Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου και η παρέα του δεν θα λογοδοτήσουν;


Γιατί ξαφνικά όλοι έπαθαν απώλειας μνήμης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, για όσα ζήσαμε, πάθαμε αλλά και για όσα θα αποκαλυφθούν τα επόμενα χρόνια;
Για παράδειγμα, πήγε χθες ο Καπελέρης Γενικός Γραμματέας. Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων και σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση με τα ανείσπρακτα πρόστιμα από τα βενζινάδικα. Και είπε ότι δεν είναι τίποτε, δεν πρόκειται για λαθρεμπόριο αλλά για φορολογικές παραβάσεις. Κι έτσι να είναι, θα μάθουμε ποτέ ποιος ήταν ο ρόλος του ανθρώπου του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου; Θα μας πει ποτέ αυτός που ήταν αρμόδιος να εισπράττει λεφτά για το κράτος γιατί άραγε είχε «ξεχάσει» να το κάνει;
Επίσης, υπάρχουν πολλά σενάρια για εμπλοκή παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών στην υπόθεση του Alter και στην καθυστέρηση που υπήρξε για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. Ο κόσμος το είχε τούμπανο ότι ο Γιαννίκος χρωστά λεφτά και το κανάλι ήταν χρεοκοπημένο αλλά κάποιοι «ξέχασαν» να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Λέγεται επίσης ότι πολλοί από αυτούς που συλλαμβάνονται τελευταία ή από αυτούς που δε θα συλληφθούν ποτέ, είχαν χρόνια τα χρέη και στο υπουργείο τα γνώριζαν. Γιατί άραγε αυτή η δραματική καθυστέρηση;
Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν από μερικές ημέρες ο Άρειος Πάγος έβγαλε απόφαση που λέει ότι αν ένα φορολογικό αδίκημα δεν δικαστεί σε 5 χρόνια τότε πρέπει να παραγραφεί. Στη συγκεκριμένη απόφαση ο οφειλέτης του δημοσίου χρώσταγε 4 εκατ. ευρώ και τα… γλίτωσε.
Επί δύο χρόνια λοιπόν το ΠΑΣΟΚ «πολεμούσε» τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά αλλά αποτέλεσμα μηδέν επιδεικνύοντας ύποπτη καθυστέρηση αν και η οικονομία είχε τόσο ανάγκη από λεφτά.
Ξεχάσαμε επίσης υποθέσεις όπως τα μαύρα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών ή ακόμη και τις καταγγελίες Μπεγλίτη ότι κάποιοι δημοσιογράφοι τα έπαιρναν από το υπουργείο Άμυνας.
Και το πιο βασικό: Μήπως έχουμε λησμονήσει ότι επί δύο χρόνια που το δράμα της Ελλάδας πάει κι έρχεται κάποιοι έχουν πλουτίσει; Κάποιοι που είχαν τις τύχες της χώρας στις πλάτες τους και λάμβαναν αποφάσεις για τα ομόλογα, το ευρώ, τα Μνημόνια άραγε τι όφελος είχαν;
Πέρα λοιπόν από την πολιτική αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ταμείο και για το ηθικό και νόμιμο αυτής της κυβέρνησης.
Όταν όλα ηρεμήσουν, ο κ. Παπανδρέου και η παρέα του πρέπει να λογοδοτήσουν.

Φ. Κουβέλης: Με το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές


«Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αλλά και ψήφιση μέτρων της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέει ο Φ. Κουβέλης, μετατοπίζοντας για άλλη μία φορά την γραμμή του. Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΔΗΑΡΙ «προσαρμόζεται» στις απαιτήσεις εξωθεσμικών παραγόντων και:
- Απαντά θετικά στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις. Σημείωση: ο Κουβέλης μιλά για το “όλον ΠΑΣΟΚ” (που λέει ο Βενιζέλος), δεν διευκρινίζει αν μιλά για το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ή με άλλον αρχηγό.
- Δεσμεύεται να ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, εάν αυτά είναι σωστά.
- Δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη για τον Παπαδήμο.
Ο Κουβέλης είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν από τον Ιούνιο που άρχισε να διατυπώνει πιο κατηγορηματικό αντιπολιτευτικό λόγο, όμως αντιμετωπίζει οξύ εσωκομματικό πρόβλημα. Ο Κουβέλης καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου και ζήτησε από τον Σαμαρά να μην υπογράψει επιστολή στους δανειστές. Οι συνέπειες των ενεργειών του ήταν: περίπου το 35% της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΑΡΙ να θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (που έχει δύο συνεντεύξεις την Κυριακή σε «Έθνος» και «Βήμα») να απουσιάσει από την ψηφοφορία, μέλη της Ε.Ε. να αποχωρήσουν από το κόμμα, βρίσκοντας «καταφύγιο» στα ΜΜΕ που στηρίζουν τον Παπαδήμο.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ…!!!



ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε...!!!

Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα.
Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος
 κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).»
Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.» και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές:
«Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»
Σημειώνεται ότι ήδη κατά του τέλους έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου. 

Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: « Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. 

Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».
Όπως έχει γίνει γνωστό ανεπισήμως από κυβερνητικές πηγές, αναζητείται λύση ειδικά για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το τέλος.
Ενδεχομένως να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των τραπεζών και των εφοριών σε μία τέτοια διαδικασία, που εκτιμάται ότι μπορεί να συσχετιστεί με τους διακανονισμούς για την αποπληρωμή δανείων από τους πολίτες.
Πρωτο θεμα

Είναι δυνατόν; Και άλλος μετανάστης της Υπατίας συνελήφθει για απόπειρα βιασμού και κάνει… απεργία πείνας (παλι) για να μην απελαθεί!!


Τι λες ρε άντρακλα που κάνεις και απεργία; Να μην απελαθεί το παλικάρι, να ευνουχιστεί ο άντρακλας, ο βαρβατίλας!!
Μαροκινός που συνελήφθη για απόπειρα βιασμού κάνει απεργία πείνας στα Χανιά
 Απεργία πείνας προκειμένου να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.
Πρόκειται για έναν από τους μετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της,, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έρριξε σε τοίχο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας.
Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.
Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα.
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=47898&cid=3

Εμείς πληρώνουμε χαράτσια και το κράτος έχει δώσει 155 δις για εγγυήσεις στις ελληνικές τράπεζες!


Ακόμα απορείτε αν η όλη κρίση οφείλεται στις τράπεζες;

Δέστε τι εγγυήσεις έχει δώσει στις ελληνικές τράπεζες, το δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς…


Συνολικά οι εγγυήσεις που έχει δοθεί αγγίζουν τα 155 δις ευρώ, εκ των οποίων ενεργά είναι στα 106 δις ευρώ.

Σε όλα αυτά, δεν υπολογίζονται και τα νέα 30 δις που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση και αφορούν την αναχρηματοδότηση των τραπεζών λόγω του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.

Αναλυτικά:

5 δις για προνομιούχες μετοχές εκ των οποίων ενεργά είναι τα 3,09 δις

85 δις προς την ΕΚΤ με ενεργά τα 65 δις

Ειδικά ομόλογα 8 δις με ενεργά τα 7,8 δις

Εγγυήσεις προς την ΤτΕ που αγγίζουν τα 60 δις
ολυμπια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΑΙΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ!



Τα δίνουν όλα στη Siemens!


Η… τιμή της Ελλάδας (για την ηθική βλάβη από τις μίζες) κατρακύλησε στα 150.000.000 Ευρώ και η αμαρτωλή η εταιρία ξαναμπαίνει στις δουλειές
Ο κ. Παπαδήμος σε παλαιότερη εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ζήμενς στην Ελλάδα
Μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τη συνεπικουρία του Ευ. Βενιζέλου, είναι να ικανοποιήσει τα χατίρια της Μέρκελ και του γερμανικού κατεστημένου για τη Siemens. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο κ. Παπαδήμος, άμα τη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, ζήτησε να κλείσει η σχετική εκκρεμότητα.
Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε, λοιπόν, τον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση που είχε ξεκινήσει ο Χ. Παμπούκης προκειμένου να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ικανοποιώντας τους Γερμανούς. Το θέμα είχε θέσει ως βασικό ζητούμενο προ μηνών και ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ, ενώ κατά πληροφορίες οι Γερμανοί το προέταξαν ως προϋπόθεση στον κ. Παπαδήμο προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση στις 12 Δεκεμβρίου.
Ο συμβιβασμός εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 200.000.000 ευρώ, με τον κ. Βενιζέλο πάντως να μιλά για 150.000.000, χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα «ανταποδοτικά», στο πλαίσιο «αναπτυξιακών προγραμμάτων». Σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι αστείο για τον γερμανικό κολοσσό, αφού από την άλλη πλευρά θα ξεμπλοκάρουν όλα τα έργα και οι προμήθειες, με πακτωλό δισεκατομμυρίων για τη Siemens, που είχαν παγώσει λόγω του σκανδάλου. Οσο για το σκάνδαλο, όπως είναι γνωστό, όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν τελικά τη γλίτωσαν, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς για τις μίζες και τη διαφθορά.
Κατά τα λοιπά, στα… χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου βαδίζει ο κ. Παπαδήμος για την κυβέρνηση. Αφού αρχικά ισχυρίστηκε ότι ήθελε μικρό σχήμα αλλά του προέκυψε… μεγάλο, τώρα φτιάχνει κυβερνητική επιτροπή που είναι… υπουργικό συμβούλιο! Ο… τεχνοκράτης πρωθυπουργός αποδεικνύεται πολιτικάντης ολκής και, αντί για έξι άτομα, όπως άφηνε να διαρρεύσει, βάζει μέσα 17 υπουργούς.
Η ομηρία όμως είναι τέτοια που τον αναγκάζει σε εκ νέου τήρηση ισορροπιών, για να μη στενοχωρήσει τους μεγαλόσχημους του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο παιχνίδι της διαδοχής. Ολες του οι κινήσεις ξυπνούν μνήμες κυβέρνησης Ζολώτα και δίνουν το δικαίωμα σε πολλούς πλέον να μιλούν για ένα μπαλόνι που γρήγορα θα ξεφουσκώσει.
Η κυβερνητική επιτροπή θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της την Τετάρτη, με αντικείμενο ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Ευ. Βενιζέλου, που θα περιλαμβάνει τις εκκρεμότητες του πρώτου Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, ενώ ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
 ”Δημοκρατία”

Ο Σημίτης θέλει ιδιωτική παραλία!!!


Ο Κ. Σημίτης θα αποκτήσει ιδιωτική παραλία στο εξοχικό του στους Αγίους Θεόδωρους της Κορινθίας. Αυτό αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας», η οποία αναφέρει ότι την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός αυτοπροσώπως κατέθεσε την σχετική αίτηση στην Κόρινθο, η οποία θα δεκτή.
Το δημοσίευμα αναφέρει: «Ιδιωτική παραλία θέλει να αποκτήσει στο σπίτι του στους Αγίους Θεοδώρους ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στην Κόρινθο την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να καταθέσει αίτημα παραχώρησης του αιγιαλού που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του. Βέβαια το Σύνταγμα λέει άλλα, λέει ας πούμε ότι ο αιγιαλός δεν παραχωρείται. Αλλά εδώ έχουμε παραχωρήσει άλλα και άλλα και θα παραχωρήσουμε ακόμα περισσότερα. Σε δέκα μέτρα παραλίας στον Σημίτη θα κολλήσουμε. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε λίγες μέρες και κατά πληροφορίες νομικών κύκλων θα είναι θετική».

[VIDEO] Φυγαδεύτηκε Ο Άδωνις Γεωργιάδης!


Διπλή «επίθεση» στον υφυπουργό με αυγά και πορτοκάλια στη Μυτιλήνη
Σχέδιο απόδρασης, και μάλιστα δύο φορές, αναγκάστηκε να καταστρώσει η αστυνομία ώστε να φύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.
Η πρώτη «απόδρασή» του, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, έγινε όταν στο κτίριο είχε συγκεντρωθεί ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα και ο Άδωνις Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του πέταξαν αυγά και πορτοκάλια.
Το δεύτερο περιστατικό έγινε λίγο αργότερα οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπου έδινε συνέντευξη.
Με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν έξω τον σταθμό και τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις. Η αστυνομία κατάφερε να τον φυγαδεύσει για δεύτερη φορά!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ >>
(σ.σ.netakias- Δείτε και το κάτωθι βίντεο. Αν περιμένουμε από αυτόν να κλείσει το Indymedia, αλλάξτε κανάλι, αρχίζει κι ο Master Chef 2.Αφήστε που το Indymedia δεν το διαβάζουν πιά ούτε οι Αρθρογράφοι του, πόσους φασίστες να χωράει πια το διαδίκτυο; Τι να το κάνει ο Σόρος τώρα το Indymedia, όταν έχει δική του ολόκληρη ψευδοΚυβέρνηση; Ελεγε ο Αδωνις ”Τρεχάτε ποδαράκια μου” στο Indymedia και τώρα τρέχει ο ίδιος…! ! !)
ΠΗΓΗ
ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ http://wp.me/pWOiz-m9G

Χωρίς κανένα εισόδημα 500.000 Έλληνες



  • Κανένα εργαζόμενο δεν έχουν περίπου 500.000 νοικοκυριά. Φόβοι για έκρηξη ανεργίας στο 17% το 2012. Μειώθηκαν και τα εισοδήματα των μισθωτών κατά 10%. "Κοκκίνισαν" δάνεια 6 δισ. ευρώ
Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν....
περίπου 400.000, ενώ και εκείνοι που δουλεύουν αναμένεται να καταγράψουν μισθολογικές απώλειες φέτος κατά 6,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), στο πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό των νοικοκυριών που όλα τα μέλη του ήταν άνεργα ανήλθε στο 12,9%, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 9,8%.
Την ίδια ώρα, το μέλλον για την απασχόληση και τις αμοιβές προδιαγράφεται ζοφερό.
Για το 2011 η ΤτΕ εκτιμά ότι οι μέσες ακαθάριστες πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) θα μειωθούν κατά 6,3%, ύστερα από πτώση 9,1% πέρυσι.
Μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι αμοιβές των μισθωτών (σε τρέχουσες τιμές) μειώθηκαν κατά 9,4%, εξαιτίας τόσο της περικοπής των αμοιβών τους κατά 3,1%, όσο και των απολύσεων κατά 6,5%.
Η κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2012, καθώς η ΤτΕ προβλέπει ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (δηλαδή το κόστος των επιχειρήσεων για κάθε προϊόν που παράγουν, με το μεγαλύτερο μέρος να αποτελεί το μισθολογικό κόστος) στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθεί περαιτέρω κατά 2,7%.
Να σημειωθεί ότι το 2011 την μεγαλύτερη μισθολογική απώλεια φαίνεται πως θα καταγράφουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, καθώς οι μέσες ονομαστικές ακαθάριστες αποδοχές τους υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 7,9%. Αμέσως μετά, έρχονται οι εργαζόμενοι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (4,9%), στις τράπεζες (4,1%) και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα (1,7%).
Επίσης, εκτός από τις μειώσεις είναι σημαντική και η απώλεια των θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, το ποσοστό ανεργίας και υποαπασχόλησης (περιλαμβάνονται και εκείνοι που εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης επειδή δεν βρίσκουν εργασία πλήρους απασχόλησης) ανήλθε στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 στο 21%, όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 16,3%.
Η ΤτΕ κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την ενίσχυση της διαρθρωτικής ανεργίας, δεδομένου ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω του ενός έτους σε αναζήτηση εργασίας) αυξάνονται διαρκώς. Δηλαδή, προειδοποιεί για τον κίνδυνο της ταυτόχρονης ύπαρξης υψηλής ανεργίας, κενών θέσεων εργασίας και πληθωρισμού.
Δεν αποπληρώνουν δάνεια
Σημαντική επιδείνωση σημειώθηκε στο μέτωπο των καθυστερήσεων στα δάνεια κατά τη διάρκεια του α΄ εξάμηνου του 2011, καθώς όσο περνά ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει, ως αποτέλεσμα της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζας της Ελλάδος μέσω της ενδιάμεσης έκθεσης για τη νομισματική πολιτική, είναι ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος, καθώς από τις αρχές του χρόνου έως και το τέλος Ιουνίου κοκκίνισαν δάνεια συνολικού ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, όσα βρέθηκαν σε καθυστέρηση άνω των 3 μηνών ανήλθαν στο 12,8% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, έναντι 10,5% στο τέλος του 2010.
Εν μέρει η άνοδος αυτή είναι αποτέλεσμα και της υποχώρησης των υπολοίπων των δανείων, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προέρχεται από τη στάση πληρωμών στην οποία έχουν προχωρήσει χιλιάδες δανειολήπτες.
Μέσα σε ένα εξάμηνο οι επισφαλείς απαιτήσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις ξεπέρασαν τα 32 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι την ίδια περίοδο οι τράπεζες σχημάτισαν προβλέψεις συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Εconomist: «Λίγες εβδομάδες ζωή έχει το ευρώ εκτός εάν…»


Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει. «Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό. Το Economist τάσσεται υπέρ των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια «στις οποίες ήδη δεσμεύτηκαν κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας και της Ελλάδας». 
Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, το Economist εκτιμά πως η ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη απο αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, λουκέτα τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο ενώ θα απειλήσει ακόμα και την υπόσταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι πιθανότητες για μία ασφαλή έξοδο από τη διογκούμενη κρίση μειώνονται με ταχύτητα», επισημαίνει το έγκυρο οικονομικό περιοδικό.
«Μέσα ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας, αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το 2012 μπορεί να φέρει την Ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση. Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας. Αν δεν δοθούν λύσεις, το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε εβδομάδες».
«Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να παράσχει μία λύση που θα ανακουφίσει άμεσα το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ο πιστωτής έσχατης ανάγκης ή –αν δεν συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις για αυτό– να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα κυρίως της περιφέρειας, να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να εγκαινιάσει πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης όπως έπραξε η Fed».
Αναγκαίο είναι ακόμη να καθιερώσει ένα είδος ευρωομολόγου όπως αυτό που πρότεινε η Κομισιόν. Η άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί και αυτήν την πρόταση, χωρίς αλλαγή στάσης εκ μέρους της, εκτιμά το περιοδικό, θα φέρει σύντομα την καγκελάριο Μέρκελ μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4675584

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τον πάτησε το τραίνο…….τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Ο απεχθής φόρος ακινήτων μέσω ΔΕΗ που επεβλήθη από τον Απεχθή πολιτικάντη Υπουργό Οικονομικών, θα γίνει ο πολιτικός του τάφος. Ο συνήγορος του πολίτη και ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρώπης καταδικάζουν την πρακτική του επίσης απεχθούς εκβιασμού του Έλληνα πολίτη: ή πληρώνεις ή σου κόβω την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος!! Η ασύλληπτα σατανική έμπνευση ενός σατανικού πολιτικού που φιλοδοξεί να γίνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα κυνηγά τον εμπνευστή της εσαεί. Ακόμη και η συγχορδία των δικών σου παιδιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κε Ευάγγελε, σου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα πολιτικής επιβίωσής σου. Τελευταίε, στην κατάταξη, κε Υπουργέ των οικονομικών, δεν τα μαζεύεις και εσύ για το σπίτι σου ή το πανεπιστήμιο, όπως ο ΓΑΠ; Δε νομίζω ότι θα φτουρήσεις για τη διαδοχή, άστα να πάνε!! Γιατί πριν τον συνήγορο του πολίτη και τον Ευρωπαίο Επίτροπο έχεις καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και των ψηφοφόρων σου. Κοπιάστε, κοπιάστε στυγνοί πολιτικοί απατεώνες. Σοφιστείτε διάφορα τερτίπια όσο προλαβαίνετε, γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, άρχισε έστω και αν αυτές δεν γίνουν στην «ενδεικτική ημερομηνία» κύριοι.
Απορώ όμως κε Σαμαρά, απορώ και επαναστατώ όταν σκέπτομαι που έδωσες σ’αυτούς τους αδίστακτους πολιτικάντηδες, παράταση του πολιτικού τους βίου. Εκτός αν τους λυπήθηκες. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει… για να δούμε. 


 Amphiaraos

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ "ΑΛΛΑΓΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙ Η Wall Street Journal



ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ...!!! 

Η Wall Street Journal, στην σημερινή της έκδοση αναφέρεται εκτενέστατα στην επιστολή Σαμαρά σε (Κομισιόν, Eurogroup και ΕΚΤ) και το ΔΝΤ.
Αναφορικά με την ουσία και το περιέχομενο της επιστολής γράφει:
«Επαναλαμβάνεται ρητά η μακροχρόνια αντίρρηση του Αντώνη Σαμαρά για το μείγμα των μέτρων λιτότητας που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές»…
Επίσης δίνεται ειδική μνεία στο κομμάτι της επιστολής Σαμαρά
«Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος.
Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα.
Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν

Εδώ
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204630904577055652269419834.html

Μην τρώτε το Καρότο !


Εχω την “κακή” συνήθεια, κάθε φορά που πανυγηρίζει ένας Εργολάβος, εγώ να βάζω πλερέζες.
Οταν μου δείχνουν με το δάκτυλο να κοιτάξω κάπου, να κοιτάω από την άλλη.
Υπερασπιστής του Σαμαρά δεν θα γίνω, ούτε κανένα.
Στο google Θα βρείτε κι άλλα…..
Σήμερα όμως, από τα σχόλια κατάλαβα
ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΟ!
Το θέμα μας και το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Σαμαράς, ούτε η υπογραφή του.
Ξαναλέω, ο Σαμαράς σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, οι τεχνοκράτες όμως θα μείνουν για πάντα!
Αυτό είναι το διακήδευμα. Η Δημοκρατία! Οι εκλογές!
Μικρές Κυβερνήσεις = Ψευδο Κυβερνήσεις Παπαδήμου.
Το πρωτοσέλιδο του Μπόμπολα (κι άλλων) σήμερα είναι το Καρότο.
Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να γίνει “καλός” ο Παπαδήμος!
Τώρα που ήρθαν στα νερά του Σαμαρά, που έχει δικαιωθεί και στην τελευταία παράγραφο και το Ζαππειο 1 και το 2, θα πρέπει να το εφαρμόσουν !
Χέστηκε η Μέρκελ για μια επιστολή του Σαμαρά…..
Στο κάτω-κάτω της γραφής, αφού κι αυτός “δικός τους” γιατί το έκαψαν αντί να τον φέρουν σαν “Μεσσία”;
Οι φόροι έπιασαν πάτο και να θέλουν δεν υπάρχει άλλο, τώρα θέλουν να κάνουν πλιάτσικο στις πρώτες ύλες, πρώτα οι Εγχώριοι Μπετατζήδες και δεύτερον οι Αλλοδαποί γύπες.
Αλλά δεν θέλουν να το εφαρμόσει ο Σαμαράς!
Ολη η φασαρία έγινε για τυπώσει ΤΟ ΕΘΝΟΣ το Σημερινό Πρωτοσέλιδο…
Ολη η φασαρία έγινε, για το δελτίο των 8 του MEGA…
Την επιστολή ούτε αρχειοθέτηση δεν θα την κάνουν…..
Γιατί τον Παπαδήμο;
Γιατί στην ΝΔ υπάρχουν οι νεοφιλελεύθεροι, αλλά υπάρχει κι ο Καμμένος, υπάρχει κι ο Φάηλος, υπάρχει κι ο Νικολόπουλος, υπάρχει κι η Αυγερινοπούλου κτλ.
Καταλάβατε;
Θέλουν να το κάνει ο Παπαδήμος με τα εξαπτέρυγα…..
Δείτε ποιοι έχουν ετοιμάσει Real Estate εταιρείες. google it !
Θα δώσουν κάτι στον Παπαδήμο να γλυκάνει τον κόσμο και μετά να κατσικωθεί η ψευδοκυβέρνηση στο σβέρκο μέχρι το 2030 !
Αντι να κοπανιέστε στα σχόλια για τον Σαμαρά και τον κάθε Σαμαρά, καταθέστε σκέψεις πως θα επιβάλουμε τις Εκλογές και πως θα διωξουμε τον Παπαδήμο.
Προτάσεις θέλω, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να ανοίξουμε το μυαλό μας!
Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ