Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η συμμορία Σημίτη – Παπανδρέου έδωσε τον Χρυσό της Χαλκιδικής. Συμφωνίες από επίορκους δεν αναγνωρίζονται κύριοι.


20130223-191452.jpgΣύμφωνα με τους αντιδρώντες, από το 2003 το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται και ξεκινούν χατιρικές συμφωνίες με χαμένο το ελληνικό Δημόσιο – και μάλιστα εν γνώσει του.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 υπογράφεται η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός», με αποκλειστικούς μετόχους την «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων Μπόμπολα, και τον Δημήτρη Κούτρα, γενικό διευθυντή της «ΑΚΤΩΡ». Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της «Ακτωρ», του Δημήτρη Κούτρα, της «European 
Goldfields» (EG) και της «Global Mineral Resources» (GMR).
Ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της «EG» είναι ο Ρουμάνος επιχειρηματίας Φρανκ Τίμις, ο οποίος ελέγχει και την «GMR». Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η συναλλαγή αυτή θεωρήθηκε παράνομη κρατική ενίσχυση. Κι αυτό γιατί στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρεία «TVX Hellas» (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι 11 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημέρα το ελληνικό Δημόσιο μεταπώλησε στην ίδια τιμή τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία της στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Χωρίς διαγωνισμό
Η πώληση έγινε απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εξι μήνες αργότερα, η αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων εκτιμούνταν σε 408 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία μεταβίβασης απάλλασσε την «Ελληνικός Χρυσός» από υποχρέωση καταβολής φόρου μεταβίβασης και εξασφάλιζε μειωμένες δαπάνες δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης είχε βάλει την υπογραφή του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, νυν δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
Χάρισμα 2,2 εκατ. ευρώ
Στις 8 Ιανουαρίου 2004 η Βουλή κύρωσε τη συμφωνία. Ως αποτέλεσμα, το ελληνικό Δημόσιο χάρισε στην «TVX» 2,2 εκατ. ευρώ από βεβαιωμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, πλήρωσε 11 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις των 472 απολυμένων της «TVX», 28 εκατ. ευρώ για «Πρόγραμμα Επανακατάρτισης» 350 από 472 απολυμένους της «TVX» (τους κατέβαλλε 800 ευρώ το μήνα και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι να συνταξιοδοτηθούν) και χάρισε στους Μπόμπολα – Κούτρα – Τίμις, «κατά πλήρες δικαίωμα νομής και κατοχής», το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Στις 23 Ιανουαρίου 2004 ο Χρήστος Πάχτας παραιτήθηκε από υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας εξαιτίας της εισαγωγής τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση.
Αμέσως μετά η «Ελληνικός Χρυσός» προχωρεί στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επαναλειτουργία του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών. Το μεταλλείο ξεκινά τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2005. Τον Ιανουάριο του 2006 υποβάλλεται ενιαίο επιχειρηματικό σχέδιο για την παράλληλη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών. Το Μάιο υποβάλλεται προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΠΠΕ). Τον Οκτώβριο του 2009 παίρνει τη θετική γνωμοδότηση των 5 συναρμόδιων υπουργείων (Ανάπτυξης, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΠΟ, Γεωργικής Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας). Τον Αύγουστο του 2010 κατατίθεται στο ΥΠΕΚΑ η τελική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Η έγκρισή της θα αποτελεί την τελική περιβαλλοντική αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου.
Κέρδος 95 εκατ. ευρώ
Στις 9 Φεβρουαρίου 2004 η «European Goldfield» ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 30% της «Ελληνικός Χρυσός» για 18 εκατ. ευρώ. Η «Global Mineral Resources» εξαγοράζει επιπλέον ποσοστό 21% της «Ελληνικός Χρυσός» για άλλα 18 εκατ. ευρώ. Το κέρδος για τους Μπόμπολα και Κούτρα είναι 36 εκατ. ευρώ.
Στις 30 Νοεμβρίου 2004 η «European Goldfield» ανακοινώνει την εξαγορά του 21% της «Ελληνικός Χρυσός» που κατέχει η «Global Mineral Resources» για 100 εκατ. δολάρια, καθώς και του 14% που κατέχει ο Δημήτρης Κούτρας αντί 66,25 εκατ. δολαρίων (53 εκατ. ευρώ). Ο Δ. Κούτρας παίρνει θέση μη εκτελεστικού προέδρου στο Δ.Σ. της «EG», η οποία αυξάνει το ποσοστό της σε 65% και γίνεται απόλυτη κυρίαρχος των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
Τον Απρίλιο του 2006, ο Φρανκ Τίμις πουλάει όλες του τις μετοχές στην «EG».
Στις 2 Ιουλίου 2007 η «European Goldfield» ανακοινώνει την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 30% στην «Ελληνικός Χρυσός» από την «Ακτωρ» και ανεβάζει έτσι το μερίδιό της στο 95%. Η αξία του 30% ορίζεται στα 178 εκατ. δολάρια, το οποίο πληρώνεται μέσω ανταλλαγής μετοχών της «Ακτωρ» με το 19,9% των μετοχών της «EG» και 8,4 εκατ. δολάρια σε μετρητά (6,7 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, οι Μπόμπολας και Κούτρας, έχοντας καταβάλει μόνο τα αρχικά 6 εκατ. ευρώ, πουλώντας τα ποσοστά της «Ελληνικός Χρυσός» είχαν καθαρό και άκοπο κέρδος 95,7 εκατ. ευρώ. Εγιναν επίσης κάτοχοι του 19,9% της «European Goldfield» και του 5% της «Ελληνικός Χρυσός».

ΛΙΝΚΟΛΝ ΚΑΙ ΚΕΝΕΝΤΙ Δολοφονήθηκαν γιατί τα έβαλαν με τις τράπεζες;


Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:“Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.”
Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;
Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)
Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.
Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.
Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι. Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.
Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο ‘Federal Reserve’ το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του. Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο ‘Federal Reserve’ δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο(!!!)
Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια !!!
Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο) (!!!) Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του ‘Federal Reserve’ και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.
Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα. Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.
Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρ’ότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα.(!!) Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο. Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο (!!!!)
Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος – του τότε, του αληθινού): “Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».
Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.
ypogeia-drasi.blogspot.gr

Καιρός να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα “ξένα αφεντικά”


Δεν είναι καθόλου κακό να ονειρεύεται μια χώρα ότι κάποια στιγμή θα βγει από την κρίση. Και φυσικά δεν είναι κακό ούτε η κυβέρνηση να κάνει όνειρα ότι σε λίγους μήνες θα δει φως στο τούνελ και φυσικά θα εδραιωθεί και η θέση της. Ο πρωθυπουργός, φημολογείται, εκτιμά ότι άμα περάσουμε τον κάβο των επόμενων 4-5 μηνών τότε από Σεπτέμβριο θα υπάρχουν ισχυρές ελπίδες ανάκαμψης. Προς τούτο, αρμόδιοι οικονομικοί παράγοντες, παραθέτουν τα στοιχεία της Κομισιόν που λένε ότι από το 2014 θα δούμε ανάκαμψη, έστω κι οριακή 0,6%. Επίσης, τονίζουν ότι από ύφεση 6,4% το 2012 φέτος θα κλείσει… μόλις στο 4,4%, αν και η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για 4,2%.
Αν και δεν είναι να έχει κανείς εμπιστοσύνη στις προβλέψεις των χαρτογιακάδων, οσφυοκαμπτών τύπου ‘Ολι Ρεν, ας υποθέσουμε ότι θα πέσουν μέσα στα νούμερα και θα έχουμε πιάσει πάτο, θα έχουμε ξύσει το κάτω μέρος του βαρελιού και θα προσπαθούμε να βγάλουμε απ’ έξω το κεφάλι μας.
Είναι έτσι; Να ελπίσουμε ότι από το φθινόπωρο θα πάρει μπροστά η οικονομία και θα γυρίσει ανάποδα ο τροχός ή θα έρθουμε τον Σεπτέμβριο από τις διακοπές και θα λέμε πώς θα βγει ο χειμώνας; Εκτός κι αν όλοι περιμένουν τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου πιστεύοντας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα αποφασιστεί γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Τα πράγματα, ωστόσο, στην πραγματική οικονομία είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν ξέρουμε αν το έχουν αντιληφθεί στην κυβέρνηση, ορισμένοι μεγαλόσχημοι παράγοντες και κάποιοι που κινούν τα νήματα ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν ξεπεράσει το όριο. Μπορεί πολλές φορές να ακούμε ότι είναι θέμα χρόνου η έκρηξη στην κοινωνία, ωστόσο, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι οι εκρήξεις δεν προαναγγέλλονται. Γίνονται μια φορά που κανείς δεν τον περιμένει.
Η κυβέρνηση πήρε ανάσα πριν τα Χριστούγεννα με την απόφαση για τη δόση – μαμούθ. Υποσχέθηκε, όμως, ρευστότητα στην αγορά, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας. Ουσιαστικά μια διαφορετική ρότα από αυτή που είχε πάρει μέχρι τότε το καράβι.
Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, για να μην πούμε μηδαμινά. Ούτε ανάκαμψη βλέπουμε, ούτε αύξηση της απασχόλησης, ούτε επιδοτήσεις και επιχειρηματική έκρηξη, ούτε καν ένα μικρό φωτάκι στο τούνελ.
Αντίθετα, βλέπουμε την ανεργία να ετοιμάζεται να αγγίξει το 30%. Ανθρώπους σε απόγνωση καθημερινά να αυτοκτονούν ή άλλους να φεύγουν από τη χώρα.
Χιλιάδες λουκέτα και δραματική πτώση της κατανάλωσης. 450.000 νοικοκυριά να μην έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ.
Η μεσαία τάξη να μην υπάρχει πια και να βλέπουμε απλά μια Ελλάδα με δύο πρόσωπα. Μερικές χιλιάδες οικογενειών να μην έχουν αγγιχτεί από την κρίση και να διάγουν βίο τρυφηλό και πολλά εκατομμύρια Ελλήνων να βρίσκονται μεταξύ φτώχειας κι εξαθλίωσης.
Και την ίδια στιγμή, η ρεμούλα στο δημόσιο τομέα συνεχίζεται. Στα νοσοκομεία γίνεται πάρτι από γιατρούς και προμηθευτές. Σκάνδαλα με μίζες δίνουν και παίρνουν. Κρατικοί αξιωματούχοι πολύ σύντομα θα κληθούν να αποδείξουν αν έχουν νόμιμα αποκτήσει όσα δηλώνουν στο πόθεν έσχες τους.
Δεν έχει γίνει ούτε μία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ακόμη κι αν αυτός είναι επίορκος, ανίκανος ή… κλέφτης.
Δημόσιες υπηρεσίες πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για να ενοικιάζουν κτίρια ενώ υπάρχουν κρατικά ακίνητα που μένουν ανεκμετάλλευτα. Σήμερα η «Η» αποκαλύπτει ότι 8 Ανεξάρτητες Αρχές πληρώνουν 5 εκατ. ευρώ το χρόνο για νοίκια, παρά το γεγονός ότι έχει παρέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας εδώ κι ένα χρόνο.
Για να μη μιλήσουμε για τις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν ή άλλες από τις οποίες περιμένουμε ματαίως πότε θα πληρωθούν φόροι ή πότε θα κληθούν τα λαμόγια που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό ξεχνώντας να τα δηλώσουν.
Αντί ελπίδας και ανάπτυξης, βλέπουμε τα έσοδα να βουλιάζουν, πληρωμές να μη γίνονται από το κράτος και ήδη να ακούγονται οι πρώτες φήμες για νέα μέτρα σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι.
Για να μη μιλήσουμε για το άγος του φόρου ακινήτων που τον περιμένουμε να έρθει αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα τον πληρώσουμε.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται από βδομάδα η τρόικα και λέγεται ότι έρχεται με… άγριες διαθέσεις γιατί λέει δεν είναι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα της ελληνικής κυβέρνησης και θα μας κάνει συστάσεις. Θα ζήσουμε το Μάρτιο ένα ακόμη επεισόδιο από το δραματικό και ταυτόχρονα το κωμικό σενάριο των παζαριών «σου δίνω, μου δίνεις, υπογράφουμε».
Δεν πάει έτσι, όμως, άλλο η κατάσταση. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση, ας το αντιληφθεί ο κ. Στουρνάρας. Ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνουν πια οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οι ψεύτικοι τσαμπουκάδες και τα δήθεν παζάρια για συμφωνημένες ήδη πολιτικές. Αν δεν μπορούν να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους ας πάνε σπίτι τους να έρθουν ικανότεροι. Και δεν εννοούμε τον Τσίπρα μ’ αυτό. Όμως, επειδή οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά η χώρα πάντα υπάρχει, ας δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στη δεύτερη. Κι αν είναι ο καιρός να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα ξένα αφεντικά, ας το κάνουμε τώρα. Για το καλό και του τόπου και της κυβέρνησης.
Α.Ψ. 
www.antinews.gr

“Βαμπίρ” της Ελλάδας χαρακτηρίζουν την Goldman Sachs, αλλά εδώ ο Σημίτης παραμένει ελεύθερος και ο Στουρνάρας… υπουργός!


20130223-151034.jpgΔεύτερη χειρότερη εταιρεία της χρονιάς αναδείχθηκε η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs για τη συμβολή της στην οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα, σε ανοιχτή ψηφοφορία των Public Eye Awards, που απονέμονται κάθε χρόνο από την Greenpeace και την ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση «Διακήρυξη της Βέρνης», σε αντίστιξη με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Στην ιστοσελίδα των Public Eye Awards επισημαίνεται ότι η GoldmanSachs κέρδισε τεράστια 
ποσά για να αποκρύψει το ελληνικό δημόσιο χρέος την περίοδο 1998-2009. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κέρδη της από την υπόθεση ξεπερνούν τα 600 εκ. δολάρια.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα, μετά την αναπροσαρμογή της συμφωνίας το 2005, βρέθηκε να χρωστάει και να πληρώνει στην τράπεζα περίπου 400 εκ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2037, με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τα 10 δισ. δολάρια, επιβαρύνοντας τους ευρωπαίους φορολογούμενους. Η GoldmanSachs χαρακτηρίζεται «βαμπίρ του οικονομικού κεφαλαίου», ενώ σχολιάζεται: «Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν. Η Goldman Sachs μένει».
Χειρότερη εταιρεία της χρονιάς η Shell
Η Shell ψηφίστηκε από το κοινό ως η χειρότερη εταιρεία της χρονιάς για τα σχέδιά της να κάνει γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στην Αρκτική. Στη σχετική ιστοσελίδα, τονίζεται πως οι γεωτρήσεις εκεί είναι δυνατές μόνο με το λιώσιμο των πάγων που προκαλούν οι κλιματικές αλλαγές. Οι γεωτρήσεις, όμως, συνεπάγονται νέες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω λιώσιμο των πάγων, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στην περιοχή και άλλες εταιρείες. Πρόκειται για φαύλο κύκλο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επισημαίνεται ο κίνδυνος για πετρελαιοκηλίδες αλλά και η χαμένη ευκαιρία για στροφή σε επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Τα “βραβεία”
Από το 2000, τα Public Eye Awards απονέμονται κάθε χρόνο, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, σε εταιρείες που κατηγορούνται για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «ιδιαίτερα σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα». Διοργανώνονται από την Greenpeace και την ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση «Διακήρυξη της Βέρνης».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ > Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ...



 

ΑΠΩΛΕΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ "Χαστούκι" Moody's στην Βρετανία: "Αντίο ΑΑΑ"!


Σοβαρούς τριγμούς αναμένεται να αντιμετωπίσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι κεφαλαιαγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της Βρετανίας από τον οίκο Moody’s από αξιολόγηση ΑΑΑ σε Αa1!
Η Moody’s αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι η αδυναμία της οικονομίας της Γηραιάς Αλβιόνος, "θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια εξαιτίας της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της μείωσης της δανειοδότησης, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα".
Η υποβάθμιση της Βρετανίας από την αξιολόγηση ΑΑΑ αναμένεται , σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, να δημιουργήσει εκτεταμένη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές -από τη Δευτέρα το πρωί -αφού εκτός των άλλων το Λονδίνο θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του πλανήτη μετά τη Νέα Υόρκη.
Η αλαζονική Βρετανία θα έρθει τώρα αντιμέτωπη με την πραγματικότητα: Καλό είναι να είσαι η συμπρωτεύουσα των παγκόσμιων αγορών χρήματος (μαζί με τη Ν.Υόρκη), αλλά κάλλιστο να είσαι μια χώρα με πραγματική παραγωγή και βαριά βιομηχανία.
Και η κάποτε πρωτοπόρος στην βιομηχανία Βρετανία, έχει εγκαταλείψει εδώ και πολλά χρόνια την πρωτοπορία της. Μόνο με εμπόριο και υπηρεσίες δεν φτάνεις μακριά, όχι μόνο σήμερα: Τα "νεκροταφεία" της Ιστορίας είναι γεμάτα από απο-βιομηχανοποιημένα κράτη... 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ Εμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ - Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας


Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.
Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.
Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να υπονομευθούν από τις επικείμενες τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Πρακτικά πρόκειται περί ανακήρυξης ΑΟΖ.
Με τη ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Ελλάδα ενημερώνει τον οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή του, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982)".

Σημειώνεται ότι ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία.
Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.

Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.
Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια να προλάβουν τα τετελεσμένα της Άγκυρας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τράγκας: Ο Παπανδρέου έβαλε τις μυστικές υπηρεσίες να “εξοντώσουν” την οικογένεια μου!


Ξέσπασμα Τράγκα μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την λίστα.

“Ο Παπανδρέου έβαλε υπουργό του να με απειλήσει ότι θα με εξοντώσει εάν δεν σταματήσω να μιλώ για κυβέρνηση Τσολάκογλου”!

“Την ώρα που έψαχναν τα ονόματα τους στην λίστα με το που την παρέλαβαν, έβαλαν τις μυστικές υπηρεσίες να εξοντώσουν (σσΟ: εννοούσε να δημιουργήσουν χαλκευμένα στοιχεία) την οικογένεια Τράγκα”!

Βαρύτατες οι καταγγελίες του Γιώργου Τράγκα πριν από λίγα λεπτά στον RealFM, με αφορμή την αποκάλυψη ότι ο Παπακωνσταντίνου το ίδιο βράδυ που παρελαβε την λίστα, άρχισε να αναζητά τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Ο γνωστός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η λίστα υπέστη πολλαπλά μαγειρέματα από τις μυστικές υπηρεσίες με σκοπό να εξοντωθούν άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του.

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε βαρύτατες μομφές κατά του Παπακωνσταντίνου και για την αναζήτηση με την λέξη “Κοζάνη”, που αποτελεί την εκλογική του περιφέρεια. “Έχω μεγάλη ατζέντα, με πολλά στοιχεία τα οποία έχω καταθέσει σε δημοσιογράφο για παν ενδεχόμενο”, συμπλήρωσε.

Ο Γ. Τράγκας δεν κατονόμασε τον υπουργό που τον απείλησε εκ μέρους του τ. πρωθυπουργού, όπως υποστηρίζει.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ Ούτε ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης στους ανέργους - Όλα για τους τοκογλύφους


 Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ από την «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» που πληρώνουν εδώ και δύο χρόνια οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που επικαλείται σχετικές ανεπίσημες εκθέσεις του οργανισμού, και δημιουργείται το ερώτημα που πάνε αυτά τα χρήματα; Προφανώς στους δανειστές.
Στις εκθέσεις αυτές, που έχουν στα χέρια τους στην κυβέρνηση γίνεται σαφής αναφορά ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που ξεκίνησαν να κρατούνται από το 2011 «υπέρ ανέργων», δεν έφτασαν ποτέ εκεί.
Σε συγκεκριμένη έκθεση, μάλιστα, επισημαίνεται πως από τον ειδικό αυτό φόρο, που αποδίδει γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού και η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί τα χρήματα.
«Είναι ζήτημα του υπουργείου οικονομικών. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» επεσήμανε.
Δηλαδή ο άνθρωπος εξηγεί ότι δεν είναι δική του ευθύνη η διαχείρηση αυτών των χρημάτων διότι απλούστατα δεν έχουν φτάσει ποτέ στον ΟΑΕΔ, καθότι στην διαδρομή "σκοντάφτουν" στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα πρέπει να μας εξηγήσει αφού δεν πάνε εκεί όπου θεσμοθετημένα έπρεπε να πηγαίνουν, που καταλήγουν τελικά;
Μήπως στην αποπληρωμή χρεών στα διεθνή "κοράκια"; Βλέπετε αν έλεγαν "εισφορά αλληλεγγύης στους τοκογλύφους μας" ξέρουν ότι θα προκαλούσανε εξέγερση, ενώ λέγοντας "εισφορά υπέρ ανέργων" στέλνουν τον κόσμο για "ύπνο" και μετά ουδείς θυμάται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΑΣΚΑΛΟΙ και ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ (200 ΩΡΕΣ)... ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ...!!!



και ΟΜΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ... ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ...!!!

Στην τελευταία του έκθεση (2012) για την Εκπαίδευση, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης παρουσιάζει,  τον ακριβή αριθμό των διδακτικών ωρών μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι διδακτικές ώρες των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τον μέσο όρο των μελών του ΟΟΣΑ -αν και τα στοιχεία δεν είναι πάντα συγκρίσιμα μεταξύ των εκπαιδευτικών συστημάτων- έχουν ως εξής:
*****************
*-- Στο Δημοτικό: 
Λιγότερες από 600 ώρες. 
Ο μέσος όρος στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ είναι 782 ώρες και η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση ανάμεσά τους. 
*****************
*-- Στο Γυμνάσιο: 
Λιγότερες από 500 ώρες. 
Ο μέσος όσος είναι 704 ώρες και η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση.
*****************
*-- Στο Λύκειο: 
Λίγο περισσότερες από 400 ώρες. 
Ο μέσος όρος είναι 658 ώρες και η Ελλάδα κατέχει την προτελευταία θέση.
 *****************
Βέβαια, την έντονη αντίδραση της ΔΟΕ προκαλεί η προοπτική... αύξησης του διδιακτικού ωραρίου...!!!
 *****************
Λες και  μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά στο Σχολείο και χωρίς ιδιωτικά φροντιστήριο μπορούν να πετύχουν στα Πανεπιστήμια...
http://politikosafari.blogspot.com

Ας βοηθήσει ο Θεός της Ελλάδας…


Καλό το επενδυτικό ενδιαφέρον και η στήριξη της Γαλλίας, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε κάτι στην Ελλάδα: Ο καθένας έχει τα συμφέροντά του, αφού πρόκειται κυρίως για γεωπολιτική. Εφόσον η Ελλάδα «παραδοθεί» μονόπλευρα σε επενδυτές, όπως έπραξε με τους δανειστές, τότε το ξεπούλημα οργανισμών κοινής ωφέλειας και ορυκτού πλούτου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Ο Ελληνισμός θα χτυπηθεί περαιτέρω τις ημέρες που έρχονται. Εντός συνόρων ακόμα και πολιτικοί έχουν «χάσει την μπάλα» με την τακτική που ακολουθείται και οδηγεί όλο και περισσότερο στο αδιέξοδο. Το κράτος «στέκεται» μόνο χάριν των όποιων επιχειρήσεων έχουν απομείνει καθώς και από την φιλότιμη εργασία λίγων έντιμων δημόσιων υπαλλήλων.
Με την υπέρογκη φορολογία και την ακατανόητη γραφειοκρατία για την δημιουργία εταιρειών προς «ρούφηγμα» χρήματος, η Ελλάδα δεν θα δει ποτέ προκοπή σε επιχειρηματικό επίπεδο. Έτσι θα έρθουν οι πολυεθνικές για να «επενδύσουν», βρίσκοντας ένα πλήθος υπαλλήλων-δούλων μιας πρώην μεσαίας τάξης να περιμένουν δουλειά. Η πολιτική του μνημονίου σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη των ιθυνόντων καθιστούν την ανάπτυξη μακρινό όνειρο. Η διαρκής έλλειψη δικαίου καταπολεμά την προσπάθεια δημιουργικότητας των Ελλήνων και ειδικά των νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να μείνουν εδώ και να φτιάξουν κάτι δικό τους, προκειμένου να βγάζουν το ψωμί τους, χωρίς να έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους.
Οι δανειστές απλώνουν τα δίχτυα τους και στην Κύπρο. Oι Financial Times συστήνουν στους Ευρωπαίους ηγέτες να χρησιμοποιήσουν την οικονομική βοήθεια προς την ελληνική Μεγαλόνησο, ως μοχλό πίεσης επί της Λευκωσίας για «πρόοδο» στο Κυπριακό. Με λίγα λόγια να αποδεχθεί ο Ελληνισμός την ομοσπονδοποίηση του νησιού -στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν- με δυνάμεις κατοχής στα εδάφη της Κύπρου, κάτι που άνευ δισταγμού αρνήθηκε ο αείμνηστος, Τάσος Παπαδόπουλος.
Στον πλανήτη λαμβάνουν χώρα αυτήν την στιγμή τρομερές ζυμώσεις στο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, δημιουργίες νέων κομμάτων, παραιτήσεις κυβερνήσεων, αλλαγές συμμαχιών. Σ’ αυτό το πλαίσιο υπάρχουν περιθώρια στρατηγικών ελιγμών για τον Ελληνισμό, αρκεί να κινηθούμε πολυδιάστατα.
Η χώρα δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα. «Κλέβουν» τα έτοιμα λεφτά των Ελλήνων και από ελεύθεροι πολίτες γίνονται γρανάζια του συστήματος με τους νεότερους που ακολουθούν ν’ αποτελούν τ’ ανταλλακτικά. Την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας ζουν από τα συσσίτια, οι τηλεοράσεις δείχνουν εκπομπές μαγειρικής και κατά τ’ άλλα κάποιοι το «παίζουν» ανθρωπιστές και ευαίσθητοι.
Ας βοηθήσει ο Θεός της Ελλάδας, γιατί από μόνοι μας τα κάναμε «μαντάρα»…
pygmi.gr

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

«Για τον φουκαριάρη τον πατέρα μου….»


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Χρόνης Μίσσιος ήταν μορφή. Το βιβλίο του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» ήταν μια αυτοβιογραφική μαρτυρία εκ των ένδον, για τα κακώς κείμενα και τις αγκυλώσεις της Αριστεράς αλλά και της όλης εμφυλιακής και μετεμφυλιακής  Ελλάδας, με λαϊκό χιούμορ που «σκότωνε». Εκεί, λοιπόν, περιέγραφε έναν ποινικό κατάδικο, που σε μια δίκη, ενώ περίμενε κι ο Μίσσιος να δικαστεί, ως πολιτικός κρατούμενος, τον άκουσε σε μια συγκλονιστική απολογία. Ο παλιός μαγκίτης, με δάκρυα ζητούσε από τους δικαστές να σκεφτούν τον έρμο τον Νικολάκη του, που ο Νικολάκης του θα ‘μενε στους πέντε δρόμους κι η θαλπωρή που θα λείπει στον Νικολάκη του κι άλλα σπαραξικάρδια, που συγκίνησαν τους δικαστές και κονόμησε τελικά επιεική απόφαση. Συγκινημένος κι ο Μίσσιος από το δράμα του πατέρα, έσκυψε και τον ρώτησε, «πόσο χρονών είναι ο Νικολάκης;». «Ποιος Νικολάκης;», απόρησε ο βετεράνος ποινικός. «Ο γιος σου, ρε», επέμεινε ο Μίσσιος. Η παλιά καραβάνα της «στενής» και των εδωλίων έσκυψε στο αυτί του και του είπε «ποιος γιος μου, ρε μαλάκα, δεν έχω γιο, για τον π….. μου τους έλεγα». Κάγκελο ο Μίσσιος!
Μια τρελή ιστορία των ημερών αποδεικνύει ότι υπάρχουν σήμερα κι άλλοι «Νικολάκηδες», πχ τάχα μελλοθάνατοι «πατεράδες» διαδικτυακών τρολλ.
Προχθές έκανα στο twitter σχόλια για τα κατάπτυστα εγκληματικά γεγονότα στις Σκουριές κι όχι μόνο και την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία απέναντι στην βία.
Μου απάντησε το εξής απίθανο, ένας τύπος με το ψευδώνυμο «Ρασκόλνικοφ», από τον ομώνυμο ήρωα του Ντοστογιέφσκυ στο «Έγκλημα και Τιμωρία», τον πτωχό φοιτητή που αγαπούσε τη Σόνια και σκότωσε με σφυρί μια γριά τοκογλύφο: «βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!».
Ένας «μάγκας» με ψευδώνυμο λοιπόν γράφει σε έναν ξένο, άγνωστο του και κάνει, όχι απλά μαύρο «χιούμορ» με τον μελλοντικό θάνατο του υποτιθέμενου «πατέρα» του, αλλά υποσχόταν πως θα στείλει σε μένα το πτώμα του «πατρός»!!
Ένας λοιπόν ψευδώνυμος «γιος», αφού συμψηφίζει την βία των εγκληματιών που περιέλουσαν εργαζόμενους με βενζίνη στις Σκουριές με το ξεχαρβάλωμα του…ΕΟΠΥΥ, κάνει μαύρο χιούμορ με τον θάνατο του … «πατέρα» του, του οποίου το πτώμα δήλωσε πως θα μου το στείλει! Ωραίος και καλός «γιος», μα την αλήθεια…Διότι ένας αληθινός γιος ενός αληθινού άρρωστου πατέρα, θα ζητούσε βοήθεια ή θα ‘λεγε, στην αγανάκτηση του, πως καθιστά υπεύθυνη την πολιτική τάξη, αν λόγω του ξεχαρβαλώματος της υγείας πάθαινε κάτι ο πατέρας του. Δεν θα ‘κανε χαβαλέ «πεθαίνοντας» τον και στέλνοντας το πτώμα του πεσκέσι.
Η χυδαιότητα αυτή είναι αδιανόητη για οποιονδήποτε Έλληνα, γιατί ποιος Έλληνας ή Ελληνίδα θα έκανε χιούμορ με τον θάνατο του ίδιου του πατέρα του; Οι Άγγλοι, που έχουν περίεργο χιούμορ, ίσως, αλλά Έλληνας ποτέ.
Ορθώς λοιπόν τον θεώρησα ψευδόμενο τρολλ και του απάντησα με το ίδιο «μαύρο χιούμορ» αποδεχόμενος την …προσφορά: «Ευχαρίστως αλλά που να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει».
Ελάχιστοι παρατήρησαν πως ο ίδιος ο… «Ρασκόλνικοφ» χαβαλέδιαζε με τον μελλοντικό δήθεν «θάνατο» του ίδιου του του «πατέρα», που τον προόριζε για δέμα και πως γι’ αυτό πήρε πληρωμένη απάντηση. Ορυμαγδός από διάφορους λοιπόν, για την τάχα ασέβεια μου να μην αποδεχθώ με ευσέβεια την προσφορά του μελλοντικού …πτώματος.
Λοιπόν, αδέρφια, φαίνεται πως η πολιτική ορθότητα και η ανοησία έχουν κάνει ανεπανόρθωτες βλάβες σε μερικούς, που απαιτούν να δείχνουμε «σεβασμό» στον κάθε κρυπτόμενο ανόητο, που πεθαίνει τον «πατέρα» του και προσφέρει το πτώμα του προς αποστολή.
Υπόσχομαι την επόμενη φορά να του υποδείξω ως πρόθυμους και σεμνούς παραλήπτες, διάφορους από τους ευπρεπείς αγανακτισμένους που πήραν στα σοβαρά τον «Νικολάκη» του.
Εμένα όμως, επιτρέψτε μου, να εξακολουθώ να παίρνω στα σοβαρά μόνο τους αληθινούς ανθρώπους, με ονοματεπώνυμο, πρόσωπο και αληθινά προβλήματα. Αυτούς που ζω μαζί τους, εργαζόμενους όπως κι εγώ και που θα τους ήταν αδιανόητη η χυδαιότητα του «γιου» – κούριερ μελλοντικών πτωμάτων, χάριν τάχα πολιτικού, αντιπολιτευτικού «επιχειρήματος». Σεβασμό σε χυδαιότητες σκιών, δεν έχω κι ούτε θα αποκτήσω.
www.antinews.gr

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ...


Στον Βασίλη Καπερνάρο, που πληροφορίες τον ήθελαν να πρότεινε την αποχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη, από την Προανακριτική Επιτροπή,  λόγω ύπαρξης λογαριασμών συγγενικού του προσώπου στη λίστα Λαγκάρντ, ... απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.
"Αθλιότητες. Η σύζυγός μου δεν έχει λογαριασμό στη Ελβετία. Αν της βρουν έστω και 1€ το χαρίζω", έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter και συνέχισε:
"Προς άρση παρεξηγήσεων ο κ. Καπερνάρος, κατά δήλωσή του, εμένα δεν με κατηγορεί για τίποτε αλλά έθεσε θέμα εντυπώσεων και μόνον!".
Σημειώνεται ότι ο κ. Καπερνάρος φέρεται να ζήτησε την αποχώρηση και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τον ίδιο λόγο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ...



Στον Βασίλη Καπερνάρο, που πληροφορίες τον ήθελαν να πρότεινε την αποχώρηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την Προανακριτική Επιτροπή, λόγω ύπαρξης λογαριασμών συγγενικού του προσώπου στη λίστα Λαγκάρντ,...
απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

"Η δήλωση του κ. Καπερνάρου με την οποία ζητά να αποχωρήσω από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ προσπαθεί να με στοχοποιήσει προσωπικά και να προκαλέσει εντύπωση και αποπροσανατολισμό στην υπόθεση γιατί: 1. Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ’ αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει.
2. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας.
3. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή.
4. Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της Λίστας Λαγκαρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους Βουλευτές της ΝΔ που δεν την έχουμε στα χέρια μας, τo αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση και όχι ως πραγματικό πειστήριο μιας αξιόποινης πράξης. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.
5. Κανένα από τα μέλη της επιτροπής  -ούτε ο ίδιος-  κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης μου, γιατί κάτι τέτοιο προσκρούει στο πνεύμα και γράμμα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας", αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως έκανε  και ο Άδωνις Γεωργιάδης, την αποχώρηση του οποίου επίσης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να πρότεινε ο κ. Καπερνάρος.


 "Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και την λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή.
Προσωπικά, δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιών επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνομωσιολογία", τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ;


Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.
Εικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ... 
λίγο μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο βάθος, και εκ δεξιών του κ. Σαμαρά, διακρίνεται ένας άστεγος…
Κανείς ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινίσει εάν η φωτογραφία είναι αληθινή ή αν πρόκειται για φωτομοντάζ…

Άναψαν τα αίματα επικίνδυνα στο ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο


Στα χέρια παραλίγο να πιαστούν οι γραμματείς της Νότιας Αθήνας και του Πειραιά ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Σωτηρόπουλος και Αξαρλής, με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, κ. Γρηγόρη Φελώνη.
Οι τρεις άνδρες είχαν συνάντηση, με θέματα τα διαδικαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει εν όψει του συνεδρίου, παρουσία των κ.κ. Πάρη Κουκουλόπουλου, Γιάννη Σουλαδάκη και Κώστα Πανταζή.
Οι δύο γραμματείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούσαν περισσότερες κάλπες και μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο επικείμενο συνέδριο. Τα αίματα άναψαν, όταν ο κ. Φελώνης αντέδρασε και ζήτησε να υπάρχουν αλλαγές πέραν των προβλεπομένων.
Οι παριστάμενοι ύψωσαν τον τόνο της φωνής τους και ο κ. Φελώνης ακούστηκε να τους αποκαλεί "αλήτες". Τότε, οι κ.κ. Σωτηρόπουλος και Αξαρλής σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και προσπάθησαν να χειροδικήσουν κατά του κ. Φελώνη. Μάλιστα, του φώναζαν: "Πάρε πίσω αυτό που είπες!". Το ό,τι δεν πιάστηκαν στα χέρια, οφείλεται... στο τραπέζι που τους χώριζε και στην επέμβαση των κ.κ. Κουκουλόπουλου και Πανταζή.
Πάντως, το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ιπποκράτους σε επίπεδο μεσαίων στελεχών.
Οι διαδικασίες του συνεδρίου καθυστερούν, οι διαμαρτυρίες για αδιαφανείς επιλογές αυξάνονται και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στην οργάνωση του κρίσιμου συνεδρίου.

Οι Βούλγαροι μας δείχνουν το τρόπο της αλλαγής.


69BC9ABFA94D1B49E50ED47E1FE8494EΈπειτα από τις διαδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στη Βουλγαρία κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, η κυβέρνηση Μπορίσοφ παραιτήθηκε σήμερα. Ο πρωθυπουργός Μπόϊκο Μπορίσοφ δήλωσε: «Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε». Επιπλέον δήλωσε πως «Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία». Δηλαδή πως λέμε Έλληνες πολιτικοί; Καμία σχέση. Εδώ έχουμε «δημοκρατία» όχι παίξε γέλασε. Δεν βρέθηκε άραγε κανείς να μιλήσει στον Μπορίσοφ για το δόγμα Σαμαρά “Νόμος και Τάξη”;
 Φυσικά, δεν ήταν μόνο η δημοκρατική ευαισθησία του κ. Μπορίσοφ που τον οδήγησε σε παραίτηση. Ήταν κυρίως ο Βουλαγαρικός λαός που βγήκε στους δρόμος με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.
Βλέπει άραγε κανένας εμάς τους Έλληνες να βγαίνουμε  στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά; Όχι βέβαια και σ’ αυτό δεν φταίει ο λαός.
Φταίνε οι κατευθυνόμενοι από τις κομματικές ηγεσίες συνδικαλιστές, οι οποίοι καπελώνουν κάθε διαμαρτυρία του λαού και τον οδηγούν να διαμαρτύρεται για συντεχνιακά συμφέροντα και όχι για το γενικό αίτημα της κατάρρευσης του αυταρχικού, αντιδημοκρατικού και τυραννικού πολιτικού καθεστώτος.
Σήμερα πάλι οι εργατοπατέρες οδηγούν τους εργαζόμενους στους δρόμος για εκτόνωση κραυγάζοντας  συνθήματα κατά ορισμένων μέτρων που θίγουν συντεχνιακά συμφέροντα και κυρίως τα συμφέροντα της εκλογικής πελατείας και όχι με αίτημα την συνολική κατάρρευση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που θα μας απελευθερώσει όλους.
Μόνο όταν ο λαός κηρύξει απεργία διαρκείας και βγει στους δρόμους ενιαίος με αίτημα την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και Νέο Σύνταγμα από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, μόνο τότε θα καταρρεύσει το καθεστώς.
Αν μας αρέσει αυτό που ζούμε και δεν μπορούμε να δούμε αυτό που έρχεται, τότε ας συνεχίσουμε με την ίδια απάθεια μέχρι να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας και τότε ίσως ξεσηκωθούμε.
Πέτρος Χασάπης

ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.. (ΒΙΝΤΕΟ)


Απίστευτα κυνικές και πλήρως αναντίστοιχες με τα εθνικά συμφέροντα οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο οποίος αναφερόμενος στους υδρογανάνθρακες της Ελλάδας, μίλησε επιλέξει για “πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης, ευρωπαϊκές πηγές και ευρωπαϊκούς υδρογονάνθρακες…”
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά
στο τέλος της συνέντευξης ο Ολάντ είπε :
“Αν μπορεί η Γαλλία βεβαίως η Γαλλία, να συνεκμεταλλευθεί με την Ελλάδα αυτά τα κοιτάσματα θα το κάνει….”

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!


Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!
Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, πριν λίγο, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Οπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος αποκάλυψε στην Επιτροπή ότι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων τόσο του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όσο και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. είναι μέλη της προανακριτικής, ενώ ο πρώτος μάλιστα είναι και αντιπρόεδρός της.
Μετά την αποκάλυψη του κ. Καπερνάρου, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχθηκε ότι μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του θείου του. Από την πλευτρά του, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καπερνάρο, γιατί -όπως ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε- δεν γνώριζε ότι στη λίστα περιλαμβάνεται και λογαριασμός στενού συγγενικού του προσώπου. Μετά από την απάντηση αυτή, ο κ. Καπερνάρος ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία!
Βέβαια, από τις απαντήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. προκύπτουν πελώρια ερωτηματικά για τον τρόπο που στελεχώθηκε και συστάθηκε η Επιτροπή, με τη συμμετοχή βουλευτών συγγενικά πρόσωπα των οποίων εμπλέκονται στη λίστα. Μάλιστα, το θέμα είναι μείζον σε ό,τι αφορά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αφού κατέχει και θέση αντιπροέδρου στην επιτροπή. Ασφαλώς, τεράστιο θέμα τίθεται και για τον κ. Γεωργιάδη, καθώς αποδεικνύεται ότι στην επιτροπή συμμετέχουν και βουλευτές που -κατά δήλωσίν τους (άσχετα με το πόσο πειστική ή όχι είναι αυτή)- «δεν γνώριζαν» ότι υπάρχει εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων.
Άραγε, μήπως κάπως έτσι εξηγείται και το -φαινομενικά μυστηριώδες- μήνυμα που «ανέβασε» νωρίτερα στο tweeter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος στο οποίο προειδοποιούσε πως «σήμερα ξεκινά η ανατροπή του συστήματος από την επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, προστάτευαν τους προστάτες τους και τους σπόνσορες…»;
Το μέγα ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι τι γίνεται τώρα, μετά από αυτή την αποκάλυψη και σαφώς εάν θα παραμείνουν στη θέση τους οι κύριοι Βαρβιτσιώτης και Γεωργιάδης, τη στιγμή που υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο…

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΝ "ΤΑ ΙΣΑ" ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ; Απαξιωτικός Ε.Αντώναρος κατά Φ.Ολάντ!


Aπό εκεί που δεν το περίμεναν την βρήκε ο κυβέρνηση και ο Φ.Ολάντ στην Ελλάδα: Ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος και άτυπος εκπρόσωπος του Κ.Καραμανλή, σχολίασε με τρόπο δηκτικό μέσω twitter την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα και τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους προέδρους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Αναφορικά στο σχόλιο του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα έγραψε «Ποιες επενδύσεις θα φέρει ο Ολάντ στην Ελλάδα? αυτές που διώχνουν αυτός και οι πολιτικές του από την Γαλλία;»
Εμφανίστηκε, ακόμη, επικριτικός και για τη μετέπειτα συνάντησή του με τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη σχολιάζοντας «Λες κ τις συζητήσεις με τ Ολλαντ τις κάνανε ο Βενιζέλος κ ο Κουβέλης. Ξυπνηστε! Ο Σαμαρας μίλησε μαζι του. Οι άλλοι απλά παρακάθησαν στο γεύμα».
Απλές προσωπικές θέσεις ή επιβεβαιώνονται όσοι χαρακτηρίζουν τις σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, μετά τις επιθέσεις του Γ.Σουρνάρα κατά του δεύτερου "Πιο ψυχρές από την Αρκτική που έτσι κι αλλιώς ... λιώνει"; Και τα twitter Αντώναρου ότι αποτελούν ανταποδοτικά "καρφιά";

Με αρένα την Ελλάδα, σε νέα φάση ο πόλεμος Ρωσίας-Αμερικής;

Του Θύμιου Παπανικολάου
Στις 29.6.2007,την ίδια εκείνη μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, «ΤΟ ΒΗΜΑ», σηματοδοτούσε με το πρωτοσέλιδό του, την αμερικάνικη «δυσφορία» και «απειλή», για το ρωσικό αγωγό αερίου:
ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα,κάτω δεξιά
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή.
Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των
Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει
εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο
είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις
και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να
βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος
εκδικητικής μανίας.
Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν
οι μεγάλες δυνάμεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ
Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε: Η μεθοδευμένη πτώση και εξόντωση του Καραμανλή οφείλεται σε αυτές τις συμφωνίες με τον Πούτιν. Μετά το ταξίδι τού τότε Πρωθυπουργού στη Μόσχα, άρχισαν να κτυπούν όλα τα όργανα της τρομοκρατικής αμερικάνικης ορχήστρας…
Είχαμε αναλύσει σε πολλά κείμενά μας, ΤΟΤΕ, τα γεγονότα. Παραπέμπουμε μόνο σε ένα άρθρο μας, γραμμένο το Δεκέμβριο του 2007, με τίτλο: «ΟΛΟΙ «εναντίον του ΚαραμανλήΣε νέα φάση ο πόλεμος Ρωσίας-Αμερικής».
ΕΔΩ:
Τον Απρίλιο του 2008, ο Νίκος Καρατουλιώτης, στο άρθρο του, «Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ……..ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ,επισημαίνει:
«Τον Μάιο του 1997 ανακοινώνεται το νέο «γεωπολιτικό μανιφέστο» των ΗΠΑ, με το οποίο χαράσσεται η νέα Εθνική Στρατηγική προκειμένου η Αμερική να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της μέσα στο νέο μεταψυχροπολεμικό Διεθνές Σύστημα όπου μέσα από ιστορικές συγκυρίες ανεδείχθη σε ηγεμονική δύναμη παγκόσμιας κλίμακας.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής είναι:
α. αποδυνάμωση της Ρωσίας στον ιστορικό της χώρο
β. αποτροπή «οιασδήποτε μορφής συμμαχίας» Ρωσίας –Ευρώπης
γ. αποτροπή μετεξέλιξης της ΕΕ σε ανεξάρτητη δύναμη
Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής το ΝΑΤΟ, το οποίο από αμυντικός οργανισμός αντί να καταργηθεί μιας και δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης του (δημιουργήθηκε για την ανάσχεση του Συμφώνου της Βαρσοβίας), μεταλλάσσεται σε επιθετικό εργαλείο.
Το ΝΑΤΟ, είναι το εργαλείο εκείνο που επιτρέπει στους Αμερικανούς να κρατούν τη Γερμανία «κάτω», τη Ρωσία «έξω», και τους εαυτούς τους «μέσα « στην Ευρώπη».
Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
Σήμερα διαβάζουμε:
Φρένο για ΔΕΠΑ και ΑΟΖ από ΗΠΑ
«Σε άτυπη ενεργειακή ομηρία με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις οδηγείται η Ελλάδα εφόσον πωληθεί η ΔΕΠΑ στη Gazprom» διαμήνυσε η Ουάσιγκτον μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του Στέητ Ντιπάρτμεντ που επισκέφθηκε ατύπως την Αθήνα…
…Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά, σε αντίθεση με το Βερολίνο, δε θα έβλεπε με καλό μάτι την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας από το ρωσικό γίγαντα του αερίου, δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο, κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ανέλυσε μια σειρά από λόγους ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, που καθιστούν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη…».
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ:
Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μία νέα φάση της σύγκρουσης Ρωσίας-Αμερικής;
Σε νέες τρομοκρατικές πολιτικές καταιγίδες (των μυστικών υπηρεσιών του ΗΠΑ), σε νέες πολιτικές πτώσεις και ανατροπές, σε νέες ταπεινώσεις;
Βεβαίως, σήμερα ο πόλεμος αυτός ΤΕΜΝΕΤΑΙ και από τη σύγκρουση Αμερικής-Γερμανίας, καθόσον η Γερμανία, όπως λέει το ρεπορτάζ, μάλλον ευνοεί την «κάθοδο» του Πούτιν…
Το σκηνικό, συνεπώς, γίνεται πιο περίπλοκο μια και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ΑΠΟΙΚΙΑ των Γερμανών…
ΠΗΓΗ: