Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Διασύρει την Ελλάδα στέλνοντας επιστολές σε ξένους ηγέτες.

Μόνον αηδία μπορεί να προκαλέσει η είδηση οτι ο Γιώργος Παπανδρέου στέλνει επιστολές στους ξένους ηγέτες εν όψει της διαπραγμάτευσης. Ποιός; Ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί με την διαφθορά και την σήψη, θυμίζει την παρουσία του στους ξένους! Δηλαδή τους υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα ακόμα και ο Καλιγουλας μένει ατιμώρητος.
Αλήθεια, μετά και τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί, τι εικόνα θα αποκομίσει ακομα και ένας καλοπροαίρετος ξένος ηγέτης λαμβάνοντας στα χέρια του γράμμα από τον Παπανδρέου «εν ονόματι της Ελλάδας»;
Διότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν πολύ καλά τι εστι Παπανδρέου. Θυμηθείτε τις σκηνές που δεν ήθελαν καν να τον πλησιάσουν, επειδή γνωρίζοντας το ποιόν του, δεν ήθελαν να συνδεθούν επ´ ουδενί μαζί του. Ουτε σε φωτογραφία.
Η Μέρκελ απλως επιβεβαιώνει οτι οι Γερμανοί πρώτα τελειώνουν τους συνεργατες τους.
Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να βρει τρόπο για να σταματήσει τον διασυρμό της χώρας από τον Παπανδρέου.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ



Η χώρα αυτή επί πέντε σχεδόν χρόνια σέρνεται ημιθανής από μια πρωτοφανή ιστορική τραγωδία που εξόντωσε την κοινωνία, παρέδωσες την εθνική κυριαρχία της σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους και κατέστρεψε την οικονομία της. Όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις και μεγαλόσχημες υποσχέσεις για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε σε αυτή την εθνική καταστροφή, παρέμειναν υποσχέσεις υποκρισίας και ασυλίας των ενόχων. Τώρα και ενώ κρίνεται για άλλη μια φορά το μέλλον μας, ενώ οι εταίροι μας του Βερολίνου για άλλη μια φορά «ακονίζουν» τα μαχαίρια της καρατόμησης μας, θα πρέπει επιτελούς να μάθουμε το πως και το ποιοι μας έριξαν σε αυτόν τον εθνικό γκρεμό. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και κανείς δεν μπορεί να μας το ακυρώσει. Είναι και η μεγίστη ιστορική ανάγκη για αυτή την χώρα.

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών.

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα.

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια, ο κος Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, τη περιβόητη νύχτα των Κανών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών.

Είναι η ώρα να μάθουμε ποιες εθνικές δεσμεύσεις έδωσε ο κος Σαμαράς στην κα Μέρκελ, στο κο Μπαρόζο, στο κο Γιούγκερ.

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάνες αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά.

Είναι η ώρα επίσης, να μάθουμε γιατί αλήθεια το 2012 ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κος Στουρνάρας ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κο Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό, «forget it Giannis».

Και να πάμε ακόμα πιο πίσω. Είναι επιτέλους η ώρα να μάθουμε τι έγινε πριν από το 2009 όταν ο Παπανδρέου ωρύονταν να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή. Ποιοι απειλούσαν με «εκτέλεση» τον τότε πρωθυπουργό. Ποιοι προωθούσαν τον ΓΑΠ στην εξουσία για να μας ρίξει στην συνέχεια στον γκρεμό των μνημονίων. Ποιοι τέλος πρόδωσαν την τότε ελληνορωσική προσέγγιση που αν πραγματοποιούνταν θα άλλαζαν τότε όλα τα στρατηγικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής και ίσως θα αποτρέπονταν η μνημονιακή καταστροφή της Ελλάδας, ο αιματηρός εμφύλιος στην Συρία και η ουκρανική κρίση.

Είναι η ώρα επιτέλους να μάθουμε όλο το μέγεθος της εθνικής προδοσίας και επιτέλους να κατονομαστούν από επίσημα χείλη οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν οι ευθύνες.

Αν θέλουμε να προχωρήσουμε με ελπίδα αποκλείοντας για το μέλλον αυτού του τόπου νέες προδοσίες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Τι ειπώθηκε στο «μυστικό δείπνο» Καραμανλή – Μεϊμαράκη

Πότε θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ.

Μυστική συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρισκόταν σε εξέλιξη παράλληλα με το δείπνο στελεχών στην Αθηναΐδα με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου.

Η αποκάλυψη δικαιολογεί την απουσία από το δείπνο στην Αθηναϊδα του κ. Μειμαράκη και «φουντώνει» τις πληροφορίες πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζουν την αλλαγή ηγεσίας και δεν αποκλείεται να το θέσουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την προσεχή Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Σε μεγάλο μέρος της Κ.Ο. της ΝΔ, σύμφωνα με το Βήμα, υπάρχει ο φόβος μήπως το κόμμα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ...

Το μενού του δείπνου Καραμανλή – Μεϊμαράκη είχε ψαρικά με... ολίγη από Σαμαρά. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα προκειμένου η παράταξη να μείνει ενωμένη.

Συμφώνησαν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά μετά την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας όσο και σε επίπεδο στελεχών και προσώπων.

Καραμανλής και Μεϊμαράκης έχουν συχνές, τηλεφωνικές επαφές, τις τελευταίες μέρες. Συμφώνησαν να μη γίνουν βιαστικές κινήσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως η ΝΔ πρέπει να στραφεί ξανά στο χώρο του κέντρου.

Η συνάντηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός πως ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να παραστεί στο δείπνο της κ. Γιαννάκου, επικαλούμενος την κρισιμότητα του Eurogroup.

Προανήγγειλε η Μαριέττα Γιαννάκου
Επίσκεψη στον Κώστα Καραμανλή από ομάδα βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι θα τού εκφράσουν την ανησυχία τους και θα τού ζητήσουν να παίξει ρόλο, γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι σημαντικό κεφαλαίο για το κόμμα, προανήγγειλε σήμερα Παρασκευή στο Star η Μαριέττα Γιαννάκου.

Σε ερώτηση αν θα τού ζητήσουν να επιστρέψει στην ηγεσία, η κ. Γιαννάκου απάντησε ότι δεν θα το θέλει, αλλά «θα τού πούμε να παίξει ρόλο για να επιστρέψει η ΝΔ στον κεντρώο χώρο τον οποίο εγκατέλειψε στις τελευταίες εκλογές».

Μίλησε επίσης για «ορισμένους που προσπάθησαν να στηριχτούν σε μικρές ομάδες ‘φυτευτών’ που ήρθαν στη ΝΔ την τελευταία στιγμή». «Η ανανέωση δεν γίνεται με αυτούς γίνεται από τη βάση» πρόσθεσε.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Συγκινητικές στιγμές: Το ΚΚΕ στηρίζει την σοσιαλιστική επανάσταση Σαμαρά – Παπανδρέου.

Ο αγώνας των νεομπολσεβικων του μνημονιου επιτέλους αναγνωρίζεται. Με πύρινο λογο πριν από λίγο ο Θάνος Παφίλης κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «Ναι, η ανταγωνιστικότητα βασίζεται στην εξαθλίωση των εργαζομενων»! Τι και αν οι αριθμοί έδειξαν οτι η εξαθλίωση των εργαζομενων καταβαράθρωσε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και οδήγησε σε υποπαραγωγικότητα. Το ΚΚΕ δικαίωσε τις επιλογές των μνημονιακών, που θεωρούσαν ακριβως το ίδιο πράγμα.
Αλλά υπάρχει και το καλύτερο: Ο κ. Παφίλης θύμισε στο σώμα τι ακριβως είπε ο Μαρξ: Ότι πρέπει να τσακίσουμε την αστική τάξη (!!!) και να φέρουμε την δικτατορία του Προλεταριάτου!
Ποιος τα κατάφερε καλύτερα από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου; Εαν ηταν στην κυβερνηση και οι γερμανοδουλοι χουνταιοι του Ποταμιού, τότε θα μιλούσαμε για ανάσταση του Λενιν. Με σακίδιο.

«Βόμβα» Φαλσιανί: "Η τρόικα ήρθε στην Ελλάδα για να μην αποκαλυφθεί ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου έβγαλε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό"

Στοιχεία - σοκ, που αφορούν στην Ελλάδα και την έλευση της τρόικας, αποκαλύπτει το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», Ερβέ Φαλσιανί. Στο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα, μέρος του οποίου προσημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ως η μητέρα του Μαργαρίτα είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό.


Οπως αναφέρει ο Φαλσιανί, η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με «500 εκατ. ευρώ» στην HSBC.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε «πιέσεις και εκβιασμούς».

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.


Στο βιβλίο του, με τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander (σ.σ. της οποίας ήταν ιδιοκτήτης ως τον θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη». 

Πηγή: imerisia.gr

Τα ντοκουμέντα του εγκλήματος: Οι προβλέψεις του ΔΝΤ και η πραγματικότητα.


Αριστερά η εκτιμώμενη διακύμανση του ΑΕΠ. Αριστερή στήλη η «πρόβλεψη», δεξιά στήλη η φρικτή πραγματικότητα.
Δεξιά το ποσοστό ανεργίας. Αριστερή στήλη η «πρόβλεψη», δεξιά στήλη η φρικτή πραγματικότητα.
Παπανδρεου, Παπακωνσταντίνου, Γεωργίου και όσοι συνέχισαν την δόλια πολιτική τους, είναι ένοχοι και πρέπει να διωχθούν.

Κώστα Καραμανλή, τώρα είναι η ώρα. Προχώρα!!!!

Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός

Επιτρέψτε μου πρώτα μια σύντομη αναδρομή. 
Ο Κώστας Καραμανλής εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1989 στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης
Τον Σεπτέμβριο του 1996 ο Κώστας Σημίτης, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, προκηρύσσει εκλογές και τις κερδίζει. 
Ο Μιλτιάδης Έβερτ, μετά τη νέα αποτυχία του, υποβάλλει την παραίτησή του και διεκδικεί την....
επανεκλογή του από την κοινοβουλευτική ομάδα. 

Κερδίζει εύκολα, με αντίπαλο τον Γιώργο Σουφλιά.
Την εποχή εκείνη ο βετεράνος πολιτικός Γιάννης Βαρβιτσιώτης επεξεργάζεται την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή. 
Με την ιδέα του συμφωνεί ένας άλλος από τους «βαρόνους» της Ν.Δ, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και μαζί οι δυο τους αναλαμβάνουν να την προωθήσουν στο κόμμα. 
Την πολυπόθητη ηρεμία στη Νέα Δημοκρατία δεν φέρνει η επανεκλογή Έβερτ κι έτσι αποφασίζεται το αρχηγικό ζήτημα να λυθεί για πρώτη φορά από το συνέδριο του κόμματος και όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Το 4ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συνέρχεται στην Αθήνα από τις 21-24 Μαρτίου 1997. 
Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι τέσσερις: ο πρόεδρος Μιλτιάδης Έβερτ (58 ετών), ο Γιώργος Σουφλιάς (56 ετών), ο Βύρων Πολύδωρας (50 ετών) και ο νεώτερος όλων, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (41 ετών), που ζητά από τους συνέδρους να τον ψηφίσουν για να «απαλλάξει την παράταξη από τις κακοδαιμονίες, τη μιζέρια, τους φατριασμούς, την εσωστρέφεια, τις βεντέτες και τους προσωπικούς ανταγωνισμούς που την τυράννησαν επί πολλά χρόνια».

Στη δεύτερη ψηφοφορία πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό 69,16%, έναντι 30,84% του Γιώργου Σουφλιά. 
Το συντριπτικό ποσοστό που έλαβε δεν επιδέχεται οποιασδήποτε αμφισβήτησης και οι τρεις αντίπαλοί του σπεύδουν να τον συγχαρούν. 
Στόχος του νέου αρχηγού είναι η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, με την αμφισβήτηση του Κώστα Σημίτη ως ικανού διαχειριστή και τον διεμβολισμό του κεντρώου χώρου, που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. 

Στις 8 Μαρτίου 2004 ο Καραμανλής κερδίζει τις εκλογές και παρέμεινε στην εξουσία για 5 χρόνια και 7 μήνες, έως στις 4 Οκτωβρίου 2009.

Επί της πρωθυπουργίας του διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004 (για να μην ξεχνιόμαστε παρέλαβε τον Μάρτη του 2004 όλα σχεδόν τα ολυμπιακά έργα ημιτελή και έγινε τεράστιος αγώνας δρόμου για να μην γίνουμε διεθνώς ρεζίλι ελέω ΠΑΣΟΚ), υπεγράφη η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης (2005), που εγκαταλείφθηκε τελικά το 2011, ενώ ο ίδιος έθεσε βέτο στην είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (2008), κατά τη διάρκεια της συνόδου της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. 
Από τα σημαντικά έργα της πρωθυπουργίας του αξίζει να επισημανθούν η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, η έναρξη της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Την εικόνα του αμαύρωσαν και συνέβαλαν στην εκλογική ήττα του 2009 μια σειρά από σκάνδαλα, που απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη («Βατοπεδίου», «δομημένων ομολόγων», «τηλεφωνικών υποκλοπών», στο οποίο θύμα ήταν και ο ίδιος), όπως και οι πολύνεκρες πυρκαϊές της Πελοποννήσου (2007) και τα «Δεκεμβριανά του 2008», οι μεγάλης κλίμακας ταραχές που ξέσπασαν στην Αθήνα.

Σε όλα δικαιώθηκε.
ΣΕ ΟΛΑ.

Αμέσως μετά την ήττα των εκλογών του 2009, κινεί τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στ+η ΝΔ, αφού όπως ο ίδιος είχε πει ότι ο λαός ήταν η μόνη δύναμή του και αυτήν του η δύναμη απωλέσθηκε με τις εκλογές (Δείτε εδώ)

Από εκείνη την ημέρα πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι.

Ως τα σήμερα έγιναν πολλά, ακούστηκαν πολλά περισσότερα και ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε τον δρόμο της σιωπής, δημιουργώντας έτσι έναν μύθο γύρω από το όνομά του.

«Θα μιλήσω όταν ο κόσμος είναι έτοιμος να με ακούσει», συνήθιζε να λέει σε όσους τον προέτρεπαν να μιλήσει.

Τα χρόνια αυτά, η πατρίδα με ευθύνη του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Βενιζέλου μπήκε σε μια έντονη περιπέτεια με άγνωστο ακόμα το τέλος της.
Η κεντροδεξιά παράταξη κάτω από την αρχηγία του Σαμαρά αλλά και του Βενιζέλου (ναι καλά διαβάσατε), όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς αλλά οι ενέργειες των προηγούμενων έχουν οδηγήσει την παράταξη στα πρόθυρα της διάλυσης.

Πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις του Καραμανλή όλο αυτό το διάστημα. 
Και όταν η Νατάσα Καραμανλή έλεγε πρόσφατα: «εγώ του λέω να μείνει σπίτι», πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να συμπεράνουν συνταξιοδότηση του Καραμανλή. 

Ακριβώς το αντίθετο σήμαιναν τα λόγια της Νατάσας που άθελά της «μαρτύρησε» τις σκέψεις του Καραμανλή. Ότι δηλαδή, δεν θα μείνει σπίτι.
Όμως ο καιρός περνάει.

Η ομιλία του Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις αλλά και η όλη ρητορική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί μεγάλη ανησυχία,  παρά το «φτιαχτό» αισιόδοξο κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.
Ο Σαμαράς και η παρέα του (μια παρέα έμειναν) περιμένουν την αριστερή παρένθεση για να δικαιωθούν.

Να θυμίσω εδώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 εξελέγη για 6 μήνες, όπως έλεγαν τότε και το ΠΑΣΟΚ ελέγχει τη δημόσια  διοίκηση ακόμα και σήμερα μετά από 35 χρόνια.
Η πατρίδα σήμερα είναι μια ανάσα από τον γκρεμό.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Καραμανλή έτοιμο για τη δημιουργία ενός μεγάλου κεντροδεξιού συνασπισμού, αφού κατά πολλούς η ΝΔ είναι πλέον «ένα φθαρμένο υλικό».
Πρόσφατα (17/1/2015) μέσα από το blog, αναφερθήκαμε στην επιστροφή Καραμανλή (διαβάστε εδώ).

Ο Σωτήρης Ξενάκης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (δείτε εδώ) 
στις 7/2/2015 και ο Άρης Ράβανος στο ΒΗΜΑ (δείτε εδώστις 8/2 2015, αναφέρονται στο θέμα. 
Και βέβαια σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρονται στο ίδιο θέμα.

Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη σήμερα είναι ανύπαρκτη.
Κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό.

O Καραμανλής σιώπησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η στάση του αυτή προβλημάτισε κάποιους, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοπρεπής και αποδεικνύεται πολύ υπεύθυνη.

Όπως και το 1997, ο Κώστας Καραμανλής καλείται να απαλλάξει την παράταξη από τις κακοδαιμονίες, τη μιζέρια, τους φατριασμούς, την εσωστρέφεια, τις βεντέτες και τους προσωπικούς ανταγωνισμούς.

Κώστα Καραμανλή, τώρα είναι η ώρα. Προχώρα!!!!



ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ: Το ομολόγησε και ο Άδωνις, το έλλειμμα ηταν 10% και το πήγαν 15,7%!!

Ο Enikos του Νικος Χατζηνικολάου τείνει να γινει… Γκουαντάναμο! Πως αλλιως να εξηγήσεις ότι μέχρι και ο Άδωνις πριν από λίγο παραδέχθηκε ότι……το έλλειμμα του 2009 ηταν 10% αλλά η ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου το έφτασε στο 15,7%;;
Έπεσε και ο τελευταίος υπερασπιστής της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Η εξεταστική θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Δίπλα στον Καραμανλή κάθισε ο Άδω

Τι ψιθύρισε στον πρώην πρωθυπουργό;

Στα @@ του , τον συνέδεσε με Καιρο


O μπουμπουκος γλύφει και ο Πρόεδρος τα κυβεία. Σκέτη απολαυση

Χρῆστος Γιανναρᾶς: Δυσεύρετο είναι το σθένος


Η εμπειρία βεβαιώνει ότι τα κόμματα στο ελλαδικό κράτος δεν είχαν ποτέ ώς τώρα ιδεολογικές διαφορές. Χρησιμοποιούσαν πάντοτε εισαγόμενη συνθηματολογία, λεκτικά σχήματα δάνειων ιδεολογημάτων (που είχαν γεννηθεί από άλλες κοινωνίες για τις δικές τους εκεί ανάγκες). Στην Ελλάδα τα κόμματα χρησιμοποιούσαν την ιδεολογική ρητορική μόνο ως πρόσχημα, μόνο με τη λογική του εντυπωσιασμού, λογική του ξιπασμένου επαρχιώτη.

Ποιες διαφορές πολιτικής πρακτικής απηχούσαν ώς τώρα στον τόπο μας ετικέτες όπως: «σοσιαλισμός», «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός», «κεντροδεξιά», «κεντροαριστερά», «δημοκρατικός σοσιαλισμός» και άλλα ανάλογα ηχηρά παρόμοια; Οσα κόμματα γεύτηκαν ώς τώρα την εξουσία αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση (ή συμμετέχοντας), απέβλεπαν σε ένα και αποκλειστικό στόχο: Να αποκτήσουν μέρισμα από το πελατειακό κράτος ή να στήσουν δικό τους πελατειακό κράτος ή προγεφυρώματα πελατειακού κράτους.

Είναι τόσο αρράγιστα κατεστημένη αυτή η πραγματικότητα στην Ελλάδα, ώστε το ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής να μη συναρτάται με την ανάληψη της εξουσίας από κόμμα καινούργιο, αδοκίμαστο, με άφθορα και ταλαντούχα στελέχη, όχι. Πολιτική αλλαγή θα υπάρξει, μόνο αν προκύψει κυβέρνηση αποφασισμένη (και προετοιμασμένη) να εξαλείψει επιθετικά (να πατάξει) το πελατειακό κράτος: Να καταλύσει τις παγιωμένες πρακτικές ανταλλακτικής χρήσης της ψήφου, παραχώρησης της ψήφου έναντι χαριστικών ωφελημάτων του ψηφοφόρου – κυρίως έναντι διορισμού του στο Δημόσιο.

Φυσικά και αρκεί ένα και μόνο, αυτονόητο μέτρο, για να κατορθωθεί η κατάλυση του πελατειακού κράτους: Να καταστεί νομοθετικά αδύνατη η οποιουδήποτε τύπου υπαλληλική σχέση με το Δημόσιο, οποιουδήποτε τύπου διορισμός σε κοινωνικό λειτούργημα, χωρίς κρίση και συγκριτική αξιολόγηση από κάποιο ΑΣΕΠ. Να οριστεί στο Σύνταγμα ο αριθμός των επιτελικών θέσεων, στις οποίες ο εκάστοτε πρωθυπουργός να μπορεί να τοποθετεί, στη διάρκεια της θητείας του, συνεργάτες του επιτελείς για την εφαρμογή του ψηφισμένου από τον λαό κυβερνητικού προγράμματος.

Με το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα μοιάζει να ανασχηματίζεται: Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν, για σαράντα ολόκληρα χρόνια, με την ίδια, απολύτως ίδια πολιτική, περνάνε στο ιστορικό περιθώριο, υπόδικα για τον εφιάλτη της καταστροφής που ζει η χώρα. Θα απαιτηθεί αναπότρεπτα να λογοδοτήσουν, έστω και μόνο για τον εξωφρενικό υπερδανεισμό του κράτους. Αλλά και για τα κατά συρροήν εγκλήματα καταλήστευσης του κοινωνικού χρήματος στη «διαπλοκή» τους με την πανίσχυρη αχρειότητα εργοληπτών και προμηθευτών του Δημοσίου, όπως και για τον παρασιτισμό χρυσοκάνθαρων «ειδικών συμβούλων», αετονύχηδων παραδούχων της κομματικής καμαρίλας, επιφανών της «λίστας Λαγκάρντ» ή της «λίστας Τσοχατζόπουλου».

Και τα δύο, για σαράντα χρόνια, «κόμματα εξουσίας», στην Ελλάδα, δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν όχι κοινωνικές σκοποθεσίες, αλλά τις πολιτικές φιλοδοξίες των ιδρυτών τους – ήταν κόμματα «μιας χρήσεως», ιδιωτικής. Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσαν ίσως να επιβιώσουν ιστορικά, αν δεν ταύτιζαν εγκαίρως και αυτονοήτως (το ΠΑΣΟΚ εκ καταβολής) την πολιτική τους επιβίωση με τη δημιουργία και συντήρηση πελατειακού κράτους. Γι’ αυτό και, σήμερα, μετασχηματισμός του πολιτικού σκηνικού δεν είναι δυνατό να συντελεστεί με μόνη την περιθωριοποίηση των δύο υπόδικων για την καταστροφή κομμάτων. Γόνιμη και ελπιδοφόρα πολιτική αλλαγή θα προκύψει, μόνο αν το κόμμα που ανέβηκε τώρα για πρώτη φορά στην εξουσία, τολμήσει με συνέπεια την κατάλυση του πελατειακού κράτους.

Για να τολμηθεί τέτοιο εγχείρημα τα προαπαιτούμενα είναι δύο: Να μην υποκύψουν οι καινούργιοι πηδαλιούχοι του κράτους στη «γλύκα» της εξουσίας, δηλαδή στην ψυχαναγκαστική εξάρτηση από την επανεκλογή. Η επανεκλογή γίνεται τυφλή ανάγκη τόσο όσο και η αρρωστημένη εξάρτηση από την «πρέζα». Και δεύτερο προαπαιτούμενο: Να μην αφήσουν να αυτονομηθεί η άσκηση της πολιτικής από την έγνοια για την κοινωνική ανάγκη. Μια τέτοια αυτονόμηση είναι σύμπτωμα συχνότερο, όταν οι προωθημένοι σε θέσεις εξουσίας δεν είχαν ποτέ άλλη κοινωνική αναγνώριση και λογαριάζουν το αξίωμα μόνο σαν κοινωνική «άνοδο», πέρασμα από το τάβλι του καφενέ της γειτονιάς στο μπριτζ της «υψηλής κοινωνίας».

Μόνο η απεξάρτηση από την επανεκλογή και η έμπονη έγνοια για την κοινωνική ανάγκη γεννάνε το σθένος που απαιτεί η εξάλειψη του πελατειακού κράτους. Η πρακτική της εξάλειψης μοιάζει μάλλον απλή: αρκούν ελάχιστα νομοθετήματα στοιχειώδους πολιτικής ευφυΐας. Το δυσεύρετο είναι το σθένος. Γιατί το σθένος θέλει ανιδιοτέλεια, ελευθερία από τον πρωτογονισμό του εγωκεντρισμού – να βρίσκει ο άνθρωπος χαρά στην κοινωνική προσφορά. Και κατά τούτο η έγνοια για την κοινωνική ανάγκη διαφοροποιείται καισαρικά από τον λαϊκισμό. Αν κάποιες επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο που εξαγγέλλει η καινούργια κυβέρνηση, ή η επανεξέταση ειδικών περιπτώσεων που πιθανώς αδικήθηκαν με τη νομοθετική συμπερίληψή τους στο σκάνδαλο των «αιώνιων φοιτητών», αν τέτοιες «πρόνοιες» αποδειχθούν επιβιώσεις του πασοκικού (πράσινου και γαλάζιου) λαϊκισμού, η αξιοπιστία του καινούργιου κυβερνητικού σχήματος θα έχει τρωθεί καίρια. Και τελεσίδικα.

Ανεξάρτητα από τις επιτυχίες ή και αποτυχίες της στην αναμέτρηση με τη ρεβανσιστική γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη, η καινούργια κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να γίνει ο καταλύτης για τη ρεαλιστική και σωτήρια «επανίδρυση» του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Αν εμμείνει με συνέπεια στην κατάλυση του πελατειακού κράτους. Αν αντισταθεί πεισματικά στον λαϊκισμό. Αν ξαναστήσει δημόσια διοίκηση. Αν αποκλείσει θεσμικά το γκρόσο κόλπο των «ειδικών συμβούλων» στα υπουργεία. Αν ελευθερώσει τον συνδικαλισμό, νομοθετικά, από τη δουλεία στα συμφέροντα των κομμάτων. Αν απολακτίσει τις κομματικές νεολαίες από τα πανεπιστήμια με τη δέουσα βδελυγμία. Αν οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και τολμήσει να δημεύσει περιουσίες των λωποδυτών του κοινωνικού χρήματος «οσοδήποτε υψηλά» κι αν βρίσκονται. Αν βγάλει σε πλειστηριασμό τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες, όπως υποσχέθηκε. Αν η παρουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο των Παν. Νικολούδη και Νικ. Παρασκευόπουλου (τουλάχιστον αυτών) δεν αποδειχθεί τέχνασμα εντυπωσιασμού...

...τότε δεν θα μιλάμε για ελπίδα, θα την ψηλαφούμε.

“Βήμα της Κυριακής”: Διεργασίες για επιστροφή Καραμανλή στην ηγεσία της Κεντροδεξιάς.

“Ρουκέτα” περί διεργασιών επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Κεντροδεξιάς, εξαπολύει το “Βήμα της Κυριακής”, με ρεπορτάζ το οποίο υπογράφει ο Άρης Ραβανός.

Ο καλός δημοσιογράφος θεωρείται από τους πλέον
έγκριτους στον χώρο του “γαλάζιου” ρεπορτάζ, και έχει καταγράψει σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες με θέματα που έφερε στο προσκήνιο στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Κώστας Καραμανλής είναι το πρόσωπο στο οποίο στρέφεται η πλειοψηφία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι μια δική του επιστροφή στην ηγεσία της Παράταξης, θα διασφαλίσει την ανασυγκρότησή της, μετά τη βαριά και στρατηγικού χαρακτήρα ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

Το ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής συστήνει σε όλους ψυχραιμία και νηφαλιότητα, έχει ωστόσο διαμηνύσει σε αρκετούς ότι θα ήταν καλύτερο να αποφύγουν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη Συγγρού, ώστε να μην ταυτιστούν με τη σημερινή ηγετική ομάδα.

Πηγή: ysterografa.gr

ΚΛΕΨΑΤΕ ΑΡΧΑΙΑ, ΚΛΕΨΑΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΚΛΕΨΑΤΕ ΖΩΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ !!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ RAUST !!!







Ξεκινάμε από τα απλά, πώς μπορείς να υπερηφανεύεσαι, για κάτι που έχεις, που ξέρεις ότι το κατέχεις παράνομα και είναι και κλεμμένο;
Το Γερμανικό κράτος εισπράττει 7,00 Ευρώ είσοδο στο Μουσείου του Μονάχου εκθέτοντας Αρχαία ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Αγάλματα ΚΛΕΜΜΕΝΑ απο την Αίγινα !!!
Όσο θα ψάχνει κανείς θα βρίσκει !!! Δεν έχει τέλος αυτός ο κατάλογος της απάτης των Γερμανών !!!
Λεηλατήσατε, καταστρέψατε, διαλύσατε την Πολιτιστική μας κληρονομιά !!! Διαλύσατε τα πάντα, μην ξεχνάτε πως υπέστησαν τεράστιες ζημιές πολλές βυζαντινές αρχαιότητες. Και βέβαια, κυρίως εκκλησίες. Εκτιμάται ότι καταστράφηκαν 15 μοναστήρια, μεταξύ των οποίων τα ιστορικής σημασίας Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και 300 εκκλησίες, με έργα μεγάλης πολιτιστικής αξίας !!!

Οι Γερμανοί είναι «Επαγγελματίες» βάρβαροι και αρχαιοκάπηλοι !!!



Λάκκος σε αίθουσα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, γεμάτος με αγάλματα, πριν καταχωθούν για να σωθούν από τους ληστές – κατακτητές (από το βιβλίο του Β. Πετράκου)
Αποκαλυπτικές για τη βαρβαρότητα απέναντι στα παγκόσμιας σημασίας μνημεία, αλλά και τον «επαγγελματισμό» στην αρχαιοκαπηλία, ακόμα και αρχαιολόγων Γερμανών, είναι οι περιγραφές που υπάρχουν στον ειδικό τόμο του υπουργείου Παιδείας το 1946 («Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής»). Ακρόπολη
Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες με ξιφολόγχες ή άλλα μέσα αποσπούσαν κατεργασμένα μάρμαρα, φτάνοντας συχνά μέχρι την πλήρη καταστροφή σπουδαίων αρχιτεκτονημάτων. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον Παρθενώνα !!! Αυτά γίνονταν καθημερινά, για όλο το διάστημα της Κατοχής.
Αθήνα
Γερμανοί αξιωματικοί πήραν αρχαία κεφαλή γυναικός, σε άριστη κατάσταση, του 4ου αιώνος π.Χ., την οποία χάρισαν στο στρατάρχη Λιστ. Αυτός την έβγαλε από την Ελλάδα (σ.σ.: στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών διευθυντής ήταν ο Βάλτερ Βρέντε, αρχαιολόγος, αλλά ακραιφνής ναζί, με τον οποίο είχε συναντηθεί και ο Χίτλερ όταν είχε έλθει στην Αθήνα).
Κεραμεικός
Οι χιτλερικοί, κατά την αποχώρησή τους από την Αθήνα, πυροβόλησαν κατά του ανάγλυφου του Χάρωνος.
Σούνιο
Οι Γερμανοί, κατά την αποχώρησή τους, έκαναν ανατινάξεις κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα. Ένα περιστύλιο της ανατολικής πλευράς κομματιάστηκε !!!
Κορωπί
Στο σχολείο ήταν συγκεντρωμένη η αρχαιολογική συλλογή. Οι Γερμανοί διέλυσαν τελείως αυτή τη συλλογή, πολλά αρχαία αντικείμενα τα χρησιμοποίησαν για να στολίσουν τη λέσχη τους, άλλα τα έκλεψαν και άλλα τα κατέστρεψαν !!!
Ελευσίνα
Γερμανοί στρατιώτες διέρρηξαν το μουσείο και αφαίρεσαν αγγεία και διάφορα ειδώλια. Επίσης, οι χιτλερικοί ανέτρεψαν κολόνες και κατέστρεψαν διάφορα αρχαία στο εκεί μουσείο. Ο,τι μπορούσαν το έπαιρναν σαν «ενθύμιο»!!! Με τις αρχαιότητες «προστάτευαν» το υδραγωγείο, το οποίο είχαν μετατρέψει σε καταφύγιο.
Αίγινα
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1941 ο Γερμανός αρχαιολόγος Βάλτερ γέμισε τέσσερα κιβώτια αρχαία από την Αίγινα και τα έβγαλε στο εξωτερικό. Το τι πήρε αυτός ο «αρχαιολόγος» δεν έγινε δυνατό να εξακριβωθεί, γιατί επί πολλά έτη πριν από τον πόλεμο ο ίδιος έκανε ανασκαφές εκεί.
Μυκήνες
Το καλοκαίρι του 1941 Γερμανοί στρατιώτες πήραν δύο πλάκες από τον κυκλικό περίβολο των τάφων. Τον Αύγουστο του 1943 πέντε Γερμανοί στρατιώτες μπήκαν στο Θησαυρό του Ατρέως και με κοπίδια, σφυριά κ.λπ. κατέστρεψαν τάφους για να αφαιρέσουν πέντε χάλκινους ήλιους. Αλλοι «συμβάρβαροί» τους πυροβόλησαν με περίστροφα τα λιοντάρια στην Πύλη των Λεόντων. Στο τέλος, οι αχρείοι έγραψαν και τα ονόματά τους, για να μείνουν στην Ιστορία !!!
Ολυμπία
Από την παραμονή των μηχανοκίνητων στο χώρο, προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές (σ.σ.: δεκάδες εξ αυτών αναφέρονται). Και όλα αυτά έγιναν ύστερα από τη διαβεβαίωση του αντιπροσώπου του Γ’ Ράιχ, Αλτενμπουργκ, ότι η Ολυμπία είναι χώρος «που ενδιαφέρει εξαιρέτως τον Χίτλερ». Να φανταστεί κανείς και να μην τον ενδιέφερε εξαιρετικώς !!!
Κόρινθος


Γερμανοί αξιωματικοί και διπλωματικοί υπάλληλοι κατά διαστήματα έκλεψαν πολλά αρχαία από το μουσείο της πόλης.
Αγία Λαύρα
Από φωτιά που έβαλαν οι Γερμανοί, καταστράφηκε ο πάνω όροφος των κελιών του μοναστηριού.
Καλαμάτα
Γερμανικό πυροβολικό κανονιοβόλησε το βυζαντινό μοναστήρι της Βελανιδιάς, μέσα στο οποίο υπήρχαν πολλές βυζαντινές εικόνες και πολύτιμη βιβλιοθήκη.
Χαλκίδα
Κατά την περίοδο 1941-1942, οι Γερμανοί αρχαιολόγοι Λάουφερ και Χάρντερ έκαναν ανασκαφές. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα ή αλλού. Αγνοούνται !!!
Κωπαΐδα
Γερμανοί αρχαιολόγοι έκαναν παράνομες ανασκαφές σε σπήλαιο της Κωπαΐδας. Ο Λάουφερ έκανε ανασκαφές σε τάφους στην περιοχή. Τα ευρήματα αγνοούνται !!!
Τιθορέα
Κοντά στο σταθμό της Τιθορέας οι Γερμανοί έκαναν διάφορες εργασίες. Βρήκαν είκοσι αρχαίους τάφους. Το περιεχόμενό τους δεν παραδόθηκε σε κανέναν Έλληνα αρμόδιο !!! Αγνοούνται !!!
Θήβα
Θρασύτατη διάρρηξη στο μουσείο στις 29 Απριλίου 1941. Πολλά αρχαία εκλάπησαν και προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές.
Ορχομενός
Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν ως στόχο βολής το μεσαιωνικό κάστρο !!! Μέρος του δυτικού τείχους γκρεμίστηκε !!!
Βεργίνα
Χωρίς καμιά άδεια, ο Γερμανός αρχαιολόγος Εξνερ έκανε ανασκαφές κοντά σε εκείνες του καθηγητή Ρωμαίου, μεταξύ Παλατίσας και Βεργίνας. Βρέθηκαν 4-6 τάφοι. Τα ευρήματα δεν παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές, αλλά στη γερμανική στρατιωτική διοίκηση. Τις υποδείξεις των Ελλήνων αρχαιολόγων να μην κάνουν ανασκαφές τις αγνόησαν.
Κέρκυρα
Από γερμανικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν: τον Σεπτέμβριο του 1943 ο βυζαντινός Ναός των Αγίων Πατέρων. Οι βυζαντινοί Ναοί του Αγίου Δημητρίου και της Οδηγήτριας (σ.σ.: σε όλους υπήρχαν σπάνιες εικόνες). Η Μητρόπολη των Καθολικών, μνημείο του 16ου αιώνα, που περιείχε έργα εξαιρετικής ιστορικής αξίας, πολύτιμες ιστορικές επιγραφές, εικόνες και άλλα κειμήλια. Ο Ναός Ευαγγελισμού. Οι τάφοι των ηρώων της ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Η Βιβλιοθήκη (βενετικό κτίριο του 18ου αιώνα), στην οποία υπήρχαν 70.000 τόμοι βιβλίων -μεταξύ αυτών ιστορικά χειρόγραφα, πολλές πρώτες εκδόσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (π.χ. η πρώτη έκδοση του Σαίξπηρ).
Καλαμπάκα
Οι Γερμανοί κατέστρεψαν μέρος της οροφής του επισκοπικού ναού, καθώς και φορητές εικόνες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για φωτιά !!! Σε όλες τις εκκλησίες της Καλαμπάκας, σε Αγία Βαρβάρα, Αγία Τριάδα, Αγιο Γεώργιο, στη διπλή εκκλησία των Αγίων Ιωάννη και Χαραλάμπους, έβαλαν φωτιά και τις κατέστρεψαν !!! Οι Γερμανοί μετέτρεψαν τον επισκοπικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε στάβλο !!!
Μετέωρα
Καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης (Μετέωρον), η Αγία Μονή, ο Αγιος Νικόλαος, ο Αγιος Στέφανος, ο Αγιος Χαράλαμπος, ο Παντοκράτορας, τα Μοναστήρια Ρουσάνου και Αγίου Αθανασίου.
Ελασσόνα – Πύθιον
Για να μαγειρέψουν, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν εικόνες !!!
Θεσσαλονίκη
Στις 31 Μαΐου 1944 οπλισμένοι Γερμανοί εισέβαλαν στο Μουσείο «Αγιος Γεώργιος» και έκλεψαν μαρμάρινο άγαλμα γυναίκας. Στις διαμαρτυρίες είπαν ψέματα ότι τάχα το μετέφεραν σε καταφύγιο για ασφάλεια, ενώ το έστειλαν στη Βιέννη !!!
Ποτίδαια
Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί άρπαξαν όλη την αρχαιολογική συλλογή !!!
Χαλκιδική
Κατά τις εργασίες για στρατιωτικά έργα, οι Γερμανοί κατέστρεψαν νεκρόπολη, στην οποία βρέθηκαν σπουδαία αρχαία.
Κνωσός
Ο στρατηγός Ρίνγκελ έκλεψε από το Μουσείο της Κνωσού έντεκα πήλινα μινωικά αγγεία, μια χάλκινη υδρία και ένα λίθινο αγγείο. Για πολλές μέρες, επίσης, μετέφεραν αντικείμενα από το μουσείο στο σπίτι όπου έμενε. Στη συνέχεια, τα έστελνε στη Γερμανία (σ.σ.: αναφέρεται λίστα κλοπιμαίων). Ακόμη, Γερμανοί στρατιώτες έκλεψαν ειδώλια των θεοτήτων του υστερομινωϊκού ΙΙΙ ιερού του ανακτόρου της Κνωσού, ενώ ο βασιλικός τάφος των Ισοπάτων καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς στο τέλος του 1941 για να χρησιμοποιήσουν το υλικό σε παραπήγματα επάκτιων πυροβολείων.
Καστέλι Κισσάμου
Στις 21 Νοεμβρίου 1943 οι Γερμανοί πήραν πάρα πολλά κομμάτια (σ.σ.: αναφέρονται συγκεκριμένα) από την εκεί αρχαιολογική συλλογή.
Γόρτυνα
Γερμανοί έκλεψαν ένα άγαλμα νύμφης ή Αφροδίτης ρωμαϊκής εποχής, ένα ανάγλυφο καθισμένης γυναίκας και επιτύμβιο ελληνιστικών χρόνων, καθώς και δύο μικρές κεφαλές. Υπεύθυνος για τα παραπάνω ο στρατηγός Ρίνγκελ. Παράλληλα, το φθινόπωρο του 1941 οι Γερμανοί για να βρουν θησαυρούς ανατίναξαν το δάπεδο του Ισείου !!!
Βαθύ Σάμου
Η καταστροφή άρχισε από τις 17 Νοεμβρίου 1943 με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς. Επακολούθησε στις 23 του ίδιου μήνα η διάρρηξη του Πασχάλειου Μουσείου και η εγκατάσταση εκεί των Ιταλών αιχμαλώτων. Με τη συγκατάθεση των Γερμανών πετιούνται έξω από το μουσείο, όπου έμειναν περί τους δύο μήνες, και τον Ιανουάριο του 1944 συγκεντρώθηκαν στις κάτω αίθουσες. Πολλά είχαν θρυμματιστεί, τεμαχιστεί και έφεραν σαφή τα σημάδια της κακής μεταχείρισής τους. Ο στρατηγός Μίλερ άρπαξε διάφορα αγάλματα και ξεχωριστές κεφαλές αγαλμάτων. Το παράδειγμά του μιμήθηκαν πολλοί άλλοι Γερμανοί και Ιταλοί. Ο Κράικερ (σ.σ.: «αρχαιολόγος») πήρε ένα κιβώτιο γεμάτο αρχαία, χάλκινα και πήλινα, χωρίς να πει τι ήταν και πού τα πήγαινε. Πολλά βέβαια από τα αντικείμενα του μουσείου είχαν εξαφανιστεί πριν από τη μετάβαση του Κράικερ στη Σάμο. Τον είχαν προλάβει άλλοι δικοί του !!!
Μήλος
Κατά την εκτέλεση οχυρωματικών έργων κοντά στην προϊστορική πόλη Φυλακωπή, βρέθηκαν πολλά αρχαία, που γέμιζαν τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα κιβώτια. Όλα αυτά τα κράτησε ο λοχαγός Βολντλς Ρούντολφ, μαζί με ένα λίθινο αγαλματάκι καθισμένου παιδιού σε άριστη κατάσταση. Αυτός ο λοχαγός χάρισε μερικά από τα κλοπιμαία στο στρατηγό Σπέιντερ.
Αυτά για τις Αρχαιότητες από τον Θανάση Αργυράκη και τον Αντώνη Καρατζαφέρη που δημοσιεύτηκαν στον “Τύπο της Κυριακής” !!!
ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
Για το περίφημο κατοχικό δάνειο, όσο και για τις πολεμικές επανορθώσεις, υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι τα ποσά που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα από τη Γερμανία για αποζημιώσεις είναι τεράστια και τα υπολογίζουν σε πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων. Ίσως….
Προσωπικά δεν γνωρίζω αν μπορούν τέτοια νούμερα να στοιχειοθετηθούν. Αντιθέτως, είναι ξεκάθαρο ότι ειδικά για το κατοχικό δάνειο έχει γίνει ένας επίσημος υπολογισμός από την ελληνική πλευρά. Και πιθανώς αυτή η απαίτηση να οδηγούσε και σε κάποια αποτέλεσμα.
Για ποιο ποσό όμως μπορούμε να συζητάμε; Την απάντηση την έχει δώσει μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία το ύψος της απαίτησης θα μπορούσε να αγγίζει το 2001 τα 6 δισ. ευρώ !!!
Μέχρις εκεί έχει γίνει υπολογισμός συγκεκριμένος. Πώς έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα; Ας δούμε τα γεγονότα. Το κατοχικό δάνειο, το ποσό δηλαδή που έλαβε ως χρηματοδότηση από την Τράπεζα Ελλάδος η οποία πίστωνε τους σχετικούς λογαριασμούς το Γ’ Ράιχ, πέραν της υποχρέωσης της Ελλάδας ως κατακτημένης να συντηρεί τον στρατό κατοχής, είχε οριστεί το 1944 σε 1 τετράκις εκατομμύριο 530 τρισεκατομμύρια δραχμές !!!
Πρόκειται, όμως, για ονομαστικές δραχμές αλλά εδώ πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι καθεμία δεν ήταν απόλυτα συγκρίσιμη με τις υπόλοιπες, διότι κάθε μήνα ο πληθωρισμός τότε έτρεχε με 1.000.000%. Με βάση αυτό το δεδομένο, επιχειρήθηκε στη συνέχεια μια κατά προσέγγιση μετατροπή του δανείου σε δραχμές του 1944.
Η ισοτιμία ανταλλαγής ήταν 1 «νέα» δραχμή προς 50 δισ. κατοχικές παλαιές δραχμές. Έτσι, το χρέος από το δάνειο υπολογίστηκε σε 32 δισ. δραχμές του Νοεμβρίου του 1944. Σημειώστε ότι τότε το δολάριο άξιζε 149 δρχ., οπότε εκφρασμένο σε δολάρια το χρέος του Γ΄ Ράιχ προς την Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο αντιστοιχούσε σε 215,6 εκατομμύρια δολάρια του 1944.
Μία σοβαρή προσπάθεια υπολογισμού του Χρέους έγινε το 1961 και το ύψος του υπολογίστηκε με βάση το επιτόκιο του μακροπρόθεσμου ομολόγου των ΗΠΑ. Θεωρήθηκε μάλιστα τότε ένα ευνοϊκό επιτόκιο για την Ελλάδα.
Με βάση λοιπόν τους τότε υπολογισμούς, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέληξε σε μία εκτίμηση ότι αποτιμημένο ευρώ το δάνειο θα μπορούσε να αντιστοιχεί το 2001 σε 6 δις !!! Βεβαίως, όλα αυτά είναι μία ερμηνεία, καθώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το σενάριο του ανατοκισμού καθώς και με το επιτόκιο. Ωστόσο είναι μία ερμηνεία από αρμόδια και επίσημη πλευρά.
Τώρα από εκεί και πέρα και προεκτείνοντας το σενάριο που ήδη χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν, μπορεί να γίνει μία σχετική εκτίμηση ότι το ύψος της απαίτησης θα μπορούσε να διαμορφωθεί ακόμη και στα 10-11 δις ευρώ !!!
Ίσως και λίγο παραπάνω, όλα εξαρτώνται από το αν θα χρησιμοποιηθεί ανατοκισμός και τι είδους επιτόκιο. Άλλωστε, τόσο περίπου το εκτιμά και η Επιτροπή που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Βεβαίως, άλλο θέμα είναι το πόσο υπολογίζει η ελληνική πλευρά ότι κυμαίνονται οι απαιτήσεις από το κατοχικό δάνειο και άλλο πόσο είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί η γερμανική πλευρά.
Τα μισά; Λιγότερο; Κανείς δεν ξέρει αν δεν ξεκινήσει μία συζήτηση. Όσον αφορά τις νομικές δυνατότητες επί του θέματος, οι απόψεις διίστανται. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ακόμη και αν νομικά δεν υπάρχουν επαρκή όπλα, μπορεί να αποτελέσει το θέμα αυτό ένα πολιτικό και διαπραγματευτικό χαρτί. Επαναλαμβάνω, ότι τα ποσά αυτά αφορούν στο κατοχικό δάνειο και όχι στις πολεμικές αποζημιώσεις !!!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Ας πούμε και για αυτές για μια ακόμα φορά τίθεται από Έλληνες πολιτικούς με λόγο αξιοπρεπή και δυναμικής επιχειρηματολογίας, το (ηθικό πρώτα απ’ όλα) ζήτημα των οφειλόμενων πολεμικών αποζημιώσεων του γερμανικού κράτους (από την εποχή της γερμανικής-ναζιστικής Κατοχής) προς την Ελλάδα.

Για το θέμα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου (11-4-2013) περιγράφει με συγκεκριμένους αριθμούς τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα: ‘’Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν’’.

Στις χιλιάδες των άμαχων, άοπλων και αδίκως εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, συμπεριλαμβάνονται και τα 42 θύματα συμπατριωτών μας από τις τρεις ορεινές Κοινότητες των Πιερίων ορέων (του Παλαιογρατσάνου, του Καταφυγίου και της Σκούλιαρης) του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, όταν το Δεκέμβριο του 1943 (από την 12η Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα του ‘43) και στο πλαίσιο των διαβόητων ‘’αντιποίνων’’ στρατιώτες των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής έκαψαν σπίτια, εκκλησιές και σχολεία και σκότωσαν, κρέμασαν και πυρπόλησαν σαράντα δύο (42) πολίτες, που δεν είχαν καμιά σχέση με τις επιχειρήσεις των ανταρτών. Οι άνθρωποι αυτοί θανατώθηκαν, χωρίς να μάθουν ποτέ το γιατί !!!

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά (δείγμα δωρεάν) των εγκλημάτων που έχουν προκαλέσει οι Γερμανοί σε αυτόν τον τόπο, σε ένα τόπο με ιστορία, που σε κάθε κομμάτι γης έχει χυθεί αίμα Ελληνικό, ήρθατε κάψατε, ρημάξατε, μας καταληστέψατε, σκοτώσατε γέρους, γυναίκες, παιδιά και τώρα ζητάτε να μας πάρετε το τελευταίο την αξιοπρέπεια μας !!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ RAUST !!!