Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από ιδρυτικό συνέδριο, αλλά από ένα ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ.

Σταματήστε να παίζετε με τη νοημοσύνη μας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από ιδρυτικό συνέδριο, αλλά από ένα ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ.
Κοροϊδεύετε τον κόσμο ζητώντας κάτι τέτοιο, δήθεν με στόχο την αμφίπλευρη διεύρυνση.
Και βάζουμε στη συνέχεια και λίγο από ''αρχές καραμανλισμού'' για να θολώσουμε τα νερά.
Το κόμμα αυτό είναι έξω απ΄τα πολιτικά στερεότυπα φτιαγμένο για όλους τους Έλληνες είχε πει ο Εθνάρχης, όταν το ανακοίνωνε στον Ελληνικό λαό. Άρα είναι ανοιχτό προς πάσα κατεύθυνση.
Αν όμως θελήσουμε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα, αυτό που θα διαπιστώσουμε είναι ότι ο Ελληνικός λαός, έπαψε να εμπιστεύεται αυτό το κατάντημα, που σήμερα ονομάζουμε Νέα Δημοκρατία.
Και γι΄αυτό το κατάντημα υπάρχουν υπεύθυνοι.
Τι συνέβη και η παράταξη ''ξέφυγε'' από τις βασικές της ιδρυτικές αρχές.
Που ακούστηκε η παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης, να συντελεί στην εξάλειψη της μεσαίας τάξης;
Πού ακούστηκε το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και αργότερα του Κώστα Καραμανλή, να κυβερνά με υποτέλεια και καθ΄υπόδειξη;
Που ακούστηκε η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο να συγκυβερνά αλλά και να συγκαλύπτει έργα και ευθύνες ενόχων;
Που ακούστηκε με τη Νέα Δημοκρατία, να πολιτεύονται άνθρωποι-κατήγοροι του καραμανλισμού.
Τι σχέση έχει αυτή η Νέα Δημοκρατία, με τη Νέα Δημοκρατία που ο Ελληνικός λαός της εμπιστεύτηκε την ανασυγκρότηση της χώρας τόσο το 1974 απ΄τη δικτατορία όσο και το 2004 από τη βρωμιά;
Δυστυχώς είναι νόμος, πως αν δε βρεις τις πραγματικές αιτίες ενός προβλήματος, δεν είναι ποτέ δυνατή και η επίλυσή του.
Και η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, έχει ανάγκη από ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα, νεοπολιτικών και προσώπων.
Κυρίως όμως, έχει την ανάγκη ενός ηγέτη, που κατά πρώτον θα έχει το μυαλό και τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσει, αλλά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη.
Γνωρίζετε εσείς κανέναν άλλο πλην του ενός;
Διαφορετικά, η πάλαι ποτέ παράταξη εθνικής υπερηφάνειας, θα γίνει μια γλυκιά ανάμνηση και κυρίως η χώρα θα σέρνεται στη δίνη εξωτερικών αλλά και εσωτερικών συμφερόντων.
Στα συμφέροντα των ολίγων!!!

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Oλόκληρο κομματικό στρατό συντηρούσε με δικα μας χρήματα ο Άδωνις



Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν έπεσε στα χέρια μας το επίσημο ΦΕΚ με τους συνεργάτες του Αδώνιδος στο υπουργείο Υγείας… Ο πολιτικός που διαλαλούσε καθημερινά ότι πρέπει να μπει χοντρό μαχαίρι στις δαπάνες της υγείας συντηρούσε ολόκληρο κομματικό στρατό με δικά μας χρήματα φυσικά. 

Όπως θα δείτε παρακάτω ο απερχόμενος υποργός δεν είχε ούτε έναν, ούτε δύο συνεργάτες αλλά παρά έναν μια ολόκληρη….πενηντάδα!!! Δείτε παρακάτω το επίσημο έγγραφο και μετρήστε και εσείς γιατί μείς χάσαμε πάρα πολές φορές το μέτρημα!!!





 http://www.logiosermis.net/

Βουλγαράκης: Θυμάμαι όταν με κάλεσε ο Καραμανλής....

Θυμάμαι… όταν με κάλεσε ο Καραμανλής και μου ζήτησε να μετακινηθώ από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Ναυτιλίας για να ολοκληρώσω την παραχώρηση του ΟΛΠ…
Θυμάμαι… όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες παραχώρησης , τα εξευτελιστικά εναντίον μου δημοσιεύματα, του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου …
Θυμάμαι… πολλούς συναδέλφους μου στη ΝΔ ,να με περνάνε γενεές δεκατέσσερις για στα παράθυρα των καναλιών για το “ξεπούλημα” του λιμανιού …. 
Θυμάμαι …. τον Παπανδρέου, το Τσίπρα, τη Παπαρήρα να διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο…
Θυμάμαι… τους συνδικαλιστές να βάζουν φωτιές στο λιμάνι, για να μας κάψουν ζωντανούς 
Θυμάμαι… που υπέγραψα την προσυμφωνία με τη COSCO στη μέση του λιμανιού, με πλωτό του λιμενικού, γιατί είχαν ανάψει φωτιές παντού…
Θυμάμαι… οτι αυτός ο διαγωνισμός, ήταν ο μοναδικός στην ιστορία της χώρας , που έγινε με πλειοδοτικό τρόπο , για αυτό και δε τόλμησε κανένας να το αμφισβητήσει …
Θυμάμαι… που μου έλεγαν οι ότι “ η παραχώρηση στην Cosco και αγωγός Μπουρκάς- Αλεξανδρουπολη, θα σας ρίξει από την Κυβέρνηση”… 
Θυμάμαι… ότι αυτά που εισπράξαμε από την Cosco , ήταν οι δώσεις που αργότερα ζητιανεύαμε από τη Τρόικα και το ΔΝΤ…
Θυμάμαι… όταν κατάφεραν πλέον να παραιτηθώ από το Υπουργείο, να ματαιώνεται η παραχώρηση του ΟΛΘ , την επόμενη μέρα…
Σήμερα… ο Πειραιάς είναι μακράν το σημαντικότερος εμπορευματικός σταθμός στη Μεσόγειο…
Σήμερα… είναι εδώ ο Πρωθυπουργός της Κίνας, μιλάει και για άλλα λιμάνια και για άλλες επενδύσεις….
Σήμερα… όλοι αυτοί που με έβριζαν, κορδώνονται δίπλα του και βγάζουν υπερήφανα φωτογραφίες 
Σήμερα… όσοι τουλάχιστον μπορούν να καταλάβουν, έχουν τη δυνατότητα να αποτιμήσουν τι έγινε τότε και γιατί έγινε τόση προσπάθεια να απαξιωθούμε πολιτικά…
Αυτά για να μη ξεχνιόμαστε …. 
http://kentrodexios.blogspot.gr/

Η “άβολη αλήθεια” που είπε ο Αντώναρος για τη συγκατοίκηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Evangelos-Antonaros-pontium
Ακόμη μια ηχηρή παρέμβαση πρόσθεσε στο ενεργητικό των τελευταίων ημερών ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Αυτή τη φορά, ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που παραμένει ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, για τη σεναριολογία περί του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος ξεκαθάρισε ότι ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ενεργός και μάχιμος πολιτικός, και ως εκ τούτου δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που έχουν γράψει και τα “Υστερόγραφα”, δεν στάθηκε ωστόσο μονάχα εκεί, αλλά μπήκε και στην ουσία της σχέσης “αναγκαστικής συγκατοίκησης” της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του Ευάγγελου Αντώναρου έρχεται στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη της “Real News” για το “φούσκωμα” του χρέους από το ΠΑΣΟΚ, το 2009, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ευάγγελου Αντώναρου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”:
-Πώς είδατε την κριτική που διατυπώθηκε από τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή;
“Δείχνει μεγάλη αγωνία για την έκβαση της διερεύνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Δικαιοσύνης, και απορώ γιατί σπεύδουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι επισημαίνουμε ότι καλό είναι να περιμένουμε.
Νομίζω ότι όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα, πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα την κάνει.
Γιατί λοιπόν τέτοιος εκνευρισμός και πανικός από την πλευρά του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, με τις ανακοινώσεις που είδαμε;
Θέλουν να κρύψουν κάτι;”
- Εσείς, τι λέτε, θέλουν να κρύψουν κάτι;
“Θα σας πω  δύο πράγματα. Πρώτον, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου μας οδήγηασν συνειδητά, αρχικά με την απραξία τους και στη συνέχεια με διάφορες κινήσεις που έκαναν, στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας. Από το οποίο ΔΝΤ η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι θέλει να απεμπλακεί.
Δεύτερον, είμαι βέβαιος ότι με διάφορους υπολογισμούς περίεργης μορφής, φρόντισαν να φορτώσουν το έλλειμμα με επιπλέον ποσοστά, φτάνοντάς το στα επίπδα του 15,6%, και έτσι επιβάρυναν τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον φόρους. Γιατί, για να αποκλιμακωθεί το έλλειμμα αυτό, κλήθηκαν οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν αρκετά δισεκατομμύρια επιπλέον.
Πιστεύω λοιπόν ότι το έλλειμμα είναι φουσκωμένο, και κάποια στιγμή αυτή η πραγματικότητα θα βγει στην επιφάνεια”.
Υπάρχει ένα στοιχείο στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ που έχει ειδικό βάρος και ενδιαφέρον. Όταν στον προϋπολογισμό έχει αποτυπωθεί και υιοθετηθεί επισήμως από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, ότι το έλλειμμα ήταν τότε 15,6%, αυτό δεν συνιστά δεδομένο που πρέπει να λάβετε υπόψη; Ή έκανε λάθος;
“Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ή αποσιωπήσαμε τις επιφυλάξεις μας. Άλλωστε, η καταγραφή αυτή είχε γίνει επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, και πριν από τη δική μας συμμετοχή σε κυβερνητικές ευθύνες”.
- Είναι επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής;
“Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Και γι’ αυτό έχει σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση συνασπισμού. Επειδή στη Νέα Δημοκρατία βάζουμε πάνω από όλα το χρέος μας έναντι της πατρίδας.
Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κάθε τόσο και διαμαρτύρεται, και θεωρεί ότι παραδίδει το πνεύμα του, όταν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν την εντύπωση ότι στη Νέα Δημοκρατία μας είναι ευχάριστο να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που φέρουν την κεντρική ευθύνη για το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση;”.
- Με το ζόρι το κάνατε;
“Το κάναμε επειδή ήταν η μόνη δυνατή κυβέρνηση συνασπισμού που μπορούσε να σχηματιστεί”.
- Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αποδώσει μια κυβέρνηση, όταν ο ένας ανέχεται τον άλλο…
“Δεν αρχίσαμε εμείς ξαφνικά να κακολογούμε το ΠΑΣΟΚ και να λέμε τα απίθανα πράγματα που ακούμε. Δεν γνωρίζω ποιά… μύγα τσίμπησε τελευταία κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και αμφισβητούν τα πάντα. Αν θέλουν να συζητήσουμε τα πάντα, ένα προς ένα, ευχαρίστως να το κάνουμε”.
- Τους τσίμπησε μύγα ή υπάρχει άλλη πολιτική επιδίωξη;
“Δεν ξέρω, ίσως να λοξοκοιτάζουν ήδη προς αλλού”.
 http://ysterografa.gr/

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

O Πρόεδρος της Ουρουγουάης και ο Πρόεδρος της φτωχευμένης Ελλάδας σε 10 φωτογραφίες…

ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες
 Αν υπήρχε… λαϊκόμετρο (εκ του λαϊκισμού), η σημερινή ανάρτηση θα έπαιρνε το «Χρυσό καΐσι».
Είναι πολλές οι φορές που λαϊκίζω, το γνωρίζω, τις περισσότερες από αυτές μού βγαίνει αυθόρμητα, αλλά υπάρχουν και στιγμές που το επιδιώκω, στηριζόμενος στην –λανθασμένη- άποψη ότι οι αποδέκτες του σχολιασμού αξίζουν να δέχονται ακόμα και άδικα πυρά. (Που εν τέλει “άδικα” σημαίνει ότι χάνω το δίκιο μου όταν γίνομαι ακραίος απέναντί τους).
Πριν πάρα πολύ καιρό δημοσιεύτηκε από το BBC, ένα αφιέρωμα – αγιογραφία στον Πρόεδρο της Ουρουγουάης, ο οποίος λογίζεται ως ο πιο φτωχός μεταξύ των ομολόγων του στον κόσμο, κάνοντας μια πολύ λιτή ζωή. Δεν έχω λόγο να μην πιστέψω το αφιέρωμα ενός αγγλοσαξωνικού μέσου υπέρ ενός λατινοαμερικανού πολιτικού. Το αντίθετο -δηλαδή οι λίβελλοι- θα με είχαν γεμίσει με αμφιβολίες για τις προθέσεις του δημοσιογράφου. Τώρα όμως όχι.
Μέσα στην εβδομάδα ξαναβγήκε το θέμα στην επιφάνεια. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έκανε μια έρευνα (πραγματική έρευνα, πήρε αρκετή ώρα να μαζευτεί το παρακάτω υλικό) και αποφάσισε να συγκρίνει τη ζωή του συμπατριώτη του Πάμπλο Γκαρσία με το δικό μας παλικάρι, τον Κάρολο:
ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-1ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-2ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-3ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-4ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-5ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-7ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-8ο-πρόεδρος-της-ουρουγαής-και-ο-πρόεδρος-της-φτωχευμένης-ελλάδας-φωτογραφίες-9

Ποιοι είναι οι εχθροί του λαού



Στην Ελλάδα μερικοί διαπρύσιοι κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: την ελεύθερη αγορά, την ιδιωτική οικονομία, δεν τη ξέρουν, δεν τους ξέρει. Με την εργασία δε έχουν μια πολύ συγκεκριμένη σχέση. Ολη τους τη ζωή παρατηρούν επισταμένως τους άλλους να δουλεύουν. Οι άλλοι, η πλέμπα, ιδρώνουν κι αυτοί σφουγγίζονται νοερώς, συμπάσχοντας με τα κορόιδα.

Πόσο νεοφιλελεύθερος μπορείς να είσαι όταν όλη σου τη ζωή, συνήθως δε δυο και τρεις γενιές οικογενειακώς, σιτίζεσαι μόνον από το κρατικό πρυτανείο και τους ιδιώτες «χορηγούς» της... καριέρας σου; Κάργα! Συνήθως μάλιστα αυτοί οι χορηγοί σιτίζονται κι αυτοί από το ίδιο, το κρατικό, πρυτανείο. Μπετά, σίδερα, άσφαλτος, όπλα, προμήθειες, διαμεσολαβήσεις, με έναν (1) πελάτη, το κράτος· τουτέστιν εμάς, τα γομάρια του αληθινού κόσμου της εργασίας, που η τελευταία φορά που πήραμε χρήμα από το κράτος ήταν ο γλίσχρος μισθός του φαντάρου ή του έφεδρου αξιωματικού, που τον πληρωνόμασταν σε μονάδες σκόρπιες στον χάρτη. Συχνά εκεί που είναι η πινέζα, εκεί που ενώνονται οι βαλκάνιοι πολιτισμοί. Αλλωστε, συνήθως οι κρατικοδίαιτοι νεοφιλελεύθεροι, όπως και οι «προοδευτικοί», κάργα αριστεροί, ομόλογοί τους, έχουν αυτό το κοινό. Υπηρέτησαν επαξίως στη γενναία Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου. Φύλαξαν Θερμοπύλες παρακείμενες του Da Capo και την αδιάβατη οροσειρά που ξεκινάει από τη Δεξαμενή και καταλήγει στον λόφο του Φιλοπάππου, παλαιόθεν Ανοπαία οδό λογής λογής βαρβάρων.

Εχουν βέβαια κι άλλο κοινό οι νεοφιλελεύθεροι του κρατικού θερμοκηπίου και τα «προοδευτικά» είδωλά τους στον παρακμιακό μας καθρέφτη, εκτός από το ότι αμφότεροι σιτίζονται από το κράτος. Είναι όλοι μαρξιστές. Τόσο οπαδοί του Groucho Marx, που έλεγε «αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες» όσο και του Κάρολου, του γνωστού τύπου που έζησε μια ζωή στην τράκα από τον Ενγκελς. Διότι αμφότεροι, το έχουμε ξαναπεί, βλέπουν την κοινωνία ταξικά. Οι μεν από την πλευρά των ισχυρών, οι δε, τάχα, από την πλευρά των αδυνάμων. Οι μεν πρώτοι υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων, οι άλλοι καπηλεύονται τα συμφέροντα των πολλών, για να υπηρετήσουν κι αυτοί τα συμφέροντα ολίγων, οι οποίοι όμως δεν είναι οι αστοί αλλά η κομματική γραφειοκρατία.

Η κατσαπλιάδικη βαλκάνια έκδοση των νεοφιλελευθέρων, που βγάζουν φλύκταινες και μόνο στην ιδέα τού να είναι το κράτος οτιδήποτε παραπάνω από τροχονόμος των συμφερόντων κρατώντας την ανάσα του, πιστεύουν ακράδαντα στη λεγόμενη αυτορύθμιση των αγορών. Πρόκειται για έναν ανύπαρκτο μηχανισμό, ο οποίος άλλωστε πώς θα μπορούσε να υπάρξει σε ένα χαοτικό σύστημα, όπου βασιλεύει η ανθρώπινη απληστία με τον πιο αδίστακτο τρόπο; Την ανυπαρξία του την έζησε στο πετσί της η παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια κι οι λαοί, με τη δημιουργία και το σκάσιμο της φούσκας των δανείων στις ΗΠΑ, που πέρασε ως γιγάντιο κύμα τον Ατλαντικό και τώρα περνάμε τόσο ωραία, ειδικά οι μπατιρημένες και παραγωγικά ξεχαρβαλωμένες χώρες του Νότου.

Η Ιστορία διδάσκει ότι τίποτα και κανένας δεν «αυτορυθμίζεται». Αν μπορούσαν, οι διεθνείς γύπες θα κερδοσκοπούσαν τρώγοντας και το ίδιο τους το συκώτι αδιαφορώντας για τις πολιτικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές συνέπειες. Η Ιστορία επίσης διδάσκει ότι αυτή τη συμπαντική δύναμη της αχαλίνωτης απληστίας μπορεί να την τιθασεύσει μόνον ο κρατικός παρεμβατισμός, μέσα από τον Νόμο, μέσα από τον ελεγκτικό, ρυθμιστικό και κατασταλτικό ρόλο του κράτους. Κι αυτός ο ρόλος απαιτεί ηγεσία και πολιτικές. Πολιτικές οι οποίες θα συνυπολογίζουν τους παράγοντες που αρνούνται να λάβουν υπ' όψιν τα αρπακτικά, όπως η κοινωνική συνοχή, η εθνική ασφάλεια, η παιδεία, η υγεία, το φρόνημα του λαού.

Χρήσιμο κι αποτελεσματικό είναι αυτό που αποδεδειγμένα λειτουργεί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το ισχυρό κράτος. Ισχυρό δεν είναι το κράτος-σκιά, μια χαλαρή λιλιπούτεια γραφειοκρατία, που απλά θα κουνάει το μαντίλι στους ισχυρούς. Ούτε όμως ισχυρό είναι το κράτος που απλά είναι θεόρατο σαν τυραννόσαυρος, που πέραν του σκληρού πυρήνα του, ήτοι εθνική άμυνα, δημόσια τάξη, Δικαιοσύνη, πληροφορίες, Υγεία, παιδεία, παριστάνει τον αποτυχημένο έμπορο, τον επιχειρηματία της συμφοράς.

Ισχυρό είναι το κράτος που είναι σοβαρό, έχει εθνικό σχέδιο για τους βασικούς άξονες και τις ανάγκες της εθνικής ζωής. Και σοβαρό είναι το κράτος που δημιουργεί πολλαπλασιαστές ισχύος, που εκπέμπει ρωμαλεότητα ηγεσίας, έχει ξεκάθαρους στόχους και κόκκινες γραμμές που κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να περάσει. Είναι αυτό που επενδύει κυρίως στη σημαντικότερη «πρώτη ύλη» του έθνους: τους Ελληνες κι ιδίως στα παιδιά τους. Κι αυτό το κράτος δεν οικοδομείται απλά με «διαχείριση», προπαγάνδα, πιστή εφαρμογή ξένων κι ασύμβατων εντολών. Οικοδομείται με ένα εθνικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις δικές μας ιδιαίτερες συνθήκες κι ανάγκες, με τρία πράγματα: πράξεις, πράξεις, πράξεις· που, ως γνωστόν, ηχούν στην Ιστορία χίλιες φορές δυνατότερα από τα λόγια...


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
dimokratianews.gr

Πυρ και μανία στο ΠΑΣΟΚ με τον Λοβέρδο



«Τρέχαμε εμείς στις εκλογές για να κάνουμε τον Λοβέρδο υπουργό;» Αυτό λένε πικρόχολα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά την υπουργοποίηση του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα. Μάλιστα, η κριτική έχει αυξηθεί μετά το αντάρτικό του σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Πολλοί κατηγορούν τόσο τον κ. Βενιζέλο όσο και τον κ. Λοβέρδο για «προσωπική ατζέντα» με αφορμή τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε Ελιά, ενώ κάνουν λόγο για «προσυμφωνημένη διαφωνία», προκειμένου ο υπουργός Παιδείας να κομίσει επικοινωνιακά οφέλη έναντι των υπόλοιπων στελεχών. Στην κατηγορία των επικριτών ανήκουν και πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και οι παπανδρεϊκοί, όχι μόνο γιατί ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται ως μεσσίας αλλά και διότι υπό τις ευλογίες του Βενιζέλου κερδίζει το εγχείρημα της Ελιάς (την οποία εκπροσωπεί στο κυβερνητικό σχήμα) έναντι του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα σημειώνουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στηρίζει τον κ. Λοβέρδο πολύ περισσότερο απ' όσο τους ίδιους σε ανάλογες κρίσιμες φάσεις.

Ενδεικτικά είναι άλλωστε όσα είπε μεσούσης της εβδομάδας ο Παναγιώτης Ρήγας, εξαπολύοντας πυρά προς τον υπουργό Παιδείας για την τακτική «να υπάρχουν κατ' επιλογή από τους υπουργούς θέματα προς επαναδιαπραγμάτευση». Παράλληλα και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που εκλέγεται και αυτός στη Β' Αθηνών, κάρφωσε, αν και με τακτ, τον κ. Λοβέρδο, μια και σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «εμείς πάμε δουλεύοντας και όχι δηλώνοντας»!

Σε ανοικτή γραμμή καθημερινά οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος εκτιμούν ότι αυτή η στροφή -έστω και επικοινωνιακή και σε μεγάλο βαθμό ανακόλουθη με την πραγματικότητα- μπορεί να τους βοηθήσει εν όψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Πιστεύουν ότι αφενός θα επιτρέψει στην Ελιά να σταθεροποιήσει, αν όχι να ενισχύσει, τα ποσοστά της και αφετέρου να περιορίσει την «εξ αριστερών» εσωτερική κριτική για έλλειψη φιλολαϊκής πολιτικής, κατά συνέπεια και τις περαιτέρω διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα σκοπεύει να είναι «παρών» και σε όλες τις διεργασίες για τη «μετά Βενιζέλο» εποχή στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που δέχεται μαζικές επιθέσεις από τις άλλες εσωκομματικές πτέρυγες. Ηδη αρκετοί θυμίζουν τις παλινωδίες του με την υποτιθέμενη συνεργασία του με τη ΔΗΜ.ΑΡ., την οποία εν μια νυκτί πήρε πίσω. Αλλοι πάλι θυμούνται όσα καταλόγιζε στο ΠΑΣΟΚ. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έψεγε το ΠΑΣΟΚ διότι, όπως έλεγε, ήταν ένα «πολιτικό εκκρεμές», προσθέτοντας ότι «Κεντροαριστερά δεν μπορεί να υπάρξει με ένα ΠΑΣΟΚ που συναριθμείται με τη Ν.Δ.».

Και βέβαια στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν να ξεχάσουν τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει όταν ο κ. Λοβέρδος έλεγε τον Δεκέμβριο του 2012 αντίο στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν γίνεται πριν από μερικό διάστημα να μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για το κόμμα και τώρα να είναι φίλος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ είναι αδύνατον» τονίζουν στελέχη της παλαιάς φρουράς. Μάλιστα, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν τότε, μεταφέροντας τον θυμό του κ. Βενιζέλου, ότι «είναι εντυπωσιακά αντιφατική η τροχιά που διέγραψε στην τελευταία φάση ο κ. Λοβέρδος. Αφού επί περίπου τέσσερις μήνες απείχε από τις κομματικές διαδικασίες και σε σειρά δημοσίων εμφανίσεών του άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ και δημιουργίας νέου κόμματος, μόλις ψηφίστηκε το δύσκολο πακέτο μέτρων στη Βουλή επανήλθε φουριόζος στις κομματικές διαδικασίες...».

Το προσεχές διάστημα θα φανεί αν, σε μια περίοδο που όλοι επαναπροσδιορίζουν τις τακτικές τους, η επιστροφή Λοβέρδου θα αφομοιωθεί ή όχι από το ΠΑΣΟΚ. Προς το παρόν ζητήθηκε από το συντονιστικό του κόμματος στη Βουλή ενημέρωση για τον γενικότερο σχεδιασμό του στον χώρο της Παιδείας, οπότε και θα δώσει τις πρώτες «εξετάσεις» στους παλαιούς συντρόφους του...

Τα ξέχασε για το Μνημόνιο!

Πέραν των εσωκομματικών ανταγωνισμών, πάντως, για τον κ. Λοβέρδο φαίνεται ότι το θέμα των διαθεσιμοτήτων για τους εργαζομένους στα ΑΕΙ ήταν μόνο η αρχή. Αν και από τους πιο μνημονιακούς υπουργούς της περιόδου Παπανδρέου, στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ο ίδιος επιχειρεί να «απαρνηθεί» τώρα το παρελθόν του και να προλάβει να γράψει από τους πρώτους τη «νέα σελίδα».


Αλέξανδρος Διαμάντης
dimokratianews.gr

Μόνο η δήμευση των κλοπιμαίων θα αλλαξοδρομήσει τη χώρα


Η ​​βίωση της απελπισίας δεν περιγράφεται, δεν γνωστοποιείται με τα γλωσσικά σημαίνοντα, δεν γίνεται πληροφορία. Ο Βίττκενστάιν έλεγε: «Δεν μπορώ να πω τον πονόδοντό μου», ακριβώς όπως κανένας απελπισμένος δεν μπορεί να «πει» τον απελπισμό του: τα νύχια της απόγνωσης καρφωμένα, μέρα-νύχτα, στα σωθικά του.

Η μερίδα των Ελλήνων που ζουν σήμερα ανυπόφορο απελπισμό, έχουν τον επιπλέον αποκλεισμό να μη λογαριάζεται καν η ύπαρξή τους. Για τα Δελτία Ειδήσεων, την τηλεοπτική εικόνα που μονοπωλεί και εξαντλεί την «ενημέρωση» σε διεθνή κλίμακα (δηλαδή τη μεταποίηση του πανανθρώπινου γίγνεσθαι σε Ιστορία), η απελπισία συγκεκριμένων πληθυσμικών ομάδων όχι μόνο δεν γνωστοποιείται, δεν κοινωνείται, δεν δηλώνεται, αλλά μεθοδικά ανυπαρκτοποιείται. Οι σφήνες εικόνων από τον κτηνώδη ξυλοδαρμό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που εγκαταβιούν στο πεζοδρόμιο διαμαρτυρόμενες για την απόλυσή τους, υπηρετούν τη λογική τής εμπορικά επιβεβλημένης «ενημερωτικής ποικιλότητας» – συντονίζονται δηλαδή με τον αριθμό των κοστουμιών που πρέπει να αλλάζει ο κ. Σαμαράς σε κάθε Δελτίο Ειδήσεων.

Ο ζόφος και πνιγμός της απελπισίας που βασανίζει (πραγματικά, όχι μεταφορικά) μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα σήμερα, δεν γεννιέται από πρόβλημα πείνας σε καθημερινή βάση (τουλάχιστον όχι ακόμα) ούτε από την απειλή ξένης εισβολής (ακόμα). Γεννιέται από την ολοκληρωτική απουσία λογικής της ελπίδας, την απόσβεση κάθε λογικής από κάθε παραμικρή προσπάθεια να αναχαιτισθεί η συντελεσμένη και ακάθεκτα συνεχιζόμενη καταστροφή της χώρας. Κυριαρχεί παντού, μα παντού, ο παραλογισμός, η παράνοια, αυτονόητη η καταστρατήγηση κάθε λογικής. Υπερβολές;

Το στοιχειωδέστατο λογικά: Είναι δυνατό στους φυσικούς αυτουργούς οικονομικής και παντοδαπής καταστροφής της χώρας, στους ανθρώπους που παραμένουν υπόδικοι για τον (κομματικά) ιδιοτελέστατο και εξωφρενικό υπερδανεισμό της, να εμπιστευόμαστε ότι αυτοί θα μάς «σώσουν» από τις συνέπειες των εγκλημάτων τους; Δεν είναι τέλειος παραλογισμός, όχι μόνο να αναλαμβάνουν τη «σωτηρία» της χώρας όσοι κακούργησαν την οικονομική της καταστροφή και την οργανωτική της διάλυση, αλλά και να μας εμπαίζουν καταπρόσωπο προσλαμβάνοντας σαν υπουργούς τους (επιτελείς στο έργο της «σωτηρίας») ό,τι πιο κραυγαλέο διαθέτουν τα κόμματά τους σε αναίσχυντο αμοραλισμό, κωμική μικρόνοια και χαυνότητα – όπως στον πρόσφατο κουκλοθεατρινίστικο «ανασχηματισμό» της κυβέρνησης;

Μας είπαν κάποτε (για να ελπίσουμε σε «παροχές») ότι «λεφτά υπάρχουν». Και ελάχιστους μήνες μετά μάς βεβαίωναν ότι «η χώρα έχει πτωχεύσει, μοναδική σωτηρία είναι να πουληθούμε δουλοπάροικοι στους δανειστές μας»: αυτοί θα αποφασίζουν, πέρα από κάθε Διεθνή Συνθήκη και Δίκαιο, ποιο ξεροκόμματο θα μένει για μισθούς και συντάξεις, και ποιο φιλέτο θα νέμονται οι δανειστές. Πρόσφατα πάλι, παιδαριώδεις, γελοίες ψευδολογίες ότι το «πρωτογενές πλεόνασμα» μάς αποδεσμεύει από τον στραγγαλιστήρα των δανειστών μας – και μόλις βεβαιώθηκε η επιβίωση της «συγκυβέρνησης» των κομμάτων της συγκακουργίας, πάλι μεθοδεύσεις περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Λένε - ξελένε, είπαν - ξείπαν, δίχως μπέσα, δίχως τιμή για τον λόγο τους, δίχως τη λογική που συγκροτεί οργανωμένη συλλογικότητα, σχέσεις κοινωνίας της ζωής. Ακόμα και σε φυλές έσχατου πρωτογονισμού, κάποιο είδος εισαγγελέα θα απαιτούσε να λογοδοτήσουν οι εξόφθαλμης δολιότητας ψευδολόγοι και απατεώνες, αυτουργοί αποτρόπαιων κοινωνικών εγκλημάτων. Στο Ελλαδιστάν σήμερα κανένας πολιτικός δεν διώκεται για καμιά απάτη, για καμιά δόλια ψευδολογία.

Μας είπαν: Ηταν υδροκέφαλο το κράτος, εξωφρενικός ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (δεν ομολόγησαν ότι οι ίδιοι τούς είχαν διορίσει εξαγοράζοντας ψήφους). Πήραν εντολή από τους δανειστές να το σμικρύνουν. Ομως δεν άρχισαν την αναγκαία σμίκρυνση του κράτους σχεδιάζοντας καινούργια διοικητική - οργανωτική άρθρωση και δομή (να δουν ποιος χρειάζεται και ποιος περισσεύει). Αρχισαν να «κουρεύουν» στα τυφλά απρόσωπες αριθμητικές ποσότητες, να κληρώνουν τους ανθρώπους που θα ζήσουν και τους ανθρώπους που θα πεθάνουν – όπως αποφάσιζε ο Λένιν πόσους κουλάκους θα εκτελεί κάθε μέρα για να εφαρμοστεί η Νέα Αγροτική του Πολιτική.

Ετσι, ένα κράτος υδροκέφαλης δημοσιοϋπαλληλίας μεταμορφώθηκε, στο άψε-σβήσε, σε ισομέγεθες νοσηρό μόρφωμα συνταξιοδοτούμενων αέργων, αποκλεισμένων από κάθε ενδεχόμενο μετοχής σε οποιοδήποτε παραγωγικό εγχείρημα. Η λογική του πελατειακού κράτους, για την οποία είναι υπόδικοι όσοι μάς κυβερνούν, παρήγαγε τόσο την αναποτελεσματική, διεφθαρμένη, τυραννική του πολίτη δημοσιοϋπαλληλία όσο και τον μετασχηματισμό της σε ανενεργό πολτό συνταξιοδοτούμενης αεργίας. Ούτε λειτουργικό κράτος στην υπηρεσία της κοινωνίας αποκτήσαμε ούτε τις εξαιρέσεις που σταδιοδρόμησαν υπηρετώντας τίμια την κοινωνία και το κράτος μπορούμε να τιμήσουμε, αφού τα ασφαλιστικά ταμεία τα κατάκλεψαν οι εξουσιαστές μας.

Με αντεκδικήσεις δεν προχωράει η ζωή – με τον Τσοχατζόπουλο στη φυλακή ούτε ένας από τους διαβόητους λωποδύτες του δημόσιου χρήματος δεν εμφάνισε μεταμέλεια, συντριβή ή φόβο ότι θα έρθει και η σειρά του. Αντεκδικήσεις όχι, αλλά μια κοινή λογική των σχέσεων συνύπαρξης, θεσμοποιημένη, είναι εντελώς απαραίτητη για να λειτουργήσει οργανωμένος συλλογικός βίος. Η θεσμοποίηση της κοινής λογικής συνεπάγεται ελεγχόμενη την εφαρμογή της, η μη εφαρμογή της συνεπάγεται συνέπειες ποινικές (νέμεση). Οι ποινικές συνέπειες για τη λωποδυσία κοινωνικού χρήματος και για την αχαλίνωτη, μετά δόλου ψευδολογία των διεκδικητών της εξουσίας θα μπορούσε να συμφωνηθεί να περιοριστούν σε μόνη τη δήμευση των κλαπέντων, την εκποίηση των περιουσιών τους για να αποκατασταθεί η ζημία του Δημοσίου.

Μια συλλογικότητα που έχει χάσει τον άξονα της λειτουργικής, λογικής συνοχής της και περιστρέφεται με ιλιγγιώδη, φυγόκεντρη, διαλυτική κάθε συνεκτικού άλλοτε ιστού φορά μόνο γύρω από τα συμφέροντα (όσο διαρκέσουν) κάποιων «νταβατζήδων», μια τέτοια κοινωνία δεν χρειάζεται ούτε «γνήσια» κεντροαριστερά ιδεολογήματα, ούτε τα εντυπωσιακά ρητορεύματα οποιουδήποτε ταλαντούχου Τσίπρα, ούτε κάποια συνετή, σοφή παρέμβαση της Ακαδημίας Αθηνών, ούτε τις παιδαριώδεις ηθικολογίες θρησκευτικών κηρυγμάτων. Χρειάζεται μια χούφτα δικαστές πιστούς στον όρκο τους – όρκο πιστότητας στη λογική της συλλογικότητας. Να καθίσουν στο σκαμνί την περιενδεδυμένη οσεσδήποτε τηβένους εξουσίας λωποδυσία. Και το δόλιο ψεύδος.

Χρήστος Γιανναράς

kathimerini.gr

Εσύ που σήμερα κατηγορείς τον Κώστα Καραμανλή...

Εσύ που σήμερα κατηγορείς τον Κώστα Καραμανλή, επειδή δεν μιλάει και δεν ρίχνει την κυβέρνηση, ποιον δρόμο είχες διαλέξει τότε;
Μήπως και ΄συ τότε έβλεπες τον πρόεδρο ''κουρασμένο'', ''βουλιμικό'', ανεύθυνο και έτοιμο να τα παρατήσει, συμφωνώντας με τα τότε φερέφωνα της διαπλοκής;
Μήπως και ΄συ έβλεπες την απομάκρυνσή του, ως λύτρωση για τον τόπο;


Μήπως τελικά και ΄συ ευθύνεσαι για τη σημερινή κατάσταση;



Πρώην στελέχη ΕΛΣΤΑΤ: Kαταγγέλλουν την αλλοίωση της δικογραφίας για την υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος το 2009

Σκληρή κόντρα μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσε το υπόμνημα δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ που συμπεριλαμβάνεται στην επίμαχη δικογραφία και καταγγέλλουν μεθοδεύσεις από τις δικαστικές αρχές με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης που αφορά την διερεύνηση της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που είχε ως στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο.
Ο Γ. Ελενόπουλος διευθυντής του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου επιτίθεται στον Κ. Καραμανλή. «Η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή».
Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι τον προϋπολογισμό του 2013 στον οποίο αναφέρονταν ότι το έλλειμμα ήταν στο 15.6% και τον υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
«Ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα; Οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων. Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα. Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου.
Στο ίδιο κλίμα ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ καθώς παραθέτουν τα ίδια στοιχεία φωτογραφίζοντας τον Κ. Καραμανλή χωρίς όμως να τον κατονομάσουν: «Κατανοούμε την αγωνία τους να προστατέψουν αυτούς που πραγματικά οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να διαστρεβλώνουν τόσο βάναυσα την πραγματικότητα»
Η ΝΔ εξαπέλυσε βολές εναντίον του Γ. Παπανδρέου υπενθυμίζοντας το «λεφτά υπάρχουν». Επίσης τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στην δικαιοσύνη και εκείνη θα κρίνει αν τελικά το έλλειμμα το 2009 διογκώθηκε τεχνητά.
«Αποτελεί απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων. Θυμίζουμε μόνο ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν». Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι».
Σημειώνεται ότι με υπόμνημα που σημοσίευσε η Realnews, τα πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης καταγγέλλουν στον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών την αλλοίωση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ. Οπως υποστηρίζουν, από τη δικογραφία έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό.
Στο υπόμνημα αναφέρεται: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι είχε αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα ΝικολάουΣτρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ' ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη.
Από τη δικογραφία λείπουν επίσης «οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κ.κ. Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανρέας Γεωργίου και οι οποίοι είχαν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ' εντολή του να είχε εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οποιαδήποτε βεβαίωση ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Προκαλεί ο GAP αφού τον έσωσε ο Αντωνάκης


image”Η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή” τονίζει μέσω συνεργατών του ο Παπανδρέου, ενώ δηλώνει δικαιωμένος από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα προγράμματα διάσωσης και την τρόικα.
“Η καλύτερη απάντηση σε όσους ακόμα και σήμερα επιχειρούν νa 
συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, είναι η ίδια η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Προγράμματα Στήριξης και τα πεπραγμένα της τρόϊκας” απαντά σε δημοσίευμα εφημερίδας ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του στενού συνεργάτη του Γ. Ελενόπουλου.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή
”Έκθεση που τόσοι προσπάθησαν να “θάψουν” στην Ελλάδα προσποιούμενοι ότι δεν υπάρχει, παρά την υπερπροβολή της πριν την ολοκλήρωσης της, αλλά και ο ίδιος ο Προϋπολογισμός του 2013, που ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το Νοέμβριο του 2012. Και τα δύο, δικαιώνουν πλήρως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύουν τους πραγματικούς υπεύθυνους” αναφέρεται στην ”οργισμένη” ανακοίνωση.
Το κείμενο του Προϋπολογισμού φέρει την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και έλαβε την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή
”Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης. Το κείμενο του Προϋπολογισμού φέρει την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και έλαβε την ψήφο του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή” συνεχίζει σε επιθετικό ύφος ο Γ. Ελενόπουλος.
”Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι της γνώμης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφειλόταν και στη στατιστική λαθροχειρία κατά τα έτη που προηγήθηκαν της κατάρτισης του προγράμματος. Χαιρετίζει την αποφασιστική δράση της ελληνικής κυβέρνησης για επείγουσα και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010. Σημειώνει ότι η βαθμιαία αποκάλυψη της στατιστικής λαθροχειρίας στην Ελλάδα είχε αντίκτυπο στην ανάγκη αναπροσαρμογής των πολλαπλασιαστών, των προγνώσεων και των προτεινόμενων μέτρων. Υπενθυμίζει ότι, λόγω της επιμονής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Eurostat (η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι πλέον επιφορτισμένη με τις εξουσίες και τα μέσα για την παροχή ενός στέρεου συνόλου αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
olympia.gr