Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο Δημήτρης Πόπωτας και η Άρια Καλύβα κατάφεραν να εξασφαλίσουν φωτογραφία του κτήνους της Πάρου, που “έκρυψαν” ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής!



Μια βδομάδα κυνηγούσαν ο Δημήτρης Πόπωτας και η Άρια Καλύβα, δημοσιογράφοι του “Πρώτου Θέματος” το κτήνος της Πάρου που φρόντισαν να κρύψουν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας της Σύρου. Μάλιστα ο Δημήτρης Πόπωτας συνελήφθη από τις Αρχές του νησιού και κρατήθηκε για μια ώρα και μάλιστα χωρίς καμιά πειστική δικαιολογία και παρότι σαν δημοσιογράφος έχει ειδική εξουσιοδότηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά όμως ο Δημήτρης Πόπωτας και η Άρια Κλύβα κτάφεραν εξασφαλίσουν φωτογραφία του κτήνους στο οποίο φόρεσαν κουκούλα οι Αρχές κόντρα ακόμη και στον Νίκο-κατεβάστε τις κουκούλες-Δένδια.
Δείτε λοιπόν το κτήνος που προστάτευσαν οι Αρχές του νησιού που φημίζεται για τα σκάνδαλα διαφθοράς στην Πολεοδομία και όχι μόνο.
kourdistoportocali

"Ίμια" στην έρευνα και διάσωση: Απεκρύβη επεισόδιο στη μέση του Αιγαίου


Image
"Ίμια" στο τομέα της έρευνας και διάσωσης είχαμε την χθεσινή νύχτα όταν θαλαμηγός με σημαία Μάλτας και πλήρωμα 5 ατόμων ουκρανικής καταγωγής προσάραξε δυτικά της Χίου και νότια των Ψαρών, εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και οι Τούρκοι αμφισβητώντας έμπρακτα την ελληνική αρμοδιότητα έσπευσαν και διέσωσαν τους Ουκρανούς, ενώ από ελληνικής πλευράς οι δυνάμεις διάσωσης έφτασαν "κατόπιν εορτής".
Το πλήρωμα του σκάφους κάλεσε σε βοήθεια μέσα από την συχνότητα κινδύνου και παρά το γεγονός ότι το σκάφος βρισκόταν εντός του ελληνικού FIR, αλλά και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή σε περιοχή 100% εντός της ελληνικής αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, η τουρκική ακτοφυλακή υποκαθιστώντας το Λιμενικό και χωρίς καν να θέσει θέμα συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, έσπευσε επικαλούμενη "τουρκική αρμοδιότητα" και με ταχύπλοο σκάφος το οποίο πέρασε ανάμεσα Χίου και Ψαρρών κατάφερε να φτάσει πρώτο πριν τα ελληνικά σκάφη!

Περισυνέλεξε 3 από τα 5 μέλη του πληρώματος, ενώ τόσο το Λιμενικό, όσο και το ΓΕΕΘΑ που είναι αρμόδιο για τις αποστολές έρευνας και διάσωσης σε ότι αφορά την κατοχύρωση των ελληνκών δικαιωμάτων, ουσιαστικά απουσίασαν από το όλο σκηνικό. 
Το 2007 ο τότε Α/ΓΕΑ Ι.Γιάγκος σε συνεργασία με τον Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα Ι.Γιάγκος σε ανάλογη περίπτωση "σφράγισε" με μαχητικά ολόκληρη της περιοχή και παρεμπόδισε τους Τούρκους να αμφισβητήσουν την ελληνική ευθύνη σε τέτοιου είδους αποστολές.  
Περιττό να αναφέρουμε ότι το κατά τ'άλλα λαλίστατο ΓΕΕΘΑ έχει καταπιεί την γλώσσα του. Εμείς αμφιβάλουμε αν καν έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος για την τουρκική πειρατεία...
Εκτός και υπάρχει σιωπηρή αποδοχή της τουρκικής απαίτησης για διαμοιρασμό του Αιγαίου στις αποστολές SAR, σύμφωνα την δική τους εκδοχή περί αρμοδιότητας δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, όπως φαίνεται στην φωτό που δημοσιεύουμε στην α'σελίδα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι έγινε τελικά η επαναδιαπραγμάτευση;


Του Κώστα Ροδινού
Υποτίθεται, βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού, ότι τον Αύγουστο θα λαμβάναμε τη μεγάλη δόση των 31 δις.
Τα χρήματα αυτά  επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν:
α) για την αποπληρωμή του  ομολόγου, ύψους 3.2 δις που κατέχει η ΕΚΤ
β) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας, οι οποίες μετά το PSI είναι ημι-χρεοκοπημένες.
γ) για την εξόφληση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, που υπερβαίνουν τα 7 δις.

Μύθος!
Με άλλα λόγια η δόση αυτή θα έδινε μια ουσιαστική ανάσα στην ελληνική οικονομία. Θα αποτελούσε, επίσης, και μια έμπρακτη στήριξη στη νέα κυβέρνηση. Βέβαια, προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης, ήταν η «θετική» έκθεση προόδου της τρόϊκα!
Η πολυπόθητη έκθεση επρόκειτο να είναι  έτοιμη στο τέλος Ιουλίου, εν συνέχεια μετατέθηκε για τον  Αύγουστο, κατόπιν για τις αρχές Σεπτεμβρίου και τώρα ακούω για τον Οκτώβριο! Καλά κρασιά, δηλαδή!
Αυτό σημαίνει ό,τι μέχρι τότε η Ελλάδα θα πορευτεί μόνη της! Με ο,τι εισπράττει και με ο,τι καταφέρει να δανείζεται μέσω των εντόκων γραμματίων!
Αρα, μύθος ότι χωρίς τα δάνεια της τρόϊκα δεν θα μπορούσαμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις!
Όμως, γιατί, η τρόϊκα καθυστερεί να συντάξει την έκθεσή της;
Σύμφωνα με τον Economist,  η Ελλάδα εκπλήρωσε μόνο 100 από τους 300 στόχους που συμφωνήθηκαν με την τρόϊκα!
Πάλι καλά που εκπλήρωσε και τους 100! Με μια ύφεση που είχε εκτιμηθεί στο 4.8% και  βρίσκεται στο  10%, απορώ πως το κατάφερε!
Είναι, όμως, αυτός ο λόγος;

Σενάρια εκβιασμών
Οι αναλυτές της ALPHA Bank, που συνήθως είναι ακριβείς στις προβλέψεις τους, εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται καλύτερα του αναμενομένου και στο τέλος του 2012 ίσως έχουμε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα!
Αρα;
Ο εκβιασμός είναι προφανής! Όπως  και η μονομερής αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους των πιστωτών μας. Της ΕΕ για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!
Αυτός ο ωμός εκβιασμός, που ουδεμία σχέση έχει με την έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης, αναμένεται να  πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής αβεβαιότητας.
Επιπλέον:
-Δείχνει και μια πρωτοφανή περιφρόνηση προς τη χώρα  μας, τον ελληνικό λαό  και τις δημοκρατικές του διαδικασίες.
-Ναρκοθετεί το δρόμο της νέας κυβέρνησης και υπονομεύει  τη συνοχή  και την πολιτική της.
Ενισχυτική του κλίματος, ήταν και η έκθεση της Standard&Poor’s που αξιολογεί ως «αρνητική» την προοπτική της ελληνικής οικονομία λόγω καθυστερήσεων στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων!
Καθώς, επίσης, και η  ανεπίτρεπτη δήλωση του Προέδρου του Eurogroup ότι είναι πλέον «διαχειρίσιμη» μια έξοδός μας από το ευρώ!
Βέβαια, η ίδια η τρόϊκα έσπευσε να διοχετεύσει στον ξένο τύπο (αναφέρομαι στο δημοσίευμα του Spiegel) ότι θα …καταβληθεί η επόμενη δόση, αλλά χωρίς να λέει το πότε!
Τυχαία όλα αυτά; Δεν νομίζω!

Σκοπιμότητες
Για να έρθουμε στο δια ταύτα:
Η τακτική αυτή προδήλως εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Πολιτικές και οικονομικές.
Δημιουργεί συνθήκες κρίσης υπό το κράτος των οποίων αυξάνεται η πίεση για άμεσες ενέργειες και νέα μέτρα, υπό τη δαμόκλειο σπάθη μιας ..ενδεχόμενης αρνητικής έκθεσης!
Δηλαδή μας …στριμώχνουν στη γωνία!
Το γνωστό παιχνίδι, εδώ και δυο χρόνια! Σαν να μην άλλαξε τίποτα!
Κάποιοι κερδίζουν από αυτή την αβεβαιότητα.
Και η κυβέρνηση τι κάνει, είναι η επόμενη ερώτηση.
Μια επιλογή θα ήταν να κάνει αυτό που έκανε πέρσυ ο κ. Βενιζέλος!
Να τα σπάσει,δηλαδή, με την τρόϊκα!
Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συμφωνία με την ΕΕ και χωρίς εναλλακτικό σχέδιο! Τότε, μέχρι την Ουάσιγκτον είχε φτάσει, ως ικέτης, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Και χρειάστηκαν μέτρα και χαράτσια για να ξαναγυρίσει η τρόϊκα!

Κτίζοντας γραμμές άμυνας!
Προφανώς ο Πρωθυπουργός, δεν θέλει να την ξαναπατήσει η χώρα.
Για αυτό και επέλεξε μια πιο σύνθετη στρατηγική.
Από τη μιά, πασχίζει με το οικονομικό επιτελείο να βρεί το λιγότερα επώδυνο πακέτο για τα μέτρα των 11.5 δις.
Η προσπάθεια αυτή αποτελεί περισσότερο μια άσκηση αξιοπιστίας, ετοιμότητας  και αποφασιστικότητας γιατί δε νομίζω κανένας, στα σοβαρά, να πιστεύει οτι το πακέτο αυτό θα βελτιώσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το πιθανότερο είναι να την επιδεινώσει. Οπως, και το προηγούμενο πακέτο μέτρων!
Ομως, ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει οτι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι όμοια με τις προηγούμενες.
Από την άλλη, αρχής γενομένης από την επίσκεψη Μπαρόζο, ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματίσει ένα μαραθώνιο επαφών με τους ηγέτες της ΕΕ.
Γιατί η απόφαση, ας μη γελιόμαστε, θα είναι πολιτική. Οχι οικονομική!
Ο πρωθυπουργός,λοιπόν, προσπαθεί να δημιουργήσει κάποια «bargaining chips” για να είναι πειστικός.
Ποιά είναι αυτά;
-πρώτα-πρώτα η εκτός προγράμματος ύφεση, που είναι η αποτέλεσμα της υφεσιακής πολιτικής της τρόϊκα.
-δεύτερον, κάποια  δείγματα γραφής, απο πλευράς αποτελεσμάτων, της νέας κυβέρνησης
-τα στοιχεία απο την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρωτογενές έλλειμμα
- το πακέτο των 11.5 δις, που υποτίθεται οτι αποτελεί την πειστική απάντηση στο…πρόβλημα.

Και η επαναδιαπραγμάτευση;
Που αποβλέπει αυτή η στρατηγική; Προφανώς να οδηγήσει σε μια επαναδιαπραγμάτευση, αλλά με όρους και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν για τη χώρα ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί βασικό στοιχείο της θεωρίας των διαπραγματεύσεων, είναι να επιλέγεις και το χρόνο που θα ζητήσεις τις διαπραγματεύσεις.
Αντιλαμβάνομαι οτι πολλοί  πιστεύουν οτι η επαναδιαπραγμάτευση, όνειρο ήταν και πάει! Ενα  προεκλογικό τρίκ και τίποτα παραπάνω.
Διαφωνώ με την άποψη αυτή. Για ένα και μόνο λόγο. Οχι γιατί τα κόμματα δεν μας έχουν συνηθίσει σε μετεκλογικές διαψεύσεις των προεκλογικών τους υποσχέσεων, αλλά γιατί η επαναδιαπράγματευση του προγράμματος και όχι απλώς η χρονική του επέκταση, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή στην παρούσα συγκυρία.
Η συνέχιση του προγράμματος ως έχει, οδηγεί τη χώρα στο απόλυτο ναυάγιο και αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Ακόμα και ο κ. Τόμσεν!
Το γνωρίζει και ο κ. Σαμαράς!
Και προφανώς δεν θέλει να σκάσει η βόμβα στα χέρια του!

Από το PSI στο  OSI !!!
Από που, όμως, θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η επαναδιαπραγμάτευση;
Η χώρα μας, αίφνης, απέκτησε έναν απρόσμενο σύμμαχο! Το ΔΝΤ!!!
Δεν αποτελεί μυστικό οτι το ΔΝΤ θεωρεί οτι, λόγω εκτροχιασμού του προγράμματος,  το ελληνικό χρέος μη  βιώσιμο.
Το Ταμείο, ως εκ του καταστατικού του, αδυνατεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση μιας χώρας, αν το χρέος της δεν είναι βιώσιμο!
Υπάρχουν μάλιστα και φωνές υπέρ της αποχώρησης του από την Ελλάδα! Εννοείται οτι κάτι τέτοιο θα τίναζε το πρόγραμμα  στον αέρα. Και θα δημιουργούσε προηγούμενο! Η ΕΕ ούτε που θέλει να το σκέφτεται αυτό το σενάριο!
Τι προτείνει το ΔΝΤ για να καταστεί και πάλι το ελληνικό χρέος βιώσιμο;
Ενα ακόμα «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχουν οι θεσμικοί πιστωτές μας, δηλαδή η  ΕΚΤ και οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες!
Κατά το PSI, δηλαδή, να έχουμε και ένα OSI!
Είναι αυτονόητο οτι κάτι τέτοιο αλλάζει τους όρους της διαπραγμάτευσης και δημιουργεί ένα τοπίο για μια νέα αρχή.

Συμπέρασμα:  Βρισκόμαστε στα προέρτια. Στις εκ του συστάδην μάχες, οι αντίπαλοι  συνήθιζαν να φωνασκούν για να τρομοκρατήσουν αλλήλους. Ο ψυχραιμότερος δημιουργούσε συγκριτικό πλεονέκτημα για να κτυπήσει. Και συνήθως κέρδιζε.  Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αποτελεί μονόδρομο γιατί η συνέχισή του οδηγεί στην καταστροφή.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Για άλλη μία φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου δίδαξε δημοσιογραφία. Μαζί και ο Λ. Καλαρρύτης από τα Επίκαιρα.


20120809-202813.jpg“Παπανδρέου και Τρόικα δρομολόγησαν την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των ξένων τοκογλύφων”. Όχι των μικροεπενδυτών, των τοκογλύφων που “ξεπούλησαν”.
Συνέντευξη στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ με πολλούς αποδέκτες
Συνέχεια με πολλαπλές προεκτάσεις παίρνει πια η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Προκόπη Παυλόπουλου για το «κούρεμα» των ομολόγων.
Η συνέχεια αυτή δόθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, και στην εκπομπή της –πραγματικά κορυφαίας- δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου, η οποία έχει δώσει πολλαπλά και διαχρονικά δείγματα –και γιατί όχι «δήγματα»- γραφής και λόγου ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από εντολές αφεντικών και νταβατζήδων όταν είναι να κάνει τη δημοσιογραφική της δουλειά. Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Διευθυντής των «Επικαίρων» Λάμπρος 
Καλαρρύτης που επίσης έχουν αναδείξει το θέμα αυτό.
Θυμίζουμε ότι η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Προκόπη Παυλόπουλου αφορά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους –κοινώς «κούρεμα»- μέσω του PSI καθυστέρησε εσκεμμένα επί 18 ολόκληρους μήνες. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα οι ξένες τράπεζες -κυρίως γαλλικές, γερμανικές και αγγλικές- αγαπημένα «παιδιά» της Τρόικας, «ξεφορτώθηκαν» τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους και τα «φόρτωσαν» στις ελληνικές τράπεζες και, ιδίως, στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Έτσι όταν ήρθε η ώρα του «κουρέματος» την απομείωση της αξίας υπέστησαν οι ελληνικές τράπεζες και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, τα οποία είχαν αγοράσει τα ομόλογα όχι με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων αλλά ύστερα από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος!! Κύριε Προβόπουλε «πες αλεύρι»…
Ως εδώ τα γεγονότα ήταν γνωστά, τα είχαμε γράψει στο Olympia. Το καινούργιο, που αποκάλυψε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Κατερίνα Ακριβοπούλου, είναι ότι έχει ήδη στοιχεία στα χέρια του. Τα στοιχεία λοιπόν που είχε αποκρύψει το δίδυμο Βενιζέλου – Σαχινίδη το 2011 ο Παυλόπουλος τα είχε από την BIS, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Από τα στοιχεία λοιπόν αυτά -τα είχαμε αναφέρει από το Μάρτιο του 2012 στο Olympia-προκύπτει ότι πριν τη κρίση δανεισμού της Ελλάδας οι αλλοδαπές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα αξίας 143 δισ. ευρώ. Και κατά το «κούρεμά» τους οι ως άνω τράπεζες κατείχαν πια μόλις 23 δισ. ευρώ! Δηλαδή «πρόλαβαν» και «ξεφορτώθηκαν» οι ερίφηδες ελληνικά ομόλογα ύψους 120 δισ. ευρώ, ώστε το «κούρεμά» τους να γίνει σε βάρος όχι φυσικά των τραπεζών αλλά κατά κύριο λόγο των ελληνικών τραπεζών και των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Και εδώ ακριβώς ο Προκόπης Παυλόπουλος «ξεφούρνισε» το καλλίτερο. Είπε ότι ένα μεγάλο μέρος από τα 120 δισ. ομόλογα που ξαναγύρισαν στην Ελλάδα από τις ξένες τράπεζες «φορτώθηκαν», όπως είπαμε πριν, στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Τούτο συνέβη επειδή η Τρόικα, σε «αγαστή» συνεργασία με το δίδυμο της εθνικής συμφοράς «Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου», αποφάσισε το «κούρεμα» καθυστερημένα για χάρη των ξένων τραπεζών. Δηλαδή για να «ξεφορτώσουν τη σκαρταδούρα». Άρα η Κυβέρνηση Α. Σαμαρά, και κυρίως ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, έχουν ένα τεράστιο διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια τους έναντι της Τρόικας. Όπως στα πλαίσια του PSI αποφασίσθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών –και ορθώς- για να μην καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έτσι η Κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί και πρέπει να απαιτήσει από την Τρόικα ένα είδος «ανακεφαλοποίησης» και των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Γιατί πως είναι δυνατό να προστατεύονται μόνο τα χρήματα των τραπεζών, όχι όμως και τα χρήματα των ασφαλισμένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που τόσα χρόνια τα κατέβαλαν δραχμή-δραχμή, ευρώ-ευρώ; Κατά πως έλεγε μάλιστα στη συνέντευξη ο Προκόπης Παυλόπουλος σε μια τέτοια απαίτηση απέναντι στην Τρόικα η Κυβέρνηση έχει υπέρ της τις αρχές του κοινωνικού κράτους και της κοινοτικής αλληλεγγύης, που αποτελούν πυλώνες του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Άντε μετά από αυτά ο Γ. Στουρνάρας να μη δώσει τα στοιχεία που ζήτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Και, πολύ περισσότερο, άντε να μην γίνει αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού διαπραγματευτικού όπλου, το οποίο αποτελεί σωτηρία για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους εξαθλιωμένους ασφαλισμένους, που είδαν τον ιδρώτα μιας ζωής να γίνεται καπνός ελέω Τρόικας και του διδύμου της εθνικής συμφοράς «Γ. Παπανδρέου – Γ. Παπακωνσταντίνου».
Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»! Και έχετε κάθε λόγο να το πραγματοποιήσετε για να αναδείξετε επιπλέον τα οικονομικά εγκλήματα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και να δείξετε πόσο διαφέρετε από τις αθλιότητές της. Πέραν αυτού θα συμβάλετε και στο μεγάλο έργο του ηρωικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Σκεφτείτε το καλά.

Επόπτρια η κυρία… «Άλλα Κόλπα»!


Δεν ξέρουμε αν ταιριάζει η φράση «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και στην κατάλληλη χώρα», αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κυρία Anna Bubenikova, εκ Σλοβακίας ορμώμενη, επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Πού βρίσκεται το ενδιαφέρον; Μα, βεβαίως, στο σκάνδαλο δια­φθοράς που έχει ξεσπάσει στην πατρίδα της, με την ίδια ως πρω­ταγωνίστρια, για πολύ σοβαρά ζητήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, και μάλιστα στον ίδιο τομέα με αυτόν που καλείται τώρα να επιβλέψει στην Ελλάδα! Όπως έγινε γνωστό, η πολύφερνος Σλοβάκα ήταν διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα της. Τόσο σημαντική μάλιστα τη θεωρούσαν, ώστε η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε προτείνει και για στέλεχος της Κομισιόν.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο «Gorilla» για τα θέματα που χειρίστη­κε, βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για σοβαρά κρού­σματα διαφθοράς και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Τώρα όμως η νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας, η οποία συχνά πυκνά καταφέρε­ται με υπερβολική αυστηρότητα στα… καθ’ ημάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα ζητά την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup «για λόγους ηθικής τάξης».
Σε ορισμένα όμως από αυτά τα δημοσιεύματα διατυπώνεται και η κυνική άποψη ότι «αν η τρόικα (Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ) μένει αδιάφορη αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη βοηθήσει τους Έλληνες». Το επιχεί­ρημα μάλιστα που στηρίζει την επιλογή της αναφέρει πως «αν ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ήταν έστω στο μισό του ρυθμού της Σλοβακίας, θα υπήρχε η ευκαιρία να σωθεί η ευρωζώνη».
Βλέπουμε στο τέλος να την αποθεώνουν διάφοροι εγχώριοι και ξένοι «επενδυτές», αλλά και κολλημένοι με το ξεπούλημα, αφού μάλιστα έχει μάθει να δουλεύει και διακομματικά, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα την έχει γλιτώσει προς το παρόν στη Σλοβακία. Σας το λέμε και σημειώστε το: Πανηγύρια θα έχουμε με τις ιδιωτι­κοποιήσεις, όπως άλλωστε παντού αλλού όπου έγιναν τόσο μαζι­κά και τόσο γρήγορα…

Ιδού το σχέδιο ΗΠΑ για Ελλάδα: Ενέργεια, ευρώ, "γέφυρα" πολέμου προς Μ.Ανατολή

Image


Ένα εντυπωσιακά ... "ειλικρινές" άρθρο με τίτλο "The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default", από τον έγκυρο αναλυτή Russ Winter δημοσιεύθηκε σε διαφορά ΜΜΕ των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τον αναλυτή πριν μερικές ημέρες.
Και λέμε "εντυπωσιακά ειλικρινές" γιατί ότι ακριβώς αναφέρει τα έχει αποκαλύψει ή επισημάνει με διαδοχικά σημειώματα το defencenet.gr, αλλά εκφράζοντας την ανησυχία του ... θύματος, δηλαδή της Ελλάδας για το ενεργειακό και νομισματικό παιχνίδι ελέγχο της χώρας.
Ακριβώς τα ίδια (ρόλος Κλίντον, ρόλος Μόρνιγκσταρ, σχέσεις Κλίντον-Μόρνιγκσταρ, προσπάθεια από την πλευρά ορισμένων κύκλων των ΗΠΑ να ελέγξουν την ελληνική οικονομία μέσω αποχώρησης από το ευρώ, ο ρόλος της γέφυρας που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα σε περίπτωση παρατεταμένων επιχειρήσεων στη Μ.Ανατολή κλπ κλπ) περιγράφονται στο άρθρο του Russ Winter, στο οποίο μάλιστα αναφέρονται και κάποια νούμερα για την ύπαρξη των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιόνιο, όχι απλώς ενθαρρυντικά, αλλά μάλλον ... υπεραισιόδοξα: Συγκεκριμένα αναφέρεται σε 22.000.000.000 βαρέλια πετρελαίου.
Ας δούμε το άρθρο και εν συνεχεία θα προχωρήσουμε σε κάποιες παρατηρήσεις: 
"Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που "ανακαλύφθηκαν πρόσφατα" και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι "αλλαγής" για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.

Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα - το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ 'αόριστον.

Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες. Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα "εάν χρειασθεί" να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ 'επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).

Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.  

Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη, αυτό το είδος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράσχουν. Αμέσως μετά την επίσκεψη της υπουργού Κλίντον στην Ελλάδα για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια το 2011, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για την διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.

Για την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, υπάρχει μια πρόταση από τον άνθρωπο του Κλίντον Richard Morningstar, να αποτελούν έσοδα από το πετρέλαιο ένα ντιλ....προσφέροντας στην Ελλάδα 20%, στην Τουρκία 20% και στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Noble Energy (NBL) του Χιούστον, το μερίδιο του λέοντος το 60%.


Αυτό ανέβασε την προοπτική για ένα γεωπολιτικό τέχνασμα των ΗΠΑ που έχει πολλούς στόχους:
1. Για να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο καθώς και στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής, και να δημιουργήσουν ένα ελληνικό διάδρομο επιρροής μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η περιοχή έξω από το Ισραήλ και η Κύπρος υπήρξαν τα σημεία ανακαλύψεων νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Με την πρόσφατη επιβεβαίωση ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει το παιχνίδι τους. Η στρατηγική είναι να προσφέρουν στην Ελλάδα και Κύπρο καρότα.  Στην πραγματικότητα, προσφέροντας Ελλάδα "σχεδόν απόλυτη στήριξη σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή,« οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στην ισχυρή πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, πριν περισσότερα χρήματα-δάνεια είναι διαθέσιμα από το Βερολίνο--Βρυξέλλες. 

2. Ο ελληνικός διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βοήθειας στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο ζωτικής σημασίας διάδρομος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς τότε θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρέμβαση. Η εταιρεία PPC Quantum Energy SA ανακοίνωσε επίσημα, την έναρξη της 2.000-μεγαβάτ υποθαλάσσιου καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας. 

Επίσης, το Ισραήλ έχει μια συμφωνία με την Κύπρο και Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της κυπριακών υδάτων στην Ελλάδα, αφήνοντας έξω την Τουρκία. Οι ΗΠΑ εισέρχεται στην εξίσωση λόγω των υπεράκτιων Λεβαντίνων ανακαλύψεων στην περιοχή  από την Noble Energy, για την οποία ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί βασικό μεσάζοντα. Η ασφάλεια για τους νέους πόρους του Ισραήλ θα είναι επίσης υψίστης σημασίας.

Το ΔΝΤ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, μερικοί απ 'αυτούς Γερμανοί, πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει πολύτιμα λιμάνια και τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, όπως οι εταιρείες πετρελαίου της χώρας, προκειμένου να μειώσει το χρέος της χώρας.
Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα φέρουν στη χώρα ίσως € 50 δισεκατομμύρια €, στην καλύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με τα σχέδια για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ, θα ιδιωτικοποιήσει το 65% των μετοχών της να μειώσει το χρέος. Η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει επιδείξει ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθεται σθεναρά. Οι αγοραστές είναι πιθανόν να προέρχονται από χώρες εκτός της Ελλάδας, καθώς λίγες ελληνικές εταιρείες είναι σε θέση, στη σημερινή κρίση, να αγοράσουν.

Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την ενέργεια και την ασφάλεια για Ελλάδα και Κύπρο και βλέποντας αυτές τις χώρες να πλήττονται σοβαρά από το συντριπτικό χρέος, να παρακαλάνε για δάνειο την ΕΕ, και να κάνουν πωλήσεις φωτιά ...ταριάζουν με το σχέδιο και βάζουν την Αμερική στο κόλπο ...
Γι 'αυτό, εικάζω ότι η χρεοκοπία / ή αναδιάρθρωση θα συμβεί σύντομα, ίσως ακόμα και στις 20 Αυγούστου, με το τελικό χτύπημα που για τους κατόχους ομολόγων της ΕΕ. Μια Grexit είναι επίσης στα χαρτιά". 
Το παραπάνω άρθρο σίγουρα είναι καλά ενημερωμένο και δεν έχει να κάνει με τις διάφορες ανούσιες βλακείες που γράφονται δεξιά κι αριστερά σε δύση και ανατολή. Και το βέβαιο είναι ότι ξέρει τι γράφει ο αρθρογράφος. Για την ακρίβεια το άρθρο μοιάζει να φτιάχτηκε κατά παραγγελία για να περιγράψει το στρατηγικό πλάνο των ΗΠΑ στην περιοχή. Το ζητούμενο είναι αν οι ΗΠΑ τα παραπάνω σχέδια μπορούν να τα κάνουν και πράξη και κατά όσο αυτά συνάδουν ή έρχονται σε αντίθεση με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα...

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πρωτοφανές επεισόδιο στην βουλή: Υπάλληλος αρνήθηκε να παραλάβει ερώτηση βουλευτή, επειδή περιείχε “απαξιωτικούς” χαρακτηρισμούς για τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντίνου!


undefined

Δεν έχει προηγούμενο το επεισόδιο που συνέβει στην βουλή και διήρκησε σχεδόν

μία ώρα. Αφορά την ερώτηση του βουλευτή Νικου Νικολόπουλου που σας παρουσιάσαμε χθες, η οποία ξεκινούσε ως: «ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ  ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ       ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ » (Πρόκληση: Διορίζουν τους στενούς συνεργάτες του Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου σε “χρυσές” θέσεις! Τους αρχιτέκτονες του δολοφονικού μνημονίου!)

και αφορά τις εξοργιστικές αποκαλύψεις για τακτοποίηση στενών συνεργατών των καταστροφέων της Ελλάδας, Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου σε “χρυσές” θέσεις το τελευταίο διάστημα.

Αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο υπάλληλος της βουλής κύριος Σωτήρης Κουνέντης τον θεώρησε “απαξιωτικό” και επί μία ώρα, γινόταν “διαβούλευση” για την παραλαβή της ερώτησης! Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές, αν συνυπολογιστεί ότι ο Νικολόπουλος είναι από τους παλαιότερους βουλευτές και στην πρώτη τριάδα κοινοβουλευτικού έργου, άρα δεν είναι κάποιος “νέος” που πιθανά να μην γνώριζε κάποιον κανονισμό.

Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι ότι ο Νικολόπουλος έχει καταθέσει στην δικαιοσύνη ως μάρτυρας για την υπόθεση των CDS μαζί με τον Πάνο Καμμένο, όπου οι χαρακτηρισμοί του ήταν όχι απλώς “βαρύτεροι” αλλά κατηγορηματικοί σε βάρος των καταστροφέων. Και βρίσκεται ένας υπάλληλος της βουλής, που πιθανότατα δεν έχει αντιληφθεί στην σιγουριά της μονιμότητας, τι ακριβώς γίνεται στην πραγματική κοινωνία, με ευθιξία ανώτερη αυτής του οικονομικού εισαγγελέως; Μήπως νομίζει ακόμα ότι το κοινοβούλιο τελεί υπό το καθεστώς κατάργησης στο οποίο είχε περιέλθει κατα την διακυβέρνηση Παπανδρέου; Ποιός του έχει δώσει το δικαίωμα αυτό;

Ή μήπως ηχούν ακόμα στα αυτιά του οι “δεσμεύσεις” του ολετήρα, ότι “θα υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια”; Γιατί αυτός μπορεί να έχει ακόμα την δουλίτσα του, αλλά η Ελληνική κοινωνία, η Ελληνική οικογένεια ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Ας δει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ελλάδα” λοιπόν.

Γιατί δεν δημοσιεύουν την φωτογραφία του Πακιστανού της Πάρου;


Το ερώτημα το έθεσε χθες τη νύκτα ο Φαήλος με σχόλιό του, αλλά επειδή το θέμα – μαζί με τα ερωτήματα – κάνει πλέον τον γύρο του διαδικτύου το βάζουμε κι εδώ:
Μια πληροφορία είναι, προς το παρόν και ανεπιβεβαίωτη που όμως μας την μετέφερε αξιόπιστη πηγή και αν επαληθευθεί θα γελάσει κάθε
πικραμένος: Ο Πακιστανός της Πάρου, που λήστεψε, κακοποίησε σεξουαλικά κι έστειλε στην εντατική το δεκαπεντάχρονο κοριτσάκι, ήταν από τους κατσαπλιάδες της Υπατίας; Ήταν από αυτούς που εξευτελίσαν το ελληνικό κράτος και κάθε έννοια νομιμότητας με όλο εκείνο το πανηγύρι της ντροπής, με την κάλυψη Συριζαίων, της κυβέρνησης του ποδηλάτη και άλλων “προοδευτικών” δυνάμεων;
Επαναλαμβάνω, πρόκειται ακόμα περί φήμη. Η οποία όμως δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση για την στάση της αστυνομίας που έκανε τα πάντα για να μην φωτογραφηθεί ο δράστης κατά την μεταγωγή του. Ενώ όλοι ξέρουμε ότι μέχρι και φωτογραφίες από κάμερες παρακολούθησης βγάζουν στην φόρα σε άλλες περιπτώσεις ήσσονος σημασίας
Λέτε να φοβήθηκαν μην γίνει σύγκριση των φωτογραφιών;
Αργά ή γρήγορα η φάτσα του θα βγει στα ΜΜΕ. Αν η φήμη είναι “ράδιο αρβύλα”, παραμένει απλά ένα απεχθές έγκλημα. Αν όμως η μούρη του ανιχνευτεί στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό της Υπατίας και των “αλληλεγγυων”, τότε πρόκειται για μέγιστο πολιτικό ζήτημα, που θα σκάσει στα μούτρα της καθεστηκυίας ανακυκλωμένης αριστεροφροσύνης. Αναμένουμε με ενδιαφέρον…
ΣΣ: Υπάρχει βέβαια και μια άλλη υπόθεση: Να πρόσφερε ο Πακιστανός τις ροζ υπηρεσίες του και στην … high society. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση πάντως η δημοσίευση της φωτογραφίας του είναι επιβεβλημένη. Εκτός αν μας πείσουν ότι όντως είναι ανήλικος.

Οι δύο Ελλάδες


Η φωτογραφία της Ε. Καϊλή (χωρίς τον...Βενιζέλο) στο πάρτυ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αλλά η ίδια διαψεύδει
Όχι μόνο η ελληνική δημοσιογραφία αλλά και το …κοσμικό κουτσομπολιό έχουν εκπλαγεί από τις αποκαλύψεις για τα πάρτι της χλιδής στη Μύκονο. Για τις συναυλίες του Ρουβά όπου για να καπαρώσεις καναπέ ήθελες 4.000 ευρώ, για τα πάρτι στο εστιατόριο Nammos με τις σαμπάνιες να ρέουν λες και είναι ρετσίνα Κουρτάκι, για τους δεκάδες κοσμικούς οι οποίοι δεν είχαν τι να κάνουν κι έπαιζαν… αστακοπόλεμο.
Στη συναυλία του Ρουβά, η οποία λέγεται ότι κόστισε 70.000 ευρώ, έγινε ο κακός χαμός για το ποιος θα πιάσει καναπέ… πίστα. Πήγαν, λέει το ρεπορτάζ, Η Ευα Καϊλή, η οποία το έριξε λίγο έξω πικραμένη επειδή δεν είναι βουλευτής.
Πήγε Φίλιππος Βαρβέρης, γιος του γνωστού κοσμικού ιδιοκτήτη της εταιρείας Moda Bagno, Νίκου Βαρβέρη, η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ο Θωμάς Λιακουνάκος με τη σύζυγό του Νατάσα, ο Τίτος και η Βάλια Βασιλοπούλου (πρώην φαρμακοβιομήχανοι), οι οικογένειες των επιχειρηματιών Ξυλά, Αντωνάκου και Πετράκη, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Kiku Γιώργος Ανδρούτσος με τη Σίσσυ Φειδά, ο επιχειρηματίας Μπιλ Σαραντάρης, η Σοφία Καρβέλα με τον Θανάση Πανουργιά, και πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων η Ευγενία Νιάρχου και ο Χρήστος Οικονόμου, γιος του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.
Στο δε Nammos παρήλασε λίγο πολύ το ίδιο… αφαν γκατέ που κάνει βόλτες στη Μύκονο από το ένα κέντρο στο άλλο ενώ τα ποτά έδιναν κι έπαιρναν.
Τα τρελά και πανάκριβα πάρτι της Μυκόνου έγιναν και πρώτη είδηση στην Τουρκία, να φανταστούμε ότι θα μας περιλάβει και η Bild αλλά και κάθε άλλο έντυπο που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να δείξει την Ελλάδα του 2012.
Αλλά γιατί εκπλαγήκαμε οι υπόλοιποι από την «άλλη» Ελλάδα; Δεν τα ξέραμε, δεν τα βλέπαμε, δεν τα ζούσαμε μέσω των φωτογραφιών που τραβάνε οι σελέμπριτι για να δείξουν πόσο καλά περνούν.
Από τη μια η Ελλάδα των ανέργων που έχουν φτάσει στο 23%. Των φτωχών που ξεπερνούν το 1,5 εκατ., των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα και στη χειρότερη αυτοκτονούν, στην καλύτερη ψάχνουν στα σκουπίδια. Των οικογενειαρχών που δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειό τους και τρέμουν πώς θα ξημερώσει η μέρα τους, των υπαλλήλων που χάνουν το εισόδημά τους ή και τη δουλειά τους.
Των οργισμένων ανθρώπων που έχασαν μέσα σε δύο χρόνια ότι είχαν κτίσει τα προηγούμενα 30 χρόνια. Και οι περισσότεροι από αυτούς δεν τα «φάγανε», δεν φταίνε για την κρίση.
Από την άλλη, έχουμε τους χλιδάμπουρες που παίρνουν σβάρνα τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα άλλα νησιά, ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για λίγες ημέρες διακοπών. Που πληρώνουν 1-2 χιλιάδες ευρώ για να ενοικιάσουν ξαπλώστρα ή για να δουν να κουνιούνται τα… του Ρουβά. Που χαριεντίζονται ευτυχισμένοι γιατί η κρίση είτε δεν τους έχει αγγίξει είτε γιατί το ίματζ είναι πάνω απ’ όλα και δεν πρέπει να… πληγωθεί από την Ελλάδα της φτώχειας.
Αλλά γιατί εκπλαγήκαμε. Πάντα υπάρχουν οι Έλληνες που «τα έχουν» κατά το κοινώς λεγόμενον. Που είτε ξοδεύουν τα λεφτά του μπαμπά τους είτε απλά βγάζουν τρελά λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης. Είναι οι ίδιοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, που έχουν σπιταρόνες στην Ελβετία ή το Λονδίνο, που από τη Μύκονο στη συνέχεια θα πάνε στην Αράχοβα για να συνεχίσουν το ετήσιο πάρτι τους.
Να τα έχουν και να τα χαίρονται. Όμως, ας μην παραπονιέται το κράτος γιατί δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή. Τους έλεγξε όλους αυτούς από πού τα έχουν; Έλεγξε το Ρουβά ή τον κάθε τραγουδιστή που βγάζει σε μια νύχτα όσα βγάζουν οι άλλοι σε ένα χρόνο; Έλεγξε τα μαγαζιά που τους φιλοξενούν και που κόβουν μία απόδειξη στις 100;
Οι δύο Ελλάδες πάντα θα υπάρχουν, έστω κι αν είναι προκλητικό να βλέπεις αστακοπόλεμο όταν ο άλλος δεν έχει να φάει. Το θέμα είναι αν το κράτος τα βλέπει αυτά κι αν επιμένει να κάνει τη νέα αναδιανομή του πλούτου και πάλι σε βάρος των φτωχών.
Δυστυχώς, λεφτά υπάρχουν, αλλά η πολιτεία δεν έχει τα κότσια να τα πιάσει.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ενας μήνας έμεινε

undefined Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης



ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ που, φθάνοντας στο τέλος του, λέμε πως όταν περάσει κι ο Αύγουστος και έρθει ο Σεπτέμβριος, ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει σ’ αυτήν τη χώρα. Τρίτος χρόνος που οι περισσότεροι πιστεύουν πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει εξέγερση, θα ξεσηκωθούν οι ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες άνεργοι, οι είκοσι χιλιάδες άστεγοι, οι τριάντα χιλιάδες σιτιζόμενοι από την Εκκλησία και οι αμέτρητοι νεόπτωχοι και θα γίνει χαμός.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί, τόσο αγόγγυστα και μοιρολατρικά, αποδέχονται την τόσο ριζική αλλαγή στη ζωή τους, εξαιτίας των Μνημονίων, όλοι αυτοί οι Ελληνες. Κι όσοι έως τώρα δεν ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες ακούν και διαβάζουν για επερχόμενα σκληρά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα οποία θα τους στερήσουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν πέρα, και απλώς κουνούν το κεφάλι τους και περιμένουν, μοιρολατρικά, τον ερχομό της καταστροφής τους.

Ακαταλαβίστικα πράγματα συμβαίνουν. Σε ραδιοφωνική εκπομπή, βγαίνει στον αέρα διαμαρτυρόμενος Ελληνας και λέει: «Εχω καρκίνο. Μου μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας και δεν δικαιούμαι, πλέον, επιδόματος. Προειδοποιώ τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο πως...». Κι εκεί που περιμένεις πως, συνεχίζοντας, θα πει ότι θα τους εκτελέσει και ο παραγωγός της εκπομπής είναι έτοιμος να του πει «σου πληρώνω τις σφαίρες ή τα σκάγια!», ο κατεστραμμένος και άφραγκος ανάπηρος συνεχίζει λέγοντας «θα τους πάω στα δικαστήρια! Θα φτάσω έως και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!».

Λεφτά για να ζήσει δεν έχει και θέλει να ξοδέψει για δικηγόρους και δικαστήρια! Για να τους κάνει τα μούτρα κρέας, όπως λέμε λαϊκά.
Αυτό που λείπει από τη σημερινή κοινωνία είναι η διάθεση για εκδίκηση. Οχι τη δικαστική δίωξη και άλλα τέτοια αναποτελεσματικά, αλλά τη σωστή εκδίκηση. Εκείνη στην οποία νιώθεις μέσα σου πως πρέπει να προβείς για να αισθανθείς πλήρως ικανοποιημένος. Ούτως ή άλλως, τελειωμένος είσαι.
Ενας μήνας έμεινε έως τον Σεπτέμβριο, τον μήνα των «αλλαγών». Θα την κάνουμε την αλλαγή στη ζωή μας ή θα παραμείνουμε με σκυμμένο το κεφάλι, να αποδεχόμαστε, αγόγγυστα, τις επιταγές της τρόικας και της τριολέ κυβέρνησης, με τον Αντώνη, τον Βαγγέλη και τον αστείο, τον άκρως δεξιόστροφο δήθεν αριστερό Κουβέλη;

Μεταπολεμικώς, οι Ελληνες άλλαζαν τον Σεπτέμβριο σπίτι, νοικιάζοντας καινούργιο. Αυτόν τον Σεπτέμβριο οι Ελληνες θα αλλάξουνε ζωή;
Μακάρι!

Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί…Δείτε τι μας ετοιμάζουν...



Το άρθρο είναι μετάφραση του “The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default”,

Russ Winter από το Seeking Alpha.

Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που “ανακαλύφθηκαν πρόσφατα” και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι “αλλαγής” για την Ελλάδα.Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.

Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα – το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ ‘αόριστον.

Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες. Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα “εάν χρειασθεί” να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ ‘επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).

Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.

Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη, αυτό το είδος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράσχουν. Αμέσως μετά την επίσκεψη της υπουργού Κλίντον στην Ελλάδα για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια το 2011, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για την διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.

Για την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, υπάρχει μια πρόταση από τον άνθρωπο του Κλίντον Richard Morningstar, να αποτελούν έσοδα από το πετρέλαιο ένα ντιλ….προσφέροντας στην Ελλάδα 20%, στην Τουρκία 20% και στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Noble Energy (NBL) του Χιούστον, το μερίδιο του λέοντος το 60%.

Αυτό ανέβασε την προοπτική για ένα γεωπολιτικό τέχνασμα των ΗΠΑ που έχει πολλούς στόχους:

1. Για να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο καθώς και στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής, και να δημιουργήσουν ένα ελληνικό διάδρομο επιρροής μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η περιοχή έξω από το Ισραήλ και η Κύπρος υπήρξαν τα σημεία ανακαλύψεων νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Με την πρόσφατη επιβεβαίωση ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει το παιχνίδι τους. Η στρατηγική είναι να προσφέρουν στην Ελλάδα και Κύπρο καρότα. Στην πραγματικότητα, προσφέροντας Ελλάδα “σχεδόν απόλυτη στήριξη σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή,« οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στην ισχυρή πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, πριν περισσότερα χρήματα-δάνεια είναι διαθέσιμα από το Βερολίνο–Βρυξέλλες.

2. Ο ελληνικός διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βοήθειας στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο ζωτικής σημασίας διάδρομος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς τότε θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρέμβαση. Η εταιρεία PPC Quantum Energy SA ανακοίνωσε επίσημα, την έναρξη της 2.000-μεγαβάτ υποθαλάσσιου καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας. Επίσης, το Ισραήλ έχει μια συμφωνία με την Κύπρο και Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της κυπριακών υδάτων στην Ελλάδα, αφήνοντας έξω την Τουρκία. Οι ΗΠΑ εισέρχεται στην εξίσωση λόγω των υπεράκτιων Λεβαντίνων ανακαλύψεων στην περιοχή από την Noble Energy, για την οποία ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί βασικό μεσάζοντα. Η ασφάλεια για τους νέους πόρους του Ισραήλ θα είναι επίσης υψίστης σημασίας.

Το ΔΝΤ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, μερικοί απ ‘αυτούς γερμανοί, πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει πολύτιμα λιμάνια και τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, όπως οι εταιρείες πετρελαίου της χώρας, προκειμένου να μειώσει το χρέος της χώρας. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα φέρουν στη χώρα ίσως € 50 δισεκατομμύρια €, στην καλύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με τα σχέδια για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ, θα ιδιωτικοποιήσει το 65% των μετοχών της να μειώσει το χρέος. Η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει επιδείξει ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθεται σθεναρά. Οι αγοραστές είναι πιθανόν να προέρχονται από χώρες εκτός της ελλάδας, καθώς λίγες ελληνικές εταιρείες είναι σε θέση, στη σημερινή κρίση, να αγοράσουν.

Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την ενέργεια και την ασφάλεια για Ελλάδα και Κύπρο και βλέποντας αυτές τις χώρες να πλήττονται σοβαρά από το συντριπτικό χρέος, να παρακαλάνε για δάνειο την ΕΕ, και να κάνουν πωλήσεις φωτιά …ταριάζουν με το σχέδιο και βάζουν την Αμερική στο κόλπο …

Γι ‘αυτό, εικάζω ότι η χρεοκοπία / ή αναδιάρθρωση θα συμβεί σύντομα, ίσως ακόμα και στις 20 Αυγούστου, με το τελικό χτύπημα που για τους κατόχους ομολόγων της ΕΕ. Μια Grexit είναι επίσης στα χαρτιά.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν την παράμετρο της γεωπολιτικής του πετρελαίου στην περιοχή, που αν και δεν περικλείει τα πάντα, πρέπει να την έχουμε κατά νου….

Τουρκική εισβολή στη Συρία - Κατέλαβαν την Jarabulus, μαίνονται οι μάχες με ΡΚΚ

Image

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra διέβησαν την μεθόριο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας πριν λίγες ώρες, όπως αναφέρουν τα κουρδικά πρακτορεία ειδήσεων, και ιρανικές πηγές.

Η εισβολή έγινε χωρίς να υπάρξει αντίσταση από συριακά στρατεύματα τα οποία έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, και οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Jarabulus.

Η τουρκική δύναμη είναι μεγέθους μηχανοκίνητου συντάγματος και είναι συνοδευόμενη από μια ίλη αρμάτων M-60 και BRDM A/K εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων κ.τ.λ.

Η τουρκική δύναμη έχει ξεκινήσει επιθέσεις κατά κουρδικών θέσεων. Μ'εχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη Δαμασκό.

Η εισβολή έγινε με αφορμή την αιχμαλωσία 12 αξιωματικών του τουρκικού στρατού από το ΡΚΚ χτές βράδυ.

Το περασμένο βράδυ Σύροι Κούρδοι μαχητές συνέλαβαν 12 αξιωματικούς του τουρκικού στρατού οι οποίοι σχετίζονταν με την ΜΙΤ και ήθελαν να φτάσουν στην πόλη του Χαλεπίου για να ενωθούν με τους "εξεγερμένους".

Να θυμίσουμε τους ισχυρισμούς της Συρίας περί συλλήψεως Τούρκου στρατηγού κάτι που η Τουρκία αρνείται. Αυτό που όμως τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αρνούνται είναι ότι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 40 αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διασκορπισμένοι σε όλη τη Συρία, και κάθε τους προσπάθεια για να τους απελευθερώσουν έχει αποτύχει.Προφανώς οι Τούρκοι αξιωματικοί πραγματοποιούσαν χρέη εκπαιδευτών, συνδέσμων, και συμβούλων, για τους αντάρτες-μισθοφόρους.
Για οτιδήποτε νεώτερο σας κρατάμε ενήμερους. 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
  

Ποιοι πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα;


















Φως στα χρυσοφόρα «παιχνίδια» που έκαναν κάποιοι με τα CDS ίσως ρίξει μια αίτηση κατάθεσης εγγράφων που ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται για την ερώτηση «φωτιά» που είχε καταθέσει δύο φορές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που όμως δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία που θα αποκάλυπταν (με ονόματα και διευθύνσεις) ποιοι κερδοσκόπησαν με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ποιοι τελικά πλούτισαν την ώρα που η χώρα βούλιαζε.
Η ερώτηση αυτή, αν απαντηθεί, θα λύσει και τα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ήδη έχει ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της Ελβετίας ώστε να διακριβωθεί η σχέση του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου με επενδυτική εταιρία του εξωτερικού, που έκανε αγοραπωλησίες ελληνικών CDS. Παράλληλα βέβαια με την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με τις οποίες όλοι γνώριζαν ότι το «πρόγραμμα δεν έβγαινε».
Το «τέλειο έγκλημα» σε βάρος της Ελλάδας αναμένεται να ξεσκεπαστεί όταν δοθούν οι απαντήσεις, αφού θα φανεί ποιοι είναι αυτοί που κερδοσκόπησαν αρχικά και ποιοι ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά ομόλογα που είχαν πριν από το PSI (το «κούρεμα»), φορτώνοντας τις περισσότερες ζημιές στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι θα δοθεί και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η απάντηση στο πιεστικό ερώτημα (που εξέφρασε και ο κ. Ρουμελιωτης), γιατί δηλαδή ενώ ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν πρότεινε και είχε ετοιμάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, ταυτόχρονα με την υπογραφή του Μνημονίου κάποιοι (κυρίως το Βερολίνο) ήταν αντίθετοι, για να κερδίσουν χρόνο και να «ξεφορτωθούν» (προφανώς) τα ελληνικά ομόλογα.
Ο κ. Παυλόπουλος στην ερώτησή του αρχικά αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, τονίζοντας: «Στις 2/11/2011 υπέβαλα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, την υπ’ αριθμ. 232/2-11-2011 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. υπουργό Οικονομικών.
Επειδή εντός της, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, τασσόμενης στη Διοίκηση ειδικής προθεσμίας προς απάντηση τα ζητηθέντα έγγραφα δεν μου είχαν κοινοποιηθεί, επανακατέθεσα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, την ως άνω Αίτηση με τη μορφή Επερώτησης (αρ. Πρωτ. 12/12-12-2011). Ουδέποτε όμως ο τότε αρμόδιος υπουργός δέχθηκε, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, να προσέλθει στη Βουλή προς συζήτηση της κατά τ’ ανωτέρω Επερώτησης. Στο μεταξύ, και συγκεκριμένα στις 22/12/2011, μου κοινοποιήθηκε, προδήλως εκπροθέσμως, το με αρ. πρωτ. 2/75546/0023/7-12-2011 έγγραφο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με το οποίο, κατ’ ουσία, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να καταθέσει όλα τα στοιχεία τα οποία είχα ζητήσει με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία προανέφερα».
Στη συνέχεια o πρώην υπουργός αναφέρεται στην υπόθεση Ρουμελιώτη – Παπανδρέου επισημαίνοντας: «Εν όψει των ανωτέρω και ύστερα από τις πρόσφατες, συναφείς προς την παρούσα Αίτηση, δηλώσεις – καταγγελίες τού, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, εκπροσώπου της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επανακαταθέτω κατά τη νέα Βουλευτική Περίοδο, επικαιροποιημένη καταλλήλως, την αρχική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, η οποία έχει πλέον ως εξής: Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της χώρας κατά την τελευταία τετραετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας (π.χ. Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, Ελληνικών Τραπεζών κ.λπ.), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων».
Τέλος ο κ. Παυλόπουλος ζητά και πάλι την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τα αντίστοιχα στοιχεία:
I. Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοι ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011. Συγκεκριμένα:
Α. Ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Ελληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά.
Β. Ζητώ δε, ειδικώς για της Τράπεζες της αλλοδαπής, η ομαδοποίηση ως προς τις συγκεκριμένες, ανωτέρω προσδιοριζόμενες, ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.
II. Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που προσδιορίζονται στο προηγούμενο αίτημά μου.
(Από την “Δημοκρατία”)