Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

«Ένα Άουσβιτς εν ροή»…

Πάνω σε όσα κόπρισε ο Φίλης μαζεύτηκαν μία προς μία όλες οι παχιές μύγες της καθεστωτικής προόδου. Από την Ρεπούση, τον αερογάμη Τατσόπουλο και την φυλλάδα πατσαβούρα της Αγίου Κωνσταντίνου, που έβγαινε κάποτε με χαρτί του Τσαουσέσκου, ως τον κλαρινογαμπρό της Ντόρας και τα ρετάλια της «Εφημερίδας των Συντακτών», τους ιούς της βιοχλαπάτσας, που κακογέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν.
Ο Φίλης, με την επιστημοσύνη προοδευτικού ταβλαδόρου και κατόχου PhD σε πατσατσίδικο, απεφάνθη πως οι Πόντιοι δεν υπέστησαν Γενοκτονία αλλά «εθνοκάθαρση», διότι δεν ήταν «βιομηχανοποιημένη εξόντωση».
Στην ασήμαντη εξοχότητα του και σε όλο τον συρφετό που σήκωσε την βρώμικη γροθίτσα του για να στηρίξει αυτές τις κεμαλικές τερατολογίες, έχει απαντήσει σε ανύποπτο χρόνο ο σπουδαίος ιστορικός μας, ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης.
Το 1997 είχα διαβάσει σε άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» μια συγκλονιστική φράση για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκε σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού: «Ένα Άουσβιτς εν ροή». Αφού αρκετοί σφάχτηκαν ή κάηκαν ζωντανοί σε σπίτια, αχυρώνες, εκκλησίες, οι επιζήσαντες, γυναικόπαιδα, γέροι, άνδρες, απογυμνωμένοι από χρήματα, εφόδια και σε πολλές περιπτώσεις και από τα ρούχα που φορούσαν, οδηγήθηκαν σε Πορείες Θανάτου μέσα από χιονισμένα άγρια βουνά ή άνυδρους ερημότοπους. Στην διάρκεια των πορειών αυτών οι ένοπλοι φρουροί-συνοδοί, με την σύμπραξη των απλών τούρκων κατοίκων των περιοχών που διέρχονταν οι φάλαγγες, βίαζαν γυναικόπαιδα, έσφαζαν, λήστευαν, ενώ η πείνα, η δίψα, οι αρρώστιες, το δριμύ ψύχος ή η εξοντωτική ζέστη θέριζαν εκατόμβες. Ολόκληρα χωριά κυκλώνονταν και μέσα σε λίγες ώρες μετά από όργια βιασμών, δολοφονιών και λεηλασιών, οι επιζήσαντες Έλληνες του Πόντου ξεκινούσαν την μαρτυρική πορεία προς τον θάνατο.
Οι Τούρκοι λοιπόν, δεν είχαν θαλάμους αερίων, ούτε κρεματόρια. Σφάζανε στο γόνατο, στις άκρες των δρόμων, έπιαναν τα βρέφη και τα νήπια από τα πόδια και τους χτυπούσαν τα κεφάλια στα βράχια, ώσπου να χυθούν τα μυαλά έξω ή μετέτρεπαν σε κρεματόρια ζωντανών ανθρώπων σπίτια και εκκλησιές, κλειδώνοντας τους μέσα και βάζοντας φωτιά.
Ο Φίλης όμως και τα συντρόφια του είναι γκατζετιάρηδες, «προοδευτικά» φρικιά της τεχνολογίας. Αφού τα μεμέτια σφάζανε στο γόνατο ή βάζανε μπουρλότο στους ανθρώπους χωρίς τευτονική βιομηχανική οργάνωση, τότε δεν είναι Γενοκτονία.
Αυτοί όλοι αντηχούν τα κεμαλικά επιχειρήματα, λένε τζάμπα, αυτά που οι Τούρκοι ξοδεύουν δισεκατομμύρια για να τα προωθήσουν. Άλλωστε σύμμαχοι ήσαν τότε κεμαλικοί πρωτοφασίστες, ο Λένιν κι οι μπολσεβίκοι του κι η ελληνική αριστερά, αυτή η ιταμή και προδοτική, που μαχαίρωνε πισώπλατα των αγώνα των δυο στρατιωτών παππούδων μου στο Σαγγάριο. Πίσω, βαθιά, στα έγκατα της σάπιας σκέψης όλων αυτών των φαιδρών αλλά επικίνδυνων μηδενιστών, υπάρχει το βαθύ μίσος απέναντι στο Έθνος, την Ιστορία του, τις διεκδικήσεις του. Γι’ αυτό θέλουν όσα πιο πολλά μπορούν να τα στρεβλώσουν, να τα αμφισβητήσουν, να τα υποβαθμίσουν ή να τα σβήσουν στην λήθη. Να μείνει μόνο η αταξική, διεθνιστική κοπριά τους. Νομίζουν.
Το Έθνος σύσσωμο κι η Ιστορία του θα σκουπίσει τα παπούτσια του πάνω στα μούτρα τους. Θα μείνουν στην Ιστορία ευθυγραμμισμένοι με τον Κεμάλ, τον δάσκαλο του Χίτλερ, μαζί με τους αρνητές της Εβραϊκής Γενοκτονίας, χέρι – χέρι με τον Irving κι όλους τους περιθωριακούς νεοφασίστες, που έχουν ανάλογα «επιστημονικά» επιχειρήματα για τον αναθεωρητισμό τους. Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα του ΣΥΡΙΖΑ.
(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

Επιστρέφει ο Καραμανλής

Επιστρέφει ο Καραμανλής

Παρά τα λεγόμενα και τη θέση του Κώστα Καραμανλή, ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τη ΝΔ, εν τούτοις η συνείδησή του και οι κληρονομικές του ευθύνες δεν του επιτρέπουν να αφήσει επί των ημερών του να διαλυθεί το κόμμα που έφτιαξε ο θείος του. Προς αυτή την κατεύθυνση τον πιέζουν και πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.
Ο Κ. Καραμανλής πιστεύει ότι ενδεχόμενη πολυδιάσπαση και διάλυση της Νέας Δημοκρατίας, θα προκαλέσει κατάρρευση σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η εξέλιξη αυτή θα ήταν καταστροφική για τη χώρα που παλεύει με νύχια και με δόντια να σταθεί όρθια και να ξεφύγει από τη λαίλαπα των μνημονίων.
Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε με βουλευτές και άλλους παράγοντες της Κεντροδεξιάς ο Κ. Καραμανλής φαίνεται να έχει καταλήξει στις ακόλουθες εκτιμήσεις:
• Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος δεν διαθέτουν εκτόπισμα στην κοινωνία και οδηγούν τη ΝΔ σε αποσυσπείρωση.
• Εγκυμονεί ο κίνδυνος γεωγραφικού διχασμού του κόμματος, αφού ο Απόστολος Τζιτζικώστας κυριαρχεί στη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης φαίνεται να συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στην Αθήνα και την Κρήτη. 
• Ο κίνδυνος διάσπασης ακόμα και πολυδιάσπασης την επόμενη των εκλογών είναι υπαρκτός. Μεγαλύτερος όμως είναι ο κίνδυνος συρρίκνωσης και απαξίωσης της δεξιάς Παράταξης.
• Δύο από τους υποψηφίους έχουν καταφύγει στην αντισυστημική ρητορική, διανθισμένη με κρεσέντο ακροδεξιών θέσεων. Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί επικίνδυνο σύμπτωμα την αλλοίωση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος και πιστεύει ότι τα στελέχη αυτά που διεκδικούν την ηγεσία δεν έχουν καμιά θέση στο κόμμα που ίδρυσε ο θείος του.
• Η αλλοίωση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος μπορεί να φέρει άλλους πολιτικούς σχηματισμούς στον ορίζοντα με αποτέλεσμα και πάλι να περιθωριοποιηθεί η ΝΔ, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ, που η συντριπτική πλειοψηφία του προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.
• Η παρουσία και λειτουργία με το γνωστό συνωμοτικό τρόπο των πυρήνων της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά στην ΝΔ εμποδίζει το άνοιγμα στον κεντρώο χώρο.
• Η στείρα αντιπολιτευτική τακτική που εκδηλώθηκε με την καταψήφιση των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, και τα οποία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει στη Βουλή τον Αύγουστο, βάζει τη ΝΔ σε αντιευρωπαϊκή τροχιά και την καθιστά στρατηγικά ανακόλουθη, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο Κ. Καραμανλής προβληματίζουν τα κορυφαία στελέχη, τους βουλευτές και όλους τους παράγοντες της Δεξιάς οι οποίοι του ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της παράταξης.
Ο ίδιος εμφανίζεται ως εγγυητής της ενότητας της ΝΔ, δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα πάρει πρωτοβουλίες πριν ή μετά την εκλογή νέου προέδρου. Γιατί στην περίπτωση που αναλάβει πρωτοβουλίες στην παρούσα φάση υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθεί ότι ακύρωσε πραξικοπηματικά τις εκλογές, οι οποίες βέβαια δεν αφορούν στην κοινωνία ούτε καν τα κομματικά μέλη. Ο Κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει να παρέμβει και στην κατεύθυνση αυτή περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Το πιθανότερο είναι να παρέμβει μετά τις εκλογές, αφού όποιος και αν εκλεγεί δεν διαθέτει το ειδικό βάρος να ηγηθεί μιας μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης. Τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα πάνω του, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη ΝΔ από το τέλμα, αλλά και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη δημόσια ζωή. Γιατί το πολιτικό σύστημα λειτουργεί όταν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή αντιπολίτευση με προγραμματικό ρόλο για να τη διαδεχθεί. Βεβαίως, όλοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον κυρίαρχο λαό, ο οποίος δεν θέλει να βλέπει κανενός παλαιού πολιτικού τη φάτσα, γιατί τους θεωρεί όλους υπεύθυνους για την τραγωδία που ζει εδώ και 6 χρόνια και την οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.