Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ο άνθρωπος (ΓΑΠ) είναι ποιητής...




Τελικά δεν είναι μόνο τέλειος πρωθυπουργός, είναι ένας ποιητής, ένας λογοπλάστης, άξιος συνεχιστής των αρχαίων τραγικών. :Δια του λόγου το αληθές διαβάστε το παρακάτω κείμενο από πρόσφατη ομιλία του.
(Επειδή πιθανόν κάποιοι πιστέψουν ότι το έγραψα μόνος μου- πώς θα μπορούσα άλλωστε- ακολουθούν και τα αποδεικτικά στοιχεία.):

«Θέλουμε η επίσκεψη του ξένου, όποιου έρχεται στην Ελλάδα, στη χώρα μας, να αγγίζει με θετικό τρόπο κάθε κομμάτι τους - τις αισθήσεις τους, το σώμα τους, το συναίσθημά τους, το πνεύμα τους, τον ήχο(;;;;), την αφή(;;;;), το βλέμμα, τη σκέψη, τη φαντασία. Και θέλουμε, χρειαζόμαστε, το φυσικό και το ανθρώπινο στοιχείο, να είναι όχι μόνο μέτοχοι, αλλά και θετικοί καταλύτες αυτών των εμπειριών των επισκεπτών μας.»

Λοιπόν δεν είχα δίκιο; Δεν είναι καταπληκτικό; 

Αν δεν καταλάβατε τίποτε, αν νιώσατε την ανάγκη να το ξαναδιαβάσετε και πάλι δεν καταλάβατε τίποτε, μην τα βάζετε με τον εαυτό σας. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να συλλάβουν τέτοιας ποιότητας υψηλά νοήματα…

Μίκης: «Αυτή τη στιγμή στη χώρα γίνεται πραξικόπημα»







Ο Μίκης ξανάναψε χθες τη «σπίθα». Χαρακτήρισε πραξικοπηματική τη διακυβέρνηση της χώρας,«τράβηξε» το αφτί του Εισαγγελέα κ. Τέντε γιατί δεν πέταξε τους Τροϊκανούς έξω από τη χώρα και παραδέχεται πως τόση... εθνική μοναξιά δεν ένιωθε ούτε στην περίοδο της Χούντας.
«Το σύστημα είναι πραξικοπηματικό. Όλα αυτά που γίνονται είναι παράνομα και ο καθηγητής Κασσιμάτης (σ.σ. συνταγματολόγος) είπε μάλιστα ότι ο Εισαγγελέας ο κύριος Τέντες είχε την υποχρέωση να συλλάβει αυτούς της Τρόικας να τους στείλει έξω, διότι δεν είναι δυνατόν και κολοσσιαίας σημασίας σύμβαση να υπογράφεται μόνο από έναν υπουργό, να μην περνάει από τα 3/5 της Βουλής και να μην υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
Επαναφέροντας την εκτίμησή του ότι η χώρα δεν κινδυνεύει μόνον οικονομικά αλλά και εθνικά που αποτελεί τον βασικό άξονα και της Ανεξάρτητης Κίνησής του «Σπίθα», ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε απέραντα μόνος. «Μέσα στη δικτατορία αισθανόμουν τον φόβο της τυραννίας... ο κόσμος είχε το θάρρος με τον α ή β τρόπο να εκδηλώνει τη συμπάθειά του προς εμάς τους αντιστασιακούς, σήμερα ο φόβος είναι τόσο μεγάλος και η αλλοτρίωση των ανθρώπων τόσο μεγάλη που νιώθουμε τελείως μόνοι, εγώ προσωπικά είμαι μόνος».

Στις ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση ετοιμάζονται να μετακομίσουν τουλάχιστον 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης!





Τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις.... ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.

Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο εγκληματισμός των παιδιών τους, η αναζήτηση σχολείων και τα σχετικά.

Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα βρίσκονται ...
στη κυβέρνηση σε δύο χρόνια από σήμερα και θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει να κυβερνάει τη χώρα.

Στην ανεύρεση των σπιτιών των δύο νεοφερμένων στις ΗΠΑ, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η σύζυγος του τρίτου της παρέας που ξέρει τα κατατόπια.

Η Ελλάδα;

Ποιά Ελλάδα; Ποιός Θανάσης;

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/3.htm
l

Φτιάχνουν έθνος ανιστόρητων – Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία…


Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

«Θα επρόκειτο για μία καταδίκη του ελληνικού λαού, που έχει διασώσει την ιστορική του μνήμη από την αρχαιότητα ως σήμερα, να υποστεί μέσα από μία ελλειπτική και πτωχή Παιδεία τη μείωση της ιστορικής του γνώσης, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της ιστορικής του συνείδησης» αναφέρουν ιστορικοί και πανεπιστημιακοί, σημειώνοντας: «η επαρκής διδασκαλία της είναι απαραίτητη προϋπόθεση μίας Παιδείας ουσιαστικής, μίας ουμανιστικής Παιδείας και γιατί όχι μίας εθνικής – έναν όρο που διέγραψε το υπουργείο Παιδείας από την ονομασία του – εκτός εάν η Πολιτεία μας θέλει να δωρίσει ένα συλλογικό αλτσχάιμερ στον ελληνικό λαό».

Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν οι νέες γενιές την Ιστορία του ελληνικού Έθνους. Το πρώτο βήμα για να ξεχαστεί το ίδιο το Έθνος…

Η αποδόμηση της Εθνικής Συνείδησης






ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως. Το έχουμε γράψει πολλές φορές, ωστόσο δεν μας πειράζει να κουραστούμε επί του προκειμένου, αν διατηρούμε την ελπίδα να φανούμε χρήσιμοι. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να υπερασπίζεσαι τα προφανή. Η Ιστορία κάθε έθνους συγκροτεί αυτό που ονομάζουμε Εθνική Συνείδηση. Πάνω στις ιδιαιτερότητες κάθε λαού αναπτύχθηκε μέσα από αντιθέσεις - συγκρούσεις ο πολιτισμός.
Η ιδιαιτερότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο που πολιτισμού μας – ο Άλλος συγκροτεί τη βασική συνθήκη του αυτοπροσδιορισμού μας. Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο που να θέλει να καταργήσει το παρελθόν του ή, τέλος πάντων, να το θέσει υπό περιορισμό. Αυτή η παγκοσμίου εμβέλειας γελοιότητα ..
που προωθείται στα ελληνικά σχολεία έρχεται ως αποτέλεσμα μιας σειράς απλουστεύσεων που προωθούνται στο όνομα μιας ομιχλώδους αντίληψης περί παγκοσμιοποίησης.
Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας πολύ απλά προωθείται μια «προοδευτική» αντίληψη που μεταφράζει τη φυσιολογική αγάπη που τρέφει κάθε πολίτης για την πατρίδα του και κατά συνέπεια για την ιστορία του ως σύμπτωμα Ρατσισμού. Αυτή η αντίληψη πριν από όλα βρήκε πρόθυμους και, ω του θαύματος, υπερκομματικούς θιασώτες, που καλύπτουν το φάσμα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τον Συνασπισμό, μέρος του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ έως και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας.
Για παράδειγμα, η ιέρεια αυτής της τάσης, η κ. Θάλεια Δραγώνα, ισχυρίζεται ότι η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στη μέση εκπαίδευση υποκρύπτει ρατσιστικές τάσεις («Τι είν’ η Πατρίδα μας; Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση», εκδόσεις Αλεξάνδρεια, σελίδα 86).
Στο μεταξύ, τα Αρχαία Ελληνικά, ενώ ως γλώσσα διδάσκονται στα εκλεκτότερα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης σε πάμπολλες χώρες όλου του κόσμου, στην Ελλάδα αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση ρατσισμού. Δεν θα είμαι ευγενής: Αυτή η αλλόκοτη ανοησία, αυτός ο εξωφρενικός εξτρεμισμός κάθε λογικής, που εκτρέφεται ποιος ξέρει από ποιους κύκλους, δεν με αφήνει αδιάφορο. Όπως δεν με αφήνει αδιάφορο το ότι σε όλη τη Μακεδονία υπάρχουν διάσπαρτα και αδιαμφισβήτητα μνημεία του ελληνισμού και πρέπει να δέχομαι τις ιστορικές διαστρεβλώσεις που θέλουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο Σκοπιανό για να νιώθω αντιρατσιστής!
Το ότι ως κοινωνία αφήσαμε την αγάπη προς την πατρίδα μας να γίνει συνώνυμο με τις πιο απεχθείς φασιστικές εκδοχές της χώρας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστώ τη μεγάλη της Ιστορία, το παρελθόν της, τις μικρές και τις μεγάλες της στιγμές.
Οικοδομήσαμε μια κοινωνία βλακώδη, η οποία εξορίζει τα Αρχαία Ελληνικά, πάνω στην κληρονομιά των οποίων οικοδομήθηκε και βασίζεται όλος ο σύγχρονος κυρίαρχος Δυτικός Πολιτισμός. Την αποκλειστική ευθύνη για την αγράμματη και αστοιχείωτη χώρα έχουν οι μεταπολεμικές δεξιές κυβερνήσεις, οι οποίες την ταύτισαν με τους δωσίλογους, τους μαυραγορίτες και όλους τους αλήτες που συγκρότησαν το παρακράτος της.
Από την άλλη, οι «προοδευτικές δυνάμεις» του τόπου κατάφεραν τον περίφημο άθλο να θεωρείται φασίστας όποιος δεν μιλά τη «γλώσσα του λαού». Αν δεν λες «Ιούλης» και λες «Ιούλιος», θεωρείσαι... δεξιός. Αφήνοντας τη βαρυσήμαντη πνευματική μας κληρονομιά στα χέρια των απογόνων των δωσιλόγων καταφέραμε να ταυτίσουμε τη γλώσσα και την ιστορία μας, δηλαδή το Σώμα και την Ψυχή της πατρίδας, με την πιο απεχθή εκδοχή της Ακροδεξιάς.
Ωστόσο, για την αλήθεια του θέματος, η πατρίδα ουδέποτε συγκινήθηκε για τον πραγματικό της Πολιτισμό, για την Παιδεία της. Η Αριστερά, από τη μεριά της, που διέθετε κύρος και άποψη στον πολιτισμό και την παιδεία, κατανάλωσε τα πνευματικά της αποθέματα στα φεστιβάλ, στα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και στις παραστάσεις… καραγκιόζη.
Εν κατακλείδι, σήμερα λανσάρεται ένα νέο μεταμοντέρνο μοντέλο που τείνει να κάνει μόδα την... αποδόμηση της «Εθνικής Συνείδησης» πάνω στο δρομολόγιο ενός είδους φιλοπατρίας, το οποίο καταλήγει στους βορβορώδεις τόπους της Ακροδεξιάς και των αποβλήτων της.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Η εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ" την εποχή των Βαλκανικών πολέμων (29/4/1913) αποκαλύπτει τα ανθελληνικά παιχνίδια εις βάρος της Μακεδονίας.

Μας δολοφονούν από τον ουρανό! Οι χημικοί ψεκασμοί στην υπηρεσία της Τρόικας-αντισταθείτε πριν σας γεμίσουν θάνατο, εσάς και τα παιδιά σας...Γιατί πύκωσαν οι πτήσεις με την εμφάνιση της Τρόικας;



Τις τελευταίες μέρες έχει γεμίσει ο ουρανός της Αθήνας με χημικές ουρές. Έχουν προηγηθεί οι ψεκασμοί από αεροπλάνα που δεν δίνουν σχέδια πτήσης και είναι ν απορείς γιατί δεν τα γκρεμίζει η Πολεμική μας Αεροπορία.Το γεγονός ότι δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσης είναι πληροφόρηση που έχει το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" από πρώην υπουργό που έψαξε το θέμα για να πάρει την σχετική απάντηση. Ποιοι και γιατί μας δολοφονούν; Ποιοι και γιατί μας βομβαρδίζουν με φόβο, αργές αντιδράσεις, πανικό και νέες μοντέρνες ασθένειες;

Γιατί πύκωσαν οι πτήσεις με την εμφάνιση της Τρόικας; 
Κάποιοι θα μας πουν γραφικούς, όπως κι εκείνους που δεκαετίες τώρα υποστήριζαν ότι το Αιγαίο είναι τίγκα στα πετρέλαια. 
Οι "γραφικοί" σήμερα δικαιώνονται...
-Αλήθεια κυρά Μπιρμπίλη που νοιάζεσαι για το περιβάλλον, γιατί δεν ρωτάς το αγόρι με το κολάν, να σου εξηγήσει τι διάβολο συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια μας;

Τελικά τι τρέχει στο Αιγαίο;
Τι συζήτησαν οι κκ. Γ.Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ;
Επεσε στο τραπέζι η συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου;
Γιατί η Ελλάδα δεν προχωρεί στην κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά επιμένει στην υφαλοκρηπίδα;

Τελικά τι τρέχει στο Αιγαίο;
Τι συζήτησαν οι κκ. Γ.Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ;
Επεσε στο τραπέζι η συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου;
Γιατί η Ελλάδα δεν προχωρεί στην κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά επιμένει στην υφαλοκρηπίδα;
Τελικά τι τρέχει στο Αιγαίο;
Τι συζήτησαν οι κκ. Γ.Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ;
Επεσε στο τραπέζι η συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου;
Γιατί η Ελλάδα δεν προχωρεί στην κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά επιμένει στην υφαλοκρηπίδα;Κυβερνητικές πηγές επιμένουν, αναφέρουν ότι «όσα λέγονται για μυστικές συμφωνίες είναι εκ του πονηρού». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «με το δημόσιο διάβημά του οκ. Παπανδρέου ουσιαστικά απονεύρωσε την τουρκική τακτική των υπερπτήσεων. Τους είπε ότι η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται, όσες φορές και αν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη περάσουν πάνω από το Αγαθονήσι».Το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί άλλος ένας γύρος των διερευνητικών επαφών με ταξύ των πρέσβεων κ. Π. Αποστολίδη και Φεριντούν Σινιρλίογλου. Οι διερευνητικές επαφές διαπνέονται από έναν κανόνα εμπιστευτικότητας. Ωστόσο συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ορισμένα δεδομένα.Κατ΄ αρχήν, το μοντέλο των κλιμακωτών χωρικών υδάτων επιλέγεται για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός». Πρόκειται για μια ιδέα της περιόδου 1999-2004. Η Αγκυρα φαίνεται ότι αποδέχεται τον κανόνα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια που προβλέπει η Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας.Ωστόσο θα υπάρξουν ορισμένες διαφοροποιήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο (όπως, π.χ., στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, όπου κατά τα φαινόμενα τα χωρικά ύδατα θα παραμείνουν στα 6 ν.μ.), ενώ θα υπάρξει εναρμόνιση των χωρικών υδάτων με τον εναέριο χώρο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζητούν και επί ενός Πολιτικού Κειμένου Αρχών. Αυτό θα είναι η βάση της νέας σχέσης Αθήνας- Αγκυρας. Η σύνταξή του δεν είναι εύκολη, διότι έμπειροι παρατηρητές τονίζουν ότι «η Τουρκία θα επιχειρήσει να δεσμεύσει την Ελλάδα ότι, π.χ., μια πιθανή επέκταση των χωρικών υδάτων της θα είναι και οριστική» .Διπλωματικές πηγές επιμένουν ότι «ακόμη έχουμε δρόμο». Και η υιοθέτηση ενός τέτοιου κειμένου θα είναι καθαρά πολιτική απόφαση. «Στην παρούσα συγκυρία όμως,με τον Ερντογάν να έχει μπροστά του τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, μια τέτοια κίνηση ενέχει σοβαρό πολιτικό ρίσκο» εξηγούν.Η Αποκλειστική Οικονομική ΖώνηΗ ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μόνη διαφορά με την Τουρκία στο Αιγαίο. Ωστόσο αυξάνονται οι φωνές ότι η Αθήνα πρέπει να πάψει να ομιλεί για υφαλοκρηπίδα και να στραφεί στην ΑΟΖ.Οι φωνές αυτές έχουν γίνει δυνατότερες το τελευταίο διάστημα- ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία Ισραήλ- Κύπρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Ζητούν να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου ώστε η χώρα μας να μη μείνει πίσω στην εκμετάλλευση του ενεργειακού «Ελντοράντο» της Ανατολικής Μεσογείου.Η Αγκυρα παθαίνει αλλεργία στην πιθανότητα κήρυξης ΑΟΖ από την Αθήνα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, βάζει βέτο ώστε να μη συζητηθεί το θέμα αυτό. Φοβάται τον αποκλεισμό της, διότι η ΑΟΖ προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα στο παράκτιο κράτος σε θέματα όπως η αλιεία και η κατασκευή τεχνητών νήσων.Η Τουρκία συνδέει το θέμα της ΑΟΖ και με το Καστελόριζο. Οι πληροφορίες για ύπαρξη πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων έχουν μετατρέψει το νησί σε «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων. Η Αγκυρα θεωρεί ότι ένα τόσο μικρό νησί μπροστά τις τεράστιες τουρκικές ακτές δεν μπορεί να πάρει μεγάλο κομμάτι υφαλοκρηπίδος ή ΑΟΖ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία προσπαθεί να εξαιρέσει το Καστελόριζο από τη συζήτηση καθώς θεωρεί ότι δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο. Επικαλείται μάλιστα επ΄ αυτού παλαιότερες αποφάσεις διεθνών οργανισμών. Διπλωματικές πηγές επιμένουν ότι οι συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αφορούν όλη την ελληνική επικράτεια, χωρίς εξαιρέσεις. Ωστόσο, επειδή η πλήρης ΑΟΖ του Καστελόριζου σχεδόν αγγίζει εκείνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Τούρκοι τηρούν άτεγκτη στάση.Στις 17 Ιανουαρίου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ.Μανιάτης κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Σκοπός είναι η προσέλκυση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τη διερεύνηση της ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου.Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι δύο είναι οι περιοχές όπου προς το παρόν στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση. Η πρώτη βρίσκεται στη Δυτική Ελλάδα και η δεύτερη στα νότια- νοτιοανατολικά της Κρήτης.Οσον αφορά την πρώτη, έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν έρευνες και έχει εντοπιστεί τουλάχιστον ένα κοίτασμα στην περιοχή Κατάκολο του Νομού Ηλείας, όπου όμως το κόστος εξόρυξης είχε θεωρηθεί ακριβό. Σχετικά με την Κρήτη (συμπεριλαμβανομένης της Γαύδου), πιθανολογείται η ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου.Ο κ. Μανιάτης όμως απέφυγε πολύ χαρακτηριστικά να αναφερθεί στο Αιγαίο. Ως γνωστόν, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο έχουν εντοπιστεί τα πλέον ελπιδοφόρα κοιτάσματα, με χαρακτηριστικότερο αυτό του Μπάμπουρα. «Αυτό ίσως να δικαιολογεί», επιμένουν ενημερωμένοι κύκλοι, «την επιμονή της Αγκυρας να λάβει μεγάλο μέρος υφαλοκρηπίδας στο άνοιγμα των Στενών, αλλά και την άρνησή της να δεχθεί επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στις ηπειρωτικές ακτές της Θράκης».Ορισμένοι τούρκοι αξιωματούχοι όμως, όπως ο Εγκεμέν Μπαγίς, καλλιεργούν επιμελώς την ιδέα ότι μια συνεκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων στο Αιγαίο ίσως διευκόλυνε την επίλυση των προβλημάτων. Ελληνικές διπλωματικές πηγές απορρίπτουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις αυτές.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ETOIMAZETAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ - ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ"


venizelossHγετική εμφάνιση με ταυτόχρονη παρουσίαση της  πολιτικής του πλατφόρμας έκανε  στον «μυστικό δείπνο» που του παρέθεσαν κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες του «αμερικανικού κύκλου» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις που του ετέθησαν από μέλη του Επιμελητηρίου σχετικά με την γενική κατάσταση της χώρας και την οικονομική πολιτική. Η ανακοίνωση του υπουργείου εθνικής Αμύνης που δεν αρνήθηκε την παρουσία του υπουργού στο μυστικό αυτό δείπνο, έχει ως εξής: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, παρακάθισε σήμερα σε γεύμα που παρέθεσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις που του ετέθησαν από μέλη του Επιμελητηρίου σχετικά με την γενική κατάσταση της χώρας, την οικονομική πολιτική και θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας».
Προφανώς το σούσουρο για απομάκρυνση του Παπανδρέου προς ΟΗΕ μεριά, μετά την ολοκλήρωση της "σωτηρίας" της Ελλάδας, έκανε τον Βενιζέλο να θυμηθεί και την ιδιότητα του διεκδικητή της μεγάλης καρέκλας. Η αλήθεια είναι ότι "κρυμμένος" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έμεινε μακρυά από την φθορά της οικονομικής λαίλαπας του ΠΑΣΟΚ.
Θα δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΥΝΙΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ... ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ


Νεκροί και τραυματίες απο συμπλοκές στα Τίρανα..

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες σήμερα στα Τίρανα στην διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό κόμμα και ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση. 
Τρεις νεκροί και....
σαράντα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης στα Τίρανα.

"Έχουμε δύο νεκρούς πολίτες. Με βάση τα σημάδια φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν από μικρή απόσταση με πιστόλι μικρού διαμετρήματος. Ήταν ήδη νεκροί όταν διακομίστηκαν εδώ", δήλωσε ο Σάμι Κοτσέκου, χειρουργός στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Τιράνων, σε εγχώριο τηλεοπτικό σταθμό.

Οι διαδηλωτές μετά από τρεις ώρες συγκρούσεων με την αστυνομία έχουν αποσυρθεί μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο και ο πρόεδρος της χώρας και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών κάλεσαν να υπάρξει ηρεμία.

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε και ο δήμαρχος Τιράνων και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα τονίζοντας ότι «οι εκλογές και όχι η βία είναι η λύση για αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα». Οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση απαίτησαν την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα και της κυβέρνησής του, κατηγορώντας την για διαφθορά.

O Soros προαναγγέλει τον επόμενο πόλεμο με το γνωστό του ύφος…


Γράφει ο Γιώργος Σόρος (chairman of Soros Fund Management LLC)

Μοιράζομαι και εγώ τις αυξανόμενες ανησυχίες εξαιτίας της ανισοτιμίας των νομισμάτων. Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας μίλησε για νομισματικό πόλεμο, και δεν έχει άδικο. Οι αγορές συναλλάγματος είναι το πεδίο όπου συγκρούονται οι διάφορες οικονομικές πολιτικές, και τα διάφορα πολιτικά συστήματα.
Το ισχύον σύστημα των ισοτιμιών είναι μονομερές. Η Κίνα έχει προσδέσει το νόμισμα της στο δολάριο, ενώ τα περισσότερα εθνικά νομίσματα διακυμαίνονται σε αξία ελεύθερα. Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα δυο πυλώνων, όπου οι λογαριασμοί κεφαλαίων ελέγχονται αυστηρά. Στις υπόλοιπες οικονομίες, αυτό δεν συμβαίνει. Έτσι όμως, το κινεζικό νόμισμα είναι μονίμως υποτιμημένο, και εγγυάται ένα σταθερό εμπορικό πλεόνασμα για τη χώρα.
Αυτή η κατάσταση επιτρέπει στη κυβέρνηση του Πεκίνου να αφαιρεί ένα σημαντικό μερίδιο από την αξία των κινεζικών εξαγωγών, χωρίς όμως να παρεμβαίνει στα οικονομικά κίνητρα που κάνουν τους ανθρώπους να εργάζονται σκληρά και να είναι τόσο παραγωγικοί. Είναι κάπως σαν τη φορολόγηση, μόνο που είναι πιο αποτελεσματική σαν μέθοδος. Αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό της κινεζικής επιτυχίας. Της δίνει το πάνω χέρι στις συναλλαγές της με τις άλλες χώρες, επειδή η κυβέρνηση έχει στη διακριτική της ευχέρεια το πώς θα χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα. Έτσι προστατεύτηκε η Κίνα από τη παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία και ταρακούνησε τον αναπτυγμένο κόσμο. Για τη Κίνα, η όλη κρίση ήταν κάτι το εξωτερικό, το οποίο απλά προκάλεσε μια πτώση στις εξαγωγές της.
Δεν θα είναι υπερβολή το να πούμε, πως από τότε που ξέσπασε η κρίση, η Κίνα έχει τον έλεγχο. Οι κινήσεις του νομίσματός της έχουν επηρεάσει αποφασιστικά τις ισοτιμίες. Νωρίτερα φέτος, με τις φασαρίες του ευρώ, η Κίνα υιοθέτησε πολιτική αναμονής. Η απουσία της ως αγοραστή, συντέλεσε στη πτώση του ευρώ. Όταν το ευρώ πήγε στα 120 έναντι του δολαρίου, τότε παρενέβη, προκειμένου να το διατηρήσει ως διεθνές συνάλλαγμα. Η αγορά του από πλευράς Κίνας, το βοήθησε να διασωθεί.
Πιο πρόσφατα, όταν η σχεδιαζόμενη νομοθεσία του αμερικανικού κογκρέσου για αντιμετώπιση της κινεζικής συναλλαγματικής πολιτικής αναδύθηκε ως απειλή, η Κίνα προχώρησε στην αύξηση της ισοτιμίας του γιουάν έναντι του δολαρίου, κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες. Όμως η άνοδος του ευρώ, του γεν και άλλων νομισμάτων, ισοφάρισαν τις απώλειες από τη πτώση του δολαρίου, και έτσι διατηρήθηκε το πλεονέκτημα της Κίνας.
Σήμερα, η κυρίαρχη θέση των Κινέζων απειλείται εξαιτίας τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών παραγόντων. Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση έχει εντατικοποιήσει τις πιέσεις για πολιτικές προστατευτισμού. Χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, και η Βραζιλία, άρχισαν να παρεμβαίνουν μονομερώς στις συναλλαγματικές αγορές. Αν μιμηθούν τη Κίνα, επιβάλλοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις κεφαλαίων, η Κίνα θα χάσει το πλεονέκτημά της. Πέραν αυτού, οι παγκόσμιες συναλλαγματικές αγορές θα διαταραχτούν, και η παγκόσμια οικονομία θα επιδεινωθεί.
Στο εσωτερικό, η κατανάλωση ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει μειωθεί από το ήδη χαμηλό 46% το 2000 στο 35.6% το 2009. Οι περαιτέρω επενδύσεις σε κεφάλαια δεν αποδίδουν, και έτσι η κατανάλωση θα πρέπει να αυξηθεί ταχύτερα από το ΑΕΠ.
Όλα συντείνουν στο ότι η αξία του κινεζικού νομίσματος θα πρέπει να σημειώσει άνοδο. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με διεθνή συντονισμό για να αποφευχθούν οι παγκόσμιες ανισορροπίες. Οι ανισορροπίες στην Αμερική είναι οι ακριβώς αντίθετες αυτών της Κίνας. Η Κίνα απειλείται από πληθωρισμό, οι ΗΠΑ από αποπληθωρισμό. Η κατανάλωση της Αμερικής είναι στο 70% του ΑΕΠ, ποσοστό πολύ υψηλό. Οι ΗΠΑ έχουν την ανάγκη δημοσιονομικών κινήτρων για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, και την άνοδο της αξίας του κινεζικού νομίσματος για να μειωθεί το έλλειμμα του εμπορικού τους ισοζυγίου και να απαλύνουν τα βάρη του συσσωρευμένου χρέους. Η Κίνα με τη σειρά της, θα μπορούσε να αποδεχτεί ένα πιο ακριβό γιουάν και ένα χαμηλότερο ποσοστό συνολικής ανάπτυξης για όσο χρόνο το μερίδιο της κατανάλωσης αυξάνεται, και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου συνεχίζεται. Το κοινό στην Κίνα θα είναι ικανοποιημένοι, και μόνο οι εξαγωγείς θα υποστούν κάποιες απώλειες, ενώ και το συναλλαγματικό πλεόνασμα που συσσωρεύει η κινεζική κυβέρνηση θα μειωνόταν. Μια μεγάλη άνοδος θα ήταν καταστροφική, όπως λέει και ο πρωθυπουργός Wen, αλλά ένα 10% το χρόνο, θα ήταν ανεκτό.
Επειδή η κινεζική κυβέρνηση είναι ο άμεσος αποδέκτης αυτών των κερδών, χρειάζεται τρομερή προβλεπτική ικανότητα ώστε να δεχτεί τη μείωση της ισχύος της και να αναγνωρίσει τα πλεονεκτήματα του συντονισμού των οικονομικών της πολιτικών με αυτές του υπόλοιπου κόσμου. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, πως η Κίνα δεν μπορεί να συνεχίσει να ανεβαίνει οικονομικά, χωρίς να δίνει σημασία στα συμφέροντα των εμπορικών της εταίρων.
Μόνη η Κίνα είναι σε θέση να ξεκινήσει μια διαδικασία διεθνούς συνεργασίας επειδή μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει το κίνητρο της υπερτίμησης του γιουάν. Η Κίνα έχει ήδη χτίσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό δημιουργίας συναίνεσης στο εσωτερικό της. Τώρα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, και να δημιουργήσει συναίνεση σε διεθνές επίπεδο. Η ανταμοιβή της θα είναι η αποδοχή της ανόδου της, από τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.
Είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, η Κίνα έχει βγει μπροστά ως παγκόσμια ηγέτιδα. Αν δεν αναλάβει και τις ευθύνες αυτής της ηγεσίας, το παγκόσμιο σύστημα συναλλάγματος μπορεί να διαλυθεί και να συμπαρασύρει και την παγκόσμια οικονομία. Ούτως ή άλλως, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας αργά ή γρήγορα θα συρρικνωθεί, όμως αυτό που θα ήταν καλύτερο για τη χώρα θα ήταν η συρρίκνωση αυτή να οφείλεται σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και όχι σε μια παγκόσμια οικονομική σύνθλιψη.
Οι πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα δεν είναι πολλές, όμως πρέπει να το επιδιώξουμε διότι ελλείψει μιας διεθνούς συνεργασίας, ο κόσμος πορεύεται προς μια περίοδο αναταραχών και αναστατώσεων.
By George Soros
Financial Times

Τζαβάρας ξεφτιλίζει όλο το MEGA "ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"...



Γελοιοποίησε και κατακεραύνωσε τον Πρετεντέρη ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κ.Τζαβάρας.
Βρήκε τον δάσκαλό του...
Ο Τζαβάρας απέδειξε στον "υπηρέτη" της διαπλοκής ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.!
Πέραν της άριστης επιστημονικής του κατάρτισης και παιδείας, διαθέτει το ζητούμενο σήμερα στον πολιτικό βίο, αυτό που λέγεται "ατομική αξιοπρέπεια"...
Έδειξε το πολιτικό και προσωπικό του ανάστημα.
Να τα βλέπουν αυτά και να παραδειγματίζονται οί... άλλοι "ψοφοδεείς" εκπρόσωποι της Ν.Δ...
Απο Τζαβάρες έχει ανάγκη ο κόσμος.
Τιμή του και καταξίωση το "εμπάργκο" που θα του επιβάλουν οι "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" του Mega...



Συμμορίες λαθρομεταναστών κλέβουν διερχόμενα αυτοκίνητα στην Σοφοκλέους - Μαζεύτε τους και πετάχτε τους στην θάλασσα!!! ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...






Συμμορίες λαθρομεταναστών κλέβουν διερχόμενα αυτοκίνητα στην Σοφοκλέους - Μαζεύτε τους και πετάχτε τους στην θάλασσα!!! ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...





Η εξαπάτηση της μασονίας - Μαρτυρία πρώην Μασόνου 33ου βαθμού



Ο Jim Shaw υπήρξε Μασόνος σε ηγετική θέση (33ος βαθμός) πριν μεταστραφεί στον χριστιανισμό. Το βιβλίο ‘The Deadly Deception’ (‘Η Θανατηφόρα Εξαπάτηση’) του Tom McKenney περιγράφει την ιστορία του. Η παρακάτω προσωπική του αφήγηση είναι από το βιβλίο ‘Προς Μία Παγκόσμια Δικτατορία’ του Gary Kah (Εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ). Στα αγγλικά ΕΔΩ
“Αγαπητέ Φίλε,
Το να είσαι μέλος στην Μασονική Στοά σε πολλές περιπτώσεις έγινε οικογενειακή παράδοση, με τους νέους ανθρώπους να εισέρχονται στην Στοα γιατί ανήκαν σ’ αυτήν οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους.

Εξ αιτίας του θαυμασμού που θρέφουν για κάποιους φίλους ή συγγενείς, οι άνθρωποί αυτοί μπαίνουν στην Στοά χωρίς δισταγμούς, σίγουροι πως το Τάγμα βασίζεται σε ευγενή ιδεώδη. Αυτή ήταν και η δική μου περίπτωση Από τότε πού ήμουν μικρό παιδί, η μητέρα μου με ενθάρρυνε να γίνω Μασόνος κάποια μέρα όπως ο θείος μου τον οποίο θαύμαζε πολύ. Η εντύπωση που είχε για τον Ελευθεροτεκτονισμό ήταν πώς αποτελούσε μια λέσχη όπου καλοί άνθρωποι συναντιόντουσαν για να σχεδιάσουν την βοήθεια σ’ αυτούς που την χρειάζονται.
Όταν μεγάλωσα, νυμφεύθηκα μια υπέροχη γυναίκα πού ήταν μέλος του Ανατολικού Αστέρος και της οποίας ο πατέρας ήταν Μασόνος. Παρόλο που ο πατέρας της δεν θα μου μιλούσε ποτέ για την Στοά εν τούτοις ήμουν περήφανος γι’ αυτόν.
Περιτοιχισμένος από ανθρώπους που αγαπούσα και ήταν Μασώνοι, τελικά αποφάσισα να μπω και εγώ στην Στοά.
Κάνοντας αίτηση για την εγγραφή μου ως μέλος στην Ινδιανάπολη, δέχθηκα μια επιστολή από την Στοά εντός δύο εβδομάδων που μού έλεγε πως είχα γίνει αποδεκτός. Μού ζήτησαν να είμαι παρών στην Στοά στις 6:30 μ. σε μια συγκεκριμένη ημέρα για να εισαχθώ στον πρώτο βαθμό. Όταν ήλθε η ώρα, πήγα στην Στοά και πλήρωσα τα έξοδα για τους πρώτους τρεις βαθμούς και μετά από αυτό μου ζήτησαν να ακολουθήσω έναν άνδρα που μου είπαν πώς ήταν ο ‘Μεγάλος Θαλαμηπόλος’. Με πήρε στο ‘Δωμάτιο της Προετοιμασίας’ όπου και μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου και να φορέσω ένα λευκό παντελόνι (σαν πυτζάμα) και ένα λευκό πανωφόρι. Σύντομα ένας άνδρας με τον τίτλο του ‘Διακόνου’ μπήκε και μου είπε να τον ακολουθήσω. Με οδήγησε σε μια πόρτα και μου έβαλε ένα επίδεσμο στα μάτια. Επίσης σήκωσε το αριστερό μπατζάκι από το παντελόνι και άνοιξε το πουκάμισό μου εκθέτοντας το αριστερό μου στήθος. Μετά κάποια συζήτηση μεταξύ του Διάκονου και του ανθρώπου εντός του δωματίου της Στοάς μου είπαν τελικά να εισέλθω. Με δεμένα τα μάτια δεν μπορούσα να δω, μπορούσα όμως με σιγουριά να αισθανθώ. Κάτι κτύπησε το αριστερό μου στήθος (πόνεσα). Μια ανθρώπινη φωνή είπε: «Τζiμ Σώου, έγινες δεκτός στην στοά αυτή, επί των οξέων σημείων του διαβήτου, ο οποίος (και με πίεσε πάλι) θα σε διδάξει να μην αποκαλύψεις ποτέ κανένα από τα μυστικά ενός Εισαχθέντος Μαθητευόμενου Μασόνου σε κανέναν άλλο εκτός και αν είναι Αδελφός Μασόνος»
“Είχα έλθει στην Στοά εκείνο το απόγευμα ελπίζοντας πως θα μού έλεγαν τι υποτίθεται πώς έπρεπε να κάνει ένας Μασόνος κατά το τέλος όμως της τελετουργίας είχα αηδιάσει. Όταν τελείωσε, ο φίλος μου μου είπε πώς ήταν κάτι που οι Μασόνοι έπρεπε να υπομείνουν, έτσι το έβγαλα από το μυαλό μου.
“Μετά ένα έτος ήμουν Μαθητευόμενος Πρεσβύτερος Διάκονος. Αυτό ήταν ένα μεγάλο άλμα για μένα αφού είχα παρακάμψει τρεις θέσεις. Είπα στο ‘Σεβαστό Διδάσκαλο’ πώς δεν ήθελα να είμαι ένας άεργος πού κάθεται σε μια καρέκλα αλλά ήθελα να υπηρετήσω την στοά και να περάσω από όλες τις θέσεις. Μπήκα επίσης στο Σκοτικό Δόγμα και έγινα ιεράρχης στην Στοά της Τελειοποιήσεις μελετώντας για Διδάσκαλος του 4ου Βαθμού.
“Την ίδια εποχή δέχτηκα την πρόσκληση από κάποιον παλιό φίλο από τον στρατό που ζήτησε από την γυναίκα μου και από εμένα να μετακομίσουμε στην Φλώριδα όπου ζούσε. Δεν ήθελα να εγκαταλείψω την δουλεία μου στο Ταχυδρομείο, αλλά ο φίλος μου είπε πώς μπορούσε να μου βρει μια θέση Δημοσίου Υπαλλήλου στην Φλώριδα. Τής γυναίκας μου της άρεσε η ιδέα να ζήσουμε εκεί. Έτσι με τους δύο να με παρακαλούν δέχτηκα τελικά να μετακομίσω. Η θέση μου στην στοά μεταφέρθηκε από την Ίνδιανάπολη (που ανήκε στην Νότια Δικαιοδοσία). Παρ’ όλο που τα τυπικά ανάμεσα στις δυο δικαιοδοσίες έχουν κάποιες διαφορές ανακάλυψα πώς οι στοές στην ουσία είναι οι ίδιες.
“Η Στοά στην Φλώριδα είχε ανάγκη από καλούς αξιωματούχους και σύντομα προωθήθηκα στην Θέση του Σεβαστού διδάσκαλου. Έπρεπε να εκλεγώ γι’ αυτό το υπούργημα, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Στη δημόσια υπηρεσία που δούλευα είχα συναδέλφους που ανήκαν στην Στοά και υπήρχαν επίσης πάρα πολλοί αξιωματούχοι του Σκοτικού Δόγματος πού ήταν επίσης και Αξιωματούχοι της Πόλης. Στην πραγματικότητα, είχα λάβει μέρος στην μύηση του Δημάρχου της Πόλης. Συμμετείχε στην διάλεξη του Κρανίου, πού έδωσα στον 30ο Βαθμό. Έδωσε μεγάλη προσοχή.
“Σύντομα είχα υπηρετήσει πολλές θέσεις και μου απονεμήθηκε ο βαθμός του KCCH (Knight Commander of the Court of Honor) [Ιππότης Διοικητής του Σώματος της Τιμής]. Κατείχα τον βαθμό αυτό για τέσσερα χρόνια όταν εισήλθα κυριολεκτικά στην σκοτεινότερη περίοδο της ζωής μου. Η όραση μου άρχισε να περιορίζεται ραγδαία καθώς δημιουργούσα καταρράκτη στον αριστερό μου οφθαλμό. Μια φίλη της συζύγου μου μου πρότεινε να επισκεφθώ έναν οφθαλμίατρο που όπως είπε ήταν πολύ καλός. Ακολούθησα την συμβουλή της. Αφού ο οφθαλμίατρος εξέτασε τα μάτια μου με πληροφόρησε πως έπρεπε να εγχειριστώ στο ένα μου μάτι, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στο άλλο.
“Μού είπε πώς έπρεπε να με βλέπει κάθε μέρα μια εβδομάδα πριν να με εγχειρήσει εξ’ αιτίας μιας μόλυνσης στο βλέφαρο μου που έπρεπε να θεραπευθεί. Κατά την διάρκεια των επισκέψεων αυτών άρχισε να συζητά μαζί μου για τον Ιησού Χριστό και να μου διαβάζει μάλιστα κάποια αποσπάσματα από την Βίβλο. Παρ’ όλο το ότι γνώριζα πολλούς λειτουργούς και ιερείς που ήταν Μασόνοι και κυρίως με αυτούς που είχαν σχέσεις με το εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών, η οικογένειά μου με είχε εκπαιδεύσει να παραμένω μακριά από τις εκκλησίες. Ο θετός μου πατέρας μου είχε πει πως ήταν γεμάτες από υποκριτές και κανείς στο σπίτι του δεν είχε πάει σε εκκλησία. Και να ‘μαι, με έναν γιατρό που εργαζόταν πάνω στο μάτι μου και προσπαθούσε να μου διαβάσει την Βίβλο. Στην δουλεία μου άρχισα να μιλώ με λίγους ανθρώπους που γνώριζα πως είναι Χριστιανοί και μου μίλησαν για τον Ιησού. Ένας προχώρησε τόσο μακριά που είπε πως κανείς Χριστιανός δεν έπρεπε να είναι Μασόνος. Ταυτόχρονα ο γιατρός συνέχιζε να συζητά μαζί μου καθώς περιποιείτο τα μάτια μου. Προσπαθούσα να μην ακούω αλλά βαθειά μέσα μου γνώριζα πως είχε δίκιο.
“Μια ημέρα αφού επέστρεψα στην εργασία μου μετά την εγχείρηση, δέχθηκα μια επιστολή από τον Οίκο του Ναού στην Ουάσιγκτον που με πληροφορούσε πως είχα επιλεγεί να δεχτώ τον 33ο βαθμό και έπρεπε μέσα σε μια εβδομάδα να αναφέρω στην Ουάσιγκτον εάν αποδέχομαι την τιμή αυτή. Δυο άνδρες που ανήκαν στο Σκοτικό Δόγμα και ήταν Μασόνοι 33ου Βαθμού αποφάσισαν να έλθουν και να μοιραστούν μαζί μου αυτή την χαρμόσυνη ώρα. Θυμάμαι πώς είχα εντυπωσιαστεί από το μέγεθος και την ωραιότητα του Οίκου του Ναού. Ήταν τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον Ναό του Σκοτικού δόγματος.
Αφού δέχθηκα τον 33ο βαθμό, με το λευκό μου καπέλο και το δακτυλίδι κάναμε μια μεγάλη γιορτή και ήπιαμε κρασί. Ήταν όλα τόσο διασκεδαστικά. Τις ώρες όμως αυτές σκεφτόμουν κάποια αποσπάσματα από την Βίβλο που μου διάβασε ο γιατρός.
“Αμέσως μόλις γύρισα στο σπίτι δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Γραμματέα του Σκοτικού Δόγματος που μού είπε να προετοιμαστώ για την λειτουργία της ερχόμενης Μεγάλης Πέμπτης πριν το Πάσχα. Πρέπει να σας πω πώς οι Στοές πάντα πραγματοποιούν έργα που γελοιοποιούν τις Χριστιανικές Ιερές Ημέρες. Τώρα που ήμουν διδάσκαλος όλων των βαθμών έπρεπε εγώ να διευθύνω την λειτουργία.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ-Γιούχαραν τον Παπανδρέου στην Κοζάνη και …φάγανε ξύλο






Εν μέσω εντόνων διαμαρτυριών ο πρωθυπουργός πήγε στην Κοζάνη για να προαναγγείλει την δημιουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή. 
Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, φοιτητές, συμβασιούχοι πήγαν για να διαμαρτυρηθούν αλλά …το πήραν το μάθημά τους, αφού τα ΜΑΤ όχι μόνο δεν τους άφησαν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό, αλλά δέχτηκαν επίθεση που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις.

“ Κάτω η Χούντα του ΠΑΣΟΚ” φώναζαν οι διαδηλωτές, αλλά το βράδυ θα δείτε περισσότερο το ξύλο που έφαγε ο Κούγιας…
Να υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή της Κοζάνης είναι κατεξοχήν πράσινη περιοχή, όχι μόνο γιατί από εκεί κατάγεται ο υπουργός Οικονομικών, αλλά παραδοσιακά στηρίζουν το κυβερνών κόμμα…

ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ - "ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ" ΕΙΠΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ


1572475Πρόβλημα... επικοινωνίας φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του "Guardian", γεγονός που καθιστά... δύσκολη τη μεταξύ τους συνεννόηση.
Πρωταγωνίστρια σε "επεισόδιο", ποια άλλη, η Άγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται πως είπε στον πρόεδρο της Κομμισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να το... βουλώσει, όταν ο τελευταίος διατύπωσε -δημόσια- πρόταση για επέκταση των κεφαλαίων του ταμείου στήριξης του ευρώ, με τους Γερμανούς αξιωματούχους να τον κάνουν στην "άκρη".
Την εν λόγω ατάκα, η Μέρκελ, προφανώς, την είπε σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν, σύμφωνα, πάντα, με τον "Guardian", λέγοντάς του πως τα χρήματα που δίνουν οι χώρες της Ευρωζώνης, "δεν είναι δική του δουλειά".

Το παιχνίδι ήταν στημένο…




Διαβάστε το για να καταλάβετε ότι όλα είναι στημένα....

Όταν ήρθα στην Ισπανία (σοσιαλιστική και αυτή) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:
1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα)..
2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την....
οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα “κυνηγημένος” στην Ισπανία να ζήσω.
Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.
3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!
Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.
Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).
Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (…) συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελώντας κατά γράμμα το σχέδιο αυτό.
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!
Δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετά από «μεγάλες αποκαλύψεις» γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα.
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και είναι ήδη πάνω από 2.000.000
Ξυπνήστε –Ξυπνήστε - Ξυπνήστε
Κατάλαβες τώρα…
Για να ξεστραβωθούμε όσοι από εμάς τους ψηφίζουμε.
Ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνιές, προβληματισμό και συζήτηση!!
Κατάλαβες τώρα … γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι’ αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από –εθν* και –ελλ* ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί του “εκσυγχρονισμού” που μας μπουζούριασαν.
Κατάλαβες τώρα… γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου• θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα παριστάνουν την… κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα … γιατί πριονίσαμε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε “εκπαίδευση”;
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσαμε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα … γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AIΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά

Ιωάννης Σωτηρίου

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_20.html

Γερμανικά σχέδια ελληνικής χρεοκοπίας



Παρότι στην Αθήνα οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να το διαψεύσουν, ενώ ο Πρωθυπουργός συνέστησε στα στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν με μεγάλη προσοχή για το θέμα, στην Γερμανία συζητούν πλέον ανοικτά για τα σενάρια ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας: ο νέος οικονομικός σύμβουλος της Μέρκελ δηλώνει ανοικτά σε τρεις γερμανικές εφημερίδες, ότι είναι αναπόφευκτη κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους!

Ύστερα από το θόρυβο και τις καταιγιστικές διαψεύσεις που προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της Die Zeit, το οποίο αναφερόταν σε σχέδια που συζητούνται στο Βερολίνο για επαναγορά μέρους του ελληνικού χρέους σε «χτυπημένες τιμές», μέσω δανείου με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (EFSF), ακολούθησαν νέα, σοβαρά «χτυπήματα» από το Βερολίνο, που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει τέλος στη σεναριολογία για την αναδιάρθρωση χρέους:
Το Reuters, σε τηλεγράφημα από τις Βρυξέλλες, τόνιζε ότι αξιωματούχοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών μελετούν ήδη όλα τα σενάρια ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξετάζουν τις πιθανές επιπτώσεις καθενός στο τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας και, ευρύτερα, της ευρωζώνης. «Άρχισαν να σκέφτονται το αδιανόητο», τόνιζε χαρακτηριστικά μία πηγή που επικαλείται το πρακτορείο. «Βρίσκονται σε διαδικασία εξέτασης σεναρίων. Το ένα από αυτά είναι η αναδιάρθρωση χρέους. Το ίδιο εξετάζουν και για την Ιρλανδία», ανέφερε άλλη πηγή στο ίδιο δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας οικονομικά αναγκαία την αναδιάρθρωση του χρέους.
Τα νερά ταράζει ακόμη περισσότερο, με δηλώσεις του σε τρεις γερμανικές εφημερίδες, που συνοπτικά παρουσιάσθηκαν από χθες στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, ο νέος οικονομικός σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, Λαρς Φελντ. Ο Φελντ, που τοποθετήθηκε στο πενταμελές συμβούλιο «σοφών» της κυβέρνησης και πιάνει δουλειά από τον Μάρτιο, δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτη κάποια μορφή αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους. «Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς μια περικοπή του χρέους. Και τότε θα χρειασθεί εγγυήσεις από την Γερμανία», δηλώνει ο Φελντ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Στην Die Welt, σε άλλη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ο Φελντ δηλώνει: «Δεν ξέρω κάποιον που πιστεύει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει μόνη της». 
Και τονίζει, ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει, ώστε όποια λύση δοθεί για την Ελλάδα, με παροχή εγγυήσεων, να μην παραβιάζει το γερμανικό νόμο για το «φρένο στο χρέος», που προβλέπει ότι μέχρι το 2016 θα πρέπει η Γερμανία να μειώσει στο 0,35% του ΑΕΠ το διαρθρωτικό της έλλειμμα. «Μόνο αν ο υπουργός Οικονομικών σχεδιάσει από τώρα την τελική λύση και προχωρήσει στην αναγκαία εξοικονόμηση πόρων θα μπορέσει να αποφύγει τη σύγκρουση με το νόμο για το “φρένο στο χρέος”», δηλώνει ο Φελντ.
Στην τρίτη συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην Frankfurter Allgemeine σήμερα, ο Φελντ τονίζει, ότι η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρειασθούν επιμήκυνση ή αναδιάρθρωση των χρεών τους και όχι μια μακροχρόνια διάσωση από τους μηχανισμούς της ευρωζώνης. Στην ίδια συνέντευξη, τονίζει επίσης ότι η αύξηση των κονδυλίων του EFSF θα έχει κόστη και κινδύνους για την Γερμανία και υπογραμμίζει ότι ήδη τα επιτόκια δανεισμού της Γερμανίας έχουν αυξηθεί. Μάλιστα, για την αύξηση των κονδυλίων του EFSF επισημαίνει ότι ίσως να χρειασθεί πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα.
Στην κυβέρνηση υποδέχονται με φανερή αμηχανία το νέο κύκλο δημοσιευμάτων που άνοιξαν οι Γερμανοί, τα οποία αναμένεται να έχουν και πάλι σήμερα αποσταθεροποιητικές επιδράσεις στις αγορές, ωθώντας εκ νέου σε υψηλότερα ποσοστά το spread των δεκαετών ομολόγων. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, παρότι το θέμα της αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του χρέους βρίσκεται πλέον στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη γραμμή της, ότι κάτι τέτοιο ούτε συζητείται, ούτε σχεδιάζεται. Αυτό που κυρίως φοβούνται τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι τέτοιες συζητήσεις σήμερα μπορεί να προκαλέσουν νέα αναταραχή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με σημαντικές εκροές καταθέσεων.

Τι συμβαίνει στον ‘Εβρο και ανεβάζουν στρατό; – Αναστάτωση στα Επιτελεία ενόψη των τουρκικών εκλογών



Προβοκάτσια από το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος (παραφυάδες του σχεδίου «Βαριοπούλα») φοβούνται στο ΓΕΕΘΑ, όσο πλησιάζουμε προς τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές του Ιουνίου – που θα δώσουν νέα ώθηση στον Ταγίπ Ερντογάν. Οι πασάδες της ‘Αγκυρας (Τούρκοι στρατηγοί) θέλοντας να αποτρέψουν μία νέα νίκη του Ερντογάν στις εκλογές, δεν αποκλείεται καθόλου να σχεδιάζουν μία τεχνητή ένταση στον Έβρο- μέχρι τα όρια τοπικού θερμού επεισοδίου. Στην ΕΥΠ έχουν από καιρό την πληροφορία αυτή και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο σε πολύωρη συνεδρίασή του αρχές Ιανουαρίου κατήρτισε σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ξαφνικής κρίσης.

Ήδη μονάδες βαρέων αρμάτων μάχης και πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς έχουν προωθηθεί από όλη τη Μακεδονία στον ‘Εβρο.
Ενισχύονται επίσης και τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια με μονάδες των ειδικών δυνάμεων για αντιμετώπιση ξαφνικής προβοκάτσιας από την πλευρά των Τούρκων.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν το σενάριο μιας ξαφνικής τοποθέτησης κεραίας από συνεργείο τουρκικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σε κάποια βραχονησίδα του 25ου μεσημβρινού – περιοχή που βρίσκεται στις λεγόμενες «γκρίζες» ζώνες.
Πάντως σε επίπεδο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν έχουν συμφωνήσει και στην τελευταία τους συνάντησης στο Ερζερούμ να συνεργαστούν οι δύο χώρες τους επόμενους μήνες για μία αποκλιμάκωση της όποιας πιθανής κρίσης θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα «Γεράκια» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ...!



ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ και ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ...
Ο Σύνδεσμος Θεολόγων, καταγγέλει την Διαμαντοπούλου ότι σκόπιμα προχώρησε στην συγκρότηση "Ομάδας Εργασίας", γιά το μάθημα των θρησκευτικών και απέκλεισε τις Θεολογικές Σχολές...!!!
Καταγγέλουν δε ότι: 
* -- Κατά τύχη έμαθαν την ύπαρξη της εν λόγω επιτροπής.
* -- Επιλέχθηκαν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία ειδίκευση σε Παιδαγωγικά και Θεολογικά θέματα.
* -- Απεκλείσθηκαν Καθηγητές Παιδαγωγικών και Θεολογικών Σχολών.

Είναι σαφές εξ' όσων προαναφέρουμε οτι το Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου προχωρούν τάχιστα και μεθοδικά στον παραγκωνισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ανήγγειλαν... πτώχευση!

«Η Ελλάδα έγινε και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής, κάτι που κατορθώσαμε με σκληρή και συστηματική δουλειά. Ξέραμε ότι η κρίση στη χώρα μας είχε βασικά αίτια και ρίζες σε αντιλήψεις και πρακτικές που χρειάζονταν να αλλάξουν.

Και αυτό κάνουμε. Αλλάζουμε την Ελλάδα».Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών... της Ε.Ε. την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Λίγες ημέρες μετά, η Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας δεν πρόκειται απλώς να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, αλλά ουσιαστικά θα μηδενιστεί.
 

Αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, αφού οι ειδικοί της εξετάσουν την «πολιτική θέληση και την ικανότητα του ελληνικού κράτους» να προωθήσει τα μέτρα λιτότητας. Η Fich είναι η μόνη που διατηρεί την Ελλάδα σε ΒΒΒ- βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος στην κλίμακα της εταιρείας. Οι άλλες δύο εταιρείες που βαθμολογούν την πιστοληπτική ικανότητα των κρατών, η Moody’s Investors Service και η Standard & Poor’s, έχουν ήδη ουσιαστικά μηδενίσει την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι πόρτες των διεθνών αγορών κεφαλαίου είναι και θα παραμείνουν κλειστές για την κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, η χώρα τελεί υπό απόλυτη διεθνή απομόνωση. Αυτό εννοεί ο κ. πρωθυπουργός όταν λέει ότι η Ελλάδα έγινε και πάλι «αξιόπιστος συνομιλητής»;

Η απομόνωση της χώρας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, μια και οι αγορές θα πιέζουν όλο και περισσότερο για την ένταξη στον «μηχανισμό στήριξης» της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου και των άλλων θυμάτων του κερδοσκοπικού παροξυσμού με τον διεθνή δανεισμό.Την ίδια ώρα, οι δανειακές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης για το 2011 ανέρχονται σε πάνω από 92 δισ. ευρώ, με τις δόσεις από την τρόικα να ανέρχονται σε 44 δισ., σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της δανειακής σύμβασης.Αν και η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ ανεβάζει το σύνολο των δόσεων σε 46,5 δισ. για το 2011, χωρίς να εξηγεί κανείς πόθεν η συγκεκριμένη αύξηση. Όπως και να έχει, υπολείπονται τουλάχιστον 45 -46 δισ. για τη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία πρέπει να βρεθούν από νέο δανεισμό μέσα στο 2011.

Η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει θεωρεί ότι τα 22 δισ. από αυτά θα βρεθούν από βραχυπρόθεσμο δανεισμό, δηλαδή eurocommercial paper, τρίμηνα και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια. Τα υπόλοιπα 23 με 24 δισ. πόθεν;Προϋπολογισμός φαλιμέντουΜήπως μ’ αυτά και μ’ αυτά στήνεται το σκηνικό της επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας περίπου στις αρχές της άνοιξης, όταν θα είναι πλέον αδύνατο να χρηματοδοτηθούν οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας;

Επίσημα ο κρατικός προϋπολογισμός εκτιμά τακτικά έσοδα της τάξης των 55,6 δισ. ευρώ, όταν τα φετινά υπολογίζεται ότι μόλις θα ξεπεράσουν τα 51 (από 55,2 που προϋπολογίζονταν αρχικά). Η αλήθεια είναι ότι με βάση την κάθετη πτώση της εγχώριας κατανάλωσης, αλλά και του βαθμού απόδοσης των εισπρακτικών μέτρων μέσα στο 2010, τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού για το 2011 είναι πολύ συζητήσιμο αν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα 50 δισ. ευρώ.Από την άλλη μεριά, οι βασικές τακτικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού μέσα στο 2011 προβλέπεται να είναι 21,6 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου.

Επίσης άλλα 16 δισ. προβλέπονται για δαπάνες σε ασφάλιση και Υγεία, από τις οποίες τα 10,7 είναι η κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και 1,65 η επιδότηση του ελλείμματος των κρατικών νοσοκομείων. Έτσι, οι καθαρές κρατικές δαπάνες για την Υγεία προβλέπεται για το 2011 να φτάσουν γύρω στα 3,65 δισ., όταν μέχρι και το 2009 ανέρχονταν τουλάχιστον στο διπλάσιο. Επομένως, η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας φτάνει – δεν φτάνει μέχρι και τα μέσα του 2011.Το ίδιο μπορεί να παρατηρήσει κανείς και για τις δαπάνες για Παιδεία, οι οποίες υπέστησαν μείωση πάνω από 9,2% το 2010 συγκριτικά με το 2009 και θα υποστούν περαιτέρω μείωση 3% το 2011. Οι δαπάνες αυτές προβλέπεται να φτάσουν τα 6,2 δισ. ευρώτο 2011, από 7,1 το 2009.

Τέλος, στον προϋπολογισμό εξακολουθεί να υπάρχει ένα εντελώς αδιευκρίνιστο κονδύλι που αποκαλείται «γενικές κρατικές δαπάνες», το μόνο που γνωρίζει σημαντική αύξηση μέσα στο 2011 κατά 7,4%.Οι «γενικές κρατικές δαπάνες» θα ανέλθουν στα 11,2 δισ. ευρώ και αποτελούν κονδύλια που διαχειρίζεται η κυβέρνηση χωρίς επίσημη αιτιολογία, χωρίς δηλαδή να προϋπολογίζονται για συγκεκριμένο σκοπό.Το ότι το 22% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού ξοδεύεται μέσα από αδιευκρίνιστες «γενικές κρατικές δαπάνες» σηματοδοτεί τον παρασιτικό και εντελώς αδιαφανή χαρακτήρα της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι προβλεπόμενες δαπάνες για τόκους και λοιπές δαπάνες του δημόσιου χρέους το 2011 θα ανέλθουν στα 15,9 δισ. ευρώ ή στο 7% του προβλεπόμενου ΑΕΠ. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε 3 δισ. προβλεπόμενες δαπάνες εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης πλην τόκων, χρεολυσίων και λοιπών δαπανών δημόσιου χρέους για το 2011, τότε οι συνολικές δαπάνες για τον ετήσιο δημόσιο δανεισμό προβλέπεται να ανέλθουν στα 18,9 δισ. Δηλαδή περίπου όσα προβλέπεται να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο για τακτικές αμοιβές και συντάξεις το 2011, οι οποίες θα ανέλθουν στα 19,8 δισ. Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζουμε τα χρεολύσια του δημόσιου χρέους που θα κληθούμε να πληρώσουμε το 2011 και θα ανέλθουν – σύμφωνα με τον προϋπολογισμό – στα 28,1 δισ. ευρώ.

Υπέρ τοκογλύφων

Τι είναι αυτά τα 3 δισ. ευρώ δαπάνες δημόσιας πίστης; Πρόκειται για τα «μεσιτικά» των τραπεζών που μεσολαβούν για την έκδοση και πώληση στις αγορές των ελληνικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων. Οι δαπάνες αυτές είναι πραγματικά υπέρογκες, μια και ανέρχονται στο 1,3% του ΑΕΠ της χώρας, όταν στις υπόλοιπες χώρες κινούνται γύρω στο 0,2% έως 0,5% του ΑΕΠ τους. Είναι μια ακόμη εκδήλωση της κερδοσκοπικής – τοκογλυφικής σχέσης που συντηρεί το ελληνικό κράτος με τις μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που ελέγχουν το δημόσιο χρέος της χώρας.

Το μέγεθος της επίσημης τοκογλυφίας εναντίον της χώρας, με την ενεργό συμμετοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων, φαίνεται και από την υπόθεση των swap χρέους, με βάση τα οποία αναθεωρήθηκαν πρόσφατα και τα στοιχεία του δημόσιου χρέους της χώρας από την Eurostat. Τι περιλαμβάνουν αυτές οι συμβάσεις swap; Πόσες είναι και τι ακριβώς προβλέπουν; Εμπεριέχουν εμπράγματες εγγυήσεις σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής ή μήπως συμπεριλαμβάνουν δεσμεύσεις τακτικών εσόδων του κράτους; Με ποιους έγιναν και τι στοίχισαν στο ελληνικό Δημόσιο;

Κανένα από αυτά τα ερωτήματα δεν έχει απαντηθεί επίσημα. Η κυβέρνηση ποιείται τι νήσσα, ενώ τα όργανα της Ε.Ε. και η ΕΚΤ ακολουθούν τη γνωστή τακτική της ομερτά, για να μην ξεσκεπαστεί η άμεση συμμετοχή τους στην όλη ιστορία. Οι συμβάσεις αυτές συνήφθησαν μεταξύ 2001 και 2007 με σκοπό να μετατεθεί μέρος του δημόσιου χρέους για κάποια στιγμή στο μέλλον.Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές κύβενήσεις μεταχειρίστηκαν τα swap χρέους για να μεταθέσουν στο μέλλον τις υποχρεώσεις τους.

Η κυβέρνηση Σημίτη υπήρξε πρωταθλήτρια αυτού του είδους και πριν από την είσοδο της χώρας στο ευρώ. Ούτε βέβαια είναι μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις που αξιοποίησαν αυτού του είδους την τακτική για να «μειώσουν» προσωρινά το ύψος του δημόσιου χρέους. 

Απλώς οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την προτροπή και την υποστήριξη της Κομισιόν, αλλά πρωτίστως της ΕΚΤ, έκαναν ευρύτατη χρήση αυτής της τακτικής προκειμένου να εμφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια η ευρωζώνη ως προνομιακός χώρος νηνεμίας και ομαλότητας, παρά την έξαρση των δημόσιων και ιδιωτικών χρεών. Το ευρώ υπηρετεί εκ φύσεως τις πλασματικές αγορές κεφαλαίων και επομένως το «φαίνεσθαι» παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από κάθε έννοια της πραγματικότητας.Όμως, με δεδομένη την εγγενή κρίση του ευρώ και την κατάσταση χρεοκοπίας που βιώνει η ευρωζώνη, στις αγορές εκτυλίσσεται μια άγρια πάλη για το ποιος θα επιβάλει τους όρους του στις υπό πτώχευση χώρες.

Έτσι έχουν αυξηθεί δραματικά οι πιέσεις προς τους επικεφαλείς της ΕΚΤ να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες των swap της Ελλάδας.Πριν από ενάμιση μήνα, το Bloomberg απαίτησε από τον Ζαν Κλοντ Τρισέ να δημοσιοποιήσει αυτές τις συμβάσεις swap. ο Τρισέ απάντησε ότι αδυνατεί να το κάνει, για να μην προκληθεί αναταραχή στις αγορές. Σε επιστολή που απέστειλε ως απάντηση στην αίτηση του Bloomberg την 21η Οκτωβρίου έγραφε: «Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα δυο έγγραφα (σ.σ.: που αρνείται να αποκάλυψει) θα υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού όσον αφορά την αποτελεσματική εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής… 

Η δημοσιοποίηση θα επιφέρει, στο παρόν ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον των αγορών, ουσιαστικούς και οξείς κινδύνους προσθέτοντας στην αστάθεια και την αβεβαιότητα».ΕκκαθαριστέςΤο ενδιαφέρον με την δήλωση Τόμσεν δεν είναι η επιμήκυνση αυτή καθαυτή, για την οποία έχουμε μιλήσει, αλλά ο μηχανισμός που προτείνεται. Μέχρι σήμερα ο μηχανισμός με βάση τον οποίο κατέβαλλε τις δόσεις του δικού του δανείου το ΔΝΤ ήταν ο SΒΑ, που στην πράξη χρησιμοποιείται όταν πρόκειται να αντιμετωπιστεί κατάσταση αφερεγγυότητας μιας χώρας.

Με άλλα λόγια, όταν μια χώρα αντιμετωπίζει προσωρινές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων της, το ΔΝΤ προσέρχεται ως «σύμβουλος» για να διευκολύνει προσωρινά τη φερεγγυότητα της χώρας με ένα τμηματικό δάνειο διαμέσου του SΒΑ.Η προσφυγή στον μηχανισμό EFF του ΔΝΤ όμως γίνεται όταν η προσωρινή δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων έχει μετατραπεί σε πλήρη αδυναμία πληρωμής. Κι αυτό σημαίνει πτώχευση, είτε το δηλώνει ανοιχτά η χώρα είτε όχι.

Προκειμένου η αδυναμία πληρωμής να μη μετεξελιχθεί σε επίσημη αθέτηση πληρωμών και οι δανειστές χάσουν τα λεφτά τους, το ΔΝΤ επεμβαίνει με τον μηχανισμό EFF, με βάση τον οποίο παρέχει μακροπρόθεσμο δάνειο τμηματικά ή άπαξ και αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Το ΔΝΤ με τον μηχανισμό αυτόν δεν είναι πλέον τυπικά «σύμβουλος» της χώρας, αλλά επίσημα κηδεμόνας της. Σαν τον εκκαθαριστή μιας πτωχευμένης επιχείρησης.Δεν θα περιμένουνΤον μηχανισμό αυτόν χρησιμοποίησε το ΔΝΤ και την περίοδο 1998-2000 στην Αργεντινή για να οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφική πτώχευση του 2001.

Επομένως, το ΔΝΤ δεν συζητά απλώς την επιμήκυνση του δανείου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αλλαγή μηχανισμού. Συζητά αλλαγή μηχανισμού για ακόμη αυστηρότερη και μακροβιότερη επιτήρηση της χώρας. Ο ΕFF είναι ο μηχανισμός που διαθέτει το ΔΝΤ για ελεγχόμενες πτωχεύσεις των υπό χρεοκοπία χωρών. Κι αυτόν τον μηχανισμό επιθυμεί να επιβάλει και στην Ελλάδα μέσα στο 2011. Το αν αυτός ο μηχανισμός θα συνοδευτεί από αντίστοιχο μηχανισμό της ευρωζώνης είναι ακόμη ανοιχτό. Σίγουρο είναι ότι το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να περιμένει μέχρι το 2013, όταν επισήμως οι Γερμανοί και τα όργανα της Ε.Ε. θεωρούν ότι θα έχουν ετοιμάσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ελεγχόμενης πτώχευσης που αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα.

Το ερώτημα φυσικά είναι το εξής: Πώς μπορεί να αποφύγει την επίσημη πτώχευση η χώρα; Υπάρχει πολιτικό σχέδιο ικανό – σήμερα, όχι αύριο – να αποτρέψει μια ολοκληρωτική καταστροφή τύπου Αργεντινής; ‘Εχει κάποιος να προτείνει κάτι για σήμερα, που να μην παραπέμπει σε σοσιαλιστικές χίμαιρες και όνειρα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που αποδείχτηκαν οι πιο φρικτοί εφιάλτες;

Η κυβέρνηση και γενικά το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις της επίσημης πτώχευσης, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον λαό και τη χώρα. Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται να αποτραπεί εδώ και τώρα η πτώχευση;

Ή δεν πειράζει να πάνε ο λαός και η χώρα σαν το σκυλί στο αμπέλι προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν την καθαρότητα των συνθημάτων και της ιδεολογίας τους;Κρύβουν οι ένοχοι τα στοιχεία του εγκλήματος

Γιατί όμως να προκληθεί αναταραχή στις αγορές; Γιατί να «υπονομευθεί η εμπιστοσύνη του κοινού»; Μήπως διότι θα αποκαλυφθεί με τι κριτήρια παρέχεται ο δανεισμός και τι σόι λαμόγια και κερδοσκόποι διευθύνουν τράπεζες και κυβερνήσεις; Μήπως διότι θα φανεί ότι πρόκειται για προκλητικά προνομιακές συμβάσεις υπέρ συγκεκριμένων τραπεζών, που κερδοσκόπησαν όχι μόνο σε βάρος του ελληνικού κράτους, αλλά και σε βάρος άλλων επενδυτών της αγοράς;

Μήπως διότι θα φανεί ότι ο ίδιος ο κ. Τρισέ και άλλοι προύχοντες της ΕκΤ και της Ε.Ε. ενέχονται χοντρά στις συμβάσεις αυτές με σκοπό τη χειραγώγηση της αγοράς και την παράνομη κερδοσκοπιά; Μήπως διότι θα φανεί η εμπλοκή πρωθυπουργών και υπουργών των δυο μεγάλων κομμάτων σε ένα χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο που ίσως αποδειχτεί τεράστιο; Μήπως διότι δεν πρέπει να φανεί η εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών άλλων χωρών και από τις δυο όχθες του Ατλαντικού που λειτούργησαν ως μεσίτες και με το αζημίωτο υπέρ συγκεκριμένων μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών;

Μήπως, εντέλει, διότι οι συμβάσεις αυτές, όπως και όλες οι συμβάσεις χρέους φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό, μην τυχόν και διαρρεύσει ποιος έστησε και ποιος επωφελήθηκε από τον χορό των εκατοντάδων δισ. ευρώ του δημόσιου δανεισμού όλα αυτά τα χρόνια;Συγκλονιστικό σκάνδαλοΦαίνεται όμως ότι οι συμβάσεις swap της Ελλάδας θα αποτελέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα ίσως ένα από τα πιο συγκλονιστικά χρηματοπιστωτικά σκάνδαλα διεθνώς, με άγνωστες προς το παρόν προεκτάσεις και απόνερα.

Η Bloomberg Finance LP ανακοίνωσε στις 22.12 ότι μηνύει την ΕΚΤ με σκοπό να εξαναγκάσει τη διοίκηση της να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον τρόπο που οι ελληνικές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την αγορά παραγώγων για να κρύψουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.Η μήνυση που κατατέθηκε στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο ζητά να ανατραπεί η απόφαση της ΕΚΤ να μη δημοσιοποιηθούν δυο εσωτερικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για την εξαμελή εκτελεστική επιτροπή αυτόν τον χρόνο. Οι εκθέσεις παρουσιάζουν με ποιον τρόπο οι ελληνικές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τα swap για να κρύψουν τον δανεισμό τους. 

Φυσικά, αν εξελιχθεί αυτή η μήνυση σε σκανδαλο ολκής, θα ακούσουμε από την ντόπια κυβέρνηση τις γνωστές εθνοκορόνες για μισητούς εχθρούς της Ελλάδας, που απειλούν την εθνοσωτήρια προσπάθεια του κ. Παπανδρέου και της τρόικας και όλα τα συναφή.Βέβαια, όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Διότι δεν πρέπει να γνωρίζει τίποτε ο Έλλην πολίτης. Του αρκεί να πληρώνει τη λυπητερή, όλα τα άλλα πρέπει να τα εναποθέσει στην κακή του τη μοίρα και στους σωτήρες του από την ημεδαπή και την αλλοδαπή που δουλεύουν άγρυπνα για το δικό του καλό κι ας μην το καταλαβαίνει.

Το απλό όμως ερώτημα γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι συμβάσεις και οι αναλυτικοί λογαριασμοί του δημόσιου χρέους, γιατί δεν ανοίγουν όλοι οι δημόσιοι λογαριασμοί για να δούμε πού πήγαν τα χρήματα και ποιος επωφελήθηκε, δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ. Διότι οι κυβερνώντες τρέμουν τον δημόσιο έλεγχο και την αληθινή διαφάνεια μέσα από την κατάργηση κάθε είδους στεγανών και απορρήτων.

Η ομολογία του Τόμσεν

Ειδικά τώρα που οδηγούν τη χώρα στην επίσημη πτώχευση υπό καθεστώς ΔΝΤ και ευρωπαϊκού μηχανισμού. Αυτό ομολόγησε σε συνέντευξη του ο επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στο «IMF Survey Magazine» (17.12), λέγοντας τα εξής: «Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ έχει πει ότι είναι πρόθυμος να προτείνει τη μετατροπή του υπάρχοντος Stanb-By Arrangement (SBA) σε Extended Fund Facillity (EFF) προς την εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ.

Αυτό θα επιμηκύνει την περίοδο αποπληρωμής του δανείου από 5 σε 10 χρόνια. Για να είναι κάτι τέτοιο αποτελεσματικό, οι εταίροι από τις χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια παρόμοια επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και για το δικό τους μερίδιο των δανείων προς την Ελλάδα».