Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ακριβοί στα πίτουρα


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Ο ιδανικός άνθρωπος, ο πολίτης που είναι αξιότερος όλων τιμής, υπόληψης και προστασίας, για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ «Βίλα Αμαλία» είναι Πακιστανός/Αφγανός/Σομαλός κ.λπ., gay λαθρομετανάστης, που εκτρέφει καρέτα-καρέτα, ζει σε «κοινωνικό χώρο», ήγουν κατάληψη, και πουλάει απλωμένα στη λινάτσα τα λαθραία της Καμόρα.

Αμα κατεβαίνει και στις πορείες μαζί με τους «αλληλέγγυους» εγχωρίους, κι είναι κι αυτός συλλέκτης μπουκαλιών, στουπιών, βενζίνης και έχει ρόπαλο, αντιασφυξιογόνο μάσκα και κουκούλα, τότε μιλάμε για το απόλυτο είδωλο της διαταραγμένης αριστεροσύνης, τον Ιερό Μόσχο της «Ηρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.» αλλά και της νεοτέρας «επανάστασης», ερήμην του μικρού και αδικοχαμένου Αλέξη, που κανείς δεν τον ρώτησε για τα πλιάτσικα, τους καμένους και τους βανδαλισμούς που ενίοτε λαμβάνουν χώρα αυθαιρέτως στο ανύποπτο όνομα και στη μνήμη του.

Εκεί δίνουν τα ρέστα τους οι «σκουρλέτηδες» και η Κλάραμπελ της γνωστής προοδευτικιάς οικογενείας. Δώσε τους μειονότητα και πάρ' τους την ψυχή. Πέφτουν τ’ ανάσκελα από την έκσταση.

Αμα είσαι Ελληνας, χριστιανός ορθόδοξος, ανήκεις στη συντριπτική πλειονότητα που θέλει, φευ, τάξη και ασφάλεια, ή νόμιμος μετανάστης, που σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί, οικογενειάρχης και δουλευτής, που δεν κλέβεις, δεν πουλάς πρέζα, γυναίκες, λαθραία, που δεν διακινείς, απαγάγεις και εκβιάζεις συμπατριώτες σου, τότε δεν έχεις τύχη. Δεν σε πιάνει το αριστερόμετρο των φασιστοειδών αντιλήψεων της Κουμουνδούρου. Είσαι μπανάλ.

Αν είσαι από τις λίγες μανάδες που ζουν ακόμη, πατέρας, σύζυγος, γιος ή κόρη αγνοουμένου στην Κύπρο, μάταια θα ψάξεις δύο λέξεις, μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, μνήμης, από τις βαρεμένες «συνιστώσες», για τον γιο, πατέρα, σύζυγο ή αδερφό που χάθηκε πολεμώντας στην Κύπρο. Ο Αλέξης, που έχει ως γκράντε ατραξιόν στο βιογραφικό του τη συμμετοχή του στις… καταλήψεις του λυκείου του, δεν σύχναζε σε τέτοια κακά πράγματα.

Αν μάλιστα τους στριμώξεις στο τετ α τετ για το ζήτημα, αφού ξινίσουν τη μούρη τους, θα σου παίξουν στερεοφωνικά την πιο κεμαλική σοβινιστική κασέτα, επαναλαμβάνοντας ως κλισέ ένα προς ένα τα επιχειρήματα του τουρκικού ισλαμοφασισμού, με τέτοια ζέση, που θα νομίσεις ότι κατά λάθος έπιασες την παλιά ελληνόφωνη εκπομπή του «Μπαϊράκ». Πιο ντενκτασικοί και από τον Ντενκτάς, που ήδη κοχλάζει στα καζάνια της Κόλασης. Θα κάνουν συμψηφισμούς με το πραξικόπημα, με «Τουρκοκύπριους αγνοούμενους» κι όλα τα καλούδια που παπαγαλίζουν οι Τούρκοι σοβινιστές.

Τα στελέχια του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/ «Βίλα Αμαλία», της βαριάς αριστεροσύνης, από Μπουχάριν και πάνω, δεν χαράμισαν ποτέ τον επαναστατικό χρόνο τους στις διάφορες μαυροκόκκινες παραφυάδες που υπηρετούσαν ή υπηρετούν για πασέ πράγματα που αφορούν κωλοέλληνες αγνοούμενους, πρόσφυγες, γενικά το ζήτημα εισβολής και κατοχής της Κύπρου από τον τουρκικό ισλαμοφασισμό.

Τιμητική εξαίρεση, το λέω, ο Πάνος Λαφαζάνης. Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά, λιγότερα απ’ όσα νομίζετε, αλλά ο Πάνος ήταν εκεί, παρών και στα εθνικά και δεν ήταν από τους ψωραλέους ψευτοπροοδευτικούς, που προμοτάρανε μαζί με Τούρκους ισλαμοφασίστες και Αγγλοαμερικανούς το σχέδιο απαρτχάιντ σε βάρος της Μικρής Ελλάδας του Νότου, το επαίσχυντο και ρατσιστικό Σχέδιο Ανάν. Κάτι τσανάκια, ταλιροφονιάδες, «αγωνιστές» παρά τω πλευρώ επιχειρηματιών - νταβατζήδων, τρόφιμοι του πρυτανείου της μεταπολιτευτικής παράγκας, δώσανε τα ρέστα τους. Ο Λαφαζάνης όχι. Κάτι άλλοι όμως…

Μεγαλύτερο όνειδος στη μεταπολεμική Ιστορία της Αριστεράς από τη στάση του τότε Συνασπισμού στο Σχέδιο Ανάν δεν υπάρχει. Ισως μόνο η στάση τους στο ψευτομακεδονικό, το φλερτ τους με τους επιγόνους του Ιβάν Μιχαήλοφ, του φίλου του Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγού των SS, και του Αντε Πάβελιτς, αρχηγού των αιμοσταγών Ουστάσι, ήταν μεγαλύτερη ξεφτίλα από αυτό. Πάντα άλλωστε οι αληθινοί φασίστες τα βρίσκουν και κολεγιάζουν, στο βουνό, σε γιορτές νεολαίας στα Σκόπια ή σε πολιτικές θέσεις.

Αν δε τους ψιθυρίσεις τις δύο κακές λέξεις, Βόρειος Ηπειρος, τότε παθαίνουν σπασμούς, στραβώνει το στόμα τους και μόνο στο άκουσμα της ύπαρξης των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Ανήκουστο πράγμα να πρέπει να υπερασπιστείς, να συζητήσεις έστω, για εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, που έχουν περάσει του Χριστού τα πάθη κάτω από τη ληστρική αλβανική εξουσία.

Είναι άτιμο και διεστραμμένο να αρνείσαι να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στα ίδια σου τ’ αδέρφια και την ίδια στιγμή να υποκρίνεσαι τον «διεθνιστή». Πόσο μάλλον να εχθρεύεσαι τ’ αδέρφια σου, να προκρίνεις και υπηρετείς, εκ του αποτελέσματος, ξένα συμφέροντα, σε βάρος των συμφερόντων του έθνους σου. Πώς το λέει αυτό ο λαός μας, «σύντροφοι»;

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο Προβόπουλος τοποθέτησε τον “Ανδρίκο” Παπανδρέου στην “πράσινη” επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, λίγο μετά την ίδρυση του fund της Unigestion!


28/1/2009. Η Unigestion ανακοινωνε ότι το νέο Fund ανακοίνωνε ότι θα επενδύσει σε “ισχυρούς Managers” του “Sustainability Sector”, συνυπολογίζοντας τα Πολιτικά και Νομοθετικά ρίσκα! Αμέσως μετά παρουσίαζαν το όνομα του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, ως μέλος της Κυβερνητικής επιτροπής για την “Sustainability”!! Ο κύριος Παπανδρέου, ουδέποτε “διαμαρτυρήθηκε” για την εμφανώς ανήθικη χρήση του ονόματος του σε επενδυτικό έντυπο, που έκλεινε σαφώς το μάτι στους “πελάτες”. Μα ποιά είναι αυτή η “κυβερνητική επιτροπή” την οποία αναφέρει η επενδυτική εταιρεία, χωρίς να διαψευστεί; Είχε μαντικές ικανότητες η Unigestion; Ή εξαπατούσε το επενδυτικό κοινό με την μυστηριώδη ανοχή του κυρίου Παπανδρέου;

Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση από την Unigestion για την ίδρυση του επενδυτικού σχήματος με τον “Ανδρίκο” Παπανδρέου σε περίοπτη θέση, ο Γιώργος Προβόπουλος τον τοποθέτησε στην “Επιτροπής Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής” της ΤτΕ! Της ελεγκτικής αρχής δηλαδή που συνηγόρησε στους πακτωλούς τραπεζικού χρήματος που διατέθηκαν για επενδύσεις στην “πράσινη ανάπτυξη”, την ίδια στιγμή που η τραπεζική στρόφιγγα έκλεινε για την υπόλοιπη αγορά…

Στο βιογραφικό του που παρατίθεται εως και σήμερα, δεν αναφέρονται πουθενά οι διεθνείς δραστηριότητες του “Ανδρικου” Παπανδρέου, η εταιρεία στην Ελβετία, ή η συμμετοχή στον στρατηγικό σχεδιασμό Private Equity που επένδυε στην πράσινη ανάπτυξη! Δείτε τα στοιχεία:

Στις 28 Ιανουαρίου του 2009, η εταιρεία “Unigestion”, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό την ίδρυση δύο νέων επενδυτικών σχημάτων, σκληρών μάλιστα τύπου “Private Equities”.

unigestion ethos announcementΣε αυτή την ανακοίνωση, φαίνεται παρουσιάζεται ως “ισχυρό χαρτί” για το επενδυτικό προϊόν η παρουσία του “Ανδρίκου” Παπανδρέου ο οποίος αναφέρεται ονομαστικά, ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής που έχει συστήσει η Ελληνική κυβέρνηση! Political and Regulatory risks είναι οι παράγοντες που το fund θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

unigestion papandreou political regulatory risksΚαι όπως είναι αναμενόμενο, ο διευθύνων σύμβουλος της Unigestion για τα Private Equities, είναι φανερά ενθουσιασμένος για τις προοπτικές των νέων επενδυτικών σχημάτων…

unigestion managing director enthusiast

Λίγες εβδομάδες μετά, τον Μάρτη του 2009, ο Γιώργος Προβόπουλος ανακοινώνει την δημιουργία της αρμόδιας επιτροπής. Η οποία -ω τι απρόβλεπτο- αποτίμησε σε οικονομικά μεγέθη το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα: “Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεωργίου Α. Προβόπουλου, το Μάρτιο του 2009, συστήθηκε Επιτροπή από διακεκριμένους επιστήμονες, στην οποία ανατέθηκε το έργο της εκπόνησης μελέτης σχετικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Μετά από μελέτες και έρευνες 26 μηνών, σε Έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2011, η Επιτροπή αποτίμησε το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την ελληνική οικονομία, το κόστος της τυχόν αδράνειας καθώς και το κόστος των μέτρων άμβλυνσης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής τα οποία θα ληφθούν στο πλαίσιο των σχετικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Στην επιτροπή βεβαίως μετέχει ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου. Το βιογραφικό του όμως που παρατίθεται, δεν μπορεί να θεωρηθεί “πλήρες”. Απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στις λοιπές δραστηριότητες του, στην συνεργασία του με το επενδυτικό σχήμα της Unigestion στον συγκεκριμένο τομέα, στην Ελβετική του εταιρεία κλπ. Απουσιάζει όμως και κάτι άλλο: Η συμμετοχή του στην “κυβερνητική επιτροπή” για την Sustainability, που παρατίθεται ξεκάθαρα στην παρουσίαση της Unigestion! Τι συμβαίνει;

Μα αναφορά συμμετοχής σε ανάλογη “κυβερνητική επιτροπή” απουσιάζει και από το βιογραφικό του κυρίου Α. Παπανδρέου στην Wikipedia!.

Τι συμβαινει λοιπόν; Γνώριζε η Unigestion την πρόθεση του κυρίου Προβόπουλου να τοποθετήσει σε μία τέτοια επιτροπή τον Α. Παπανδρέου; Πως;

Απλώς εξαπατούσαν το επενδυτικό κοινό λέγοντας ψεύδη για να αποδείξουν ότι “Ελέγχουν πολιτικά και νομικά ρίσκα” έχοντας στον στρατηγικό σχεδιασμό κάποιο μέλος “Κυβερνητικής επιτροπής στο αντικείμενο”; Γιατί τότε ο κύριος Παπανδρέου ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε σε αυτή την αήθη χρήση του ονόματος του από κερδοσκόπους;

Πολλώ δε, όταν αυτό επαναλαμβάνεται με πιο προκλητικό τρόπο, στις 8 Ιουνίου 2011 πάλι σε ανακοίνωση της εταιρείας όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσιάζεται ως το ισχυρό χαρτί του fund. Με αστερίσκο και αναφορά του ονόματος του στην πρώτη θέση. Με τον ενθουσιασμό για μελλοντικά κέρδη στους επενδυτές να είναι πλέον διάχυτος! Οι τραπεζικοί κρουνοί στην Ελλάδα είχαν κατευθυνθεί αφειδώς στις επενδύσεις της “πράσινης ανάπτυξης”, γεγονός βεβαίως που μπορεί να είναι συμπτωματικό και να μην συνδέεται καθόλου με την εν λόγω επενδυτική δραστηριότητα. Πάντως οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι και δεν το έκρυβαν.

unigestion 8.6.2011
unigestion 8.6.2011 2

unigestion 8.6.2011 3Και για να τελειώνουμε, οι άνθρωποι έχουν κάθε δίκιο να είναι ενθουσιασμένοι. Το Fund στόχευσε σε πακτωλό χρημάτων. Δικαιώνοντας έτσι την ρήση του πρώην πρωθυπουργού, του μεγάλου, αδικημένου στοχαστή: “Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις”.

unigestion ethos 150 milΗ συνέχεια εάν και εφ’ οσον υπάρξει κάποιος για να διερευνήσει την νομική διάσταση της ηθικής αυτής συμπεριφοράς. Το “ηθικό” ενίοτε μπορεί να μην είναι και “νόμιμο”.


Η Λιάνα Κανέλλη χτύπησε φλέβα 7,5 εκατ. ευρώ με ερώτησή της για το Σικιαρίδειον


PAPAKO7dbc8083_XLEντυπωσιακές κρατικές επιδοτήσεις έχει λάβει το Σικιαρίδειο ίδρυμα, για παιδιά με νοητική στέρηση. Τα 11,5 εκατ. ευρώ που είχε την τύχη (;) να εξασφαλίσει την τελευταία δεκαετία είναι πρωτοφανή σε σχέση με ανάλογης δραστηριότητας φορείς, όπως προκύπτει και από την απάντηση σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, στη Βουλή
Η διαπίστωση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε σχέση με το πώς κατάφερε το ίδρυμα να αποκτά πρόσβαση σε κονδύλια που ανάλογοι φορείς δεν τολμούν καν να ονειρευτούν. Και, βέβαια, οι απορίες συνεχίζονται σχετικά με το αν έχει παίξει ρόλο σε αυτό το γεγονός ότι διαχειριστής του Σικιαρίδειου είναι ο Σίμος Σικιαρίδης (σύμβουλος επιχειρήσεων στο επάγγελμα).
Πέραν από το ομώνυμο του πράγματος, ο κ. Σικιαρίδης ήρθε με αρνητικό τρόπο στην επικαιρότητα –για δεύτερη φορά μετά την ερώτηση Κανέλλη- με μια άλλη ιδιότητά του. Ως σύζυγος της Ελένης Παπακωνσταντίνου και στο πλαίσιο της υπόθεσης για αλλοίωση της διαβόητης πλέον λίστας Λαγκάρντ εκ μέρους του υπουργού των Μνημονίων, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που αφαίρεσε από αυτή τα ονόματα των εξαδέλφων του.
Παρά ταύτα, το «Σικαρίδειο» είχε αναστείλει τη λειτουργία του στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, λόγω έλλειψης πόρων. Τελικά, πάντως, πόροι βρέθηκαν και επανέλαβε τη δραστηριότητα του.
Το ζεύγος Ελένης Παπακωσταντίνου και Σίμου Σιακαρίδη βρίσκεται πλέον στη «δίνη του κυκλώνα» και θα δυσκολευθεί να αποκαταστήσει την τάξη του, μέσα στο προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον. Η Ελένη Παπακωσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού και τώρα στο δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο ή το κοινό Ποινικό Δικαστήριο, ήταν νομική σύμβουλός και εμπειρογνώμονας του ΤΑIΠΕΔ, του Ταμείου των αποκρατικοποιήσεων, στη διάθεση των δανειστών.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, αφού πρώτα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν έκτακτη σύγκλιση του οργάνου, προκειμένου να εξηγηθούν από τον επικεφαλής του Ταμείου, Τ. Αθανασόπουλο οι λόγοι για τους οποίους διόρισε την Ελένη Παπακωσταντίνου με έκτακτες διαδικασίες στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου. Η απάντηση Αθανασόπουλου, που δόθηκε άτυπα στους ερωτώντες και χωρίς τη συνεδρίαση του Δ.Σ, ήταν ότι ο διορισμός έγινε με άνωθεν κυβερνητική εντολή. Χωρίς άλλες εξηγήσεις.
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η Ελένη Παπακωσταντίνου, παραιτήθηκε από τη θέση της στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων… διαμαρτυρόμενη για την στάση των μίντια. L1
newsbomb.gr

Ε.Στυλιανίδης: «Εθνική εφεδρεία πολύτιμη για τον τόπο ο Καραμανλής»


  Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης είναι ένα από τα προβεβλημένα στελέχη της επόμενης γενιάς της Νέας Δημοκρατίας, που διεκδικεί να έχει ρόλο και λόγο στις μελλοντικές εξελίξεις.
 

  Σε εσωκομματικό επίπεδο πάντως, ο Υπουργός Εσωτερικών έχει ταυτιστεί με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο άλλωστε είναι και κουμπάροι, ενώ ο “καραμανλισμός” υπήρξε το σταθερές σημείο αναφοράς όλης της μέχρι σήμερα πολιτικής διαδρομής του.

  Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι, με συνέντευξη που παραχωρεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης μιλάει με εγκωμιαστικά λόγια για τον Κώστα Καραμανλή. Και προβλέπει μελλοντικούς εθνικούς ρόλους για τον πρώην πρωθυπουργό και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

  “Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί πλέον όχι απλά παραταξιακή, αλλά κυρίως εθνική εφεδρεία πολύτιμη για τον τόπο”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΠΤΩΤΟΣ "ΤΣΑΡΟΣ" "Καίνε" τον Γ.Παπακωνσταντίνου οι πρώτοι μάρτυρες - Καταθέσεις-"ταφόπλακα"


Κατέθεσαν δύο από τους πρώτους υπόπτους του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με βάση την κατάθεσή του πρώην υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι "Είχε δώσει την λίστα για φύλαξη στο γραφείο του και από εκεί χάθηκε".
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι "Δεν είχαν ιδέα για την ύπαρξη της λίσταςστο γραφείο, ούτε τους την έδωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ για φύλαξη και δεν γνωρίζουν πως και αν χάθηκε".
Συγκεκριμένα λήθηκαν να απαντήσουν όσα γνωρίζουν για το πώς και από ποιον μεταγράφηκε το περιεχόμενο του cd σε ηλεκτρονικό στικάκι, ποιος κλήθηκε να προβεί στη μετεγγραφή του υλικού και εφόσον γνωρίζουν, ποιος αφαίρεσε από το επίμαχο αρχείο τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, οι δικαιούχοι των οποίων είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Να σημειωθεί ότι οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να περάσουν το κατώφλι των δύο εισαγγελέων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας.
Από την στιγμή που επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες τους (πρόκειται να καταθέσουν και άλλοι -δύο ή τρεις από το γραφείο του πρώην ΥΠΟΙΚ) τότε ανοίγει ο δρόμος για να ζητηθεί η ποινική δίωξη του πρώην υπουργού και να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικασηρίου. Η Βουλή θα αποφασίσει στις 15 του μήνα την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.
Τελικά, ο πρώην "τσάρος" της Οικονομίας, πρέπει να είχε ιδιαίτερη έφεση στις αλλοιώσεις: Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη υπόθεση για την οποία κατηφορείται είναι η πλαστογράφηση και αλλοίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με συγκεκριμένες εντολές που είχε δω΄σει στην ΕΛΣΤΑΤ!

Ιδού οι εντιμότατοι της λίστας: Απειλούσαν να αφήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες στον δρόμο, ενώ διατηρούσαν λογαριασμούς στην Ελβετία!


Η εξαδέλφη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος και τα 11,5 εκατ. ευρώ!Με προπολεμικό νόμο, έπαιρναν κρατική επιχορήγηση αλλά ασκούσαν “επιχειρηματική διαχείριση”!

Τον Σεπτέμβρη, την ίδια στιγμή που ξεσπούσε το σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ, η διοίκηση του ιδρύματος “Σικιαρίδειον” απειλούσε με διακοπή λειτουργίας και έξωση εκατοντάδων παιδιών με νοητική στέρηση που φιλοξενούσε. Πρόεδρος, ο κύριος Σ. Σικιαρίδης. Ένα από τα εξ’ αγχιστείας συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Και όμως, ο υφυπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, αποκάλυπτε στην βουλή μετά από ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη ότι το ίδρυμα παρότι “ιδιωτικού δικαίου”, είχε δεχθεί πακτωλούς επιχορηγήσεων που φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 11,5 εκ. Ευρώ ή αν προτιμάτε, 4 δις δραχμές την τελευταία δεκαετία! Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός κατήγγειλε την διοίκηση του ιδρύματος ότι χρησιμοποιούσαν τα παιδιά ως μέσο εκβιασμού. Ενώ καλούσαν και την αστυνομία για να απομακρύνει τους γονείς που “τολμούσαν” να διαμαρτυρηθούν στην διοίκηση του ιδρύματος! Έπειτα μάθαμε για τους “διεγραμμένους”λογαριασμούς της Ελβετίας.

Τις στιγμές τις περιγράφει γλαφυρά ο Πέτρος Κούκουζας: “Η διοίκηση του Ιδρύματος με μια επιστολή προς τους γονείς στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 τους ενημέρωσε πως το Ίδρυμα δεν θα λειτουργήσει τη εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013, εξαιτίας της ελλειμματικής κρατικής επιχορήγησης. Μάλιστα, προχώρησε στη διακοπή των παροχών ρεύματος και νερού. Μετά από τις κινητοποιήσεις του συλλόγου γονέων και με τη στήριξη και άλλων φορέων επανασυνδέθηκαν οι παροχές και υπολειτουργούν τα ειδικά σχολεία. Τα εργαστήρια του Ιδρύματος δεν λειτουργούν. Σημαντικό είναι να καταδικάσουμε τη στάση της διοίκησης του Ιδρύματος η οποία, αμέσως μετά τον αγιασμό, κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τους γονείς και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του Σικιαρίδειου.”

Δείτε και την απάντηση του υφυπουργού στην ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη που είναι άκρως αποκαλυπτική και θα έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για διαχειριστικό έλεγχο στο ίδρυμα:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Κυρία συνάδελφε, κι εγώ δυσκολεύομαι να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, διότι η απάντηση θα ήταν πλήρης μόνο αν ενσωμάτωνε ένα συνολικό, καινούργιο σχεδιασμό για την πρόνοια.
Το μόνο που μπορώ να σας πω τούτη την ώρα είναι ότι το Σικιαρίδειο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ήδη σήμερα προσλήφθηκε, με πρόνοιες του Υπουργείου Παιδείας, πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες. Εμπλέκεται και το Υπουργείο Παιδείας, διότι, όπως ξέρετε, έχουμε από τη μία πλευρά ένα ίδρυμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και από την άλλη πλευρά έχουμε δύο σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, πρώην απροσάρμοστα, τώρα παιδιά με νοητική υστέρηση.
Εδώ, όμως, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Και το ζήτημα το βασικό έχει να κάνει με το πώς αντιδρά το κράτος απέναντι σε ένα προνοιακό ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, το οποίο βασίζεται σε αναγκαστικό νόμο προπολεμικό, που του επιτρέπει, του δίνει την πολυτελέστατη ευχέρεια, αν θέλετε, να επιδοτείται κατά το 100% του προϋπολογισμού του από το κράτος, ευχέρεια που δεν έχουν τα ενενήντα εννιά στα εκατό άλλα προνοιακά ιδρύματα στη χώρα και τούτη την ώρα επικαλείται αθέτηση των υποχρεώσεων του κράτους, επειδή έχει λάβει πάρα πολλά εκατομμύρια ως επιχορήγηση αλλά όχι το 100% του ετήσιου προϋπολογισμού του.
Αν είναι έτσι, λέω εγώ, παρ’ ότι ιδεολογικά είμαι μακριά απ’ αυτήν την άποψη, να το κρατικοποιήσουμε, να το κάνουμε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αν είναι να το επιχορηγούμε 100%.
Μας είπε χθες ο διοικητής του ότι εδώ λειτουργούμε με επιχειρηματικό τρόπο και εγώ του απάντησα ότι πολύ θα ήθελα να ήμουν επιχειρηματίας αν το 100% του προϋπολογισμού μου, των δαπανών μου, μου το κάλυπτε το κράτος. Θα ήμουν ευτυχέστατος επιχειρηματίας αν το 100% των δαπανών μου μου το κάλυπτε το κράτος.
Ναι, οι χορηγίες δεν είναι λύση. Ναι, αυτήν την ώρα αν ακολουθήσουμε τη στενή πρόβλεψη του νόμου, θα πρέπει να πάρει το 1,4 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό, υπόλοιπο που ζητάει ακατέβατο για να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο με ολίγον υπόνοια εκβιασμού. «Δώστε τα μου ακατέβατα για να συνεχίζω να το λειτουργώ, αλλιώς …». Αυτή ήταν η θέση.
Μακάρι τούτη την ώρα να μπορούσαμε να του πούμε: «Ναι, ό,τι θες. Πήγαινε στο ταμείο να εισπράξεις.» Υπάρχει, όμως η πραγματική κατάσταση. Η χώρα δεν έχει την ευχέρεια που είχε κάποτε να επιχορηγεί το 100% του προϋπολογισμού ιδρυμάτων, ιδίως όταν αυτά επεκτείνονται κατά τρόπο που προσθέτει κάθε χρόνο έσοδα στον προϋπολογισμό.
Καταθέτω έγγραφο του ιδρύματος ως προς τις συνολικές επιχορηγήσεις την περίοδο 2000 – 2011, καθώς και τα έξοδα και το έλλειμμα της χρήσεως, γιατί κάνουν λόγο για αθέτηση υποχρεώσεων της πολιτείας. Από το 2000 μέχρι το 2011 έχει εισπράξει το Σικιαρίδειο από το κράτος 11,5 εκατομμύρια ευρώ, 3,9 δισεκατομμύρια παλιές δραχμές. Δεν είμαι νοσταλγός της επιστροφής της δραχμής -μην παρεξηγηθώ- αλλά νομίζω ότι το να λέμε αυτά τα νούμερα δίνει στο Σώμα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Περίπου 4 δισεκατομμύρια παλιές δραχμές έχει εισπράξει τα τελευταία δέκα χρόνια το Σικιαρίδειο Ίδρυμα για να λειτουργεί.
Ήταν τόσο γενναιόδωρο το κράτος και πρέπει να είναι τόσο γενναιόδωρο απέναντι σ’ άλλα προνοιακά ιδρύματα, όταν βέβαια δεν έχουμε καμμία αντίδραση ως προς τον τρόπο της διαχείρισης, αν είναι χρηστή, αν δεν είναι χρηστή, αν γίνεται με κάποια λογική, αν γίνεται με κάποια λογική περικοπών, όπου μπορούν να υπάρξουν όχι απέναντι στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδάκια; Όταν, όμως, δεν ξέρουμε τίποτα, μπορούμε άραγε να συνεχίσουμε να επιδοτούμε με τόσο μεγάλα ποσά προνοιακά ιδρύματα; Εγώ βάζω αυτό το ερώτημα ενώπιον όλων.
Ναι, να συνεχίσει να λειτουργεί το Σικιαρίδειο, πρέπει να το εξασφαλίσουμε. Αλλά το να πάρουμε από το πουγκί 1,5 εκατομμύριο έτσι, όταν περικόπτουμε σχεδόν τα πάντα απ’ όλους σ’ αυτήν την χώρα και να το δώσουμε σε μια διοίκηση η οποία δεν μας δίνει λογαριασμό του τι κάνει, είναι ένα ζήτημα για ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Κι εδώ έρχεται η σκέψη που κάνει το Υπουργείο και τα Υπουργεία που ασχολούνται και λένε: «Αν είναι έτσι, ρε παιδιά, να σας κρατικοποιήσουμε. Αν είναι έτσι να έχουμε εμείς το λογαριασμό». Γιατί υπάρχουν στο διοικητικό συμβούλιο και μέλη, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών. Και ακούγεται ότι αυτός ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών τόσα χρόνια πήγαινε και ανέγραφε στον προϋπολογισμό κάθε χρόνο το 100% της κάλυψης των δαπανών του Σικιαρίδειου, ώστε να είναι εξασφαλισμένος. Είναι αυτός, όμως, ο σωστός τρόπος;
Αυτήν την ώρα περιμένουμε την απάντηση του ιδρύματος δια της διοικήσεως του, να κρατήσει ανοικτό το σχολείο, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει την επιχορήγηση που δικαιούται από την πολιτεία. Έχει πάρει γύρω στις 220.000 ευρώ μέσω της αιρετής περιφέρειας από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, έχει πάρει 50.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες 20.000 ευρώ από το κρατικό λαχείο, περίπου 300.000 ευρώ.
Όπως σας ανέφερα, όμως, το ζήτημα αυτό έχει να κάνει και με τη διαχείριση. Χθες είχα την ενημέρωση από την περιφέρεια που χρηματοδοτεί τις δομές τέτοιων ιδρυμάτων και προσφέρονται να καλύψουν στο 100% τα μεταφορικά του ιδρύματος με ποσό περίπου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ και η διοίκηση αρνείται αυτήν τη βοήθεια, δεν ξέρω για ποιους λόγους.
Έχουμε, λοιπόν, εδώ μια στάση η οποία δεν βοηθάει πραγματικά. Αυτό το «δώστε μου το 1,4 εκατομμύρια» τώρα που χρειάζεται για να λειτουργήσουν, πώς να το κάνουμε, δε συνιστά εκβιασμό εκ μέρους των γονέων. Συμφωνούμε πως οι γονείς δεν φταίνε σε τίποτα. Αυτή, όμως, είναι μια στάση πολύ σκληρή εκ μέρους του ιδρύματος. Οπωσδήποτε πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό κι θα απαντήσουμε με τον αρμόζοντα τρόπο. Διότι το Σικιαρίδειο πρέπει να μείνει ανοιχτό. Όπως σας είπα, είναι θέμα ημερών να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. Στηρίζονται σε αναγκαστικό νόμο του ’39. Δεν υπάρχει κανένας συνειρμός με κατοχή. Τότε έγινε η δωρεά και τότε εξοπλίστηκε με το συγκεκριμένο αναγκαστικό νόμο, από τότε όμως πέρασε πολύς χρόνος. Κι αν τότε ήταν δυνατή η κάλυψη των δαπανών του ιδρύματος 100%, ίσως σήμερα -που έχει επεκταθεί πάρα πολύ κι έχει μεταφορικό έργο σε όλη την περιφέρεια, έχει δύο σχολεία επιπλέον για παιδιά με ειδικές ανάγκες- δεν είναι. Και όπως σας είπα, πήρε εντεκάμισι εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλο ίδρυμα προνοιακού χαρακτήρα που να έχει πάρει τόσα λεφτά.

"ΜΥΡΙΣΑΝ" ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ & ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Έκθεση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: "Να βοηθηθεί η Ελλάδα για να ανακηρυχθεί ΑΟΖ"


Επειδή στην Ε.Ε "καίγονται" για ενεργειακή αυτάρκεια, για πρώτη φορά μας δίνουν σαφή στήριξη, στην προσπάθειά μας να ανακηρύξουμε ΑΟΖ, ώστε να προχωρήσουμε στην εκμετάλευση του πολλά υποσχόμενου ορυκτού μας πλούτου.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε επίσημο κείμενο της ΕΕ γίνεται τόσο εκτεταμένη αναφορά στις ανακαλύψεις κοιτασμάτων αλλά και στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακάλυψη νέων στην περιοχή της Μεσογείου. Ωστόσο στο προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ενεργειακό Οδικό Χάρτη 2050, της αρμόδιας επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, γίνεται μια σαφής και ρητή αναφορά στη σημασία των κοιτασμάτων αυτών για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής τοποθέτηση των Βρυξελλών για το θέμα της ΑΟΖ.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι αναμενόμενες νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μεσόγειο και τον Αρκτικό Ωκεανό αναμένεται να αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες που πιθανόν να οδηγήσουν στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ε.Ε. από εισαγωγές.
Η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του οδικού χάρτη της ΕΕ για την Ενέργεια, επί της ουσίας επισημοποιεί για πρώτη φορά το άμεσο ενδιαφέρον των Βρυξελλών για τα κοιτάσματα της Μεσογείου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η διατύπωση που χρησιμοποιείται από το ΕΚ δίνει νέα διάσταση όχι μόνο στις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται σε Ισραήλ και Κύπρο αλλά και στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει από τη χώρα μας στην περιοχή του Ιονίου και την Κρήτη.
Πιο αναλυτικά η έκθεση της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ενεργειακό οδικό χάρτη της ΕΕ μέχρι το 2050, με εισηγήτρια την ελληνίδα ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλλα αναφέρει τα εξής: Το ΕΚ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ μέσω εναλλακτικών πηγών ενέργειας που θα συνοδεύεται από μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές, με έμφαση στην αυξανόμενη σημασία αναμενόμενων νέων ανακαλύψεων κοιτασμάτων Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα και στον Αρκτικό Ωκεανό. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης μια ενιαίας πολιτικής της ΕΕ στον τομέα των θαλάσσιων γεωτρήσεων πετρελαίου και Φυσικού Αερίου». Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει ενιαία πολιτική από την πλευρά της Ε.Ε. και για το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ των κρατών μελών.
Στην ίδια έκθεση το ΕΚ τονίζει με έμφαση ότι η χορήγηση δικαιωμάτων αδειών για γεωτρήσεις και έρευνες στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες θα αποτελέσει πηγή τριβών με τρίτες χώρες και ότι η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει ένα υψηλό πολιτικό προφίλ σε αυτό το ζήτημα. Επίσης το ΕΚ σημειώνει ότι ο τομέας της ενέργειας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την ειρήνη τη συνεργασία και τη σταθερότητα.
Πρόκειται για μια ελπιδοφόρα κατέυθυνση της Ε.Ε η οποία πλέον προτίθεται να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο, στο να μας βοηθήσει στο θέμα της ΑΟΖ, παρόλα τα προβλήματα με την Τουρκία. Φυσικά λόγω των συμφερόντων τους, και όχι γιατί συνειδητοποίησαν ότι δεν εφραμόζεται το Διεθνές Δίκαιο.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που υπάρχει το ειδικό ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της PGS βρίσκεται ήδη στην περιοχή νοτίως της Κρήτης στο πλαίσιο των σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η έρευνα ξεκινάει ανοιχτά του Νομού Ηρακλείου και θα κρατήσει πιθανότατα και όλο τον Γενάρη.
Επιτέλους υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα νέα, και τα συμφέροντά μας μετά από πολύ καιρό μοιάζουν να συμπίπτουν με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων. Η σύγκλιση συμφερόντων, είναι η καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για να πραγματοποιηθεί το όνειρο της ανακήρυξης της ΑΟΖ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1850 Υπόθεση Πατσίφικο: Ξένος δάκτυλος στην Ελλάδα


Οι παρεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στα εσωτερικά της χώρας μας ξεκίνησαν αμέσως σχεδόν με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, εξαιτίας και του τρόπου που επετεύχθη η απελευθέρωση του Γένους. Ένα τέτοιο γεγονός ήταν η υπόθεση Πατσίφικο και τα επακολουθήσαντα «Παρκερικά».
Τον Απρίλιο του 1849, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, απαγορεύθηκε από τις αρχές το έθιμο του καψίματος του Ιούδα. Εξαγριωμένοι Αθηναίοι επέδραμαν επί της οικίας ενός εβραίου τυχοδιώκτη, ονόματι Δαβίδ Πατσίφικο, στην οδό Καραϊσκάκη στου Ψυρρή, προξενώντας ασήμαντες ζημίες. Μία άλλη εκδοχή αναφέρει ότι το περιστατικό έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή κατά την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Φιλίππου, όταν ο Πατσίφικο προκάλεσε τους πιστούς.
Ο Πατσίφικο, που είχε διατελέσει πρόξενος της Πορτογαλίας στην Αθήνα, αλλά είχε απαλλαγεί των καθηκόντων του λόγω καταχρήσεων, εστράφη κατά της ελληνικής κυβερνήσεως και ζήτησε αποζημίωση 888.736 δραχμών και 57 λεπτών. Ο πανούργος τυχοδιώκτης έβαλε στο παιγνίδι και την Αγγλία, αφού, εν τω μεταξύ, είχε αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα. Η πονηρή «Αλβιών», που ανταγωνίζετο Γαλλία και Ρωσία στην περιοχή, ζήτησε την καταβολή του υπέρογκου ποσού στον υπήκοό της.
Η κυβέρνηση Κριεζή αρνήθηκε και η Αγγλία διέταξε στις 3 Ιανουαρίου του 1850 τον ναύαρχο Ουίλιαμ Πάρκερ να επιβάλλει ναυτικό αποκλεισμό στον Πειραιά και τα κυριότερα ελληνικά λιμάνια.
Η Ελλάδα υπέστη ανυπολόγιστες ζημίες, ιδίως οι έμποροι και οι ναυτιλλόμενοι, ενώ σημαντικά ήταν και τα προβλήματα επισιτισμού στην πρωτεύουσα.
Η σθεναρή στάση του βασιλιά Όθωνα συσπείρωσε το λαό, που με ψυχραιμία και καρτερικότητα αντιμετώπισε την αγγλική πρόκληση. Ο αποκλεισμός ήρθη τελικά στις 15 Απριλίου του 1850, μετά και από την αντίδραση Γαλλίας και Ρωσίας, τα συμφέροντα των οποίων είχαν πληγεί από τον αποκλεισμό. Το θέμα Πατσίφικο παραπέμφθηκε τελικά σε διαιτησία και η αποζημίωση που του επιδικάσθηκε ήταν μόλις 3.750 δραχμές, ποσό, όμως, σημαντικό για το φτωχό ελληνικό κράτος εκείνη την εποχή.
[Πηγή sansimera.gr]

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η Αργεντινή διεκδικεί την επιστροφή των Φόκλαντ


Η πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina Kirchner έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron, ζητώντας του την «επιστροφή» των νησιών Φόκλαντ στα εδάφη της, υπό την κυριαρχία της, αναφέρει το Russia Today.
Η Kirchner ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να τιμήσει το ψήφισμα του ΟΗΕ που ισχύει ήδη από το 1965, αρχίζοντας διαπραγματεύσεις με την Αργεντινή για την παράδοσή τους.
Η χρονική στιγμή που επελέγη για να σταλεί η επιστολή δεν είναι καθόλου τυχαία. Στις 3 Ιανουαρίου του 1833, η Βρετανία κατέλαβε τα Φόκλαντ, «αποσπώντας» τα από την Αργεντινή, η κυριαρχία της οποίας, έκτοτε αμφισβητείται.
Ύστερα από τον ακήρυχτο πόλεμο των Φώκλαντ, το 1982, μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας, η πρώτη αναγκάστηκε να παραδώσει τα όπλα και τα ίδια τα νησιά, στη δεύτερη.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ KAI ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ αυτός που γράφει Ύμνους σε Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου από την Χουριέτ!…


 Για να καταλάβουμε ποιους ακριβώς εξυπηρετούσαν τα παλικάρια…
O ιδιοκτήτης της Hurriyet  που εκθειάζει τα ΛΑΜΟΓΙΑ μας
O Aydın Doğan είναι άνθρωπος των Γερμανών.
Συγκεκριμένα της ΜΕΡΚΕΛ….
Eίναι συνέταιρος με την DEUTSCHEBANK, στην εταιρεία “DD Mortgage” συγκεκριμένα 49%-51%και ταυτόχρονα άνθρωπος των Αμερικάνων καθότι ιδιοκτήτης του CNN Turk
είναι πανέξυπνος ! με μαθηματική, ορθολογιστική και γρήγορη σκέψη
Το 2009, (επί Κυβέρνηση ERDOGAN) το Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκία του επιβάλει ένα πρόστιμοφοροδιαφυγής 3,8 δισ. Τουρκικών Λιρών (περίπου 2,53 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για φοροδιαφυγή σε  εταιρείες του ομίλου του - Doğan Holding Media. 
Eδώ ένα παράδειγμα όπου ο ένας εκθειάζει τον άλλο …..
και όλοι τον αρχηγό !!!

ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ….


νεφοςΣα δεν ντρέπονται όλα τα κανάλια..και οι πρόθυμοι της συγκυβέρνησης, οι οσφυοκάμπτες….
Έβγαλαν σήμερα αίφνης όλους τους ειδικούς στην τηλεόραση να μας πουν τι??? 
Εθελοτυφλούν.μεταφέρουν το πρόβλημα σε εμάς και μας κατηγορούν ότι μολυνουμε το περιβάλλον…ανάβοντας τζάκια και
σόμπες..

μας κατηγορούν επειδή αυτοί αύξησαν τις τιμές του πετρελαίου και ετοιμάζονται να αυξήσουν και τη ΔΕΗ..

Ρώτησαν αν ο κόσμος έχει λεφτά να βάλει πετρέλαιο, να πληρώσει το ηλεκτρικό, τα τέλη κυκλοφορίας, την δόση
στην εφορία, τα χαράτσια 
δεν έχουν καθόλου τσίπα????
Αντί να συζητάνε την περιβαλλοντική μόλυνση γιατί δεν μειώνουν την τιμή του πετρελαίου ??

Η δημοκρατία και το βαθύ σκοτάδι (!) της Αριστεράς


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης



Μόλις ξύσεις λίγο τις στοιβάδες από το κόκκινο, το ροζ ή το μουχλιασμένο πράσινο της πασοκικής συνιστώσας, που μετώκησε σούμπιτη, ή μάλλον κολύμπησε πηδώντας -ως αρουραίος- από τα ρέλια του ναυαγίου των ΓΑΠ-Βενιζέλου προς τη φασιστοειδή απόφυση, που καλείται ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/«Βίλα Αμαλία», θα βρεις το βαθύ μαύρο του ολοκληρωτισμού και του αληθινού φασισμού.

Πώς αλλιώς μπορείς να αποκαλέσεις μια ηγετική ομάδα που θέλει να επιβάλει τις ιδεοληψίες μιας μειονότητας πάνω στην πλατιά πλειονότητα; Ποιος είναι πιο φασίστας, πιο ολοκληρωτικός, από αυτόν που θέτει τα δικαιώματα των λίγων παρανόμων πάνω από τα δικαιώματα των πολλών και νομίμων;

Δεν υπάρχει πιο δικτατορική και αντιδραστική αντίληψη από αυτήν που επαινεί την ανομία και απαιτεί την ανοχή στο έγκλημα, ενώ «καταγγέλλει» την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ναι, είναι «κολοβή», προβληματική και ατελής η Δημοκρατία μας. Ομως έχει νόμους, που τους ψήφισαν οι εκπρόσωποι του λαού σε ελεύθερες εκλογές. Νόμους που τιμωρούν την παράνομη είσοδο στη χώρα, τη διακίνηση λαθρομεταναστών, τη μαστροπεία, το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο, τις κλοπές και τις ληστείες, την κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών βομβών.

Η κυβέρνηση, μέσα στις ζοφερές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, προσπαθεί να λύσει ζητήματα της δημόσιας τάξης που χρόνιζαν. Στην κατάληψη της «βίλας Αμαλία» βρέθηκαν ναρκωτικά, εκατοντάδες άδεια μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ρόπαλα και άλλα καλούδια. Στην ΑΣΟΕΕ, μαζί με όλα τα άλλα που βρέθηκαν, αποδείχθηκε αυτό που ήξερε και η «κουτσή Μαρία», ότι λαθρομετανάστες-λαθρέμποροι χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους για να αποθηκεύουν τα λαθραία που απλώνουν με λινάτσες συχνά και μπροστά στα νόμιμα μαγαζιά Ελλήνων εμπόρων ή νόμιμων μεταναστών! Δεκάδες μπόγοι με το λιανεμπόριο της Καμόρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά την έφοδο της Αστυνομίας.

Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/«Βίλα Αμαλία» και η αφασιακή νεολαία του τι κατήγγειλαν; Τους εγκληματίες; Τους βανδάλους; Τους λαθρεμπόρους; Αυτούς που με την παράνομη δράση τους και την αυθαίρετη φυσική παρουσία τους παραβίαζαν και παραβιάζουν και αλλού σωρηδόν την ουσία του πανεπιστημιακού ασύλου και εν γένει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας; Οχι! Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και την Αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου! Υπερασπίστηκαν την παρανομία και τους εγκληματίες. Μπουρδούκλωσαν στις φαιδρές και κατάπτυστες ανακοινώσεις τους ανύπαρκτα «δικαιώματα» και φυσικά την αγαπημένη τους επωδό, τη... Χρυσή Αυγή.

Πραγματικά, πιο φασίστας δεν γίνεται. Δεν υπάρχει πιο φασίστας από αυτόν που απαιτεί ανοχή στην κατάλυση της στοιχειώδους νομιμότητας, υπερασπίζεται τους εγκληματίες και τα δικαιώματα των ασήμαντων παράνομων μειονοτήτων σε βάρος της νομοταγούς πλειονότητας. Δεν υπάρχει πιο φασίστας από αυτόν που συμπεριφέρεται με ρατσισμό απέναντι στους Ελληνες και τους νόμιμους μετανάστες υπερασπιζόμενος αδιακρίτως, μέχρι υστερίας και υπόθαλψης, όσους ήρθαν παράνομα στη χώρα και διαβιούν παρασιτικά. Η υπονόμευση του εθνικού και κοινωνικού ιστού είναι ψιλά γράμματα για τα ορφανά του Στάλιν, του Τρότσκι και του κάθε θεωρητικού και αυτουργού του «μαυροκόκκινου» ολοκληρωτισμού.

Στις φυλακές της χώρας μπορούν να κρατηθούν με στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες περί τους 8.500 κρατουμένους. Σήμερα στοιβάζονται περί τις 12.500. Από αυτούς το 70% είναι αλλοδαποί και από τους αλλοδαπούς το 90% είναι μουσουλμάνοι. Και φυσικά, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των αλλοδαπών δεν κρατείται για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, ακάλυπτες επιταγές ή…συκοφαντική δυσφήμηση. Κλοπές, ληστείες, φόνοι, όπλα, πρέζα, μαστροπεία κι «άγιος ο Θεός».

Οι «προοδευτικοί» φασίστες, λοιπόν, οι ψωραλέοι λύκοι του εθνομηδενισμού που φέρουν τη δορά της βαριάς αριστεροσύνης, κάνουν την πάπια για τα δεδομένα, για την αληθινή κατάσταση της κοινωνίας και υπερασπίζονται με συκοφαντικό μένος τις κακοφορμισμένες πληγές, που συχνά οι ίδιοι προκάλεσαν με την ανελεύθερη και παρακμιακή κυριαρχία τους στα πανεπιστήμια και στον δημόσιο βίο. Εξακολουθούν να υπερασπίζονται την ανομία, το «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» και να είναι αυθεντικοί ρατσιστές σε βάρος της πλατιάς πλειονότητας των Ελλήνων και των νομοταγών μεταναστών, προτάσσοντας απίθανα και καταστροφικά ιδεολογήματα. Οπως π.χ. τα «ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών», όπου δηλαδή εξόδοις των γονατισμένων Ελλήνων, οι παράνομοι μουσαφιραίοι θα τρώνε, θα πίνουν, θα κοιμούνται και θα μπαινοβγαίνουν όποτε τους καπνίσει. Υπερασπίζονται τους «κοινωνικούς χώρους» και τις «καταλήψεις», όπου αποθηκεύονται μολότοφ, λαθραία, λοστοί, πάει ο μπάφος σύννεφο και ωρύονται για την εφαρμογή των νόμων.

Πόση σχέση έχουν αυτά με την αληθινή πρόοδο, την αληθινή Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Οποιος το βρει κερδίζει «μαϊμού» τσάντα από μουσαφιραίο αδέρφι μας, λιανοπωλητή της Καμόρα και μια παλιά «Αυγή» για προσάναμμα στο τζάκι…

Τώρα που σφίξανε τα κόζα



Φαήλος Κρανιδιώτης 

Εικόνα: Φαήλος ΚρανιδιώτηςΔεν ξέρω τι λένε οι αριθμοί για την πολιτική του κ. Δένδια. Ξέρω όμως τι βλέπουν τα μάτια μου. Συνήθως κλείνω στο κέντρο και τα πέριξ δεκαεξάωρα. Οι διαδρομές μου με τη μηχανή ή το αυτοκίνητο, μέρα ή νύχτα, μου επιτρέπουν να βλέπω την αληθινή εικόνα.



Δεν ξέρω, λοιπόν, ακριβώς πόσοι αλλοδαποί ελέγχθηκαν, συνελήφθησαν και απελάθηκαν. Υπάρχουν γι’ αυτό οι ανακοινώσεις του υπουργείου. Ξέρω όμως ότι η κατάσταση βελτιώθηκε ήδη κατά πολύ. Γιατί δεν είναι μόνο το πόσους έπιασες και έδιωξες. Είναι και το τι κλίμα φτιάχνεις, τι μήνυμα εκπέμπεις προς τους απρόσκλητους μουσαφιραίους που ήρθαν αλλά και προς όσους κοντοχωριανούς τους πακετάρουν στη Λαχώρη, στην Τόρα Μπόρα και στο Μογκαντίσου, για να περάσουν δι' ημών εις τας Ευρώπας ή για κολλήσουν εδώ ως γρήγορα βετέξ και άλλες δεξιότητες των διασταυρώσεων και του Ποινικού Κώδικα.

Οταν εκπέμπεις σταθερά το μήνυμα της μηδενικής ανοχής, όταν ο φράχτης στον Εβρο ήδη δουλεύει, όπως και γενικά το σύστημα ελέγχου και καταστολής, στα σύνορα και στις πόλεις, αυτοί που πρέπει παίρνουν το σκληρό μήνυμα. Μιλάνε τα καρντάσια μεταξύ τους.

Οι ήδη λάθρα εισελθόντες έχουν αντιληφθεί ότι σφίξανε τα κόζα και δεν μπορούν πλέον ανέτως να απλώνουν τις λινάτσες με τη λιανική της μαφίας, να πουλάνε πρέζα, γυναίκες, να επαιτούν, να κλέβουν κι εν γένει να ζουν παρασιτικά όπως πριν. Ετσι, πέραν όσων απελαύνονται, είναι πολλοί, ίσως και περισσότεροι, που ήδη τα μάζεψαν, θα τα μαζέψουν οικειοθελώς και θα μας αφήσουν με τη νοσταλγία της ανάμνησής τους.

Οι ίδιοι σφυράνε το σύνθημα και το παρασύνθημα και στα αχανή σόγια τους στις ασιατικές οροσειρές, στα οροπέδια, στους τενεκεδομαχαλάδες που ευλογούν οι μουεζίνηδες αλλά και στην υποσαχάρια Αφρική, ότι το χαλαρό μπορντέλο «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» έκλεισε.

Βλέπεις ότι σιγά-σιγά αλλά σταθερά καθαρίζει η Ομόνοια, αραίωσαν οι κατσαπλιάδες, οι νταβατζήδες και οι πόρνες στα πέριξ, μειώνονται τα μπουλούκια με τις πατσαβούρες στα φανάρια και οι μαύροι λαθρέμποροι στην Ερμού και αλλού. Το υπαίθριο σούπερ μάρκετ της πρέζας στη γωνία Αθηνάς και πλατείας Ομονοίας φθίνει.

Μόνο λάθος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η «πολιτικά ορθή» εμμονή κάθε τόσο να ρίχνεται μια στο καρφί και μια στο πέταλο, μια στη λαθρομετανάστευση και μια στη Χρυσή Αυγή. Λες και δίνουμε εξετάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ / «Βίλα Αμαλία» και στις άλλες παρδαλές παραφυάδες της Κουμουνδούρου, αναλυτές εκ του προχείρου και καθεστωτικούς φουλαράτους «διανοητές» του τάλαρου. Ασχετα μεγέθη, άσχετα ζητήματα.

Η Χρυσή Αυγή, στη χειρότερη περίπτωση, κάνει αντιποίηση αρχής, ενίοτε πέφτει και καμιά ψιλή, ήτοι έργω εξύβριση και σωματικές βλάβες. Οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της «προοδευτικιάς» δημοσιογραφίας και στις παρεμβάσεις της Κλάραμπελ και λοιπών φωταδιστών κοινοβουλευτικών του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ / «Βίλα Αμαλία». Τιμωρητέα η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να χωθεί στα κενά του κράτους, αλλά είναι ανόμοιο μέγεθος με την πλημμύρα της λαθροεισβολής και την εξ αυτής εγκληματικότητα.

Το ότι περίπου το 70% των στοιβαγμένων κρατουμένων στις φυλακές μας είναι αλλοδαποί, εξ αυτών το 90% μουσουλμάνοι, και το ότι τα πρωτεία στη σκληρή εγκληματικότητα έχουν οι ορδές των λαθραίων στους δρόμους είναι απείρως σημαντικότερο ζήτημα από την επιθυμία του κ. Μπαρμπαρούση να κάνει τσαμπουκαλεμένους αγορανομικούς ελέγχους στις λαϊκές.

Η δημόσια τάξη, η ασφάλεια δεν είναι «δεξιά» ή «αριστερή», «αντιδραστική» ή «προοδευτική». Είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως στους Ελληνες πολίτες και σε όσους αλλοδαπούς σέβονται τη χώρα και τους νόμους της, τη φιλοξενία της. Γιατί ένας άλλος, αληθινός ρατσισμός είναι να έχει την ίδια μεταχείριση ο φιλόνομος αλλοδαπός που εργάζεται, πληρώνει φόρους και σέβεται την Ελλάδα με τον κατσαπλιά παράνομο που ήρθε για πλιάτσικο ή βιοπορίζεται πουλώντας λαθραία, γυναίκες, πρέζα ή κλεμμένα μέταλλα που ξηλώνει από δρόμους, σπίτια, τον ΟΣΕ και όπου βρει. Οφείλουμε να ανταμείβουμε και να τιμούμε τους καλούς αλλοδαπούς και να αλλάζουμε τον αδόξαστο στους κακούς, όπως άλλωστε και στους δικούς μας παρανόμους, με τους τρόπους που προβλέπουν οι νόμοι μας.

Δεν υπάρχει δικαίωμα στην ανομία, νόμιμη απαίτηση από κανέναν να 'χει η χώρα πόρτες αμερικανικού σαλούν, όποιος του κάνει κέφι να τις σπρώχνει και να μπαίνει. Να συνεχιστεί, λοιπόν, η σωστή δουλειά που γίνεται από τον κ. Δένδια και τους συνεργάτες του χωρίς «πολιτικά ορθό» άγχος. Στο κάτω-κάτω σε ποιους απευθυνόμαστε; Σίγουρα όχι στη διαταραγμένη αριστεράντζα. Δίνουμε εξετάσεις στον μέσο Ελληνα πολίτη.

Αυτός καταλαβαίνει κι επικροτεί...

dimokratianews.gr

Ποιοί (;) ξέρουν την αλήθεια



Ποια είναι είναι τα πρόσωπα που γνωρίζουν την αλήθεια (ή έστω τμήματά της) για την παραποίηση της «λίστας Λαγκάρντ»; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα από το οποίο ξεκινά η αναζήτηση της αλήθειας με κύριο ύποπτο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εκτός από τον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντίνου, τουλάχιστον άλλα δύο είναι τα πρόσωπα που -με βάση τις επίσημες δηλώσεις- πήραν στα χέρια τους το στικάκι με τη λίστα, είτε την αρχική είτε την αλλοιωμένη. Ο ένας είναι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και ο άλλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οπως έχει υποστηρίξει ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν παρέλαβε τη λίστα σε μορφή CD έδωσε απλώς σε ένα χαρτί μερικά από τα ονόματα (περί τα 10-20) στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Κεπελέρη, για να επεξεργαστεί το «φορολογικό προφίλ» τους.

Είπε επίσης ότι έδωσε εντολή να γίνει αντιγραφή του υλικού και μεταφορά του σε μορφή ψηφιακής μνήμης USB για λόγους ασφαλείας. To αρχικό υλικό το παρέδωσε, όπως ισχυρίζεται, «για εμπιστευτική φύλαξη» στο γραφείο του (χωρίς να θυμάται σε ποιον!), αλλά «χάθηκε». Δυνητικά λοιπόν όλοι όσοι διετέλεσαν συνεργάτες του θα μπορούσαν να γνωρίζουν κάτι.

Οταν αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών το καλοκαίρι του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν αλλοίωσε τη λίστα, παρέδωσε το USB στον κ. Διώτη, ο οποίος στο μεταξύ είχε αντικαταστήσει τον κ. Κεπελέρη. Ο κ. Διώτης όταν κατέθεσε στη Βουλή παραδέχτηκε ότι άνοιξε το αρχείο, «έριξε μια ματιά», είδε ονόματα και ποσά, αλλά «δεν συγκράτησε» στοιχεία και λεπτομέρειες. Απαντώντας σε ερώτηση πάντως, είπε τότε ότι δεν είδε ονόματα πολιτικών.

Ο κ. Διώτης ισχυρίστηκε ότι, ύστερα από ένα δίμηνο, παρέδωσε χωρίς να κρατήσει αντίγραφο το USB στον κ. Βενιζέλο, που είχε ήδη αναλάβει υπουργός Οικονομικών. Αυτό το στικάκι κράτησε στο συρτάρι του ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρέδωσε στον ΣΔΟΕ όταν ξέσπασε τον Οκτώβριο η γνωστή θύελλα.

Από αυτό το σύντομο ιστορικό προκύπτει ότι κομβικός είναι ο ρόλος του κ. Διώτη, ο οποίος σιωπά. Αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του κ. Παπακωνσταντίνου, η λίστα παραδόθηκε στον κ. Διώτη άθικτη. Σε μια τέτοια περίπτωση, η αλλοίωση έγινε από το στάδιο αυτό κι έπειτα. Στην αντίθετη περίπτωση, η παραποίηση είχε ήδη γίνει όταν την παραλάμβανε ο κ. Διώτης.

Υπενθυμίζεται ότι προ τριμήνου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΗΟΤ DOC» του Κ. Βαξεβάνη η λίστα χωρίς τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού, άρα η αλλοιωμένη. Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος φωτογράφησε ως «πηγή» του σχετικού δημοσιεύματος τον κ. Διώτη «που, ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη "λίστα", τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ». Τον κ. Διώτη έχει ήδη κατονομάσει ευθέως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ενώ το θέμα παίρνει και εσωκομματική διάσταση, καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υπήρξε στενός συνεργάτης του (σφοδρού εσωκομματικού αντιπάλου του κ. Βενιζέλου) Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣAνθρωπος της βιοπάλης, ο πρώην σύζυγος τηςΡούλας Κουράκου εργάζεται καθημερινά πολύ σκληρά για να αποφύγει το λουκέτο με το οποίο απειλείται λόγω κρίσης το μαγαζί του. Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, ο συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας, που...

αναγκάζεται να εργάζεται ακόμη γιατί, όπως λένε οι γείτονες, πολύ δύσκολα τα βγάζει πέρα, είναι, σύμφωνα με τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο άνθρωπος που κατέθεσε... 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελβετία στο όνομα της συζύγου του!!! Ο Ουσταμπασίδης ήταν ο πρώτος σύζυγος της Σταυρούλας Κουράκου και, αν πιστέψει κανείς τον Γιάννο Παπαντωνίου, είναι ταυτόχρονα και εκατομμυριούχος! Και όχι απλώς εκατομμυριούχος, αλλά ικανός να στέλνει στην Ελβετία μισό δισ. δραχμές το έτος 2000. 

Απίστευτο; 
Απίστευτο κι όμως αληθινό!... 
fimotro

Ο βιασμός της νεαρής Ινδής έβγαλε έναν λαό στους δρόμους. Η καμμένη Ελληνίδα της Ξάνθης δεν συγκίνησε τον μουρόχαυλο Έλληνα.



Αυτή η χώρα, πρέπει να γκρεμιστεί συθέμελα και να επιζήσουν ΜΟΝΟ αυτοί που αξίζουν να την θεμελιώσουν από την αρχή. Αυτοί που έχουν ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ!
Φοβερό αυτό που συμβαίνει μ΄αυτόν εδώ τον μουρόχαυλο λαό. Ο βιασμός της νεαρής Ινδής από τους συμπατριώτες της μέσα στο λεωφορείο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 
Οι Ινδοί βγήκαν στους δρόμους, ξεσηκώθηκαν, άναψαν κεριά, κραύγασαν την οργή τους κατά των βιαστών.
Στην Ξάνθη τώρα, ένα καθίκι όχι μόνο βίασε μια Ελληνίδα αλλά την έκαψε κιόλας. 
Αυτό το καθίκι είναι η βιτρίνα ενός τμήματος της ελληνικής δικαιοσύνης. 
Κυκλοφορούσε ελεύθερος παρότι είχε κάνει στο παρελθόν απόπειρα βιασμού. 
Διατηρούσε μάλιστα και μανάβικο ενώ στο κουδούνι του σπιτιού του αντί όνομα έγραφε “μανάβης”.
Λοιπόν για το κτήνος της Ξάνθης δεν άνοιξε ρουθούνι, πέρα από..
τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ.
Με ποια Ινδία λοιπόν μπορούμε να συγκριθούμε; 
Λαός και κράτος του κερατά είμαστε. Τριτοκοσμικές μαιμούδες-με το συμπάθιο από τις μαιμούδες…

killbill



http://attikanea.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6166.html

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αυτό το κάθαρμα που έστελνε ανθρώπους στον θάνατο αλλά ο ίδιος ζούσε στην χλιδή μιλά για “Χοντροκομμένη σκευωρία”, υποστηρίζοντας ότι “δεν είναι ηλίθιος να κάνει τέτοιο πράγμα”!


20121230-215648.jpgΌταν κόβεις μισθούς και συντάξεις, όταν στέλνεις ανθρώπους στην ανεργία αλλά την ίδια στιγμή αντί να ξοδέψεις 600 Ευρώ για μία πτήση ξοδεύεις 150,000 για να ζήσεις στην χλιδή, δεν είσαι “ηλίθιος”. Είσαι κάθαρμα. Χοντροκομμένο κάθαρμα.
Δεν δίνεις δεκάρα για τον λαό που εξόντωσες όντας σε διατεταγμένη – διορισμένη 
υπηρεσία.
Να εύχεσαι να πληρώσεις στο δικαστήριο. Ειλικρινά να το εύχεσαι.
20121230-215720.jpg
20121230-215724.jpg
20121230-215731.jpg

Ντοκουμέντο! - Το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ



Οι καταθέσεις των ανθρώπων που την παρέλαβαν από το Παρίσι 

Το Βήμα αποκαλύπτει το πόρισμα των εισαγγελέωνΓρηγ. Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη με τους λογαριασμούς των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου!

Παράλληλα δημοσιεύουμε όλες τις καταθέσεις των ανθρώπων , που παρέλαβαν την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ από το Παρίσι.

Εξαιρετικό για την υπόθεση στοιχείο,όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας είναι το γεγονός ότι ο ψηφιακός δίσκος (CD) που παρελήφθη αρμοδίως από τις Αρχές της Γαλλίας, περιέχει συνολικά 2062 αρχεία, ενώ...
η φορητή μονάδα αποθηκεύσεως (USB), περιέχει 2059 στοιχεία.  

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της σύγκρισης του περιεχομένου των δύο ηλεκτρονικών αρχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Δηλαδή του αντιγράφου του αρχικού που ελήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο και του πιο πρόσφατου που παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές από τις γαλλικές μετά από σχετικό αίτημα.

Ιδιαίτερη αξία για τη διαφορά αυτή έχει η κατάθεση του Διευθυντή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ κυρίου Θεόδωρου Φλωράτου μέλους της τριμελούς επιτροπής που μετέβη πρόσφατα και μάλιστα αυθυμερόν στην Γαλλία με προκειμένου να παραλάβει εκ νέου την περίφημη λίστα και ο οποίος μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, κατέθεσε τα εξής ενδιαφέροντα:

«Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της επιτροπής.

Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν ναι.

Δεύτερον πόσα ονόματα περιέχει αριθμητικά. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι περιέχει δύο χιλιάδες εξήντα δύο (2.062) ηλεκτρονικούς φακέλους και ότι ο κάθε φάκελος περιέχει το προφίλ του καταθέτη
».


Από ΤΟ ΒΗΜΑ