Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Καταφέραμε σε αποκλειστικότητα να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο iphone του πρωθυπουργού


Νέο προϊόν από την apple ειδικά για την Ελλάδα


“Αρχή Άνδρα Δείκνυσι”. Επώνυμη καταγγελία γιατρού για Πολιτική Δίωξη και Μεθόδευση από τον Υπουργό Π. Μπεγλίτη


BIBLIO+ASTHENON.JPG
Την περασμένη Κυριακή 17/10/2011 σε μνημόσυνο σε ορεινό χωριό της Κορινθίας, ο σε απόσταση ομοτράπεζος μουΥπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Π. Μπεγλίτης, σηκώθηκε , πλησίασε, στάθηκε όρθιος με ύφος στρατηγού μπροστά μου και χτυπώντας την γροθιά του στο τραπέζι, με απείλησε μεγαλοφώνως μπροστά στους πολυπληθείς έκπληκτους συντοπίτες μας, στους οποίους συμπεριλαμβάνοντανπρώην Δήμαρχος και νύν Περιφερειακός Σύμβουλος , Δημοτικός Σύμβουλος και πολλοί άλλοι, ότι την επομένη θα μου έστελνε στο ιατρείο μου, το … ΣΔΟΕ!! 
Αιτία; ρωτήστε τον ίδιο γιατί εγώ δεν του απεύθυνα καν τον λόγο, σεβόμενος την μνήμη του τιμώμενου εκλιπόντα, αν και είχα να του πω πολλά !
Πιθανολογώ ότι κρυφάκουσε (ή ίσως υπέκλεψε τεχνολογικά) την προσωπική κουβέντα μου με τον διπλανό μου, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η λέξη κλειδί «γιαούρτι»!!
Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί, αντίθετα η αρχικά εν θερμώ απειλή, εκτελέστηκε τελικά εν
ψυχρώ, με απόλυτη συνέπεια!
Πράγματι, το ΣΔΟΕ ήρθε στο ιατρείο μου, στις 21/10/2011 (προφανώς καθυστέρησε λόγω απεργιών), είδε, τα βρήκε όλα εντάξει και απήλθε.
Οι άνθρωποι έκαναν καλά την δουλειά τους και δεν τους καταλογίζω κάποια ευθύνη.
Προφανώς όμως ο κύριος Μπεγλίτης προσπαθεί να συγκροτήσει Σώμα ΔίωξηςΌσων Ενοχλούν και μέχρι τότε χρησιμοποιεί το κανονικό ΣΔΟΕ.
Η επίδειξη δύναμης και ο απροκάλυπτος εκφοβισμός της τοπικής κοινωνίας ιδιαίτερα ενός ήσυχου εν προκειμένω ορεινού χωριού δεν είναι τυχαία γεγονότα, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία.
Τελειώνοντας θεωρώ το περιστατικό πολιτική δίωξη, ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο που δείχνει πως αντιλαμβάνονται στις μέρες μας, ορισμένοι την άσκηση εξουσίας, γι’ αυτό και το καταγγέλλω.Γιάννης Γεωργόπουλος – Κιάτο Κορινθίας -21/10/2011




Τα βίντεο από το www.parakato.gr

Κώστας Καραμανλής: "Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο"...


Στην συντροφιά της Αθηναικής Λέσχης χθες μαζί με τον Κ.Καραμανλη βρισκόταν ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Παναγιώτης Χηνοφώτης,ο διευθυντής της Αθηναικής Λέσχης Κυριάκος Κουκουλομάτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Χρ.Πασαλαρης και ο καθηγητής Γρ.Σκαλκέας.... Η συζήτηση είχε ανάψει και πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για.... τα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Οι συνθήκες είναι δραματικές...
ακούσθηκε να λέει ο Κ.Καραμανλής και να προσθέτει αμεσως μετά: «Μόνον ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο». Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να στηρίζουν πλέον τον Γ.Παπανδρέου αντιλαμβανόμενοι ότι και οι σχεδιασμοί του έχουν αποτύχει και ο λαός πλέον δεν τον θέλει.Σημασία πάντως έχει ότι ο Κ.Καραμανλής μιλώντας και για τα εθνικά θεματα στάθηκε στο θέμα των ερευνών που κάνει η Κύπρος στο ΑΟΖ της Μεγαλονήσου και παρατήρησε την έλλειψη Ελληνικής παρουσίας στον χώρο αυτό. Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός για άλλη μια φορά τόνισε στους παρευρισκόμενους στο γεύμα ότι δεν πρόκειται να μιλήσει αυτήν την εποχή ούτε να δώσει συνέντευξη η να κάνει τις όποιες δηλώσεις διατηρώντας την τακτική της σιωπής που εχει επιλέξει.-
exofitsio
hassapis-peter.blogspot.com

Συμβουλή από τον τάφο…

20111022-070539.jpg


Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θα απολαύσουμε τον βιασμό μας;;;


Η Γερμανία υπολογίζει πως με ένα κούρεμα του χρέους κατά 50%, το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ θα πέσει στο 120% σε 10 χρόνια. Τότε ελπίζει (δεν είναι βέβαιο) να καταστεί το ελληνικό χρέος ελέγξιμο (προσέξτε, όχι βιώσιμο), καθότι σήμερα βέβαια τρέχει ανεξέλεγκτα. Ταυτόχρονα ο κ. Καζάκης έλεγε χθες, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, πως αν όλα τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και αν υπάρξει απόλυτη δημοσιονομική πειθαρχία και οι στόχοι που τίθενται επιτυγχάνονται στο 100%, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει το σημερινό χρέος της το 2150!!!
Απ΄ όλα τα πιο πάνω βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα πως η αγωνία του πολιτικού συστήματος, δεν είναι…. σε καμία πλέον περίπτωση, το εάν θα επιτύχουμε οικονομική ανάκαμψη, οικονομική ευμάρεια και άλλες παρόμοιες αστειότητες.  Αυτά είναι τελειωμένα.
Η αγωνία του πολιτικού συστήματος είναι το πώς θα μπορέσει να επιτύχει με κάθε τρόπο, να ξεπεραστεί το σοκ του βιασμού που υφίσταται η παρούσα γενιά. Δηλαδή η γενιά η οποία από την οικονομική άνεση θα πέσει απότομα στην μόνιμη οικονομική εξαθλίωση. Γνωρίζει πως αν καταφέρει να καθυποτάξει την γενιά μας, ώστε να αποδεχτεί τον βιασμό της, τότε θα παγιώσει την κατάσταση και οι επόμενες γενιές θα θεωρούν την μιζέρια και την υποδούλωση της χώρας ως κάτι το φυσιολογικό. Γι’ αυτό βλέπετε ότι μας υπόσχονται πως του χρόνου θα….. και ξανά του χρόνου θα…. και ξανά μανά του χρόνου θα…. και όλο αυτό το παραμύθι θα συνεχίζεται, μέχρι να παγιωθεί η κατάσταση και να ατονήσουν οι αντιστάσεις του βιαζόμενου. Δεν μας λένε την αλήθεια για το πραγματικό χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση και είναι εύλογο το γιατί…
Αυτή λοιπόν είναι η σημερινή αγωνία του πολιτικού συστήματος και εμείς θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση επιτέλους.
Θα υποταχθούμε εμείς τώρα και θα υποθηκεύσουμε και τις μελλοντικές γενιές ή θα ξεσηκωθούμε;
Αν είναι να αποδεχτούμε τον βιασμό μας, ας τον αποδεχτούμε ήσυχα και όμορφα και ας μην κάνουμε την κατάσταση πιο δραματική.
Αν όμως είναι να ξεσηκωθούμε, ας αρχίσουμε άμεσα να ετοιμαζόμαστε…

Τα λαμόγια που είναι κολλητοί του πασόκ: Ο Δασκαλαντωνάκης πρώτος στην λίστα των μεγαλοοφειλετών



Αφού δεν το γράφει κανένας θα το γράψουμε εμείς.

Είναι το πρώτο όνομα στην λίστα μεγαλοοφειλετών που απέκρυψε ο Βενιζέλος από τους δημοσιογράφους και όχι μόνο.

Ο γνωστός μεγαλο-ξενοδοχός Δασκαλαντωνάκης, πεθερός του Ν. Σηφουνάκη και κολλητός του Θ. Πάγκαλου...φιγουράρει πρώτος-πρώτος στην λίστα των φυσικών προσώπων για οφειλές προς το Δημόσιο. Χρωστάει μόνο…
650 εκ. ευρώ!!!
{αναδημοσιευση}
Σχόλιο:
Μετά τις εκλογές και με τη νέα κυβέρνηση τα λαμόγια αυτά
θα πρέπει να οδηγηθούν στην κρεμάλα. Τελεία και παύλα …
πηγη

Κούρεμα πάνω από 50% και αιώνια φτώχεια


Τα μαύρα μαντάτα για την Ελλάδα αποτυπώνουν οι ξένες εφημερίδες οι οποίες κάνουν προβλέψεις για το ύψος του κουρέματος και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οι Financial Times μιλάνε για κούρεμα 60%. Η γαλλική εφημερίδα Les Echos τονίζει ότι υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup για κούρεμα που θα φτάνει το 50%-55% και σ’ αυτό έχουν συμφωνήσει οι ιδιώτες που κρατούν ελληνικά ομόλογα. Πιθανότατα την Κυριακή ο Τσ. Νταλάρα του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) θα επιβεβαιώσει τη συμφωνία των ιδιωτικών τραπεζών πάνω σ’ αυτό το ποσοστό. Μάλιστα έχουν κάνει και τους υπολογισμούς τους για τις ζημιές των Γάλλων που θα είναι για τον όμιλο BNP Paribas κοντά 1,7 δισ. ευρώ (επιπλέον των 534 εκατ. ευρώ που έχει ήδη διαγράψει) ενώ η Societe Generale εκτιμά ότι θα έχει ζημιές έως 150 εκατ. ευρώ. Οι Γάλλοι επιχειρούν να πετύχουν στήριξη των τραπεζών του από τον EFSF κι από εκεί και ύστερα δεν ενδιαφέρονται για το αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει.
Την ίδια στιγμή η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η Ελλάδα θα ξαναβγεί για δανεισμό στις αγορές το… 2021 και μετά. Κι αυτό γιατί η κατάσταση της οικονομίας έχει επιδεινωθεί (;) περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον θα πρέπει να μας δανείζουν οι ξένοι, αυτό όμως θα γίνει υπό σκληρούς όρους. Το σχέδιο είναι να μας δανείζουν μόνο για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους. Για τα εσωτερικά θέματα θα μας αφήσουν στο έλεος, ήτοι θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και το εσωτερικό χρέος να το πληρώνουμε μόνοι μας. Αν π.χ. δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα τους κόβουμε. Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα θα κάνουμε περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κ.λπ.
Σύμφωνα με την Bild, που επικαλείται προγενέστερη έκθεση της «τρόικας», σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι 7,25 μονάδες κατώτερος.
Επίσης, το έτος 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύει το 152% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αναλογία που θα μετατραπεί στο 130% το έτος 2030.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι έχουν γίνει τόσες θυσίες. Πώς δηλαδή ενώ έχουν κοπεί τα πάντα, ο λαός έχει γίνει απίστευτα φτωχός, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική. Γιατί τα κρατικά ταμεία μοιάζουν με τρύπιο πιθάρι που όσα και να ρίξει μέσα, μένει πάντα άδειο.
Κι, επίσης, η τρόικα δεν τα έβλεπε όλα αυτά πέρυσι; Όταν μας έβαζε σκληρή λιτότητα δεν προέβλεψε ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή;
Μάλλον το ήξερε, αυτό ήταν το σχέδιο. Υποτελής χώρα, υποτελής λαός, ξεπούλημα της περιουσίας και φτώχεια στον κόσμο.
Όσο για την κυβέρνηση; Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ένα κούρεμα πάνω από 40%-50% είναι καταστροφικό, το λένε όλοι. Τόσο καταστροφικό όσο και η χρεοκοπία. Τι κάνει γι΄αυτό ο κ. Παπανδρέου; Έχει πάει μήπως με καμιά άλλη πρόταση;.
Για παράδειγμα η παραλλαγή του σχεδίου Εύρηκα, το γνωστό σχέδιο της πρωτοβουλίας Κάππα. Το είδε η κυβέρνηση; Μπορεί να είναι κακό σχέδιο, μπορεί να βγαίνει και κάτι θετικό. Ασχολήθηκε κανείς μαζί του;
Άκουσε άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από οικονομολόγους;
Φυσικά όχι. Ο κ. Καθηγητής Ευ. Βενιζέλος ξέρει τα πάντα.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο Γιώργος μιλούσε για ομερτά…

Επαναστάτησε η συνείδηση των ΠΑΣΟΚων στη Βουλή όταν άκουσαν τον Τσίπρα να λέει ότι «η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει με όρους ομερτά». Ούρλιαζε ο Βενιζέλος, χτυπιόταν ο Κακαλμάνης, σηκώθηκε όρθιος ο Πρωτόπαπας: τι είναι αυτά που λέει ο Τσίπρας; Είναι και μικρό παιδί και λέει τέτοιες λέξεις;
Το ερώτημα είναι που έμαθε ο Τσίπρας αυτές τις κουβέντες. Είναι απλό: διάβασε τον Παπανδρέου! Ο ΓΑΠ στις 23 Αυγούστου 2010, έγραψε άρθρο (έχει σημασία ότι δεν είναι προφορικός λόγος) όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «δώσαμε μάλιστα, όπως και πάλι είχαμε δεσμευτεί, κίνητρα για να σπάσει η ομερτά της συγκάλυψης»
(δείτε και στο http://government.gov.gr/2010/08/23/1691/).

Εξέλιπεν και το “πράσινο ταμείο”, απομένουν τα πράσινα άλογα

Θυμάστε όλες αυτές τις περίφημες διακηρύξεις του Γ. Παπανδρέου για πράσινη οικονομία, για στροφή στην οικολογία, για προστασία του περιβάλλον, για πράσινη ανάπτυξη.
Μήπως θυμάστε την… πράσινη Τίνα που προσπάθησε είναι η αλήθεια να φέρει μια πιο περιβαλλοντική διάθεση στο υπουργείο που ανέλαβε.
Μήπως θυμάστε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για να δείξει την στροφή της προς την προστασία της φύσης;
Όλα αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Φούσκες ήταν του κ. πρωθυπουργού και έσκασαν. Έπεα πτερόεντα, προεκλογικές φανφάρες όπως το «λεφτά υπάρχουν».
Μέσα σε μια στιγμή και για χάρη της τρόικας τα διέλυσε όλα. Πέρασε στο πολυνομοσχέδιο διάταξη σύμφωνα με την οποία το 95% των εσόδων του πράσινου ταμείου από τις τακτοποιήσεις ημιυπαιθρίων και αυθαιρέτων θα μεταφερθεί στα κρατικά ταμεία. Διαλύεται δηλαδή το πράσινο ταμείο το οποίο φτιάχτηκε για να μαζέψει χρήματα από τα πρόστιμα κι ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις εκτάσεων, κατεδάφιση παλαιών κτιρίων, ανάπλαση περιοχών, πάρκα, πεζόδρομους και γενικότερα ότι θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής των κατοίκων περιοχών που θα επιβαρύνονταν από τις πολεοδομικές παραβάσεις.
Ίσως το μόνο σωστό που έγινε σε όλη τη διαδικασία της τακτοποίησης ήταν ότι θα συγκεντρώνονταν ένα μεγάλο ποσό για να ανασάνει αυτός ο τόπος.
Αμ δε, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, ήτοι την τρόικα. Πάνω από 1 δις έσοδα από τους ημιυπαίθριους και 600-700 εκατ. ευρώ μόνο για φέτος θα ήταν το ποσό που θα συγκέντρωνε η κυβέρνηση κι ένα μεγάλο μέρος θα πήγαινε στο πράσινο ταμείο το οποίο μάλλον θα… κιτρινίσει από το κακό του.
Το μεγάλο γέλιο θα πέσει, όμως, όταν το ΣτΕ θα κληθεί να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα του νόμου της τακτοποίησης. Η κόντρα δικαστών και πολιτικών είχε μέχρι πρότινος νικητές τους πρώτους οι οποίοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους τακτοποίηση αυθαιρέτων διότι αντιβαίνει το Σύνταγμα. Τόσο ο νόμος Σουφλιά όσο και ο νόμος Μπιρμπίλη και εσχάτως αυτός για τους ημιυπαίθριους προσπαθούσε να ξεπεράσει το Σύνταγμα βάζοντας το λεγόμενο περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Όπου δηλαδή θα νομιμοποιούνταν πολεοδομικές αυθαιρεσίες, θα γίνονταν χώροι πρασίνου κι έτσι και το ΣτΕ δεν θα μπορούσε να βγάλει άλλη απόφαση.
Τώρα όμως που το πράσινο ταμείο και τα πράσινα… άλογα εξέλιπαν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κριθούν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις τακτοποίησης, γεγονός που θα τινάξει στον αέρα όλο το εγχείρημα που έχει εμπλέξει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.
Και το ερώτημα είναι: Αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος θα επιστραφούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που για ακόμη μια φορά πιάστηκαν κορόιδα;

Ντόρα: Εγώ έβαλα το βέτο, εγώ στήριξα τους αγωγούς! Σε λίγο θα πει και για το Ανάν…

Φανταστείτε τι πανικός έχει καταλάβει τους θιασώτες του μνημονίου, που μετά από τους νταβατζήδες που άρχισαν να δικαιώνουν τον Καραμανλή σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν την επόμενη μέρα από την λαϊκή οργή, χτύπησε και η κυρία Μπακογιάννη εκθειάζοντας την πολιτική Καραμανλή! Μέχρι πρότινος βέβαια κρατούσε αποστάσεις διότι τα αφεντικά του ΔΝΤ υπαγόρευαν αυστηρά το “Απεταξάμην Καραμανλής” στον πρόλογο κάθε δημόσιας εμφάνισης.
Έτσι απόψε μάθαμε ότι η Ντόρα ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα πίσω από τις ιστορικές ενέργειες Καραμανλή!
Αχ και να ανοίξουν το στόμα τους κάποιοι από το τότε ΚΥΣΕΑ… ως πότε θα σας συνεπαίρνει η σιωπή βρε παλικάρια; Σε λίγο στον πανικό τους θα βγει και ο ΓΑΠ να μιλά για αθέμιτο πόλεμο στον Καραμανλή, ο Σηφουνάκης θα αναπολεί τον μακαριστό Χριστόδουλο ως ευεργέτη του έθνους και η Ντόρα θα αποκαλύψει τον βρωμερό ρόλο της Κλίντον στο σχέδιο Ανάν!
Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, η Ντόρα παραδέχτηκε ξεκάθαρα ότι τα Αμερικανά μοίραζαν χρήμα για να ψηφιστεί το σχέδιο… όχι όμως ως ξεσκέπασμα της σκευωρίας αλλά για να αιτιολογήσει την πράξη. Διαβάστε τα απίστευτα που δήλωνε τότε στο ΒΒC:
«Εκεί ο πρόεδρος (Τάσσος) έχει ξεφύγει πλήρως από κάθε όριο. Επιμένει ανοικτά να κατηγορεί τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ στο σύνολό τους. Κατηγορεί τα Ηνωμένα Εθνη ότι πλήρωσαν για να υποστηρίξουν το σχέδιο Αναν κάτι που προφανώς είναι δικαίωμά τους αφού ήταν δικό τους σχέδιο και θεωρούσαν ότι είναι δίκαιο. Δεν βλέπει την τραγική απομόνωση που υπάρχει σήμερα στην Κύπρο;
»Κινδυνεύει να παρασύρει τον ελληνισμό στο σύνολό του. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συζητήσει το πρόβλημα εκ βαθέων και αδελφικά με την Κύπρο με την οποία δεν μπορεί να χωρίσει ακόμη και να ήθελε η Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα. Προσέθεσε δε ότι η κυπριακή ηγεσία πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει και να μην θέτει εμπόδια σημειώνοντας ότι η καμπή είναι δύσκολη και «δεν έχουν πέραση τα νταϊλίκια».

Βρε ακούστε με που σας λέω, σε λίγο θα ζητά ο Πάγκαλος από τον Καραμανλή να αναλάβει την κυβέρνηση!

http://olympia.gr/2011/10/20/%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%b3%cf%8e-%ce%ad%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%ad%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b3%cf%8e-%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b1-%cf%84%ce%bf/#more-99058

Η επιστολή Βενιζέλου αποκαλύπτει το έγκλημα κατά της κοινωνίας

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο… καθηγητής, αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του προς την Κ. Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι η επιστολή που του είχε ζητηθεί (μαζί μ’ αυτή του πρωθυπουργού) ως προϋπόθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα η οποία είχε φύγει από την Αθήνα. Τότε θυμίζουμε ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα με την τρόικα, ότι ήταν προγραμματισμένη να φύγει και να ξαναγυρίσει. Λίγο μετά βέβαια μετέβη στις ΗΠΑ κι έπεσε γονατιστός  ζητώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Με άλλα λόγια: Πήγε ο κ. Βενιζέλος να μπλοφάρει με την Τρόικα, αλλά αυτή του έκανε κόντρα ρελάνς και του τα …πήρε όλα. Τους τα έδωσε όλα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Και επιπλέον προεξόφλησε και την ψήφο των βουλευτών.
Εν πάση περιπτώσει η επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι ο κ. Βενιζέλος εγκληματεί κατά του ελληνικού λαού, διαλύει μια ολόκληρη κοινωνία και φυσικά διαλύει και το κόμμα του.
Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα χαριτωμένα. Ο κ. Βενιζέλος υπογράφει στο τέλος, όχι ως υπουργός ή αντιπρόεδρος αλλά ως… professor. Δεν παίζεται ο άνθρωπος, νόμιζε άραγε ότι θα τσιμπήσουν με το “καθηγητής” οι τεχνοκράτες; Μήπως τους είπε ότι είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κι ότι η σχέση του με τα οικονομικά είναι όσο αυτή που έχει κι ένας… καθηγητής γυμνασίου; Ή μήπως είναι μεγαλομανής και υπογράφει με τον τρόπο αυτό; Εκτός βέβαια κι αν είναι σίγουρος ότι σύντομα δε θα είναι ούτε υπουργός, ούτε αντιπρόεδρος, ούτε βουλευτής, παρά μόνο καθηγητής οπότε, προετοιμάζεται κι ο ίδιος ψυχολογικά.
Στα σοβαρά τώρα. Η επιστολή του κ. Βενιζέλου περιγράφει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση. Τονίζεται λοιπόν ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές κι ότι θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 τα εξής μέτρα:
  • Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
  • Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης “μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων” και “σημαντική μείωση” του εφάπαξ.
  • Μείωση των μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
  • Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
  • Έσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
  • Υπόσχεται επίσης ότι θα επιταχυνθεί η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης διετίας 2013-2014.
Και τώρα στο ζουμί. Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.
Δηλαδή, κανείς δεν του ζήτησε να φέρει στο πολυνομοσχέδιο το περίφημο άρθρο 37 που προκάλεσε τόση ταραχή στην κοινωνία. Ένα άρθρο που ψηφίστηκε και με το οποίο και με τη βούλα επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας στην Ελλάδα.
Δεν του ζήτησε η κ. Λαγκάρντ να κάνει κάτι τέτοιο. Ούτε και ο Ματίας Μορς ο επικεφαλής της Τρόικας που  σε βαρυσήμαντη συνέντευξη του στην «Καθημερινή», στις 13 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι «δεν ζητήσαμε ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων» και «ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να δουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Κανένας λοιπόν από την τρόικα δεν του είχε ζητήσει να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως. Με δική του βούληση ο κ. Βενιζέλος -για να ευχαριστήσει άραγε την τρόικα;- έφερε το ντροπιαστικό αυτό άρθρο. Αυτός είναι ο πρωτεργάτης της εργασιακής και μισθολογικής ανατροπής και φυσικά οι τροικάνοι δε θα μπορούσαν να μη δεχθούν το δώρο που τους έκανε ο… συνεργάτης τους.
Ο κ. Προφέσορ θα πρέπει να δώσει λόγο για το έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Είπε όχι στο άρθρο 37 η Λ. Κατσέλη και διεγράφη


Τζάμπα έχασε τρείς ώρες με την Λούκα Κατσέλη ο ΓΑΠ και τώρα αναγκάζεται να την διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα που θα αριθμεί 153 βουλευτές. Και δεν είχε πεί οτι αν μείνει με 153 βουλευτές δεν κυβερνά;
Η Κατσέλη ανακοίνωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 37 που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πρότεινε  την αναβολή ψήφισης του καθώς  και δίμηνη παράταση για επαναδιαπραγμάτευσή του.
Στο γραφείο του Παπανδρέου στη Βουλή, η Κατσέλη πήγε το πρωί και έφυγε το μεσημέρι, ενώ την πίεσαν και οι Βενιζέλος, Ρέππας, μαζί με τον ΓΑΠ.
Σημειώνεται, πως όταν η κ.Κατσέλη ήταν στο Υπουργείο Εργασίας είχε στις διαπραγματεύσεις ως «κόκκινη γραμμή» την προστασία των συλλογικών συμβάσεων. Σ’ αυτό τουλάχιστον ήταν σταθερή.
Μετά την ομιλία της κ. Κατσέλη ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε “οριακές αλλαγές στη διατύπωση του επίμαχου άρθρου 37″ , γνωστοποιώντας ότι θα έχει συζήτηση με την κ. Κατσέλη και τον αρμόδιο υπουργό, Γ. Κουτρουμάνη και θα επανέλθει στο θέμα.
«Αντιλαμβάνομαι τη θέση της κ. Κατσέλη, οποία διαχειρίστηκε ως υπουργός μια δύσκολη κατάσταση με μεγάλη επιτυχία, Θεωρώ ότι μπορούμε να επιφέρουμε ορισμένες αλλαγές στη διατύπωση του άρθρου 37», ανέφερε ο υπουργός.
Ακολούθησε συζήτηση της κ. Κατσέλη με τον κ. Βενιζέλο, αλλά τελικά την διέγραψαν

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ - ΣΟΚ: Ο ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ"!!!

Καταπέλτης ο γιατρός που συμμετείχε στην προσπάθεια των γιατρών... να σώσουν τον άτυχο διαδηλωτή. Διαβεβαίωσε ότι ο διαδηλωτής ήταν απόλυτα υγιής και από την εξέταση που έκανε ως καρδιολόγος προκύπτει ότι πέθανε από διακρυγόνο που έσκασε ακριβώς δίπλα του! Τα...
όσα είπε ο καρδιολόγος στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega αποτελούν κόλαφο για τη διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου από το ΠΑΣΟΚ...

ΣΟΣ - ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ


ΣΟΚ! ABC: Πέφτει ο Παπανδρέου και απειλεί τους βουλευτές του λέγοντάς τους πως θα μπούνε φυλακή…



48 ώρες ζωή έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου! – Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι ευθύνες σας είναι τεράστιες εάν θα συνηγορήσετε και όχι αν καταψηφίσετε!
Το αυστραλιανό ειδησεογραφικό κανάλι ΑΒC Australia επιμένει, δια στόματος του ανταποκριτή του στην Αθήνα, επιμένει οτι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ζωή πάνω απο δύο 24ωρα! Επίσης, κάνει λόγο για συγκέντρωση-μαμούθ, με τουλάχιστον ενα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες κόσμο και ρίχνει αιχμές για φόβους του Παπανδρέου για φυλάκιση αυτού και στελεχών της κυβέρνησης εαν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο και αποτύχει η κυβέρνηση!
Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του ABC, το οποίο δείχνει συνεχώς πλάνα απο την τεράστια σημερινή συγκέντρωση του κόσμου, έχει ώς εξής:
“Η μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση όλων των εποχών στην Αθήνα (τουλάχιστον 1.200.000 κόσμος) βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και κάτω απο το βάρος της πίεσης αυτής του κόσμου, ο κύριος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Ελλάδας, πιέζει τους βουλευτές του να ψηφίσουν οπωσδήποτε το πολυνομοσχέδιο, όχι μόνο επειδή μόνο δια μέσου της ψήφισής του η Ελλάδα θα παραλάβει τελικά την έκτη δόση της ευρωπαικής χρηματοδότησης, αλλά προχώρησε και πιο πέρα απο αυτό. Απείλησε ουσιαστικά ορισμένους επιφυλασσόμενους βουλευτές του, οτι εαν δεν το κάνουν, εκτός του γεγονότος οτι η κυβέρνηση θα πέσει, αλλά και το οτι κινδυνεύουν να καταλήξουν όλοι στη φυλακή, επειδή εκκρεμούν 12 (!) μηνύσεις διαφόρων οργανώσεων και πολιτών εναντίον τους για εσχάτη προδοσία!

Εικόνα του ABC απο τη συγκέντρωση
Η συγκέντρωση αυτή των Ελλήνων πολιτών, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η πιο μεγάλη στην κοινοβουλευτική της ιστορία και αυτό καταδεικνύει το γεγονός του οτι η Ελλάδα φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την επιτήρηση που έχει σχεδιάσει η Γερμανίδα καγκελάριος κυρία Μέρκελ με την τοποθέτηση επιτρόπων σε κάθε υπουργείο, καθιστώντας στην ουσία την χώρα επαρχία της γερμανικής επικράτειας.
Ο κύριος Παπανδρέου βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση, καθώς βλέπει οτι τα περιθώρια που έχει έχουν στενέψει δραματικά. Δεν είναι σχήμα λόγου οτι έχει φτάσει στο σημείο του εκβιασμού προς τους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν αλλοιώς τους περιμένει η καταστροφή και ενδεχομένως η φυλακή για κάποιους. Η δική μας εκτίμηση είναι οτι πολύ δύσκολα θα περάσει τον συγκεκριμένο σκόπελο η κυβέρνηση Παπανδρέου και το πιο πιθανό σενάριο είναι η πτώση της κυβέρνησής του, καθώς πολλοί βουλευτές τρομάζουν στην αναμονή της επόμενης μέρας και θέλουν απο τώρα να σώσουν ό,τι μπορούν απο την πολιτική ευθύνη που έχουν, ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο που δεν εξυπηρετεί κανεναν παρά μόνον τα κυβερνητικά στελέχη, την Ευρωπαική Ενωση και τις τράπεζες.”
http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/abc.html

ΝΕΚΡΟΣ Ο 53χρόνος οικοδόμος. ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΙΣ ''ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ''.


Νεκρός από τους παρακρατικούς νεοναζί 53χρονος οικοδόμος διαδηλωτής. Μετά τους εργαζομένους στη Μαρφίν, σήμερα οι συνεργάτες του καθεστώτος Παπανδρέου, τα τσουτσέκια του συνεταίρου του, Σόρος, δολοφόνησαν εργάτη.
Ηθικοί αυτουργοί οι 154 νενέκοι και τα ασπόνδυλα του μνημονίου.
Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, οι κουκούλες των σοσιαλφασιστών πρέπει να ξεριζωθούν.
Κυβέρνηση παρακρατικών “αντεξουσιαστών στην εξουσία”.
20111020-175828.jpg

Νεκρός ο Καντάφι σύμφωνα με ξένα πρακτορεία



Φωτογραφία της σύλληψης του Καντάφι απο Κινητό
Νεκρός είναι ο  Muammar Gaddafi, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.
Ο Gaddafi υπέκυψε στα τραύματά του, κατά την διάρκεια επιχείρησης  σύλληψής του κοντά στη Σύρτη, σημείωσε  ο αξιωματούχος του ΕΜΣ Abdel Majid Mlegta.
Σε αρχικές δηλώσεις του στο Reuters, ο  Abdel Majid Mlegta, είπε ότι ο Gaddafi  συνελήφθη και τραυματίστηκε κοντά στη Σύρτη τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν επιχείρησε να διαφύγει από την πόλη με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά νατοϊκά αεροσκάφη. Επίσης, είπε ότι ο συνταγματάρχης παρελήφθη από ασθενοφόρο.
Λίγο μετά, σε νέες δηλώσεις του στο Reuters, ο Abdel Majid Mlegta, ανέφερε  ότι ο Gaddafi υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια  της επιχείρησης σύλληψής  του.
Ο Gaddafi τραυματίστηκε στα δύο πόδια και στο κεφάλι, πρόσθεσε ο ίδιος.
Μέχρι στιγμής, καμία άλλη πηγή δεν έχει επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες.
Η Νατοϊκή επίθεση στοίχισε τη ζωή και στον διοικητή των κανταφικών δυνάμεων Abu Bakr Younus Jabr.
Πριν από την οριστική κατάληψη της πόλης, διεξήχθη σφοδρή μάχη διάρκειας 90 λεπτών.
Όπως ανακοινώνει η λιβυκή κυβέρνηση, δεν υπάρχουν πλέον οργανωμένες μονάδες του καθεστωτικού στρατού, ο οποίος διαλύθηκε οριστικά, και τα μέλη του διέφυγαν έχοντας ξεφορτωθεί τις στολές τους.
(AP, Reuters. Telegraph)

ΣΟΚ:53χρονος oικοδόμος που δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι νεκρός




1oς ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΙΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Ο ΣΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΕΤΡΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ.
OI ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ... 

ΟΧΙ στην Προδοσία!



100 αστυνομικοί παραιτήθηκαν στη Νέα Υόρκη, επειδή ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να χτυπήσουν διαδηλωτές.



Κύριοι που μας διαβάζετε... ξέρετε εσείς. Δείτε τι κάνανε τα "Αμερικανάκια" συνάδελφοι σας. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.. ΠΩΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;;;;; ΤΑ-ΓΜΑ-ΤΑ-ΣΦΑ-ΛΙ-ΤΕΣ!!!!Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πλέον, πάνω από 100 αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Υόρκης δήλωσαν παραίτηση αρνούμενοι να χτυπήσουν "στο ψαχνό" αθώους πολίτες - διαδηλωτές. Προκύπτουν επομένως, ορισμένα ερωτήματα (ρητορικά ή καλύτερα ως τροφή προς σκέψη):

- Τόσο πιο συνειδητοποιημένοι είναι οι Αμερικανοί Αστυνομικοί, από .....τους Έλληνες Μπάτσους; (Τα αμερικανάκια που λέμε δηλαδή)
- Οι Αμερικανοί Αστυνομικοί, δεν έχουν οικογένειες και παιδιά να θρέψουν;; μόνο οι Έλληνες Μπάτσοι;;
- Είναι τόσο δύσκολο να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες Μπάτσοι, ότι χρέος τους τόσο καιρό είναι να προστατεύουν  τους ανθρώπους και όχι τα ντουβάρια μιας ανύπαρκτης Βουλής και μιας πιο ανύπαρκτης και δωσίλογης εξουσίας;
- Πληρώνονται τόσο περισσότερο οι Αμερικανοί Αστυνομικοί, από τους Έλληνες Μπάτσους; (Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Πρεσβείας ο μέσος μισθός ενός Αμερικανού Αστυνομικού είναι 1500$, περίπου 1200ευρώ) ...............................
- Πότε θα θυμηθείτε ότι είστε άνθρωποι ρε;;
Μάλλον τα ερωτήματα είναι ατελείωτα και λέω να σταματήσω τη λίστα εδώ, διότι μπαίνουν πολλά διλήμματα για την αστυνομία, ηθικού χαρακτήρα... όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει αυτή τη λίστα κατά το δοκούν....
Ο αγνός αγωνιστής Έλληνας που βγήκε στις πλατείες και δέχθηκε την πρωτόγνωρη καταστολή δείχνει ότι δε χαμπαριάζει και πολλά, μάλλον τίποτα! Ούτε βέβαια θα πράξει τα ίδια την ώρα της κρίσης και ούτε θα λησμονήσει, μετά την ανατροπή που θα επέλθει,όλους όσους συνέβαλλαν να εδραιωθεί αυτό το σάπιο σύστημα!
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ 2ΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

ΥΓ: δε φοβάμαι που γράφω ελεύθερα την άποψη μου και υπογράφω με ονοματεπώνυμο και ιδιότητα! Ο Φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο!!!! ούτε κρύβομαι πίσω από μάσκες και κράνη, κυκλοφορώντας με μηχανές χωρίς πινακίδα και το βράδυ αφού έχοντας ψεκάσει ακόμα και τη μάνα μου πάω να τα σπάσω σε κάποιο σκυλάδικο μηδιάζοντας για τα κατορθώματα μου!

Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Οικονομολόγος, μέλος ΕΠΑΜ Δυτ. Αττικής και της  προσωρινής πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ

«Φωτιές» στο Μαξίμου για τη σημερινή ψηφοφορία

Ενώπιον μείζονος κρίσης βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία. Μετά τη Λούκα Κατσέλη και η Βάσω Παπανδρέου διεμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, ενώ ανοιχτό φέρεται να αφήνει το θέμα και ο Μίμης Ανδρουλάκης, ίσως και ένας ή δυο ακόμα βουλευτές.

Στην κυβέρνηση, μετά το μήνυμα ότι δεν ψηφίζει και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, έπεσε κυριολεκτικά πανικός. Όχι μόνο γιατί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αποδυναμωμένος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Αλλά και γιατί η Βάσω Παπανδρέου αποτελεί ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία υπουργός επί πολλά χρόνια, παρ’ ολίγον αρχηγός αν τελικά δεν επικρατούσε στην «κίνηση των 4» ο Κώστας Σημίτης και η διαφοροποίησή της αποκτά άλλη βαρύτητα στην εσωκομματική μάχη, ενώ εκτιμάται ότι θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τις εξελίξεις στη χώρα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αργά το βράδυ επέμεναν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν διαθέτει καμιά άλλη επιλογή, παρά να διαγράψει τόσο την κυρία Κατσέλη, όσο και την κυρία Παπανδρέου, όπως και όποιον άλλον καταψηφίσει το άρθρο. Και αυτό, παρά τις εισηγήσεις συνεργατών του να μην προχωρήσει σε διαγραφές, εισηγήσεις που φέρεται να είχε αποδεχθεί και ο ίδιος, όσον η υπόθεση αφορούσε μόνο την κυρία Κατσέλη. Αν, πάντως, οι «αντάρτες» ξεπεράσουν τους τρεις, και ο κ. Παπανδρέου τους διαγράψει, θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης, με τις πρόωρες εκλογές ή άλλες εξελίξεις ante portas.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαίος υπουργός, εκ των εισηγητών του πολυνομοσχεδίου, με τον οποίο επικοινώνησε αργά το βράδυ το real.gr, εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον υπάρχουν οι δυνατότητες αλλαγών στο συγκεκριμένο άρθρο, έστω και επουσιωδών. «Το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει καμία αλλαγή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο κλίμα αυτό, αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσημέρι, ενώ εντείνονται σε όλους τους τομείς οι παρασκηνιακές δηλώσεις.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=99863&catID=1

19 Οκτωβρίου 2011. Χτυπήσατε πάλι. Εμείς δεν ξεχνάμε…

                                    Πατριωτικό Μέτωπο Χωρίς σχόλια…
Πηγη 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οταν ο Λοβέρδος προέβλεπε το “Γουδή”


Επειδή ο κύριος Παπανδρέου καταγγέλλει όσους μιλάνε για «νέο Γουδή», αφήνοντας υπονοούμενα προς τη Νέα Δημοκρατία, του υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τον κ. Καρατζαφέρη, που το έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο πρωινό του MEGA, εκείνος που πρώτος το είπε, είναι υπουργός του:
Ο κ. Α. Λοβέρδος στην εφημερίδα “Real News” την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010:
Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:
«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει πάμε σε νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή», προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε -όπως έχω πει από το 2008- πάμε για νέα ιδρυτική πράξη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πάμε για νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή.»
Ο Λοβέρδος παραδέχεται : «Έχουμε αφαιρέσει εισόδημα από τους πολίτες και αυτοί αντέδρασαν με πολύ πειθαρχημένο τρόπο. Από εδώ και μπρος όμως δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι πολίτες για όσα ως κυβέρνηση δεν επιτυγχάνουμε.»
«Εάν βουλιάξουμε δύσκολα ο λαός θα κάνει εξαιρέσεις…»
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος στέλνει μήνυμα στους συναδέλφους του, λέγοντας: «Από εδώ και μπρος δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι πολίτες για όσα ως κυβέρνηση δεν επιτυγχάνουμε. Ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, ολοκλήρωση της μείωσης της δημόσιας σπατάλης και ανάπτυξη είναι οι σημερινές ανάγκες στις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί».