Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ"

davidbrodergeraldfordflagO πολιτικός συντάκτης της Washington Post, David Broder, μίλησε με καλά λόγια για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στη στήλη του, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για σφάλμα του προέδρου, το ότι η οικονομία των ΗΠΑ, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. 

Αλλά, εδώ και τέσσερις δεκαετίες και πλέον, ο βετεράνος δημοσιογράφος, προσφέρει μια καταπληκτική λύση για την πολιτική και τα οικονομικά δεινά του προέδρου: Ένα πόλεμο με το Ιράν.

Ο πρόεδρος, ο οποίος είναι "πολύ πιο έξυπνος" και "πιο εμπνευσμένος" από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του, θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια αντιπαράθεση με το Ιράν, επειδή θα βρεθεί μια πολεμική μηχανή που θα τραβήξει τις ΗΠΑ έξω από την οικονομική στασιμότητα, υποστηρίζει ο Broder.

Γράφει ότι υπάρχουν «ουσιαστικά» δύο τρόποι, για να αναπτυχθεί η οικονομί : Μέσα από το φυσικό οικονομικό κύκλο, καθώς και μέσω του πολέμου.

Με την ισχυρή υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων, στο Κογκρέσο, οι οποίοι θέλουν αμφισβητήσουν τη φιλοδοξία του Ιράν να γίνει πυρηνική δύναμη, μπορεί να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2011 και του 2012, στην ενορχήστρωση για επίδειξη δύναμης με τους μουλάδες. Αυτό θα τον βοηθήσει πολιτικά, διότι το κόμμα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να τον πιέσει. Και καθώς οι εντάσεις αυξάνονται και θα επιταχύνουν τις προετοιμασίες για τον πόλεμο, η οικονομία θα βελτιωθεί.

«Δεν προτείνω, φυσικά, ο πρόεδρος να υποκινήσει έναν πόλεμο, για επανεκλεγεί", λέει ο Broder, "αλλά το έθνος θα συσπειρωθεί γύρω από τον Ομπάμα, επειδή το Ιράν είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο των νέων".

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΔΟΛΑΡΙΟ

benΟ πρόεδρος της Kεντρικής Tράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Ben Shalom Bernanke, με δηλώσεις του, υπερασπίστηκε την πολιτική της Τράπεζας, όσον αφορά την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, με 600 δισ. δολάρια επιπλέον.
Ο Ben Shalom Bernanke τονίζει πως η τόνωση της αμερικανικής οικονομίας θα ενισχύσει το δολάριο, μιλώντας ενώπιον φοιτητών.

"Νομίζω όλοι καταλαβαίνουν πως μια ισχυρή αμερικανική οικονομία, είναι αναγκαία για τη χώρα, αλλά και για την παγκόσμια ανάκαμψη", σημείωσε.

META TIΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ



Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο θράσος του ΓΑΠ. Από το γήπεδο του Σπόρτινγκ, χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη διάθεση του ελληνικού λαού να καταψηφίσει μαζικά το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές ως αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης.
Τι να πρωτοχαρακτηρίσει κανείς σε αυτή τη φράση;
Τον μόλις υποκρυπτόμενο φασισμό, του να αρνείται στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να έχει άλλη γνώμη, σε σχέση με....
την πολιτική της κυβέρνησης;
Τον δυναμιτισμό του πολιτικού τοπίου, που μάλιστα, όταν δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα στη διαφωνία, καταλήγει να είναι δυναμιτισμός του ίδιου του πολιτεύματος;
Την πλήρη διαστροφή της έννοιας πατριωτισμός;
- Αυτός που υποδούλωσε τη χώρα, εκχωρώντας τη διακυβέρνησή της σε απρόσωπους ξένους υπαλλήλους του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ, υπό τον εύσχημο τίτλο “τρόικα”!
-  Αυτός που εξασθένισε την Ελλάδα όσο κανένας άλλος στη νεώτερη ιστορία, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, και έτσι εξασθενημένη την έβαλε να “διαπραγματεύεται” με τους εχθρούς της όλα τα ανοιχτά εθνικά της θέματα, εξαναγκάζοντάς την στην ουσία σε αποδοχή όλων των αξιώσεων του εχθρού!
- Αυτός που δεν διστάζει, χάριν του πριγκηπικού του εγώ (που δεν μπορεί να ανεχθεί τη λαϊκή απόρριψη), να τινάξει στον αέρα ακόμη και τα όποια πενιχρά αποτελέσματα της περιοριστικής του πολιτικής, απειλώντας τη χώρα με πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση!
Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, τολμά να κατηγορεί τους άλλους για “αντιπατριωτική υπονόμευση”!
Τα λόγια είναι ανίκανα να εκφράσουν την αποστροφή και την οργή!
Όμως η απάντηση του λαού πρέπει να είναι, και θα είναι, μαζική και εκκωφαντική!
Ίσως ποτέ άλλοτε δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία να έχουμε τόσο ουσιαστική ψήφο, από ό,τι σε αυτές τις εκλογές!
Αδέλφια, να κινητοποιήσουμε ο καθένας έστω και έναν συμπολίτη μας να αφήσει τον καναπέ και την απογοήτευση και να κάνει κάτι ουσιώδες για τη χώρα του! Να καταψηφίσει την υποδούλωση!
Επιτέλους, να το χωνέψουμε βαθιά μέσα μας, δεν είναι όλοι ίδιοι!
Κάποιοι είπαν “ναι”, κάποιοι είπαν “όχι”.
Κάποιοι αντιστέκονται, κάποιοι εκχωρούν στον εχθρό όσο περισσότερα μπορούν.
Και κάποιοι αυτο-διαφημίζονται για “πατριώτες”, την ώρα ακριβώς που υποδουλώνουν τη χώρα!
Το πραγματικό, το γνήσιο πατριωτικό καθήκον μας καλεί να αποδείξουμε στον κ. Παπανδρέου τι εστί αληθινός πατριωτισμός. Όχι πάντως αυτό που εννοεί! Είναι ακριβώς το αντίθετο. Πατριωτισμός είναι η αντίσταση στην υποδούλωση!
Όχι, λοιπόν, στον Γ. Παπανδρέου!

"ΤΡΕΜΕΙ" ΤΑ exit polls Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΝΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ... ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΑ..."ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ".!


Δεν γίνεται σε καμία Χώρα της Ευρώπης.!
Η "Κυβέρνηση του Μνημονίου", κάτω από το κράτος του φόβου της έγκαιρης μετάδοσης των αποτελεσμάτων, έβαλε το "οργανό" της, την Κρατική ΕΡΤ, να αθετήσει την συμφωνία που είχε με τα κανάλια Mega, ΑΝΤ1, Alter, προκειμένου με τις εταιρίες που θα αναλάμβαναν το exit poll (Marc, MRB, Alco, Kappa Research, Metron Analysis), να μεταδόσουν, πρίν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα εκλογικά αποτελέσματα...
Η "πλάκα" και το γέλιο είναι ότι η πλέον σπάταλη και διεφθαρμένη υπηρεσία επικαλέσθηκε την...οικονομική κρίση.!
* -- Τρέμουν την έγκαιρη μετάδοση, διότι σε περίπτωση που είναι αρνητικά γιά την Κυβέρνηση, φοβούνται ξέσπασμα λαού και θέλουν να νυχτώσει, μπάς και το αποφύγουν.
* -- Θέλουν στην Κυβέρνηση με την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων να έχουν χρόνο να σκεφθούν πως θα τα "αξιολογήσουν", προκειμένου να πάρουν και τις σχετικές αποφάσεις γιά το...μέλλον της "Κυβέρνησης του Μνημονίου".!
Πρόκειται περί αποφάσεων μιάς πανικόβλητης Κυβέρνησης που θυμίζουν εποχή Τσαουσέσκο..

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο που είναι πολύ σημαντικό για τους Ελληνες και την Ελλάδα. Πώς στην περίπτωση της Ελλάδας τετραγωνίστηκε ο κύκλος. Για να μαθαίνουμε επαΐοντες και μη...




Ανάλυση του Νικολάου Α. Σταύρου
Επίτιμου καθηγητή Διεθνών Σχέσεων
τού Πανεπιστημίου Χάουαρντ της Ουάσιγκτον

Παρά την έγκριση του “πακέτου βοήθειας”, η Ελλάδα μπήκε σε μια επικίνδυνη και προσχεδιασμένη εποχή κοινωνικοπολιτικής αποδόμησης. Μη όντας οικονομολόγος, θα αποφύγω κάθε συζήτηση σχετικά με τεχνικά θέματα για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει και θα απορρίψω ευθέως τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς περί διεθνών ανη συχιών για την ευημερία του ελληνικού έθνους. Δεν υπάρχει καμία. Αντιθέτως, υπάρ χουν στοιχεία για το ότι επί δύο δεκαετίες η Ελλάδα δεχόταν διασταυρούμενα πυρά από περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις, που έκλιναν προς την αναδιαμόρφωση των βαλκανικών συνόρων και του στρατηγικού περιβάλλοντος σε μια ευμετάβλητη περιοχή.
Έχω επανειλημμένως γράψει για τη βαθιά νοσταλγία μεταξύ των απατεώνων και των απογόνων των χρηματιστών της οθωμανικής εποχής για τον βαλκανικό χάρτη όπως ήταν διαμορφωμένος πριν από το 1912. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως χώ ρα όπου ο «καπιταλισμός της καταστροφής» μπορεί να επιβληθεί με μέσα που φθάνουν οριακά πριν από τον πόλεμο, με απώτερο σκοπό τον ταυτόχρονο επαναπροσδιορισμό της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Κατά τη γνώμη μου, οι μεθοδεύσεις της δεκαετίας του 1990 κορυφώθηκαν στη σημερινή..... ισχυρή καταιγίδα. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εθνική χρεοκοπία, την αστική γκετοποίηοη, έναν εν εξελίξει εθνικό κατακερματισμό, την παρατεταμένη εξωτερική παρέμβαση, την κοινωνική αναταραχή και την εκ νέου εκτόπιση των γηγενών από τους περιφερόμενους απατεώνες που κολυμπούν στα δώδεκα τρισεκατομμύρια δολάρια που έκλεψαν από το αμερικανικό κράτος. Οι «αμερι κανικής κατασκευής» απατεώνες αναζητούν διακαώς επενδυτικά κελεπούρια. Αν δεν μπορούν να τα βρουν, μπορούν σταθερά να κατασκευάσουν μερικά, με τη βοήθεια των Ευ ρωπαίων τραπεζιτών που παίζουν στοιχήματα στις αποτυχίες, ή μέσω της αθέμιτης εκμετάλλευσης των νομισμάτων, των παραγώγων, των ρίσκων, της αβεβαιότητας και ανάλογων αποστομωτικών κινήσεων.
Η περίπτωση της Ελλάδας είναι πράγματι μοναδική. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από έναν εύσημο τρόπο περι θωρι οποί η σης της χώρας και μπορεί να αναδειχθεί σε μια δοκι μή για το πώς η ευρωζώνη μπορεί να αποδομηθεί και να επι στρέψουν οι πα λιές καλές μέρες της απεριόριστης εκμετάλλευ σης των εθνικών νομισμάτων από τους διαχειριστές των hedge funds και των τραπεζικών κολοσσών. Στην περίπτωση της Ελλάδας τετραγωνίστηκε ο κύκλος: οι χρηματιστές δημιουρ γούν πρόβλημα μεγιστοποιώντας τα ρίσκα, αδέξιες κυβερνήσεις ζητούν τις «συμβουλές των ειδημόνων» για να αντιμετωπίσουν τα αναπόφευκτα. Δυστυχώς ζητούν συμβουλές από τους ίδιους ενόχους που δημιούργησαν το πρόβλημα. Όταν δε, και οι νέες συμβουλές αποδεικνύονται σφαλερές, οι «σύμ βουλοι» παίρνουν τα ρέστα τους και κάνουν τόπο για το ΔΝΤ και τους διαχειριστές των hedge funds. Στην αναζήτηση ψευτών για να μαγειρέψουν τα βιβλία της, η Ελλάδα επέλεξε τον καλύτερο στον τομέα τους: την Goldman Sachs.
Από τη στιγμή που δρομολογήθηκε μια διαδικασία χρεοκοπίας, το έδαφος ήταν πρόσφορο για τις μεγάλες δυνάμεις να φορτώσουν τα στρατηγικά τους πακέτα στους ώμους ενός προεπιλεχθέντος στόχου, όπως η Ελλάδα. Ας θυμηθούμε ότι ένα τεστ α ντοχής του ελληνικού οικονομικού τομέα διενεργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90 για στρατηγικούς λόγους. Η τότε έφοδος των Σόρος και Ίρβιν Τραστ στη δραχμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πολύ ισχυρή για μια μετωπική επίθεση. Τότε ξεπεράστηκε η κρίση στην κούρσα του εθνικού νομίσματος, αλλά εξετέθησαν ωστόσο οι αδυναμίες της χώρας. Ο Σόρος και η παρέα του γνώριζαν ότι θα υπήρχε και «επόμενη φορά». Η ε πόμενη φορά ήταν προβλέψιμη, αλλά συχνά οι προβλέψεις καταλήγουν ως φωνές βοώντων εν τη ερήμω όταν οι διαμορφωτές της πολιτικής συγχέουν την εικόνα με την πραγματικότητα.
Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι τα Βαλκάνια βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας γεωστρατηγικής μεταμόρφωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ. Η σημερινή ελληνική κατάσταση μπορεί να ερμηνευθεί ως ωρίμανση των «μεγάλων σχε δίων» που καταστρώθηκαν στη δεκαετία του "90. Οι διαμορφωτές της ελληνικής πολιτικής και τα διανοητικά κουταβάκια που ενστερνίστηκαν τότε την ιδέα υποβίβασης της εθνικής κυριαρχίας και την αντικατάσταση της με νόμους της πα γκοσμιοποίησης, αγνόησαν ή δεν αντιλήφθηκαν καθόλου τα σχέδια διάσπασης συμπαγών κοινωνιών. Ας απαριθμήσουμε, λοιπόν, τι δεν έγινε αντιληπτό και τι πρόκειται ν' ακολουθή σει, αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις:
1) Όταν το 1991 άλλαξε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ, τα ακαδημαϊ κά «αποδημητικά πουλιά» της συνομοταξίας των Δημοκρατικών μαζεύτηκαν στην Ουάσιγκτον φωνάζοντας χαρωπά: «Έχω μια α πάντηση, παρακαλώ κάντε μου μια ερώτηση». Ανυπομονούσαν να ξαναφτιάξουν το παγκόσμιο σύστημα και τον κόσμο «αναπτύσσοντας» μια νέα μεγάλη στρατηγική που θα διασφάλιζε την αιώνια φήμη τους. Μεταξύ των πρώτων αποδημούντων ήταν ο Τζόσεφ Ναι από το Χάρβαρντ, που εγκαταστάθηκε στο Πεντάγωνο όπου γεννήθηκε και επωάστηκε το αυγό “ήπια ισχύς”. Το έχαψαν αμέσως οι πρωτοκουλτουριάρηδες και οι συντονισμένες με την Ουάσιγκτον ελληνικές ελίτ, που η “μαλακιά δύναμη” τούς φάνηκε ως μαγική φόρμουλα για τη λύση όλων των ελληνικών εθνικών θεμάτων:
Ήπια ισχύς και συναντήσεις τύπου Νταβός με απειλητικούς γείτονες ήταν η προσέγγιση για κάθε περίπτωση. Ως εναλλακτική, που δεν ελήφθη ποτέ στα σοβαρά, η Ελλάδα θα απειλούσε κατ' επανάληψη να ασκήσει βέτο σε οποιουσδήποτε μελλοντικούς υποψηφίους ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. που απειλούσαν καίρια συμφέροντα.
2) Το διάστημα 1990-92, «ειδικοί» που συμμετείχαν σε γνωστές δεξαμενές σκέψης, ανάμεσα τους το Ινστιτούτο Βrookings, «προέβλεψαν» (θα έλεγα ενθάρρυναν) τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ως μια δοκιμή στη «μεταβίβαση εξουσίας» σε περιοχές και υποπεριοχές στην υπάρχουσα ακόμη τότε Σοβιετική Ένωση. Αλλά στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, επελέγη η σκληρή δύναμη (λέγεται πόλεμος) αντί της «μαλακής ισχύος» για έναν άλλο λόγο: ήταν εκεί που το ΝΑΤΟ δοκίμασε την αλλαγή δόγματος του από αμυντική σε επιθετική συμμαχία υπό το πρόσχημα «επιβολής ειρήνης». Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ήταν παρών κατά τη δραστική αυτή αλλαγή στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στη Ρώμη, αλλά προφανώς του διέφυγε η σημασία της.
3) Το 1993, ο Σάμιουελ Χάντινγκτον παρουσίασε τη μεγάλη του στρατηγική στο δοκίμιο του «Η σύγκρουση των πολιτισμών» (Foreign Affairs, καλοκαίρι 1993) στο οποίο περιέγραψε την Ελλάδα ως μια «ανωμαλία» σε δυτικούς πολιτισμούς και συλλογικές οργανώσεις. Το 1995 πήγε ένα βήμα πιο πέρα συνιστώντας την αποβολή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊ κή Ένωση. Κατά την άποψή του, «η Ελλάδα είναι μια ανωμαλία, ο Ορθόδοξος παρείσακτος στους δυτικούς πολιτισμούς... (και) δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αρχές και τα ήθη και των δύο» (Η σύγκρουση των πολιτισμών και η αναδόμηση της πα γκόσμιας τάξης, σελ. 162-63).
4) Ο Ρόμπερτ Κάπλαν, «θεωρητικός» θαυμαστής ισοπεδωμένης υφηλίου (πιθανόν νια εύκολη διέλευση του χρήματος) και συγγραφέας του έργου «Τα Βαλ κανικά Φαντάσματα», «συμπλή ρωσε» την ιδεολογία του Χάντινγκτον ανακηρύσσοντας την Ελλάδα μέρος της Μέσης Ανατο λής! Γράφοντας στην επιθεώρη ση “Νew Republic” (2 Αυγ. 1993), ο Κάπλαν χρησιμοποί ησε το γεωγραφικό του νυ στέρι για να παραχωρήσει τα Βαλκάνια εκεί όπου α νήκαν πριν από το 1912. «...η περιοχή των Βαλ κανίων», δήλωσε, «ε κτός από την περίοδο του Ψυχρού Πολέ μου, είναι η Μέση Ανατολή».
Πρόθυμος να καλοπιάσει την κυβέρνηση Κλίντον να βομβαρδίσει τους Σέρβους, προέτρεπε σε χρήση «σκληρής δυνάμεως» στα Βαλκάνια (το ένα τμήμα της Μέσης Ανατολής) για να στείλει μήνυμα στο άλλο της τμήμα. «Μία πολιτική αδυναμίας σε μία περιοχή της Μέσης Ανατολής θα δυσκολέψει τον ε ξαναγκασμό σε συναινέσεις λαών σε άλλη». Ούτε λίγο-ούτε πολύ, τα Βαλκάνια προσφέρονταν και για λύση του Μεσανατολικού προβλήμα τος! Ταυτόχρονα, Αμερικανοί αξι ωματούχοι εξυμνούσαν την εθνική «ποικιλομορφία» όπως υπήρχε όταν οι Έλληνες ήταν μειονότητα στη Θεσσαλονίκη.
5) Γρήγορη προώθηση της προϊούσας κρίσης: Σε ένα κύριο άρ θρο («Νew York Τimes», 25 Απριλίου 2010), ο Κάπλαν επιστρέφει στο θέμα του Χάντινγκτον: ότι η Ελλάδα είναι μία ανωμαλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Υπάρχει ένα βαθύτερο αίτιο για την ελληνική κρίση που ουδείς τολμά να ανα φέρει επειδή συνεπάγεται μία μοιρολατρική αποδοχή: τη γεωγραφία», γρά φει ο Κάπλαν. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ. Όμως, σπρώχνοντας την Ελλάδα έξω από την Ευρώ πη προϋποθέτει έναν διαφορετικό ρόλο για την Τουρκία.
6) Ο Γκράχαμ Φούλερ του Rand Corporation παρείχε ένα μοντέλο και ο Πολ Κένεντι του Υale το εξευγένισε στο σύγγραμμά του «Κρίσιμα κράτη». Και οι δύο συνέστησαν κατεδάφιση του κε μαλισμού και της κοσμικότητας, συγχώνευση εθνικισμού και Ισλάμ σε ένα νέο κράμα που βαφτίστηκε «Νεο-Οθωμανισμός», που προτιμάται για την αναστήλωση της τουρκο-αραβικής φιλίας. Αυτό θα επέτρεπε στην Άγκυρα να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο εκτός συνόρων, εκτεινόμενο από τον Περσικό Κόλπο μέχρι το Σαράγιεβο, ένα ρόλο πολύ δύσκολο υπό κεμαλικό εθνικισμό. Τέτοια δύναμη, σύμφωνα με τους νέους κηδεμόνες, δεν πρέπει «να αποτελεί τη φούντα της ουράς της Ευρώπης» αλλά της ανήκει ρόλος περιφερειακού τοποτηρητή. Σε αυτό το μοντέλο, δυσοίωνα αποκαλούμενο «Στρατηγικός Χώρος στην Εγγύς Ανατολή», η Ελλάδα, ξανά, αντιμετωπίζεται ως «μία ανωμαλία» διότι ανήκει στην Ε.Ε. και όχι στη «Μέση Ανατολή» που παραδόξως ανήκε υπηρεσιακά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέχρι το 1972. Ευρισκόμενη ακριβώς στο κέντρο του «Βαλκανικού τμήματος» της Εγγύς Ανατολής, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται μερικοί, αλλά ανήκοντας στην Ε.Ε., περιπλέκει την αναγέννηση του Οθωμανισμού και τη νοσταλγία όσων ονειρεύονται νέους σουλτάνους να επιβλέπουν έφιπποι τους Άραβες.
Τα παραπάνω αποτελούν μία μικρή, πολύ μικρή συζήτηση για το στρατηγικό περιβάλλον στο οποίο προστίθεται η τρέχουσα κρίση της Ελλάδας. Περαιτέρω αναλύσεις των μελλοντικών επιπτώσεων είναι εύκολες. Ωστόσο, θα προσθέσω τη γνώμη μου για την άμεση απήχηση της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα -της μπουλντόζας που έχει ισοπεδώσει τον εθνικό πλούτο διεθνώς και τον έχει μεταφέρει σε οικονομικούς ολιγάρχες υπό το πρόσχημα της αποδοτικότητας.
1) Ο πυρήνας της «μαλακής ή ήπιας δύναμης» της Ελλάδας ήταν το τραπεζικό σύστημα και η περιφερειακή προβολή του έχει σχεδόν εξαλειφθεί ως παράγων άσκησης επιρροής στην εγγύς περιοχή του. Και εάν ως εκ θαύματος αναστηθεί, θα εί ναι υπό νέα, άγνωστη, ανεξέλεγκτη και υπόγεια διεύθυνση.
2) Ο τομέας ενέργειας όπως και οι επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα μπορεί να καταλήξουν να βγουν στο σφυρί του μειοδότη, κάτι που δοκιμάστηκε με τα Ναυπηγεία του Γκντανσκ και όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της Σερβίας.
Τέλος, ολόκληρη η χώρα μπορεί να μετατραπεί/ ή να αντι με τωπιστεί ως μια τεράστια έκταση «οικοπέδων», με την προ οπτική εμφύτευσης παρείσακτων αλλοδαπών κοινοτήτων μέ σα στο εθνικό περιβάλλον. Σε μια φάση «επείγουσα ανάπτυξη» και ένδοια επενδύσεων, οικονομική αναγέννηση και ε θνική αλλοίωση θα πηγαίνουν χέρι με χέρι. Οι υπογραμμιζόμενες εδώ προοπτικές θα ε πιδεινώσουν την κοινωνική αναταραχή σε γκετοποιημενα αστικά κέντρα και αργά ή γρήγορα η βιομηχανία «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θα παρέμβει να προστατεύσει όλων των ειδών «θύματα». Σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο, η αναταραχή θα χρησιμοποιείται ως α πόδειξη «αστάθειας» που θα επηρεάζει τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της χώρας και θα δικαιολογεί ξένη επιτήρηση απεριόριστου χρόνου. Εύχομαι και προσεύχομαι να αποδειχθώ σφάλλων.

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία

Γαλλία: Απαιδιόδοξος, εμφανίζεται ο Ν. Σαρκοζί, αναφορικά, με την προοπτική να προχωρήσει σε σοβαρές αλλαγές στο διεθνές νομισματικό σύστημα, η ομάδα των G20

Γαλλία: Απαιδιόδοξος, εμφανίζεται ο Ν. Σαρκοζί, αναφορικά, με την προοπτική να προχωρήσει σε σοβαρές αλλαγές στο διεθνές νομισματικό σύστημα, η ομάδα των G20
  1. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Παρασκευή (χθες) στη Νίκαια (νοτιοανατολική Γαλλία) πως είναι "αρκετά δύσκολο" να είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ομάδας των Είκοσι (G20), την ηγεσία της οποίας θα αναλάβει προσεχώς η Γαλλία, με τη φιλοδοξία να μεταρρυθμίσει το διεθνές νομισματικό σύστημα και την παγκόσμια διακυβέρνηση.
  2.     Απαντώντας σε μία ερώτηση πριν από ένα δείπνο με τον κινέζο ομόλογό του, Χου Ζιντάο, εάν είναι "αισιόδοξος για τις προοπτικές της G20", ο Νικολά Σαρκοζί απάντησε: "Αισιόδοξος; Είναι αρκετά δύσκολο, είμαστε αντιμέτωποι με θέματα πολύ, πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας."
  3.     "Το διεθνές νομισματικό σύστημα δεν έχει αλλάξει από το 1945 και τις συμφωνίες του Μπρέτον Γουντς, Εκείνη την εποχή, υπήρχε μόνο μία μεγάλη οικονομία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, και μόνο ένα μεγάλο νόμισμα, το δολάριο", συνέχισε.
  4.     "Φαντάζεστε λοιπόν την πολυπλοκότητα του συστήματος που θα τεθεί σε εφαρμογή... Αλλά η φιλοδοξία της Γαλλίας είναι όλος ο κόσμος να δεχθεί να καθήσει γύρω από το τραπέζι για να θέσει τις βάσεις ενός νέου συστήματος που θα εγγυάται τη σταθερότητα του κόσμου. Είναι αυτό... να μαζέψει όλο τον κόσμο για να προσπαθήσει να κατασκευάσει, στην ουσία, το σύστημα του 21ου αιώνα", πρόσθεσε.
  5.     Το Παρίσι, που θα αναλάβει την προεδρία του G20 για ένα χρόνο, φιλοδοξεί να βάλει στα σκαριά τρία μεγάλα έργα: μεταρρύθμιση του νομισματικού συστήματος, ρύθμιση του προβλήματος της μεταβλητότητας των τιμών των πρώτων υλών, μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
  6.     Ξεκινώντας την τριήμερη επίσκεψή του στη Γαλλία, ο Χου Ζιντάο υποσχέθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι "υποστήριξη στις προσπάθειες της Γαλλίας να διασφαλίσει την επιτυχία" της G20.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος

Υπάρχει κι άλλος δρόμος

ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ αν η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι στοιχεία κυρίαρχα στην προσωπικότητα ενός πολιτικού καλό θα ήταν ο ψηφοφόρος να βρει άλλους δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμμένει να κινείται προς τις επικίνδυνες ατραπούς που ο ίδιος επέλεξε να βαδίσει. Το έχουμε ξαναγράψει: Αν ήταν μόνος του, με γεια του με χαρά του. Ομως δεν είναι. Τον ακολουθούν υποχρεωτικά θέλοντας και μη κι άλλοι πολλοί. Ο πρωθυπουργός ακόμη και την τελευταία ώρα, σε συνέντευξή του σε γνωστό ιταλικό περιοδικό, προσδιορίζει τις αδιανόητες επόμενες κινήσεις του.
Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ είναι η πρώτη του πολιτική πράξη. Ολα τα άλλα έπονται. Ξανάπε ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν τον στηρίζει πλέον. Μα δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που να βάλει μυαλό και στους υπόλοιπους; Ο κόσμος έξω υποφέρει, βρίσκεται σε κατάσταση καταθλιπτική και αυτό που έχει να τους πει ο Γιωργάκης είναι ότι θα παραιτηθεί αν δεν ψηφισθεί ο Σγουρός; Είναι τρελά πράγματα αυτά. Παντού τα προβλήματα είναι δυσβάστακτα. Ραγδαία η αύξηση της ανεργίας, εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει στην αλαζονική κυβέρνηση έναν άλλο δρόμο, αλλαγή πολιτικής με ανάπτυξη κι ελπίδα. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση το μόνο που κατορθώνει είναι να σηκώνει νέο κύμα διαμαρτυρίας με τα αδιανόητα σημειώματα της περιβόητης περαίωσης.
 Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ με την οποία το υπουργείο Οικονομικών χειρίσθηκε την όλη υπόθεση δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας της παρούσης κυβέρνησης προς τα πραγματικά προβλήματα. Πριν από ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σήμερα ο… αγοραστής ξύπνησε και βλέπει καθαρά.

ΚΑΙ ΔΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ «ΦΑΚΕΛΩΝΑΝ» ΟΙ ΗΠΑ…ΕΕΕΕ ΟΧΙ…ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…

Φακέλους με του κατοίκους της Κοπεγχάγης και ατόμων που θεωρούνταν «ύποπτα» διατηρούσε η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι η πρεσβεία του Όσλο φακέλωνε για περισσότερο επί 
δέκα χρόνια Νορβηγούς πολίτες ο τηλεοπτικός σταθμός TV2 μετέδωσε αντίστοιχα στοιχεία 
και για την Κοπεγχάγη.
Σύμφωνα με το TV2, ομάδα τουλάχιστον 14 ατόμων που σχετίζονται τη διπλωματική αποστολή 
των ΗΠΑ, επόπτευε την περιοχή γύρω από την πρεσβεία 24 ώρες το 24άωρο.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Δανία.. αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς.
Παραμένει άγνωστο αν η παρακολούθηση πολιτών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.


Έρχεται φορολογικό μπουγιουρντί μετά τις εκλογές



Με τη λήξη των αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται να μας παρουσίασει το υπουργείο Οικονομικών τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που θα περιλαμβάνουν αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ και στις τιμές....

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο αφορούν στην αύξηση του χαμηλού συντελεστή του ΦΠΑ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 11% κατά μία ή δύο μονάδες, ενώ κατά μισή μονάδα θα ανέβει ο πολύ χαμηλός συντελεστής και θα διαμορφωθεί στο 6%.

Τα "συνήθη θύματα" των φορολογικών αυξήσεων, τα τσιγάρα, αναμένεται να ακριβύνουν περισσότερο, καθώς οι μέχρι τώρα αυξήσεις δεν έχουν φέρει στον κρατικό κορβανά τα αναμενόμενα έσοδα.

Το υπουργείο σκέφτεται να αυξήσει το ποσοστό του πάγιου φόρου για να εξαλειφθεί το φαινόμενο του φθηνού τσιγάρου.

Πάντως, τα καλά νέα έρχονται για τις επιχειρήσεις, καθώς αναμένεται να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής στα αδιανέμητα κέρδη από 24 σε 20%.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ..."ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--ΜΠΟΜΠΟΛΑ...


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.! 
"Άν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε" είπε σε αυστηρό τόνο ο Πρωθυπουργός Giorgo απευθυνόμενος στον Μπόμπολα, κατά την διάρκεια της αποκαλυφθείσης και εσπευσμένης συναντησής τους παρουσία Χυτήρη, τρεις ημέρες πρίν τις εκλογές στο Πεντελικό.
Του διεμήνυσε επίσης, ότι η διαφάνεια στις εργολαβίες και η πάταξη της διαπλοκής αποτελούν κύριο στόχο της "Κυβέρνησης του Μνημονίου".!Ο Μπόμπολας συμφώνησε άμεσα με τις υποδείξεις του Πρωθυπουργού και υποσχέθηκε ότι από...Δευτέρα, θα υλοποιήσει τίς επιθυμίες του, μέσω Αττικής Οδού, MEGA, Εθνος, κ.τ.λ...Συμφώνησαν επίσης και κατά κύριο λόγο, πως θα "ερμηνεύσουν" και το οποιοδόποτε αποτέλεσμα προκύψει από τις αυριανές εκλογές.Πάντα δε, με την απαρασάλευτη και αδιατάρακτη αρχή ότι:
Μνημόνιο--Δ.Ν.Τ.--Ελλάδα και Ελληνικός λαός, αποτελούν ένα ε
νιαίο και συμπαγές σύνολο με κοινά συμφέροντα και στόχους.Τα νέα, ακόμη σκληρότερα μέτρα που θα μας επιβληθούν από τις 16 Νοεμβρίου, δεν αποσκοπούν στο συμφέρον των δανειστών του Δ.Ν.Τ., αλλά Ημών των Ιδίων...Υ.Γ.Πληροφορίες πού φέρουν, ότι ο Μπόμπολας χρησιμοποίησε τον Καρατζαφέρη ως σωφέρ, να τον μεταφέρει μέσω "ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ" --όπως ονομάζεται άλλωστε και ο συνδυασμός του άσφαιρου υπ. περιφερειάρχη Αδώνιδος--, ελέγχονται, ως απολύτως ανακριβείς...

Όταν ο ηγέτης ξέρει να διαχειρίζεται τον… φόβο;;; Η απλά επαγγελματίας εκβιαστής;;;


Ο Μακιαβέλι συμβούλευε τον ηγέτη στον «Ηγεμόνα» ότι  είναι καλύτερα να τον φοβάται  ο κόσμος, παρά να τον αγαπά. Γιατί  η αγάπη είναι πιο ευμετάβλητο  συναίσθημα και εξαρτάται από  τον κόσμο, ενώ ο φόβος εμπνέεται  από τον ηγέτη, ο οποίος έτσι μπορεί και ελέγχει καλύτερα την κατάσταση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποδεικνύει ότι ξέρει να διαχειριστεί το φόβο, όσο λίγοι πολιτικοί ηγέτες στη χώρα. Πάντα υπήρχαν  τα διλήμματα, πάντοτε υπήρχε η κινδυνολογία, αλλά η χρησιμοποίηση του φόβου, γίνεται τέχνη από τον κ. Παπανδρέου.

Για παράδειγμα το 2007 και η εσωκομματική αναμέτρηση στο  ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία. Τότε ο  κ. Παπανδρέου φρόντισε να ξεκαθαρίσει  ότι εάν δεν κερδίσει την αναμέτρηση θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Υπό το φόβο αυτό και με δεδομένη την συναισθηματική φόρτιση κάθε κομματικής βάσης, τα μέλη και οι πιστοί οπαδοί του Κινήματος, αποδέχθηκαν ότι δεν γίνεται  να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Μπλόφα ή πραγματική απειλή, δύο μήνες μετά ο κ. Παπανδρέου επανεκλεγόταν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Προηγείται η Δεξιά των Σοσιαλιστών στην Ισπανία



Τον μήνα Οκτώβριο, η ισπανική Δεξιά αύξησε την απόσταση από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στην προτίμηση ψήφου, της οποίας σε εκλογική απήχηση προηγείται πλέον με +8% στην "πρόθεση ψήφου", μέσα στο κλίμα της κοινωνικής και οικονομικής δυσθυμίας, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση. Εάν γίνονταν σήμερα οι βουλευτικές εκλογές, τότε το δεξιό "Λαϊκό Κόμμα" θα έπαιρνε 42,2% των ψήφων, έναντι 34,3% για τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές, ανέφερε το 'Κέντρο Κοινωνιολογικών ερευνών'.

Η Δεξιά κερδίζει σε ψήφους +1% σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Κέντρου που έγινε τον Ιούλιο, ενώ οι Σοσιαλιστές χάνουν -0,6% της εκλογικής δύναμής τους.

Από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου έγινε αυτή η δημοσκόπηση, με συμμετοχή 2.475 εκλογέων, λίγο μετά από μία πολύ μεγάλη απεργία, λίγο πριν από τον ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης Θαπατέρο, στην εξουσία από το 2004.

Η Ισπανία μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2008 ήταν σε ύφεση, από την οποία δειλά βγήκε φέτος το α' τρίμηνο, ενώ το γ' τρίμηνο--και πάλι--η ανάπτυξή της είναι κυριολεκτικά μηδενική, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ισπανίας.

Εξάλλου, το ποσοστό ανέργων της, που απασχολεί την κοινή γνώμη πολύ, είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη--20% του 'ενεργού' πληθυσμού. Πέρυσι, το δημόσιο έλλειμμά της ήταν στο 11,1% του ΑΕΠ της. Συντάξεις και μισθοί στο δημόσιο έχουν περικοπεί. Συνταγματικά, οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στη διάρκεια του 2012.
http


ΑΠΑΤΗ: Εβραίοι σπουδαστές στο Essex, έδιναν γραπτές εξετάσεις την Κυριακή, στα ίδια θέματα, που οι κοινοί θνητοί των ίδιων σχολείων, εξετάζονταν το ...προηγούμενο Σάββατο!!!


Εν μέσω ισχυρισμών για απάτη, τα σχολεία έχουν αναστατωθεί, μετά τη κλιμάκωση των καταγγελιών, ότι 11 και πλέον καθηγητές, διέσπαζαν σε δύο μέρες, τις εξετάσεις της ίδιας ημέρας, για να αποφεύγουν οι Εβραίοι φοιτητές να συμμετέχουν (στις εξετάσεις) του Σαββάτου και οι οποίοι είδαν το ποσοστό επιτυχίας τους να διπλασιάζεται.

Οι γονείς σπουδαστών (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) κατείγγειλαν, ότι καθιερώθηκε διήμερο (γραπτών) εξετάσεων, στο οποίο, από τους ...μαθητές που εξετάσθηκαν την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, διαρρέουν οι ερωτήσεις (και απαντήσεις) στους υποψηφίους, που θα εξεταστούν γραπτώς την ....επόμενη μέρα!!!!
Η Αστυνομία στο Ilford του Essex, κλήθηκε στις αρχές του έτους για έρευνα, μετά τις καταγγελίες που έγιναν για εξαπάτηση.

Τώρα, μετά από την έρευνα, τα στελέχη του Συμβουλίου Εκπαίδευσης, στο Redbridge, στο Ανατολικό Λονδίνο, εξαναγκάστηκαν πλέον, να κάνουν τις γραπτές εξετάσεις για όλους τους μαθητές την ίδια στιγμή!!!
Πέρυσι, περισσότεροι από χίλιοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα επιλογής, ώστε να δίνουν γραπτές εξετάσεις, είτε το Σάββατο ή την Κυριακή.
Το διήμερο για επιλογή εξέτασης εισήχθη (δήθεν) για να βοηθήσει τα παιδιά με τις διαφορετικές θρησκευτικές ανάγκες. Αυτή η περιοχή έχει ένα μεγάλο Εβραϊκό πληθυσμό.

Αλλά πολλοί γονείς, με αποστολή μηνυμάτων σε φόρουμ στο Διαδίκτυο, ισχυρίστηκαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς φέτος, ότι κάποια παιδιά είχαν ενθαρρυνθεί να επικαλούνται ότι ήταν άρρωστα ή να χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως δικαιολογία - έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις, την Κυριακή!!!
Έντεκα και πλέον δάσκαλοι, καλούσαν το Σάββατο ορισμένους υποψηφίους, για να τους αποκαλύψουν θέματα των εξετάσεων. Έτσι, προβλήθηκε ο ισχυρισμός, ότι σε αυτούς τους μαθητές, θα μπορούσαν στη συνέχεια να δωθούν και οι σωστές απαντήσεις, (πολύ) πριν αυτοί μπουν στην αίθουσα εξετάσεων.
Είκοσι-εννέα τοις εκατό (29%) από τα 365 αγόρια και κορίτσια που συμμετείχαν στην εξέταση της Κυριακής αρίστευσε, ενώ μόνο το 14 τοις εκατό (14%) από τους 1.065 υποψηφίους που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του Σαββάτου, μόλις που ....πέρασε (τα μαθήματα)!!!!

Το Συμβούλιο Εκπαίδευσης του Redbridge ισχυρίζεται, ότι δεν έλαβε κανένα μέτρο σχετικά με τις καταγγελίες εξαπάτησης, καθώς κανένας γονέας δεν μπορούσε να προσφέρει πειστικές (πρωτότυπες) αποδείξεις.
Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Kirsty Τόμπιν δήλωσε: "Οι εξετάσεις διεξήχθησαν και την Κυριακή, μετά την πρώτη εξέταση του Σαββάτου, για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές εκείνοι οι οποίοι, για θρησκευτικούς λόγους, δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Σαββάτου"!!!!

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι ορισμένοι ανεξάρτητως (θρησκεύματος) μαθητές του Redbridge, έπρεπε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Σαββάτου - που σημαίνει, πως συμμετείχαν μόνο (με κάποια δικαιολογία) στις εξετάσεις της Κυριακής" πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Αυτό μπορεί να είχε σχέση με τα διαφορετικά αποτελέσματα των δύο ημερών.
Είπε επίσης,  ότι το Συμβούλιο επανεξετάζει συνεχώς τις διαδικασίες των εξετάσεων.

Και πρόσθεσε: "Έχουμε πραγματοποιήσει αλλαγές στις συνθήκες διεξαγωγής των εξετάσεων κάθε χρόνο. Φέτος καθιερώθηκε να γίνονται όλες τις εξετάσεις την ίδια ημέρα. Αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η αποκάλυψη της απάτης ανάγκασε το Συμβούλιο Εκπαίδευσης να ενεργήσει (έτσι για την αλλαγή). Αυτή τη χρονιά, όλοι οι μαθητές του Redbridge, θα καθίσουν στις εξετάσεις, τη Δευτέρα 30 Δεκέμβρη 2010, ημέρα που καθιερώθηκε για τα περισσότερα σχολεία".

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ.


Αδερφια ελληνες.
Απο αρχαιοτατων χρονων, η ιστορια της χωρας, μας εχει διδαξει πως παντα βρισκεται ενας ΕΦΙΑΛΤΗΣ προθυμος, για να προδωσει το ελληνικο εθνος.
Μονο που τωρα ο
 ΕΦΙΑΛΤΗΣ εχει ονομα γνωστο, και υψηλη θεση....Μακιγιαριστηκε για να μην αναγνωριστει, και ανελαβε να παιξει ρολο αρχηγου κρατους, για να μπορεσει να φερει εις περας το απεχθες και εγκληματικο του εργο. Ενα καλα προμελετημένο εργο που αλλοι το σκηνοθετησαν για την ελλαδα και τους ελληνες, και αυτος ανελαβε για να το φερει εις περας... Μας παρουσιαστηκε στην αρχη ως ΣΩΤΗΡΑΣ της χωρας. Η υποκριτικη του αριστη! Ο ρολος που του εχει ανατεθει... προδοσια! !! Γεννημενος για προδοτης !!! Με ομορφα λογια και ψευτικες υποσχεσεις, καταφερε να πλανεψει και να ξεγελασει τους θεατες του... .Ομως το σεναριο εγραφε αλλα!!! και οχι αυτα που μας διαφημιζε στην πρεμιερα του....ο θιασαρχης!!! Αφου εκοψε τα εισιτηρια που ηθελε και τα κρατουσε σιγουρος τωρα πια στα χερια του ο ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ, τωρα μπορουσε αφοβα να ριξει αυλαια,και να ανοιξει αλλη για να παρουσιασει αυτη τη φορα το πραγματικο εργο του, με το πιο απεχθες εγκληματικο σεναριο για την ελλαδα μας..και τους ελληνες....κι ετσι αλλαξε παρασταση και ρολο..Τωρα δε χρειαζοταν μακιγιαζ, και ουτε πια να παιζει ψευτικο θεατρο...αλλωστε την ολη παραγωγη του εργου την εχουν αναλαβει οι μεγαλυτεροι υποκριτες και εγκληματιες του πλανητη...και δεν ειχε να φοβηθει για τιποτα....ετσι τουλαχιστον τον διαβεβαιωσαν τα μεγαλα αφεντικα του...που τωρα κρατανε αιχμαλωτους τους θεατες κλειδωμενους στην μεγαλη "αιθουσα" του... θεατρου εκβιαζοντας τους!! Κιαυτοι εχουν παγωσει στα καθισματα τους!!!παρακολουθουν αναυδοι ολο αυτο το σκηνικο, να εξελισσεται σε αγρια ταινια τρομου... με θυματα ενα ολοκληρο εθνος !
Τωρα ανακαλυπτουν οτι σ'αυτον τον θιασο, τον πρωταγωνιστικο ρολο τον εχει αναλαβει η μεγαλυτερη
ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΟΙ εγκλωβισμενοι ελληνες εμειναν να κοιταζουν παθητικα την ολοκληρωτικη καταστροφη της χωρας μας!! Σιγουροι τωρα πια οτι ξεγελαστηκαν απο εναν αξιοθρηνητο θεατρινο ,παρ'ολα αυτα δεν κανουν την παραμικρη κινηση για να σωθουν οι ιδιοι, και να σωσουν και τη χωρα τους... .Γι αυτο εμεις οι ασυμβιβαστοι, εμεις οι"απ'εξω," που δεν πιστευουμε σε... παραμυθια, εμεις οι λιγοι που ειμαστε "εξω" απο την μεγαλη "αιθουσα" του θεατρου θα πρεπει να βοηθησουμε τους εγκλωβισμενους ελληνες!!! Οσο λιγοι κι αν ειμαστε οι απ' "εξω", ειμαστε οι πιο δυνατοι,γιατι εμεις ειμαστε ανεξαρτητοι. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑ Σ'ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!!! ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ Τ'ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΑΥΤΗ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ . 
ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, πρεπει ολοι μαζι να γκρεμισουμε το σκιαχτρο που εστησαν και σκιαζει την πατριδα μας.....να τους δωσουμε ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ για το μνημονιο που μας υπεβαλαν με το ετσι θελω, και υποθηκευσαν το μελλον μας, και τις επομενες γενιες των ελληνων. Τη κυριακη κανουμε ταμειο ελληνες, για να τους δωσουμε το αντιτιμο που τους πρεπει σε ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ!!! ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!!! ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΟΧΙ!! ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ... 
ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!! ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ!! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αρνείται η Αργεντινή τις συναλλαγές με το ΔΝΤ


«Η Αργεντινή δεν συναλλάσσεται με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στο κρατικό 
χρέος της» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της Χώρας Αρμάδος Μπουντού,
 επαναλαμβάνοντας την πάγια άρνηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο 
ζήτημα.
Μετά το θάνατο του τέως προέδρου της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα,
 Νέστορα Κίρχνερ, που έδιωξε τον ΔΝΤ από την Αργεντινή, διεθνείς 
επενδυτές προβάλλουν... αντιρρήσεις στη συγκεκριμένη θέση, 
υποστηρίζοντας ότι «η αδιάλλακτη αυτή πολιτική μπορεί να τροποποιηθεί».
Πιέσεις προς την Αργεντινή να προχωρήσει εκ νέου σε συζητήσεις με τον
 διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό ασκεί η «Λέσχη του Παρισίου», 
η οποία αρνείται να εισπράξει το χρέος των 7,5 δισ. δολαρίων που τις 
οφείλει η χώρα, εάν προηγουμένως δεν προβεί σε επανέναρξη διαλόγου με
 το ΔΝΤ.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αργεντινής διαβεβαιώνει ότι η χώρα
 θα εξοφλήσει το ποσό, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν
 θα συμβεί «ποτέ μέσω ΔΝΤ ή με τους όρους του».Άλλωστε, το ΔΝΤ
 θεωρείται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως «υπεύθυνο για την
 πρωτοφανή κρίση που ξέσπασε το 2001», που κατέληξε στη χρεοκοπία της.