Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο Γιώργος Παπανδρέου " έβαζε στο χέρι" τις άκρως απόρρητες - ειδικού χειρισμού εκθέσεις της ΕΥΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου " έβαζε στο χέρι" τις άκρως απόρρητες - ειδικού χειρισμού εκθέσεις της ΕΥΠ ( το μηνιαίο απόρρητο δελτίο προς τον πρωθυπουργό και τις επείγουσες αναφορές ) προς τον Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια τα διαβίβαζε στην αμερικανική πρεσβεία! Μια σειρά στοιχείων και καταγγελιών οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το " βαθύ ΠΑΣΟΚ " μέσα στην ΕΥΠ έβγαζε αντίγραφα στη Διεύθυνση Αναλύσεων και τα "περνούσε" στο Μιχάλη Καρχιμάκη με τελικό αποδέκτη τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας ( που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Wikileaks ), o κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν "πρόθυμος" να υπηρετήσει την Ουάσιγκτον σε διάφορες διεθνείς αποστολές και τελικά έφερε το μνημόνιο, το Δ.Ν.Τ. και την ύπατη αρμοστεία στην Ελλάδα.
Με πληροφορίες από το Crash που κυκλοφορεί

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ποια συνταγματικά δικαιώματα παραβιάζει η κρίση;

 

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες».

Αναλυτικότερα, η Εταιρεία τονίζει ότι .........

δοκιμάζονται καθημερινά, το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Συντάγματος), το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Συντάγματος), το δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος).

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν φαίνεται να προωθείται αποτελεσματικά (άρθρο 106 Συντάγματος), ενώ «η αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντάγματος) και η ειδικότερη έκφρασή της, της συνεισφοράς των πολιτών στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους (άρθρο 4 παρ. 5 Συντάγματος), συχνά αγνοούνται, με αποτέλεσμα να απειλείται η απόλαυση ακόμα και του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας (άρθρο 17 Συντάγματος)».

Ακόμα, η Εταιρεία επισημαίνει ότι η ατελής εφαρμογή, στην πράξη, των επίμαχων συνταγματικών διατάξεων, «δυσχεραίνει ακόμη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των πολιτών (άρθρο 5 Συντάγματος) και προσβάλλει την αξία του ανθρώπου, που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 Συντάγματος)».

«Η υπολειτουργία του κοινωνικού κράτους δικαίου, που προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ.1 Συντάγματος) έχει φτάσει σε οριακό πλέον σημείο, απειλεί την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί γυρίζουν συνεχώς γύρω από το κούρεμα καταθέσεων;

8569AB1A6E2C404A56D15FB6330E5AC6Μετά την επίσημη απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος Χουακίν Αλμούνια, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, για κούρεμα καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, με απόφαση της αντίστοιχης κυβέρνησης, ήρθε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να επιβεβαιώσει ότι έχει ληφθεί η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr  «Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, μετά τον μαραθώνιο διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ο Ολλανδός πολιτικός είπε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν καταλήξει στη βάση για μια συμφωνία για την εκκαθάριση τραπεζών και για το πώς θα μοιραστεί το κόστος. Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με μια διαδικασία bail-in τύπου Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας οι μεγαλοκαταθέτες προβληματικών τραπεζών θα είναι αυτοί που θα καλούνται πρώτοι να στηρίξουν την τράπεζα».
Αν λοιπόν συνδυάσουμε την απάντηση Αλμούνια, με την εξαγγελθείσα, από τον Ντάισελμπλουμ, απόφαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, όπου δημιουργηθεί θέμα διάσωσης τραπεζών, τότε θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και μάλιστα η αντίστοιχη κυβέρνηση μπορεί να κουρέψει τις καταθέσεις από το πρώτο ευρώ.
Βέβαια ο διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος απέκλεισε κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα στο «προβλεπτό μέλλον», ενώ ένα κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι δεν είναι στις «προθέσεις» της κυβέρνησης το κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα. Όμως ποιο είναι αυτό το «προβλεπτό μέλλον» και τι θα γίνει αν η εντολή της τρόϊκας παρακάμψει τις «προθέσεις» της ελληνικής κυβέρνησης;
Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής αυτή περιστροφή γύρω από το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων, με πρωτοβουλία μάλιστα των απόλυτα αρμοδίων οργάνων της ΕΕ, μόνο καλό δεν κάνει στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά καθόλου δεν βοηθά την όποια προσπάθεια ανάπτυξης. Που το πάνε άραγε;
Πέτρος  Χασάπης

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ… ΗΛΙΘΙΟΙ

Nikos HiladakisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πρώτο «καρναβάλι» της Χρυσής Αυγής με την «ευγενική χορηγία» των «μολυσματικών» μεγαλοκάναλων, ανέβασε τα ποσοστά του κόμματος του Μιχαλολιάκου, (δηλώσεις όχι δικές μου αλλά του κ. Κακλαμάνη), περίπου πέντε μονάδες. Τώρα το καινούργιο καρναβάλι την ίδια ώρα που σκοτώνεται ότι έχει απομείνει από αυτή την χώρα και ο λαός της στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα, είναι σίγουρο πως θα εκτινάξει στα ύψη τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, με  προοπτική να κάνει περίπατο στις προσεχείς δημοτικές και περιφερικές εκλογές. Το άγχος τους να σκεπάσουν και να κρύψουν κάτω από το χαλί όλα τα εγκλήματα τους, τους οδηγεί σε συνεχή ολισθήματα με ολέθριες όμως συνέπειες για την χώρα. Καρφωμένοι στις καρέκλες τους την σέρνουν από την  μια άβυσσο στην άλλη.

Αλήθεια τι έχει απομείνει από τα τρία χρόνια της «σωτήριας» επέμβασης τους ; Κατέστρεψαν την οικονομία, διέλυσαν την κοινωνία και την μετέτρεψαν σε αγέλη πληγωμένων προβάτων που ψάχνουν μάταια κάποιο καλό ποιμένα για να τα δώσει κάποιο ξεροκόμματο να επιβιώσουν όπως όπως. Και τώρα προχωρούν στο γενικό ξεπούλημα αυτής της προνομιακής χώρας με ένα από τα καλύτερα οικόπεδα παγκοσμίως, στους πατροπαράδοτους εχθρούς της και φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν… υπερήφανοι για τα κατορθώματα τους. Αλλά και οι ποιμένες, αυτοί που έχουν από χρίσματος ταχτεί να υπηρετούν και να καθοδηγούν το ποίμνιο, αγρόν αγοράζουν. Την Κυριακή θα μας πουν, «Υπέρ του ευσεβούς ημών Έθνους και πάσης Αρχής και Εξουσίας εν αυτώ…». Ποιας εξουσίας ; Αυτής που πρόδωσε την χώρα, αυτή την εξουσία που η προδοσία της θα μείνει στην σύγχρονη ελληνική ιστορία σαν η πιο πονηρή και πιο άθλια προδοσία ; Που είναι οι πραγματικοί  ποιμένες που θα πρέπει να ξεσηκώνουν το ποίμνιο για να προασπίσουν την πατρίδα που εκείνο που διαθέτει σε αφθονία είναι οι ήρωες και οι μάρτυρες σε όλη την ιστορική της διαδρομή ; Πολλοί από αυτούς ήταν ρασοφόροι. Είναι δυνατόν να αναπέμπουμε ευχές για δοσίλογους και εγκληματίες ; Είναι δυνατόν να προσευχόμαστε για τις φορολογικές αρχές της κατεχόμενης χώρας μας, την ώρα που με μεθόδους ναζιστικής έμπνευσης, ποντικοτρώνε με ανικανοποίητη μνησικακία, όποιο περιουσιακό στοιχείο έχει απομείνει στο δύσμοιρο Έλληνα; Να προσευχόμαστε για τις αστυνομικές αρχές, που με περίσσια μοχθηρία, κακοποιούν και πνίγουν με χημικά και δηλητήρια, κάθε συγκέντρωση, και κάθε απλή διαμαρτυρία;

Κάποτε οι Έλληνες απλώναμε τα χέρια για να προσευχηθούμε στον Παντοδύναμο. Κάποτε οι Έλληνες σηκώναμε τα χέρια για να πανηγυρίσουμε μια νίκη της χώρας μας, μια επιτυχία του έθνους μας ή της εθνικής μας ομάδας. Σήμερα σηκώνουμε τα χέρια ικετεύοντας για μια… σακούλα τρόφιμα. Σήμερα σηκώνουμε τα χέρια για να ζεσταθούμε στον ήλιο όπως τραγουδούσε μια παλιά επιτυχία. Σήμερα οι Έλληνες είναι ένα απλωμένο χέρι που ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Οι Έλληνες που παγώνουν τα βραδιά χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς πετρέλαιο, είναι ο… κυρίαρχος λαός, είναι ο τυχερός λαός που ευτυχώς «σώθηκε» από τους νέους «εθνοσωτήρες». Αυτοί οι «εθνοσωτήρες» θυσιάζονται γι’ αυτόν τον λαό και φτάνουν  στο σημείο να ξεράνουν και το σκ… τους για να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν στους «τυχερούς» τους ψηφοφόρους. «Δυστυχισμένοι» αιρετοί άρχοντες αυτής της χώρας. Ειλικρινά μας συγκινήσατε με το «μαρτύριο» σας να φτάνετε στο σημείο να ξεράνετε το σκ… σας για να… επιβιώσετε. Αλήθεια το «μαρτύριο» σας είναι πολύ συγκινητικό εκεί στον τελευταίο όροφο της ελληνικής βουλής που είναι το εστιατόριο του κοινοβουλίου και κάθε μεσημέρι περιδρομιάζετε τον αγλέουρα την ίδια ώρα που μαθήτριες ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάποιο φαγώσιμο. Πως μπορούν και κοιμούνται όλοι αυτοί οι «σωτήρες» τα βράδια ήσυχοι, χωρίς εφιάλτες, όταν κάθε πρωί θα ακούσεις ανθρώπους να κλαίνε παγωμένοι από απόγνωση και απελπισία ;

Αλλά δεν πειράζει. Για όλα φταίει το κόμμα των «θεατρικών παραστάσεων» και αφού βρήκαμε τον ένοχο, θα κοιμηθούμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα. Και η Ελλάδα θα κοιμηθεί τον ύπνο του «δικαίου προδότη». Αλήθεια Θεέ μου ως πότε θα αντέξουμε ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Άμα δείτε «μονόστηλο» στα Μ.Μ.Ε για αυτή την πολύκροτη δίκη του χρηματιστηριου χέστε μας, αφού ο ηθικός αυτουργός είναι ο..Σημίτης…μούγκα.



Οι δημοσιογράφοι φωνάζουν εδώ και καιρό για το τι γίνεται με την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, αλλά για την πολύκροτη δίκη δεν υπάρχει ούτε μονόστηλο. Εσείς γνωρίζετε ότι γίνετε;   
 Λοιπόν τώρα που έστω υποτυπωδώς  προχωρά το θέμα, εκείνοι δεν καλύπτουν ούτε λεπτό γιατί τα άρπαξαν χοντρά.  
Ποινές -σοκ λοιπόν για κορυφαίους επιχειρηματίες ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Ε' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στη δική για την υπόθεση των μετοχών -φούσκα που ολοκληρώνεται μετά από διαδικασία 7 ολόκληρων μηνών. Ορισμένοι μάλιστα από τους κατηγορούμενους σε ένα κακόγουστο ρεσιτάλ εμφανίσθηκαν ως άποροι μικρό - συνταξιούχοι ή εγγεγραμμένοι στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. Υπάρχει και άπορος ο οποίος έχει ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάρο και μετακινείται μόνο με.. Το προσωπικό του ελικόπτερο.
Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι βαριά ονόματα του επιχειρηματικού και οικονομικού γίγνεσθαι, όπως οι Παναγιώτης Κονταλέξης, χρηματιστής, Γεώργιος Μπατατούδης, μέτοχος της Ιντερσάτ, Παναγιώτης Πανούσης, μέτοχος της Αττικάτ, Κωνσταντίνος Στέγγος της Τεχνικής Ολυμπιακής, Δημήτριος Ράνιος, χρηματιστής, Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, κ.ά.
Σήμερα 14 χρόνια ,μετά οι πολίτες που αποχώρησαν από το ΧΑΑ, αφού προηγουμένως έχασαν ολόκληρες περιουσίες, αποταμιεύσεις μιας ζωής και πολλά χρήματα που είχαν βάλει με κόπο στην άκρη, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ετυμηγορία των έμπειρων δικαστών του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών.
 Μια υπόθεση που έχει καταγραφεί ως η πλέον αριστοτεχνική κομπίνα των τελευταίων δεκαετιών, με τελικό αποτέλεσμα την καταλήστευση των κόπων μιας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων νεοελλήνων.
Για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου έπειτα από πολύχρονες «περιπέτειες» η δικογραφία για τις χειραγωγούμενες μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που να έλαβαν μέρος στο αποκαλούμενο «πάρτι του Χρηματιστηρίου» το 1999 μετουσιώθηκε σε κατηγορητήριο για συνολικά 43 πρόσωπα.
Στο εδώλιο κάθονται γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές και μεσάζοντες. Μεταξύ άλλων οι:
  • Παναγιώτης Κονταλέξης χρηματιστής,
  • Γεώργιος Μπατατούδης μέτοχος της Ιντερσάτ,
  • Παναγιώτης Πανούσης μέτοχος της Αττικάτ,
  • Κωνσταντίνος Στέγγος,
  • Χρυσή Στέγγου,
  • Στυλιανή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής),
  • Σπυρίδωνας Τασόγλου της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας,
  • Ηλίας Τσοτάκος χρηματιστής,
  • Δημήτριος Ράνιος χρηματιστής,
  • Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής,
  • Ελένη Ζησιμοπούλου,
  • Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής),
  • Ιωάννης Σφακιανάκης,
  • Αγγελική Ζησιμοπούλου,
  • Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής),
  • Αναστασία Κολλάκη (σύζυγος εφοπλιστή),
  • Παντελής - Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής),
  • Σταύρος Γαλανάκης,
  • Ιωάννης Τσούρτης,
  • Γεώργιος Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή),
  • Βαρβάρα Τσούρτη,
  • Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου,
  • Ιορδάνης Αρζόγλου,
  • Ζωή Στέγγου
Συνολικά 49 άτομα αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα όπως «απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπεξαίρεση και παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας» καθώς και «άμεση συνέργεια» στα προηγούμενα.
 Αξιοσημείωτο είναι ότι στη δίκη που εισέρχεται πλέον στο στάδιο των αγορεύσεων των συνηγόρων  δεν παρίσταται πολιτική αγωγή. Το δικαστήριο δεν επέτρεψε ούτε στον Κωνσταντίνο  Αβραμίδη να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων, αν και κατέθεσε σχετικό αίτημα, ως εξαπατηθείς.
 Οι «49 » φέρονται ως οι μόνοι «ενορχηστρωτές» των όσων έλαβαν χώρα στον «ναό του χρήματος» το 1999, οι οποίοι με αρωγό πολιτικές, οικονομικές, αλλά και δημοσιογραφικές «δυνάμεις» που διαφήμιζαν το «σύγχρονο όνειρο», κατάφεραν -κατά την κατηγορία- να εξαπατήσουν το ευρύ επενδυτικό κοινό, δημιουργώντας τότε παραπλανητική εικόνα για την πορεία των μετοχών, την τιμή και την εμπορευσιμότητα τους. Και αυτό γιατί οι όποιες πολιτικές ευθύνες δεν εντοπίστηκαν ποτέ, παρά τις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων τότε υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη για στήριξη του χρηματιστηριακού δείκτη και για μελλοντική θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Η δικογραφία με τις μετοχές-«φούσκες» βρίσκονταν αρχικά στα χέρια της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων είχε ευνοήσει ορισμένους κατηγορουμένους στην υπόθεση. Μάλιστα, για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, η πρώην ανακρίτρια καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Η Κ. Μπουρμπούλια κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην ανακρίτρια δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999-2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Για την ίδια υπόθεση δικαστήριο επέβαλε ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα σε ακόμη δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Τρύφων Αποστολόπουλος και Παναγιώτης Πανούσης.
Η αποκάλυψη αυτή, ότι δηλαδή η ανακρίτρια χρηματιζόταν για να μην προφυλακίσει κατηγορουμένους για τις μετοχές-«φούσκες», έδωσε και το έναυσμα για την επανεξέταση της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης είχε ζητήσει την επανεξέταση κάποιων υποθέσεων για τις «φούσκες» τής (τότε) Σοφοκλέους και ύστερα από πρότασή του παραπέμφθηκαν αρχικά σε δίκη 67 άτομα, τα οποία στη συνέχεια έφτασαν με το εφετειακό βούλευμα που εκδόθηκε στα 52.
alithiastofos.blogspot.com
 
 
 
 

Αιτία πολέμου η παρέμβαση Ερντογάν, αλλά ο Σαμαράς κρύβεται...

Η αμφισβήτηση των γεωγραφικών ορίων μίας χώρας αποτελεί πάγια αιτία πολέμου, για εκείνους που θέλουν να υπερασπιστούν τη χώρα τους
Χωρίς ντροπή και μακράν της πραγματικότητας, με μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας απαντάει το Ελληνικό ΥΠΕΞ στην τουρκική πρόκληση Κρυμμένος ο Σαμαράς προσπαθεί να διαφύγει των ευθυνών που του ορίζει το Σύνταγμα και που αφορούν την υπεράσπιση της πατρίδας Ι. Κοραντής: Η βροντώδης σιωπή της κυβέρνησης είναι προοίμιο εθνικών δεινών









 Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Σε μία γεωγραφική ανακατανομή της ευρύτερης περιοχής των νότιων Βαλκανίων, με ταυτόχρονη επανεγγραφή της ιστορίας, κατά το δοκούν, προχώρησε ο –κατά πολλούς αλλαζόνας- τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και σε ομιλία του από την πόλη της Κεσάνης, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή σημασία.
Η ουσία όμως των λόγων του εντοπίζεται στις αμέσως επόμενες φράσεις του. «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο» τόνισε. Δίχως άλλο, ο τούρκος πρωθυπουργός οριοθέτησε μία νέα γεωγραφική περιοχή, την οποία αυτοβούλως ονόμασε «Θράκη» και η οποία εμπεριέχει γεωγραφικές περιοχές από την Τουρκία, την Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Ελλάδα (δεν δίστασε να αναδιατάξει ιστορικά και γεωγραφικά την κεντρική και δυτική Μακεδονία, εντάσσοντάς την στην «Θράκη», όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται) και επί της ουσίας εξέδωσε διάγγελμα της γεωγραφικής περιοχής στην οποία ο ίδιος –και φυσικά η τουρκική εξωτερική πολιτική- προσβλέπει ως ενιαίο γεωγραφικά, πολιτιστικά και ιστορικά χώρο.
Με αυτή του την ξαφνική παρέμβαση ο τούρκος πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως αποσκοπεί στη δημιουργία «μίας Θράκης» (ενός νέου κράτους;), στην οποία όλως τυχαίως εδώ και πολλά χρόνια αναπτύσσεται η τουρκική εξωτερική πολιτική και –φυσικά- οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δημιουργώντας μουσουλμανικούς πυρήνες οι οποίοι με την κατάλληλη τουρκική χρηματοδότηση αυτοπροσδιορίζονται ως… τούρκικοί.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η ματαιοδοξία του Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια, αλλά στην τελευταία του αυτή παρέμβαση κατέστησε σαφές από την πλευρά της Τουρκίας πως βλέπει σαν «ενιαίο χώρο» την Θράκη που ξεκινάει από την Κωνσταντινούπολη και τελειώνει στην… Θεσσαλονίκη. Με τον τρόπο αυτό, ξεδιπλώνει την τουρκική πολιτική των επόμενων χρόνων, ξεκαθαρίζει πως θεωρεί την Ελληνική Θράκη ως περιοχή που καταλήφθηκε από τον τουρκισμό και η μεγαλομανία και θρασύτητά του φτάνει μέχρι και την κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, που ο ίδιος ο Ερντογάν θεωρεί ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης ενιαίας Θράκης που ο ίδιος ονειρεύεται και στην οποία οι μουσουλμανικοί τουρκόφιλοι πυρήνες θα έχουν –φυσικά- πολύ ουσιαστικό και στοχευμένο ρόλο.
Επί της ουσίας, λοιπόν, ο τούρκος πρωθυπουργός αμφισβητεί ευθέως οποιαδήποτε συνθήκη έχει υπογράψει η Τουρκία, αμφισβητεί ευθέως τα υφιστάμενα σύνορα των κρατών και θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των πάντων για την ευρύτερη περιοχή των νοτίων Βαλκανίων. Εάν προσεγγίσουμε ψυχρά την τοποθέτηση αυτή του κ. Ερντογάν, διαπιστώνουμε πως αμφισβητεί την υφιστάμενη γεωγραφική επικράτεια της Ελλάδας και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να του έχει δοθεί άμεσα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μία σκληρότατη απάντηση η οποία θα έπρεπε να κινείται στα όρια της… προειδοποίησης.
Αντί να συμβεί όμως το φυσιολογικό, δηλαδή ο κ. Ερντογάν να εισπράξει την απάντηση που πρέπει από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Σαμαρά, στην τουρκική πρωθυπουργική πρόκληση –που είναι ισοδύναμη με κήρυξη πολέμου- απάντησε με τις γνωστές άτονες, άχρωμες και άοσμες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας:
«Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής. Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».
Πιθανότατα στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να αντιληφθούν πως ο τούρκος πρωθυπουργός δεν χρειάζεται μαθήματα γεωγραφίας ή ιστορίας, αφού για τον ίδιο αυτοί οι όροι είναι ευμετάβλητοι. Ίσως, όμως, μαθήματα γεωγραφίας και ιστορίας να χρειάζονται στο ελληνικό ΥΠΕΞ προκειμένου να μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει για την Ελλάδα όταν ο τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει πως η Τουρκία φθάνει μέχρι και την Θεσσαλονίκη!!!
Επίσης, στο ελληνικό ΥΠΕΞ και στο μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως υπάρχει σαφής σχεδιασμός και μεθόδευση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία διαπιστώνοντας ότι η Αθήνα έχει διάθεση τήρησης χαμηλών τόνων (στα όρια της τακτικής υποχώρησης) στα ελληνοτουρκικά, δίνει το δικαίωμα στην τουρκική εξωτερική πολιτική να κινείται επιθετικά και να καταλαμβάνει άμεσα τους κενούς χώρους που δημιουργεί η άτονη πολιτική παρουσία της Ελλάδας στις ενίοτε «διαφορές» που προκύπτουν (όλως τυχαίως αποκλειστικά με ενέργειες της Άγκυρας), δημιουργώντας έτσι ένα καθεστώς μόνιμης πίεσης προς την φοβική και ανώριμη να αντιληφθεί την πραγματικότητα Αθήνα.
Ακόμη και σε αυτή την ύστατη πρόκληση μη αναγνώρισης ως ελληνικού εδάφους της Θράκης, της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός κρύφτηκε στο μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών σιώπησε ενοχικά και το βάρος της απάντησης δόθηκε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών!!! Δειλία μέγιστου βαθμού, προφανής ανικανότητα χειρισμού κρίσεων που ενέχουν σοβαρότατους εμφανείς εθνικούς κινδύνους υπό το πρίσμα μίας ευθείας εθνικής απειλής που αφορά την σμίκρυνση της Ελληνικής γεωγραφικής επικράτειας…!
Δείγμα της διάθεσης επί των ελληνοτουρκικών που υπάρχει στην κυβέρνηση, είναι και η αναβολή της συζήτησης επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες μεταβολές – προσθήκες οι οποίες θα συμπεριελάμβαναν στο εν λόγω νομοσχέδιο την Γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών κα των Αρμενίων. Η συζήτηση αυτή όμως αναβλήθηκε, επειδή –σύμφωνα με πληροφορίες- υπήρξε πίεση από την πλευρά της Άγκυρας προς την Αθήνα και σαφέστατη «απειλή» πως θα αναβληθεί η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού η ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου θεωρείται από την Τουρκία εχθρική πράξη!
Έτσι, ενώ η Τουρκία δεν διστάζει να εμπλακεί ευθέως στα εσωτερικά της Ελλάδας, απειλώντας μάλιστα πως θεωρεί εχθρική πράξη κατά της Τουρκίας την ψήφιση ενός νομοσχεδίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, την ίδια στιγμή ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σιωπά όταν ο τούρκος ομόλογός του θέτει ζήτημα και επί της ουσίας αμφισβήτησης της ελληνικότητας του 1/5 της Ελληνικής γεωγραφικής επικράτειας!!!
Ιωάννης Κοραντής: Δύσκολα κρύβεται πλέον η τουρκοφοβία των ΑθηνώνΕπειδή η τελευταία αυτή "παρέμβαση" του τούρκου πρωθυπουργού θεωρούμε πως είναι ιδιάζουσα ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κυρίως προς την κατεύθυνση της χάραξης πολιτικής εκ μέρους της Άγκυρας αλλά και της Αθήνας, ρωτήσαμε τον κ. Ιωάννη Κοραντή, τέως πρέσβη, πρώην διοικητή της ΕΥΠ και νυν μέλος του "Διπλωματικού Κύκλου", να τοποθετηθεί επί του θέματος, αφού είναι ένας από τους λίγους ειδικούς επί των ελληνοτουρκικών θεμάτων. Η τοποθέτησή του ήταν ένας πραγματικός κόλαφος κατά των κυβερνώντων την χώρα.
"Περιττεύει, νομίζω, να σχολιάσω τη ρηχή και άνευρη απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ -κατ' εντολή βεβαίως του πολιτικού του προϊσταμένου- στις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν, που εντάσσεται στη γνωστή γραμμή της "ψύχραιμης και νηφάλιας" αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων, με άλλα λόγια στη μόνιμη και πάγια πολιτική κατευνασμού της Άγκυρας που δύσκολα αποκρύπτει την τουρκοφοβία των Αθηνών.


Κατά τα λοιπά ο Τούρκος Πρωθυπουργός, με το γνώριμο σε αυτόν θράσος, διατράνωσε για άλλη μια φορά, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα μας, τις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στη Θράκη μας -την οποία Υπουργός του είχε αποκαλέσει προ εβδομάδων "ακρωτηριασμένο βραχίονα της Τουρκίας", συναντώντας την βροντώδη σιγή της Ελληνικής Κυβέρνησης- και πέραν αυτού τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις του νεο-οθωμανικού μορφώματος στον βαλκανικό χώρο.


Αλλά δεν βαριέστε, «στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Την ίδια ώρα που ο "Αστέρας Βουλιαγμένης" ξεπουλιέται στους Τούρκους αντί πινακίου φακής, όπως άλλωστε έγινε με τις μαρίνες Φλοίσβου, Χίου, Μυτιλήνης κ.ά., ετοιμάζεται η εδώ επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ για να μπούνε οι τελευταίες λεπτομέρειες στην τετραμερή διαπραγμάτευση του Κυπριακού, για να δεχθούμε νέες τουρκικές απαιτήσεις για λειτουργία τεμενών στις Σέρρες, τα Ιωάννινα, τη Ρόδο, την Κώ κ.α. και να προετοιμασθεί -τρομάρα μας- η τρίτη Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας. Συνεπώς για την Αθήνα όλα βαίνουν καλώς στις Ε/Τ σχέσεις. Τέτοια τύφλα! Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ξεχείλισε ο κυβερνητικός ενθουσιασμός για την προσεχή υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για τη λαθρομετανάστευση και την επανεισδοχή, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων τουρκικών διαβατηρίων.


Ιδού συνεπώς πεδίον δόξης λαμπρόν για την ανεξέλεγκτη δράση τούρκων πρακτόρων στη Θράκη, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης μας. Και ένα ερώτημα που ίσως να μην είναι ρητορικό: Η συμφωνία αυτή θα καλύπτει όλες τις χώρες της ΕΕ, δηλαδή και την Κύπρο; Ή μήπως θα έχουμε και εδώ μια επανάληψη του προηγουμένου "Πρωτοκόλλου της Αγκύρας";

Ενδεχομένως, τα προκλητικά λεχθέντα από τον τούρκο πρωθυπουργό να στηρίζονται σε μυστικές και άτυπες συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ίχνος των οποίων διαφάνηκε σε προ ημερών συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά), ο οποίος δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ πως "Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ώριμες για ένα νέο βήμα", χωρίς όμως να προσδιορίσει ποιό θα είναι αυτό το "βήμα".
 
Δεν είναι, φυσικά, απίθανο οι θρασύτατες και προκλητικότατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν να βρίσκονται μέσα στο πνεύμα αλλαγής του ΝΑΤΟ για την περιοχή των Βαλκανίων (μια «ενοποίηση» η οποία συμπληρώνεται και αλληλοτροφοδοτείται από τα σχέδια του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου για την αναβίωση των «οθωμανικών Βαλκανίων») και μέσα στο γενικότερο πλαίσιο και δόγμα της νέας τάξης πραγμάτων, του οποίου πιστός υπηρέτης και εργάτης υλοποίησής του είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς.

Αντί επιλόγου και πέραν οποιουδήποτε άλλου σχολιασμού, και αναλογιζόμενοι το πλήθος των ελληνοτουρκικών θεμάτων που υφίστανται και συνεχώς αυξάνονται -κυρίως λόγω μειωμένης εθνικής αντίληψης της κυβερνήσεως των Αθηνών- θεωρούμε ευτύχημα που ο Αντώνης Σαμαράς είναι πατριώτης… Γιατί αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ένας ελληνόφωνος άπατρις και μειωμένης συνειδήσεως πολιτικός…



kostasxan 

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η Γκεμπελική προπαγάνδα, τα ψέματα και η αλήθεια για την Αργεντινή

Η Γκεμπελική προπαγάνδα, τα ψέματα και η αλήθεια για την Αργεντινή          
 Αυτές τις μέρες αναπαράγονται πληθωρικά στα κεντρικά κυρίως ΜΜΕ εικόνες μικροταραχών στην Αργεντινή που συμπληρώνονται με βαρύγδουπα σχόλια των εντεταλμένων σχολιαστών ότι, « αν φύγουμε από το ευρώ θα γίνουμε Αργεντινή».


Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Η χώρα αυτή, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα απεξάρτησης από ένα σκληρό νόμισμα όπως το δολάριο, με το οποίο είχε συνδεθεί το νόμισμά της το πέσος. Στην πραγματικότητα, η Αργεντινή είχε ως νόμισμά της το δολάριο και μόνο η ονομασία του διέφερε. Πρόκειται για παρόμοια περίπτωση με τη δική μας, όπου το σκληρό ευρώ εξοντώνει την ελληνική οικονομία και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Για να μη μας μπαίνουν «κακές ιδές», τα συστημικά κεντρικά ΜΜΕ μα βομβαρδίζουν με αισχρά ψέματα για την Αργεντινή, χρησιμοποιώντας και διογκώνοντας κατά το δοκούν διάφορα συνηθισμένα γεγονότα για όλες τις χώρες.
Οι «πορτοκαλί» κινητοποιήσεις και η συστημική προπαγάνδα
Μια πρόσφατη περίεργη απεργία των αστυνομικών στην Αργεντινή, επέτρεψε σε κάποια κλεφτρόνια να κάνουν πλιάτσικο σε καταστήματα και αυτό οι Γκεμπελίσκοι και πολλοί άσχετοι και επιπόλαιοι ακόλουθοί τους, το μεθερμηνεύουν ως μαζική αντικυβερνητική διαμαρτυρία ! Κατά καιρούς αναπαράγονται κάποιες «πορτοκαλί» κινητοποιήσεις, ως δήθεν λαϊκή αγανάκτηση. Αλλά αν προσέξει κανείς τις φωτογραφίες και τα σχετικά βίντεο, θα δει λίγες εκατοντάδες συγκεντρωθέντες που είναι αναμενόμενο, υποκινούμενοι ή μη, να συνευρίσκονται σε διαδηλώσεις σε μια δημοκρατική χώρα 40 εκ. κατοίκων.
Γίνονται πολύ συχνές αναφορές στην προσωρινή παρακράτηση ενός Αργεντίνικου πολεμικού σκάφους σε κάποιο αμερικανοκρατούμενο λιμάνι της Αφρικής, με απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ, ύστερα από δικαστικές απαιτήσεις κατόχων Αργεντίνικων ομολόγων που δε δέχτηκαν τη συμψηφιστική πρόταση για την αποπληρωμή με κούρεμα των παλαιότερων χρεών. Και αυτό, σε αντίθεση με τους περισσότερους που αποδέχτηκαν και εξοφλήθηκαν στο ακέραιο. Το πολεμικό σκάφος σύντομα αφέθηκε ελεύθερο με άλλη απόφαση, κάτι που τα ΜΜΕ λησμόνησαν να αναφέρουν.
Οι Γκεμπελίσκοι διαδίδουν ότι, υπάρχει έντονη λαϊκή αγανάκτηση, αφού χύθηκε αίμα στις μαζικές διαδηλώσεις. Αφήνουν πονηρά να αιωρείται η εντύπωση ότι αυτό συμβάινει σήμερα. Στην πραγματικότητα, οι μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις, η αιματοχυσία, οι διαδηλώσεις με τις κατσαρόλες, συνέβησαν πριν από δρκατρία περίπου χρόνια, το Δεκέμβριο του 2001, όταν η χώρα είχε φτάσει στον οικονομικό Καιάδα, πριν και όχι μετά από την αποσύνδεσή του από το δολάριο. Πρόσφατα, ακούσαμε έκπληκτοι τον κ. Στουρνάρα να μας λέει από το Megalo κανάλι ότι, ο Υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής μας συμβουλεύει να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους ! Και λίγο παλαιότερα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ισχυρίζεται ειρωνικά ότι, από τη χώρα δραπέτευσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλ. ο αντίστοιχος Τσίπρας. Στην πραγματικότητα, εκείνος που το έσκασε κακήν κακώς με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο στις 21/12/2001, ήταν ο Πρωθυπουργός Ντε Λα Ρούα. Μια μέρα πριν εξαφανίστηκε ο μισητός Υπουργός Οικονομικών Ντομίγκο Καβάγιο. Δηλαδή οι αντίστοιχοι Σαμαράς και Στουρνάρας. Ο τελευταίος μας λέει τώρα να ακούσουμε τις συμβουλές του Καβάγιο. Τρελά πράγματα. Βέβαια, οι φαιοχίτωνες προπαγανδιστές, αντιπαρέρχονται το γεγονός ότι, ο Αργεντίνικος λαός στηρίζει μαζικά τους Κίρτσνερ.
Οι συστημικοί προπαγανδιστές καταστροφολογούν ψευδόμενοι ασύστολα για τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της Αργεντινής. Κανείς βέβαια δεν ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αλλά στην πραγματικότητα, η κατάσταση της οικονομίας της Αργεντινής είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με την εποχή της σύνδεσης του νομίσματός της,του πέσος, με το δολάριο, πριν δηλ. το 2001. Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι οι θετικοί οικονομικοί δείκτες που δημοσιεύουν διεθνείς οίκοι, αλλά και η New York Times, ακόμα και αυτή η CIA ( ! ). Οι οποίοι δείχνουν ότι, η οικονομία της Αργεντινής από κατάσταση απελπιστικής ύφεσης, πέρασε σε εντυπωσιακή ανάπτυξη αμέσως μετά την έξοδο από τη ζώνη του σκληρού δολαρίου και την υποτίμηση του νομίσματός της ( βλ. σχετικό ιστόγραμμα). Αλλά η μεγαλύτερη διάψευση της ασύδοτης προπαγάνδας του κατεστημένου είναι το γεγονός ότι, το κόμμα του Νέστωρ και Κριστίνας Κιρτσνερ, κερδίζει όλες τις εκλογές πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια. Προφανώς ο Αργεντίνικος λαός κάτι περισσότερο ξέρει. Αλλά ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν και όχι όπως τα διαστρεβλώνουν ασύδοτα, οι διεθνείς και οι δικοί μας καθ΄ έξιν παραπληροφοριοδότες.
Αναδρομή στην ιστορία : η σύνδεση του πέσος με το δολάριο
Η Αργεντινή βίωσε μια δύσκολη οικονομική περίοδο με πολύ υψηλό πληθωρισμό στη δεκαετία του 1980. Το 1990, ο τότε πρόεδρος Κάρλος Μένεμ με τον υπερυπουργό Οικονομικών Ντομίνκο Καβάγιο, συνδέουν το πέσος με το δολάριο με ισοτιμία 1: 1. Ιδιαίτερα μετά το 1995, η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση. Τον Ιούνιο του 2000, μια γενική απεργία 30 ημερών παραλύει τη χώρα. Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, ένας τρισυπόστατος φορέας αντίστοιχος της δικής μας Τρόικας, επιβάλλει ένα νεοφιλελεύθερο δεσμευτικό «σχέδιο διάσωσης», με αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων. Ακολουθούν κοινωνικές συγκρούσεις με θύματα. Με τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται, η Τρόικα παρέχει νέο δάνειο ύψους 39,7 δις δολαρίων.
Το Μάρτιο του 2001, ο Ντομίγκο Καβάγιο που επανέρχεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών υπό τις ευλογίες του ΔΝΤ, προωθεί νέα σειρά σκληρών μέτρων λιτότητας, με συνέπεια το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και την επιτάχυνση της ύφεσης. Ακολουθεί κοινωνική αναταραχή που κορυφώνεται με τη γενική απεργία της 20ης Ιουλίου 2001. Λόγω της μαζικής φυγής καταθέσεων από τις τράπεζες, η κυβέρνηση τις μπλοκάρει και επιτρέπει την ανάληψη μόνο μικροποσών, εφαρμόζοντας το πιλεγόμενο corralito. Την ίδια περίοδο, τα δημοσιονομικά έσοδα καταρρέουν προκαλώντας παράλυση της οικονομίας, βαθιά ύφεση και ελλείψεις βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Η Αργεντινή, μια χώρα με τεράστια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγική δυναμική, αδυνατεί να θρέψει τους πολίτες της. Ο οίκος Fitch την υποβιβάζει σε καθεστώς χρεοκοπίας. Το ΔΝΤ ανακοινώνει ότι δε θα καταβάλλει τη δόση του δανείου του 1,26 δις δολαρίων εκείνης της περιόδου.
Τα Δεκεμβριανά
Ακολουθούν νέες ταραχές και στις 12 Δεκεμβρίου 2001 κηρύσσεται γενική απεργία. Όλη η χώρα βρίσκεται στους δρόμους με εμπροσθοφυλακή το «κίνημα της κατσαρόλας» που συγκρούεται με την αστυνομία, με 35 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και 4.500 συλλήψεις. Στις 19/12/2001 ο Υπουργός Οικονομικών, Ντομίγκο Καβάγιο εξαφανίζεται. Δυο μέρες μετά, στις 21/12/2001, ο Πρόεδρος Ντε Λα Ρούα με τη γυναίκα του, δραπετεύουν με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου. Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει αρχικά ο Α. Ροντρίγκεζ Σάα, και πολύ σύντομα ο Ε. Ντουάλτε.
Ο τελευταίος, τον Ιανουάριο του 2002 αποδεσμεύει το πέσος από το δολάριο και το υποτιμά κατά 55%. Η Τρόικα πιέζει σκληρά και στη χώρα επικρατεί κοινωνική αναταραχή. Το Μάιο του 2003, Πρόεδρος ανακηρύσσεται τελικά ο Νέστορ Κίρστνερ. Παρ' όλες τις πιέσεις της Τρόικα, αυξάνει τους κατώτερους μισθούς και τις συντάξεις κατά 40-50% και παίρνει επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης. Διαπραγματεύεται σκληρά την αποπληρωμή των χρεών, με προϋπόθεση το κούρεμα του 70% και τελικά αποσπά τη συναίνεση των περισσότερων δανειστών. ( Στο αυριανό άρθρο, θα ολοκληρωθεί το όλο θέμα με αναφορά στη σημερινή πραγματικότητα της Αργεντινής)
Η σημερινή πραγματικότητα
Ο Νέστορ Κίρστνερ που ανέλαβε με στιβαρότητα το πηδάλιο της Αργεντινής το 2003, έφυγε από τη ζωή στις 27/10/2010, σήμερα λατρεύεται σαν ήρωας. Η σύζυγός του Κριστίνα Φερνάντες Κίρστνερ που τον διαδέχτηκε στην προεδρία, ψηφίστηκε από τo 53% του Αργεντίνικου λαού στις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου 2011. Κέρδισε ξανά τις τελευταίες ενδιάμεσες εκλογές του Οκτωβρίου 2013, παρ' όλη τη φυσιολογική φθορά της εξουσίας, την ανελέητη υπονόμευση από το διεθνές και εσωτερικό κατεστημένο και το γεγονός ότι, η ίδια δε συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα γιατί ήταν για μακρύ διάστημα κλινήρης ύστερα από σοβαρό ατύχημα.
Αύξηση Καθαρού Εγχώριου Προϊόντος σε Αργεντινή και Βραζιλία, 2000 - 2012

Πηγή : Paul Krugman : Down Argentina way, The New York Times,3/5/2012
Σήμερα, πάνω από δεκατρία χρόνια μετά τη δραπέτευση του Ντε Λα Ρούα με ελικόπτερο το 2001, η Αργεντινή, χωρίς φυσικά να έχει λύσει όλα της τα προβλήματα, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν. Ανέκτησε την ανταγωνιστικότητά της με το υποτιμημένο πέσος και ανέστρεψε την ύφεση. Οι επενδύσεις τριπλασιάστηκαν, δημιουργήθηκαν 3 εκ, νέες θέσεις εργασίας, η εσωτερική κατανάλωση αναζωπυρώθηκε, η οικονομία αυξάνεται εντυπωσιακά, ξεπερνώντας το ρυθμό ανάπτυξης της γειτονικής Βραζιλίας ( βλ. σχετικό διάγραμμα ).
Τα ελλείμματα συρρικνώθηκαν, οι μισθοί και οι συντάξεις αυξήθηκαν, τα επίπεδα της φτώχειας μειώθηκαν κατά 50%, η ανεργία έπεσε στο 7% και ο επίσημος πληθωρικός στο 10%. (Ο ανεπίσημος πληθωρισμός λέγεται ότι ανέρχεται σε επίπεδα της τάξης του 15-20%). Η χώρα συμμετέχει ενεργά στη διεθνή οικονομική ζωή, με τις εξαγωγές των προϊόντων της να αυξάνονται διαχρονικά. Η ισοτιμία του εθνικού της νομίσματος σήμερα ανέρχεται στο λογικό ύψος των 100 πέσος προς 1 δολάριο, γεγονός που επιτρέπει ισχυρή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με ικανοποιητική σχετικά συναλλαγματική σταθερότητα. Η κυβέρνηση της χώρας κατέβαλλε στους διεθνείς πιστωτές, το τελευταίο ποσό των συμφωνηθέντων χρεών ύψους 2,5 δις δολαρίων στις 29 Ιουλίου 2012.
Η ανατρεπτική, στιβαρή και αποτελεσματική αυτή κυβερνητική πολιτική, είχε ως επίκεντρο την αποδέσμευση του πέσος από το σκληρό δολάριο που έπληττε την ανταγωνιστικότητα της Αργεντινής, σε συνδυασμό με μέτρα ελέγχου των εισαγωγών και της εξαγωγής κεφαλαίων, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από τη σημερινή διεθνή τάξη πραγμάτων. Εκτός από ριζική βελτίωση της οικονομικής πραγματικότητας της χώρας, αυτή η πορεία χάρισε στους πολίτες της, όπως οι ίδιοι το αναγνωρίζουν, ένα υπέρτατο αγαθό που συμποσούται σε τρεις λέξεις : « ελπίδα, αξιοπρέπεια, εργασία»( βλ. το έξοχο σχετικό ρεπορτάζ του Γ. Αυγερόπουλου στην ΕΡΤ). Γι΄αυτό και η συντριπτική τους πλειοψηφία, τη στηρίζει, παρ' όλη τη λυσσαλέα υπονόμευσή της από το πανίσχυρο διεθνές κατεστημένο.
Όσο και αν τα κατευθυνόμενα δικά μας και διεθνή μέσα μαζικής παραπληροφόρησης με τους Γκεμπελικούς παπαγαλιστές τους, διαστρεβλώνουν ασύδοτα την πραγματικότητα για τα γεγονότα στην Αργεντινή, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την κυρίαρχη αλήθεια. Το γεγονός ότι σήμερα ο η χώρα, με το δικό της νόμισμα και την εθνική αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί, βιώνει καλύτερες μέρες από την εποχή που είχε εναποθέσει τις τύχες της στο σκληρό δολάριο και στην ξένη οικονομική κηδεμονία του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
toxwni.gr

Η νοσταλγία του αίματος!




Μερικοί ψυχάκηδες νοσταλγούν τα Δεκεμβριανά του ’44, όπως άλλοι νοσταλγούν το Αουσβιτς. Ψευτοεπαναστατικές φαντασιώσεις λαγνείας του μακελειού. «Ηρωικός» εξωραϊσμός μιας αιματοβαμμένης απόπειρας επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας. Αναζητά τη νομιμοποιητική του βάση στον δωσιλογισμό μέρους της κοινωνίας και της πολιτικής τάξης κατά την Κατοχή. Αποσιωπά ότι το οργανωμένο από την Αριστερά κίνημα των Δεκεμβριανών ήταν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ μέσα στην οποία «ξεπλύθηκαν» οι ταγματασφαλίτες κι άλλοι συνεργάτες του Αξονα. Κάπως έτσι, αντί για το εδώλιο του στρατοδικείου με την κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό, βρέθηκαν στην πλευρά του εθνικού κράτους που, αγωνιζόμενο για επιβίωση, χρειάστηκε κάθε χέρι, κάθε όπλο.

Προπαγανδιστές εμφυλιοπολεμικού μίσους, ομόλογοι των νοσταλγών του «εθνικόφρονος» δωσιλογισμού.
Ξεχνούν βολικά ποιους ανθρώπους, ποιες μεθόδους εξιδανικεύουν.

Θα παραθέσω μόνο δύο προσωπικές αφηγήσεις τίμιων και καλών ανθρώπων.

Τον άγριο Δεκέμβρη ήταν δεκαπέντε χρονών. Ορφανός από πατέρα μέσα στην Κατοχή, για να ξεφύγουν από την πείνα της Αθήνας, κατέφυγαν με τη μάνα του και τα μικρότερα αδέρφια του σ’ ένα χωριό της Βοιωτίας, όπου μπήκε τσομπανόπουλο σ’ έναν ντόπιο κτηνοτρόφο.

Οι ηττημένοι ελασίτες οπισθοχωρούσαν, σέρνοντας μαζί τους τις φάλαγγες χιλιάδων άμαχων ομήρων. Για το άγος της ομηρίας ακόμη και το ΚΚΕ, μασώντας τα λόγια του, μίλησε για «λάθος». Ανάμεσά τους ήταν αστοί, δάσκαλοι, συγγενείς «αντιδραστικών», που αυτό απλά μπορεί να σήμαινε πως είχαν αδερφό χωροφύλακα ή αξιωματικό του Στρατού. Οι όμηροι, κάθε ηλικίας, νέοι, γέροντες, γυναίκες, υπήρχαν ακόμη και ανάπηροι (!), περπατούσαν μέσα στη βαρυχειμωνιά σε μια πορεία θανάτου. Αλλοι σφαγιάστηκαν στην αρχή, από «αγωνιστές» όπως ο διαβόητος Λιόλιος, ανάμεσά τους κι η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη, κι άλλοι εκτελούνταν εν πορεία.

Οταν ο Σιάντος, αυτός που στη Βάρκιζα ο Μαύρος Καβαλάρης, όταν τόλμησε να τον διακόψει, του είπε «σκάσε ζαγάρι, θα σε τσακίσω!», έλεγε πριν από τα γεγονότα «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι», δεν μιλούσε στην τύχη. Υπήρχε σχέδιο εξόντωσης των «ταξικών εχθρών» και, ελλείψει ευμεγέθους αστικής τάξης και «κουλάκων», βολευτήκανε να μακελεύουν αστυφύλακες, παπάδες, αδέρφια «αντιδραστικών», συγγενείς δωσιλόγων αλλά και αξιωματικών που πολεμούσαν τον Αξονα στη Β. Αφρική και την Ιταλία. Ο,τι είχανε πρόχειρο κι ανήμπορο στα χέρια τους.

Μια τέτοια φάλαγγα ομήρων έφτασε ρακένδυτη και ξέπνοη στη στενωπό που χωρίζει τον κάμπο των Θηβών από τον κάμπο της Κωπαΐδας.

Το βοσκόπουλο με το κοπάδι του βρισκόταν στην πλαγιά και κρύφτηκε αθέατο μέσα στα πουρνάρια, γιατί ήξερε πως τα συναπαντήματα με Γερμανούς, ταγματασφαλίτες κι αντάρτες δεν βγαίνανε συχνά σε καλό. Οι όμηροι ήταν ξυπόλητοι, σέρνονταν. Μάλιστα ένας… γενναίος φρουρός είχε περασμένα από τον λαιμό του σαν τρόπαια, δεμένα μεταξύ τους με τα κορδόνια, μερικά ζευγάρια παπούτσια των ομήρων, που είχαν πλέον κομματιαστεί τα πόδια τους ύστερα από περισσότερα από ογδόντα χιλιόμετρα μαρτυρικής πορείας.

Ανάμεσά τους μια μάνα με τη νεαρή κόρη της. Η ηλικιωμένη δεν μπορούσε άλλο να περπατήσει και καθυστερούσε την πορεία της φάλαγγας. Οι αντάρτες ήξεραν πως καταδιωκτικά αποσπάσματα κι εγγλέζικα αεροπλάνα τούς αναζητούσαν.

Κάποια στιγμή η γριούλα έπεσε κάτω και δεν μπορούσε να σηκωθεί, παρά τις προσπάθειες της πανικόβλητης κόρης της, που δεχόταν τις βρισιές των ελασιτών φρουρών για την καθυστέρηση. Κάποιος, που μάλλον ήταν ο επικεφαλής, φώναξε στον ανδρείο με τα παπούτσια των ξυπόλητων για περιδέραιο: «Τι θα γίνει με δαύτες;» Ο ελασίτης του απάντησε: «Προχωράτε και θα το κανονίσω εγώ». Το κανόνισε.

Αρπαξε την κόρη από τα μαλλιά, τράβηξε το μαχαίρι του και της έκοψε τον λαιμό μπροστά στη μάνα της, που σπάραζε με ουρλιαχτά, ανήμπορη. Υστερα έσφαξε με τον ίδιο τρόπο και τη μάνα. Σκούπισε το μαχαίρι του στο φουστάνι του σφάγιου της «επανάστασης» και συνέχισε τον δρόμο του για να προλάβει τους άλλους.

Το βοσκόπουλο άφωνο παρακολούθησε όλη τη σκηνή κι έμεινε μαρμαρωμένο μέσα στο πουρνάρι, ώσπου να χαθεί ο φονιάς στη στροφή του δρόμου.

Το βοσκόπουλο ήταν ο πατέρας μου.

Μια άλλη φάλαγγα ομήρων έφτασε με τους ελασίτες φρουρούς της στη θέση Λεκάνεζα στο Μαυρομμάτι, το χωριό της μάνας μου, το ίδιο στο οποίο ο πατέρας μου και η φαμίλια του, φεύγοντας από την Αμφιάλη, είχαν ζητήσει καταφύγιο στην Κατοχή. Οι ελασίτες άφησαν για χνάρι έναν σφαγμένο σαν αρνί ανάπηρο συνταγματάρχη, με ένα πόδι, να τον τραβάνε τα σκυλιά και να τον τσιμπολογούν τα κοράκια. Κάπου στο Αλβανικό ή στο Μικρασιατικό Μέτωπο είχε χάσει το πόδι του για την πατρίδα και τον έσφαξαν Ελληνες (;). Τον βρήκε ο παππούς μου και τον έθαψε από χριστιανικό καθήκον σε μιαν άκρη. Επειτα από καιρό ρωτώντας έφτασαν τα παιδιά του κι ο παππούς τούς πήγε στον τάφο του. Τον ξέθαψαν και τον έφεραν στην Αθήνα.

Αυτό ήταν το ήθος αυτών που ματοκύλισαν την Ελλάδα, με καθοδήγηση τυχοδιωκτικά καθάρματα σαν τον Σιάντο. Σε τι διαφέρανε από τους άλλους λύκους που βγαίνανε παγανιά μαζί με τους Γερμανούς, ξεφτίλισαν τη στολή των Ευζώνων ή φοράγανε κουκούλες και δείχνανε με το δάχτυλο; Προδότες κι οι δυο, φονιάδες Ελλήνων.

Γι’ αυτό λοιπόν βούλωσ' το, ηλίθιε.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης


dimokratianews.gr

Μαρκεζίνης: Επί Σημίτη η αρχή του κατήφορου!





Την εκτίμηση ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στην κατάρρευση» διατυπώνει ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε μια συνέντευξη-μανιφέστο που φιλοξένησε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία» και η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις, βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. Μιλώντας στον Μανώλη Κοττάκη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των δύο νέων βιβλίων του από τις εκδόσεις Σιδέρη «Η Ελλάδα στον κατήφορο» και «Η συμβολή της αρχαίας τραγωδίας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό», ο κ. Μαρκεζίνης προσδιορίζει χρονικά την αρχή του κατήφορου επί της κυβέρνησης Σημίτη, επισημαίνει την απώλεια αυτοπεποίθησης της χώρας μας και υποστηρίζει ότι «αυτοί που διέλυσαν τη χώρα δεν μπορούν τώρα να τη σώσουν». Παράλληλα, παρουσιάζει το πολιτικό μανιφέστο του για μια «Νέα Πατρίδα», αν και τον ίδιο, όπως ξεκαθαρίζει, δεν τον ενδιαφέρουν τα αξιώματα και οι θέσεις. «Πρέπει να προσεχθούν οι αδύναμοι και να ενισχυθούν χωρίς κόμπλεξ όσοι δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας» τονίζει, αναπτύσσοντας το νέο δόγμα που προβλέπει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. «Δεν γίνεται να παραμένει η Ελλάδα προσκολλημένη εσαεί στις ΗΠΑ. Αν αυτές δεν βοηθήσουν και απαγορεύσουν να πάμε με τη Ρωσία, όπως έκαναν με τον Καραμανλή, δεν είναι σύμμαχοι» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Ο κ. Μαρκεζίνης ζητεί κάθαρση, λέγοντας ότι η υπόθεση των υποβρυχίων πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίζει «κοινωνικό φίλο», αλλά διαφωνεί κάθετα με την πολιτική του: «Κάνει κινήσεις (υπό την επιρροή συμβούλων) που δείχνουν άνθρωπο που θέλει να μείνει κολλημένος στην καρέκλα του. Αν ήμουν στη θέση του, θα σκεφτόμουν την υστεροφημία μου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές» σημειώνει.



Επίσης, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «νέο και έξυπνο πολιτικό» που έχει «μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές». Μάλιστα, κάνει λόγο για «μεγάλη τιμή» αν τον προτείνει η Αριστερά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι πρέπει το πολιτικό κατεστημένο «να συνηθίσει με την ιδέα της ενσωμάτωσης της Αριστεράς στο πολιτικό παιχνίδι». Ο διακεκριμένος καθηγητής αναφέρεται και στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζει «δυσπερίγραπτο», ενώ για τον εαυτό του λέει: «Είμαι 46 χρόνια στο εξωτερικό, αλλά Ελληνας γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω».


Προβληματισμός για το ΝΑΤΟ

Ο κ. Μαρκεζίνης θέτει προς προβληματισμό θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Οπως λέει, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό είναι ένας οργανισμός χωρίς σκοπό. Ο αρχικός σκοπός έφυγε. Δεν υπάρχει. Μετεβλήθη στο να ζητά από κρατίδια της Ευρώπης να βοηθούν την Αμερική στην άσκηση υπερπόντιας πολιτικής. Ποιον λόγο μπορεί να επικαλεστεί το ΝΑΤΟ για να στείλει ελληνικά, πολωνικά, λιθουανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν; Αν αυτός είναι ο σκοπός του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να παραπονείται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ γιατί διάφορα κράτη-μέλη δεν βοηθάνε. Αυτή η δυσαρέσκεια υπάρχει και στην Πολωνία και στη Λιθουανία, σε όλη την παλιά Ευρώπη. Ο κόσμος αλλάζει. Και όταν ο κόσμος αλλάζει, πρέπει να προσαρμοζόμαστε κι εμείς» σημειώνει.


dimokratianews.gr

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ PE;

φωτογραφία(1)Πριν από λίγο στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ο ανεκδιήγητος βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σταμενίτης είπε:

“Μα το μνημόνιο δεν έφερε την οικονομική κρίση, το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης”!

Αναπαράγοντας ακριβώς το άθλιο επιχείρημα της συμμορίας του μνημονίου! Και αυτόν τον άνθρωπο τον ψήφισε κόσμος που δεν ανήκει στην συμμορία του ΠΑΣΟΚ! Και τον έστειλαν στην βουλή με την υπόσχεση ότι θα έκανε εξεταστική για το μνημόνιο και τα υποβρύχια!!!

Για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε, ο ίδιος άνθρωπος, λίγα δευτερόλεπτα μετά δήλωσε:

“Υγιής είναι μία χώρα που μπορεί να δανειστεί από τις αγορές”!!

Τις αγορές που πέταξε η συμμορία Παπανδρέου, όταν τα spreads ήταν στις 120 μβ, λέγοντας πως είναι “αρπαχτικά”, ενώ διαφήμιζε την χώρα ως διεφθαρμένη για να την βάλει στο μνημόνιο…

Και αυτός ο άνθρωπος είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί κουκούλωσαν το ΤΤ και την Proton στην Eurobank; Τώρα ξέρεις…

Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

“Στη δημοσιότητα εντός της ημέρας η έκθεση της Black Rock για τράπεζες”

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣΑπό τον έλεγχο της Black Rock στα «κόκκινα» δάνεια θα προκύψουν οι κεφαλαιακές ανάγκες τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν τα τέσσερα συστημικά ιδρύματα, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank!!!

Δηλαδή τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ και της Proton στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Omega στο ΔΣ της οποίας υπήρχαν ο Μπακατσέλος  (πεθερός Βενιζέλου) και ο Νίκος Παπανδρέου, θα παρουσιαστούν ως “κόκκινα δάνεια της Eurobank”!

Δηλαδή τα θαλασσοδάνεια – μαμούθ του ΤΤ που καρπώθηκαν συνεργάτες του “Ανδρίκου” Παπανδρέου, ενώ το ίδρυμα δεν είχε δικαίωμα να δανείζει επιχειρήσεις, θα περάσουν ως “δάνεια της συστημικής Eurobank”!

Αφού λοιπόν έγινε η οπερέτα με τις “Bad Banks”, τα απομεινάρια συγχωνεύθηκαν ώστε να χαθεί κάθε ίχνος από την μεγάλη ληστεία των διεφθαρμένων, που βεβαίως την πληρώνει στο ακέραιο ο Ελληνικός λαός.

Όλα αυτά, με την μαεστρία του κυρίου Προβόπουλου, που ενώ δεν πήρε μυρουδιά π.χ. για τα δάνεια Καρούζου στην Proton ή για τα δάνεια στους φίλους του Παπανδρέου στο ΤΤ, παραμένει ακόμα στην θέση του!

Και βέβαια, η προηγούμενη έκθεση της BlackRock με τα θαλασσοδάνεια της Eurobank που έκαναν βόλτες σε θυγατρικές της τράπεζας – εταιρείες άχυρο στην Αγγλία, παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό. Ενώ ανακοινώθηκε η “περίληψη”…

Όποτε και όταν επανέλθει η νομιμότητα στην Ελλάδα, δεν θα φτάνουν οι φυλακές για τους κακούργους με τα κοστούμια…

"Ντου" εφοριακών στα οικονομικά στοιχεία του Γ.Στουρνάρα που διέταξε κυρώσεις

Εφοριακοί έκαναν «ντου» μέσω «Taxisnet» και «Elenxis» στα περιουσιακά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προφανώς από περιέργεια να δουν πώς η φουκαριάρα η μάνα του τα βγάζει πέρα με 500 ευρώ το μήνα και από πού ο ίδιος αντλεί το θράσος να λέει ότι, «οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται».

Στο στόχαστρο των εφοριακών μπήκαν τα οικονομικά στοιχεία όχι μόνο του κ. Στουρνάρα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένων του αναπληρωτή υπουργού Χ. Σταικούρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη και του γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Τσαβδάρη.
Η «επίθεση» έγινε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την κυβέρνηση ότι εφοριακοί έκαναν ψευδείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης μη δηλώνοντας πολυτελή ΙΧ, εισοδήματα και καταθέσεις.
Είναι προφανές ότι έχει ξεσπάσει «βεντέτα» μεταξύ κυβέρνησης και εφοριακών και είναι άγνωστο πώς θα καταλήξει.
Το οικονομικό της κυβέρνησης φοβάται διαρροή προσωπικών και περιουσιακών στοιχείων του και κινητοποίησε την Οικονομική Επιθεώρηση προκειμένου να εντοπιστούν οι εφοριακοί που μπήκαν στα δεδομένα της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών χωρίς να έχουν, όπως λέγεται, καμία αρμοδιότητα.
Η εντολή που υπάρχει μάλιστα είναι να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους εφοριακούς δεν σχετίζονται με τις ΔΟΥ στις οποίες ανήκουν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και σε ρόλο «ποντικού» άρχισαν να ψάχνουν τα στοιχεία πολιτικών προσώπων.
Φαίνεται όμως πως ο πραγματικός φόβος είναι να μην αποκαλυφθούν παρατυπίες και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και διαρρεύσουν στον Τύπο. Αν βεβαίως έχουν γίνει.
Πέραν της κόντρας πάντως και οι δύο πλευρές δείχνουν πρόθυμες να βάλουν «χέρι» στους λογαριασμούς και στις περιουσίες των Ελλήνων, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις σπιτιών, χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή πρόβλημα.
Μόνο όταν θίγονται αυτοί και τα συμφέροντα τους κινητοποιούνται οι μηχανισμοί κάλυψης και προστασίας ή επιβολής κυρώσεων. Όταν οι τράπεζες παρανομούν σε βάρος των πολιτών δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά ούτε και όταν το Δημόσιο «κλέβει» τους Έλληνες και με υπουργικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου «μπαίνουν» στα σπίτια και κλέβουν τις ζωές των ανθρώπων.

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ... ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ; nΚάποιος να τον μαζέψει: Επανάσταση και δικτατορία ονειρεύεται ο Δ.Κουτσούμπας...

Ορισμένα κόμματα και ορισμένοι πολιτικοί έχουν ασυλία να λένε ότι θέλουν και όπως το θέλουν ακόμα και αν ευθέως απειλούν με κατάλυση της δημοκρατίας;
Φαίνεται πώς, ναι, από την στιγμή που είναι ακόμα ελεύθερος και δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος χωρίς περιστροφές είπε τα ακόλουθα εξόχως "επαναστατικά" πλην όμως 100% παράνομα ως περιεχόμενο από όποια άποψη και αν το δει κανείς:
«Το ΚΚΕ δεν εγκατέλειψε ποτέ το στρατηγικό του στόχο, το σοσιαλισμό, δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, την ανάγκη ανατροπής της δικτατορίας μιας μειοψηφίας, δηλαδή της αστικής τάξης, των εκμεταλλευτών και την αντικατάστασή της με τη δικτατορία της πλειοψηφίας, που είναι το προλεταριάτο, η εργατική τάξη, οι εκμεταλλευόμενοι» υπογράμμισε στη διάρκεια πολιτικής-πολιτιστικής εκδήλωσης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο ΣΕΦ, για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ χθες το βράδυ.
Πόσο πιο σαφής να γίνει πια; Θεωρεί δικτατορία της μειοψηφίας το νυν πολιτικό σύστημα της χώρας και θέλει να το ανατρέψει με επανάσταση και να εγκαθιδρύσει την δική του δικατορία της πλειοψηφίας! 
Και συνέχισε:
«Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, νέων εξεγέρσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού- κομμουνισμού. Οι μέρες που λαχταράμε όλοι θα ΄ρθούν. Ο πάγος που ράγισε με την Κομμούνα του Παρισιού για 72 μέρες, ο πάγος που έσπασε με την Οκτωβριανή επανάσταση το 1917 για 72 χρόνια και που την ακολούθησαν κι άλλες δεκάδες επαναστάσεις και εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, αυτός ο πάγος που έσπασε και ο δρόμος που επιτέλους χαράχτηκε, εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες , οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι προλετάριοι της χώρας μας, όλων των χωρών του κόσμου, καλούμαστε να τον κατακτήσουμε και να τον περπατήσουμε στον 21ο αιώνα μέχρι τέλους, οριστικά και αμετάκλητα αυτήν τη φορά» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Εδώ, το μόνο δίλημμα που έπρεπε να έχει ο ειαγγελέας είναι να φωνάξει την αντιτρομοκρατική "διά τα περαιτέρω" ή την ομάδα του Δρομοκαΐτειου με τις συνήθεις λευκές μπλούζες με τα μακριά μανίκια για να αναλάβουν τον σύντροφο Κουτσούμπα;
Αλλωστε η δεύτερη λύση ήταν περισσότερο προσφιλής μετά την Οκτωβριανή επανάσταση του 1917 όταν "έσπασε ο πάγος και χαράχθηκε ο δρόμος για τον σοσιαλισμό"... Δεμένους τους πήγαιναν στα ψυχιατρεία της Σιβηρίας "για να βρουν την υγειά τους και τον σοσιαλισμό"...
Μόνο που μαζί με τον ...πάγο, έσπασαν και μερικές δεκάδες εκατομμύρια κεφάλια αντικαθεστωτικών, θύματα του "πατερούλη" Ιωσήφ Στάλιν, την πολιτική μνήμη του οποίου αποκατέστησε με δόξα και τιμή του ΚΚΕ το 2008 και των αλλων συντρόφων που ακολούθησαν μετά τον Στάλιν τον δρόμο προς τον σοσιαλισμό: Χρουτσόφ, Μπρέζνιεφ κλπ κλπ
Την πολιτική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση με έργα του Μ. Θεοδωράκη και ερμηνευτές τους Μ. Φαραντούρη, Μ. Μητσιά και Β. Λέκκα, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
Όλοι αυτοί για να πει ο Κουτσούμπας ότι θέλει να εγκαθιδρύσει δικτατορία; Κανονικά μερικοί πιτσιρικάδες με κεσέδες γιουρτιoύ, αρκούσαν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ: Ισλαμοφασίστες και νεοναζί χέρι – χέρι στις αντιρωσικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία…

…τις οποίες επικροτεί η Ευρώπη!

Αυτή είναι η ελεεινή Ευρώπη των παπανδρέηδων, τον Ολάντ, του Μπλαιρ και του Σόρος. Αυτό η εμετική παλινόρθωση της ναζιστικής γερμανίας που ολοκληρώνει ότι άφησε ο Χίτλερ στην μέση. Πάλι εχθροί οι Σέρβοι, οι Έλληνες, οι Ρώσοι. “Σύμμαχοι” οι ναζιστές Κροάτες, οι αλβανοί ναζί, τα βόσνια SS.

Εκεί όμως που έχουν πέσει τελείως οι μάσκες, είναι στη νέα “πορτοκαλί” επανάσταση στην Ουκρανία, που αποσκοπεί να κλονίσει την απόρριψη του Ουκρανο – Ευρωπαϊκού συμφώνου… συνεργασίας. “Επανάσταση” που στηρίζεται από την ημίτρελλη ουκρανή “ΓΑΠ”, Γ. Τιμοσένκο και την …κομισιόν!

Το ποιοί συμμετέχουν σε αυτή την “επανάσταση”; Φυσικά οι ισλαμοφασίστες Τσετσένοι και Ουκρανοί νοσταλγοί του ναζισμού. Και η Ευρώπη χειροκροτά!

Αν και βέβαια στην Ελλάδα, όταν φασιστικά καθάρματα παρέα με ισλαμοφασίστες των “σκισμένων κορανιών” προσπαθούσαν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση Καραμανλή για να μην υλοποιηθούν οι συμφωνίες των αγωγών, πάλι έκλειναν στοργικά το μάτι στον νεοφασίστα Παπανδρέου. Τότε όμως υπήρχαν φερετζέδες των “υπερπατριωτών” και των “αντιρατσιστών”. Που σήμερα όλως τυχαίως βρίσκονται σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντίστοιχα, ενώ ο νεοφασίστας φύλαρχος απολαμβάνει τους καρπούς του εγκλήματος του.

Η διαφύλαξη της ελευθερίας της Πατρίδας είναι ακόμα μια φορά στα χέρια των αγνών, αποφασισμένων Πατριωτών που έχουν την στοιχειώδη νοημοσύνη να διαχωρίσουν τους γερμανόδουλους από τους πατριώτες και τους ισλαμοφασίστες από τους ελευθεριακούς.

Διαβάστε: http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/europe/120329/ukraine-svoboda-nationalist-party-nazi-echoes-hitler-pt-2

Χέρι – χέρι ναζί και ισλαμοφασίστες στο πλευρό του Σόρος, μαζί με την Ουκρανή Παπανδρέου στο Κίεβο… τι περίεργο.