Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Θράκη: Με αφίσα μόνο στα τούρκικα υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Μετά την πρόσφατη αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ στα τουρκικά για την προεκλογική επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Θράκη, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χακάν Μουμίν, προκαλεί με τη δική του αφίσα - και αυτή τη φορά μόνο - στα τούρκικα.
 
Η μετάφραση του μηνύματος της αφίσας στα τουρκικά γράφει:
 
«Και η ελπίδα και τα αύριο είναι σε εμάς. Χακάν Μουμίν. Σύμβουλος του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Κώστας Μορφίδης – Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση».
 
 

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Καμαρώστε τον… Τσε Γκεβάρα του Ποταμιού! Ο πάλαι ποτέ δημοσιογράφος και εκλεκτός των Media της διαπλοκής...

σταυροςΤο νέο πουλέν-σωσίβιο του συστήματος την ψώνισε για τα καλά. Ο πάλαι ποτέ δημοσιογράφος και εκλεκτός των Media της διαπλοκής Σταύρος
Θεοδωράκης αποκάλυψε γιατί τον διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ.
 Μιλώντας στην...
εκπομπή 360 Μοίρες της Σοφίας Παπαϊωάννου, ισχυρίστηκε ότι τον΄”εφαγαν” οι συντρόφοι του γιατί ονειρευόταν ένα πολιτικό σύστημα αλά Τσε Γκεβάρα».
 Βέβαια επειδή μια φορά ΠΑΣΟΚ για πάντα ΠΑΣΟΚ πιστός στη  γραμμή Παπανδρέου είπε «ναι» στην ψήφο των μεταναστών τις δημοτικές εκλογές, καθώς «δεν μπορεί τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ να μην είναι Έλληνες.»

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Καημένε Μακρυγιάννη, να'ξερες»!



Μην ακούτε τις κραυγές τους. Η ηγεσία της Αριστεράς και οι προπαγανδιστές της θέλουν τους πατριώτες με ξυρισμένα κεφάλια κι άρβυλα στο πεζοδρόμιο. Τους κατασυκοφαντούν για να φεύγουν από την αστική Δεξιά και να εγκλωβίζονται στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες δεξιοί, συντηρητικοί ψηφοφόροι, ανακατεμένοι με θαυμαστές της χούντας, είτε της πρώτης, που απογύμνωσε αμυντικά την Κύπρο, είτε της δεύτερης, που την πούλησε, εγκαταλείποντας τους πολεμιστές, που έλιωναν στη μάχη, τιμώντας στην Κύπρο τα όπλα και τη στολή, που άλλοι ντρόπιαζαν στην Αθήνα.


Θέλουν τους νοικοκυραίους πατριώτες ή τους θυμωμένους ανέργους σε λογικές πεζοδρομίου και τσαμπουκά, που με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν στην ανομία και την απώλεια ζωών, ενώ δεν μας περισσεύουν Ελληνόπουλα. Αυτοί που τα θέλουν αυτά, αλήτικα και συκοφαντικά, ταυτίζουν καθετί πατριωτικό και εθνικό με τον φασισμό και τον ρατσισμό. Σε μια χώρα με συντριπτική πλειονότητα ορθόδοξων χριστιανών καθυβρίζουν κάθε έκφραση σεβασμού στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, συκοφαντώντας τον αρχαιότερο θεσμό του έθνους.


Σε μια χώρα όπου, με ποσοστά που αγγίζουν το 90%, ο λαός εμπιστεύεται πάνω απ’ όλα τις Ενοπλες Δυνάμεις του και τα στελέχη τους, που δεν είναι απλά «ένστολοι» -ένστολοι είναι κι ο θυρωρός της «Μεγάλης Βρεταννίας» ή οι σεκιουριτάδες- όποιος εκφράσει αυτή την απλή πραγματικότητα, μαζί με την πίστη και την αγάπη του σε αυτόν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας, τον αταξικό θεσμό, που είναι πάνω από τα κόμματα και ταυτίζεται μόνο με την πατρίδα και το ίδιο το έθνος, είναι κι αυτός «ακροδεξιός». Οι πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαχρονικά η πρωτοπορία του μαχόμενου έθνους, από τους μόνιμους κι έφεδρους ηγήτορες έως τον τελευταίο στρατιώτη, ναύτη κι αεροπόρο. Αυτούς πρώτους εμπτύουν οι ιδεοληπτικοί αμφισβητίες.


Οταν σε κάθε σοβαρή χώρα της Ευρώπης, της Β. Αμερικής και της Ωκεανίας η αστυνομία θεωρείται η εσωτερική φρουρά της δημοκρατίας και χαίρει σεβασμού από τους λαούς των χωρών αυτών, τις πολιτικές ηγεσίες και τους διαμορφωτές του δημόσιου λόγου, στην Ελλάδα τα σώματα ασφαλείας είναι ο σάκος πυγμαχίας κάθε αλητήριου ψευτοπροοδευτικού, κάθε ανόητου, που με ένα μαρκούτσι στο χέρι παριστάνει τον δημοσιογραφούντα, και η ανομία προπαγανδίζεται από κόμματα και «ιντελιγκέντσηδες». Μια επίσκεψη στη σελίδα των πεσόντων της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού Σώματος, για όποιον έχει μισό δράμι φιλότιμο, τα λέει όλα.


Το σύνολο των εθνικών αγωνιστών, από την Εθνεγερσία του 1821 έως τον ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, με το παράξενο «δεξιόμετρο» που χρησιμοποιεί η μπαταλεμένη εγχώρια «πολιτική ορθότητα», σήμερα θα θεωρούνταν τουλάχιστον… χρυσαυγίτες.
Παραφράζοντας τον ποιητή, «καημένε Μακρυγιάννη, να 'ξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου, το τζάκισες για να σε πουν ακροδεξιό οι εθελοντές γενίτσαροι».


Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/J.P. Morgan λοιπόν, από την άκρα ως τη βαλκανική «σοσιαλδημοκρατία» μας, βολεύεται πάρα πολύ με την ύπαρξη μιας λούμπεν Ακροδεξιάς. Διότι έτσι ετεροκαθορίζεται, έχει «μπαμπούλα» και συσπειρώνει τη βάση της. Και, φυσικά, μια νίκη, έστω με μία ψήφο που θα φύγει στην άκρα Δεξιά, δίνει στην Αριστερά το πολύτιμο μπόνους των 50 εδρών.


Υπάρχει όμως και η χαζοχαρούμενη «Δεξιά», που συγκατανεύει, τρέχει ξοπίσω από τις αριστερές νοοτροπίες και βλέπει το είδωλό της μόνο μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των εχθρών της. Αυτοευνουχίζεται.
Δεν καταπολεμάς τον ρατσισμό ασκώντας έναν αντίστροφο ρατσισμό εις βάρος της πλειονότητας και κάθε πατριωτικής φωνής, φτύνοντας πάνω στα σύμβολα, στις ιδέες και στους ήρωες του λαού μας, ασελγώντας πάνω στον χαρακτήρα και στις παραδόσεις του, στα ίδια τα συμφέροντά του.


Ποιος είναι μεγαλύτερος στρατολόγος της Χρυσής Αυγής, αν όχι αυτοί που επί χρόνια κώφευαν για το ότι είχαμε γίνει ξέφραγο αμπέλι και οι γειτονιές μας κι οι δημόσιοι χώροι αλώθηκαν από την ανομία και από πάνω καθύβριζαν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες; Ποιος είναι μεγαλύτερος αβανταδόρος των ελάχιστων αληθινών ρατσιστών, αν όχι αυτός που εξοργίζει, προσβάλλει την πλειοψηφία, επιβάλλοντάς της τις μειοψηφικές ιδέες του;
Να το ξαναπούμε, η έρμη η πραγματικότητα έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: υπάρχει. Θα την αγνοήσεις μια, θα σε σκουντήξει. Θα την αγνοήσεις δυο, θα σε σπρώξει. Θα την αγνοήσεις τρεις, θα σε κλοτσήσει στους δίδυμους αδένες.
Οπως ειπώθηκε, είμαστε χώρα κι όχι χώρος, είμαστε λαός κι όχι πληθυσμός. Θα έλεγα, είμαστε έθνος. Από τα τρία αρχαιότερα στην πιάτσα της Ιστορίας. Εχουμε παράδοση, ταυτότητα, εθνικά συμφέροντα. Υπάρχουν πράγματα που αγαπάμε, πράγματα που ανεχόμαστε και πράγματα που μας εξοργίζουν. Είμαστε ελευθερόφρονες, λίγο αναρχικοί, αλλά και νοικοκυραίοι. Κυρίως όμως δεν ανεχόμαστε να μας βρίζουν γι’ αυτό που είναι το πρόσωπό μας στον κόσμο, να μας πουλάνε νταβατζιλίκι, ενοχές. Ιδεολογική Στρατοχωροφυλακή που να μοιράζει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Οποιοι αγνοούν κάποια από τα παραπάνω και προσβάλλουν τη φιλοτιμία του Ελληνα, απλά, όπως λένε οι Γιάνκηδες, «είναι ικανοί ν’ αρπάξουν την ήττα από τα σαγόνια της νίκης»…



Φαήλος Κρανιδιώτης

dimokratianews.gr

"Καλώς τα δεχθήκαμε": Το πρώτο "τουρκικό" εξτρεμιστικό κόμμα (DEB) ανακοίνωσε την κάθοδό του στις ευρωεκλογές


Στις ελληνικές ευρωεκλογές κατέρχεται το εξτρεμιστικό κόμμα των μουσουλμάνων της Θράκης DEB/KIEΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας ) σε ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν λίγο και στην οποία ανακοίνωση ήδη παραβιάζουν τον ελληνικό νόμο αφού αναφέρονται σε "τουρκική ειονότητα της Θράκης" κάτι το οποίον δεν υπάρχει και φυσικά συντείνει στον διχασμό μεταξύ Ελλήνων πολιτών.
 
Εισαγγελέας για τους εξτρεμιστές δεν υπάρχει, φυσικά (δεν δηλώνουν "Ελληνες εθνικιστές" για να συλληφθούν και να πάνε στον Κορυδαλλό, δηλώνουν "Τούρκοι" άρα απολαμβάνουν της προστασίας της Άγκυρας) άρα μπορούν ελεύθερα να δηλώνουν ότι θέλουν.
 
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται στα "άλυτα προβλήματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας", οπότε καταλαβαίνετε με τι σκοπό θα κατέβουν στις ευρωεκλογές, με στοχο να ανθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, και να αναγνωριστεί η εθνικότητά τους ως τουρκική, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει αποδεχθεί στην Συνθήκη της ΛΟζάνης ότι δεν υπάρχει τέτοια μειονότητα ακριβώς γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες.
 
Στην ανακοίνωσή τους μας λένε ότι βαρέθηκαν τους "μεσάζοντες" ( δηλαδή τα "ελληνικά" - τρόπος του λέγειν - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΝΔ) και "αποφάσισαν να κατέβουν οι ίδιοι αυτοπροσώπως"και να κατευθύνουν τις μειονοτικές ψήφους εξόλοκλήρου στα πρόσωπα που έχουν υποδειχτεί από το Προξενείο.
 
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να συγκετνρώσουν το απαραίτητο 4,5% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή αλλά ουδείς γνωρίζει πόσο θα είναι το τελικό ποσοστό αποχής των Ελλήνων ψηφοφόρων της Θράκης από τις ευρωεκλογές.
 
Η κάθοδος των εξστρεμιστών στις ευρωεκλογές είναι η πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές, όπου πιστεύουν ότι μπορούν να εκλέξουν τουλάχιστον δύο βουλευτές στο εθνικό Κοινοβούλιο. Και οι πάντες αντιλαμβάνονται τις θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση...
 
Ήταν ένα προσεκτικά σχεδιασμένο εγχείρημα από την ΜΙΤ η οποία έχει ρίξει "τρελό χρήμα" στην Θράκη, υποβοηθώντας την τουρκική τράπεζα Ziraat στην διείσδυσή της.
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του DEB/ ΚΙΕΦ
 
"Είμαστε εν όψει μιας νέας εκλογικής περιόδου. Τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές εκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Ανακοινώνουμε ότι ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές του 2014.
 
Στις Ευρωεκλογές οι ψήφοι μας μέχρι σήμερα πήγαν σε εκείνους που μας θυμούνται πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε εκείνους που δίνουν υποσχέσεις που μένουν μόνο στα λόγια.
 
Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ζήσαμε μια απογοήτευση. Πλέον, προκειμένου να μη ξαναζήσουμε μια τέτοια απογοήτευση ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.
 
Τις ευρωεκλογές τις βλέπουμε ως μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας που δεν λύνονται επί χρόνια και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
 
Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία.
 
Για να δώσουμε το «ΠΑΡΩΝ» και το μήνυμα ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας την Ελλάδα τις οποίας είμαστε πολίτες, και για να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά και στα δίκαια αιτήματα μας, ως ΚΙΕΦ θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.
 
Πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια ώθηση στο δημοκρατικό και δίκαιο αγώνα τηςΤουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και θα συμβάλουν στον αγώνα για να ακουστεί η φωνή και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και δεκαετίες παραμένουν άλυτα.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
• ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΠΑΡΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ
• ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
• ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ
• ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΥΛΕΓΓΥΗ
• ΓΙΑ ΝΑ ΑKOYΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
• ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
• ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΗΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ
• ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
• ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ, ΠΙΟ ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
• ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΣ ΨΥΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
• ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ 2014!!!
• ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ με το ΚΙΕΦ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014…
 
Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε όλοι μαζί μια καρδιά!"

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δημήτρης Ίτσιος. Ο λοχίας που εξολόθρευσε από το πολυβολείο 230 άνδρες της Βέρμαχτ. Ο Γερμανός στρατηγός τον τίμησε για τη ανδρεία του και μετά τον εκτέλεσε εν ψυχρώ...

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου οι Γερμανοί προσπαθούν να διασπάσουν τη γραμμή Μεταξά, από τα σύνορα μας με την Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία. Η Γιουγκοσλαβία είχε πέσει δια περιπάτου και οι Βούλγαροι συμμάχησαν με τον Άξονα. Η επίθεση των Γερμανών ήταν καταιγιστική Οι Έλληνες στρατιώτες έδωσαν μια ηρωική μάχη στα οχυρά. Ξεχωριστή όμως, είναι η ιστορία του έφεδρου λοχία Δημήτρη Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντίστασης στο πολυβολείο, Π8 στην ομορφοπλαγιά του Μπέλες πάνω από το χωριό Άνω Πορρόια Σερρών. Ο Ίτσιος αν και ήταν μόνο με πέντε φαντάρους δεν παραδόθηκε και οι Γερμανοί είχαν μόνο μια λύση για να τους αφοπλίσουν. Να πάνε οι ίδιοι να πάρουν τα όπλα τους. Το συγκεκριμένο πολυβολείο κάλυπτε την υποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών και η αποστολή του ήταν να αντέξει όσο περισσότερο  χρόνο μπορούσε. Ο έφεδρος λοχίας άντεξε μέχρι να του τελειώσουν τα πυρομαχικά. Περίπου 38 χιλιάδες σφαίρες ανάγκασαν τους Γερμανούς να θυσιάσουν πάνω από 230 άνδρες και να χάσουν έναν έναν αντισυνταγματάρχη, τον Έμπελινγκ.

 Ο Ίτσιος έχει εντολή να υποχωρήσει και αυτός, όταν κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά οι Γερμανοί τον εγκλωβίζουν. 


Δίνει εντολή στους  στρατιώτες να φύγουν και να τον αφήσουν μόνο του να συνεχίσει την αντίσταση. Οι άνδρες υπάκουσαν εκτός από δυο φαντάρους, συντοπίτες του από το διπλανό χωριό. Οι τρεις άνδρες μένουν για να πεθάνουν αγωνιζόμενοι, αλλά ούτε οι βολές των Στούκας τους εξοντώνουν, ούτε το πυροβολικό, ούτε οι επιθέσεις των επίλεκτων χερσαίων δυνάμεων της Βέρμαχτ.

 Τελικά τους νίκησε το αναπόφευκτο. Η εξάντληση δηλαδή των πυρομαχικών τους. Δεν είχαν πλέον άλλες σφαίρες. Αναγκαστικά παραδόθηκαν. Οι Γερμανοί με χίλιες προφυλάξεις τους πλησίασαν και ο επικεφαλής τους άνοιξε διάλογο με τον λοχία. Ο διάλογος φθάνει με διάφορες παραλλαγές αλλά το πνεύμα είναι πάντα ίδιο .  

Στρατηγός Σόρνερ: Που είναι ο αξιωματικός σου; 
Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: δεν υπάρχει, εγώ είμαι επικεφαλής 
Στρατηγός Σόρνερ: εσύ;
 Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: ναι; 
Στρατηγός Σόρνερ: συγχαρητήρια, με την αντίσταση σου ζωντάνεψες το πνεύμα των προγόνων σου Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: έκανα το καθήκον μου

 Στρατηγός Σόρνερ: και τώρα πρέπει να κάνω και εγώ το δικό μου. Μου στοίχισες πάνω από διακόσιους άνδρες. Ο Διοικητής διέταξε να τον εκτελέσουν. Ο Ίτσιος με απορία ρώτησε γιατί, αλλά ο Γερμανός δεν είχε άλλες απαντήσεις. Έβαλε τους άνδρες του να παρουσιάσουν όπλα. Τον τίμησε και αμέσως μετά με το όπλο του πυροβόλησε τον ηρωικό λοχία στο κεφάλι. Τους άλλους δύο φαντάρους δεν τους πείραξε. Μετά από λίγο τους άφησε ελεύθερους και αυτοί διηγήθηκαν την ιστορία τους και τη θυσία του Ίτσιου. Μετά τον πόλεμο η γυναίκα του ξέθαψε τα οστά του και τον έθαψε στο χωριό τους που ήταν κάτω από το πολυβολείο, την Άνω Πορρόια Σερρών.
Ο Ίτσιος παρασημοφορήθηκε και το στρατόπεδο πήρε το όνομα του. Ο Λοχίας με την ανδρεία του κέρδισε χρόνο για τους συμμαχητές του. Με τη θυσία του όμως, κέρδισε και τον Γερμανό στρατηγό, ο οποίος δεν κατάφερε να προσπεράσει τη ναζιστική χυδαιότητα. Έτσι κάθε φορά που θα θυμόμαστε τον ήρωα θα μνημονεύουμε και τον εγκληματία. Αυτή την αθανασία κέρδισε ο καθένας με τα έργα του.... 
http://www.mixanitouxronou.gr/


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΣΟΚ!

20140404-130807.jpgΑΞΙΟΣ Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ! ΠΙΟ ΑΞΙΑ ΑΚΟΜΑ Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΣΕ!

Πριν από λίγο το συμβάν. Η GPO διεξάγει αυτές τις ώρες δημοσκόπηση (προφανώς για την Ανατροπή του Πρετεντέρη) με ερωτήσεις που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου.

Ρωτά λοιπόν η κοπέλλα από το τηλεφωνικό:

“Τι θα θέλατε να κάνει ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ”

1. Ο Παπανδρέου να φύγει από το ΠΑΣΟΚ

2. Το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση

και τι απαντά ο γίγας ερωτηθείς;

…Να μπει και το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου φυλακή!

Η κοπέλλα σκάει στα γέλια και απαντά: Μα δεν έχουμε τέτοια επιλογή στις ερωτήσεις…

Και ο πολίτης: Να βάλετε! Σίγουρα θα μαζέψει ποσοστό.

Και απαντά η κοπέλλα: ΤΟ ΞΕΡΩ! Όλοι αυτό μου λένε!

Είπατε κάτι για αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων;

7 Απριλίου του 2004 – Το «ΟΧΙ» του Τάσσου των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)



Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ουκρανία: τα “κοράκια” άρχισαν τις βόλτες για τις “μεταρρυθμίσεις”

Υπάρχει μόνο μια βεβαιότητα στην Ουκρανία: ο ενεργειακός τομέας πρέπει να μεταρρυθμιστεί και θα μεταρρυθμιστεί, και το πόσο καιρό θα πάρει θα εξαρτηθεί απ’ το ποιος θα καθήσει τελικά στη θέση του οδηγού και πόσο σοβαροί θα είναι στο να γίνουν μέρος της Ευρώπης και να μειώσουν την εξάρτηση απ’ τη Ρωσία“. Έτσι αρχίζει ένα άρθρο, που είδαμε στο βρετανικό oilprice.com, “a CNBC Partner site”.
Γράψαμε προχθές για τα “μαθήματα απ’ την Ουκρανία” και το πώς η τωρινή κατάσταση θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή εξάρτηση απ’ τη Ρωσία σε εξάρτηση απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση (που παίρνει με τη σειρά της αέριο απ’ τη Ρωσία), με τις “ευλογίες” και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Απ’ ό,τι φαίνεται τώρα απ’ το άρθρο, τα διεθνή κοράκια στοχεύουν κατευθείαν στο “ψητό”, στο φυσικό αέριο της Ουκρανίας. Τα δάνεια απ’ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κοστίζουν πάντα πολύ πιο ακριβά απ’ τους ονομαστικούς τους όρους, κοστίζουν σε …
απώλεια εθνικής κυριαρχίας, πλουτοπαραγωγικών πηγών και κοινωνικής συνοχής. Το μάθαμε κι εμείς εδώ άλλωστε. 
Ο καθοδηγητικός παράγοντας για κάθε ενεργειακό επενδυτή στην Ουκρανία είναι οι τιμές“, συνεχίζει το άρθρο.” Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη Ευρώπη -ίσως και στον κόσμο ολόκληρο- μέρος που να δίνει πρόσβαση στα αποθέματα -και σε πιθανά αποθέματα- σε τέτοια τιμή. Το φυσικό αέριο πωλείται προς $13,66/Mcf, ενώ η παραγωγή και διανομή κοστίζει $4-$5, δηλαδή οι παραγωγοί κερδίζουν κάπου $8-9/Mcf“. Εύκολα λεφτά και εισόδημα μεγάλο. Αλλά η Ουκρανία παίρνει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου απ’ τη Ρωσία, οπότε, τι γίνεται τώρα; 
Η απάντηση στο τι γίνεται τώρα είναι στις συμφωνίες που υπέγραψε πέρυσι η Ουκρανία με τη Shell το Σεπτέμβριο και τη Chevron το Νοέμβριο, για έρευνα και εκμετάλλευση σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του BP Statistical Review of World Energy 2013, η Ουκρανία το 2012 παρήγαγε 18,6 δισεκ. κυβ.μέτρα αερίου και κατανάλωσε 49,6, τα περισσότερα απ’ τα οποία εισήγαγε απ’ τη Ρωσία. Αν αυτή η ποσότητα σταματήσει να εισάγεται και καλυφθεί απ’ την επιτόπια παραγωγή των Shell και Chevron, κι ανεβεί και λίγο η τιμή πώλησης, (όπως ανεβαίνει και στην Ελλάδα η τιμή του ηλεκτρικού πριν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ), να τα εύκολα λεφτά για όποιον ελέγχει την παραγωγή. Κι επειδή η Ουκρανία είναι διάδρομος διέλευσης των αγωγών του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, θα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν οι αγωγοί για να πουληθεί το ουκρανικό αέριο στη διψασμένη για ενέργεια Ευρώπη. 
Η Chevron πήρε το κοίτασμα Olesska, στη Δυτική Ουκρανία, στην περιοχή του Λβιβ και του Ιβανο-Φρανκίβσκ, που ελπίζεται ότι περιέχει 2,98 τρισεκ. κυβ. μέτρα αερίου. Η Shell πήρε το κοίτασμα Yuzivska, στην περιοχή του Ντονέτσκ και του Χάρκιβ στην Ανατολική Ουκρανία, που ελπίζεται ότι περιέχει πάνω από 4,0 τρισεκ. κυβ. μέτρα αερίου. Στο παιχνίδι είχε μπει και η ExxonMobil, που πήρε το 2012 το θαλάσσιο πεδίο Skifska στη Δυτική πλευρά του Εύξεινου Πόντου, για συμβατικό φυσικό αέριο, δεν πρόλαβε να ξεκινήσει έρευνες και τώρα τις μεταθέτει χρονικά λόγω της αστάθειας στην περιοχή, καθώς και η Ιταλική Eni, που πήρε για έρευνα έκταση στην περιοχή της Κριμαίας και τώρα περιμένει να δει πώς θα τα βρει με τους Ρώσους. 
Τώρα που όπου να ‘ναι θα δούμε και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στα νότια της Κρήτης, πόσο λέτε να δίνει στο Πάμε Στοίχημα ότι θα είναι αμερικάνικες οι εταιρείες; Λέτε για πάνω από 1,10; Μπαααα …..Υπάρχει κι ένας στόλος παρκαρισμένος κάπου εκεί δίπλα. Στις βάσεις που έδιωξε το Πασοκ το 1986….
Τα λινκς τεκμηρίωσης βρίσκονται στο http://greeklignite.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4660.html και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite

300 εκατομμύρια Ευρώ εξαφάνισε ο Παπανδρέου!

20140405-195011.jpg
Σύμφωνα με τις διαρροές των πορισμάτων στο Πρωτο Θεμα που ειναι σιγουρα δουλειά Βενιζέλου, το νούμερο που προκύπτει ειναι…
ιλιγγιώδες! 300 εκ. Ευρώ, πολλά απο αυτα χωρις παραστατικά.
Οταν για 150,000 ΕΥΡΩ ένας οποιοσδήποτε διαχειριστής ακομα και ΟΕ, θα πήγαινε για κακούργημα!
Εχει τεράστιο ενδιαφερον να δουμε αν οι οικονομικοί εισαγγελείς σιωπήσουν μετα απο αυτό…
20140405-194958.jpg

ΡΟΥΠΕΛ: Οι νέες Θερμοπύλες απεναντι στα βάρβαρα ναζιστικά κτήνη. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΑ ΜΜ”Ε”!

20140406-084305.jpg
ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ “ΑΣΠΙΔΕΣ” ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΜΕ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΟ ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ!
ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Θελουν τους Ελληνες υπόδουλους των Σημιτηδων και των…
γερμανοπληκτων εθνοκαπηλων…
Πολύ γνωστή από τους δύο παγκοσμίους πολέμους είναι η οχυρή στενωπός του Ρούπελ, που σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων της Κερκίνης (Μπέλες), (μέσα από τη στενωπό αυτή ρέει ο ποταμός Στρυμώνας και κοντά στη βόρεια έξοδο της βρίσκεται η ελληνοβουλγαρική μεθόριος). Λόγω της στρατηγικής της σημασίας μετά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο κατασκευάσθηκε στη θέση αυτή ανασχετικό σύστημα οχυρών, από το οποία ισχυρότερο ήταν αυτό του Ρούπελ, που βρίσκεται προς τη βόρεια έξοδο της στενωπού.
Β’ Παγκόσμιος πόλεμος
6 Απριλίου 1941
H γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε στις 05.15 της 6ης Απριλίου. Για τον κανονισμό των βολών πυροβολικού είχε μεταφερθεί στα βόρεια του Στρυμόνα ένα δέσμιο στη γη αερόστατο, η παρουσία του ήταν προκλητική καθώς η ελληνικές δυνάμεις στερούσαν από αεροπορική κάλυψη. Ελάχιστα
λεπτά αργότερα άρχισαν οι επιθέσεις από αεροσκάφη στούκας, στόχος τους εκτός από το οχυρό ήταν και το Κέντρο Αντίστασης Καπίνας.
Η γερμανική επίθεση στα ανατολικά του Ρούπελ
Στα ανατολικά του αριστερού υποτομέα του Συγκροτήματος Σιδηροκάστρου έδρασαν τα τάγματα ΙΙ/125 & ΙΙΙ/125, όπου σύμφωνα με το σχέδιο της επίθεσης έπρεπε πρώτα να καταλάβουν το ύψωμα 350 στο διάκενο των οχυρών Ρούπελ-Καρατάς. Για να μην καταληφθεί το ύψωμα πολέμησαν, η διμοιρία του φυλακίου Κούλας, και του 3ου λόχου προκάλυψης. Το ΙΙ/125 τάγμα πλησίασε, στις 06.40, το ύψωμα 350 και το κατέλαβε με αιφνιδιαστική επίθεση, ακολουθούμενο από το ΙΙΙ/125.
Επίθεση του ΙΙΙ/125 γερμανικού τάγματος
Εκμεταλλευόμενοι τις πτυχώσεις του εδάφους, οι Γερμανοί έφθασαν σε απόσταση 200 μ. από τα έργα του οχυρού Ρούπελ. Οι υπερασπιστές του οχυρού μαζί με την βοήθεια του Καρατάς και του πυροβολικού κατάφεραν να αποκρούσουν και της τρεις επιθέσεις του τάγματος.
Διείσδυση του ΙΙ/125 γερμανικού τάγματος στα νώτα του Ρούπελ
Οι Γερμανοί του ΙΙ/125 τάγματος υποβλήθηκαν σε παρόμοιες δοκιμασίες, αλλά ήταν ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τις ελληνικές δυνάμεις καθ’όλοι την διάρκεια του αγώνα. Από τους 100 άντρες πέρασαν οι 60 με μια ομάδα βαρέων πολυβόλων και μια ομάδα διαβιβαστών. Οι υπόλοιποι λόχοι του τάγματος γνώρισαν την καταστροφή. Ο 5ος λόχος σχεδόν διαλύθηκε. Ο 8ος κατάφερε να περάσει το βράδυ της 6-7/4 και ενώθηκε με τα υπόλοιπα τμήματα το μεσημέρι της 7/4 με πολύ μεγάλες απώλειες.
7 Απριλίου
Την αυγή του 7ης Απριλίου συγκροτήθηκαν τρεις περίπολοι του Ρούπελ με αποστολή την εκκαθάριση της περιοχής από τους εχθρούς και την αποκατάσταση της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτής της περιπολίας ήταν η σύλληψη 14 αιχμαλώτων με 3 συσκευές ασυρμάτου και 2 όλμους. Επίσης δεν έλειψαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, μάλιστα στις 7-8/4 τα στούκας χρησιμοποίησαν βόμβες 500 κιλών. Η υποχώρηση των Γερμανών και οι μικρές απώλειες των Ελλήνων υπερασπιστών ανύψωσαν το ηθικό των Ελλήνων. Ο Παπακωνσταντίνου σημειώνει χαρακτηριστικά: “Το ηθικών των στρατιωτών υπέροχον. Τους βομβαρδισμούς και την κόλασιν πυρός υποδέχοντο με ζητωκραυγάς”.
Αγώνες εναντίον των Γερμανών στα νώτα του Ρούπελ
Η παρουσία των Γερμανών στα νότια του οχυρού Ρούπελ απασχόλησε τις ελληνικές δυνάμεις. Η διμοιρία αρμάτων που θα ενεργούσε με το απόσπασμα του Παπαχατζή δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω εδαφικών δυσχερειών. Εναντίων των Γερμανών που είχαν καταλάβει το παρατηρητήριο της 7ης πυροβολαρχίας στο ύψωμα Τεπελάρ κινήθηκαν δύο διμοιρίες του 3ου λόχου υπό των Νιάνου και Παπαχατζή υπό τον ανθυπολοχαγού Καρατζά. Μετά από ολοήμερη μάχη, οι ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους Γερμανούς στο ύψωμα Γκολιαμά ανάμεσα στο χωριό Κλειδί και το λόφο Λουτρών.
8 Απριλίου
Στις 6:00 το πρωί της 8ης Απριλίου το οχυρό Ρούπελ δέχτηκε νέο σφοδρό βομβαρδισμό από την αεροπορία και το πυροβολικό, που συνεχίστηκε όλη την ημέρα. Οι Γερμανοί του ΙΙΙ/125 τάγματος ετοιμάστηκαν για νέα επίθεση με τρεις ομάδες εδάφους και μία διμοιρία σκαπανέων. Για το σκοπό αυτό ενισχύθηκε με δύο διμοιρίες του 13ου και 14ου λόχου.Οι απώλειες του οχυρού την ημέρα αυτή ήταν ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες οπλίτες ενώ οι υλικές ήταν ελάχιστες. Σημαντικές, αντίθετα, ήταν οι απώλειες του εχθρού. Ενέργειες για την εξουδετέρωση των Γερμανών στα νώτα του Ρούπελ. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στα νότια του οχυρού αφού το ΙΙ/125 τάγμα ενισχύθηκε από την κάθοδο των γερμανών δυνάμεων της 5ης Ορεινής Μεραρχίας στα δυτικά του Στρυμόνα.
Η κατάσταση χειροτέρεψε για την ελληνική πλευρά γιατί η Ομάδα Μεραρχιών διέταξε τα τάγματα του 41 Συντάγματος Πεζικού να επιστρέψουν στης αρχικές τους θέσεις μάχης. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη καθώς η επόμενη προγραμματισμένη ενέργεια ήταν η διάβαση του Στρυμόνα από την 5η Ορεινή Μεραρχία.
9 Απριλίου


Το οχυρό Ρούπελ υπέστη βομβαρδισμούς πυροβολικού και αεροπορίας και την ημέρα αυτή. Μέχρι το μεσημέρι οι βομβαρδισμοί ήταν μικρής έντασης αλλά από τις 14:00 μετατράπηκαν σε σφοδρούς. Στις 12:30, όμως, όταν επρόκειτο να εφορμήσουν τα τμήματα κρούσης, το ελληνικό πυροβολικό εξαπέλυσε στους χώρους εξόρμησης το φονικό πυρ και προκλήθηκαν πολλές και βαριές απόλυες στους Γερμανούς. Μετά από αυτό τα γερμανικά τμήματα άρχισαν να οπισθοχωρούν. Οι απώλειες του οχυρού ήταν πέντε νεκροί και έντεκα τραυματίες. Στις 17:00 προσήλθαν Γερμανοί κήρυκες για να γνωστοποιήσουν την συνθηκολόγηση του ΤΣΑΜ ζητώντας την παράδοση του οχυρού.
Ο διοικητής του, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απάντησε ότι τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα στερούμενος άλλων διαταγών. Ο κήρυκας διαβεβαίωσε στην στρατιωτική του τιμή ότι δεν επρόκειτο για απάτη και όρισε συνάντηση για την 6:00 της επόμενης 10/4. Το οχυρό επικοινώνησε με τη Μεραρχία όπου κοινοποίησε την συνθηκολόγηση. Η αντίδραση των ανδρών του οχυρού ήταν ότι ο αγώνας έπρεπε να συνεχιστή. Την επομένη 10 Απριλίου 1941 έλαβε χώρα η παράδοση του οχυρού. Ο εντεταλμένος για την παραλαβή του οχυρού Γερμανός αξιωματικός συγχάρηκε τον διοικητή του, Ταγματάρχη Γεώργιο Δουράτσο, διαβεβαιώνοντας τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό των ανωτέρων του. Τόνισε μάλιστα ότι για τους Γερμανούς αποτελούσε τιμή και υπερηφάνεια ότι είχαν ως αντίπαλο έναν τόσον ηρωικό στρατό. Σχετικά με τις απώλειες των εμπολέμων στον αριστερό υποτομέα του Συγκροτήματος Σιδηροκάστρου, ο Πλευράκης σημειώνει στην έκθεση του: “Αι απώλειαι ασήμαντοι έναντι τοιούτου αγώνος ώστε περιορισθεί σε 4 νεκρούς αξιωματικούς και 40 άνδρες τραυματίες 2 αξιωματικοί και 150 άνδρες. Απεναντίας του αντιπάλου βαρύτατες ως μαρτυρούν τα υπάρχοντα νεκροταφεία και ας αποσιωπώ δια λόγους σκοπιμότητος”.