Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Charles Nenner Πρώην στέλεχος της Goldman sachs.. Πόλεμος στο τέλος του 2012


O Charles Nenner πρωην τεχνικος αναλυτης της Goldman Sachs ανεφερε στο Fox business network χθες οτι ο Dow jones θα κατεβει στο επιπεδο των 5000 μοναδων και οτι εχει συμβουλεψει τους πελατες του να αδειασουν την αγορα .
Οι δημοσιογραφοι David Asman και Elizabeth MacDonald εμειναν αφωνοι ακουγοντας οτι θα υπαρξει τετοια πτωση απο τις 12000 μοναδες και οτι αυτο θα γινει λογω του μεγαλου πολεμου που θα...


ταρακουνησει την υφηλιο στο τελος του 2012.



Ο Νταβούτογλου έφυγε και η τουρκική Αεροπορία επέστρεψε στο Αιγαίο



Από ότι φαίνεται τελικά οι Τούρκοι είναι όντως άνθρωποι που σέβονται τους συμβολισμούς. Μετά από μερικές ημέρες ηρεμίας που κατά σύμπτωση συνέπεσαν με την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα η τουρκική Αεροπορία επανήλθε στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα ένας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι μαχητικά εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν μία παράβαση των κανόνων FIR Αθηνών και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) σήμερα στο κεντρικό Αιγαίο. 

Καλημέρα σας με Summertime - Janis Joplin

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τριs

Μη τους πιστεύετε. Το παιχνίδι είναι «σικέ»
Την περασμένη Κυριακή 6-3-2010, είχαμε αναρτήσει σχόλιο, σχετικά με δήλωση του κου Πάγκαλου ότι «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα στις 25-3-2010 στην εαρινή σύνοδο» σχολιάζοντας ότι δημιουργούν κλίμα ανησυχίας, ανασφάλειας και φόβου. Γράφαμε με έντονη γραφή «Μην πιστεύετε τίποτα». Τοποθετούν στην πραγματικότητα τον πήχυ πολύ χαμηλά, ενώ παρουσιάζουν ότι είναι πολύ ψηλά, ώστε να καλλιεργείται κάθε φορά το επιθυμητό κλίμα απαισιοδοξίας και μετά τη λήξη της όποιας διαπραγμάτευσης να παρουσιάζεται οποιοδήποτε αποτέλεσμα ως μεγάλη επιτυχία του κου Γ.Παπανδρέου για τη σωτηρία της πατρίδας. Αυτό έγινε και σήμερα. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, εμφανίζεται ο κος Παπανδρέου θριαμβευτής και νικητής των διαπραγματεύσεων ενώ στην πραγματικότητα πήγε ως ικέτης να αλλάξει τους μερικούς απαράδεκτους όρους του μνημονιακού δανείου και μόνον αυτούς (επιμήκυνση, χαμηλότερο επιτόκιο, αγορά ομολόγων από τον μηχανισμό στήριξης). Να αλλάξει τους όρους που ο ίδιος συμφώνησε και υπέγραψε πριν δέκα μήνες. Τους όρους που παρουσίαζε ο ίδιος ως σωτηρία για την πατρίδα και ο κος Πάγκαλος ως ευλογία και ευτυχία.

 Τι τσαρλατανισμός Θεέ μου!! Τι πολιτικοί απατεώνες!!
Μη τους πιστεύετε πια, γιατί εκτός από πολιτικοί απατεώνες και ψεύτες είναι και επικίνδυνοι!!!
Amphiaraos


Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου στην Ιαπωνία



Μετά απ το μεγάλο σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και καθώς περνούσε η ώρα αποδείχθηκε ότι το τσουνάμι τελικά ίσως να μην είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. . Δύο πυρηνικά εργοστάσια, από τα 11 που έκλεισαν αυτόματα την στιγμή του σεισμού, παρουσιάζουν πρόβλημα στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων


Ως γνωστό η Ιαπωνία είναι χώρα με πολύ μεγάλη συμμετοχή της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ρεύματος....

Καταρχάς να πούμε με απλά λόγια ότι όταν καταρρεύσει το σύστημα ψήξης το ουράνιο (που παρά το κλείσιμο του αντιδραστήρα) συνεχίζει την τήξη με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Τότε τα ενδεχόμενα μέσα σε 5-6 ώρες το πολύ, είναι δύο:

α. Ή ο ατμός από το εξατμιζόμενο, λόγω αύξησης θερμοκρασίας, νερό θα προκαλέσει ρήξη της ράβδου και έξοδο του υπέρθερμου ουρανίου

β. Ή το υπερθερμασμένο ουράνιο θα λιώσει το περίβλημα των ράβδων που σε ένα συνήθη αντιδραστήρα είναι περίπου 30.000 και έχουν συνολικά 100 τόνους ουρανίου

Και στις δύο περιπτώσεις η εξέλιξη είναι είτε το ουράνιο να κατακάτσει στο "πάτωμα" του αντιδραστήρα, να "φάει" το μπετόν και μέσω του εδάφους να περάσει στο νερό, είτε μέσω ανεξέλεγκτης αλυσιδωτής αντίδρασης να προκληθεί έκρηξη όπως στο Τσερνομπίλ...

Αυτή τη στιγμή και στα δύο εργοστάσια το σύστημα ψύξης έχει καταρρεύσει λόγω διακοπής ρεύματος. Μετά την κατάρρευση και του εφεδρικού συστήματος (γεννήτριες πετρελαίου) η εταιρία πλημμύρισε με νερό τους αντιδραστήρες.

Στο ένα από τα δύο εργοστάσια (Fukushima-Daiichi), όπου 3 στους 6 αντιδραστήρες (είναι απ' τα μεγαλύτερα στον κόσμο) έχουν πρόβλημα, λειτουργεί το 2ο εφεδρικό, μετά το πετρελαιοκίνητο, σύστημα ψύξης με μπαταρίες, το οποίο όμως δεν μπορεί να ψύξει αρκετά τις ράβδους και η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα έχει αυξηθεί 1,5 φορά. Εκτός αυτού ο χρόνος λειτουργίας των μπαταριών είναι μόνο μερικές ώρες οπότε πρέπει κάτι να γίνει σύντομα...

Η εταιρία που λειτουργεί το εργοστάσιο λέει ότι έχει επιτόπου 4 οχήματα "γεννήτριες" αλλά λείπει ένα καλώδιο σύνδεσής τους με τους αντιδραστήρες, το οποίο γίνονται προσπάθειες να πάει με αεροπλάνο...

Οι τεχνικοί προκειμένου να αποφορτίσουν την κατάσταση σε έναν αντιδραστήρα, αποφάσισαν να αφαιρέσουν πίεση, κάτι που όμως σημαίνει και διαρροή ραδιενέργειας, έστω και μικρής ποσότητας, αν και η εταιρία λέει ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα.

Στο εσωτερικό του αντιδραστήρα η ραδιενέργεια έχει αυξηθεί 1000 φορές πάνω από το σύνηθες, ενώ στον εξωτερικό χώρο είναι αυξημένη μόνο 8 φορές, χωρίς τόσο στον εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χώρο να υπάρχει πρόβλημα για τον άνθρωπο, πράγμα που δείχνει και η πρόθεση του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, Καν, να επισκεφθεί την εγκατάσταση σήμερα.

Η δεύτερη εγκατάσταση (Fukushima-Daini) βρίσκεται 10 χλμ νοτιότερα και εκεί έχει επισης καταρρεύσει το σύστημα ψύξης σε 3 απ' τους 6 αντιδραστήρες με αποτέλεσμα το νερό να έχει φθάσει στη θερμικρασία των 100 βαθμών και να εξατμίζεται... υπάρχει δηλ η ίδια κατάσταση.

Γύρω από τα δύο εργοστάσια ο πληθυσμός σε μια ακτίνα 10 χλμ κλήθηκε να μετακινηθεί, κάτι που όπως υπολογίζεται αφορά περίπου 45.000 ανθρώπους

Μικρότερο είναι το πρόβλημα σε ένα τρίτο εργοστάσιο, στο Rokkasho, όπου φυλάσσονται 3.000 τόνοι χρησιμοποιημένου ουρανίου, όσοι υπάρχουν σε 25-30 αντιδραστήρες συνολικά, στο οποίο όμως λειτουργεί το εφεδρικό σύστημα ψύξης με γεννήτριες πετρελαίου.

Η Ιαπωνία λειτουργεί 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες σε 14 εργοστάσια, ενώ χτίζει ακόμα 3 και σχεδιάζει άλλα 11. Λόγω των σεισμών οι προδιαγραφές είναι από τις αυστηρότερες στον κόσμο, ωστόσο δεν μπορεί να εγγυηθούν την ασφάλεια σε καταστροφικό σεισμό 8,9 ρίχτερ. Οι 11 αντιδραστήρες που έκλεισαν παρήγαγαν το 18% του ρεύματος της χώρας, όπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από την πυρηνική.
The Boiling Water Reactor (BWR)
Τέλος να θυμίσουμε ότι η πρώτη "σχάση" ατόμου ουρανίου μέσω βομβαρδισμού του με νετρόνιο (κατά την οποία παράγονται δύο νέα νετρόνια που με τη σειρά τους διασπούν δύο νέα άτομα ουρανίου για να παραχθούν 4 νετρόνια κ.λπ εξ ου και ο όρος αλυσιδωτή αντίδραση) έγινε το 1938 στη Γερμανία από τους φυσικούς Ότο Χαν και Λίζα Μάιτνερ και με τη συμβολή αργότερα τουΦριτς Στράσμαν. Τα πυρηνικά εργοστάσια εκμεταλλεύονται την θερμότητα (θερμοκρασία 285 C) που παράγεται κατά τη σχάση για να θερμάνουν νερό, να το μετατρέψουν σε ατμό ο οποίος κινεί τις τουρμπίνες που παράγουν 

Έκανε κρύο στο Παρίσι…



Η φωτογραφία της αποχώρησης του κ. Παπανδρέου από το προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι εξηγεί τα πάντα. Ότι είπαν (και δεν είπαν…) ο Πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί …Δεν χρειάζονται ρεπορτάζ “έγκριτων” δημοσιογράφων ή σχόλια ενός ανώνυμου blogger…

Toν "πούλησε" τον Μουαμάρ ο Γιώργος...


"Τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια" του Μ.Καντάφι ακόμα και ο Γ.Παπανδρέου! Καλά λένε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα. Την καταδίκη της Λιβύης και του Μ.Καντάφι, από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στα πλαίσια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο για τη στήριξη της προσπάθειας, καθώς αποτελεί χώρα σταθερότητας για την Ευρώπη. «Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κοινή μας απόφαση γύρω από τα θέματα της Βόρειας Αφρικής και της Λιβύης. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια κοινή στάση, μια κοινή φωνή, για την καταδίκη της βίας στη Λιβύη, αλλά βεβαίως και του ίδιου του καθεστώτος, και αποφασίζει να πάρει ενισχυμένα μέτρα κυρώσεων. 
Δηλώσαμε και την υποστήριξή μας στις δημοκρατικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη βούλησή μας να σταθούμε δίπλα στους λαούς όλης αυτής της περιοχής, στη μετάβασή τους προς τη Δημοκρατία, για την υλοποίηση των οραμάτων τους, για μια κοινωνία ανοιχτή, δημοκρατική, ελεύθερη, μια κοινωνία δικαιοσύνης. 
Τονίσαμε την ετοιμότητά μας να στηρίξουμε με ανθρωπιστική βοήθεια όλες τις περιοχές, ιδιαίτερα βεβαίως το λαό της Λιβύης, αλλά και πολλούς από τους πρόσφυγες άλλων χωρών, οι οποίοι φεύγουν από τη Λιβύη. 
Μια ανθρωπιστική βοήθεια, στην οποία η Ελλάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο με τις προσπάθειές της, για παράδειγμα με τη μεταφορά περίπου 15 χιλιάδων Κινέζων, αλλά και πολλών άλλων ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.
Όπως και σήμερα, με τη μεταφορά των τριών Ολλανδών από τη Λιβύη στην Ελλάδα και, αργότερα, στην Ολλανδία. 
Αυτό δείχνει τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτή την προσπάθεια, για τη στήριξη της ανθρωπιστικής βοήθειας. 
Και θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού της Ολλανδίας, ο οποίος μου είπε συγκινημένος το πρωί, ότι μεταφέρει τις ευχαριστίες ολόκληρου του λαού, όλων των πολιτών της Ολλανδίας, προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, για τις προσπάθειες και την επιτυχή επιχείρηση".

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Tα εσωκομματικά πυρά της Βάσως Παπανδρέουδέχτηκε για μία ακόμη φορά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αφορμή την κατάθεση τροπολογιών στο φορολογικό νομοσχέδιο με τις οποίες μεταξύ άλλων ρυθμίζονται χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ρυθμίζοντα και ζητήματα που αφορούν τουςΟργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης...
Η κ. Παπανδρέου μίλησε για πρακτική που υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και σημείωσε: «Έχουμε ζητήσει να μην αξιοποιείτε τα παραθυράκια του νόμου και φέρνετε τροπολογίες την τελευταία στιγμή. Εκφράζω δυσαρέσκεια εκ μέρους της επιτροπής και αυτό να έρθει εις γνώση της κυβέρνησης. Αυτή η τακτική δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».
Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε και ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την βιοποικιλότητα.
Για λογική του «ράβε – ξήλωνε» έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για διαδικασία κουρελού και βάναυση προσβολή του κοινοβουλίου.
Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς είπε ότι προφανώς και δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση με τις τροπολογίες υπενθυμίζοντας όμως τι γινόταν και στο παρελθόν, ενώ πρόσθεσε ότι οι τρεις τροπολογίες δεν αφορούν το φορολογικό νομοσχέδιο, επιχειρώντας να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους υπουργούς.

Μετά τους εκβιασμούς της Μέρκελ, ακολουθεί η Citigroup..."Ιδιωτικοποίσηση δημόσιας περιουσίας, αλλιώς χρεωκοπείτε"



Η ιδιωτικοποίηση είναι η μοναδική λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να καλύψει την τρύπα χρέους της. Δεν συμπεριλαμβάνεται βέβαια στην ιδιωτικοποίηση η πώληση μνημείων, όπως της Ακρόπολης στους Τούρκους!". Ο Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος στη Citigroup, σε ομιλία για την κρίση χρέους στην ζώνη του ευρώ, στο London Bussiness School, δήλωσε πώς η Ελλάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. "To 50% αποτελούν κρατικές επιχειρήσεις και οι πολιτικές αντιδράσεις είναι έντονες ώστε είναι δύσκολο η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει την υλοποίησή της και το υπόλοιπο αποτελούν ακίνητη περιουσία". 

Ο γνωστός οικονομολόγος σχολιάζοντας το αδιέξοδο που έχει βρεθεί η χώρα δήλωσε ότι " Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κατέβει από το βαγόνι του ευρώ" καθώς η λύση για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα. Υπάρχουν υποψίες ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε οριστικό σχέδιο ούτε στην Σύνοδο Κορυφής, τέλη Μαρτίου.
Η αναδιάρθρωση αποτελεί και για τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup μονόδρομος για την Ελλάδα, καθώς θα την βοηθήσει έστω και σε μικρό βαθμό να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το τέλος της επόμενης διετίας. Όμως, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα, όταν γίνει η αναδιάρθρωση, θα επηρεαστούν οι ελληνικές τράπεζες, καθώς έως τότε οι ξένοι επενδυτές θα έχουν σε μεγάλο βαθμό αποχωρήσει από τα ομόλογα. Πιθανολογείται ότι αυτή είναι μία από τις παραμέτρους που η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης παραμένει εκκρεμότητα.
Ο Willem Buiter αναφέρεται στην υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών και τονίζει ότι τα κεφάλαια που χρειάζονται είναι περισσότερα από όσα έχουν υπολογιστεί. "Δεν υπάρχει κράτος για να τις στηρίξει και επιπλέον, η οικονομία είναι σε βαθιά ύφεση". Υπενθυμίζει ότι τον Οκτώβριο του 2009 οι ελληνικές τράπεζες υποβλήθηκαν σε stress tests και ανακοίνωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ σήμερα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, βρίσκονται σε τόσο δυσμενή θέση.

"Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ"...!



"ΟΥΤΕ... ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ".!!! 
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ.Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Σήμερα, έχουμε 11 Μαρτίου και το Υπ. Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει τα στο
ιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού για το μήνα Φεβρουάριο. 
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και σε κρίσιμα 24ωρα για την οικονομία. 
Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
Θέλουν να κρύψουν κάτι έστω και για μερικά 24ωρα;
Η εικόνα διάλυσης και ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης Παπανδρέου, αποκαλύπτεται καθημερινά.
Έχουν χάσει την μπάλα!
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να ελέγξει το Υπουργείο του.
Σ’ αυτή την εικόνα διάλυσης, είχαμε προχθές την παραίτηση του Γ.Γ. του υπουργείου κ. Δ. Γεωργακόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποχωρούν.
Ο κ. Θ. Λιανόπουλος παραιτήθηκε πριν από ένα μήνα. 

Ενώ ο κ. Α. Μπάνος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Η εικόνα, δείχνει αποσάθρωση του υπουργείου Οικονομικών και διάλυση του κρίσιμου τομέα των εσόδων στην πιο κρίσιμη ώρα της οικονομίας".

Τσουνάμι 10 μέτρων χτύπησε την Ιαπωνία.




Τα ρωσικά νησιά Κουρίλες και Σαχαλίνη είχαν εκκενωθεί από τις 20.000 παράκτιους κατοίκους.
Να δούμε τι μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο:
Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ταρακουνώντας βίαια τα κτίρια στο Τόκιο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι έξι μέτρων. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά του Σεντάι στο νησί Χονσού, σε βάθος 24 χιλιομέτρων.


Οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας εκκενώνουν τα κτίρια. Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στο Τόκιο.


Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε την ακτή του Σεντάι στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες της ιαπωνικής κυβέρνησης προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλα παλιροϊκά κύματα.


Εξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.


Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Ιισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών.


Πληροφορίες για τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.


Οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων.


Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησαν αμέσως μετά τον σεισμό και οι δρόμοι στην περιοχή του Τόκιο έκλεισαν.


Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο, αυτοκίνητα πλέουν στο λιμάνι της Ιουάτε. Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας.


Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού.


Διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.


Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.


Πλοία του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνονται προς την πληγείσα περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.





160468414




Δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν, σκότωσαν κατά... λάθος ξάδελφο του προέδρου της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, στην Κανταχάρ, όπως μετέδωσαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

"Ο Haji Yar Mohammad Khan σκοτώθηκε από λάθος, όταν ξένα στρατεύματα καταδίωκαν αντάρτες στην περιοχή Karz της πόλης Dand", ανέφερε το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Pajhwok.

Εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το συμβάν.

Council of Europe: Το Συμβούλιο της Ευρώπης βλέπει “τούρκους” καταπιεσμένους πολίτες στα Δωδεκάνησα!



Στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης (εδώ) υπάρχει η έκθεση του Ελβετού βουλευτή της, Andreas Gross, που επισκέφτηκε πριν μερικούς μήνες τα Δωδεκάνησα με σκοπό να δει από κοντά αν η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα της “τουρκικής μειονότητας” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η έκθεση είναι καταπέλτης για τη χώρα μας,ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ – ΑΓΓΛΙΚΑ, ανακαλύπτει την ύπαρξη “τουρκικής μειονότητας” κυρίως σε Κω και Ρόδο, εισηγείται να ανοίξουν στα δύο αυτά νησιά τουρκόφωνα σχολεία, να πληρώνει η Ελληνική κυβέρνηση δασκάλους ώστε να διδάσκουν τη τουρκική γλώσσα στα παιδιά και να διασφαλιστεί μια υπεύθυνη και ξεκάθαρη διαχείρηση όσον αφορά τα ισλαμικά κέντρα που εδρεύουν εκεί.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες το θέμα έχει φτάσει ήδη ψηλά στην ατζέντα και απομένει η έγκριση για το τυπικό ψήφισμά του.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πρώτος βουλευτής του πασοκ που μιλά για επαναδιαπραγμάτευση... Βάζει τα γυαλιά στα κόμματα του μνημονίου «Δεν είναι αποτυχία η επαναδιαπραγμάτευση»




Γραπτή παρέμβαση - έκπληξη του Ντίνου Βρεττού

Ρητά υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους τάχθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, με γραπτή του δήλωση στην οποία υποστηρίζει ότι το κόμμα του δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «εξ αρχής ήταν προφανές πως οι όροι του δανείου και το πλαίσιο της οικονομικής διαχείρισης της Ευρωζώνης για την αντιμετώπισης της κρίσεων όπως της Ελλάδας, χρειαζόταν επαναδιαπραγμάτευση».


Φροντίζει να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, κάνουν σοβαρή δουλειά ως προς το ζήτημα αυτό, όμως «δεν εμφανίζεται όπως πρέπει, γιατί ίσως υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι ο όρος επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να ερμηνευτεί ως αποτυχία της πολιτικής μας».

Και καταλήγει προβλέποντας ότι «αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μη λέει τα πράγματα με το όνομά τους και γίνουν εκλογές, η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ θα κατέβουν με το σύνθημα “επαναδιαπραγμάτευση”, σύνθημα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τους έχει κυριολεκτικά χαρίσει».

Κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας "βλέπει" η Σλοβάκα πρωθυπουργός...




Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας κυρία Ιβέτα Ραντίκοβα δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας και ότι η Ευρωζώνη πρέπει να ετοιμάσει κανόνες, ώστε να είναι έτοιμη αν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο. 

Η κυρία Ραντίκοβα τάχθηκε υπέρ της μείωσης του επιτοκίου για το διεθνές δάνειο που πήραν η Ελλάδα και η...... Ιρλανδία. 
"Είναι άδικο να δανείζεις αυτές τις χώρες με τόσο υψηλό επιτόκιο", είπε, προσθέτοντας:....
"Δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε να βγάζουμε κέρδος από δάνεια σε άλλη χώρα, αντίθετα θέλουμε να είναι αυτή ικανή να πληρώνει και το δάνειο να τη βοηθά να λύνει τα προβλήματα". 

Σημειώνεται ότι η Σλοβακία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στο δάνειο των 110 δις. ευρώ που δόθηκε πέρυσι το Μάιο στην Ελλάδα. 
Η Σλοβάκα πρωθυπουργός είναι αντίθετη με την πρόταση αγοράς κρατικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). "Η πρόταση αυτή συζητήθηκε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχει μια μορφή συμφωνίας", είπε, προσθέτοντας: "Δεν με κάνει χαρούμενη, θα καλωσόριζα κάποια άλλη λύση, αυτή δεν είναι ο καλύτερος τρόπος". 

Η κυρία Ραντίκοβα θεωρεί ότι είναι δυνατή η επίτευξη μίας αρχικής συμφωνίας - στην αυριανή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης - για την ενίσχυση της δυνατότητας δανεισμού του ΕΤΧΣ, αλλά μόνο αν αυτή γίνει χωρίς την εισφορά μετρητών από τις χώρες με χαμηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση. 

Όσον αφορά στο 
"σύμφωνο ανταγωνιστικότητας", είπε ότι μπορεί να δει μια συμφωνία στην αυριανή σύνοδο, η οποία θα περιλαμβάνει προβλέψεις για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής καθώς και νομοθετικούς περιορισμούς στην αύξηση του δημόσιου χρέους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το θέμα της ενιαίας φορολογικής βάσης για τις επιχειρήσεις θα συζητηθεί ξεχωριστά στο μέλλον και δεν θα υπάρχει δεσμευτική συμφωνία για αυτό.

Ένα πράγμα δεν θα αλλάξει ποτέ: η υπογραφή “Παπανδρέου” στο Μνημόνιο



Αντί για διερμηνεία ο κ. Παπανδρέου επιλέγει την .. παρερμηνεία και μεταφράζει τα συμπεράσματα του ΕΛΚ κατά πως τον βολεύει. Χθες έφτασε στο σημείο να πει στους υπουργούς του ότι το ΕΛΚ είναι υπέρ του Μνημονίου! Το κείμενο του ΕΛΚ αναφέρει κατά λέξη:
«Ενθαρρύνουμε την περιοδική επαναξιολόγηση της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Βοήθειας που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές τροποποιήσεις των πακέτων που ήδη εφαρμόζονται».
Αμέσως πιο κάτω το κείμενο λέει ότι θα χρειαστούν πιθανότατα αλλαγές για να «συνεχιστεί επιτυχώς η εφαρμογή» του Μνημονίου. Ο κ. Παπανδρέου καταλαβαίνει ότι το Μνημόνιο είναι …«επιτυχημένο»! Το αν το Μνημόνιο πέτυχε ή όχι δεν χρειάζεται να μας το πει κανείς. Ήδη το ξέρουμε όλοι…
Αν ήταν «επιτυχημένο» δεν θα χρειαζόταν τροποποιήσεις για να «διασφαλιστεί η συνέχισή του». Ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου νομίζει ότι παίρνει «εύσημα επιτυχίας». Κι ύστερα προαναγγέλλει αγώνα για να αλλάξει την… «επιτυχία» του!
Αλλά ένα πράγμα δε θα αλλάξει ποτέ, όσες τροποποιήσεις του Μνημονίου κι αν γίνουν: ότι κάτω από το Μνημόνιο βρίσκεται η υπογραφή του κ. Παπανδρέου. Και ό,τι και να λέει ο κ. Παπανδρέου στους υπουργούς του, η Ελληνική ανεργία σήμερα είναι 15% και τα Ελληνικά spreads εκτοξεύονται και πάλι στις 1000 μ.β. Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά την υπογραφή του Μνημονίου και εξαιτίας του.
Ακόμη κι αν πείσει τους υπουργούς του, ο κ. Παπανδρέου δε μπορεί πλέον να κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό. Για την ακρίβεια, ούτε τους μετανάστες μπορεί να πείσει.
Τί μας είπε με τα λάθη και τις παραλείψεις του ο υπουργός Αποστασίας του Πολίτη; «Θέλεις πολιτικό άσυλο; Κρύψου πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο και γίνε νόμιμος συνομιλητής». Και στέλνει τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας να συνομιλούν με τους παράνομους. Δηλαδή, νομιμοποιεί η εκτελεστική εξουσία το διάλογο της δικαστικής εξουσίας με την παρανομία. Και σε λίγο, ο υπερυπουργός του των Εσωτερικών Τεμενάδων θα τροποποιήσει το δικό του νόμο για την ιθαγένεια: «Θέλεις νομιμοποίηση, κάνε απεργία πείνας»! Οδυνηρές οι συνέπειές της για το λαθρομετανάστη… Ολέθριες για τη χώρα…
Και συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου να παριστάνει τον ψεύτη βοσκό, αντί να κοιταχτεί στον καθρέφτη της Αυτογνωσίας. Όταν επί 18 μήνες το μόνο μέτρο που πήρε ήταν η υπογραφή του Μνημονίου. Όταν επί σαράντα ημέρες ετοίμαζε πράσινη κάρτα σε ένα μεταναστευτικό σκορποχώρι! Ας μην επείγεται, όμως.. Πολύ σύντομα θα πανηγυρίζει τα … σαράντα της κυβέρνησής του. Γιατί χθες το βράδυ αυτός άναψε το πράσινο φως σε όλους τους λαθρομετανάστες του σπαρασσόμενου αραβικού κόσμου. Δηλαδή το μαγαζί, αφού το διέσυρε και το έδεσε χειροπόδαρα επ’ αόριστον, θέλει να το δει και ξέφραγο αμπέλι.


Και για να μην ξεχνιόμαστε:
Ο κ. Παπανδρέου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ταυτίζεται ή όχι με τον σοσιαλιστή Θαπατέρο, που ταυτίζεται με την κα Μέρκελ;
Ο κ. Παπανδρέου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ταυτίζεται ή όχι με τους σοσιαλιστές συντρόφους Καντάφι, Μουμπάρακ, Μπεν Αλί; Μήπως ο σοσιαλισμός τον εμποδίζει να καταδικάσει τις αιματοχυσίες του καθεστώτος Καντάφι;
Τελικά ο κ. Παπανδρέου, μετά τον τέταρτο δρόμο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, αποφαίνεται: το κακό ΕΛΚ και ο καλός Σοσιαλισμός, οι κακές πράξεις των άλλων, οι αγαθοεργίες του ΠΑΣΟΚ.

Άβυσσος…

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Καταδρομική..με χιονοθύελα στην Κερατέα!


Αιφνιδιαστική επιχείρηση στην φρουρούμενη βάση των μηχανημάτων στην κορυφή του Ορβριόκαστρου, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα κάτοικοι της Λαυρεωτικής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πυρπολήθηκαν δύο από τα τρία χωματουργικά μηχανήματα του εργολάβου, ο οποίος έχει...
αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας.
Η καταδρομική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε εν μέσω ισχυρής χιονοθύελλας. Οι κάτοικοι αιφνιδίασαν τους περίπου 20 αστυνομικούς που με τέσσερα τζιπ φρουρούσαν τα μηχανήματα, τους ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν στόχος οι ίδιοι και στη συνέχεια, αφού έσπασαν με τσεκούρια τα τζάμια του φορτηγού και ενός σκαπτικού μηχανήματος, τα περιέλουσαν με βενζίνη και τα έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς.
Οι περίπου 25 κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, αμέσως μετά αποχώρησαν χωρίς να συγκρουστούν με την αστυνομία.

Nέα εκβιαστική πρόταση στην Ελλάδα για να παραιτηθεί τους δικαιώματός της να επεκτείνει να χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια με αντάλλαγμα την άρση του casus belli, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου



Nέα εκβιαστική πρόταση στην Ελλάδα για να παραιτηθεί τους δικαιώματός της να επεκτείνει να χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια με αντάλλαγμα την άρση του casus belli, αλλά και σαφή δήλωση και παραδοχή ότι συζητά με την ελληνική κυβέρνηση για να αλλάξει το καθεστώς του Αιγαίου, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με Έλληνες δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θράκη. Δηλαδή ο Α.Νταβούτογλου θεωρεί συμβατό με την διεθνή νομιμότητα το να απειλεί μια χώρα μία άλλη με πόλεμο επειδή η δεύτερη έχει ένα δικαίωμα που απορρέει από διεθνή συνθήκη!


Υποστήριξε ότι "Η απόφαση της τουρκικής Βουλής να προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δεν συνιστά casus belli (δηλαδή αιτία πολέμου), αλλά αποτελεί απάντηση σε προηγείθεισα απόφαση της ελληνικής Βουλής, η οποία καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση στα 12 μίλια". 
Εξέφρασε μάλιστα την αντίληψη ότι οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο βρίσκονται σε "θετικό σημείο" (σ.σ.: η κυβέρνηση Παπανδρέου ακόμα αρνείται ότι διαπραγματεύεται με την Τουρκία για το καθεστώς του Αιγαίου!) και ότι "Θα πρέπει να προκύψει ένα νέο καθεστώς για το Αιγαίο, το οποίο θα εξυπηρετεί εξίσου τα συμφέροντα των δύο χωρών, χαρακτηρίζοντας το αρχιπέλαγος, απο νομικής πλευράς, ως την «δυσκολότερη θάλασσα του κόσμου».
Επανέλαβε μάλιστα ότι "Η Τουρκία δεν έχει επιθετικές βλέψεις απέναντι στην Ελλάδα και δεν επιβουλεύεται τα ελληνικά νησιά" (σ.σ.: απλώς θέλει να μην έχουν υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο, ούτε FIR). Ως προς τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών, αυτές, κατά τον κ. Νταβούτογλου, "Οφείλονται σε διαφορετική ερμηνεία ως προς το καθεστώς του εναερίου χώρου του Αιγαίου και πάντως έχουν μειωθεί, συμβάλοντας έτσι στη μείωση της έντασης" (ψεύδος, αλλά μικρή σημασία έχει μπροστά σε όλα τα άλλα που είπε). 
Είπε μάλιστα ότι θα πρέπει κάποτε η ελληνική και η τουρκική σημαία να κυματίζουν η μια δίπλα στην άλλη, σε ένδειξη φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Ως προς το Κυπριακό ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε τη γνωστή τουρκική θέση ότι η Αγκυρα έδειξε την καλή της θέληση για την εξεύρεση λύσης με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αδιαλλαξία. Είπε μάλιστα ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν να μην υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, να μην υπάρξει λύση του Κυπριακού και να μην συμφωνηθεί ένα νέο καθεστώς για το Αιγαίο. 
To εντυπωσιακό και ύποπτο ταυτοχρόνως είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ παρακολουθούν τις κινήσεις και δηλώσεις Νταβούτρογλου επί ελληνικού εδάφους ως να είναι προσυμφωνημένες. Ήτοι, καμία αντίδραση...

Στέλεχος μεγάλης ελληνική τράπεζας αποκαλύπτει: Τι είναι το Fractional reserve banking



Στέλεχος μεγαλης ελληνικης τράπεζας

Σχεδόν όλες οι οικονομίες του πλανήτη λειτουργούν σύμφωνα με το διεθνές σύστημα του "fractional reserve banking" (κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα). Όλα όσα κάνεις από την ώρα που σηκώνεσαι από το κρεβάτι μέχρι την ώρα που πας πάλι να κοιμηθείς είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με το "fractional reserve banking".



Παρ' όλο αυτά όχι μόνο ο μέσος πολίτης αλλά ακόμα και αρκετοί απόφοιτοι οικονομικών πανεπιστημίων δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως πραγματικά λειτουργεί αυτό το σύστημα. Γιατί εάν είχαν ιδέα θα είχαν επαναστατήσει!!!!!! Και όσοι έχουν ιδέα και δεν επαναστατούν είναι είτε γιατί τους συμφέρει είτε γιατί το αποδέχονται σαν μέρος της δημοκρατίας, καθώς κατάφερε, μετά από αγώνες αιώνων από τους τραπεζίτες, να είναι πλήρως νόμιμο.

Εάν ρωτήσεις έναν οικονομολόγο να σου εξηγήσει τι σημαίνει "fractional reserve banking", θα σε βομβαρδίσει με 5 κάρα μακροοικονομικές ορολογίες και άλλα 10 κάρα μαθηματικές εξισώσεις και στο τέλος θα νιώσεις βλάκας και θα πιστέψεις ότι το "fractional reserve banking" είναι η ενδέκατη εντολή. Σε ορολογία της καθομιλούμενης και με πιο απλά μαθηματικά "fractional reserve banking" σημαίνει ότι από κάθε περίπου 1.000 δολάρια αποθεματικών κεφαλαίων μιας τράπεζας, το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργεί περίπου 100.000 δολάρια ζεστό χρήμα.

Δηλαδή κάθε φορά που παίρνεις δάνειο από την τράπεζα στην ουσία η τράπεζα δημιουργεί από κοπανιστό αέρα ζεστό χρήμα το οποίο καλείσαι μετά να το αποπληρώσεις με τοκογλυφικό επιτόκιο. Εάν πιστεύεις ότι η τράπεζα σου δανείζει τα χρήματα που έχει από τις καταθέσεις των άλλων, τότε είσαι πιο βαθιά νυχτωμένος από αυτόν που «νύχτωσε χωρίς φεγγάρι»... Άλλο τόσο νυχτωμένος είσαι εάν νομίζεις ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούν το χρήμα που έχεις στον λογαριασμό σου...
Η διεθνής μαφία των πλούσιων τραπεζιτών, όχι μόνο διαφθείρει το πολιτικό σύστημα για να στηρίξει με νόμους το άρρωστο "fractional reserve banking", το οποίο εξυπηρετεί μόνο αυτούς, αλλά επί πλέον καταφέρνει να το κρατάει μακριά και από την ενημέρωση, καθώς τόσο από τα σχολεία όσο και από τον τύπο, την τηλεόραση και το σινεμά δεν έμαθες ποτέ από που έρχονται τα χαρτονομίσματα που κρατάς στα χέρια σου κάθε μέρα.

Δεν έμαθες ποτέ για την μεγαλύτερη κομπίνα την ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία είναι ενορχηστρωμένη από την πλούσια ολιγαρχία που διαφθείρει τους πολιτικούς ή τους σκοτώνει εάν τύχει να είναι τίμιοι και δεν διαφθείρονται. Η πραγματική δημοκρατία δεν έρχεται με πορείες, πέτρες, μολότοφ και φασαρίες. Με βία σκοτώνονται μόνο αθώοι άνθρωποι. Όμως όλοι οι Γολιάθ έχουν την αχίλλεια πτέρνα τους. Η παγκοσμιοποίηση της τραπεζικής ολιγαρχίας έχει μια αχίλλειο πτέρνα που λέγεται «bank run» (τρέχω στην τράπεζα να πάρω τα λεφτά μου). Μπορείτε αναίμακτα, νόμιμα και συνταγματικά να τους κερδίσετε παίρνοντας απλά τα λεφτά σας από τις τράπεζες.

Χρειάζονται μόνο 500 άνθρωποι, οι οποίοι θα κάνουν ουρές απέξω από 10 διαφορετικές και ισχυρές τράπεζες σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, για να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα που θα βάλει μπρος τον μηχανισμό του self-fulfilling prophecy (η προφητεία που βγαίνει αληθινή επειδή προφητεύτηκε).

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ενορχήστρωση όχι μόνο από τίμιους ανθρώπους αλλά και από ανθρώπους με ελεύθερο μυαλό, οι οποίοι δεν έχουν φαει την προπαγάνδα της ολιγαρχίας που λέει ότι θα είναι ολική καταστροφή εάν γίνει αποσταθεροποίηση του νομισματικού και τραπεζικού συστήματος.
Εάν γίνει αυτό απλώς εμείς θα ελευθερωθούμε και αυτοί θα χάσουν τις αμύθητες περιούσιες τους.

Γιατί θα ελευθερωθούμε εάν το χρήμα θα δημιουργείται από τις κυβερνήσεις άτοκα και όχι από τύπους σαν τον Rockefeller, Rothschild, Morgan, Stanley και τους άλλους έντοκα. Γιατί το έλλειμμα της μικρής ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones;;;; Επειδή είμαστε στο κέντρο των προβολέων της παγκόσμιας δημοσιότητας.

Τώρα που όλοι κοιτάνε την Ελλάδα είναι ευκαιρία για την οικονομική επανάσταση του φτωχού και του μέσου έλληνα, καθώς θα τους κερδίσετε με τα ίδια τους τα όπλα εάν κάνετε ανάληψη τα εικονικά λεφτά του "fractional reserve banking" από τις τράπεζες. Θα τους κερδίσετε γιατί δεν τα έχουν σε χαρτονομίσματα να στα δώσουν!!! Και κανείς έλληνας δεν θα χάσει τα λεφτά του, καθώς είμαστε μόνο το 2% της οικονομίας της Ευρώπης και η ΕΚΤ θα στηρίξει τις καταθέσεις, για τον ίδιο λόγο που στηρίζει τώρα την πτώχευση μας. Για να την γλιτώσουν και αυτοί. Απλούστατα τώρα που μας κοιτάει όλος ο πλανήτης, εάν γίνει ένα μαζικό bank run στην Ελλάδα, θα δημιουργηθεί μια παγκόσμια αναστάτωση η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους έντιμους πολιτικούς, (ναι υπάρχουν και αυτοί!) να βγουν μπροστά και να καταδείξουν τον λόγο που υποφέρουν οι λαοί στον πλανήτη.
Το ξέρουν καλά οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει να γίνει γενικευμένο bank run ακόμα και σε μικρές οικονομίες, όπως είναι η ελληνική. Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν στήσει ένα ντόμινο που είναι τόσο ισχυρό όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος μιας αλυσίδας. Αλλά είναι τόσο καλά οργανωμένοι οι τραπεζίτες που ακόμα και οι έντιμοι άνθρωποι έχουν φαει την προπαγάνδα για κατάρρευση του κοινωνικού ιστού εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Οι επιστολές της 17 Νοέμβρη γινόντουσαν πρωτοσέλιδο. Η δική μου θα καταλήξει στα σκουπίδια. Εάν την είχα αφήσει πάνω στο πτώμα ενός από τους εκατοντάδες διεφθαρμένους έλληνες πολιτικούς, θα είχε γίνει και η δική μου πρωτοσέλιδο. Στα media το αίμα και η βία πουλάει αλλά εγώ, εκτός του ότι αντιπαθώ την βία πιο πολύ από τις τράπεζες, ξέρω πολύ καλά ότι η βία εξυπηρετεί μόνο την πλουτοκρατική τραπεζική ολιγαρχία.

Τώρα που μας κοιτάει όλος ο πλανήτης θα πάρει στο ΠΑΜΕ και στους άλλους φορείς της κοινοβουλευτικής αριστεράς, που υποτίθεται ότι είναι προστάτες των συμφερόντων των εργατών και υπέρμαχοι της δίκαιης κατανομής του πλούτου, μια μόνο βδομάδα να νικήσουν τις τράπεζες, καθώς πολύ εύκολα μπορούν να οργανώσουν ένα γενικό bank run σε όλες τις τράπεζες. Αλλά αντί για αυτό κάνουν και θα κάνουν απεργίες και πορείες ώστε, άθελα τους, να δίνουν κάλυμμα είτε στα ανεγκέφαλα αναρχικοειδή των Εξαρχείων είτε στα ορθόδοξα χριστιανικά φασιστοειδή να πετάνε μολότοφ και να στέλνουν αθώους ανθρώπους στον τάφο και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη εκεί που είναι τόσα χρόνια... Στο περιθώριο...

Τον ληστρικό μηχανισμό του "fractional reserve banking" δεν τον αντιλαμβάνονται ακόμα και άνθρωποι που έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο ποσό μάλλον ο μέσος καθημερινός άνθρωπος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μορφωμένοι και έντιμοι άνθρωποι, που έχουν είτε κάποια ηγετική θέση είτε απολαμβάνουν ευρεία αποδοχή στην ελληνική κοινωνία, θα προσπαθήσουν να τον καταλάβουν. Γιατί αν τον ξέρουν ήδη και δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα ένα μαζικό bank run, τότε είτε είναι αφελείς και έχουν φαει στην μάπα την προπαγάνδα περί διάλυσης του κοινωνικού ιστού είτε προστατεύουν την αληθινή τους ταυτότητα, η οποία είναι: είμαι αριστερός για τα πλήθη και δεξιός για την τσέπη μου.

Ο Λαζόπουλος, ο οποίος αποτελεί την μοναδική αντιπολιτευτική φωνή στην Ελλάδα, (και με αφήνει πλήρως αδιάφορο ακόμα και 10 εκατομμύρια να έπαιρνε για κάθε επεισόδιο), σε μια εκπομπή του στην τηλεόραση την προηγούμενη βδομάδα διάβασε μια μακροσκελή επιστολή του κυρίου Θεοδωράκη, ο οποίος δεν έπεσε στην εύκολη παγίδα, ότι δηλαδή φταινε μόνο οι διεφθαρμένοι έλληνες πολιτικοί, αλλά έδειξε την κυρία αιτία του ολέθρου, η οποία είναι στην άλλη μεριά του ατλαντικού.

Είμαι πολύ μικρός, τόσο σε ηλικία όσο και σε προσωπικότητα, αλλά θα κάνω την υπερβολή να εξηγήσω λίγο τι εννοούσε ο κύριος Θεοδωράκης. Σίγουρα δεν εννοούσε τους κοινούς αμερικανούς πολίτες. Επίσης δεν εννοούσε τον Obama και τους υπόλοιπους στο κογκρέσο των ΗΠΑ. Ο κύριος Θεοδωράκης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανών πολιτικών είναι μαριονέτες των οποίων τα νήματα κινεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, δηλαδή η Federal Reserve ή αλλιώς Fed. Τώρα θα αναρωτηθείς! Μα καλά η Fed είναι η κρατική τράπεζα των αμερικανών. Ουπς!! Εδώ είναι η κομπίνα που κατάφεραν οι διαφόρων εθνικοτήτων ιδιώτες τραπεζίτες να περάσουν το 1913 από το κογκρέσο των ΗΠΑ. Ονόμασαν την ιδιωτική κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Federal για να νομίσουν τα αμερικανάκια ότι είναι κρατική... Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο τα αμερικανάκια που το νομίζουν αυτό...

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Woodrow Wilson, ο οποίος και υπέγραψε το Federal Reserve Act του 1913, ήταν ένας ανάμεσα σε αυτούς που το μετάνιωσαν αργότερα. Η πηγή όλων των προβλημάτων όλων των λαών, συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού, είναι οι τράπεζες όλου του πλανήτη με πρώτη την ιδιωτική Federal Reserve, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διεθνούς τραπεζικής κλίκας και όχι μόνο των αμερικάνων. Απλά οι αμερικάνοι έχουν πολύ καλό στρατό και γι αυτό η διεθνής τραπεζική μαφία έστησε το κεντρικό μαγαζί στην Αμερική.

Εάν τύχει κανένας τύπος σαν τον Saddam Hussein που δεν χρηματίζεται και δεν μπορεί η CIA να τον σκοτώσει γιατί τον φυλάνε καλά, κινεί ο ιδιωτικός Federal Reserve τα νήματα και η μαριονέτα που άκουει στο όνομα μπαμπάς-γιος Bush ή Clinton ή Obama στέλνει τον στρατό και καθαρίζει τον Saddam μαζί με μωρά, έγκυες γυναίκες, μικρούς και μεγάλους που οι τραπεζίτες ονομάζουν collateral damage.

Και μετά ο Fed μέσω των πολυεθνικών αμερικάνικων και μη επιχειρήσεων «αναστηλώνει και εκδημοκρατίζει» το Iraq, δηλαδή λεηλατεί τους φυσικούς του πόρους. Ποιος, για το όνομα του όποιου θεού και να υπάρχει, μπορεί να πιστέψει ότι ο βλακο-μπους κυβερνούσε την Αμερική και άρα τον κόσμο... έλεος!!!

Πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα του "fractional reserve banking" είναι ένα παγκόσμιο μαγαζί με κεντρικά γραφεία στην Αμερική. Είτε ελληνικές είτε αφρικανικές είναι οι τράπεζες, μόνο τα συμφέροντα της ιδιωτικής Federal Reserve εξυπηρετούν και άρα τα δικά τους. Και το κάνουν αυτό εις βάρος όλων των λαών συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού γιατί το "fractional reserve banking" μπορεί να επιβιώσει μόνο εάν δημιουργούνται χρέη παντού.

Έχουν δώσει αγώνες αμερικανοί πολιτικοί, ακόμα και πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Andrew Jackson 1829-1837, για να απαγκιστρώσουν το έθνος τους από όλες τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες που ανά τους αιώνες προσπαθούσαν να στήσουν (και τελικά έστησαν) στην Αμερική οι άπληστοι τραπεζίτες διαφόρων εθνικοτήτων.


Ο Mayer Amschel Rothschild δεν ήταν αμερικανός. Γερμανο-εβραίος ήταν... όπως και τα 5 παιδιά του που μοίρασε πριν από διακόσα χρόνια σε όλη την Ευρώπη για να κάνουν τράπεζες και να κατακτήσουν όλο τον κόσμο... Πόσες Rothschild οικογένειες λες να υπάρχουν σκορπισμένες σε όλη τη γη στα διακόσα χρόνια που πέρασαν;;; Όσες και να είναι, αυτές και μερικές άλλες κάνουν κουμάντο τις τύχες όλων των λαών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σου φαίνεται παράξενο ότι μερικές οικογένειες μπορούν να κουμαντάρουν όλο τον κόσμο; Εδώ στο Greece δύο οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα για 35 χρόνια και ακόμα δεν ήρθε το τέλος... Ο Καραμανλής έχει δίδυμα και ο Γιωργάκης τον Ανδρέα και την Μαργαρίτα... Τα παιδιά σου σε λίγα χρόνια από τώρα θα φωνάζουν: «εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα»...
Δες την αλήθεια: θες μόνο 2 τσοπανόσκυλα για να φυλάξεις 500 πρόβατα! Στον πλανήτη γη υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια πρόβατα και 100 χιλιάδες τσοπανόσκυλα... Και εγώ πρόβατο είμαι αλλά τουλάχιστον το ξέρω...
«bank run» όλα τα πρόβατα μαζί μπας και φύγουν τα τσοπανόσκυλα

Πασάδες και ραγιάδες – Αντί να τον στείλουν σπίτι του, στρώνουν “κόκκινα χαλιά” από την Αθήνα ως τη Θράκη



Οι Τούρκοι πάντοτε διάβαζαν την Ιστορία ως…πασάδες. Την έκοβαν και την έραβαν στα μέτρα τους για να δικαιολογήσουν διαχρονικά τα εγκλήματά τους εις βάρος των άλλων λαών. Δια στόματος Αχμέτ Νταβούτογλου, Υπουργού Εξωτερικών, που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας, η διαχρονική τουρκική προκλητικότητα επανήλθε στο προσκήνιο. Το Καστελόριζο, δήλωσε ο τούρκος προσκεκλημένος δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στη Μεσόγειο. Κάτι παρόμοιο με τις προοδευτικές απόψεις …”το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”. Τα ίδια υποστήριξε και για τα τουρκικά πολεμικά που ονειρεύονται να ελλιμενιστούν στο Πασαλιμάνι για καφέ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι για άλλη μια φορά οι Κυβερνώντες αντέδρασαν ως ραγιάδες και γιουσουφάκια, για να μην στεναχωρήσουν το πασά. Αντί να τον στείλουν σπίτι του στρώνουν “κόκκινα χαλιά” από την Αθήνα ως τη Θράκη.Τι κρίμα…

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ – Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ