Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ... "Χ"


1637656Δημοσκόπηση, που διενήργησε η MRB, για λογαριασμό της Real News, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία, εκμηδένισε τη διαφορά, που τη χώριζε από το ΠΑΣΟΚ.
Τα δύο κόμματα εξουσίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, συγκεντρώνουν ποσοστό 21,5%, ενώ έπονται το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΛΑΟΣ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, και τα υπόλοιπα κόμματα 3,9%.
Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 26,1%.

Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκεντρώνουν 31,8%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΛΑΟΣ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3,8%.

Οσον αφορά την παράσταση νίκης, το κυβερνών κόμμα προηγείται με 12,5 μονάδες.
Σχετικά με τον "καταλληλότερο πρωθυπουργό", ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με οριακή διαφορά, έναντι του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ποσοστό 26,5%, έναντι 26,3% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ



Από το Χρήστο Λυμπέρη – Ναύαρχο ε.α Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ - Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των αμυντικών δαπανών, με προφανείς τις προεκτάσεις ενός αμυντικού ελλείμματος.Ανεξάρτητα από την κρίση, μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία είχε και έχει χρέος να μελετά και να διερευνά την οικονομική λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, όλου του αμυντικού συστήματος. Το 1995, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρότεινα στην πολιτική ηγεσία να συνταχθεί σχετική μελέτη, αφού προηγουμένως αποκτήθηκε αντίστοιχη του βρετανικού ΥΕΘΑ ως οδηγός. Για τους δικούς της λόγους η πολιτική ηγεσία δεν προχώρησε στην πρόταση του ΑΓΕΕΘΑ.

Εκτιμώ, έστω και τώρα, ότι επιβάλλεται να επανεκτιμηθεί το κατά πόσον το αμυντικό μας σύστημα ικανοποιεί τους όρους οικονομικότερης λειτουργίας του. Μπορεί να περικόπτονται τα αμυντικά κονδύλια, ως συμμετοχή των στην κρατική προσπάθεια περιστολής των δημοσίων δαπανών, όμως αυτό από μόνο του δεν εξασφαλίζει ότι και οι διατιθέμενοι πόροι χρησιμοποιούνται κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο.
Τυχόν αμυντικό έλλειμμα επιβάλλει να προβληματιστούμε σοβαρά για τη μεγαλύτερη δυνατή εξουδετέρωση των συνεπειών αυτού.
Χωρίς να αντιτίθεμαι δογματικά στον ανοικτό δημόσιο διάλογο, εντός του οποίου ελλοχεύει κίνδυνος ακούσιας ζημιάς των απαιτήσεων ασφαλείας, τάσσομαι υπέρ ενός δομημένου διαλόγου εντός των θεσμικών Οργάνων (ΚΥΣΕΑ, Επιτροπή Βουλής επί θεμάτων Άμυνας, ΣΑ-ΓΕ κλπ,).
Τα αντικείμενα μιας τέτοιας συζήτησης μπορεί να είναι:
α. Είναι υπαρκτό αμυντικό έλλειμμα και πώς εκφράζεται ως δυνατότητες-αδυναμίες; Το κορυφαίο σημείο είναι το πόσο και πώς επηρεάζεται η αποστολή των Ε.Δ. και ιδιαίτερα η αποτρεπτική αξιοπιστία της Ελλάδας.
β. Διακρίνονται δυνατότητες-ευκαιρίες εξισορρόπησης του ενδεχομένου κινδύνου ασφαλείας; Ποιες είναι;
Έξω και πέρα από το πεδίο της άμυνας, η Ελλάδα, μια μικρή χώρα, προστατεύει καλύτερα τα εθνικά της συμφέροντα (γίνεται ασφαλέστερη), εάν διαθέτει ποιότητα πολιτικού κεφαλαίου, προβλεπτική ικανότητα των εξελίξεων, υπεροχή κινητικότητας της κρατικής μηχανής.
Η εθνική ενότητα και οι πολίτες προτάσσουν το συμφέρον της πόλης έναντι του ατομικού.
Πίσω από τις ικανότητες-αρετές αυτές, κρύβονται παιδεία, φιλοπατρία, αξίες και φιλοθεΐα. Το έλλειμμα όλων αυτών μας έχει οδηγήσει στη σημερινή εικόνα της ταπείνωσης και περιφρόνησης. Αντί να οδηγούμε τους άλλους στην πορεία των ηθικών αξιών και της κοινωνικής συνοχής, γίναμε ουραγοί.
Και το μεγάλο ερώτημα που προβάλλει είναι: «Τι ουν δει γενέσθαι; Πώς θα εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση με τις λιγότερες ζημιές; Πώς θα αρχίσει η μεταμόρφωση;» Επ αυτών υπάρχουν σοφότεροι και ειδικότεροι για να απαντήσουν. Η ταπεινή μου άποψη συμπίπτει με την προτροπή του Ησιόδου (8ος αι. πΧ.)\ «Επένδυση στη γνώση, στην αγάπη της πόλης, στη δικαιοσύνη και την εργασία».
Για το ειδικότερο θέμα της εξισορρόπησης των αρνητικών συνεπειών από την περικοπή των αμυντικών δαπανών, και για την όσο δυνατόν διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, διαμορφώνονται τρεις κύριες επιλογές με σταθερά την αδυναμία αύξησης των δαπανών.
• Πρώτη επιλογή:
«Εξασφάλιση της οριακής αποδοτικότητας του παρόντος αμυντικού συστήματος μέσα από τη συντήρηση του. Τη σκληρή επιχειρησιακή εκπαίδευση και την αξιοκρατία/δικαιοσύνη στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού».
Τη λύση αυτή θεωρώ εφικτή, κατάλληλη και παραδεκτή. Εξασφαλίζει υψηλό ηθικό, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν υπονομεύεται από άστοχες, αβασάνιστες, άδικες ενέργειες πολιτικών και δημοσιογράφων. Άβροχοι, ανίδρωτοι, ευεργετηθέντες και αμαρτωλοί στον σεβασμό του δημοσίου πλούτου και συμφέροντος έχουν συκοφαντήσει τον θεσμό των ΕΔ.
• Δεύτερη επιλογή:
«Ενίσχυση της αμυντικής ισχύος με επένδυση στη γνώση (στρατιωτική παιδεία) και άλλους πολλαπλασιαστές ισχύος. Εξεταστέα η μείωση της οροφής μονάδων, που δεν ανήκουν στην κατηγορία κρούσης, προς εξοικονόμηση των αναγκαίων πόρων».
Η λύση αυτή προϋποθέτει θεσμικές προσαρμογές και χρόνο για να αποδώσει. Εδώ θα πρέπει να επανεκτιμηθεί το εύρος της ελληνικής συμμετοχής σε αποστολές διεθνών οργανισμών. Είναι αντιφατικό να δαπανάμε εθνικούς πόρους για την ασφάλεια άλλων πλουτούντων σε βάρος μας.
Τρίτη επιλογή:
«Το ισχύον αμυντικό σύστημα θεωρείται ότι έχει ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης και αναζητώντας εξισορροπητικές εισροές εθνικής ασφάλειας από συμμάχους και εταίρους ή ακόμη και άλλες χώρες, πχ. Ρωσία».
Η λύση αυτή υποφέρει από αβεβαιότητα προσφοράς των ζητούμενων ξένων εισροών. Το παρελθόν δεν εκπέμπει αισιοδοξία από την πλευρά του NATO και της Ε.Ε. και δεν έχει δοκιμαστεί στρατηγική εταιρικότητα με Ρωσία ή και άλλες χώρες. Η Ελλάδα δεν το ετόλμησε, εδίστασε. Φυσικά, κάθε απόφαση στρατηγικού βεληνεκούς δεν είναι απηλλαγμένη κινδύνων.
Καθίσταται φανερό ότι ένας συνδυασμός, που ολοκληρώνει στοιχεία των τριβών επιλογών, προβάλλεται ως η άριστη λύση. Μαγικές λύσεις και βεβαιότητα της επιτυχίας των δεν υπάρχουν στον αμυντικό χώρο.
Έτσι, προκύπτει ως άριστη λύση: «Προς εξισορρόπηση αμυντικού ελλείμματος vα δοθεί προτεραιότητα στην οριακή αξιοποίηση του διατιθέμενου αμυντικού δυναμικού (συντήρηση, επιχειρησιακή εκπαίδευση, αξιοκρατία, δικαιοσύνη), να γίνει επένδυση στους πολλαπλασιαστές ισχύος, μεταξύ των οποίων και η στρατιωτική παιδεία, και να αναζητηθούν εξωτερικές εισροές εθνικής ασφάλειας εντός του NATO, της Ε.Ε. και από άλλες Δυνάμεις».
Ένα είναι βέβαιο, ότι τον σταυρό της εθνικής ασφάλειας θα τον σηκώσουμε εμείς οι Έλληνες, δεν προσφέρονται Σίμωνες Κυρηναίοι.
Με αυτοπεποίθηση, καθαρό μυαλό, ενότητα και καθαρή συνείδηση ας αξιοποιήσουμε τις εθνικά ελεγχόμενες παραμέτρους, για να αποτραπούν οι κίνδυνοι που μας απειλούν.
Από τα τωρινά, που μας αηδιάζουν, πρέπει να ξεκόψουμε, να ξεθολώσουμε και να πάμε στα ανώτερα, που μας ταιριάζουν. Να ξαναδυναμώσει η φλόγα της ελληνικής σκέψης και αγάπης προς την πατρίδα, την Ορθόδοξη πίστη και Παράδοση.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη, μπορούν και οφείλουν να γίνουν πρωτοπόροι, υπόδειγμα μεταμόρφωσης με στηρίγματα τη γνώση, την εργατικότητα, φιλοπατρία και δικαιοσύνη.
Στο βιβλίο μου «ο δρόμος των στρατιωτικών», εκδόσεις Εν Πλω, Απρίλιος 2011 αναφέρομαι εκτενέστερα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - gdailynews

Η CIA ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΚΡΗΞΗ ΒΙΑΣ και ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ..."τύπου Αργεντινής" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!
Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο... σκληρά.!!!
Μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί οικονομική διπλωματία και να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως,
όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως "τα δύσκολα είναι μπροστά" και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να "μπλοκάρουν" το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες.
Στην έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα, η CIA μοιάζει περίπου έκπληκτη για το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη ξεσπάσει ακόμα χειρότερα επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Μαΐου πέρυσι.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συντάκτες της εκθέσεως που αναρτήθηκε στο επίσημο site της αμερικανικής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση της Αθήνας "αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις για να περάσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει την ηχηρή αντίδραση από ισχυρά συνδικάτα της χώρας και των εργαζομένων γενικά".
Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν αντιδράσει στα νέα μέτρα λιτότητας "αλλά οι απεργίες μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις".
"Κόκκινος συναγερμός" για την Ελλάδα
Η έκθεση της CIA για την κατάσταση στην Ελλάδα, "στέκεται" ιδιαίτερα στην άνοδο της ανησυχίας που "θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές ή βία".
Με τον τρόπο αυτόν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους αμερικανούς –και όχι μόνο- επενδυτές που θα έδειχναν ενδιαφέρον για να τοποθετήσουν στη χώρα μας τα κεφάλαια, τα οποία θα ήθελε η κυβέρνηση να προσελκύσει –με τις διαδικασίες του fast track μάλιστα- για να βάλει την Ελλάδα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων.
Φαίνεται έτσι όμως και πόσο εύθραυστη είναι η προσπάθεια για να φιλοτεχνηθεί ένα νέο προφίλ για τη χώρα σύμφωνα με το οποίο, αν και δυσφημίστηκε διεθνώς πριν ένα χρόνο ως σύγχρονος «Τιτανικός», θα μπορούσε τώρα να αποδείξει πως είναι ένας φιλικός και ασφαλής προορισμός για τα ξένα κεφάλαια.
Στην έκθεση της CIA προβάλλεται ιδιαίτερα η δυσκολία που ενέχει η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων, σε συνθήκες κρίσης και σαρωτικών ανατροπών. Το οξύμωρο ίσως είναι πως, ενώ οι "θυσίες" οδηγούν σε βία που τρομάζει τους επενδυτές, θεωρούνται ταυτόχρονα και το τίμημα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι "σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που δόθηκε ποτέ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών, πέρα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ληφθεί".
"Κρατικός καπιταλισμός"
Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για "μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ".
Υπό την έντονη πίεση από την ΕΕ και από διεθνείς παράγοντες της αγοράς, τονίζεται στην έκθεση, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα, μείωση της φοροδιαφυγής, μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και των συνταξιοδοτικών συστημάτων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων.
"Ζοφερό μέλλον"
Τα χειρότερα έρχονται. Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, oι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε εισάγοντας μείζονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά "οι επενδυτές εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής απέναντι σε μια ζοφερή οικονομική προοπτική και στη λαϊκή δυσαρέσκεια".
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.
Επικρίνονται τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων», εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
Διαβάστε εδώ το PDF με την έκθεση

PROTO THEMA

10 δισ. ευρώ τα εως τώρα κέρδη της Γερμανικής κυβέρνησης από την ελληνική κρίση


Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής των Financial Times Deutschland στο άρθρο του έχει τίτλο ''Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει'' και υπότιτλο '' Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες''.
 
Ο αρθρογράφος Thomas Fricke καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε να αποκαλύψει την αλήθεια στον γερμανικό λαό αλλά και την Bild, για να σταματήσει η άθλια προπαγάνδα με ψέμματα του τύπου ''οι Έλληνες τεμπέληδες και μπαταχτσήδες''.
 
Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα : ''Μπορεί οι Έλληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους. Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της "Bild" χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών''.
 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του γερμανού αρθρογράφου ήδη τα κέρδη από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ’ εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ξεπερνάνε τα 500 εκατομύρια ευρώ όμως τα τεράστια γερμανικά κέρδη προκύπτουν από το ότι οι επενδυτές προτιμούν τα γερμανικά ομόλογα λόγω του φόβου που έχει καλλιεργηθεί για τα αντίστοιχα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης ενώ με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα μειώνεται και το γερμανικό χρέος.
 
Στο άρθρο εξηγούνται και τα κέρδη που βγάζει η Γερμανία όταν η ΕΚΤ πουλάει ομόλογα στην Ελλάδα.
Λέει λοιπόν πως η ελληνική κρίση, εκτός όλων των άλλων ''φρέναρε'' το ευρώ, και έτσι ''απογειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές και στο τέλος κάνοντας την πρόσθεση όλων αυτών προκύπτουν για την Γερμανία κέρδη 10 δισεκατομυρίων ευρώ από την Ελλάδα!
 
Πολύ σημαντική είναι και η διαπίστωση πως τα 22 δις ευρώ με τα οποία η Γερμανία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων και το χειρότερο είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει πραγματικά τότε η Γερμανία και θα ικανοποιηθεί προνομιακά ως πιστωτής και θα έχει βγάλει και κέρδος.
 
Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο επίλογος του άρθρου : '' Η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας τα χρήματα που κέρδισε από την ελληνική κρίση''.
 
http://www.newsit.gr/

"ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


1654544"H Eλλάδα είναι πολύ πιθανό να μην ανταπεξέλθει στο δημοσιονομικό της χρέος, ενώ οι Ευρωπαίοι υπουργοί έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, με την ασυνέπεια στο να ακολουθηθεί πιστά το Πρόγραμμα".
Αυτά τα λόγια ανήκουν στη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών και υποψήφια για την ηγεσία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δίνοντας ένα στίγμα για το ποια είναι η άποψη της Ευρώπης για την πορεία της Ελλάδας, μιλώντας σε αυστριακή εφημερίδα.
Την ώρα που η Λαγκάρντ, πάντως, μιλάει "ανοιχτά" για χρεοκοπία της Ελλάδας, ο αναπληρωτής διευθυνητής του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.

Στη Δικαιοσύνη ο Αν. Παπανδρέου εναντίον του Π.Καμμένου


«Για όσα ψευδή και συκοφαντικά δήλωσε εις βάρος μου ο βουλευτής κ. Π. Καμμένος, τόσο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και από το βήμα της Βουλής, δηλώνω ότι θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη με σκοπό την υπεράσπιση κάθε νομίμου δικαιώματός μου».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο αδελφός του πρωθυπουργού, καθηγητής Αν. Παπανδρέου, με αφορμή ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ, σύμφωνα με τους οποίους ο κ. Παπανδρέου ενεπλάκη σε χρηματιστηριακές συναλλαγές που σχετίζονταν με το ελληνικό χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες κατηγορηματικές διαψεύσεις για τους ισχυρισμούς του Π. Καμμένου έγιναν και από άλλα πρόσωπα τα οποία ενέπλεξε στην ίδια υπόθεση ο κ. Καμμένος, όπως ο επιχειρηματίας Θ. Μαργέλος και η πρώην οικονομική σύμβουλος του πρωθυπουργού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. 


Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=68811&catID=1

Μυστικά δείπνα και στο φόντο κάλπες




Οι κινήσεις του πρωθυπουργού.Οι περισσότεροι υπουργοί που βλέπουν τον πρωθυπουργό καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: «ο Γιώργος είναι το τελευταίο διάστημα πολύ απόμακρος και εμπιστεύεται μόνο τους πολύ στενούς συνεργάτες».

Η έντονη μυστικότητα που έχει περιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου δεν προέρχεται μόνο από τις εξελίξεις που δρομολογούνται στις υπόγειες διαδρομές Αθήνας-Βρυξελλών-Ουάσιγκτον, αλλά και από την εικόνα της κυβέρνησης που δίνεται με υπουργούς να εκφράζουν πλέον τις προσωπικές τους στρατηγικές με το περιτύλιγμα της… διαφορετικής άποψης για την οικονομία.

Όπως λέγεται μάλιστα μετά τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, ο πρωθυπουργός άρχισε συναντήσεις με υπουργούς του και παράλληλα άρχισαν και διάφορα δείπνα προεδρικών στελεχών με σκοπό να ξεπεραστεί η ενδοκυβερνητική κρίση.
Ένα από αυτά τα δείπνα τα οποία γίνονται σε σπίτια υπουργών και όχι σε μαγαζιά, καθώς έπρεπε να μη βγει προς τα έξω ότι γίνονται υπόγειες διεργασίες. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Αξία», σε ένα από αυτά τα δείπνα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ο Δ.Δρούτσας, ο Π.Γερουλάνος και ο Γ.Πεταλωτής.

Σύμφωνα με αυτά που βγήκαν από συσκέψεις και δείπνα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να παίξει δυνατά το χαρτί της Πορτογαλίας, προκειμένου να κερδίσει έστω και μία επίφαση συναίνεσης.

Πάντως, στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμά ότι η πολιτική της συναίνεσης κρύβει και παγίδες, εννοώντας τις εκλογές, τις οποίες απεύχεται ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, αν δει ότι δεν επιτυγχάνεται έστω ένα μίνιμουμ συναίνεσης, τότε δεν θα έλεγε όχι σε αυτές, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δημιουργηθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι τις έχει προκαλέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

newsbeast.gr

Καταρρίπτεται ο μύθος ανάγκης ψηφίσεως του μνημονίου…



…και η υπογραφή του συνιστά εσχάτη προδοσία;
Πριν  τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ο Γεώργιος Παπανδρέου με στόχο την κατάληψη της εξουσίας είχε πολλές φορές προεκλογικό παραλήρημα και έταζε στον Ελληνικό λαό «λαγούς και πετραχήλια».
Με  σημαία το σύνθημα «λεπτά υπάρχουν» δεσμεύθηκε πως οι συντάξεις και οι μισθοί των εργαζομένων δεν θα μειωθούν αλλά θα...
γίνουν αυξήσεις που θα ακολουθούν τους δείκτες του πληθωρισμού.
Επίσης  εγγυήθηκε πως θα δημιουργήσει ένα κοινωνικό κράτος ευνομίας, δικαίου και ισοπολιτείας .
Δήλωνε  πως «θα ματώσει» αλλά θα πατάξει την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα.
 Όταν  όμως ανέλαβε την πρωθυπουργία όχι  μόνο δεν έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό, αλλά συνειδητά επεδίωξε και κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε σκόπιμη και επιδιωκόμενη χρεοκοπία προκειμένου ο ίδιος και η Κυβέρνησή του να συνάψει συμφωνία (μνημόνιο) με την Τρόικα και να βυθίσει την χώρα στην Εθνική, κοινωνική, οικονομική εξαθλίωση και τον Ελληνικό λαό στην ανέχεια, την φτώχεια και την απελπισία.
Όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση και απαιτείτο το….
νοικοκύρεμα της οικονομίας με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα δανεισμού. Μπορούσε παρά το μεγάλο χρέος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο.
Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες.
Ο πρωθυπουργός όμως που γνώριζε – είχε ενημερωθεί επακριβώς από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος – την πραγματικά άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και από την στιγμή που τα spreads ήταν χαμηλά αφού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010, θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις αγορές προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της χώρας.
Όμως  αυτός έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια προσπάθειά του να πείσει τον  λαό πως η προηγούμενη Κυβέρνηση  και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τον κορόιδεψαν δίδοντάς του προεκλογικά, ψεύτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας και έτσι δεν μπορούσε να υλοποιήσει άμεσα τις προεκλογικές εξαγγελίες.
 Το  επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον  απαράδεκτο και παιδαριώδες όταν το επικαλείται πρώην αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που διετέλεσε παλαιότερα πολλές φορές υπουργός και εξελέγη βουλευτής, πολλές τετραετίες, δηλαδή να μην γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ακολούθως, ξεκίνησε η δυσφήμηση της χώρας με συνεχείς περιοδείες του Έλληνα Πρωθυπουργού που εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει «τιτανικό».
Με  όλες τις παραπάνω ενέργειες η  Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε μετά από έρευνά της, πως η συνεχής αυτή δυσφήμηση οδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους σε εκτίναξη των spreads, στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων ώστε κατέστη απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Διευκολύνθηκε δε το διαβρωτικό τους έργο με θύμα την Ελληνική οικονομία.
 Έτσι  ο κ. Παπανδρέου αντί να έχει ως πλεονέκτημα την τοποθέτηση του πιστολιού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτός το παρέδωσε αμαχητί στους δανειστές μας και εκείνοι το τοποθέτησαν στον κρόταφο του Ελληνικού λαού.
Για να γίνει αντιληπτό και κατανοητό το πόσο κακό έκαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών στη χώρα και στον Ελληνικό λαό με αυτές τις ενέργειες τους, θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Σκεφτείτε ότι ένας τραπεζίτης, ο οποίος κατέχει  μία πολύ αξιόπιστη και εύρωστη οικονομικά τράπεζα, χάνει τα λογικά του και δηλώνει δημοσίως ότι η τράπεζά του είναι χρεοκοπημένη και ότι οι υπάλληλοί της την κλέβουν.
Να  είστε όλοι βέβαιοι ότι αυτή η  τράπεζα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα θα έχει χρεοκοπήσει, αφού όλοι μα όλοι οι καταθέτες της θα έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους  και η τράπεζα θα μείνει «πανί με πανί».
Δυστυχώς  αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός μας και τελικά η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση μη μπορώντας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές γιατί τα speads είχαν ήδη εκτιναχτεί και κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα.
 Έτσι  για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση  και ο κ. Παπανδρέου είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ απλά με τα 110 δις. € που πήραν δάνειο, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, αλλά πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων.
 Δηλαδή εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των οι διεθνών νταβατζήδων μας.
Την τρανή απόδειξη αυτών την έδωσε  η επιτροπή της Eurostat, η οποία αναφέρει ότι το έλλειμμα του ΑΕΠ για τη χρήση 2009 της Ελλάδος είναι 15,6 με τους τόκους  και το πρωτογενές, χωρίς τους τόκους, έλλειμμα μόνο 3,9 δηλαδή καλύτερο και από το έλλειμμα της Γερμανίας.
Μετά  όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως  η Κυβέρνηση εάν είχε στραφεί  αμέσως μετά την εκλογή της προς τις διεθνείς αγορές δεν θα είχε κανένα πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων παρ’ όλη τη σπατάλη στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την αδυναμία πάταξης της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής του παραεμπορίου και του ελέγχου της μαύρης αδήλωτης εργασίας που η πάταξή τους ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβερνήσεως.
Η Κυβέρνηση του επαχθούς μνημονίου, της νέας τάξεως πραγμάτων και  της παγκοσμιοποίησης είναι μία  ανίκανη κυβέρνηση που καθημερινά βυθίζεται στον οχετό των ψεμάτων και των άθλιων ανεφάρμοστων εξαγγελιών της.
Είναι η Κυβέρνηση που έχει επιφέρει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της κοινωνίας μας που μετά ενός χρόνου επιβολής του μνημονίου η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πιο δεινή θέση από αυτή που ήταν πριν την υπαγωγή της.
Το  ερώτημα πλέον που τίθεται καθημερινώς, όλο και πιο έντονα στον Ελληνικό λαό, είναι: “ η επιλογή της Κυβέρνησης, να υπογράψει η χώρα τους επαχθείς και δυσβάσταχτους οικονομικούς όρους της δανειακής σύμβασης χωρίς καν να διαπραγματευθεί αυτούς τους όρους, αλλά ταυτόχρονα να υποθηκεύσει τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και να παραιτηθεί ολοσχερώς οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από νόμους ή συνθήκες, δηλαδή παραιτούμενη από οποιοδήποτε στοιχείο συνιστά Εθνική κυριαρχία, ήταν μονόδρομος; ”
Μετά όμως τις αποκαλύψεις περί επανειλημμένων συναντήσεων του πρωθυπουργού της χώρας με τον Ντομινίκ Στρος Καν αρκετό χρονικό διάστημα πριν την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ., καταρρίπτονται όλες οι άλλες δικαιολογίες και ένα πλέον είναι το σίγουρο.
Ο πρωθυπουργός συνειδητά υπέγραψε το «μνημόνιο» το οποίο προετοίμαζε πριν από την ψήφισή του και ουσιαστικά κατήργησε πραξικοπηματικά την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αφού ένα χρόνο
μετά δεν το έχει φέρει στην Βουλή των Ελλήνων για επικύρωση (άξιο απορροίας βέβαια είναι γιατί να υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν αντιδρούν ) και επιπλέον προέβη σε βίαια Συνταγματική εκτροπή
(άποψη κορυφαίων  επιστημόνων της χώρας).
 Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα στο δεύτερο  βιβλίο, ειδικό μέρος, πρώτο κεφάλαιο, προσβολές του πολιτεύματος, άρθρο 134, Εσχάτη προδοσία, άρθρο 2 αναφέρεται: 
Α)τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού.
Β)επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή.
Το σίγουρο  λοιπόν είναι πως το μνημόνιο δεν  ήταν μονόδρομος και αυτό που πρέπει να αναζητηθεί πλέον είναι εάν  ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει υποπέσει στο αδίκημα της Εσχάτης προδοσίας!!!
http://olympia.gr/

ΚΙΝΔΥΝΟΣ > Συναγερμός στην Πάτρα για κρούσματα λέπρας σε λαθρομετανάστες...



Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας. Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου της Αχαϊας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 
Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη σήμερα, Παρασκευή, στο αχαϊκό νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών.
Ακολούθως, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την λήψη των προληπτικών μέτρων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.
newsit

Πηγή: http://greeknation.blogspot.com/2011/05/blog-post_2057.html

Πάνος Καμμένος: Δεν κάνω πίσω, νεκρός ή ζωντανός.



Ο Πάνος Καμμένος στέλνει μήνυμα σε αυτούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις του.
Απαντά όπως ένας Έλληνας που βάζει την Πατρίδα και την κοινωνία ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.
Απαντά ως ένας πολιτικός ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ.
Μα κυρίως, απαντά όπως όφειλε να απαντήσει όλο το πολιτικό σύστημα απέναντι σε αυτούς που λήστεψαν την χώρα: ......

Σας ευχαριστώ όλους .
Τα στοιχεία πού έχω ενοχλούν πολλούς πολιτικά αλλά βασικά οικονομικά ΌΛΑ είναι Απόλυτα καί μή αμφισβητίσημα.

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Η ΝΕΚΡΟΣ
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Δέν δέχομαι κίτρινες κάρτες από νενέκους καί ενεργούμενα τους. Έχω ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ . 

Ολυμπία 

Έκρυψαν το επεισόδιο στον Έβρο - Θέμα με την επίσημη ανακοίνωση - Και από ελληνικής πλευράς κατά την διάρκεια του επεισόδιου είχε σημάνει συναγερμός και οι δυνάμεις της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας βρίσκονταν "με το όπλο ανά χείρας".



Θερμό επεισόδιο που απεκρύβη είχαμε τη νύχτα στο Τυχερό του Έβρου όταν περίπολος Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχειρούσαν σε περιπολία με την συνδρομή Γερμανών της Frontex δέχτηκε πυρά από Τούρκους δουλεμπόρους αρχικά και στρατιώτες εν συνεχεία, που έβαλλαν εναντίον τους για να καλύψουν την αποχώρηση των δουλεμπόρων. Πιο συγκεκριμένα ομάδα τεσσάρων Ελλήνων συνοριοφυλάκων και δύο Γερμανών της Frontex δέχτηκαν πυρά από Τούρκους δουλέμπορους στην νησίδα Αντάς η οποία βρίσκεται στην ελληνική περιοχή του Τυχερού. 

Πληροφορίες από την τουρκική πλευρά των συνόρων έδειξαν αυξημένη κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων που είχαν στείλει στην περιοχή ένα μηχανοκίνητο λόχο. Και από ελληνικής πλευράς κατά την διάρκεια του επεισόδιου είχε σημάνει συναγερμός και οι δυνάμεις της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας βρίσκονταν "με το όπλο ανά χείρας". 
Το θέμα είναι γιατί κρύφτηκε η είδηση και δεν ανακοινώθηκε είτε από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ είτε από το ΥΠΕΘΑ. Είναι το δεύτερο επεισόδιο μετά την προσπάθεια "απόβασης" του Τούρκου απόστρατου αξιωματικού στο Αγαθονήσι που δεν ανακοινώνεται.
Η νησίδα προσεγγίζεται από την τουρκική πλευρά μόνο με βάρκα, ενώ από την ελληνική είναι προσβάσιμη με τα πόδια λόγω της χαμηλής στάθμης του ποταμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι αποβίβαζαν με βάρκες του παράνομους μετανάστες στη νησίδα αυτή οι οποίοι συνέχιζαν την πορεία τους προς τις ελληνικές ακτές του Έβρου. 
Για το λόγο αυτό απεστάλη ομάδα της Frontex και Ελλήνων συνοριοφρουρών για να εμποδίσουν τις αποβιβάσεις των παράνομων μεταναστών. Οι Τούρκοι δουλέμποροι προσπάθησαν να προσεγγίσουν την νησίδα χωρίς επιτυχία λόγω της παρουσίας των Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών. Την επομένη, δηλαδή σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε στην περιοχή μία τουρκική βάρκα στην οποία επέβαιναν άνδρες οι οποίοι έφεραν οπλισμό. Αυτόματα τυφέκια και πιστόλια 
Αρχικά οι Τούρκοι μόλις είδαν την ελληνογερμανική αστυνομική δύναμη πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Μετά όμως έβαλλαν με ριπές αυτομάτων όπλων κατά των ανδρών του ελληνογερμανικής περιπόλου. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε ανταπόδοση των πυρών από το ελληνογερμανικό αστυνομικό κλιμάκιο. 
Τότε εμφανίστηκαν περίπολοι του τουρκικού στρατού Μόλις εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες ένας Γερμανός άνδρας της Frontex ανασηκώθηκε για να τους χαιρετήσει και δέχτηκε πυροβολισμούς τόσο από την περίπολο όσο και από τους δουλεμπόρους. 
Υπό το τουρκικό πυρ και προ υπέρτερων δυνάμεων η ελληνική περίπολος αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την ελληνικό έδαφος το οποίο τέθηκε υπό τον προσωρινό έλεγχο της τουρκικής περιπόλου! Δεν έχει εξακριβωθεί αν οι Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν στη νησίδα που αποτελεί ελληνικό έδαφος, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ατό έγινε.
Το θέμα είναι γιατί κρύφτηκε το επεισόδιο από ελληνική πλευράς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 16.58): Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην μεθόριο καθώς έχουν αποχωρήσει και από τις δύο πλευρές των συνόρων οι στρατιωτικές δυνάμεις στις βάσεις τους, ενώ έχουν υπάρξει εκατέρωθεν διαβουλεύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης. Πάντως φαίνεται ότι οι Γερμανοί δεν θα αφήσουν στο όλο θέμα και θέλουν να ερευνηθεί ποιος διέταξε τους πυροβολισμούς κατά των στελεχών της FRONTEX από την πλευρά των Τούρκων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 2) Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης
Παράλληλα η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γύρω από το συμβάν. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-05-2011) στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και δυνάμεις της FRONTEX, για την αποτροπή διέλευσης ομάδας μεταναστών, που είχε εντοπιστεί στην παραποτάμια περιοχή, επί του τουρκικού εδάφους. Επίσης είχαν εντοπιστεί και δύο βάρκες με τέσσερις διακινητές. 
Την 10.30 ώρα, δύο από τους διακινητές επιβαίνοντας στη μία βάρκα κινήθηκαν προς την ελληνική όχθη και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν στο τουρκικό έδαφος, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα με κυνηγετικές καραμπίνες. 
Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από τη βάρκα και κινούμενοι νότια στην τουρκική όχθη, την 11.00 ώρα, πυροβόλησαν με τις κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν άνδρες της FRONTEX, στην ελληνική πλευρά του ποταμού. 
Προηγουμένως την 10.45 ώρα, οι δύο άλλοι διακινητές, κινήθηκαν με τη δεύτερη βάρκα προς την ελληνική όχθη και πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν Έλληνες αστυνομικοί. 
Όλοι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τους διακινητές, που βρίσκονταν στη τουρκική όχθη, και σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων από τα σημεία που βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη του βεληνεκούς των κυνηγετικών όπλων. 
Από τις τουρκικές Αρχές, που είχαν ειδοποιηθεί από τη Διεύθυνσή μας συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά 97 μετανάστες, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στην γύρω περιοχή και είχαν εντοπιστεί από το αεροσκάφος του FRONTEX. 
Καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού υπήρξε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές». 
H ανακοίνωση είναι επιεικώς ανακριβής και επικίνδυνη. Μιλάει για "κυνηγετικές καραμπίνες". Πρώτον είναι πρακτικά αδύνατον να είδαν μέσα στο σκοτάδι αν ήταν καραμπίνες ή πολεμικά όπλα. Εμείς λέμε ότι αυτήκοοι μάρτυρες, στρατιώτες που υπηρετούσαν σε κοντινό φυλάκιο, άκουσαν πυρά αυτόματων τυφεκίων. 
Είναι γελοίο να γράφεταιστην ανακοίνωση ότι υπήρξε "στενή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές", όταν οι Τούρκοι στρατιώτες κάλυψαν την αποχώρηση των δουλεμπόρων (σε τελική ανάλυση όλοι ξέρουν ότι συνεργάζονται μαζί τους). 
Το ότι συνελήφθησαν "97 μετανάστες στην τουρκική πλευρά" δεν νομίζουμε ότι αποδεικνύει την "συνεργασία των τουρκικών αρχών". Που είναι οι δουλέμποροι; Αυτούς γιατί δεν τους συνέλαβαν; 
Αλλά υπάρχει και άλλο πρωτοφανές για αστυνομική ανακοίνωση: Χαρακτηρίζονται "μετανάστες" δηλαδή άνθρωποι που έχουν προσκληθεί από μια χώρα να μεταναστεύσουν νόμιμα σε μια άλλη χώρα οι λαθρομετανάστες που πιάστηκαν στην Τουρκία έτοιμοι να εισβάλουν στην Ελλάδα! Αν ήταν μετανάστες, δηλαδή αν νόμιμα θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, γιατί συνελήφθησαν; 
Είναι απίστευτο πως χαρακτηρίζονται από μια αστυνομική διεύθυνση απλά μετανάστες, δηλαδή ... άνθρωποι που μεταναστεύουν νόμιμα μετά προσκλήσεως και σχετικών εγγράφων, μια ομάδα λαθρομεταταναστών που ετοιμαζόταν να μπει με την βοήθεια δουλεμπόρων στη χώρα. 
Αυτά για να μην απορούμε πως φτάσαμε να είναι οι Έλληνες φιλοξενούμενοι στην ίδια τους τη πατρίδα... 
defencenet

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ 19ΧΡΟΝΟΣ (VIDEO)




Ένας 19χρόνος σχεδίασε σε αντιγραφή ένα αρχαίο Ελληνικό υπερόπλο που το χρησιμοποιούσανε για καταστροφή εγκαταστάσεων ,υποδομών σκαφών και κλπ. Σκεφτείτε όμως αν η εφαρμογή μπει σε παραγωγή με σύγχρονα σκοπευτικά μέσα και μάλιστα σε ένα οργανωμένο στρατιωτικό εργαστήριο. 


hellenicrevenge

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!


ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ
Για το απογευματινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης δεν υπάρχει στην βασική θεματολογία του ότι τοΧρηματιστήριο έπεσε κάτω από τις 1.300 μονάδες. Ούτε φυσικά ότι τοspread έσπασε κάθε ρεκόρ. Όπως δεν υπάρχει και η είδηση για τη νέα υποβάθμιση της... 
Ελληνικής Οικονομίας! Βρήκαν όμως χρόνο για να παίξουν την πρωινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον οποίο προέβαλλαν και τον πολιτικό προϊστάμενό τους. Τον Παύλο Γερουλάνο. Και μετά διαμαρτύρονται που τους αποκαλούμε "τσάτσους", "πρασινοφρουρούς" και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα. Και λίγα τους γράφουμε...

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_5771.html

GAP ο έμμισθος μπροκερ - Π. Καμμενος 19 5 2011

Η μεγάλη κομπίνα της οικογένειας Παπανδρέου, ο κοντινός... και το “άπλετο φως”



Μακελειό στη βουλή με τις καταγγελίες Καμμένου για την Οικογένεια Παπανδρέου!

Τα Golden Boys του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τζιράριζαν με τα Cds!!!
Με ονοματεπώνυμο οι καταγγελίες Καμμένου, κανείς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί...

Την υπόθεση την είχε περιγράψει στο Ολυμπία ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας στο άρθρο του: CDS, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.

Όπου έγραφε χαρακτηριστικά: Στην Ελλάδα ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2009, κάποια κρατική ελληνική τράπεζα εξέδωσε CDS, αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα έπαιξε «μη χρεοκοπία» (“long”) της Ελλάδας. Ο τότε αγοραστής των εν λόγω CDS έπαιξε αντίστοιχα «χρεοκοπία» της χώρας μας (“short”), σε τιμή γύρω από τις 130-140 μονάδες βάσης. Μετά από εκείνη την σχετικά μη «πονηρή» περίοδο έκδοσης των εν λόγω CDS, από την εν λόγω πολύ μεγάλη κρατική τράπεζα, η νέα της διοίκηση, που προέκυψε μετά από τις εκλογές του 2009, πούλησε ξαφνικά (με κέρδος, ή όχι, δεν έχει σημασία) αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου! Γιατί; Εκείνη την περίοδο, η συγκεκριμένη έκδοση-θέση της εν λόγω τράπεζας αντιπροσώπευε περίπου το 12% της αντίστοιχης παγκόσμιας αγοράς CDS, για το συνολικό ελληνικό χρέος (της τάξης τότε των 8 δισ. ευρώ). Ποιος πούλησε στους «κερδοσκόπους-βαρβάρους» τα εν λόγω CDS, ή τα όπλα μαζικής καταστροφής της ελληνικής οικονομίας; Ποιος Έλληνας-ανθέλληνας έδωσε «διηπειρωτικούς πυραύλους» στα χέρια των αδίστακτων επενδυτών-κερδοσκόπων; Η ιστορία θα γράψει λίγες μαύρες σελίδες για αυτή την ντροπή!

Σήμερα στην βουλή μάθαμε και το όνομα της τράπεζας.

Γραφικότητες Ραγκούση και αμηχανία Ντόλιου! Καταπέλτης ο Καμμένος! Αιχμηρός ο Τσίπρας ζητά αποδείξεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Διαβάστε τι είπαν πριν από λίγο στη βουλή:
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βομβαρδίζομαι από ερωτήματα δημοσιογράφων… Ο Πάνος Καμμένος που είναι επιλογή του αρχηγού του να είναι σε όλες τις επιτροπές. Πριν από λίγο είπε στον κ. Χατζηνικολάου πως ο κ. Παπανδρέου είναι έμμισθος broker. Ή η καταγγελία έχει ουσία ή αυτά που είπε να τα αιτιολογήσει. Είναι δυνατόν; Εγώ τα θεωρώ εξωπραγματικά. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό αποτελεί εσχάτη προδοσία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πράγματι το ανέφερα… Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το καλοκαίρι του 2009 και πουλήθηκε Δεκ. 2009 αξίας 1,3 δις… Η ίδια περίοδος ήταν, από συνέντευξη Στρος Καν, τότε που ο Πρωθυπουργός συνομιλούσε με ΔΝΤ. Το cds πουλήθηκε εκείνη την περίοδο. Άρα οι κερδοσκόπου επί 10 ημέρες… Από έρευνα που έκανα προκύπτει… Μάρκελος, Ξαφά, Αντρίκος Παπανδρέου…Είναι σοβαρό θέμα αν πούλησαν το ασφάλιστρο κινδύνου και ζημιώθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο…Να ενημερωθεί η Βουλή και η Εισαγγελεία…

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Άκουσα τι είπε ο κ. Καμμένος. Όταν ακούγεται πως συμμετέχει στο πάρτυ Μαρκέλου και ο Αντρίκος Παπανδρέου και στο άλλο (Κατάρ) ο άλλος αδερφός… Αν κάναμε πραγματικές εξεταστικές θα οδηγούμασταν εκεί που είναι ο Στρος Καν!Η υπεράσπιση θεσμικού ρόλου Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο θέμα κομμάτων… Είναι και για τα αδέρφια του.

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ (Υφ. Εσ.): Έκπληκτος παρακολούθησα συζήτηση… Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση όσοι βρισκόμαστε στην αίθουσα…

ΑΘ. ΠΑΦΙΛΗΣ (ΚΚΕ): Είναι τεράστιο θέμα… Τέθηκαν σοβαρά θέματα και πρέπει να απαντηθούν…

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Το τελευταίο διάστημα υπάρχει συστηματική προσπάθεια στοχοποίησης στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού αυτές τις δύσκολες στιγμές. Υπάρχει εκστρατεία λάσπης από διάφορα κέντρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Δεν υπάρχει θέμα Καμμένου αλλά θέμα Σαμαρά. Υπάρξει θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης… για το αν θα κρατήσει στο κόμμα τον κ. Καμμένο… Ο κ. Σαμαράς να λάβει σοβαρά υπόψιν το περιστατικό…

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ (Κοιν. Εκπρ. Ν.Δ.): Δημιουργήθηκε μείζον θέμα από κ. Ραγκούση… υπέπεσε σε κοινοβουλευτικό ολίσθημα… Προσπάθησε να δημιουργήσει αιχμές στο πρόσωπο κ. Σαμαρά… Δεν αγνοείται γεγονός ότι είναι ο 3ος πολιτειακός παράγοντας…Το τι θα κάνει με Καμμένο δεν αποτελεί υποχρέωση απάντησης σε εσάς, ούτε έχετε το δικαίωμα να υποδεικνύετε τι θα κάνει… Ο βουλευτής σε αυτή την αίθουσα έχει απεριόριστο δικαίωμα να λέει τη γνώμη του με παρρησία. προσπαθείτε να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις και δημιουργείτε πρόβλημα στο πολίτευμα. Να ανακαλέσετε, διαφορετικά είστε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος…

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Να ρίξει η κυβέρνηση άπλετο φως στην υπόθεση. Πιστεύω και καλώ κυβέρνηση, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εποπτεύουσα Τράπεζα της Ελλάδος να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί ο μόνος τρόπος να απαντηθούν και να αρθούν υποψίες και καχυποψίες είναι να χυθεί άπλετο φως. Όσο καλούμε κυβέρνηση άλλο τόσο καλούμε και Καμμένο , τα στοιχεία να δοθούν στην δημοσιότητα.

Υ.Γ taxaliaΤι θα γίνει ρε παιδιά με αυτό το κακόμοιρο το “άπλετο φως”; Άπλυτο το καταντήσατε!
Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς κύριε... Ντόλιο!

Για ρίξε τώρα μια ματιά στο παρακάτω βίντεο της Γαλλικής Τηλεόρασης για να δεις τον κύριο... Θεόδωρο Μαργέλλο της Informed Judgement Partners και κοντινό του Παπανδρέου! Μιλάει για τα ...CDS:

Ο "Κοντινός" στον πρωθυπουργό...
Στις 7 Δεκεμβρίου 2010 στογαλλογερμανικό κανάλι Arte, προβλήθηκε ντοκυμαντέρ, του Jean Quatremer, με θέμα την Ελληνική κρίση.
Περιλαμβάνει συνεντεύξεις των: Ζαν-Πωλ Γιούνκερ, Ζαν-Πωλ Τρισέ, Όλι Ρεν, Γ. Παπακωνσταντίνου, Κριστίν Λαγκάρντ, Θεόδωρου Μαργέλλου και άλλων.

Δείτε τις δηλώσεις του "κοντινού", όπως αποκαλείται στο ντοκυμαντέρ, στον Έλληνα πρωθυπουργό..
.



 http://apneagr.blogspot.com/2011/05/blog-post_873.html#ixzz1MuXIqxBQ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρμάδα κατεβάζει και η Άγκυρα μεταξύ Ρόδου-Μεγίστης


Σκηνικό υψηλής έντασης στήνουν οι Τούρκοι από την Έβρο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην γειτονική χώρα και ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο είναι οι συνήθεις τουρκικοί λεονταρισμοί (οι οποίοι όμως την νύχτα παραλίγο να είχαν θύματα από ελληνική πλευράς στο επεισόδιο του Έβρου) ή "σπρώχνουν" σε μείζον "θερμό" επεισόδιο. Το νυχτερινό επεισόδιο στον Έβρο, παρά το γεγονός ότι είχε να κάνει με λαθρεμπόρους και συνοριοφύλακες, κλιμακώθηκε άμεσα με την εμπλοκή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Άρα πάνε γυρεύοντας...
Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr, η Τουρκία αποφάσισε να "κοντράρει" την ελληνική μείζονα αεροναυτική άσκηση SAR μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και να προχωρήσουν σε δική τους άσκηση, ανακοινώνοντας ότι η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου είναι τουρκικής αρμοδιότητας για αποστολές SAR και όποιος πλεύσει ή πετάξει μέσα σε αυτές τις περιοχές οφείλει να λάβει άγκριση και άδεια από την Τουρκία. 
Η σχετική ΝΟΤΑΜ που περιήλθε στην κατοχή τoυ defencenet.gr και δείχνει ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη "να τραβήξει το σχοινί στα άκρα", εκδόθηκε προχθες και έχει ως εξής: 
A1743/11 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.
-THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0907/11 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA-
AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0907/11 TURKEY DOES NOT ACCEPT THE
DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO
ATHENS FIR. IN ACCORDANCE WITH THE 1979 HAMBURG CONVENTION ON
MARITIME SEARCH AND RESCUE, TURKEY. HAS THE MEANS AND CAPABILITIES
TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN HER MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION
(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO'S GLOBAL SAR
PLAN AND WILL CONTINUE TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN THE SAID AREA.
THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE
COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. SFC - FL100, 07 JUN 05:00
2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011. CREATED: 18 MAY 08:04 2011

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε με έκδοση δικής μας ΝΟΤΑΜ όπου χρησιμοποιήθηκε σκληρή ορολογία από ελληνικής πλευράς "FURTHERMORE, THE VIEWS EXPRESSED IN THE ABOVE SAID TURKISH NOTAM ARE IRRELEVANT, GIVEN THAT THE GREEK ATS AUTHORITIES ARE THE ONLY
COMPETENT AUTHORITIES FOR THE PROMULGATION AND/OR CLARIFICATION OF
NOTAMS WITHIN THE ATHINAI FIR AND FAILURE TO COMPLY WITH THEIR
PROVISIONS RENDERS TURKEY RESPONSIBLE FOR ANY AND ALL CONSEQEUENCES
TO AIR TRAFFIC SAFETY. FOR ALL THESE REASONS TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX IS NULL AND VOID AND IS HEREBY REJECTED

Η πρόκληση είναι κάτι παραπάνω από σαφής και ακολουθήθηκε μάλιστα και από έκδοση τουρκικής ΝΑVTEX για δική τους άσκηση μεταξύ 23 και 25 Μαίου με μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις με τα εξής στοιχεία:
ZCZC IA26
181352 UTC MAY 2011
IZMIR TURK RADIO

NAVTEX N/W NR:347/11
AEGEAN SEA- MEDITERRANEAN SEA
MILITRAY EXCERCISES ON 23 AND 25 MAY
2011 FROM 1400Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY
36 40 67N 028 14 40E
36 47 30N 028 24 40E
36 47 40N 028 30 17E
36 41 00N 028 37 60E
36 34 33N 028 50 80E
36 32 60N 029 00 50E
36 23 30N 029 06 20E
36 15 00N 029 19 00E
36 09 00N 029 19 00E
36 09 00N 028 23 50E
36 35 00N 028 23 50E
WIDE BERTH AVISED NNNN
 
Οι Τούρκοι δείχνουν σαφώς αιφνιδιασμένοι από την έκταση και το μέγεθος της ελληνικής άσκησης SAR "Ιωνάς 2011" και προσπαθούν να απαντήσουν με δική τους άσκηση περίπου στην ίδια περιοχή αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων καθώς είναι βέβαιο ότι υα μαχητικά τους θα έρθουν αντιμέτωπα με ελληνικά και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η απόσταση των 3 ν.νμ που ζητούν οι ΗΠΑ να υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών στις αναχαιτίσεις των δεύτερων από τα πρώτα.
defencenet

Υπουργοί κηρύχτηκαν ανεπιθύμητοι στην Κεφαλονιά!


«Eίστε ανεπιθύμητοι» 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Κεφαλονιά.
Συγκεκριμένα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου, το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία και μετά την αρχική εισήγηση του Δημάρχου, να σηκωθούν άμεσα μαύρες σημαίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, ως διαμαρτυρία για τη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει δύο τμήματα του ΤΕΙ.
Μετά από εισηγήσεις διαφόρων συμβούλων της... πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος έβαλε στο τραπέζι του Δ.Σ. να κηρυχτούν ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλονίτες υπουργοί και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο νησί μας. Εκεί παρενέβη ο Δήμαρχος προσπαθώντας να «ρίξει τους τόνους» λέγοντας:
«να δούμε πρώτα τι θα καταφέρει η επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συσταθεί και θα μεταβεί στην Αθήνα και αμέσως συγκαλούμε νέο Δ.Σ. και αποφασίζουμε. Να απαντήσουμε κλιμακωτά».
Παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου το σώμα αποφάσισε τελικά να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι οι Κεφαλονίτες υπουργοί, που δύο χρόνια τώρα δεν έχουν αποδείξει στη πράξη την… αγάπη τους για τη Κεφαλονιά.
To e-kefalonia, συνομίλησε τηλεφωνικά με το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη ο οποίος μας επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή. «Είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή» μα είπε.
Σημείωση: Είναι ίσως η πρώτη φορά που Δημοτικό Συμβούλιο στη Κεφαλονιά παίρνει μια τόσο σκληρή απόφαση.

KTHNH! Πήγαν να τη βιάσουν ομαδικά την ώρα που έβγαινε από εκκλησία! Τα ΜΜ”Ε” αποκρύπτουν φρικτά εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών…



Ξαναγύρισαν την Ελλάδα σε κατάσταση οθωμανικής κατοχής. Εφιαλτικές στιγμές φέρεται να έζησε μία νεαρή κοπέλα προχθές τα ξημερώματα την ώρα που ανέβαινε τις σκάλες της Αγιου Νικολάου στο κέντρο της Πάτρας…Σύμφωνα με το dete.gr, αλλοδαποί της επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Οπως καταγγέλλει η ίδια, αποπειράθηκαν να την βιάσουν, και μάλιστα εξαιτίας του σοκ που υπέστη νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί αλλοδαποί φέρεται να έπεσαν πάνω της, η ίδια όμως άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν ενώ διερχόμενοι ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν στο σημείο.

Η κοπέλα στην κυριολεξία έχασε τη μιλιά της και από το σοκ υπέστη αφωνία και χρήζει ιατρικής φροντίδας. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα απόπειρας βιασμού στην Πάτρα. Πριν από λίγες ημέρες μία γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση ενώ περπατούσε έξω από το Αρχαίο Ωδείο της πόλης (κοντά στις σκάλες της Αγίου Νικολάου) και μάλιστα οι αλλοδαποί είχαν καταφέρει να της βγάλουν το εσώρουχο.

olympia

«Πετούν» τα spread




Στα ύψη έφθασαν σήμερα τα spread των ελληνικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα το spread του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στις 1352 μονάδες βάσης.

Το επιτόκιο ξεπέρασε το 16% και συγκεκριμένα σκαρφάλωσε μέχρι το 16,53% από 15,98% που ήταν την Παρασκευή.

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται τα spread και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή «περιφέρεια», εξαιρούμενης της Ιρλανδίας.

Το πορτογαλικό spread διαμορφώνεται στις 604 μονάδες βάσης σημειώνοντας άνοδο 4,43 μονάδων βάσης και το ισπανικό στις 232 μονάδες βάσης, σημειώνοντας άνοδο 4,13 μονάδων βάσης.

Από ιδιοκτήτες… ενοικιαστές στην ίδια μας τη χώρα!


Μαύρη τρύπα… 40 δις ευρώ για τη διετία 12’- 13’ ανέδειξαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την πέμπτη δόση του αρχικού δανείου των 110 δις. Για την ακρίβεια η μαύρη τρύπα είναι… 100 δις, αλλά για να μη χρεοκοπήσουμε ο Τρισέ έπεισε τη Μέρκελ να μας δώσουν άλλα 60. Εμείς θα πρέπει να βάλουμε τα 40. Πως θα γίνει αυτό; Θα υπογράψουμε ένα χαρτί με ένα άρθρο και καμιά 50αριά μέτρα.

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα:

1. Κατάργηση όλων των ειδικών μισθολογίων στο δημόσιο.
2. Κατάργηση όλων των επιδομάτων, πλην του οικογενειακού, της θέσης ευθύνης και της παραγωγικότητας.
3. Νέο μισθολόγιο στη βάση έξι εισαγωγικών κλιμακίων, ανάλογα με τα προσόντα και τη δουλειά για την οποία προορίζεται ο υπάλληλος.
4. Απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις. Για την ακρίβεια, μη αναπλήρωση των θέσεων που θα ανοίγουν στο δημόσιο, απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου, απολύσεις συμβασιούχων.
5. Ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομείων κτλ.
6. Μείωση έως κατάργηση του εφάπαξ.
7. Μείωση έως κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
8. Νέο ασφαλιστικό με το εξής περιεχόμενο: ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες), κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, μείωση των παροχών υγείας, αυστηρός περιορισμός των παροχών πρόνοιας κα. Στόχος το κοινωνικό κράτος από 60 δις που κοστίζει σήμερα να πέσει σε δύο χρόνια στα 40!
9. Επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις παντού.
10. Αύξηση της φορολογίας.
11. Πώληση της ΔΕΗ.

12. Πώληση της ΕΥΔΑΠ.

13. Πώληση του ΟΠΑΠ.

14. Πώληση του ΟΤΕ (ότι έχει απομείνει).

15. Πώληση της Αγροτικής Τράπεζας.

16. Πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

17. Πώληση συχνοτήτων.

18. Πώληση των αστικών συγκοινωνιών.

19. Ενοικίαση αεροδρομίων και λιμανιών.

20. Συμβάσεις παραχώρησης στις εθνικές οδούς.

21. Σύμβαση παραχώρησης για το Ελληνικό.

22. Συμβάσεις παραχώρησης για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που παραμένουν αναξιοποίητα.

23. Συμβάσεις παραχώρησης για παραλίες.

24. Συμβάσεις παραχώρησης και πωλητήρια στην περιουσία της ΚΕΔ και του ΕΟΤ.

25. Πώληση των καζίνο.

26. Πώληση των συμμετοχών του δημοσίου σε ιδιωτικές τράπεζες.

27. Συζήτηση για το μέλλον της Τράπεζας της Ελλάδος.

28. Απελευθέρωση του ωραρίου.

29. Αυστηρός περιορισμός των βαρέων και ανθυγιεινών.
30. Σύνταξη για όλους στα 65.

31. Εργοδοτικό δικαίωμα το ωράριο απασχόλησης.

32. Μπλοκάκια και στο δημόσιο.

33. Μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό.

34. Περιορισμός των ημερών αδείας.

35. Περιορισμός των ημερών αδείας για ειδικούς σκοπούς, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, εγκυμοσύνη, ασθένεια κτλ.

36. Μείωση των αποζημιώσεων.

37. Απελευθέρωση των απολύσεων.

38. Κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του δημόσιου τομέα.

39. Μείωση της επιχορήγησης σε οργανισμούς και τοπική αυτοδιοίκηση.

40. Θέσπιση δημοτικής φορολογίας.

41. Αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

42. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

43. Γενική περαίωση στα αυθαίρετα.

44. Περαίωση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποθέσεων.

45. Συμβάσεις παραχώρησης για… δασικές εκτάσεις!

46. Δημόσια έργα μόνο με συμβάσεις παραχώρησης.

47. Αυστηρές ποινές για τους φοροφυγάδες.

48. Μείωση του αριθμού των διπλωματικών αντιπροσωπειών.

49. Συμβάσεις παραχώρησης για τυχόν ενεργειακά κοιτάσματα.

50. Πλήρης απελευθέρωσης αγορών και επαγγελμάτων.

newpost