Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι Κύπριοι βουλευτές έδειξαν τον δρόμο στους Έλληνες ομολόγους τους.


20130318-214744.jpg

Πριν από λίγα λεπτα ο ΥΠΟΙΚ της Κύπρου, Σαρρής, επικοινώνησε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για να τους ενημερώσει ότι το σχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας του.
Δηλαδή, οι Κύπριοι βουλευτές τίμησαν τον κοινοβουλευτισμό, την ψήφο των πολιτών και υποχρέωσαν την κυβέρνηση τους να γυρίσει και να ζητήσει νέες διαπραγματεύσεις.
Ακούσατε συμπολίτες; Οι βουλευτές της Κύπρου σήκωσαν ανάστημα και έστειλαν τον Αναστασιάδη από εκεί που ήλθε. Με αποτέλεσμα ο τελευταίος να κάνει την απεγνωσμένη δήλωση κατά την επικοινωνία του με τον Όλι Ρεν “δώσε χαιρετίσματα στην Μέρκελ”!
Θυμηθείτε τώρα τους εδώ πολιτικούς νάνους. Ειδικά αυτούς του πρώτου μνημονίου. Τους
επίορκους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (καλά για τους υπόλοιπους περιττεύουν τα σχόλια), που επέτρεψαν στην συμμορία Παπανδρέου να υλοποιήσει τα άνομα σχέδια της. Αυτούς τους ολίγιστους, που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αρθρώσουν μία λέξη τύπου “Μα δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο”;
Πόσο μάλλον να γκρεμίσουν τον αχυράνθρωπο των δολοφονικών συμφερόντων μέσα σε μία νύχτα.
Η ψήφος τους αυτή ήταν και η αρχή του εφιάλτη που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, η Κύπρος και ο Ευρωπαϊκός νότος.
Έπειτα το βραβείο αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς το παίρνουν οι κύριοι που υπερψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και το καταστροφικό PSI – που ευθύνεται για τα σημερινά γεγονότα.
Ο ορισμός της οσφυοκαμψίας, της πολιτικής ασυνέπειας, της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, αντί να πιέσουν ώστε να ανακόψουν την απαράδεκτη τοποθέτηση Παπαδήμου και τις μετέπειτα συμφωνίες του, τολμούσαν να αμφισβητούν εως και την τελευταία στιγμή, ακόμα και την ύπαρξη του Βρετανικού δικαίου στην δανειακή σύμβαση και τα νέα ομόλογα!
Για τέτοιο ψεύδος, τέτοια δειλία, τέτοια αισχρή συμπεριφορά.
Κύριοι υπεύθυνοι για τα δεινά μας είναι δυστυχώς οι Έλληνες βουλευτές διότι απλούστατα δεν τίμησαν τον ρόλο τους. Όπως κάνουν αυτές τις ώρες οι Κύπριοι συνάδελφοι τους.
Μακρυά από κομματικά μαντριά, από ανανιστικές μεθοδεύσεις, από παπανδρεϊκά “μεροκάματα” και οφίτσια.
Ας παραδειγματιστούν οι ντόπιοι ομόλογοι τους έστω και αυτή την ύστατη στιγμή. Ας απαιτήσουν από την ηγεσία να παρέμβει υπέρ της Κύπρου, υπέρ της Ελλάδας. Δεν μπορεί όλοι να βρίσκονται σε λίστες ντροπής και να εκβιάζονται με ροζ βίντεο, εκποιώντας την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου