Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Όσο υπάρχουμε εμείς, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει ελευθερία


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Στην πολιτική δεν υπάρχουν επιτήδειοι ουδέτεροι. Κι εν πάση περιπτώσει, ακόμη κι αν υπάρχουν, εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς. Πάντα διαλέγω πλευρά και παίζω μπουνιές. Και χρόνια τώρα ήμουν και θα είμαι στην ίδια πλευρά.
Παρακολούθησα την κωμωδία «Φεύγει ο Γιώργος που μένει, ο Πετσάλνικος κι η θυμωμένη Κομανέτσι». Παρακολούθησα βεβαίως και το ρεσιτάλ μαύρης προπαγάνδας της διαπλοκής εναντίον του Αντώνη και της ΝΔ. Έστησαν πολύωρα πάνελ, συζητούσαν ώρες με οργή, ζωντανές συνδέσεις, λοιδορίες, παρεμβάσεις νεκραναστημένων, για τους όρους που έθεσε ο Παπαδήμος στον Σαμαρά. Του απηύθυναν και νουθεσίες, όταν δεν τον χλεύαζαν. Νεοφιλελεύθερα μπάζα, όλη η φλωρούμπα με ανταύγειες, γνώμη και σολάριουμ, έβγαινε κι έκανε περισπούδαστες αναλύσεις με σαρδόνεια χαμόγελα ανοχής όταν άλλοι βρίζανε τον Σαμαρά.
Θα θυμίσω βέβαια, πριν λίγα χρόνια, το φοβερό ρεπορτάζ εφημερίδας για τα μούτρα που έκανε συνοφρυωμένος ο Ερντογάν κατά την συνάντηση του στην Αθήνα με τον Κ. Καραμανλή και τις αναλύσεις για την αποτυχία της επίσκεψης, η οποία όμως δεν ..έγινε, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή! Το φύλλο της εφημερίδας όμως κυκλοφόρησε, πριν πάρουν χαμπάρι οι φιλιππινέζες της παραπληροφόρησης. Φυσικά η εν λόγω δημοσιογραφάρα είναι από αυτούς που κάνουν αναλύσεις και κουνάνε το δάχτυλο και στο Σαμαρά και σε σας. Τον πήρε το μάτι μου και τώρα τον κυριούλη. Ποιανού του έπεσε η τσίπα από την τσέπη για να την βρουν αυτοί;
Μετέδιδαν μάλιστα ορισμένοι, πως ο Σαμαράς δέχτηκε τους όρους. Όπως όμως απεδείχθη και από την δήλωση Παπαδήμου, όροι δεν υπήρχαν! Το παραμύθι διακινήθηκε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ορισμένα φερέφωνα των γνωστών «επιχειρηματιών» με τον ένα πελάτη, το Κράτος. Μούφα, δηλαδή, «πέτσινο» το θέμα των πάνελ και των δελτίων, δύσοσμη λάσπη με το πηλοφόρι πούλαγαν οι ρεπατζούδες του Μόσιαλου. Άραγε, στα wikileaks του μέλλοντος θα δούμε, αν τα καλόπαιδα είχαν ενημερώσει και γι’ αυτές τις εκπομπές την Πρεσβεία, ΜΙΑ είναι η Πρεσβεία, όπως και για την εικόνα που «φιλοτέχνησαν» στον Σαμαρά; I wonder…

Τι έγινε λοιπόν, αδέρφια;
1. Ναι, θα προτιμούσα να επιμέναμε σκληρά και να γκρεμοτσακιζόταν ο απερίγραπτος τυχοδιώκτης, πριν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση και να πηγαίναμε σε εκλογές εντός μηνός.
2. Ναι, θεωρώ ότι η απειλή εξόδου από το Ευρώ ήταν χάρτινη. Δεν υπάρχει μηχανισμός, δεν προβλέπεται και θα έπρεπε να απαντήσουμε «αν το κάνετε, αν μας εξαναγκάσετε σε έξοδο οδηγώντας μας στη χρεωκοπία, αυτό σημαίνει αυτομάτως και μονομερή διαγραφή όλου του χρέους και πυροδότηση των CDS, με ότι αυτό συνεπάγεται». Γιατί, αδέρφια, αν χρωστάς δέκα χιλιάδες σε μια τράπεζα, είσαι κακομοίρης. Αν χρωστάς 400 δισεκατομμύρια, είσαστε συνέταιροι.
3. Ναι, θα προτιμούσα να μην μετέχουμε με κανένα πρόσωπο στην μεταβατική κυβέρνηση, να έχουμε την ελάχιστη δυνατή ταύτιση, να την ελέγχουμε αντιπολιτευτικά,  να τηρήσουμε την δημόσια δέσμευση μας για ψήφιση μόνο της δανειακής, εκεί που μας έφερε ο τυχοδιώκτης κωπηλάτης, να βάλουμε πλάτη για την εκταμίευση της 6ης δόσης και εκλογές.
Έχουμε και λέμε:
  1. Ο Αντώνης Σαμαράς, πείτε ότι θέλετε, όμως έριξε τον Γιώργο Παπανδρέου. Το καλοκαίρι του πήρε στο προφορικό την παραίτηση, μετά τον μάλωσε η μαμά του κι ο «μεταμφιεσμένος Έλληνας με την αμερικάνικη καρδιά» και κείνος την πήρε πίσω, λέγοντας και ψέματα για τα διαμειφθέντα. Τώρα, στα μισά της θητείας του, μετά την απίστευτη ξεφτίλα που έκανε στη χώρα και το τελεσίγραφο του Αντώνη, καταγράφηκε επιτέλους στα πρακτικά της Προεδρίας η δήλωση του, ότι δεν θα ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να αναλάβει ο κ. Παπαδήμος. Βέβαια, έχει γαντζωθεί στο λαιμό του ΠΑΣΟΚ και σας ορκίζομαι θα τους πάει στο 9%, αλλά σε ξένα νιτερέσα δεν ανακατεύομαι. Αποδείχθηκε πάντως ότι αυτός ο sui generis τύπος, μπορεί να έλκει μέρος της καταγωγής του από την μαγευτική και φλατ Μινεσότα, όμως έχει το πείσμα των διασήμων θεόρατων ημίονων του Μιζούρι. Σωστά λοιπόν ο Αντώνης εκτίμησε ότι δεν ήταν τόσο απλό, «στέλνω τελεσίγραφο κι αύριο αυτός φεύγει». Εκεί, πακτωμένος ο ποδηλάτης με την διαστημική γυαλούμπα. Έπρεπε Ο Αντώνης να κάνει, όπως έκανε, κι άλλα πράγματα κι ελιγμούς για να τον ξεπακτώσει και να χάσετε, ωρέ Έλληνες, το μπερκέτι που σας έλαχε για Πρωθυπουργός στην πιο δύσκολη στιγμή από το 1974. Για σκεφθείτε το, χάρις στον Αντώνη, χάσατε άλλα δύο (2) χρόνια πρωθυπουργίας ΓΑΠ. Ε;
  2. Εγώ, που το ΄χω και λίγο το φιλοπόλεμον στο αίμα μου, θα μπορούσα να αγνοήσω την ευθεία απειλή της εξόδου από το Ευρώ και να ανταπαντήσω, «τότε θα πάρετε ό,τι έδειχνε ο Καραϊσκάκης στον εχθρό σηκώνοντας την φουστανέλα», αλλά δεν είμαι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ένας από εσάς είμαι. Ο Αντώνης λοιπόν που είναι Αρχηγός της ΝΔ, ακόμη κι αν θεωρούσε την απειλή πιθανή μόνο κατά ποσοστό 10%, ως θεσμικός παράγοντας κι αυριανός Πρωθυπουργός, ήταν υποχρεωμένος να την λάβει σοβαρά υπ’ όψιν.
  3. Θα προτιμούσα να μην συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, γιατί θα πουν αυτό που ήδη λένε, ό,τι συγκυβερνούμε. Υποθέτω όμως ότι έπαιξαν ρόλο δυο πράγματα. Πρώτον αίτημα του νέου Πρωθυπουργού για όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνδρομή στο έργο του και δεύτερον, η άποψη να έχει κι η ΝΔ κάποια μάτια από μέσα σε όσα θα γίνονται σε αυτές τις εκατό ημέρες.
Ο Γιώργος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Ραγκούσης και τ’ άλλα καλά παιδιά, οι αρχιτέκτονες του ζόφου των δυο αυτών χρόνων,  θα θελήσουν να πουν «όλοι το ίδιο είμαστε». Ήδη το λένε κι από κοντά επιχαίρει ο τυχοδιώκτης των μαϊμού Δεκεμβριανών, νομίζοντας ότι τώρα που στα σαράντα ανακάλυψε το Έθνος και την Πατρίδα, ό,τι θα βρει κεντροδεξιούς πελάτες. Όταν έχεις στο βιογραφικό σου τις καταλήψεις σε..Λύκεια, καλά κρασιά.
Προσέξτε όμως κι αυτό. Η μεταπολιτευτική παράγκα, δυο μόλις μέρες αφού ορκίστηκε η μεταβατική κυβέρνηση των Εκατό Ημερών, βγάζει και δημοσκοπήσεις ότι ο κόσμος, λέει, δεν θέλει εκλογές στις 19/2. Θέλει, τάχα, να συνεχίσει να κυβερνά αυτός που ακόμη δεν κυβέρνησε! Σουρεαλιστικά πράγματα, που στόχο έχουν να κόψουν τον δρόμο του Σαμαρά για την εξουσία και να γίνουν και διάφορες βολικές διευθετήσεις. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να τις κάνουν. Θα σας πω τώρα μερικές κακές λέξεις: απλές, προνομιούχες, Blackrock κλπ. Αδυνατούν εκεί στην Εσπερία να καταλάβουν ότι δίνουν λεφτά, που οι τράπεζες μετά τα δίνουν στον Μπάμπη το Σουγιά, που ‘χει μπίζνες από μπετά και ΜΜΕ, μέχρι σκουπίδια. Θα επιληφθούν λοιπόν αρμοδίως…

Υπογραμμίζω λοιπόν:
Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού, με τρεις αποστολές, ήτοι δανειακή, εκταμίευση έκτης δόσης, εκλογές στις 19/2/2012. Οι δημοσκοπήσεις ποτέ δεν μπορούν να υποκασταστήσουν την βούληση του Λαού, ούτε να αποτυπώσουν αληθινά την δυσαρμονία της παρούσας Βουλής με το εκλογικό σώμα.
Η κυβέρνηση αυτή δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλυντήριο των ευθυνών του Παπανδρέου και των συνεργών της πολιτικής του για όσα έγιναν αυτά τα δυο χρόνια.
Ο κ. Παπαδήμος, δεν προέρχεται από παρθενογένεση, είναι χρόνια στον δημόσιο βίο. Σίγουρα όμως είναι ικανός κι έχει κύρος. Προέρχεται δε από ένα χώρο, όπου έχει μάθει να σηκώνει το τηλέφωνο κι η εντολή του να μεταδίδεται και να εκτελείται πάραυτα. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον την συνάντηση του με το δοβλέτι μας.
Τα συνωμοσιολογία περί Τριμερούς να τα λαμβάνετε σοβαρά υπ όψιν όσοι γουστάρετε Ελλοχίμ, θεωρίες για την Κούφια Γη και καλλικαντζάρους. Αν δεν επηρεάζεστε από τον Λιακόπουλο, τότε σημειώστε ότι η Τριμερής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα είδος παγκόσμιας «Αθηναϊκής Λέσχης», όπου πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι μαζεύονται και συζητούν άτυπα για μεγάλα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα.
Ο κ. Παπαδήμος λοιπόν κι η κυβέρνηση του των Εκατό Ημερών, εύχομαι να πετύχει στην υλοποίηση των τριών ειδικών σκοπών που έχει και πιστεύω, η παραπαίουσα διαπλοκή να μείνει με την όρεξη για παραβίαση της συμφωνίας  για άμεσες εκλογές. Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός δεν μπορώ καν να σκεφθώ ότι θα καταδεχθεί να παίξει το κύρος του και την αποστολή του μονά ζυγά για να κάνει χάρες σε αυτούς που σε λίγο μπορεί να μην υπάρχουν.
Ο Αντώνης ούτε «συστημικός», ούτε «μνημονιακός» έγινε. Οι αποφάσεις του, συμφωνείτε με αυτές ή όχι, ήταν πράξη αυτοθυσίας εν όψει άμεσου εθνικού κινδύνου κι όχι πράξη υποταγής.
Νέα μέτρα θα ‘ρθουν προς συζήτηση με το πολυετές. Ποιος θέλετε να το διαπραγματευθεί; Ποιον ξέρετε που να έχει πει βροντερά όχι στη ζωή του και να είναι ικανός; Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές κι απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας να κάτσει ως εκπρόσωπος μας ο Αντώνης Σαμαράς.
Όσοι λοιπόν θυμώσατε κι όσοι προβληματισθήκατε, όπως κι εγώ, με όσα έγιναν, γιατί τα θέλετε όλα και τα θέλετε τώρα, κάνετε ένα βήμα πίσω, κοιτάξτε την μεγάλη εικόνα και μην υποστέλλετε την Σημαία. Εμμονή στην Αποστολή και το βλέμμα πάντα στο στόχο.
Αδέρφια, όσο υπάρχουμε εμείς, εσείς όλοι, έχει μαγιά η Πατρίδα να ζυμώνει Ελευθερία…

Παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόνι. Ετοιμάζουν τραπεζίτη στη θέση του ;;;;


Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να πανηγυρίσουν την αποχώρησή του από την εξουσία.
Ο Μπερλουσκόνι μετέβη νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, την παράιτησή του.
Είχε προηγηθεί η έγκριση του πακέτου οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την ιταλική Βουλή, η οποία άνοιξε το δρόμο για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

ΒΙΝΤΕΟ: Oι ANONYMOUS θα δημοσιεύσουν αστυνομικές ταυτότητες «κουκουλοφόρων»


ΒΙΝΤΕΟ: Oι ANONYMOUS θα δημοσιεύσουν αστυνομικές ταυτότητες «κουκουλοφόρων»Οι Αnonymous ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεση τους μια μεγάλη λίστα από αστυνομικές ταυτότητες «κουκουλοφόρων»

Το βίντεο που ακολουθεί έχει σταλεί από την Αμερική και έχει ήδη δημοσιευθεί στους Anonymous της Γαλλίας, της Σουηδίας και σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ενημέρωσης των Anonymous με σκοπό τον συντονισμό τους στη νέα επιχείρηση «Οperation Greece» με μεγάλο θύμα, αυτή τη φορά, την Ελληνική Αστυνομία.
Δείτε το βίντεο των Anonymous και διαβάστε το μήνυμα τους:



Πάνος Καμμένος : Εγώ Χούντα δεν ψηφίζω


Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο γαλάζιος βουλευτής Πάνος Καμμένος.
«Εγώ χούντα δεν ψηφίζω» δηλώνει στη Realnews, ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ένα ακόμη πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ
που όσο περνούν οι ώρες τόσο φουντώνουν οι
αντιδράσεις από βουλευτές και στελέχη, για τη συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μεταβατική κυβέρνηση.

Σκοπός είναι να κερδηθεί ο πόλεμος και όχι να πέσουμε μαχόμενοι


Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα μετά την τορπίλη του Γ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, έφεραν το ελληνικό πολιτικό σύστημα στα όριά του. Κεντρικό πρόσωπο της περιδίνησης στον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας της ελληνικής χρεοκοπίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Η κίνησή του να στηρίξει τελικά μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο , πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων.
Στο εσωτερικό της παράταξης πολλοί είναι εκείνοι που απογοητεύτηκαν, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή αποτέλεσε υπαναχώρηση από την αταλάντευτη αντιμνημονιακή θέση την οποία είχε οικοδομήσει τα δύο τελευταία χρόνια. Πολλοί νεοδημοκράτες αλλά και άλλοι που τον υποστήριξαν σθεναρά, εμφορούμενοι έναν αγνό πατριωτισμό (εδραζόμενο σε τι θεμέλια άραγε;), πληγώθηκαν.
Στην αντίπερα όχθη, το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις της διαπλοκής εκμεταλλευόμενες τη συγκυρία και ”ξεχνώντας” τις ολέθριες συνέπειες της μέχρι τώρα πολιτικής τους συμπεριφοράς, δεν έχασαν την ευκαιρία να τοποθετήσουν στο κάδρο της “συνευθύνης” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης για να πετάξουν από πάνω τους λίγο από το Μνημονιακό Άγος. Η Λερναία Ύδρα των τηλεοπτικών διαύλων εχθές εξαπέλυε μύδρους εναντίον του Σαμαρά μέχρι να συνεναίσει. Τα μεγάλα κανάλια τον εγκαλούσαν για ολιγωρία ενώ τα πιο μικρά υπερπατριωτικά τα οποία τον εγκαλούσαν για υποταγή.
Οι μεγάλες δυνάμεις εξ Εσπερίας, δηλαδή η Γερμανία, μόλις ανοίχτηκε μια χαραμάδα αποδοχής της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, εφάρμοσαν μέχρι κεραίας τα λόγια του Περικλή στους Αθηναίους για το περίφημο Μεγαρικό Ψήφισμα:
Κανείς όμως από σας ας μη νομίσει ότι ο πόλεμος θα γίνει  για ασήμαντη αφορμή , αν θέλαμε να αρνηθούμε ν’ ανακαλέσουμε το περί Μεγαρέων Ψήφισμα, στο οποίον φαίνονται ότι αποδίδουν τόσην σπουδαιότητα, ώστε ισχυρίζονται ότι αν αυτό ανακληθεί, ο πόλεμος θ’ αποσοβηθεί. Ούτε πρέπει ν’ αφήσετε να υφίσταται στη συνείδησή σας η μομφή ότι πολεμήσατε για ασήμαντη αιτία, γιατί το ασήμαντο αυτό αποτελεί την λυδία λίθο, για την εξακρίβωση και τη δοκιμασία των προθέσεών σας. Επειδή, εάν υποχωρήσετε απέναντι τους, θα βρεθείτε ενώπιον νέας και επαχθεστέρας απαιτήσεως, γιατί θα νομίσουν ότι και σε τούτο θα υποκύψετε εξαιτίας του φόβου. Ενώ, αν αρνηθείτε αποφασιστικά, θα τους δώσετε να καταλάβουν καθαρά ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται απέναντι σας ως ίσοι προς ίσους μάλλον.
Με  ιταμό τρόπο απαίτησαν την έγγραφη αποδοχή των επαχθών όρων που συνοδεύουν την εν λόγω συμφωνία από την αντιπολίτευση ενώ διαδίδουν παντού ότι δεν υπάρχει τίποτε προς διαπραγμάτευση. Λειτουργώντας με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι Αθηναίοι στρατηγοί στη Μήλο το 415 π.Χ που έλεγαν τα εξής:
«Έχουμε  την απαίτηση να επιδιώξουμε πιο πολύ να επιτύχουμε τα δυνατά από όσα κι οι δυο μας αληθινά έχουμε στο νου μας, αφού ξέρετε και ξέρουμε ότι κατά την κρίση των ανθρώπων το δίκαιο λογαριάζεται  όταν υπάρχει ίση δύναμη για την επιβολή του κι ότι,  όταν αυτό δε συμβαίνειοι δυνατοί κάνουν ό,τι τους επιτρέπει  η δύναμή τους κι οι αδύναμοι υποχωρούν κι αποδέχονται.»
Φυσικά η θέση του Αντώνη Σαμαρά ήταν και είναι εξαιρετικά δύσκολη. Για πολλούς ήταν η ευκαιρία που περίμεναν για να τον τσαλακώσουν. Όσοι είναι προκατειλημμένοι εναντίον ξεσπάθωσαν. Μα κι αν συνέχιζε να λέει όχι χωρίς να λογαριάσει τις συνέπειες, αυτοί οι ίδιοι θα τον εγκαλούσαν ότι οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός.
Όσοι είναι πληγωμένοι από την “υπαναχώρηση” ενθυμούμενοι Μαραθώνες και Θερμοπύλες, ξεχνούν αθέλητα τη δεινή διαπραγματευτική θέση της χώρας αλλά και την πραγματική νοοτροπία μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί:
«Η ελπίδα,  παρηγοριά την ώρα του  κινδύνου, όσους την έχουν από περίσσια δύναμη κι αν τους βλάψει δεν τους καταστρέφει. Όσοι όμως, στηριγμένοι πάνω της, τα παίζουν όλα για όλα, (γιατί απ’ τη φύση της είναι σπάταλη), μονάχα όταν αποτύχουν τη γνωρίζουν, όταν πια, για κείνον που έκαμε τη γνωριμία της, δεν έχει τίποτε για να το προφυλάξει απ’ αυτήν. Αυτό σεις, αδύναμοι και που η τύχη σας κρίνεται από μια μονάχα κλίση της ζυγαριάς, μη θελήσετε να το πάθετε ούτε να μοιάσετε τους πολλούς που, ενώ μπορούν ακόμη να σωθούν με ανθρώπινα μέσα, όταν τους βρουν οι συμφορές και τους εγκαταλείψουν οι βέβαιες ελπίδες, καταφεύγουν στις αβέβαιες ελπίδες, τη μαντική και τους χρησμούς και όσα άλλα τέτοια, με τις ελπίδες που δίνουν  φέρνουν στην καταστροφή.»
Όσο δε για τους ισχυρούς φίλους και συμμάχους από το Βερολίνο, ας θυμηθούν τι ολέθρια αποτελέσματα προκάλεσε στη χώρα τους η ταπεινωτική συνθήκη των Βερσαλλιών και ας αναλογιστούν ότι οι υπερόπτες και αλαζονικοί Αθηναίοι μπορεί να δήωσαν τη Μήλο αλλά συνετρίβησαν λίγο αργότερα στη Σικελία, δίνοντας τέλος στο όραμά τους για μια Μεσογειακή Ηγεμονία.
Προσωπικά, δεν μπορώ να κρίνω ακόμα τη στάση του προέδρου. Δεν γνωρίζω, όπως όλοι μας άλλωστε, τις κρυφές λεπτομέρειες των διλημμάτων στα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος.  Η αλήθεια είναι ότι δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του όπως και πολλοί από τους φωνασκούντες  μικρούς πρωθυπουργούς του διαδικτύου και των καφενείων. Αλλά εγώ δε φιλοδοξώ να ηγηθώ της χώρας. Το θυμικό μου ενοχλείται από το ενδεχόμενο απώλειας της εθνικής αξιοπρέπειας. Ενοχλείται που δεν υπάρχουν αντιδράσεις στις προσβλητικές αξιώσεις των ισχυρών. Θυμώνω που τσαλαπατιέται η πατρίδα μου. Αλλά ξέρω ότι το τσαλάκωμα έγινε πρώτα στο εσωτερικό της πατρίδας. Και δε συμμαζεύεται ο ηδονιστικός τρόπος του ζειν, η λατρεία του αυτοειδώλου  και ο συβαριτισμός που διέβρωσαν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τριάντα χρόνια, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όμως οι χώρες δεν κυβερνώνται με το θυμικό.
Εν κατακλείδι, αν με ρωτήσετε, προτιμώ να είμαι φτωχός και αξιοπρεπής αφού:  δε θεωρείται ντροπή να ομολογήσει κανείς πως είναι φτωχός, αλλά χειρότερη ντροπή είναι να μην προσπαθήσει να ξεφύγει τη φτώχεια του. Όμως από το να κείμαι υπερήφανα νεκρός στα χαρακώματα, αλλά νεκρός, προτιμώ τη μάχη του αντάρτικου αλλά ζωντανός. Και οι εκστρατείς δεν είναι όλες γεμάτες με νίκες, αλλά και με αναδιπλώσεις. Σκοπός είναι να κερδηθεί ο πόλεμος και όχι να πέσουμε μαχόμενοι. Οι ηρωισμοί (των άλλων) που γίνονται τραγούδια και αφορμή για παρελάσεις, είναι το άλλοθι των δειλών και των βολεμένων.
Εγώ έτσι έμαθα αλλά δεν ξέρω αν αυτή είναι η άποψη των πολλών…
Κανείς Θεός δε θα μας βοηθήσει και κανείς πολιτικός δε θα μας «σώσει» αν δεν αποφασίσουμε εμείς τι πραγματικά θέλουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτό.
Κλείνοντας, θα ήθελα να θυμίσω κάτι που έλεγε ο Σωκράτης σε σχέση με το πως αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα και ποια ΕΙΝΑΙ η πραγματικότητα.
«Όποιος όμως έχει νου, θα αναλογιστεί ότι δύο ειδών είναι οι συγχύσεις που συμβαίνουν στα μάτια και δύο ειδών οι αιτίες στις οποίες οφείλονται, ανάλογα με το αν περνάει κανείς από το φως στο σκοτάδι ή από το σκοτάδι στο φως. Και θεωρώντας ότι ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και με την ψυχή, όποτε θα βλέπει κάποια ψυχή να τα ‘χει χαμένα και να μην μπορεί να διακρίνει κάτι, αυτός δεν θα βάζει τα γέλια, ασυλλόγιστα, αλλά θα προσπαθεί να διαπιστώσει τι από τα δύο συμβαίνει: Είναι άραγε τυφλωμένη επειδή έχοντας έλθει από μια ζωή φωτεινότερη δεν είναι συνηθισμένη στο σκοτάδι ή, αντιθέτως, επειδή προχωράει από την περισσή αμάθεια σε μια περιοχή φωτεινότερη, κάτι πιο λαμπερό έχει πλημμυρίσει τα μάτια της με εκτυφλωτικό φως; Κι έτσι τη μια ψυχή θα την καλοτυχίσει για το πάθημά της και για τον τρόπο της ζωής της, ενώ για την άλλη θα αισθανθεί λύπη, κι αν θα ‘δειχνε τη διάθεση να την περιγελάσει, το γέλιο του αυτό θα ήταν λιγότερο καταγέλαστο απ’ ότι το γέλιο για εκείνη που έχει φθάσει εδώ από ψηλά, από το φως».
Προς το παρόν, βρισκόμαστε μέσα στη σπηλιά κυνηγώντας σκιές και ακροβατούμε στο κενό.
Γιάννης Φαίλτωρ
(Τα αποσπάσματα είναι από το την Ιστορία του Θουκυδίδη, και από την Πολιτεία του Πλάτωνος)

Ποιά συναίνεση και παραμύθια; Αλλάζουν οι Πασόκοι;


Οι άνθρωποι έχουν διαβρωθεί τόσο πολύ από το κομματικό μίσος και έχουν επενδύσει τόσα πολλά στα κομματικά στεγανά, που τίποτε δεν μπορεί να τους αλλάξει. Άλλωστε επιβιώνουν από τη διατήρηση των κομματικών στρατών και του κομματοσκυλισμού, που συντηρούν με αυτή την εμετική κομματική γλώσσα που απευθύνεται σε τελείως ανεγκέφαλα ζώα με τη μορφή ανθρώπου.
Μία μέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δείτε ανακοίνωση που έστειλε ο άρχοντας του κομματικού μίσους Μιχάλης Καρχιμάκης, στον τύπο (και σε εκατομμύρια e-mails):

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ (σσΟ: καλά του έκαναν, εννοείται).
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την απόφαση προφυλάκισης του στελέχους της ΝΔ και πρώην προέδρου του Ταμείου Σύνταξης Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) για την υπόθεση της μίζας 1,8 εκ ευρώ του δομημένου ομολόγου του Ταμείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, μέσω των οποίων λεηλατήθηκαν τα χρήματα των Ταμείων, δηλαδή οι κόποι εργαζομένων και συνταξιούχων φέρει τη σφραγίδα της, θλιβερής για τον τόπο, δεξιάς διακυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Σαμαρά.
Ο καταλογισμός ευθυνών είναι απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση της Δικαιοσύνης.
Οφείλω να επισημάνω, γιατί δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο: οι άνθρωποι της φαύλης Δεξιάς, που κατηγορούνται για την λεηλασία των Ταμείων και πέρασαν αυτές τις μέρες την πόρτα της φυλακής, είναι οι ίδιοι που αρθρογραφώντας σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα που στηρίζουν τον κ. Σαμαρά, ελεεινολογούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Είναι οι άνθρωποι που συνελήφθησαν με αποδεδειγμένη κατ αρχήν μίζα από τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,8 εκ ευρώ και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με την ανοχή κάποιων της Δικαιοσύνης, που οφείλει να ερευνήσει σε βάθος και να καταλογίσει σε όλους τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου τις ευθύνες που τους αναλογούν και που επιτέλους αποφάσισε, έστω και μετά από τις αναφορές μας, να κινηθεί στη λογική της εφαρμογής του νόμου και της απαίτησης της κοινωνίας για τιμωρία όσων λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
……………
ε, όχι ρε Καρχιμάκη! Πάει πολύ να τολμάς εσύ, ο γραμματέας της πιό δεξιάς κυβέρνησης που είχε ποτέ αυτός ο τόπος για “δεξιά”. Εσύ είσαι η δεξιά. Εσύ είσαι ο ορισμός της δεξιάς. Δεξιά=ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ=δεξιά.. Δεν υπάρχει τίποτε πιό δεξιό από το ΠΑΣΟΚ. Στα λεξικά στη λέξη “δεξιά” έχουν φωτογραφία του ΠΑΣΟΚ. Το “δεξιό” ΠΑΣΟΚ έχει την αποκλειστικότητα του όρου. Έ, όχι κι εσύ, ο πιό συνεπής δεξιός που γέννησε ποτέ ο τόπος να αποκηρρύσεις το όνομά σου. Εσύ, είσαι ο δεξιός. Ο Παπανδρέου είναι η δεξιά. Δεξιά είναι Παπανδρεϊσμός. Δεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι η δεξιά. Δεν υπάρχει καμία άλλη δεξιά στην Ελλάδα, πλην του ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ=δεξιά, δεξιά=ΠΑΣΟΚ.
Άντε, αρκετά με το παραμύθι σας παλιοδεξιοί του ΠΑΣΟΚ. Μας ζαλίσατε το δεξί…
Ε, όχι να πιστεύεις ότι θα ξεχάσουμε πόσο δεξιοί υπήρξατε ! Άρχοντες, θεμελιωτές, ιδρυτές και ταγοί της δεξιάς είστε.
Ε, όχι να πιστεύεις ότι θα ξεχάσουμε ότι
“δεξιά”=ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ=”δεξιά”
Ε, όχι και να νομίζεις ότι το 2011 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τσιμπάνε σε τέτοιες μαλακίες περί “φαύλης δεξιάς”. Φαύλης ΝΔ, ναι, να το δεχθούμε, αλλά όχι και εσύ, ο ορισμός του δεξιού, ο εκπρόσωπος της πιό δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος να νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε με τέτοια παλαιοκομματικά τσιτάτα….
φωτό από το Citypress

Την κατάρρευση του ΠαΣοΚ, στο 11,9%, δείχνει Gallop της MRB



Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της MRBπου δημοσιεύει αύριο η «Real News». 
Η έρευνα που διενεργήθηκε σε μια «καυτή» για τα κόμματα βδομάδα, αποτυπώνει σημαντικές αλλαγές στις τάσεις της κοινής γνώμης. 
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση "καταρρέει το ΠΑΣΟΚ" καθώς το 11,9 % των πολιτών δηλώνει ότι θα το ψήφιζε, έναντι 18,6% στις 4 Σεπτεμβρίου. 
Διαπιστώνεται και...
υποχώρηση της ΝΔ 1,9% από την προηγούμενη μέτρηση, καθώς το 21,8% των ερωτηθέντων επιλέγει το κόμμα του Α. Σαμαρά.
Παράλληλα καταγράφεται και αλλαγή σκηνικού καθώς το 68% των Ελλήνων θεωρεί ότι μόνο με κυβερνήσεις συνασπισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. 

Πως κρίνουν οι πολίτες την Μεταβατική Κυβέρνηση 
Πιο ασφαλής για τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη αισθάνεται η πλειοψηφία των πολιτών μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση τηςΚάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

Όσον αφορά στα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο.

Ένα ποσοστό 1,9% απάντησε ότι το συναίσθημα που του δημιουργήθηκε ήταν λύπη και μόλις το 1,1% χαρά.

Αντιθέτως, σχεδόν ο ένας στους δύο Έλληνες αισθανόταν οργή, ανασφάλεια και απαισιοδοξία στην περίοδο πολιτικής κρίσης μετά την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, το 40,9% απάντησε οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και ένα μικρό ποσοστό (0,8%) χαρά.

Ένα ποσοστό 78,6% αισθάνεται τώρα περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% αισθάνεται το αντίθετο.

Με συντριπτική, επίσης, πλειοψηφία οι πολίτες επιδοκιμάζουν την τοποθέτηση Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».

Η επιδοκιμασία για τον σχηματισμό μίας τέτοιας κυβέρνησης φαίνεται και από το γεγονός ότι το 63,4% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4% των πολιτών. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: «ΘΛΙΒΕΡΗ» ΠΑΡΑΔΟΣΗ και ΠΑΡΑΛΑΒΗ...!!!



ΕΦΥΓΕ Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ», ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΣΥΜΦΟΡΑ»… ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ και ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...!!!

Αν έπρεπε –και γιατί;;;--να απολογηθεί ο Καραμανλής όπως ζητούσε επίμονα το κόμμα τού Γιώργου και τα προσκείμενα σε αυτόν Μ.Μ.Ε.., τότε για τον θλιβερό «εγκληματία» και αποτυχημένο Πρωθυπουργό, πού μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και παρέδωσε στον Παπαδήμο, τι πρέπει να ζητήσουμε;;;
Θέλουμε να διατηρούμε ελπίδες ότι η απόφαση Σαμαρά να υποχρεώσει τον Αβραμόπουλο σε παραίτηση από Βουλευτής δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα πολιτικο συμβολισμό…
Παράγει και νομικά αποτελέσματα διότι:
Έφ’ όσον δεν συμμετέχει η Ν.Δ. στην νέα Κυβέρνηση με Βουλευτές, σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτοδικαίως η συμμετοχή δεν αποτελεί Συγκυβέρνηση…
Με επίσης παράγωγο αποτέλεσμα να μην απενοχοποιεί την Κυβέρνηση Πασοκ(όπως θα συνέβαινε αν συγκυβερνούσε) και κυρίως τον Πρωθυπουργό για τα «πεπραγμένα» του, αρχής γενομένης με το Μνημόνιο…!!!
Έτσι αν και δεν ζήτησε τουλάχιστον συγνώμη ο Γιώργος, να υπάρχει η δυνατότητα να απολογηθεί «αρμοδίως»και στο όνομα του Ελληνικού λαού να εκδοθεί, η δίκαιη ετυμηγορία του…

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εκτροπή! Νέα μέτρα και καμία αναφορά για εκλογές!!!


Τα πήρε όλα ο Παπαδήμος. Πέρασαν και οι τρεις όροι του και όπως μας ενημέρωσε η προεδρία της Δημοκρατίας, το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές!!! Η ΝΔ δεν έλεγε πως δεν συναινεί σε νέα μέτρα; Διότι “εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται... με την...
υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου;» σημαίνει νέα μέτρα. Επίσης εντύπωση προκαλεί η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς για το χρόνο των εκλογών. Αν αυτό δεν διευκρινιστεί άμεσα τότε θα έχουμε πολιτική και δημοκρατική εκτροπή. Ο λαός δεν ψήφισε κανένα Παπαδήμο να τον κυβερνήσει!
www.kentrinews.gr
epanastasi-gr

Αυτήν την σύμβαση (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;;


Προσέξτε τώρα τι γίνεται…
Η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF.
15. MISCELLANEOUS
(1) If any one or more of the provisions contained in this Agreement should be or become fully or in part invalid, illegal or unenforceable in any respect under any applicable law, the validity, legality and enforceability of the remaining provisions contained in this Agreement shall not be affected or impaired thereby. Provisions which are fully or in part invalid, illegal or unenforceable shall be interpreted and thus implemented according to the spirit and purpose of this Agreement.
(2) The Preamble to this Agreement forms an integral part of this Agreement.
(3)Each of the Parties hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets or revenues, from legal proceedings in relation to this Agreement including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest, detention or injunction prior to judgment, and from any form of execution and enforcement against it, its assets or revenues after judgment to the extent not prohibited by mandatory law.
Και στα ελληνικά:
Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
 
Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;
Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!
Δείτε τώρα τι γράφει η επόμενη παράγραφος του EFSF
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο…
16.GOVERNING LAW AND JURISDICTION
(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.
(2) Any dispute arising from or in the context of this Agreement shall be settled amicably. In the absence of such amicable agreement, the euro-area Member States agree that to the extent it constitutes a dispute between them only, it shall be submitted to the exclusive jurisdiction of the Court of Justice of the European Union. To the extent there is a dispute between one or more euroarea Member States and EFSF, the Parties agree to submit the dispute to the exclusive jurisdiction of the Courts of the Grand Duchy of Luxembourg.
Η δανειακή σύμβαση, η ταφόπλακα της εθνικής μας κυριαρχίας σας θυμίζουμε ότι δεν πέρασε ποτέ από την Βουλή…Απλά την είχαν επισυνάψει σαν συνημμένο !!
Όμως την σύμβαση EFSF την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία..
Για αυτό ο Βενιζέλος προσπαθούσε να μην χρεωθεί μόνος την όλη ιστορία και να νομιμοποιήσει τόσο την δανειακή, την συμφωνία EFSF, όσο και την νέα σύμβαση δανεισμού.
Συνταγματολόγος είναι, φιλόδοξος είναι και για αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της νέας σύμβασης.
Διαβάστε το κείμενο της συμφωνίας EFSF