Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εθνική Συνείδηση…


Της Έφης Σέλλιου - Αν χρειαζόταν να δώσουμε μια σύντομη ερμηνεία της εθνικής συνείδησης και των χαρακτηριστικών αυτής θα ήταν σίγουρα το όμαιμον, το ομόγλωσσον, τα κοινά των θεών ιδρύματα, το ομότροπον και η συνειδητοποίηση αυτών. Μακριά από κάθε τάση για φυλετισμό ή σωβινισμό, η κοινή καταγωγή, η κοινή γλώσσα, η θρησκεία και τα κοινά ήθη και έθιμα υπήρξαν πάντα τα ενωτικά στοιχεία του ελληνισμού. Η εθνική συνείδηση στην ιστορία της Ελλάδας φαίνεται να δημιουργείται είτε μπροστά στην κοινή απειλή, είτε σε περιόδους οικονομικής ή πολιτιστικής και πνευματικής ανάκαμψης και αυτοπεποίθησης.

Ήδη από το 499 π.χ και υπό την Περσική απειλή οι Έλληνες ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον κοινό κίνδυνο. Στο Βυζάντιο, οι ελληνικοί πληθυσμοί βλέποντας γύρω τους τον κίνδυνο του αφανισμού, ξαναβρίσκουν την εθνική τους συνείδηση μέσω του χριστιανισμού. Τον 19ο αιώνα παρατηρήθηκε τόνωση της εθνικής συνείδησης μέσα από ιδεολογικές ωσμώσεις. Οι λόγιοι αποκρυστάλλωσαν την εθνική ιδέα και την μετασχημάτισαν σε πολιτικό κίνημα δράσης που οδήγησε στην απελευθέρωση.
Τι γίνεται όμως σήμερα? Έχει χαθεί η εθνική συνείδηση από το σύγχρονο Έλληνα ή υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή? Πόσο σημαντική είναι στις δύσκολες μέρες που ζούμε και πόσο θα βοηθούσε στην τόνωση του ηθικού μας προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα?Όλα αυτά τα χρόνια απεμπολήσαμε βασικά στοιχεία καλλιέργειας της εθνικής μας συνείδης. Η γνώση της ιστορίας έγινε μόνον εικόνα του Παρθενώνα, της Μονής Αρκαδίου και του Αγάλματος του Κολοκοτρώνη. Η παιδεία μας χάθηκε κάπου εκεί στη διαδρομή, ανάμεσα στην αριστεροποίηση της κοινής γνώμης και στην προσπάθειά μας να γίνουμε κοσμοπολίτες. Το σχολείο κατήντησε απλά το χαλάκι στην πόρτα του φροντιστηρίου και το σκαλοπάτι για την είσοδό μας στην Ανώτατη εκπαίδευση. Έμειναν μόνον οι εθνικές εορτές να μας θυμίζουν τους αγώνες των προγόνων μας, όταν δεν είναι απλά μια αργία για ένα ωραίο τριήμερο.
Σήμερα ο οποιοσδήποτε μιλάει για πατρίδα ή έθνος χαρακτηρίζεται ως σωβινιστής και φασίστας. Ενώ σε όλο τον κόσμο η έννοια του εθνικού κράτους γίνεται όλο και πιο ισχυρή στην Ελλάδα θεωρείται ξεπερασμένη και συντηρητική. Αν παρακολουθήσουμε τους ηγέτες της Ευρώπης θα δούμε πως προσπαθούν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και το ηθικό του λαού τους, μιλάνε για εθνικό συμφέρον και συνδέουν τον πατριωτισμό με τις επιτυχίες της χώρας τους σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Σε αντίθεση βέβαια με τους δικούς μας ηγέτες που όλα αυτά τα χρόνια, κουβαλώντας το σύνδρομο της ψωροκώσταινας μας καλλιέργησαν την πεποίθηση πως για να είμαστε καλοί ευρωπαίοι πρέπει να απεμπολήσουμε την εθνική μας συνείδηση και να δούμε τον εαυτό μας όχι ως πολίτες της Ελλάδας αλλά ως πολίτες τους κόσμου.
Ενώ σε όλη την ευρώπη η προσπάθεια μαζικής νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών θα τροφοδοτούσε αντιδράσεις, στην Ελλάδα οποιαδήποτε αντίθετη άποψη για τη μαζική ελληνοποίηση χαρακτηρίζεται ακροδεξιά και φασιστική. Διάφοροι δήθεν προοδευτικοί οι οποίοι έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ, την παιδεία και τα ανώτερα αξιώματα του κράτους προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή που μιλάει για έθνος, ελληνισμό και εθνική ταυτότητα.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση διεθνοποίησης ο Έλληνας έχει χάσει την εθνική του συνείδηση ? Προσωπικά πιστεύω πως όχι, δεν την έχει χάσει, απλά υπάρχει μέσα του σε λανθάνουσα μορφή. Και με τέτοιο τρόπο εκδηλώνεται μόνον στις νίκες της Εθνικής ομάδας και του εκπροσώπου μας στη Eurovision. Η συνείδηση του Έλληνα για την ιστορία του και τον πολιτισμό του έχει γίνει απλά συνείδηση της ιδιοσυγκρασίας του έναντι των υπολοίπων λαών.
Καμαρώνει όταν δεν τηρεί τους νόμους, όταν βρίσκει την άκρη λαδώνοντας στην εφορία και όταν γεμίζει τα μπουζούκια ενώ δεν έχει μια. Είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά ικανά να μας ενώσουν ως λαό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας και να βγούμε από αυτή την κρίση? Μια κρίση όχι μόνον οικονομική αλλά και πολιτική και πολιτιστική και γενικότερη κρίση αξιών? Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που θα μας προσδώσουν καινούριο νόημα και νέες προοπτικές?
Η απάντηση είναι μία. Η καλλιέργεια του πατριωτισμού είναι η μοναδική λύση ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από όπου και αν προέρχεται και όποια μορφή και αν έχει. Με αφορμή την οικονομική κρίση φαίνεται να χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία, να απεμπολίζονται βασικά μας δικαιώματα και κεκτημένα, να χάνεται η ακεραιότητά μας. Είναι τώρα πιο πολύ από ποτέ ανάγκη να εγερθούμε και να εξεγερθούμε.
Να εξεγερθούμε απέναντι στον κίνδυνο που απειλεί τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, την αξιοπρέπεια μας. Τώρα πιο πολύ παρά οποτεδήποτε στη νεότερη ιστορία μας χρειάζεται ένας σημαιοφόρος για την αφύπνιση και την καθοδήγηση μας. Κάποιος που θα μας δώσει την ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούμε, θα μας δώσει όλες εκείνες τις αναπαραστάσεις του παρελθόντος που θα μας τονώσουν το ηθικό και θα μας δημιουργήσουν εικόνες ελπίδας για το αύριο. Η καλλιέργεια εθνικής συνείδησης σήμερα δεν έχει να κάνει μόνον με τη γνώση της ιστορίας και των ιδιαίτερών μας χαρακτηριστικών ως έθνος, αλλά και με την συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων μας, του πολιτιστικού και του γεωλογικού μας πλούτου, της γεωπολιτικής μας θέσης και αξίας.
Η γνώση της εθνικής ταυτότητας δημιουργεί συνεκτικό ιστό στην κοινωνία που είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Δημιουργεί αισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας, οδηγεί το λαό στο να λειτουργεί ομαδικά και όχι μόνον ατομικά. Τώρα λοιπόν παρά ποτέ είναι ανάγκη να ανασύρουμε απ το υποσυνείδητο όλες εκείνες τις μνήμες που μας κάνουν υπερήφανους και να προσπαθήσουμε να αντισταθούμε. Έχουμε οδηγό.
Ο Ίωνας Δραγούμης έλεγε «Όταν αρχίζω να πελαγώνω μες στις ιδέες μου ή όταν αρχίζει να στερεύει το μυαλό μου, πιάνω μια πέτρα, ένα δέντρο, το χώμα για να βεβαιωθώ πως δεν παραστρατίζω ή πως παραστρατίζω.». Όλα αυτά που χάσαμε τόσα χρόνια είναι γραμμένα παντού πάνω σε αυτή τη γη. Και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανασύρουμε και να τα κάνουμε πανί στα κατάρτια μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας αλλά και στα παιδιά μας.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ..Στηρίξτε μας! Δεν μας ακούει κανείς!


Σας στέλνω ηλεκτρονικό μήνυμα για να καταγγείλω την κυβέρνηση ότι δεν μας αφήνει να παραπονεθούμε για τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης που μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού (κάτοικος Πατησίων). 
Μας φιμώνουν! Έχουμε δοκιμάσει πάμπολλες φορές με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουμε αλλά κανείς μα κανείς δεν μας δέχεται, ούτε τηλεφωνικώς ούτε ηλεκτρονικώς! Αυτό είναι το τελευταίο ηλ. μήνυμα που στείλαμε σ αυτούς που αδιαφορούν παντελώς για μας (φυσικά σε.... κάθε δημ.φορέα που είναι υπεύθυνος για την κατάσταση, από υπουργεία μέχρι γραφεία τύπου κυβερνητικών και μη οργανισμών!):

Καλησπέρα σας, ανήκω στην μη κυβερνητική οργάνωση,6η κίνηση κατοίκων Αθηνών και μετά από έναν μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων που σας έχω αποστείλει ειδικά στον κ.Ηλιόπουλο Κων/νο(Αστυνόμος Β΄),δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Η επόμενη κίνησή μου θα είναι γραπτή καταγγελία οπότε σας παρακαλώ όπως απαντήσετε άμεσα στο παρόν μήνυμα.


Ως κάτοικοι Αθηνών θέλουμε να μας ενημερώσετε για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και ποιος είναι ο σκοπός για τις επόμενες μέρες! Το θέμα δεν αντέχετε άλλο, δεν θα φύγουμε εμείς από τα σπίτια μας, επειδή τα αρμόδια τμήματα είναι ανίκανα να αντιμετωπίσουν ένα πλήθος λαθρομεταναστών που συμβάλλουν καθημερινά σε εγκληματικές ενέργειες, οπότε και θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και μετά θα έρθουν τα χειρότερα! Δεν ήμασταν ρατσιστές αλλά μας μετατρέψατε! Ή θα δούμε την αστυνομία να ενεργεί και αντιμετωπίζει τα γκέτο, την εγκληματικότητα, τα παράνομα διαμερίσματα, τα ναρκωτικά και γενικά να μας ωφελήσει ειδάλλως θα κάνουμε κινήσεις ρατσιστικές αλλά αναγκαστικές!

Αναμένουμε εδώ και τόσο καιρό την δήθεν επιχείρηση σκούπα αλλά και η ομάδα ΔΙΑΣ και η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ πιο πολύ κλείνει τα μάτια παρά βοηθάει! Η οδός Δροσοπούλου είναι απροσπέλαστη και η πορνεία πλέον υπάρχει σε κάθε γειτονιά της περιοχής μας.

Εσείς τα παιδιά σας θα τα αφήνατε να πηγαίνουν στο πάρκο για να μεγαλώσουν κανονικά; 


Θέλουμε οι επιχειρήσεις που είχατε το 2004 να γίνουν και τώρα αλλιώς είναι άγνωστες οι πράξεις στις οποίες θα προβούμε! Εκεί που έχει εξαφανιστεί η ανάπτυξη και οι ξένοι κάνουν πορνεία ή στέκια παρανόμων τα μαγαζιά μας κα! ι εκμεταλλεύονται τα πάντα, εκεί που φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και τη μέρα και τη νύχτα, εκεί που κάποια σπέρνουν το θάνατο στα παιδιά μας και η περιουσία μας διακυβεύεται καθημερινώς, εκεί που η γλώσσα μας αποτελεί μειονέκτημα και απειλή, εκεί που ο πολιτισμός μας, η θρησκεία μας, το όραμα μας γκρεμίζονται, εκεί θα βγούμε-θα ξεσπάσουμε-θα εξεγερθούμε και ίσως έρθουν τα χειρότερα! 


Απογκετοποίηση τώρα! Θέλουμε την ελευθερία μας, μας ακούει κανείς, είμαστε κάτοικοι και έχουμε διακαιώματα! Το να μας απομονώνετε και να μην μας υπερασπίζεστε είναι αντισυνταγματικό και εγκληματικό!"


ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΗ-ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


image012Πριν η Ελλάδα  αναγνωρίσει την ΑΟΖ της,  πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ. Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται από την ΑΟΖ της Κύπρου.Αναγνωρίζεται δηλαδή από το Ισραήλ, ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου που καταλήγει στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Οι χάρτες παραδόθηκαν  στην ελληνική πολιτική ηγεσία, ορίζοντας την πορεία του  αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη με τη βοήθεια  υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνάει και  από την Ελλάδα. Εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι η επιθυμία του Ισραήλ να συμμετάσχει και ρωσική εταιρεία, έστω και με μικρό ποσοστό στην εξόρυξη για να μπει στο παιχνίδι και ο Πούτιν.
Το θέμα είναι ότι την ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης της Ελλάδας την αναγνώρισαν οι Εβραίοι πριν από τους αμήχανους Έλληνες πολιτικούς.
Αν λάβουμε υπόψη το δημοσίευμα της Πράβδας για την πρόβλεψη πολεμικής εμπλοκής Τουρκίας Ισραήλ, το πρώτο βήμα έγινε από το Ισραήλ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες  o Αχμέτ Νταβούτογλου ήδη έστειλε νότα διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ.

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ




1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.
3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.
4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να τη.....................ν παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

ΠΗΓΗ :http://tritimatia.blogspot.com/2011/01/10.html

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ και από τη Fitch - το παρασκήνιο


Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch προχώρησε, όπως είχε προειδοποιήσει, σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα στο "ΒΒ+", από "BBB-" προηγουμένως. 
Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε επίσης το βραχυπρόθεσμο rating της Ελλάδα σε "B", από F2" πριν, ενώ αφαίρεσε τις αξιολογήσεις από το καθεστώς παρακολούθησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (ratings watch negative). Οι προοπτικές των αξιολογήσεων παραμένουν αρνητικές.Με την υποβάθμιση αυτή, η αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων διολισθαίνει σε επίπεδο “junk” από τα προηγούμενα επίπεδα «investment». 

Σύμφωνα με το διεθνή οίκο η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να διατηρηθεί για αρκετά ακόμη έτη ώστε να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην πιστωτική αξιοπιστία της Ελλάδας. Τα χαμηλότερα των προσδοκιών έσοδα αντανακλούν εν μέρει την αδυναμία των φορολογικών υπηρεσιών στη χώρα και την εξάπλωση της φοροδιαφυγής. Σε ό,τι αφορά το στόχο της επανεισόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2012, η Fitch εκφράζει αμφιβολίες τονίζοντας ότι, με βάση το τρέχον οικονομικό περιβάλλον, αυτός, εμπεριέχει πολλές αβεβαιότητες. Αναφέρει επίσης ότι η οικονομική και δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας έχει σε πολλούς τομείς υπερβεί τις προβλέψεις και εκτιμά ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα ανέλθει στο 3% φέτος.
Επιπλέον η Fitch προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση σε περίπτωση που δεν φανούν σημάδια ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας στο γ’ τρίμηνο του έτους ή σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει να συναντήσει τους τριμηνιαίους στόχους ΕΕ-ΔΝΤ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης (S&P, Moody΄s και Fitch) αξιολογούν την ελληνική οικονομία σε επίπεδο "Junk" (σκουπιδιών).


Το παρασκήνιο της υποβάθμισης 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Fitch είχε σκοπό τον Δεκέμβριο να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες. Στην περίπτωση αυτή μεγάλο μέρος των χρεογράφων των τραπεζών δεν θα μπορούσαν να δοθούν ως ενέχυρο στη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με αποτέλεσμα να μεγεθυνόταν το πρόβλημα ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την μία μέρα στην άλλη οι ελληνικές τράπεζες θα έχαναν ρευστότητα ύψους 30-35 δισ. ευρώ. 
Τότε το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε ένσταση προς την Fitch για την επικείμενη κίνησή της. Μέσα στην εβδομάδα – την Τετάρτη – ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του οίκου. Αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη είχαν και οι εκπρόσωποι της τρόικας με τους ανθρώπους της Fitch. 
Στις τηλεδιασκέψεις αυτές, τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και οι εκπρόσωποι της τρόικας παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ ενημέρωσαν και για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που περιλαμβάνουν και την επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, αλλά και την αλλαγή του επιτοκίου των δανείων αυτών προς το ευνοϊκότερο. 
Αποτέλεσμα ήταν η σημερινή “ηπιότερη” απόφαση της Fitch. Η υποβάθμιση της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, μπορεί να “στέλνει” την ελληνική οικονομία στα “σκουπίδια” (junk), αλλά στο υπουργείο και στις τράπεζες “ανακουφίστηκαν”, καθώς δεν θα στερέψουν από χρηματοδότηση.Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο να έχει επεξεργαστεί και σενάριο για νέο πακέτο κρατικών εγγυήσεων, στην περίπτωση που η Fitch προχωρούσε σε μεγαλύτερη υποβάθμιση και οι τράπεζες αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο πρόβλημα ρευστότητας. 


Τι απαντά το Υπουργείο Οικονομικών
Η πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή και στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών που μαζί προσδιορίζουν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ελληνικού δημοσίου χρέους έχουν μόλις πρόσφατα αξιολογηθεί θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο της εκταμίευσης του δανειακού προγράμματος των 110 δισ. ευρώ. 
Με βάση αυτή την αξιολόγηση η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά μία βαθμίδα (ΒΒΒ-σε ΒΒ+) με αρνητικές προοπτικές υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τους οίκους αξιολόγησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η σημερινή απόφαση της Fitch έρχεται ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ένστασης την οποία υπέβαλε η χώρα στην πρόθεση του οίκου αξιολόγησης για μεγαλύτερη υποβάθμιση. 
Στην ανακοίνωση της υποβάθμισης η Fitch αναγνωρίζει ότι η δημοσιονομική επίδοση της χώρας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σημειώνει την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα μας το 2010 – 6 μονάδες του ΑΕΠ παρά την ύφεση – όπως επίσης και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στη συνέχιση του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 
Η ανακοίνωση βασίζει την απόφαση του οίκου σε αμφιβολίες για την μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και πρόσβασης στις αγορές, στην αβεβαιότητα για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2011 καθώς και στην «έλλειψη σαφήνειας» για την στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέλλον. 
Η συνέπεια της πορείας του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και αυτές που έχουν δρομολογηθεί και η επικείμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δις ευρώ είναι όλα στοιχεία που αναδεικνύουν ότι η απόφαση υποβάθμισης δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από τα αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα για την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται η ανάγκη να παρθούν σύντομα οι αναγκαίες αποφάσεις για την ολοκλήρωση της συγκροτημένης Ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πώς η ανακοίνωση της Fitch τονίζει ότι υψηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη μαζί με την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μπορεί να επιφέρει αναθεώρηση της πιστοληπτικής προοπτικής από αρνητική σε σταθερή και θα έχει θετική επίδραση στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας.

"Οι Έλληνες χάνουν τα νησιά και τα αεροπλάνα τους", γράφουν οι Τούρκοι!


Οι Τούρκοι σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπουν να ανφέρονται υποτιμιτικά για την Ελλάδα και να επισημαίνουν σχεδόν αλλαζονικά τα μεγάλα οικονομικά της προβλήματα. Τελευταίο κρούσμα αυτής της αντίληψης οι πληροφορίες –που αν βέβαια ευσταθούν δημιουργούν μέγα θέμα- σύμφωνα με τις οποίες οι Ολυμπιακές Αερογραμμές πάνε τα αεροσκάφη τους για συντήρηση στη Τουρκία! Σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικής ιστοσελίδας που αναπαράγονται από τα «Τουρκικά νέα» του «Αντιφωνητή» στη Θράκη, οι γείτονες υποστηρίζουν:

“Η Ελλάδα που για να βγει από την οικονομική κρίση στην οποία έπεσε, έχει βγάλει πολλά περιουσιακά της στοιχεία, μεταξύ των οποίων και νησιά, πρώτα θα χάσει τον έλεγχο των αεροπλάνων της. Η εταιρία εθνικός αερομεταφορέας Ολυμπιακές Αερογραμμές που φέρει και τη σημαία της, έφερε 5 αεροπλάνα της στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν για συντήρηση. Μεταξύ των αεροπλάνων υπάρχουν και 2 Boeing 737-400, και το μεγαλύτερο μέρος της συντήρησης θα γίνει από την εταιρία MyTechnic. Τον μήνα Νοέμβριο το 60% του Κέντρου επισκευών και συντήρησης της MyTechnic, αγοράστηκε από τον κινεζικό όμιλο ΗΝΑ. Αρμόδιοι της εταιρίας MyTechnic σχολίασαν ως προετοιμασία πώλησης το γεγονός ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αντί της κλασικής συντήρησης που κοστίζει 250-300 χιλιάδες δολάρια, προτίμησαν ένα είδος συντήρησης που φτάνει το 1 εκ δολάρια ανά σκάφος. Οι αρμόδιοι αυτοί θυμίζοντας πως άλλοτε αυτή η συντήρηση γινόταν στην Ελλάδα, σύνδεσαν την προτίμηση στη Τουρκία, με την επάρκεια των πιστοποιητικών συντήρησης. Το κέντρο συντήρησης αεροπλάνων MyTechnic που ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια από τον Νταγλάρ Τσιζμετζή είναι γνωστό ως το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον του είδους του”.

ΕΠΕΙΓΟΝ. Το ΓΕΣ ενισχύει εκτάκτως νησιά με ειδικές δυνάμεις και Έβρο με βαριές δυνάμεις, λόγω “καυτού” 2011.



Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθεται απο σήμερα ο Ελληνικός Στρατός με απόφαση του ΑΣΣ, αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, 


Το 2011 θεωρείται μια άκρως επικίνδυνη χρονιά για την ασφάλεια της χώρας μας σε σχέση με την εξ Ανατολών απειλή αρχής γενομένης των πρώτων ημερων του Φεβρουαρίου.

Έχοντας ενστερνιστεί τα ......διδάγματα από το σχέδιο «Βαριοπούλα» στον Βόρειο Έβρο, ειδικά το ΓΕΣ και αντιλαμβανόμενο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μελετήσει άριστα την αμυντική διάταξή μας και γνωρίζουν που και πότε να κτυπήσουν, αποφασίστηκε, σε συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα να ενισχυθούν όλες οι μονάδες της πρώτης γραμμής.

Βάσει και του παραδείγματος της «Βαριοπούλας» θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει ενέργεια κατά της ελληνικής αμυντικής διάταξης ως αφορμή για “εσωπολιτικό ξεκαθάρισμα στην Τουρκία. Είτε μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου είτε μετά και με δεδομένη την ήττα των κεμαλικών, μία αντίδρασή τους όπως αυτή που σχεδίαζαν το 2003, είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μία από τις απόφάσεις του ΑΣΣ της περασμένης εβδομάδα είναι η αποστολή στο Αρχιπέλαγος «Κάθε μονάδας των ειδικών δυνάμεων που είναι διαθέσιμη, με εξαίρεση τις μονάδες αλεξιπτωτιστών που θα διατηρηθούν ως στρατηγική εφεδρεία».

Η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων μονάδων στα νησιά και η επάνδρωση νησίδων και βραχονησίδων, ακόμα και πίσω από την θεωρούμενη ως «πρώτη γραμμή»(θεωρείται πολύ πιθανή ενέργεια μακριά από τις τουρκικές ακτές, πολύ κοντά στον 25ο Μεσημβρινό), είναι ειλημμένη απόφαση.

Όπως επίσης ειλημμένη απόφαση είναι η προώθηση βαρέων μονάδων αρμάτων και πυροβολικού κοντά στα σύνορα με την Έβρο.
ο παλιό δόγμα της «τακτικής υποχώρησης και αντεπίθεσης» πέθανε όταν ήρθε στο φως η «Βαριοπούλα» και αναδείχθηκαν τα σημαντικά σφάλματα στην αμυντική σχεδίαση του Έβρου.

Ο αγώνας, αν χρειαστεί, θα δοθεί επάνω στην όριο γραμμή, αφού κατά γενική ομολογία διάφοροι κρίσιμοι παράγοντες που ξεκινούν από την δυνητική πολιτική αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης και φτάνουν μέχρι το κρίσιμο θέμα αποθεμάτων και εφεδρειών, δεν επιτρέπουν άλλου είδου αντιμετώπιση.

Ο αριθμός των ανδρών των ειδικών δυνάμεων που θα μεταφερθούν στα νησιά σίγουρα δεν είναι μεγάλος (μερικές εκατοντάδες), αλλά πρώτον το πρόβλημα της λειψανδρίας είναι κάτι παραπάνω από αισθητό και δεύτερον αρκεί στην παρούσα φάση η παρουσία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε το ΓΕΣ, αλλά και το Π.Ν. να βρεθεί αντιμέτωπο με την τοποθέτηση π.χ. από ένα τουρκικό συνεργείο κινητής τηλεφωνίας, μιας κεραίας σε ένα από τα θεωρούμενα από την Άγκυρα ως «γκρίζα» νησιά κοντά στον 25ο Μεσημβρινό με όλα τα επακόλουθα.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι η αντίστοιχη κίνηση τον Ιούλιο του 2009 του ΓΕΕΘΑ που είχε στείλει επίσης 250-350 άνδρες των ειδικών δυνάμεων να επανδρώσουν νησιά του Αρχιπελάγους βάσει πληροφοριών που υπήρχαν για πιθανό «θερμό επεισόδιο» από την Τουρκία, είχε χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για να ανεβάσουν το θερμόμετρο οι Τούρκοι.

Έστειλαν σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράψει την αλλαγή φρουράς του νησιού με την «λεζάντα» της μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων από την Ελλάδα σε αμφισβητούμενης κυριότητας νησιά.

Ελάχιστοι γνωρίζουν πόσο κοντά ήρθαμε τότε σε μία επανάληψη του σκηνικού των Ιμίων, αλλά και πως η ελληνική πλευρά κατάφερε να αποτρέψει την κρίση με άμεση κινητοποίση Στρατού, Ναυτικού και Λιμενικού.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η ενίσχυση των μονάδων έχει αποφασιστεί να γίνει άμεσα. Και αυτή η ενίσχυση αφορά και υλικά και αποθέματα υλικών…

Όπως και να έχει ... τον ΓΑΠ, έχουν πάρει εντολή να τον βοηθάνε και οι Τούρκοι να πάρει τις επόμενες Εθνικές Εκλογές , Έτσι εξηγείται και ο τσαμπουκάς στο Ερζερούμ !!!

Αλίμονο μόνο γιατί θα μείνουν εκεί που θα χτυπήσουν οι καρντάσηδες.
Δεν πρέπει να θυσιάζονται εθνικά ζητήματα στον Βωμό της Πολιτικής σκοπιμότητας και κάποιο πουλάκι μου είπε για ήδη συμφωνημένα τέσσερα νησιά ... κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο !!!

Κατέθεσε ο μηνυτής της Κυβέρνησης Δημήτρης Αντωνίου 11 01 2011

Υπόθεση μήνυσης κατά της Κυβέρνησης για "Εσχάτη Προδοσία"




Ο Δρ Αντωνίου κατέθεσε μήνυση κατά της Κυβέρνησης για "Εσχάτη Προδοσία" και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα για "Εσχάτη Προδοσία κατά της Κυβέρνησης και των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο".
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ολόκληρη η υπόθεση.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γιατί η Δύση φοβάται τον Πούτιν Άρθρο της Pravda


Ένα άρθρο της Pravda αναταράσσει τα νερά στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας. Το άρθρο που δημοσιεύεται και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σε τρία μέρη έχει τίτλο "Γιατί η Δύση φοβάται το Πούτιν " Από τον Xavier Lerma. 

Το δημοσίευμα ξεκινάει : 
Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ένας......

καλός Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά ποτέ δεν θα το γνωρίσετε αυτό από τον τρόπο που η Δύση μεταφέρει την εικόνα του όπως την προβάλετε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχουν τους δικούς τους λόγους για την απόκρυψη αυτού. Η Ρωσία προσπαθεί για την πρόοδο της και δεν την αφορά πια το αθεϊστικό τέρας της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, αλλά είναι ένα χριστιανικό έθνος που υπερνίκησε το ταραχώδες και φρικτό παρελθόν της . Οι Χριστιανοί στην Ρωσία έχουν επιζήσει από.......... την μανία της κόλασης του κομμουνισμού. Το αίμα που χύθηκε κάποτε στη γη είναι ο σπόρος για την νέα μοίρα της Ρωσίας. Το κακό που εξαπλώθηκε από τη Ρωσία το α917 προς τη Δύση θα καταστραφεί από την ανανέωση της πίστης της Ρωσίας ότι θα θεραπεύσει τον κόσμο.

Οι Αμερικανοί φιλελεύθεροι μισούν το Tea Party "πολιτικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες" και την Χριστιανική λατρεία.Δαιμονοποιούν τις Sarah Palin, Michele Bachmann "υποστηρικτές του Tea Party" και πολλοί Χριστιανοί γελοιοποιούνται στην Αμερική ως παρανοϊκοι δεξιοί. Χαιρόντουσαν όταν ο πρόεδρος Ρέιγκαν, Jerry Falwell και Charlton Heston έφυγαν από την ζωή. Γιατί δεν θα υπήρχε πλέον μια ισχυρή συντηρητική φωνή στην Δύση που είναι ο μόνιμος φόβος των φιλελεύθερων. Ξέρουν ότι μπορούν να χειριστούν την πλειοψηφία της Αμερικής, μέσω του Χόλιγουντ και των μέσων ψυχαγωγίας.
Ελέγχουν Αμερική όπως ένα παιχνίδι που παίζει ένα παιδί.
Ο Πούτιν έχει πραγματική παγκόσμια δύναμη, η οποία προκαλεί τους φιλελεύθερους και έτσι προσπαθούν να παραμορφώσουν την εικόνα του. Σαν καλός Χριστιανός βασιλιάς ηγείται ενός έθνους με οδηγό τον Χριστό. Ως ένα μικρό παράδειγμα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ρωσία αγόρασε ένα κομμάτι γης κοντά στον Πύργο του Άιφελ, όπου μια Ορθόδοξη Εκκλησία θα οικοδομηθεί. Οι φιλελεύθεροι δεν θέλουν τον χριστιανισμό της Ρωσίας,τη διάδοση του και τον εκ νέου εκχριστιανισμό της Ευρώπης. Οι Φιλελεύθεροι, αλλά και οι περισσότεροι Δημοκρατικοί της Αμερικής, θα στραφούν κατά της Ρωσίας, αν καταφέρει να εμπνεύσει εκ νέου τον Χριστιανισμό σε όλο τον κόσμο.
Ο Πούτιν κινείται δυτικά.
Με το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Ρωσία το 2018, κάτι που πιστώνεται στις επιτυχίες του πρωθυπουργού Πούτιν, επιδιώκεται από τον ίδιο να διευρυνθεί η Ρωσία προς την Δύση, όχι στρατιωτικά, αλλά οικονομικά και το πιο σημαντικό, επιτρέποντας το βασίλειο του Χριστιανισμού να εξαπλωθεί. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να έχουν μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας για την τόνωση της οικονομίας. 
Ο Πούτιν δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, «Η Ευρώπη χρειάζεται το δικό της όραμα για το μέλλον. Προτείνουμε να το διαμορφώσουμε από κοινού, μέσω μιας εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν κοινή προσφορά μας για την επιτυχία και την ανταγωνιστικότητα στον σύγχρονο κόσμο». 

Ρωσικά στερεότυπα.
Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν είπε χαρακτηριστικά για τον Πούτιν « κοίταξα στα μάτια του Πούτιν. και είδα τρία πράγματα - ένα K και G και Β ".
" John McCain χρηματοδοτείται από Σόρος από το 2001 "
0 Αθεος Σόρος μισεί τον Πούτιν που ειναι μόνιμος φόβος του. Όταν ο Σόρος βλέπει τον Πούτιν είναι σαν να βλέπει το δικό του τέλος. 
Και συνεχίζει με πάρα πολλά παραδείγματα συκοφάντησης της Ρωσίας στα διεθνή ΜΜΕ ειδικά για τον πόλεμο με την Γεωργία το 2008 
Ολόκληρα τα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - Ελικόπτερα του ΠΝ κυνηγούσαν επί 7 ώρες "άγνωστο" υποβρύχιο βόρεια της Κέας;


Υποβρύχιο αγνώστου ταυτότητος, το οποίο εικάζεται ότι ήταν ένα από τα δύο τουρκικά που επί τρεις ημέρες "κυκλοφορούν" βόρεια της Άνδρου και νότια της Σκύρου ( το ένα μάλλον είναι το 209/1200 S-352 TCG DOLUNAY) , "αναχαίτισαν" σήμερα τα ξημερώματα με συνδυασμένη επιχείρηση τέσσερα ελικόπτερα S-70, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr από πηγές του ΓΕΝ, 5 μίλια βόρεια της Άνδρου. Το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει την ύπαρξη των τουρκικών υποβρυχίων στην περιοχή βόρεια της Άνδρου, αλλά δεν επιβεβαιώνει το συμβάν στην Κέα. Οι πηγές πάντως που μεταδίδουν την σχετική πληροφορία είναι έγκυρες, αλλά όπως προείπαμε δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Το κυνήγι του άγνωστου υποβρυχίου ξεκίνησε χθες το πρωί και διήρκεσε μέχρι το απόγευμα.


Πιο συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk τα οποία βρίσκονταν σε αποστολή ρουτίνας συντήρησης επιχειρησιακής εκπαίδευσης εντόπισαν τυχαία με το ραντάρ τους το ίχνος του περισκοπίου αγνώστου υποβρυχίου. Όντως επιβεβαιώθηκε ότι χθες τις ίδιες ώρες πέταξαν δύο τέτοια ελικόπτερα σε ανάλογη αποστολή τις ίδιες ακριβώς ώρες που ανεφέρεται ότι έγινε το συμβάν σε αυτή την περιοχή.
Στη συνέχεια μόλις το υποβρύχιο αντελήφθη την παρουσία των ελληνικών ελικοπτέρων καταδύθηκε προσπαθώντας να διαφύγει από την περιοχή με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να ρίξουν το ποντιζόμενο σόναρ έτσι ώστε να συνεχίσουν την παρακολούθηση του στίγματος. 
Το κυνηγητό αυτό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και στην περιοχή έσπευσαν τα δύο ιδίου τύπου ελικόπτερα επιφυλακής από την βάση στο Κοτρώνι για να αντικαταστήσουν τα δύο πρώτα που ήδη επιχειρούσαν. Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι τα χαράματα με συνολική διάρκεια τεσσάρων ωρών. 
Το συγκεκριμένο γεγονός, αν όντως υπήρξε στην έκταση που αναφέρεται, κάθε άλλο παρά θεωρείται σύνηθες ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια καθότι το υποβρύχιο βρισκόταν σε κατάδυση ενώ οι διεθνείς κανονισμοί προβλέπουν να είναι σε ανάδυση. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναγνωριστεί η εθνικότητα του υποβρυχίου. 

H ΣΗΜΑΙΑ - Greek Flag






Σεβασμός και δέος μπροστά σ αυτό το ιερότερο των συμβόλων.
Να θυμόμαστε πάντα όταν την βλέπουμε πόσα δάκρυα και πο΄σο αίμα ηρώων έχει πανω της.
Rempetisa μόνο μπράβο τίποτε άλλο..........

Χαμός στην Τυνησία! Ο πρόεδρος την “έκανε” με … αεροπλάνο!!! ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

update, στο Παρίσι θα φτάσει σε λίγο το αεροπλάνο του προέδρου της Τυνησίας λέει το Αλ Τζαζίρα, ενώ η τηλεόραση της Τυνησίας αυτή τη στιγμή δείχνει ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ!
Αντιμέτωπος με μια κρίση χωρίς προηγούμενο με αφορμή τις υψηλές τιμές των τροφίμων και την καλπάζουσα ανεργία και μετά από πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις που είχαν επεκταθεί πλέον σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, εγκατέλειψε τη χώρα μετά από 23 χρόνια εξουσίας.
Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι, με τη στήριξη του στρατού, αναλαμβάνει προσωρινά και την προεδρία της χώρας, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την τάξη και τη σταθερότητα και θα σεβαστεί το σύνταγμα και τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, διαβουλευόμενος με όλες τις πολιτικές πλευρές, περιλαμβανόμενων των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων.
Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν η αστυνομία απαγόρευσε σε έναν άνεργο απόφοιτο πανεπιστημίου να πουλάει φρούτα χωρίς άδεια. Στην απελπισία του, ο νεαρός αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε λίγο αργότερα από τα εγκαύματα, που είχε υποστεί.
Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις βίαιες συγκρούσεις ήταν 23 νεκροί. Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Παρίσι, υποστήριζαν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 66.Τηλεγραφημα του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει ότι.
Αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει ο Τυνήσιος πρόεδρος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι που εγκατέλειψε τη χώρα του μετά από 23 χρόνια στην εξουσία, πέρασε πάνω από τον εναέριο χώρο της Μάλτας “με κατεύθυνση προς τα βόρεια” ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας.
Ο πιλότος του αεροσκάφους “είχε επαφή με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Βαλέτα αλλά μόνο για να ανακοινώσει ότι πετά πάνω από την Μάλτα και όχι για να ζητήσει να προσγειωθεί”, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μάλτας, προσθέτοντας ότι “κατά τα φαινόμενα το αεροσκάφος οδηγείτο προς βορρά” .
“Ο Μπεν Αλι δεν έρχεται στη Μάλτα και η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται να έρθει εδώ” ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τόνιο Μποργκ.
Aπαγόρευση κυκλοφορίας αυτήν την στιγμή αλλά…ένας άνδρας περιπλανιόταν έξω από ένα ξενοδοχείο Μπουργκίμπα, φωνάζοντας “ο λαός ξεσηκώθηκε και ο Μπεν Άλι τράπηκε σε φυγή”.




"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ" ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Δ. της ΧΑΓΗΣ...!!!


ΤΟ άρθρο 7 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ --ακομη και άν δικαιωθούμε--ΝΑ ΤΑ...ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ....


Δεν μπορεί η Ελλάδα βάσει της Σύμβασης του Μνημονίου που υπέγραψε ο ΓΑΠ, ,οχι να εισπράξει πολεμικές αποζημιώσεις , αλλά ούτε... συμψηφισμό δεν μπορεί να κάνει, όπως καταγγέλει σε ανακοινωσή της η Ν.Δ., που έχει ως εξής:
«Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο με την υποβολή παρέμβασης στο Δικαστήριο της Χάγης, για τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου. 

Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με Υπουργό Εξωτερικών το σημερινό Πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε ευνοϊκά τη δικαίωση των κατοίκων του Διστόμου από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά προχώρησε σε κάθε ενέργεια, ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση εκείνη. 
Με γνώμονα δήθεν... “το εθνικό συμφέρον”.

Επιπλέον:
Η κυβέρνηση υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να το διαπραγματευτεί. Δέχτηκε 
σκληρά μέτρα και εγκατέλειψε δικαιώματα της χώρας. 
Για παράδειγμα, με την αποδοχή του άρθρου 7 της Δανειακής Σύμβασης, εάν η Ελλάδα δικαιωθεί στο Δικαστήριο της Χάγης για πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία, δεν θα μπορεί ούτε καν να ζητήσει... συμψηφισμό ή ανταπαίτηση σε σχέση με τα δάνεια που έχουμε πάρει από τη χώρα αυτή στο πλαίσιο του Μνημονίου».
!!!

ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ...ΚΙ ΑΥΤΟ ??? Πούλησαν K A I το FIR Αθηνών, ΜΕΧΡΙ το 2019 ! ! !


Με μια περίεργη απόφαση του υφυπουργού των Οικονομικών Γ. Φλωρίδη (αρ. 2/73348/0049 από 12-12-2001), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 
1660/12-12-2001 τεύχος Β’, έχει δε ως τίτλο την αθώα και παραπλανητική φράση «Τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), αποφασίζεται:
Η «πώληση», εκχώρηση και μεταβίβαση των εσόδων και αντιστοίχων απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου κατά του Eurocontrol έως 31-3-2019 προς την αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «AEOLOS S.A.» η οποία εδρεύει στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβρούργου! Η εταιρεία αυτή θα εκδώσει – προφανώς ως αντάλλαγμα – μια σειρά ανωνύμων τίτλων συνολικού ποσού 355 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.
Εν όψει της αποφάσεως αυτής οι Ελληνες φορολογούμενοι διερωτώνται:
1. Στα μεταβιβαζόμενα δικαιώματα περιλαμβάνονται και τα τέλη και δικαιώματα του F.I.R. Αθηνών; Και αν ναι, γιατί μεταβιβάζονται πολύτιμα κυριαρχικά
    δικαιώματα, που αποτελούν και σπουδαίο εθνικό πάρκο, έστω και για ορισμένα χρόνια;
2. Γιατί δεν έγινε διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, αλλά επελέγη η απ’ ευθείας μεταβίβαση σε μια αλλοδαπή εταιρεία και μάλιστα χωρίς ειδικό νόμο ;
3. Στην εταιρεία αυτή (Aeolos S.A.) μετέχουν και οι Τούρκοι; Και αν δεν μετέχουν σήμερα πώς μπορεί να αποκλεισθεί η μεταγενέστερη συμμετοχή τους;
4. Ποιοί ιδιαίτεροι λόγοι επέβαλαν την επίσπευση της μεταβιβάσεως αυτής, όταν όλη η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων έχει σχεδόν αδρανοποιηθεί ; 
5. Γιατί η αντιπολίτευση δεν αντέδρασε στο μείζον αυτό θέμα ;
Μετά απ’ όλα αυτά είναι εύστοχες και επίκαιρες οι αγνώστου πατρότητος αντιπολιτευτικές αφίσες, που είδαμε στο κέντρο των Αθηνών, με την φωτογραφία του Ανδρέα και την προειδοποίηση «Η Ελλάδα δεν πωλείται»! 
Έχουμε γίνει χλεύη των εχθρών μας. Η υποχωρητικότητά μας στα Ιμια, τη Μαδρίτη και το θέμα της εγκαταστάσεως βάσεων S-300 έχει δημιουργήσει πεποίθηση στους «συμμάχους μας», ότι υποχωρούμε σε όλα και έχει αποθρασύνει τους Τούρκους.
Το τελευταίο αποδεικνύεται, όχι μόνο με την αύξηση της αιγιαλίτιδας ζώνης από το Ντενκτάς σε 12 μίλια, ενώ οι Τούρκοι μας επιβάλλουν, με την απειλή του casus belli, τον περιορισμό της στα έξι, αλλά και με τις συνεχείς καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας από δεκάδες τουρκικά αεροπλάνα. 
H Αeolos S.A είχε γίνει γνωστή τον Φεβρουάριο όταν και «έσκασε» το περίφημο swap που είχε συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με την Goldman Sachs, καθώς ήταν ένα από τα πολλά «οχήματα» που κατασκεύασε η κυβέρνηση Σημίτη για να μειώσει ( μέσω της μεθόδου της τιτλοποίησης ) το χρέος της χώρας στα λογιστικά της βιβλία, καθώς και για άλλα πολλά λογιστικά… κόλπα, και όχι μόνον.
Η Aeolos SA, όπως και η Ariadne SA, η Hellenic Securitisation και η Αtlas SA, έχουν όλες έδρα το Λουξεμβουργο, και την ίδια μάλιστα διεύθυνση ( 7, Val Sainte-Croix, L-1372 Luxembourg ), και είναι φυσικό αφού η διαχείριση όλων αυτών των «ενδιάμεσων εταιριών» έχει ανατεθεί σε μία εξειδικευμένη εταιρία με την επωνυμία INTERCONSULT, Luxembourg International Consulting SA. 
ΦΥΣΙΚΑ, το ότι έχουν έδρα στο Λουξεμβούργο σημαίνει ότι ΔΕΝ μπορούμε εύκολα να μάθουμε τους μετόχους.Το μόνο που μαθαίνουμε πως όλα τα Δ.Σ. των εταιριών αυτών του Ελληνικού Δημοσίου συγκροτούνται από τους ίδιους αλλοδαπούς κυρίως και συγκεκριμένα από τους A. Kamarowsky, Federigo Cannizzaro και Jean-Marc Debaty. 
Οφείλουμε να τονίσουμε πως οι τρεις αυτοί κύριοι έχουν θεωρηθεί συνεργάτες της Citigroup, της JP Morgan και της Standard & Poors, και αποτελούν κομβικά άτομα στο δίκτυο που δημιούργησε την παγκόσμια οικονομική κρίση με τα CDOs και τα δημιουργικά παιχνίδια των τραπεζών και των οίκων αξιολόγησης.
Για την λειτουργία των «ειδικών» αυτών εταιριών στο εξωτερικό (της Ηellenic Securitisation SA, την Ariadne SA, Aeolos SA και της Atlas), διατέθηκαν δανειακοί τίτλοι προεσόδων του Ελληνικού Δημοσίου, από συγκεκριμένες πηγές (έσοδα Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κρατικών Λαχείων, Γ΄ ΚΠΣ και έσοδα από Εurocontrol, αντίστοιχα) σε διεθνείς δανειστές-επενδυτές. Το προϊόν του ειδικού αυτού δανεισμού, διοχετεύθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό. 
Με βάση το θεσμικό πλαίσιο και τις συμβάσεις που έχουν συνομολογηθεί, το Ελληνικό Δημόσιο, (κατά την ρήτρα του αρθρ. 14 παρ. 4 του Ν 2801/2000), έχει αναλάβει την υποχρέωση, εάν τα συγκεκριμένα έσοδα δεν θα επαρκέσουν για την τοκοχρεωλυτική εξυπηρέτηση των τίτλων αυτών, να τα καλύψει από τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού οποιοδήποτε έλλειμμα προκύψει. 

Γκόρντον...«καρφώνει» Γιώργο






Με...«όπλο», τα γραφόμενα του τέως Πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, θα επιχειρήσει η Ν.Δ. να κτυπήσει τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Η Ρηγίλλης, επενδύει στα όσα γράφει στο πρόσφατο βιβλίο του, ο ομοϊδεάτης του Έλληνα Πρωθυπουργού, για την ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάζεται να αναδείξει το επιχείρημά του, ότι καθυστέρησε να λάβει μέτρα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, αναμένεται να αξιοποιήσει το βιβλίο του κ. Μπράουν (Πρωθυπουργού της Βρετανίας και αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, το διάστημα 2007-2010), με τίτλο: «Πέρα από το κραχ» (εκδόσεις Πεδίο).
Αυτό θα το κάνει για να υποστηρίξει, πως επιδοκιμάζεται με αυτή τη διαδικασία -έστω και με έμμεσο τρόπο- η κριτική του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, ότι καθυστέρησε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα με συνέπεια την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.
«Οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις είναι το θεμέλιο της διάσωσης της Ελλάδας το 2010.Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είχε το θάρρος να λάβει τις δυσκολότερες των αποφάσεων και να εφαρμόσει τα σκληρότερα των μέτρων. Αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές συμβουλές» επισημαίνει ο κ. Μπράουν στο βιβλίο (σελ. 239) και συνεχίζει:
«Για παράδειγμα,κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εξαιτίας καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα, το κόστος στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεοκοπίας αυξήθηκε από 30 δισ. ευρώ, κατά προσέγγιση, σε 120 δισ. ευρώ».
Στη συνέχεια, ο κ. Μπράουν, αναφέρει ότι «αυτές οι εγγυήσεις δεν εξαλείφουν τα ίδια τα χρέη, αντιμετωπίζουν μόνο τις συνέπειες, όχι την αιτία» και συμπληρώνει: «Μια δανειακή εγγύηση δεν μπορεί από μόνη της να επιλύσει ένα πρόβλημα υπερχρέωσης. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να εξαλείψεις ένα πρόβλημα αξιόχρεου ταξινομώντας το ως πρόβλημα ρευστότητας».
Ο Βρετανός πολιτικός υποστηρίζει ότι «αν και κανείς δεν ξέρει ακόμα εάν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς μια αναπροσαρμογή του χρέους, πρέπει να θυμόμαστε ότι η άλλη πλευρά του νομίσματος του ελληνικού δανεισμού, είναι ότι τα λεφτά τα δάνεισαν γερμανικές, γαλλικές, ιταλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες».
Στη συνέχεια διευκρινίζει: «Η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι περίπου 50 δισ. δολάρια, ενώ η γαλλική έκθεση είναι 75 δισ. δολάρια. Συνεπώς, η ανησυχία εκτείνεται πολύ πιο πέρα από την ικανότητα της Ελλάδας να πληρώσει».

Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=377973&dt=13/01/2011#ixzz1B1ZFy7ke