Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Νέο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ιδρύει ο Πάνος Καμμένος! Οριστικό διαγύζιο με τη ΝΔ ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”


Η επιμονή της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση έφερε τον ανεξάρτητο βουλευτή Πάνο Καμμένο σε οριστικό διαζύγιο με τη Συγγρού.


Σε συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”, άφησε ανοιχτό ένα ακόμα ενδεχόμενο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: την ίδρυση ενός πολιτικού φορέα, με τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές στις 19 Φεβρουαρίου, μια ημερομηνία που δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού είχε συμφωνηθεί εκείνο το βράδυ της Κυριακής από τα κόμματα που συμμετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση από τον Λ. Παπαδήμο, ως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Στην ουσία απαντά και σε όσους τον ήθελαν να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση…


Διαβάστε την συνέντευξη (η απάντηση του Πάνου Καμμένου που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους στο τέλος του κειμένου):


*Κύριε Καμμένε, επιμένετε στη θέση σας πως θα καταψηφίσετε τη δανειακή σύμβαση;


Στα 19 χρόνια που είμαι στη Βουλή, ό,τι λέω το στηρίζω με πίστη και συνέπεια. Αρνούμαι τη λογική του πολιτικά ορθού που έχει οδηγήσει σε πλήρη αναξιοπιστία τον κοινοβουλευτισμό. Για εμένα οι κόκκινες γραμμές δεν είναι κόκκινα φανάρια, με ό,τι και αν κοστίζει. Θα καταψηφίσω, θα αγωνιστώ για να πείσω τους βουλευτές να αρνηθούν την παράδοση της χώρας και ξεκαθαρίζω ότι αυτό που γίνεται είναι συνταγματική εκτροπή που θα αντιμετωπιστεί με το άρθρο 120 του Συντάγματος.


*Πάντως και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη στήριξή του στην κυβέρνηση…


Εχω απογοητευτεί πλήρως, είναι θλιβερό να στηρίζει η Νέα Δημοκρατία τον Παπακωνσταντίνου που με δόλο μας οδήγησε στο Μνημόνιο παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία, τον Πάγκαλο του «μαζί τα φάγαμε», τους υβριστές του Καραμανλή σε ξένες πρεσβείες, τον Βενιζέλο την ώρα που συλλαμβάνεται ο κομματάρχης του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη με τα 40 εκατομμύρια, τον Αδωνι που μέχρι χθες έβριζε τον Σαμαρά, και όλη τη συμμορία που μας έφτασε εδώ. Τον Παπαϊωάννου που παρεμβαίνει για να κουκουλώσει τη ληστεία των CDS.


*Παραμένετε, όμως, στέλεχος της Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι έχετε διαγραφεί από την Κ.Ο. του κόμματος…


Η Νέα Δημοκρατία δεν παραμένει Νέα Δημοκρατία, έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζω ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης για εμένα σημαίνει οριστικό διαζύγιο.


*Έχετε δώσει μεγάλη έμφαση στην υπόθεση των CDS, πρόσφατα είχαμε και τις καταγγελίες των δικαστικών που ασχολήθηκαν με το θέμα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο έργο τους….


Πρόκειται για πραξικόπημα, τώρα εξηγείται γιατί δεν απαντούν από τον Μάιο στην επερώτηση για το ποιος έφαγε τα 26 δισ. $ του Τ.Τ. μέσω των CDS. Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή. Θα έπρεπε να συλληφθούν όλοι και να δημευτούν οι περιουσίες των κερδοσκόπων, θα δείτε ότι αυτοί που έκαναν αγωγές για να σιωπήσω τώρα τα πουλάνε όλα και θα διαφύγουν όπως ο Χριστοφοράκος.


*Τις καταγγελίες εσείς τις έχετε κάνει εδώ και καιρό… Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα;


Γιατί είναι πολλοί στο κόλπο, θέλουν να τελειώσουν την απάτη.


*Εμμένετε στις απόψεις σας για τον κ. Παπαδήμο;


Γιατί, άλλαξε τράπεζα;


*Τι κλίμα υπάρχει στην κοινωνία; Και το ρωτώ, γιατί εσείς ταξιδεύετε αρκετά σε όλη τη χώρα…


Οι Ελληνες οδηγούμαστε στην εξαθλίωση για να παραδώσουμε αμαχητί τον πλούτο της χώρας στους τοκογλύφους και βέβαια στόχος είναι πρώτα ο ορυκτός πλούτος.


*Θα είστε υποψήφιος στις εκλογές; Επαφές έχετε με στελέχη από το δικό σας χώρο;


Μην ακούτε αυτούς που με θέλουν δήμαρχο για να γλιτώσουν, εγώ έμαθα να μην πηδάω πρώτος από το καράβι που βουλιάζει, όσο μέσα είναι τα παιδιά μας και τα όνειρα μας, όσο είναι οι γονείς μας και η ιστορία μας, το καράβι της Ελλάδας δεν θα βουλιάξει από τους πειρατές των αγορών και τα ενεργούμενά τους. Επαφές έχω με όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διάφορες η Ελλάδα προέχει.


*Θα κάνετε δικό σας κόμμα, όπως εκτιμούν πολλοί;


Στις 19 Φεβρουαρίου, την ημέρα της κόκκινης γραμμής των εκλογών, θα μάθετε τις λεπτομέρειες. Προέχει η καταψήφιση της δανειακής σύμβασης.


http://olympia.gr


Η λεηλασία της Ελλάδας: 90 εκ. ευρώ τα «μαύρα» του Γ.Παπανδρέ​ου στο ΥΠΕΞ



Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ η χώρα βούλιαζε και η κυβέρνηση επέβαλε την απάνθρωπη φορομπηχτική πολιτικής τους σε μισθωτούς και συνταξιούχους το ΥΠΕΞ μοίραζε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αγνώστους ή τα διέθετε όπως η πολιτική του ηγεσία (Γ.΄Παπανδρέου, Δ.Δρούτσας και Σ.Λαμπρινίδης) πίστευε ότι έπρεπε να τα διαθέσει. 

Χωρίς υπογραφές, χωρίς αποδεικτικά, απλά ανοίγοντας το χρηματοκιβώτιο και παίρνοντας δεσμίδες από 500άρικα και δίνοντάς τα ή βάζοντας τα όπου ήθελαν ή όπου έκριναν σκόπιμο οι ίδιοι...


Το 2010 είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΞ κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ, δηλαδή αύξηση 200% επί του αρχικού προβλεπόμενου ποσού, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34,15 εκατ. ευρώ! Για "μαύρα" και αδήλωτα...

Με απλά λόγια 90,2 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν σε δύο χρόνια για σκοπούς που δεν είναι γνωστοί και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα τα χρήματα αυτά, δαπανήθηκαν χωρίς να έχουν υποστηριχτεί μέσω αυτών εθνικοί αντικειμενικοί σκοποί (το αντίθετο θα λέγαμε συνέβη), ενώ από όσο είναι γνωστό καμία εθνική επιτυχία δεν επετεύχθη από το υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2010-2011. 

Στα παραπάνω ερωτήματα ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει, ενώ ο τότε υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδης αναφέρει ότι τα σχετικά παραστατικά έχουν καταστραφεί σύμφωνα με το νόμο 3566/2007 που προβλέπει την καταστροφή τους. 

Μετά από επίμονες ερωτήσεις και αποκαλύψεις από τον επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα ο οποίος στις 5 Σεπτέμβρη 2011 είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη αλλά και την παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ Π. Παυλόπουλου, ο πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ απέστειλε ενημερωτική επιστολή στον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Μαζί με την επιστολή αυτή, ο νύν υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Γ. Παπανδρέου, οι υπουργοί που διαδέχτηκαν τον πρώην πρωθυπουργό στο υπουργείο Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, και Σ. Λαμπρινίδης καθώς και όσοι συμμετείχαν στο ιεραρχικό επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά σημαντικών ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί. 

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να απαντήσουν για τα κονδύλια που δόθηκαν στις ΜΚΟ, θα πρέπει να απαντήσουν γιατί μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτεται το αποθεματικό του Κράτους πριν από την εποχή του Μνημονίου, ποια είναι η κατάσταση με την Επιτροπή Ειδικών Δαπανών, γιατί δεν υπάρχουν έγγραφα της συγκεκριμένης Επιτροπής που να αποδεικνύουν ότι τα ποσά δαπανήθηκαν τελικά για τους απόρρητους σκοπούς που προβλέπονται, και τέλος πότε θα δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο της «Διαύγειας» η απόφαση για την αύξηση των κονδυλίων που δαπανήθηκαν το 2010 ; 

Έτσι για άλλη μία φορά δεκάδες εκατομμύρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκπροσώπηση της χώρας και για την προώθηση των θέσεων της Ελλάδας εν μέσω συνεχόμενων επιθέσεων από τα διεθνή ΜΜΕ την επίμαχη περίοδο κατέληξαν σε άλλες τσέπες αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα της εικόνας που η Ελλάδα έχει στο εξωτερικό τα τελευταία δύο χρόνια της απίστευτης δυσφήμισης της.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με την έγκριση της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, ελεύθερη η χρήση των ναρκωτικών. Γονείς ας προσέχατε…


Ο εκ Λυκουρίας Καλαβρύτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αφού ανεσύρθη από υπόγεια της Ιπποκράτους, εστέφθη υπό του Γεωργίου του Β΄ ως υπουργός επί της Δικαιοσύνης. Χθες εξεπλήρωσε το πρώτο γραμμάτιο πρός τον ευεργέτη του, με την ψήφιση επί της αρχής, από τους...
προθύμους για όλα ΠΑΣΟΚους συναδέλφους του, του νομοσχεδίου για την ελεύθερη χρήση ΟΛΩΝ των ναρκωτικών. Το θέμα δεν «έπαιξε» στα κανάλια, μιας και το PSI και η επικειμένη άτακτη χρεωκοπία της χώρας, μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους. Όμως, η οικονομική κρίση σε μερικά χρόνια θα ξεχαστεί και θα έχει αφήσει πίσω της πολλές πληγές, που με το πέρασμα του χρόνου, αργά ή γρήγορα θα επουλωθούν. Αλλά η ελεύθερη χρήση και με το νόμο κάθε είδους ναρκωτικής ουσίας, θα δημιουργήσει χιλιάδες πληγές στον κοινωνικό ιστό της χώρας, στους νέους, στις οικογένειές τους, αλλά και σε όλους τους πολίτες. Πληγές στους νέους που προκαλεί η εξάρτηση από τις ουσίες, πληγές που δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να θεραπευθούν, αφού με μαθηματική ακρίβεια προκαλούν τον θάνατο. Πληγές στις οικογένειές τους που ζούν κάθε μέρα το ίδιο δράμα, βλέποντας τα παιδιά να αργοπεθαίνουν μέ αναξιοπρέπεια και εξευτελισμούς. Πληγές σε όλη την κοινωνία που υφίσταται, πέραν της οικονομικής δαπάνης για την θεραπεία, η οποία όμως σπάνια επιτυγχάνεται, και την εγκληματικότητα που είναι συνδεδεμένη με την χρήση των ναρκωτικών. Πληγές που μόνον οι πράσινες κότες της βουλής δεν είναι σε θέση να δούν. Αλλά όλα εδώ πληρώνονται. Πολλοί από τους βουλευτές που χθες ψήφισαν πρόθυμα ΝΑΙ στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, είναι ή θα γίνουν γονείς. Τότε θα μετανιώσουν πικρά για την δουλική προθυμία τους, αλλά θα είναι αργά και γι΄ αυτούς και για τα παιδιά τους. Όμως ο Παπαϊωάννου είναι ευχαριστημένος. Εξετέλεσε την προσταγή του Παπανδρέου, που πρίν μερικά χρόνια συμβούλευε τους Έλληνες να καλλιεργούν χασίς σε γλάστρες στα μπαλκόνια. Αλλά και ο Παπανδρέου είναι ευχαριστημένος αφού εκτελούσε «άνωθεν» εντολές. Είναι γνωστό ότι ο προϊστάμενος George Soros, δαπανά εκατομμύρια δολλάρια για την χρηματοδότηση οργανώσεων που «αγωνίζονται» για την ελεύθερη χρήση των ναρκωτικών. Πριν σπεύσει κάποιος «δύσπιστος» να ισχυριστεί ότι όλα αυτά είναι σενάρια συνομωσίας, τον παραπέμπω στην επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής υπηρεσίας διώξεως ναρκωτικών (DEA), όπου περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι δραστηριότητες του George Soros, για την ελεύθερη χρήση των ναρκωτικών. ΕΔΩ Υστερόγραφο. Όσο για την υβριστική δήλωση του Παπαϊωάννου εναντίον των οικονομικών εισαγγελέων που «τόλμησαν» να δείξουν τον Παπανδρέου και την συμμορία του, ως υπευθύνους για το θέμα της πλασματικής διόγκωσης του χρέους της χώρας μας, δεν εκπλήσσομαι. Ο λόγος είναι απλός : Τι είναι ο Παπαϊωάννου; Μα φυσικά ΠΑΣΟΚ. Αυτό τα λέει και τα εξηγεί όλα. Δημήτρης Μακρής.
 http://filotimia.blogspot.com/2012/01/blog-post_1278.html

Εχουμε 10 εβδομάδες...


…για να αποφασίσουμε αν θα σηκώσουμε το κεφάλι ή αν θα το ακουμπήσουμε στον πάγκο του δημίου Μέχρι χθές είχαμε...
αντιληφθεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού είχαν δύο ορμητήρια, αυτό του Δ΄Ραϊχ ( βλ. Ε.Ε) και εκείνο του προσωρινού διαχειριστή της Νέας Τάξης Πραγμάτων (βλ. ΗΠΑ). Αν και ο γενικός σκοπός των δύο επιτελείων ήταν και παραμένει ο ίδιος ( η μετατροπή του μέχρι χθές προτεκτοράτου τους σε δουλοπαροικία), ωστόσο είχε γίνει εμφανής η διαφορά στο περιεχόμενο αυτών των επιθέσεων και το οποίο ασφαλώς ήταν ενδεικτικό της εσωτερικής φραγωμάρας που υπάρχει στην παγκόσμια λυκοσυμμορία η οποία ακόμα δεν έχει "εκλέξει" τον "νονό". Τις τελευταίες ειδικά ημέρες παρατηρούμε μία περίεργη "σύγκλιση" στις εκτιμήσεις αυτών των δύο επιτελείων σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στην πατρίδα μας τις επόμενες 10 εβδομάδες! Βλέπουμε δηλαδή τόσο η Ατλαντική μαφία όσο και η Ευρωπαϊκή να αναφέρονται σε μία χρεοκοπία της Ελλάδας η οποία θα επισυμβεί έως τις 20 Μαρτίου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την περίεργη και πάντως όψιμη ενασχόληση των ελληνικών ΜΜΕ με το θέμα "επιστροφή στην δραχμή", ζήτημα που μεχρι πρότινος αποτελούσε "ταμπού" για τους μισθωμένους κοντυλοφόρους της εξουσίας, καταδεικνύουν ότι η σημερινή ευρωατλαντική τρομο- προπαγάνδα περιέχει μιά αλήθεια.Ότι δηλαδή εντός των επομένων εβδομάδων, το σχέδιο εξόντωσης της Ελλάδας και μεγάλου μέρους του πληθυσμού της θα έχει ολοκληρωθεί. Μας προετοιμάζουν δηλαδή όχι μόνο για την επερχόμενη ολοκληρωτική συνθηκολόγηση και παράδοση στον εχθρό μέσω της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία βέβαια θα υπογραφεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τάϊσμα των πεινασμένων για ανθρώπινο κρέας Ελλήνων και ξένων τραπεζιτών, πετρελαιάδων, καναλαρχών, πολιτικών κλπ (βλ. PSI), αλλά και για την επιστροφή στην δραχμή. Μια δραχμή όμως που θα κυκλοφορεί σε μία κυριολεκτικά και απο κάθε άποψη κατοχική Ελλάδα, σαν ένα "εσωτερικό" νόμισμα το οποίο θα αφορά μόνο τους λιμοκτονούντες "ιθαγενείς".Οι μαυραγορίτες του αύριο έχουν ήδη στήσει τα μαγαζιά τους και με την μεταμφίεση του "σαράφη" αγοράζουν απο σήμερα χρυσαφικά και κοσμήματα πληρώνοντας προς το παρόν σε υποτιμημένο ευρώ. Θα το ξαναπούμε για άλλη μιά φορά. Η δραχμή ή τέλος πάντων η επιστροφή μας σε εθνικό νόμισμα δεν αποτελεί απο μόνη της σωτηρία.,αν δεν συνδυαστεί με: 1)Μονομερή διαγραφή όλου του χρέους,το οποίο δεν θα εξυπηρετηθεί ακόμα και αν μας επιτρέψουν να κόβουμε στο νομισματοκοπείο μας όσα μάρκα μπορούμε 2)Έξοδο απο την ευρωζώνη και την Ε.Ε που με τους κανόνες τους μας οδήγησαν σε αυτήν την οικονομική ασφυξία αφού μας απαγόρευαν οποιανδήποτε ωφέλιμη γιατον τόπο μας διακρατική συμφωνία 3)Εθνικοποίηση όλων των ελληνικών τραπεζών . οι οποίες μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν ούτε ως τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα, ούτε κάν ως σαράφικες επιχειρήσεις, αλλά ως ένας σωλήνας ο οποίος απλώς μεταφέρει με ρυθμιζόμενη ροή το αίμα των Ελλήνων στις δεξαμενές της ΕΚΤ , του ΔΝΤ και των άλλων δεξαμενών λίπους του συστήματος. Αν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω, τότε η δραχμή απο ζωγόνος εθνική βιταμίνη θα γίνει το θανατηφόρο Zyclon B του ευρωατλαντικού θαλάμου αερίων, για την κατασκευή του οποίου έχυσαν πολύ ιδρώτα (με το αζημίωτο) οι ντόπιοι εργολαβοι και υπεργολάβοι της βουλής, των ΜΜΕ, των τραπεζών κλπ. Πρέπει να γίνει σε όλους μας αντιληπτό ότι δεν έχουμε χρόνο. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε ελπίζοντας ότι ο Παπαδήμος και η τρικομματικής στήριξης και διακομματικής ανοχής κυβέρνησή του, θα ενδιαφεθούν για την σωτηρία της χώρας μας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αφ΄ενός να τελειώσουν γρήγορα την εργολαβία της εθνικής μας καταστροφής και αφ΄ετέρου να έχουν διασφαλίσει την σωτηρία των μελών του "συνεργείου" τους. Είναι λοιπόν προφανές ότι η μοναδική μας επιλογή είναι ένας ειρηνικός εθνικοπελευθερωτικός αγώνας ο οποίος θα πρέπει να αρχίσει εδώ και τώρα. Δεν έχουμε τώρα την πολυτέλεια για πολλές μεταξύ μας διαβουλεύσεις, ούτε και προλαβαίνουμε να πολυεξετασουμε απο που βαστάει η σκούφια του καθε ενός που θα συμμετάσχει σε αυτόν. Τώρα πρέπει να δώσουμε τις απαραίτητες μάχες και χρειάζονται όλοι. Ξέρω ότι ανάμεσά μας υπάρχουν αρκετοί προβατόσχημοι λύκοι, πράκτορες, πεμπτοφαλαγγίτες, αριβιστές, τυχοδιώκτες και προβοκάτορες.Όμως εδώ που φτάσαμε δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πίσω. Ή θα προχωρήσουμε αντιστεκόμενοι στα σχέδια των ξένων και ντόπιων "λυκόμορφων φορολογητών " (όπως έλεγε ο Άγιος Ευγένιος Γιαννούλης) και τοκογλύφων τώρα που μπορούμε, ή θα περιμένουμε να δούμε το λέπίδι του δημίου, όταν δηλαδή θα είναι αργά, για να σηκώσουμε κεφάλι.
 Πηγή

Τσίπρας: Στους τοκογλύφους απαντάμε όπως οι πρόγονοί μας: Μολών λαβέ!


Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

Το αγγλικό δίκαιο είναι ευνοϊκότερο προς τους πιστωτές. Και αυτό το οποίο άμεσα θα συμβεί είναι, αν η χώρα αναγκαστεί να πάει σε αναδιάρθρωση χρέους...
μονομερώς, χωρίς συναίνεση με τους πιστωτές, τότε οι πιστωτές θα διεκδικήσουν τα χρήματα τα οποία θα τους οφείλει η χώρα όχι στα ελληνικά δικαστήρια, που είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μας, αλλά στα αγγλικά δικαστήρια. Και άρα θα έχουν μια δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά στοιχεία.

- Λιμάνια, αεροδρόμια.. ορυκτό πλούτο;

Βεβαίως.. Αλλά εγώ θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά από μια χώρα και από ένα λαό δεν διεκδικούνται και δεν κατοχυρώνονται με αποφάσεις δικαστηρίων, γιατί υπάρχει κι αυτό το οποίο οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν πει πρώτοι. Μολών λαβέ. Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα έρθουν να μας πάρουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια; Ας έρθουν. Αυτά γίνονται μόνο με κανονιοφόρους. Αλλά εν πάση περιπτώσει είναι εγκληματικό η οποία κυβέρνηση διαπραγματεύεται να το θεωρεί πολύ εύκολο αυτό το νομικό όπλο να το παραδίδει στους πιστωτές μας.
πηγή

Ο Ιταλός ¨Πεπόνης ¨. Ο Ηρωϊκος εισαγγελέας Ρουτζέρο εναντίον της Standard & Poor’s


20120121-100002.jpgΤιμούν τη μνήμη του ηρωικού εισαγγελέα Φαλκόνε.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΤΗ STANDARD & POOR’S
Mε εντολή του η αστυνομία κατέσχεσε τα γραφεία και έγγραφα της εταιρείας στο Μιλάνο.
Στην Ιταλία ένας εισαγγελέας αποφάσισε να αναλάβει «προσωπικά» την υπόθεση «χειραγώγησης των αγορών από τους οίκους αξιολόγησης» και έδωσε εντολή να κατασχεθούν τα γραφεία, ο εξοπλισμός και τα έγγραφα της Standard & Poor’s (S&P) στο Μιλάνο.
Ο Μικέλε Ρουτζέρο είχε δώσει ανάλογη εντολή και για τη Moody’s τον περασμένο Αυγουστο μετά από μηνύσεις που είχαν καταθέσει σύλλογοι καταναλωτών εναντίον της 
«καταχρηστικής, αβάσιμης και βλαπτικής για τα συμφέροντά τους» όπως υποστήριζαν υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Ο «επίμονος εισαγγελέας» όπως χαρακτηρίζεται από τον ιταλικό τύπο είναι γνωστό ότι δεν διστάζει να τα βάζει με τους ισχυρούς. Λίγες μόνο ημέρες μετά την τελευταία υποβάθμιση της χώρας από την S&P έκανε πράξεις τις λεκτικές επιθέσεις των ευρωπαίων πολιτικών εναντίον των οίκων που δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες των αποφάσεών τους για τις εθνικές οικονομίες.
Ο ίδιος έχει στο «ενεργητικό» του εντολές για διερεύνηση υποθέσεων εναντίον του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας Αντο Φάτζιο αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με αφορμή την απόφαση του «Καβαλιέρε» να καταργήσει εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση RAI.
Όμως οι οίκοι αξιολόγησης φαίνεται ότι είναι το «απωθημένο» του ιταλού εισαγγελέα με έδρα την πόλη Τράνι. Ο «πόλεμος» ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο όταν δύο ενώσεις καταναλωτών κατέθεσαν μήνυση κατά της Moody’s με αφορμή την προειδοποίηση υποβάθμισης που είχε εκδώσει η αμερικανική εταιρεία…
Τον Αυγουστο διατάχθηκε η κατάσχεση εγγράφων του οίκου αξιολόγησης ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανάλογη κίνηση κατά της S&P η οποία είχε επίσης προαναγγείλει την υποβάθμιση της Ιταλίας. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι η αιτιολόγηση ήταν ανεπαρκής καθώς οι οίκοι επικαλούνταν «έλλειψη βούλήσης και αποφάσεων για τη μείωση του ελλείμματος» ενώ η τότε κυβέρνηση είχε ήδη λάβει μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση.
Μετά τη χθεσινή εντολή εναντίον της S&P τη δράση ανέλαβε η δίωξη οικονομικού εγκλήματος που κατέσχεσε υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και έγγραφα των τριών αναλυτών του οίκου που εργάζονται στο Μιλάνο. Ο Ρουτζέρο ελπίζει ότι θα βρει σε αυτά, τα ενοχοποιητικά στοιχεία που αναζητά για να στοιχειοθετήσει κατηγορίες για «λανθασμένες, μεροληπτικές και εν μέρει αβάσιμες ή παράλογες αποφάσεις της εταιρείας» εναντίον των οικονομικών συμφερόντων της χώρας.
Ο αμερικανικός οίκος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία εκφράζει «έκπληξη από τις έρευνες που γίνονται σχετικά με την αμεροληψία των αξιολογήσεων» χαρακτηρίζοντας από την πλευρά του «απολύτως αβάσιμες και χωρίς ουσία» τις κατηγορίες που απευθύνονται από τις ιταλικές αρχές.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Παραιτήσεις ακόμα και Υπουργών ζητά η ΝΔ μετά το μείζον ζήτημα με την ΕΛΣΤΑΤ


Όσο θα είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης δεν πρέπει να είναι σε καίριες κυβερνητικές θέσεις άτομα και είχαν σχέση με τα στοιχεία του ελλείμματος, είναι η θέση της ΝΔ, στο μείζον θέμα διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Το ζήτημα επανέφερε χθες με κάθε επισημότητα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, έχει προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ πάντως, δεν αναφέρεται σε ονόματα – αν και φωτογραφίζει τον Γ. Παπακωνσταντίνου που τότε ήταν Υπουργός Οικονομικών – καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα ολόκληρη η δικογραφία.

Το όνειρο του Χίτλερ, το Τέταρτο Ράϊχ και η απάτη του χρέους


Το όνειρο του Χίτλερ για μια ενωμένη Ευρώπη, κάτω από την μπότα της Γερμανίας, και με την συνεργασία της Γαλλίας του Vichy, πλησιάζει στην πραγματοποίησή του.
Η τελευταία συμφωνία που επιτεύχθηκε, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση χρέους, αντικατέστησε τα στούκας και τα τανκς. Εκεί που απέτυχαν οι σιδερόφρακτες στρατιές, πέτυχε  η μεγάλη τραπεζική απάτη, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε τεχνητά η λεγόμενη κρίση χρέους της Ευρώπης.
Πρόκειται για πόλεμο με άλλα μέσα. Όπου οι ψυχολογικές μέθοδοι αντικατέστησαν τα όπλα, αλλά όπου το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η διάλυση των εθνικά κυρίαρχων κρατών, και η επικράτηση του Deutchland uber alles!
26 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μια νέα δημοσιονομική ένωση, στην οποία και θα παραδίδουν τα δημοσιονομικά τους ζητήματα για έλεγχο και έγκριση.
Τα 2 από τα 26 αυτά κράτη είναι βεβαίως βεβαίως η Γερμανία, και η βοηθός της Γαλλία. Δυο χώρες που κάποτε προσπάθησαν να κατακτήσουν την Ευρώπη, αλλά απέτυχαν. Την μια φορά με τον Ναπολέοντα, και την άλλη με τον Χίτλερ. Έτσι σήμερα, 24 κράτη αποδέχονται τον έλεγχο και την κυριαρχία  των δημοσιονομικών τους, αλλά και της εθνικής τους κυριαρχίας, να τα έχουν οι δυο αυτές χώρες.
Η κρίση χρέους ήταν μια συνειδητή εξαπάτηση, από πλευράς των πολυεθνικών τραπεζικών οργανισμών. Η μόνη χώρα που εξαιρέθηκε είναι η Βρετανία, η οποία σίγουρα δεν μετάνιωσε που δεν εντάχθηκε στο ευρώ. Μάλιστα, οι Βρετανοί καλά θα κάνουν να αρχίσουν ετοιμασίες για κλείσιμο των Στενών της Μάγχης, και να θυμηθούν τους εθνεγερτικούς λόγους του Winston Churchill, από την εποχή του πολέμου.
Τους τελευταίους μήνες η δημοκρατία πέθανε στην Ιταλία και στην Ελλάδα, αφού η Γερμανία και η Γαλλία, μαζί με τους τραπεζικούς τους εταίρους, φρόντισαν να απομακρύνουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες των χωρών αυτών, και να βάλουν στη θέση τους φασιστικά καθεστώτα, που κατευθύνονται από μη εκλεγμένες μαριονέτες, με δικτατορικές όμως εξουσίες.
Και όλα αυτά γιατί; Επειδή η Ελλάδα και η Ιταλία, όπως και η υπόλοιπη ευρωζώνη, μπούκωσαν με ψεύτικο χρήμα που δημιουργήθηκε από το πουθενά, και που δεν έχει καμία μα καμία πραγματική αξία.
Οι οικονομίες των κρατών είναι πλέον εξαρτημένες από αυτό  το πλαστό χρήμα, και κάποιοι επιτήδειοι προκάλεσαν μια ψεύτικη κρίση, με ψεύτικο χρήμα, ώστε να εκβιάσουν τα κράτη με σκοπό να τους παραδώσουν αυτοβούλως την εθνική τους κυριαρχία.
Υπολογίζεται πως όλα τα κράτη του πλανήτη χρωστάνε συνολικά πάνω από $100 τρισεκατομμύρια. Πρόκειται για ένα ποσό που απλά δεν υπάρχει, που ποτέ δεν υπήρχε, και που ποτέ δεν θα υπάρξει. Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι η κρίση χρέους είναι τεχνητή, πλαστή, και κατασκευασμένη, και δεν είναι παρά μια τεράστια απάτη, που έχει ως σκοπό την υποδούλωση των λαών στους σκοτεινούς επιχειρηματίες που ελέγχουν τα παγκόσμια πράγματα.
Δυστυχώς, οι λαοί της γης είναι πλέον τόσο υπνωτισμένοι από τα κύματα alpha της τηλεόρασης, από το φθόριο στο νερό (που παρεμπιπτόντως, το εφηύραν οι Ναζί, για να κρατούν ήρεμους τους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης), από τα chemtrails, από το πρόγραμμα χειραγώγησης του κλίματος HAARP, και ποιος ξέρει τι άλλο, με αποτέλεσμα να πιστεύουν το οτιδήποτε τους σερβίρουν τα κατευθυνόμενα από τις ελίτ ΜΜΕ. Το μήνυμα των ελίτ μεταδίδεται συστηματικά και ανελλιπώς, κάθε μέρα και κάθε νύχτα, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Έχουμε γίνει τόσο πειθήνια ηλίθιοι, που ευχαρίστως απεμπολούμε την ελευθερία μας, και τα δικαιώματά μας, για χάρη του  …. χαρτιού.
Είμαστε τόσο παράφρονες, που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτό που  φοβόμαστε είναι ένα κομμάτι από χαρτί, χωρίς καμιά αξία, στολισμένο με τις απεικονίσεις και τα πορτρέτα κάποιας βασίλισσας, ή κάποιου προέδρου, και για χάρη του οποίου είμαστε διατεθειμένοι να σκλαβωθούμε.
Πρέπει να ξυπνήσουμε. Όλα αυτά είναι σικέ, και ψεύτικα. Όλα είναι μια οργανωμένη απάτη. Είμαστε θύματα ενός πελώριου ψυχολογικού πειράματος χειραγώγησης, που το πραγματοποιούν κάποιοι εγκληματίες, με την συναίνεση των εκλεγμένων ηγετών μας. Πρόκειται για μια εγκληματική πράξη σε μεγάλη κλίμακα. Και ίσως για την μεγαλύτερη εξαπάτηση των λαών, όλων των εποχών.

The Blotch

Δεν καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία ο Γ.Παπακωνσταντίνου


Σοβαρό κίνδυνο να βρεθεί με όλες τις διαδικασίες που αφορούν τους απλούς πολίτες είναι ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν είναι βουλευτής. Είχε παραιτηθεί από βουλευτής για να τεθεί επικεφαλής της λίστας...
του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή το 2000 και σήμερα δεν είναι βουλευτής. Άρα δεν έχει ασυλία. Σημαίνει ότι μόλις ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του (αφού ξεκαθαριστεί η υπόθεση της Βουλής και των πολιτικών ευθυνών) θα κληθεί μαζί με τον συνένοχό του και στενός του συνεργάτη, τον συνεργάτη των ξένων που έχουν αιχμαλωτίσει την χώρα, τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες πινικές ευθύνες τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΨΑ...

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΕ ΣΕ 24ΩΡΕΣ...
Το συνηθίζουν οι Λιβάνηδες. Όταν δέχονται πιέσεις να αδειάζουν τους δικούς τους. Ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες τους. Διαβάσαμε στο enimerosi24.gr ότι ο διευθυντής του περιοδικού Σπύρος Τρίψας παραιτήθηκε από τα Επίκαιρα και αύριο στο...

περιοδικό δημοσιεύεται επιστολή του εκεί που έγραφε το editorial του. Το έκανε περιοδικό, τους έδωσε κυκλοφορία, χτύπησαν τον Παπανδρέου και εν συνεχεία η οικογένεια έδωσε εντολή να τον ξεκάνουν. Γνωστό παιχνιδάκι...
πηγη

Προκαλεί η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ: Εξυβρίζουν τους δύο εισαγγελείς


Μια προκλητική ή και εξυβριστική, ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτη προσπαθεί να εμποδίσει την έρευνα της δικαιοσύνης για
το σκάνδαλο της διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας προκειμένου να τεθεί η χώρα υπό πολιτική και οικονομική κατοχή: "Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης αναφερόμενος στην απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ζητήσει τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή. "Αφού για δεύτερη φορά οι ‘καταγγελίες’ των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε ‘άνθρακας ο θησαυρός’, ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: "Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Περίσσιο θράσος από Γ.Παπακωνσταντίνου για την δίωξη που ζητούν οι εισαγγελείς

Mε περίσσιο θράσος ο άνθρωπος που έχει συνήργησε σε κορυφαίο επίπεδο για την άλωση της χώρας από τα ξένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα με την πλαστογράφηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην υπουργός...
Οικονομικών και νυν υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Η σημερινή ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Στην πράξη, αμφισβητούν τα επικυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Και αυτό γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα. Θυμίζω ότι ήμουν ο Υπουργός Οικονομικών που έλαβε την πρωτοβουλία για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που εξέθεσαν σε προηγούμενες περιόδους την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτήν την ανεξαρτησία σεβάστηκα μέχρι κεραίας. Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια για την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα το 2009». Απάντηση χωρίς αιδώ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Να αποχωρήσει αμέσως η ΝΔ από μια κυβέρνηση που απειλεί την δικαιοσύνη και να την καταγγείλει στους διεθνείς οργανισμούς.


20120120-193040.jpgΤις τελευταίες ώρες έχουμε μια συνταγματική εκτροπή που παραπέμπει σε φασιστικά καθεστώτα με υπουργούς να εκβιάζουν και να απειλούν λειτουργούς τις. Δικαιοσύνης. Επειδή αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και από τη Νέα Δημοκρατία, είναι αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να άρει την στήριξη της απο αυτό το φαισιστικο συνοθύλευμα εκτός εάν βγει άμεσα ο Παπαδημος και διατάξει διώξεις για τους υπουργούς και τους βουλευτές που απειλούν διαπράττοντας κακουργήματα.
Εάν αυτό δεν συμβεί άμεσα, αυτή η κυβέρνηση είναι στα πρότυπα του Μουσολινι όπου οι δικαστές ήταν απολύτως ελεγχόμενοι. Όποιος την στηρίζει θα κηρυχθεί συνένοχος όταν επανέλθει η δημοκρατική νομιμότητα.

Ντροπή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ απειλεί τους δύο εισαγγελείς


Αυτά που συμβαίνουν πλέον στην χώρα αυτή ξεπερνούν κάθε πολιτική φαντασία. Από το πρωί το πρώτο θέμα στην επικαιρότητα είναι η διαβίβαση της υπόθεσης των παραποιημένων στατιστικών για το χρέος στην Βουλή από τον εισαγγελέα κ. Πεπόνη. Πράξη η οποία ανοίγει πλέον τον δρόμο για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας.
Τι κάνει όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Παπαϊωάννου; Όπως διαβάζουμε “μελετά τον φάκελο με τα υπομνήματα και τις ένορκες καταθέσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων”. Και “εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει”.
Ακόμη εξετάζει εάν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους, κάτι που εμμέσως συμπεραίνεται από τη χθεσινή δήλωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους».
Όπως μάλιστα ακούγεται στην κυβέρνηση και σε συνεργασία Παπαϊωάννου με Βενιζέλου σκέφτονται να φέρουν νέα ρύθμιση για την αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων, εκτός κι αν αυτοί προλάβουν και παραιτηθούν.  Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αποπειραθεί να απομακρύνει τους δύο εισαγγελείς με νομοθετική έρευνα, ενώ όπως αποκαλύπτεται τώρα ετοιμαζόντουσαν να παραπέμψουν την υπόθεση των στατιστικών στην Βουλή.
Επίθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, ο οποίος χαρακτηρίζει το αίτημα προς την Βουλή ως “…επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη”  και “μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας”!!!.
Από την πλευρά των δυο εισαγγελέων λέγεται ότι τόσο ο κ. Παπαϊωάννου όσο και κάποιοι ανώτεροι δικαστές τους ζήτησαν να είναι προσεκτικοί στην έρευνά τους διότι θίγονται πρόσωπα και καταστάσεις πολύ ευαίσθητες.
Αυτή η έμμεση παρέμβαση στο έργο τους, τους έβγαλε από τα ρούχα τους γι’ αυτό και είχαν παραιτηθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Η έρευνα που διεξήχθη φαίνεται ότι έγινε για τα μάτια του κόσμου και κατέληξε ότι οι παρεμβάσεις ήταν εντός των νόμιμων πλαισίων.
Όμως, όπως δείχνει και η χθεσινή ανακοίνωση, ο κ. Παπαϊωάννου εξοργίστηκε και γι’ αυτό σχεδιάζει και την καρατόμησή τους, με… νόμιμο πάντα τρόπο. Γιατί στις δημοκρατικές διακυβερνήσεις από το ΠΑΣΟΚ όλα γίνονται νόμιμα.
Ωστόσο, θα είναι ντροπή για το υπουργείο Δικαιοσύνης η απομάκρυνση των οικονομικών εισαγγελέων και ουσιαστικά θα πρόκειται για ωμή παρέμβαση.Αντί να παραιτηθεί ο υπουργός θα παραιτήσει τους εισαγγελείς οι οποίοι μάλιστα χαίρουν εκτιμήσεως από τον κόσμο γιατί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ετοιμάζουν ηρωική έξοδο και θα πάρουν μαζί τους πολλούς άλλους αν τολμήσουν να τους καρατομήσουν.
Όμως, οι ίδιοι πολιτικοί που έβριζαν τη ΝΔ την εποχή του Βατοπεδίου και των ομολόγων για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τώρα κάνουν ακριβώς το ίδιο. Τότε ζητούσαν παραιτήσεις, τώρα είναι οι ίδιοι που εγκληματούν κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Δήλωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
  • Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση  του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
  • Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.
Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Άνοιξε ο δρόμος του Ειδικού Δικαστηρίου για ΓΑΠ- Παπακωνσταντίνου


Ο  οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνούσε την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από καταγγελίες μελών  της  για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009,  διαβίβασε  τον φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι κ.  Πεπόνης, προσέκρουσε πάνω σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Για το λόγο αυτό, ως έχει υποχρέωση εκ του νόμου,  ζήτησε να  διαβιβαστεί  ο φάκελος στη Βουλή προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής  η οποία και θα αναζητήσει  ενδεχόμενες ευθύνες  του  τότε  πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά  και μελών της τότε κυβέρνησής.
Η υπόθεση αφορά καταγγελίες της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009. Η κ. Γεωργαντά υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα. Η κ. Γεωργαντά υποστηρίζει ότι η διόγκωση έγινε με την ταξινόμηση στη Γενική Κυβέρνηση των ΔΕΚΟ, χωρίς, όπως λέει, να έχουν προηγηθεί, όπως εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, στατιστικές μετρήσεις.
Στο διαβιβαστικό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Πεπόνης αναφέρει ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες και έγγραφα) και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».
Ο κ. Πεπόνης υποστηρίζει ότι σε πολλές από τις καταθέσεις που έλαβε «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και ύπαρξη συναφώς και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών».
Υπενθυμίζουμε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση μίας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.
Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή προκάλεσε σάλο καθώς η ενέργεια του κ. Πεπονή συμπίπτει με την σφοδρή επίθεση του Κ. Σημίτη εναντίον της μνημονιακής πολιτικής του ΓΑΠ (Ο Σημίτης “θάβει” τον Γιώργο για το Μνημόνιο) αλλά και την προσπάθεια του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές Παπανδρέου που οδήγησαν στο Μνημόνιο (Ο μετά την καταστροφή προφήτης, κ. Προβόπουλος).
Λέει μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης: «Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση».
Και: «Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση», θα προσθέσει.
Ενώ, ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση, άφησε αιχμές για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την επισήμανση ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.