Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την Εθνική μας κυριαρχία!Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.
Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν!
Eίναι τυχαίο που όλα αυτά συνέβησαν λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη απο τον κ. Αντώνη Φώσκολο, ομότιμο καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης, πως μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου υπάρχει πετρέλαιο αξίας 5 τρισ. δολαρίων;;
Τα οικόπεδα νότια του Καστελόριζου μας τελείωσαν, η συμφωνία για ελληνική αποχώρηση από την ΑΟΖ είχε προφανώς προαποφασιστεί και οι περιφερόμενοι πανικόβλητοι σαν τον Βενιζέλο χρειάζονται προκειμένου να αρχίσει επισήμως και η προετοιμασία των πολιτών.
Εξάλλου υπήρξε και η σχετική αμερικανική "παρότρυνση" και "συμβουλή" για να μην ξεχνάμε τις εντολές που δόθηκαν ΚΑΙ επισήμως. Έτσι απο την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο, περάσαμε «στο πετρέλαια υπάρχουν», στην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και στην πρόταση των ΗΠΑ για εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας και συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, έστω και αν «ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές» (Συνέντευξή του Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ,  ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, στην «Καθημερινή»)
Οι καταστάσεις πλέον τρέχουν. Τα αφεντικά βιάζονται, γιατί ο χρόνος τους πιέζει και ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρόθυμα έτρεξε να ικανοποιήσει την διαταγή "βγάλτε το θέμα με το μοίρασμα της ενέργειας με την Τουρκία".
Βιάζονται να κλείσουν τις κατάλληλες συμφωνίες προκειμένου να δημιουργήσουν σειρά τεράστιων προβλημάτων για τη στιγμή που την Ελλάδα θα την κυβερνούν Έλληνες. Και τότε, αυτά τα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν με δύο τρόπους: ή στα διεθνή δικαστήρια και θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για την επίλυσή τους (ταυτόχρονα θα παγώσει κάθε θέμα εκμετάλλευσης του ελληνικού ορυκτού ενεργειακού πλούτου) ή θα προχωρήσει η Ελλάδα σε πόλεμο απέναντι σε όποιον έχει παραβιάσει την εθνική της κυριαρχία (και εάν είναι η Τουρκία ένας από αυτούς που παραβίασαν την ελληνική εθνική κυριαρχία, τότε ένας πόλεμος κατά των Τούρκων θα σημαίνει πόλεμος κατά του ΝΑΤΟ... -με βάση το καταστατικό λειτουργίας του ΝΑΤΟ- το οποίο αποκτά και καταστατικά πλέον, οικονομικό χαρακτήρα!)
Εδώ, λοιπόν. βρίσκονται τα τεράστια αδιέξοδα που χτίζουν οι συμφωνίες των ολετήρων που υποτίθεται πως μας διασώζουν. Για την ακρίβεια, το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν κάθε διέξοδο, να γιγαντώνουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να τοποθετούν την Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα σε έναν μονόδρομο απαξίωσης, σε έναν δρόμο ντροπής και εθνικής ταπείνωσης.
Και οι μαριονέτες αυτές, με χαρά κάνουν αυτό το "έργο", επειδή εκβιάζονται, επειδή είναι απάτριδες, επειδή είναι ελληνόφωνοι, επειδή ξέρουν πως αν χάσουν την εξουσία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα χάσουν πολλά περισσότερα από την προσωπική τους ελευθερία...
Ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε και τις δηλώσεις που ακούστηκαν εδώ, όπου αναφέρθηκε ότι  Ελληνική ΑΟΖ δεν ακουμπά την Κυπριακή. Σήμερα μάθατε το γιατί…
Χρήσιμο είναι να διαβάσετε και το άρθρα εδω, εδώ και εδώ. Θα αντιληφθείτε περισσότερα για το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ. Η Ελλάδα πρέπει να “τιμήσει” ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών πρώην Τούρκογλου για την τόσο πατριωτική του απόφαση.
Αν διαβάσετε τις διασυνδέσεις που έχω δώσει στο κείμενο, θα διαπιστώσετε ότι η απόφαση του υπ. Εξωτερικών δεν ήταν τυχαία και μάλιστα αναμενόταν! Οι παπαγάλοι δούλευαν για πολύ καιρό στο θέμα και προετοίμαζαν τον κόσμο για την επερχόμενη απόφαση, που σύμφωνα με τους νόμους της προπαγάνδας θα έσκαγε μέσα σε ένα success story!
Κανείς απο το παρόν πολιτικό σύστημα δεν κατάλαβε τίποτα, επiβεβαιώνοντας ότι κατά βάθος όλοι τους παραμένουν  μια αγαπημένη οικογένεια, που σε κάθε εκλογές αλλάζουν καρέκλες. Όλοι τους πάντα στα σοβαρά θέματα είναι απόντες και παραμένουν αυτό που ήταν πάντα. Ασήμαντοι. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Πηγή Λόγιος Ερμής

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Καραμανλής... επιστρέφει!


Τα "χτυπήματα" δεν είναι τυχαία...
Ένας- ένας έχουν ξεμυτίσει τις τελευταίες ημέρες τα καραμανλικά στελέχη, μετά την επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον πρώην πρωθυπουργό. Όποιος παρακολουθεί από κοντά τα "χτυπήματα" , θυμίζουν ενορχηστρωμένο έργο, πολύ καλά δομημένο και μάλιστα με...μάεστρο.
Οι πληροφορίες του parapolitika.gr λένε πως οι συνεχόμενες επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ από στελέχη του στενού καραμανλικού περιβάλλοντος - Αντώναρος, Στυλιανίδης, Παυλόπουλος και μια σειρά βουλευτών- μόνο τυχαία δεν είναι,  έχουν την απόλυτη γνώση του ίδιου του Κώστα Καραμανλή και θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα..

Αυτό μάλιστα που λένε, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, είναι πως η κινητικότητα που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες συνοψίζεται στην φράση:  "Ο Καραμανλής...επέστρεψε"

parapolitika.gr 

Προσβολές και ψυχροπολεμικό κλίμα για τη Συρία – Απίστευτη προσβολή για Βρετανία από εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου – Εξαλλος ο Κάμερον


Ενώ ήταν αναμενόμενο ότι το κλίμα στη G20 λόγω της Συρίας θα ήταν ψυχροπολεμικό, κανείς δεν περίμενε ότι οι ηγέτες θα έφταναν να τσακωθούν αγρίως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Πούτιν, αν και οικοδεσπότης της Συνόδου, έφτασε στην Αγία Πετρούπολη με άγριες διαθέσεις και έφτασε σε σημείο να εκτοξεύσει προσβολές κατά των παρισταμένων. Η συνάντηση διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως μεταδίδει το NBC ο Ομπάμα επέστρεψε στο ξενοδοχείο του τα ξημερώματα.

Η σημερινή ημέρα άρχισε νωρίς το πρωί με πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Από το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έγινε γνωστό ότι ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς θα συναντηθεί εντός του πρωινού με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας. Από την Αγία Πετρούπολη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνέχισε να ασκεί πιέσεις επί του Κονγκρέσου υπερασπίζοντας πολιτικά τη θέση του υπέρ της χρήσης στρατιωτικής βίας κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, εν όψει της 9ης Σεπτεμβρίου και της σύγκλησης των αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων που θα κληθούν να δώσουν στην έγκρισή τους στην επιλογή αυτή. Ο αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί στην πολιτική εκστρατεία αυτή να βασισθεί στην αλληλεγγύη των ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ , αφού μόνο ο Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζει σαφώς την επιλογή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Απίστευτη προσβολή για Βρετανία από εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου

Ισως το πιο εξωφρενικό σχόλιο που ακούστηκε αφορούσε τη Βρετανία και ήταν το εξής: «Η Βρετανία είναι ένα μικρό νησί, για το οποίο δεν νοιάζεται κανείς, παρά μόνο οι ολιγάρχες που αγοράζουν την Τσέλσι!».


Η ατάκα φέρεται να ανήκει στον εκπρόσωπο του Πούτιν και έγινε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, δεν άργησε όμως να φτάσει στα αυτιά του Κάμερον.

Το σχόλιο έκανε έξαλλο τον βρετανό πρωθυπουργό, που αποχώρησε από τις εργασίες εμφανώς ταραγμένος, όπως μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης.

Και η Ρωσία δε σταμάτησε εκεί... Ο ίδιος ο Πούτιν αποκάλεσε τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών «ψεύτη» που παραπλάνησε το Κογκρέσο για να πάρει το πράσινο φως για επέμβαση στη Συρία όταν άκουσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να λέει ότι η Ρωσία «κωλυσιεργεί επίτηδες» στο θέμα της Συρίας.



Συγκεκριμένα ο Πούτιν κατηγόρησε τον Κέρι ότι ψεύδεται όσον αφορά την ανάμιξη της Αλ Κάιντα στον πόλεμο της Συρίας. "Λένε ωραία ψέματα, φυσικά. Παρακολούθησα τις συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Ένας γερουσιαστής ρώτησε τον Κέρι αν η Αλ Κάιντα βρίσκεται στη Συρία και εκείνος λέει: Όχι, σας δηλώνω υπεύθυνα πως όχι", είπε ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις αυτές "τον ξάφνιασαν και τον δυσαρέστησαν" γιατί οι Αμερικανοί "γνωρίζουν" ότι οι μονάδες της Αλ Κάιντα είναι η βασική στρατιωτική δύναμη στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο Κέρι είχε ρωτηθεί από έναν γερουσιαστή αν αληθεύει ότι στη συριακή αντιπολίτευση με τον καιρό "έχει διεισδύσει η Αλ Κάιντα" και εκείνος απάντησε ότι "αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι ουσιαστικά λάθος".

Αμεση ήταν και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο απέρριψε ως "παράλογη" τη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ψέματα στο Κογκρέσο για το ρόλο που διαδραματίζει η Αλ Κάιντα στη συριακή κρίση.

"Όπως γνωρίζετε όλοι, ο υπουργός είναι ένας παρασημοφορημένος βετεράνος πολέμου. Τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με κάτι περισσότερο από λέξεις", σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζεν Ψάκι, αναφερόμενη στη θητεία του Κέρι στο Βιετνάμ. "Για αυτό δεν χάνει τον ύπνο του για ένα τέτοιο παράλογο σχόλιο που βασίστηκε σε μια ανακριβή παράθεση" των λεγομένων του, πρόσθεσε.

Η αντίδραση του Πούτιν ήρθε αφού ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία προσπάθησαν να τον πείσουν ότι στη Συρία έγινε χρήση χημικών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέλαβε να παρουσιάσει στοιχεία για τη χρήση του θανατηφόρου αερίου σαρίν λέγοντας πως βρέθηκε σε δείγμα από χώμα από το σημείο της επίθεσης στη Δαμασκό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς ερευνητές στο Πόρτον Ντάουν, ενώ όπως αναφέρει ο Guardian τα δείγματα από ρούχα, αίμα και χώμα είναι διαφορετικά από τα δείγματα που ερευνήθηκαν στις ΗΠΑ.

Πάντως για το κλίμα μίλησε κομψά και ο ιταλός πρωθυπουργός που έκανε λόγο για διαίρεση στη διεθνή κοινότητα για την κρίση στη Συρία.



Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λέτα «το δείπνο βαδίζει προς το τέλος του, σε αυτό "επιβεβαιώθηκε" η διαίρεση της ομάδας των G20 για τη Συρία».

Ψυχροπολεμικός αέρας περασμένων εποχών φυσά από τη Μόσχα στην Ουάσινγκτον, όπως σημειώνουν και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το Reuters να υπενθυμίζει το πρόσφατο σχόλιο του Ομπάμα για τον Πούτιν ότι στη Σύνοδο των G8 τον περασμένο Ιούνιο στη Βόρεια Ιρλανδία ο Ρώσος ηγέτης «έμοιαζε με πιτσιρικά που βαριέται στα πίσω θρανία της τάξης».

Γράφουν ότι το κλίμα οξύνθηκε μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ με ανταλλαγές προσβολών και σχολιάζουν ότι η «απάντηση» του Ομπάμα στα χτυπήματα του Κρεμλίνου δίνεται σήμερα, Παρασκευή με τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με εκπροσώπους οργανώσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσία όπου θα εξετασθεί, κυρίως, το ζήτημα των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλοφίλων.

Πολεμικά πλοία στέλνει η Κίνα στiς ακτές της Συρίας - Συμμαχία «Αρκούδας» & «Δράκου»

Ναυτική συγκέντρωση δυνάμεων στην Ανατολική  Μεσόγειο πέρα από κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση σημειώνεται το χρονικό διάστημα που διανύουμε.
Έτσι εκτός της αμερικανικής αρμάδας η οποία απαριθμεί τουλάχιστον 5 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, δύο πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων και ένα αεροπλανοφόρο το USS Nimitz το οποίο πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και του ρωσικού Στόλου με τουλάχιστον τέσσερα αποβατικά, ένα αντιτορπιλικό και μια φρεγάτα τώρα έρχεται να προστεθεί και η παρουσία κινεζικών σκαφών και μάλιστα κοντά στη Συρία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ τα οποία ειδικεύονται σε θέματα άμυνας και επικαλούμεθα ανεπίσημες πηγές των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων PLA  κινεζικά πολεμικά σκάφη βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο πλέοντας κοντά στις ακτές της Συρίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κινεζικό blog τα κινεζικά σκάφη δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναμιχθούν στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία όταν αυτές ξεκινήσουν, αντίθετα είναι εκεί για να επιτηρούν τις κινήσεις των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ όπως λέει χαρακτηριστικά.
Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν ότι ένα τουλάχιστον κινεζικό σκάφος πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση στη διώρυγα του Σουέζ.
Όπως  αναφέρει η ρωσική  σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte ένα τουλάχιστον κινεζικό σκάφος κατευθύνεται προς τη  διώρυγα του Σουέζ.
Βάσει του αριθμού σειράς του σκάφους «999» προκύπτει το γεγονός ότι πρόκειται για το μεγάλο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων LPD 999  Jinggangshan.
Το LPD 999 ανήκει στην κλάση Type 071 έχει εκτόπισμα 28.000 τόνων μήκος 210 μέτρα και  πλάτος 28. Έχει πλήρωμα 120 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 500 έως 800 πεζοναύτες παράλληλα με 15 έως 20 οχήματα. Ο κύριος οπλισμός τους αποτελείται 1 πυροβόλο AK-176 των 76 χλστ. 4 ΑΚ-630 των 30 χλστ., 4 18πλούς εκτοξευτήρες αναλωσίμων ενώ μπορεί να μεταφέρει 4 ελικόπτερα Ζ-8 Super Frelon.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

οι Αυτοκρατοριες παντα πεφτουν στο λακκο που ανοιγουν οι ιδιες.!!!




20130906-082522.jpgΑν τρωθεί το κύρος του προέδρου, θα πληγει η αξιοπιστία της ίδιας της Αμερικής !!!
Αυτό είναι το κύριο επιχείρημα των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών που τους κάνει να επιμένουν σε επίθεση εναντίων της Συρίας.
Όμως ας το σκεφτούμε λίγο βαθύτερα.
Τελικά το γεγονός ότι η Αμερική αγνοεί τον ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι διαθέτει ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χρήση χημικών έγινε από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία, ενισχύει ή καταρρακώνει το κύρος του Ομπάμα και την αξιοπιστία της Αμερικής;
Στην προκειμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν προστατεύεται το κύρος του Ομπάμα και η
αξιοπιστία της Αμερικής, αντίθετα καταρρακώνετε η αξιοπιστία τους, ακριβώς γιατί ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία για το ποιός έκανε χρήση των χημικών, εν τούτοις δεν τα παρουσιάζουν στον ΟΗΕ, ενισχύοντας έτσι αυτούς που εξ αρχής αμφισβητούν την ύπαρξη τους.
Ενδεχομένως όλο αυτό το παράλογο της υπόθεσης να έχει ενδο-αμερικανικιές σκοπιμότητες που ως μόνο σκοπό έχουν τον εξευτελισμό του Ομπάμα, γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί λογικά αυτή η αντίφαση.
Αν πράγματι ο Ομπάμα ήθελε να προστατεύσει το κύρος του και με δεδομένο ότι είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, θα έπρεπε ευθύς εξ αρχής από μόνος του να παρουσιάσει τα δεδομένα στον ΟΗΕ.
Είναι σίγουρο ότι αυτοί που τον σπρώχνουν σε αυτές τις αντιφάσεις, ανεξαρτήτως προθέσεων, κάθε άλλο από το να προστατεύσουν το κύρος του Ομπάμα πράττουν.
Αλλά και η ίδια η αξιοπιστία της Αμερικής πλήττεται από αυτήν της την άρνηση να παρουσιάσει στον ΟΗΕ τις αποδείξεις για την χρήση χημικών από το καθεστώς της Συρίας.
Μετά την αποτυχία του Κάμερον να αποσπάσει την έγκριση του αγγλικού κοινοβουλίου, θα περίμενε κανείς ότι η Αμερική θα παρουσίαζε στην διεθνή κοινότητα τα οποία πειστήρια έχει εναντίων του Ασάντ.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της επιχείρησης εναντίων της Συρίας και όσο δεν παρουσιάζει η Αμερική στην διεθνή κοινότητα τα στοιχεία της, το κύρος του Ομπάμα και αξιοπιστία της Αμερικής έχουν πληγεί, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Σήμερα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα πράγματα, ο μόνος τρόπος για να σωθεί το κύρος του Ομπάμα και η αξιοπιστία της Αμερικής, είναι να παρουσιαστούν τα στοιχεία στον ΟΗΕ και να γίνει η επιχείρηση εναντίων του Ασάντ κατόπιν εγκρίσεως του Συμβουλίου Ασφάλειας.
olympia.gr

Ἡ γενοκτονία τῶν Χριστιανῶν τῆς Συρίας καὶ ἡ Ἑλληνικὴ στάση



Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Πρὶν ἀπὸ τρία χρόνια καὶ πρὶν ἀπὸ τὴν ἔκρηξη τοῦ εἰσαγομένου ἀπὸ τὸ ἐξωτερικὸ ἐμφυλίου στὴν Συρία, εἶχα συναντήσει μία ὁμάδα Σύριων ὀρθοδόξων προσκυνητῶν στὸ μοναστήρι τῆς Σουρωτῆς. Μαζί τους βρίσκονταν καὶ τρεῖς ψηλόκορμοι ρασοφόροι μὲ μάτια ἀποφασιστικὰ ποὺ ἔδειχναν πὼς αὐτὸ ποὺ ἔκαναν τὸ πίστευαν ψυχὴ τὲ καὶ σώματι. Συνομιλώντας μαζί τους, ἄκουσα λιγάκι ἔκπληκτος πὼς οἱ ἴδιοι ὀνομάζουν τοὺς ἑαυτούς τους, «Ροὺμ Ὀρτοδόξ», δηλαδὴ Ρωμιοὶ Ὀρθόδοξοι καὶ κατὰ δεύτερο λόγο ἀραβόφωνοι χριστιανοὶ ὀρθόδοξοι. Στὴν συζήτησή μας μοῦ ἀνέφεραν ὅτι ἔχουν κάποιες δυσκολίες στὴν ἄσκηση τῶν καθηκόντων τους ἀλλὰ αἰσθάνονται σιγουριὰ μὲ τὸ καθεστὼς Ἄσαντ ἀκριβῶς γιατί καὶ αὐτὸς ἀνήκει σὲ μία θρησκευτικὴ μειονότητα ποὺ διάκειται φιλικὰ μὲ τοὺς χριστιανοὺς καὶ γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ δὲν δίνει ἔδαφος σὲ ἀνάπτυξη φονταμενταλιστικῶν ἰσλαμικῶν ὁμάδων ποὺ θὰ ἦταν μεγάλη ἀπειλὴ γιὰ τὸ χριστιανικὸ ποίμνιο.
Δυστυχῶς ὅμως ἡ ἀσφάλεια αὐτὴ τῶν ὁμόδοξων φίλων ἀπὸ τὴν Συρία, ποὺ μάλιστα ἤθελαν νὰ τοὺς ἀποκαλοῦμε «Ροὺμ Ὀρθοδόξ» ὅπως καὶ οἱ ὁμόδοξοί τους στὸν Λίβανο, κατέρρευσε κάτω ἀπὸ τὶς ριπὲς τῶν πυροβόλων καὶ τὸν ὄλεθρο τῆς ἰσλαμικῆς θύελλας ποὺ εἰσήγαγαν οἱ καλοθελητὲς τῆς Δύσεως γιὰ νὰ ἀνατρέψουν τὸ καθεστὼς Ἄσαντ καὶ νὰ ἐλέγξουν τὴν πορεία τῶν ἐνεργειακῶν ἀγωγῶν. Δὲν γνωρίζω ποὺ μπορεῖ νὰ βρίσκονται τώρα ὅλοι αὐτοὶ οἱ προσκυνητὲς τῆς Σουρωτῆς καὶ ὅσο τοὺς σκέπτομαι μία ἱερὴ ἀγανάκτηση μὲ τυλίγει.
Στὴν μαρτυρικὴ Συρία ὁ πρῶτος στόχος...
ὅλων αὐτῶν τῶν ἀνθρωποφάγων ποὺ ἦρθαν ἀπὸ 30 ξένες χῶρες καὶ τὸ μόνο ποὺ ξέρουν εἶναι νὰ σκοτώνουν ἀνθρώπους, εἶναι ἡ χριστιανικὴ κοινότητα. Περίπου ἕνα ἑκατομμύριο Ὀρθόδοξοι χριστιανοὶ καὶ ἄλλο ἕνα ἑκατομμύριο Συριανοὶ καὶ λιγότεροι Οὐνίτες καὶ Καθολικοί. Σὲ ὅλους αὐτοὺς συντελεῖται μία νέα γενοκτονία κάτω ἀπὸ τὰ ἀδιάφορα μάτια τῶν ὑποτιθέμενων προστατῶν τῆς δημοκρατίας καὶ τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων.


Ὅσον ἀφορᾶ τοὺς ὁμόδοξους Ὀρθοδόξους, ἡ στάση τῆς ἑλληνικῆς πλευρᾶς εἶναι τὸ λιγότερο προκλητικὴ καὶ ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση γιὰ ἄλλη μία φορὰ μᾶς διδάσκει τὸ πὼς ὅταν μᾶς φτύνουν, νά… ὑποστηρίζουμε ὅτι βρέχει. Εἶναι τραγικὸ νὰ παρακολουθοῦμε τὴν συνεχιζόμενη γενοκτονία τῶν χριστιανῶν Ὀρθοδόξων καὶ ἄλλων στὴν Συρία ἀπὸ τοὺς δολοφόνους ἐξτρεμιστὲς ἰσλαμιστὲς καὶ ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση τὸ μόνο ποὺ ξέρει νὰ ψελλίζει εἶναι ὅτι θὰ στηρίξει ὅποια ἀπόφαση τῶν Ἀμερικανῶν γιὰ στρατιωτικὴ ἐπίθεση στὴν χώρα αὐτή. Πέρασαν μῆνες ἀπὸ τὴν σφαγὴ τῶν δύο μητροπολιτῶν ἀπὸ τοὺς ὁποίους μάλιστα ὁ ἕνας ἦταν γνωστὸς στὴν Θεσσαλονίκη ἀφοῦ σπούδασε στὴν θεολογικὴ σχολὴ καὶ ἔχει πολλοὺς φίλους στὴν πόλη καὶ πλήρης σιωπὴ καλύπτει τὴν σφαγή τους. Καὶ καλὰ ἡ κατοχικὴ ἑλληνικὴ κυβέρνηση, ἐκεῖνο ποὺ εἶναι ἀσυγχώρητο εἶναι ἡ στάση τῆς ἐπίσημης ἑλληνικῆς ἐκκλησίας. Ποῦ εἶναι οἱ μητροπολίτες, κατὰ τὰ ἄλλα λαλίστατοι καὶ τώρα ἄφωνοι στὸ δράμα τῶν ὁμόδοξών της Συρίας; Μέχρι καὶ ὁ Πάπας τοὺς ξεπέρασε καλώντας σὲ ὁμαδικὴ προσευχὴ γιὰ τὴν εἰρήνη στὴν περιοχή. Ἀλλά, ὅπως φαίνεται ἡ Ἑλλάδα τῆς κατοχῆς δὲν εἶναι μόνο στὴν κυβέρνηση ἀλλὰ καὶ τὴν ἑλληνικὴ ἐκκλησιαστικὴ ἱεραρχία ποὺ καίγεται μήπως καὶ χάσει τὴν εὔνοια τῆς κατοχικῆς κυβέρνησης ἐνῶ γύρω της συσσωρεύονται συντρίμμια καὶ θύματα τῆς ἰσλαμικῆς θηριωδίας. Ὅταν θὰ ἀκούσουμε καὶ ἔξω ἀπὸ τὴν πόρτα μας τῆς ἰαχὲς τῶν φανατισμένων ἰσλαμικῶν στιφῶν, τότε ἀγαπητοί μου θὰ εἶναι πολὺ ἀργὰ γιὰ «σωφροσύνη» καὶ «περισυλλογή».


/www.orthodoxia-ellhnismos.gr/

 

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ και «ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ π. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ...!!!






.....ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΘΟΣ» ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ...ΕΥΡΩ...!!!
Νέα πρωτοβουλία και δραστηριότητα από την Ένωση π. Βουλευτών με επιστολή--καταπέλτη στην Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ γιά την τουλάχιστον απρεπή και αναιτιολόγητη δήλωση της, ότι:
«Ήταν λάθος είσοδος της Ελλάδος στο ευρώ»...
Οι π. Βουλευτές, δείχνουν μία ασυνήθιστη κινητικότητα και δηλώνουν «παρόν» με παρεμβάσεις τους σε κρίσιμες στιγμές, οσάκις χρειαστεί να υπερασπιστούν την Πατρίδα.
***********************
Η επιστολή
********
«Μέσα στις παρούσες δραµατικές εξελίξεις (αναστάτωσης της ευρύτερης περιοχής
µας, στην οποία εφιαλτικά προβάλλει το λουτρό αίµατος για εκατοντάδες χιλιάδες
ανθρώπους), η Γερµανική πολιτική ηγεσία, στο σύνολό της,θεώρησε ευφυές να ιεραρχήσει ως πρώτο της προεκλογικό θέµα το λάθος της εισόδου της Ελλάδος στο Ευρώ.
***********************
Ο αρνητισµός την Γερµανών πολιτικών συνοδεύεται εκάστοτε και από απαξιωτικούς
και ταπεινωτικούς για την Ελλάδα σχολιασµούς.
***********************
Η Γερµανική περίπτωση µας προκαλεί –εκτός των άλλων- και σκέψεις ότι ακόµη και σε σοβαρούς λαούς δυστυχώς εκάστοτε περισσεύει ο ευτελής λαϊκισµός.
***********************
Η µόνη σύνθετη απάντηση σ’ αυτές τις προεκλογικές δηµαγωγικές δηλώσεις,
ασφαλώς θα µπορούσε να είναι:
***********************
*--Μήπως, άραγε επίσης, ήταν λάθος και της Ελλάδος ότι δεν απαίτησε άµεσα την
καταβολή των πολεµικών επανορθώσεων και την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου των στρατευµάτων κατοχής;
---------
*--Μήπως, ήταν ιστορικό µας λάθος ότι δεν επιδιώξαµε την αποζηµίωση των
οικογενειών των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών µας του Β’παγκοσµίου πολέµου και της Γερµανικής τετράχρονης θηριωδίας;
--------
*--Μήπως, ήταν λάθος η πολιτική µας της ηθικής στήριξης της Γερµανίας την περίοδο
του αποκλεισµού του ∆υτικού Βερολίνου;
-------
*--Μήπως, ήταν λάθος µας η σταθερή θέση της Ελλάδος υπέρ της ενοποίησης των δύο Γερµανιών;
--------
*--Μήπως τελικά, είναι λάθος που µέχρι σήµερα δεν έχουν εναχθεί ενώπιον της
Ελληνικής ∆ικαιοσύνης οι Γερµανικές εταιρίες που δωροδόκησαν θλιβερούς πολίτες αυτού του τόπου, για να αισχροκερδήσουν;
--------
*--Μήπως θα έπρεπε άραγε και σ’ αυτά τα ερωτήµατα να απαντήσουν οι Γερµανικές
πολιτικές ηγεσίες και το εκλογικό σώµα των Γερµανών πολιτών τον Σεπτέµβριο;»
***********************
Για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ενώσεως των Ελλήνων τ.Βουλευτών - Ευρωβουλευτών

Από τη Γραµµατεία, 30 Αυγούστου 2013


politikosafari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Βίντεο με συγκλονιστικές αποκαλύψεις!! Εφιάλτης για το πολιτικό σύστημα!!

ellada-e3egersh

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Γράφει η Πόπη Σουφλή
Το βίντεο που ακολουθεί είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει σεισμό.
Έναν σεισμό ΕΛΠΙΔΑΣ για τον Ελληνικό λαό, αλλά ΕΦΙΑΛΤΗ για τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο…..
Δύο πρόσωπα, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, αναλαμβάνουν το βάρος να αποκαλύψουν ασύλληπτα στοιχεία όλων των πολιτικών κομμάτων (βασικά όσων άσκησαν εξουσία, αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων που σιωπούν αν και γνωρίζουν την αλήθεια) εις βάρος του ελληνικού λαού.
Ξεκινώντας από την ΕΡΤ που βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω του κλεισίματός της, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αποκαλύπτει πως από τον Φεβρουάριο του 2012 ο Φορέας που εκπροσωπεί, έχει καταθέσει εξώδικο για την σιωπή των δημοσιογράφων της (αναφέρονται και τα ονόματα) στο έγκλημα των Τραπεζών, οι οποίες πήραν 168 δις και δεν τα απόδωσαν ως όφειλαν στους δανειολήπτες.
Αποκαλύπτει δε πως το ίδιο εξώδικο θα κατατεθεί και στην νέα «δημόσια» τηλεόραση την ΝΕΡΙΤ με τα νέα στοιχεία που υπάρχουν για τα χρήματα που έλαβαν οι Τράπεζες που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 233 δις, ενώ σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι από τα κρατικά ταμεία, έχουν αποκρυβεί πολλά ομόλογα που ανέρχονται σε… πολλά δις και που φυσικά θα πέσουν και αυτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ, είχε αποφασιστεί από το 2011! Το ίδιο και το κλείσιμο των σχολείων, των νοσοκομείων και όχι μόνο» είπε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης… και συνέχισε:
«Οι βουλευτές δεν διάβασαν το Μνημόνιο. Το υπέγραψαν χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους γι αυτό και θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.
Ευθύνες όμως θα έχουν και όσοι ψηφίσουν και πάλι αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα.. και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Τα αστεία τελείωσαν»!
Τον βρώμικο ρόλο που θα υπηρετήσει η ΝΕΡΙΤ, αποκαλύπτει μέσα από το βίντεο ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, με ντοκουμέντα αποκαλύπτει τον ρόλο των Εφοριακών, που στην ουσία λειτουργούν ως συνεργοί των δωσίλογων, καθώς και των Δημοσίων Υπαλλήλων, που υπακούουν σε παράνομες διαταγές και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν στην Δικαιοσύνη, ενώ εις βάρος τους θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές για επιλεκτική μεταχείριση, γεγονός που θα τους καθιστά αυτομάτως εκτός υπηρεσίας, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές διαδικασίες.
«Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν με ποιο στρατόπεδο θα είναι. Με τους παράνομους εντολείς τους, ή με τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης, αποκάλυψε τα κρυφά σημεία του Μνημονίου, που είναι εις βάρος του ελληνικού λαού.
Eπεφύλαξε όμως και μια ευχάριστη έκπληξη για τους δημοσίους υπαλλήλους, όταν αποκάλυψε ότι:
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούν να διεκδικήσουν με αγωγές και να πάρουν πίσω όσα χρήματα τους έκοψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Ο Ελληνικός λαός, μπορεί ΝΟΜΙΜΑ να διεκδικήσει τα Δικαιώματά του»!!!!!!!!!!!!!!!
Φωτιά στα μπατζάκια της διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης Δικαιοσύνης, έβαλε ο κ. Θεοδωρίδης, με τα όσα αποκάλυψε για τον ρόλο της στα χρόνια του Μνημονίου.
Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Κατσιρέα «πως θα αντιμετωπίσει ο Φορέας του κ. Θεοδωρίδη το πολιτικό και όχι μόνο Σύστημα, εκείνος του απάντησε:
«Όταν έχεις για… «δάσκαλο» τον απατεώνα Βενιζέλο, ακολουθείς τα βήματά του και βγαίνεις από το πρόβλημα, αντιμετωπίζοντας το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα! ΝΟΜΙΜΑ!»!!!!!!!!!!!


Τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή, έκανε το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η οποία είχε αποκαλύψει την διόγκωση του ελληνικού χρέους και τον ρόλο του πρώην τσάρου της οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, και βάσει των καταγγελιών της αλλά και των καταγγελιών του πρώην Αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Νίκου Λογοθέτη και του πρώην Διευθυντή Γιώργου Στρόμπλου, οι πρώην Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, άσκησαν δίωξη για κακούργημα, στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί η κυβέρνηση δεν παύει από την θέση του τον Ανδρέα Γεωργίου, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποκάλυψε πως «ο Όλι Ρεν και ο Ράιντερμάχερ, ασκούν εκβιασμό στην τρικομματική κυβέρνηση, πως δεν θα δώσουν τις δόσεις των δανείων στην Ελλάδα, αν πειραχτεί ο Γεωργίου».
Η κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, πέρασε στη συνέχεια και σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη
Ότι σε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή και Φιλέλληνα ΝΑΪΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ, ανακάλυψαν την παραβίαση του ίδιου του Καταστατικού του ΔΝΤ προκειμένου να καταστρέψει την Ελλάδα»!!!!!!!!!

Καταπέλτης όμως ήταν η κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, για τον ρόλο των δικηγόρων στην περίπτωση αυτή.
«Πού είναι οι δικηγόροι, να υπερασπιστούν την Ελλάδα, σ’ αυτή την τεράστια παρανομία του ΔΝΤ»;

Και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, συμπλήρωσε!
«Οι Έλληνες, μπορούν να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον του ΔΝΤ, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια»!Ποιος θα αμφισβητήσει αλήθεια, το θάρρος και την τόλμη αυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ;Αυτής της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που αψήφησε την ένα πανίσχυρο παγκόσμιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα, και αποκάλυψε την σκευωρία εις βάρος της Ελλάδας;Όσοι γνωρίζουν από κοντά την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ξέρουν ότι σπανίζουν τέτοιοι καθαροί και έντιμοι άνθρωποι.Εκφράζοντας την απέχθειά της στο πολιτικό σύστημα έτσι όπως αυτό έχει δομηθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια, η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αποκάλυψε, ότι :«Θα σταθώ στο πλευρό ενός πολιτικού φορέα, που θα απαρτίζεται από έντιμους απλούς πολίτες και όχι πολιτικούς»!Καταπέλτης ήταν η κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, κατά της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας τον διαπλεκόμενο ρόλο της με το πολιτικό σύστημα.«Η ΕΡΤ, ποτέ δεν μας έβγαλε να μιλήσουμε για το σκάνδαλο παραποίησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την διόγκωση του πλασματικού χρέους και τις αλχημείες του.Τώρα, οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, ζητούν συμπαράσταση από τον Ελληνικό λαό…. Πού ήταν όμως αυτοί, όταν ο Γεωργίου, απειλούσε πρόσφατα τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ με απόλυση, αν δεν υπέγραφαν τα παράνομα έγγραφά του»;;;;;;;;Απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο Χρήστο Κατσιρέα, έκανε λόγο για την οργή των ελλήνων, που σύντομα θα ξεσπάσει.«Γινόμαστε όλο και περισσότεροι… Είμαστε το κύμα που συνεχώς μεγαλώνει και θα πνίξει όσους συνειδητά καταστρέφουν την Ελλάδα»!Κλείνοντας την σύντομη τηλεφωνική της παρέμβαση, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, κατήγγειλε την διαφορά του ποσού των δόσεων που ισχυρίζεται το ΔΝΤ και το οποίο ανέρχεται σε 36 δις, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως έχει λάβει 20 δις.«Τα 16 δις, που βρίσκονται»; Ρώτησε εύλογα η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, αλλά την απάντηση σ’ αυτό το καίριο ερώτημα, ΜΟΝΟ οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων χρόνων μπορούν να δώσουν..Στην ευθεία σύγκρουση με τους υπηρέτες του Μνημονίου, δηλαδή την κυβέρνηση ζήτησε να προχωρήσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να κερδίσει και πάλι την ελευθερία του και την ελευθερία της χώρας του, προτείνοντας λύσεις με ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ τους οποίους και απαρίθμησε όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί.«Εφαρμόζουμε απόλυτα τους νόμους που το ίδιο το πολιτικό σύστημα έφτιαξε για να προστατεύεται…… ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ» τόνισε με έμφαση και συνέχισε:
«ΤΕΡΜΑ Η ΑΜΥΝΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ»!
Λάβρος κατά του δικηγορικού κλάδου, ήταν ο κ. Θεοδωρίδης, επιρρίπτοντάς τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας και εξήγησε επαρκέστατα γιατί.….
Στη συνέχεια, με στοιχεία και ντοκουμέντα, αποκάλυψε την ύπαρξη «κρυφών ομολόγων» που δεν έχουν καν εγγραφεί στα βιβλία του κράτους, και μάλιστα τον ρόλο του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού, στην ύπαρξη αυτών των ομολόγων…

Ο κ. Θεοδωρίδης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Κατσιρέα, σχετικά με τα διάφορα κινήματα που δημιουργούνται, απάντησε:
«Το να δημιουργήσεις ένα κίνημα πολιτών, είναι πολύ εύκολο. Τα κινήματα όμως πρέπει να έχουν στόχους και να δίνουν απτές λύσεις στον ελληνικό λαό.
Κανένα κίνημα μέχρι σήμερα, από αυτά που έχουν δημιουργηθεί, δεν δίνουν ουσιαστικό διέξοδο στους έλληνες πολίτες.

Γιατί κανένα κίνημα δεν έχει μπει στην ουσία του προβλήματος και κανένα δεν πολεμάει το πολιτικό σύστημα με τα ίδια του τα όπλα!
Σε όλα τα κινήματα, έχουμε δώσει τα στοιχεία που σας παραθέτω. Ενώ όλα παραδέχονται πως τα στοιχεία είναι σωστά, γιατί τους δείχνουμε τους νόμους και τα ΦΕΚ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;»
Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των ημερών, περί μισθών και συντάξεων στα 360 ευρώ, ο κ. Θεοδωρίδης, με στοιχεία αποκάλυψε πως «ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»!!! και διάβασε το επίσημο ΦΕΚ….
Ο κ. Θεοδωρίδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον…. ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ που έφερε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
«Είναι ένας νόμος, που στην ουσία, δεν διασφαλίζει την ζωή των ελλήνων πολιτών! Μας έκαναν αναλώσιμο προϊόν! Θα μπορούν καθημερινά, να συμβαίνουν… «ατυχήματα»!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Θυμιος Λυμπερόπουλος: “Κότες” όσοι νεοδημοκράτες ανέχονται τις προκλήσεις Παπανδρέου – Σημίτη

20130905-130654.jpg
Σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή τις ομιλίες του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου και την μη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε :
‘’ Η παράταξη των εθνικών επιτυχιών οφείλει όχι μόνο να έχει απαντήσεις σε τέτοιες δηλώσεις αλλά να έχει και τις
αντοχές να κουβαλά την ιστορία της. Όσοι δεν αντέχουν και αποχωρούν φτιάχνοντας νέα κόμματα ή μένουν και δεν μπορούν να υπερασπιστούν την ιστορία της και να ορθώσουν το ανάστημά τους σε εγχώρια ή ξένα συμφέροντα μπορούν να πάνε σπίτι τους. Αυτή η παράταξη είχε και έχει στελέχη που μπορούν να σηκώσουν το ειδικό βάρος που απαιτεί η διακυβέρνηση της χώρας και να την πάνε μπροστά. Η ανοχή για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου που είναι οι ηθικοί αυτουργοί της εθνικής μας καταστροφής όχι μόνο δεν επιτρέπεται αλλά είναι και ντροπή για τα μεγάλα εθνικά όχι που είπε ο Κώστας Καραμανλής. Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί κάλλιστα να στείλει στο σπίτι τους όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υπερασπιστούν την ιστορία της παράταξης.

Σχόλιo
Σωστά τα λες κ. Λυμπερόπουλε αλλά πρώτα πρέπει να στείλει τον ευατό του γιατί είναι ο πρώτος που δεν υπερασπίζεται την ιστορία της παράταξης.Για να είναι πρωθυπουργός συμάχησε με τον Βενιζελβούλ και πάνε στράφει όλες του οι προεκλογικές του δηλώσεις.

Αυτό ήταν το πραγματικό ΠΑΣΟΚ


«Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την επιβολή της δικτατορίας του ‘67. Τρεις άνδρες, φίλοι από τα γυμνασιακά τους χρόνια, πίνουν τον καφέ τους σε κεντρικό καφενείο της Αθήνας.
Ο ένας είναι ψηλός, αρκετά γεμάτος, με εκφραστικό πρόσωπο και βροντώδες γέλιο.
Ο άλλος μετρίου αναστήματος, με πλούσιο μαλλί και έντονο βλέμμα.

Και ο τρίτος, ο πιο βραχύσωμος της συντροφιάς, είναι ο πιο συνεσταλμένος, ο πιο συντηρητικά ντυμένος.
Και οι τρεις δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί (θα γίνουν αργότερα), παρά το γεγονός ότι οι δυο «κουβαλούν» ιστορικά ονόματα : Ο «ψηλός» είναι αριστερός αλλά κι εγγονός κινηματία στρατιωτικού. Ο συνεσταλμένος είναι κεντρώος αλλά και γιος υπουργού της κυβέρνησης του βουνού.
Ο «μαλλιάς» θα αναδειχθεί σε μείζονα διανοούμενο του ευρωκομμουνισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Κάποια στιγμή ο «θεωρητικός» της παρέας σηκώνεται και κατευθύνεται προς τις τουαλέτες του καφενείου, που γειτνιάζουν με ένα υπόγειο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
Ο υπάλληλος τους εργαστηρίου λείπει και πάνω στον πάγκο υπάρχει εκτεθειμένη μια λαμαρίνα με… κοκ. Χωρίς πολλή σκέψη και μικροαστικού χαρακτήρα ηθικές αναστολές… «βουτάει» τρία γλυκά και τα βάζει στην μεγάλη τσέπη της καμπαρντίνας του!
Επιστρέφει στο τραπέζι χωρίς όμως να πει τίποτα στους άλλους δυο φίλους.

Οι τρεις πληρώνουν τους καφέδες τους και φεύγουν, γιατί σε παρακείμενο κινηματογράφο προβάλλεται μια γαλλική ταινία που την υπογράφει γνωστός σκηνοθέτης της νουβέλ βαγκ. Είναι άλλωστε και οι τρεις φανατικοί λάτρεις της γαλλικής σχολής.
Στο διάλειμμα της ταινίας, ο «θεωρητικός» με τελετουργικές κινήσεις βγάζει από την τσέπη του τα κοκ και τα προσφέρει στους φίλους του.
«Πού τα βρήκες;» τον ρωτάει καχύποπτα ο συντηρητικός, που δεν είδε το φίλο του να έχει λείψει, εκτός από το λεπτό εκείνο που πήγε στη τουαλέτα στο καφενείο.
«Τα …απαλλοτρίωσα από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής» του απαντά με επιτηδευμένο στόμφο αυτός.
«Χωρίς να τα πληρώσεις;» επιμένει έντρομος αλλά και ενοχλημένος πια ο άλλος.
«Φυσικά» του αντιγυρίζει ο φίλος του και δαγκώνει με βουλιμία το πρώτο κοκ.
Ο ψηλός παρακολουθεί τη σκηνή, διασκεδάζοντας κυρίως με τον καθωσπρεπισμό του βραχύσωμου φίλου του.

«Πρέπει να επιστρέψουμε κα να τον πληρώσουμε τον άνθρωπο, γιατί μπορεί να βρει το μπελά του! Αλλιώς εγώ αρνούμαι να το φάω» αποφαίνεται με έντονο ύφος ο «συντηρητικός» της παρέας.
«Άσε τις ανοησίες» παρεμβαίνει ο «ψηλός». Και παίρνει από τα χέρια του «απαλλοτριωτή» το κοκ που του αναλογεί, καθώς και το κοκ τού… τρίτου της παρέας.
Η συζήτηση σταματά εκεί, γιατί το δεύτερο μέρος της ταινίας αρχίζει να προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη…»
Η παραπάνω αφήγηση γίνεται από τον δημοσιογράφο Τάσο Παππά στο βιβλίο του «Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός τους», Εκδόσεις Πόλις 2004, στις σελίδες 35-37. Δεν έχει διαψευσθεί ούτε ο συγγραφέας έχει μηνυθεί.
Ο «θεωρητικός» και «απαλλοτριωτής» ήταν ο Νίκος Πουλατζάς. «Ιερή αγελάδα» της αριστερής διανόησης, του οποίου η μικρή αυτή πράξη απηχεί την διαχρονικά κλεφτοκοτάδικη νοοτροπία τη Αριστεράς έναντι των «νοικοκυραίων», που υλοποιήθηκε όταν τα πληβειακά στρώματα έγιναν εξουσία το 1981.
Βλέπετε πώς συνεχίζεται στις μέρες μας η «μεταλαμπάδευση» της νοοτροπίας αυτής, από πού άντλησαν αντιλήψεις και πρότυπα η 17Ν, οι νεαροί «πυρήνες» και οι γόνοι στελεχών της Αριστεράς, οι οποίοι όμως, όντας «έξυπνα» παιδιά, εξέλιξαν την αριστερή ιδεολογία και δεν αρκούνται σε «απαλλοτρίωση» γλυκών. «Απαλλοτριώνουν» ταμεία τραπεζών, ενίοτε δολοφονώντας και κανέναν.
Ο «συντηρητικός» ήταν ο Κώστας Σημίτης, που από την αφήγηση αναδεικνύεται «άσπιλος» αλλά στην θητεία του υπήρξε ο προϊστάμενος αφενός οργίου οικονομικής διαφθοράς αφετέρου αντεθνικής διακυβέρνησης, που έφεραν την κατάρρευση. Τότε αντέδρασε στην αλητεία του φίλου του σήμερα όμως τον τιμά, αποτελώντας σταθερό συνοδοιπόρο του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλατζάς».
Και ο «ψηλός» ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος, που γνώριζε εδώ και πενήντα  χρόνια τι εννοούσε όταν εξαπέλυε την ύβρι «Όλοι μαζί τα φάγαμε!».
Αυτοί, κυρίες και κύριοι, έγιναν κυβερνήτες της Ελλάδας.
Ακόμα απορείτε με το αποτέλεσμα;

Αφιερωμένο στα σαράντα (πλέον…) χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Και «Καλά Σαράντα».
Προφήτης
antinews.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

End Game: Το αμφιλεγόμενο έγγραφο που αποκαλύπτει σχέδιο των τραπεζιτών για εξόντωση χωρών (και η Ελλάδα στην πρωτη γραμμή).

Geithner-Memo21Larry Summers και το μυστικό ” End Game” Memo
άν τό εγγραφο του 1990 είναι γνήσιο αποδεικύεται ή συνομωσία
τών τραπεζιτών για τήν ληστεία τών κρατών που μέσα σε αυτά είναι και η Ελλάδα.

Με τον Greg Palast για το περιοδικό ”Vice”

Όταν ένα πουλάκι έριξε το υπόμνημα End Game  μέσα από το παράθυρο μου , το περιεχόμενό του ήταν τόσο εκρηκτικό , τόσο άρρωστο και κακό , που απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω .

Το Υπόμνημα επιβεβαίωνε τήν πιο τρελή φαντασίωση κάθε συνωμοσιολόγου : Ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι του Δημοσίου  συνωμότησαν κρυφά με μια μικρή κλίκα τραπεζιτών γιά να διαλύσουν τό δημοσιονομικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο . Όταν βλέπετε 26.3%  ανεργία στην Ισπανία , την απελπισία και την πείνα στην Ελλάδα , τις ταραχές στην Ινδονησία και την πτώχευση του Ντιτρόιτ , πρέπει να πάτε πίσω σε αυτό το σημείωμα End Game  , τη γένεση του αίματος και δακρύων .

Ο αξιωματούχος του  Υπουργείου Οικονομικών που έπαιξε το μυστικό παιχνίδι End Game των τραπεζιτών ήταν ο Larry Summers . Σήμερα , ο Larry Summers είναι η κορυφαία επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα για πρόεδρος τής Federal Reserve , της Παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας . Αν το εμπιστευτικό σημείωμα είναι αυθεντικό , τότε ο Summers δεν θα πρέπει να υπηρετήσει την Fed , θα πρέπει να “υπηρετήσει” σε κάποιο μπουντρούμι που προορίζεται για τους παράφρονες οικονομικούς εγκληματίες.

Το σημείωμα είναι αυθεντικό .

Για να πάρω αυτήν τήν επιβεβαίωση, θα έπρεπε να πετάξω στη Γενεύη και να επιτυγχω με πλάγια μέσα μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου , Pascal Lamy .Και το κατάφερα .Ο Lamy , ο αρχιστράτηγος της παγκοσμιοποίησης, μου είπε:

” Ο ΠΟΕ δεν δημιουργήθηκε γιά κάποια σκοτεινή κλίκα των πολυεθνικών που μυστικά μαγειρεύουν συνωμοσίες εναντίον του λαού …. Δεν έχουμε , πλούσιους τρελό-τραπεζίτες, κάπνιστές πούρων που συνομωτούν . “

Τότε του έδειξα το υπόμνημα .

Ξεκινά με τόν “υπηρέτη” του Summers , τον Timothy Geithner , να υπενθυμίζει στο αφεντικό του να καλέσει τους τότε πιο ισχυρούς CEOs στον πλανήτη και να τους ζητήσει να διατάξουν τους παρασκηνιακούς στρατούς τους γιά έφοδο :

” Καθώς μπαίνουμε στήν τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων του ΠΟΕ γιά τίς χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες , πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για σας να έρθετε σε επαφή με τους Διευθύνοντες Συμβούλους …. “

Για να αποφύγει ο Summers να καλέσει απο το γραφείο του τους αριθμούς τηλεφώνου τους (που , σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ , θα έπρετε να εμφανιστούν στα δημόσια logs) , ο Geithner του παραθέτει τις ιδιωτικές γραμμές τους . Και είναι εδώ:

Goldman Sachs : John Corzine (212) 902-8281

Merrill Lynch : David Kamanski (212) 449-6868

Bank of America , David Coulter (415) 622-2255

Citibank : John Reed (212) 559-2732

Chase Manhattan : Walter Shipley (212) 270-1380

Ο Lamy είχε δίκιο : δεν καπνίζουν πούρα . Προχωρήστε και καλέσετε τους . Το έκανα , και βέβαια , πήρα ένα χαρμόσυνο προσωπικό “γεια” από τον Reed  μέχρι που αποκάλυψα ότι δεν ήμουν ο Larry Summers . ( Σημείωση : . . Οι άλλοι αριθμοί ήταν απενεργοποιημένοι. Επίσης είναι αδύνατη η επαφή με τον Corzine , την στιγμή που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις )

Δεν είναι η μικρή κλίκα των “συνομιλητών” που αποτελούνται από τον Summers και τους Τραπεζο-γκάνγστερς που είναι τόσο ανησυχητική . Η φρίκη είναι ο σκοπός ό ίδιος του End Game.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω :

Hταν το 1997 .Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν πίεζε σκληρά για την κατάργηση τής νομοθεσίας που ρύθμιζε την κινηση κεφαλαίων για τίς τράπεζες. Αυτό απαιτούσε , κατ ‘αρχάς, την κατάργηση του Glass- Steagall Act για να διαλύσει το φράγμα μεταξύ των εμπορικών τραπεζών και των επενδυτικών τραπεζών . Ήταν σαν να αντικαθιστούσαμε τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών με τροχούς ρουλέτας.

Δεύτερον , οι τράπεζες ήθελαν το δικαίωμα να παίζουν ένα νέο παιχνίδι υψηλού ρισκου : “Την Διαπραγμάτευση των παραγώγων “. Η JP Morgan και μόνο θα έχει σύντομα 88 τρις δολάρια από αυτές τις ψευδο-ασφάλειες στα βιβλία της ως « περιουσιακά στοιχεία ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Summers ( που σύντομα θα αντικαταστήσει τον Rubin ως υπουργό) μπλόκαρε κάθε προσπάθεια για τον έλεγχο των παραγώγων .

Αλλά ποια θα ήταν η χρησιμότητα της μετατροπής αμερικανικών τραπεζών σε καζίνο παραγώγων αν τα χρήματα θα έφευγαν σε κράτη  με ασφαλέστερη τραπεζική νομοθεσία;

Η απάντηση σχεδιάστηκε από το Big Five Bank : Κατάργηση των ελέγχων για τις τράπεζες σε κάθε έθνος στον πλανήτη ταυτόχρονα . Ήταν τόσο λαμπρή ιδέα όσο και τρομερά επικίνδυνη .

Πώς θα μπορούσε να τραβήξει μπροστά αυτός ο τρελός χορός; Το σχέδιο τών τραπεζιτών και του Summers ήταν να χρησιμοποιήσουν τη Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών , μία δυσνόητη και καλοήθη προσθήκη στις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που αστυνομεύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου .

Μέχρις ότου οι τραπεζίτες άρχισαν το παιχνίδι τους , οι συμφωνίες του ΠΟΕ αφορούσαν μόνο τις εμπορευματικές συναλλαγές , δηλαδή τα αυτοκίνητα μου για τις μπανάνες σας . Οι νέοι κανόνες-παγίδες από τον Summers και τίς τράπεζες θα ανάγκαζαν όλα τα έθνη να δεχτούν το εμπόριο  τοξικών παραγώγων , όπως τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα .

Μέχρι την εφαρμογή της Χρηματοοικονομικής Σύμβασης Υπηρεσιών , κάθε έθνος έλεγχε και χρέωνε τις τράπεζες εντός των συνόρων του . Οι νέοι κανόνες του παιχνιδιού θα ανάγκαζαν κάθε έθνος να ανοίξει τις αγορές του στίς Citibank , JP Morgan και τα παράγωγά τους.

Και όλα τα 156 έθνη στο πλαίσιο του ΠΟΕ θα έπρεπε να συνθλίψουν τους δικούς τους Χρηματοπιστωτικούς Κανονισμούς (Glass- Steagall) που διαχώριζε τίς εμπορικές τράπεζες αποταμιεύσεων από τίς  τράπεζες επενδύσεων που τζογάρουν με τα παράγωγα .

Η δουλειά της μετατροπής της της Χρηματοοικονομικής Σύμβασης Υπηρεσιών σε πολιορκητικό κριό των τραπεζιτών δόθηκε στόν Geithner , ο οποίος εχρίσθη πρέσβης στην Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου.

Οι τραπεζίτες πάνε στίς Μπανανίες.

Γιά πιό λόγο οποιοδήποτε έθνος θα συμφωνούσε να αφήσει το τραπεζικό του σύστημα να καταληφθεί και να ληστευθεί από οικονομικούς πειρατές όπως η JP Morgan ;

Η απάντηση , στην περίπτωση του Εκουαδόρ , ήταν οι μπανάνες . Ισημερινός ήταν πραγματικά μια μπανανία . Το κίτρινο φρούτο ήταν η “ζωή η θάνατος”  πηγή του έθνους σάν στήριγμα του σκληρού νομίσματος . Εάν αρνείτο να υπογράψει τήν νέα Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών , Ισημερινός θα μπορούσε να δώσει τις μπανάνες του στους πιθήκους και να πάει σε πτώχευση .Και ο Ισημερινός υπέγραψε .

Και ούτω καθεξής, κάθε έθνος εκφοβίστηκε και υπόγραψε .

Κάθε έθνος,εκτός από ένα , θα έλεγα .Ο Νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας , Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα , αρνήθηκε . Σε αντίποινα , η Βραζιλία απειλήθηκε με ένα εικονικό εμπάργκο των προϊόντων της από τον Επίτροπο Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Mandelson , σύμφωνα με ένα άλλο εμπιστευτικό σημείωμα που πήρα στα χέρια μου . Αλλά η άρνηση του Λούλα απέδωσε για τη Βραζιλία, η οποία , μόνη της από τα Δυτικά έθνη , επέζησε και άνθισε κατά την τραπεζική κρίση του 2007-9.

Η Κίνα υπέγραψε , αλλά πήρε καλό αντάλλαγμα . Άνοιξε στόν τραπεζικό τομέα της μια ρωγμή σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση και τον έλεγχο της αγοράς των ανταλακτικών αυτοκινήτων και άλλων τομέων στις ΗΠΑ. ( Γρήγορα , δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στην Κίνα . )

Η νέα Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών τράβηξε το καπάκι από το κουτί της Πανδώρας τών παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών παραγώγων .Ανάμεσα στίς περιβόητες συναλλαγές που νομιμοποιήθηκαν :

Η Goldman Sachs ( όπου υπουργός Οικονομικών Rubin υπήρξε συν-πρόεδρος ) εμπορεύτηκε ένα μυστικό ευρώ-παραγώγο swap με την Ελλάδα, το οποίο , σε τελική ανάλυση , κατέστρεψε ότι το έθνος . Στον Ισημερινό, η δική του απορρύθμιση και  κατεδάφιση του τραπεζικού τομέα  , ξέσπασε με ταραχές .Η Αργεντινή αναγκάστηκε να πουλήσει τις εταιρείες πετρελαίου ( στην ισπανική Repsol) και τα δίκτυα του νερού ( στην Enron ), ενώ οι δάσκαλοι της έψαχναν για τα τρόφιμα στους κάδους απορριμμάτων . Στη συνέχεια οι τραπεζίτες όρμηξαν στην Ευρωζώνη κάνωντας βουτιά στίς πισίνες τών παραγώγων, χωρίς να ξέρουν κολύμπι και η ήπειρος έχει τώρα πωληθεί σε μικρά , φθηνά κομμάτια στη Γερμανία .

Φυσικά , δεν ήταν μόνο απειλές που “πούλησε” το FSA ( Χρηματοοικονομική Σύμβαση Υπηρεσιών ) , αλλά και πειρασμούς επίσης . Στό κάτω-κάτω, κάθε κακό ξεκινά με ένα δάγκωμα ενός μήλου που προσφέρεται από ένα φίδι . Το μήλο : Οι αστραφτεροί σωροί χρήμα κρυμμένο στο FSA για τις τοπικές ελίτ . Το φίδι ονομάζεται Larry Summers .

Αλλά, θα μπορούσε όλο αυτό το κακό και ο πόνος να έχει ξεκινήσει από ένα σημείωμα ; Φυσικά όχι : το κακό ήταν το ίδιο το παιχνίδι , όπως παίχτηκε από την τραπεζική κλίκα. Το υπόμνημα αποκάλυψε μόνο τό παιχνίδι τους ώστε νά μπορέσουμε να τους δώσουμε το τελικό χτύπημα.

Το σημείωμα αποκαλύπτει πολλά για Summers και ο Ομπάμα .

Και ενώ δισεκατομμύρια θλιμένες ψυχές εξακολουθούν να πληγώνωνται σε όλο τον κόσμο από τήν – απο τους τραπεζίτες κατασκευασμένη – καταστροφή ,οι  Rubin και Summers δεν τα  πάνε και πάρα πολύ άσχημα .Η απορρύθμιση του Rubin γιά τίς τράπεζες είχε επιτρέψει τη δημιουργία ενός οικονομικού τερατούργημα που ονομάζεται « Citigroup ». Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη λήξη της θητείας του ,ο Rubin διορίστηκε διευθυντής , και μετά πρόεδρος της Citigroup , που πτώχευσε ,αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πληρώσει τόν Rubin συνολικά 126 εκατομμύρια δολάρια .

Στη συνέχεια Rubin πήρε άλλη θέση : ως χρηματοδότης-κλειδί  τής προελογικής εκστρατείας για έναν νεαρό γερουσιαστή , τόν Μπαράκ Ομπάμα . Λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του ως Προέδρου ,ο Ομπάμα , μετά από επιμονή του Rubin , έδωσε στόν Summers την ισχυρή θέση στις ΗΠΑ αυτή του “Οικονομικού Τσάρου” ( δηλαδή , Υπουργού Οικονομικών ) και έκανε τον Geithner τήν Τσαρίνα του . Το 2010 , Summers έδωσε πίσω τα βασιλικά ράσα του γιά να επιστρέψει σάν σύμβουλος στην Citibank και σε άλλα δημιουργήματα της τραπεζικής απελευθέρωσης οι πληρωμές των οποίων έδωσαν καθαρά στόν Summers $ 31 εκατομμύρια από τήν εποχή του υπομνήματος ” End Game ” .

Το ότι ο Ομπάμα θα μπορούσε ,μετά από απαίτηση του Robert Rubin , να επιλέξει τώρα τόν Summers για να πάρει το τιμόνι της Federal Reserve σημαίνει ότι , δυστυχώς , απέχουμε πολύ από το τέλος του παιχνιδιού .

πηγή

Διαβάστε και κλάψτε, τι ακριβώς υπέγραψαν και τι λένε στον ελληνικό λαό!


1.Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις 
εναντίον της Συρίας
με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε 

και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.

2. Επειδή η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.


3. Επειδή το σύνολο των Μ.Μ.Ε δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ή καλύτερα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζουν την εντεταλμένη υπηρεσία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έπραξαν και με το μνημόνιο.

4. Επειδή οι αδιάβαστοι βουλευτές του μνημονίου εξακολουθούν να είναι εξ ίσου αδιάβαστοι και με το καθεστώς χρήσεως των βάσεων

5. Επειδή οι εξίσου αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, αντί να ερευνούν και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν να τον παραπληροφορούν όπως ακριβώς έκαναν και με το μνημόνιο.

6. Επειδή η μόνιμη επωδός όλου του παραπάνω εσμού είναι, «τι να κάνουμε; πρέπει να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα».

Γι’ αυτό τον λόγο, διαβάστε τι ακριβώς υπογράψαμε και τι προβλέπουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις και το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

[κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση]













Σημεία ειδικού ενδιαφέροντος , τα οποία αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια


Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την προσήλωση τους στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο παραπάνω άρθρο

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν το σεβασμό τους προς το Διεθνές Δίκαιο

Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες διακηρύσσουν την αφοσίωση τους στην διατήρηση της ειρήνης και να σέβονται την αρχή από ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ειρήνη

Εδώ η χρήση των βάσεων θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την αφοσίωση τους στην αρχή ότι οι διεθνείς διαφορές θα επιλύονται με ειρηνικά μέσα

Συνεπώς μόνο με ειρηνικά μέσα. Παραχωρώντας τις βάσεις γινόμαστε συνένοχοι στον νόμο της ζούγκλας.

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιώνουν ότι οι η Συμφωνία αυτή είναι σύμφωνη προς τα Συντάγματα ή άλλους νόμους τους

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, απαγορεύει την συμμετοχή σε πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις

Τίποτε στη Συμφωνία αυτή δεν αποσκοπεί να βλάψει τις σχέσεις εκατέρου των Συμβαλλομένων Μερών με οποιαδήποτε τρίτη χώρα.

Βλάπτονται τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί η Συρία είναι παραδοσιακός σύμμαχος μας. 



Συνεπώς μόνο για σκοπούς άμυνας. Εδώ έχουμε χαρακτηριστική επιθετική ενέργεια.



Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την συμμόρφωση των ΗΠΑ και όχι να παραχωρήσει τις βάσεις για επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας.



Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εν ανάγκη να αναστείλει την λειτουργία των βάσεων (περιοριστικά μέτρα).

Κύριε πρωθυπουργέ 

Την παραπάνω σύμβαση την υπογράψατε εσείς προσωπικά ως Υπουργός Εξωτερικών το 1990, επί κυβερνήσεως κ. Μητσοτάκη.



Επειδή στην παραπάνω συμφωνία είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών των ΗΠΑ εντός του FIR Αθηνών, υπογράφηκε και δεύτερη συμφωνία, η οποία ορίζει σαφώς ότι θα εκτελείται μόνο σε καιρό ειρήνης (peacetime).

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η παραχώρηση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές εναντίον της Συρίας συνιστά άμεση εμπλοκή της πατρίδας μας με την δικαιολογία « την τήρηση των δεσμεύσεων» αλλά και την εφαρμογή που απορρέουν από την συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

Ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής με μια απλή ανάγνωση της παραπάνω « Συμφωνίας, Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», θα διαπιστώσει ότι.


Η τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική και καταπατούμε το Διεθνές Δίκαιο.


Η τυχόν χρήση των βάσεων αλλά και τυχόν διευκολύνσεις εναέριου ανεφοδιασμού, καταπατούν και καταστρατηγούν τις υπογραφείσες συμφωνίες.


Κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε από εσάς, καθόσον το 1990 εσείς ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών. 

Κατόπιν της ανωτέρω σύμβασης, είσαστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα και να απαγορέψετε την χρήση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τον ελληνικό εναέριο χώρο (FIR Αθηνών). Όσο δε για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν λόγος.

Εάν μη τι άλλο, τιμήστε την υπογραφή σας.

και εν ανάγκη, αναστείλατε την λειτουργία των βάσεων, ως τα άρθρα VII 1 και VII 3 ορίζουν, και τα οποία είσαστε υποχρεωμένος ένεκα θέσεως να πράξετε.
 Νικόλαος Καρατουλιώτης υποστράτηγος ε.α.
Συγγραφέας- αρθρογράφος