Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα - Πληροφορίες ότι βρέθηκαν και Έλληνες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ


H Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) στην Κύπρο βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκάλυψη ομαδικού τάφου στα κατεχόμενα στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν θαφτεί δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί στις μάχες της Λευκωσίας το 1974 και βρίσκονται στο κατάλογο αγνοουμένων.
Σύμφωνα με τη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει ενημερώσει πως διαθέτει σοβαρές ενδείξεις ότι σε περιοχή δίπλα από τις τουρκοκυπριακές φυλακές στα κατεχόμενα ετάφησαν μαζικά Ελληνοκύπριοι που έπεσαν στις μάχες των περιοχών Καϊμακλίου, Τράχωνα και Ομορφίτας.
 

Εικάζεται ότι πρόκειται για τις σορούς οι οποίες, σύμφωνα με την Τουρκία, επιχειρήθηκε να παραδοθούν στην ελληνοκυπριακή πλευρά τις μέρες του πολέμου με δύο φορτηγά αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και Έλληνες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ που σκοτώθηκαν στη Λευκωσία και επίσης θεωρούνται αγνοούμενοι.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με την τουρκοκυπριακή πλευρά να ζητά και την επανεκταφή των δολοφονηθέντων 126 Τουρκοκυπρίων αμάχων από Ελληνοκύπριους στις κοινότητες Αλόα, Σανταλάρι και Μαράθα, για τους οποίους έχει ακριβή στοιχεία.
Τμήμα ειδήσεων defence

Παγκόσμια οργή! Η Τουρκία αποκαλύφθηκε ότι στηρίζει Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα

Παγκόσμια οργή! Η Τουρκία αποκαλύφθηκε ότι στηρίζει Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα
Το πρακτορείο Reuters  μεταδίδει παγκοσμίως ότι η Τουρκία υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.
Να σημειώσουμε εδώ ότι όλο αυτόν τον χρόνο έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν ότι το τουρκικό κράτος εξοπλίζει και υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Όμως μια «περίεργη» σιωπή κάλυπτε το καθεστώς Ερντογάν και μόνο σποραδικά κάποια δημοσιεύματα έπαιζαν στον δυτικό Τύπο. Για την ελληνική δημοσιογραφία ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα, η αμάθεια και η ημιμάθεια δεν «επιτρέπει» στις ειδήσεις να φτάνουν στο ελληνικό κοινό.
is-turkey

10 Οκτωβρίου 2014: Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο από τους δρόμους της Τουρκίας αποτελούν ακόμα μια αδιάσειστη απόδειξη της συνεργασίας του τουρκικού κράτους με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως βλέπετε μπροστά ακριβώς από τις διμοιρίες των τουρκικών ΜΑΤ που φυλάνε τράπεζα, για να μην της επιτεθούν Κούρδοι διαδηλωτές, άντρες με μαύρα μπλουζάκια με το σήμα του Ισλαμικού Κράτους κάνουν τις «συνεννοήσεις» πώς θα χτυπηθεί η διαδήλωση με άνδρες της τουρκικής ασφάλειας (φοράνε πολιτικά και μαύρα κράνη).

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters, οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας βοήθησαν να διανεμηθούν όπλα σε τμήματα της Συρίας που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014. Το Reuters στηρίζεται στην έρευνα Τούρκου εισαγγελέα και στις καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο αξιωματικοί της Χωροφυλακής.
Οι μαρτυρίες αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, η οποία αρνείται ότι έστειλε όπλα στους τζιχαντιστές και υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος ως «μακρύ χέρι» των μεγαλοϊδεατισμών του Ερντογάν για αναβίωση του χαλιφάτου, δηλαδή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (δόγμα Νταβούτογλου).
Η Άγκυρα, παρά τα βίντεο και τις φωτογραφίες, τις επώνυμες μαρτυρίες και καταθέσεις, αρνείται ότι εξοπλίζει τους τζιχαντιστές, αυτό που έχουμε πολλές φορές καταγγείλει μέσα από το Tribune ως «πουλάει τρέλα η Τουρκία».

1 Οκτωβρίου 2014: Οι Κούρδοι σε όλη τη διάρκεια της πολιορκίας της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος «φώναζαν» ότι οι τζιχαντιστές που πολιορκούσαν την κουρδική πόλη είχαν έρθει με τρένο της Τουρκίας στα σύνορα και πέρασαν με την βοήθεια των Τούρκων στην Συρία. Φωτογραφίες και βίντεο από τουρκικό πέρασμα στα σύνορα απέδειξαν ότι οι Κούρδοι έλεγαν την αλήθεια. Δείτε τις εικόνες που είχαμε δημοσιεύσει την 1η Οκτωβρίου του 2014:

tourkoi-1
Οι μαρτυρίες από αξιωματικούς της Χωροφυλακής σε δικαστικά έγγραφα που είδε το Reuters αναφέρουν ότι τμήματα πυραύλων, πυρομαχικά και τμήματα βλημάτων όλμου μεταφέρθηκαν με φορτηγά που συνοδεύονταν από αξιωματούχους των τουρκικών μυστικών πληροφοριών MIT πριν από έναν και πλέον χρόνο προς τμήματα της Συρίας που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.
Τέσσερα φορτηγά στην επαρχία των Αδάνων (νότια) ερευνήθηκαν από την αστυνομία και τη Χωροφυλακή, ένα τον Νοέμβριο του 2013 και άλλα τρία τον Ιανουάριο του 2014 με εντολή των εισαγγελέων στη βάση πληροφοριών ότι μετέφεραν όπλα, σύμφωνα με την κατάθεση ενός από τους εισαγγελείς, που και οι ίδιοι τώρα περιμένουν να δικαστούν.
Ενώ το πρώτο φορτηγό κατασχέθηκε, στα άλλα τρία επιτράπηκε να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους όταν οι αξιωματούχοι της MIT, που συνόδευαν το φορτίο, διατύπωσαν απειλές εναντίον της αστυνομίας και προέβαλαν αντίσταση στην έρευνα, σύμφωνα με τη μαρτυρία και την έκθεση του εισαγγελέα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τα τρία φορτηγά, που η αστυνομία σταμάτησε στις 19 Ιανουάριου, ανήκαν στη MIT και πως μετέφεραν βοήθεια.
«Η έρευνά μας δείχνει πως ορισμένοι κρατικοί αξιωματούχοι βοήθησαν αυτούς τους ανθρώπους να παραδώσουν τα φορτία», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Reuters στις 4 Μαΐου στα Άδανα ο Οζκάν Σισμάν, ο οποίος παρήγγειλε την έρευνα του πρώτου φορτηγού στις 7 Νοεμβρίου του 2013 έπειτα από μία πληροφορία ότι μετέφερε όπλα παράνομα.
Τόσο ο Σισμάν όσο και ο Τακτσί έχουν συλληφθεί με εντολή κρατικών εισαγγελέων και αντιμετωπίζουν προσωρινές κατηγορίες για διεξαγωγή παράνομης έρευνας, ενόψει της απαγγελίας ενός πλήρους κατηγορητηρίου.

26 Σεπτεμβρίου 2014: Το κουρδικό TV MED NUÇE μετέδωσε βίντεο στο οποίο αποκαλύπτεται η υποστήριξη του ισλαμιστικού καθεστώτος της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος. Το βίντεο είναι τραβηγμένο στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, στο συνοριακό πέρασμα της Jarablus και δείχνει φορτηγά που κουβαλάνε τουρκικά τανκς να περνάνε τα σύνορα και να κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. Το εντυπωσιακό είναι, όπως ίσως θα προσέξατε στο βίντεο, ότι τα φορτηγά που κουβαλάνε τα τανκς περνάνε από φυλάκιο στο οποίο κυματίζει η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:


Στο αίτημα για τη σύλληψη του Σισμάν, που εξέδωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) και το οποίο έχει δει επίσης το Reuters, ο τελευταίος κατηγορείται για αποκάλυψη κρατικών απορρήτων και σπίλωση της κυβέρνησης επειδή την φέρει να παρέχει βοήθεια σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Σισμάν και ο Τακτσί αρνούνται τις κατηγορίες.
«Δεν είναι δυνατό να εξηγηθεί αυτή η διαδικασία, η οποία έχει μετατραπεί σε πλήρη σφαγιασμό του νόμου», δήλωσε στο Reuters ο Αλπ Ντεγκέρ Τανριβερντί, συνήγορος τόσο του Τακτσί όσο και του Σισμάν. «Κάτι που αποτελεί έγκλημα δεν είναι δυνατό να αποτελεί κρατικό απόρρητο».
Περισσότεροι από 30 αξιωματικοί της Χωροφυλακής που ενεπλάκησαν στην προσπάθεια έρευνας την 1η Ιανουαρίου και στα γεγονότα της 19ης Ιανουαρίου αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες όπως στρατιωτική κατασκοπία και απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, σύμφωνα με έγγραφο δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης που φέρει ημερομηνία του Απριλίου του 2015.
Αξιωματούχος από το γραφείο του Ερντογάν δήλωσε πως ο Ερντογάν κατέστησε σαφή τη θέση του στο ζήτημα. Πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters, αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω. Δεν ήταν δυνατή η άμεση πρόσβαση σε αξιωματούχους της MIT.
«Θέλω να επαναλάβω την επίσημη θέση μας εδώ, η οποία έχει διατυπωθεί ξανά και ξανά αφότου ξεκίνησε αυτή η κρίση από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών μας, ότι η Τουρκία δεν έστειλε ποτέ όπλα σε οποιαδήποτε οργάνωση στη Συρία», δήλωσε την Τετάρτη σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.
erdogan-isil

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλιέται, αγκαλιάζεται, με ισλαμιστή τρομοκράτη που πολέμησε αρχικά στη Λιβύη και μετά εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι εισαγγελείς δεν είχαν καμία εξουσία να ελέγξουν οχήματα της MIT και αποτελούν μέρος αυτού που αποκαλεί «παράλληλο κράτος» το οποίο έχουν στήσει οι πολιτικοί του εχθροί με σκοπό να δυσφημίσουν την κυβέρνηση.
«Ποιοι ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να σταματήσουν φορτηγά της MIT στα Άδανα ενώ προσπαθούσαμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους;» είχε πει ο Ερντογάν σε μία τηλεοπτική συνέντευξη τον περασμένο Αύγουστο.
«Παράλληλο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και παράλληλο σύστημα ασφαλείας… Ο εισαγγελέας πηδάει πάνω στο φορτηγό και κάνει έρευνα. Δεν μπορείτε να ερευνάτε ένα φορτηγό της MIT, δεν έχετε την εξουσία».
Ένας από τους οδηγούς των φορτηγών, ο Μουράτ Κισλακτσί, φέρεται πως δήλωσε ότι το φορτίο που μετέφερε στις 19 Ιανουαρίου μεταφορτώθηκε από ένα ξένο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Άγκυρας και πως είχε μεταφέρει παρόμοια φορτία προηγουμένως. Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Κισλακτσί.
Σε μαρτυρική κατάθεση, που είδε το Reuters, ενός χωροφύλακα, που είχε εμπλακεί στην απόπειρα να ελεγχθεί ένα άλλο φορτηγό την 1η Ιανουαρίου 2014, αναφέρεται πως αξιωματούχοι της MIT μίλησαν για φορτία όπλων σε Σύρους αντάρτες από αποθήκες στα σύνορα. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.
Την εποχή που έγιναν οι έρευνες στα φορτηγά, η συριακή πλευρά των συνόρων στην επαρχία Χατάι, που συνορεύει με τα Άδανα, είχε περιέλθει στον έλεγχο της σκληροπυρηνικής τζιχαντιστικής οργάνωσης ανταρτών Αχράρ Αλ Σαμ.
Ένας από τους διοικητές της σαλαφιστικής – τζιχαντιστικής οργάνωσης ήταν ο Αμπού Χάλεντ Αλ Σούρι, γνωστός επίσης ως Αμπού Ομάιρ Αλ Σάμι, ο οποίος είχε πολεμήσει μαζί με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν και πρόσκειται στον τωρινό αρχηγό της Άιμαν Αλ Ζαουάχρι. Ο Αλ Σούρι σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Χαλέπι της Συρίας τον Φεβρουάριο του 2014.
Μία δικαστική απόφαση που καλούσε για τη σύλληψη τριών ανθρώπων σε σχέση με το φορτηγό που η αστυνομία σταμάτησε τον Νοέμβριο του 2013, ανέφερε πως είχε φορτωθεί με μεταλλικούς σωλήνες που κατασκευάστηκαν στην τουρκική πόλη Ικόνιο και ταυτοποιήθηκαν ως τμήματα όλμων.
Το έγγραφο επικαλείται επίσης τον οδηγό φορτηγού Λουφτί Καρακαγιά ο οποίος είπε ότι μετέφερε δύο φορές το ίδιο φορτίο και το παρέδωσε σε έναν αγρό περίπου 200 μέτρα μακριά από ένα στρατιωτικό φυλάκιο στο Ρεϊχανλί, πολύ κοντά στη Συρία.
Η δικαστική εντολή για τη σύλληψη του Καρακαγιά, την οποία είδε το Reuters, αναφέρεται σε μία αστυνομική έρευνα σύμφωνα με την οποία τα τμήματα όπλων που κατασχέθηκαν εκείνη την ημέρα προορίζονταν για ένα «στρατόπεδο που χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα στα συριακά σύνορα».
Το Reuters δεν μπόρεσε να πάρει συνέντευξη από τον Καρακαγιά ή να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον τελικό προορισμό που είχε το φορτίο.
Ο Σισμάν είπε ότι μία πληροφορία που ελήφθη από την αστυνομία τον έκανε να διατάξει την έρευνα την 1η Ιανουαρίου του 2014.
«Δεν ήθελα να εμποδίσω τη διέλευσή του, αν ανήκε στη MIT και μετέφερε βοήθεια, όμως είχαμε μία πληροφορία που έλεγε πως αυτό το φορτηγό μετέφερε όπλα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε έρευνα», είπε.

soldierΤούρκος στρατιώτης ποζάρει «παρέα» με τζιχαντιστές. Το σχόλιο στη φωτογραφία γράφει «Τούρκος στρατιώτης δείχνει στο Ισλαμικό Κράτος πώς δουλεύουν τα νέα όπλα τους».

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΟΚ! Ο ΓΑΠ ΑΠΟΔΟΜΟΥΣΕ ΤΟ ΒΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΙΖΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μέσω κρυφών συνομιλιών έρχεται μία αποκάλυψη που καίει τον Γιώργο Παπανδρέου για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα.Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε υποκλαπείσα συνομιλία με τον τότε ΥΠΕΞ του ακούει ότι ο Παπανδρέου σε αντίθεση με τον Καραμανλή,είναι έτοιμος να «χαρίσει» το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.Μάλιστα διαπραγματευτής ήταν ο κολλητός του ΓΑΠ ο περιβόητος και υπόδικος για την υπόθεση των ΜΚΟ Άλεξ Ρόντος τον οποίο ο Σκοπιανός αποκαλεί «ανάμεικτο Έλληνα»!Ακόμα ένα σημείο που αγγίζει τα χαρακτηριστικά της μειοδοτικής πολιτικής είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν έτοιμη να αποδεχτεί το όνομα «Ανεξάρτητη» ή «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας»  με τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Άνω» σε παρένθεση.Οι διάλογοι ξεσκεπάζουν τον ΓΑΠ και τα σχέδια των Σκοπιανών.Συγκεκριμένα στο διάλογο λέγεται το εξής από τον πρώην ΥΠΕΞ Μιλοσόσκι:»Πιστεύω ότι,με δεδομένη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα,επιθυμούν επίλυση του ζητήματος και για δική τους εικόνα.Δεν είμαστε μόνο εμείς που επιθυμούμε λύση αλλά και εκείνοι.Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη θέση που είναι διαφορετική από τον Καραμανλή.Στη συζήτηση υπάρχει και ένα σημείο φωτιά.Ο τότε ΥΠΕΞ επιμένει στον πολιτικό προσδιορισμό «Ανεξάρτητη» ή «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας» με τον γεωγραφικό όρο «Άνω» σε παρένθεση,εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η παρένθεση σταδιακά θα απαλειφθεί.»Το όνομα αυτό δεν θα έχει ρίσκο για μας,θα το διατηρήσουμε ως Δημοκρατία της Μακεδονίας με κάτι εμπλουτισμένο όπως ανεξάρτητη και το δικός τους γεωγραφικό σε παρένθεση.Και αυτοί στο σπίτι τους θα πουν «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο και μ αυτό το τρόπο θα παραμείνει Δημοκρατία της Μακεδονίας σε παρένθεση (‘Ανω)»!

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η επική ατάκα του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου που ξεσήκωσε τα πλήθη. Διονύσης Χατζηδάκης: «Με… λαμπάδες στην Ραφήνα να φέρουμε πίσω τον Καραμανλή»


Μεγάλη προσέλευση υπήρξε χτες στην συγκέντρωση του Συνδέσμου 74 , στο θέατρο Χατζηχρήστος, όπου παλιά και νέα κομματικά στελέχη κατέθεσαν πλατφόρμα για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Άγγελου Μοσχονά , πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων, που είπε πως «αφήσαμε την παράταξη στους Μουρούτηδες, Λαζαρίδες και Μπαλτάκους».
Σεισμός ωστόσο από χειροκροτήματα προκλήθηκε όταν ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο… αιώνιος Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου είπε την επική ατάκα «την παράταξη μόνο ο Καραμανλής μπορεί να την ενώσει και πρέπει όλοι να πάνε να του ζητήσουν να μπει μπροστά» και πρόσθεσε πως «Και αν δεν θέλει να πάμε με… λαμπάδες να τον βγάλουμε έξω!» για να ακολουθήσει πανδαιμόνιο από χειροκροτήματα και…σφυρίγματα.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους.

«Η εξόντωση του ποντιακού ελληνισμού από το τουρκικό καθεστώς έχει όλα τα στοιχεία μιας Γενοκτονίας και ως τέτοια πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς. 
Ήταν μια απάνθρωπη εθνοκάθαρση, αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, η οποία δεν πρέπει να τρομάζει ούτε να κρύβεται μπροστά σε πολιτικές σκοπιμότητες.
Είναι πλήθος οι αφηγήσεις για τις διώξεις, τους εκτοπισμούς και τις σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.
Τα όσα συνέβησαν τότε – κυρίως στην εξαετία ανάμεσα στο 1916 και το 1922, αλλά και παλαιότερα – αποτελούν μελανή σελίδα στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Και το λέμε αυτό, γιατί είναι ιστορική πραγματικότητα, χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς φόρτιση…
Η ανάδειξη του Ποντιακού Ελληνισμού, στο τέλος του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ού, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην Ιστορία. 
Και ο ιστορικός απολογισμός δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Ο Ελληνισμός χωρίς τους Ποντίους θα ήταν σήμερα κατά πολύ φτωχότερος.
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους. 
Είναι, λοιπόν, ώρα να αρχίσουμε ν’ αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά αυτή και τιμούμε, στην πράξη, τη μνήμη των περίπου 350.000 Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα μιας απάνθρωπης εθνοκάθαρσης.
Δίδαξαν και διέδωσαν Πολιτισμό, αλλά σφαγιάστηκαν. 
Διώχτηκαν και ξεριζώθηκαν.
Έκαναν τις κοινωνίες τους να ευημερήσουν, αλλά αντιμετώπισαν την καταστροφή. 
Όσοι επέζησαν έγιναν πρόσφυγες σε ξένους τόπους και λησμονήθηκαν από την ίδια την Πατρίδα τους.
Όσοι γύρισαν – οι πατεράδες και οι μανάδες των περισσοτέρων από εσάς που γύρισαν τότε εδώ – έφεραν στην Πατρίδα, λίγο χώμα, μία εικόνα και ατέλειωτες αναμνήσεις. 
Όλοι, όπου κι αν βρέθηκαν, κράτησαν βαθιά την αγάπη τους για την Ελλάδα, που όμως τους πίκρανε. 
Γιατί κι αυτό είναι αλήθεια.
Είναι σημαντικό, μία τέτοια ημέρα, να μη ξεχνάμε.
Είναι σημαντικό, κάθε μέρα, ν’ αναλογιζόμαστε το χρέος που μας βαραίνει.
Και η Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί τμήμα της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων, σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας,
Γιατί η Ιστορία φωτίζει και διδάσκει. Ιστορία είναι η γνώση του παρελθόντος, που στοχεύει στην κατανόηση του παρόντος, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του μέλλοντος.
Αποδοκιμάζει το μίσος και την καταστροφή.
Βοηθά τους λαούς, που θέλουν να γράψουν Ιστορία ελευθερίας, ειρήνης, συνεργασίας και φιλικής συμβίωσης.
Και εμείς αυτό αποζητούμε».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ZΩΗ, Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ;

Από την Σοφία
Το πρώτο πράγμα για την κατάργηση κάθε δανειακής είναι να αποδειχθεί ότι το έλλειμμα του ’09 διογκώθηκε παράτυπα συνειδητά και με δόλο.
Υπάρχει βούλευμα του συμβουλίου εφετών που ζητά την επανέναρξη της ποινικής διαδικασίας για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ στο οποίο προταγωνιστεί ο διορισμένος απο την κυβέρνηση Παπανδρέου, επικεφαλής. ο οποίος κατά την εποχή του διορισμού του τύγχανε και υπάλληλος του ΔΝΤ που ενδιαφερόταν να «δανείσει» με το όχι απλώς αζημίωτο αλλά με αισχροκερδώς επωφελέστατο.
Για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια των όρων της κάθε δανειακής πρέπει να αποδειχθεί η διεθνής απάτη που έλαβε χώρα και να διωχθεί ποινικά ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κι όποιος των διόρισε.
Με τον επιστάτη του ΔΝΤ στα στατιστικά μας δεν οδεύουμε προς ακύρωση του μνημονίου αλλά προς σύναψη νέου μνημονίου όρων νέας δανειακής.
Επειδή όλοι γνωρίζουμε και «καμαρώνουμε» την «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» θα κάνετε κάτι έτσι ώστε οι «ανεξάρτητοι» δικαστές να θυμηθούν να ανοίξουν τον φάκελο που έχουν θάψει εδώ κι έναν χρόνο;
Δεν θέλουμε καμμία συμφωνία με κανέναν αν δεν αποδειχθεί η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009 και δεν κατηγορηθούν οι υπαίτιοι για εσχάτη προδοσία.
Δεν μπορείτε να συμφωνείτε ερήμην μας.
Η Χώρα διψά για δικαιοσύνη και για παραγωγική ανασυγκρότηση και το μόνο παίρνει είναι ΦΟΡΟΥΣ.
Αν ο Γεωργίου δεν φύγει από την ΕΛΣΤΑΤ τότε πράγματι τα περί κατάργησης του μνημονίου είναι ίδια με την αποπομπή της Τρόικας που επέστρεψε ως «Θεσμοί»…

Μια Ευρώπη με άπω - ασιατική ταυτότητα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Υπήρξε, από την κυβέρνηση Τσίπρα, «τροποποίηση» (γράφε: εξουδετέρωση) της βασικής αρχής για «διαύγεια» στις διοικητικές αποφάσεις του ελληνικού Δημοσίου (δημοσιοποίηση, μέσω Διαδικτύου, κάθε έγκρισης δαπανών για κρατικές προμήθειες, δημόσια έργα κ.τ.ό.). Θα άξιζε κάποια ειδική δημοσκόπηση να καταμετρήσει την απογοήτευση και την οργή των δύσμοιρων υποτελών της κομματοκρατίας στην Ελλάδα. Τρεισήμισι μήνες περιμέναμε να δοκιμαστεί ευδιάκριτα η ανεξαρτησία ή εξάρτηση της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης» (!) από τα άνομα συμφέροντα που διαφεντεύουν τη χώρα. Και την απάντηση την έδωσε («χωρίς αιδώ ή λύπην») ο τορπιλισμός του (αναιμικού έστω) θεσμού της «Διαύγειας».

Η έκφραση της αγανάκτησης έχει έγκαιρα εξουδετερωθεί: μονοπωλείται από τις κόκκινες και τις μαύρες ακρότητες. Μένει πνιγερή η αηδία, εμπειρικά τεκμηριωμένη η αίσθηση ότι «όλοι ίδιοι είναι». Συνδυάστηκε η υπονόμευση της «Διαύγειας» και με την από στόμα σε στόμα βεβαιούμενη πληροφόρηση για τους κομματικούς εγκαθέτους που εμφυτεύονται στους κόμβους της Δημόσιας Διοίκησης – προκλητικότερα, όπως πάντοτε, στη συφοριασμένη παιδεία. Επανακάμπτει λοιπόν το ερώτημα που μας γεννιόταν και με τον αυτοκαταστροφικό οίστρο του πράσινου και του γαλάζιου ΠΑΣΟΚ: Καλά, δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν πού οδηγούνται και πού μας οδηγούν;

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε συνεργάτες για να διεκπεραιώσει ένα τιτάνιο, κυριολεκτικά, εγχείρημα – όχι για να κολακέψει εκλογικές περιφέρειες ή να ξεπληρώσει οφειλές σε υποστηρικτές του, δεν ήταν περίπτωση Σαμαρά ο κ. Τσίπρας. Αλλά μια τέτοια συνείδηση ανάληψης τεράστιας ευθύνης συνεπάγεται αμείλικτη μεταχείριση ανεπαρκών ή διαβρωμένων από την ιδιοτέλεια στελεχών. Δεν δίνονται προθεσμίες ούτε χρονικά περιθώρια διόρθωσης λαθών σε υπουργούς μιας κυβέρνησης που διαχειρίζεται την παντοδαπή χρεοκοπία της χώρας. Ο επαρχιωτικός ναρκισσισμός Βαρουφάκη που διέσυρε διεθνώς τη χώρα, δεν αναχαιτίστηκε ούτε έγκαιρα ούτε επαρκώς, οι προκλήσεις Κατρούγκαλου, ο εξωφρενικός παλαιοημερολογιτισμός Μπαλτά, οι ακροβασίες Παρασκευόπουλου συνεχίζουν να υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό, απαραίτητη όταν διακυβεύεται η ίδια η συλλογική μας υπόσταση διεθνώς.

Τη νύχτα της εκλογής του ο κ. Τσίπρας μίλησε στο πλήθος που τον επευφημούσε, και στα λεγόμενά του θέση κεντρική, δεσπόζουσα είχε η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ενοποίηση. Ηταν μια πρόκληση για τους ακροατές ή τηλεθεατές του να διερωτηθούμε, αν, πραγματικά, έχει οσφρανθεί το ουσιώδες: Οτι μια Ελλάδα έξω από την Ε.Ε., θα είναι μια Ελλάδα έξω από την Ιστορία. Οχι επειδή θα έχανε το βυζί για να θηλάζει την καταναλωτική ευδαιμονία, αλλά επειδή θα αποκοβόταν από τη δυνατότητα για ενεργό μετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι.

Φανταστήκαμε ότι, από την άλλη κιόλας μέρα, ο κ. Τσίπρας θα αλώνιζε την Ευρώπη, όχι για επαιτεία, όχι για να λανσάρει επαρχιωτικό, «αριστερό» νταϊλίκι, αλλά για να παλέψει και διεκδικήσει αυτό που κάποιοι ακόμα στην Ελλάδα, και όχι μόνο, πιστεύουμε ως στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης: Να σωθεί και να πραγματωθεί στην πράξη η ευρωπαϊκή ταυτότητα – αυτό που είναι η Ευρώπη, αυτό που την ξεχωρίζει τόσο από την ασιατική Ανατολή όσο και από τη Βόρεια Αμερική.

Δύο «κόκκινες γραμμές», όρια ανυπέρβατα, συνιστούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα: Η δημοκρατία (έστω και ο χρησιμοθηρικός εκπεσμός της σε «αντιπροσωπευτική») και το κοινωνικό κράτος. Οταν αγνοούνται ή και κατάφωρα παραβιάζονται αυτά τα όρια για να υποταχθεί η Ε.Ε. στους όρους της ασιατικής Ανατολής: την ποσοτική ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα ως αυταξία, όταν ιδιωτικοί (κερδοσκοπικοί) οίκοι «αξιολογούν» τις οικονομίες οργανωμένων κοινωνιών, ευρωπαϊκή ταυτότητα δεν υπάρχει πια, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι μόνο παρωχημένο ιδεολόγημα.

Η σημερινή Ελλάδα είναι τυπική περίπτωση κοινωνίας που αυτοδιαλύθηκε από προχωρημένη σήψη, αμοραλισμό και ανικανότητα της ηγέτιδος τάξης και του πολιτικού της συστήματος – παλινδρόμησε η χώρα σε έναν πρωτογονισμό εγωκεντρικής καταναλωτικής αδηφαγίας. Δεν θα ενδιέφερε η περίπτωσή της, αν δεν είχε γίνει δεκτή ως μέλος της Ε.Ε. με τους ρομαντικούς όρους «ενοποίησης» της Ευρώπης, προτού υποταχθεί η Ε.Ε. στην πρόκληση του άπω ασιατικού μοντέλου.

Οι όροι του άπω ασιατικού μοντέλου πρέπει να είχαν γίνει σιωπηρά δεκτοί στην Ε.Ε., όταν έγιναν επίσης μέλη της η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Εχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε (2007) και οι δύο αυτές χώρες συνεχίζουν να βυθίζονται, δίχως ανάσχεση, σε εξαθλιωτική φτώχεια, τρομακτική κοινωνική αδικία και ευτελισμό, με αγνοημένες βάναυσα όλες τις «κατακτήσεις» που συγκροτούσαν άλλοτε την ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η οδυνηρή σύγκριση με τις υπηρεσίες υγείας και την εξασφάλιση επιούσιας διατροφής (τουλάχιστον) που πρόσφερε το αμέσως προγενέστερο στις χώρες αυτές κομμουνιστικό καθεστώς, λειτουργεί ως ιστορικό τεκμήριο της απάνθρωπης βαναυσότητας και των δύο όψεων του αμφιπρόσωπου Ιστορικού Υλισμού.

Η παταγώδης οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάρρευση της Ελλάδας, το 2010, μοιάζει να είναι η final phase της αργόσυρτης παρακμής του Ελληνισμού ως μεταπρατικού «εθνικού κράτους». Η αντιμετώπιση όμως αυτής της ιστορικής τραγωδίας από τους «εταίρους» της Ε.Ε. έδειξε (εμφατικότερα και από την περίπτωση Ρουμανίας – Βουλγαρίας) πόσο ολοκληρωτικά υποταγμένη είναι πια η Ευρώπη στους όρους του άπω ασιατικού μοντέλου, στον εφιάλτη της τάχα και «ελευθερίας των αγορών», που με ανατριχιαστική διορατική ικανότητα περιέγραψε η Naomi Klein, το 2007.

Η Ε.Ε. έχει φανερά και απροσχημάτιστα απεμπολήσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα. Η «κόκκινη γραμμή» που λεγόταν «κοινωνικό κράτος» είναι επικίνδυνο να εκφέρεται έστω και λεκτικά: Εκβιάζει η Ευρώπη για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για μείωση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα λιμοκτονίας, θέλει ασύδοτες τις ομαδικές απολύσεις, απαιτεί την καταλήστευση του συμφωνημένου μισθού και του αποταμιευμένου μόχθου (σύνταξης) των ηλικιωμένων. Και η «κόκκινη γραμμή» που λεγόταν «δημοκρατία», επίσης καταργημένη: Για την τύχη ολόκληρων κοινωνιών αποφασίζουν όχι οι εκλεγμένοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά η διορισμένη γραφειοκρατία, οι εκλεκτοί των «αγορών». Και τις αποφάσεις: ποιοι θα ζήσουν, ποιοι θα πεθάνουν, τις ελέγχουν στην εφαρμογή τους άτεγκτοι γκαουλάιτερ των τραπεζικών συμφερόντων.

Ενας αφελληνισμένος Ελληνισμός εκούσια υποτελής σε μιαν Ευρώπη χωρίς ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ο Φίλης, ο ελέφας και τα μυρμήγκια



Οι σύντροφοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ποιος λαός ζει σ' αυτή τη χώρα
Είναι άξιο επιστημονικής μελέτης πώς αυτοί που προσκυνάνε τη μούμια του Λένιν και θα έκαναν φυλαχτό την κοπριά από το άλογο του Αρη ενοχλούνται από την ευσέβεια του λαού μας απέναντι στα ιερά λείψανα. Δεν είναι Μεσαίωνας η μεταφυσική αφοσίωση σε φονικές ιδέες και πρόσωπα, που καθάρισαν εκατομμύρια και αναδιένειμαν τη μιζέρια στους υπολοίπους, με παταγώδη αποτυχία ως κοινωνικό μοντέλο ανελευθερίας και βαρβαρότητας, και είναι «Μεσαίωνας» η πίστη των Ελλήνων στην Ορθοδοξία, στα ιερά και στα όσιά της.

Οι σύντροφοι από τους άλλους πλανήτες, που αφίχθησαν προσφάτως από την Ανδρομέδα με τελευταίο τον Φίλη, ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι ποιος λαός ζει σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένας αιώνας αριστερής μηδενιστικής προπαγάνδας, όπως δεν μπόρεσε να εξοντώσει την εθνική ιδέα, δεν μπόρεσε και να εξοβελίσει τη μεταφυσική πίστη του ανθρώπου στα θεία και ειδικότερα την ανάγκη του Ελληνα και της Ελληνίδας να στρέφονται στον αρχαίο αυτόν πυλώνα του έθνους.

Ο Φίλης κι ο κάθε μειοψηφικός οπαδός του μαρξισμού, κάθε εκδοχής, αυτής της θρησκείας χωρίς Θεό, που όμως έχει ιερατείο και φαντασιακό «παράδεισο», αλλά έφτιαξε μόνο κόλαση σε αυτή τη ζωή, θεωρεί πως είναι μοδέρνος και ουάου να αμολάει μια παρόλα κατά της Εκκλησίας και διαφόρων εκδηλώσεων της πίστης των απλών ανθρώπων. Είναι καθήκον που πάει πακέτο με τα αγαπητιλίκια με τις θέσεις των ξένων σοβινισμών, την εχθρότητα προς την Αστυνομία, τη λαθρολαγνεία, τον «αντιμιλιταρισμό» κ.λπ. Αλλιώς, δεν έχεις τις προδιαγραφές και δεν σε κερνάνε μπίρα στην Πλατεία και στη γύρα του μπάφου θα σε παρακάμψουν και θα μείνεις χαρμάνης κι έρημος σύντροφος, με την υποψία της δεξιάς παρέκκλισης.

Ο πατερούλης Στάλιν, που η μισή Αριστερά αγαπάει στα φανερά κι η άλλη μισή στα κρυφά, συνέχισε το έργο του Λένιν και μέσα στα εκατομμύρια των αστών, των αγροτών και των εργατών που ντουφέκισε αβέρτα ξεπάστρεψε και σχεδόν όλο τον κλήρο της Ρωσίας, αφού καταργήθηκαν παράλληλα οι τσαρικές στολές των αξιωματικών και διάφορα στοιχεία της παραδοσιακής στρατιωτικής πειθαρχίας, ενώ ο γάμος αντικαταστάθηκε από ένα χαλαρό σύμφωνο συμβίωσης που ξεχαρβάλωσε την κοινωνία. Μετά, μαζί με τον Αδόλφο, εισέβαλαν τον Σεπτέμβριο του 1939 με διαφορά λίγων ημερών στην Πολωνία και διαμοίρασαν τα ιμάτιά της κι ύστερα στο Κατίν οι σοβιετικοί κομισάριοι ξεκλήρισαν τον ανθό του σώματος των Πολωνών αξιωματικών, αστούς, παπάδες κι ό,τι τους έπεσε στην πλώρη. Υπάρχουν οικογένειες Πολωνών που τους μισούς τους σκότωσαν οι ναζί και τους άλλους μισούς οι σοβιετικοί σύντροφοι.

Ομως το καλοκαίρι του 1941 ο μπαμπέσης ο Αδόλφος πρόλαβε τον πατερούλη, έσπασε την κολεγιά και σαν οδοστρωτήρας έφτασε έξω από τη Μόσχα. Ο βλογιοκομμένος αλλά, ομολογώ, πολύ διαβαστερός πρώην ληστής, φονιάς και κόκκινος τσάρος, που ντουφέκισε και τα τρία τέταρτα της Κεντρικής Επιτροπής που τον εξέλεξε, ανακάλυψε πως η επανάσταση είχε τσακίσει τη ραχοκοκαλιά αυτών που συγκροτούσαν το πατριωτικό φρόνημα. Ετσι, μετά τον πρώτο πανικό, ο παμπόνηρος και διαβαστερός πατερούλης έκανε εργωδώς διάφορα πράγματα: Στο διάγγελμά του επικαλέστηκε τη μητέρα Ρωσία, τον Αλέξανδρο Νιέφσκι και τον Κουτούζοφ, επανέφερε τις τσαρικές στολές των στελεχών και έβγαλε από τα γκουλάγκ όποιους ιερωμένους είχαν επιβιώσει για να τους κάνει επισκόπους κι αποκατέστησε σε κάποιο βαθμό τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, βγάζοντάς την μπροστά. Και τότε το ρωσικό έθνος ανταποκρίθηκε και σαν ατσάλινο τσουνάμι της στέπας σάρωσε τους νέους Τεύτονες, φτάνοντας ως το Βερολίνο.

Δεν ξέρω πόση Ιστορία ξέρει ο Φίλης και δη ελληνική. Ξέρει, όμως, ανέκδοτα, σαν αυτά που έλεγαν οι «ανανεωτικοί» στο Φίλιον. Λοιπόν, θυμάστε τον ελέφαντα που βόσκει αμέριμνος, τσαλαπατώντας εν αγνοία του τη μυρμηγκοφωλιά; Ανέβηκαν τα μυρμήγκια να τον... σκοτώσουν, αυτός τινάχτηκε και έπεσαν όλα, εκτός από ένα, στον σβέρκο του. Και τα άλλα τού φώναξαν: «Μήτσο, πνίχτονα»! Ετσι κι ο Φίλης πάνω στον σβέρκο της εθνικής και της θρησκευτικής ταυτότητας του λαού μας...
Φαήλος Κρανιδιώτης