Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Που πας Αριστερά με τέτοιο καιρό;…




Μην έχετε ουδεμία αμφιβολία. Οι κάλπες δε θα στείλουν μήνυμα μόνο στους …ηγεμόνες του συστήματος. Θα στείλουν μήνυμα και στην Αριστερά, επειδή δεν έχει αποδειχθεί ικανή να εκφράσει τον λαϊκό θυμό διατυπώνοντας την προοδευτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση.
Θα περίμενε κανείς ότι, η καθίζηση της εκλογικής δύναμης των δύο κομμάτων εξουσίας, θα επέφερε θεαματική αύξηση της δύναμης της Αριστεράς. 
Αλλά φευ! Επαναλαμβάνει η Αριστερά τα λάθη του παρελθόντος. Η ηγεσία των κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και χάνει για ακόμη μία φορά την ευκαιρία να γίνει ένας ισχυρός τρίτος και προπαντός αξιόπιστος πόλος διεκδίκησης της εξουσίας ή πόλος συμμετοχής στην εξουσία. Η πολυδιάσπαση, οι αμέτρητες συνιστώσες, η έλλειψη διάθεσης και πνεύματος συνεργασίας έχουν........... απογοητεύσει τον προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο.
Το ΚΚΕ, που ζει και αναπνέει για την μετά  θάνατο (του καπιταλισμού) ζωή και προσδοκά ανάστασιν του «Υπαρκτού» και ζωήν του μέλλοντος αιώνος, αποκρούει κάθε ιδέα συνεργασίας.
Η υπόλοιπη Αριστερά, όμως, θα έπρεπε  να είχε διασφαλίσει τη συνοχή της, να λειτουργήσει ως ενιαίο κόμμα και να χαράξει μια άλλη πορεία ως δύναμη εξυγίανσης του πολιτικού σκηνικού.
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η δημαγωγία, οι διαξιφισμοί δίχως περιεχόμενο και οι αντιπαραθέσεις μακριά από τα πραγματικά προβλήματα δίνουν και παίρνουν. Η πολιτική επιβίωση των κομμάτων σε πρώτο πλάνο. Όχι μόνο για τα κόμματα της κυβερνητικής εναλλαγής, αλλά και για τα κόμματα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου