Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Κατάσχεση ενός μισθού μετά τα μπάνια του λαού


Πάνω από έναν μισθό θα κληθεί να καταβάλει στην εφορία ένα μέσο νοικοκυριό καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχίζει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν «πακέτο» όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τρεις εισφορές που θα λάβουν στη συσκευασία του ενός εκκαθαριστικού.
Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποστολή των εν λόγω εκκαθαριστικών, καθώς στην είσπραξη των εισφορών «ποντάρει» το οικονομικό επιτελείο για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους, ώστε να αποφύγει την «κόκκινη» κάρτα της τρόικας που θα συνοδεύεται από πρόσθετα φορολογικά μέτρα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι συνολικά για την περίοδο 2011-2015 η κυβέρνηση, με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, καθώς αναμένει:
Από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,38 δισ. ευρώ κάθε χρόνο
Από το τέλος επιτηδεύματος περίπου 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Από την έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες κ.λπ., 150 εκατ. ευρώ μόνο όμως για φέτος.

Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό εθνικής κρίσης για να διασωθεί


Όταν η οικονομία δεν πάει καλά, αλλάζουμε την ατζέντα!
Επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου τα έχει θαλασσώσει στα οικονομικά και τα χειρότερα έρχονται και (άρα) δεν έχει να ελπίζει σε κάποια ορατή βελτίωση της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.
Επειδή το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει συνηθίσει να αποχωρίζεται την εξουσία εύκολα. Αλλά, αντιθέτως, μετέρχεται παντοίων μέσων για να τη διατηρήσει, υποψιάζομαι ότι κάτι ετοιμάζεται στα εθνικά μας θέματα.
Ποιο είναι το σενάριο:
Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντλήσει οφέλη από την γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει η Κύπρος για την αναζήτηση φυσικού αερίου στο διάσημο πλέον «οικόπεδο της Αφροδίτης».
Αρκετά είναι τα στοιχεία που κατατείνουν σ’ αυτό.
Οι πρόσφατες επισκέψεις Μπεγλίτη και Λαμπρινίδη στην Κύπρο.
Η διαρκώς ενισχυόμενη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.
Η σαφέστατη (μετά από πάρα πολλά χρόνια) τοποθέτηση των ΗΠΑ υπέρ του αναφερέτου δικαιώματος της Κύπρου να προχωρήσει στις έρευνες (ας όψεται η Noble Energy)
Η παρατεταμένη (του συνήθως λαλίστατου) σιωπή του κ. Παπανδρέου για τα ελληνοτουρκικά.
Τι παίζεται;
Αν η Τουρκία υποχωρήσει και δεν αντιδράσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου (πάντα με το σύστημα που την στηρίζει) θα βγεί να μας πεί ότι με την «περήφανη εξωτερική πολιτική και τη σκληρή διαπραγμάτευση κατορθώσαμε να πετύχουμε μια διπλωματική (και όχι μόνο νίκη) απέναντι στην Τουρκία»! Μπορεί να δυσκολεύονται στα οικονομικά, θα λένε τα παπαγαλάκια, αλλά τα πάνε μια χαρά στα εθνικά θέματα. Και ας μη γελιόμαστε, τα εθνικά θέματα μας συγκινούν πάντα εμάς τους Έλληνες.
Αν η Τουρκία επιμείνει, (δύσκολο το  βλέπω) τότε η Κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να στήσει ένα σκηνικό εθνικής κρίσης. Στην περίπτωση αυτή ο λαός στοιχίζεται  πίσω από την Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν έχει πολλά περιθώρια διαφωνιών, επί της ουσίας. Κανένας δεν μπορεί να  ζητήσει από την Κύπρο να υποχωρήσει. Αίφνης η ατζέντα αλλάζει και τα οικονομικά βγαίνουν απ’ το κάδρο. Με την άμεση εμπλοκή Ισραήλ και ΗΠΑ η κρίση πιθανότατα θα είναι σύντομη, άλλωστε η Τουρκία έχει πολλούς άλλους πονοκεφάλους αυτή τη στιγμή και πολλά ανοιχτά μέτωπα. (Ας μη ξεχνάμε ότι η σημαντικότερη γεώτρηση είναι η δεύτερη. Όχι αυτή που θα γίνει τον Οκτώβριο!)
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ θα παίξει με τα εθνικά μας θέματα για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.  Άλλωστε, ξέρουν καλά το παιχνίδι. Όταν δεν μας συμφέρει η πραγματικότητα, αλλάζουμε την επικαιρότητα και δίνουμε τη μάχη με όρους που μας ευνοούν.
Στη Ν.Δ. φαίνεται ότι το παρακολουθούν  το θέμα και ήδη τοποθετήθηκαν ένα βήμα πιο μπροστά από την Κυβέρνηση. Εξ ού και η χθεσινή δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου με την οποία επαναφέρει το θέμα οριοθέτησης της ΑΟΖ.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που μίλησε  για «γαλάζιες γραμμές στο Αιγαίο». Και η οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι μια τέτοια γραμμή.
Κώστας Ροδινός

Ο Σεπτέμβρης φτάνει

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ως που μπορεί να φτάσει ο αυτοεξευτελισμός μιας χώρας;


Η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών της χώρας μας κ. Βενιζέλος με την Φινλανδία, πέραν των τεχνικών στοιχείων που επιδέχονται εξέτασης, αποτελεί μια ισχυρότατη νομική απόδειξη ότι:
  • Τουλάχιστον η Φινλανδία θεωρεί την κυβέρνηση της Ελλάδας και κατά συνέπεια την Ελλάδα αναξιόπιστη να τηρήσει την υπογραφή της στην δανειακή σύμβαση της με την Φινλανδία
  • Η υπογραφή του Έλληνα υπουργού στην συμφωνία σημαίνει ότι ο ίδιος και κατά συνέπεια και η κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχονται τη θέση της Φινλανδίας ως αληθή, δηλαδή αποδέχονται ότι η Ελλάδα είναι αναξιόπιστη.
 Θεωρώ αυτή την υπογραφή ως μια έσχατη (;) απόδειξη του αυτοεξευτελισμού της Ελλάδας στην παγκόσμια κοινότητα. Ενώ μέχρι σήμερα είχαμε τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ανά την υφήλιο, σήμερα η Ελλάδα με την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης είναι και νομικά αναξιόπιστη, με αποτέλεσμα να προσέρχονται και άλλες χώρες, οι οποίες, βλέποντας ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει νομικά αποδεχθεί την αναξιοπιστία της, επιδιώκουν ανάλογη παροχή εγγυήσεων για τα δάνεια που θα δώσουν στην χώρα.
Εάν δεχθούμε αυτό που γράφεται στον τύπο ότι ο κ. Βενιζέλος είναι τρομερά  ευφυής (;) σε αντιδιαστολή με τον κ. Παπανδρέου που έχει νοημοσύνη μέσου ανθρώπου, τότε πως ο κ. Βενιζέλος (νομικός) υπέγραψε αυτήν την αυτοεξευτελιστική συμφωνία;
 Νίκος Χ. Βαρσακέλης
Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

Με ποιόν τρόπο παίρνουν συνδέσεις κινητής οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα;



ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; Περίεργα αυτά που συμβαίνουν σε μια χώρα που κατάντησε περίγελος όλου του κόσμο. Ένα από αυτά τα γελοία πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας και ελπίζουμε ότι θα αναρωτηθείτε και εσείς.

Η μεγάλη απορία μας είναι πως οι λαθρομετανάστες μπορούν και κάνουν ταυτοποίηση των κινητών τους τηλεφώνων ενώ στη χώρα μας έρχονται εντελώς λαθραία και δεύτερον πως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εγκρίνουν τις αιτήσεις τους χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο.
Όλοι γνωρίζουμε ότι πλέον οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να κάνουμε ταυτοποίηση τον αριθμό τους με επίσημα έγγραφα (ταυτότητα κ.α). Αυτοί πως ;;;;;

olympia

Εισαγγελική έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή - Εμπλοκή της Mossad και των Βρετανών...!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ FSB ΕΔΩ - Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο αποκάλυψε το θέμα.


Στην έρευνα αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΥΠ, προκειμένου να διευκρινιστεί η πηγή των πληροφοριών αλλά και να κατατεθούν όποια συμπληρωματικά στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση.
Το περιοδικό προχώρησε στις αποκαλύψεις τον Ιούνιο, επικαλούμενο άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (No 219/ 5 Φεβρουαρίου 2009)» το οποίο ενημέρωνε την κυβέρνηση Καραμανλή για το σχέδιο δολοφονίας.
Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο η ΕΥΠ «έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία «Ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
Οι πράκτορες της FSB αναφέρουν στην έκθεση τους ότι τον Απρίλιο του 2008 εντόπισαν ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του Κώστα Καραμανλή και αντιπαρατέθηκαν μαζί τους στην «περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ».
Η επιχείρηση δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας», όπως αναφέρει το περιοδικό.

defencenet

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ... "ΡΕΥΣΤΟ" 1 ΔΙΣ και ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 4,5% ΤΟΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...!!!



ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΩΝ Giorgo--ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ «χρηματοδοτικό σχήμα»...!!! 
Κωμωδία... 
Μόνο η αριθμητική τού Καραγκιόζη (δικό μου--δικό σου...δικό μου), μπορεί να εξηγήσει το οικονομικό θαύμα τού διδύμου των καταστροφέων της Ελλάδος
 Giorgo--Βενιζέλου. 
Σήμερα η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα εξηγεί λεπτομερώς καί τα γραφομενά της, πρέπει να γίνουν "κτήμα" του κάθε Ελληνα...
Τώρα άν θα φρίξετε και εξοργισθείτε ή ξεκαρδισθείτε στα γέλια.. εξαρτάται από την διάθεση της στιγμής...!!!
Γράφει: 

Το δίδυμο της καταστροφής, Παπανδρέου και Βενιζέλος, αποφεύγουν να ανακοινώσουν επίσημα το περιεχόμενο της συμφωνίας και το τι ακριβώς προβλέπει το «χρηματοδοτικό σχήμα» στο οποίο κατέληξαν οι δύο κυβερνήσεις. Και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», αυτή η μυστικότητα οφείλεται στις επώδυνες πτυχές της συμφωνίας για τη χώρα μας.
Εκτός από τους γενικότερους κινδύνους και τις ερμηνείες που μπορεί να δοθούν μελλοντικά στον όρο «εγγυήσεις», δίχως να αποκλείονται οι εμπράγματες, το σχήμα που συμφωνήθηκε μπορεί να επιφέρει ακόμη και πρόσθετη οικονομική ζημιά για τη χώρα μας
Οπως σημειώνουν γνώστες του χρηματοπιστωτικού χώρου, η Ελλάδα, που θα δώσει ρευστό 1 δισ. ευρώ για να πάρει ισόποσο (!) δάνειο, ενδεχομένως να βγει και χαμένη ανάλογα με την εξέλιξη και τις διαφορές των επιτοκίων στις επιμέρους φάσεις του δανεισμού. Στην «καλύτερη περίπτωση» μπορεί να προκύψει μια εξισορρόπηση, αλλά το βέβαιο είναι ότι η χώρα μας θα έχει καταβάλει το 1 δισ. για να το πάρει πίσω ως... δάνειο και να το αποπληρώνει με τους τόκους επί χρόνια!
Ετσι πληθαίνουν τα ερωτήματα για αυτήν τη συμφωνία (την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», διαπραγματεύτηκε κατά κύριο λόγο ο... γνωστός και για τη θητεία του στην Goldman Sachs πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου) μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας, προκειμένου η τελευταία να συμμετάσχει στο νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας. Και στο υπουργείο Οικονομικών αδυνατούν να εξηγήσουν γιατί η Ελλάδα δίνει ως εγγύηση 1 δισ. ευρώ (που θα βρει μέσω δανεισμού και θα πληρώσει τόκο 4,5%, όπως δείχνει η τελευταία δημοπρασία εντόκων γραμματίων), προκειμένου να λάβει τη συμμετοχή της Φινλανδίας στο πακέτο στήριξης, δηλαδή πάλι 1 δισ. ευρώ!
Από χθες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και ονόματα άλλων κρατών-μελών που ενδεχομένως ζητήσουν εγγυήσεις αντίστοιχες με αυτές που θα λάβουν οι Σκανδιναβοί. Εκτός από την Ολλανδία, που είχε εξαρχής απαιτήσει εξασφαλίσεις, ακούγεται και η Αυστρία. Συνεπώς, στερείται βάσης ο ισχυρισμός του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο η επίλυση της εκκρεμότητας με τους Φινλανδούς ανοίγει τον δρόμο για ταχύτερη υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Τα νούμερα, πάντως, είναι αποκαλυπτικά: Οι Φινλανδοί μάς δανείζουν 1 δισ. ευρώ και έχουν σίγουρο επιτόκιο 3,5%. Η Ελλάδα θα πληρώνει το επιτόκιο του 3,5%, ενώ θα πρέπει να δανειστεί και 1 δισ. ευρώ που θα δώσει ως εγγύηση με επιτόκιο κοντά στο 4,5%. Οι διαρροές κυβερνητικών στελεχών που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική εγγύηση θα κατατεθεί σε λογαριασμό του φινλανδικού Δημοσίου και θα τοκίζεται με 4%, δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. «Γιατί δεν το ανακοινώνουν επισήμως;» αναρωτιούνται δικαίως όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Οι ίδιοι παραπέμπουν στην ανακοίνωση της φινλανδικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία, «αν υπάρξουν κέρδη» από την επένδυση του 1 δισ., τότε θα δοθούν στην Ελλάδα μαζί με το αρχικό ποσό.
Οι απορίες είναι πολλές: Πόση είναι η διάρκεια της κατάθεσης; Ποιοι είναι οι κρίσιμοι όροι, που, αν παραβιαστούν, θα χαθεί η εγγύηση και μέχρι πότε θα ισχύουν; Αφού υπάρχει προηγούμενο χώρας που δεν συμμετείχε στο πρώτο πακέτο στήριξης (Σλοβακία), γιατί έπρεπε σώνει και καλά να συμμετάσχει η Φινλανδία; Επί της ουσίας, όσα χρήματα δανείσει η Φινλανδία στην Ελλάδα, θα δανείσει εκ νέου η Ελλάδα στη Φινλανδία, ακυρώνοντας πρακτικά τη συμμετοχή της και καθιστώντας μικρότερο το δεύτερο πακέτο βοήθειας κατά περίπου 1 δισ. ευρώ (όσο εκτιμάται η φινλανδική συμμετοχή). Η μη συμμετοχή της τελευταίας απειλούσε πράγματι το νέο μοντέλο διάσωσης της Ελλάδας και γιατί;
Φοίβος Κλαυδιανός 
www.dimokratianews.gr 

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Και όμως, υπάρχουν οι μπουρλοτιέρηδες για ένα νέο Γουδί!


7e5b203f9d02b4646bbf9b95a8db76ef Πολύ καλό με εκπλήσσει ο κύριος Πασαλάρης!!!Να συμπληρώσω μεγαλύτερο ΓΟΥΔΙ να χωράει 300!!!
Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα σήμερα αν δεν θυμίσει ότι τα μεσάνυχτα της 14ης Αυγούστου του 1909 ξεκινούσε η μεγαλύτερη δημοκρατική επανάσταση της νεότερης ελληνικής ιστορίας… Η επανάσταση του συνταγματάρχη Ζορμπά στο Γουδί που έσωσε την πατρίδα από την παρακμή και έφερε στην εξουσία τον Βενιζέλο!..
ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα αν δεν θυμίσει ότι οι αιτίες της επανάστασης εκείνης ήταν απολύτως όμοιες με τις σημερινές και ότι το τελεσίγραφο των επαναστατών προς τον τότε βασιλέα έγραφε: «Ο ελληνικός λαός, ο σφαδάζων υπό το πέλμα της κακοδιοικήσεως, ο χρεωκοπών καθ’ εκάστην διότι η φορολογία του απεμύζησε τας δυνάμεις του, ο παχύνων τους κηφήνας διά της συναλλαγής, δεν υποφέρει πλέον και είναι αποφασισμένος να μη δεχθεί άλλους εξευτελισμούς…»!
ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα αν δεν θυμηθεί ότι την επανάσταση εκείνη πυροδότησαν από τα γραφεία των εφημερίδων οι τότε μεγάλοι αγωνιστές του Τύπου, ανάμεσά τους ο Κωστής Χαιρόπουλος, ο Βλάσης Γαβριηλίδης, ο Γιώργος Σουρής και δεκάδες άλλοι, κατά κανόνα απένταροι, αλλά αγνοί πατριώτες και άδολοι δημοκράτες, άφοβοι μπροστά στον θάνατο, αδιάφοροι μπροστά στο χρήμα – με το κιάλι ψάχνει να βρει κανείς όμοιούς τους σήμερα!..
ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα αν δεν θυμίσει ότι ένας από τους «μπουρλοτιέρηδες» εκείνης της επανάστασης, ο Κωστής Χαιρόπουλος, δύο μήνες πριν από την έκρηξή της, τόλμησε να δημοσιεύσει στον «Χρόνο» ολοσέλιδο προφητικό άρθρο με τεράστια φωτογραφία του Βενιζέλου και με τίτλο «Θέλομεν νέον άνδρα διά τον αγώνα»! Και ότι ένας άλλος «μπουρλοτιέρης», ο Βλάσης Γαβριηλίδης της «Ακρόπολης», έγραψε με το χέρι του το «προνουντσιαμέντο» της Επανάστασης που διάβασε ο Ζορμπάς στο Γουδί, σαν σήμερα στις 14 Αυγούστου του 1909.
ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ, όμως, στο σήμερα: Καθώς διάβαζε η γραμματέας μου ετούτες τις γραμμές, πετάχτηκε να παρατηρήσει: «Καλά τα θυμίζεις όλα αυτά, δάσκαλε! Αλλά τότε, οι “μπουρλοτιέρηδες”, όπως τους λες, είχαν στο μυαλό τους τον νεαρό επαναστάτη του Θερίσου, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Σήμερα πού είναι οι “μπουρλοτιέρηδες” και πού είναι ο νέος επαναστάτης να βγάλει την Ελλάδα από τη μιζέρια;».
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, αλήθεια; Και όμως, υπάρχουν. Στα γραφεία των εφημερίδων και των σταθμών, μπροστά στα κομπιούτερ είναι σκυμμένα αγόρια και κορίτσια με την καρδιά τους πυρωμένη και το μυαλό τους ξαναμμένο. Στον απέραντο κόσμο των «μπλογκς» ξενυχτάνε εξαγριωμένοι σπουδαστές που σίγουρα κάποια νύχτα, κάποιο Γουδί θα γεμίσουν, όπως τότε οι 3.000 φαντάροι του Ζορμπά…
ΟΣΟ ΓΙΑ τον Βενιζέλο του 2011 ή του 2012 ή -άγνωστο ποιου έτους ακριβώς- αυτός θα «σκάσει μύτη» από εκεί που δεν το περιμένουμε. Ακόμη και μέσα από τα σημερινά κόμματα-μούχλες ή από τα σημερινά media-μούχλες ή από τις σημερινές άγουρες ιστοσελίδες. Από κάπου θα ξεπηδήσουν ταλέντα έτοιμα για μεγάλες ανατροπές. Μήπως δεν ήταν επαναστάτης ο εκλιπών Αναστάσης Πεπονής; Μήπως δεν είναι «θαμμένοι» ανάλογοι Πεπονήδες σε όλα τα κόμματα, ακόμη και στην αθεράπευτα μουχλιασμένη Αριστερά;
Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Γεωργίου Παπανδρέου, με τους γκεμπελίσκους της προπαγάνδας του, έχει στρέψει ύπουλα την προσοχή του λαού μας στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Για να του δικαιολογηθεί λίαν προσεχώς ότι δεν θα φταίει αυτή αν πέσουμε στη μαύρη φτώχεια – πράγμα απολύτως αναμενόμενο…
ΠΩΣ ΟΜΩΣ να βάλει τελεία και παύλα αυτή η πέννα σήμερα αν δεν πει στον κόσμο που την εμπιστεύεται ότι το πρόβλημα της πατρίδας είναι βαθιά ΠΟΛΙΤΙΚΟ, βαθιά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, βαθιά ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ; Και δεν κουκουλώνεται με επικοινωνιακές κουρελούδες, ότι για όλα φταίει η παγκόσμια κρίση. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι το ισχύον σύστημα εξουσίας πάλιωσε, μούχλιασε, βρωμάει και ζέχνει. Δεν μένει παρά ένας επαναστατικός καυτηριασμός. Αναίμακτος ίσως, αλλά κεραυνοβόλος, όπως εκείνος του 1909, πρωτεργάτης του οποίου (για να μην το ξεχνάμε) ήταν και ο παππούς του σημερινού (πρώτου) αντιπροέδρου της κατοχικής κυβέρνησης…
http://www.real.gr/

ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ GIORGO...!!!



ΑΠΕΦΥΓΕ «ΕΠΙΜΕΛΩΣ» ΑΚΟΜΗ και ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ... ΕΣΤΩ, ΕΠΑΦΗ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ...!!! 

«Οργιάζουν» οι συζητήσεις στο Διπλωματικό Σώμα… 
Τέτοια περιφρόνηση, τέτοια ταπείνωση δεν έχει δεχθεί ποτέ Πρωθυπουργός της Ελλάδος…!!!
Τεράστιες πολιτικές διαστάσεις
 παίρνει η υπόθεση με την άφιξη του Πούτιν στην Σκιάθο για 4ήμερες διακοπές…ακριβώς την ημέρα πού θα έφευγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός…!
Βέβαια τα Μ.Μ.Ε., ως άλλωστε είναι και… «εύλογο» δεν αναδεικνύουν το γεγονός.
Όμως στο Διπλωματικό Σώμα πού ξέρουν και ερμηνεύουν τι σημαίνει , ο Ρώσος Πρωθυπουργός να επιλέγει να έλθει στο αγαπημένο του Νησί την Σκιάθο, ακριβώς την ημέρα πού θα έφευγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός -- και συγκεκριμένα ο Giorgo--, όμιλούν για για τον «ορισμό» της πλέον… ταπεινωτικής περιφρόνησης.!!!
Με πολιτικές όμως προεκτάσεις για τις σχέσεις των δύο Χωρών…
Πού ακούστηκε ο Πρωθυπουργός μιας Χώρας να έρχεται για διακοπές στο ίδιο… μέρος και Νησί πού βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός της Χώρας πού επισκέπτεται και να μην «φροντίζει» να συναντηθούν.;;;
Αυτό πλέον δεν αποκτά τεράστια πολιτική διάσταση, αλλά ξεπερνά και τα όρια του κοινωνικού "Savoir vivre"…!!!
*-- Ο Πούτιν δεν ξεχνά και προπάντων… «ξέρει», γιατί και πώς ο Giorgo, ακύρωσε τον Μπουργκάζ--Αλεξανδρούπολη
*-- Ο Πούτιν δεν ξεχνά και προπάντων… «ξέρει», γιατί και πώς ο Giorgo, δεν δέχθηκε την οικονομική βοήθεια πού αφειδώς του προσέφερε και ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ το Δ.Ν.Τ…!!!
Είναι εν προκειμένω απαραίτητο να σας υπενθυμίσουμε ότι:
Ο Giorgo, επισκέφθηκε την Μόσχα, υποτίθεται στα πλαίσια των συζητήσεων της οικονομικής Βοήθειας πού μας έδινε ο Πούτιν με αντάλλαγμα το αγκυροβόλιο των πολεμικών Ρωσικών πλοίων στην Σύρο, όπως γινόταν άλλωστε στο παρελθόν και με τα εμπορικά.
Αντι να συζητήσουν για αυτό, ο Giorgo, έλεγε στον Πούτιν για την «πράσινη ανάπτυξη» στην Ελλάδα και για το…οικοσύστημα…!!!
Ο Πούτιν πού προκαταβολικά γνώριζε ότι ο Giorgo, είχε προδιαγράψει την υπαγωγή της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ., σηκώθηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο και τον απέπεμψε σκαιώτατα λέγοντας:
«Άντε στο καλό, σε περιμένουν στο Δ.Ν.Τ.»….
Πήγε φίλοι... το Giorgo, να ξεγελάσει τον μεγαλύτερο πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών της Ρωσίας , τον άνθρωπο πού σε μια νύχτα παραπλάνησε όλο το Ρωσικό Κομουνιστικό κατεστημένο, τον εμπιστεύθηκαν τον έκαναν Πρόεδρο και επίσης σε μια νύχτα κατάφερε να πάρει από το χέρια των Εβραίων την Δημόσια περιουσία της Ρωσίας, να τους βάλει φυλακή, και να την κρατικοποιήσει.
Να ξεπληρώσει όλα τα χρέη της Ρωσίας και να είναι σήμερα Παγκόσμια οικονομική δύναμη.
Ε, αυτόν πήγε να ξεγελάσει το… Giorgo…!
Η αγάπη του Πούτιν για την Ορθόδοξη Ελλάδα είναι δεδομένη.
Αποδείχθηκε κατά την περίοδο της Πρωθυπουργίας Καραμανλή…
Ο Giorgo «Ανορθόδοξα…Ευαγγελίζεται» το ξεπούλημα της Ελλάδος στους Ανορθόδοξους…
Για αυτό και ο Πούτιν τον περιφρονεί επιδεικτικά…
Μόνο πού την Πρωθυπουργία και τις επιλογές του Giorgo, πληρώνουν ακριβά Ελλάδα και Έλληνες… 

Εγγυήσεις σκέφτεται να ζητήσει και η Αυστρία


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος Τύπου του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών , Χάραλντ Βάιγκλαιν, σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat τόνισε ότι σε περίπτωση που οι χώρες της Ευρωζώνης εγκρίνουν την ελληνοφινλανδική συμφωνία, τότε και η Αυστρία θα απαιτήσει το ίδιο.
Πρόσθεσε ότι η συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας δεν έχει λογική, καθώς άλλες χώρες θα πρέπει να πληρώσουν στην πραγματικότητα την εγγύηση, ενώ ανέφερε ότι και άλλες χώρες συμμερίζονται την άποψή τους.
“Το μοντέλο εγγυήσεων πρέπει να είναι ανοικτό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Θα διαπιστώσουμε, αν ισχύει αυτό. Εφόσον η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εγγύηση, θα πρέπει να βοηθήσει η ΕΕ. Στην πραγματικότητα, οι άλλες χώρες θα είναι αυτές που θα πληρώσουν. Δεν μπορούμε να δούμε πώς αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί. Ορισμένες χώρες θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούσαμε ίσως να βρούμε ένα μοντέλο, με το οποίο αυτές οι χώρες θα πάρουν λιγότερες εγγυήσεις (για το δημόσιο τομέα)”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.
ΝΔ: ανίκανη να διαχειριστεί οτιδήποτε η κυβέρνηση
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χθες επισημάναμε ότι οι “εγγυήσεις” που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο. Η κυβέρνηση δεν απάντησε κάν…
            Σήμερα έρχεται και η Αυστρία να δηλώσει, ότι διαφωνεί τέτοιες εγγυήσεις να λάβει μόνο η Φινλανδία, ενώ ζητά και εκείνη το ίδιο. Η Αυστριακή κυβέρνηση, μάλιστα, αναφέρει ότι είναι παράλογο μερικές χώρες να πάρουν για το δανεισμό τους προς την Ελλάδα περισσότερες εγγυήσεις απ’ ό,τι άλλες.
            Είναι φανερό ότι, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού όπως είχαμε επισημάνει, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.
            Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η Κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει…
            Τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε…».