Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΥΝΙΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ... ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ


Νεκροί και τραυματίες απο συμπλοκές στα Τίρανα..

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες σήμερα στα Τίρανα στην διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό κόμμα και ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση. 
Τρεις νεκροί και....
σαράντα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης στα Τίρανα.

"Έχουμε δύο νεκρούς πολίτες. Με βάση τα σημάδια φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν από μικρή απόσταση με πιστόλι μικρού διαμετρήματος. Ήταν ήδη νεκροί όταν διακομίστηκαν εδώ", δήλωσε ο Σάμι Κοτσέκου, χειρουργός στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Τιράνων, σε εγχώριο τηλεοπτικό σταθμό.

Οι διαδηλωτές μετά από τρεις ώρες συγκρούσεων με την αστυνομία έχουν αποσυρθεί μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο και ο πρόεδρος της χώρας και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών κάλεσαν να υπάρξει ηρεμία.

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε και ο δήμαρχος Τιράνων και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα τονίζοντας ότι «οι εκλογές και όχι η βία είναι η λύση για αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα». Οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση απαίτησαν την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα και της κυβέρνησής του, κατηγορώντας την για διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου