Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

''Είναι ο Πυρσός που περνά χέρι με το χέρι από γενιά σε γενιά''

Είναι ο Πυρσός που περνά χέρι με το χέρι από γενιά σε γενιά...Κώστας Καραμανλής..Ακολουθεί βίντεο του φυσικού Ηγέτη της Κεντροδεξιάς της Ελλάδας..!

23/04/2015
#

''Είναι ο Πυρσός που περνά χέρι με το χέρι από γενιά σε γενιά'' 

Κώστας Καραμανλής 

''Είναι όλα αυτά τα μεγάλα που μας ενώνουν, κρατήστε αναμμένη  τη φλόγα των κοινών ιδανικών'' 

Κώστας Καραμανλής 

Να είστε υπερήφανοι που δίνετε μάχες του σήμερα για την Ελλάδα του αύριο'' 

Κώστας Καραμανλής

Ο Καραμανλής ποτέ δεν είπε κάτι, τυχαία. Πάντα για ότι έλεγε, υπήρχε λόγος.
Και η αναφορά του λοιπόν στο πραγματικό έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας, τον πυρσό, μόνο τυχαία δεν ήταν.
Κάποιοι όμως αποφάσισαν να εξαφανίσουν τον πυρσό και να τον αντικαταστήσουν με ένα σκουλήκι.
Θέλοντας να στείλουν το μήνυμα της αρχής του τέλους της παράταξης.
Γιατί ο πυρσός, αποτελούσε την φωτογραφία της ψυχής του νεοδημοκράτη.
Θα μου πείτε και ο αντικαταστάτης του πυρσού, το σκουλήκι, δεν αποτελεί την φωτογραφία της ψυχής των νεόκοπων εμπνευστών του;
Ότι έχει ο καθένας, δείχνει!!!


http://www.newrussia.gr/

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

EIMAΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.. ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

##
EIMAΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ..
ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ [ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ!!!]..
ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ''ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ''Ο SOUTH STREAM..
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΒΑΛΕ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ..ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ,ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΥΠΕΞ Ν.ΚΟΝΤΖΙΑΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ''ΜΕΓΑΛΗ''ΜΠΑΛΑ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΣΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ..ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ [ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ] ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΝΩΔΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ;ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ;
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ..
ΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΠΟΥ Η Π...Α ΚΑΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ..ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
Γι΄αυτό πάντα λέγαμε ότι ο Τσίπρας, δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο, του Κώστα Καραμανλή.
Ένας άνθρωπος που απλά προσπαθεί να μοιάσει στον πιο επιτυχημένο πολιτικό ηγέτη της τελευταίας εικοσαετίας.
Λειτουργούσε θέλοντας να κλέψει λίγο από την λάμψη του.
Για να αναδειχθεί κάπως κι αυτός.
Να του πούνε ότι είναι ο νέος Καραμανλής, για να εδραιωθεί. 
Όμως Καραμανλής γεννιέσαι και δεν γίνεσαι.
Και στην πολιτική, η ώρα που θα αναγκαστείς να δείξεις αυτό που έχεις ανάμεσα στα σκέλια σου, δεν αργεί να έρθει.
Και εκεί, δεν καλύπτεσαι με μιμητισμούς.
Οι μεγάλες αποφάσεις, είναι για τους μεγάλους ηγέτες.
Και τα νανάκια όταν καλούνται να πάρουν αποφάσεις δυσανάλογες της κορμοστασιά τους, πάντα τα κάνουν θάλασσα.
Από την μία χαιρόμαστε που για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι ένας είναι ο ηγέτης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Καραμανλής.
Από την άλλη στεναχωριόμαστε που για μία ακόμη φορά η πατρίδα, θα πληρώσει τους τσογλανισμούς των μαθητευόμενων μάγων.
Όμως αυτό μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους.
Γιατί φέρνει την επιστροφή του ενός και μοναδικού ηγέτη, ακόμη πιο κοντά.
Ευχόμαστε να μη γίνουμε μάντες κακών.
Όμως είμαστε περίεργοι να δούμε την αντίδραση σας, όταν θα ανοίξετε το δέμα που θα παραλάβετε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα περιμένετε το μαγικό ραβδί, αλλά θα σας προκύψει ο φούφουτος.
Και τότε τα ψέματα τελειώνουν.
Καταλάβατε ρε νανάκια γιατί ο Καραμανλής αναγνωρίζεται από όλους τους παγκόσμιους ηγέτες;
Καταλάβατε γιατί ακόμη και οι πλανητάρχες συζητούν μαζί του και δεν του υπαγορεύουν;
Γιατί ο λόγος του είναι συμβόλαιο.
Άγνωστες έννοιες για σας.
Γι΄αυτό και το 3% είναι κοντά!!!
http://www.newrussia.gr/

ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΛΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ

«Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.». Η δήλωση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου από το Καστελόριζο.


https://twitter.com/V_Siriopoulos/status/591157672520589312

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

….[….]….
“Τα πιο φλογερά  μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)
…[…]…
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009
[UPDATE 05/10/2010]
Αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Untermstrich” ο πρώην υπουργός οικονομικών Peer Steinbruck, ότι τον Ιανουάριο του 2009συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Real.gr εδώ http://www.real.gr/
ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
Ο Καραμανλής προσπαθεί να πάρει μέτρα, αλλά ο ΓΑΠ υποσκάπτει την προσπάθεια, δημιουργώντας αδιέξοδο! Από τον Αύγουστο 2009 μάλιστα, εκβιάζει με την Εκλογή Προέδρου!
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009
[UPDATE 22/12/2010]
Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τον Απρίλιο του 2009επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση σύμφωνα με το σημείωμα της 3/3. Σύμφωνα, δε, με το Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω». Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.
Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή (στις 21/12/2010) εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.
Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ!
Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Από τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν τις εκλογές ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους η είδηση στηνΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδω: http://news.kathimerini.gr/
Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα “Λεφτά Υπάρχουν” ! Υστεροβουλο; Ο νοών…
Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε τη κατάσταση της οικονομίας πριν αναλάβει την εξουσία.
Στην Αρχή λοιδόρησαν, κατά την πάγια προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά είχαμε κι άλλες δηλώσεις και μάλιστα μερικές μέρες μετά την ΔΕΘ!
Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Αλμούνια,στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 έκανε δημόσια ανακοίνωση, στην οποία επεσήμαινε τα ακόλουθα:
«Όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί ηγέτες που συμμετέχουν στις εκλογές και είναι πιθανόν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές, γνωρίζουν την κατάσταση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση – όποια κι αν είναι αυτή – θα πρέπει να ενημερώσει στα τέλη Οκτωβρίου την Επιτροπή για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει σε ό,τι αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε το Νοέμβριο να προβούμε σε μια αξιολόγηση, προκειμένου να διακριβώσουμε κατά πόσον έχει ληφθεί αποτελεσματική δράση για την επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος. Με βάση αυτή, θα λάβουμε στις αρχές του επόμενου χρόνου τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας». ΠΗΓΗ Το βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασίου “Με τη γλώσσα των αριθμών, Η αλήθεια για την οικονομία”
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλωνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδω: http://www.ethnos.gr
To βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη
Ομως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο να αναλάβει την εξουσία και κράτος σταματάει να λειτουργεί, με τις “νέες ιδέες” του ΓΑΠ, βιογραφικά, συνεντεύξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με ειδικούς από το εξωτερικό. Δημόσιες υπηρεσίες είναι ακέφαλες για μήνες.
Πως θα πάνε την χώρα στο ΔΝΤ;
Η παραδοχή αυτή του κ.Σαχινίδη μας οδηγεί σε τρία ακόμη συμπεράσματα.
Πρώτον γιατί τόση σπουδή να πάμε στο ΔΝΤ όταν δεν μπορεί να δώσει πάνω από 30δις; Υπήρξε αντάλλαγμα ή άλλο όφελος που δεν το ξέρουμε;
Δευτερόν εξηγεί και δικαιολογεί την αντίδραση της κ.Μέρκελ!Την έφεραν προ τετελεσμένων. Πριν πάρουν μέτρα, πριν προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν την Οικονομία, της πήγαν το πακέτο ΔΝΤ! Και μετά με υποκριτικό τρόπο για Οσκαρ μιλούσαν για την “δήθεν” απειλή στην προσφυγή στο ΔΝΤ αν δεν δώσει τα λέφτα η Ευρώπη!
Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι συμβουλοι του ομως, γνωριζαν πολυ καλα οτι η αμφισβητηση του Μααστριχτ θα επισυρει την οργη και αντιδραση της Γερμανιας.
(1) Οι Γερμανοι εκαναν τα στραβα ματια σε αποκρυψεις στοιχειων απο χωρες που δεν τα εβγαζαν περα για να μη διαταραχθει η ευρωζωνη αλλα δεν θα ανεχονταν ανοιχτη αμφισβητηση της συνθηκης.
Η ανακοινωση μεγαλου ελλειμματος και η αρνηση να παρει μετρα ηταν αυτο ακριβως : ανοιχτη αμφισβητηση του Μααστριχτ και προκαλεσε την ελληνογερμανικη κριση.
(2) Οι αγορες που μεχρι τοτε υπεθεταν οτι πισω απο ολη την ευρωζωνη στεκεται η Γερμανια αναστατωθηκαν οταν ειδαν τη ρηξη Ελλαδος – Γερμανιας που σημαινε οτι δεν θα καλυπταν την Ελλαδα οι Γερμανοι.
Τρίτον και ποιο “υποπτο” ήταν η αιτιολόγηση της Προσφυγής!Η Ελλάδα πιεζόταν από την εξωτερική κρίση αλλά κι από το δικό της εσωτερικό χρέος, αλλά το εγχώριο τραπεζικό σύστημα κι η αγορά, παρά τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειαζόντουσταν, δεν αντιμετώπιζε πρόβληματα. Οι τραπεζικές επισφάλειες ήταν από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, οι τράπεζες εύρωστες ενώ και η αγορά ακινήτων μόνο “φούσκα” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, το αντίθετο οι Ελληνες όντας μετρημένοι , ήταν, κατά την συντριπτική πλειοψηφία τους, προσεκτικοί. Αντίθετα δηλαδή με τους Ισλανδούς όπου πτώχευσαν οι ίδιες οι Τράπεζες ή τους Ιρλανδούς που έσκασε η φούσκα στην Αγορά Ακινήτων και συμπαρέσυρε ολόκληρη την Χώρα! Ενώ οι μεν Ισλανδοί με δημοψήφισμα (98% !) έδιωξαν τους Πιστωτές τους, ενώ οιΙρλανδοί έκαναν ο,τι μπορούσαν να αποφύγουν την εξωτερική βοήθεια, δανειζόμενοι με αστρονομικά επιτόκια μέχρι το θέρος του 2011 !
Παραδόξως η Ελληνική Κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να αποφύγει την πιέση των Αγορών έκανε το πάν να παρουσιάσει την Οικονομική Κατάσταση της Ελλάδος, ακόμη χειρότερη από ότι ήταν!
Θα μπορούσε δηλαδή είτε να κάνει απογραφή, και να δηλώσει έστω και μικροκομματικά, ότι παρέλαβε καμμένη γη, αλλά τουλάχιστον να έχει μια καθαρή εικόνα των οικονομικών της χώρας, είτε να απολύψει τις όποιες παρατυπίες, αν υπήρχαν, της προηγουμένης κυβέρνησης και να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις των Αριθμών.
Εκανέ κάτι χειρότερο! Μαγείρεψε τα μεγέθη του Προυπολογισμού για να παρουσιάσει την όσο την δυνατόν χειρότερη εικόνα των Οικονομικών! Αυτό από μια κυβέρνηση που θέλει να σώσει την Χώρα! Εχουμε συνηθήσει στην Ελλάδα την μικροπολιτική, αλλά αυτό δεν στρεφόταν κατά την ΝΔ μόνο, αλλά κατά ολόκληρης της Χώρας!
Τι ακριβώς Εκαναν;
Πιο συγκεκριμένα το δημόσιο έλλειμα διογκώθηκε με τις εξής ενέργειες –
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο. Ακόμη και στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ
  • προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείποντανκατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους,πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση
  • με τους προμηθευτές για να περιορίσει την οφειλή.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση τουεπιδόματος αλληλεγγύης.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚπου αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα) χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου.
  • Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, .έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδαΗ υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, για να φθάσει στο σύνολο του έτους περίπου στα 3 δισ. ευρώ! Δηλαδή, στο τελευταίο τρίμηνο οι απώλειες εσόδων ήταν διπλάσιες από ό,τι στο 9μηνο που ήμασταν κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση κατάφερνε να διατηρήσει τις, έστω και μη ικανοποιητικές κατά το ΠΑΣΟΚ, επιδόσεις της ΝΔ στο διάστημα που είχε την ευθύνη, (αν για παράδειγμα δεν καθυστερούσε τρεις μήνες να τοποθετήσει γενικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών) τότε ο προϋπολογισμός θα είχε επιπλέον έσοδα 1,7 δισ. ευρώ.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Οι συμβουλές των Ειδικών ποιές ήταν;
Από τα γεγονότα μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ενας από τους συμβούλους ήταν κι ο Soros.
Στις 7/11/2009 Επισκέπτεται τον ΓΑΠ ο Σορος
Είδηση στην Καθημερινή εδώ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Στις 8 Δεκεμβρίου 2009 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».
Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, τρείς μέρες μετά, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Αρχισε το Σορτάρισμα!
Ειδηση στο ΑΝΤΙ εδώ : http://www.antinews.gr/?p=41425
[UPDATE 13/7/2010]
Ερώτηση της Βάσω Παπανδρέου για το θέμα !
Ακολούθησαν στα ΜΜΕ οι ακατανόητες, τότε, δηλώσεις των στελεχών ΠΑΣΟΚ του τύπου “δεν υπαρχει σάλιο”“Τιτανικός”. Τα sread από 160 πριν τις εκλογές εκτοξεύονται!
Οπως στις 11 Δεκεμβρίου που είπε ότι είμαστε διεφθαρμένοι από την κορυφή ως τα νύχια! Θαυμάστε τον σε CNBC
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Παρά όμως την σπέκουλα του Πρωθυπουργού και το πόλεμο που έκανε εναντίων της ίδια του της χώρας (δεν εννοώ τις ΗΠΑ) το Ιανουάριομπορέσαμε πάλι (!) να δανειστούμε, χωρίς εξωτερική βοήθεια!
Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο ούτε σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή! Η Ελλάδα δεν είχε παρά να επαναλάβει τη διεργασία που οδήγησε στον επιτυχή δανεισμό 8 δις ευρώ, με προσφορά 25 (ναι, είκοσι πέντε!) δις ευρώ, την 25η Ιανουαρίου 2010.
Πέντε ημέρες μετά στις 30 Ιανουαρίου 2010 δίνει συνέντευξη στο Euronews και μας λέει διεφθαρμένους!
Πως δανειστήκαμε στις 25 Ιανουαρίου;
[UPDATE 15/9/2010]
Τι είχε συμβεί ακριβώς τότε;
Με την εγκληματική μετεκλογική αδράνεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, να μην παίρνει μέτρα, παρά το υψηλό έλλειμμα (ας θυμηθούμε ξανά το «ξεκολλήστε» του Σαμαρά), η χώρα είχε φθάσει και τότε σε οριακό σημείο σχετικά με τη δυνατότητα δανεισμού της. Οι αγορές αμφισβητούσαν ανοικτά την πιστοληπτική μας ικανότητα. Το spread είχε πάρει για τα καλά την ανηφόρα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήλθε σε συμφωνία με πέντε σημαντικές τράπεζες, τις οποίες όρισε (έναντι αδρής προμήθειας) αναδόχους της έκδοσης 5ετών ομολόγων, που προγραμμάτισε για τις 25 Ιανουαρίουυπό τον όρο να εγγυηθούν την αγορά ενός ελαχίστου ποσού ομολόγων από τη δημοπρασία, ύψους 500 έως 600 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο ζητούσε με 5 δις από τη δημοπρασία, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.
Η ίδια η παροχή εγγύησης από μεγάλες διεθνείς τράπεζες ήταν μια τέλεια ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι δεν θα χρεοκοπούσε η οικονομία μας, που προκάλεσε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους. Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Για μία μόνον δημοπρασία ομολόγων!
Με τεσσεράμιση τέτοιες δημοπρασίες καλύπταμε τα 110 δις, που «εξασφάλισε» (για τρία χρόνια και σε πολλές δόσεις) ο «εθνοσωτήρας» ΓΑΠ, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας! (Η Ειδησηantinews.gr)
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Ξαναβγαίνει στην υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN, μήπως και δεν το άκουσαν καλά αυτοί που μας δάνεισαν !Μας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους κι ο ΓΑΠ βγαίνει στο CNN και λέει ότι είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ ! ! ! ! !
Δείτε την συνέντευξη του ! http://www.tubechop.com/watch/97258
Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ(Oργανισμός Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους) ο Πέτρος Χριστοδούλου.Ποιός είναι αυτός; Ας διαβάσουμε τι γράφει η Le Monde
Στην Ευρώπη, η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς για να εδραιώσουν την εξουσία της.
Ο Πέτρος Χριστοδούλου δεν ενδιαφέρεται για τα κομπλιμέντα από όπου και να προέρχονται αυτά. Από όταν ήταν έφηβος, αυτός ο πρώτος μαθητής της τάξης άκουγε τα καλύτερα για το πρόσωπο του. Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της διαχείρισης διαθεσίμων της Τράπεζας της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, που διατάχθηκε από την FED, για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για το ελληνικό χρέος και σχετίζονται με την Goldman Sachs και άλλους οίκους.
Ο νεοϋρκέζικος οίκος φαίνεται ότι πληρωνόταν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ελληνική κυβέρνηση, κερδοσκοπώντας στο χρέος της χώρας…” (3)(Ανιχνεύσεις ΕΤ3)
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, όμως, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. H είδηση ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εδώ: www.topontiki.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σήμερα έχουμε... εθνική «επέτειο» αναδημιουργίας, προόδου κι ανάπτυξης!

Giorgos Zacharakis's photo.
Σήμερα έχουμε... «επέτειο»! Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από πέντε χρόνια, στις 23 Απρίλη του 2010. .. Καστελόριζο!!
Ο πατροκτόνος φραγκοφονιάς, ο εθνικός ολετήρας, τα είχε όλα προσχεδιάσει στην εντέλεια... με τον φίλο του... Και όχι μόνον κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά συνομιλεί επί 2ωρο με τον αντιμνημονιακό πρωθυπουργό Τσίπρα!
Μετά από τόσα μνημόνια, τόσους εφαρμοστικούς, τόσα μεσοπρόθεσμα, τόσες περικοπές, τόσες κλοπές, τόσα λουκέτα, τόση ανεργία, τόση δυστυχία, εκείνο που μας «υποσχέθηκαν» ήταν ότι αφού θα μας έχουν λεηλατήσει, αφού θα μας έχουν εξαθλιώσει, αφού θα μας έχουν μετατρέψει σε κανονικούς είλωτες, έτσι, λεηλατημένους, εξαθλιωμένους και είλωτες, με κατεστραμμένες δυο γενιές Ελλήνων, η Ελλάδα θα έχει οδηγηθεί στο ίδιο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν τα μαρτύρια!
Αυτός είναι ο δρόμος τους, ο «μονόδρομός» τους. Αυτή είναι η «ευεργεσία» και η «σωτηρία»: Η… υπόσχεση πως μέσα από αυτή την πολιτική, στις 23 Απρίλη του... 2057 θα έχουμε επιστρέψει στο... Καστελόριζο!
Giorgos Zacharakis

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Το «ιδεολόγημα» και οι πληροφορίες - Τους έχουμε ζυγίσει σωστά τους «εχθρούς» σε αυτόν τον πόλεμο;

                       
Αξιοποίησα την ανάπαυλα του Πάσχα προκειμένου να μελετήσω το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο «Μυστική δράση» που έγραψε για τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Ελλάδα ο πρέσβης και διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 1999-2004 Παύλος Αποστολίδης. Θα αποφύγω σήμερα τον πειρασμό να σταθώ σε συγκεκριμένα κεφάλαια του βιβλίου, τα οποία έχουν μια συνάφεια με τη συγκυρία που διέρχονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις, για να επικεντρωθώ σε αυτό που συνιστά την προστιθέμενη αξία του εγχειρήματος: στην αξία της πληροφορίας, στην υποτίμηση, στην υπερτίμηση ή και στην εξαφάνισή της από τις υπεύθυνες ηγεσίες.

Τα στοιχεία που παραθέτει ο συγγραφέας, τόσο από τα αρχεία της υπηρεσίας στην οποία που προΐστατο όσο και από τη βιβλιογραφία, ίσως αποδειχθούν χρήσιμα για την κυβέρνηση και τους πολιτειακούς παράγοντες στην προσπάθειά τους να ζυγίσουν τα πραγματικά όρια των δανειστών στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Θα τους κάνουν ίσως να καταλάβουν πόσο ταχέως μεταβαλλόμενος είναι ο νέος κόσμος και πώς καινούργια δεδομένα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέπουν καθιερωμένα αξιώματα, όπως το κατηγορηματικό «Grexit δεν υπάρχει».

Η επικέντρωσή μας σε δύο κεφάλαια που ο Αποστολίδης αναπτύσσει περισσότερο από άλλα, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, αποκαλύπτει κάτι συγκλονιστικό: Και στις δύο αυτές εθνικές τραγωδίες που σημάδεψαν τον Ελληνισμό στον 20ό αιώνα κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί είχαν τις πληροφορίες που ήταν απαραίτητες για να αποτρέψουν τη δραματική εξέλιξη των πραγμάτων. Τις είχαν και τις υποτίμησαν ή τις προσπέρασαν στο όνομα του μεγαλοϊδεατισμού (Μικρά Ασία) ή στο όνομα του πλήρους ελέγχου της Κύπρου (δικτατορία). Στη Μικρά Ασία τα αναγνωριστικά αεροπλάνα της ελληνικής αεροπορίας φωτογράφισαν εγκαίρως την αύξηση των δυνάμεων του εχθρού στο εσωτερικό της Τουρκίας, διαβίβασαν τις πληροφορίες, αλλά στις δύο κρίσιμες συσκέψεις, στις οποίες τέθηκε το ερώτημα «προέλαση ή υποχώρηση» ουδείς προβληματίστηκε γι' αυτές.

Το ιδεολόγημα προτάχθηκε της πληροφορίας. Το ίδιο έγινε στην Κύπρο. Ημέρες πριν από την εισβολή ο συνταγματάρχης του κλιμακίου της ΚΥΠ που βρισκόταν εκεί έστειλε σήμα στο Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων, με το οποίο προειδοποιούσε ότι «ο εχθρός δύναται από τούδε να εισβάλει στη νήσο». Σήμα που κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Αντιθέτως, υπόδειγμα σωστού ζυγίσματος πληροφορίας από την πολιτική ηγεσία ήταν η ενημέρωση της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου στην κρίση του 1987 ότι το «Σισμίκ» έχει ήδη βγει στο Αιγαίο, κάτι που το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός απέκλειαν.

Στη βάση αυτής της πληροφορίας, που συνοδευόταν από την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι θέλουν διαπραγμάτευση, οικοδόμησε τη στρατηγική του ο Παπανδρέου. Το ερώτημα που προκύπτει για τον νυν πρωθυπουργό, ο οποίος μετά βεβαιότητος θα προβληματιστεί αν διαβάσει το βιβλίο που βασίζεται στο αρχείο της ΕΥΠ, και αποπειράται να την αποκαταστήσει για πολλές μαύρες μέρες της Ιστορίας μας, είναι ένα: Τους έχουμε ζυγίσει σωστά σε αυτόν τον πόλεμο; Ή μήπως το ιδεολόγημα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης μπορεί να οδηγήσει σε ανυπολόγιστη εθνική καταστροφή, αν προταχθεί των πληροφοριών; Food for thought.
Μανώλης Κοττάκης

Πάνο, μη σου πέσει το φανάρι

Ο πόλεμος στη Συρία και στο Ιράκ μαίνεται πολύ καιρό τώρα. Τι είναι λοιπόν αυτό που άλλαξε και είχαμε τη μεγάλη έξαρση στις παράνομες εισόδους, τι προκάλεσε τις καραβιές των δουλεμπόρων να αδειάζουν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς;
Η διαφορά με πριν είναι το μήνυμα ανομίας, αφασίας κι ασυδοσίας που εξέπεμψε προς κάθε κατεύθυνση η κυβέρνηση, κλείνοντας την Αμυγδαλέζα κι άλλα κέντρα κράτησης, αμολώντας τους πάντες στο κέντρο της Αθήνας και χαλαρώνοντας γενικά όλη τη στάση της απέναντι στο φαινόμενο.

Πριν βραδιάσει, τα νέα, μέσω κινητών και διαδικτύου, είχαν φτάσει στα στέκια των δουλεμπόρων ανά την Ασία και την Αφρική, στα αδέρφια και τα ξαδέρφια που περιμένουν πανστρατιά στο Μογκαντίσου, στη Λαχώρη και την Ντάκα. Μια χώρα της Ε.Ε. που θα σου προσφέρει αρχική περίθαλψη, ούτε μια μέρα κράτηση κι ένα χαρτί να κυκλοφορείς ελεύθερος στους δρόμους της, όπου θα τραβήξεις και μια ωραία «μαϊμού» αίτηση πολιτικού ασύλου, είναι μεγάλο δέλεαρ.

Τώρα δε που στρώνει ο καιρός, η θάλασσα γίνεται λάδι, είναι και λιγότερο επικίνδυνο και μετά η μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα έχει ναύλο πληρωμένο από αυτόν που τα κερνάει όλα: τον Ελληνα φορολογούμενο.
Μόκο, σιλάνς, τουμπεκί, άκρα του τάφου σιωπή βασιλεύει για τους μεγάλους δουλεμπόρους, τον Ερντογάν και το κράτος του, που χωρίς τη δική τους συναυτουργία θα ήταν αδύνατη αυτή η εισροή, από την οποία κερδίζει το κράτος-συμμορία μερικές χιλιάδες δολάρια το κεφάλι. Και μόνο γι' αυτή την ασύμμετρη απειλή που υλοποιούν σε βάρος μας, οργανωμένα, μεθοδικά, φορτώνοντάς μας πλήθη σουνιτών μουσουλμάνων, υπονομεύοντας την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή, την κοινωνική ειρήνη, την οικονομία και την ασφάλειά μας, θα έπρεπε να τους κόψουμε παντού τον δρόμο προς την Ευρώπη, να βλέπουν για χρόνια κονδύλια και πολιτική πρόοδο της πορείας τους με το κιάλι.

Θα έπρεπε να έχουμε ξεσηκώσει την Ευρώπη -κι όχι μόνο- γι' αυτό το μαφιόζικο γενοκτόνο κράτος, που εδώ και χρόνια το 'χει ρίξει μεθοδικά κι οργανωμένα και στο trafficking. Κανονικά για μια τέτοια σκληρή μας στάση θα έπρεπε να μας αρκούσαν η κατοχή του 40% της Κύπρου, οι αγνοούμενοι, η αποσχιστική δράση της φιδοφωλιάς που υποδύεται το προξενείο στη Θράκη, οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου μας στο Αιγαίο και το casus belli.

Η κυβέρνηση όμως όχι μόνον δεν κάνει τίποτε για να καταγγείλει το κράτος-συμμορία και με δραστικά μέτρα να περιορίσει τη μαζική εισβολή που θα κάνει τη χώρα πυριτιδαποθήκη, αλλά γίνεται συνεργός των δουλεμπόρων, των αφεντικών της μαύρης εργασίας και δημιουργεί ένα δυσώδες θερμοκήπιο ρατσισμού.

Η δε στάση τoυ Μεγάρου Μαξίμου και της χαρωπής διεθνίστριας υφυπουργού του, που πουλάει αστειάκια κι ειρωνείες, είναι εξόχως ρατσιστική απέναντι στους πραγματικούς πρόσφυγες που όντως δικαιούνται πολιτικό άσυλο γιατί είδαν το ISIS να κόβει κεφάλια. Κάθε πραγματικός πρόσφυγας έχει μπροστά του στη σειρά ντουζίνες λαθρομετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα σε αναζήτηση διεξόδου στην Ευρώπη, εργασίας, παρασιτικού βίου ή εγκληματικής δράσης. Δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις ασύλου, τυγχάνουν όμως της ίδιας ευνοϊκής μεταχείρισης και «προσκλήθηκαν» εδώ από τον Πανούση, που με άρθρα καταγγέλλει τον εαυτό του, και τη Χριστοδουλοπούλου, που εκστασιάζεται μπροστά στο έργο της, να ξαναγίνεται η Αθήνα μια βρόμικη «πολυπολιτισμική» κουρελού.

Μπορείς να καταμαρτυρήσεις πολλά στην προηγούμενη κυβέρνηση. Μέσα όμως σε λίγες εβδομάδες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. κατέστρεψε όλη την επίπονη δουλειά που είχε γίνει στο θέμα της λαθρομετανάστευσης κι όποιος ζει στο κέντρο ξέρει. Ο Αλέξης το κάνει κι ο Πάνος του κρατάει το φανάρι...
Φαήλος Κρανιδιώτης

Ρήξη με τις «αριστερές» θρησκοληψίες


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
Η κυρία Λαγκάρντ μίλησε για επερχόμενη καταστροφή στην Ελλάδα, φρικώδη εφιάλτη. Συντάχθηκε και αυτή με τον εκβιασμό, την ενορχηστρωμένη απειλή; Πάντως το ενδεχόμενο του ολέθρου δεν μπορεί, λογικά, να αποκλεισθεί.

Το λογικότερο από τα ερείσματα που κάνουν πιθανή την τρομακτική πρόβλεψη δεν είναι η οικονομική χρεοκοπία, ο περίπου μηδενισμός της παραγωγικότητας, η αποσύνθεση ή παραλυσία της κρατικής λειτουργίας. Είναι η ολοσχερής έκλειψη οποιασδήποτε εύλογης αιτίας για να συνυπάρχουμε ως οργανωμένη συλλογικότητα οι ελληνόφωνοι.

Ποιοι παράγοντες εξασφαλίζουν συνήθως τις κρίσιμες προϋποθέσεις για τη συνοχή και τη λειτουργικότητα μιας συλλογικότητας; Πρώτος παράγων, ρεαλιστικότατος, η χρεία, η κοινωνία της χρείας – ο «καταμερισμός της εργασίας» και της παραγωγικότητας. Εχουμε ανάγκη τους άλλους και μας έχουν ανάγκη οι άλλοι για να λειτουργήσει η συνύπαρξη. Χωρίς συνείδηση «δημοσίου συμφέροντος» (κοινού ενδιαφέροντος, έστω χρηστικού και μόνο, για τις κοινές ανάγκες και τη συλλογική οργάνωση της ικανοποίησής τους) γίνεται ανέφικτη η υπέρβαση του πρωτογονισμού της αγέλης, η πραγμάτωση της μεθοδικής αλληλεξυπηρέτησης, η συγκρότηση έννομης τάξης, κοινωνικού κράτους.

Ωστόσο η πανανθρώπινη ιστορική πείρα βεβαιώνει ότι τα χρηστικά κίνητρα από μόνα τους δεν αρκούν για να κατορθωθεί και να διαρκέσει κοινωνική συγκρότηση και συνοχή – όπως και η αμοιβαιότητα της σεξουαλικής έλξης δεν είναι ικανή συνθήκη για να κατορθωθεί γαμική «συγκλήρωσις βίου παντός». Κάθε οργανωμένη συλλογικότητα απηχεί, έστω και ως «αμυδρόν απήχημα», την κοινή, ενεργό θέληση και προσπάθεια (το «κοινόν άθλημα») υπέρβασης των κτηνωδών ενορμήσεων προκειμένου να συγκροτηθεί το κατόρθωμα «πόλεως» και «βίου πολιτικού». Να κοινωνηθεί η ανάγκη, όχι απλώς να καταμεριστεί μηχανιστικά η εργασιακή συνεισφορά – να είναι πολιτικόν το άθλημα, χαρά ζωής και στόχος αλήθειας οι σχέσεις κοινωνίας.

Για να κοινωνείται η πολιτική συμβίωση, όρος και προϋπόθεση είναι η γλώσσα, ο πλούτος και η χαρά εκφραστικής αντιμετάδοσης των εμπειρικών αναζητήσεων να ψηλαφήσεων. Θεμελιώδες εφαλτήριο είναι και η καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης, η ενεργός επίγνωση ότι η δυναμική του σήμερα αντλείται από την ποιότητα του χθες, την αξιοποίηση της αποθησαυρισμένης, παραδεδομένης πείρας των γενεών που προηγήθηκαν. Εξίσου πρωταρχική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η οργανωμένη συλλογικότητα ως πολιτική κοινωνία, είναι και ο ενεργός σεβασμός ενός εμπειρικά παραδεδομένου, από γενιά σε γενιά, άξονα αναφοράς της προσωπικής ευθύνης, άξονα «νοήματος» της ύπαρξης και της συνύπαρξης – όχι ιδεολογικών «πεποιθήσεων», αλλά ανοιχτής, έντιμης ετοιμότητας εμπειρικών παραδοχών.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία σαράντα τουλάχιστον χρόνια, καμιά από τις θεμελιώδεις αυτές προϋποθέσεις του πολιτικού γεγονότος δεν λειτουργεί. Η κοινωνία της χρείας, τουλάχιστον ως πρόθεση, έχει εκλείψει – μοναδικό κίνητρο της παραγωγής και της ανταλλαγής είναι μόνο ο πρωτογονισμός της εγωκεντρικής κατασφάλισης και απόλαυσης. Γι’ αυτό και κυρίαρχη η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, αυτονόητη η λωποδυσία του κοινωνικού χρήματος από τα κόμματα, από τους εργολήπτες και προμηθευτές του Δημοσίου. Γι’ αυτό και τα «φακελάκια», ο κατεστημένος χρηματισμός των δημόσιων λειτουργών, τα νομοθετήματα που παραγράφουν ποινικά κακουργήματα των πολιτευομένων.

Παράλληλα, τα τελευταία σαράντα τουλάχιστον χρόνια, μοιάζει μεθοδική, εμπρόθετη και παθιασμένη η καταστροφή της γλώσσας – ατιμώρητοι οι βαρβαρισμοί και σολοικισμοί στα ΜΜΕ και στα χείλη ανώτατων αξιωματούχων, προκλητικά υποβαθμισμένη και ανεκτική της αυθαιρεσίας η διδασκαλία της γλώσσας στα σχολεία.

Το ίδιο εσκεμμένη και η διαστροφή της Ιστορίας, αδίστακτος ο προπαγανδισμός παιδαριωδών πλαστογραφήσεων, ανεξήγητη η δημόσια προβολή και καταξίωση που παρέχεται σε κεκράχτες μιας στρατευμένης στα συμφέροντα ξένων επιβουλών ιστοριογραφίας.

Τέλος, μεθοδικός και ο διασυρμός, η χλεύη και διακωμώδηση της αίσθησης του «ιερού» στην ελλαδική κοινωνία, μανιασμένο πάθος κατασυκοφάντησης του κλήρου – ωσάν να ξεπληρώνονται τα χρωστούμενα αιώνων καταπίεσης και εκμετάλλευσης των Ελλήνων από κάποιο εντόπιο Βατικανό με «Ιερές Εξετάσεις» και «αλάθητη» αυθεντία.

Τα τελευταία σαράντα τουλάχιστον χρόνια κατεδαφίστηκαν μεθοδικά οι θεμελιώδεις άξονες κοινωνικής συνοχής, οι προϋποθέσεις λειτουργίας του πολιτικού γεγονότος. Η ευκολία και ταχύτητα της κατεδάφισης βεβαίωσαν τη σαθρότητα και την κιβδηλία όλης της προγενέστερης πολιτικής και κοινωνικής μας σερμαγιάς. Οταν το κωμικό εκείνο φληνάφημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» παταγωδώς κατέρρευσε, το αβυσσαλέο κενό «νοήματος» της ύπαρξης και της συνύπαρξης (κενό στόχων του βίου, κενό χαράς της ζωής) ήρθε να το καλύψει ο ηδονικός καταναλωτισμός, η παγερή ιδεολογία (ideologie froide) του Ιστορικού Υλισμού.

Πρώτη υπέκυψε στην ιλιγγιώδη έλξη του κενού, στον μηδενισμό κάθε αυθυπερβατικής ευαισθησίας, η άλλοτε θυσιαστική Αριστερά. Συμπαρασύρθηκε στη μέθη του ξέφρενου παπανδρεϊκού αμοραλισμού, στην ευωχία του «όλα επιτρέπονται», στη λογική του ιστορικο-υλιστικού πρωτογονισμού που σάρκωσε ο εκβιαστικός συνδικαλισμός. Ακολούθησε, με τον ζήλο του καθυστερημένου επαρχιώτη, η ανέκαθεν ιστορικο-υλιστική «Νέα Δημοκρατία». Γι’ αυτό και τίποτε δεν μπόρεσε να αλλάξει σαράντα ολόκληρα χρόνια. Κανένας χαλινός στις αντικοινωνικές συμπεριφορές, στο πελατειακό κράτος, στη ζούγκλα της διαπλοκής, της ασύδοτης διαφθοράς, της παραλυτικής των πάντων αναξιοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κυβερνάει για πρώτη φορά. Τον ανέβασε στην εξουσία όχι η προτίμηση του λαού, αλλά η ξέφρενη οργή του για τα ατιμώρητα εγκλήματα των προκατόχων του. Τα πρώτα εικοσιτετράωρα της διακυβέρνησης Τσίπρα έδειξαν ότι ξέρει ποιο είναι το διαφορετικό που χρειάζεται η ελλαδική κοινωνία. Η συνέχεια μάλλον βεβαιώνει ότι ξέρει, ίσως, αλλά δεν μπορεί να τολμήσει με συνέπεια το διαφορετικό, τη ρήξη με τις ιδεολογικές θρησκοληψίες των κομματικών του συντρόφων. Δεν υποψιάζεται την «αλλαγή γηπέδου»: τη σύνδεση της πολιτικής με την κοινωνούμενη χρεία, τη γλώσσα, την Ιστορία, το «ιερό».

Συλλογή υπογραφών για να γυρίσει η ΝΔ σελίδα…

Συλλογή υπογραφών για να γυρίσει η ΝΔ σελίδα…
Η εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, στον απόηχο και των ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια να μην υπάρχει στη χώρα αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
Και η σημερινή Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αντιθέτως, λειτουργεί μάλλον ως… χορηγός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο τη θυελλώδη υπεροχή που καταγράφει έναντι του πρώην πρωθυπουργού και μεγάλου χαμένου των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, σε επίπεδο προσωπικής δημοφιλίας αλλά και πρωθυπουργικής καταλληλότητας.
Όπως είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή, η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει, διευκολύνοντας έτσι τις εξελίξεις για τη συντεταγμένη αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία, και την ουσιαστική και τάχιστη ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς, οδήγησε στη σημερινή δραματική πραγματικότητα.
Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει εγκλωβισμένη στην “ψύχωση δικαίωσης” που χαρακτηρίζει την ηγεσία της και αδυνατεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε όσους πολίτες έχουν απογοητευτεί ή τρομάζουν από το… τσίρκο της αριστερής διακυβέρνησης. Μένει μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, και ο βηματισμός της είναι νωθρός, χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική και όραμα για το μέλλον.
Πολύ περισσότερο, χωρίς ένα θετικό όραμα, που θα ήταν ελκυστικό για την ελληνική κοινωνία, σε αντιδιαστολή με την ασυγχώρητη και αυτοκαταστροφική στρατηγική του φόβου που ακολουθήθηκε προεκλογικά, χαρίζοντας την ελπίδα και την προσδοκία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Την περίοδο του Πάσχα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την επαρχία, που επέστρεψαν στις εκλογικές περιφέρειές τους, βίωσαν τη δύσκολη έως τραυματική εμπειρία της απαξίωσης, και της… απορίας για την αδυναμία της ΝΔ να αλλάξει, με την επιμονή του Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει την ίδια πολιτική που αποδοκιμάστηκε στις κάλπες.
Για την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς άλλωστε, ανθρώπους άλλης ιδιοσυγκρασίας, ηθικού υπόβαθρου και κουλτούρας, όσα έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός μετά τη βαριά και ιστορική ήττα του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι ανεπίτρεπτα και απωθητικά.
Τόσο σε επίπδο ουσίας, όσο και συμβολισμών. Από τη μη παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον διάδοχό του, μέχρι την άρνηση να ομολογήσει τα λάθη της διακυβέρνησής του, και να ζητήσει μια λυτρωτική συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες.
Αντιθέτως, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και μια ομάδα στελεχών που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σήμερα στη Συγγρού, μοιάζουν να κουνούν με νόημα και επιδεικτικά το δάχτυλο στους Έλληνες ψηφοφόρους, στο πνεύμα του “σας τα λέγαμε”. Κάτι που φυσικά εξοργίζει μια κοινωνία η οποία δοκιμάστηκε αγρίως και γνώρισε τα όριά της από τις πολιτικές του Μνημονίου.
Φαίνεται λοιπόν ότι στη Νέα Δημοκρατία, οι περισσότερο υπεύθυνες δυνάμεις του κόμματος και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, αποφάσισαν να αφυπνιστούν, πριν να είναι πολύ αργά. Προτού η ΝΔ οδηγηθεί στα επίπεδα της πολιτικής συρρίκνωσης του σημερινού ΠΑΣΟΚ, και καταδικαστεί στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος.
Όπως αναφέρει ο Άρης Ραβανός στο αναλυτικό ρεπορτάζ του στο “Βήμα της Κυριακής”, στελέχη που αγωνιούν για το μέλλον της ΝΔ, και από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να δείξουν στον Αντώνη Σαμαρά την οδό της έντιμης “υπέρβασης”, συντονίζονται, αποκτούν ενιαίο λόγο, και προχωρούν στη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου.
Εκεί, η οργανωμένη αλλά και η κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν την ευκαιρία να ακουστούν. Και να δρομολογήσουν την αλλαγή σελίδας που τόσο ανάγκη έχει η ιστορική Παράταξη.
Αλλαγή σελίδας, με αλλαγή ηγεσίας, αλλαγή πολιτικής, αλλαγή νοοτροπίας. Για να σταματήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να παίζουν μόνοι τους, χωρίς αντίπαλο, στον πολιτικό στίβο.
Και για να ακυρωθεί η εθνική ανησυχία της γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής, στο περιθώριο της απογοήτευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, και λόγω της πολιτικής ανυπαρξίας της Νέας Δημοκρατίας.