Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Koιτάξτε πόσο ωραία και αθόρυβα ανοίγουν όλα τα μέτωπα γύρω από την Ελλάδα > Το ζήτημα της ονομασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Σκοπίων – ΗΠΑ



Koιτάξτε πόσο ωραία και αθόρυβα ανοίγουν όλα τα μέτωπα γύρω από την Ελλάδα. Η Κύπρος βρίσκεται προ των πυλών για οικονομική βοήθεια, με την Τουρκία να κάνει προκλητικές δηλώσεις, μη αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ζητώντας παράλληλα να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το Κυπριακό πριν το 2012 όταν η Κύπρος θα αναλάβει την ηγεσία της Ε.Ε. Όλα αυτά ξεκίνησαν ακριβώς μετά την επίσκεψη Κλίντον στην Άγκυρα. Τώρα, ανοίγει και το Μακεδονικό. Στα Σκόπια βρέθηκε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι συζήτησαν το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Γκρούεφσκι ενημέρωσε το συνομιλητή του «για τις ενέργειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από προσήλωση και εποικοδομητική προσέγγιση» από την πλευρά της ΠΓΔΜ, «με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».
Νωρίτερα ο κ. Ρίκερ, ο οποίος βρίσκεται τις ημέρες αυτές στην ΠΓΔΜ με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από την υπογραφή της ειρηνευτικής Συμφωνίας της Οχρίδας, είχε συνάντηση και με το νέο υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι. Όσο και να προσπαθήσουν, η ιστορία δεν αλλάζει . . .

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου