Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σφοδρή επιθεση Βενιζέλου στον ΓΑΠ: Εχει τεράστια ευθύνη για την κατάντια της χώρας!! (Μα δεν μας σωσατε;)

«Κάποιοι έχουν το δικαίωμα να λένε κάποια πράγματα, γιατί δεν έχουν ευθύνη και δεν τους ρώτησε κανείς, και κάποιοι άλλοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, διότι έχουν τεράστια ευθύνη και συμμετοχή από την αρχή σε αυτή την πορεία του τόπου».
Ηταν τα ακριβή του λόγια, που αποδεικνύουν οτι το μνημονιο κατέστρεψε την Ελλάδα και εχει φυσικό αυτουργό.

Με σημαίες του ΝΑΤΟ και των ναζι οι Ουκρανοι φασιστες. Τι δεν κατάλαβες;

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Νεοφασιστες – αρνητές γενοκτονιών «αλληλέγγυοι»;

Λένε ένα μεγάλο »ευχαριστώ» στην κυβέρνηση νδπασοκρατίας με βεβήλωση του μνημείου γενοκτονίας των Ποντίων στην Ξάνθη.
Οι ομοϊδεατες των μπουταρηδων, των τατσοπουλων και των Τούρκων ναζι, «αλληλέγγυοι» στον Ρωμανό. Τι και αν ο Μπουταρης έβγαλε ετυμηγορία οτι ο Ρωμανός «θα πάρει το Καλάσνικοφ και θα σκοτώσει αν τον αφήσουν».
Αυτα ειναι ψιλά γράμματα για τα δολοφονημένα μυαλά του συστήματος. Που ψάχνουν για αντάρτικα στα σαλόνια της μπουρζουαζιας και των φονιάδων τυπου Σορος, αφού ουδείς τους έμαθε για το αντάρτικο του Πόντου ή το ’21.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Θα προτιμούσα να είμαι μια Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή...


«Θα προτιμούσα να είμαι μια Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή... Νομίζω θα ήταν πιο διασκεδαστικό» απάντησε στις απειλές των Σκοπιανών η αρχαιολόγος και πρόσθεσε: «Κρίμα που δεν χρησιμοποιούν την ενέργειά τους για να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό»

«Ξέσπασε» στο Twitter κατά των Σκοπιανών η γνωστή Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ η οποία αποκάλυψε ότι δέχεται σκληρή επίθεση μέσα από τα social media από άτομα που την κατηγορούν, επειδή υποστηρίζει ότι τα Σκόπια «δεν ήταν ποτέ Μακεδονία».



«Σοβαρά τώρα; Μου στέλνουν απειλές επειδή είμαι μια “Ελληνίδα πόρνη” που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια».

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο που την Τρίτη η Κινγκ ανάρτησε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά όχι και το τελευταίο, αφού προχώρησε σε άλλα δύο «τιτιβίσματα» αναφορικά με το θέμα, εξαπολύοντας η ίδια από την πλευρά της επίθεση στους Σκοπιανούς.

«Θα προτιμούσα να είμαι μια Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή... Νομίζω θα ήταν πιο διασκεδαστικό», έγραψε και συνέχισε αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχει μπλοκάρει από το Twitter αρκετούς Σκοπιανούς, οι οποίοι της επιτίθενται για τα όσα υποστηρίζει και κυρίως, για την στήριξή της στην ελληνική πλευρά.

«Κρίμα που δεν χρησιμοποιούν την ενέργειά τους για να κάνουν κάτι πιο παραγωγικό», πρόσθεσε, σχολιάζοντας με ύφος ειρωνικό τα όσα πολλοί πολίτες των Σκοπίων της καταλογίζουν.

Αφορμή για τις αντιδράσεις στων Σκοπιανών είναι πιθανότητα οι αναρτήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η αρχαιολόγος στο ιστολόγιό της.

Πρόσφατα έγραψε πως τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα, αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές, προσθέτοντας: «Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!».

Κι ας μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικές ημέρες χαρακτήρισε «γελοίους» τους ισχυρισμούς κάποιων  Σκοπιανών ότι η Αμφίπολη δεν είναι ελληνική.

«Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική».

Αυτές ήταν μερικές από τις δηλώσεις της κυρίας Κινγκ που φαίνεται ότι «πυροδότησαν» την οργή των Σκοπιανών...


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δένουν τον Ροντος για το σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλαδας- Ο Παπανδρεου δεν ήξερε τίποτα; Απλως «διορίστηκε» πρωθυπουργος;

Εμπλοκή Ρόντου στο περιβόητο σχέδιο «Πυθία»
Ο ανακριτής «δένει» τον διπλωμάτη με την υπόθεση των υποκλοπών και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή
Του Παναγιώτη Τζένου
Ο Άλεξ Ρόντος, πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο διπλωμάτης με τη φήμη του ανθρώπου των «ειδικώναποστολών» στο υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και για το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», που αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή, μετά από πολύμηνη έρευνα φαίνεται να κατέληξε στον Άλεξ Ρόντο ως γνώστη του σχεδίου «Πυθία». Πρόκειται για άτομο που γνωρίζει πολλά, αλλά δεν αποκαλύπτει όσα ξέρει, λέει πρόσωπο που έχει πολύ καλή γνώση της υπόθεσης, αλλά και του παρελθόντος του κ. Ρόντου, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «διεθνή παίκτη».
Αν και αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες για τον ρόλο του, η ανάκριση φαίνεται ότι έρχεται όλο και πιο κοντά του…
Ο ανακριτής κ. Φούκας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αξιολογώντας τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, ετοιμάζεται να συγκεκριμενοποιήσει τις κατηγορίες στο πρόσωπο του κ. Ρόντου, τον οποίο πριν από λίγους μήνες κάλεσε στο γραφείο του να καταθέσει όσα γνωρίζει. Η κλήση αυτή είχε έρθει μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεκάδων προσώπων, που έδειξε ότι συγκεκριμένα επιχειρηματικά λόμπι επεδίωκαν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού για την εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων. Από τον περσινό Απρίλιο και για τουλάχιστον έξι μήνες το τηλέφωνο του Άλεξ Ρόντου παρακολουθούνταν στενά, με κάποιες από τις συνομιλίες του να αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.
Pool Bar
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από κάποιες επικοινωνίες του, ο γνωστός διπλωμάτης φέρεται να έκανε προσεκτικές κινήσεις και να λάμβανε ιδιαίτερες προφυλάξεις, για παράδειγμα έδινε ραντεβού με πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ σε pool bar για να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν τον ενεργειακό πόλεμο, με αναφορές στην ακύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με άλλες συνομιλίες του με πρώην υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με ένα έγγραφο που αποδίδεται στην ΕΥΠ, βάσει του οποίου ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου γνώριζε πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την επιχείρηση «Πυθία», που φέρεται να ξετυλίχτηκε το 2008-2009 με στόχο την δολοφονία του Κ. Καραμανλή, οδήγησαν τον κ. Φούκα να εστιάσει στο συγκεκριμένο πρόσωπο.
Βάσει των καταγραφών, ο Άλεξ Ρόντος είχε γνώση, ως αποδέκτης σχετικών πληροφοριών, για το σχέδιο «Πυθία», αλλά και για τις προσπάθειες ματαίωσης από ξένα κέντρα της κατασκευής του αγωγού South Stream. Οι συνομιλητές του Άλεξ Ρόντου κλήθηκαν να καταθέσουν, ως μάρτυρες, ό,τι γνωρίζουν. Κι αυτό γιατί από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν προέκυψε ότι οι δύο πολιτικοί είχαν γίνει αποδέκτες πληροφοριών που κυκλοφορούσαν για την ανοχή ξένης χώρας σε ενέργειες αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, οι οποίες υποκινούνταν από επιχειρηματίες με δραστηριότητα σε χώρα της Μέσης Ανατολής. Οι εν λόγω επιχειρηματίες φέρονται να είχαν επιστρατεύσει πρώην πράκτορες μυστικής υπηρεσίας της χώρας τους, στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν τη συμφωνία για τον αγωγό. Επεδίωκαν, λένε οι πληροφορίες, με αυτό τον τρόπο να προωθήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας.
Αβάσιμα
Ο κ. Ρόντος, ,ε βάση πληροφορίες, ερωτηθείς σχετικά από τον ανακριτή όταν βρέθηκε ενώπιόν του, απάντησε πως τέτοια σενάρια ακούγονταν τότε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κατά την εκτίμησή του δεν είχαν βάση. Φαίνεται, επίσης, ότι είχαν πέσει στην αντίληψή του πληροφορίες για την ύπαρξη ομάδας που την επίμαχη περίοδο βρισκόταν στην Ελλάδα συλλέγοντας πληροφορίες από πολιτικούς και επιχειρηματίες για την πορεία των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ρώσους. Το γεγονός ότι γνωρίζει πολλά, ενισχύεται και από το ότι στην πρώτη κατάθεσή του δεν… δίστασε να δείξει προς την πλευρά του πρώην υπουργού, ο οποίος είχε επαφές με Ισραηλινούς για το σύστημα γεωεντοπισμού.
Ερώτημα παραμένει, ωστόσο, ακόμη για την ανακριτική διαδικασία αν χρειάζεται να κληθεί σε κατάθεση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε βάρος του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, εξυφαίνονταν σχέδιο ανατροπής, ίσως και δολοφονίας.
Νομικοί κύκλοι λένε ότι η ενημέρωση που είχε ο κ. Κ. Καραμανλής προήρχετο από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τις υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κάτι περισσότερο. Ωστόσο, η σκέψη της κλήσης του ως μάρτυρα ακόμη και σε αυτό το στάδιο, δεν έχει ακόμη σβήσει…
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία δικογραφία η οποία θα αργήσει να κλείσει, αφού είναι πολύ δύσκολο ο Αρχές να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα και μάλιστα για μία υπόθεση που άπτεται των εθνικών συμφερόντων της χώρας.
Η υπόθεση της ΜΚΟ Τζεβελέκου
Ο Άλεξ Ρόντος, πλην της εμπλοκής του στο σχέδιο «Πυθία», έχει απολογηθεί και για την υπόθεση της αμαρτωλής ΜΚΟ του Κώστα Τζεβελέκου «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Η 4η ειδική ανακρίτρια Δήμητρα Αυγουστοπούλου, μετά τις εξηγήσεις που είχε δώσει πριν από μερικούς μήνες, τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 50.000 ευρώ. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψευδή βεβαίωση, απιστία και απάτη, καθώς μαζί με άλλα πέντε άτομα φέρεται το διάστημα από 10/7/2002 έως 24/1/2003 να υπέγραψε διάφορα δικαιολογητικά, εγκρίνοντας χρηματοδότηση στη ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και τον Λίβανο, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.
Στην απολογία του ο κ. Ρόντος είχε αρνηθεί την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του ως γενικού διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων. Όπως είχε ισχυριστεί, «ο ρόλος μου ήταν πολιτικός και συγκεκριμένα αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς, ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδας ως κράτος – μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής».
Πρόσωπο – κλειδί ο πράκτορας William B.
Εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», υπάρχουν και στην υπόθεση των υποκλοπών που συνδέονται με το σχέδιο «Πυθία». Μετά από εντολή του ανακριτή Δ. Φούκα, πριν από λίγες ημέρες έγινε και δεύτερη κατόπτευση σε «γιάφκα» στα νότια προάστια. Βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεγεί, πρώην αξιωματικοί της ΕΥΠ συνεπικουρούμενοι από ξένους πράκτορες, είχαν στήσει στο εν λόγω σημείο κέντρο παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών.
Οι κατοπτεύσεις έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κέντρο είναι ακόμα ενεργό ή έχει «ξεμείνει» ο εξοπλισμός.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι η επιδρομή των αρμοδίων Αρχών και στο εσωτερικό, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.
Πρόσωπο – κλειδί στην εν λόγω υπόθεση είναι ο «ανενεργός», όπως φαίνεται, σήμερα πράκτορας William B. Πλέον όλα τα στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί και, επειδή δεν εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή Δ. Φούκα, όπως είχε δεσμευτεί, η έκδοση εντάλματος εις βάρος του για κατασκοπία φαίνεται να είναι μονόδρομος για τις Αρχές.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του αναγνωρίστηκε από μάρτυρες, και συγκεκριμένα από υπαλλήλους του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη από όπου είχαν αγοραστεί τα τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρακολουθήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.
Πληροφορίες για το πρόσωπό του, όμως, είχαν δώσει και υπάλληλοι της ΕΥΠ, οι οποίοι γνώριζαν την ύπαρξη του William B., αλλά και την… ενασχόλησή του με τα ελληνικά πεπραγμένα, γεγονός που βεβαίωσαν στον ανακριτή.
Ο πρώην πράκτορας, που διατηρεί ακόμα στενές σχέσεις με τη χώρα μας, ήταν, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης των υποκλοπών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε, βρισκόταν στη χώρα πριν από την εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού και μόλις άρχισε η έρευνα στη χώρα η «υπηρεσία» τον απέσυρε, για να επανέλθει στη χώρα με άλλη ιδιότητα, και μάλιστα διπλωματική.
Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά» – Ας μιλήσουμε επιτέλους

Νέμεσις δημοκρατίαν απογεννώσα

του Χρήστου Γιανναρά.

Ο τάχα και «συνδικαλισμός» στην Ελλάδα, οι πραιτωριανοί της κομματοκρατίας, αποφάσισαν και διέταξαν «γενική απεργία» στη χώρα, πριν από δέκα μέρες, στις 27 Νοεμβρίου 2014. Ανακοίνωσαν, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, τον σκοπό της απεργίας: «Να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας». Αντίθεση σε ποιες πτυχές ή ενεργήματα αυτής της πολιτικής; Στο ότι «θα» επιχειρήσουν να περάσουν νέα αντιδραστικά μέτρα, «θα» συνεχιστεί η συρρίκνωση των εισοδημάτων, «θα» συνεχιστούν οι απολύσεις κ.λπ., κ.λπ.

Ολα αυτά τα πιθανότατα «θα» η γενική απεργία είχε την πρόθεση να τα αναχαιτίσει ή και να τα ακυρώσει. Οι οργανωτές της απεργίας δεν μας πληροφόρησαν αν και σε ποιο ποσοστό πέτυχαν τους στόχους της απεργίας – δεν το κάνουν ποτέ! Δεν μας έχουν πει αν υπήρξε ποτέ «γενική» απεργία που να ανέτρεψε συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα. Ούτε μας έχουν εξηγήσει, πώς είναι δυνατό οι ίδιοι οι αρχισυνδικαλιστές να είναι διακεκριμένα στελέχη των κομμάτων που βρίσκονται στην εξουσία (οι περισσότεροι προάγονται, κατά κανόνα, σε βουλευτές και υπουργούς των κομμάτων τους) και σήμερα ως συνδικαλιστές να τα «αντιπολιτεύονται».

Δεν ενδιαφέρεται από απλή περιέργεια ο πολίτης για τα παιχνίδια που παίζονται στα ενδότερα κάθε κομματικής μαφίας, ποιες ενδοκομματικές αναμετρήσεις ισχύος υπηρετούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Ενδιαφέρεται ο πολίτης για την ωμή, κατάφωρη παραβίαση (σωστότερα: τον εξευτελισμό) του Συντάγματος από τη συνδικαλιστική αυθαιρεσία. Και για το κοινωνικό κόστος κάθε απεργίας των υπαλλήλων του Δημοσίου, που το πληρώνουν αποκλειστικά η φτωχολογιά, οι ανήμποροι.

Εχει γραφτεί στα παλαιότερα των κομματικών υποδημάτων η ρητή συνταγματική απαγόρευση της απεργίας των δικαστικών λειτουργών και των σωμάτων ασφαλείας. Αλλά και «του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου» – το Σύνταγμα απαιτεί αυστηρούς νομικούς περιορισμούς του απεργιακού δικαιώματος των λειτουργών του κράτους.

Στους αντίποδες της συνταγματικής λογικής, σήμερα συνδικαλίζονται μόνο οι δημόσιοι λειτουργοί: στον ιδιωτικό τομέα δεν τολμάει να κουνηθεί φύλλο. Και αυτό σημαίνει ότι οι απεργίες που αποφασίζουν οι πραιτωριανοί των κομμάτων δεν ενοχλούν ούτε κατ’ ελάχιστο την εξουσία, τους λιπαρούς νεόπλουτους της κομματοκρατίας, βασανίζουν μόνο τη φτωχολογιά, τους ανήμπορους. Αν ποτέ υπάρξει κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα, η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των υπαλλήλων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, των μέσων συγκοινωνίας και των νοσοκομείων θα κρίνεται έγκλημα κοινωνικό ειδεχθές τιμωρούμενο, επιεικέστατα, με άμεση απόλυση. Ο συνδικαλιστικός γκανγκστερισμός των εκβιαστικών «απεργιών κοινωνικού κόστους» είναι αμιγής φασισμός, ασύμβατος με τη δημοκρατία.

Υπάρχει άραγε δυνατότητα να αποτιναχθεί σήμερα ο ζυγός της κομματοκρατίας με τα μέσα της ερζάτς δημοκρατίας που επιτρέπουν οι δυνάστες μας; Αν διαβάσει κανείς το έγγραφο προς τη Βουλή του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή (5.11.2014 - το σχολίαζε ο Πάσχος Μανδραβέλης, «Κ» 30.11.2014) θα απαντήσει ορθολογικά: όχι, έχουν πια και θεσμικά εξαλειφθεί οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει δημοκρατία. Εχει φτιάξει νόμους η κομματοκρατία με τους οποίους παραγράφεται οποιοδήποτε έγκλημα των κομματανθρώπων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που δεν προλαβαίνει να επέμβει η Δικαιοσύνη.

Εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, ασύστολης λωποδυσίας του κοινωνικού χρήματος, αλλά και εγκλήματα κραυγαλέας προδοσίας καίριων εθνικών συμφερόντων μόνο, λ.χ., για να πάρουν ψήφους από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης...

Εγινε νόμος για να αμνηστευθούν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. Με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, έπαψαν οι ποινικές διώξεις για τεράστιες καταχρήσεις στον ΟΑΕΕ που χρεοκόπησε, οι διώξεις για σκανδαλώδη, εξωφρενικά επιδόματα σε γενικούς διευθυντές του υπουργείου Υγείας. Ακυρώθηκαν και οι διώξεις για προέδρους και μέλη Δ.Σ. αγροτικών συνεταιρισμών. Με τροπολογία σε νόμο για την Ερευνα και την Τεχνολογία, ο κ. Κων. Αρβανιτόπουλος νομιμοποίησε τις αυθαίρετες κατασκευές των εστιατορίων μέσα στη θάλασσα του Μικρολίμανου. Κ.λπ., κ.λπ.

Εγκληματούν αδιάντροπα, βάναυσα, χυδαία, και στη συνέχεια φτιάχνουν νόμους που αμνηστεύουν τα κακουργήματά τους. Μέσα σε τέτοιο καθεστώς ασυδοσίας και διαφθοράς είναι δυνατό να ζητηθεί από τον πολίτη να πληρώνει με συνέπεια τους φόρους του, είναι δυνατό να παταχθεί η φοροδιαφυγή από μιαν εξουσία που νομοθετεί την αμνήστευση της κλοπής του δημόσιου χρήματος; Οταν το κράτος προστατεύει τις «παράγκες» (χορό εκατομμυρίων) του ποδοσφαιρικού υπόκοσμου ή της «μιντιακής» ασυδοσίας, όταν συμπαίζει με εταιρείες «νταβατζήδων» που ληστεύουν τον πολίτη με εξωφρενικά διόδια στις εθνικές οδούς, όταν δίνει άφεση «παραγραφής» σε κακουργήματα καταλήστευσης του κρατικού ταμείου από υπουργούς διαχειριστές της άμυνας, της οικονομίας, των δημόσιων έργων, τότε, νομοτελειακά, ολόκληρη η κοινωνία υιοθετεί τους νόμους της ζούγκλας: Ο εφοριακός αυτονόητα θα απαιτήσει να λαδωθεί, ο υπάλληλος της πολεοδομίας θα εκβιάσει, ο γιατρός θα ορίσει ταρίφες στα «φακελάκια» και ο θυματοποιημένος ανήμπορος θα εκδικηθεί κλέβοντας τις «κουλούρες» της τουαλέτας από το κρατικό νοσοκομείο ή τις κουρτίνες και τα σεντόνια από τους θαλάμους ή θα καταστρέψει σήματα και πινακίδες της Τροχαίας με μίσος τυφλό για τους συνανθρώπους του.

Ο ζυγός της κομματοκρατίας δεν μπορεί να αποτιναχθεί με φαλκιδευμένους τους όρους της δημοκρατίας. Ισως χρειαζόμαστε ένα «κόμμα» που θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών μόνο για να συγκαλέσει Συντακτική Εθνοσυνέλευση για καινούργιο Σύνταγμα. Αφού όμως αποτολμήσει με συνέπεια την άρση κάθε αμνήστευσης κοινωνικών κακουργημάτων. «Ινα η εκ του νόμου νέμεσις επ’ αναιδείς επέλθη την δημοκρατίαν απογεννώσα».