Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να καταστρέψουν και την Κύπρο: «Πλήρες θα είναι το μνημόνιο». Δεν δέχονται χρηματοδότηση τύπου Ισπανίας!!



Σαφείς είναι οι Γερμανοί. Για την Κύπρο θα ισχύσει πλήρες μνημόνιο και δεν πρόκειται να δοθούν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κεφάλαια μόνο για τις τράπεζες όπως στην περίπτωση της Γερμανίας σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος (12/7). Ξεκάθαρη τοποθέτηση έγινε από τον Μάρτιν Κότχαους, εκπρόσωπο Τύπου του υπ. Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Λευκωσία επείγεται να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία με την Τρόικα για να μπορεί να αντλεί χρηματοδότηση μέσω κρατικών ομολόγων. Χθες πάντως η Αρχή Λιμένων αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το κράτος με €50 εκατ. για περίοδο τριών μηνών.

Ουσιαστικό διαχωρισμό της εξέτασης των αιτημάτων της Ισπανίας και της Κύπρου από την Μπούντεσταγκ, τη γερμανική Κάτω Βουλή, κάνει το Βερολίνο, καθιστώντας σαφές ότι το μνημόνιο που θα κληθεί να υπογράψει η Μαδρίτη «περιορίζεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ενώ «αντίθετα» το κυπριακό μνημόνιο αφορά «πλήρες πρόγραμμα»!
Η τοποθέτηση ανήκει στον Μάρτιν Κότχαους, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργού Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι τα δύο αιτήματα θα εξεταστούν χωριστά από την Μπούντεσταγκ. Αφενός υπενθύμισε ότι το ισπανικό αίτημα για στήριξη από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ΕFSF/ΕSΜ υποβλήθηκε νωρίτερα από το κυπριακό, αλλά την ίδια ώρα έθεσε και θέμα ουσίας.
Η αναφορά του Βερολίνου σε πλήρες μνημονιακό πρόγραμμα της Κύπρου, ταυτίζεται πλήρως με τη θέση των Βρυξελλών και τραβά ουσιαστικά το χαλί κάτω από τα πόδια της Λευκωσίας, η οποία συνεχίζει να επιδιώκει ένα χαλαρό πρόγραμμα ανάλογο με της Ισπανίας, μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών. Με βάση τις αποφάσεις του Βερολίνου, η Μούντεσταγκ θα συνεδριάσει εκτάκτως για να εγκρίνει το ισπανικό μνημόνιο στις 19 Ιουλίου, ενώ θα αναμένει τη συνομολόγηση του κυπριακού Μνημονίου στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τοποθετηθεί.
Όπως ανέφερε στον «Φ» έγκυρη κοινοτική πηγή, εάν οι διεργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, τότε η Μπούντεσταγκ θα συνέλθει εκτάκτως για να τοποθετηθεί επί του κυπριακού Μνημονίου.
 
anavaseis

Στο εδώλιο στελέχη τoυ οίκου Moody's για πλαστές αναλύσεις κατά Ελλάδας & Ιταλίας!


Image

Αντί για την Ελλάδα, τελικά οι οίκοι αξιολόγησης θα συναντήσουν τη Νέμεση στην Ιταλία για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών χρυσιμοποιωντας την Ελλάδα ως το πρώτο πιόνι του παζλ για να ρίξουν στο βάραθρο τις οικονομίες και των λοιπών νότιων χωρών της ευρωζώνης.
Kαι κατ'αυτό τον τρόπο να θησαυρίσουν με τα στοιχήματα χρεοκοπίας, αλλά και να δώσουν την δυνατότητα  στους προστάτες τους, τις κρατικές αρχές των χωρών τους, βασικά των ΗΠΑ, να ελέγξουν γεωστρατηγικά χώρες όπως η Ελλάδα ή και η Ιταλία. Χώρες οι οποίες πήγαιναν να ξεφύγουν από τον σφικτό εναγκαλισμό της Δύσης, συνάπτοντας συμφωνίεςς τεράστιες γεωστρατηγικής και ενεργειακής σημασίας με την Ρωσία.
Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως από ττα τηλεγραφήματα των υπηρεσιών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σίλβιο Μπερλουσκονι που ανακάστηκε σε παραίτηση λόγω της οικονομικής κρίσης που εν πολλοίς οι ίδιοι οι οίκοι προκάλεσαν, χαρακτηριζόταν από τους Αμερικανούς "φερέφωνο του Πούτιν"!
Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρώμη, Ρόναλντ Σπόλι, ανέφερε στα τηλεγραφήματα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αναλάβει προσωπικά την εφαρμογή των συμφωνιών με τη Μόσχα.

"Ο Μπερλουσκόνι είναι φερέφωνο του Πούτιν", ανέφερε ο πρεσβευτής και προσέθετε ότι "η οικογένεια του Πούτιν επισκεπτόταν την βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία με έξοδα του ίδιου του «Καβαλιέρε». Ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη βίλα του Βλ.Πούτιν στο θέρετρο Σότσι".

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Ρ.Σπόλι έγραψε ότι «ο Μπερλουσκόνι θαυμάζει το "μάτσο", αποφασιστικό και απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Πούτιν που ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι μοιάζει με το δικό του».
Κια ακολούθησε το παιχνίδι των διαφόρων οίκων με την οικονομική αποκαθήλωσή τυο, όπως αποκαλλώθηκε και ο Κ.Καραανλής.
Τώρα, όμως η ιταλική δικαιοσύνη έχει "σφίξει" τους οίκους και πέρα από τις διώξεις που ήδη έχουν γίνει κατά της Standard & Poors, έρχονται νέες διώξεις και κατά στελεχών της Moody's, οι οποίοι "έπαιξαν βρώμικο και κατευθυνόμενο παιχνίδι με την Ελλάδα και την Ιταλία".
Η εισαγγελία της πόλης Τράνι, της νότιας Ιταλίας, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη δύο κορυφαίων στελεχών του οίκου Moody's, με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς και προσπορισμού παράνομων κερδών από το χρηματιστήριο. Πρόκειται για τον υποδιευθυντή του οίκου Moody's, Ρος Αμπερκρόμπι, και του επιχειρησιακού διευθυντή των χρηματιστικού τομέα, Γιοχάνες Βάσσεμπεργκ.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εκτιμήσεις για την κατάσταση της Ιταλίας, που δημοσιοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου του 2010, «υπεδείκνυαν, με ηθελημένο τρόπο, στις αγορές, μια σχέση ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας την οποία ηθελημένα παρερμήνευαν στις αναλύσεις τους και της επικινδυνότητας που ενείχε το χρέος των ιταλικών τραπεζών. Σχέσεις και κίνδυνοι, όμως, που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν ανύπαρκτοι, και θεωρήθηκαν υπαρκτοί μόνο λόγω της εκτίμησης του οίκου αξιολόγησης». «Οι δυο ιθύνοντες παρείχαν στις αγορές διαστρεβλωμένες πληροφορίες» αναφέρει ο εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο.
Η έρευνα του Τράνι ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των ιταλικών ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori, οι οποίες χαρακτηρίζουν «αφόρητο το συνεχές σφυροκόπημα, με την έκδοση αξιολογήσεων που λειτουργούν ως ωρολογιακοί μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων».
Οι υπεύθυνοι των Adusbef και Federconsumatori, Έλιο Λανούττι και Ροζάριο Τρεφιλέττι, ευχαρίστησαν δημοσίως τον εισαγγελέα Mικέλε Ρουτζέρο για το μέχρι τώρα έργο του.
Άντε και στα δικά μας!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Λαϊκός Σύνδεσμος: 1 τόνος δωρεάν ψάρια & ζυμαρικά!



Σε ανακοίνωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή (ο Ηλίας Παναγιώταρος, υπεύθυνος τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης την υπογράφει) αναφορικά με την απόφασή της να μοιράζει μόνο ελληνικά προϊόντα στις δωρεάν διανομές τροφίμων που κάνει, αλλά και διαθέτει από το κοινωνικό παντοπωλείο που έχει ιδρύσει το κόμμα για να επωφελούνται οι οικονομικών αδύναμοι, αναφέρονται τα εξής: 

«Εδώ και μερικά χρόνια με όσες δυνάμεις διέθετε η Χρυσή Αυγή, οργάνωνε διανομές τροφίμων σε διάφορες γειτονιές. Μαζί με την τεράστια άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος αυξήθηκαν και οι προσφορές τροφίμων από την Χρυσή Αυγή σε όσους Έλληνες τα έχουν ανάγκη.
 
Στεγασμένο κοινωνικό παντοπωλείο στα Άνω Λιόσια, όπου εκατοντάδες οικογένειες προμηθεύονται βασικά είδη διατροφής, απαραίτητα για την επιβίωση τους. Συνεχείς διανομές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και δεκάδες σε ολόκληρη την επαρχία. Στεγασμένο κοινωνικό παντοπωλείο και στην Θεσσαλονίκη και αποκορύφωμα της έως τώρα κοινωνικής μας προσφοράς την προχθεσινή διανομή δεκάδων τόνων τροφίμων αρίστης ποιότητας Ελληνικής προελεύσεως αγορασμένα από τα χρήματα της εκλογικής επιδοτήσεως.
 
Σε αυτές τις ποσότητες προστέθηκαν και κάποιες προσφορές συνανθρώπων μας από διάφορα σούπερ μάρκετ ελληνικών και ξένων συμφερόντων.
 
Διάφοροι αγνοούντες την πραγματικότητα και θέλοντας να διαβάλουν το Κίνημά μας έγραψαν σε blogs ότι η Χρυσή Αυγή δεν προτιμά ελληνικά προϊόντα ή ότι αγοράζει από ξένα σούπερ μάρκετ. Η απάντηση μας προς όλους τους λασπολόγους - συκοφάντες θα δοθεί την Τρίτη 17/7/2012 και ώρα 19:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Νίκαια, όπου θα μοιραστούν πλέον του ενός τόνου φρέσκων θαλασσινών, καθώς και ζυμαρικών προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες συμπολίτες μας.
 
Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα γίνει διανομή τόνων φρέσκων φρούτων και λαχανικών σε σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα και την εφημερίδα μας. Τέλος, να επισημάνουμε ότι η Χρυσή Αυγή στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά ο Ελληνικός λαός θα πρωτοστατεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες".
Καλά, θα τους τρελάνουν όλους οι "σκληροί" της δεξιάς. Ρίχνουν όλη την κρατική επιδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ σε τρόφιμα για τους πολίτες! Στις επόμενες εκλογές δεν σταματάνε ούτε στο 15% αν συνεχίσουν έτσι και η ΝΔ υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε στην τρόϊκα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

PERSONA NON GRATA Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ > ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΡΕΣΛΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ > ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!!



- Αναστάτωση από ενδιάμεση έκθεση της τρόικας η οποία λέει ότι η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε 210 από τους 300 στόχους
- Την έκθεση δεν επιβεβαιώνει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
- Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, να εξυγιανθεί και να επανέλθει προτείνει κυβερνητικός εταιρος της Μέρκελ.

Η παραφιλολογία δεν έχει τελειωμό με την Ελλάδα να μαθαίνει από δημοσιεύματα ότι υπάρχει ενδιάμεση έκθεση της τρόικας.
Οι Γερμανοί από την άλλη την ώρα που η νεα κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της αλλά και να δει που βρίσκονται τα πράγματα, δυναμιτίζουν το κλίμα με δηλώσεις οι οποίες μόνο κακό κάνουν στην παρούσα συγκυρία.

Δυο από τους βασικούς εταίρους της Ανγκελα Μέρκελ διέπρεψαν και σήμερα με τις δηλώσεις τους σε γερμανικά ΜΜΕ την ώρα που το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει καμία ενδιάμεση έκθεση της τρόικας η οποία να λέει ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 στόχους της.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: 

Το πρωί γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω και ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν έχουν εκπληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. (διαβάστε την είδηση)

Η Κομισιόν απέφυγε να επιβεβαιώσει αλλά δεν διέψευσε κιόλας την είδηση, ενώ αντίθετα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει καμία τέτοια έκθεση. (διαβάστε την είδηση)

Όμως, δυο από τους βασικούς εταίρους της Ανγκελα Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό έδειξαν και πάλι τα δόντια τους.

Αρχικά ο γνώριμος και καθόλου συμπαθής αντικαγκελάριος Φίλπ Ρέσλερ. 

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας είπε όχι σε εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις τονίζοντας ότι η υπομονή, τόσο η δική του όσο και της τρόικας, φθάνει στο τέλος της.

«Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ευρώ, εφόσον τα κράτη εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τα αναγκαία μέτρα», σημείωσε ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και να μην συζητούμε στη βάση δημοσιευμάτων».
Εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι η προσωπική του εμπειρία, όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

«Κατά πόσο η Ελλάδα είναι ικανή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια η τρόικα. Όμως, οι εμπειρίες που συλλέξαμε με κάνουν κάπως επιφυλακτικό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Επιδιώξαμε κατ' επανάληψη την επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με το αίτημα να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Συνολικά υπήρξαν καθυστερήσεις και λόγω του προεκλογικού αγώνα που ακολούθησε. Όμως αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν τα πράγματα στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων το συντομότερο δυνατό και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα». 

Ο άλλος εταίρος, ο Χριστιανοκοινωνιστής, Αλεξάντερ Ντόμπριντ έκανε και πρόταση τριών σημείων.

Μίλησε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με παροχή οικονομικής βοήθειας και σχέδιο που θα οδηγεί στην εξυγίανση και επιστροφή της στο ευρώ,.

«Μέρα με τη μέρα, καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία μόνο εάν εγκαταλείψει το ευρώ» δήλωσε ο κ. Ντόμπριντ στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ» (Reinische Post) και περιέγραψε τα τρία στάδια της πρότασής του:

«Πρώτον, η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ, αλλά παραμένει στην ΕΕ. Δεύτερον, εφαρμόζεται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Τρίτον, της δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει στο ευρώ, εφόσον έχει εξυγιανθεί».
http://greeknation.blogspot.cz/2012/07/blog-post_3232.html

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ Ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΣΤΟ «ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ»


albania_megali-1-naiΗ ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ως φυσική Αλβανία, αναπτύχθηκε στα Τίρανα στη διήμερη διεθνή συνδιάσκεψη, «Οι γείτονες της Αλβανίας». Την συνδιάσκεψη οργανώνει το Πρόγραμμα για την οικοδόμηση της ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου της Κολούμπια και το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και Ίδρυμα «Αδελφοί Ροκφέλερ».
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσια, κάλεσε τους γείτονες της χώρας του να απαλλαγούν «από τις παλιές αντιαλβανικές, ρατσιστικές και ξενόφοβες θεωρίες». Είπε ακόμα, ότι στα εκατοντάχρονα ίδρυσης του αλβανικού κράτους οι Αλβανοί είναι ελεύθεροι, παντού όπου βρίσκονται. «Αλλά αποτελούν ένα χωρισμένο έθνος, που πρέπει να εργαστούν με ένταση για να ξεπεράσουν τους χωρισμούς τους», επισήμανε.
Κάλεσε τους Αλβανούς των Βαλκανίων σε σταθερό διάλογο για την προβολή των κοινών εθνικών αξιών και πρώτα απ’ όλα τον πολιτισμό τους (σημ.: ποιον;), λέγοντας «η πολιτιστική συνεργασία είναι εξαίρετης σημασίας, ως η σημαντική πηγή που τρέφει την ταυτότητα του ατόμου και του έθνους». Αφού ανέφερε ότι κανένα άλλο έθνος δεν βίωσε μεγαλύτερες αδικίες όσο το αλβανικό, πρόσθεσε:
«Οι Αλβανοί είναι σήμερα ελεύθεροι και παντού όπου αυτοί βρίσκονται, στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στη «Μακεδονία», στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, έχουν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το μέλλον τους, που είναι η ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο καθηγητής David L. Phillips του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, που ήταν και ο εμπνευστής και οργανωτής της εκδήλωσης, στην ομιλία του μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι η εθνική ενσωμάτωση των Αλβανών, που κάποιοι αποκαλούν Μεγάλη Αλβανία, αποτελεί στην ουσία μια φυσική Αλβανία, όπου οι Αλβανοί να είναι μαζί, να μοιράζονται το όραμά τους για το μέλλον και να βρουν πραχτικούς δρόμους συνεργασίας.
«Δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο μια τέτοια αντίληψη, είπε εφόσον υπάρχει ένα αποτέλεσμα ευρέως προβλεπόμενο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην περιοχή». «Εκείνο που εννοώ, όταν αναφέρω ότι οι γείτονες των Αλβανών αποτελούν μια περιοχή που κατοικείται από Αλβανούς της Αλβανίας, Κοσσυφοπεδίου, «Μακεδονίας» Μαυροβουνίου, Ελλάδας και Σερβίας και αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια φυσική αντίληψη, αποτελεί έναν προορισμό στον οποίο οι Αλβανοί θα μοιράζονται τις κοινές αξίες, τα κοινά όνειρα», επισήμανε ο David L. Phillips.
Στην πρώτη αυτή διεθνή διάσκεψη του είδους μετείχαν εκπρόσωποι των Αλβανών από τις προαναφερόμενες περιοχές. Η ιδέα πραγμάτωσης της Φυσικής Αλβανίας υπάρχει από το 2010 σε πολυσέλιδο βιβλίο. Εμπνευστής και συντάκτης είναι ο Δρ. Κότσιο Ντάναϊ, που ηγείται ενός ινστιτούτου αλβανικών υποθέσεων.
Η βασική ιδέα του είναι ότι οι Αλβανοί δεν απαιτούν την μεγέθυνση της Αλβανίας, αλλά την επαναφορά των εθνικών συνόρων που αλλοίωσε, κατά τον Ντάναϊ, το συνέδριο του Βερολίνου. Δεύτερος βασικός στόχος είναι ώστε η Φυσική Αλβανία να πραγματοποιηθεί πριν την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κρίση: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο εσπευσμένα στον Κόλπο

Image



Το τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis (CVN-74) ανάβει και πάλι τις μηχανές του για επιστροφή στην περιοχή του Κόλπου, ενώ δεν επρόκειτο να επιστρέψει εκεί πριν από πέντε χρόνια, όπου θα συμπληρώσει την τεράστια πολεμική δύναμη των ΗΠΑ που ήδη βρίσκεται εκεί. Το αεροπλανοφόρο αναχωρεί πραγματικά εσπευσμένα, αφού επρόκειτο να αναχωρήσει τέλη Οκτωβρίου για την περιοχή του δυτικού Ειρηνικού.
Σημειώνεται ότι το αιφνιδιαστικό και η σαφή ένδειξη ότι "κάτι ψήνεται" στον Κόλπο είναι ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ανάπτυξή του στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού και τη διενέργεια εργασιών συντήρησης, ενώ η επιστροφή του στη Μέση Ανατολή και τον 5ο Στόλο θα γινόταν μετά την παρέλευση πενταετίας!
Ήδη δόθηκαν εντολές στο πλήρωμα να βρίσκεται στο σκάφος στις 23 Ιουλίου και εντός του Αυγούστου θα έχει σαλπάρει για τον Περσικό. Αυτό δείχνει ότι εντός τους Σεπτεμβρίου θα είναι πλήρως ανεπτυγμένη αμερικανική δύναμη στον Κόλπο και έτοιμη για επιχειρήσεις. 
Ήδη στην περιοχή βρίσκονται τα αεροπλανοφόρα USS Abraham Lincoln (CVN-72) και USS Enterprise (CVN-65) και όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι δεν θα αντικαταστήσει κάποιο, τουλάχιστιον μέχρι να ξεκινήσει το ταξίδι επιστροφής το USS Enterprise, αλλά οδεύει για την περιοχή ενισχύονται τις ήδη ισχυρές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Το USS John C. Stennis είχε καταπλεύσει στις ΗΠΑ για τη διενέργεια εργασιών συντήρησης μόλις στις 2 Μαρτίου, μετά από εφτά μήνες επιχειρήσεων στον Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό όπου εκτέλεσε 11.389 αποστολές υποστήριξης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη και το Ιράκ.
Δηλαδή είχε μία πλήρη και επίπονη δράση και είναι τουλάχιστον παράδοξο ότι μέσα σε 165 ημέρες (περί τις 20 Αυγούστου) αναχωρεί πάλι για την ίδια περιοχή. Το αεροπλανοφόρο μεταφέρει μια εντυπωσιακή δύναμη από 48 F/A-18C/D/E/F, 4 E-2C Hawkeye, 12 ΕΑ-6Β ηλεκτρονικού πολέμου, δεκάδες ελικόπτερα κλπ.

Στο μεταξύ "λάδι στην φωτιά" ρίχνει η βρετανική αποκάλυψη ότι "η δράση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών από το 2008 απέτρεψε τους Ιρανούς από το να διαθέτουν ήδη πυρηνικά όπλα". Τάδε έφη ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας των Βρετανών, της MI6, Σερ Τζον Σάουερς.

Ωστόσο, ο Σάουερς προειδοποίησε ότι απλώς κερδήθηκε χρόνος και ότι "Οι Ιρανοί εν δεν εμποδιστούν μέχρι το 2014 θα πετύχουν τον σκοπό τους".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Σύροι όπλισαν βαλλιστικά βλήματα Scud-D με χημικές κεφαλές - Στόχος: Τουρκία!

Image



Συναγερμό έχει προκαλέσει στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης και την Τουρκίας η πληροφορία ότι ο συριακός Στρατός άρχισε να μετακινεί χημικά όπλα από τις αποθήκες του προς συγκεκριμένες μονάδες του στα διάφορα μέτωπα ανα την χώρα, ενώ την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δοκίμαζαν βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να φέρουν χημικές κεφαλές.
Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δοκιμές των βαλλιστικών πυραύλων Scud-D οι οποίοι έχουν βεληνεκές 300 χλμ μπορούν να φέρουν κεφαλές με χημικά όπλα όπως το Sarin και αέριο μουστάρδας έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Δύσης και της Τουρκίας η οποία βλέπει ότι ο Assad δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία.
Ήδη η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την ανησυχία της Άγκυρας και την αντίδραση του Αμερικανών αξιωματούχων οι οποίοι δήλωσαν ότι η μεταφορά των χημικών όπλων εκτός του χώρου αποθήκευσης τους θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση στην χώρα, ενώ αποτελεί απειλή και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή δύο ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο Assad προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Πρώτον η χρήση IED από τους αντάρτες κατά αρμάτων μάχης T-72 με σημαντικά αποτελέσματα στις πόλεις Aleppo και Δαμασκό και δεύτερον το γεγονός ότι πλέον η κυβέρνηση της Συρίας ελέγχει τις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική παρουσία.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι αντάρτες έχουν καταφέρει σε ένα ποσοστό να έχουν τον έλεγχο. Με την κίνηση αυτή προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την ενίσχυση των ανταρτών και των μισθοφόρων ισλαμιστών, χωρίς να πληρώσουν βαρύ τίμημα οι δυτικοί και η Τουρκία.
Μάλιστα υποτίθεται ότι διαμηνύθηκε στην Δύση από ρωσικά κανάλια ότι "Τα χημικά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κατά των ανταρτών", αλλά φυσικά ουδέποτε στην παγκόσμια πολεμική ιστορία αντάρτες κτυπήθηκαν με χημικά όπλα προσαρμοσμένα σε βαλλιστικά βλήματα!
Άρα είναι σαφές ότι με την κίνηση αυτή απειλούν γειτονικές χώρες και όχι το Ισραήλ: Ιορδανία ακι φυσικά Τουρκία, είναι οι μήτρες των ισλαμιστών μισθοφόρων πορ ενισχύουν τους αντάρτες...
Το οπλοστάσιο του συριακού Στρατού διαθέτει σημαντικά και αξιόλογα βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα όπως οι πύραυλοι  M-600 και Fateh-110 με βεληνεκές 300 χλμ καθώς και βλήματα Zelzal με βεληνεκές 210 χλμ. Εκτός από αυτά τα βαλλιστικά συστήματα η Συρία διaθέτει και βλήματα Scud-C με βαληνκές 500 χλμ θέτοντας την Τουρκία σε άμεση απειλή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Νέα πρόκληση από την Langarde: Το ΔΝΤ ήλθε για να κάνει την ζωή μας εύκολη! Οι νεκροί άλλωστε δεν έχουν προβλήματα.


Γράφει η Σοφία Τ.
Η… ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ(το ΔΝΤ ήρθε-το έφερε ο ΓΑΠ- Ελλάδα για να κάνει την ζωή μας εύκολη)
δεν βάζει μυαλό η Lagarde μετά τις δηλώσεις για τα παιδάκια του Νίγηρα-Γάλλοι τα αφήνουν να πεινάνε αιώνες τώρα, άσχετο-
«ΤΟ ΔΝΤ κάνει τα πράγματα εύκολα και άνετα για την Ελλάδα», προφανώς όχι λόγω καύσωνα, αλλά είπε σε συνέντευξη της στο CNBC.com η ChristineLagarde. Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει χαρακτηριστικά και κυνικά ότι σε κράτη όπως η Ελλάδα θα πρέπει να… ισχύει το«δείξε μου τα καλά πρώτα και μετά παίρνεις τα λεφτά». Για την επιμήκυνση και για τυχόν πίστωση χρόνου στη χώρα μας λέει: «είναι πρόωρο να μιλάμε για παράταση, όπως και για επιπρόσθετη χρηματοδότηση»Για τους πολιτικούς μας είπε ότι «πρέπει να εφαρμόζουν περισσότερο από το να μιλάνε(σχόλιο: υπουργός στην Γαλλία ήσουν, δεν ήξερες και κανείς δεν ήξερε τι είναι οι «Έλληνες» πολιτικοί;!)». Συμπληρώνει όμως: «είμαι ικανοποιημένη που βλέπω ότι οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πως πρέπει να επιδείξουν την αποφασιστικότητα τους στο να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Καθώς θεωρώ ότι αυτό δεν είχε γίνει κατανοητό πιο πριν». Όσο γιατο «καλό» που έχει κάνει το ΔΝΤ στη χώρα μας λέει: «το ΔΝΤ κάνει τα πράγματα εύκολα και άνετα για την Ελλάδα(σχόλιο: αυτή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η δουλειά του ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ. Πάρτε χώρα που έχει σώσει και δείτε αποτελέσματα), αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν πιστεύουν οι Έλληνες(σχόλιο: είμαστε αχάριστος λαός), αυτό το έχω εισπράξει». Και για τους Έλληνες όμως δεν παρέλειψε να πει τα καλύτερα: «χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ και έχει κάνει σημαντικές θυσίες, οι άνθρωποι έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες οι οποίες συχνά υποτιμούνται»(σχόλιο: θεωρούμαστε ΑΚΟΜΑ άνθρωποι; Πώς γίνεται να θέλεις το καλό κάποιου και τον περνάς από Ιερά Εξέταση είναι κάτι που στην μεσογειακή-ελληνική λογική δεν είναι τόσο κατανοητό. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Σωζόμαστε και θα γίνουμε καλύτεροι… Έχουμε σωτήρες πάνω από το κεφάλι μας, τους καλύτερους)
Υ.Γ.: συγγνώμη madame που είμαστε αχάριστοι… Συγγνώμη που ίσως ζούμε και έχουμε και άλλη άποψη για το πώς λέγεται αυτό που γίνεται 2-3 χρόνια στην Ελλάδα!

Η επιμονή στη λιτότητα οδηγεί στην διάλυση


Προς όσους ακόμα εξακολουθούν να ελπίζουν ότι  οι πολιτικές λιτότητας αποτελούν λύση.
 H Moody’s υποβάθμισε την Ιταλία
Χθες ο γνωστός οίκος υποβάθμισε την Ιταλία κατά δυο βαθμίδες μάλιστα. Ο λόγος;  -«Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των αγορών και του κινδύνου μόλυνσης από την Ελλάδα και την Ισπανία»!
Σύμφωνα με τη Moody’s, « οι συνθήκες όπως η αύξηση της ανεργίας, εμποδίζουν την Ιταλία να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των ελλειμμάτων που δημιουργούν τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορεί πλέον να τύχει χρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Η Ιταλία, εδώ και μήνες κρατιέται με το ζόρι στις αγορές δανειζόμενη με απαγορευτικά επιτόκια.
Και, όμως, ο Μάριο Μόντι θεωρείται πετυχημένος, επειδή απο τότε που διορίστηκε πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική λιτότητας. Ποιά τα αποτελέσματα; Η επιδείνωση της κατάστασης!
 Ιρλανδία: Η συνταγή εφαρμόστηκε, αλλά δεν πέτυχε!
Το άλλο πετυχημένο παράδειγμα της τρόϊκα είναι η Ιρλανδία, η οποία σε αντίθεση με την Ελλάδα, τηρεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα. Ας δούμε τι επισημαίνει η τρόϊκα στην τελευταία της έκθεση: «Η εφαρμογή των  πολιτικών από την Ιρλανδία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες. Οι προοπτικές ανάπτυξης για το υπόλοιπο του 2012 και το 2013 παραμένουν περιορισμένες…. παρά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.  Η δε ανεργία, που  έφθασε το 14,9% τον Ιούνιο, βρίσκεται… σε ανεπίτρεπτα επίπεδα. Προτεραιότητα παραμένει να δημιουργηθούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε σταθερή βάση».
Και τι προτείνουν οι …σοφοί της τρόϊκα: «Οι ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ συζητούν με τις αρχές τις πιθανές τεχνικές λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον διαιωνιζόμενο χαρακτήρα του προγράμματος προσαρμογής»
Αυτό σε …απλά ελληνικά σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση!
 Ισπανία: περικοπές 65 δις
Στην Ισπανία η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόϊ, σε αναντιστοιχία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ανακοίνωσε προχτές ένα θηριώδες πρόγραμμα λιτότητας 65 δις μήπως και καταφέρει να κατευνάσει τις αγορές. Και τούτο γιατί παρά το πρόγραμμα «σωτηρίας» των τραπεζών της,  παρά τα προηγούμενα μέτρα που είχε λάβει, το κόστος δανεισμού των 10ετών ομολόγων της παρέμενε στο 7%.
Μάλιστα κάποιοι έσπευσαν, και μάλλον δεν είχαν άδικο, οτι το νέο πακέτο μέτρων δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο προάγγελος, ένα ακόμα βήμα, για την ένταξη  και της Ισπανία σε καθεστώς μνημονίου!
Εστω, το τίμημα που  έπρεπε να καταβάλει η Μαδρίτη για τη διάσωση  του τραπεζικού της συστήματις! Αλήθεια που  λούφαξαν όλοι αυτοί που έσπευσαν αμέσως να προτείνουν ότι ισχύει για την Ισπανία να …ισχύσει και για την Ελλάδα;
 Η μάστιγα της ανεργίας
Πριν λίγες μέρες η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία για την ανεργία στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης: 22,7 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ εκ των οποίων 15,7 εκατ. στην ευρωζώνη και 3,1 εκατ. νέοι άνεργοι κάτω των 25 ετών. Στην Ισπανία  το ποσοστό των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών διαμορφώνεται στο  ασύλληπτο 46,2% Ακόμα και οι μεγάλες οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου καταγράφουν έξαρση της ανεργίας. Στη  Γαλλία οι άνεργοι κάτω των 25 ετών ξεπερνούν το 23%, ενώ στην Ιταλία το το ποσοστό ανέρχεται στο  27%.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι ακόμα πιο δραματικά δεδομένου ότι η επίσημη ανεργία  σκαρφάλωσε στο 23% και εκείνη των νέων στο 50%!
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; «οι λύσεις που προτείνονται από τους κοινοτικούς αξιωματούχους και την ΕΚΤ και εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις προκειμένου να περιοριστούν τα ελλείμματα και τα χρέη, αυξάνουν τον αριθμό όσων μένουν εκτός αγοράς εργασίας για μήνες ή για χρόνια.»
Συμπέρασμα: Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κάτοχος βραβείου Nobel οικονομικών για να διαπιστώσει το αυτονόητο: η λιτότητα, όπου εφαρμόζεται, οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση και την οικονομία στην καταστροφή. Όσο κάποιοι επιμένουν να κάνουν πολιτική τις εμμονές τους η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Ο Ομπάμα, ο σοσιαλισμός, και η αμερικανική μελωδία!


Του σκηνοθέτη Milos Forman
Όταν μου είχε ζητηθεί να σκηνοθετήσω την ταινία «Η Φωλιά του Κούκου», οι φίλοι μου με προειδοποίησαν να μην το κάνω.
Πρόκειται, μου είπαν, για μια ιστορία τόσο αμερικανική, που εγώ σαν φρέσκος μετανάστης στις ΗΠΑ, δεν θα μπορούσα να αποδώσω. Εξεπλάγησαν όταν τους είπα το γιατί ήθελα να την κάνω.
Για μένα, δεν επρόκειτο για λογοτεχνία, αλλά για την πραγματική ζωή. Την ζωή που έζησα στην Τσεχοσλοβακία από τότε που γεννήθηκα (1938) μέχρι το 1968. Το κομμουνιστικό κόμμα ήταν για μένα η νοσοκόμα Ratched, που συνεχώς μου έλεγε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω. Τι μπορώ να λέω. Που επιτρέπεται να πάω. Ακόμη και το ποιος ήμουν.
Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, συνεχώς ακούω τον χαρακτηρισμό «σοσιαλιστής» να αποδίδεται σε πολλούς και διάφορους Αμερικανούς όπως ο Rick Perry, ο Rick Santorum, και άλλοι. Μάλιστα, πολλοί χαρακτηρίζουν σοσιαλιστή και τον πρόεδρο Ομπάμα!
Αυτό που κάνουν, είναι να ταυτίζουν τον δυτικοευρωπαϊκό σοσιαλισμό, και το κοινωνικό κράτος, με τον μαρξιστικό-λενινιστικό απολυταρχισμό. Κάτι τέτοιο όμως με προσβάλλει, και ξεφτιλίζει τις σκληρές εμπειρίες εκατομμυρίων ανθρώπων που έζησα, και που συνεχίζουν να ζουν κάτω από ανάλγητες συνθήκες διάφορων σοσιαλιστικών  καθεστώτων.
Ο μπατζανάκης μου Jan Kunasek έζησε στην Τσεχοσλοβακία ολόκληρη τη ζωή του. Ήταν ένας μικροαστός, που λειτουργούσε ένα μικρό πανδοχείο σε ένα μικρό χωριό. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 1972, στη διάρκεια χιονοθύελλας, ήρθε να τον δει ένας μουσκεμένος μέχρι τα κόκαλα άνδρας. Έμοιαζε ανήμπορος, και του ζήτησε στέγη, βρίζοντας συνεχώς τους κομμουνιστές. Ο  Kunasek τον λυπήθηκε, και αποφάσισε να τον φιλοξενήσει.
Λίγες ώρες αργότερα ξύπνησε από τρεις ασφαλίτες με πολιτικά. Συνελήφθη, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία τρομοκράτη, και καταδικάστηκε σε αρκετά χρόνια καταναγκαστικών έργων στα ορυχεία ουρανίου. Το κράτος κατάσχεσε το πανδοχείο του. Όταν τελικά αποφυλακίστηκε, άρρωστος και άφραγκος, πέθανε μέσα σε μερικές μόνο εβδομάδες. Κάποια χρόνια μετά, μάθαμε πως ο νυχτερινός επισκέπτης του ήταν πληροφοριοδότης της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις αρχές, ο μπατζανάκης μου ήταν ένας ταξικός εχθρός, που έπρεπε να τιμωρηθεί.
Σε μια ανάλογη, παράλογη θέση, λιγότερο σκληρή όμως, βρέθηκα και εγώ όταν εργαζόμουν στην τσέχικη τηλεόραση, ως παρουσιαστής μερικής απασχόλησης, στη δεκαετία του `50. Οι εκπομπές ήταν ζωντανές, και δεν υπήρχε δυνατότητα να καλυφθούν με μπλιπ οποιεσδήποτε πολιτικά ανεπιθύμητες κουβέντες. Η κάθε λέξη, ακόμη και στις υποτιθέμενα αυθόρμητες συνεντεύξεις, ήταν γραμμένη από πριν, εγκεκριμένη από την λογοκρισία, αποστηθισμένη, και έπρεπε να ειπωθεί ακριβώς όπως ήταν προκαθορισμένη.
Όταν κάποτε ετοιμαζόμουν να πάρω συνέντευξη από τον «σύντροφο» Homola, έναν πανίσχυρο κομμουνιστή, του έστειλα τις ερωτήσεις αλλά δεν πήρα τις απαντήσεις. Το αφεντικό μου, ένας επίσης ισχυρός κομματικός, μου είπε: «Είναι τεμπέλης. Γράψτου εσύ τις απαντήσεις, και πέστου να τις μάθει απ έξω». Αυτό έκανα.
Ο Homola, έφτασε στο στούντιο την τελευταία στιγμή. Όταν άρχισε η συνέντευξη, και του έθεσα  την πρώτη ερώτηση, έβγαλε από την τσέπη του το χαρτάκι μου και άρχισε να διαβάζει με αμηχανία τις απαντήσεις, μαζί με τα όποια συντακτικά μου λάθη. Έτσι εξελίχτηκε όλη η συνέντευξη, και το αφεντικό μου τρελάθηκε μέσα στο δωμάτιο ελέγχου. Την επομένη με απέλυσαν, επειδή γελοιοποίησα έναν εκπρόσωπο του κράτους!
Όποια και αν είναι τα ελαττώματά του, ο Ομπάμα δεν είναι  σοσιαλιστής, ούτε είναι σοσιαλιστική η Αμερική. Τον κατηγορούν ότι θέλει να επεκτείνει το κράτος, σε θέματα υγείας, ελέγχου της οικονομίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, κλπ. Το αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες, είναι θέμα προς συζήτηση. Από την αρχή της σύστασής τους, οι ΗΠΑ συζητούν το θέμα αυτό. Αλλά ο πραγματικός σοσιαλισμός είναι αλλιώτικός, και τρομακτικός.
Ο Μαρξ πίστευε πως μπορούμε να σβήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, και ο Λένιν το δοκίμασε στην ΕΣΣΔ. Το όνειρό τους ήταν μια αταξική κοινωνία. Μετά όπως ήρθε, όπως πάντα, η πραγματικότητα. Και τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια. Το αίμα άρχισε να ρέει στους δρόμους της Ρωσίας. Η σοβιετική ελίτ σφετερίστηκε όλα τα προνόμια, και κάποια απ αυτά δόθηκαν στους γλείφτες του συστήματος, ενώ κανένα δεν δόθηκε στον απλό λαό. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε όλες τις χώρες του ανατολικού μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της πατρίδας μου.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το κατά πόσο οι σημερινοί Αμερικανοί αντιλαμβάνονται τον θηρευτικό σοσιαλισμό. Δεν πρόκειται, όπως λένε οι αντίπαλοι του Ομπάμα, για μια διογκωμένη κεντρική κυβέρνηση που απλά πνίγει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αλλά για ένα σύστημα πλιάτσικου που τα σκοτώνει όλα, στο όνομα της «κοινωνικής δικαιοσύνης».
Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε δεν είναι να ψάχνουμε  την τέλεια κοινωνική δικαιοσύνη, που ποτέ δεν υπήρξε, και ούτε θα υπάρξει. Πρέπει όμως να ψάχνουμε την κοινωνική αρμονία. Η αρμονία είναι από την φύση της ανυψωτική, και χαλαρωτική.
Όπως σε μια ορχήστρα, έτσι και η δημοκρατία χρειάζεται μια πληθώρα οργάνων, που επιτυγχάνουν τελικά την ενότητα μέσω της μελωδίας.
Αν όλοι οι «μουσικοί» πασχίζουν για τον κοινό σκοπό, τότε επιτυγχάνεται μια αρμονία την οποία δεν μπόρεσαν να πετύχουν τα δογματικά σοσιαλιστικά καθεστώτα. Αν όμως, έστω και ένα μέρος, είναι φάλτσο, η μουσική μετατρέπεται σε μια απλή κακοφωνία.
Δεν ζητάω από τον Ομπάμα ή τους Ρεπουμπλικάνους να σταματήσουν να παίζουν τα όργανα που θέλουν. Απλά ζητάω από τον κάθε συμμετέχοντα, να θυμάται την ευγενική μελωδία της χώρας μας. Αλλιώς, η κακοφωνία που θα προκύψει μπορεί να ξυπνήσει κάποιον νέο Μαρξ, ή κάποιον ακόμη χειρότερο.

Η Ισπανία σε κατάσταση σοκ


Με τον έναν στους τέσσερις Ισπανούς άνεργο, με την οικονομία της χώρας να συρρικνώνεται καθημερινά, και με τους ανθρακωρύχους να διαδηλώνουν στην Μαδρίτη, ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε περαιτέρω ψαλίδισμα των δημοσίων δαπανών κατά €65 δισ, σαν να έχει βαλθεί να αυτοκτονήσει με χιλιάδες μικρές μαχαιριές.
Η  λέξη «αποφασισμένος» δεν είναι η πιο σωστή, αφού μάλλον έχει το περίστροφο στον κρόταφό του. Το τελευταίο αυτό πακέτο περικοπών αποτελεί μέρος των όρων που του τέθηκαν για να διασωθούν οι ισπανικές τράπεζες, και  τον διαψεύδουν όταν «περήφανα» λέει πως η ισπανική διάσωση δεν είναι τόσο ταπεινωτική για την χώρα, όσο κάποιες άλλες.
Όπως είπε, «ζούμε  μια κρίσιμη στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον των οικογενειών μας, της νεολαίας μας, του κοινωνικού μας κράτους, και των ελπίδων μας… αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να ξεμπλέξουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να του προσφέρουμε μια συμβουλή: Αυτό που ανακοίνωσε, αποκλείεται να συμβεί.
Αν το δούμε οικονομικά, οι εξελίξεις στην Ευρώπη μοιάζουν πολύ με αυτές του μεσοπολέμου, όταν η λάθος αφοσίωση στον κανόνα του χρυσού, και η ανικανότητα της επίλυσης των διαφορών μεταξύ οφειλετών και πιστωτών οδήγησαν την Ευρώπη σε αντιπαραγωγικές πολιτικές.
Η Ισπανία σήμερα βρίσκεται σε απόγνωση, και σε μια μορφή τρέλας όπου ο ασθενής κάνει επίτηδες το λάθος πράγμα, ελπίζοντας πως έτσι θα υποστηριχτεί ο υψηλότερος σκοπός: μια νομισματική ένωση η οποία όμως βλάπτει τα ισπανικά συμφέροντα, και ήδη έχει αποδιαρθρωθεί εντελώς.
Τι νομίζει ότι θα καταφέρει ο Rajoy, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη οπισθέλκουσα στην ανάπτυξη μιας οικονομίας που ήδη βρίσκεται σε περιδίνηση;
Στην προσπάθεια της να επαναφέρει την δημοσιονομική βιωσιμότητα, η Ισπανία βρίσκεται αιχμάλωτη σε έναν κύκλο  σύνθλιψης της ζήτησης, που απλά θα χειροτερέψει κι άλλο τα δημοσιονομικά της προβλήματα. Σε αντίθεση με την Βρετανία, δεν υπάρχει κάτι που θα απαλύνει την δημοσιονομική σύνθλιψη, μέσω υποτίμησης ή άλλης νομισματικής παρέμβασης. Είναι σαν ο ασθενής να εγχειρίζεται, χωρίς αναισθητικό. Το σοκ και μόνο, μπορεί να τον σκοτώσει.
Ούτε βέβαια η Βρετανία έχει αναγκαστεί να κάνει αυτά που αναγκάζεται η Ισπανία, για να στρώσει τον προϋπολογισμό της. Άσχετα με τις κραυγές των Εργατικών, η βρετανική δημοσιονομική πολιτική είναι προς το παρόν αναπτυξιακή.
Στην Ισπανία, όπως και σε άλλες πληγείσες χώρες της περιφέρειας, η ανελαστικότητα των στόχων μείωσης των ελλειμμάτων αποτρέπει την χρήση «αυτόματων σταθεροποιητών», όπως συμβαίνει στην Βρετανία. Και ο πόνος συνεχίζεται. Ένας από τους όρους για την διάσωση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος είναι να καταστραφούν πρώτοι οι κάτοχοι χρέους. Αυτό μοιάζει δίκαιο, αφού δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τα λάθη των τραπεζών, αφήνοντας ανέπαφους τους πιστωτές. Υπάρχει λαϊκή οργή για τον τρόπο που οι τράπεζες ιδιωτικοποίησαν τα κέρδη, και δημοσιοποίησαν τις απώλειες.
Μόνο που στην Ισπανία, οι κάτοχοι χρέους, είναι κυρίως οι πολίτες. Δεν είναι κάποιοι χοντροί μεγαλοκαρχαρίες καπιταλιστές, αλλά οι πελάτες των τραπεζών που αγόρασαν το χρέος ως προϊόν καταθέσεων, σε χρονική στιγμή που οι τράπεζες αποζητούσαν μανιωδώς κεφάλαια.
Πολλοί από αυτούς τους επενδυτές δικαιούνται αποζημίωση. Αν διασωθούν, ένα μεγάλο μέρος των ισπανικών καταθέσεων θα εξαφανιστεί, ή η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να τους ξανασώσει με χρήματα που δεν υπάρχουν.
Αυτή η συνταγή είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης πολιτικής της ευρωζώνης, όπου οι πιστώτριες χώρες κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην αμοιβαιοποιηθεί το χρέος, και να μην μοιραστούν όλοι εξίσου τα βάρη. Αυτή η εμμονή στον ηθικό κίνδυνο, υπονομεύει κάθε ελπίδα ουσιαστικής επίλυσης της κρίσης.
Ως γνωστόν, μια νομισματική ένωση δεν μπορεί να πετύχει χωρίς να συνοδεύεται από δημοσιονομική και τραπεζική ένωση, αλλά προς το παρόν ελάχιστοι είναι αυτοί που διατίθενται να παραδώσουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας.
Αν η πολιτική δεν προλάβει την οικονομία, η οικονομία θα είναι αυτή που θα διαλύσει το πείραμα της νομισματικής ένωσης. Αν η Γερμανία δεν κάνει στροφή 180ο,  τότε η μόνη λύση για την Ισπανία θα είναι η έξοδος της από το ευρώ, πολύ περισσότερο και από την Ελλάδα.
Μια υποτίμηση θα έφερνε άμεσα κέρδη στην Ισπανία αναφορικά με τις εξαγωγές της, και θα βοηθούσε την αγορά ακινήτων. Τα μεγάλης κλίμακας συμβόλαια, κλπ που είναι σε ευρώ θα προκαλούσαν πονοκέφαλο, αλλά συν τω χρόνω τα κέρδη από την νομισματική αυτοτέλεια θα ήταν περισσότερα από τα κόστη.
Προς το παρόν, πλην ελαχίστων, η ιστορία και η περηφάνια εμποδίζουν τους Ισπανούς να δουν την πραγματικότητα. Η πορεία όμως των πραγμάτων δείχνει πως στο τέλος κάτι θα ραγίσει, και όλοι μαζί οι Ισπανοί θα δουν το φως.
Το ευρώ σχεδιάστηκε ως σύμβολο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά στη πράξη αποτελεί απλά έναν μηχανισμό διατήρησης της γερμανικής ανταγωνιστικότητας εις βάρος των υπολοίπων.
Πόσο ακόμη θα ανέχεται η Ευρώπη αυτό το οικονομικό λάθος;
Οι ελπίδες για πρόοδο, που προέκυψαν από την τελευταία σύνοδο πριν από δυο εβδομάδες, αποκαλύπτονται πλέον για αυτό που είναι: μια ακόμη οφθαλμαπάτη.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Α.Τσοχατζόπουλος εμπλέκει στο σκάνδαλο των Type 214 Γ.Παπανδρέου & Κ.Σημίτη


Image
Tα μέλη όλων των ΚΥΣΕΑ των κυβερνήσεων Σημίτη εμπλέκει στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 ο Άκης Τσοχατζόπουλος κια ζητεί να καταθέσουν στην υπόθεση. Μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και φυσικά και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης.
Από την πλευρά Άκη αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Κ.Σημίτης έχει να πει πολλά για την προτίmηση που έδειξε και ο ίδιο στα γερμανικά υποβρύχια, αλλά και για τον ρόλο του αδελφού του, μόνιμου κάτοικου Γερμανίας στην υπόθεση. 

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού κατέθεσαν αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Σημίτης, Παπανδρέου Βενιζέλος.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρουν ότι η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση εντελώς απαραίτητη, ενώ υποστηρίζουν ότι το ΚΥΣΕΑ εκείνης της περιόδους σε διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων Α. Τσοχατζόπουλου:
1.Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της εν εξελίξει ευρισκομένης τακτικής ανακρίσεως εντελώς απαραίτητη. Και τούτο γιατί έτσι η διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ουσιαστικοποιείται πλήρως, αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν ((σ)τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για προμήθεια των 4 υποβρυχίων «214» για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Διευκρινίζεται ότι το ΚΥ.Σ.Ε.Α. με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων. Είχε προηγηθεί η κατά νόμο αναγκαία υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από το Πολεμικό Ναυτικό (αρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια) και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προτάσεως του Σ.ΑΜ., με τον Υ.ΕΘ.Α. κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α.  
Η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. (26.7.1999) οδήγησε στην υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως της 15.2.2000 από την Γ.Δ.Ε. και τα Ε.Ν.Α.Ε. (διευθύνοντα σύμβουλο).

3. Η συμμετοχή του τότε Υ.ΕΘ.Α.  Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στην ως άνω υπερδιετή υπηρεσιακή διαδικασία έγκειται στα εξής δύο σημεία:

Α) Εισήγηση ως μέλος του Σ.ΑΜ. προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α. κατόπιν προηγουμένων εισηγήσεων εκ μέρους του Π.Ν. και της Γ.Δ.Ε.

Β) Υλοποίηση της σύμβασης στο διάστημα της θητείας του ως Υ.ΕΘ.Α., μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο 2001, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΚΥ.Σ.Ε.Α.

4. Επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης.

5. Εξάλλου, το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και άλλων αξιωματούχων του ΥΠ.ΕΘ.Α. έχει υποβληθεί εκ μέρους μας τρεις φορές (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου), χωρίς όμως για διαφορετικούς λόγους να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση.

6. Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη.

7. Τέλος εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πίστη μας στη Δικαιοσύνη της χώρας μας".


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλληλεγγύη στην πράξη από την Χρυσή Αυγή


Mεγάλη επιτυχία παρουσιάζει το πρόγραμμα διανομής τροφίμων του κόμματος της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε χθες: Δεκάδες εθελοντές, κυρίως νεαρές κοπέλες και νεαρά αγόρια, συμμετείχαν στην διανομή των τροφίμων και χιλιάδες συμπολίτες μας που υποφέρουν από τα δεινά του Μνημονίου επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα αλληλεγγύης και έλαβαν πακέτα δωρεάν τροφίμων.

Τα τρόφιμα αγοράστηκαν από την κρατική επιδότηση που έλαβε η Χρυσή Αυγή, που όπως τόνισε ο γ.γ. του κόμματος "Θα δοθεί συνολικά για κοινοφελές έργο"


Τα τρόφιμα, διανεμήθηκαν κυρίως σε πολύτεκνες οικογένειες και σε χρόνιους άνεργους, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, με τηνπροσκόμηση σχετικής κάρτας ανέργου ή βεβαίωσηςότι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι.


Και κάτι εξίσου σημαντικό: Όλα τα τρόφιμα και τα προϊόντα που μοιράστηκαν αγοράστηκαν από Έλληνες παραγωγούς και ελληνικές εταιρείες.
Eλπίζουμε να δούμε και από άλλα κόμματα ανάλογες κινήσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


Giannopoulos_Perikles-152x200.jpg
Τό νά αυτοτιτλοφορείσαι “Ελλην” καί τό νά έχης συνείδηση τί αυτή η έννοια σημαίνει, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. “Έλλην” δέν είναι νά έχης ταυτότητα καί υπηκοότητα αυτού τού Κράτους πού θέλει, χωρίς νά τ’ αξίζη, νά λέγεται “Ελλάς”. “Ελλην” σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Άνθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. “Έλλην” σημαίνει Αρμονία καί Ήθος καί Έρως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν….
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν έχω... Δεν πληρώνω!



«ΟΡΙΣΤΙΚΑ»...ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ CDS ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΡ. ΠΕΠΕΟΝΗΣ...!!!



Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ...ΑΡΧΕΙΟ...!!!

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης, εν προκειμένω της Ελλάδας, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας με στόχο να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης αλλά και ο ρόλος του Αντρίκου Παπανδρέου

αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου!
Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεση, που απασχόλησε την Δικαιοσύνη επί μακρόν, βρίσκονταν στο στάδιο κατά το οποίο εκκρεμούσε η απόφαση του κ. Πεπόνη για το αν θα πρέπει η όχι η σχετική δικογραφία να τεθεί στο αρχείο. 
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση έχει καταθέσει πόρισμα ζητώντας να τεθεί μέρος της υπόθεσης στο αρχείο και συγκεκριμένα το σκέλος εκείνο που αφορά στις καταγγελίες περί ενδεχόμενης εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας. 
Επί αυτού του πορίσματος αναμένονταν η πρόταση του κ. Πεπόνη ο oποίος τελικά ζήτησε να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.
http://politikosafari.blogspot.cz/2012/07/cds.html

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πούτιν προς ΝΑΤΟ: Σταματείστε τις......., γιατί δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας


putin-2-naiΤην ώρα που εννέα ρωσικά πολεμικά, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη απέπλεαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης στον Εύξεινο Πόντο και του Σεβερομόρσκ στην Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση την Συρία, όπου θα αποβιβάσουν περισσότερους από 1.000 πεζοναύτες, μέλη ειδικών μονάδων της GRU και περίπου 200 τεθωρακισμένα διαφόρων εκδόσεων (SHORADS, φορείς αντιαρματικών όπλων, μεταφοράς προσωπικού, ΤΟΜΑ κλπ), ο ηγέτης της Ρωσίας Β. Πούτιν σε μία 20λεπτη ομιλία του στο μεγάλο forum της ρωσικής διπλωματίας που γίνεται δύο φορές το χρόνο έδινε το μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης στην Συρία λέγοντας:
"Η Δύση περιφρονεί τον ΟΗΕ και επιχειρεί να διαχειριστεί μόνη της τι τύχες ξένων λαών. Προσπαθούμε να τους λογικεύσουμε αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, ακόμα και για την πιο δυσμενή. Τίποτα δεν αποκλείεται", κατέληξε μιλώντας σε ένα απόλυτα σιωπηλό ακροατήριο στην αίθουσα του οποίου, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, "πούπουλο να έπεφτε στο πάτωμα θα ακουγόταν"!
Τώρα, για να μιλάει με τέτοιο τρόπο ο Ρώσος ηγέτης, είναι κάτι που αποτελεί μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης. Και ποια θα ήταν "η πιο δυσμενή εξέλιξη"; Για την ρωσική διπλωματική-στρατωτική ορολογία η πιο δυσμενής εξέλιξη είναι η χρήση πυρηνικών όπλων από τους αντιμαχομένους.
Η ρωσική φιλοσοφία αντιμετώπισης των κρίσεων απέχει από τον δυτικό τρόπο αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων και η έναρξη ακόμα και ένοπλης εμπλοκής φαντάζει, περίπου φυσιολογική. "Το χειρότερο" είναι η χρήση πυρηνικών όπλων!
Σε μία πρώτη αντίδρασή τους οι ΗΠΑ αντέδρασαν μάλλον αμήχανα. "Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η μετακίνηση μιας μοίρας ρωσικών πολεμικών πλοίων προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας δεν συνιστά, εκ των προτέρων, κάτι το ασυνήθιστο.
Η Ρωσία διαθέτει μια βάση ανεφοδιασμού στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έριν Πέλτον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. «Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πλοίων δεν είναι μια ενέργεια ρουτίνας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Τώρα, το ότι για πρώτη φορά από τον Β'Π.Π. και μάλιστα γενικότερα για πρώτη φορά η Ρωσία ξεκινά μια μεγάλη υπερπόντια ναυτική εκστρατεία με πέντε αποβατικά-αρματαγωγά, δύο βοηθητικά και δύο πολεμικά πλοία, αυτό θεωρείται προφανώς "ενέργεια ρουτίνας" για τις ΗΠΑ που εν πάση περιπτώσει ούτε και αυτές είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν:
Τα δύο αεροπλανοφόρα, το CVN69 "Aϊζεναχάουερ" ακολουθούμενο από το R61 "Ντε Γκολ", την Κυριακή το αργότερο θα βρίσκονται στο νότιο Αιγαίο με κατεύθυνση τα ανοικτά των συριακών ακτών...
Σύμφωνα πάντως με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, o Πούτιν προειδοποίησε και την Χίλαρυ, αλλά και τον Ολάντ, αφού οι Γάλοι είναι εξαναγκασμένοι να συμμετάσχουν σε αεροναυτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, ειδικά στην Μεσόγειο, να σταματήσουν τις...... (λογοκρισία), γιατι ή Ρωσία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια για να πολεμήσει μέσα σε ρωσικό έδαφος με το0 ΝΑΤΟ, αλλά εκεί που την βολεύει αυτήν. "Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας", τους προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ευρώ οι μίζες από το 1993. Ακόμα και σε “έγκριτους καθηγητές ποινικολόγους”. Όλη η λίστα Γεωργίου.


Έγκριτοι ποινικολόγοι, άτομα υπεράνω υποψίας, χρηματιστές και πολλοί ακόμα ήταν αυτοί που λάμβαναν μίζες από το 1993 με μαέστρο τον υπόδικο για δύο κακουργήματα κύριο Ηλία Γεωργίου. Την ίδια εποχή που ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κύριος Ιωάννης Καρακώστας συνεργαζόταν με την εταιρεία.

Είναι λαϊκισμός να πούμε ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια περνούσαν κάτω από την μύτη του κυρίου Καρακώστα, γιατί απλούστατα δεν είχε καμμία απολύτως αρμοδιότητα να ελέγχει τα κακουργήματα Γεωργίου – Καραβέλλα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως, ο συμπαθής Σίμος Κεδίκογλου, δεν είχε καμμία δουλειά να αναπαράγει αυτή την ανακοίνωση, που κάποιοι προφανώς εξαιρετικά αδαείς (;) του υπαγόρευσαν παγιδεύοντας τον. Δεν είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να βγαίνει ως ανέλπιστος μάρτυρας υπεράσπισης της περιόδου του Γεωργίου που διώκεται για δύο κακουργήματα ή ακόμα χειρότερα, του κυρίου Καραβέλλα, του φυγόδικου κυρίου Καραβέλλα του οποίου το κατηγορητήριο είναι από τα βαρύτερα που έχουν συνταχθεί στην ιστορία της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Διότι αυτή η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να απαιτήσει την τιμωρία του κυρίου Γεωργίου και να εντοπίσει τον κύριο Καραβέλλα ώστε να τον οδηγήσει στην δικαιοσύνη. Πως ακριβώς θα το κάνει αυτό όταν κάποιοι οδηγούν σε τέτοιο ολίσθημα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ώστε να αθωώνει την περίοδο προ Χριστοφοράκου; Ποιά τα κίνητρα τους;

Να τους υπενθυμίσουμε σε περίπτωση που δεν θυμούνται:
Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ από την Ελευθεροτυπία.
Λογαριασμός delivery ήταν τελικά ο 0230/480.028 στην ελβετική UBS της Ζυρίχης που τροφοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Από τον λογαριασμό αυτό που διατηρούνταν από το 1993 μέχρι και το 2003 στο όνομα της Αντωνίας Μάρκου αλλά τον διαφέντευε ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, πέρασαν περισσότερα από δέκα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Αυτά διανεμήθηκαν σε επώνυμους και ανώνυμους, κρυφά, δίχως αιτιολογία, ενώ μεγάλα ποσά χρησιμοποιήθηκαν και κατά την περίοδο του χρηματιστηριακού ντελίριο του ’99 από «παίκτες», όπως ο γνωστός Τρύφωνας Αποστολόπουλος.
70.000 μάρκα στον κ. καθηγητή
Ο πολυσχιδής κ. Γεωργίου με τα «μαύρα χρήματα» της Siemens και με καμουφλάζ το όνομα της Αντωνίας Μάρκου, εμφανίζεται να στέλνει δύο εμβάσματα ακόμα και στον διακεκριμένο ποινικολόγο καθηγητή Ιωάννη Γιαννίδη. Τα εμβάσματα αυτά 70.000 συνολικά μάρκων έχουν σταλεί τον Νοέμβριο του 1995 και τον Μάιο του 1998 σε λογαριασμό του κ. Γιαννίδη στην Deutsche Bank Μονάχου (παράρτημα πανεπιστημίου), δίχως να αναφέρεται ο σκοπός.
Πάνω από 10 εκατ. μάρκα πέρασαν τη δεκαετία 1993-2003 από τον λογαριασμό που διαφέντευε ο πρώην γεν. διευθυντής της Ζίμενς-Ελλάς, Ηλίας ΓεωργίουΠάνω από 10 εκατ. μάρκα πέρασαν τη δεκαετία 1993-2003 από τον λογαριασμό που διαφέντευε ο πρώην γεν. διευθυντής της Ζίμενς-Ελλάς, Ηλίας Γεωργίου Δηλαδή, αν πρόκειται για δικηγορική αμοιβή και για υπηρεσίες που προσεφέρθησαν στον κ. Γεωργίου, δεδομένου ότι ο κ. Γιαννίδης ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens και μέχρι πρότινος συνήγορος του Μιχ. Χριστοφοράκου από την υπεράσπιση του οποίου φέρεται να έχει αποσυρθεί. Από τον ίδιο λογαριασμό σημαντικά ποσά έχουν αποσταλεί σε μέλη της οικογένειας Γεωργίου (πρόκειται για χρήματα που η Siemens στέλνει με εμβάσματα), ενώ αποδέκτης δύο εμβασμάτων είναι και ο Franz ο οποίος το 1995 και το 1997 έλαβε συνολικά 163.000 μάρκα.
Πακτωλό χρημάτων λαμβάνουν οι εταιρείες Plexus και VEGA που έχουν εμφανιστεί κατ’ επανάληψιν σε δικόγραφα υποθέσεων που σχετίζονται με μετοχές – φούσκα αλλά και με συναλλαγές σχετικές με το παραδικαστικό κύκλωμα. Διόλου ευκαταφρόνητα είναι και τα ποσά που εμβάζονται στις εταιρείες Caligyla και Onyx που έχουν έδρα ίδια με τις δύο προαναφερθείσες. Φωτιά παίρνουν οι τράπεζες όταν κυοφορούνται οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ το 1997,τα εμβάσματα πληθαίνουν το 1998 ενώ τη χρονιά του χρηματιστηρίου το ύψος των εμβασμάτων σπάει κάθε ρεκόρ.
200.000 μάρκα στον «Α. Ρόκος»
Το έμβασμα των 200.000 μάρκων στον «Α. Ρόκος» επιβεβαιώνεται από την κίνηση του λογαριασμού στη UBS, ενώ την ίδια ημέρα επ’ ονόματι κάποιου Παντελεήμονα Καρακώστα εμβάζεται αντίστοιχο ποσό στην Credit Suisse Ζυρίχης. Ο Τρύφων Αποστολόπουλος τον Μάρτιο του 1999 λαμβάνει έμβασμα 245.000 μάρκων στον λογαριασμό του στην Ιονική, ενώ αξιοσέβαστα ποσά λαμβάνουν με επώνυμα εμβάσματα πολλά πρόσωπα των οποίων ο ρόλος με τις συμβάσεις του ΟΤΕ ή οι σχέσεις τους με τον Ηλ. Γεωργίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Στον πίνακα των αποδεκτών του χρήματος της Siemens που διαχειρίζεται ο Ηλ. Γιεωργίου περιλαμβάνεται και Ιδρυμα που δεν κατονομάζεται το οποίο τον Μάιο του 1995 λαμβάνει έμβασμα σε τράπεζα της Γερμανίας.
Πιθανολογείται ότι στους αποδέκτες χρήματος περιλαμβάνονται παρένθετα πρόσωπα που σχετίζονται με πολιτικούς, ενώ κάποιοι συναλλασσόμενοι δεν έχουν την παραμικρή γνώση και σχέση με το υπόβαθρο του λογαριασμού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ανακριτής που κατέχει αυτό το υλικό από τον περασμένο Ιούλιο έχει καλέσει για διευκρινίσεις τουλάχιστον τους αποδέκτες μεγαλών χρηματικών ποσών.