Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο διασυρμός του Καραμανλή





Τα μεγάλα εγκλήματα αναζητούν πάντα αποδιοπομπαίους τράγους. Ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Εδώ έχουν διαπραχτεί εγκλήματα εσχάτης προδοσίας, έχει παραδοθεί η χώρα στη φασιστική μπότα των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, σκάβουν τους τάφους μας ΚΑΙ αυτοί που βάλανε φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα έγκλήματα, τα διατεταγμένα ανδρείκελα, συνεχίζουν το γνωστό τροπάρι: Να αναθεματίζουν τον Κώστα Καραμανλή για τις συμφορές.

Έχει η υποκρισία τα όριά της. Αλλά τα ανδρείκελα με πρώτους και καλύτερους την κυβέρνηση και αυτή την εμετική ροδέλα των «νταβάδων», τον Καρατζαφέρη, έχουν ξεπεράσει τα όρια της υποκρισίας και της σχιζοφρένειας. 


Συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της σκανδαλολογίας: Αυτό το χυδαίο, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ παιχνίδι που καρατομεί πρόσωπα και επικαλύπτει τις πολιτικές και κυρίως τη μήτρα των σκανδάλων… 

Ο Καρατζαφέρης αυτό το «όνειδος» του ανδρεικέλου, ο «δοκιμαστής» κλόουν των «νταβάδων», απτόητος και χωρίς ελάχιστη τσίπα επιχειρεί να επικαλύψει το δικό του έγκλημα ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (υπέγραψε την κατοχή μας) με σκανδαλολογικά γαυγίσματα εναντίον του Καραμανλή.
Ξαφνικά, επίσης, κάποια άλλα όντα των υπονόμων, μέσα στη θύελλα της υλοποίησης των γενοκτονικών σχεδίων κατά της Ελλάδας, θυμήθηκαν ότι ο Καραμανλής δεν «φοράει παντελόνια»!!! 

Και οι ξετσίπωτες πόρνες των ΜΜΕ, με πρώτες αυτές των κρατικών καναλιών, περιφέρουν στις πασαρέλες τους το «όνειδος» του λακεδισμού, και το «λούστρο» των «νταβάδων»: Τον Καρατζαφέρη να ρίχνει τις ηθικές του αναθυμιάσεις εναντίον του Καραμανλή…

Με τον Καραμανλή μας χωρίζει άβυσσος. Ο Κόσμος του δεν είναι ο δικός μας. Βρισκόμαστε αδιάλλακτα και ασυμφιλίωτα εχθρικοί προς τον κόσμο του Καραμανλή, το κόμμα του και τις καθεστωτικές τους ιδέες. 

Δεν έχουμε, συνεπώς, καμία φοβία μήπως και παρεξηγηθούμε. 

Δηλώνουμε, λοιπόν, ανοικτά ότι εδώ παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Δεν αναποδογυρίζεται απλώς η πραγματικότητα, αλλά ισοπεδώνεται κυριολεκτικά, προκειμένου να εμφανιστεί η τραγωδία της κατοχής μας σαν έργο ενός προσώπου: Του Καραμανλή.

Βάζουν στο στόχαστρο τον Καραμανλή για πολλούς λόγους: 


α). Για να επικαλύψουν και αποκρύψουν τα ανδρείκελα που υπέγραψαν την κατοχή μας (κυβέρνηση-Καρατζαφέρης), αλλά και ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ των ανδρεικέλων που δούλεψαν, ο καθένας με τον τρόπο του και την πολιτική του, στην υλοποίηση των εγκλημάτων εσχάτης προδοσίας κατά της Ελλάδας.

Και το καθεστώς των ανδρεικέλων είναι ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και οι φορείς των πολιτικών εκείνων που παρουσίαζαν την ΕΕ ως «παράδεισο» και «σωτηρία»… 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όλες οι «τσόντες» τους, καθώς και τα δήθεν αριστερά κόμματα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΑ για το σημερινό έγκλημα, αλλά και για τις καρκινώδεις εστίες των σκανδάλων και των μιζών…

Το να αποκόβεις ένα πρόσωπο- γρανάζι αυτής της καθεστωτικής μηχανής και να πας να του φορτώσεις όλα τα εγκλήματα αυτό είναι ΜΕΓΙΣΤΗ και ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΑΠΑΤΗ…


Και γίνεται ακόμα πιο αυθάδης και φρενοβλαβής αυτή η ΑΠΑΤΗ, όταν αυτό το κάνουν τα πωρωμένα ανδρείκελα του δοσιλογισμού που υπέγραψαν τη ληξιαρχική πράξη της κατοχής μας: Ο νέος Τσολάκογλου και ο υπασπιστής του Καρατζαφέρης… 

β). Ο Καραμανλής, βεβαίως, επιλέγεται σαν αποδιοπομπαίος τράγος και για έναν ακόμα λόγο: Τόλμησε να κουνηθεί λίγο στους διεθνείς και εγχώριος «νταβάδες» και να διεκδικήσει μια μικρή, ελάχιστη, πολιτική αυτονομία, όπως είχαν κατακτήσει κάποιοι δυναμικοί πολιτικοί του παρελθόντος: Ο Ανδρέας και ο θείος του…

Κουνήθηκε, λοιπόν λίγο, έριξε κάποιες ματιές προς τη Ρωσία (αγωγός κ.λπ) και ψέλλισε κάποια όχι: Ανάν, ένταξη των Σκοπίων κ.λπ…
Αυτές οι ελάχιστες διεκδικήσεις εξαγρίωσαν σε τέτοιο βαθμό τα διεθνή θηρία που δεν αρκέστηκαν απλώς στην κατεδάφισή του, αλλά στην ολοκληρωτική πολιτική και ηθική εξόντωσή του, στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του…
Ο Καραμανλής δεν είχε το ανάστημα, ούτε τα στηρίγματα να παλέψει. Για να παλέψεις τις ύαινες των «νταβάδων» πρέπει να στηρίζεσαι στο λαό, στα λαϊκά κινήματα και στην οργάνωση του λαού: Αυτά προκαλούσαν αλλεργία σε ένα πιστό σκυλί του καθεστώτος, όπως ήταν ο Καραμανλής και το κόμμα του… 

Ως πιστό σκυλί του καπιταλιστικού συστήματος και ως κεντρικός κυβερνητικός του βραχίονας, μοιραία ο Καραμανλής «έβαλε μυαλό», παρέδωσε τα πάντα και υποτάχθηκε πλήρως.

Τον στραπάτσαραν, μάλιστα, τόσο πολύ που τον εξανάγκασαν όχι μόνο σε παραίτηση, αλλά σε κάτι ακόμα χειρότερο: Να αγωνιστεί για τη συντριβή του και τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό του.

Όταν, βεβαίως, «κουνιέσαι» και κατόπιν αγωνίζεσαι για την ήττα σου και τη συντριβή σου δεν υπάρχει έλεος: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα, που μάλλον ο Καραμανλής αγνοούσε...


Ο Καραμανλής με τις μικροζαβολιές του καθυστέρησε πολύ τα πράγματα για τους διεθνείς «νταβάδες»…
Η Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι ο Καραμανλής είχε πλήρως υποταχθεί, παρά το γεγονός ότι ασπαζόταν ενθέρμως τις ΔΙΑΤΑΓΕΣ των ξένων κέντρων εξουσίας, δεν ήταν ΙΚΑΝΗ να εκτελέσει τις διαταγές με σιγουριά, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα, διεξοδικά, το γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε πολλά πλεονεκτήματα στην υλοποίηση των συμβολαίων θανάτου της Ελλάδας… 
Ωστόσο η ανατροπή και η κατεδάφιση του Καραμανλή δεν αρκούσαν για τους διεθνείς μαφιόζους.

Ο Καραμανλής έπρεπε να ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ παραδειγματικά για το «θράσος» του να κάνει «ζαβολιές» στους διεθνείς αυτοκράτορες. 


ΣΗΜΕΡΑ οι αυτοκράτορες δεν συγχωρούν καμία «ζαβολιά». Δεν αρκεί να είσαι δικός τους, πρέπει να γλείφεις και τις μπότες τους, φανερά και μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου…


Είναι και αυτός, λοιπόν, ένας λόγος που θέλουν να εξοντώσουν ολοκληρωτικά τον Καραμανλή, να του τα φορτώσουν όλα και να τον διασύρουν ηθικά… 
Οι αχυράνθρωποι, τα αυθάδη ανδρείκελα, όπως ο Σημίτης, μένουν στο απυρόβλητο, αν και επί της δικής του κυβερνητικής θητείας στέριωσαν τα θεμέλια των σημερινών συμφορών μας.

Μητσοτάκης και Σημίτης αποτελούν τα σύμβολα και το «όνειδος» του δοσιλογισμού, του δολοφονικού νεοφιλελευθερισμού και του ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Αυτοί μένουν στο απυρόβλητο…
 

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο σοσιαλιστής Παπανδρέου έκλεισε τη Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη




  • Ο σοσιαλισμός του ΔΝΤ και του Παπανδρέου, μετράει τα πάντα με το χρήμα, ακόμη και την εκπαίδευση ανθρώπων που δεν μπορούν να δούνε, αλλά αισθάνονται στην ψυχή τους την κατάντια των απολίτιστων πολιτικών και την μισάνθρωπη πολιτική του Παπανδρέου...
Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή στη ΔΕΘ μίλησε για ανθρώπινη πολιτική, όμως άλλο είναι τα πολιτικά λόγια και τελείως διαφορετικό, τα πολιτικά έργα. Μπορεί οι υπεύθυνοι της Σχολής Τυφλών της Θεσσαλονίκης να φωνάζουν και να ζητάνε την λειτουργία της Σχολής, όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατορθωτό το αίτημά τους, αφού απευθύνονται σε... κουφούς.
Αγωνίζονται, δίνουν καθημερινά το δικό τους προσωπικό αγώνα για να κρατήσουν εν ζωή τη σχολή που στέκεται δίπλα στα παιδιά με προβλήματα όρασης, κατέβηκαν στους δρόμους, υπέβαλαν υπομνήματα, συναντήθηκαν με υπουργούς, αλλά τα οικονομικά αδιέξοδα παραμένουν δισεπίλυτα.
Το χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ θα αποτελέσει την αιτία που μετά από 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το κουδούνι στη μοναδική Σχολή Τυφλών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φέτος δεν θα χτυπήσει.
Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής με τους υφυπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστο Αηδόνη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τούς μετέφεραν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της Σχολής.
Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του Συνδέσμου, Ελένη Καρυπίδου, οι υφυπουργοί υποσχέθηκαν να ενημερώσουν τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.
"Περιμένουμε άμεση αντίδραση, γι΄ αυτό και τούς δώσαμε χρονικό περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά", επισήμανε η κ. Καρυπίδου, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Πάντως, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα, δεκάδες άνθρωποι με προβλήματα όρασης απέκλεισαν για πολλοστή φορά τους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Λουδοβίκος Μπράιγ", διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη μάθηση.
Μάλιστα, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών της Σχολής Τυφλών βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Συλλόγου εργαζομένων του ιδρύματος, προχωρά σε κατάληψη του Ιδρύματος, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι επί 9 μήνες και την οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του ιδρύματος.
Εύγε κύριε Παπανδρέου και λοιποί σοσιαλιστές τροϊκανοί... Τα καλά που κάνετε σε αυτούς τους ανθρώπους, εύχομαι να τα δείτε όλα στα παιδιά σας... 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΔΝΤ βλέπει, νέους φόρους και οδυνηρές περικοπές δαπανών τα επόμενα χρόνια.




Αυτή είναι η νέα έκθεση-αναφορά του ΔΝΤ , μετά τις συζητήσεις της τρόικας με τις Ελληνικές αρχές που ολοκληρώθηκαν στις 10 Σεπ.2010.
Στην συνέχεια παρατίθενται στοιχεία που αναφέρονται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε τυχόν νέα μέτρα που θα απαιτηθούν σε περίπτωση αποτυχίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.H αξιοπιστία του προγράμματος εξαρτάται καθοριστικά από τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης. H κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη, αλλά είναι πιθανό να δοκιμασθεί έντονα, από μια εδραιωμένη και διάχυτη κουλτούρα της φοροδιαφυγής και της αντιπολίτευσης από το εσωτερικό της φορολογικής υπηρεσίας. Η πρόοδος δεσμεύεται να είναι σταδιακή, αλλά απαιτείται να πειστούν οι φοροδιαφεύγοντες μέσω του πιθανού φορολογικού μηχανισμού και μέσω του έργου των εισπρακτικών δυνάμεων που επιδιώκουν είσπραξη φόρου υψηλού εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Χωρίς τη βελτίωση της συμμόρφωσης με αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθούν πρόσθετες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών και οδυνηρές περικοπές δαπανών κατά τα επόμενα έτη.
Οι ανησυχίες σχετικά με την ορθότητα της κατανομής του βάρους της προσαρμογής, θα μπορούσαν να θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την ευρεία κοινωνική και πολιτική στήριξη, που είναι απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος.
Επιφυλάξεις επίσης εκφράζει η τρόικα και για τις εξοικονομήσεις από τον Καλλικράτη..

Δ.Ν.Τ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΔ

ΥΠΕΡ ΒΕΒΑΙΑ ... ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...


Μας πλήροφορεί σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε ανταπόκριση του Αθανάσιου Ελλις ότι :
"Το κλίμα στην έδρα του ΔΝΤ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εδώ και μήνες βαρύ.
Επισημαίνεται, συγκεκριμένα, ότι «προκαλεί απογοήτευση το γεγονός πως σε αυτή την καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν τύχει μεγαλύτερης υποστήριξης από άλλα πολιτικά κόμματα».
Λίγο μετά τη συζήτηση και ψήφιση του Μνημονίου στην ελληνική Βουλή τον Μάιο, στέλεχος του ΔΝΤ
,εμφανίσθηκε σε ιδιωτική συνομιλία έντονα ενοχλημένο από τη στάση της Ν.Δ.Τουναντίον θετικά εκφράζονται γιά την στάση της Ντόρας και...Καρατζαφέρη...Νιώθουμε καθημερινά τα αισθηματά τους από την στάση που κρατούν τα Μ.Μ.Ε,
απέναντι στον Σαμαρά και συγχρόνως την αφηνιασμένη προβολή που παρέχουν στα "εξαπτέρυγα," Καρατζαφέρη-Ντόρα, της Κυβέρνησης του Μνημονίου και της Υποταγής
Πλήρες κείμενο εδώ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_16/09/2010_415133

Μόνοι στο πέλαγος....

Μόλις άκουσα την Κυριακή το μεσημέρι από τον Πρωθυπουργό μας ότι λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Τύπου θα βρισκόταν στο Όσλο της Νορβηγίας θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο, με όσο πρέπει πικρό για τις ημέρες που ζούμε χιούμορ. 

Οι επιβάτες ενός αεροπλάνου, που πετάει σε μεγάλο ύψος επάνω από τη θάλασσα, ήδη αρκετά ταραγμένοι από κάποιους ανησυχητικούς θορύβους μέσα στο αεροπλάνο ακούνε από το μεγάφωνο μια φωνή: «Αγαπητοί επιβάτες, σας μιλάει ο πιλότος του αεροπλάνου.
Προσέξτε τι θα σας πω. Αν κάνετε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά από το αριστερά παράθυρα του αεροσκάφους θα δείτε ότι ο κινητήρας έχει πάρει φωτιά. Και αν κοιτάξετε και προς το δεξί φτερό θα διαπιστώσετε ότι ούτε κι εκεί ο κινητήρας δουλεύει πλέον.
Τέλος, αν κοιτάξετε διαγώνια εμπρός και κάτω, στη θάλασσα, θα δείτε μια κίτρινη κουκίδα στην επιφάνειά της. Είναι μια μικρή λαστιχένια βάρκα και από εκεί σας μιλάω εγώ αυτή τη στιγμή. Ψυχραιμία!


Την ίδια στιγμή που πολλοί Έλληνες τρομαγμένοι για άλλη μια φορά, Κυριακή μεσημέρι, σχημάτιζαν τις πρώτες ουρές στα πρατήρια βενζίνης οι δεκάδες, πλέον, Υπουργοί και Υφυπουργοί που όπως υπολογίστηκε θα επιβαρύνουν μαζί με τους απαραίτητους παρατρεχάμενους, τον Προϋπολογισμό με 11 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο, καθόταν και παρακολουθούσαν τις ερωτήσεις και απαντήσεις σαν να μην έτρεχε τίποτα λίγο πιο έξω από το Μέγαρο. 

Άσε τους οδηγούς των φορτηγών, βλέπουμε από Δευτέρα, μπορεί και από την Τρίτη, ποιός ξέρει.
Δεν πειράζει που έχουμε ανακοινώσει ότι αρχίζουν τη Δευτέρα οι εγγραφές στα Ανώτατα Ιδρύματα αλλά το Υπουργείο δεν έχει στείλει ακόμη και σήμερα(!!!) τα απαραίτητα χαρτιά πρόσβασης στα σχολεία, που χωρίς αυτά δεν μπορούν να ξεκινήσουν να πάνε να εγγραφούν, μερικά και σε μακρινές σε σχέση με το σπίτι τους πόλεις.

Όσο για τον περιορισμό της τιμής της βενζίνης ήταν η πρώτη γκάφα του καινούριου και βιαστικού Υπουργού, που αφού τα έκανε μια ομορφιά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τώρα νομίζει ότι μπορεί να διατάζει και τις τιμές να κάθονται προσοχή.
Αντί να ενημερωθεί για τον μηχανισμό τιμών στα Διυλιστήρια και να συνεργαστεί με τον Υπουργό των φορτηγών, καθησυχάζοντας την αγορά μόνο με την εφαρμογή των νόμων.

Όλοι γενικά έπρεπε να είναι κάπου αλλού και να δουλεύουν, ας ήταν Κυριακή και όχι να γεμίζουν τις καρέκλες με τη νοοτροπία του μην αναβάλεις για αύριο ότι μπορείς να αφήσεις για μεθαύριο.
Μόνο ένας, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μπορούσε χωρίς να μας στενοχωρεί αυτό, να είναι στη συνέντευξη. Έτσι κι αλλιώς στο Υπουργείο δεν κάνει τίποτα, στη συνέντευξη τουλάχιστον συνέβαλε στο να μην φαίνεται «τρύπα» καθώς η τηλεοπτική κάμερα αργόσχολα και άσκοπα στρεφόταν κάθε τόσο και προς εκεί.
  
Αυτό ήταν για εμένα το συμπέρασμα από την Κυριακή. Είμαστε μόνοι και πρέπει να βρούμε τη λύση για την επιβίωσή μας με το δικό μας μυαλό. Άλλος φεύγοντας και άλλοι δημιουργώντας μικρές αυτόνομες ομάδες που θα διδάσκουν ο ένας τα παιδιά του άλλου, θα βοηθούν σε δουλειές ο ένας τον άλλον και θα μένουν όσο γίνεται πιο μακριά από το Κράτος.

Τέλος, η ιστορία με το αεροπλάνο έχει και μια μικρή (ελληνική) συνέχεια.
Τη βάρκα του πιλότου έχουν πλησιάσει οι βάρκες των δημοσιογράφων αλλά αυτοί περιορίζονται να ρωτούν πώς αισθάνεται ο πιλότος και άλλα τέτοια εύκολα, λες και βρισκόταν σε κρουαζιέρα, αλλά δεν φαινόταν να ενδιαφέρονται για το τι θ’ απογίνουν οι δυστυχείς επιβάτες του αεροπλάνου.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ


Με κεντρικά συνθήματα, «η Ουγγαρία τα πήγε καλά, η Ελλάδα μπορεί να τα πάει καλύτερα» και «εμπρός τα όνειρά μας να πάρουν εκδίκηση», μεγάλης κλίμακας περιοδεία στελεχών του Πατριωτικού Μετώπου σε όλη την Ελλάδα. Στόχος η προετοιμασία του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου του Κινήματος.Με κεντρικά συνθήματα, «η Ουγγαρία τα πήγε καλά, η Ελλάδα μπορεί να τα πάει καλύτερα» και τον στίχο του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, «τα όνειρά να πάρουν εκδίκηση», ξεκίνησε ήδη από τη Δυτική Μακεδονία, μεγάλης κλίμακας περιοδεία στελεχών του Πατριωτικού Μετώπου σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την προετοιμασία του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου του Κινήματος. 

Δεδομένου ότι η κεντρική προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Πατριωτικού Μετώπου, αδυνατεί πια να διαχειρισθεί, τις αθρόες κατά εκατοντάδες εγγραφές Ελλήνων Πατριωτών στο ΠΑΜ, άμεσος στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία όσο το δυνατόν περισσοτέρων πυρήνων του Κινήματος, όχι μόνο σε όλους τους νομούς, αλλά και σε όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις της χώρας. Πάντα φυσικά με την δημοκρατικότατη δομή της οριζόντιας διάταξης των οργανώσεων αλλά και της αυτοοργάνωσης των Πυρήνων, μακριά και πέρα δηλαδή………………. 
από την κλασική δομή των συγκεντρωτικών-εξουσιαστικών κομμάτων (υποτιθέμενα δεξιών και υποτιθέμενα αριστερών), χωρίς «καθοδηγητές», «μεσσίες», κλπ γνωστά φρούτα του συστήματος διαχείρισης εξουσίας. Και φυσικά πάντα με κεντρικό πολιτικό προσανατολισμό, την θεμελιώδη αρχή μας, πως για να διώξω το ΔΝΤ, να ξαναπάρω τις ΔΕΚΟ υπό τον έλεγχο της κοινωνίας, να επανεθνικοποιήσω τις εθνικές οδούς που δώρισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στους εργολάβους, να κρατικοποιήσω τις κεντρικές τράπεζες κλπ, δεν χρειάζεται να είμαι αριστερός ή δεξιός: Φθάνει να είμαι αποφασισμένος να προστατέψω τον Λαό μου και την Πατρίδα μου. Μια αρχή, που την υλοποίησε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, με όλους τους εγκάθετους ανά τον κόσμο νεοταξίτες δήθεν αριστερούς-σοσιαλιστές-νεοφιλελεύθερους κλπ φρούτα της παγκοσμιοποίησης, να ουρλιάζουν σε κάθε τόνο την αντίθεσή τους στη «δεξιά κυβέρνηση Όρμπαν».
  
Με την ευκαιρία της έναρξης του δεύτερου αυτού κύκλου περιοδειών των στελεχών του Πατριωτικού Μετώπου, το Κίνημα καλεί όλους τους Έλληνες Πατριώτες, όπως γίνεται αυτή την στιγμή πανελλαδικά αλλά και στον ελληνισμό της Διασποράς, να οργανώσουν Πυρήνες του ΠΑΜ, σε κάθε πόλη, κάθε κωμόπολη, κάθε κοινότητα. Παράλληλα, να έλθουν σε επαφή με τους συναδέλφους συντονιστές του Κινήματος, για να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και ενημέρωση, στον κεντρικό στόχο που έχει βάλει το Πατριωτικό Μέτωπο, να συνενώσει όλον τον ελληνικό λαό, πέρα από κόμματα, χρώματα, γκρουπούσκουλα και αποχρώσεις. Για να προετοιμασθούμε για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, με κεντρικό άξονα την φιλοσοφία του ΠΑΜ, την επιλογή δηλαδή του καλύτερου Έλληνα επιστήμονα-ειδικού-αγωνιστή για τη στελέχωση του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας που ονειρευόμαστε και φυσικά, την σαφή και κάθετη αντιπαράθεσή μας απέναντι στην κατηφόρα, οικονομική και εθνική στην οποία μας οδηγούν οι εγχώριοι συνέταιροι του ΔΝΤ της ΕΚΤ και των διεθνών τοκογλύφων. 
Να προσθέσουμε εδώ, πως μεγάλο βάρος αυτού του χρέους στην ιστορία μας και στον λαό μας, πέφτει στους ώμους των νέων Ελλήνων, που βλέπουν τα όνειρά τους να κονιορτοποιούνται από την λαίλαπα των νεοταξιτών. Τους οποίους και η νεοσύστατη νεολαία του Πατριωτικού Μετώπου, καλεί να γίνουν για μια ακόμη φορά μπροστάρηδες στον κοινό αγώνα. 
Κουράγιο Έλληνες. Ψηλά το κεφάλι και τα όνειρα του ποιητή μας, θα πάρουν εκδίκηση. 

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν λίστες δημοσιογράφων για τη Siemens. O “διαφημιστής” που κανόνιζε τις μίζες.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Τσουκάτο, ήσασταν σαφέστατος.
Το ότι δίνονταν προεκλογικές χορηγίες στα δυο κόμματα είναι δεδομένο και γνωστό, άσχετα αν το παραδέχονται ή όχι. Το ερώτημα που υπάρχει είναι το εξής: Αν αυτά –και φαντάζομαι το καταλαβαίνετε- δίνονταν με κάποια ανταλλάγματα ή όχι. Εκεί είναι η όλη ιστορία. Δεν σας ρωτάω να μου πείτε αν δίνονταν ανταλλάγματα ή όχι.
Πρώτον, μου κάνει εντύπωση –και θέλω τη γνώμη σας- γνωρίζοντας και από οικονομικές εξορμήσεις, το πιο λογικό θα ήταν να απευθυνθείτε εσείς στη SIEMENS και όχι η SIEMENS προς εσάς. Αυτό πώς το κρίνετε; Εσείς λέτε ότι σας πήρε ο κ. Χριστοφοράκος τηλέφωνο.
ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Όχι με πήρε…
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Θα μπορούσα να κάνω δυο υποθέσεις: Η μια είναι, ότι τον είχε πιάσει κάποιος και του είπε: «Θέλουμε λεφτά για τις εκλογές». Η άλλη ήταν να το έκανε με δική του πρωτοβουλία. Ας μην βγάλω συμπεράσματα γιατί. Τί ισχύει τελικά;
ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Η απεύθυνση σε μένα δεν έγινε κατευθείαν. Έχω πει πώς.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε;
ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος)Ένας διαφημιστής πήρε τηλέφωνο, ήρθε. Και μάλιστα όταν το πρωτοείπα στον εισαγγελέα ή όταν κυκλοφόρησε έξω κάποιοι χαμογέλασαν. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα ημερολόγια. Μου έχει πάρει κάποιος μεγαλοδημοσιογράφος που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση…

Με ευθείες βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και αιχμές κατά της Δικαιοσύνης η κατάθεση την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens του Θεόδωρου Τσουκάτου.

Ο άλλοτε στρατηγός του Κινήματος επί κυβερνήσεως Σημίτη προσερχόμενος στην Επιτροπή, κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με το ένα εκατομμύριο μάρκα τα οποία δόθηκαν από τη Siemens στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999 όταν εκείνος ήταν συναρμόδιος στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομική καμπάνια εν όψει του επικείμενου τότε συνεδρίου και τις ευρωεκλογές.

Ευθέως ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος τόνισε ότι «τα κόμματα ψεύδονται συνειδητά όταν βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα, - ειδικά τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα υψηλές χορηγίες που ξεπερνούν τα όσα προβλέπει ο νόμος για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων». 
Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους

Κάνει λόγο «για έλλειψη θάρρους του κομματικού του χώρου, να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά πολλών ετών» και το κατηγορεί για στρουθοκαμηλισμό.

Χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος τονίζει ότι «ανέλαβα ποινικές ευθύνες γιατί άλλοι απέφυγαν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες» σημειώνοντας ότι «εκείνοι που με έθεσαν εκτός κόμματος, επεδίωξαν την απομόνωσή μου αντί της αντιμετώπισης του προβλήματος κρυπτόμενοι στην άμμο». 


Το πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟK πάντως βάλει και κατά της τακτικής Δικαιοσύνης λέγοντας πως «με κατηγορεί με αβάσιμες κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της καταχρήσεως εξουσίας» υπογραμμίζοντας ότι «ωστόσο δεν έχει διατυπώσει κατηγορία εναντίον μου, ότι κράτησα έστω και ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά». 

Ο κ. Τσουκάτος πάντως κατέθεσε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, όπου παρέχει τη δυνατότητα στην Επιτροπή να ορίσει ένα μέλος της προκειμένου να ελέγξει κάθε τραπεζικό λογαριασμό ή συμμετοχή σε Off shore εταιρεία δικό του ή της οικογένειά του. 

Ο κ. Τσουκάτος υποστήριξε πως τα μόνα χρήματα που αυτός πήρε από τη Siemens και τα πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό το ένα εκατομμύριο μάρκα και μάλιστα επικαλείται τις καταθέσεις των δύο ταμείων – υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ που είχαν επιβεβαιώσει ότι την περίοδο του 1999 έφερνε στα ταμεία του κόμματος τέτοια χρηματικά ποσά χωρίς όμως εκείνοι να ξέρουν την προέλευσή τους. 

Αναφορικά με την ύπαρξη ενός άλλου εκατομμυρίου που σύμφωνα με τις καταθέσεις Χριστοφοράκου στη Γερμανική δικαιοσύνη υπάρχουν σε Τράπεζα της Ελβετίας και τα δικαιολόγησε λέγοντας ότι ήταν για να δοθούν αργότερα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκάτος αναφέρει ότι αβασίμως έχει αναμειχθεί το δικό του όνομα. 

Κύκλοι του κ. Τσουκάτου έλεγαν ότι αυτά πρέπει να ήταν χρήματα που ενθυλάκωναν οι ίδιοι οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Seimens για δική τους χρήση. Και όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση και έπρεπε να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους τότε προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να εμπλέξουν το ΠΑΣΟΚ… λεχος

Σημαντικές πάντως ήταν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν την Τρίτη σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής με δεδομένο ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία που της έχει δοθεί από την Ολομέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε να μην κληθούν να καταθέσουν οι πρώην πρωθυπουργοί εκτός κι εάν προκύψει σχετική ανάγκη το αμέσως επόμενο διάστημα από τις καταθέσεις που απομένει να ληφθούν, αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens.

Αντίθετα συμφωνήθηκε να υπάρξει η δυνατότητα, όποιος βουλευτής – μέλος της Επιτροπής έχει κάποιο συγκεκριμένο γραπτό ερώτημα να απευθύνει σε πρώην πρωθυπουργό, να αποσταλεί κι εκείνος με την σειρά του γραπτώς να απαντήσει. Βεβαίως, στο πλαίσιο αυτό διευρύνθηκε ότι όποιος πρώην πρωθυπουργός κρίνει αναγκαίο και θέλει μπορεί να στείλει σχετικό υπόμνημα στην Επιτροπή της Βουλής.

Από την Τετάρτη η εξεταστική επιτροπή εισέρχεται στην τελική ευθεία σε ότι αφορά τις καταθέσεις μαρτύρων που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Την Τετάρτη θα καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη, για τις φιλικές σχέσεις κι επαφές που φέρεται να είχε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΝΔ Νίκος Δένδιας για τις ενέργειές του για τις πράξεις και παραλήψεις της Δικαιοσύνης. Η πρόταση των δύο κλήσεων έγινε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και διαφώνησε η ΝΔ. Αντίθετα η πρόταση κλήτευσης του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε επί κυβερνήσεως Σημίτη παραιτηθεί από το υπουργείου Μεταφορών για τις προμήθειες του δημοσίου, που ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ. 


Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των μη πολιτικών πρόσωπων που θα κληθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι μόνο οι κυρία Αντωνία Μάρκου και ο πρώην γενικού διευθυντού εξοπλισμών , ταξίαρχος Αντώνιος Κάντας, που φέρονται να έχουν σχέση με παρένθεντα πρόσωπα που έλαβαν χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Τέλος, για την εκκρεμότητα του ταξιδιού των μελών της επιτροπής στη Γερμανία για την εξέταση των Χριστοφοράκου, Κουτσενρτόιτερ και Σίκατσεκ αυτό θα πραγματοποιηθεί εφόσον ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με την εισαγγελία του Μονάχου . 

ΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 182  (ΦΕΚ Α΄ 40/22.03.1978)
Περί του Κανονισμού της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών".

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Έχοντας υπόψη:
1) Το άρθρο 17 του Νόμου 2456/1920 "Περί Ισραηλιτικών Κοινοτήτων",
2) Τάς 3/8-12-1975 και 4/12-1-1976 πράξεις της Κοινοτικής  Συνελεύσεως της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών"
και 3) Την 1276/1977 γνωμοδότησιν του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ύστερα από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,  αποφασίζουμε:

Άρθρο  1
Κυρώνεται ο Κανονισμός της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών", που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 Αρθρο 1 - ΣΚΟΠΟΣ
 Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου κατά τους νόμους 2456/1920 (ΦΕΚ 173) και 4837/1930 (ΦΕΚ 252). Σκοπός της είναι γενικά η εξυπηρέτηση, σύμφωνα με τους νόμους αυτούς, των θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών προορισμών, η υποστήριξη κάθε ωφέλιμης πρωτοβουλίας που εξυπηρετεί εθνικές ανάγκες, ή εξύψωση του ηθικού, πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου των μελών της, η αδελφοποίησή τους και η φροντίδα για την προαγωγή των εβραϊκών γραμμάτων.

 Αρθρο 2
 Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών τηρεί στρογγυλή σφραγίδα με τις λέξεις "Ελληνική Δημοκρατία - Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών" κυκλικά και το Μαγκέν Νταβίντ στο κέντρο και έχει έδρα την πόλη των Αθηνών.

 Αρθρο 3 - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ
 1. Μέλη της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών" είναι αυτοδικαίως όλοι οι Ισραηλίτες ασχέτως φύλου και ηλικίας, που κατοικούν στους Νομούς Αττικής και Βοιωτίας, μόνοι ή με οικογένεια πρίν από έξι τουλάχιστον μήνες.

 2. Ολα τα μέλη της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών" έχουν την υποχρέωση να συνεισφέρουν ηθικά και υλικά κατά το μέτρο των δυνάμεών τους για την ενίσχυση των ιδρυμάτων και άλλων νομικών προσώπων και φιλανθρωπικών οργανώσεων της Κοινότητος.

Αρθρο 4 - ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ
 1. Με πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου και απόφαση της Κοινοτικής Συνελεύσεως ανακηρύσσονται επίτιμα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών Ισραηλίτες, ή μη που προσέφεραν σ΄ αυτή αξιόλογες υπηρεσίες.

 2. Με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου μπορεί να ονομασθούν επίτιμα μέλη ενός ή και περισσοτέρων κοινοτικών ιδρυμάτων πρόσωπα που προσέφεραν στα ιδρύματα αυτά αξιόλογες υπηρεσίες ή σημαντικές δωρεές.

 3. Η απόφαση ανακοινώνεται στο τιμώμενο πρόσωπο με έγγραφο του Κοινοτικού Συμβουλίου που φέρει και τις υπογραφές των μελών που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στην οποία είχε ληφθεί η απόφαση. Τα επίτιμα μέλη εγγράφονται σε τιμητικό βιβλίο της Κοινότητος. Το Κοινοτικό Συμβούλιο ονομάζει επίσης δωρητές, ευεργέτες ή μεγάλους ευεργέτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία προσέφεραν χρηματικά ποσά ή αγαθά, που το ύψος της αξίας  τους καθορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση της Κοινοτικής Συνελεύσεως. Τα ονόματά τους αναγράφονται σε ειδική για κάθε κατηγορία πλάκα της Συναγωγής ή του Ιδρύματος, εφ΄ όσον τούτο διαθέτει ιδιαίτερο κατάστημα και ανακοινώνεται στην αμέσως επόμενη Κοινοτική Συνέλευση.

 Αρθρο 5 -  ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ
 1. Ολα τα μέλη της Κοινότητος που συμπλήρωσαν το 21ο έτος της ηλικίας τους έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν στην Κοινότητα ετήσια εισφορά Πέτσια, που ορίζεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος. Απαλλάσονται από την εισφορά αυτή οι σπουδαστές, όσοι εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και οι άποροι. Οι πολύτεκνοι καταβάλλουν το μισό της εισφοράς στην οποία κατατάσσονται.

 2. Αλλοι πόροι της Κοινότητος είναι:
 α) Η ειδική εισφορά (γκαμπέλλα) του κρασιού, του τυριού, της ζάχαρης, του κρέατος κλπ.,
β) Η εισφορά στα άζυμα του Πάσχα,
γ) Οι εισπράξεις από τα κουτιά εισφορών (κουπώθ) και τις πωλήσεις κίτρων και φοινίκων (εθρογκίμ και λουλαβίμ),
δ) Τα δικαιώματα των τελετών, αρραβώνων, γάμων, περιτομών,
ονομασιών θηλέων, κηδειών, μνημοσύνων, ανεγέρσεως μνημείων, θέσεων στις Συναγωγές, γαμικών συμφώνων (κετουμπά) και των εορτών και άλλων εκδηλώσεων που οργανώνει η Κοινότης,
ε) Το δικαίωμα στα πιστοποιητικά και άλλα έγγραφα που εκδίδει η Κοινότης,
στ) Οι δωρεές εντός και εκτός των Συναγωγών,
ζ) Τα εισοδήματα κινητής και ακίνητης περιουσίας της Κοινότητος,
η) Οι επιχορηγήσεις εβραϊκών ή μή οργανισμών ή του Κράτους υπέρ της Κοινότητος για τη διατήρηση των σχολικών, θρησκευτικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της.

 3. Οι πόροι της Κοινότητος διαθέτονται για τη λειτουργία της Κοινότητος και την εκπλήρωση γενικά των σκοπών της.

 Αρθρο 6 - ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 1. Υπέρτατη αρχή της Κοινότητος είναι η Κοινοτική Συνέλευση, που αποτελείται από πενήντα (50) μέλη και που εκλέγεται κάθε τριετία κατά τις διατάξεις των άρθρων 27-37 του παρόντος.

 2. Η Κοινοτική Συνέλευση έχει τις εξής αρμοδιότητες:
α) Αποφαίνεται κυριαρχικά για κάθε ζήτημα της Κοινότητος μέσα στα όρια του Νόμου και του παρόντος.
β) Ελέγχει τα όργανα Διοικήσεως της Κοινότητος.
 γ) Εγκρίνει τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό της Κοινότητος, καθώς και τις έκτακτες δαπάνες που γίνονται με υπέρβαση του προϋπολογισμού.
 Για το σκοπό αυτό, μαζί με την έγκριση του προϋπολογισμού κάθε έτους, εκλέγει τριμελή Επιτροπή, που ενεργεί το διαχειριστικό έλεγχο της χρήσεως και υποβάλλει το πόρισμά της στην Κοινοτική Συνέλευση κατά τη σύγκλησή της για την έγκριση του απολογισμού,
δ) Εκλέγει το Κοινοτικό Συμβούλιο.
ε) Εκλέγει το Ραββινικό Συμβούλιο.
στ) Εκλέγει τον Αρχιρραββίνο.
ζ) Εγκρίνει τον Εσωτερικό Κανονισμό των εργασιών της και προτείνει τροποποιήσεις του παρόντος Κανονισμού.
η) Εκλέγει από τα μέλη της αντιπροσώπους για το Συνέδριο των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Ελλάδος κατά το Ν. 1657/1951 (Φ.Ε.Κ. 20) και το Β.Δ. της 26.5.1951 (Φ.Ε.Κ. 186).

 3. Η Κοινοτική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά δύο φορές κάθε χρόνο,
απαραιτήτως όμως πρέπει η μία σύνοδός της να γίνεται τον Οκτώβριο, για την έγκριση και του προϋπολογισμού, και η άλλη το Μάρτιο, για την έγκριση και του Απολογισμού της Κοινότητος. Η Συνέλευση συνέρχεται έκτακτα, όταν το ζητήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο ή έξι (6) τουλάχιστον μέλη της.

 4. Οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις της Κοινοτικής Συνελεύσεως στέλνονται  πρίν από οκτώ (8) τουλάχιστο ημέρες σε όλα τα μέλη της καθώς και στο Κοινοτικό Συμβούλιο και αναγράφουν το χρόνο, τον τόπο και τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.

 5. Η Κοινοτική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα είκοσι έξι (26) τουλάχιστο μέλη. Αν δεν επιτευχθεί απαρτία, συγκαλείται νέα συνεδρίαση, στον ίδιο τόπο, στην ίδια ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας, χωρίς νέες προσκλήσεις, οπότε βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία είκοσι (20) τουλάχιστο μελών. Σε διαφορετική περίπτωση η Συνέλευση ματαιώνεται.

 6. Οι αποφάσεις της Συνελεύσεως λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και, αν υπάρχει πάλι ισοψηφία, η απόφαση θεωρείται απορριπτική και δεν μπορεί το θέμα να ξανασυζητηθεί παρά μόνο ύστερα από γραπτή αίτηση είκοσι (20) τουλάχιστο μελών ή μετά την πάροδο δύο μηνών από τη δεύτερη ψηφοφορία.

 7. Μέλος που απουσιάζει από τρεις συνεδριάσεις και δεν παρέχει, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Συνελεύσεως, επαρκείς δικαιολογίες για την απουσία του, αντικαθίσταται με απόφαση της Κοινοτικής Συνελεύσεως με τον πρώτο επιλαχόντα κατά τις εκλογές υποψήφιο.

 Αρθρο 7
 Η Κοινοτική Συνέλευση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Εκλογικής Επιτροπής του άρθρου 27 του παρόντος και μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες αφότου γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της Κοινότητος, συνέρχεται σε εναρκτήρια συνεδρίαση, συγκροτείται σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρων και δύο Γενικών Γραμματέων, και προβαίνει στην εκλογή
Κοινοτικού Συμβουλίου, που αποτελείται από εννέα (9) μέλη τακτικά και τέσσερα (4) αναπληρωματικά.

 Αρθρο 8
 1. Ο Πρόεδρος της Κοινοτικής Συνελεύσεως συγκαλεί τις Συνελεύσεις, διευθύνει τις συζητήσεις, επιβλέπει την τάξη και την τήρηση του παρόντος, υπογράφει με τους Γενικούς Γραμματείς τα πρακτικά και κηρύσσει το τέλος των συνεδριάσεων.
Αν απουσιάζουν ή κωλύονται και οι δύο Γεν. Γραμματείς, ο Πρόεδρος ορίζει ένα από τα μέλη της Συνελεύσεως ώς προσωρινό Γραμματέα για την σύνταξη των πρακτικών.

 2. Τον Πρόεδρο, όταν απουσιάζει, κωλύεται ή δεν υπάρχει, αναπληρώνει σε όλα του τα έργα κατά σειρά ο Α΄ ή ο Β΄ Αντιπρόεδρος. Τον Αντιπρόεδρο, στις ίδιες περιπτώσεις αναπληρώνει το πρεσβύτερο μέλος της Συνελεύσεως.

 3. Οι Γενικοί Γραμματείς συντάσσουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Συνελεύσεως και όλα τα έγγραφα, είτε με συνεργασία, είτε και ο καθένας χωριστά.

 4. Τα πρακτικά και τα αρχεία της Κοινοτικής Συνελεύσεως φυλάσσονται στα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών.

 Αρθρο 9
 1. Κατά τις Συνελεύσεις επιτρέπεται η υποβολή ερωτήσεων που αφορούν το Κοινοτικό Συμβούλιο ή προτάσεων για ορισμένο θέμα. Το μέλος που επιθυμεί να υποβάλει ερώτηση ή πρόταση πρέπει να τη γνωστοποιήσει γραπτά στον Πρόεδρο της Κοινοτικής Συνελεύσεως ή του Κοινοτικού Συμβουλίου τέσσερις (4) τουλάχιστο πλήρεις ημέρες πριν από τη Συνέλευση.

 2. Ερώτηση ή πρόταση που υποβάλλεται στη Συνέλευση χωρίς αυτή τη διαδικασία δεν συζητείται και η συζήτησή της αναβάλλεται για την επομένη συνεδρίαση της Συνελεύσεως. Με πρόταση του Προέδρου ή οιουδήποτε μέλους της Συνελεύσεως και με τη συναίνεση των τριών τετάρτων (3/4) από τα παρόντα μέλη της, επιτρέπεται η προσθήκη θέματος στην ημερησία διάταξη για τη λήψη αποφάσεως.

 Αρθρο 10
 Η Κοινοτική Συνέλευση μπορεί να αυτοδιαληθεί και πρίν να συμπληρωθεί τριετία από την έναρξη της λειτουργίας της, εφ΄ όσον τούτο αποφασισθεί σε ειδική συνεδρίαση, στην οποία θα παρίστανται είκοσι (20) τουλάχιστο μέλη και θα πραγματοποιηθεί με πλειοψηφία είκοσι (20) τουλάχιστο ψήφους.  Στην περίπτωση αυτή το Κοινοτικό Συμβούλιο προκηρύσσει και διενεργεί εκλογές.
 
 Αρθρο 11 – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 1. Τα κοινοτικά διαχειρίζεται και διοικεί Κοινοτικό Συμβούλιο, που αποτελείται από εννέα μέλη τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά και που εκλέγεται για μία τριετία από την Κοινοτική Συνέλευση στην εναρκτήρια συνεδρίασή της.

 2. Ως μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου εκλέγονται μόνο τα ελληνικής υπηκοότητας μέλη της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών" που έχουν ηλικία άνω των 25 ετών (άρθρο 6 Ν. 2456/1920 και το άρθρο 2 Ν. 4837/1930).

 3. Δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου ή της Κοινοτικής Συνελεύσεως (και άν είναι μέλος εκπίπτει) εκείνος που έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα λόγω ποινικής καταδίκης, εφ΄όσον αναγγέλθηκε η στέρηση από το Δικαστήριο, ή εφ΄ όσον καταδικάσθηκε για κακούργημα ή για αδίκημα προβλεπόμενο από την παρ. 2 του άρθρου 18 του Ν. 1811/51 "περί Κώδικος καταστάσεως δημοσίων διοικητικών υπαλλήλων".
 Οι παρ. 3 και 4 του ίδιου άρθρου ισχύουν επίσης.

 4. Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να είναι σύζυγοι ή συγγενείς μέχρι και δευτέρου βαθμού έξ αίματος ή έξ αγχιστείας. Στην περίπτωση αυτή προτιμάται εκείνος που πλειοψήφησε και σε περίπτωση ισοψηφίας ο νεώτερος στην ηλικία, εκτός άν παραιτηθεί υπέρ του πρεσβυτέρου.

 5. Δεν έχει δικαίωμα να επανεκλεγεί όποιος διετέλεσε μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου επί τρείς συνεχείς περιόδους.

 6. Τα καθήκοντα των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου και του προεδρείου της Κοινοτικής Συνελεύσεως είναι τιμητικά και ασκούνται χωρίς καμία αμοιβή. Μόνο με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, που επικυρώνεται από την Κοινοτική  Συνέλευση, μπορεί κατά περίπτωση, να χορηγηθούν έξοδα παραστάσεως στον Πρόεδρο και στο Γενικό Γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) δραχμές το πολύ κατά μήνα για τον καθένα. Τα έξοδα παραστάσεως είναι δυνατό, σύμφωνα με τις συνθήκες, που διαμορφώνονται κάθε φορά, να αυξάνονται κατά την ίδια διαδικασία, και ύστερα από έγκριση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.

 7. Σε περίπτωση παραιτήσεως του Κοινοτικού Συμβουλίου συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση η Κοινοτική Συνέλευση και εκλέγει νέο Κοινοτικό Συμβούλιο. Το προηγούμενο Συμβούλιο παραμένει μέχρις ότου αναδειχθεί το νέο. Οι σύμβουλοι που παραιτήθηκαν μπορούν να επανεκλεγούν. Το νέο Συμβούλιο συνεχίζει τη θητεία του Συμβουλίου που παραιτήθηκε.

 8. Το Κοινοτικό Συμβούλιο μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την εκλογή του συγκαλείται σε συνεδρίαση από το Πρόεδρο της Κοινοτικής Συνελεύσεως και καταρτίζεται σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και Ταμία.

 Αρθρο 12
 1. Το Κοινοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μία φορά κάθε μήνα, και
έκτακτα όταν παρίσταται ανάγκη, συγκαλείται δε με πρωτοβουλία του Προέδρου ή με αίτηση δύο (2) τουλάχιστο μελών του.

 2. Οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου αναγράφουν το χρόνο, τον τόπο και τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και στέλνονται στα μέλη του πρίν σαράντα οκτώ (48) ώρες τουλάχιστον, εκτός άν πρόκειται για έκτακτη σύγκληση, οπότε μπορούν να σταλούν αργότερα, πάντως μέσα σε εύλογο χρόνο.

 3. Μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου που απουσιάζει αδικαιολόγητα από αρκετές, κατά την κρίση του Προέδρου, συνεδριάσεις, καλείται στο καθήκον. Αν συνεχίσει τις απουσίες του, αντικαθίσταται με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου από τον πρώτο αναπληρωματικό Σύμβουλο.

 4. Το Κοινοτικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία άν είναι παρόντα πέντε (5) τουλάχιστο μέλη του. Σε περίπτωση απουσίας μελών έξω από την έδραν της Κοινότητος, αρκεί για την απαρτία η παρουσία τεσσάρων (4) μελών. Αν η απουσία έξω από την έδρα διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες, γίνεται προσωρινή αντικατάστασή τους με τα αναπληρωματικά μέλη. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με την πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

 Αρθρο 13
 1. Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου εκπροσωπεί την Κοινότητα ενώπιον των Δικαστηρίων και μαζί με τον Αρχιρραββίνο ενώπιον των Διοικητικών Αρχών.
Συμπαρίσταται με τον Αρχιρραββίνο στις επίσημες τελετές. Συγκαλεί τις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, προεδρεύει σ΄ αυτές και τηρεί την τάξη κατά τις συζητήσεις. Υπογράφει με το Γενικό Γραμματέα τα πρακτικά και τα σχετικά με τις υποθέσεις της Κοινότητος έγγραφα. Εκτελεί τις αποφάσεις της Κοινοτικής Συνελεύσεως και του Κοινοτικού Συμβουλίου και υπογράφει τα δικαιοπρακτικά που συντάσσονται βάσει των αποφάσεων αυτών καθώς και τα άλλα έγγραφα της Κοινότητος. Υπογράφει μαζί με τον Ταμία τα εντάλματα για την πληρωμή των εξόδων που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό καθώς και τα εντάλματα των τυχόν εκτάκτων εξόδων, τα οποία όμως δεν μπορούν να υπερβούν κατά ποσοστό το δέκα τοις εκατό των τακτικών εξόδων που αποφασίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο. Υπογράφει τα συμβόλαια των δανείων με τους όρους που αποφασίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο για την εκτέλεση έργων ή δαπανών της Κοινότητος που προβλέπονται από τον Προϋπολογισμό. Υπογράφει μαζί με τον Ταμία τις αποδείξεις των χορηγήσεων του Δημοσίου, Δήμων κ.λπ. Γενικά, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου διεκπεραιώνει τις τρέχουσες και συνήθεις υποθέσεις της Κοινότητος.

 2. Οταν πρόκειται να συνεννοηθεί με τις Αρχές για κάθε ζήτημα, ο Πρόεδρος οφείλει να ενεργεί μετά από σύμφωνη γνώμη του Κοινοτικού Συμβουλίου που θα καταχωρίζεται στα πρακτικά.

 Αρθρο 14
 Για την πραγματοποίηση του έργου της Κοινότητος, το Κοινοτικό Συμβούλιο προσλαμβάνει το αναγκαίο προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

 Αρθρο 15
 Τον Πρόεδρο όταν απουσιάζει, κωλύεται ή δεν υπάρχει, τον αντικαθιστά σε όλα του τα καθήκοντα ο Αντιπρόεδρος, και αυτόν άλλο μέλος, που ορίζει το Συμβούλιο, εκτός από τον Ταμία.

 Αρθρο 16
 1. Ο Γενικός Γραμματέας καταρτίζει, συνυπογράφει με τον Πρόεδρο και φυλάσσει στο Αρχείο της Κοινότητος τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση απουσίας του, ο Πρόεδρος αναθέτει προσωρινά τα καθήοντα του Γενικού Γραμματέα σ΄ ένα από τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου εκτός από τον Ταμία.

 2. Τα πρακτικά καταγράφει υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα ένας από τους υπαλλήλους, τους οποίους προσλαβάνει το Κοινοτικό Συμβούλιο για τις ανάγκες της Κοινότητος.

 Αρθρο 17
 1. Ο Ταμίας τηρεί το Ταμείο της Κοινότητος. Το ποσό που παραμένει στο Ταμείο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) χιλιάδες δραχμές. Τα επί πλέον ποσά καταθέτονται σε μία Τράπεζα, που την ορίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο. Κάθε διακίνηση χρημάτων, είσπραξη ή πληρωμή ή ανάληψη χρημάτων τραπεζικής καταθέσεως, γίνεται με την υπογραφή του Προέδρου και του Ταμία ή των αναπληρωτών τους.

 2. Ο Ταμίας φροντίζει επίσης για την τήρηση των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται από το Νόμο.

 Αρθρο 18 – ΑΡΧΙΡΡΑΒΒΙΝΟΣ
 1. Ο Αρχιρραββίνος αποτελεί την ανώτατη θρησκευτική αρχή και αντιπροσωπεύει την Κοινότητα θρησκευτικά.

 2. Ο Αρχιρραββίνος φροντίζει για την εκτέλεση των θρησκευτικών λειτουργιών σύμφωνα με τις παραδόσεις της ισραηλιτικής θρησκείας και τους νόμους της, επιβλέπει την τήρηση του Κασέρ των διαφόρων τροφίμων και ποτών, επιτηρεί την κανονική είσπραξη της γκαμπέλλας του κρέατος, εάν του έχει ανατεθεί, ελλείψει άλλου κρεοσκόπου (Σοχέτ). Εχει την ανώτατη θρησκευτική εποπτεία της Κοινότητος, των Συλλόγων, των Σωματείων, Οργανώσεων, Ιδρυμάτων κ.λπ. Τηρεί ιδιαίτερη σφραγίδα και ιδιαίτερα βιβλία εισερχομένων και εξερχομένων
εγγράφων, γαμικών συμφώνων (κετουμπότ) πιστοποιητικών κ.λπ. με τη συνδρομή του γραμματέα της Κοινότητος. Προτείνει στο Κοινοτικό Συμβούλιο το διορισμό ή την παύση των σοχετίμ (σφαγέων), μοσλίμ (περιτομένων) και γενικά όλων των θρησκευτικών λειτουργών. Παρέχει τη συνδρομή του για κάθε ζήτημα της αρμοδιότητάς του στο Κοινοτικό Συμβούλιο, άν του ζητηθεί.
Η υπογραφή του Αρχιρραββίνου πρέπει να επικυρώνεται από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 3. Ο Αρχιρραββίνος πρέπει να είναι απόφοιτος Ραββινικής Σχολής, να έχει αναγνωρισμένη θρησκευτική μόρφωση, ήθος ανεπίληπτο, ηλικία άνω των 35 ετών, πενταετή υπηρεσία στη θέση του Ραββίνου Αθηνών και ελληνική υπηκοότητα.

 4. Αν χηρεύσει η θέση του Αρχιρραββίνου, η Κοινοτική Συνέλευση σε ειδική συνεδρίασή της, στην οποία πρέπει να είναι παρόντα τα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστο από τα μέλη της, προβαίνει στην εκλογή Αρχιρραββίνου από τους υποψηφίους που προτείνει το Κοινοτικό Συμβούλιο, με πλειοψηφία τουλάχιστο των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων μελών.

 5. Τον εκλεγόμενο προτείνει ο Πρόεδρος της Κοινότητος για διορισμό στο αρμόδιο Υπουργείο μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία της αποφάσεως της Συνελεύσεως. Οσο χρόνο η θέση μείνει κενή και μέχρις ότου συμπληρωθή σύμφωνα με τα προηγούμενα, μπορεί το Κοινοτικό Συμβούλιο να διορίσει Τοποτηρητή, για να εκπληρώσει προσωρινά τα καθήκοντα του Αρχιρραββίνου.

 6. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού του υποβληθεί η πρόταση που προβλέπεται από την προηγούμενη παράγραφο, παρέχει έγγραφη στο Κοινοτικό Συμβούλιο την έγκρισή του ή όχι. Σε περίπτωση εγκρίσεως το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να καλέσει τον Αρχιρραββίνο για να υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

 7. Ο Αρχιρραββίνος διορίζεται για χρονική περίοδο πέντε (5) ετών.

 8. Ο Αρχιρραββίνος απολύεται για βαρύ και συγκεκριμένο παράπτωμα πρίν να λήξει η θητεία του με απόφαση της Κοινοτικής Συνελεύσεως και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) από τα παρόντα μέλη της συνεδριάσεως στην οποία θα έχει κληθεί σε έγγραφη, απολογία από την Κοινοτική Συνέλευση. Η απόλυση πραγματοποιείται με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού, στον οποίο γνωστοποιείται εγκαίρως η ανωτέρω απόφαση. Στο σχετικό έγγραφο επισυνάπτεται η απολογία του Αρχιρραββίνου, η έκθεση του
Κοινοτικού Συμβουλίου και αντίγραφο των πρακτικών της Κοινοτικής Συνέλευσης.

 9. Σε περίπτωση διαφωνίας για σοβαρά θέματα μεταξύ Αρχιρραββίνου και Κοινοτικού Συμβουλίου συγκαλείται η Κοινοτική Συνέλευση με σκοπό την επίλυση της διαφοράς και αποφασίζει με την ίδια πλειοψηφία που ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο.

 Αρθρο 19 - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
 1. Το Κοινοτικό Συμβούλιο στις πρώτες συνεδριάσεις του εκλέγει τις Επιτροπές Δραστηριοτήτων, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής:
- α) Επιτροπή Παιδείας,  - β) Επιτροπή γκαμπέλλας κρέατος, - γ) Επιτροπή κηδειών (Χεβρά Κεδοσά),  - δ)Επιτροπή Φιλανθρωπικών σκοπών,  - ε) Επιτροπή των Συναγωγών (Παρνασείμ),  - στ) Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων,  - ζ) Επιτροπή Εβραϊκής Νεολαίας,  - η) Επιτροπή εισφοράς Πέτσια. Κάθε Επιτροπή περιλαμβάνει τέσσερα ή πέντε μέλη.

 2. Τα πλαίσια της δραστηριότητας των Επιτροπών καθορίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο επιβλέπει και ελέγχει τη λειτουργία τους και στο οποίο λογοδοτούν οι Επιτροπές.

 3. Η διάρκεια της εντολής κάθε Επιτροπής λήγει ταυτόχρονα με τη θητεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της όμως εξακολουθούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, μέχρις ότου αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Επιτροπή που θα εκλέξει το Κοινοτικό Συμβούλιο. Τα μέλη των Επιτροπών μπορεί να ανακληθούν και να αντικατασταθούν, αν το κρίνει αναγκαίο το Κοινοτικό Συμβούλιο.

 4. Κατά το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους οι Επιτροπές οφείλουν να παρουσιάσουν στον Κοινοτικό Συμβούλιο προϋπολογισμό για τη δραστηριότητα του επομένου έτους, στο τέλος δε του Ιανουαρίου υποβάλλουν έκθεση πεπραγμένων του προηγουμένου έτους. Οι δαπάνες τους πρέπει να είναι δεδικαιολογημένες και να μην υπερβαίνουν τα αντίστοιχα κονδύλια του Προϋπολογισμού. Κάθε έκτακτη δαπάνη πρέπει να εγκρίνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Οι δαπάνες αυτές εγγράφονται στον Προϋπολογισμό που πρόκειται να ψηφισθεί για το επόμενο έτος με τον τίτλο "Εξοδα κεκλεισμένης χρήσεως".

 5. Οι έκτακτες δαπάνες, που δεν προβλέπονται από τον εγκεκριμένο από τη Συνέλευση Προϋπολογισμό, δεν πρέπει να υπερβαίνουν το δέκα τοις εκατό (10%) του συνολικού ποσού του Προϋπολογισμού της τρέχουσας χρήσεως.

 6. Το Κοινοτικό Συμβούλιο συγκεντρώνει τους προϋπολογισμούς των Επιτροπών, καταρτίζει το γενικό Προϋπολογισμό της Κοινότητος και τον υποβάλλει για έγκριση στην τακτική Κοινοτική Συνέλευση του Οκτωβρίου.

Αρθρο 20 - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
 1. Ο Πρόεδρος ή ο Γενικός Γραμματεύς του Κοινοτικού Συμβουλίου συγκαλεί μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από το διορισμό της τα μέλη κάθε Επιτροπής, για να συγκροτηθούν σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και Ταμία. Οι επόμενες συνεδριάσεις κάθε Επιτροπής ορίζονται από τον Πρόεδρο της.
2. Κάθε Επιτροπή οφείλει να συνέρχεται σε τακτικές συνεδριάσεις, και σε έκτακτες, όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρός της ή το ζητήσουν τα περισσότερα μέλη της.

.....Αρθρο 26 -- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ "ΠΕΤΣΙΑ"


ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 182  (ΦΕΚ Α΄ 40/22.03.1978)
Περί του Κανονισμού της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών".

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..........................
...........................................Αρθρο 21
 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής διευθύνει τις συζητήσεις τηρεί την τάξη, φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού και υπογράφει τις σχετικές πράξεις των εργασιών της. Ολα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να είναι παρόντα κανονικά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Αν κάποιο από τα μέλη απουσιάζει από αρκετές, κατά την κρίση του Προέδρου, συνεδριάσεις της, καλείται να συμμετέχει σ΄ αυτές. Αν και πάλι απουσιάσει, αντικαθίσταται με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση κενώσεως θέσεως σε κάποια Επιτροπή για
οποιοδήποτε λόγο, γίνεται συμπλήρωσή της με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 Αρθρο 22
 Οι αποφάσεις της Επιτροπής καταχωρίζονται στο ειδικό βιβλίο Πρακτικών της οι δε συνεδριάσεις πραγματοποιούνται με παρουσία των περισσοτέρων από τα μισά μέλη της. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με δύο (2) τουλάχιστο ψήφους και επί ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
 Σε περίπτωση απουσίας ενός ή περισσοτέρων μελών της Επιτροπής απ΄ την έδρα της Κοινότητος περισσότερο από δύο μήνες, το Κοινοτικό Συμβούλιο, με αίτηση της Επιτροπής, προβαίνει στην αντικατάστασή τους.

 2. Τα πρακτικά της Επιτροπής και το Αρχείο της πρέπει να βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Τα πρακτικά κάθε προηγούμενης συνεδριάσεως διαβάζονται για επικύρωση ώς πρώτο θέμα της ημερησίας διατάξεως.
Οι αποφάσεις μπορούν να εκτελεσθούν πρίν από την επικύρωση των πρακτικών, με ευθύνη του Προέδρου.

Αρθρο 23
 1. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής όταν απουσιάζει κωλύεται ή δεν υπάρχει αναπληρώνει σ΄ όλα του τα έργα ο Αντιπρόεδρος.

 2. Ο Γενικός Γραμματέας συντάσσει τα πρακτικά και όλα τα έγγραφα της Επιτροπής και τα υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο, καθώς και τα εντάλματα πληρωμών. Οταν απουσιάζει ο Γενικός Γραμματέας, αντικαθίσταται με μέλος που υποδεικνύει ο Πρόεδρός της.

 3. Ο Ταμίας φυλάσσει τα χρήματα της Επιτροπής και καταγράφει στο ειδικό βιβλίο τα έσοδα και έξοδά της. Εισπράττει τα οφειλόμενα, υπογράφει τις σχετικές αποδείξεις και ενεργεί τις πληρωμές με εντάλματα υπογραμμένα από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής. Ο Ταμίας δεν μπορεί να κρατεί στο ταμείο του ποσό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) δραχμές. Τα υπόλοιπα χρήματα οφείλει να καταθέσει στο Ταμείο της Κοινότητος.

 Αρθρο 24
 1. Κάθε Επιτροπή προτείνει στο Κοινοτικό Συμβούλιο να προσληφθούν τα πρόσωπα που χρειάζεται για την εκτέλεση των εργασιών της.

 2. Η Επιτροπή οφείλει να περιορίζεται μόνο στα έργα που της έχουν ανατεθεί. Δεν έχει δικαίωμα να αναμιγνύεται στα έργα άλλης Επιτροπής ή να χρησιμοποιεί τους πόρους της για σκοπούς άσχετους με τον προορισμό της.

 3. Σε περίπτωση διαφοράς μεταξύ των μελών μιας Επιτροπής, ο Πρόεδρός της είναι υποχρεωμένος να αναφέρει το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο, το οποίο επιλύει τη διαφορά κατά την κρίση του.

 4. Σε περίπτωση τυχόν συγκρούσεως μεταξύ διαφόρων Επιτροπών, με αίτηση μιας από αυτές ή και με δική του πρωτοβουλία επεμβαίνει το Κοινοτικό Συμβούλιο και επιλύει οριστικά τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση οι Επιτροπές, χωρίς καμία αντίρρηση, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 Αρθρο 25
Μέλος οποιασδήποτε Επιτροπής που υποπίπτει σε αξιόποινη πράξη ή προκαλεί διχόνοιες μεταξύ των μελών της, απολύεται και αντικαθίσταται από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

 Η σχετική απόφαση λαμβάνεται ύστερα από ακρόαση εκείνου, που πρόκειται να απολυθεί.

Αρθρο 26 -- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ "ΠΕΤΣΙΑ"
 1. Η βεβαίωση της υποχρεωτικής εισφοράς "Πέτσια" γίνεται από την αντίστοιχη Επιτροπή του άρθρου 18 του παρόντος, που κατατάσσει τους υπόχρεους σε κατηγορίες εισφοράς ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

 2. Το ύψος των εισφορών κατά κατηγορίες καθορίζεται κάθε χρόνο από την Κοινοτική Συνέλευση στη συνεδρίασή της για την έγκριση του Προϋπολογισμού και η βεβαίωση γίνεται από την Επιτροπή "Πέτσια" κάθε χρόνο κατά το μήνα Μάϊο.

 3. Το ποσό της εισφοράς που βεβαιώθηκε κοινοποιείται στον υπόχρεο, ο οποίος μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων, που ορίζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και είναι πενταμελής. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων είναι οριστικές και αμετάκλητες. Κυριότερα στοιχεία για την κρίση της Επιτροπής Ενστάσεων είναι α) Η προσωπική συνέντευξη με τον υπόχρεο και β) Το σημείωμα φόρου που έχει εκδοθεί από την αρμόδια φορολογική Αρχή στο όνομα του υπόχρεου βάσει της φορολογικής του δηλώσεως για την παρελθούσα ή τρέχουσα χρήση.

 4α) Σε περίπτωση μή εμπρόθεσμης υποβολής ενστάσεως από τον υπόχρεο, η απόφαση της Επιτροπής Πέτσια είναι υποχρεωτική και για το Κοινοτικό Συμβούλιο.

 4β) Αν ο υπόχρεος απουσιάζει δικαιολογημένα από την έδρα της Κοινότητος, η προθεσμία υποβολής ενστάσως αρχίζει από την ημέρα της επιστροφής του. Η ημέρα αυτή αποδεικνύεται με επαρκή δικαιολογητικά, που προσκομίζει ο υπόχρεος.

 5. Το Κοινοτικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή κάθε υπηρεσίας ή εξυπηρετήσεως στα μέλη που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

 6. Αν ο υπόχρεος αλλάξει τόπο μόνιμης κατοικίας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από δύο έτη και επιθυμεί να διαγραφεί από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, υποβάλλει τη σχετική δήλωση και απαλλάσεται από την εισφορά "Πέτσια" από την ημερομηνία της διαγραφής του.

 Αρθρο 27 -- ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
 1. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, μέσα σε σαράντα πέντε (45) ημέρες από τη λήξη της θητείας της Κοινοτικής Συνελεύσεως ή από την ημερομηνία που έλαβε αυτή απόφαση για την αυτοδιάλυσή της σύμφωνα με το άρθρο 10 του παρόντος, ορίζει την ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Κοινοτικής Συνελεύσεως. Επίσης ορίζει την Εκλογική Επιτροπή, πενταμελή τουλάχιστον, η οποία θα τις διεξαγάγει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες.

 2. Οι εκλογές προπαρασκευάζονται και διεξάγονται στο Κατάστημα της Κοινότητος από την Εκλογική Επιτροπή, που είναι και αρμόδια για να επιλύει κάθε ζήτημα σχετικό με τις εκλογές από την ημέρα διαλύσεως της Συνελεύσεως μέχρις ότου καταρτισθή η νέα σε σώμα κατά το άρθρο 7. -Τη νέα Συνέλευση συγκαλεί ο Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής.

 3. Η Εκλογική Επιτροπή καλείται σε συνεδριάσεις από τον Πρόεδρό της που εκλέγεται στη πρώτη της συνεδρίαση. Τη Συνεδρίαση αυτή ορίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο.

 4α) Η Εκλογική Επιτροπή τηρεί πρακτικά των συνεδριάσεών της, βρίσκεται σε απαρτία όταν τα παρόντα μέλη της είναι περισσότερα από τα απόντα και λαμβάνει αποφάσεις κατά πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

 4β) Η Εκλογική Επιτροπή συντάσσει τον κατάλογο των εκλογέων με βάση το Μητρώο των μελών της Κοινότητος, προβαίνει στη διαλογή των ψήφων και γενικά μεριμνά για την ομαλή δειξαγωγή των εκλογών. Εχει επίσης τη δυνατότητα να προσλάβει με ευθύνη της και άλλα επικουρικά πρόσωπα για την ευχερέστερη εκτέλεση του έργου της.

 5. Η Εκλογική Επιτροπή ορίζει ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα και
διορίζει ισάριθμες Εφορευτικές Επιτροπές που αποτελούνται από τρία (3) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά μέλη, κατά την κρίση της αμερόληπτα, καθώς και ένα κοινοτικό υπάλληλο για γραμματέα.

 6. Οι Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογικών τμημάτων επιλύουν προσωρινά κάθε ζήτημα που προκύπτει στη διάρκεια των εκλογών με αιτιολογημένες αποφάσεις, οι οποίες καταχωρίζονται στα πρακτικά που τηρούν. Εναντίον των αποφάσεων αυτών χωρούν προφορικές αντιρρήσεις πρός την Εκλογική Επιτροπή, που αποφαίνεται ανέκκλητα.

 7. Η Εκλογική Επιτροπή λαμβάνει κάθε σκόπιμο κατά την κρίση της μέτρο για την κανονική και νόμιμη διεξαγωγή των εκλογών. Τα Μέλη της Εκλογικής Επιτροπής οφείλουν να απέχουν από κάθε εκλογική ενέργεια και ενεργούν με τη μεγαλύτερη αμεροληψία.

 Αρθρο 28
 1. Οι εκλογές διενεργούνται κατά το αναλογικό σύστημα.

 2. Εκλογέας είναι κάθε μέλος της Κοινότητος ανεξαρτήτως υπηκοότητος, που έχει τη νόμιμη ηλικία και δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα.

 3. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαιτείται η επίδειξη του
εκλογικού βιβλιαρίου, που παρέχεται από τη Γραμματεία της Κοινότητος σε κάθε μέλος της που έχει τα προσόντα του εκλογέα και έχει υποβάλει σχετική αίτηση.
Το βιβλιάριο χορηγείται μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες από την υποβολή της αιτήσεως.

 4. Εκλόγιμος είναι κάθε εκλογέας, εφ΄ όσον έχει την ελληνική υπηκοότητα.
Εξαιρείται το προσωπικό των Γραφείων της Κοινότητος.

 Αρθρο 29
 Οι προτάσεις για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις εκλογές πρέπει να υποβάλλονται στην Εκλογική Επιτροπή κατά ομάδες ή κατ΄ άτομα, είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πρίν από την ψηφορία και να περιέχουν ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο των υποψηφίων. Η εκλογική επιτροπή σημειώνει στη κάθε πρόταση ημέρα και ώρα υποβολής της.
Τα ψηφοδέλτια ομάδων φέρουν το έμβλημα της ομάδας και αναγράφουν τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων κατά σειρά προτεραιότητος που καθορίζει η ομάδα.

 2. Δικαίωμα προτάσεως υποψηφίων έχουν δέκα τουλάχιστον εκλογείς.
 Οι προτείνοντες μπορεί να είναι και προτεινόμενοι.

 3. Υποψήφιοι που περιλαμβάνονται σε μιά πρόταση δεν μπορούν να περιληφθούν και σε άλλη. Αν συμβεί τούτο, η Εκλογική Επιτροπή τους καλεί να δηλώσουν το αργότερο δεκαεπτά (17) ημέρες πρίν από την ψηφορία ποιά πρόταση προτιμούν.
 Η κλήση των υποψηφίων γίνεται εγγράφως με αποδεικτικό παραλαβής που αναγράφει την ημέρα και την ώρα επιδόσεως.
 Αν δεν γίνει δήλωση, η Εκλογική Επιτροπή κατατάσσει τους υποψηφίους στην πρόταση που υποβλήθηκε πρώτη με υπολογισμό του χρόνου από στιγμή σε στιγμή.
Αν κενωθούν θέσεις σε ένα ψηφοδέλτιο είναι δυνατή η συμπήρωσή του μέχρι και την παραμονή της ανακηρύξεως των υποψηφίων μετά από υποβολή προτάσεως άλλων υποψηφίων, που γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

 Αρθρο 30
 1. Δέκα πέντε (15) ημέρες πρίν από την ψηφορία η Εκλογική Επιτροπή
ανακηρύσσει τους υποψήφιους κάθε ομάδας χωριστά. Αν αποκλείσει ορισμένον υποψήφιο επειδή δεν συγκεντρώνει τα προσόντα του εκλογίμου ή για άλλο λόγο, πρέπει η απόφασή της να είναι αιτιολογημένη και θεμελιωμένη. Αν υποψήφιος που προτάθηκε αρνηθεί την υποψηφιότητά του, πρέπει να κάνει σχετική γραπτή δήλωση στην Εκλογική Επιτροπή πρίν από τήν ανακήρυξη των υποψηφίων. Ψήφοι που δίδονται σε υποψήφιο που αποκλείσθηκε ή αρνήθηκε την υποψηφιότητα του δεν λαμβάνονται υπόψη και η τυχόν εκλογή του θεωρείται άκυρη. Η Εκλογική Επιτροπή γνωστοποιεί στους εκλογείς τον πίνακα των υποψηφίων για κάθε ομάδα χωριστά με δημοσιεύσεις στον τύπο και με την ανάρτηση πίνακα των ονομάτων τους έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα και τις Συναγωγές οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρες πρίν από την ψηφορία.

 2. Τα ψηφοδέλτια τυπώνονται από την Κοινότητα και είναι ομοιόμορφα.

 Αρθρο 31
 Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 π.μ. και διαρκεί έως τη δύση του ηλίου.
 Οι εκλογείς ψηφίζουν με ένα μόνο ψηφοδέλτιο.

 Αρθρο 32
 1. Οι εκλογείς ψηφίζουν αυτοπροσώπως σε ιδιαίτερο διαμέριμα του εκλογικού τμήματος. Εισέρχονται ανά πέντε στο εκλογικό τμήμα και παραδίνουν στην Εφορευτική Επιτροπή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

 2. Η Εφορευτική Επιτροπή αφού αναγνωρίσει την ταυτότητα του εκλογέα, σημειώνει την προσέλευσή του δίπλα στο όνομά του, που είναι καταχωρισμένο στον εκλογικό κατάλογο, και ο Πρόεδρός της του δίνει έναν αδιαφανή φάκελο και όλα τα ψηφοδέλτια. Ο εκλογέας εισέρχεται στο ιδιαίτερο διαμέρισμα μόνος και εσωκλείει στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της προτιμήσεώς του. Μπορεί να εκδηλώσει την προτίμησή του για ένα έως δέκα υποψηφίους με ένα σταυρό δίπλα στο όνομά τους, γραμμένο με μολύβι μελάνης.

 3. Ο εκλογεύς επανέρχεται στην Εφορευτική Επιτροπή και ο Πρόεδρός της, σημειώνει στο εκλογικό του βιβλιάριο ότι ψήφισε, το σφραγίζει με τη σφραγίδα της Επιτροπής και καλεί τον εκλογέα να ρίξει ο ίδιος στην ψηφοδόχο το φάκελο με το ψηφοδέλτιο καλά κλεισμένο.

 4. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να διορίσει ένα αντιπρόσωπο και έναν αναπληρωτή του σε κάθε εκλογικό τμήμα. Οι αντιπρόσωποι έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται στα εκλογικά τμήματα σ΄ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και στη διαλογή των ψήφων.

 Αρθρο 33
 1. Αν μετά τη δύση του ηλίου υπάρχουν εκλογείς έξω από το εκλογικό τμήμα ή ψηφοφορία συνεχίζεται έως ότου ασκήσουν και αυτοί το εκλογικό τους δικαίωμα, οπότε η εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει το τέλος της ψηφοφορίας.

 2. Η Εκλογική Επιτροπή ανοίγει αμέσως τις ψηφοδόχους και προχωρεί στη διαλογή των ψηφοδελτίων. Πρίν ανοιχτούν οι φάκελοι, αριθμούνται, για να διαπιστωθεί αν ο αριθμός τους είναι ίσος με τον αριθμόν των εκλογέων που ψήφισε στο αντίστοιχο τμήμα. Αν ο αριθμός των φακέλων είναι μεγαλύτερος, αφαιρούνται στην τύχη οι φάκελοι που περισσεύουν, χωρίς να ανοιχθούν και να ληφθούν υπόψη.

 3. Κάθε ψηφοδέλτιο μονογράφεται από τον Πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής. Μετά το τέλος της διαλογής τα μονογραφημένα ψηφοδέλτια φυλάσσονται από την Εκλογική Επιτροπή με ευθύνη της και έως ότου επικυρωθούν οι εκλογές.

 4. Αν μέσα σε ένα φάκελο βρεθούν περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια της ίδιας ομάδας, θεωρούνται όλα ώς μία ψήφος για την ομάδα στην οποία ανήκουν. Αν τα ψηφοδέλτια ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες, δεν λαμβάνονται υπόψη.

 5. Ψηφοδέλτιο που έχει διαγραφές ή εγγραφές είναι άκυρο.

 6. Αν σε ψηφοδέλτιο βρεθούν περισσότεροι από δέκα σταυροί προτιμήσεως, ισχύουν οι δέκα πρώτοι.

 Αρθρο 34
 1. Οι φάκελοι όλων των ψηφοδόχων συγκεντρώνονται χωριστά, αριθμούνται τα έγκυρα ψηφοδέλτια κάθε ομάδας και καταχωρίζονται τα αποτελέσματα της αριθμήσεως στα πρακτικά της Εκλογικής Επιτροπής.

 2. Κατόπιν η Εκλογική Επιτροπή προβαίνει στην κατανομή των εδρών με τον ακόλουθο τρόπο: Διαιρεί τον ολικό αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό 50, δηλαδή με τον αριθμό των μελών της Συνελεύσεως. Το πηλίκο, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα κλάσματα, αποτελεί τον εκλογικό συντελεστή. Με τον εκλογικό συντελεστή διαιρείται το άθροισμα των ψήφων που έλαβε κάθε ομάδα, το πηλίκο δε της διαιρέσεως είναι ο αριθμός των εδρών που δικαιούνται να λάβει κάθε ομάδα.

 3. Μεμονωμένη υποψηφιότητα επιτυγχάνει άν συγκεντρώσει αριθμό ψήφων τουλάχιστον ίσο με τον εκλογικό συντελεστή.

 4. Αν ο αριθμός των υποψηφίων ορισμένης ομάδας είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών που της αναλογούν σύμφωνα με την ανωτέρω κατανομή, θεωρούνται όλοι επιτυχόντες.
 Αν όμως ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος, θεωρούνται επιτυχόντες πρώτοι αυτοί που προτιμήθηκαν με σταυρό και ύστερα οι επόμενοι κατά σειρά προτεραιότητας αναγραφής στο ψηφοδέλτιο. Ολοι οι υπόλοιποι θεωρούνται επιλαχόντες με την ίδια σειρά. Αν οι υποψήφιοι ορισμένης ομάδας είναι λιγότεροι από τις έδρες που της αναλογούν, η ομάδα δικαιούται να λάβει τόσες έδρες όσοι είναι και οι υποψήφιοί της.

 5. Μετά από κατανομή αυτή, οι κενές έδρες που μένουν παραχωρούνται στην ομάδα που είχε το μεγαλύτερο υπόλοιπο στη διαίρεση για την εξεύρεση του εκλογικού συντελεστή. Για να δικαιούται μία ομάδα να αντιπροσωπευθεί στην Κοινοτική Συνέλευση πρέπει να συγκεντρώσει αριθμό ψήφων τουλάχιστον ίσο με τον εκλογικό συντελεστή.

 Αρθρο 35
 1. Τα πρακτικά των εκλογών συντάσσονται από την Εκλογική Επιτροπή και καταχωρίζονται σε ειδικό βιβλίο της Κοινότητος.

 2. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας γνωστοποιείται αμέσως με τοιχοκόλληση στις Συναγωγές και δημοσιεύεται σε μία τοπική εφημερίδα.

 Αρθρο 36
 Μέσα σε πέντε (5) ημέρες από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των εκλογών οι ομάδες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν στη Γραμματεία της Κοινότητος ενστάσεις εναντίον του αποτελέσματος της διαλογής σχετικά με την ομάδα ή με ορισμένο υποψήφιό της. Οι ενστάσεις διαβιβάζονται αμέσως στην Εκδικαστική Επιτροπή μόλις συγκροτηθεί.

 Αρθρο 37
 1. Η Κοινοτική Συνέλευση στη πρώτη της συνεδρίαση, άν έχουν υποβληθεί ενστάσεις, εκλέγει με κλήρο από τα μέλη της πενταμελή Εκδικαστική Επιτροπή. Η Εκδικαστική Επιτροπή συνεδριάζει, εκλέγει από τα μέλη της τον Πρόεδρό της και αποφαίνεται για τις ενστάσεις το βραδύτερο είκοσι (20) ημέρες μετά την εκλογή της.
 Η διαδικασία των συνεδριάσεων, η απαρτία κ.λπ. ρυθμίζονται ανάλογα με τις διατάξεις που προβλέπονται για τις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 2. Αν η Εκδικαστική Επιτροπή πεισθεί ότι έγιναν λάθη στην αρίθμηση των ψηφοδελτίων, στην καταχώρηση των σταυρών προτιμήσεως, στο χαρακτηρισμό ψηφοδελτίων ώς ακύρων ή όχι, στον υπολογισμό των εδρών μιας ομάδας ή στον καθορισμό των εκλεγομένων ή ότι έγινε άλλη παράβαση των διατάξεων των άρθρων 30-36 του παρόντος, με αιτολογημένη απόφασή της διορθώνει τα αποτελέσματα της Εκλογικής Επιτροπής. Η Εκδικαστική Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα ν΄ αποφαίνεται
για το κύρος ή μη των εκλογών.

 3. Μετά την παρέλευση της εικοσαήμερης προθεσμίας η Κοινοτική Συνέλευση συγκροτείται με βάση τα αποτελέσματα που γνωστοποίησε η Εκδικαστική Επιτροπή.

 4. Σε κάθε εκλογέα επιτρέπεται ένσταση εναντίον του κύρους των εκλογών, που υποβάλλεται το αργότερο μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες από την παρέλευση της εικοσαήμερης προθεσμίας της παρ. 1 του παρόντος άρθρου. Οι ενστάσεις αυτές υποβάλλονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που δικάζει κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

 Αρθρο 38
 1. Οι διατάξεις του παρόντος Κανονισμού ισχύουν μετά ένα μήνα από της δημοσιευσεώς του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 2. Καταργείται το Πρ. Διάταγμα της 9.2.1935 "Περί επικυρώσεως Κανονισμού Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών" (ΦΕΚ τ. Α΄ αρ. 188/4.4.1935).
============================
 Στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναθέτουμε να δημοσιεύσει το Προεδρικό αυτό Διάταγμα.

 Αθήναι, 4 Μαρτίου 1978
Είχαμε μάθει για το "Σύνταγμα" των Εβραίων των Αθηνών (Κ.Ι.Σ.) και για το δικαίωμά τους να φορολογούν, τόσο τους καθαρόαιμους Εβραίους, όσο και τους λιποτάκτες του Ελληνισμού, κυρίως στις αναρτήσεις:

.....Αρθρο 26 -- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ "ΠΕΤΣΙΑ"

 σαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ: ΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ --- ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 182  (ΦΕΚ Α΄ 40/22.03.1978)
Περί του Κανονισμού της "Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών".
Τώρα συμπληρώνονται τα παζλ, με τον Ν. 2572 του 1998, "περί αποφυγής της διπλής φορολογίας, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ. ΚΛΙΚ στις εικόνες, για να μη λες ότι δεν ξέρεις γιατί είσαι ραγιάς: