Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

“Ρουκέτες” από Κώστα Καραμανλή (junior) για το κατάντημα της (σημερινής) ΝΔ

“Ρουκέτες” για το κατάντημα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής (junior), μιλώντας σε εκδήλωση για τις φοιτητικές εκλογές στην Πάτρα.
Σε μια ομιλία που προκάλεσε αίσθηση, και εντείνει την αστάθεια της ηγεσίας Σαμαρά στη Συγγρού, ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε βολές για τη φυσιογνωμία της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, που εκ των πραγμάτων έχουν ως αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά.
Χαρακτηριστικά αποσπάματα καταγράφει η έγκυρη στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”:
“Αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Γιατί, μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα.
Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες κι αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή 2004-2009. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος”.
Είναι προφανές ότι μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, οι εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία θα είναι ραγδαίες.
http://ysterografa.gr/

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Άστραψε και βρόντηξε ο Στρατηγός Γεωργιάδης απο την Ξάνθη για τα ψέμματα του Θεοδωράκη στο «Ενικος»!

Άστραψε και βρόντηξε ο Στρατηγός Γεωργιάδης απο την Ξάνθη για τις ανακρίβειες του Θεοδωράκη στο «Ενικος»!
georgiadis-giorgos-28052014aΠοιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε …Με σημερινό Δελτίο τύπου ο Στρατηγός ε.α Γεωργιάδης αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας τις ανακρίβειες του Προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την Περιφορά του Επιταφίου στο Πομακοχώρι Εχίνος !
Καταρρίπτει ένα προς ένα τα δήθεν επιχειρήματα που αναφέρθηκαν στην εκπομπή όπως οτι δήθεν δόθηκε και η περιβόητη εντολή του ΥΕΘΑ Καμμένου να γίνει η Περιφορά στον Εχίνο !
Να αναφέρουμε εδώ ότι όταν ο δημοσιογράφος Ντεντέ κάλεσε σε διαμαρτυρία τους Κατοίκους της Ξάνθης για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο σύμφωνα με Τούρκικη εφημερίδα μαζεύτηκαν πέντε άτομα που τα ανέφερε ονομαστικά …Ποιός ο λόγος να υιοθετήσει τις απόψεις του δημοσιογράφου ο Πρόεδρος του Παταμιού ;afisa2015 (FINAL)

Οι Κεραυνοί του Στρατηγού Γεωργιάδη απο τη Ξάνθη

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67100.Τηλέφωνο/FAX:25410-25425
e-mail: eaasxanthis.
Ιστοσελίδα :eaasxanthis.gr
Ξάνθη 6, Μαϊ.2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην Εκπομπή TV, ‘’ στον ενικό ’’ της 4 Mαϊ.2015
ΣΧΕΤ: Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015
Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ στο Ν. Ξάνθης, μαζί με τους άλλους επτά (7) ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους των Ιερών Παρεκκλησίων της παραμεθόριας περιοχής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, που από 4-ετίας και πλέον, σταδιακά ανακαίνισαν και πραγματοποιούν, σποραδικούς εκκλησιασμούς στους Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, θεωρούν απαραίτητο, να :
Α. Πληροφορήσουν το κοινό, για τα όσα αναληθή διατυπώθηκαν, από τον Αξιότιμο κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος ‘’ Το Ποτάμι’’, στην εκπομπή του Δημοσιογράφου κ Νικολάου Χατζηνικολάου, με τίτλο ‘’στον ενικό’’ την 4η Μαϊ.2015, ειδικότερα όταν αναφέρθηκε στην δραστηριότητα ‘’ Περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο Ξάνθης’’, που τελέστηκε την 10η Απρ.2015 ( Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) .
Β. Διαμαρτυρηθούν για τη μη τήρηση της οφειλόμενης δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε, ούτε από τον κ. Πρόεδρο, ούτε από τον παρουσιαστή της εκπομπής, αφού δεν μας δόθηκε ο λόγος, παρά τις πολλαπλές τηλεφωνικές μας συνομιλίες με τον αρμόδιο συνεργάτη σας, στη διάρκεια της εκπομπής, για την παρουσίαση και της δικής μας άποψης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε, τα πραγματικά περιστατικά και διευκρινίζουμε, τα παρακάτω:
• «Δεν μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι από τις γύρω περιοχές, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, κλπ », αλλά το εκκλησίασμα ήταν μέλη από τους 8 αναδόχους συλλόγους της Ξάνθης, οι οποίοι μετέβησαν με τις οικογένειές τους, αυτοβούλως και με δικά τους έξοδα.
• Η Περιφορά του Επιταφίου, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, «ούτε για 1η φορά», ούτε « έγινε παρέλαση των αποστράτων για επίδειξη, στο κέντρο του χωριού, κλπ», απλά έγινε για να συνεκκλησιαστούμε και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που ‘’Φυλάνε Θερμοπύλες’’ στην Περιοχή μας.
 Η διαδρομή του Επιταφίου, ΔΕΝ ΗΤΑΝ «στο κέντρο και σε όλους τους δρόμους του αμιγώς Μουσουλμανικού χωριού», αλλά ακολούθησε την πορεία, έξω από τον Ι.Ν, μπροστά από το Αστ. Τμήμα, το Κέντρο Υγείας και τη Στρ. Μονάδα, μέχρι και το Μνημείο Πεσόντων ( 6-10 Απρ.1941), του Οχυρού Εχίνος.
• ΔΕΝ υπήρξε « κανένα ένοπλο Στρ. Τμήμα ούτε Στρ. Μπάντα», απλά όπως συνηθίζεται, κατόπιν αίτησης μας, διατέθηκαν και φέτος από το Δ’ Σ. Στρατού, για τη μεταφορά του Επιταφίου, από την Τοπική Στρ, Μονάδα, τέσσερις (4) Στρατιώτες και 2 εφεδρικοί.
• ΔΕΝ μας «έστειλε κανείς, ούτε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παν. Καμένος », που μνημονεύτηκε πολλάκις, ούτε είναι απερίσκεπτη ενέργεια, κλπ» και προπαντός ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ, στην «αλλαγή Θρησκευτικών πεποιθήσεων, των συμπατριωτών μας Μουσουλμάνων», όπως αυθαίρετα καταγράφηκε στην εκπομπή.
• Τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από τον κ. Πρόεδρο στην εκπομπή, αναφορικά με την Περιφορά Επιταφίου στον ΕΧΙΝΟ, δυστυχώς, δεν υπήρξαν προϊόν αντικειμενικής πληροφόρησης. (παραπλήσιες αυθαίρετες και αναληθείς αναφορές, κυκλοφόρησαν σε κατευθυνόμενα ΜΜΕ και sites,που προσπαθούν να δώσουν άλλη διάσταση στο θέμα).590_7db5af2ed4113c30ae58e7f568c59829
Επισημαίνεται ότι όλες οι δραστηριότητες και των 8 αναδόχων Συλλόγων /Ενώσεων, είναι μακριά από Πολιτικά Κόμματα, ΔΕΝ έχουν καμία πολιτική χροιά, ούτε είναι επικοινωνιακά παιχνίδια για ‘’ψηφαλάκια’’, ούτε ‘’εθνικιστικές αντιλήψεις’’, ούτε ‘’δυναμιτίζουν το κλίμα’’, καθότι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, στην Ελληνική Θράκη διαβιούν αρμονικά, σεβόμενοι τη Θρησκευτική μας διαφορετικότητα και πολύ περισσότερο δεν αποδεχόμαστε τις αυθαίρετες εικασίες-απόψεις και υποδείξεις, που διατυπώθηκαν στην εκπομπή σας.
Ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε την απάντηση ‘’επί της ουσίας’’ όπως εκφράστηκε από τον καλεσμένο σας κ. Σταύρο Θεοδωράκη στο Β’ Μέρος της εκπομπής σας.( 44:27).
Όλα τα αναγκαία έγγραφα, φωτογραφικό υλικό, VIDEO, κλπ, που μας επιβεβαιώνουν, υπάρχουν στην ιστοσελίδα :www.eaasxanthis.gr. ( Επισυνάπτονται για διευκόλυνση σας).
Σας παρακαλούμε, ύστερα από τα παραπάνω, για την αποκατάσταση της αλήθειας και ταυτόχρονα την προβολή από τα δικά σας ΜΜΕ, της συνεχιζόμενης δραστηριότητας μας: ‘« Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015 »
Οι Πρόεδροι των ‘’αναδόχων’’ Συλλόγων του Ν. Ξάνθης
Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης.
Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, Θεοφάνης Καραμπιπέρης.
Σύλλογος ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. Ξάνθης, Θεόδωρος Ρωμανίδης.
Σύλλογος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ, ‘’Αλησμόνητες Πατρίδες’’, Ανδρέας Εφραιμίδης.
Σύλλογος ΕΒΡΙΤΩΝ, Απόστολος Πολυμένης.
Λύκειο Ελληνίδων . Ευτέρπη Στάντσιου.
Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, Άννα Μπαλτζοπούλου.
Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ‘’ο Άγιος Στυλιανός’’, Παρασκευή Μαυρίδου.
Άτυπος Σύλλογος ’’Φίλοι Αγ. Γεωργίου ΜΕΔΟΥΣΑΣ.
Με εκτίμηση
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Ξάνθης
( κιν: 6937100910)
Κάποιες εικόνες απο το έργο των αναδόχων της Ξάνθης ….Τα συμπεράσματα δικά σας!22 23 24 25 26 27

Για πρώτη φορά η Ευρώπη μετά το 2008 γίνεται ουρά της Ελλάδας στην χάραξη διεθνούς πολιτικής.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που η Ελλάδα οδηγεί την Ευρώπη στις διεθνείς της σχέσεις. Είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην απόλυτη επιτυχία με την οποία εστεφθη η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου με τον ομόλογο του, Αμπντελ Φαταχ Αλ Σισι, που ολοκλήρωσε την εκπληκτική παρουσία του Πάνου Καμμένου λίγες ημέρες πριν. Το επιστέγασμα ήλθε με την υπογραφή της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στην Λευκωσία, που ουδείς πλην της ναζιστικης Τουρκίας, τόλμησε να αμφισβητησει.
Σήμερα λοιπόν, ο Ευρωπαίος επιτροπος για την μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε το Κάιρο και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο Σίσι. Το εντυπωσιακό όμως ειναι ότι οι δηλώσεις Αβραμόπουλου, όπως τις παρουσιάζει το Enikos (δεν τις έχουμε δει σε Αιγυπτιακό μέσο μεχρι αυτη την στιγμή), ταυτίζονται απόλυτα με τις δηλωσεις του Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συνάντηση του δυο εβδομάδες πριν! Μιλάμε για θεσεις με μηδενική παρέκκλιση από την επίσημη Ελληνική θέση, ως αυτή εκφράστηκε από τον ΠτΔ, ενώ εώς τότε η Ευρώπη αγνοούσε πλήρως την σημασία της Αιγύπτου στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης και στην μάχη κατά του ισλαμοφασισμού.
Όπως γινεται κατανοητό, οι θέσεις της Ευρώπης όπως εκφράστηκαν από τον κύριο Αβραμόπουλο, αποτελούν πλήρη αντιγραφή του Ελληνικού διπλωματικού θριάμβου με αρχιτέκτονα τον Προκόπη Παυλόπουλο. Μία νικη ιστορικής σημασίας, που δείχνει ακριβως τι σημαίνει ανεξάρτητη, υπερήφανη, πρωτοπόρος και πραγματικά Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Ναι, τώρα οι Ευρωπαίοι οφείλουν να μας αντιγράψουν.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι και κυβερνητικούς παράγοντες.
Κατά τις συναντήσεις του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε το σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Αιγύπτου στη περιοχή και πρότεινε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας ΕΕ - Αιγύπτου στα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:
«Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου είναι διαχρονικές και για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις θα πρέπει να εντείνουμε τη συνεργασίας μας. Η κατάσταση στη Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι κρίσεις στη Συρία και τη Λιβύη εξακολουθούν να υφίστανται και οι προοπτικές βελτίωσης δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Η αστάθεια στη περιοχή έχει συνέπειες στη μετανάστευση και στα θέματα ασφάλειας, τόσο για την Αίγυπτο, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να εγκύψουμε στις δραματικές συνθήκες των ανθρώπων αυτών, είτε επειδή θέλουν να ξεφύγουν από πολέμους, είτε επειδή χρειάζονται διεθνή προστασία, ή είτε επειδή αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε τις βασικές αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης, όπως είναι η φτώχεια, οι συγκρούσεις και η έλλειψη πόρων. Στις 23 Απριλίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατά την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισαν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας με γειτονικές χώρες. Επιπλέον, η συνεργασία της ΕΕ με γειτονικές χώρες θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση που θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες. Επομένως, θα πρέπει να αναπτύξουμε με την Αίγυπτο μια κοινή στρατηγική προσέγγιση. Η έναρξη ενός νέου Διαλόγου για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα θα βοηθήσει τόσο την Αίγυπτο, όσο και την ΕΕ, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, προσδιορίζοντας τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και αναζητώντας λύσεις με πνεύμα κοινής ευθύνης. Η Αίγυπτος είναι επίσης ένας σημαντικός εταίρος της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας. Γι' αυτό και θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση του τζιχαντισμού, που αποτελεί σοβαρή διασυνοριακή πρόκληση».

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ὁ «πατριωτισμός» ὡς …ἔνδυμα ποὺ …μπαινοβγαίνει!!!

Δηλαδή η κυρία του ΔΝΤ, …«εκλεκτής» καταγωγής, υποψήφια της Soro-ΔΡΑΣΕΩΣ, που ήταν συνέταιρος σε εταιρεία CDS, στήριζε μέχρι τώρα την οικονομία της χώρας από …«πατριωτισμό», αλλά μετά που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον …«πατριωτισμό» της κι έβγαλε τα λεφτά της έξω.
Ας τα βλέπουν οι τρόμπες που ψήφιζαν το πρακτορείο της Δράσεως με τον Soro-Μπουτάρη, τον Νίκο Δήμου-Ben Roubi, τον Βερέμη-ΕΛΙΑΜΕΠ-Soros και τον Βαλλιανάτο- Soros κλπ κλπ.
Έκανε κι αυτή ότι έκαναν όλα τα λαμόγια της πολιτικής και θέλει να νοιώσουμε εμείς τύψεις;.Ὁ «πατριωτισμός» ὡς  ...ἔνδυμα ποὺ ...μπαινοβγαίνει!!!1

Και βλέπετε με πόση σοβαρότητα την αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ, παρά την γελοία στάση της και τις παπαριές που ξεστομίζει.
Ξέρετε που τα είπε αυτά; 
Στο London School of Economics των Rothschild...

Ὁ «πατριωτισμός» ὡς  ...ἔνδυμα ποὺ ...μπαινοβγαίνει!!!2

…προκειμένου να πλήξει διεθνώς την εικόνα της χώρας.

Ὁ «πατριωτισμός» ὡς  ...ἔνδυμα ποὺ ...μπαινοβγαίνει!!!3

Ἕνα σχολεῖο ποὺ …ἐξειδικεύεται σὲ παραγωγὴ …«ἡγετῶν»!!!

Θα ξαναζητήσει την ψήφο μας κι αυτή, όπως ο Γιωργάκης που μας συκοφαντούσε και αποκαλούσε όλους τους Έλληνες διεφθαρμένους, αφήνοντας εκτός τους προδότες συνεργάτες του.
Οι σκατόψυχοι στην Ελλάδα έχουν κι αυτοί το φανατικό τους κοινό…. γενικά μιλώντας…!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν τις θέσεις των ΑΝΕΛ για την μετανάστευση, ας ακούσουν Θεοδωράκη.

Ο Θεοδωράκης μόλις επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις των ΑΝΕΛ για το μεταναστευτικό, παρουσιάζοντας τες ως δικές του! Πόση ξεφτίλα πια…
– Ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι Ελληνικό!
– Τα σύνορα της Ελλάδας ειναι σύνορα της Ευρώπης!
– Να ενισχυθεί η Frontex!! (Που έφεραν ως υπουργοί ο Παυλόπουλος και ο Καμμένος! Τους οποίους υβρίζει νυχθημερόν!)
– Να πιεστεί η Τουρκία να τους κρατήσει στο έδαφος της!
– Να τους παίρνει τους υπόλοιπους η Ευρώπη! Και τους τζιχαντιστές κύριε Σταύρο; Μα προχθές δεν έβριζες τον Καμμένο που το πρότεινε;
Έτοιμος ηταν να πει και για το Δουβλίνο, αλλά φρέναρε…

Η θεραπευτική δύναμη της Οδύσσειας του Ομήρου

Γράφει η Ιουλία Πιτσούλη
Η ομηρική Οδύσσεια είναι μια μορφή βαθιάς θεραπείας. Το Ομηρικό έπος είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας που μας καλεί να λύσουμε τα σκοινιά που μας δένουν με την περιορισμένη αντίληψη του εαυτού μας και να ανοιχτούμε στις απέραντες μέσα μας θάλασσες αναζητώντας κάτι πολύτιμο. Τον αληθινό εαυτό μας.
Ποιος είναι ο Οδυσσέας; Είστε, εσείς, εγώ, ο κάθε άνθρωπος. Πλάνητες όπως αυτός, περιπλανώμεθα από εμπειρία σε εμπειρία, γευόμαστε τους γλυκούς καρπούς των Λωτοφάγων, ξεχνιόμαστε από το τραγούδι των Σειρήνων, συντριβόμαστε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη λαχταρώντας πάντα την επιστροφή μας στην επουράνια μακαριότητα και στην Πηνελόπη-ψυχή μας. Η Οδύσσεια είναι το τραγούδι του νόστου, η λαχτάρα και ο πόνος μας για τον γυρισμό στην Πηγή μας.
Κάθε φορά που ανοίγουμε το κείμενο του Ομήρου, φως βγαίνει από τις σελίδες. Και μυρωδιές και ήχοι. Η γεύση της αρμύρας. Το φουρφούρισμα των πανιών που φούσκωναν στον άνεμο. Το τρίξιμο του θαλασσοδαρμένου σκαριού, ο εκκωφαντικός κρότος από τον τρομερό κεραυνό του Δία που τσάκισε το καράβι, το σφύριγμα του βέλους στον αέρα, οι τσιρίδες σαν των νυχτερίδων που έβγαζαν οι μνηστήρες κατεβαίνοντας στον Άδη, η μεγαλόπρεπη φωνή της, το βροντερό γέλιο του ήρωα και ο βαθύς στεναγμός της νοσταλγίας του.
Το μυστικό των ονομάτων
Ο Οδυσσέας – νους, καλείται σε μια αφύπνιση. Οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι τον αναγκάζουν να αναπτύξει ταλέντα και δεξιότητες και πάνω από όλα να ξαναθυμηθεί τον εαυτό του. Να έλθει σε επαφή με το εδώ και τώρα. Όπως μπορεί να έλθει σε επαφή τον βαθύτερο εαυτό του ο καθένας μας αν απλώς τον θυμηθεί. Σε τέτοιες στιγμές που σύσσωμος ο εαυτός μας είναι παρών, μπορούμε να έχουμε τις βαθύτερες ενοράσεις μας. Σαν αυτές που οδήγησαν στην πατρίδα του τον Οδυσσέα. Τον πολυμήχανο, τον νου που είχε αφυπνιστεί, που ήταν έξω από τον ύπνο και γι αυτό έξυπνος.
Το βαθύ μυστικό της Οδύσσειας αποκαλύπτεται στην ετυμολογία των ονομάτων. Ο αρχηγός των μνηστήρων ονομάζεται Αντί-νοος, είναι ο αντινούς και γι αυτό πόσο ταιριαστά είναι ο γιος του Ευπείθη. Οι δυο άπιστοι δούλοι που προδίδουν τον Οδυσσέα είναι ο Μελάνθιος και η Μελανθώ, τα μαύρα λουλούδια, παιδιά του Δολίου. Αντίθετα οι βοηθοί του Οδυσσέα είναι ο Φρόνιος, ο φρόνιμος δηλαδή και οΕχένιος, εκείνος που έχει νου. Επτά ολόκληρα χρόνια καθηλώθηκε ο Οδυσσέας σε ένα νησί όπου τον είχε αιχμάλωτό της η Καλυψώ , αυτή η μάγισσα που κάλυψε τη συνείδησή του όπως αποκαλύπτει το όνομά της.
Μεγαλειώδες ανάμεσα στα άλλα θεραπευτικά σύμβολα της Οδύσσειας υψώνεται το κατάρτι. Πάνω του δέθηκε σφιχτά ο Οδυσσέας για να αντισταθεί στο τραγούδι των Σειρήνων και από αυτό αρπάχτηκε ξανά για να σωθεί σαν το καράβι του τσακίστηκε από τον κεραυνό του Δία. Και δεν είναι τάχα παράξενο που και η Πηνελόπη έχει ιστίο στον αργαλειό της; Ταξιδεύει κι αυτή λοιπόν, καράβι είναι ο αργαλειός και πανί το υφαντό της. Ακόμα και μέσα στην μεγάλη αίθουσα του παλατιού υπάρχει το ιστίο. Είναι ο στύλος που στηρίζει τη στέγη και που πλάι του στέκει πάντα η Πηνελόπη όταν είναι να μιλήσει στους μνηστήρες παίρνοντας δύναμη λες και στέκεται πλάι στον άντρα της.
Το κατάρτι της ζωής μας
Σ αυτό το κατάρτι ας σταθούμε για λίγο. Επειδή είναι τόσο κυρίαρχο στην πλοκή, τόσο παρόν στις πιο κρίσιμες στιγμές που μόνο του σηκώνει το βάρος ακόμα και της πιο μεγάλης δυσκολίας, της πιο απύθμενης απελπισίας. Τι είδους μέγα σύμβολο να κρύβει;
Τι άλλο από τα ιδανικά μας! Αυτά που πάνω τους προσδένεται η ψυχή μας ακόμα κι όταν τα πάντα κλυδωνίζονται γύρω ή όταν τα μαυλιστικά τραγούδια των Σειρήνων μας δελεάζουν με τα μάταια και τα ευτελή. Για τον Οδυσσέα το κατάρτι ήταν το σύμβολο του ιδανικού του κι αυτό ήταν ο γυρισμός στην Ιθάκη.
Για την Πηνελόπη το δικό της ιστίο ήταν η πίστη της στον Οδυσσέα. Με τον βαθύ αυτό συμβολισμό του μέσα από τους αιώνες ο Όμηρος μας καλεί να αναζητήσουμε το δικό μας κατάρτι. Και μας ρωτά: ψάξε μέσα σου βαθειά και βρες :τι είναι αυτό που στηρίζει την ψυχή σου όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τις ξαφνικές ανατροπές και τις μεγάλες δοκιμασίες της ζωής;
Η απάντηση έχει τη δύναμη να μας θεραπεύσει από την αγωνία και τον μάταιο πόνο και να γίνει η πυξίδα μας για την επιστροφή στην Ιθάκη της ψυχής μας.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Οι πέντε λόγοι για τους οποίους το "βαθύ" αμερικανικό κράτος και ο Zbigniew Brzezinski θέλουν την πλήρη καταστροφή της Ρωσίας (vid)

Πέντε είναι οι λόγοι για τους οποίους το βαθύ αμερικανικό κράτος θα επιδιώξει να καταστρέψει ολοσχερώς την Ρωσία, και να επιβάλλει μια στυγνή ολοκληρωτική εξουσία στον πλανήτη, και πίσω από αυτούς κρύβεται ο νεοταξίτης και επικίνδυνος για τη πλανητική ασφάλεια Zbigniew Brzezinski, τουλάχιστον όπως αναφέρει η ρωσική Pravda.
 
Σημειώνεται για τον Zbigniew Brzezinski ότι είναι ο δημιουργός των Ταλιμπάν,αλλά και του ίδιου του Οσαμα Μπιν Λάντεν, όταν τους εξόπλιζαν οι Αμερικανοί για να χτυπούν τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Όλως τυχαίως έχουμε μια σύγχρονη εκδοχή τους στο πρόσωπο των ανθρωπόμορφων κτηνών του ISIL που έχουν εκ νεόυ δημιουργηθεί και εξοπλιστεί από τις ΗΠΑ,τους Δυτικούς , Σ.Αραβία και Κατάρ, με στόχο την ανατροπή του Μ.Άσαντ και την διάσπαση του σιιτικού,φιλοιρανικού Ιράκ, ώστε να περάσει ο αγωγός που θα φέρνει το αέριο του Κατάρ στην Ευρώπη για να χτυπηθεί η ρωσική ενεργειακή διείσδυση.
 
Σε ένα πολύ ενδιαφέρων και αρκετά αποκαλυπτικό άρθρο στην ρωσική εφημερίδα Pravda που υπογράφεται από τον γαλλικής καταγωγής Nicolas Bonnal, για πρώτη φορά αναλύονται οι πέντε λόγοι με το ανάλογο αιτιολογικό για τους οποίους η σημερινή αμερικανική ηγεσία επιδιώκει με κάθε μέσο να καταστρέψει την Ρωσία.
 
Ο πρώτος λόγος είναι ο «πνευματικός», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Η Ρωσία χαρακτηρίζεται σαν μια ανερχόμενη πνευματική χώρα εξ αιτίας της αναδυόμενης Ορθοδοξίας και τον κυρίαρχο ρόλο στον χριστιανικό κόσμο που έχει αρχίσει να παίζει η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.
 
Ο Nicolas Bonnal υπενθυμίζει ότι το βασικό λήμμα της Μασονίας στον δέκατο ένατο αιώνα ήταν το ρητό, «Destroy the Cesar and the Pope», δηλαδή «Καταστρέψτε την εξουσία του Καίσαρα και του Πάπα». Είναι σχεδόν αδύνατο η σημερινή Δύση να αποδεχτεί μια ανερχόμενη ορθόδοξη υπερδύναμη που δεν μπορεί να ελεγχτεί. 
 
Είναι αδύνατο η σημερινή άθεη Δύση να συνδιαλλαχτεί με μια σημερινή Ρωσία που της θυμίζει τουλάχιστον την ορθόδοξη Ρωσία των Τσάρων, σε μια εποχή που επιδιώκει να επιβάλει με κάθε μέσο ένα ανεξίθρησκο και άθεο κοινωνικό πρότυπο. Eπί της ουσίας η εφημερίδα επιβεβαιώνει το defencenet.gr που έχει θίξει το ζήτημα αυτό με σωρεία άρθρων.
 
Άλλωστε η δημιουργία και η ενισχυση του ISIL έγινε από τις ΗΠΑ, με σκοπό τον πλήρη ξεριζωμό των ορθόδοξων πληθυσμών της Μέσης Ανατολής, αλλά και την δημιουργία ενός μεγάλου παγκόσμιου θρησκευτικού πολέμου που θα οδηγούσε στην καταστροφή των θρησκειών
 
Τελικός στόχος άλλωστε της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η ίδρυση ενός Παγκόσμιου Κράτους βασισμένο πάνω σε μια υλιστική, ηδονιστική θρησκεία την λεγόμενη Πανθρησκεία που θα έχει ως βάση της τον Εωσφωρισμό.
 
Ο δεύτερος λόγος είναι ο…σεξουαλικός. Αν και αυτό ακούγεται εκ πρώτης παράδοξο και όμως ο μεγάλος αρχιτέκτονας της Νέας Τάξης, ο γνωστός Brzezinski, έχει επιμείνει σε αυτό το θέμα, δηλαδή στην επιβολή μιας ανώμαλης κατά φύση διπλωματίας και πολιτικής.
 
Είχαμε εδώ ένα πολύ πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πριν από λίγο καιρό η Γάλλια έστελνε στο Βατικανό τον καινούργιο πρέσβη της ο οποίος όμως απελάθηκε σχεδόν αμέσως. Ο λόγος ήταν ότι ο Γάλλος πρέσβης ήταν δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος. Αλλά να μην πάμε μακριά. Πολλοί σημερινοί πολιτικοί της Δύσεως, (π.χ. πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σημερινός πρωθυπουργός του Βελγίου κλπ), είναι δεδηλωμένοι ομοφυλόφιλοι. 
 
Αντιλαμβάνεται κανείς την δυτική λύσσα κατά του Πούτιν τον οποίο έχουν καταγγείλει ότι προωθεί την ομοφοβία. Όποιος τολμάει να αρθρώνει λόγο υπέρ της φυσικής αποκατάστασης των ανθρώπων αμέσως στοχοποιείται ως ομοφοβικός. Η προώθηση της καταστροφής των παραδοσιακών οικογενειακών δεσμών είναι εκ των ουκ άνευ για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, που επιδιώκει να καταστούν οι άνθρωποι, "μαζάνθρωποι" χωρίς στηρίγματα στις ζωές τους, και ευκολα διαχειρίσιμοι από τους "Πρίγκιπες του Σκότους"
 
Ο τρίτος λόγος είναι ο «μεσσιανικός». Η Αμερική, (βλέπε Νέα Τάξη) σήμερα ουσιαστικά και μέσω της Γερμανίας κυβερνά την Ευρώπη αλλά δεν κυριαρχεί ένεκα της Ρωσίας στην Ευρασία και αυτό την έχει εξοργίσει. 
 
Τα μεσσιανικά της σχέδια είναι να επικρατήσει απόλυτα στο μαλακό υπογάστριο της Γης, δηλαδή στην Ευρασία μέσω Ουκρανίας, Ρωσίας και Καζακστάν. Αλλά αυτό προς το πάρων δεν είναι εφικτό. 
 
Παλαιοτέρα είχε προσπαθήσει να στρέψει την Κίνα, (βλέπε γεωστρατηγικές αναλύσεις του καθηγητή Mearsheimer), κατά της Ρωσίας αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε βάρος της Αμερικής καθώς η Κίνα διάκειται φιλικά προς την Ρωσία. 
 
Για τον λόγο αυτό πολλοί θερμοκέφαλοι στην Ουάσιγκτον δεν βλέπουν άλλο μέσο να εκπληρώσει η Αμερική τον μεσσιανικό της ρόλο από τον ατομικό πόλεμο. Προς τον σκοπό αυτό έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια να προπαγανδίζεται και αυτό προωθείται από τις διάφορες προτεσταντικές σέκτες και τα δορυφορικά τηλεοπτικά θρησκευτικά κανάλια, ο μεσσιανικός ρόλος της Αμερικής που προϋποθέτει την απόλυτη κυριαρχία της και στην περιοχή της Ευρασίας για το…καλό της ανθρωπότητας.
 
Ο Ατλαντικός παράγοντας είναι ο τέταρτος λόγος. 
 
Η Ευρώπη από το 1945 μέσω του βορειοατλαντικού συμφώνου είναι στρατηγικά μια αμερικανική αποικία. Η κατάρρευση της ανατολικής Ευρώπη έδωσε την ευκαιρία στο ΝΑΤΟ να επεκταθεί στις βαλτικές χώρες και στην ανατολική Ευρώπη στις παρυφές της Μόσχας. 
 
Παρ όλο που ο σκοπός του ΝΑΤΟ ήταν να καταπολεμηθεί ο κομμουνισμός, σήμερα αντί να καταργηθεί αφού εξέλειπε αυτός ο λόγος ύπαρξης, επεκτείνεται και η αμερικανική προπαγάνδα το παρουσιάζει σαν τον κύριο προστάτη της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» της Ευρώπης που καταπατώνται στην Ρωσία.
 
Έτσι το στρατοκρατικό αμερικανοκρατούμενο ΝΑΤΟ προβάλλεται σαν… ο προστάτης των ανθρωπίνων ελευθεριών. Αυτό όμως έχει προκαλέσει κάποιες πολιτικές αντιδράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που βλέπουν πως η Ευρώπη έχει καταντήσει ένα στρατηγικό προτεκτοράτο του αμερικανικού ΝΑΤΟ και ένα υποχείριο μιας αδίστακτης τοκογλυφικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Απόρροια αυτών των αντιδράσεων είναι το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν στην Γαλλία, ο Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία, οι Ποντέμος στην Ισπανία, το UKIP στην Αγγλία. Το ΝΑΤΟ για να δικαιολογεί την συνέχηση της ύπαρξης του πρέπει να προβάλλει τον ρωσικό «κίνδυνο» μέχρι τελικής εξοντώσεως της Ρωσίας.
 
Τέλος υπάρχει και ο γεωστρατηγικος παράγοντας. Η Αμερική φαντάζει πως είναι το κέντρο του κόσμου όπως είχαν περιγράψει κάποτε την Αγγλία οι συγγραφείς, McKinder και Spykman. Ο κόσμος όλος γύρω από τον κεντρικό αμερικανικό άξονα θα πρέπει να ελέγχεται απόλυτα και με οποιοδήποτε κόστος.
 
Έτσι η Ουκρανία έπρεπε να καταστραφεί αντί να πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Τώρα ο Ομπάμα σχεδιάζει ένα ολοκληρωτικό παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποιώντας και δορυφορικές χώρες. Για παράδειγμα χρησιμοποίει την Ιαπωνία εναντίον της Κίνας για να ελέγξει όσο μπορεί την ανερχόμενη κινεζική υπερδύναμη. Μια διάσπαση της Ρωσίας σήμερα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για το Αμερικανικό Κέντρο του κόσμου, όπως και μια μελλοντική σε δεύτερη φάση διάσπαση της Κίνας, σύμφωνα πάντα με τα σχέδια του μεγάλου διδασκάλου του Ομπάμα, του Zbigniew Brzezinski.
 
Φυσικά τα σχέδια του Zbigniew Brzezinski είναι πλέον γνωστά παντού, το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού δεν υπάρχει και ο σύγχρονος Ρώσος δεν έχει καμμια σχέση με την σοβιετική εκδοχή του, όπου οι Σοβιετικοί χαρακτηριζόντουσαν αφελείς, χωρίς πρωτοβουλίες λόγω του κομμουνιστικού συστήματος και κυρίως χωρίς την σατανική,αθεϊστική πονηριά που χαρακτηρίζει τον υποτιθέμενο δυτικό πολιτισμό.
 
Πλέον οι Ρώσοι γνωρίζουν και έχουν αποδεχτεί με ποιους έχουν να κάνουν. Το ζήτημα είναι εάν είναι διαθέσιμοι να αντέξουν τηρώντας τις πολύ υψηλές Ορθόδοξες αξίες που τώρα υπηρετούν, σε συνδυασμό με αποδοχή όλων των καλών στοιχείων της Τσαρικής και της Σοβιετικής Ρωσίας, ή αν θα αναγκαστούν να πέσουν ακόμα πιο χαμηλά από την Δύση για να επικρατήσουν. 
 
Για το καλό της Ανθρωπότητας πρέπει να γίνει το πρώτο. Παραφράζοντας τη γνωστή φράση του Ρωμαίου πολιτικού Κάτωνα Carthago delenda est, “Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί”, όλα οδηγούν στο "Η Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να καταρρεύσει" γιατί αν δεν γίνει η σκλαβιά που θα επέλθει στην Ανθρωπότητα θα κάνει τον Μεσαίωνα να μοιάζει με "παιδική χαρά".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Η λογική της μαγιάς

 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
Ζούμε έναν ρεαλιστικότατο (όχι ρητορικό - αλληγορικό) εφιάλτη. Και ζούμε εφιάλτη, όχι επειδή ακροβατούμε μεταξύ άτακτης χρεοκοπίας και εξανδραποδιστικής υποτέλειας, όχι. Η τρομακτική καταστροφή που έχει συμβεί στη χώρα μας, είναι η ολοκληρωτική κοινωνική διάλυση. Κυριολεκτικά.

Συγκροτήστε την εικόνα: Η κυβέρνηση να παζαρεύει μισθούς και συντάξεις του επόμενου μήνα (το ψωμί της πλειονότητας του πληθυσμού) και οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων να μαχαιρώνονται στους δρόμους για την κρετινική τους θρησκοληψία (25.4.2015). Θυμηθείτε: σήματα και πινακίδες της τροχαίας κατεστραμμένα από «πολίτες» - κάφρους σε ολόκληρη τη χώρα. «Καταλήψεις» δημόσιων κτιρίων στην καρδιά της πρωτεύουσας επί βδομάδες, με άθλια κουρελαρία συνθημάτων για «συμπαράσταση» σε στυγνούς δολοφόνους. Συμπληρώστε την εικόνα της διάλυσης με το σύμπτωμα του πλιάτσικου πού; Στα νοσοκομεία – να κλέβουν οι «ασφαλισμένοι» τις κουρτίνες, τα τηλεχειριστήρια, ακόμα και τα σκεπάσματα από τις λεκάνες των αποχωρητηρίων. Μην ξεχνάμε: θρυμματισμένα με βαριοπούλες τα όποια ελάχιστα απομεινάρια μαρμάρινων διακοσμήσεων στο κέντρο της Αθήνας, τον παρανοϊκό βανδαλισμό κάθε πανεπιστημιακού κτιρίου και κάθε σχολείου.

Περάστε τώρα σε άλλο επίπεδο: Βασικό δεδομένο του εφιάλτη της κοινωνικής διάλυσης, αλλά και θεμελιώδης συντελεστής, η κατάργηση της πληροφόρησης. Οχι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (πρόσφατο δικτατορικό εύρημα), αλλά εκ των πραγμάτων: Ακούμε, βλέπουμε ή διαβάζουμε «ειδήσεις» και κάθε ραδιόφωνο, κανάλι ή εφημερίδα παρουσιάζει το ίδιο (κάποιο) γεγονός από τόσο διαφορετική οπτική γωνία, ώστε η είδηση να παραπέμπει από μερικούς σε θριαμβικό κατόρθωμα και από άλλους σε συμφορά – δημοσιογράφοι (λειτουργοί της κοινωνικής πληροφόρησης) κι από τις δυο μεριές. Οπως και στη Βουλή, με κάθε θέμα που έρχεται για «συζήτηση»: οι αντιθέσεις είναι προκαθορισμένες, αυτονόητες, υποχρεωτικές. Το «άσπρο» του ενός πρέπει να είναι «μαύρο» για τον άλλον.

Οι πολίτες που καταλαβαίνουν ή διαισθάνονται ότι έντιμη, απροκατάληπτη δημοσιογραφική πληροφόρηση και ανιδιοτελής πολιτικός λόγος δεν υπάρχουν στη χώρα (είναι είδος ολοκληρωτικά εξαφανισμένο), αντιδρούν με δύο κυρίως τρόπους: Ή γαντζώνονται σε ένα από τα προβαλλόμενα ψεύδη (σε όποιο ταιριάζει καλύτερα στις ψυχολογικές τους προκαταλήψεις) – γαντζώνονται με πείσμα αποκαλυπτικό του άλογου, ενορμητικού (όχι ελεύθερου – κριτικού) χαρακτήρα της επιλογής. Ή εγκαταλείπονται στην απόγνωση που φαρμακώνει τη ζωή τους.

Αυτή η εξάρτηση της ζωής, της ανθρωπιάς, των ελπίδων μιας κοινωνίας (εκατομμυρίων ανθρώπων) από την ιδιοτελέστατη αυθαιρεσία ανθρώπων της «πληροφόρησης» και επαγγελματιών της πολιτικής δημιουργεί κακοήθη νεοπλάσματα στον συλλογικό βίο. Δεν έχουμε ακόμα γλωσσικά σημαίνοντα για να σημάνουμε αυτή την κακοήθεια. Εξακολουθούμε να ονομάζουμε «ειδήσεις» τη μεθοδική και χυδαία παραπληροφόρηση. Ονομάζουμε «πολιτικά κόμματα» τις συντεχνίες της εξουσιαστικής ιδιοτέλειας (ακόμα και υποδίκων στην κοινή συνείδηση για καταλήστευση του κοινωνικού χρήματος), συντεχνίες λωποδυτών ή τραμπούκων νεοναζιστών ή νοσταλγών και υπέρμαχων της σταλινικής φρίκης.

Εξακολουθούμε να ονομάζουμε «τρίτη εξουσία» το δικαστικό σώμα, που την ηγεσία του τη διορίζουν οι αποκλειστικοί εξουσιαστές της χώρας: τα κόμματα. Ονομάζουμε «φορολογία» κάθε αυθαίρετο χαράτσι, αδιάντροπη κλοπή του μόχθου των πολιτών για να πληρωθούν χρέη εξωφρενικά που μας φόρτωσαν εγκληματίες «πολιτικοί» προκειμένου να συντηρήσουν το «πελατειακό κράτος» τους.

Το ψεύτισμα κάθε κοινωνικής λειτουργίας, η πλαστογράφηση θεσμών και κοινωνικών κατακτήσεων, η καμουφλαρισμένη αλλά μεθοδική κατάλυση του κοινωνικού κράτους, ο παλιμβαρβαρισμός της ιδιωτικοποίησης των πάντων, ο ολοκληρωτισμός της φεουδαλικής απολυταρχίας των «αγορών», είναι άραγε αναστρέψιμα ιστορικά δεδομένα; Η εφιαλτική διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, η καταστροφή της γλώσσας, η διαστροφή της ιστορικής αυτοσυνειδησίας, η θρησκειοποίηση του εκκλησιαστικού γεγονότος, κοντολογίς: η έκλειψη του Ελληνισμού από τον στίβο της Ιστορίας, είναι συμπτώματα που επιδέχονται αντιστροφή ή είναι τεκμήρια αναπότρεπτου τέλους;

Πολιτική απάντηση (απάντηση πολιτικής πρακτικής) δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το ερώτημα. Ακόμα κι αν ολόκληρο το υπέρογκο χρέος, το εξωφρενικό, μάς το χάριζαν οι δανειστές μας, οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, ο πρωτογονισμός, ο αχαλίνωτος εγωκεντρισμός, πώς θα μπορούσαν να αναχαιτιστούν; Οδήγησε ποτέ σε κοινωνική συνοχή ο καταναλωτισμός; Δημιούργησαν ποτέ κοινωνική συνείδηση οι ηθικολογίες, τα εθνικιστικά φληναφήματα, εξαλείφθηκε ποτέ με ξόρκια και κατάρες η φαυλότητα, η κτηνώδικη χρηματολαγνεία;

Ο Ελληνισμός δεν είναι φυλή, δεν επέζησε χιλιάδες χρόνια χάρη στους νόμους της ζωολογίας. Είναι γένος, γέννημα τρόπου ύπαρξης και συνύπαρξης, δηλαδή πρόταση πολιτισμού με πανανθρώπινη δυναμική. Επιβιώνει ο Ελληνισμός όσο σαρκώνει την πρόταση βίου που τον ανάδειξε ξεχωριστόν στην Ιστορία, τον αντιδιέστειλε από τον πρωτογονισμό του ατομοκεντρισμού, δηλαδή της βαρβαρότητας.

Οπως στους αιώνες της Τουρκοκρατίας έτσι και στον ζόφο της σημερινής καταστροφής και ατίμωσης, αν ο Ελληνισμός σωθεί, αυτό θα γίνει όχι με τη λογική της εξουσίας, των νομοθετημάτων, τα καραγκιοζιλίκια της ξιπασιάς του «εκσυγχρονισμού». Θα γίνει με τη λογική της «μαγιάς» που έλεγε ο Μακρυγιάννης, της κρυμμένης μέσα στο νεκρό φύραμα παρουσίας ζωντανών ανθρώπων – και ζωντανός άνθρωπος είναι αυτός που σώζει νόημα ζωής, χαρά ζωής, μέσα στον απελπισμό της αποσύνθεσης.

Μια χούφτα δάσκαλοι, μια χούφτα παπάδες, μια χούφτα άνθρωποι της Τέχνης, της μαστοριάς. Από τα κάτω φυτρώνει η ελπίδα, όχι από τα μεγάφωνα. Στους ελάχιστους σώζεται το θάμβος της ελληνικής λαλιάς, η αξιοπρέπεια της ιστορικής αυτοσυνειδησίας, το σθένος της πίστης - εμπιστοσύνης κρυμμένο, για αιώνες, στην ακαταμάχητη φρασούλα: «έχει ο Θεός».

Η Ζωή Γεωργαντά γκρέμισε το σύστημα Σημίτη: 83 δις στο Βερολίνο από την συμμορία των εκσυγχρονιστών!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

83 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!

ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ 3 ΔΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ!

ΕΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.

Με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου η άξια Ελληνίδα αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο της συμμορίας Σημίτη, που παρέδωσε την χώρα στους Γερμανούς, γεμίζοντας συγχρόνως τους οφσορ λογαριασμούς της μίζας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η τραγωδία δεν σταματά εκεί. Η συμμορία του μνημονίου που ξέπλυνε τα σκάνδαλα Σημίτη, φρόντισε να πληρώσει 20 δις Ευρώ στους εμπόρους όπλων, με αρχιτέκτονα τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου και τον Στουρνάρα (όλως τυχαίως μέλη της συμμορίας Σημίτη) την πενταετία του μνημονίου! Για υποβρύχια που δεν είχαμε παραλάβει, ελικόπτερα που δεν είχαμε παραλάβει κλπ κλπ.

Σε όλα αυτά βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνονται τα επαίσχυντα swaps που υπέγραφε νύχτα ο Σημίτης με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν οι γερμανικοί κολοσοί.

Πράγμα που δεν έκανε ο Καραμανλής, όταν η Μέρκελ του «πρότεινε» να αγοράσει Eurofighter με «προνομιακό δάνειο» τύπου Σημίτη. Όταν μάλιστα το Βερολίνο απαιτούσε έλλειμμα κάτω του 3%, όπως ορθότατα γράφει ο Μανώλης Κωττάκης σήμερα στην Δημοκρατία. Ο Καραμανλής αρνήθηκε και προτίμησε να συγκρουστεί με την διαπλοκή μέσω του «Βασικού Μετόχου». Διαπλοκή που όμως είχε γερό μερίδιο από το πανηγύρι της μίζας των εξοπλιστικών και ξιφούλκησε για την πτώση της τότε κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι μιζαδόροι εκδότες που διατηρούσαν συνεταιρικές οφσόρ για μίζες εξοπλιστικών, σήμερα πάλι ξεσπαθώνουν, όπως ξεσπάθωναν τότε. Μιλάμε για άθλιο παρακράτος που σήμερα έρχεται στο φως.

Η έρευνα της Ζωής Γεωργαντά αποδεικνύει ότι το σύνολο του χρέους προήλθε από αυτές τις επαίσχυντες συμφωνίες και τα πανωτόκια που όμως εξασφάλισαν στον Σημίτη την διαχρονική ατιμωρησία. Πως αλλιώς εξηγείται η προκλητική στήριξη π.χ. του Γιάννου από την διαπλοκή, που την ώρα που βρίσκεται ο μαύρος λογαριασμός στην λίστα Λαγκάρντ οι «νταβατζήδες» επανέρχονται με διθυραμβικά αφιερώματα; Η διαχρονική παρουσία Στουρνάρα; Η προστασία στον Παπακωνσταντίνου; Στον Βενιζέλο;

Και βέβαια στον αρχιερέα της διαπλοκής, Σημίτη, που ακόμα και τα μαύρα που του έφερνε ο Τσουκάτος από τον Χριστοφοράκο, βαπτίστηκαν «μίζες στον ΟΤΕ»! 15 χρόνια μετά!

Η έρευνα της Ζωής Γεωργαντά ήδη προκαλεί τριγμούς στο μαύρο μέτωπο και αλλάζει άρδην την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έναντι του Βερολίνου. Αποδεικνύεται ότι η πτώχευση της Ελλάδας έγινε για να θησαυρίσουν τα πανίσχυρα γερμανικά συμφέροντα και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει και ο επιχειρηματίας Αβατάγγελος, περιγράφοντας την μαύρη συμφωνία Σημίτη – Σρέντερ, εκλεκτό τέκνο του οποίου είναι βεβαίως ο Μάρτιν Σουλτς. Αυτός που θέλει στην κυβέρνηση τον Θεοδωράκη, άξιο τέκνο του συστήματος Σημίτη.

Τίποτα λοιπόν δεν γίνεται στην τύχη.