Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Δοσίλογοι καί ἀπατεῶνες


Ἄν εἶναι δυνατόν. Κοροϊδεύουν καί ἐκμεταλλεύονται τούς ἀπόμαχους τῆς ζωῆς. Τούς ἀνθρώπους πού μᾶς γέννησαν, μᾶς μεγάλωσαν καί πού ἀγωνίστηκαν σέ ὅλη τους τήν ζωή γιά μία ἀξιοπρεπῆ ζωή μετά τά παραγωγικά τους χρόνια. Τούς κλέβουν.Μινώταυρος. Σύμφωνα με το 2ο μνημόνιο που συνυπέγραψαν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, από τις 22 Απριλίου 2012, περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι θα γίνουν ακόμη φτωχότεροι.

Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας οι μειώσεις για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα είναι της τάξεως του 12%, ενώ και οι συντάξεις του ΝΑΤ θα υποστούν επιπλέον μειώσεις
7%.
Αυτά προβλέπονται από το 2ο μνημόνιο όπως και σειρά άλλων μέτρων που ορθώς χαρακτηρίστηκαν «κοινωνικός Αρμαγεδώνας».
Τι σκέφτηκαν, λέτε, οι αγύρτες της εξουσίας που εκτός από δοσίλογοι είναι και απατεώνες; Επειδή η 22η Απριλίου- η ημέρα που οι συνταξιούχοι παίρνουν την σύνταξή τους- είναι δύο εβδομάδες προ των εκλογών, ανέβαλαν την έναρξη των μειώσεων για τις 22 Μαΐου!
Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι μειώσεις είναι αναδρομικές και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012.  
Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο οι ξεδιάντροποι, στην προσπάθεια τους να υφαρπάξουν την ψήφο των συνταξιούχων.
filonoi

Δήλωση σοκ του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπονοεί ότι ο Συμπιλίδης χρηματίστηκε για να ρίξει την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη!

20120421-162123.jpgΕίναι φοβερό αυτό που συμβαίνει μετά την παραίτηση Συμπιλίδη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στα οποία όμως φαίνεται ότι βρήκε θέση ο … Καραμανλοφάγος Τσιτουρίδης!
Με δήλωση του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί ευθέως τον Συμπιλίδη για… χρηματισμό (τριάκοντα αργύρια) που ήθελε να τα… εξαργυρώσει πολιτικά!
Η δήλωση προκαλεί σοκ σε όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους διότι παραπέμπουν στην τότε συνωμοσιολογία ότι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν προϊόν …λαδώματος σε όσους απεχώρησαν. Όμως η χρονική στιγμή της δήλωσης, γίνεται την ίδια στιγμή που αρχηγός της ΝΔ είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο κ. Συμπιλίδης ήδη έχει αποχωρήσει οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια. Αναμένεται 
λοιπόν η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε αυτή την απίστευτη κατηγορία η οποία εκστομίστηκε χωρίς κανένα στοιχείο και η όποια πικρία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Τέτοια μομφή δεν εκστομίστηκε ούτε και όταν η κυρία Μπακογιάννη διεκδικούσε την αρχηγία της ΝΔ με αντίπαλο τον ίδιο τον Σαμαρά!

Χάθηκαν στοιχεία για τον φίλο του Παπακωνσταντίνου


Σε μια περίεργη υπόθεση συγκάλυψης, με ενδεχόμενες πολιτικές παρεμβάσεις που οδήγησαν στην καρατόμηση τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι εμπλέκεται η διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη δυτική Μακεδονία.
Σε μία πρωτοφανή κίνηση, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ώρες προτού προκηρυχθούν εκλογές, με υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, μετακινήθηκαν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας.
Ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι μπήκαν 
«στο ψυγείο» είναι επειδή βρίσκονταν επί τα ίχνη σκανδαλώδους υπόθεσης, όπως λέγεται, με πρωταγωνιστή πασίγνωστο επιχειρηματία της βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για τον Θανάση Πάπιστα, ο οποίος διατηρεί 40 καταστήματα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στη Μακεδονία. Το όνομα του κ. Πάπιστα έγινε γνωστό το 2008, όταν προέκυψε το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, καθώς φαινόταν αναμεμειγμένος στις διαβόητες αγοραπωλησίες. Δύο εταιρίες με τη συμμετοχή του κ. Πάπιστα (η ΑΝΘΕΜΙΑΣ και η ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ) είχαν αγοράσει τα 64 οικόπεδα του Δημοσίου, από τα οποία ξεκίνησε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Ο επιχειρηματίας όμως είναι και προσωπικός φίλος του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οπως είχε αποκαλυφθεί τότε, μάλιστα, ο κ. Πάπιστας (που ξεκίνησε από υπάλληλος της ΔΕΗ και βρέθηκε με μεγάλη περιουσία) τον επισκεπτόταν στο πολιτικό γραφείο του στην Κοζάνη, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου εκλεγόταν εκεί βουλευτής προτού γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Επίσης στενός φίλος, αλλά και συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι και ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Δ. Μακεδονίας Παντελής Αμανατίδης, όλοι τους από την Κοζάνη. Μάλιστα, όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, μετακίνησε από τη ΔΟΥ Κοζάνης τον Π. Αμανατίδη και τον έχρισε διευθυντή Προσωπικού στο υπουργείο Οικονομικών.
Από τους ελέγχους που διενήργησε το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ προέκυπταν σημαντικά στοιχεία για τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων Πάπιστα. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για έγγραφα που αποδεικνύουν ότι γινόταν κατ’ επανάληψη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας, από τις πρώτες έρευνες, περίπου 6.000.000 ευρώ. Η αρχική έκθεση των ελεγκτών, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση πάνω από μία διετία, βρίσκεται στα χέρια του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και χαρακτηρίζεται από αρμόδια χείλη «εξαιρετικά σοβαρή».
Την ώρα που η έρευνα κόντευε να ολοκληρωθεί, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ (δύο άντρες και μία γυναίκα) διαλύθηκε και όλοι μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, χωρίς μάλιστα οι ίδιοι να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Η δυσμενής μετάθεση της υπαλλήλου πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, ενώ οι δύο συνάδελφοί της καρατομήθηκαν μόλις τη Μεγάλη Δευτέρα.
Το πλέον αξιοπερίεργο είναι ότι τα ανεπίσημα χαρτιά (κατασχεθέντα έγγραφα) που είχε φέρει στην επιφάνεια ο αρχικός έλεγχος διαβιβάστηκαν από τη Διεύθυνση ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας προς τα ειδικά συνεργεία ελέγχου, χωρίς να έχει γίνει πρώτα η απαραίτητη επεξεργασία. Πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας Π. Αμανατίδη να παίρνει μόνος του την απόφαση για να διαβιβάσει τα κατεσχεμένα έγγραφα της υπόθεσης Πάπιστα στα ειδικά συνεργία, χωρίς να γίνει πρώτα ο υποχρεωτικός έλεγχος. Αρα τα έγγραφα αυτά αυτόματα χάνουν την ισχύ τους και επί της ουσίας αδρανοποιούνται.
Στη διάθεση της «δημοκρατίας» βρίσκονται έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κεντρική διοίκηση του ΣΔΟΕ αγνοούσε τις αποφάσεις του διευθυντικού στελέχους της. Μάλιστα, ζητείται μετ’ επιτάσεως από τον κ. Αμανατίδη να σταλούν στα κεντρικά της Αθήνας αντίγραφα από όλα εκείνα τα έγγραφα που εντόπισαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για την υπόθεση Πάπιστα, για να προχωρήσει η διαδικασία καταλογισμού ευθυνών. Οι αιτήσεις αυτές έχουν γίνει από τα τέλη Μαρτίου και φυσικά η κοινοποίηση των εγγράφων δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, γεγονός που αναγκάζει το ΣΔΟΕ να απευθυνθεί άμεσα στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα για να επιληφθεί της υπόθεσης.
Το μυστήριο με τους έξι εκλεκτούς του Οικονόμου
Πολλά ερωτήματα προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι εντελώς ξαφνικά, την ώρα που καρατομούνταν τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας, τοποθετούνταν με υπουργικές αποφάσεις στα ίδια πόστα άλλοι έξι υπάλληλοι, χωρίς καν οι ίδιοι να το έχουν ζητήσει. Πριν από δύο μήνες το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών έστειλε ανακοίνωση-πρόσκληση σε εφορίες και τελωνεία, για να υποβάλουν αίτηση όσοι υπάλληλοι ήθελαν να μεταταχθούν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Υπεβλήθησαν 150 αιτήσεις και το ΣΔΟΕ επέλεξε 120 άτομα για θέσεις σε όλη την Ελλάδα. Για την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δεν υπήρξε καμία αίτηση. Και όμως, επελέγησαν έξι άτομα να στελεχώσουν εκεί την υπηρεσία, όλα -όπως λέγεται- της προσωπικής επιλογής του κ. Αμανατίδη – και με την έγκριση του Παντελή Οικονόμου.
Βασίλης Αγγελόπουλος – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ… ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ! ΓΙΑ 50 ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ TWITTER ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ!


20120421-173459.jpgΑφού το ΠΑΣΟΚ κατάλαβε την διαφήμιση που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας τον στην δεύτερη θέση σύμφωνα με την χθεσινή δημοσκόπηση της VPRC, αποφάσισε να μοιράσει και κανέναν ψήφο στην Χρυσή Αυγή. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι όποιος κυνηγά ΠΑΣΟΚτζήδες βλέπει την εκλογική του δύναμη να καλπάζει, γεγονός που κάποτε πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι εκλογικοί εγκέφαλοι της Συγγρού.
Στο μεταξύ, θα ζητήσουμε διευκρινήσεις από τον τιτάνα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την μορφή 
των στολών που περιγράφει, ώστε να έχουμε το νου μας.
Σίγουρα πάντως αν δείτε τύπους με ασημένιες στολές, μεγάλες κάσκες και πράσινες ουρές να αποθεώνουν τον Μπένυ, μάλλον είναι εξωγήινοι.
20120421-173441.jpg

Το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη, πνέει τα λοίσθια


Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης κριτικής για υπερβολικές κρατικές σπατάλες στην Ευρώπη, εστιάζεται στους συνήθεις υπόπτους, όπως είναι η Ελλάδα, που ήδη είχαν υψηλά χρέη και ελλείμματα, όταν ξεκίνησε η κρίση πριν από τέσσερα χρόνια. Αν θέλουμε όμως να είμαστε ειλικρινείς, όσον αφορά σε υπερβολικές δαπάνες και σε κοινωνικό κράτος, καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι αθώα.
Ακόμη και οι «καλοί» Σκανδιναβοί, που έδειχναν δημοσιονομικά υγιείς το 2008, έπασχαν από υπερβολικό ιδιωτικό δανεισμό, ξόδευαν πολλά, και χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις. Το μόνο ερώτημα είναι αν οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να γίνουν απότομα, ή σταδιακά.
Ας δούμε τα τέσσερα κράτη που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης: Την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Έχουν πολλές διαφορές, αλλά επίσης έχουν και τρία σημαντικά κοινά χαρακτηριστικά.
Πρώτον, το συνολικό χρέος τους αυξήθηκε ραγδαία στη τελευταία δεκαετία, είτε εξαιτίας μεγάλου κρατικού δανεισμού (Ελλάδα, Πορτογαλία), είτε εξαιτίας μεγάλου ιδιωτικού δανεισμού (Ιρλανδία, Ισπανία).
Δεύτερον, όλες αυτές οι χώρες είχαν μεγάλα λογιστικά ελλείμματα πριν από την κρίση.
Τρίτον, οι κρατικές τους δαπάνες αυξάνονταν αλματωδώς. Στην Ελλάδα και στην Ισπανία, οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 50-55% στα πέντε χρόνια που προηγήθηκαν της κρίσης. Στη Πορτογαλία κατά 35% και στην Ιρλανδία 75%! Κανένα άλλο κράτος της Δ. Ευρώπης δεν είχε τέτοιου είδους αυξήσεις.
Είναι φανερό, πως η επέκταση του κράτους πρόνοιας στην Ελλάδα και στη Πορτογαλία, έριξε τις χώρες αυτές στο έλεος των μηχανισμών διάσωσης. Το ίδιο όμως πρόβλημα είχαν  η Ιρλανδία και η Ισπανία.  Ένα μεγάλο μέρος της ευμάρειας που έζησαν οφείλονταν στις φούσκες ακινήτων, που εκτόξευσαν το ιδιωτικό χρέος. Ο κατασκευαστικός τομέας άνθισε, η εσωτερική κατανάλωση αυξήθηκε και η Ισπανία αναγκάζονταν να δανείζεται μέχρι και 8% του ΑΕΠ της κάθε χρόνο για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμά ισοζυγίου της. Και όπως κάθε φούσκα, έτσι και αυτή επιτάχυνε την ανάπτυξη, η οποία συντέλεσε και στην αύξηση του κράτους.
Η ανάπτυξη όμως εξαφανίστηκε, και το χρυσάφι έγινε άμμος. Με απλά λόγια, μια ανάπτυξη που οφείλεται σε φούσκες, δεν είναι ποτέ βιώσιμη. Τα δημοσιονομικά πλεονάσματα μετατρέπονται σε ελλείμματα. Για παράδειγμα η Ισπανία μπήκε στο 2008 με πλεόνασμα προϋπολογισμού μεγαλύτερο του 2%, και κατέληξε το 2009 να έχει έλλειμμα 9%.
Αυτό ήταν μια συνηθισμένη ιστορία για την Ευρώπη της κρίσης. Ελάχιστοι όμως ασχολήθηκαν με τον ρόλο του κοινωνικού κράτους στη δημιουργία της κρίσης. Οι περισσότεροι εστίασαν σε μια διαμάχη μεταξύ του Keynes, και των Γερμανών. Η κευνσιανή σχολή είναι υπέρ του απόλυτου κοινωνικού κράτους, ενώ η γερμανική σχολή επιμένει στην δημοσιονομική πειθαρχία. Η μία σχολή θεωρεί την τσιγκουνιά αμαρτία, ενώ η άλλη θεωρεί τα ελλείμματα ανήθικα. Οι μεν θέλουν ανεξέλεγκτες κρατικές δαπάνες, οι δε λιτότητα, και πάλι λιτότητα.
Και οι δυο αυτές απόψεις αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η ταχεία ανάπτυξη των κρατικών δαπανών συντελεί σε οικονομική κρίση και πως η ανάπτυξη που βασίζεται σε δαπάνες προκαλεί προβλήματα στις οικονομίες που έχουν ζήσει φούσκες.
Ας δούμε τον μέσο Ισπανό συνταξιούχο. Μέχρι πρόσφατα, εισέπραττε σύνταξη ίση με το 80% του μέσου μισθού ενός εργαζομένου. Έτσι, όσο αυξάνονταν η οικονομία, τόσο αυξάνονταν οι μισθοί  και οι συντάξεις. Αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, αν τα ημερομίσθια και οι συντάξεις έπεφταν, όταν έπεφτε και η οικονομία. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβαινε. Αντίθετα, οι συντάξεις παρέμεναν ίδιες, ακόμη και όταν μειώνονταν τα δημόσια έσοδα λόγω συρρίκνωσης της οικονομίας, προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις.
Τώρα, οι χώρες που πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να προχωρήσουν σε δραστική μείωση του κράτους πρόνοιας. Οι ισπανικές κρατικές δαπάνες θα πρέπει να κοπούν κατά 25%. Η δε Ελλάδα θα είναι τυχερή αν οι περικοπές αυτές είναι μόνο  κατά 50% των επιπέδων πριν από την κρίση.
Τα άσχημα νέα είναι ότι αυτές οι περικοπές θα είναι μόνο ο πρώτος γύρος της προσαρμογής. Η επόμενη δεκαετία θα φέρει στο προσκήνιο μια γερασμένη Ευρώπη, με υψηλότερες ανάγκες συντάξεων και υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η δημογραφική μετατόπιση θα είναι αισθητή παντού, ακόμη και στην Σκανδιναβία, που μέχρι στιγμής γλίτωσε από την κρίση χρέους.
Η Γερμανία για παράδειγμα, έχει ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν χρηματοδοτείται επαρκώς. Σύμφωνα με μελέτες, η υγειονομική της περίθαλψη θα χρειαστεί το 15% του ΑΕΠ έως το 2025, και το 26% έως το 2050.
Οι Δανοί εξεπλάγησαν πρόσφατα, όταν η κυβέρνησή τους, που αποτελείται από συνασπισμό αριστερών κομμάτων, ανακοίνωσε μια στρατηγική που επαναπροσδιορίζει τις κρατικές δαπάνες, βάζοντας άλλες πιο αυστηρές προτεραιότητες.
Η νέα τάση είναι πως το παρόν γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας δεν μπορεί να συνεχίσει ως έχειΤα ευρωπαϊκά κοινωνικά συστήματα θα είναι πολύ διαφορετικά τα επόμενα 20 χρόνια. Θα συνεχίσουν να υφίστανται, αλλά με πολύ λιγότερες κοινωνικές παροχές, ενώ μεγάλο μέρος της κοινωνικής ασφάλισης θα είναι ιδιωτικό. Υπηρεσίες, όπως αυτή της υγείας, θα υπόκεινται στον ανταγωνισμό και σε μεγάλο βαθμό θα ανήκουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Ο μεγάλος διαχωρισμός στην Ευρώπη δεν θα είναι μεταξύ Βορρά και Νότου, ούτε μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Θα είναι μεταξύ των χωρών εκείνων που νηφάλια και πειθαρχημένα θα διαχειρίζονται την μετάβαση από το παλιό κοινωνικό κράτος, και αυτών που τα γεγονότα θα τις αναγκάσουν να προσαρμοστούν απότομα και οδυνηρά.

Εάν αποδειχθεί Ψεύτης, προδότης και θρασύς …σύντομα σε διακοπές παρέα με τον Άκη



Το χοντρό ψέμα του Παπακωνσταντίνου μεσ’ στα μούτρα μας. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. 
Αν ήταν δικηγόρος θα είχε καταδικάσει όλους τους πελάτες του στην χείριστη των ποινών. 


Και αυτό γιατί δεν λέει τα κατά συνθήκη ψεύδη αλλά ψέματα χοντροκομμένα και μάλιστα για πραγματικά γεγονότα και νούμερα.
Γιατί όλα αυτά; Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το πρωί μια συνέντευξη στον Ευαγγελάτο μέσω διαδικτύου στο Newsit. Πολύς κόσμος έστειλε ερωτήσεις στείλαμε και εμείς μια σαν blog. Για καλή μας τύχη ο Νίκος
έκανε την ερώτηση στον πρώην υπουργό.
Ερώτηση: Έχει μετανιώσει που ως υπουργός οικονομικών χώρας με πρόβλημα στον δανεισμό και ενόψει δανεισμού αποκάλεσε την χώρα τιτανικό; Ο ίδιος θα δάνειζε μια χώρα που ο υπουργός οικονομικών της έκανε το ίδιο; Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω θα το ξαναέκανε;
Απάντηση: Η χώρα πήγαινε σαν τον Τιτανικό με την κυβέρνηση Καραμανλή γιατί ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα. Τα περίφημα σπρεντ τις επόμενες 6 εβδομάδες δεν κουνήθηκαν ρούπι. Απόδειξη ότι αυτή η δήλωση άφησε την χώρα να δανειστεί.
Ο Ευαγγελάτος έκανε μόνο την πρώτη ερώτηση στον αέρα. Για την δεύτερη και τρίτη δεν τέθηκε καν θέμα και αναρωτιέμαι γιατί. Εν πάσει περιπτώσει ο υπουργός απάντησε οτι ουδέν πρόβλημα ούτε στον δανεισμό, ούτε στην δήλωση, ούτε στα σπρέντ.
Μια παρένθεση πριν την αποκάλυψη του ψέματος:Για να γίνουν ΟΛΑ αυτά που έγιναν, έπρεπε να συμβεί το εξής: Έπρεπε να βγει με κάποιο τρόπο η χώρα από τις αγορές.
Αυτό είναι ένα πολύ κομβικό σημείο, γιατί έτσι βρίσκεται στον αέρα χωρίς δανεισμό, έτσι γίνεται εξαιρετικά αδύναμη, έτσι περνάνε όλα τα μέτρα πολύ εύκολα.
Βγάλτε την Γερμανία απο τις αγορές και θα δείτε: Σε 3 ώρες θα έχει καταρρεύσει.
Γι’ αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της βίαιης εξόδου απο τις αγορές και προσωπικά πιστεύω οτι στο μέλλον Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου θα δικαστούν γι’ αυτό τον λόγο.
Κλείνει η παράνθεση και πάμε στο ψέμα: 
Τα σπρέντ δεν κουνήθηκαν ρούπι τις επόμενες έξι εβδομάδες.
Δείτε στην φωτογραφία των ελληνικών σπρέντ δεκαετών ομολόγων το σημείο της δήλωσης και την συμπεριφορά των σπρέντ απο κει και πέρα.
Αρχές Φεβρουαρίου είχαν αρχίσει να υποχωρούν.
Και φρόντισε ο αρμόδιος υπουργός να τα ξανανεβάσει με μια δήλωση που σίγουρα δεν θα βοηθούσε, οπότε γιατί να την κάνει; Λες και ήθελε να βγούμε απο τις αγορές!
Γιατί εκτόξευση των σπρέντ σημαίνει αδυναμία δανεισμού και ΔΝΤ, είναι πολύ βασικό.Συμπέρασμα;
Την ημέρα της δήλωσης, 16 Φεβρουαρίου 2010 τα σπρέντ ήταν στις 250 μονάδες και η χώρα δανειζόταν κανονικά. 8 εβδομάδες μετά, τα σπρέντ ήταν στις 950 μονάδες και η χώρα στο ΔΝΤ.
Αυτή είναι η σωστή απάντηση. Με τη διαφορά ότι αυτή οδηγεί στα ειδικά δικαστήρια.
himaira.blogspot.com

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΝΑ… ΣΚΑΣΕ Ι ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ!!


Πως κάνει ο Σκάι δημοσιογραφία; Γιατί παραποιεί ακόμη και τα γραφήματα της δικής του δημοσκόπησης;
Ο Σκάι “παρουσίασε” σήμερα 20 Απρ 2012 στο δελτίο ειδήσεων των 9 τη δημοσκόπηση της Public Issue,
την οποία και μπορείτε να δείτε συνοπτικά εδώ:http://www.skai.gr/news/politics/article/200900/public-issue-ennia-kommata-sti-vouli-anaziteitai-i-kuvernisi/
ή και να την κατεβάσετε από εδώ http://www.skai.gr/files/1/PDF/publicissue20412.pdf
Το αν κανείς βέβαια δίνει αξία σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, είναι “άλλο” θέμα…
Ορίστε ένα από τα επίσημα γραφήματα της εταιρίας:
Παρατηρήστε τις μπάρες που αντιστοιχούν στα ποσοστά των κομμάτων. Όλα μοιάζουν λογικά… μάλλον.
Του σκάι όμως, προφανώς δεν του άρεσε η εικόνα που “αφήνει” στον τηλεθεατή η δική του δημοσκόπηση(!!!),
και έτσι την έφτιαξε λίγο!!!
Δείγμα Δημοσιογραφίας 1
Το θαύμα έγινε!!! Ανάσταση!!! Τα μάτια βλέπουν τις μπάρες και χάνουν τους αριθμούς, μαζί και τη λογική, και μένει η εντύπωση…
Το 11% των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πιο χαμηλά από το 9,5% της ΔΗΜΑΡ!!!
Το ΚΚΕ με 11% είναι χαμηλότερα από το 9,5% της ΔΗΜΑΡ!!!
Το Παστόκ με 14% δεν είναι κοντά στο 13% του Σύριζα, αλλά απογειώθηκε μια ανάσα από το 21,5% της ΝΔ!!!
Δείγμα δημοσιογραφίας 2
Το 7% της Χρυσής Αυγής, σας μοιάζει για το μισό του 14% του Σύριζα;
Το 13% των Ανεξάρτητων Ελλήνων γιατί πρέπει να είναι μονίμως κάτω από το 11% της ΔΗΜΑΡ;
Το 15,5% του Παστόκ σας μοιάζει ψηλό, ή το 23% της ΝΔ κοντό;
Το 12% του ΚΚΕ γιατί είναι χαμηλότερα από το 11% της ΔΗΜΑΡ;
Αν κάνουν τέτοια τέρατα στα γραφήματα, σκεφτείτε τι κάνουν στις δημοσκοπήσεις…
Καλή λευτεριά,
Λεωνίδας

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αψυχολόγητη ενέργεια, βρετανική προσβολή σε Ελλάδα – Ολυμπισμό!



Κι ενώ είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση ίσως να είχε αρχίσει να αλλάζει λίγο την οπτική της απέναντι στην Ελλάδα, έρχεται ένα περιστατικό το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», στον ιστοχώρο της εφημερίδας την Πέμπτη (καθημερινές δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα) να ανατρέψει αυτή την πεποίθηση.

Είναι η δεύτερη μεγάλη προσβολή των Βρετανών κατά των Ελλήνων. Η πρώτη ήταν όταν αποφάσισαν να βάλουν τους Έλληνες αθλητές σε ξεχωριστό κτήριο από το αρχικό, όπου είχε προγραμματιστεί, ώστε να αποφύγουν τη συνάντηση με Γερμανούς. Φοβήθηκαν μήπως οι Ελληνες και οι Γερμανοί πλακωθούν στο ξύλο. Δηλαδή μας θεώρησαν αποίκους της ζούγκλας, που δεν έχουν σχέση με πολιτισμένους ανθρώπους, αλλά υποκείμενα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας τους.
Προτείνουμε λοιπόν να συμπεριφερθούμε κι εμείς ανάλογα και να μην τους δώσουμε… τη φλόγα! Εξάλλου με τη φλόγα μπορεί να μπει κατά λάθος φωτιά στο στάδιο και να καούν. Έχουν 50.000 κρεβάτια στην εντατική για εγκαύματα; Μοιάζει παράλογο; Κάτι ανάλογο με τη λογική των επιχειρημάτων που μας παρουσιάστηκαν!
Το ρεπορτάζ της συναδέλφου, Έλλης Ισμαηλίδου, είναι πολύ ενδιαφέρον, οπότε περιττεύει να προβούμε σε οποιονδήποτε άλλο σχολιασμό, απλά να αναφέρουμε ότι δημοσιεύτηκε στην κάτωθι διεύθυνση:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=453809&h1=true



Οι Βρετανοί διώχνουν την «Ολυμπιάδα» από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου
Η αρχαία ελληνική τριήρης προγραμματιζόταν να πλεύσει στον Τάμεση με την Ολυμπιακή φλόγα στη διαδρομή της για το στάδιο
Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αγγλίας ακύρωσε αναπάντεχα τη συμμετοχή της αρχαίας ελληνικής τριήρους στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Το 480 π.Χ. οι τριήρεις οδήγησαν τους Έλληνες στη νίκη κατά των Περσών στη μάχη της Σαλαμίνας. Το 1987 «χτίστηκε» ένα ακριβές αντίγραφο του πλοίου, το οποίο συνδέθηκε με όσα σηματοδότησε για την ευρωπαϊκή ιστορία εκείνη η νίκη, και καθελκύστηκε για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το 2004 μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα για τους Αγώνες της Αθήνας και τον Ιούλιο του 2012 έμελλε να αναβιώσει περασμένα μεγαλεία, καθώς θα οδηγούσε την ολυμπιακή φλόγα κατά μήκος του Τάμεση, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Από το κατάστρωμά του θα ξεκινούσε η φλόγα για την τελική της διαδρομή προς το στάδιο.
Αντί να πλεύσει «περήφανα» στον λονδρέζικο ποταμό, ωστόσο, η «Ολυμπιάς», το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους που συμμετείχε στη νίκη της Σαλαμίνας, παραμένει μη αξιόπλοη και… μισοσυντηρημένη στο φαληρικό όρμο.
Αιτία είναι η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της τριήρους στην τελετή έναρξης.
«Η απόφαση ήταν όχι μόνο αναπάντεχη και αδικαιολόγητη, αλλά και απολύτως προσβλητική προς τον ελληνικό λαό», τονίζει μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» η κυρία Ζορζέτ Αληθινού, διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της εταιρίας «International Advantage Corporation», η οποία ανέλαβε σε συνεργασία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τη συντήρηση της τριήρους και τη μεταφορά της μέχρι το Λονδίνο, όπου υπό το βλέμμα πέντε δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα έπλεε στον Τάμεση μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα και την ελληνική σημαία λίγο πριν την τελετή έναρξης των αγώνων.
«Οι διοργανωτές των Αγώνων κινητοποίησαν λυτούς και δεμένους – ολόκληρο το διπλωματικό μηχανισμό σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία – για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη συμμετοχή της τριήρους. Η υλοποίηση του εγχειρήματος θα αποτελούσε όχι μόνο κορυφαίο γεγονός των αγώνων αλλά και εξαιρετικό συμβολισμό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζει η κυρία Αληθινού.
Πράγματι, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία έχουν συνεργαστεί ποικιλοτρόπως από την αρχή της κατασκευής της τριήρους. Το 1987 Βρετανοί ναυπηγοί κατασκεύασαν για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους, σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες ναυπηγούς.


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι 170 κωπηλάτες που θα οδηγούσαν την τριήρη κατά μήκος του Τάμεση, φέροντας την ελληνική σημαία και την ολυμπιακή φλόγα, επρόκειτο να είναι Βρετανοί και να επιλεγούν από το περίφημο «Καταπίστευμα Τριήρους» (Trireme Trust) της Μεγάλης Βρετανίας.

Απόρριψη και υποψίες
Όλα ανατράπηκαν, ωστόσο, στις 20 Μαρτίου, όταν η κυρία Αληθινού έλαβε ένα email από τον Βρετανό κ. Μάρτιν Γκριν, διευθυντή τελετών για την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών του Λονδίνου, με το οποίο ενημέρωνε την ελληνική πλευρά ότι η παρουσία της τριήρους θα έκανε το εγχείρημα «υπερβολικά δημοφιλές» και θα συγκέντρωνε «υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων», με αποτέλεσμα να προκύψουν πιθανά προβλήματα ασφαλείας.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των Financial Times της Πέμπτης, ο κ. Γκριν επικαλέστηκε σε email του το ενδεχόμενο να προκύψει κυκλοφοριακό χάος στις όχθες του Τάμεση, καθώς και τον κίνδυνο οι θεατές να… πηδήξουν από τις γέφυρες του Τάμεση στην προσπάθεια τους να θαυμάσουν το αντίγραφο του αρχαίου πλοίου!
«Πρόκειται για προσβολή όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες αλλά και προς τους Βρετανούς. Ο κίνδυνος πτώσης από τις γέφυρες και τα άλλα προβλήματα ασφαλείας που επικαλέσθηκε η βρετανική πλευρά ακούγονται σαν κακόγουστο αστείο», σχολίασε η κυρία Αληθινού.
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το δημοσίευμα των Financial Times έλαβε δεκάδες σκωπτικά σχόλια από απλούς πολίτες που σατίριζαν την πιθανότητα «οι πολίτες του Λονδίνου το 2012 να πηδήξουν από μία γέφυρα για να δουν ένα πλοίο να περνά»!
Το κόστος αποκατάστασης της τριήρους ήταν 350.000 ευρώ, από τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί τα 150.000 για τις επισκευές που πραγματοποίησαν οι περίπου εβδομήντα Έλληνες μηχανικοί και ναυπηγοί, όταν η βρετανική πλευρά αποφάσισε να ακυρώσει το εγχείρημα.

Διπλωματικά επεισόδια και απειλές
Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι το τι μέλει γενέσθαι καθώς η μισοσυντηρημένη τριήρης παραμένει μη αξιόπλοη στον φαληρικό όρμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική συμφωνία περιείχε λεπτομερή πρόβλεψη για σύγχρονα πειράματα ευσταθείας και υδατοστεγανότητας ώστε η τριήρης να καταστεί πλήρως πλεύσιμη, ενώ η ελληνική πλευρά είχε εξασφαλίσει και την απουσία οποιασδήποτε διαφήμισης στο σώμα της τριήρους, την οποία θα κοσμούσαν μόνο δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες.
Όταν όλες οι παραπάνω προβλέψεις έπεσαν στο κενό, η δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς ήταν εμφανής. Ειδικότερα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ακύρωσε την ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για τις 17 Μαΐου, κατά την οποία βρετανική αποστολή θα ανέβαινε στην τριήρη στο φαληρικό όρμο και θα παραλάμβανε την ολυμπιακή φλόγα.

Η εν λόγω απόφαση όξυνε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και τη βρετανική πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η συνεισφορά της τριήρους θα αποτελούσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στις τελετές των αγώνων του 2012, γεγονός που καθιστά το «πλήγμα» για την ελληνική πλευρά ακόμα ισχυρότερο.

«Προς στιγμήν θέλουμε να ασκήσουμε πιέσεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, να κερδίσουμε την υποστήριξη του ελληνικού και του βρετανικού λαού. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν θα διστάσουμε να κινηθούμε και σε νομικό επίπεδο, καθώς η βρετανική πλευρά παραβίασε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και οφείλει να λογοδοτήσει γι’ αυτό», καταλήγει η κυρία Αληθινού.

defence-point

ΒΟΜΒΑ! Οριστικό…ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο Ραγκουσονόμος «παπανδρεοποίησης» αλλοδαπών



Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίησης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του. Ειδικότερα….η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας.
 Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό «καυτό» ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 «είναι ανίσχυρες» ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ.

Ακόμη, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν «καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».

Σε άλλο σημείο της απόφασης οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο Έλληνας νομοθέτης εναρμονιζόμενος προς τις συνταγματικές επιταγές, «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο, κατ΄ αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος» (ius sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις – συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ – το Σύνταγμα διαχρονικά περιέλαβε διατάξεις οι οποίες «καθιέρωσαν την πολιτογράφηση ενηλίκων (συμπλήρωση του 21ου έτους) αλλοδαπών αλλογενών, δηλαδή την βάσει ειδικής διαδικασίας και κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου απονομή της ιθαγένειας με εξατομικευμένη κρίση συλλογικού οργάνου της διοικήσεως που διαγιγνώσκει την συνδρομή ορισμένων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Ν. 3838/2010 εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Όμως η «πολιτογράφηση αυτή γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος «νόμιμης» διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής αποφάσης έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 (Δήμος Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε ο Συμπιλίδης από το ψηφοδέλτιο, αλλά έμεινε ο “Καραμανλοφάγος” Τσιτουρίδης… ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!


Από τον Πόντιο που δεν τρώει κουτόχορτο.

Η πίεση που ασκήθηκε στον Συμπιλίδη τον οδήγησε σε παραίτηση του από το ψηφοδέλτιο. Για τον ίδιο είναι προς τιμήν του που έβαλε τον εαυτό του κάτω από το υποτιθέμενο συμφέρον της παράταξης. Το όλο σκηνικό όμως ήταν ένα κάδρο παράνοιας και εξηγούμαστε.

Ποιοί πειράχτηκαν από την υποψηφιότητα Συμπιλίδη; Οι νεοδημοκράτες; Εάν είχε εκλεγεί η Ντόρα αρχηγός, θα το καταλαβαίναμε, αφού στις συνειδήσεις του κόμματος θα ήταν και μία τύποις αναγνώριση της πολιτικής Μητσοτάκη και μία καταδίκη της τότε στάσης του Αντώνη Σαμαρά. ΟΜΩΣ, με την ίδια (παρανοϊκή) λογική που κάποιοι ξιφούλκησαν εναντίον του Συμπιλίδη, θα έπρεπε να απαιτήσουν και την παραίτηση Σαμαρά!

Οι νεοδημοκράτες όμως εξέλεξαν ως πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά και όχι την κυρία Μπακογιάννη, δίνοντας οι ίδιοι την απάντηση τους. Και οι νεοδημοκράτες έχουν πολύ πιο νωπές τις μνήμες των “Καραμανλοφάγων” από ότι των “Μητσοτακοφάγων”, ειδικά μετά τον “θρίαμβο” Παπανδρέου που κάποιοι στην Ρηγίλλης εργάστηκαν μεθοδικά για να επιτευχθεί.

Ο κύριος Τσιτουρίδης λοιπόν που παραμένει, βγήκε παραμονή των εκλογών που κατέστρεψαν την Ελλάδα και έκανε τις κάτωθι ιστορικές δηλώσεις, απειλώντας ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις! Ότι δεν θα σιωπούσε άλλο! Ποζάροντας βεβαίως στο MEGA! Και ενώ όλοι ανέμεναν τις αποκαλύψεις Τσιτουρίδη που θα διέλυαν τον “κακό Καραμανλή”, Οι εκλογές έγιναν, ο Παπανδρέου θριάμβευσε, αλλά ο Τσιτουρίδης “ξέχασε” να μιλήσει… Προφανώς δεν χρειάστηκε, ο στόχος επετεύχθει.

Και ο κύριος Τσιτουρίδης είναι υποψήφιος σήμερα, ενώ ο Συμπιλίδης είχε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί. Δείτε τις επικές του δηλώσεις στο MEGA που κατά τη γνώμη μας ισοδυναμούν με 50 Πασοκικά σποτ τύπου “λεφτά υπάρχουν”:

Η Δανία «έδωσε πόδι» στη Moody’s!


Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Δανίας αποφάσισαν να απολύσουν τον οίκο Moody’s με την αιτιολογία ότι πλέον η γνώμη της έχει ιδιαίτερα μικρή αξία για την οικονομία της χώρας.

Όπως λένε στελέχη τραπεζών της Δανίας, οι οίκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και από την στιγμή που δεν είναι ικανοποιημένοι, η Moody’s φαίνεται να μην έχει καμία θέση στη ζωή τους.

Μπράβο στη Δανία, η οποία δεν φοβήθηκε τους οίκους αξιολόγησης και την δύναμη που κάποιες κυβερνήσεις τους έχουν δώσει. 

Γιατί μπορεί να βλέπουν τα οικονομικά στοιχεία αυτοί οι οίκοι, αλλά είναι σίγουρο ότι το κυρίως κίνητρό τους είναι η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού κατά το δοκούν!

Λέτε να είναι η αρχή; Για να δούμε…

Παραιτήθηκε ο Γ. Συμπιλίδης από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Μετά την αποχώρηση χθες, άλλων δυο υποψηφίων της ΝΔ από τα ψηφοδέλτια.
Ο Γ. Συμπιλίδης ήταν να κατέβει υποψήφιος στο Κιλκίς, ενώ είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Ρηγίλλης.
Η δήλωση Συμπιλίδη:..

«Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα τα προσωπικά παραμερίζονται. Σημασία έχει μόνον η νίκη της παράταξης, που μας χρειάζεται όλους. Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον.
» Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει… Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω. Άλλωστε και στο παρελθόν, προσπάθειες σπίλωσής μου έπεσαν στο κενό και με δικαστικές αποφάσεις.
» Όμως, για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου στο Κιλκίς, παραμένοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».
Η δήλωση Σαμαρά:
«Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητα για τη νίκη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα».
πηγη

Η συγκλονιστική ομιλία του Πούτιν, με την οποία ξεσκεπάζει τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!



Την ομιλία αυτή του Πούτιν την έθαψαν επιμελώς τα ελληνικά και Δυτικά ΜΜΕ

για να μην αντιληφθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι αυτοί που διοικούν τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση απο το παρασκήνιο, θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μία Παγκόσμια Κυβέρνηση - Τυρρανία..!
Η ομιλία έγινε το 2007 στο Μόναχο.
Το video είναι μόνο 11 λεπτά και μεταφρασμένο, με ελληνικούς υπότιτλους.
Δείτε το video, απλά δείτε το:

 

Απίστευτες καταγγελίες Τσίπρα! Κύριοι Εισαγγελείς, ακούει κανείς;



Από το xrimanews.gr 


Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ 
που περιλαμβάνει 
συγκεκριμένες αποκαλύψεις 
του Α. Τσίπρα: 



«Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο 
που έχει ένα μαγαζί.
 Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. 
Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει. 
«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο», 
όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα 
«φταίει το Κεφάλαιο»» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, 
o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 


Στην ερώτηση πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι, 
όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου, που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, 
να είναι συγχρόνως χορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη», ο κ. Τσίπρας απαντά:


«Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.Ξέρετε πως το παράγει; 
Με… πετρέλαιο! 


Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. 
Δεν είναι «πράσινο». 
Κατά τ’ άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου
του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», 
ξέρετε ποια ήταν; 
Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας 
και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει Μυτιληνόσημο
Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή 
ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος.

Επίσης γνωρίζω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου, 
με το που ανέλαβε το «πράσινο» υπουργείο, 
υπέγραψε μία περιβαλλοντική μελέτη, 
την οποία η προκάτοχος του ηρνείτο επίμονα να εγκρίνει. 


Βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό 
αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, 
διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία
 και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο. 


Προχώρησε λοιπόν μία μελέτη για τον χρυσό στην Χαλκιδική. 


Την στιγμή που το τεχνικό επιμελητήριο, 
το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 
το δασαρχείο Χαλκιδικής, 
θεωρούσαν ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα 
και δεν μπορούσε να εγκριθεί. 


Πίσω από αυτή την υπόθεση λοιπόν, 
πέραν από το θέμα του περιβάλλοντος, 
που εάν δεν χρησιμοποιηθούν οι σωστές μέθοδοι
 μπορεί να προκληθεί απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον, 
να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας 
και εντέλει η Χαλκιδική από θέρετρο να γίνει φέρετρο
- διότι εμείς δεν λέμε γενικά 
«αφήστε τα μεταλλεύματα εκεί που είναι»,
 λέμε να τα βγάλετε με τις ορθές μεθόδους εξόρυξης 
και όχι να επιτρέψετε την καταστροφή του περιβάλλοντος 
για να κερδοσκοπήσει ο κάθε ανεύθυνος- 


Πέρα από όλα αυτά λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Πίσω από το οποίο κρύβονται πάλι συγκεκριμένα συμφέροντα».


«Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold 
την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση 
αντί του ποσού των 11 εκ. ευρώ. 


Αμέσως μετά, 
παραχώρησε αυτή την έκταση 
αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, 
στηνΕλληνικός Χρυσός ΑΕ
στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας,
 ο κύριος Κούτρας κλπ. 


Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα. 
Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»!


 Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. 
Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! 


Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις.
 Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι’ αυτό. 
Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!


Από το 2003 λοιπόν, έχουν μία έκταση 300,000 στρεμμάτων
 με μόλις 11 εκ. ευρώ
Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ 
(τυχαίο που το κατήργησαν;;) 
έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!


Πέρασαν τα χρόνια, όταν έγινε αυτή η αγοραπωλησία 
ο χρυσός είχε περίπου 280 Ευρώ η Ουγγιά 
και σήμερα έχει φτάσει στα 1700!! 


Τώρα λοιπόν που η επένδυση είναι κυριολεκτικά «χρυσορυχείο», 
αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επένδυση.

Και επειδή αυτοί δεν έχουν μάθει να βάζουν το χέρι στην τσέπη, 
έτσι λειτουργούν οι νταβατζήδες, 
φέρνουν λεφτά από το Κατάρ
Και έρχεται ο Παπανδρέου να κάνει τον μεσάζοντα! 
Για μία επένδυση με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα 
που δεν θα φέρει ούτε ένα Ευρώ στην χώρα μας, 
παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια μέσω της φορολογίας των κερδών. 
Και όλοι ξέρουμε πως φορολογούνται τα κέρδη στην Ελλάδα.


Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό!
 Το 2003, οι κάτοικοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη 
θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο… 
και δικαιώθηκαν! 


Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται 
μόνο… 11 εκ. Ευρώ! 
Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκους 
και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) 
εις βάρος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», 
υπέρ του δημοσίου! 


Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος 
που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ; 


Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, 
για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! 
Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! 
Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς 
αλλά για υπαλλήλους συμφερόντων!


Και το κερασάκι; 
Βάσει των 75εκ. ευρώ που έδωσε το Κατάρ για το ποσοστό της European Goldfields, σημαίνει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι 2 δισ. ευρώ! 
Τι σημαίνει αυτό; 
Ότι έδωσαν μόλις 11 εκ. ευρώ 
για να αποκτήσουν κάτι που σήμερα αποτιμάται 2 δισ. ευρώ 
και εκμεταλλεύεται έναν πλούτο της τάξεως των 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!


Όταν λοιπόν κατήγγειλα την υπόθεση στην βουλή, 
άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια στις εφημερίδες τύπου 
«πολύ ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας, 
πετάγονται οι φλέβες στο λαιμό του κλπ». 


Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα, τότε ποια είναι; 
Είναι ο ορισμός του σκανδάλου 
και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν.


Και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν είμαι αντίθετος στις επενδύσεις.
 Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, 
πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. 
Αλλά να γίνουν επενδύσεις 
προς όφελος της χώρας 
και όχι των συγκεκριμένων συμφερόντων που την λυμαίνονται! 
Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε. 
Ή αυτοί, ή εμείς. 
Ή θα φύγουν αυτοί από την χώρα 
ή τα παιδιά μας θα πάνε μετανάστες. 
Και θέλει σύγκρουση μετωπική.


Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη,
 προσπάθησε με το βασικό μέτοχο 
αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. 
Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. 
Ή αυτοί, ή η χώρα».
http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/blog-post_2533.html#.T5BV4nDCREY.twitter