Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Γκεορκίεφ Φράγκας…..ο Νουρέγιεφ της δημοσιογραφίας


Μια φορά κι΄ένα καιρό εμφανίστηκε μια απίθανη περίπτωση ειδικού δημοσιογραφικού λόγου (αν αυτό είναι δημοσιογραφία), διανθισμένου με μουσικά και ηχητικά εφέ, ύβρεις, κραυγές, βρηχυθμούς, υλακές απομαγνητοφωνημένα στιγμιότυπα κατάλληλα κομμένα και ραμμένα για την  περίπτωση, με ευτελείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για πρόσωπα πολιτικά και πάει λέγοντας.Ο λόγος αυτός, δήθεν ξερόλας, εξακολουθεί και υπάρχει και σήμερα σε τέτοιο βαθμό ώστε, να  δίνεται στην κυριολεξία μια άνευ προηγουμένου μάχη του κου Φράγκα κάθε πρωί στα ερτζιανά και τελευταία κάθε βράδυ σε τηλεοπτικό κανάλι. Τελικά νομίζεις ότι τρώγεται με τα ρούχα του. Τελευταία βέβαια τρώγεται με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία! Τον φίλο του, όπως λέγει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «δεξιός δημοσιογράφος», έτσι αυτοπροσδιορίζεται, χρησιμοποιεί τη δύναμη του μικροφώνου ή της εικόνας, προκειμένου να ασκήσει απαράδεκτη πολιτική κριτική εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών της ΝΔ. Σας θυμίζω απλώς, τι έσερνε από τα ερτζιανά του ΣΚΑΙ στον Μητσοτάκη, αργότερα στον αείμνηστο ΕΒΕΡΤ, πιο πρόσφατα στον Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά. Είναι άξιο απορίας! Τι άραγε να θέλει; Δεν σας κινεί την περιέργεια;
Ερμηνείες μπορεί να υπάρχουν πολλές.
Μία πρώτη ερμηνεία είναι ας πούμε η έμφυτη αλλεργία του δημοσιογράφου προς κάθε πολιτική εξουσία. Μια δεύτερη ερμηνεία είναι το ηθικό υπερεγώ του κου Φράγκα. Μια Τρίτη είναι ότι όταν περνά δύσκολες προσωπικές ή επαγγελματικές  στιγμές……..αντιδρά κατ΄ αυτόν τον περίεργο τρόπο. Μια τέταρτη είναι όταν οι φίλοι του της πρεσβείας που ο ίδιος επικαλείται, εγώ δεν γνωρίζω, του δημιουργούν προβλήματα!!! Μια Πέμπτη, αλλά όχι πάντως η τελευταία εξήγηση είναι ότι ο κος Φράγκας μπορεί να είναι και πεμπτοφαλαγγίτης. Λέτε;  Εγώ θα σας φέρω στη μνήμη τον διάλογο του Τραχίνιου με τον Διηνέκη στις Θερμοπύλες.
Τραχίνιος : «Το πιο φοβερό δεν σας το είπα ακόμη αδέλφια. Σας ορκίζομαι, φίλοι μου, ήταν τόσοι πολλοί οι τοξότες (οι πέρσες), ώστε, όταν έριχναν, τα βέλη τους έκρυβαν τον ήλιο»
Διηνέκης (απαντά ψύχραιμα): «Ωραία, θα πολεμήσουμε υπό σκιά». Η απάντηση αυτή του Διηνέκη έσβησε τη φωτιά του φόβου που είχε αρχίσει να κατακαίει τις ψυχές των ακροατών του πεμπτοφαλαγγίτη Τραχίνιου. Και εδώ τελειώνω με τον κ. Φράγκα.

΄Ενας κουκουλοφόρος του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου