Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο Σαμαράς «έφτυσε» τον ακέραιο Γιώργο Σούρλα! Απάντηση «μαχαιριά» για την συγκάλυψη σκανδάλων από την δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς ο Γεώργιος Σούρλας από δημοσιογράφους γιατί δεν παρέστη κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ν. Δημοκρατίας στο Βόλο, απάντησε ότι δεν ενημερώθηκε.
Εξέφρασε τη λύπη του γιατί θα είχε την ευκαιρία τώρα που ο Προέδρος διαθέτει περισσότερο χρόνο να τον ενημερώσει για ενδιαφέροντα ζητήματα που χειρίστηκε ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
http://www.e-volos.gr/el/topika_1/apokalych_soyrla_sok_den_ton_enimerosan_gia_tin_episkeci_samara_sto_bolo.html

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ας Εμπνευσθούμε Σήμερα για μια Νέα Αντίσταση!

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕ ΓΚΩΛΑπό το Σάλπισμα του Στρατηγού Ντε Γκώλ τη 18-6-1940

To πιο κάτω κείμενο είναι ένα μήνυμα των Γάλλων Γκωλλιστών, της «Επιτροπής Βαλμύ» που εκδόθηκε χθες με την ευκαιρία της  επετείου του ιστορικού διαγγέλματος του Στρατηγού Ντε Γκώλ το 1940, από το Λονδίνο, μετά την γαλλική συνθηκολόγηση, με το οποίο ο μεγάλος Γάλλος ηγέτης καλούσε τους συμπατριώτες του σε αντίσταση κατά του  Γερμανού κατακτητή.
Το χθεσινό μήνυμα  απευθύνεται σε Γάλλους, όμως  οι ΄Ελληνες  αλλά και οι Ιταλοί και οι Ισπανοί και άλλοι ίσως Ευρωπαίοι αναγνώστες του θα δονηθούν στο… 

διάβασμα του, αναγνωρίζοντας στο γαλλικό κείμενο τους ίδιους εφιάλτες που τους μαυρίζουν τη ζωή.

Γι’ αυτό το μεταφράζουμε:
Μιχ. Στυλιανού

« Η σημερινή μέρα είναι η 75η επέτειος του προσκλητηρίου της 18 Ιουνίου 1940 που απηύθυνε ο Στρατηγός Ντε Γκωλ από το Λονδίνο.

Αυτή η επέτειος  του σαλπίσματος σε αντίσταση του 1940 πέφτει και πάλι σε μια Γαλλία σε μεγάλα προβλήματα.

Η κατάσταση στη χώρα μας χαρακτηρίζεται και πάλι από την εθνική προδοσία και από την ιδεολογική συγκατάθεση στην υποδούλωση της  χώρας μας από ηγετικές τάξεις οπαδούς της συνθηκολόγησης και του παραμερισμού του εθνικού συμφέροντος.

Αυτή η προδοσία είναι έργο των ηγετών υπεργολάβων στη χώρα μας, οι οποίοι εσκεμμένα επιδιώκουν να βγάλουν τη Γαλλική Δημοκρατία από την Ιστορία, εν ονόματι της οικοδόμησης μιας υπερεθνικής Ευρώπης στην υπηρεσία μιας χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας, υπό γερμανό-αμερικανική ηγεμονία.

Όπως το 1940, όταν ο Στρατηγός Ντε Γκώλ απηύθυνε το προσκλητήριο του, το πνεύμα της συνθηκολόγησης και της συνεργασίας με τον κατακτητή διαπνέει τις ηγετικές τάξεις.

Είναι γενικευμένο στα ευρωλατρικά κόμματα, τα οποία –δεξιά και «αριστερά»- διαδίδουν στον λαό μας την παιδαγωγική της παραίτησης και της εγκατάλειψης της εθνικής κυριαρχίας. Σε τελευταία ανάλυση ετοιμάζουν την καταστροφή του γαλλικού έθνους.

Όπως το 1940, η ελευθερία του λαού της Γαλλίας, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία του γαλλικού έθνους έχουν καταστραφεί. Ζούμε σε ένα καθεστώς δικτατορίας, που όσο και αν δεν είναι τόσο ορατό όσο εκείνο των ναζί, δεν είναι ωστόσο λιγότερο αποτελεσματικό. Οι Γερμανοί μιλιταριστές δεν παρελαύνουν με θρασύτητα στα Ηλύσια Πεδία όπως το 1940, αλλά η γερμανό-αμερικανική κυριαρχία και κατοχή, ιδιαίτερα στον ιδεολογικό τομέα,είναι πιο γενικευμένη από εκείνη των ναζί.

Σήμερα οι «συνεργάσιμες» μαριονέττες που κυβερνούν δεν θα παραλείψουν να ποζάρουν υποκριτικά σε εκδηλώσεις και τηλεοράσεις και να βγάλουν ωραίους λόγους για τον Στρατηγό Ντε Γκωλ, αλλά ο γαλλικός λαός ξεγελιέται ολοένα λιγότερο από τα καμώματα του Φρανσουά Ολάντ. Από δεκαετίες τώρα ο λαός της Γαλλίας διαπιστώνει ότι η πολιτική της  Αμερικανότροπης  Σοσιαλδημοκρατίας όσο και της Ευρωλατρικής  Δεξιάς είναι η αντίθεση προς το νόημα του Καλέσματος της 18 Ιουνίου για την ελευθερία της Γαλλίας, για την ανακατάληψη της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της.

Είναι σήμερα απαραίτητο να ξαναβάλουμε στο πρόγραμμα μας το πνεύμα του σαλπίσματος της 18 Ιουνίου, το πνεύμα της αντίστασης. Η Επιτροπή Βαλμύ καλεί και πάλι να εμπνευστούμε από αυτό. Ο Σαρλ Ντε Γκωλ, ο Ζαν Μουλέν, οι άλλοι ήρωες της αντίστασης μας άφησαν, αλλά το παράδειγμά τους παραμένει στην Ιστορία.

Ο λαός της Γαλλίας θα πρέπει να στηριχθεί στις ίδιες του τις δυνάμεις, που δεν θα λείψουν να αναδείξουν νέες δημοκρατικές ηγετικές προσωπικότητες για την σφυρηλάτηση μιας νέας εθνικής δημοκρατικής αντίστασης. Είναι επείγον να συγκροτήσουμε έναν πλουραλιστικό και αντι-ολιγαρχικό λαϊκό συναγερμό, πέριξ του ΄Εθνους, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Προστασίας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα  αυτοδιάθεσης του λαού-έθνους μας.

Επιβάλλεται επίσης εγρήγορση και συνειδητοποίηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη ενός φασισμού νέου τύπου, που εγκαθιδρύεται σταδιακά και που απορρέει κατ’ ευθείαν από τον ενδογενώς ελευθεροκτόνο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Αυτός ο  εξαπλωμένος και αναπτυσσόμενος φασισμός είναι –κατά πρώτον στη Γαλλία- το έργο των δύο κομμάτων εξουσίας και των δορυφόρων τους. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, όπως το 1940, η νέα αντίσταση που οικοδομείται θα είναι επομένως πατριωτική, δημοκρατική (εναντία σε όλους τους φασισμούς) και κοινωνική.

Ταυτόχρονα οι Γάλλοι οφείλουν επίσης να αντιταχθούν σε όλους τους υπαίτιους των δυτικών πολέμων, που, ειδικότερο στη Συρία και την Ουκρανία, απειλούν την παγκόσμιο ειρήνη.»

Η συνέντευξη του Ραφαέλ Κορρέα για την Ελλάδα και τις μίζες του ΔΝΤ, που όλοι απέκρυψαν!

ΡΑΦΑΕΛ ΚΟΡΕΑΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ!

Βόμβες για μίζες, ΔΝΤ και ΜΜ»Ε» – Αυτά έκαναν στην Ελλάδα!

«Έδιναν μίζες σε πολιτικούς για να δανείζονται ώστε να αγοράζουν οπλικά συστήματα. Έπειτα ερχόταν το ΔΝΤ για να ξεπλύνει αυτό το καθαρά ιδιωτικό χρέος»!

Στην σκιά της συνόδου ΕΕ με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα έδωσε συνέντευξη στο Euronews. Σε αυτή την συνέντευξη έριξε ρουκέτες για την Ελλάδα και το ΔΝΤ, που όμως δεν μετέδωσε ουδείς!

Ο πρόεδρος Κορρέα που παρέλαβε μία χρεοκοπημένη και υποδουλωμένη χώρα στο ΔΝΤ και κατάφερε με τον λαό στο πλευρό του να την φέρει στην κορυφή της ανάπτυξης με ρυθμό…

4,3% δεν μάσησε τα λόγια του.

– Μα εσείς δεν ζούσατε πάνω από τις δυνατότητες σας;

«Εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων – πριν την έλευση του ΔΝΤ – έμπαιναν στο υπουργείο οικονομικών με βαλίτσες και σακούλες γεμάτες με χρήμα. Μαύρο χρήμα για να δωροδοκήσουν υπουργούς, ώστε να δεχθούν δάνεια για αγορά π.χ. όπλων! Έτσι ακριβώς χτιζόταν το χρέος και βέβαια αυτό γινόταν με την απόλυτη συνεργασία των ΜΜΕ που έπαιρναν το μερτικό τους!

Έπειτα ερχόταν η «κρίση» και το ΔΝΤ ως σωτήρας για να την «αντιμετωπίσει»! Τι να αντιμετωπίσει; Το ΔΝΤ απλώς φρόντιζε για την μεταφορά του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου πίσω στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στην ουσία ρευστοποιούσε τα δάνεια και αυτά πληρωνόντουσαν από ξεπούλημα των εθνικών πόρων, την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα εξαθλίωσης.

Για την Ελλάδα:

«Δείτε για παράδειγμα τι κάνουν στην Ελλάδα. Ότι έκαναν σε εμάς, ίδιες μεθόδους για να έλθει το ΔΝΤ στην χώρα (!!). Και βέβαια δεν εφαρμόζει καμμία στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης, παρά ρευστοποίηση ενός ιδιωτικού χρέους που πληρώνεται από μειώσεις μισθών, επιδομάτων, μαζικές απολύσεις. Και στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες χωρίς να λάβουν τίποτα από τα δάνεια, αλυσοδένονται με διάφορα μνημόνια χρέους, για να ξεπλυθεί ένα ιδιωτικό χρέος! Η απόλυτη κυριαρχία των ισχυρών του χρήματος, πάνω στον άνθρωπο!

– Εσείς πως τα καταφέρατε να έχετε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης;

«Γνωρίζαμε οικονομικά, γνωρίζαμε ότι το κλειδί ήταν ο προστατευτισμός της παραγωγής και των θέσεων εργασίας. Δεν ακούσαμε τις σειρήνες που έλεγαν «ο καθένας για την πάρτη του»! Προστατεύσαμε λοιπόν την παραγωγή μας και την δουλειά μας με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που απετέλεσε πόλο έλξης για ιδιώτες επενδυτές. Ισχυρές επενδύσεις σε υποδομές, παιδεία, ενέργεια. Έτσι φτάσαμε στο 4,3% που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσον όρο.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΥΘΕΝΑ;

Η αναφορά – βόμβα στον σκληρό δίσκο των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2007

Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή's photo.
Η αναφορά – βόμβα στον σκληρό δίσκο των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2007
Είναι η αναγγελία δολοφονίας ολόκληρων οικογενειών που κάηκαν στις πυρκαγιές. Είναι η αναγγελία της δολοφονίας της Ελληνικής Φύσης. Η προαναγγελία της ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΜΑΧΩΝ που έγινε στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
Είναι δυνατόν να υπήρχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ «στέλεχος» που να έλαβε αυτή την επιστολή και να μην πήγε απ’ ευθείας στον εισαγγελέα; Ιδιαίτερα μετά τον εφιάλτη εκείνου του καλοκαιριού;
Ποιός νοσηρός εγκέφαλος συνέταξε αυτό το ανοσιούργημα και ποιός ανέλαβε την αποστολή του (εάν ισχύει η «δικαιολογία» των ναζιστικών καθαρμάτων).
Μα το κυριότερο: Εδώ φαίνεται ότι δεν ήταν ούτε ο «στρατηγός άνεμος» ούτε η υπερθέρμανση του Κατακόλου. Αυτό δεν είναι δελτίο πρόγνωσης καιρικών συνθηκών αλλά προκήρυξη ενός φρικτού εγκλήματος. Εδώ οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να πάρει θέση και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Εδώ με κάθε τρόπο, πρέπει να βρεθεί ο συγγραφέας αυτού του κειμένου έστω και αν χρειαστεί να γίνει με λαϊκή πρωτοβουλία. Να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να ομολογήσει. Με κάθε τρόπο, να αποκαλύψει κάθε ένα βρωμερό υποκείμενο που ζει προστατευμένο μέσα στην χλιδή του ναζιστικού χρήματος, στις φτερούγες του κάθε Χριστοφοράκου, του κάθε καθάρματος που διαλύει και δολοφονεί ως πειθήνιο όργανο των ελίτ του πλούτου και του εξουσιασμού.
Δεν είναι θέμα «τιμωρίας των μιζαδόρων». Πλέον γίνεται θέμα της ίδιας μας της ύπαρξης. Της ευθύνης απέναντι στους νεκρούς, στους αγέννητους, στο αίμα που χύθηκε διαχρονικά για την λευτεριά σε αυτόν τον τόπο.
Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φτάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τη στρατιωτική ηγεσία για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ

Παράλληλα με τις ψυχοφθόρες διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών για την πολυπόθητη -όπως εξελίσσονται τα πράγματα- συμφωνία, στη γειτονιά μας τρέχουν και άλλου είδους εξελίξεις. Εξελίξεις φαινομενικά άσχετες με όσα συμβαίνουν γύρω μας, στην πραγματικότητα συνδεδεμένες. Οι Αμερικανοί οργιάζουν στα Βαλκάνια και ας παριστάνουν τους αδιάφορους. Βασικός στόχος τους είναι να αποτρέψουν τη ρωσική κάθοδο σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας ευαίσθητη ζώνη εδάφους, μα, το κυριότερο, να ακυρώσουν τον αγωγό Τurkish-Greek Stream που έχει σχεδιαστεί να διέλθει από τουρκικοελληνικοσκοπιανό και σερβικό έδαφος.

Επαναλαμβάνοντας όσα ακριβώς έκαναν εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή για τον South Stream και τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, τορπιλίζουν την προοπτική κατασκευής του χώρα χώρα. Πρώτα στη Σερβία -που ακούω ότι παγώνει τα σχέδια-, μετά στα Σκόπια -που ένιωσαν την ανάσα της αποσταθεροποίησης μέσω του φιλοαμερικανού Ράμα-, τώρα και στην Ελλάδα.

Απαιτούν το ίδιο. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά οι απαντήσεις που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης για το ζήτημα της αυριανής επίσκεψης Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη ήταν εξαιρετικά προσεκτικές και είχαν άρωμα υποβάθμισης της μετάβασης. Ακούσαμε δηλώσεις του τύπου ότι πρόκειται για ένα «εδώ και καιρό προγραμματισμένο ταξίδι», ότι «αυτή τη στιγμή» δεν ξέρει αν θα υπογραφεί κάποια συμφωνία για τον αγωγό και ότι, επειδή ήταν προγραμματισμένο, «αυτό το ταξίδι δεν θα ακυρωθεί» (ποίου το ταξίδι ζητείται να ακυρωθεί, Γαβριήλ;).

Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη στάση του ΔΝΤ, ίσον Αμερικανοί, στη διαπραγμάτευση. Θα περίμενε κανείς σκληρή κριτική κατά του ταραξία των διαπραγματεύσεων με τις απαράδεκτες αξιώσεις για τη μείωση των συντάξεων. Αντιθέτως, ο Σακελλαρίδης διερωτήθηκε πώς η Ευρώπη θεωρεί αναγκαία την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα αρνείται να δεχτεί την πρότασή του για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ολα όσα συμβαίνουν λοιπόν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο με κάνουν να σκέφτομαι: Γιατί χάλασε η κλεισμένη συμφωνία Ελλάδος - δανειστών την τελευταία στιγμή την προηγούμενη Παρασκευή;

Γιατί το ΔΝΤ ανατίναξε τη συμφωνία με πρόσχημα το Ασφαλιστικό και το καταστατικό του, που όποτε θέλει το παραβιάζει και όποτε θέλει το επικαλείται; Τι τρέχει; Αν έχουμε εξελίξεις με τον αγωγό στην κατεύθυνση που θέλουν οι Αμερικανοί, μήπως θα έχουμε εξελίξεις και για το χρέος; Κλείνω με μια πληροφορία από τις Βρυξέλλες: Κοινοτικός αξιωματούχος μού εξήγησε ότι η 30ή Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία και ότι μπορούν τα ξένα Κοινοβούλια να την κυρώσουν μέσα στον Ιούλιο. Στην απορία μου αν αυτό γίνεται, απάντησε με τρόπο που με εξέπληξε: «Μα πρόκειται για πλανητική συμφωνία». Πλανητική!
Μανώλης Κοττάκης

Χειμάρρα: Τεράστιας σημασίας οι εκλογές

Απειρωτάν Χειμάρρα. Η Χειμάρρα των Ηπειρωτών, το κάστρο του Ελληνισμού στη Βόρεια Ηπειρο, η πατρίδα του ήρωα και απελευθερωτή Σπυρομήλιου, την ερχόμενη Κυριακή θα εκλέξει τον δήμαρχό της. Από τη μία ο Φρέντυ Μπελέρης, σκληρός και συνεπής αγωνιστής της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, και από την άλλη βασικός αντίπαλός του ο Γκόρος, ο εκλεκτός του Εντι Ράμα και του αλβανικού σοβινισμού. Ο Ράμα, ο θρασύς σοσιαλιστής αλά αλβανικά και μπιστικός του Ερντογάν, και όλο το σύστημά του θέτει και εδαφικά θέματα σε βάρος μας, χορεύει αγκαλιασμένος με τους Τσάμηδες και τους Κοσοβάρους, κι έχει πάγιο στόχο τις ελληνικές περιουσίες στην περιοχή και την πληθυσμιακή αλλοίωσή της, διότι, εάν καταστραφεί ο Ελληνισμός της Χειμάρρας, πλήττεται η καρδιά της εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο.

Η Ομόνοια με τον πρόεδρό της Λεωνίδα Παππά, το ΚΕΑΔ με τον πρόεδρό του Βαγγέλη Ντούλε, αλλά και ο πρώην δήμαρχος της Χειμάρρας και πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος στηρίζουν την ελληνική υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη απέναντι στον Γκόρο, που πρόσφατα δήλωσε πως οι Χειμαρριώτες έμαθαν τα ελληνικά μετά το... 1989, επειδή μετανάστευσαν στην Ελλάδα!

Οι παρεμβάσεις τους στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Μπελέρη στην Αθήνα, την περασμένη Κυριακή, ήταν συγκλονιστικές και η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου δωρικό μνημείο αποφασιστικού ελληνικού λόγου αλλά και σύγχρονου προγράμματος.
Ο Βασίλης Μπολάνος, παρά τον τιτάνιο αγώνα του, έχασε τη δημαρχία πριν από τέσσερα χρόνια για 90 ψήφους, έπειτα από όργιο αυθαιρεσιών και πιέσεων των αλβανικών Αρχών. Είναι επομένως τεράστιας σημασίας η συμμετοχή των απανταχού Χειμαρριωτών, να πάνε να ψηφίσουν, να περιφρουρήσουν τη διαδικασία και να μείνουν έως την τελευταία ώρα, ώσπου να πάρουν στα χέρια τους το νικηφόρο πρακτικό της εκλογής.

Ηδη, πληροφορίες λένε ότι οι μηχανισμοί του βαθέος αλβανικού κράτους ετοιμάζουν αστυνομικές ταυτότητες «Χειμαρριωτών» για να ψηφίσουν. Και, όπως άλλες φορές, είναι ικανοί για τα πάντα.
Και φυσικά, αναρωτιέμαι τι κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για τη στήριξη της ελληνικής υποψηφιότητας και τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας. Μαθαίνω ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα. Λαμπρή επιλογή, κύριοι της Βασιλίσσης Σοφίας και τα θερμά μου συλλυπητήρια...

Τον Φρέντυ τον γνωρίζω πολλά χρόνια, απ' όταν το αίμα του έβραζε. Η φλόγα παρέμεινε άσβεστη στην ψυχή του, έχοντας πλέον αρωγό της και τη σοφία της εμπειρίας που φέρνει ο χρόνος. Πάντοτε, όμως, το βλέμμα του παραμένει προσηλωμένο σε τρεις απάτητες κορυφές: Ελλάδα, Χειμάρρα, ελευθερία.
Αυθεντικός Ελληνας αγωνιστής και ταυτόχρονα άνθρωπος του κόσμου της εργασίας.
Το επιτελείο του και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι όλοι εξαίρετοι, με σπουδές, προσόντα, έξωθεν καλή μαρτυρία και σθένος αντίστοιχο του επικεφαλής του συνδυασμού.

Η πονηρή νέα διοικητική διαίρεση που επέβαλε το αλβανικό καθεστώς είναι πλέον πραγματικότητα. Ομως, ο Μπελέρης έχει κατορθώσει να πείσει πολλούς από τους Αλβανούς που περιλαμβάνει η νέα, πονηρή διοικητική διαίρεση ότι, συντασσόμενοι μαζί του, συντάσσονται με μια δύναμη με σύγχρονη ευρωπαϊκή συνείδηση και προσανατολισμό, με την αληθινή πρόοδο.
Οσοι λοιπόν μπορούν, απ' όπου κι αν κατάγονται, να σπεύσουν να ενισχύσουν τον αγώνα του συνδυασμού του με χρήμα, απαραίτητο για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, με ηθική στήριξη, με παραίνεση σε όποιον Χειμαρριώτη γνωρίζουν να πάει να κάνει το καθήκον του απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα του και σε όλο το έθνος. Τα σοβινιστικά αλβανικά σχέδια πρέπει να βρουν απέναντί τους τα στήθη και το πατριωτικό δημοκρατικό φρόνημα των ίδιων των Χειμαρριωτών, αλλά και κάθε τίμιου Ελληνα πατριώτη.

Η κρίση δεν βάζει τα υπόλοιπα καθήκοντά μας στο ψυγείο, ιδιαίτερα απέναντι στον χειμαζόμενο Ελληνισμό της ιστορικής περιφέρειας. Διότι όσοι επιβουλεύονται τους αδελφούς μας εκτός συνόρων, αλλά και το ίδιο το ελληνικό κράτος, δεν βάζουν τα σχέδιά τους στο ψυγείο. Θεωρούν την κρίση μας ευκαιρία τους.

Διπλό, λοιπόν, το καθήκον μας να σπάσουν τα μούτρα τους, να τους δείξουμε ότι και μέσα στην κρίση μπορούμε να νικάμε, ότι δεν χαλαρώνει η επαγρύπνησή μας, ότι δεν ξεχνάμε τη μικρή, όμορφη αδελφή μας που άντεξε τη σκλαβιά των Τούρκων, επιβίωσε του σταλινικού σοβινισμού του Χότζα και του Αλία, ότι δεν θα δεχτούμε να αφανιστεί με ανοιχτά σύνορα, με τη μισή Αλβανία να ζει από την Ελλάδα που ανήκει στην Ε.Ε.

Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, που όμως έχουν ενσυναίσθηση της ενότητας του Ελληνισμού και των απειλών εναντίον του, ας κάνουμε ό,τι πρέπει. Ως νικητές, ας έχουμε μετά την πολυτέλεια να μαλώνουμε για το Μνημόνιο, τον ΦΠΑ ή την ΕΡΤ. Η Χειμάρρα στέκεται πιο ψηλά από αυτά και ο Σπυρομήλιος, πατώντας με τις μπότες του τη γη που ελευθέρωσε και άλλοι εγκατέλειψαν, ακουμπώντας στο Μάνλιχέρ του, μας βλέπει...
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
*Δικηγόρος

Η αποκάλυψη της αλήθειας φέρνει το τέλος των νταβατζήδων

Η Ν.Δ. ανέλαβε τη χώρα με έλλειμμα 9,5 % επανέλαβε χθες στο MEGA ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Καραγκούνης.
Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της μέρας τόσο στην Επιτροπή Αλήθειαςγια το Χρέος, όπου στα πρώτα συμπεράσματά της καταγράφηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους του 2009, αλλά και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπαγωγή μας σε καθεστώς μνημονίων οι κ.κ. Λογοθέτης αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, Ν. Στρόμπλος κατέθεταν και κατάγγελλαν το μαγείρεμα των στοιχείων από το Γεωργίου που απολαμβάνει προκλητικής πολιτικής ασυλίας.
Απόλυτη σιωπή για το θέμα από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ.
Αλλά και τα βοθροκάναλα των νταβατζήδων και της διαφθοράς, καθώς και όλοι όσοι στήριξαν στο ψέμα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή σιωπούν επιδεικτικά
Είναι αυτοί οι ίδιοι που έστηναν μονοθεματικά δελτία για το Βατοπέδι, οι ίδιοι που ανοιχτά απειλούσαν τον Κ. Καραμανλή για τις ενεργειακές συμφωνίες με τους Ρώσους, οι ίδιοι που κάλυπταν με διθυραμβικά πρωτοσέλιδα την απόφαση του Παπανδρέου να οδηγήσει την Πατρίδα στο μηχανισμό » στήριξης «.
Είναι οι ίδιοι που πάλεψαν με νύχια και με δόντια να εξαφανίσουν πολιτικά τον Κ. Καραμανλή, οι ίδιοι που σήμερα τρέμουν τη δικαίωσή του.
Ξέρουν πολύ καλά ότι η επίσημη απόδειξη τόσο της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, όσο και το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου του χρέους που ήδη δείχνει την περίοδο Σημίτη ως υπεύθυνη, θα σημάνουν την τελική, ολοκληρωτική δικαίωση του Κ. Καραμανλή !
Μία εκκρεμότητα θα μείνει!
Αυτή του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας και της δολοφονίας του Έλληνα ηγέτη.
Ξέρουν πολύ καλά ότι η τελική δικαίωση του Κ. Καραμανλή θα σημάνει το δικό τους τέλος και τρέμουν ότι την ίδια στιγμή ο τέως πρωθυπουργός θα απαντήσει πλέον στο κάλεσμα του ελληνικού λαού δηλώνοντας » παρών»
Φ. Ασημακόπουλος

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο Βέλγος εμπειρογνώμονας «τελειώνει» την συμμορία: Παπανδρεου – Γεωργίου διόγκωσαν έλλειμμα και χρέος!

Την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου «δείχνει» ο πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος Ερικ Τουσέν, επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου της Επιτροπής για την Αλήθεια του Ελληνικού Χρέους, ως υπεύθυνους για τη διόγκωση του χρέους.
Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, o Βέλγος εμπειρογνώμονας, σημειώνει ότι η έκθεση της Επιτροπής για το ελληνικό χρέος, στοχεύει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Παπανδρέου, που είχε ασκήσει πίεση στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να επιδεινώσει τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος.
Σύμφωνα με τον κ. Τουσέν υπήρξε κοινή βούληση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρκετών κυβερνήσεων – ιδιαίτερα της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά και της τότε ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να μη ζημιωθούν οι ξένες τράπεζες, ενώ στην πραγματικότητα, το ουσιαστικό πρόβλημα προερχόταν από το ιδιωτικό χρέος.
Χαρακτηρίζει δε παράνομο και παράτυπο το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια άρχισε τις εργασίες της με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκο Λογοθέτη.
Στην κατάθεσή του, που συνεχίζεται, ο κ. Λογοθέτης μίλησε για «αλχημείες» που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, που όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι η τρίτη φορά που καταθέτει για το θέμα, καθώς είχαν προηγηθεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το 2011 και η Εξεταστική Επιτροπή, «η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια».
«Παραβιάστηκαν πολλά κριτήρια για την ένταξη των ΔΕΚΟ στα ελλείμματα. Το έλλειμμα διογκώθηκε ακόμα περισσότερο με την δημοσιονομική μονοπρόσωπη λογική του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Δεν έπρεπε να περνάει πάνω από 10%. Η αλχημεία που έγινε, καταρράκωσε την αξιοπιστία μας, οδήγησε τα σπρεντς στα ύψη και δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Η διόγκωση των ελλειμμάτων νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο και δικαιολόγησε το δεύτερο για την εφαρμογή επαχθή μέτρων», υποστήριξε ο κ. Λογοθέτης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ (Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤA)

Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέλαβαν εργολαβικά τη δουλειά με τις ευλογίες των ξένων νταβατζήδων…

 ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»

O Καραμανλής δεν είναι το δεκανίκι κανενός…

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές στο σπίτι του Α.Σαμαρά στην Κηφισιά μεταξύ του ιδίου και του Κώστα Καραμανλή.
To περιέχομενο της συνομιλίας τους, άγνωστο.Το μόνο που διέρρευσε και απο τις δύο πλευρές είναι ,πως συμφώνησαν οτι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαική προοπτική της χώρας.
Αλήθεια όμως γιατί ο κ.Σαμαράς όποτε θυμάται και όποτε τον συμφέρει ,ξαφνικά συναντιέται εκτάκτως με τον Κώστα Καραμανλή?Και γιατί η ξαφνική συνάντηση των δύο?
α)Μήπως ενοχλήθηκε ο κ.Σαμαράς απο την απρόσμενη συνάντηση της Ν.Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό,και ήθελε να την εκφράσει στον Κώστα Καραμανλή?
β)Η μήπως ο ίδιος αισθάνεται οτι θα δικαιωθεί με τα περί «Αριστερής Παρένθεσης » ,και διαβλέπει πολιτικές εξελίξεις στον ορίζοντα και γι αυτό επιζητούσε την στήριξη του Κ.Καραμανλή ,ώστε να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ και να κοπούν οι όποιες φιλοδοξίες των υποψήφιων «δελφίνων»?…..
Δεν γνωρίζουμε τι απο τα δύο συνέβη,(αν συνέβη)…..
Αυτό που ξέρουμε είναι οτι Κ.Καραμανλής μέχρι σήμερα που παραμένει ακόμα σιωπηλός ,πάντοτε στήριζε την σημερινή ηγεσία του κόμματος,ανεξάρτητα αν η ίδια η ηγεσία ποτέ , η ελάχιστα στήριξε τον ίδιο.
-Γιατί που ήταν ο Α.Σαμαράς να στηρίξει το σχέδιο δολοφονίας κατά του Κ.Καραμανλή?
-Που ήταν ο Α.Σαμαράς να στηρίξει την διακυβέρνηση Καραμανλή που ακόμα και τώρα κατασυκοφαντείται απο μερικούς για το έλλειμα του 2009?
-Που ήταν ο Α.Σαμαράς όταν ακόμα και σημερινά στελέχη της ΝΔ άφηναν υπονοούμενα για την διακυβερνησή του?
Ο Κώστας Καραμανλής ήταν και θα είναι πάντα ενωτικός αλλά η σιωπή του δεν εκλαβάνεται πάντοτε ως στήριξη.
Ο Καραμανλής δεν είναι το δεκανίκι κανενός και όλων αυτών που νομίζουν οτι θα πατήσουν πάνω του για να εξηπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Ο Καραμανλής δεν μιλάει ,αλλά ακούει και βλέπει….
Γιατί, ότι έχει να πεί θα το πεί με την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ!!!!
Και τότε πολλοί θα τρέξουν να κρυφτούν…….

Paul Craig Roberts: "Η ΕΚΤ κόβει 60 δισ. το μήνα για να σώζει τράπεζες αλλά δεν δίνει ευρώ στην Ελλάδα γιατί θέλουν τη λεηλασία της"

«Βόμβες» για την ελληνική κρίση και τη στάση των δανειστών έριξε ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Paul Craig Roberts. Υποστήριξε πως η ΕΚΤ «κόβει» 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα για να υποστηρίξει και να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά την ίδια στιγμή δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα γιατί απλά «η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα».
 
Συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση τη στάση πληρωμών ως τη μόνη διέξοδο, καθώς όπως σημειώνει θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα δικά της ομόλογα και τονίζει πως αν έχει ανάγκη για εξωτερική πίστωση, θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Ρωσία. Με λίγα λόγια κρίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να μπεί στην αναπτυξιακή των BRICS και να έχει μία πιο στενή σχέση με τη Ρωσία σε οικονομικό επίπεδο.  
 
Με άρθρο του στο Global Research, που τιτλοφορείται «Πείνα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Αμερικανός οικονομολόγος αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει καμία καλή διάθεση από τους εταίρους να σωθεί η Ελλάδα, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει τους δανειστές είναι να έχουν κέρδη από την ελληνική κρίση.
 
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε απλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και να τυπώσει χρήματα ώστε να ασφαλίσει το ελληνικό χρέος. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήδη τυπώνει 60 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα ώστε να σώσει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Γιατί δεν συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα;» αναρωτιέται Paul Craig Roberts. 
 
Συνεχίζει λέγοντας πως «ένας συντηρητικός ίσως να πει ότι μια τέτοια πράξη θα προκαλούσε πληθωρισμό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιουργεί χρήμα με τη σέσουλα εδώ και 7 χρόνια, και σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν υπάρχει πληθωρισμός. Γιατί η δημιουργία χρήματος για την Ελλάδα θα προκαλέσει πληθωρισμό αλλά όχι η δημιουργία χρήματος για την Goldman Sachs, τη Citibank και τη JP Morgan;».
 
Η απάντηση που δίνει ο Αμερικανός οικονομολόγος είναι πως προφανώς ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. «Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η δουλειά είναι η Ελλάδα να λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια με τα οποία θα αποπληρώνει προηγούμενα δάνεια και σε αντάλλαγμα πρέπει να πουλήσει τις εταιρείες ύδρευσης σε ιδιώτες, να πουλήσει τον ΟΠΑΠ σε ιδιώτες, και για κάποιες ακόμα ιδιωτικοποιήσεις όπως να πουλήσει τα προστατευόμενα ελληνικά νησιά σε μεγαλομεσίτες».
 
«Είναι μια καλή δουλειά για όλους, εκτός από την Ελλάδα. Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε κάποια συναίσθηση, απλά θα χρεοκοπούσε. Αυτό θα απελευθέρωνε την Ελλάδα από τα δάνεια. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα θα μπορούσε από μια βαριά χρεωμένη χώρα να γίνει μια χώρα δίχως χρέος. Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα δικά της ομόλογα, κι αν χρειαζόταν εξωτερική πίστωση, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχθεί τη ρωσική προσφορά», επισημαίνει στο άρθρο του ο Paul Craig Roberts.
 
Καταλήγει δε σημειώνοντας πως εάν η ρωσική και η κινεζική κυβέρνηση είχαν συναίσθηση, θα πλήρωναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. «Το ξήλωμα της αυτοκρατορίας της Ουάσιγκτον θα ξεκινούσε και η απειλή ενός πολέμου για τη Ρωσία και την Κίνα θα απομακρυνόταν. Ρωσία και Κίνα αντί να πληρώνουν για πολεμικές προετοιμασίες ενός πολέμου (σ.σ. με τις ΗΠΑ), θα μπορούσαν να γλιτώσουν όλα αυτά τα χρήματα σώζοντας την Ελλάδα».
 

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

wpid-20150615025101.jpg

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΥΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Για πρώτη φορά ο τ. εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε κρυφά ραντεβού Γάλλων και Γερμανών με το ΔΝΤ σε ξενοδοχεία, την ίδια στιγμή που ο Παπανδρέου έκανε τα κρυφά ραντεβού με τον Στρως Καν! Ο λόγος ήταν η καταστρατήγηση του καταστατικού του ΔΝΤ που απαιτούσε άμεση αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου να εμπλακεί. Το

«πρόβλημα» όμως ήταν ότι 100 δις Ελληνικού χρέους ευρίσκοντο στα χέρια Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών! Άρα, ο απαράβατος όρος για συμμετοχή των ΙΔΙΩΤΩΝ ομολογιούχων στην αναδιάρθρωση, επαναλαμβάνουμε, ΙΔΙΩΤΩΝ, θα κατέστρεφε τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.

Από αυτά τα μυστικά ραντεβού προέκυψε το έγκλημα του μνημονίου, στο οποίο αντέδρασε ως φαίνεται ο Στρως Καν και σήμερα εξηγείται η φράση του στον Παπανδρέου: «Εάν υλοποιήσεις αυτό το πρόγραμμα, θα καταστρέψεις το Έθνος σου»

Η συνέχεια είναι γνωστή: Ο Στρως Καν καρατομήθηκε, την θέση του ανέλαβε η διεφθαρμένη Λαγκάρντ που ελέω λίστας κρατούσε στο χέρι τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και πολλούς ελληνόφωνους βαρώνους.

Όταν οι ξένες τράπεζες ξεφόρτωσαν, τότε έγινε το εγκληματικό PSI το οποίο βεβαίως αφορούσε κυρίως ΜΗ ΙΔΙΩΤΕΣ επενδυτές. Τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ΝΠΔΔ, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα επιμελητήρια. Που αγόρασαν με το ζόρι τα ομόλογα κατόπιν εντολών Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Ο Π. Ρουμελιώτης με αυτή του την αποκάλυψη, στέλνει Παπανδρέου και Βενιζέλο στην φυλακή.

IMF: «ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ»

imageΔύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι έχει το ΔΝΤ για τις χώρες που «σώζει». Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο
διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα μπορούσε να συνεχίσει να χορηγεί δάνεια στην Ουκρανία ακόμη και στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους αποτύχουν και το Κίεβο αποφασίσει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.
Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και δανειστών της, υπάρχουν διενέξεις με την υπουργό Οικονομικών Νατάλια Γιαρέσκο να δηλώνει την περασμένη Τετάρτη ότι το Κίεβο ενδέχεται να κηρύξει προσωρινή αθέτηση πληρωμών.

Η Λαγκάρντ από την άλλη ανέφερε ότι «Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές και η χώρα αποφασίσει ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, το Ταμείο μπορεί να δανείζει στην Ουκρανία βάσει της πολιτικής του για τον δανεισμό (σ.σ. κρατών) που έχουν καθυστερούμενες οφειλές».

Η Γιαρέσκο σημείωσε ότι αναμένει από το ΔΝΤ να εκταμιεύσει μία δόση ύψους 1,7 δις δολαρίων μέσα στον Ιούλιο από το δάνειο που έχει συμφωνηθεί.

Η Λαγκάρντ μάλιστα σημειώνει ότι πρέπει να προστατευθούν τα ποθεματικά στην κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ώστε να χρησιμοποιηθούν για «την επιτυχία του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων» που καλείται να εφαρμόσει και ότι «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους.»

Όλα αυτά φυσικά έχουν να κάνουν με την πολιτική και διπλωματική στήριξη που αυτή τη στιγμή η Ευρωατλαντική συμμαχία παρέχει στην Ουκρανία προκειμένου να την αποκόψει από οποιαδήποτε οικονομική εξάρτηση από τα ανατολικά της. Με την Ελλάδα αντίστοιχα το ΔΝΤ εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα επιμένοντας πως δεν είναι ένας πολιτικός αλλά τεχνικός οργανισμός. Βρείτε τις διαφορές στις δύο εικόνες.

Γεωπολιτικές προκλήσεις

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Δεν χρειάζεται να είσαι Κίσινγκερ ή Μπρεζίνσκι για να αντιληφθείς πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει εξαιρετικά περίπλοκες γεωπολιτικές προκλήσεις. Η Ιστορία μάς διδάσκει πως όποτε η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες και περιόδους αστάθειας, η Τουρκία το εκμεταλλεύεται δημιουργώντας τετελεσμένα. Η ασθένεια του Παπάγου και το κενό εξουσίας στην Αθήνα συνέπεσαν με τα Σεπτεμβριανά και τον διωγμό των Ελλήνων της Πόλης. Τα πρώτα βήματα της δικτατορίας έφεραν το φιάσκο του Εβρου και την απόσυρση της μεραρχίας από την Κύπρο. Το τέλος της χούντας έφερε την εισβολή. Και η μετάβαση από τον Ανδρέα στον Σημίτη συνέπεσε με τα Ιμια. Τώρα έχουμε μία Τουρκία που εισέρχεται σε μεγάλη κρίση. Η εξωτερική της πολιτική έχει μόνο ήττες να μετρήσει, ο σουλτάνος Ερντογάν είναι λαβωμένος και αλαζόνας όσο ποτέ και οι πολιτικές εξελίξεις απρόβλεπτες. Η Αγκυρα -είναι η αλήθεια- δεν εκμεταλλεύθηκε τα τελευταία χρόνια την ελληνική κρίση.

Tο τελευταίο διάστημα, όμως, δοκιμάζει συνεχώς «τα νερά», κλιμακώνει την πίεση και βάζει θέματα στο τραπέζι. Γνωρίζει καλά τις ελληνικές δυσκολίες και τις ασυμμετρίες που έχει γεννήσει η κρίση, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ξοδέψει όλο της το πολιτικό κεφάλαιο στη διαπραγμάτευση. Θέλει μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα. Τα Ιμια μας δίδαξαν ότι το δύσκολο είναι να αποφεύγεις την αχρείαστη κλιμάκωση χωρίς να παραχωρείς κυρίαρχα δικαιώματα. Μέχρι στιγμής δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη του περελθόντος. Θα απαιτηθεί αυτοπειθαρχία και ψυχραιμία παρ’ όλα αυτά.

Δεν είναι, όμως, μόνο η Τουρκία γεωπολιτικός πονοκέφαλος. Στις μέρες μας οι γεωπολιτικές απειλές έχουν μεταλλαχθεί και διευρυνθεί. Το τεράστιο κύμα παράτυπων μεταναστών αποτελεί μία μεγάλη και καθόλου εύκολη απειλή. Εχει σημαντικό οικονομικό κόστος, το οποίο μπορεί να εκτιναχθεί αν πληγεί καίρια ο τουρισμός σε ορισμένες περιοχές. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν μέσα στο κύμα των καραβανιών της ανθρώπινης δυστυχίας κρύβονται τζιχαντιστές που βλέπουν την Ελλάδα είτε ως πέρασμα είτε ως περιοχή με ευάλωτους δυτικούς στόχους.

Και τέλος έχουμε την πολύ περίεργη επιχείρηση τουρκικής διείσδυσης στα Βαλκάνια, κυρίως στην Αλβανία, αλλά και αλλού. Πρόκειται για συστηματική προσπάθεια που θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Ολα αυτά συμπίπτουν με μία δομική ανακατάταξη δυνάμεων στην περιοχή. Οι Αμερικανοί έχουν απαγκιστρωθεί από την Ανατολική Μεσόγειο, αν και ο κίνδυνος της ισλαμικής τρομοκρατίας τους ξαναφέρνει στην περιοχή. Η Ευρώπη δεν έχει εξωτερική πολιτική, μηχανισμούς άντλησης και ανάλυσης πληροφοριών και δεν διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη γεωπολιτική σκακιέρα, πέραν της οικονομίας. Η Ρωσία δοκιμάζει να διευρύνει την επιρροή της στα Βαλκάνια και τη Νότια Ευρώπη, αλλά δεν έχουν ωριμάσει οι συμμαχίες και το σχέδιό της. Περισσότερο ενδιαφέρεται να δημιουργήσει «αγκάθια» για τη Δύση παρά για τίποτα άλλο. Αν κάτι συμβεί στο Αιγαίο πάντως δεν είναι καθόλου σαφές (α) ποιος θα παρέμβει και (β) ποιος θα είναι αποτελεσματικός, αν παρέμβει.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό και με το ελληνικό κράτος σε πολύ κακή κατάσταση καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε τις γεωπολιτικές προκλήσεις γύρω μας. Το καλό είναι πως υπάρχει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα. Δεν άλλαξαν βασικές παράμετροι, ακόμη και σε πολύ ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ. Παρά τις κραυγές και τις φανφάρες το κράτος δείχνει μια συνέχεια, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουμε ωριμάσει σαν χώρα. Κάτι είναι και αυτό.

Λούμπεν αρχηγοί και ο άτολμος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Τη συνεδρία της Bουλής, στις 5 του τρέχοντος Iουνίου το βράδυ, τη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός. Hθελε να έχει από τους αρχηγούς των κομμάτων γνώμες, κρίσεις, προτάσεις για την εξέλιξη των σχέσεων της χώρας με τους δανειστές της. Tην κρισιμότητα του θέματος τη συνειδητοποιούσε, σίγουρα, κάθε πολίτης. Mε δεδομένη όμως την «καχεξία του αστικού στοιχείου» (που διαπίστωνε και ο Παναγιώτης Kονδύλης) είναι δύσκολο να διαγνωστεί το ποσοστό των πολιτών που μπόρεσαν εκείνο το βράδυ να αντιληφθούν, με απροκατάληπτη κριτική νηφαλιότητα, ποια εικόνα παρακμής εμφάνισε το ελλαδικό κοινοβούλιο, πόση ντροπή φορτώνει στην ελληνική κοινωνία το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

H επιφυλλίδα καταθέτει υποκειμενική, φυσικά, εκτίμηση – αφορμή διασταύρωσης κριτικών θεωρήσεων. Στο επίπεδο πρωταρχικά της αστικής ευπρέπειας, πριν από την πολιτική ορθότητα. Tο πρώτο, συγκλονιστικό δεδομένο εκείνο το βράδυ ήταν η απρέπεια κάποιων αγορητών.

Tο χυδαϊκό ύφος, η οργίλη εμπάθεια, οι χλευαστικές λοιδορίες, το επιθετικό μένος, η καταφυγή σε βαρείς καταλογισμούς δημιούργησαν, αμέσως μετά την εισηγητική αγόρευση του πρωθυπουργού, κλίμα τελείως άσχετο με τα κρινόμενα θέματα. Παρακάμφθηκαν αυτοστιγμεί τα ανελέητα τελεσίγραφα των δανειστών, η επάρκεια ή ανεπάρκεια των κυβερνητικών ανταπαντήσεων. Kυριάρχησε ο πληγωμένος από την εκλογική ήττα φτηνιάρικος εγωισμός: «Tι είχαμε κατορθώσει εμείς, ποια καταστροφή φέρατε εσείς... εμείς, εσείς... εμείς, εσείς» – τίποτε άλλο.

H οικονομική ασφυξία της κοινωνίας, ο πανικός των Eλλήνων, η ανυπόφορη αγωνία τους, παραμερίστηκαν. Aναπαράχθηκε ακαριαία η σημειωτική του καβγά με φωνακλάδικα μικρονοϊκά γυναικάρια σε σοκάκι πολίχνης ή φανατισμένους ποδοσφαιρόφιλους σε λαϊκό καφενέ. Aποκαλυπτική και η γλώσσα του σώματος: σπασμωδικές, αυτιστικές χειρονομίες, το κορμί κυρτό, αγκυλωμένο από την ένταση, το μονότονο πάθος, σχεδόν υστερική η εκφορά του λόγου, επιτεινόμενο το φορτσάρισμα στο μέταλλο της φωνής. «Eμείς, εσείς... εσείς τα άθλια, εμείς τα κρείττονα». Ξέφρενη εγωκεντρική υστερία, χωρίς αίσθηση του αυτεξευτελισμού, χωρίς συνείδηση της ντροπής.

Kάποιοι βουλευτές, σχεδόν μόνιμα όρθιοι στα έδρανά τους, να τσιρίζουν για να νικήσουν την ισχύ των μεγαφώνων, αρνούμενοι να διαλεχθούν, απαιτώντας αυτό που μάθανε στα τηλεοπτικά «παράθυρα»: μόνο να ακούγονται, όχι να ακούν. Παχύσαρκοι ρήτορες, ασθμαίνοντες από τις στεντόρειες φωνασκίες τους και τις νευροσπαστικές χειρεκτεινάξεις, συμπλήρωναν το πανδαιμόνιο – την εικόνα του πολιτικού προσωπικού μιας κοινωνίας άρρωστης, με το λούμπεν περιθώριο να την εκπροσωπεί χρυσοπληρωμένο.

Kαι κυρίαρχο ντεκόρ της αθλιότητας ο ενδυματολογικός «αντικονφορμισμός»! Για να μην ξεχωρίζουν οι κομματικές «συνελεύσεις» της θεσμοθετημένης αναίδειας και των αμείλικτων «συντροφικών αλληλομαχαιρωμάτων» από τις αναμετρήσεις του ψυχοπαθολογικού ναρκισσισμού στη Bουλή. Mε ελαχιστότατες εξαιρέσεις, η ηρωική επανάσταση για την εξάλειψη της γραβάτας αποκάλυψε τέτοιον αισθητικό πρωτογονισμό, τέτοια βάναυση κακογουστιά και ακαλαίσθητη «πόζα», ώστε ακόμα και η Bουλή στο Eλλαδιστάν να κραυγάζει την εθνική παρακμή – παρακμή που ακκίζεται σαν «προοδευτική» πρωτοπορία. Mε κορυφαίον του μετεμψυχωτικού μοντερνισμού τον σοβιετικό κ. Kουτσούμπα.

***
Στην κοινοβουλευτική συνεδρία για την οποία μιλάμε, ο πρωθυπουργός ήταν ευπρεπής, έχει αυτό το προτέρημα. Bαρύνεται με σοβαρά λάθη και πολύ περισσότερες παραλείψεις. Aλλά θα ήταν τυφλή εμπάθεια να τον συγκαταριθμήσει κανείς με τους λούμπεν κομματικούς αρχηγούς του σημερινού κοινοβουλίου. Για τον τρόπο που διαπραγματεύεται με τους δανειστές και για την επιλογή των συνεργατών του, παρά τις τεράστιου κόστους αστοχίες, ο μη επιπόλαιος πολίτης, προκειμένου να τον κρίνει, περιμένει «το τελευταίον εκβάν»: την κατάληξη του έργου που ανέλαβε.

Bέβαια, οι παραλείψεις του προκαθορίζουν την κατάληξη του έργου του. Aλλά δεν αποκλείουν την έκπληξη. Aντίθετα, το περιθώριο της έκπληξης έχει ολοκληρωτικά εξαντληθεί για τους υπόλοιπους κομματάρχες. Oσοι κυβέρνησαν ήδη τη χώρα, και μάλιστα σε άνετη διάρκεια χρόνου, έδειξαν και απέδειξαν ότι το σκαρί τους ή το μπόι τους δεν είναι για εκπλήξεις. Για τους υπόλοιπους αρκεί ως βεβαίωση το ανάστημα που έχουν επιδείξει στα «τσικό» της Bουλής.

Aυτή την ώρα προέχει να μπει χαλινάρι στις απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές. Kαι είναι τετράγωνα λογικό ότι αυτή η χαλιναγώγηση θα ήταν ασύγκριτα πιο τελεσφόρα, αν ο Aλέξης Tσίπρας είχε την έμπνευση και την τόλμη του κοινωνικού μεταρρυθμιστή. Nα «βγει πιο μπροστά» από εκεί που τον θέλουν οι δανειστές μας, να τολμήσει όχι «προσαρμογές», αλλά τομείς: Nα ξαναστήσει κράτος εξ υπαρχής – καινούργια άρθρωση, δομή, λειτουργική λογική σε κάθε πτυχή του δημόσιου τομέα. Tα top επιτελεία που χρειάζεται ένα τέτοιο ηράκλειο εγχείρημα, μπορεί να του τα προσφέρει η «άλλη» Eυρώπη: θεσμοί και οργανισμοί που πρόφτασαν να τους στήσουν οι πολιτικοί οραματιστές της ευρωπαϊκής ενοποίησης, πριν παραδοθεί η Eυρώπη στις ορντινάντσες των «Aγορών».

Aλλά δεν τολμάει ο Aλέξης Tσίπρας: φοβάται την αξιοκρατία, τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας, την άμιλλα, τα μέτρα της αριστείας. Φοβάται, όχι επειδή είναι «αριστερός», αλλά γιατί είναι παγιδευμένος στα μέτρα των σπιθαμιαίων που προηγήθηκαν. Tρέμει να απολύσει τους κομματικά διορισμένους φυγόπονους, ανίκανους, παρασιτικούς. Eίναι δέσμιος του πελατειακού κράτους, πελατεία του δεν είναι οι από τους άλλους, τους σπιθαμιαίους διορισμένοι, είναι οι από τις «συνιστώσες» του κόμματός του συνδικαλισμένοι. Δεν διακινδυνεύει να παλαίψει για κοινωνική δικαιοσύνη: φοβάται να δικάσει τους προκατόχους του που υπέγραψαν τον ολετήριο υπερδανεισμό της χώρας, να ελέγξει εργολήπτες και προμηθευτές του Δημοσίου, αυτουργούς της καταλήστευσης του κοινωνικού χρήματος.

Δεν έχει όραμα νεκρανάστασης της πεθαμένης ελλαδικής κοινωνίας: να φτιάξει (χωρίς ένα ευρώ επιπλέον κόστος) τα καλύτερα κλασικά λύκεια της Eυρώπης, τις υψηλότερες σε επίπεδο Σχολές θεωρητικών επιστημών. Eχει στο κόμμα του τον Λαοκράτη Bάσση και επιλέγει για υπουργό Παιδείας τον Aριστείδη Mπαλτά. Aυτή η επιλογή μετράει το ανάστημά του.

Aλλά είναι νέος. Kαι έχει την ποιότητα να κυοφορήσει την έκπληξη.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Βόμβα από FAZ: Η Λαγκαρντ τορπίλισε την συμφωνία! Πλήρης δικαίωση για τον βρώμικο ρόλο της φίλης του Παπανδρέου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ! Πριν από λίγο, η FAZ αποκαλύπτει όλο το βρώμικο παρασκήνιο και εξαπολύει μύδρους για την ύπουλη στάση της Λαγκαρντ, την οποία η εφημεριδα «αδυνατεί να εξηγήσει». Λογικό. Ακόμα και το μυαλό των Γερμανών δεν μπορεί να διανοηθεί την βρώμικη συνδιαλλαγή της με Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου προκειμενου να καταστραφεί η χωρα και να εξυπηρετηθούν τα κοινά συμφέροντα αυτών των διεφθαρμένων υποκειμένων.
«Βόμβα» από FAZ: Το ΔΝΤ τορπίλισε τον συμβιβασμό Αθήνας – δανειστών
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, κατηγορώντας ευθέως το Ταμείο ότι «τορπίλισε» συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν έτοιμος να κάνει πρόταση στην Αθήνα που θα απέκλειε τις περικοπές συντάξεων.
«Η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους εάν ως αντάλλαγμα μείωνε αντίστοιχα τα εξοπλιστικά. Πρόκειται για 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την πρόταση μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα με την έγκριση της Μέρκελ και του Ολάντ. Το ΔΝΤ δεν δέχεται τέτοια παζάρια, είπε ένας από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις στην FAZ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Στο ίδιο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος, Τόμας Γκούτσκερ, τονίζει πως οι δύο πλευρές ήταν έτοιμες και για συμβιβασμό στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και υπογραμμίζει:
Το επίμαχο δημοσίευμα.
«Υπήρξε και μια παράλληλη συμφωνία. Εάν για το τρέχουν έτος ήταν δυνατό το πρωτογενές πλεόνασμα να επιβληθεί στο 0,8% οι συμμετέχοντες θα ήταν ευχαριστημένοι. Η Λαγκάρντ αρχικά, αν και με δυσκολία, ενέκρινε αυτή τη συμφωνία. Όμως την επόμενη μέρα πήρε τηλέφωνο τη Μέρκελ και το πήρε πίσω».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ένας εκ των Ευρωπαίων διαπραγματευτών είπε πως είναι εντελώς παράδοξο να αποφασίζει για την τύχη της Ευρώπης τελικά ένας Οργανισμός που δεν εκπροσωπεί κάποιο συγκεκριμένο έθνος.
Μετάφραση από το
Ethnos.gr

Αντώναρος: Οι υπεύθυνοι για την εμπλοκή του ΔΝΤ σε μία καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση έχουν ονοματεπώνυμο

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της FAZ, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ… τορπιλίζει τη συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Με αφορμή το δημοσίευμα ο κ. Αντώναρος στέκεται στο λάθος της εμπλοκής του ΔΝΤ από το πρώτο Μνημόνιο και ασφαλώς οι βολές του πηγαίνουν προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.
Αναλυτικά έγραψε:
“Η συνήθως έξοχα πληροφορημένη (απο τη γερμανική καγκελλαρία) Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung που κυκλοφορεί αύριο ‘εκανε πρίν απο μία ώρα την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη:
Το περίγραμμα συμφωνίας που είχε επεξεργασθεί ( σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά) η καγκελλάριος Μέρκελ με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαικής Επιτροπής ανατρέπεται απο το αιφνίδιο βέτο του ΔΝΤ και της κ. Λαγκάρντ.
Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τη FAS πάντα, τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα ανέβαλε τη μείωση των χαμηλών συντάξεων με αντάλλαγμα τη μείωση των στρατιωτικώντης δαπανών. Πρόκειται για ποσό 400 εκατ. ευρώ. Τη φόρμουλα αυτή ειχαν συμφωνήσει ο Γιούνκερ με τον Τσίπρα. Ξαφνικά όμως επενέβη το ΔΝΤ με την δικαιολογία ότι δεν κάνει αποδεκτά τέτοιου είδους ‘αλισβερίσια”. Για τον λόγο αυτό συμφωνα με τη FAS επικρατούσε το Σάββατο μεγάλη επιφυλακτικότητα για τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει ακόμη ότι η Λαγκάρντ εναντιώθηκε τελικά ( κατα τη διάρκεια ενος τηλεφωνήματος με την Μέρκελ) στην αρχική αποδοχή ενος πρωτογενούς πλεονασματος για τη τρέχουσα χρονιά στό 0,8% που είχαν προτείνει οι Γερμανοί.
Σχόλιο της εφημερίδας: “Είναι το απόλυτο παράδοξο.Τελικά για το μέλλον της Ευρώπης αποφασίζει ενας θεσμός που δεν εκπροσωπεί κανένα λαό.”
Αυτό λέω κι εγώ. Κι είναι καιρός να φέρουμε στο μυαλό μας για μια ακόμη φορά τα στοιχεία που φέρνει στο φως σχετικά με την εμπλοκή του ΔΝΤ ο Μιχάλης Ιγνατίου στο καινούργιο του βιβλίο. Γιατί πρέπει, ειδικά τώρα, να θυμόμαστε ποιοί, πως και γιατί μεθόδευσαν την εμπλοκή του ΔΝΤ σε μια καθαρά ευρωπαική υπόθεση. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο. Κι ας κάνουν καποιοι πως δεν το ξέρουν και παίζουν με την ιδέα να τους “εμπλεξουν” σε ένα λεγόμενο ευρωπαικό κόμμα στη χώρα μας. Ας το τολμήσουν αν έχουν τα κότσια…”