Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η “άβολη αλήθεια” που είπε ο Αντώναρος για τη συγκατοίκηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Evangelos-Antonaros-pontium
Ακόμη μια ηχηρή παρέμβαση πρόσθεσε στο ενεργητικό των τελευταίων ημερών ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Αυτή τη φορά, ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που παραμένει ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, για τη σεναριολογία περί του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος ξεκαθάρισε ότι ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ενεργός και μάχιμος πολιτικός, και ως εκ τούτου δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που έχουν γράψει και τα “Υστερόγραφα”, δεν στάθηκε ωστόσο μονάχα εκεί, αλλά μπήκε και στην ουσία της σχέσης “αναγκαστικής συγκατοίκησης” της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του Ευάγγελου Αντώναρου έρχεται στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη της “Real News” για το “φούσκωμα” του χρέους από το ΠΑΣΟΚ, το 2009, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ευάγγελου Αντώναρου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”:
-Πώς είδατε την κριτική που διατυπώθηκε από τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή;
“Δείχνει μεγάλη αγωνία για την έκβαση της διερεύνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Δικαιοσύνης, και απορώ γιατί σπεύδουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι επισημαίνουμε ότι καλό είναι να περιμένουμε.
Νομίζω ότι όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα, πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα την κάνει.
Γιατί λοιπόν τέτοιος εκνευρισμός και πανικός από την πλευρά του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, με τις ανακοινώσεις που είδαμε;
Θέλουν να κρύψουν κάτι;”
- Εσείς, τι λέτε, θέλουν να κρύψουν κάτι;
“Θα σας πω  δύο πράγματα. Πρώτον, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου μας οδήγηασν συνειδητά, αρχικά με την απραξία τους και στη συνέχεια με διάφορες κινήσεις που έκαναν, στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας. Από το οποίο ΔΝΤ η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι θέλει να απεμπλακεί.
Δεύτερον, είμαι βέβαιος ότι με διάφορους υπολογισμούς περίεργης μορφής, φρόντισαν να φορτώσουν το έλλειμμα με επιπλέον ποσοστά, φτάνοντάς το στα επίπδα του 15,6%, και έτσι επιβάρυναν τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον φόρους. Γιατί, για να αποκλιμακωθεί το έλλειμμα αυτό, κλήθηκαν οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν αρκετά δισεκατομμύρια επιπλέον.
Πιστεύω λοιπόν ότι το έλλειμμα είναι φουσκωμένο, και κάποια στιγμή αυτή η πραγματικότητα θα βγει στην επιφάνεια”.
Υπάρχει ένα στοιχείο στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ που έχει ειδικό βάρος και ενδιαφέρον. Όταν στον προϋπολογισμό έχει αποτυπωθεί και υιοθετηθεί επισήμως από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, ότι το έλλειμμα ήταν τότε 15,6%, αυτό δεν συνιστά δεδομένο που πρέπει να λάβετε υπόψη; Ή έκανε λάθος;
“Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ή αποσιωπήσαμε τις επιφυλάξεις μας. Άλλωστε, η καταγραφή αυτή είχε γίνει επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, και πριν από τη δική μας συμμετοχή σε κυβερνητικές ευθύνες”.
- Είναι επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής;
“Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Και γι’ αυτό έχει σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση συνασπισμού. Επειδή στη Νέα Δημοκρατία βάζουμε πάνω από όλα το χρέος μας έναντι της πατρίδας.
Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κάθε τόσο και διαμαρτύρεται, και θεωρεί ότι παραδίδει το πνεύμα του, όταν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν την εντύπωση ότι στη Νέα Δημοκρατία μας είναι ευχάριστο να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που φέρουν την κεντρική ευθύνη για το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση;”.
- Με το ζόρι το κάνατε;
“Το κάναμε επειδή ήταν η μόνη δυνατή κυβέρνηση συνασπισμού που μπορούσε να σχηματιστεί”.
- Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αποδώσει μια κυβέρνηση, όταν ο ένας ανέχεται τον άλλο…
“Δεν αρχίσαμε εμείς ξαφνικά να κακολογούμε το ΠΑΣΟΚ και να λέμε τα απίθανα πράγματα που ακούμε. Δεν γνωρίζω ποιά… μύγα τσίμπησε τελευταία κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και αμφισβητούν τα πάντα. Αν θέλουν να συζητήσουμε τα πάντα, ένα προς ένα, ευχαρίστως να το κάνουμε”.
- Τους τσίμπησε μύγα ή υπάρχει άλλη πολιτική επιδίωξη;
“Δεν ξέρω, ίσως να λοξοκοιτάζουν ήδη προς αλλού”.
 http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου