Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Public issue – Καθημερινή – ΣΚΑΙ Κλαυσίγελως …. δηλαδή για γέλια και για κλάματα

Γιαννάκη θα μας πεις γιατί απέλυσες τον Χατζηστεφάνου;
Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΙ, ώρα 21.00, Σάββατο 16-4-2011. Αναφορά και σχόλια σφυγμομέτρησης της Public issue για την Καθημερινή της Κυριακής. Ά ρε Γιαννάκη Αλαφούζο πως την κατaντήσατε την Καθημερινή!!! Πρώτο το ΠΑΣΟΚ με 33,5% δεύτερη η Νέα Δημοκρατία με 27% κλπ, κλπ. Δεν παίζονται. Νομίζουν πως έχουν να κάνουν με κάφρους, με βλάκες ή ηλίθιους, με ανόητους αγράμματους και πάει λέγοντας. Φυσικά τα σχόλια, όλα, κατέληγαν στην ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις των εξαπτέρυγων. Το ΛΑΟΣ φυσικά κοντά στο 9%.
Αν είναι έτσι κύριοι γιατί δεν κάνει εκλογές ο Παπανδρέου; Με την αναγωγή των ποσοστών θα έχει και αυτοδυναμία και σε αντίθετη περίπτωση ο φιλομνημονιακός Καρατζαφέρης θα τείνει χείρα βοηθείας, δεν είναι δυνατόν αυτός ο πατριώτης να πει όχι! Εκτός δε των άλλων  ο Παπανδρέου, θα αναβαπτιστεί στην πολιτική συνείδηση των Ελλήνων και θα έχει το ελεύθερο πλέον να εφαρμόσει τη μνημονιακή του πολιτική απρόσκοπτα, όπως επιθυμούν οι φίλοι του εκτός και εντός Ελλάδος.
Βρε ούστ από δω, βρε ούστ…….. ντροπή σας. Για κοπιάστε για εκλογές να δούμε………

‘Ένας φίλος

Ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης του μνημονίου στην Κερατέα



Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να χτυπήσουν τους κατοίκους. Χημικά και δακρυγόνα έχουν μεταβάλει την ατμόσφαιρα σε κόλαση. Την ίδια στιγμή, η παράνομη επίθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου (έχουν εκδοθεί δύο δικαστικές αποφάσεις υπέρ των κατοίκων της Κερατέας) επιχειρεί και από αέρος με ελικόπτερο.

Σκηνές που θυμίζουν δικτατορικά καθεστώτα, που ....



προσπαθούν να επιβληθούν με οποιοδήποτε μέσο διαθέτουν, στους πολίτες. Αυτό που γίνεται σήμερα στην Κερατέα είναι κανονικός πόλεμος. Τα μεγάφωνα του Δήμου αναγγέλουν στους κατοίκους: “Η πόλη μας δέχεται επίθεση”.

Οι άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποιούν επιχείρηση στρατιωτικού τύπου, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα πρωτοφανή βία. Η ευθύνη της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας καταλογίζεται και θα πρέπει οι υπαίτιοι για το συγκεκριμένο αίσχος να λογοδοτήσουν στο μέλλον στην Δικαιοσύνη.


πουλαει και το ΝΕΡΟ!!!!ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠ’ΟΛΑ!!!!


“Πουλάει ποσοστά το δημόσιο σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ – Μείωση συμμετοχής σε ΑΤΕ Bank και ΤΤ αλλά δεν αποχωρεί το κράτος – Πωλούνται οι τραπεζικές δραστηριότητες του ΤΠ&Δ – Στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ”
πουλαει και το ΝΕΡΟ!!!!ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠ’ΟΛΑ!!!!
ειναι σοκαριστικο,οχι οικονομικα,ας ξεκολλήσουμε λιγο απο το οικονομικο,μιας και ειμαστε σε μια θεση που ακομα εχουμε μια αξιοπρεπη ζωη …..ως ρατσα ρε γαμωτο πως το δεχομαστε!ειμασταν και θελω να πιστευω ειμαστε,ρατσα με ψυχη,πως δεχομαστε εστω ως ειδηση ,να πουλησουμε το νερο;να το....
βαλουμε σε αξιακη κλιμακα;οποιος δεν μπορει δεν εχει;κανιβαλισμος;αυτο που μας ταξιδεψε τοσους αιωνες μεσα στις δυσκολιες ως ρατσα ηταν η μοναδικη στην παγκοσμια ιστορια μας λεξη,ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!!οποιος δεν εχει χρημα δεν εχει νερο;;;;;;;;;δεν το παραγει ανθρωπος,-οπως καλη ωρα το ρευμα-,δεν ειναι κτημα καποιου που μπορει να μπει προς πωληση,δεν ειναι ειδος πολυτελειας η εστω κοινωνικης καταξιωσης!ειναι ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ “ΚΑΤΩΤΕΡΑ”ΕΙΔΗ!!!το οικειοποιούνται καποιοι;;;πως;;;με τι αξιωση;;;;.το μοναδικο αγαθο που δεν εβαλε κανενας ποτε σε “ζυγαρια”και κοστολογιση,το αγαθο το οποιο ειναι για ολους,μπηκε για πωληση!ακομα και ο αχρηστος ο μη παραγωγικος ο τεμπελης,,εχουμε δικαιωμα να του ορισουμε πως αν ειναι αντιπαραγωγικος δεν θα πινει νερο,δεν θα αναπνει;;;;;;ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ;;;ετσι γινεται τωρα,οποιος δεν εχει χρημα,δεν πινει νερο…παιδια ξυπνατε!και οσοι νομιζετε οτι δεν ειναι για “εμας”ειναι για τους αλλους……ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!! η παρανοια ειναι εδω,δεν πρεπει αδερφια να περασει στον τοπο μας!!!για αυτο ειμαστε και θα ειμαστε εις τον αιωνα των αιωνων ανθρωποι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
Πάνος Κ.

Ο Μιχελάκης "τα χώνει¨στο δελτίο της ΥΕΝΕΔ (συγγνώμη ΝΕΤ θέλαμε να γράψουμε)

Και αμέσως το spread άγγιξε τις 1.000 μονάδες.Οδικός Χάρτης ξανά με σκονάκια από τους υπουργούς


Αν και ο πρωθυπουργός αρέσκεται τελευταίως να κατηγορεί την λογική του τύπου «άστο για αργότερα», κατά την χθεσινή ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο κατέφυγε σε άλλη γνωστή πρακτική του παρελθόντος, παρόμοια με αυτήν που ακολούθησε η διοικήτρια του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».


Όπως και οι προκάτοχοί του, όπως και η διοικήτρια, αρκέστηκε στα «σκονάκια» που του έδωσαν οι υφιστάμενοί του υπουργοί (που είχαν κάθε λόγο να εμφανίσουν έργο) και εμφάνισε μια εντελώς ωραιοποιημένη και ειδυλλιακή κατάσταση.

Η πρακτική είναι παλιά και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις επείγουσες ανάγκες της εποχής. Έχει ως εξής: Πριν από κάποια σημαντική ομιλία του (στη ΔΕΘ ή με άλλη αφορμή, όπως η χθεσινή, που την περίμεναν πώς και πώς οι αγορές και, φυσικά, απογοητεύτηκαν), ο εκάστοτε πρωθυπουργός ζητά από τους υπουργούς να του στείλουν σημειώματα με τα… επιτεύγματά τους. Συνήθως πρόκειται για παράθεση πρωτοβουλιών και ενεργειών που ανήκουν στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας.

Ο (εκάστοτε) πρωθυπουργός πιστεύει τους υπουργούς του – διαφορετικά γιατί να τους έχει διορίσει; - και εμφανίζεται να αραδιάζει «επιτυχίες» που απλώς είτε δεν υπάρχουν, είτε υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Όπως ακριβώς συνέβη με τα κρεβάτια στο «Αλεξάνδρα» που στα χαρτιά δεν υπήρχαν, αλλά στην πραγματικότητα ήσαν πάνω από τριάντα. Και η διοικήτρια – όπως και ο πρωθυπουργός – εμπιστεύτηκε τους «αποκάτω».

Γι’ αυτό και ο κ. Παπανδρέου τους ευχαρίστησε όλους για «τη δουλειά που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες» (προφανώς εννοούσε την… συγκέντρωση των σημειωμάτων με τα «επιτεύγματα»). Προσθέτοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μια δουλειά «που δεν ξανάγινε στο ελληνικό κράτος»! Και εννοώντας την (ασαφή) προεκλογική δέσμευση για εξέταση του προϋπολογισμού «γραμμή-γραμμή» (ανάλογη έκφραση είχε χρησιμοποιήσει παλιά και ο Πρόεδρος Ομπάμα), αξιολογώντας μια-μια τις δαπάνες.

Μίλησε επίσης για υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης για κατάρτιση πολυετών προϋπολογισμών – που όμως δεν έχει έλθει η ώρα για την κατάρτισή τους, οπότε δεν πρόκειται για «υλοποίηση».

Αναφέρθηκε επίσης ξανά σε «Οδικό Χάρτη», που αυτή τη φορά έχει τέσσερις άξονες – δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη, την ανάπτυξη με επένδυση στη γνώση, στον πολιτισμό, την καινοτομία με σεβασμό στο περιβάλλον και το αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος.

Οι αγορές, βέβαια, δεν τρέφονται με λόγια όπως αυτά. Αλλά ούτε και οι πολίτες, που περί «Οδικού Χάρτη», είχαν ακούσει και προεκλογικά, τον Σεπτέμβριο του 2009 στη ΔΕΘ. Εκείνος ο Οδικός Χάρτης περιλάμβανε σχέδιο 11 σημείων για την ανάταξη της οικονομίας. Και τον Φεβρουάριο του 2009 (πάλι προεκλογικά) είχαμε άλλον Οδικό Χάρτη με πέντε (τώρα έγιναν τέσσερις) εθνικούς στόχους και επτά πυλώνες. Και τον Ιούλιο του 2009 είχαμε ακούσει για έξοδο από την κρίση με τρεις κινήσεις – ρευστότητα στην αγορά, πράσινη οικονομία, επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ.

Και βέβαια, όπως οι προεκλογικές υποσχέσεις έγιναν καπνός, έτσι και χθες όλα μεταφέρθηκαν για μετά το Πάσχα, οπότε και θα εξειδικευθούν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η νέα αναβολή κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τις αγορές, που περίμεναν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Ως «επιτεύγματα» που ουδείς, όπως είπε, μπορούσε να φανταστεί πως θα γίνονταν πραγματικότητα μέσα σε 1,5 χρόνο, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε:

Το γεγονός ότι έχουμε πλήρως ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή. (Τόσο ανεξάρτητη που πρώτα μαθαίνει το ύψος του ελλείμματος η Eurostat και μετά οι ενδιαφερόμενοι που θα υποστούν τα μέτρα).

Το γεγονός ότι υπήχθησαν στο ΑΣΕΠ όλες ανεξαιρέτως οι προσλήψεις. (Έτσι ήταν πάντα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου που επί ΠΑΣΟΚ έγινε σουρωτήρι με 49 τροποποιήσεις, απλώς τώρα η τρόικα δεν επιτρέπει την πρόσληψη νέας φουρνιάς συμβασιούχων).

Ότι για πρώτη φορά έγινε αξιοκρατική επιλογή προϊσταμένων (διαφωνούν όλοι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα).

Ότι ψηφίστηκε η ουσιαστικότερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – εγγύηση για αξιοπρεπείς συντάξεις στη νέα γενιά. (Ουδείς από τη νέα γενιά πιστεύει ότι θα πάρει ποτέ σύνταξη, τα δεν Ταμεία παραμένουν στο κόκκινο).

Ότι με τον Καλλικράτη αποκτήσαμε 325 νέους ισχυρούς Δήμους και 13 αιρετές Περιφέρειες. (Που δεν έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους).

Κι’ ακόμη, ο κ. Παπανδρέου έκανε, μεταξύ άλλων, αναφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο – πραγματική επανάσταση δικαιοσύνης (εννέα φορολογικά νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί, ενισχύοντας το αίσθημα περί ασταθούς φορολογικού περιβάλλοντος), στις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, στους πρώτους δασικούς χάρτες, στη μείωση των δαπανών του δημοσίου (άλλα δείχνουν τα στοιχεία), στην κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και υπηρεσιών, στην κατάργηση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, στην «απελευθέρωση» των κλειστών επαγγελμάτων, στα πρώτα βήματα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (από το 1996 γίνονται στη χώρα εκλογές με αυτό το σύνθημα), στις αγροτικές επιδοτήσεις, στην εξέταση των ασφαλισμένων από το ΙΚΑ από χιλιάδες γιατρούς (για τα δύο αυτά πρέπει να ρωτήσουμε τους αγρότες και τους ασφαλισμένους), για τα θέματα της ασφάλειας, της μετανάστευσης και της Frontex, (εδώ πρέπει να ερωτηθούν οι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας κλπ), για τα σκάνδαλα, την ίδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα (αλλά ποιος στήνει σήμερα επιχείρηση), αλλά και για το στήσιμο ενός μηχανισμού στήριξης από το μηδέν (είχε ήδη εφαρμοστεί στην Ουγγαρία), για το ψηφιακό σχολείο, για επενδύσεις (που τις περιμένουμε) κλπ.

Όλα τα παραπάνω, μπορούν να σχολιαστούν ένα-ένα. Όλα μαζί συνιστούν την εικονική διακυβέρνηση. Αλλά τα παραθέτοηυμε για να αποδειχθεί πως απλώς στην ομιλία του ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ένα-ένα τα σημειωματάκια των υπουργών. Ακολουθήθηκε επίσης μια ακόμη προσφιλής και παλιά επικοινωνιακή πρακτική: Η χρήση του ενεστώτος διαρκείας – δημιουργούμε, προχωρούμε, αναπτύσσουμε, αλλάζουμε, εις το διηνεκές.

Κάθε άλλο παρά τυχαία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και (κυρίως) στο εξωτερικό, όλοι υποστήριζαν χθες πως άλλα περίμεναν να ακούσουν.

Ο γενικός στόχος περιγράφηκε επίσης ως εξής: Μείωση των δαπανών στο 44% του ΑΕΠ και έσοδα στο 43% του ΑΕΠ ως το 2015.

έβαια, για άλλη μια φορά εξορκίστηκε η αναδιάρθρωση του χρέους και δόθηκε η υπόσχεση ότι αντί του χρέους θα… αναδιαρθρωθεί η χώρα.

Στο μεταξύ, το spread των δεκαετών ομολόγων έφθασε χθες, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, στις 995,3 μονάδες βάσης, σχεδόν άγγιξε τις 1.000 μονάδες δηλαδή! Διότι, ως γνωστόν, οι αγορές δεν κάνουν Πάσχα, όπως οι (διαμαρτυρόμενοι) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το ανησυχητικό μάλιστα είναι πως αμέσως μετά την πρωθυπουργική ομιλία με τα σκονάκια των υπουργών, δηλώσεις έκαναν και οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων, που είπαν πως περίμεναν συγκεκριμένες εξαγγελίες.

Όσο για τις αποκρατικοποιήσεις, όπως παρουσιάστηκαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο από τον κ. Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνουν μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34% το 2012, περαιτέρω περιορισμό του ποσοστού στον ΟΤΕ μέσα στη χρονιά και πώληση του συνόλου των μετοχών του δημοσίου (34%) στον ΟΠΑΠ, καθώς και μια σειρά ενέργειες για προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, με τις αγορές να μένουν άναυδες από την αοριστολογία, συνεκλήθη χθες και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα παραμένει στην εντατική – χωρίς να γίνεται κάτι για να βγει από αυτήν – ενώ απλώς θέλησε να στείλει το μήνυμα πως θα προχωρήσει «με όσους θέλουν να σώσουν την πατρίδα».

Και εκεί τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, καθώς οι βουλευτές δεν έδειξαν να πείθονται. Αρκετοί εξακολουθούν να πιστεύουν πως πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση, πολλοί θεωρούν πως το πρόβλημα εντοπίζεται στους τομείς της Οικονομίας και του Κράτους – ασκώντας κατ’ ουσίαν κριτική στους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως δεν πείσθηκαν και αρκετοί υπουργοί νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο, με την κ. Κατσέλη να επιμένει ότι η ύφεση δεν θα είναι 3%, αλλά 4,1% και να διαφωνεί με την αποχώρηση του Δημοσίου από στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.

Αλλά και με τον κ. Φλωρίδη να υποστηρίζει πως «πρέπει να πούμε αν μπορούμε, διαφορετικά να προσφύγουμε στην κρίση του λαού».

Και με πολλούς υπουργούς (Μπιρμπίλη, Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Παπουτσής, Ρέππας) να διαφωνούν με την παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων ταυτόχρονα με την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ.

Υπήρξαν και εκείνοι που ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να σταματήσουν οι ωραιοποιήσεις και να ακουστεί η αλήθεια. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του συνόλου της αντιπολίτευσης, που μίλησε είτε για «έκθεση ιδεών» (Νέα Δημοκρατία), είτε για «Οδικό Χάρτη που οδηγεί» στον γκρεμό (Δημοκρατική Αριστερά), είτε για «ευχολόγια» (Δημοκρατική Συμμαχία).

Συμπέρασμα: Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από τις χθεσινές μαραθώνιες συνεδριάσεις και μακροσκελείς ομιλίες. Και το χειρότερο: Δυσαρεστήθηκαν όσο δεν παίρνει οι αγορές.

Πηγή:
Skopelos news

ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Αντωνίου Σακκας η μήνυση στο αρχείο? μερος πρωτο

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μεγάλη Παρασκευή για την Ελληνική Δημοκρατία



Πολιτικό πραξικόπημα έγινε σήμερα στην Ελλάδα
Ο κυβερνητικός θίασος, προεξάρχοντος του Γιώργου Παπανδρέου, πρωθυπουργού κατ’ ευφημισμόν, ανακοίνωσε σήμερα τα νέα μέτρα, ύψους 25 δισ. Ευρώ, τα οποία θα πρέπει να εισρεύσουν (επιπλέον των ήδη υπαρχόντων καθώς και των επερχομένων) μέχρι το 2015 στα ταμεία του κράτους (βλ. επενδυτικών τραπεζών).

Σήμερα, η χώρα βίωσε ένα ακόμη πολιτικό πραξικόπημα από....
 το «τσίρκο Παπανδρέου», αφού από τα γεγονότα αποδεικνύεται πλέον πως τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργεύων, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού θιάσου, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της πολιτικής τους δράσης, αγνοώντας το Σύνταγμα της χώρας, τις συμβουλές συνταγματολόγων, αλλά αγνοώντας κυρίως τον Ελληνικό λαό, αποφάσισαν και διέταξαν την μετατροπή της χώρας σε εισπρακτική μηχανή τραπεζικών συστημάτων που παίζουν παιχνίδια με τη μορφή καθαρού τζόγου, ποντάροντας στην εξολόθρευση της χώρας. Οι αποφάσεις της παρέας Παπανδρέου σαφέστατα δεν αναγνωρίζουν τον παράγοντα άνθρωπο, σαφέστατα παραβλέπουν πως οι στόχοι των αριθμών επιβάλουν την ισοπέδωση ανθρώπων…

Τα υποπόδια της Goldman Sachs (βλ. κυβέρνηση Παπανδρέου), γνωρίζοντας πως το βάρος της απόφασης αυτής το έχει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος Συνταγματικά επιβάλλεται να αποφασίσει για την μετατροπή του σε δούλο ή τη διατήρησή του σε άνθρωπο! Οι υποτακτικοί του διεθνούς κεφαλαίου, προχώρησαν στην ανακοίνωση των μέτρων εξολόθρευσης σήμερα, επειδή σήμερα κλείνει η Ελληνική Βουλή για είκοσι μέρες και εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατή όχι μόνο η πολιτική αντίδραση, αλλά ούτε και ο πολιτικός διάλογος.

Ήδη γνωστότατοι συνταγματολόγοι έχουν αναφερθεί στην κυβέρνηση Παπανδρέου και έχουν τοποθετηθεί σαφέστατα στην παραβατικότητα της απέναντι στο Ελληνικό Σύνταγμα. Την αγωνία των εγκρίτων συνταγματολόγων, δεν φαίνεται όμως να συμμερίζονται τα πολιτικά κόμματα της χώρας και ιδιαίτερα αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας. Η ισοπέδωση, η κατακρήμνιση και ο πλήρης ευτελισμός του πολιτικού βίου πραγματώνονται από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους καλοθελητές του, αλλά η μη έμπρακτη αντίδραση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, δείχνει πως είτε δεν θέλουν να αντισταθούν στην ηθική εξαθλίωσή τους είτε αυτό-παύονται επειδή δεν θέλουν να ασχοληθούν με την ουσία της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας που σπρώχνει τη χώρα σε οικονομική (και όχι μόνο) καταστροφή, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά μία ολόκληρη γενιά και επιβάλλοντας το όριο της φτώχειας σε επίπεδα εύρεσης της καθημερινής τροφής!!!

Η κυβέρνηση των αθλίων πολιτικών, που δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους χωρίς την προστασία αστυνομικών, σήμερα επέβαλε ένα ακόμη πραξικόπημα στη χώρα. Μετά την παράνομη επιβολή του περίφημου μνημονίου (έπρεπε να ψηφισθεί από 180 βουλευτές και όχι από 150), ο Παπανδρέου και οι υποτακτικοί του συναίνεσαν και ανακοίνωσαν πως ο περίφημος τέταρτος δρόμος είναι αυτός της υποταγής στη βούληση των διεθνών οικονομικών τρομοκρατών, είναι αυτός του ξεπουλήματος των πάντων και της ισοπέδωσης των ανθρώπων που από τούδε και στο εξής μετατρέπονται σε αναλώσιμους αριθμούς, σε αριθμούς στόχους που απαιτούν οι πραξικοπηματίες και τα αφεντικά τους.

Από σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για την Μεγάλη Παρασκευή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από σήμερα, μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε ποιος είναι ο «εχθρός» των πολιτών, που μέχρι και χθες κρυβόταν πίσω από προσχήματα και ωραιοποιημενες εκθέσεις ιδεών. Από σήμερα εμείς οι πολίτες είμαστε απολύτως υπεύθυνοι για όσα θα μας συμβούν. Γιατί; Επειδή έχουμε ένα μεγάλο, ουσιαστικό, πραγματικό και ιστορικό για την χώρα, για εμάς και τις επόμενες γενιές δίλημμα: Είτε ρίχνουμε την κυβέρνηση των αθλίων υποποδίων των διεθνών τραπεζών, είτε υποτασσόμαστε ως άβουλα όντα στην επικείμενη και απολύτως βέβαιη εξαθλίωσή μας. Κάποιοι από εμάς ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτά που γράφονται. Και ίσως να το κατανοήσουν όταν δούνε το παιδί τους να πέφτει στα ναρκωτικά (επειδή δεν αντέχει ούτε να τους βλέπει), είτε στην πορνεία (για να μπορεί να αγοράσει ένα ρούχο ή ένα πιάτο φαγητό). Μόνο που τότε θα είναι αργά και πολύ πιο δύσκολο -από ότι είναι σήμερα- να ρίξουμε ένα φασιστικό καθεστώς που θα έχει «πατήσει» πολύ καλά στα πόδια του, αφού πρώτα θα έχει ποδοπατήσει τις ζωές και τις ψυχές μας…

Οι έγκριτοι συνταγματολόγοι μίλησαν για πράξη εσχάτης προδοσίας. Το βέβαιο είναι πως αυτή η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει και θα επιχειρήσει να διασωθεί επιβάλλοντας τον μονόδρομο του φασισμού που επέλεξε να "περπατήσει". Το απολύτως βέβαιο είναι πως στο μέλλον (κοντινό ή μακρινό) τα μέλη αυτής της κυβέρνησης, πολλά από τα μέλη αυτού του κοινοβουλίου και ένα πλήθος παρατρεχάμενων γυμνοσάλαγκων της εξουσίας, θα στηθούν απέναντι στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν και να δεχτούν την τιμωρία που τους αρμόζει. Πότε θα γίνει αυτό; Όταν εμείς οι πολίτες το αποφασίσουμε...

Όλη η Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή απλά οργισμένη;




Μουτζουρώθηκαν οι ηγετικές φιλοδοξίες απ’ τις μπογιές…
“ Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” μοιάζει να είναι η “ επίσημη” γραμμή του ΠΑΣΟΚ αφού μετά τον κύριο αντιπρόεδρο που μέχρι και....σενάρια για απόπειρες δολοφονίας του από ανθρώπους του Τσίπρα μας ξεφούρνισε, σήμερα ήταν η σειρά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να δεχτεί αυγά και μπογιές (Πάσχα έρχεται γαρ!) καθώς και την έντονη διαμαρτυρία πολιτών, σε κομματική εκδήλωση παρακαλώ, στο ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων και να κατηγορήσει αμέσως ως υπαίτιους Δημοτικούς συμβούλους που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς κατά την διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν και δύο άνθρωποι. Πρόκειται για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρο Πελέκα και τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα κάποιου είναι καταδικαστέες.

Υπάρχει όμως ένα θέμα εδώ για το κατα πόσο η κυβέρνηση και δη οι μεγαλοϋπουργοί έχουν κατανοήσει την οργή του κόσμου. Δηλαδή νομίζουν ότι ο κόσμος τους αγαπάει; ότι τους στηρίζει; και υπάρχουν μερικοί περιθωριακοί κακοί, που τώρα ονομάστηκαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα μπορούσαν να έχουν οποιονδήποτε άλλο τίτλο, και αντιδρούν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις; Ίσα ίσα όσο κατηγορούν το συγκεκριμένο κόμμα, τόσο το ενισχύουν και προκαλούν το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική…

Μα πόσο ακόμα θα γελοιοποιούνται; Όλα καταρρέουν με δική τους ευθύνη, η κοινωνία διαλύεται από μια παρέα οικονομικών τρομοκρατών που αυτοί τους κάλεσαν.

Είστε κι εσείς κύριε υπουργέ μέρος όλων αυτών και μάλιστα θέλετε να φιγουράρετε και ως δελφίνος και υποψήφιος διάδοχος στην μετα-ΓΑΠ εποχή. Κρίμα που οι φιλοδοξίες σας μουτζουρώθηκαν από τις μπογιές που δεχτήκατε, αλλά μην ψάχνετε εχθρούς σε κόμματα εντός ή εκτός Βουλής. Εχθρό έχετε πλέον τον ελληνικό λαό που τον βιάζετε καθημερινά, ψυχικά και σωματικά…

Πρόστιμο 200.000 € μείωσε ο Παπακωνσταντίνου! Κανείς εισαγγελέας;



Αποκάλυψη από τον Νίκο Ελευθερόγλου στην "Δημοκρατία"
Τελικά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, έλεγε λεφτά υπάρχουν ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε. Εμείς τον είχαμε… παρεξηγήσει. Προφανώς λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για κάποια παιδιά ανώτερου θεού, που με ευνοϊκές ρυθμίσεις και αποφάσεις γλυτώνουν ρήτρες για τη μη σωστή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο ελληνικό δημόσιο. Η “δημοκρατία” φέρνει στο φως της δημοσιότητας άλλη μια Υπουργική Απόφαση , εντελώς συμπτωματικά του “κολλητού” του πρωθυπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με την οποία κόβει στη μέση το πρόστιμο και “χαρίζει” 200.000 ευρώ σε εταιρεία πληροφορικής.
Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου “ακύρωσε” τον κ. Παπακωνσταντίνου μια και τις δυο αποφάσεις για ρήτρα 400.000 ευρώ αρχικά και τη μείωση σε 200.000 ευρώ στη συνέχεια τις είχε πάρει ο ίδιος!
Όσο για το επιχείρημα που επιστρατεύεται είναι γενικόλογο μια και ο Υπουργός επικαλείται μεταξύ άλλων λόγους… συναλλακτικών ηθών και της μη ρητής σχετικής συμβατικής πρόβλεψης.
Και αυτό την ώρα που στους πολίτες όχι μόνο δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ αλλά απειλούνται με τοκογλυφικά πρόστιμα και με ποινές φυλάκισης αν καθυστερήσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στις 28 Μαρτίου του 2011 αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η παρακάτω απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα “ Απόφαση παράτασης ισχύος της υπ. αρ. Πρωτ. Δ5 1132814 ΕΞ 2010/11-10-2010 απόφασης και έγκριση των πρακτικών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παραλαβής του έργου “πληροφοριακό Σύστημα και προμήθεια λοιπών υποδομών και υπηρεσιών για την εφαρμογή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), με ανάδοχο την εταιρεία UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Ε.”.
Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είχε κερδίσει σε Διαγωνισμό το έργο του περιουσιολογίου του Υπουργείου Οικονομικών και όταν προέκυψε η ανάγκη του υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και επεξεργασίας των δηλώσεων Ακινήτων Ε9 και εκτύπωσης σχετικών εκκαθαριστικών δόθηκε το σχετικό υποέργο με απευθείας ανάθεση.
Ως εδώ τίποτε μεμπτό και αξιοπερίεργο μια και οι…παρατάσεις σε έργα στο Δημόσιο είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.
Τα περίεργα αρχίζουν λίγο παρακάτω. Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην Υπουργική Απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου και στην παράγραφο 13: , διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της Επιτροπής ότι 87.241 δηλώσεις Ε9 από υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας δεν κατέστη εφικτό να συζευθούν με το σύστημα, γι αυτό και προτείνεται η επιβολή ρήτρας μη σύζευξης δηλώσεων ποσού τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000 ευρώ).
Στην παράγραφο 14 αναφέρεται επίσης: Την υπ. αρ.πρωτ. Δ5 1080746 ΕΞ 2010/18-6-2010 απόφαση έγκρισης της οριστικής παραλαβής του έργου με την επιβολή χρηματικής ρήτρας ποσού 400.000 ευρώ.
Στην απόφασή του ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλήγει τονίζοντας: “Εγκρίνουμε το από 30-11-2010 Πρακτικό Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παραλαβής του έργου και προβαίνουμε στην οριστική παραλαβή του εν λόγω έργου, επιβάλλοντας εύλογη και ανάλογη οικονομική ρήτρα στην ανάδοχο εταιρεία UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.Ε. Συνολικού ποσού διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) λόγω μη σύζευξης 87.241 δηλώσεων Ε9 με υπαιτιότητα της αναδόζχου εταιρείας, σε συνδιασμό με τον περιορισμό του προτελευταίου εδαφίου της ενότητας 1.1.8 του Παραρτήματος V της από 22.12.2008 σύμβασης περί ανώτατου χρηματικού ορίου επιβολής ρητρών μη σύζευξης δηλώσεων, λαμβανομένων υπ οψιν και των αρχών της αναλογικότητας και χρηστής διοίκησης, των συναλλακτικών ηθών, τη μη ρητής σχετικής συμβατικής προβλέψεως, ως και του επαναληπτικού χαρακτήρα της ίδια σχετικής ελλείψεως, σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω σύμβασης, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Για την ιστορία απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι μέλος της ίδιας κυβέρνησης που θέλει να …εξαφανίσει πολιτικά τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας γιατί μείωσε το πρόστιμο σε καρκινοπαθή που μετά από λίγο καιρό πέθανε.

Εφημερίδα Χάντελσμπλατ: «Ομολογία Παπακωνσταντίνου. Δεν μπορούμε να εξοφλήσουμε»



Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τώρα τις οφειλές 500 εκατομμυρίων ευρώ προς γερμανικές εταιρείες και δεκαπλάσια χρέη προς άλλες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλ. συνολικά 5,3 δισ. «Θα χαιρόμουν να μπορούσα να εξοφλήσω τώρα όλες τις οφειλές μας. Δεν μπορώ όμως» δηλώνει ο Ελληνας υπουργός στη γερμανική εφημερίδα. Η εφημερίδα αναφέρει πως, ενώ ο Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι υπάρχουν οφειλές, δεν αποκαλύπτει το ακριβές ύψος τους. Ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει: «Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία εξόφλησης των χρεών. Βρισκόμαστε ωστόσο σε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση και είμαστε υποχρεωμένοι να τα βγάλουμε πέρα με όσα έχουμε».


Το δημοσίευμα προσθέτει ότι το κράτος χρωστά ειδικότερα στην κατασκευαστική εταιρεία Hochtief, στη Siemens από την εποχή ακόμη των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ τα ελληνικά νοσοκομεία οφείλουν πολύ μεγάλα ποσά στις γερμανικές φαρμακευτικές εταιρείες Boehringer, Merck, Bayer και Fresenius. Κάποιο τμήμα των χρεών προς τις εταιρείες αυτές έχει πληρωθεί με ομόλογα του ελληνικού κράτους.

Εμπόλεμη ζώνη η Κερατέα

Μέρα έντασης ήταν και η χθεσινή στην Κερατέα.
Οι διαθέσεις φάνηκαν από νωρίς το πρωί όταν αποκαλύφθηκε το όρυγμα, βάθους δύο μέτρων στη λεωφόρο Λαυρίου, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.
Όταν το μεσημέρι έφτασαν στο σημείο σκαπτικά μηχανήματα –παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέα – προκειμένου να αποκαταστήσουν τη ζημιά στο δρόμο, ξεκίνησαν οι συμπλοκές.
Η άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.
Κάτοικοι της περιοχής και δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν στη Λεωφόρο Λαυρίου, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μέσα στην πόλη - από την 2η είσοδο.
Μάλιστα ανταποκριtής του Reuters που βρέθηκε στο σημείο για να καλύψει τα γεγονότα δέχθηκε επίθεση αγνώστων οι οποίοι του έσπασαν την κάμερα.
Στα επεισόδια προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία. Οι τραυματίες των συγκρούσεων έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Τα πνεύματα όμως δεν ηρέμησαν ούτε το βράδυ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε σπίτι της περιοχής που κατοικεί ζευγάρι αστυνομικών. Την ώρα της επίθεσης το ζευγάρι ήταν στο σπίτι μαζί με τέσσερα ανήλικα παιδιά τους.
Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα, τρία κατεστραμμένα οχήματα, που ήταν σταθμευμένα έξω από την κατοικία των αστυνομικών.
Όπως έγινε γνωστό από το ζεύγος των αστυνομικών που δέχθηκε τη βομβιστική επίθεση των αγνώστων, ο μεν σύζυγος φέρει το βαθμό του Αστυνόμου Α' και είναι διοικητής του Α.Τ. Γλυκών Νερών, ενώ η γυναίκα υπηρετεί στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Κερατέας. Το ζευγάρι διαμένει στη συγκεκριμένη οικία από το 1994.

Βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση για την δημιουργία ΧΥΤΥ στην Κερατέα

"Είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που έχουμε σχέδιο, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κερατέα και επεσήμανε ότι "εάν αυτός γινόταν πριν από κάποια χρόνια, σήμερα, δεν θα είχαμε αυτά τα επεισόδια".
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να δει την Κερατέα ως ένα επεισόδιο λήψης αστυνομικών μέτρων, καθώς "θα αδικούσαμε τη δουλειά που ήδη γίνεται και προσπαθούμε να κάνουμε στον χώρο των ΧΥΤΥ".
«Είμαστε Έλληνες πολίτες»

«Εκατοντάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρονται στ απλησιέστερα κέντρα υγείας» ανέφερε έκτακτο δελτίο του δήμου Λαυρεωτικής.
«Ότι και να πούμε θα είναι λίγο για τους κυβερνώντες. Κάποιος ας τους θυμίσει ότι είμαστε Έλληνες πολίτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αποκάλυψη από τον Nigel Farage: "Η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Κόσοβο"




Πριν από λίγες ημέρες ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Nigel Farage επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της Ευρωπαικής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ραμπούι, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα η οποία, όπως είπε, έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο και λέγοντάς του ότι έχει «το χάρισμα ενός βρεγμένου κουρελιού και την εμφάνιση ενός.... χαμηλόβαθμου τραπεζικού υπαλλήλου». 
Ο Nigel Farage, ο οποίος...για πολλούς είπε αυτά που περίμεναν πολλοί Έλληνες να ακούσουν από έναν δικό μας Ευρωβουλευτή έδωσε συνέντευξη στο «Θέμα» και δηλώνει ότι «Η Ε.Ε σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσοβο.»


Ερώτηση: Μέχρι στιγμής και μετά τις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την κ Άνγκελα Μέρκελ και τον κ. Νικολά Σαρκοζί, πώς αποτιμάτε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικονομική κρίσης της Ελλάδας. Ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας καλείται πάντα για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Απάντηση: Αυτή πιστεύω ότι είναι και η ένδειξη ότι ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα Γαλλο-Γεμανικό σχέδιο που σκοπό έχει να επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Ούτως η άλλως και η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσπαθήσει και στο παρελθόν -με στρατιωτικά μέσα -να επιβληθούν στην Ευρώπη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τώρα βέβαια προσπαθούν να το κάνουν από κοινού, καλύτερα και με άκρα μυστικότητα. Από την άλλη , η Αγγλία και η Αμερική βοηθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές μιας και αυτό αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου τους για μια παγκόσμια δικτατορία. Αυτό που μένει είναι να δούμε κατά πόσο τα οικονομικά προβλήματα των Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία Ελλάδα και Ισπανία θα δράσουν προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν όλη αυτή η κρίση είναι προς το οικονομικό όφελος της Ε.Ε. τότε ίσως έχει γίνει για να ενισχύσουν το σχέδιο των Γάλλων, Γερμανών και κατ επέκταση των Άγγλων και Αμερικανών. Αν πάλι όχι τότε πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να ανακτούμε την δημοκρατικής μας κυριαρχία.


Eρ.Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Ε.Ε αν η Ελλάδα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
Απ.Αρχικά η Ε. Ε θα χάσει την αξιοπιστία της. Επίσης θα χάσει την ευκαιρία να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση με το να επιβάλλει στις παραπάνω χώρες τα μέτρα που θέλει. Με την επιβολή αυτών των μέτρων θα μπορέσει η Ε.Ε να διαχειρισθεί τα οικονομικά της Ελλάδος, όπως θα ήθελε να κάνει με τις οικονομίες όλων των εθνών. Αν και είναι ντροπή που το λέω, η Αγγλία έχει ήδη ασκήσει βέτο προς την Ελλάδα για τυχόν προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Ερ.Πριν από λίγες ημέρες σε μια ομιλία σας εκφραστήκατε κατά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy καθώς υποστηρίξατε ότι έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Που βασίζεται αυτή την άποψη;
Απ.Η Ε.Ε σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσοβο. Μάλιστα η προσπάθεια αυτή έχει κιόλας ξεκινήσει. Όταν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα που θα τις επιβάλλει η Ε.Ε τότε -και μόνο για τυπικούς λόγους- θα μπορέσει η χώρα σας να έχει κάποια δική της κρατική υπόσταση. Ουσιαστικά όμως θα βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Ε.Ε. Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία Ελλάδα και Ισπανία) θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδος.


Ερ.Η Αγγλία, αν και δεν βρίσκεται στην ευρωζώνη, πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αντιδράσει για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Απ.Η κυβέρνηση της Αγγλίας είναι μέρος του προβλήματος –και μάλιστα είναι ένας από τους κυριότερους υπαίτιους για αυτή την κατάσταση - αν τώρα η διακυβέρνηση της Αγγλίας συνεχίσει να παραμένει στα χέρια των κατεστημένων κομμάτων τότε η στάση της θα παραμείνει η ίδια. Ωστόσο η Αγγλία υπό τη διακυβέρνηση του κόμματος UKIP θα βοηθούσε σίγουρα την Ελλάδα.


Ερ.Στην ομιλία σας, στο Ευρωπαικό συμβούλιο στις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρατε ότι κάποιες πλευρές εμφανίζονταν να θέλουν να αποδυναμωθεί η έννοια της λέξης έθνους στην Ε.Ε. Τι κινδύνους πιστεύετε ότι έχει κάτι τέτοιο;
Απ.Η «εξαφάνιση» της έννοιας αυτής είναι, καθαρά, πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο όταν η έννοια του δημοκρατικού έθνους εξαφανιστεί, θα μπορέσουν οι «επιλεγμένες» χώρες της Ε.Ε να αισθάνονται ασφαλείς στην αυτοκρατορία τους. Το μοναδικό πρόβλημα τους θα είναι ότι δεν θα μπορούν να έχουν τις εθνικές κυβερνήσεις ως εξιλαστήρια θύματα Η λύση για αυτό λοιπόν είναι να αποδυναμώσουν κάθε έθνος και να το μετατρέψουν σε ημι-αυτόνομες περιοχές, οι οποίες- στο μέλλον- θα παρακαλούν για να έχουν μια προνομιακή μεταχείριση από την αυτοκρατορική πόλη των Βρυξελλών.


Ερ.Θεωρείται ότι η οικονομική κρίσης αφορά μόνο την Ελλάδα και κύριοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι μόνο οι Έλληνες;

Απ.Αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα θα το αντιμετωπίσει αύριο η υπόλοιπη Ε.Ε Αν δεν είναι αύριο τότε θα είναι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Αυτό θα γίνει γιατί είναι στη φύση της Ε.Ε να δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Ε.Ε συστάθηκε για να δημιουργεί προβλήματα. Φυσικά και οι Έλληνες ευθύνονται για την οικονομική αυτή κατάσταση αφού η Ελλάδα έγινε μέλος της Ε.Ε και του ευρώ. Το ίδιο βέβαια έκαναν και οι λαοί των υπόλοιπων 26 Ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που εισέρχεται στην πιο καταπιεστική φάση της Ε.Ε


Ερ.Φοβάστε ότι το Ελληνικό έλλειμμα σε βάθος χρόνου θα επηρεάσει και άλλες οικονομίες της Ε.Ε
Απ.Σίγουρα θα επηρεάσει και άλλες οικονομίες. Θεωρώ ότι είναι αναπόφευκτό. Εκτός και αν η ΕΕ σταματήσει να υπάρχει.


Ερ.Ποια είναι η άποψή σας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ε ;
Απ.Κάθε νέα ένταξη στην Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία είναι μια ενέργεια που μόνο φρικτή θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω. Αυξάνοντας τον αριθμό των μουσουλμάνων μεταναστών είναι μέρος του σχεδίου, καθώς με αυτό τον τρόπο έχουμε φθηνότερα εργατικά χέρια, διαιρούνται οι αυτόχθονες πληθυσμοί και επιπλέον αποδυναμώνεται η δημοκρατία. Άρα η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε θα ήταν προς όφελος της Ε.Ε Περιττό να πω ότι το κόμμα «UKIP» αντιτίθεται με νύχια και με δόντια στην ένταξη της Τουρκίας...

Συνελήφθησαν δυο μουσουλμάνοι για κατασκοπία στην Θράκη - Είχαν το σήμα των γκρίζων λύκων και τη σημαία την Δυτικής Θράκης



Στη Χαλκιδική και Αλεξανδρούπολη οι δύο νεαροί μουσουλμάνοι από την Οργάνη που συνελήφθησαν για κατασκοπία. Είχαν το σήμα των γκρίζων λύκων, τη …σημαία την Δυτικής Θράκης, αλλά και από τα στρατόπεδα που υπηρέτησαν τους εσωτερικούς χώρους τους οι δύο νεαροί μουσουλμάνοι που συνελήφθησαν αφού είχαν αδυναμία σε απαγορευμένες φωτογραφήσεις χώρων.Είχαν εγκαταστάσεις στρατοπέδων που υπηρέτησαν από την Αλεξανδρούπολη και Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν μετά από έλεγχο της αστυνομίας και συγκεκριμένα του σώματος δίωξης ναρκωτικών, καθώς κρατούσαν ένοχη στάση και οι αστυνομικοί σε έρευνα που τους έκαναν είδαν τα κινητά. Και το περιεχόμενό τους. Παραπέμπονται για παράνομη φωτογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων. 
Κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για κατασκοπεία. Θα δούμε όμως τις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν τελικά. Από την αστυνομική διεύθυνση, στην οποία απευθύνθηκε ο Χρόνος, πάντως δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου. 

Πέντε χώρες της Ενωμένης Ευρώπης κάνουν κατάσχεση τις αποταμιεύσεις γήρατος των πολιτών τους.



Να είστε σίγουροι, ότι δεν θ' αργήσει να έρθει και στην Ελλάδα: Η κατάσχεση απο την κυβέρνηση, εν μέρει ή εν όλω, των αποταμιεύσεων γήρατος των πολιτών.
Πριν μερικές εβδομάδες η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ιρλανδία, η....

Γαλλία και η Ουνγγαρία ανακοίνωσαν, ότι προτίθενται να κατασχέσουν ένα μέρος ή το σύνολο των αποταμιεύσεων γήρατος των πολιτών τους (τις καταθέσεις τους για γερατειά). Για να μπαλώσουν τις τρύπες του προϋπολογισμού τους.
Στη Βουλγαρία η κυβέρνηση εργάζεται ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 στην ενσωμάτωση των ιδιωτικών ομολόγων γήρατος, που ανέρχονται στα 224 εκατομμύρια, στο δημόσιο ταμείο. Η Ιρλανδία πήγε ένα βήμα παραπέρα: Η κυβέρνηση της κρατικοποίησε τον Νοέμβριο του 2010 τα δισεκατομμύρια των αποταμιεύσεων γήρατος των πολιτών της. Στην Πολωνία η κυβέρνηση δεν είναι τόσο βάναυση, γιατί κρατικοποίησε (προς το παρόν) μόνο το ένα τρίτο των ιδιωτικών καταθέσεων γήρατος των πολιτών. Έτσι οι εισφορές που θα πληρώνει ο κάθε πολίτης στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα υπολογίζονται στο εξής διαφορετικά: Δεν θα πηγαίνει πλέον το 7 τοις εκατό στις ιδιωτικές συντάξεις (OFE), αλλά μόνο το 2 τοις εκατό, το υπόλοιπο 5 τοις εκατό θα πηγαίνει στις κρατικές συντάξεις. Δηλαδή οι (υποχρεωτικές) εισφορές των εργαζομένων, που προορίζονται για σύνταξη, θα πηγαίνουν στις τσέπες του κράτους. Και οι πολίτες δεν έχουν καμμία δυνατότητα να αμυνθούν εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης. Και η γαλλική κυβέρνηση όμως έβαλε χέρι στα χρήματα που είχαν καταθέσει για τα γεράματά τους οι πολίτες της χώρας και τα πήγε στο δημόσιο ταμείο - χωρίς να βγάλουν τσιμουδιά οι γερμανοί δημοσιογράφοι. Δεν είναι λοιπόν περίεργο, ότι και η Ουνγγαρία εκανε τον Ιανουάριο του 2011 το ίδιο, κατάσχεση των ιδιωτικών συντάξεων των πολιτών της.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη, θυμίζει λίγο τις σκοτεινές μέρες του κομμουνισμού. Δεν έχει άδικο ο διευθυντής του Ifo Institute του Μονάχου, που εδώ και καιρό προειδοποιεί, ότι στην Ευρώπη θα έχουμε σύντομα ένα είδος εμφυλίου πολέμου. Αυτό που θα συμβεί, αν το σκεφθεί κανείς ψύχραιμα, δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί με την ουδέτερη λέξη "κρίση". Στο μεταξύ όμως, το τμήμα προπαγάνδας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης προσπαθεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας. Στη βιομηχανία, λέει, λείπει εργατικό δυναμικό - έχουμε ένα "εργατικό θαύμα". Εμας τους Γερμανούς υποτίθεται ότι μας ζηλεύουν οι ευρωπαίοι γείτονές μας για το "εργατικό θαύμα" που έχουμε. Αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, θα πιστεύουν ίσως, ότι τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός. Τουλάχιστον οι Financial Times παραμένουν προσγειωμένοι, όταν γράφουν ότι "το θαύμα των εργατικών θέσεων στην βιομηχανία αποδεικνύεται ότι είναι ένα παραμύθι". Στην πραγματικότητα απασχολούμαστε μόνο εκεί που βγαίνει χρήμα, δεν δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας δημιουργούνται μόνον εκεί, όπου καίγεται το χρήμα που αποκτήσαμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας, στον τομέα των υπηρεσιών και στην φροντίδα των μεταναστών, των ηλικιωμένων και των αρρώστων. Μπορεί αυτό να το θεωρούν κάποιοι καλό και εμείς να συνεχίσουμε έτσι, να είμαστε μ' αυτό ευχαριστημένοι - όπως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κάποτε όμως θα πτωχεύσουμε, όπως εκείνα τα κράτη, που εθνικοποιοπούν σήμερα τις αποταμιεύσεις γήρατος των πολιτών τους.

Κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια πουλώντας και αγοράζοντας ομόλογα με υπόγειες συμφωνίες


Ο Carlo Cotareli, director of fiscal affairs in the International δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων: παρά την αγορά ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού χρέους από τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι αριθμοί έδειξαν ότι οι αλλοδαποί έχουν πωλήσει το ελληνικό χρέος, μέρος του οποίου έχει αγοραστεί από τις μη οικονομικές ελληνικές οντότητες.
(http://www.ansamed.info/en/news/ME.YAK85442.html)
Τι σημαίνει αυτό; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πληροφορία; Κατ’ αρχάς αν δεν είναι τράπεζες, τι μένει; Ποιές είναι οι “ελληνικές οντότητες”; Τα υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικά κεφάλαια, εφοπλιστές, επιχειρηματικά funds και Έλληνες κροίσοι που δεν τους άγγιξε η κρίση και έχουν λεφτά για σκόρπισμα;


Για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το συζητάμε, άρα ελληνικό χρέος (εφόσον ισχύει η πληροφορία) αγοράζουν ιδιώτες, παντός είδους.
Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί να το κάνουν την ώρα που έχει φουντώσει η συζήτηση για αναδιάρθρωση χρέους και «κούρεμα» ομολόγων. Αγοράζουν για να αναγκαστούν στη συνέχεια να τα δώσουν με 30% και πάνω χαμηλότερα; Σίγουρα δεν είναι τρελοί, άρα κάτι άλλο τρέχει.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι δύο:
1. Η πρώτη ότι αγοράζουν, όχι στο 100% της τιμής, αλλά αρκετά χαμηλότερα, προβλέποντας το κούρεμα. Άρα δεν θα βγουν ζημιωμένοι ακόμη κι αν αποφασιστεί αναδιάρθρωση.
2. Η δεύτερη σχετίζεται με την πρώτη. Αγοράζουν όχι γιατί έχουν τρελαθεί ή γιατί θέλουν να γίνουν σωτήρες της Ελλάδας, αλλά διότι υπάρχουν deals που τρέχουν σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Αν για παράδειγμα, ένας εφοπλιστής έχει βάλει στο μάτι ένα ακίνητο – φιλέτο, γιατί να μη διαπραγματευτεί από καλύτερη βάση έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του και ελληνικά ομόλογα; Ή ακόμη αν ένας επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για τον τζόγο, για τον ΟΠΑΠ ας πούμε, μήπως έχει κάνει συμφωνία με την κυβέρνηση για… εκατέρωθεν συμβιβασμούς;
Στην πιάτσα αυτό το λέμε «αλλαξο…λιές», αλλά αυτό είναι πολύ σοβαρό για να γίνει τόσο αστείο. Αν η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με μεγαλονταβατζήδες και καρχαρίες του ελληνικού επιχειρείν κάτι τόσο σοβαρό, είναι πράγματι… ασόβαρο να το μαθαίνουμε από έναν ανταποκριτή στις ΗΠΑ.
Υπόγειες συμφωνίες
Πολύ μεγάλο παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το «κούρεμα» των ομολόγων. Από τη μια οι φήμες αλλά και οι βεβαιότητες ξένων οίκων και αναλυτών για ελεγχόμενη χρεοκοπία κι από την άλλη οι διαψεύσεις της κυβέρνησης. Μέσα από αυτό το παιχνίδι όμως, φαίνεται ότι ήδη κάποιοι κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ ενώ κάποιοι άλλοι θα βρεθούν προ εκπλήξεων όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να ανακοινώσει το μοιραίο.
Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για συμφωνία κάτω από το τραπέζι της ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική κυβέρνηση (πιθανότατα και με τους Γάλλους) για αγορά ελληνικών ομολόγων που κατέχουν γερμανικές τράπεζες και οίκοι, στην ονομαστική τους τιμή, ήτοι στο 100% της αξίας τους.
Η Ελλάδα δανείζεται από την ΕΚΤ «μαζεύει» χρέος κι από την άλλη οι Γερμανοί δεν χάνουν τα χρήματα που θα έχαναν αν γινόταν αύριο το πρωί συμφωνημένη ή υποχρεωτική αναδιάρθρωση με κούρεμα 20%-30%.
«Ξεφορτώνονται» με λίγα λόγια οι ευρωπαίοι δανειστές μας, ομόλογα που σε δύο – τρεις μήνες θα έχουν αξία πολύ χαμηλότερη απ’ ότι σήμερα.
Γιατί έγινε αυτή η συμφωνία;
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκήθηκαν πιέσεις και εκβιασμοί στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων στο 100% της αξίας τους με αντάλλαγμα την επιμήκυνση του χρέους και τη μείωση των επιτοκίων που αποφασίστηκε στις 11 Μαρτίου. «Αγοράστε να γλιτώσουμε εμείς το κούρεμα και θα πάρετε την επιμήκυνση», είναι φαίνεται η συμφωνία των Γερμανών που δε θέλουν να χάσουν ούτε σεντς από την ελληνική πτώχευση.
Να πούμε εδώ ότι Γερμανικά και Γαλλικά χέρια κρατούν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα αξίας άνω των 80 δις, επομένως ένα κούρεμα 30% θα τους έφερνε ζημιές 25 δις ευρώ.
Από την άλλη, υπάρχει και το αμερικανικό – εβραϊκό λόμπι που διαθέτει ουκ ολίγα δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και στηρίζεται στους διεθνείς οίκους όπως η S&P αλλά και στο ΔΝΤ. Εδώ παίζεται ένα πολύ μπερδεμένο παιχνίδι που μόνο οι ραντιέρηδες των αγορών μπορούν να καταλάβουν.
Από τη μια το ΔΝΤ λέει ότι δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση και θα είναι καταστροφικό κάτι τέτοιο. Γιατί το λέει; Πιθανότατα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πελατών της που ελπίζουν ότι δε θα είναι χαμένοι από ένα κούρεμα τη συγκεκριμένη περίοδο. Άλλο να κάνεις τώρα αναδιάρθρωση κι άλλο το 2013 όταν θα είναι υποχρεωτική και θα έχουν λόγο και οι ιδιώτες στο κούρεμα.
Από την άλλη η S&P και άλλοι οίκοι πιέζουν για άμεση αναδιάρθρωση χρέους. Σήμερα ο διεθνής οίκος είπε ότι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης έχει πιθανότητες 1 στις 3 και μάλιστα όπως είπε αναλυτής, για να επιτύχει μια αναδιάρθρωση θα πρέπει να ξεχάσουν οι πιστωτές 30%-70%.
Όλα αυτά και πληροφορίες που έρχονται σχετικά με αγορά χρέους από κάποιους… άγνωστους, μας βάζουν σε σκέψεις για πολύ ύποπτα παιχνίδια που παίζονται με το ελληνικό πρόβλημα.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

AYTOS EIMAI.mp4

ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ..."ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ" ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΕΛΗ...!!!



"ΑΝΑΣΤΟΛΗ" ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΗ και "ΑΝΑΣΤΟΛΗ" ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ...   

Αυτά βλέπει ο Άκης και δεν φοβάται κανένα.
Απειλεί δε, "Θεούς και δαίμονες", άν τολμήσουν να τον... αγγίξουν".!
Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο στον π. Υπουργό Τάσο Μαντέλη για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», τα έτη 2006 και 2007...
Μάλιστα δε, ο Μαντέλης, απαξίωσε το Δικαστήριο και δεν...καταδέχθηκε να παραστεί γιά να υποστηρίξει τον εαυτόν του.!!!
Ήταν προφανώς σιγουρότατος ότι δεν επρόκειτο να πάει φυλακή, μιά και την υπερασπισή του είχαν αναλάβει προφανώς "υψηλά κομματικά" ιστάμενοι που παίζουν τις Δικαστικές αποφάσεις στα... δάκτυλα.!"Μελετημένη" απόφαση, μιά και το όριο της ποινής των τριών ετών, δεν τον οδηγεί στην φυλακή και ας πρότεινε ο Εισαγγελέας 4 χρόνια...
Σιγά μη δικάσουν και τον Άκη γιά τα υποβρύχια, πού έχει πολύ περισσότερα γιά την..."γούνα" τους...!!!

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο πνευματικός κόσμος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!!!



  • Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος
  • Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο
Σεισμός σήμερα στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση», η οποία συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της ....χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.

Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:

Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και

Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.

Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.

Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.

Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.