Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

"ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ" ΕΚΤΙΜΟΥΝ Ερχεται δήμευση ελληνικών καταθέσεων - Οι Γερμανοί συνδέουν Ελλάδα με Κύπρο


Έρχεται κύμα δήμευσης καταθέσεων ( το οποίο "κομψά" αποκαλείται "κούρεμα" ή "φορολόγηση") στην Ευρώπη για την χρηματοδότηση των ελλειμμάτων, κάτι που το defencenet.gr είχε σημειώσει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κυπριακή κρίση το περασμένο Σάββατο.
Και στην πρώτη κατογορία των χωρών που θα δημευθεί ποσοστό καταθέσεων, όσο και να το διαψεύδουν είναι η Ελλάδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ήδη είναι εκτός τροχιάς, αφου υπολογίζονταν φορολογικά έσοδα από εκεί που δεν υπάρχει "ούτε σάλιο" για να συγκεντρωθούν.
Πιθανότατα και αυτή η τρέλα με τους δεκάδες φόρους ο ένας πάνω στον άλλο έκρυβε από πίσω τους ακριβώς αυτό: Ότι η αποτυχία στην συγκέντρωσή τους θα οδηγούσε "αναγκαστικά" στην δήμευση "ζεστού" χρήματος ααό τις καταθέσεις.
Και μπορεί να μην είναι 10 ή 15 ή 25% , όπως συζητείται στην Κύπρο, αλλά σίγουρα θα φτάσει σε ένα ποσοστό που θα ξεκινά από 2 και θα φτάνει μέχρι το 5% στα περίπου 180 δισ. ευρώ.
Και όλα αυτά για να δικαιολογηθεί ότι "Δεν θα  επιβληθούν νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων". Το σενάριο είναι ήδη έτοιμο: Νέες περικοπές ή δήμευση ποσοσστού καταθέσεων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει εξαιρετικά χαμηλές καταθέσεις της τάξεως των 10.000 ευρώ και κάτω.
Άρα ένα ποσοστό της τάξεως του 5% πόσο επώδυνο μπορεί να είναι γι αυτούς προκειμένου να"Μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να μην υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις";
Δημοσίευμα στο protothema.gr προετοιμάζει "γι'αυτό που έρχεται": "Ως ενιαίο με την Ελλάδα φαίνεται να αντιμετωπίζουν το κυπριακό πρόβλημα οι Γερμανοί. Θεωρώντας τις δύο οικονομίες αλληλοσυμπληρούμενες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκπονούν αυτή τη στιγμή σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, με νέο -εκτός του ήδη συμφωνηθέντος- πακέτο στήριξης, στην περίπτωση πάντα μη εξεύρεσης τελικής λύσης στην Κύπρο.
Κύκλοι υπό τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, εκτιμούν πως σε περίπτωση εξόδου της Κύπρου από τη Ευρωζώνη, θα χρειαστεί και άλλο πακέτο βοήθεια για τη χώρας μας, που σημαίνει νέα σκληρότερα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν το κόστος του νέο αυτού προγράμματος σε 10-15 δισ. ευρώ, εάν και αυτή τη στιγμή τίποτα δεν έχει προσδιοριστεί τελικά.

Εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης παρακολουθούν πολύ στενά τις διεργασίες που υπάρχουν μεταξύ του ελληνικού και κυπριακού τραπεζικού τομέα, ενώ πληροφορίες τονίζουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Σόιμπλε προς τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης".
Το κυπριακό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την δήμευση; Αστεία πράγματα. Οι πιο σοβαροί αναλυτές σημειώνουν ότι "Η Κύπρος ήδη έχει πάρει τον δρόμο χωρίς επιστροφή εκτός ευρωζώνης. Άρα;
Στην Ισπανία, όπως έχουμε σημειώσει από χθες, η κυβέρνησηςΡαχόι έχει ήδη προκρίνει δήμευση καταθέσεων σε χαμηλό ποσοστό για την ώρα
Οπως αναφέρουν τόσο η El Pais, όσο και το πρακτορείο Reuters η ισπανική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες να συνεισφέρουν ποσό της τάξης των 2 δισ. ευρώ, που θα προέρχεται από τις καταθέσεις, στο Ταμείο Εγγύησης που έχει συσταθεί.
Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, «Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει από όλα τα χρηματοιπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ».
Η δήμευση ποσοστού ελληνικών καταθέσεων είναι θέμα ελάχιστου χρόνου, από τα σχέδια της τρόικα. Όχι για να σχεδιαστεί. Για να πραγματοποηθεί...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΡΑΜΑ! Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”


genisleme-mi-dayanisma-mi-3132770_manset_icΣε συνέχεια του άρθρου του Νίκου Χειλαδάκη ,  προσθέτουμε το πολύ καυστικό και εύστοχο σχόλιο από το tourkikanea.gr

Δεν ανησυχούμε, η ΜΥΚΟΝΟΣ είναι εκτός εδαφικών διεκδικήσεων!


Όπως βλέπουμε ο ¨άνετος¨ αυτός χάρτης περιλαμβάνει επίσης το 1/3 της Βουλγαρίας, την Αν. Μακεδονία και Θράκη, τα μισά νησιά του Αιγαίου, την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη ! Και υπόψη ότι η Μιλλιέτ εκδίδεται από τον Ερντογάν Ντεμιρορέν, που είναι ιδιαίτερα φίλα κείμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό. Δεν είναι δηλαδή μια τυχαία περιθωριακή εφημερίδα.
Αλλά γιατί να νοιαστούν οι Έλληνες ; Η Μύκονος να είναι καλά ! Ντιριντάχτες τσιφτετέλληνες…
Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης.
Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.
Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο.
Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.
Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για να γελά ο κάθε πικραμένος.
Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.
Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί.
Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού.
Συναγερμός από όσους  έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις.
 Νίκος Χειλαδάκης
defencenet.gr

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ (;) ΦΕΚ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΒΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

sinagwgi660
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Η ιστορία το έχει αποσιωπήσει. Βρίσκεται καταχωνιασμένο στα συρτάρια του Εθνικού Τυπογραφείου, χωρίς ο πολύς κόσμος να γνωρίζει βάσει ποίων αποφάσεων το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) τυγχάνει φορολογικής ασυλίας! Σε ποια τερτίπια βασίστηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης ώστε να εγγράψει στο ΚΙΣ τα 80 ακίνητα που διαθέτει, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο; Η καταγγελία για τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ έγινε προ εβδομάδος στην «Ελεύθερη Ώρα» και μέχρι σήμερα δεν την έχει διαψεύσει! Με ποιο τρόπο παραχωρήθηκε η διαχείριση της περιουσίας των Ισραηλιτών στους ίδιους και αφαιρέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο η δυνατότητα να εισπράττει τον αναλογούντα φόρο; Ποιος σκαρφίστηκε το σχετικό νόμο φορολογικής ασυλίας των Ισραηλιτών; Πέρασε από τη Βουλή και πότε;



Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε προκαλούν ανατριχίλα σε όλα τα επίπεδα. Αρχίζοντας από τον πολιτικό που χάρισε την πλήρη φορολογική ασυλία του ΚΙΣ. Είναι ο αποκληθείς Γέρος της Δημοκρατίας! Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο δημοκράτης Πρωθυπουργός που γνωρίζουμε από την Ιστορία ή μήπως ο ρόλος του σε κάποια σημεία του υπήρξε ιδιαίτερα σκοτεινός και ύποπτος; Πόσο δημοκράτης μπορεί να ήταν ο Πρωθυπουργός της λεγόμενης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ο οποίος κατέφυγε σε παραποιήσεις ΦΕΚ με την ανάληψη των καθηκόντων του, μόλις δηλαδή αποχώρησαν τα γερμανικά στρατεύματα από τη χώρα μας τον Οκτώβριο του 1944;

Θυμίζουμε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου ηγήθηκε ως Πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και προσωρινά υπουργός Στρατιωτικών, της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στις 18 Οκτωβρίου 1944, αντικαθιστώντας τη διορισμένη από τους Γερμανούς Κυβέρνηση Ράλλη.

Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις  23 Οκτωβρίου 1944, και το πρώτο πράγμα που φρόντισε να κάνει ήταν να προβεί σε δύο πρωτοφανείς πλαστογραφήσεις ΦΕΚ (Φύλλων Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) καταργώντας νόμους που αφορούσαν τη διαχείριση της περιουσίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ). Ο …Γέρος της Δημοκρατίας μαζί με το υπουργικό συμβούλιο στις 27 Οκτωβρίου 1944 και στις 10 Νοεμβρίου 1944, φαίνεται πως κατέγραψε δυο μαύρες σελίδες στην ιστορία του, τις οποίες αποκαλύπτουμε σήμερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Ως γνωστόν,  κάθε νέο έτος τα ΦΕΚ αρχίζουν την αρίθμησή τους από το Νο1 και τη συνεχίζουν αυξητικά έως τη λήξη του χρόνου, για να ξεκινήσουν πάλι από τον αριθμό 1 την επόμενη χρονιά.

Η διορισμένη κυβέρνηση Ράλλη (η δοσίλογη) παραιτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1944, η δε παραίτησή της δημοσιεύθηκε στο 242 ΦΕΚ με το Διάγγελμα του τότε «Προέδρου της Κυβερνήσεως Δ. Ράλλη προς τον Ελληνικόν Λαόν». Αυτό ήταν και το τελευταίο ΦΕΚ του έτους.

Η οποιαδήποτε επομένη κυβέρνηση, διορισμένη ή εκλεγμένη, όφειλε να συνεχίσει την έκδοση των ΦΕΚ από τον αριθμό που σταμάτησε η προηγούμενη.



Aυτό ήταν το τελευταίο ΦΕΚ-Νο 242- από την παραιτηθείσα κυβέρνηση Ράλλη. Το επόμενο ΦΕΚ έπρεπε να συνεχίζει από τον αριθμό 243. Ο ...Γέρος της Δημοκρατίας φαίνεται πως έκανε...γιάφκα τα ΦΕΚ.  

Έλα όμως που με την ανάληψη των καθηκόντων της  Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, όλα ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου που όπως είπαμε ηγήθηκε της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στις  23 Οκτωβρίου 1944, θα έπρεπε να συνεχίσει τα ΦΕΚ από τον αριθμό 243. Αλλά και από την αρχή να ήθελε να ξεκινήσει με το αιτιολογικό ότι μόλις είχε τελειώσει ο πόλεμος, θα έπρεπε να  γράψει «ΦΕΚ 1». Έλα όμως που ο …Γέρος της Δημοκρατίας έκανε κάτι πρωτοφανές: Πήρε το ΦΕΚ 6 της 18ης Ιανουαρίου 1944 και το …μετάλλαξε! Έτσι, στις 27 Οκτωβρίου 1944 εξέδωσε νέο ΦΕΚ με τον ίδιο αριθμό 6!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι την ίδια χρονιά, είχαμε δύο ΦΕΚ με τον ίδιο αριθμό! Απίστευτο! 






Δείτε τα …δίδυμα ΦΕΚ και κάντε συγκρίσεις. Βρείτε τις διαφορές που λένε στα κουίζ! Απίστευτο, αλλά «για καλό σκοπό και πατριωτικό» πιθανώς να έλεγε ο …Γέρος της Δημοκρατίας, εάν ζούσε σήμερα. Ποιος ήταν ο… καλός σκοπός;
Τον διαβάζουμε, όπως αναγράφεται στο παραποιημένο ΦΕΚ 6, με υπογραφή Γεώργιου Παπανδρέου και του τότε υπουργικού συμβουλίου:
Άρθρον 1.
1. Καταργούνται οι Νόμοι 1977/44 και 1180/44.
2. Άπαντα τα εις Ισραηλίτας ανήκοντα πάσης φύσεως περιουσιακά αντικείμενα, τα συμφώνως προς τα διατάξεις του Νόμου 1180/44 τελούντα ήδη υπό την διαχείρισην του Ελληνικού Δημοσίου και ευρισκόμενα εις τα αποθήκας της Υπηρεσίας Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών Περιουσιών ή εις ιδιωτικάς τοιαύτας ή αλλαχού, αποδίδονται εις τους νομίμους αυτών κατόχους, καθ’ην διαδικασίαν αρχικώς ταύτα παρελήφθησαν. Η απόδοσις των αντικειμένων τούτων ενεργείται χωρίς αφαίρεσιν του βάσει των οικείων αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών αποδοθέντος ποσοστού 10% εφ’ εκάστης ισραηλιτικής περιουσίας εις τον καταδόντα προς το Δημόσιον ταύτην αλλά με κράτησιν ποσοστού 5% του παρακρατούμενου προς τακτοποίησιν προκαταβολών ενεργηθεισών συμφώνως προς τας διατάξεις του Νόμου 1180/44 εκ του Δημοσίου Ταμείου προς αντιμετώπισιν των δαπανών της ρηθείσης υπηρεσίας αφ’ενός, και δι’ έξοδα λειτουργίας ταύτης αφ’ ετέρου».

Σε απλά ελληνικά, ο …νέος νόμος που καταργούσε τους 1977/44/ και 1180/44, λέει ότι: Τα περιουσιακά αντικείμενα των Ισραηλιτών τα οποία είχαν περιέλθει  στη διαχείριση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να φορολογηθούν, από την οποία φορολόγηση αποδιδόταν και ποσοστό 10% ως αμοιβή σε όποιον κατέδιδε την κρυμμένη άρα και αφορολόγητη περιουσία τους, επιστρέφονταν στους Ισραηλίτες, με μια απλή παρακράτηση 5% ως έξοδα και δαπάνες του Δημόσιου Ταμείου.  

Φαίνεται όμως πως η πλαστογράφηση αυτή, δεν ικανοποιούσε 100% τα συμφέροντα του ΚΙΣ (Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου) με αποτέλεσμα ο… Γέρος της Δημοκρατίας να έρθει προθύμως στις 10 Νοεμβρίου 1944 και να προβεί σε νέα παραποίηση ΦΕΚ. Πρόκειται για το ΦΕΚ 14 της 24ης Ιανουαρίου 1944, το οποίον πλέον… μασκαρεύτηκε σε ΦΕΚ 14 της 10ης Νοεμβρίου του ιδίου έτους:





Δείτε τις διαφορές, όπως στο προηγούμενο κουίζ! Δίδυμα ΦΕΚ αλλά με τεράστιες διαφορές.

Στο νέο-μασκαρεμένο ΦΕΚ 14, ο Γ. Παπανδρέου και τα μέλη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στο 2ο άρθρο, πρόσθεσαν νέα παράγραφο 2, με αποτέλεσμα τον αναριθμητισμό των §2 και 3 οι οποίες… μετακόμισαν ένα νούμερο παρακάτω. Επιπλέον, δεν πρόκειται περί αναδημοσίευσης, όπως λέει το ΦΕΚ 14 αλλά περί πλήρους μετατροπής του νοήματος του ΦΕΚ. Αντιγράφουμε από το ΦΕΚ 14:

2. Το προσωπικόν της Υπηρεσίας ταύτης, ης προΐσταται ανώτερος υπάλληλος της Γενικής Διευθύνσεως Δημοσίου Λογιστικού απαρτίζεται εξ υπαλλήλων της Γενικής Διευθύνσεως Δημοσίου Λογιστικού ή και εξ υπαλλήλων ετέρων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ή ετέρων Υπουργείων των υπαλλήλων τούτων αποσπασμένων δι’ αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών και του οικείου Υπουργού.

Πάσα συναφής διά την λειτουργίαν της Υπηρεσίας ταύτης δαπάνη, προκαταβαλλομένη νυν εκ του Δημοσίου Ταμείου βαρύνει τας ισραηλιτικάς περιουσίας κατά τα εν τω εδαφίω 2 του άρθρου 1 οριζόμενα.

Η δε §3 έχει τροποποιηθεί σε: «Η αμοιβή των διαχειριστών ορίζεται δι’ αποφάσεως του Υπουργού των Οικονομικών», ενώ το προηγούμενο ΦΕΚ 6 έγραφε: «Η αμοιβή των διαχειριστών τούτων ορίζεται και καταβάλλεται ως και των παρά τη Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών περιουσιών υπηρετούντων Υπαλλήλων»!!!





"Η πρώτη παραποίηση δεν έφτανε για να ικανοποιήσει το ΚΙΣ και ο...Γέρος της Δημοκρατίας προχώρησε και σε δεύτερο πλαστό ΦΕΚ στις 10 Νοεμβρίου 1944. Προέβη δηλ. σε παραποίηση της παραποίησης".

Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει; «Καλά έκανε ο Γεώργιος Παπανδρέου και απέδωσε στους κατόχους τους τα περιουσιακά στοιχεία των Ισραηλιτών; Γιατί να θεωρηθούν κατεσχημένα;».

Απάντηση: Την προνομιακή μεταχείριση που έδειχνε το ελληνικό Δημόσιο προς τους Ισραηλίτες δεν την έδειχνε καν στους Έλληνες. Αυτό το «απαλλάσσονται πάσης δεσμεύσεως ή οιασδήποτε άλλης υποχρεώσεως, έναντι του Ελληνικού Δημοσίου», δεν το είχαν ποτέ οι γηγενείς Έλληνες. 

 Δείτε, για παράδειγμα, το ΦΕΚ 17 της 22ας Ιανουαρίου 1946: «Άρθρον Μόνον 1. Επί κληρονομιών Ισραηλιτών Ελλήνων υπηκόων απωλεσθέντων κατά την διάρκειαν του πολέμου συνεπεία των φυλετικών διωγμών εκ μέρους του εχθρού εφόσον ούτοι δεν κατέλιπον εκ διαθήκης κληρονόμους, δεν εφαρμόζεται το άρθρον 12 του νόμου 2310/1920 «περί της εξ αδιαθέτου κληρονομικής διαδοχής», αι δε σχολάζουσαι κληρονομίαι περιέρχονται εις ιδρυθησόμενα δια Β. Διατάγματος Νομικό Πρόσωπον όπερ θα έχη ως σκοπόν την περίθαλψιν και αποκατάστασιν των Ισραηλιτών της Ελλάδος».


Για να δούμε όμως τι έλεγαν αυτοί οι νόμοι 1977/44 και 1180/44 τους οποίους κατάργησαν τα γιαλαντζί ΦΕΚ 6 και ΦΕΚ 14 του Γεωργίου Παπανδρέου; Ψάχνοντας τους συγκεκριμένους νόμους οι οποίοι αφορούσαν στον τρόπο διαχείρισης των κατασχεμένων Ισραηλιτικών περιουσιών, φτάνουμε σε δύο ΦΕΚ: το ΦΕΚ 26 της 12ης Φεβρουαρίου 1944 και στο ΦΕΚ 160 της 1ης Ιουνίου 1843.

Στο ΦΕΚ 26 που αφορά στο νόμο 1180/44 αναφέρεται:

Άρθρον 1.

Συνιστάται παρά τω Υπουργείω Οικονομικών Κεντρική Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών περιουσιών. Η υπηρεσία αύτη υπάγεται απ’ ευθείας εις τον Υπουργόν των Οικονομικών. Σκοπός της Υπηρεσίας ταύτης είναι η διαχείρισης των δυνάμει της από 23/11/43 διαταγής Στρατιωτικού Διοικητού Ελλάδος κατασχεθεισών και εις το Ελληνικόν Δημόσιον προς διαχείρισιν παραδοθεισών, Ισραηλιτικών περιουσιών. Η αρμοδιότης της Υπηρεσίας ταύτης εκτείνεται εφ’ όλης της χώρας εξαιρέσει της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας.

Άρθρον 2.

1.     Την κατά το προηγούμενον άρθρον συνιστωμένη υπηρεσίαν διεθύνει ανώτερος δημόσιος υπάλληλος οριζόμενος δι’ αποφάσεως του Υπουργού των Οικονομικών. Δι’ αποφάσεως αυτού του Υπουργού, αποσπάται εκ δημοσίων το λοιπόν αναγκαιούν προσωπικόν εις την υπηρεσίαν ταύτην.

2.     Πάντα τα αφορώντα την αρμοδιότητα της κατά τα ανωτέρω συνιστωμένης υπηρεσίας και την εν γένει λειτουργία αυτής καθορισθήσονται δι’ αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών. Δι’ ομοίων αποφάσεων θέλουσι καθορισθή τα καθήκοντα, τα δικαιώματα και η αρμοδιότης των οργάνων της υπηρεσίας ταύτης.

Άρθρον 3.

1.     Παρά τη ως ανωτέρω υπηρεσία συνιστάται γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελουμένη: α) εκ του Διευθυντού της υπηρεσίας ως Προέδρου και β) των Προέδρων ή αναπληρωτών των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιώς και των Εμπορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς. Η Επιτροπή γνωματεύει επί παντός ζητήματος αφερώσι την διαχείρισιν των Ισραηλιτικών περιουσιών υποβαλλομένη αυτ΄λη υπό της αρμοδίας υπηρεσίας.

Αντιστοίχως, το ΦΕΚ 160 του νόμου 205/43 που αφορά στη διαχείριση των Ισραηλιτικών περιουσιών της Μακεδονίας, αναφέρει στα άρθρα 1,6,11:
Άρθρον 1.
Συνιστάται παρά τη γενική Διοικήσει Μακεδονίας ειδική υπηρεσία υπό τον τίτλον «Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών Περιουσιών» σκοπόν έχουσα την επιμέλειαν της διαχειρίσεως των παρά των Γερμανικών Αρχών Κατοχής κατασχομένων ή εγκαταλειπομένων Ισραηλιτικών περιουσιών της περιφερείας της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας.
Άρθρον 6.
Παρά τη αυτή υπηρεσία συνιστάται ειδική γνωμοδοτική επιτροπή αποτελουμένη εξ ενός Δικαστικού, ως Προέδρου, εξ ενός Δημοσίου οικονομικού υπαλλήλου, εκ δύο ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων, εξ ων ο έτερος μηχανικός…κ.λ.π.
Άρθρον 11.
Οι διαχειρισταί εμπορικών, επαγγελματικών και άλλων επιχειρήσεων πάσης φύσεως υποκαθίστανται εις τας σχετικάς προς την επιχείρησιν μισθωτικάς σχέσεις του μισθωτού Ισραηλίτου, μη ευθυνόμενοι πέραν του ποσού της διαχειριζόμενης περιουσίας.
Συμπέρασμα:  Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο αποκληθείς και Γέρος της Δημοκρατίας, επανέφερε το… έγκλημα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος το 1920 καθιστούσε το ΚΙΣ Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προσφέροντάς του φορολογική ασυλία. Με δύο πλαστά ΦΕΚ, ο Γεώργιος Παπανδρέου κατήργησε την υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον Υπουργό των Οικονομικών που  ήλεγχε-διαχειριζόταν και φορολογούσε το ΚΙΣ! Ο …Γέρος της Δημοκρατίας αφαίρεσε από την Πολιτεία τον έλεγχο των περιουσιών του, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην γνωρίζουμε ποια και πόση είναι η Ισραηλιτική περιουσία!
Μην μας φαίνεται λοιπόν παράξενο που μετά από κάμποσα χρόνια, είδαμε τον εγγονό του Γέρου της Δημοκρατίας τον Γιωργάκη Παπανδρέου, να πηγαίνει σε συναγωγή με το κλασικό εβραϊκό σκουφάκι! 
www.makeleio.gr

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΗΓΕΤΩN: SARKOZY, BUYUKANIT & MERKEL

Το άρθρο γράφτηκε ενόσω ο Γιασάρ Μπουγιουκανίτ υπηρετούσε ως επικεφαλής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η σχέση Τουρκίας-Ισραήλ έχει σαφέστατα πλέον αλλάξει λόγω της ανόδου του ισλαμισμού και της πολιτικής εξασθένισης των Κεμαλιστών.

 Αναστασίου Γιαννά

   Η διήγησή  μας μπορεί να αρχίσει απ΄το έτος 1626. Εκείνη την χρονιά γεννήθηκε στη Σμύρνη μία πραγματικά εφιαλτική προσωπικότητα η οποία έμελε να  παίξει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Αυτός δεν  ήταν άλλος από τον Shabbetai Zevi, Εβραίο ασκεναζί (δηλαδή με καταγωγή από τη Γερμανία), του οποίου  ο πατέρας όμως  είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, για την ακρίβεια στην... Πάτρα!

 Για τους ιστορικούς αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, τόσους αιώνες μετά την καταστροφή του Ναού του Σολομώντος (το 70 μ.Χ.), ακριβώς όπως είχε προείπει ο Ιησούς Χριστός,  και τη διαμόρφωση του πρώτου γνωστικού ρεύματος, ο ακραίος Γνωστικισμός ξαναεμφανίστηκε στο πρόσωπο αυτού του ανθρώπου. Και καλό είναι να θυμηθεί κανείς εδώ τι σημαίνει Γνωστικισμός: Είναι θρησκευτικό σύστημα το οποίο απορρίπτει τον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό και τιμάει τον... εωσφόρο, δηλαδή τον διάβολο, γιατί τον θεωρεί φορέα της γνώσης και, κατά συνέπεια, λυτρωτή της ανθρωπότητας. Κατά τον  Shabbetai Zevi λοιπόν, ο «φωτισμένος» έπρεπε να γευθεί το «μέλι της Αβύσσου», δηλαδή την αίσθηση του ψεύδους και της ισχύος, την απόλαυση που προσφέρουν τα σεξουαλικά όργια και τη διεστραμμένη χαρά που προκύπτει από την καταπάτηση οποιασδήποτε ηθικής αρχής. Από επιστήμονες που έχουν εγκύψει στο θέμα αυτής ειδικώς της μορφής του γνωστικισμού, ο Shabbetai Zevi θεωρήθηκε άτομο  με έντονη ψυχοπαθολογική συμπεριφορά. Και όμως...  αυτό το άτομο  κατάφερε να φτιάξει ένα τεράστιο «μεσσιανικό»  κίνημα, οι απόηχοι του οποίου παραμένουν αισθητοί μέχρι σήμερα.


    Αρχικά ο Shabbetai Zevi κήρυττε τις δοξασίες του Γνωστικισμού και, συνακολούθως, την κατάργηση κάθε παραδοσιακής θρησκείας. Πολλοί ραββίνοι πιστέψανε πως ήταν ο Μεσσίας που περίμεναν – και τον ακολούθησαν. Η Θεσσαλονίκη, η Σμύρνη και η Κωνσταντινούπολη εξελίχθηκαν στα σημαντικότερα κέντρα αυτού του μεσσιανικού/γνωστικού κινήματος. Τελικά ο Σουλτάνος ανησύχησε και έδωσε εντολή να τον πιάσουν. Και τότε ο Shabbetai Zevi λιποψύχησε μπροστά στην προοπτική τού μαρτυρικού θανάτου και ασπάστηκε το Ισλάμ, δίνοντας παράλληλα εντολή στους Εβραίους οπαδούς του να κάνουν το ίδιο αλλά μόνο εξωτερικά : «Από τα μέσα», κρυφά,   μυστικά, θα παρέμεναν πιστοί στον μεσσιανικό γνωστικισμό που είχε κηρύξει ο  Shabbetai Zevi.

Αυτό και έγινε• και οι Τούρκοι τους ονόμασαν dönme (στα ελληνικά ντονμέδες), δηλαδή αποστάτες. Σύμφωνα με επιστημονικούς υπολογισμούς, περί το 1900 ζούσαν στη Θεσσαλονίκη  περίπου 15.000 (!) ντονμέδες, χωρισμένοι σε τρεις τάξεις, τους Konyosos, τους İsmirli και τους Jakoblar (Jakobiti). Βίωναν την πίστη τους με άκρα μυστικότητα, και παντρεύονταν μόνο μεταξύ τους. Πολλοί ντονμέδες άλλωστε κατετάγησαν στον Τουρκικό στρατό, έγιναν αξιωματικοί και υπήρξαν από τους πρωτεργάτες του κινήματος των Νεότουρκων στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη κυβέρνηση, πράγματι που ανέλαβε την εξουσία μετά την επανάσταση αυτών  των τελευταίων  το 1908, συμμετείχαν τρεις ντονμέδες υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός των Οικονομικών Τζαβίτ μπέης. Πολλοί Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, με επιμονή υποστήριζαν ότι και ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ντονμές. Και όπως ήδη είπαμε, ένας απ’τους ραββίνους της Θεσσαλονίκης που διεκρίθη ως στέλεχος των ντονμέδων ήταν και  ο Haim Joseph Mallah, προπάππους του σημερινού προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarcozy.

  Αυτό λοιπόν που ονομάστηκε «Κεμαλισμός» και «εκκοσμικευμένο τουρκικό κράτος»  μπορεί να θεωρηθεί  και  υλοποίηση  του σχεδίου του Εβραϊκού Γνωστικισμού όσον αφορά στην Τουρκία: καταστροφή της παραδοσιακής θρησκείας και των παραδοσιακών κοινωνικών δομών της χώρας αυτής και, παράλληλα, δημιουργία ενός εθνικισμού που στόχευε στην εξαφάνιση των άλλων εθνοτήτων που τότε ζούσαν στην τουρκική επικράτεια – των Ποντίων π.χ., των Αρμενίων κ.ά. Οι δεσμοί επομένως της Τουρκίας με το Ισραήλ δεν είναι μόνο γεωπολιτικής υφής• είναι και δεσμοί ιδεολογικής  φύσεως. Όπως είναι γνωστό, σημαντικοί πολιτικοί της σημερινής Τουρκίας είναι ντονμέδες (ο πρώην υπουργός Εξωτερικών  Iσμαήλ Τζέμ, η διαβόητη Τανσού Τσιλέρ κ.ά). Επίσης ντονμέδες είναι και πολλοί από τους ανώτερους στρατιωτικούς ηγήτορες, όπως π.χ. ο τωρινός Αρχηγός Στρατού, στρατηγός Γιασάρ Μπουγιουκανίτ.

   Kαι ας κάνουμε τώρα  ένα χωροχρονικό άλμα, για να πάμε από την Τουρκία  στην Ευρώπη του σήμερα. Ο Nicolas Sarkozy, μετά την εκλογή του στο αξίωμα της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «συνενοείται θαυμάσια» με την πρωθυπουργό της Γερμανίας, την περίφημη Angela Merkel. Γιατί όμως; Ποια είναι στην πραγματικότητα  αυτή η «Γερμανίδα»; Για να το δούμε λίγο το ζήτημα!

   Η Angela Merkel γεννήθηκε  το 1954 στο Αμβούργο, που τότε ήταν μέρος μέρος της Ομοσπονδιακής (δηλαδή της Δυτικής) Γερμανίας. Πατέρας της ήταν ο Hοrst Kasner, σύνηθες εβραϊκό επίθετο*, και μητέρα της η Harland Jentzschs, που όπως φημολογείται είχε παππού «Πολωνό». Ο μπαμπάς τώρα, αν και θεωρητικώς ήταν «Λουθηρανός πάστορας» στην Δυτική Γερμανία, ξαφνικά  αποφάσισε να μετακομίσει στην Ανατολική Γερμανία, δηλαδή την κομμουνιστική. Αυτό και έκανε• και εκεί –πάλι αιφνιδιαστικώς και περιέργως- το μαρξιστικό καθεστώς του προσέφερε προνόμια πολύ ασυνήθιστα: Όχι ένα αλλά δύο  αυτοκίνητα καθώς και την δυνατότητα να μπαινοβγαίνει στην ανατολική Γερμανία όποτε το ήθελε. (Για θυμηθείτε το τείχος του Βερολίνου και τα παλληκάρια που σκοτώθηκαν πάνω του, γιατί ήθελαν να φύγουν από τους παραδείσους των κομμουνιστών!) Η μικρή Angela, τώρα, γράφτηκε στην κομμουνιστική οργάνωση της νεολαίας και προωθήθηκε ταχύτατα, αφού έφτασε να γίνει  γραμματέας του τομέα «Παρακίνηση και Προπαγάνδα». Λέγεται ότι αυτός που βοήθησε το κορίτσι να «εξελιχθεί» ήταν ο Marcus (Misha) Wolf, δηλαδή ο –εξυπακούεται Εβραίος- αρχικατάσκοπος της Ανατολικής Γερμανίας.

   Όταν όμως έπεσε, το 1989, το  τείχος του Βερολίνου, η Angela έβγαλε  το «αριστερό» ταγιέρ και φόρεσε το «χριστιανοδημοκρατικό» : Έγινε  στέλεχος του Democratische Aufbruch, πολιτικής οργάνωσης που «εμπνεόταν» από  το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της (πρώην) Δυτικής Γερμανίας (CDU) - με το οποίο και τελικώς ενώθηκε. Έτσι, με το κόλπο της ένωσης αυτής η Angela βρέθηκε μέσα στους Χριστιανοδημοκράτες και, μετά από πολλούς και διάφορους ελιγμούς, κατέληξε να φτάσει να γίνει «προστατευόμενη» του ίδιου του Helmuth Kohl. Και καλά να τα πάθει ο Kohl! Όταν ήρθανε τα δύσκολα για αυτόν (δηλαδή κατηγορίες για χρηματισμό και τα συνακόλουθα), η Angela πρώτα πήρε αποστάσεις, μετά τον άδειασε και τελικώς κατάφερε να γίνει η ίδια πρόεδρος του CDU και μετά καγκελλάριος της ενοποιημένης Γερμανίας! Τώρα πια μπορεί αδίστακτα να αποκαλύψει τα βασικά σημεία του προγράμματός  της : Ναι στους πολέμους του Bush, όχι στην υποστήριξη των οικονομικώς κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και φυσικά... τα πάντα σε εγκάρδια συνεννόηση με τον  Sarkozy.
   Όμως, εάν  σε όλα αυτά που μόλις είπαμε προσθέσουμε και τα όσα σήμερα γίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τότε θα έπρεπε να αλλάξουμε τον τίτλο του παρόντος άρθρου και να τον κάνουμε: «Η αποκάλυψη της μυστικής ιεραρχίας».

theodotus.blogspot.gr


900 εκατομμύρια δολάρια ($) στοίχημα ότι το ευρώ θα καταρρεύσει έναντι του δολαρίου μέσα σε 2 εβδομάδες.: PUT Trade Rocks London Options Market !















From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Μια συναλλαγή 900 εκατ. δολαρίων συγκλόνισε τις αγορές options του Λονδίνου σήμερα το πρωί.



Κάποιος έχει τοποθετήσει ένα γιγαντιαίο ποσό 900 εκατομμύρια $ ότι το ευρώ θακαταρρεύσει έναντι του δολαρίου μέσα σε 2 εβδομάδες.
Είναι το «έξυπνο στοίχημα» από κάποιον που έχει προβλέψει τι θα επακολουθήσει στην Ευρώπη μετά την κατάσταση που δημιούργησε στην Κύπροή μήπως κάποιος έχει εσωτερική πληροφόρηση ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί;
Προσοχή!
Το έχουμε ξαναδεί αυτό …. όπως παρουσιάζεται και στο παρακάτω βίντεο.



Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς συνέβη πριν από την ενδέκατη Σεπτεμβρίου του 2001, και όλοι είδαμε τι έγινε στη συνέχεια.

Αυτή η ιστορία έφτασε στην δημοσιότητα από την εταιρία «Παράγωγα Intelligence»:


http://www.derivativesintelligence.com/Article/3176278/News/Big-Put-Trade-Rocks-Fx-Mart.html 


eothetis.blogspot.gr

Στεγνό καθάρισμα για την Κύπρο, ασυλία για τα μεγάλα πλυντήρια…


Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο, λέει ο σοφός λαός, αν δε ο Παράδεισος τυγχάνει να είναι και φορολογικός, τότε το ξύλο είναι άγριο. Το κατάλαβαν τούτες τις μέρες οι Κύπριοι και θα το νιώσουν όσοι είχαν την ατυχία να διαθέτουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ. Στη μεν Λαϊκή δεν ξέρουν αν θα ξαναδούν τα λεφτά τους, στη δε Κύπρου το ¼ αυτών θα έχει κάνει φτερά.
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πάντως, 365.000 καταθέτες, Κύπριοι, Έλληνες ή άλλης εθνικότητας, διασφαλίζουν τα λεφτά τους διότι έχουν καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ. Άλλοι 10.000-11.000, όπως είπε στο Mega ο υπουργός Οικονομικός Σαρρής, θα υποστούν το κούρεμα.
Η μεγάλη πλειοψηφία των χαμένων είναι Ρώσοι ολιγάρχες ή άλλοι επιχειρηματίες που έκαναν μπίζνες τα τελευταία χρόνια στο «ωραίο μου πλυντήριο» την Κύπρο. Αυτοί καλούνται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των 3,8 δις ευρώ που χρειάζεται η Μεγαλόνησος. Διότι τα άλλα 2 δις τα βρήκαν από την Ελλάδα μέσω της πώλησης των υποκαταστημάτων. Κι όσοι αστείοι επιμένουν ότι δε βοήθησε η Αθήνα τη Λευκωσία, ας ρωτήσουν τους χιλιάδες καταθέτες στα εδώ υποκαταστήματα για να καταλάβουν. Άλλωστε, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, Τσίπρας, Καμμένος και άλλοι «περίεργοι» λούφαξαν σε μια γωνιά ή μιλάνε περί ανέμων και υδάτων.
Εν πάση περιπτώσει, οι εξελίξεις που δρομολογούνται δείχνουν ότι η Κύπρος δε θα χρεοκοπήσει αλλά θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Και δεν είναι το κούρεμα των 11.000 καταθετών το πρόβλημα. Είναι το γεγονός ότι ο φορολογικός παράδεισος της Κύπρου μετατρέπεται σε εφιάλτη διότι εκτιμάται ότι τις πρώτες κιόλας ημέρες θα φύγουν περί τα 7 δις ευρώ ξένα κεφάλαια, κυρίως ρωσικά. Ήδη ο κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία από το νησί. Άρα λοιπόν, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου που στηρίχθηκε σε υψηλά επιτόκια και μηδενικούς ελέγχους για να προσελκύσει επενδυτές από παντού ουσιαστικά διαλύεται. Το διαλύουν οι «καλοί» Ευρωπαίοι σε συνεργασία με το ΔΝΤ. Διότι δε μπορεί αυτοί οι «καλοί» να ανέχονται πλυντήρια χρημάτων μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Όμως, μένουμε με την απορία. Θα ακολουθήσει γενικό ξεκαθάρισμα των «άπλυτων» ή σταματά εδώ στην Κύπρο; Για παράδειγμα, τι θα κάνει η ΕΕ για τον τεράστιο φορολογικό παράδεισο που ακούει στο όνομα Λουξεμβούργο, πρωθυπουργός του οποίου είναι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής, Ζ.Κ. Γιούνκερ;
Στο Δουκάτο υπάρχουν σήμερα 143 τράπεζες από τις οποίες οι 39 είναι γερμανικές, οι 14 είναι γαλλικές και οι 10 βελγικές. Ξέρετε πόσα έχουν τοποθετήσει στο Λουξεμβούργο τα επενδυτικά κεφάλαια ανά τον κόσμο; Το… ελάχιστο ποσό των 2,314 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Από τα συνολικά 20 τρις ευρώ που βρίσκονται σε όλους τους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη, το Δουκάτο έχει το 10%. Ουκ ολίγα, 1,4 τρις ευρώ έχει η Γαλλία επίσης αλλά και στη Γερμανία τα επενδυτικά κεφάλαια έχουν τοποθετήσει 1,2 τρις ευρώ.
Επομένως, η Κύπρος σε σχέση με τα τεράστια αυτά πλυντήρια μοιάζει με τη σκάφη που έπλενε η μάνα μας τα ρούχα.
Είναι υπερτροφικό και στρεβλό το τραπεζικό σύστημα, λέει ο πολύς Σόιμπλε και οργισμένος συστήνει διάλυσή του γιατί έτσι επιβάλλει η νομιμότητα. Μα στην Κύπρο οι τράπεζες ήταν 7 φορές πάνω από το ΑΕΠ της. Τι να πει το Λουξεμβούργο που έχει τραπεζικό σύστημα πάνω από 20 φορές το ΑΕΠ της; Τι να πει το άλλο νησί της ΕΕ, η Μάλτα που έχει 8 φορές πάνω από το Ακαθάριστο Προϊόν της;
Η Βρετανία επίσης έχει 7-8 φορές πάνω και ξέρετε γιατί; Διότι έχει τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, την αποικία με τους 22.000 μόνιμους κατοίκους και τις 800.000 εταιρείες. Μήπως θυμάστε ότι πριν μερικές εβδομάδες έσκασε ένα σκάνδαλο που αφορούσε την Amazon; Ειπώθηκε τότε ότι η εταιρεία – κολοσσός με πωλήσεις 3 δις λίρες και 2.000 εργαζόμενους δεν πλήρωνε φόρους στο βρετανικό κράτος.
Γιατί; Διότι εμφανιζόταν η μητρική να έχει έδρα στο Λουξεμβούργο και να μην πληρώνει φόρους και μια θυγατρική στη Βρετανία να έχει τζίρο μόλις 150 εκατ. λίρες.
Και φυσικά, μπορεί να μην είναι στην Ευρώπη, αλλά τα νησιά Κάιμαν έχουν το γνωστό διώροφο κτίριο το οποίο είναι έδρα 13.000 υπεράκτιων εταιρειών.
Τι θα κάνει, λοιπόν, ο «καθαρός» κ. Σόιμπλε; Θα δώσει ένα μάθημα στους Λουξεμβουργιανούς, τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς; Ή μήπως θα βάλει τώρα στο στόχαστρο το… Κρανίδι στο οποίο υπάρχει μερικές εκατοντάδες off shore, μία για κάθε σπίτι;
antinews.gr

Η Γερμανία που μας κουνάει το δάχτυλο…έχει οφσόρ και στον Παναμά..


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΦΣΟΡ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ…
Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσίευσε τα ονόματα των πλούσιων Γερμανών που ήταν ή είναι διευθυντές εταιρειών στον Παναμά, μια χώρα που είναι γνωστή ως φορολογικός παράδεισος. 
Αυτή είναι μια ιδιαίτερα ντροπιαστική στιγμή για την ελίτ της Γερμανίας να έχουν υπεράκτιες επενδύσεις εκτεθειμένες.
Η χώρα τους έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλοστο σχέδιο της Ευρώπης για τη διάσωση της Κύπρου από χρεοκοπία με τη φορολόγηση των καταθετών, επειδή δεν θέλουν η Ευρώπη να διασώζει ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα γεμάτο με υπεράκτιες καταθέσεις που φοροδιαφεύγουν, κυρίως από τη Ρωσία….
Η εφημερίδα επικαλείται μια βάση δεδομένων των εταιρειών του Παναμά, που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον Daniel O’Huiginn, ένας Βρετανός προγραμματιστής, του οποίου το έργο έχει βοηθήσει να εντοπισθούν υπεράκτια χρήματα όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία….

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Πάνε για κατάσχεση 25% για άνω των 100 χιλιάδων με διαδικασία κατεπείγοντος


Μπροστά σε δραματικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της Κύπρου βρίσκεται η Λευκωσία που καλείται να υπερψηφίσει ένα επώδυνο πακέτο μέτρων, το οποίο θα οδηγήσει στην υπαγωγή της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης και στην αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και οι πολιτικοί αρχηγοί θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία για το ύψος του «κουρέματος» στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου έως 25%, φαίνεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου .
Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Σαρρής εκτίμησε ότι το κούρεμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 25%.
Διευκρίνισε ακόμη ότι η πρόταση που είναι στο τραπέζι επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες. «Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Σαρρής.
Ο κύπριος υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης στην κυπριακή κρίση. «Βλέπουμε μπροστά μας ένα δρόμο πιο καθαρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, θα υπάρξει σήμερα νέα συνάντηση με την τρόικα, ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίαση του Eurogroup.
Από το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου υπολογίζεται ότι θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση ποσού τριών δις. ευρώ. Ήδη, από την προωθούμενη εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας και την αποξένωση του παραρτήματός της στην Ελλάδα εξοικονομούνται 3,6 δις ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στη Λαϊκή, προς το παρόν θα απορροφηθούν στην αποκαλούμενη "καλή τράπεζα", χωρίς όμως να αποκλείεται αριθμός απολύσεων, λόγω σμίκρυνσης του κύκλου εργασιών της εταιρείας.
Είναι ξεκάθαρο ότι το κούρεμα θα αφορά στις καταθέσεις για τα υποκαταστήματα της τράπεζας Κύπρου που βρίσκονται στην Μεγαλόνησο και δεν αφορά στους καταθέτες που έχουν τα χρήματά τους σε υποκαταστήματα της τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το συμβούλιο του Eurogroup θα συγκληθεί εκτάκτως την Κυριακή για το κυπριακό πακέτο στήριξης.
Ηδη από χθές το βράδυ υπερψηφίστηκαν και τα εννέα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην Ολομέλεια με βασικότερο εκείνο που αφορούσε τη Λαϊκή Τράπεζα.
Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής τράπεζας ψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή καθώς υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές, κατά 2, ενώ απείχαν άλλοι 25.
Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Εναντίον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ , της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή.
Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα νομοσχέδια, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντώνης Αντωνίου, προέβει σε μια ξεχωριστή δήλωση. Ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι απέχει από την ψηφοφορία γιατί η γυναίκα του εργάζεται ως υπάλληλος σε κάποια από τις εμπλεκόμενες τράπεζες.
Ποιοι θα ψηφίσουν το "κούρεμα"- κατάσχεση
Αυτό το οποίο αναζητείται εναγωνίως στην Κύπρο είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα δεχθεί να ψηφίσει το κούρεμα.
Με δεδομένο ότι απαιτούνται 29 θετικές ψήφοι, ακόμη κι αν το σύνολο των βουλευτών του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ ψηφίσουν όλοι «ναι» πάλι λείπει μία ψήφος καθώς είναι μόνον 28.
Από εκεί και πέρα ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ που συγκεντρώνουν 24 ψήφους αναμένεται να καταψηφίσουν. Και μένουν ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ο βουλευτής των Πρασίνων Γιώργος Περδίκης και οι δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κόμματος.
Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί το κούρεμα, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ BBC: "Τι νομίζει ότι κάνει η Γερμανία;"


Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις εξελίξεις στην Κύπρο. Έτσι και σήμερα, ο ξένος Τύπος φιλοξένησε ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στην Μεγαλόνησο, αναλύσεις από ειδικούς και προβλέψεις για το μέλλον της Κύπρου.
Ο ανταποκριτής του BBC, Κρις Μόρις, από την Λευκωσία, αναφέρει ότι η ευρωζώνη στριμώχνει την Κύπρο, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας. «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το οικονομικό σας μοντέλο πρέπει να αλλάξει. Δεν θα συνεχίσει να είναι αποδεκτή η ιδέα μιας εθνικής οικονομίας, εντός της ευρωζώνης, που εξαρτάται από την φήμη του φορολογικού παραδείσου», αναφέρει ο Μόρις. Όπως σχολιάζει, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τον τρόπο που οι Κύπριοι χειρίστηκαν τα πράγματα, και αυτό οδήγησε στην επιβολή προθεσμίας που σημαίνει ότι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να παρθούν γρήγορα. Την ίδια ώρα, στο ίδιο βρετανικό δίκτυο, ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον γνωστός στην Ελλάδα για τα ρεπορτάζ του, σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, μεταξύ άλλων, αναρωτιέται αν μπορεί η σκληρή στάση της Γερμανίας να εκπυρσοκροτήσει.
«Το ερώτημα που οι άνθρωποι στην οικονομική αγορά μας κάνουν είναι το εξής: τι στο καλό νομίζει ότι κάνει η Γερμανία; Ενεργοποίησε την κρίση της Κύπρου και τώρα παίζει σκληρά, αρνούμενη την τελευταία προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης για επίλυση», γράφει ο Μέισον. Αυτό που σόκαρε τους πάντες, όχι μόνο τους Κυπρίους, όπως λέει ο γνωστός δημοσιογράφος, είναι η τακτική και ο εξαναγκασμός με τον οποίο το ΔΝΤ και η ΕΚΤ επιτίθενται στην κυπριακή κυβέρνηση. «Κάτι αντίστοιχο είναι όταν οι αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι σου στις 06.00 το πρωί: απόλυτα νόμιμο αν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να μοιάζει ακραίο», λέει χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, η ιταλική La Stampa κάνει λόγο για «μαχαιριά» στις κυπριακές καταθέσεις ύψους 10-15%, σε ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Όλα αυτά συμβαίνουν, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, «στον απόηχο των στιγμών πανικού των πολιτών, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έκαναν ουρές έξω από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, γεμάτοι απόγνωση, σε τέτοιο βαθμό που μια ομάδα κουκουλοφόρων έκαψαν σημαίες της Ευρώπης έξω από το Κοινοβούλιο. Όμως, το μήνυμα που στέλνει η Ευρώπη είναι ξεκάθαρο: η λύση πρέπει να βρεθεί άμεσα».
Η ισπανική El Pais γράφει πως η Κύπρος δέχθηκε το κούρεμα στις καταθέσεις, κάνοντας αναφορά στην ένταση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο. «Η Κύπρος παίζει αυτές τις ώρες το μέλλον της και, ακόμα και αν είναι το ακραίο σενάριο, δεν αποκλείεται ότι (το μέλλον) μπορεί να είναι εκτός ευρωζώνης», καταλήγει το ισπανικό δημοσίευμα.
Η αμερικανική Huffington Post, από την άλλη, γράφει πως «η Κύπρος βάζει τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο για την αποφυγή χρεοκοπίας», αναφέροντας την αποψινή ψηφοφορία σε «νομοσχέδια-κλειδιά», της Κυπριακής Βουλής και κάνοντας λόγο για το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟΥΣ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ! "Είναι ένα ηλίθιο πείραμα αυτό που κάνουν στην Κύπρο"!


Καταστροφική για την αξιοπιστία της ευρωζώνης χαρακτηρίζει, με συνέντευξή του στη Real News, την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο Κλέμενς Φουστ, κορυφαίος σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών μελετών ZWE.
«Είναι ένα ηλίθιο πείραμα τονίζει» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε «κούρεμα» καταθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Η απόφαση για την Κύπρο ήταν καταστροφική, κυρίως γιατί παραβίασε τους καθιερωμένους κανόνες διαχείρισης των τραπεζικών κρίσεων. Αποτελεί καταστροφή, γιατί κλονίζει την αξιοπιστία και αυξάνει την αβεβαιότητα αναφορικά με τον μελλοντικό χειρισμό προγραμμάτων διάσωσης και αναδιαρθρώσεων. Είναι ένα ηλίθιο πείραμα και ήταν ξεκάθαρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις».
Προσθέτει επίσης ότι «οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να διδαχθούν από την περίπτωση της Κύπρου και ας ελπίσουμε να μάθουν ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει “κούρεμα”στις μικρές καταθέσεις μόνο αφού όλο το υπόλοιπο κεφάλαιο έχει χαθεί».
Ο Κλέμενς Φουστ προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τη συμφωνία με την τρόικα για να επιτύχει ελάφρυνση των μέτρων του μνημονίου μεσοπρόθεσμα.
«Πιστεύω ότι είναι η χειρότερη στιγμή για να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε. Διότι αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χαλαρώσουν τους όρους για την Ελλάδα τώρα αυτό θα μοιάζει με μια ήττα για αυτούς. Πρώτα ηττήθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου, εάν χαλαρώσουν τους όρους για τη χώρα. Εάν χαλαρώσουν τους όρους και για την Ελλάδα, αυτό θα αποτελέσει τη δεύτερη ήττα τους.
Νομίζω ότι μεσοπρόθεσμα υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση των όρων για την Ελλάδα εάν η ελληνική κυβέρνηση πείσει την τρόικα και την υπόλοιπη ευρωζώνη ότι εφαρμόζει το πρόγραμμα, ότι πραγματικά προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την κρίση. Εάν το μήνυμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν περαιτέρω παραχωρήσεις».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ LIBERATION "Η Ελλάδα είναι το παρελθόν και το μέλλον μας"!


 
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που βιώνουμε, αξίζει πραγματικά να (ξανα)διαβάσουμε ένα συγκλονιστικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στη μεγάλη γαλλική εφημερίδα Liberation τον Μάιο του 2012 και το οποίο παραμένει δραματικά επίκαιρο.
 
"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
 
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε "όχι", και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.
 
Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας. Είναι επίσης το μέλλον μας. Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της! Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"