Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Ρωτάμε τον κ. Σαμαρά, ρωτάμε τον απλό Νεοδημοκράτη. Θα δεχτούν το Αγγλικό δίκαιο; Θα δεχτούν την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας;;;


Κατ΄ αρχήν θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αν το δίκαιο μιας χώρας είναι ή όχι μέρος της Εθνικής της Κυριαρχίας; Αν τα δικαστήρια μιας χώρας είναι ή όχι μέρος της Εθνικής της Κυριαρχίας; Μετά από αυτό, θα θέλαμε να μας απαντήσει ο κ. Σαμαράς, αν θα παραχωρήσει αυτά τα τμήματα της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας και μάλιστα με μια απλή συμφωνία στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης μέρους του δημοσίου χρέους (το γνωστό PSI);
Αυτή η εκχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας, δεν είναι χωρίς σοβαρές συνέπειες για τους ίδιους τους Έλληνες, για τον καθένα μας και αυτό θα πρέπει να το ξέρουμε από τώρα. Γιατί στο εξής, συνυπεύθυνοι θα είναι πλέον και οι απλοί Νεοδημοκράτες. Ειδικότερα:
1) Η μεταφορά των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν, σε αντικατάσταση των παλιών, στο αγγλικό δίκαιο, θα κρατήσει το χρέος μόνιμα σε ευρώ. Έτσι, αν σε λίγο (διόλου απίθανο) η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, το χρέος θα υπερδιπλασιαστεί λόγω αναγκαστικής υποτίμησης του Εθνικού Νομίσματος. Αυτό θα σημάνει υπερδιπλάσια βάρη για όλους μας, χωρίς να μπορεί η εσωτερική ελληνική νομοθεσία να αλλάξει το οτιδήποτε, όπως μπορεί τώρα.
2) Δεν θα μπορούν να ξανακουρευτούν ποτέ πλέον τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν. Έτσι, αν δεν τα καταφέρουμε να μειώσουμε το χρέος (πράγμα και πάλι διόλου απίθανο) τότε δεν θα έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε έστω μονομερώς κούρεμα αυτού του χρέους, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπουληθούμε μόνιμα.
3) Με το αγγλικό δίκαιο, οι δανειστές θα έχουν δικαίωμα και στα έσοδα του ελληνικού κράτους. Έτσι με βάση δικαστικές αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα μπορούν να κατάσχουν στα χέρια τρίτου τις απαιτήσεις για έσοδα που θα έχει το ελληνικό δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι δανειστές να κατάσχουν το σπίτι του απλού πολίτη που (ως οφειλέτης του δημοσίου) δεν θα μπορεί να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια που θα βάζουν οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες, κατ’ εντολή των ξένων αφεντικών τους.
4) Κάθε φορά που θα προσφεύγουν οι δανειστές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, ο ελληνικός λαός θα επιβαρύνεται με υπέρογκες δικαστικές δαπάνες για την διεξαγωγή των δικών, καθώς και με υπέρογκα δικαστικά έξοδα, στα οποία θα καταδικάζεται η Ελλάδα, ενώ οι διαφορές στα ελληνικά δικαστήρια δεν θα κόστιζαν τίποτα.
Πέρα από όλα αυτά, υπάρχουν και πολλά άλλα επιχειρήματα, για τα οποία δεν θα πρέπει να πάμε στο αγγλικό δίκαιο. Πολλά επιχειρήματα για να μην εκχωρήσουμε την Εθνική μας Κυριαρχία. Για να μην αυτοκτονήσουμε ως Έθνος.
Εξακολουθούμε λοιπόν να ρωτάμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που αυτή τη στιγμή προσέρχεται στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο, αν θα συναινέσει σε όλα αυτά;
Σε κάθε περίπτωση, ρωτάμε τον απλό φίλο Νεοδημοκράτη, αν θα συμφωνήσει με ενδεχόμενες τέτοιες αποφάσεις της ολιγαρχίας του κόμματος και αν θα στηρίξει αυτές τις αποφάσεις στην κάλπη;
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου