Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εδώ και τώρα απαντήστε: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΟΥΝ.


20120526-210612.jpg
Ποιοί και γιατί δολίως βάζουν στον πάγο τα εγκλήματα του.
Ποιοί και γιατί ξέχασαν την δόλια υπαγωγή της χώρας στον οργανισμό εγκληματιών, ανωμάλων, βιαστών και απατεώνων, φίλων και μελών όμως, της σοσιαληστικής διεθνούς.
Ποιοί είναι αυτοί που απεμπολούν το δικαίωμα της Ελλάδας να καταγγείλει την καταδολίευση της χώρας με σκοπό την υπαγωγή της στο ΔΝΤ, ρίχνοντας στα σκουπίδια τη συνθήκη της Λισσαβώνας.
Ποιοί είναι αυτοί που εξαγνίζουν τους τραπεζίτες και τους εκδότες που τον έφεραν στην 
εξουσία.
Ποιοί είναι αυτοί που συνάπτουν συμβόλαια εξόντωσης με εκβιαστές για όποιον τολμήσει να χτυπήσει το πράσινο παρακράτος;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;
(Εμείς γνωρίζουμε. Λίαν συντόμως θα μάθει και ο κόσμος για τα παρακρατικά ανδρείκελα, τους τραπεζοκόμους εντολοδότες εκβιαστών, τους κίτρινους ανθρώπους των κίτρινων τραπεζών που στραγγαλίζουν το μέλλον των παιδιών μας)

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ” ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ!


20120526-213221.jpg
Τις θέσεις μας για τις διώξεις το διαδίκτυο τις γνωρίζετε και είναι πάγιες, ακόμα και όταν δολοφονικά καθάρματα σε συνεργασία με κομματικά επιτελεία νομίζουν ότι βάζουν στο στόχαστρο ακόμα και το “Ολυμπία”. Γι’ αυτό ούτε ονόματα θα κανιβαλίσουμε, ούτε καν θα μεταδώσουμε ειδήσεις με χαιρεκακία. Εδώ όλοι και όλες είμαστε ταγμένοι για την πατρίδα. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι βαλιτσοφόροι, κουκουλοφόροι, κουμπουροφόροι ή μισότρελλα κομματικά καθάρματα που βγάζουν παραγγελίες εξαγοράς, σπίλωσης ή εξόντωσης μας.
Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης όμως δεν μπορεί να στοχοποιηθεί ούτε ακόμα εάν γίνεται εργαλείο εκβιασμών. Αυτή είναι η αρχή μας.
Το άρθρο όμως του Κώστα Βαξεβάνη  είναι συγκλονιστικό και πρέπει να σημάνει συναγερμό σε ότι έχει μείνει όρθιο σε αυτή την χώρα, ΤΩΡΑ. ΑΜΕΣΑ. Γιατί αποτελεί καταγγελία βρωμερού μηχανισμού που παραπέμπει βεβαίως 
στις βρωμερές μεθόδους των οικονομικών δολοφόνων στα νύχια των οποίων έχει πέσει η Ελλάδα.
Γιατί μας θυμίζει τι είχε προηγηθεί πριν από την δολοφονία του Σωκράτη και την επιστολή του με τις τραγικές ομοιότητες, στην περιγραφή που κάνει ο Κώστας Βαξεβάνης. Μα και ο ίδιος ο Βαξεβάνης αναφέρει την Σέχτα ως παράδειγμα.
Γιατί πρέπει σήμερα να απαντηθεί το απλό ερώτημα:
Εάν είναι πλαστές οι αποδείξεις, τότε αυτοί που τις διοχετεύουν είναι εν δυνάμει δολοφόνοι. Πρέπει να βρεθούν ΣΗΜΕΡΑ, πράγμα πανεύκολο. Ουδείς (αλήθεια για την περίπτωση Χήτου γιατί δεν έχει γίνει καμμία σύλληψη, αφού υπάρχει μήνυση;) θα τολμούσε να δημοσίευε τέτοιο έγγραφο εάν δεν γνώριζε τον αποστολέα. ΟΥΔΕΙΣ.
Εάν οι αποδείξεις είναι γνήσιες, τότε πρέπει να εντοπιστούν ΠΟΙΟΙ τις διανέμουν. ΠΟΙΟΙ επιλέγουν ποιόν θα στοχοποιήσουν και γιατί.
Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος, είτε είναι πλαστές ή είναι γνήσιες. Και όποιος τις χαλκεύει ή τις διαρρέει, έχει υποπέσει σε βαρύτατα ποινικά αδικήματα, ακόμα και αν ο Βαξεβάνης είναι” συνωμοσιολόγος” στον συλλογισμό του.
Διαβάστε λοιπόν το άρθρο του Βαξεβάνη που κοινοποιείται και στην εισαγγελία από ανεξάρτητο φορέα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας:
Οι περισσότεροι φίλοι και πολύ περισσότερο οι συνεργάτες, επιμένουν πως δεν χρειαζόταν αυτό το άρθρο. Καλά γελάσαμε με τα περί ΕΥΠ, λένε, μια χαρά εκτέθηκαν οι εισπράκτορες με BLOGάκι. Ακόμη και αν βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος που θα αναρωτηθεί «τι είναι αυτά με τον Βαξεβάνη;» θα βρεθούν άλλοι χίλιοι να του πουν «μα φυσικά τα αποτελέσματα της έντιμης Δημοσιογραφίας».
Έχω όμως άλλη άποψη. Όταν το 2012 υπάρχουν ενδείξεις για τη λειτουργία παρακράτους με μακρύ χέρι όχι του χωροφύλακα, αλλά της διατεταγμένης υπηρεσίας «δημοσιογράφων», το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις και αν σε συμφέρει επικοινωνιακά, αλλά ότι πρέπει να κάνεις το ένα και μοναδικό πράγμα: Να το πεις στον κόσμο.
Υπάρχει όμως και άλλος λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές. Ας υποθέσουμε πως κάποιος δημοσιογράφος, έντιμος με αποδοχή από τον κόσμο, ταγμένος στη Δημοσιογραφία και
μόνο, βρίσκεται νεκρός με 5 σφαίρες στο κεφάλι τι θα γίνει; Γενική κατακραυγή, που μπορεί να αντιστρέψει τα σχέδια όσων ήθελαν την φυσική του εξόντωση.
Αν δεν γίνει αυτό και προσπαθήσουν για τον ίδιο δημοσιογράφο να τον «δολοφονήσουν» ως προσωπικότητα; Για παράδειγμα ένας δημοσιογράφος, έμμισθος του παρακράτους, με έναν υπόδικο πράκτορα και τον διαταραγμένο εγκέφαλο ο οποίος ηγείται της επικοινωνιακής πολιτικής ενός κόμματος, πάρουν απόφαση να διοχετεύσουν ένα συκοφαντικό έγγραφο και όσους πείσουν, τι γίνεται; Ο κόσμος γελάει. Όχι μόνο γιατί μπορεί να εμπιστεύεται τον δημοσιογράφο και τις αποκαλύψεις του, αλλά γιατί ξέρει πως ο καθένας μπορεί να φτιάξει ό,τι έγγραφο θέλει (όπως αυτό της φωτογραφίας με το όνομα Γιάννης Παρακρατάκος) σε ένα κομπιούτερ. Οπότε πάλι χαμένο το παιχνίδι.
Τι γίνεται όμως αν γίνει συνδυασμός των δύο σεναρίων; Δηλαδή αν ο δημοσιογράφος βρεθεί νεκρός με 5 σφαίρες στο κεφάλι και δίπλα του υπάρχει μια προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών ο νταβραντισμένος Μιχάλης», στην οποία αναγράφεται πως ο δημοσιογράφος ήταν πράκτορας μυστικών δυνάμεων, που ήρθε η ώρα να πληρώσει για τα εγκλήματά του. Στην προκήρυξη υπάρχουν και στοιχεία από τη ζωή του δημοσιογράφου εμφανώς αληθινά, για να καλύψουν και κάποια άλλα που είναι ψέματα. Για παράδειγμα πως δημοσιογράφος είχε ταξιδέψει το καλοκαίρι του 2012 στην Τήλο (ναι, με την κοπελιά του) για να συναντήσει τον γνωστό πράκτορα ποντιακής καταγωγής Τζειμς Μποντ-ίδη (δεν υπάρχει). Εκείνη την ώρα κάποιοι θα θυμίσουν στην κοινή γνώμη πως κάτι τέτοιο είχε δημοσιευτεί κάποτε αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία. Και ίσως κάποιοι αναρωτηθούν : «Λες να ήταν αλήθεια;». Κανένας πάντως δεν θα χρεώσει στο παρακράτος μια δολοφονία. «Όλοι ίδιοι είναι και πού ξέρεις πού ήταν μπλεγμένος» θα ακουστεί ως αποτελεσματικός ψίθυρος.
Γράφω αυτές τις γραμμές γιατί δεν είμαι φρουρούμενος και ούτε θα είμαι ποτέ. Δεν φοβάμαι το παρακράτος γιατί θα το κάνω ισχυρό. Γιατί η δύναμη του δημοσιογράφου πρέπει να είναι η εντιμότητα και η δουλειά του και προστασία του οι πολίτες. «Ο καθείς και τα όπλα του» που λέει και ο Ελύτης.

Απομονωμένη διεθνώς πλέον η Μέρκελ



Το συμπέρασμα που προκύπτει από την τελευταία συνάντηση των G-8, είναι ότι η Μέρκελ είναι πλέον διεθνώς απομονωμένη.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ταυτίζεται με τον Ολάντ, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, και ανάπτυξης, κόντρα στην αυστηρή λιτότητα που ευαγγελίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος.
Έτσι, έχοντας χάσει δυο από τους κυριότερους συμμάχους της, η Μέρκελ είναι πια μόνη, και όλο και περισσότεροι την κατηγορούν ότι αυτή ευθύνεται για το ότι οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα ταυτίζονται με το μέλλον του ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα, υπέστη και μια σημαντική ήττα, όταν το κόμμα της (Χριστιανοδημοκράτες- CDU) απορρίφθηκε από τους ψηφοφόρους στην Βεσφαλία, αναγκάζοντας την να αποπέμψει τον θεωρούμενο ως διάδοχό της, και υπουργό Περιβάλλοντος Norbert Röttgen.
Με δεδομένη την αυξανόμενη απομόνωσή της, και τις διάφορες απορρίψεις των πολιτικών της, το ερώτημα είναι αν η Μέρκελ θα αλλάξει γραμμή πριν από τις ελληνικές εκλογές, ή θα τα ρισκάρει όλα ταυτίζοντας την μοίρα της, την μοίρα της Γερμανίας, καθώς και την μοίρα του ευρώ, με το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών;
Οι τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν καταστροφικές για την Μέρκελ.
Στις 23 Απριλίου, ο στενότερος σύμμαχός της, και γεράκι της λιτότητας, πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte, έχασε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.
Δυο εβδομάδες αργότερα, έσπασε ο περίφημος Γαλλογερμανικός άξονας της  ΕΕ, όταν ο Ολάντ νίκησε τον Σαρκοζί για το αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας. Ο Σαρκοζί είχε συνεργαστεί στενά και αρμονικά με την Μέρκελ τα τελευταία δυο χρόνια, χαράζοντας από κοινού την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην κρίση χρέους.
Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα συνεργαστούν οι Μέρκελ και Ολάντ, Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πως οι προσεγγίσεις τους απέναντι στη κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη είναι διαμετρικά αντίθετες.
Η Μέρκελ συνεχίζει να επιμένει πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που να βασίζεται στην πίστωση. Ο Ολάντ πιστεύει στο ακριβώς αντίθετο. Και μάλιστα τον στηρίζουν σε αυτή του την άποψη οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς και η Κομισιόν, η οποία επιδιώκει ένα νέο σύμφωνο ανάπτυξης.
Τον στηρίζει επίσης και ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος ανησυχεί μη τυχόν η ευρωπαϊκή κρίση μεταδοθεί στη χώρα του.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον, και ο Ιταλός ομόλογός του Μόντι, στηρίζουν κι αυτοί τον Ολάντ στην επιδίωξή του για δημιουργία ευρωομολόγων, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Η Μέρκελ όμως ανθίσταται σθεναρά, διευρύνοντας έτσι το Γαλλογερμανικό χάσμα που έχει ανοίξει. Παράλληλα, με την στάση της βάζει εμπόδια στην εξεύρεση λύσης στην επόμενη σύνοδο που είναι προγραμματισμένη να γίνει η σε μερικές μέρες.
Η Μέρκελ δέχεται πολλές πιέσεις, εξαιτίας των προσπαθειών που έκανε να επηρεάσει τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη.
Από την αρχή της κρίσης, η Γερμανίδα σιδηρά κυρία κρατά μια πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα, ρισκάροντας την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal, σε μια συνάντηση που είχε η Μέρκελ με τον Γιώργο Παπανδρέου το 2010, του είπε χαρακτηριστικά ότι αρνείται να απαλύνει τους όρους της διάσωσης της χώρας του, επειδή «αυτή θα πρέπει να πονέσει, έτσι ώστε να μην θέλει κανένας άλλος να διασωθεί κι αυτός…».
Μέχρι σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έχουν συμμορφωθεί με τις πολιτικές της Μέρκελ, απειλώντας μάλιστα (πρόσφατα) τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση που θα σέβεται το μνημόνιο, η χώρα του θα εκδιωχθεί από το ευρώ.
Οι υπουργοί αυτοί ελπίζουν πως έτσι θα τρομάξουν τους Έλληνες, ώστε να ψηφίσουν μια συγκυβέρνηση Πασόκ-ΝΔ, που θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές λιτότητας. Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, η Μέρκελ αύξησε το διακύβευμα, τηλεφωνώντας τον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ζητώντας δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει η χώρα του να παραμείνει στο ευρώ, και μάλιστα ζήτησε αυτό να διεξαχθεί την ίδια μέρα με τις βουλευτικές εκλογές.
Στο εσωτερικό μέτωπο, η βαριά ήττα του CDU στην Ρηνανία, αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την Μέρκελ. Μάλιστα, ο Röttgen, προσπαθώντας την τελευταία στιγμή να αλλάξει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, έκανε τη γκάφα να ταυτίσει τις περιφερειακές αυτές εκλογές, με δημοψήφισμα επί των πολιτικών της Μέρκελ! Έτσι έδωσε ένα μεγάλο όπλο στους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συνδύασαν την τοπική νίκη τους με μια γενικότερη σοσιαλιστική νίκη απέναντι στην λιτότητα της καγκελαρίου. ‘Όταν μάλιστα ο Röttgen αρνήθηκε να παραιτηθεί από υπουργός, η Μέρκελ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, αποπέμποντάς τον από την κυβέρνηση, παρότι θεωρούνταν ο κατ εξοχήν ευνοούμενός της.
Είτε σχεδιασμένα, είτε κατά λάθος, εξαιτίας των εξελίξεων, η Μέρκελ έχει βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να συνδέεται η πολιτική της μοίρα με το αποτέλεσμα των επερχόμενων ελληνικών εκλογών.
Αν κερδίσει το στοίχημα της, και οι αν οι τρομαγμένοι Έλληνες ψηφοφόροι επιλέξουν κυβέρνηση που θα συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου, η καγκελάριος θα συνεχίσει να θεωρείται ως η πολιτικός που  κατάφερε να κρατήσει την ευρωζώνη ενωμένη.
Αν όμως χάσει το στοίχημα, και η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει, τότε η Μέρκελ θα κατηγορηθεί για το χάος που θα ακολουθήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, κινδυνεύει να χάσει την θέση της από την Σοσιαλδημοκράτισσα Hannelore Kraft, που οι δημοσκοπήσεις την θέλουν να προηγείται στις εκλογές του 2013.
Παράλληλα, η Μέρκελ μοιάζει να καλλιεργεί, άθελά της, μια αναζωογόνηση της αριστεράς, και της πολιτικής κατά της λιτότητας, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

“Καλώς τον μεσιτη” φώναζαν επιβάτες της πτήσης για Ηράκλειο στον ΓΑΠ!


20120526-165924.jpgΣτην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, με απόλυτη μυστικότητα, και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» επιβιβάστηκε στην πρωινή πτήση της AEGEAN AIRLINES A3310 με προορισμό το Ηράκλειο.
Ο κ.Παπανδρέου συνοδευόμενος από δύο άντρες, της ασφάλειάς του, κάθισε στις οικονομικές θέσεις μαζί με τους άλλους επιβάτες οι οποίοι δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους με σχόλια του τύπου «ήρθε ο μεσίτης» ή «καλώς τον κύριο λεφτά υπάρχουν».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθόλη την διάρκεια της πτήσης το κλίμα ήταν ιδιαίτερα «ψυχρό» για τον πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης δεν φώναξαν κάποιο όχημα και ο ίδιος επιβιβάστηκε με σκυμμένο κεφάλι στο λεωφορείο με το σύνολο τον επιβατών,να τον κοιτά με άγριες διαθέσεις
και χωρίς όρεξη για …”πολλά πολλά”.
Αντίστοιχο κλίμα συνάντησε ο κ.Παπανδρέου και στην αίθουσα αφίξεων όπου όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί περιμένοντας τους δικούς τους ανθρώπους,τον περιφρόνησαν και τον κοιτούσαν απαξιωτικά.
Μάλιστα κάποιος ακούστηκε να λέει «που είναι οι παλιές αποχές που
ο κόσμος συνωστιζόταν για μια χαιρετούρα και να επευφημήσει το όποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου.»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβιβάστηκε άρον-άρον σε ΙΧ αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε
σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης για ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος θα συναντήσει και κάποιους λίγους από τους προσωπικούς του φίλους που του έχουν απομείνει πιστοί.
Να θυμίσουμε ότι το Πάσχα ο πολυσυζητημένος αδερφός του πρώην πρωθυπουργού γνωστός και ως “συγγραφέας” επέλεξε πασίγνωστο πολυτελές ξενοδοχείο της Ελούντας να περάσει με την οικογένεια του και τους φρουρούς του τις άγιες μέρες , όπου εκτυλίχθησαν αντίστοιχες εικόνες αποδοκιμασιών και απαξίωσης από τους λοιπούς ενοίκους του λαμπερού ξενοδοχείου.
Μάλιστα η παρουσία πολύ γνωστού δημοσιογράφου, που είχε εκείνη την περίοδο δημοσιεύσει θέματα που τον αφορούσαν ,τον είχαν αναγκάσει να κλειστεί για τα καλά στο υπερπολυτελές δωμάτιο του.
΄Οπως όλα δείχνουν οι χρυσές εποχές για την οικογένεια Παπανδρέου πέρασαν ανεπιστρεπτί για την Κρήτη.
Flashnews.gr

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης η Κριστίν Λαγκάρντ. Το ανθελληνικό κτήνος, η ομοϊδεάτης του ΓΑΠ και του Τσοχατζόπουλου…


…που κάποιοι έχουν το θράσος να συζητούν την επέκταση κατοχής του φασιστικού μαγαζιού τους στην πατρίδα.
Ένα μάτσο ανώμαλοι, βιαστές, πρεζάκηδες της χλίδας, που διαλύουν έθνη και στέλνουν λαούς στην εξαθλίωση για να θησαυρίζουν…
Σήμερα ξεκίνησε επίσημα η έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η Λαγκάρντ κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, επί των ημερών της στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.
Η ανακριτική επιτροπή του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR) συγκλήθηκε σήμερα επίσημα, προκειμένου να ερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε το 2008 η Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί.
Η σύγκληση του CJR, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατέστη υποχρεωτική μετά την απόφαση που έλαβε στις 4 Αυγούστου το ίδιο δικαστήριο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της 55χρονης Λαγκάρντ.Η ανακριτική επιτροπή, που αποτελείται από τρεις Εφέτες, θα προχωρήσει σε έρευνες για να διαπιστώσει αν η πρώην υπουργός ευθύνεται για τις
κατηγορίες που της αποδίδονται. Το 2008, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε στην πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του επιχειρηματία. Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο φίλος του, Νικολά Σαρκοζί.Το γαλλικό Ειδικό Δικαστήριο (CJR) συστάθηκε το 1993 και έκτοτε έχει ερευνήσει περίπου 1.000 υποθέσεις αλλά μόνο έξι υπουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Με το που ξεκινησε η εκμετάλλευση της ΑΟΖ βάζουν στο μνημόνιο και την Κύπρο;


20120526-023525.jpgΑνοιχτό αφήνει ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, αν, όπως τονίζει, η κυβέρνηση θεωρήσει πως μια τέτοια κίνηση θα έκανε καλό στην οικονομία.
«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τίποτα από τη στιγμή που ευνοεί την οικονομία», είπε ο Πανίκος Δημητριάδης σε δημοσιογράφους προσθέτοντας πώς «ό,τι γίνει θα πρέπει να είναι για το καλό της οικονομίας, για το καλό του τραπεζικού συστήματος».
Dete.gr

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος


Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος
Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.
Κι αυτό γιατί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, επισημαίνει το Bloomberg.
Οι «κακοί» Έλληνες και οι «καλοί» Γερμανοί
«Στα εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικος και η Ελλάδα ως το σκανταλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτήν την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.

Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το μέσο διευκόλυνσης της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν από την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης. 
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ), ως τον Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους.
Με λίγα λόγια, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν.

Οταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο.
Ουσιαστικά, διέσωσαν τις γερμανικές τράπεζες καθώς και τους φορολογούμενους, οι οποίοι αν δεν αποπληρώνονταν τα δάνεια θα έπρεπε να στηρίξουν αυτές τις τράπεζες. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της βοήθειας προς την Ελλάδα, η στήριξη στις γερμανικές τράπεζες προσφέρθηκε αυτόματα, ως μια λειτουργία της δομής της νομισματικής ένωσης.
Πως έγινε αυτό
Οταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις συγκεκριμένες εκροές με δάνεια προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δάνεια αυτά εγγράφηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των γερμανικών ιδρυμάτων από τις θέσεις τους.
Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank ήταν εν μέρει μόνο ευθύνη της Γερμανίας. Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%, σημειώνουν οι συντάκτες.
Με λίγα λόγια, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία από την ευρωπαϊκή της διάσωση.

Μια ένδειξη θα ήταν το ποσό που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από τις χώρες της ευρωζώνης από την έναρξη της κρίσης. Σύμφωνα με την ΤΔΔ, τράβηξαν 353 δισ. δολάρια από τον Δεκέμβριο του 2009 ως το τέλος του 2011. Μία άλλη ένδειξη θα ήταν η αύξηση των απαιτήσεων της Bundesbank στις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Αυτή αντιστοιχεί σε 466 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο του 2012, αλλά περιλαμβάνει και μη Γερμανούς καταθέτες, που μετέφεραν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα έλαβε συνολικά 340 δισ. ευρώ σε επίσημα δάνεια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις δικές της, για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό, για να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να βοηθήσει τις τράπεζες να τα βγάλουν πέρα. Μόνο 15 δισ. ευρώ ήρθαν κατευθείαν από τη Γερμανία. Τα υπόλοιπα προήλθαν από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η αλλαγή της χρηματοπιστωτικής έκθεσης της Γερμανίας έχει τεράστια σημασία για τον ηγετικό της ρόλο στην απάντηση της Ευρώπης στην κρίση, διαπιστώνει το Bloomberg View.
«Προτού οι γερμανικές τράπεζες τραβήξουν πίσω τα κεφάλαιά τους, διακινδύνευαν να χάσουν πολλά λεφτά στην περίπτωση που η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ. Τώρα οι ζημίες θα επιμεριστούν μεταξύ των φορολογούμενων όλης της ευρωζώνης - ιδίως της Γαλλίας, οι τράπεζες της οποίας έχουν ακόμα πολλά ενεργά δάνεια στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, αυτό εννοούν ορισμένοι Γερμανοί αξιωματούχοι όταν λένε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια ελληνική έξοδο».
Τώρα η Γερμανία θα πρέπει να δεχθεί όσα είχε αρνηθεί
Ωστόσο, το κόστος από επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα επιστρέψει στη Γερμανία. Αν ο τραπεζικός πανικός και η αναταραχή στις αγορές ανάγκαζαν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες να φύγουν και αυτές από το ευρώ, οι απώλειες θα εξαφάνιζαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των γερμανικών τραπεζών. Πιθανή διάλυση του ευρώ θα είχε σημαντικές επιπτώσεις και στις εξαγωγές της Γερμανίας, ενώ θα διακινδύνευε και την ύπαρξη της ίδιας της Ε.Ε. και την προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Για να αποτρέψει αυτήν την κατάληξη, με ή χωρίς την Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να κάνει όσα έχει αρνηθεί ως τώρα και ακόμη περισσότερα. Θα πρέπει να συμφωνήσει να επιτραπεί στην ΕΚΤ να καλύψει το χρέος των κρατών-μελών. Να συναινέσει στη δημιουργία ενός μηχανισμού στην ευρωζώνη που θα μετέφερε χρήματα σε οικονομικά αδύναμες χώρες, με τον ίδιο αυτοματοποιημένο τρόπο με τον οποίο έγινε η διάσωση της Γερμανίας. Και επίσης να δεχθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ασφάλισης των ανέργων θα ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Την ώρα που η Αγκελα Μέρκελ επεξεργάζεται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην ευρωπαϊκή κρίση, πρέπει να έχει καλά στο μυαλό της ότι η χώρα της χρωστάει πολλά στο ευρωσύστημα όπως και η Ελλάδα, καταλήγει η ανάλυση.

Παυλόπουλος: Η τραγελαφική κυβέρνηση Παπανδρέου ευθύνεται Αν είχε εισακουσθεί ο κ. Κ. Καραμανλής δεν θα είχαμε φθάσει εδώ. – Έτσι πρέπει να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση!


Απο την συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Υποψήφιου Βουλευτή Α΄Αθήνας Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην εφημερίδα «Παρασκευή & 13» και στην δημοσιογράφο κα Αλεξάνδρα Λαμπρούλη
1. Κύριε Παυλόπουλε, μάλλον η νέα προεκλογική περίοδος θα σημαδευτεί καθοριστικά από την επίθεση του κ. Α. Σαμαρά και της ΝΔ εναντίον του κ. Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».
Δεν πρέπει να το βλέπετε υπ’ αυτό το πρίσμα. Ο κ. Α. Σαμαράς και η ΝΔ απλώς απαντούν μ’ επιχειρήματα στις «θέσεις» που αναπτύσσουν κάθε φορά ο κ. Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της Χώρας από τη βαθειά κρίση που τη μαστίζει. Πρόκειται για «θέσεις» που αφενός αλλάζουν με πρωτεϊκές μεταβολές και οβιδιακές μεταμορφώσεις, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν πρόγραμμα. Και, αφετέρου, είναι ανεδαφικές και 
καταστροφικές για το μέλλον της Ελλάδας. Κατά συνέπεια οι κ. Α. Σαμαράς και η ΝΔ έχουν χρέος να ενημερώσουν, ιδίως ενόψει των εκλογών, το Εκλογικό Σώμα ως προς το τι συνεπάγεται για το αύριο της Χώρας ενδεχόμενη επικρότηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο συνιστά υπεύθυνη στάση και όχι κινδυνολογία.
6. Με όσα μας λέτε υποστηρίζει η ΝΔ ότι πρέπει να τηρήσουμε πιστά τη μνημονιακή πολιτική;
Κάθε άλλο. Πριν απ’ όλα θυμίζω ότι η ΝΔ ουδόλως ευθύνεται για τη καταστροφική πολιτική των Μνημονίων. Αν είχε εισακουσθεί ο κ. Κ. Καραμανλής δεν θα είχαμε φθάσει αδώ. Και αν είχε εισακουσθεί ο κ. Α. Σαμαράς, που προειδοποιούσε αγωνιωδώς τον κ. Γ. Παπανδρέου πριν και μετά το πρώτο Μνημόνιο, και πάλι δεν θα είχαμε φθάσει εδώ. Ξαναλέω λοιπόν: Για τη σημερινή καταστροφική πορεία της Χώρας συνυπεύθυνοι είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου και η τραγελαφική Κυβέρνησή του καθώς και η επιπολαιότητα και ανικανότητα της Τρόικας. Δεν μπορεί λοιπόν να συνεχισθεί η τρέχουσα αδιέξοδη και εθνικώς επικίνδυνη πολιτική των Μνημονίων. Πρέπει ν’ αλλάξει ουσιαστικά, μέσα από ριζική αναδιαπραγμάτευση και αλλαγή βασικών πτυχών του μίγματος πολιτικής των Μνημονίων. Ιδίως δε μέσα από «μπόλιασμα» της πολιτικής αυτής με επείγοντα και δραστικά αναπτυξιακά μέτρα. Μια τέτοια αναδιαπραγμάτευση είναι απολύτως εφικτή, όπως φαίνεται από το ότι τώρα οι εταίροι μας αντιλαμβάνονται και τις δικές τους ευθύνες για την Ελλάδα και ρίχνουν πολύ «νερό στο κρασί» της αρχικής τους αδιαλλαξίας. Πέραν τούτου η Γερμανική πλευρά και η στάση της έχουν πλήρως απομονωθεί, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως φάνηκε και από τη σύνοδο των G8. Γι’ αυτό τονίζω ότι πρέπει να επιλέξουμε το σίγουρο και ασφαλή δρόμο της ουσιαστικής αναδιαπραγμάτευσης, εδώ και τώρα, της πολιτικής των Μνημονίων. Και όχι την αδιέξοδη και –τελικώς- καταστροφική πολιτική των μονομερών ενεργειών, τις οποίες ευαγγελίζονται, μέσα από μια κενή περιεχομένου προεκλογική ρητορική, ο κ. Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
7. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα πιο σημαντικά σημεία μιας τέτοιας αναδιαπραγμάτευσης;
Αναφέρομαι ενδεικτικά στην επιμήκυνση του χρόνου επίτευξης των στόχων που μας έχουν επιβληθεί, στην αλλαγή υφεσιακών και αντικοινωνικών πολιτικών με ισοδύναμα μέτρα ιδίως δραστικού περιορισμού της κρατικής σπατάλης, στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην περαιτέρω διευκόλυνση της Ελλάδας ως προς την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ κλπ. Κυρίως όμως η αναδιαπραγμάτευση πρέπει να οδηγήσει αμέσως σε αναπτυξιακή πορεία τη Χώρα, σε συνδυασμό με τη τόνωση του κοινωνικού κράτους. Αφού αν αυτό καταρρεύσει μέσα από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πρακτικές της Τρόικας η κοινωνική έκρηξη είναι αναπόφευκτη. Μια τέτοια αναπτυξιακή τροχιά πρέπει, όπως πρότεινε και ο νέος Γάλλος Πρόεδρος κ. Φρ. Ολάντ, να έχει ως βάση εκκίνησης όχι τα εγχώρια κεφάλαια –που δεν υπάρχουν- αλλά ευρωπαϊκές «τονωτικές ενέσεις», πρωτίστως μέσω της ενεργοποίησης των Διαρθρωτικών Ταμείων και, κυρίως, μέσω της έκδοσης «αναπτυξιακών ομολόγων» -στη βάση π.χ. των επενδυτικών ομολόγων- τα οποία θα είναι και ο προάγγελος τόσο των κοινών «ευρωομολόγων» όσο και της τελικής εγκαθίδρυσης της ΕΚΤ ως πραγματικής κεντρικής τράπεζας. Επιπλέον η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να συνδυασθεί αμέσως με την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, εφόσον βέβαια αξιοποιούν τα κεφάλαια αυτά για παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες μάλιστα ενδυναμώνουν την απασχόληση. Υπό τα δεδομένα αυτά –τα οποία ανέφερα ενδεικτικώς και μόνο, ο κ. Α. Σαμαράς έχει πάρει εγκαίρως αναλυτική και τεκμηριωμένη θέση- σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούμε να αξιώσουμε, πάντα μέσω της διαπραγματευτικής οδού, πλήρη έξοδο από την τωρινή υφεσιακή και καταστροφική πολιτική των Μνημονίων. Και, επέκεινα, εγκαθίδρυση μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους μας –φυσικά χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ, την οποία μας επέβαλε η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου- η οποία, με τα απαιτούμενα κοινωνικώς ενισχυτικά και αναπτυξιακά στοιχεία, και θα διατηρήσει την Ελλάδα εντός ευρώ και θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε, χωρίς κοινωνική έκρηξη, τις ανειλημμένες δανειακές μας υποχρεώσεις. Μια τέτοια πορεία είναι, το τονίζω ξανά, πλήρως εφικτή και αποβαίνει προς το συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των εταίρων μας. Και σας ρωτώ εν τέλει: Ενώ μπορούμε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε, μέσα απ’ αυτούς τους διαύλους, την έξοδο από τη κρίση είναι δυνατόν ν’ αφεθούμε στον άκρως επικίνδυνο «κυματισμό» της προεκλογικής ανευθυνότητας και της πολιτικής προχειρότητας του κ. Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό δεν πρέπει να είναι το πραγματικό, πολιτικό αλλά και εθνικό, δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου;

- "Μπαμπά ο ελέφαντας πετάει;" Κομμουνιστικό ανεκδοτάκι...!!




Είναι ο πατέρας ο κομμουνιστής με το παιδάκι του στο σαλόνι. Σε
κάποια στιγμή τον ρωτάει ο πιτσιρικάς:
       - "Μπαμπά ο ελέφαντας πετάει;"
       Και αυτός απαντάει:
       - "Όχι παιδί μου δεν πετάει"
       Ύστερα από 5 λεπτά πάλι το παιδί:
       ... - "Ο ελέφαντας σίγουρα δεν πετάει;"
       Και απαντάει πάλι:
       - "Ναι παιδί μου σίγουρα"
       10 λεπτά πιο μετά:
       - "Ρε πατέρα είσαι σίγουρος ότι δεν πετάει ο ελέφαντας;"
       Αγανακτισμένος ο πατέρας:
       "Ναι ρε παιδί μου λέμε. Ποιος σου είπε ότι πετάει; Που το είδες;"
       Και ο μικρός αφελέστατα:


       - "Να, το έγραφε ο Ριζοσπάστης"
       Οπότε ο πατέρας:
       "Πετάει. Ε κουταμάρες. 10 μέτρα πάει και μετά πέφτει"!
 

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η κατάρα της αριστεράς....


«Σκάει» η Ισπανία!


Η πλουσιότερη επαρχία της Ισπανίας, η Καταλονία, ζήτησε οικονομική βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας για την αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Η επαρχία αποτελεί το 1/5 της ισπανικής οικονομίας με την αναχρηματοδότηση του χρέους το 2012 να αγγίζει τα 13 δις ευρώ.

“Δεν μας ενδιαφέρει πως θα το κάνουνε, αλλά πρέπει να καταβάλουμε τις οφειλές μας στο τέλος του μήνα. Μια οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει αν δεν πληρώνει τους λογαριασμούς της” δήλωσε ο πρόεδρος της Καταλονίας.

Αυτή η είδηση είχε σαν αποτέλεσμα της εκτόξευση των ισπανικών ομολόγων στη 10ετία στο 6,3%, ενώ βυθίζει και τις ευρωπαϊκές αγορές που βλέπουν την Ισπανία να «σκάει».

«Πολιτική, όχι νομική η καταγγελία του μνημονίου» .Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.





ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΔΟΥΛΕΜΑ:
«Πολιτική, όχι νομική η καταγγελία του μνημονίου»

«Στροφή» έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Δραγασάκη. 

δείτε το βίντεο εδώ στο 124:4 



Ξάφνιασε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας για πρώτη φορά ότι
 ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε «πολιτική και όχι νομική καταγγελία του 
Μνημονίου». Ο κ. Δραγασάκης φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή 
του Γιώργου Παπαδάκη(24/5/2012), διευκρινίζοντας: «Θα καταγγείλουμε
 πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει...ότι κάποιες πτυχές θα
 καταγγελθούν και κάποιες άλλες θα γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. 
Υπάρχουν και κάποιες  για τις οποίες θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές
 λύσεις, όπως τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κακλαμάνης βγάζει ΨΕΥΤΗ τον Τσίπρα με στοιχεία!


Απίστευτες μπουρδολογίες Τσίπρα αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιώργο Αυτιά! Στην εκπομπή του ΜΕΓΚΑ το πρωί, ανέφερε για την φορολόγηση των 100 πρώτων επιχειρήσεων στην Ελλάδα που έχουν κερδοφορία με 1% στον τζίρο τους, το οποίο είπε ο Τσίπρας και το ανέβασε στα 200 δισ ευρώ, όταν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών, δεν είχαν
ΣΥΝΟΛΙΚΑ πάνω από 77 δισ τζίρο!!!
Ούτε για σπόρια δεν φτάνει το 1%!!!
Με προχειρότητες και πυροτεχνήματα, προσπαθεί να πείσει ο κύριος Τσίπρας τον ελληνικό λαό ότι διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ και Ε.Ε….
Πως λέγεται αυτό σε απλά ελληνικά;
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά …..Παπανδρέου!

Για γέλια η προσφορά του “Νίκου” που έβαζε στο τσουβάλι των νταβατζήδων το Newsbomb, το Taxalia και το Citypress-gr!!


Από το Citypress-gr
Σχέδια παρέμβασης στον τύπο και το INTERNET κατέστρωνε ο Άκης…
 
Κοίτα να δείς που ο Άκης ήθελε να μας χώσει λεφτά και δεν το ξέραμε ! Φτου gamoto, δεν προλάβαμε να δούμε πώς είναι το σοσιαλιστικό χρήμα…
Πάνω από 270.000 ευρώ ζητούσαν δημοσιογράφοι για να εξωραΐσουν το προφίλ του Άκη Τσοχατζόπουλου στην κοινή γνώμη.
Το ποσό αυτό ήταν για προσωπικές τους αμοιβές, καθώς και για τη διενέργεια σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης με κατευθυνόμενο θέμα τις «σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα».
Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού, σχεδιαζόταν από καιρό η επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθούσε με στόχο την ανατροπή του….αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί και την αποκατάσταση στα μάτια της κοινής γνώμης της εικόνας του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνει επιστολή προς τον πρώην υπουργό με προσχέδιο πρότασης για την γενικότερη πολιτική παρουσία του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η επίμαχη επιστολή προέρχεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από δημοσιογράφο, που υπογράφει ως «Νίκος» με παραλήπτη τον κ. Τσοχατζόπουλο.
Η επιστολή
«Αγαπητέ Άκη», ξεκινά η επιστολή και συνεχίζει «σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.
Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.
Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x μήνες = 270.000 ευρώ.
Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,
Νίκος».
Το προσχέδιο πρότασης
Σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου» προς τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, προτείνονται τα εξής:
Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα: «Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος». (γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites – blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media. Προτείνονται οι ιστοσελίδες: Press-gr.blogspot.com, citypress.gr.blogspot.com, tro-ma-ktiko.blogspot.com, zoomnews.gr, tsiliadoros.blogspot.com, kripsinos.blogspot.com, taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη), newsbomb.gr, newscode.gr, voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη), i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com.
Προτείνονται επίσης, σύμφωνα πάντα με τον «Νίκο»: 60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),
Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου
Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.
Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)
Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).
Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).
Πλάνο πολιτικής παρέμβασης
Όπως αναφέρει ο «Νίκος», η στρατηγική για να αντιστρέψουν το κλίμα θα στηριζόταν στο σενάριο ότι «ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».
Τέλος «προτείνεται οικονομική συνεργασία 7.000 ευρώ / μήνα κατόπιν συμφωνητικού (δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο). Προτείνεται επίσης η ύπαρξη κονδυλίου για διαχείριση κρίσεων στο παραπάνω χρονικό διάστημα (διάστημα έξι μηνών)».
Η θέση μας:
Άνθρωποι – φαντάσματα φαίνεται να εμπλέκουν στις δόλιες και σκοτεινές ενέργειές τους δυναμικά και αποκαλυπτικά Μέσα με αναμφισβήτητο κύρος, όπως είναι τα “Newsbomb.gr” και “Newscode.gr”.
Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι βαυκαλίζονται ότι θα υπήρχε έστω και η παραμικρή υπόνοια να συμμετάσχουν Μέσα της DPG Digital Media σε προσπάθειες εξωραϊσμού προσώπων που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι εις βάρος του ελληνικού λαού.
Προκαλούμε ευθέως και ανοικτά τον όποιον «Νίκο» ή «Νικολάκη» να εμφανιστεί και να πάρει θέση. Αν βρει ή αν έχει περάσει ένα υποστηρικτικό άρθρο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Πρέπει να πάρει πίσω το ψέμα του.
Εκείνος που φρόντισε να διαφυλάξει τα ίχνη του, προφανώς και επιχειρεί να εμπλέξει σοβαρά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με τα σκοτεινά, ύποπτα και προφανώς επικερδή σχέδιά του. Κάτι τέτοιοι τύποι που αμαυρώνουν το ρόλο και το όνομα των «δημοσιογράφων» είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση της κοινής γνώμης.
Είναι εκείνοι που μαζί τα έφαγαν, με την εξουσία. Είναι εκείνοι που φόρεσαν τη δήθεν προοδευτική προβιά και τη ρητορεία των ψευτο-επαναστατών για να κερδίσουν μαύρο χρήμα χωρίς κόπο.
Η αυθαιρεσία και η επιπολαιότητα πρέπει να τελειώσει.
Ευτυχώς που βγαίνουν τέτοια ντοκουμέντα στην επιφάνεια, ώστε να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Κι ο πάγκος αυτός, προφανώς είναι το εδώλιο του κατηγορουμένου.
σχόλιο citypress-gr.blog: δυστυχώς δεν προλάβαμε….. κι έτσι τον ξεσκίζαμε τον καημένο τον Άκη. Τζάμπα το σχέδιο του “Νίκου”. Πάντως, για να κόψουμε την πλάκα, δεν υπήρχε περίπτωση…. 
μια απλή αναζήτηση στο google, θα πείσει τον “Νίκο” (κλικ εδώ)
 
Διαβάστε και το δημοσίευμα του newsbomb.gr 

Βερολίνο: Συνέλαβαν Γερμανίδα για την φιλο ελληνική της ομπρέλα


filoelliniki.jpg

H Γερμανική Αστυνομία έκανε το καθήκον της..
To Σάββατο 18 Φεβ στις 16.05 ώρα Γερμανίας, μετά το τέλος της διαδήλωσης “We are all Greeks” που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να δείξουν κάποιοι Γερμανοί πολίτες την υποστήριξη τους στον ελληνικό λαό έγινε ένα περίεργο συμβάν.
Η κυρία Ντόνερ, Γερμανίδα καλλιτέχνης, αποφάσισε να ανοίξει την ομπρέλα της! Μια επικίνδυνη ομπρέλα! Με ένα επικίνδυνο μήνυμα …
“ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!”
omprella.jpg
Ευτυχώς, εκείνη την ώρα υπήρχαν αξιωματούχοι της γερμανικής αστυνομίας, οι οποίοι έσπευσαν αμέσως προς την κυρία Ντόνερ και της κατέσχεσαν την επικίνδυνη ομπρέλα .Η κ.Ντονέρ αιφνιδιάστηκε από την κίνηση των αστυνομικών, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως πρέπει να απολογηθεί ενώπιον του Γερμανικού δικαστηρίου.
policez.jpg
Οι αστυνομικοί επίσης έδωσαν στην κ.Ντόνερ ένα επίσημο έγγραφο το οποίο έγραφε τα εξής:
“strafverfahren – tatvorwurf – verstroß gegen das versammlungsgesetz, samstag, 18. februar um 16.05 uhr, reichspetschufer 74″
«Ποινική διαδικασία – παράβαση – σε αντίθεση με το νόμο, Σάββατο18 Φεβρουαρίου 16,05 , περιοχή ακτή Petsch 74″
Αυτή είναι μια σατιρική περίληψη μιας εντελώς σοβαρής ιστορίας που συνέβη στη Γερμανία.Η κ.Ντόνερ περιμένει τώρα τις δικαστικές διαδικασίες.
Μετά το άτυχο συμβάν, η κ.Ντόνερ θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στους Έλληνες:
inded.png
“Αγαπητοί Έλληνες: Λυπούμαστε για την κυβέρνησή μας!Και παρακαλώ μην ξεχνάτε: “Είμαστε όλοι Έλληνες τεμπέληδες,όπως κάποιοι σας αποκαλούν “.
omvrela.png
“Αγαπητοί Έλληνες: Είμαστε στο πλευρό σας,οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι δεν θα ηττηθούν ποτέ”
pamee.jpg
“SOLIDARITÄT MIT GRIECHENLAND!”
Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, η υπόθεση της κ.Ντόνερ να έχει αίσιο τέλος με την Γερμανική Δικαιοσύνη και την ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράσταση της.
Επιμέλεια-Μετάφραση: Ιατρίδης Γιώργος , Kalei Saskia Doskop

Επιτέλους η αλήθεια για το plan B του ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ!


Επιτέλους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται υπεύθυνα για την ύπαρξη σχεδίου Β, στο οποίο προβλέπονται νέοι ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ! Διαβάστε τις απαντήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη:
Ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης αν υπάρχει plan B στο ΜΕΓΚΑ, σε περίπτωση την οποία οι Ευρωπαίοι ενδώσουν στην επαναδιαπραγμάτευση (πρώην ακύρωση) αλλά κλείσουν τη στρόφιγγα της δανειακής σύμβασης μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές πόρισμα (διαπραγμάτευση με Λαφαζάνη μπορεί να διαρκέσει μέχρι κ 4ετία). Ο Σταθάκης -προς τιμήν του- είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε δίχως να δημαγωγεί και να εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Ο ίδιος εξήγησε πως υπολογίζει το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 στα 4 δις και σε περίπτωση plan B, θα παρθούν έκτακτα μέτρα, τα οποία προσδιόρισε αναλυτικότερα ως έκτακτα έσοδα, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών, τουλάχιστον 1 δις (θα είναι σαφώς >1δις), μείωση δαπανών (μισθοί-συντάξεις) βραχυχρόνιο δανεισμό.
Σε επόμενη -δικαιολογημένη- ερώτηση αν αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση (σαφώς κ την αυξάνουν), ο Σταθάκης εξήγησε πως εφόσον τα έκτακτα έσοδα δεν έχουν οριζόντια διάσταση, δεν θα αυξήσουν την ύφεση. Αν και η εκτίμηση αυτή είναι λανθασμένη, τουλάχιστον παίρνουμε επιτέλους μία συγκεκριμένη απάντηση από κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ…
epikairo.gr

Σούρλας: ο ένας εξυμνεί τον άλλον που εξύβρισε και τελικά τον αγκαλιάζει και τον ασπάζεται


“ΘΕΛΩ να ολοκληρώσω αυτή την πορεία, υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης αυτό που λέγεται συνέπεια, η οποία δυστυχώς λείπει από την πολιτική…”
ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ στις προεκλογικές συνεργασίες πολιτικών με τη Νέα Δημοκρατία
Τηρώντας στο ακέραιο την προεκλογική του δέσμευση, ο μακροβιότερος Βουλευτής Μαγνησίας Γιώργος Σούρλας, του οποίου το όνομα ταυτίστηκε με την αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά, σε έναν από κοινού τότε αγώνα με τον αείμνηστο κουμπάρο του Παύλο Μπακογιάννη, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο 9 φορές εκλεγμένος Βουλευτής Μαγνησίας, τις περισσότερες από το 1881 που απελευθερώθηκε η Θεσσαλία (8 φορές είχε εκλεγεί ο Κωνσταντίνος Σπυρίδης) και μοναδικός υπουργός της Μαγνησίας σε μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, επισήμανε ότι αποχωρεί από την πολιτική “με καθαρά χέρια και μέτωπο”.

Ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι “Μπορώ να κοιτάζω τον κάθε Μαγνησιώτη και
Έλληνα, με υπεφηφάνεια, με καθαρό βλέμμα και καθαρή την συνείδηση και όταν τον χαιρετάω να ξέρει ότι αυτά τα χέρια, τα δικά μου, δεν ακούμπησαν καμία δραχμή ξένη, κανένα ευρώ”. 

Με αναφορά στις προεκλογικές συνεργασίες πολιτικών με τη Νέα Δημοκρατία
Ο κ. Σούρλας, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις προεκλογικές συνεργασίες πολιτικών με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: “Θέλω να ολοκληρώσω αυτή την πορεία, υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης αυτό που λέγεται συνέπεια, η οποία δυστυχώς λείπει από τον πολιτική. Για εμένα αυτές είναι αξίες σοβαρές και σπουδαίες. Δεν μπορεί άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Δεν
μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την πολιτική φαυλότητα των κατηγοριών, των καταγγελιών και στη συνέχεια ο ένας να εξυμνεί τον άλλον που εξύβρισε προηγουμένως και αφού δεν χειροδίκησε, γιατί δεν μπορούσε, τελικά να τον αγκαλιάζει και ασπάζεται. Διότι οι πολιτικοί δεν είναι απλά εκπρόσωποι του Έθνους για μία μονομερή αποστολή, είναι και παιδαγωγοί. Από τους πολιτικούς διδάσκονται οι νέοι. Και τί έχουμε να διδάξουμε στους νέους όταν άλλα λέμε, άλλα κάνουμε, άλλα πιστεύουμε, άλλα υποστηρίζουμε και συνεχίζεται αυτός ο κύκλος ο άθλιος”.

Συνεχίζει τον αγώνα του στο πλευρό της Ν.Δ.
Ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά για θέματα Διαφάνειας, του οποίου το όνομα τα τελευταία χρόνια ταυτίστηκε με την αποκάλυψη του σκανδάλου της λαθρεμπορίας και της νοθείας στα καύσιμα του Ελληνικού Στρατού, τόνισε ότι μπορεί να αποχωρεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο παραμένει μαχητής, δίπλα στην παράταξη της ΝΔ, δίνοντας και αυτός τον δικό του αγώνα για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μέσα από την Κεντρική Επιτροπή Ελκογικού Αγώνα του κόμματος. 

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο Θουκυδίδης δίνει τον ορισμό του προδότη πολιτικού. Είπατε κάτι;


Σέβας στον παγκόσμιο Ελληνικό πολιτισμό που έχει ήδη δώσει τις απαντήσεις. Γι’ αυτό οι καμινομπουτάρηδες και τα άθλια απομεινάρια του μνημονίου θέλουν να τον εξαφανίσουν.

olympia

Ρωσοτουρκικό διπλωματικό επεισόδιο λόγω υποστήριξης Άγκυρας σε Τσετσένους τρομοκράτες


http://messinea.gr/wp-content/uploads/2012/05/CheshenGuerXL.jpgΜείζονα διπλωματική ρωσοτουρκική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στις 12 και 13 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη με την αιγίδα του τουρκικού κράτους και θέμα τα εθνότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξελίχθηκε σε βήμα από το οποίο διάφοροι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ή αποσχιστικές ενέργειες στη Ρωσία ζητούσαν την διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιτέθηκαν με βαριές εκφράσεις στον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Β.Πούτιν.
Αμέσως αντέδρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και κατήγγειλε τους συμμετέχοντες ότι «Απείλησαν άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας» και την Άγκυρα ότι υπέθαλψε τις ενέργειές τους. Μάλιστα διατυπώθηκε ευθεία απειλή ότι «υπονομεύονται οι εταιρικές σχέσεις των δύο χωρών» εννοώντας το ενδεχόμενο υποβάθμισης των οικονομικών σχέσεων, καθώς για την Τουρκία η Ρωσία αυτή την στιγμή είναι ο πρώτος οικονομικός της εταίρος, σχέση που αναπτύχθηκε μετά το ναυάγιο της ελληνορωσικής στρατηγικής συνεργασίας το 2009.
«Ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στη Μόσχα, κλήθηκε στην Δ΄ Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Στις 12 και 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σειρά εκδηλώσεων αντιρωσικού χαρακτήρα, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν απαράδεκτες δηλώσεις για τη Ρωσία και για την ηγεσία της», δήλωσε ο κ. Λουκασέβιτς, υπογραμμίζοντας το γεγονός, ότι «…οι συναθροίσεις αυτές έγιναν όχι απλώς με την ανεκτικότητα αλλά και την ενθάρρυνση των τουρκικών Αρχών».
«Προκαλεί απορία το περιεχόμενο της αποκαλούμενης διακήρυξης του συνεδρίου, στην οποία γίνεται λόγος για υποστήριξη του αγώνα εναντίον της Ρωσίας και των συνεργών της, και απευθύνεται χαιρετισμός σε όλους τους μουτζαχεντίν, με επικεφαλής τον Ντοκού Ουμάροφ, που συνεχίζουν την τρομοκρατική αποστολή τους στα όρη του Καυκάσου», τόνισε ο Λουκασέβιτς.
Προσθέτοντας, ότι και σε άλλο παρόμοιο συνέδριο, το οποίο έγινε και πάλι στην Τουρκία, «…οι σύνεδροι κάλεσαν σε διοργάνωση διαδηλώσεων στη Μόσχα, επ΄ευκαιρία της αποκαλούμενης γενοκτονίας των Τσερκέζων».
«Η διεξαγωγή στην Τουρκία εκδηλώσεων, των οποίων οι συμμετέχοντες απειλούν άμεσα την εδαφική κεραιότητα της Ρωσίας και την ασφάλεια των πολιτών της είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε ο Λουκασέβιτς, προσθέτοντας, ότι «…τέτοιες εκδηλώσεις επισκιάζουν το κλίμα της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας και πρέπει να απωθηθούν εκ μέρους των αρχών της Τουρκίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα».
Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις έχουν πάψει εδώ και ένα χρόνο περίπου να θεωρούνται “καλές” παρά το αυξανόμενο εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών. Η κάθετη αύξηση της παρουσίας ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων στον Εύξεινο Πόντο, αλλά κυρίως η υποστήριξη της Τουρκίας στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, έχουν φέρει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών τις σχέσεις των δύο χωρών.
Και βέβαια το τελευταίο επεισόδιο απλά επιβεβαιώνει τις υποψίες των ρωσικών αρχών ότι η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε αρμητήριο Τσετσένων τρομοκρατών,
defencenet.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ" ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ...


 
Φυσικά ο Τσίπρας ''ξεχνάει'' να κάνει αναφορά στην εργολαβική 
και καπιταλιστική φύση του στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει 
στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.:http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=19569

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ; ΟΧΙ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ! ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ
 Ή ΜΠΡΙΖΟΛΟΦΡΟΝΕΣ Ή ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΟΜΩΣ,
 ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ!
 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ;

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΟ ΤΟΥ
 "ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ" ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΣΙΠΡΑ. 
ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ!


http://syrizasos.blogspot.com/