Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η Δεξιά δεν πρέπει να ξανακάνει για τρίτη φορά το ίδιο μεγάλο λάθος


Ο παραπάνω τίτλος ΔΕΝ είναι τυχαίος και τον αναφέρω διότι φοβούμαι πως θα επαναληφθεί ΠΑΛΙ η ίδια η Ιστορία(ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστώ). Και ΑΛΙΜΟΝΟ αν και τώρα η κεντροδεξιά παράταξη δεν έχει αντιληφθεί πως υπάρχει ΜΕΓΑΣ κίνδυνος,ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ,να επαναληφθεί ΞΑΝΑ το ίδιο σκηνικό….
Η πρώτη φορά υπήρξε τη περίοδο 1941-44. Τότε ως γνωστόν,ΟΛΟΚΛΗΡΗ η χώρα και σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε εναντίον των Γερμανών κατακτητών. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ,στη συνέχεια η συντηρητικο-φιλελεύθερη παράταξη της εποχής ΑΦΗΣΕ την αριστερά να ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ τον εθνικό αγώνα και να ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΙ τη δική της παρουσία(του ΕΑΜ ειδικότερα) στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Η από δω παράταξη τι έκανε; Άφησε ελεύθερο το πεδίο προβολής της αντικατοχικής αντίστασης στην αριστερά (ενώ εκείνη καθόταν “αναπαυτικά” στις δάφνες της νίκης στον Εμφύλιο) ενώ όπως γνωρίζουμε όλοι στον εθνικό αγώνα συνεισέφερε τα μέγιστα.
Η δεύτερη φορά υπήρξε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Πάλι σύσσωμες οι προδικτατορικές παρατάξεις της εποχής προσπάθησαν ν’αντισταθούν στο τυραννικό καθεστώς . Δεν υπήρξαν οργανώσεις του πολιτικού συντηρητικο-φιλελεύθερου χώρου όπως ‘’Οργάνωση Εθνικής Σωτηρίας’’και ‘’Ελεύθεροι Έλληνες’’; Ποιος ξέχασε πως στο έμβλημα της δικτατορίας,στο Λυκαβηττό,προκάλεσε δολιοφθορά ο Έβερτ; Ποιος ξέχασε πως το Κίνημα του Ναυτικού έγινε το Μάιο του 1973 από αξιωματικούς της από δω πλευράς; Στον αντιδικτατορικό αγώνα δεν ήταν μπροστάρηδες οι Κανελλόπουλος-Μαύρος; Ποιος αμελεί την επιστολή-καταπέλτη του Κ.Καραμανλή στην ‘’Βραδυνή’’ προκαλώντας εσωτερικό και διεθνή σεισμό; Τι να πρωτοθυμηθώ; Τι έγινε τελικώς; Η αριστερά καπηλεύτηκε τον αντιδικτατορικό αγώνα,τον πέρασε στα μέτρα της και αυτή η καπηλεία αποτέλεσε το κινητήριο μοχλό της ανόδου του πασοκισμού στην εξουσία. Ας μην συνεχίσω. Γνωστά τα γεγονότα.
Και οδηγούμαστε στο σήμερα. Η Ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Η αριστερά,ΠΑΛΙ,καπηλεύεται την προσπάθεια των Ελλήνων ν’απεμπλακούν από το μνημονιακό Καιάδα.Η από δω πλευρά τι πράττει; Διχασμένη,αμήχανη,μερικώς εξουθενωμένη,προβληματική ως προς τη στρατηγική της,παρασυρμένη και συμβιβασμένη από συγκυβερνήσεις με το πασοκισμό από το Νοέμβριο του 2011. Το ίδιο σκηνικό και το ίδιο σενάριο ζούμε,με το παρελθόν. Για την αριστερά,ΞΑΝΑ,πεδίο δόξης λαμπρόν…Φοβούμαι πως ΠΑΛΙ η αριστερά θα φανεί ‘’ηρωική’’ και ‘’μπροστάρης’’ ενώ η κεντροδεξιά θα σέρνεται από τις εξελίξεις και θα παρακολουθεί αμήχανη την κυριαρχία των αντιπάλων της,υπερασπιζόμενη κάτι τ’οποίο είναι ΜΑΚΡΙΑ από τα ιδεολογικά και πολιτικά της πιστεύω.
Η κεντροδεξιά θα έπρεπε,με ξεκάθαρο λαϊκό,κοινωνικό-πατριωτικό λόγο,να ΗΓΗΘΕΙ της προσπάθειας του Έθνους για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ της πατρίδας από το μνημόνιο,ανεμίζοντας ΨΗΛΑ το λάβαρο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ,με κεντρικό σύνθημα ‘’ΗΡΕΜΗ ΑΛΛΑΓΗ’’ (λεπτομέρειες στο σχόλιό μου στην ανάρτηση ‘’Καιρός να πούμε σκληρές αλήθειες’’). Επιτέλους,ο κεντροδεξιός χώρος θα βάλει μυαλό; Θα πάψει,επιτέλους,να έχει αυτοκτονικές τάσεις και να κάθεται ΣΙΩΠΗΛΟΣ και ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ,δικαιολογώντας τ’αδικαιολόγητα και το χειρότερο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ,αποδεχόμενος στους κόλπους του,πάλι,ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ έχουν καταδικαστεί ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων; Το άμεσο μέλλον θα δώσει πειστικές απαντήσεις.
Komis Montechristo

ΥΓ: Ολοκληρώνοντας τις προσωπικές μου σκέψεις (χωρίς να διεκδικώ κανένα αλάθητο),σημειώνω το εξής:ΑΛΛΟ η προσχώρηση συμπληρωματικών δυνάμεων σ’ένα κόμμα  πολλαπλασιάζοντας-γιγαντώνοντας τη δύναμή του ( συμβαδίζοντας με το μήνυμα της 6ης του μηνός που έστειλε η ελληνική κοινωνία τ’οποίο ήταν ξεκάθαρο-οι κινήσεις πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία με τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών) και ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ η προσχώρηση ανθρώπων σ’ένα κόμμα που ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΒΛΑΒΗ στο μήνυμα προς το εκλογικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου