Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Μοιραίες συγκρίσεις…


Ο Chris Huhne ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και της Βρετανικής πολιτικής σκηνής. Έχασε την προεδρία του κόμματος από τον Nick Clegg με πολύ μικρή διαφορά. Θα μπορούσε σήμερα να ήταν στη θέση του ως αναπληρωτής πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού. Δεινός ρήτορας, έξυπνος και ευκατάστατος, ήταν μέχρι πρότινος υπουργός ενέργειας.
Δέκα χρόνια πριν, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Μ11 παραβίασε το όριο ταχύτητας των 50 μιλίων την ώρα. Πήγαινε με 69 μίλια την ώρα. Ο μεγάλος αδελφός «συνέλαβε» το αυτοκίνητο και χρέωσε στον οδηγό τους πόντους του πόιντ σύστεμ για παραβίαση του ορίου ταχύτητας (ή κάπως έτσι. Δεν έχουν τόση σημασία οι λεπτομέρειες). Ο φιλόδοξος, τότε, πολιτικός ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε αυτός το αυτοκίνητο αλλά η γυναίκα του. Μετά από χρόνια ξεκίνησε έρευνα εναντίον του με την κατηγορία ότι παραπλάνησε τις αρχές «χρεώνοντας» ψευδώς την τροχαία παράβαση στη σύζυγό του, για να αποφύγει το τσαλάκωμα της εικόνας του. Μέχρι και μια εβδομάδα πριν, δήλωνε κατηγορηματικά αθώος ενώ είχε ήδη παραιτηθεί από υπουργός ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα και να «καθαρίσει το όνομά του», όπως δήλωνε ο ίδιος. Χτες παραδέχτηκε την ενοχή του και παραιτήθηκε και από τη βουλευτική του έδρα. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Και φυσικά η πολιτική του καριέρα έχει γίνει συντρίμμια.
Ξέρω. Δεν έχουν ούτε κλάσμα της λάμψης του πολιτισμού μας. Είναι «αδερφές», πίνουν ασύστολα μέχρι πνιγμού, δεν έχουν τις δικές μας «αξίες», δεν έχουν τον «ελληνικό τρόπο», δεν διαθέτουν το ελληνικό φως, μαγειρεύουν άθλια, μας έκλεψαν τα γλυπτά του Παρθενώνα, σκότωσαν τον Καποδίστρια, δεν πιστεύουν στην οικογένεια, έχουν άθλιο καιρό, είναι βάρβαροι και ότι άλλο γουστάρετε που να ικανοποιεί τη μεγαλομανία μας. Αλλά για πείτε μου ρε πατριώτες. Πότε ήταν η τελευταία φορά που καταδικάστηκε Έλλην Υπουργός για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Γιατί εγώ δε θυμάμαι. Μπορεί να φταίει η υγρασία.
 Γ. Φ
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου