση ορισμένων λοιπόν δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα στάδιο όπου έχουν πάρει ότι γίνεται ένα μεγάλο δούλεμα στη πλάτη τους. Δεν έχουν περάσει όμως στο επόμενο βήμα. Του πως θα αποτινάξουν το ζυγό.

Σε αυτό το είδος της συγκεκριμένης επιχείρησης υπάρχει φυσικά κάτι πιο σκοτεινό ακόμα. Ο τελικός σκοπός. Όταν ξεκινάει ένα δελτίο ειδήσεων, μια ενημερωτική εκπομπή γενικότερα, υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία πάνω στα οποία πρέπει να «χτίσει». Πρώτον να πουλήσει, (ακροαματικότητα) και δεύτερον να είναι έτσι τοποθετημένο ώστε να μην ξεφύγει από τις επιταγές του συστήματος. Ακόμα κι όταν παρακολουθούμε ένα γερό καυγά, ο καυγάς αυτός είναι στημένος πάνω σε συγκεκριμένα μέτρα και σταθμά. Αν κάποιος καλεσμένος ξεφύγει θα συμβεί κάτι απλό. Θα τον συμμαζέψουν. Είτε αγνοώντας μια σημαντική ερώτηση που έχει κάνει, είτε περνώντας το λόγο σε κάποιον άλλον και παραγκωνίζοντάς τον, είτε απαντώντας διαφορετικά πράγματα από εκείνα που ρωτάει ή θα καταγγέλλει. Όπως ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί.

Ότι αξιόλογο μπορεί να ξεφύγει από το κανόνα, 
πιθανότατα υπάρχει σε κάποια ζώνη χαμηλής ακροαματικότητας ή πλασάρεται χωρίς πολλές διατυμπανίσεις, αν το πετύχει κάποιος το πέτυχε. Ακόμα και πράγματα τα οποία θα έπρεπε να μην φοβίζουν το σύστημα, ένα ντοκιμαντέρ για το ζωικό βασίλειο, μια αξιόλογη συζήτηση για τη τέχνη, μια αξιόλογη ταινία που απαιτεί σκέψη, η παρουσίαση ενός επιστημονικού έργου, η παρουσίαση ενός καλλιτεχνικού έργου, όλα αυτά περνάνε στα σκουπίδια της ενημέρωσης.

Γιατί το επιχειρηματικό πλάνο της τηλεοπτικής ενημέρωσης δεν είναι βραχυπρόθεσμο. Είναι μακροπρόθεσμο. Τελικός στόχος είναι όχι μόνο η έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης, η απόκρυψη της πραγματικής διάστασης των γεγονότων, η παραποίηση της αλήθειας, αλλά και η μετατροπή των σκλαβωμένων τηλεθεατών σε ανθρώπους που δεν θα μπορούν να αναπτύξουν κριτικό πνεύμα. Ανθρώπους που θα είναι εύκολα χειριζόμενοι κουρδίζοντας το ενστικτώδες τους επίπεδο, μετατρέποντάς τους ανά περίπτωση σε υποτακτικούς ψηφοφόρους, επαναστάτες της δεκάρας ή ηδονοβλεψίες πλαστικών βυζιών.

Τι πιο γελοίο να βλέπεις την επιτυχία εκπομπών που δείχνουν εκλεπτυσμένες συνταγές μαγειρικής την ώρα που ο περισσότερος κόσμος είναι αναγκασμένος να περιορίσει ακόμα και τα βασικά τρόφιμα. Να βλέπεις πολυτελή ντυσίματα και καρναβάλια σε ηλίθια ριάλιτυ την ώρα που ο περισσότερος κόσμος ψωνίζει τα ρούχα του και τα απαραίτητα από τους πάγκους κάποιας συνοικιακής λαϊκής αγοράς. Να βλέπεις να πλασάρεται η ανθρώπινη δυστυχία με τρόπο που πρώτον οι φουκαριάρηδες να δείχνουν όχι αδικημένοι αλλά κακομοίρηδες και γραφικοί και δεύτερον να εκπαιδεύονται οι τηλεθεατές να εστιάζουν μόνιμα τη προσοχή τους στο δέντρο και όχι στο δάσος. Στις λεπτομέρειες της κτηνωδίας και όχι στο δράστη. Στα αποτελέσματα της ασυδοσίας και όχι στα αίτια.

Η τηλεόραση λειτουργεί πάνω στα ανθρώπινα μυαλά όπως ακριβώς και η κατευθυνόμενη εκπαίδευση σε όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Υπάρχουν βιβλία που θα μπορούσαν να ξεσκονίσουν τα μυαλά των παιδιών στα σχολεία αλλά διδάσκονται με τέτοιο τρόπο και απαιτούνται τέτοιες τακτικές ώστε να μπορέσει κάποιος να φτάσει μέχρι ένα πολυπόθητο πτυχίο, που φτάνει στο σημείο να έχει μπροστά του ένα πολύτιμο βιβλίο αλλά να μην μπορεί να αναγνωρίσει την αξία του ή και να το βλέπει σαν ξεκάθαρη αγγαρεία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις συζητήσεις που έκανα με τα παιδιά μου όταν μου έλεγαν πως το πιο φριχτό, βαρετό και ανούσιο μάθημα στο σχολείο είναι τα αρχαία (εντελώς τυχαία..) Κάποτε απαγόρευαν ένα βιβλίo Αυτή η κίνηση από μόνη της μπορούσε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο επαναστατικό κίνημα. Τελικά δεν συνέφερε. Τώρα η τέχνη του σκοταδισμού είναι πιο έντεχνη. Φυσικά και σου δίνει το δικαίωμα τα αγγίξεις τη γνώση, όμως σου έχει ξηλώσει τις υποδοχές στο μυαλό σου που θα μπορούσαν να συλλάβουν το νόημα.

Η γνώση και η ενημέρωση δεν είναι πλέον για τη πλειοψηφία συμπεριλαμβανομένης της επιστημονικής κοινότητας, ένας συνδυασμός αντίληψης, ικανότητας σύνθετης σκέψης , κουραστικής εργασίας, και εμπνευσμένου οράματος. Είναι πλασάρισμα. Ένας πλασιέ βιβλίων που πρέπει να πουλήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδεύεται από ειδικά καταρτισμένα στελέχη του εκδοτικού οίκου, πως να μπορέσει να πλασάρει ευκολότερα το προϊόν που λέγεται βιβλίο. Δεν χρειάζεται καν να διαβάσει το βιβλίο που πλασάρει. Μπορεί να μιλάει γι΄αυτό, να αναλύει στο πελάτη τη χρησιμότητά του, να τον συνεπάρει για μια ύψιστη σπουδαιότητα που έχει το συγκεκριμένο βιβλίο ενώ ο ίδιος δεν έχει ενδιαφέρον ούτε τη πρώτη σελίδα να ανοίξει.

Αυτή η τακτική των ανεγκέφαλων μηχανών προώθησης προϊόντων (με πρωτοστατούντες βέβαια τα κοπάδια των στελεχών των πολυεθνικών) είναι η βασική ιδεολογία στον απρόσωπο και απάνθρωπο καπιταλιστικό πολιτισμό μας.
 Πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς ερωτήσεις, χωρίς περιττές αναζητήσεις φιλοσοφικού χαρακτήρα, χωρίς να πολυσκαλίζουμε τα πράγματα. Δυο ερωτήματα είναι ουσιαστικά. Πόσο κάνει και πως θα το αποκτήσω. Αν ήταν δυνατόν, θα ονειρευόντουσαν ένα κόσμο όπου το παιδί μόλις γεννιέται είναι κατασκευασμένο για να φέρει εις πέρας συγκεκριμένα πράγματα τα οποία χρειάζονται για την προώθηση και ευημερία του συστήματος. Αν μπορούσαν θα μας έκοβαν τα περιττά γονίδια πριν να βγούμε από τη κοιλιά της μάνας μας.

Από τη στιγμή λοιπόν που η γνώση είναι ιδιοκτησία συγκεκριμένων επιχειρησιακών κύκλων και οι αναμεταδότες της είναι απλά φιλόδοξοι και φιλοχρήματοι υπάλληλοι χωρίς ιδεολογίες, χωρίς κοινωνική συνείδηση, κοινώς ανεγκέφαλοι, ασυνείδητοι χοντράνθρωποί, δεν υπάρχει καμιά υπερβολή στο να κατανοήσουμε πως είμαστε ήδη μέσα σε ένα βαθύ και σκοτεινό μεσαίωνα, όπου κανείς δεν ξέρει πως και με ποιο τρόπο θα πέσει λίγο φως.

Τώρα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται οι άνθρωποι να διατηρήσουν άσβεστη τη περιέργειά τους για ότι τους τριγυρίζει. Πρέπει να πληθύνουν τα γιατί, πρέπει να πληθύνουν οι άτακτοι μαθητές τα μαύρα πρόβατα του κοπαδιού. Είναι μέσα μας, στη φύση μας να ανησυχούμε συνέχεια, να είμαστε δύσπιστοι και ανικανοποίητοι. Είναι μέσα μας η οργιώδης φαντασία, η καχυποψία και η ικανότητα να δίνουμε όποια εξήγηση μας κατεβαίνει στο κεφάλι. Όλα αυτά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά η παγκόσμια μηχανή προσπαθεί να τα υποτάξει να τα βάλει σε τάξη γνωρίζοντας πολύ καλά πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που ρωτάνε ακόμα υπάρχει ελπίδα να βρουν τη σωστή απάντηση.

Γίνεται ένας πόλεμος που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε τέχνασμα, κάθε φαντασία, για να μείνει η παγκόσμια κοινότητα αμόρφωτη, στο σκοτάδι, σε πλήρη άγνοια των πραγματικών γεγονότων και εξελίξεων.

Ακόμα και έννοιες όπως παραπληροφόρηση, σκοταδισμός, έλεγχος του νου, οι ίδιοι τις επαναλαμβάνουν συνέχεια και σε κάθε περίπτωση για να χάσουν την δύναμή τους, για να μετατραπούν σε γραφικές και να χάσουν τη αρχική γοητεία που θα μπορούσαν να ασκήσουν. Μιλούν οι φωνές που προσπαθούν να αφυπνίσουν τους ανθρώπους και προσκολλούνται δίπλα τους μια στρατιά από απατεώνες, υπηρέτες του συστήματος, υποτακτικούς που μαθαίνουν το μάθημα απ΄εξω και μπερδεύουν τη φωνή τους για να μην μπορεί να διακρίνει ο απλός άνθρωπος που ξεκινάει η αλήθεια και που το ψέμα.

Ο νέος μεσαίωνας δεν έχει ιεροεξεταστές, φωτιές, δαιμονοποιήσεις, και επισημοποίηση κάθε μορφής τυραννία. Έχει νέες μεθόδους, προσαρμοσμένες στους υποτίθεται ανεπτυγμένους πολιτισμούς πλέον.

Αναβιώνουν οι θρησκευτικοί φανατισμοί με υπόγειο και ύπουλο τρόπο και μεθοδεύσεις.
 Η ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων, ο ταξικός, φυλετικός ή κοινωνικός αποκλεισμός παίρνουν μεγάλες διαστάσεις επίσης με ύπουλες μεθοδεύσεις. Δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει όλα τα δωράκια που είχε δώσει έτσι απότομα και να ξεκληρίσει το κόσμο. Τα αγαθά χάνονται ένα ένα. Το δικαίωμα στη μόρφωση επίσης. Η συμμετοχή στα κοινά επίσης. Με κρύο αίμα και κωφεύοντας στις απεγνωσμένες φωνές, οι κυβερνώντες και τα αφεντικά τους μοιράζουν το κόσμο από την αρχή και τον οδηγούν στην άγνοια και στην αδυναμία αντίδρασης.

Η νέα εποχή είναι για πολύ λίγους.

Για τους πολλούς κανένα διεστραμμένο σχέδιο δεν είναι πλέον απίθανο. Κλείνουμε τη τηλεόραση. Είναι το σημαντικότερο βήμα. Πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον και ανοιγόμαστε να ξεκινήσουμε πάλι την ανθρώπινη επαφή, την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, σχεδίων. Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν μια χαμένη μονάδα στο πλήθος ενώ εκείνοι είναι ενωμένοι μια γροθιά στα παγκόσμια σχέδιά τους. Κατά βάση είναι αυτό που επιθυμούν να είναι ΟΙ ΛΙΓΟΙ και ΕΚΛΕΚΤΟΙ. Όμως εμείς είμαστε πολλοί και απρόβλεπτοι. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει ο φόβος τους.

Όσο για το δίκτυο, εδώ θα γίνει χαμός. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στον παγκόσμιο ιστό έχει αρχίσει και ενοχλεί αφάνταστα. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και φαντάζομαι πως θα συνεχίσει. Σε ένα πρώτο στάδιο, ήδη γίνεται θα γίνεται ένας διασυρμός. Σελίδες θα κλείνουν σαν κακόβουλες. Ανώνυμοι ιστολόγοι θα δέχονται ύβρεις, εκβιασμούς και απειλές. Θα κολλάνε ταμπέλες ψεύτικες. Θα δέχονται ανυπόστατες καταγγελίες. Σε δεύτερη φάση θα σύρονται όλο και πιο πολλοί ενώπιον της δικαιοσύνης με διάφορες κατηγορίες αληθινές ή κατασκευασμένες και στη Τρίτη φάση απλά θα περάσουν νόμους όπου θα υποχρεώνεσαι να συμμετέχεις επώνυμα (ίσως και με πληρωμή, το τσάμπα σελίδα τύπου μπλογκ τελειώνει σύντομα) και θα απειλείσαι με διώξεις και ποινές.

Όσο προλαβαίνουμε λοιπόν πριν αρχίσουν οι ιεροεξεταστές να ανάβουν τις φωτιές...