Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…




Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.

Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.

Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερʼ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.

Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους.  

Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.

Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.

Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.

Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γιʼ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.

Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί. Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».

Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!

Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις.Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.

Ήδη οι εφημερίδες  στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις  εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.

Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.

Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!

Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.

Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς.Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατʼ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.

Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.

Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.

Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!

Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.
Του Dr. Mark Weisbrot,

πατήρ Παΐσιος: Θα πέσει μεγάλη πείνα στην Ελλάδα

Μικρότεροι μισθοί με αντάλλαγμα την δουλειά Χιλιάδες επιχειρήσεις έτοιμες να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις…


Στάση αναμονής τηρούν χιλιάδες επιχειρήσεις κυρίως μικρομεσαίες σχεδιάζοντας περικοπές  μισθών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου  που θα προβλέπει την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων που  επιτάσσει το μνημόνιο  έναντι των κλαδικών.

Ενδεικτικό κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι  ενώ από την
αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο  που υπογράφηκε το αναθεωρημένο μνημόνιο είχαμε 198 επιχειρησιακές συμβάσεις, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν έχει υπογραφεί ούτε μια επιχειρησιακή σύμβαση.


Μπορεί η ΓΣΕΒΕΕ και οι έμποροι να συντάσσονται με τη ΓΣΕΕ ( αφήνοντας εκτεθειμένο το ΣΕΒ ) και επισήμως να αντιδρούν στη γενικευμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων  με το επιχείρημα πως θα προκαλέσει αθέμιτο ανταγωνισμό , όμως στην αγορά εργασίας επικρατεί αναβρασμός και οι επιχειρηματίες περιμένουν να εκμεταλλευτούν το μέτρο για να " ψαλιδίσουν" το εργατικό κόστος …

Τα  σενάρια της Λούκας


Πάντως η Υπουργός Εργασίας έχει έτοιμα  εναλλακτικά σενάρια για τις συμβάσεις και τη διαιτησία  τα οποία έχει ήδη  θέσει υπόψη των κοινωνικών εταίρων σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις ανατροπές που έφερε το μνημόνιο Νο 3 και να περισώσει σ' ένα βαθμό τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα .

-Το πρώτο προβλέπει  υπερίσχυση των επιχειρησιακών  συμβάσεων με περικοπές αμοιβών  15%έως 20% και  διάρκεια εφαρμογή 1+1 έτος . Το υπουργείο Εργασίας θα προωθήσει στο άμεσο μέλλον διάταξη που θα μονιμοποιεί την προσθήκη για ενίσχυση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ώστε να παρεμβαίνει  η πολιτεία πριν φτάσουν στο λουκέτο. Το σχέδιο θα έχει τον τίτλο " επιχειρηματικός οδικός χάρτης " και θα  προβλέπει παρεμβάσεις όποτε υπάρχει ανάγκη , ανεξάρτητα από την κρίση ( μπορεί η επιχείρηση να αντιμετωπίζει διαρθρωτικό πρόβλημα).

-       Το δεύτερο σενάριο προβλέπει υπογραφή σύμβασης ειδικών συνθηκών με χαμηλότερες αμοιβές  την οποία έχουν συμφωνήσει από κοινού για δικούς τους λόγους - όχι απαραίτητα εξαιτίας της απειλής λουκέτου- εργοδότης και σωματείο. Για τη νομιμοποιητική βάση της σύμβασης - ότι δεν αποτελεί προϊόν εκβιασμού του εργοδότη -πρέπει να γνωμοδοτήσει το ανώτατο συμβούλιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας .

Πάντως το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στην περίπτωση  που απολυθεί ο εργαζόμενος , η  αποζημίωση του θα υπολογιστεί με βάση τον πρότερο μισθό του  και όχι τον " ψαλιδισμένο" που  εισπράττει βάσει της σύμβασης ειδικών συνθηκών .

Επίσης , αποκτούν το δικαίωμα σύστασης σωματείου ( μετά από  πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ) επιχειρήσεις που απασχολούν και κάτω από 20 άτομα  ώστε να μπορούν να διαπραγματευτούν με την εργοδοσία  για την σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης και να μην βρεθούν στο έλεος των ατομικών συμβάσεων  με απεχθέστερους όρους .

Πρακτικά ,οι εργαζόμενοι που θα έχουν τις βαρύτερες απώλειες με την εφαρμογή του μέτρου , θα είναι οι ναυτικοί πράκτορες  ( πρώτος μισθός 1260 ευρώ) , εργαζόμενοι στον τουρισμό ( μισθός 903 ευρώ) τραπεζοϋπάλληλοι , οι εμποροϋπάλληλοι και κλάδοι επιστημόνων που υπογράφουν γενναιόδωρες κλαδικές συμβάσεις .

Αλλαγές στη διαιτησία

Την ίδια ώρα στο  θέμα της διαιτησίας το υπουργείο  δίνοντας σε δημόσια διαβούλευση  το νομοσχέδιο, προχώρησε  σε 3 αλλαγές που προβλέπουν:
α)να συζητούνται στην διαιτησία μόνο τα θέματα μισθών και όχι οι όροι εργασίας
β)οι κοινωνικοί εταίροι θα προσφεύγουν στην διαιτησία είτε από κοινού είτε μονομερώς μόνο εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της μεσολάβησης

γ)καλούνται οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ να αποφασίσουν το 2018 αν θα διατηρηθεί η μονομερής προσφυγή στη διαιτησία.

Κρίσιμα 24ωρα για την ευρωζώνη

Μετά και την Ιρλανδία ποιος; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από την ευρωζώνη, την ώρα που τα spreads καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο, τα ρεκόρ ανόδου σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Την ίδια ώρα, το ευρώ δέχεται σημαντικές πιέσεις υποχωρώντας χαμηλά διμήνου, τα χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες και η ανησυχία για ενδεχόμενο ντόμινο χρεών, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ήδη οι κυβερνήσεις των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, προχωρούν στη λήψη πρωτοφανών μέτρων λιτότητας, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφύγουν την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης. Η Πορτογαλία ανακοίνωσε μείωση 5% στους μισθούς, πάγωμα συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23%. Στο ίδιο κλίμα και οι κινήσεις του ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος προειδοποιεί τους κερδοσκόπους ότι δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.

Το θέμα όμως, όπως σχολιάζει μερίδα οικονομικών αναλυτών, είναι πως η άνοδος των spreads και η φιλολογία που αναπτύσσεται αναφορικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ορισμένων χωρών, ίσως να μην είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπίας, αλλά αδυναμία των αγορών να διακρίνουν σημάδια ανάκαμψης.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα, καθώς ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Δουβλίνο υπό το βάρος των πιέσεων των Βρυξελλών, επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις και ζητήσει άμεσα τη χορήγηση 80-90 δισ. ευρώ. Το σκηνικό μεταφέρεται πλέον στη Λισαβώνα, η οποία φέρεται να δέχεται πιέσεις για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, σε μία προσπάθεια να απομακρυνθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος Ισπανία.

Η συζήτηση για πιθανή ένταξη της τελευταίας στο μηχανισμό στήριξης, είναι λογικό να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη συνοχή της ευρωζώνης.

HΠΑ: Έντονη ανησυχία στο State Department (και προσμονή από τον υπόλοιπο κόσμο) για τις νέες αποκαλύψεις του WikiLeaks - Οι ανααφορές, έχουν να κάνουν με χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους, η Ελλάδα

HΠΑ: Έντονη ανησυχία στο State Department (και προσμονή από τον υπόλοιπο κόσμο) για τις νέες αποκαλύψεις του WikiLeaks - Οι ανααφορές, έχουν να κάνουν με χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους, η Ελλάδα
Την έντονη ανησυχία και δυσφορία της αμερικανικής κυβέρνησης, για τις επικείμενες νέες αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks, εξέφρασε, ο εκπρόσωπος του State Department.
Ο PJ Crowley, δήλωσε, ότι η κυβέρνηση, έχει ήδη ειδοποιήσει αρκετές συμμαχικές και φιλικές χώρες, (ανάμεσα σε αυτές και την ελληνική κυβέρνηση) ότι τα έγγραφα που θα αποκαλυφθούν πιθανόν να διαταράξουν τις μεταξύ τους σχέσεις.
Οι αποκαλύψεις αφορούν διαβαθμισμένα έγγραφα, των αμερικανικών πρεσβειών, σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, αναφορικά, με τις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με τις χώρες αυτές, αλλά και των γειτονικών χωρών.
 Ανάμεσά τους αναφέρεται, και η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ισραήλ, η ΠΓΔΜ,  κα.

Ο αμερικανός αξιωματούχος, παραδέχθηκε, ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων, θα βλάψει την εικόνα των ΗΠΑ, καθώς περιλαμβάνουν και κριτική, των πράξεων, τόσο πολιτικών  αρχηγών, πρωθυπουργών, υπουργών και αξιωματούχων φιλικών χωρών, όσο και της πολιτικής που ακολουθούν οι χώρες αυτές, τόσο σε σχέσεη με τις ΗΠΑ, όσο και με γειτονικές τους χώρες.
"θα ευχόμασταν να μη συμβεί, αλλά αυτό που προσπαθούμε τώρα, είναι να μειώσουμε τις συνέπειες", κατέληξε ο PJ Crowley.

Bρυξέλλες: "Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αρκεί για να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη, τις οικονομικές προκλήσεις", υπογραμμίζει ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ

Bρυξέλλες: "Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αρκεί για να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη, τις οικονομικές προκλήσεις", υπογραμμίζει ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ
  1. Το Eυρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μας επιτρέψει να αντιδράσουμε με τον τρόπο που αρμόζει στις προκλήσεις στην ευρωζώνη, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroupe Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βελγική οικονομική εφημερίδα L'Echo.
  2.     "Το ταμείο υπό τη σημερινή του μορφή θα μας επιτρέψει να αντιδράσουμε με τον τρόπο που αρμόζει στις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν", διαβεβαιώνει ο Γιούνκερ.
  3.     Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα ότι πρότεινε τον διπλασιασμό σε 880 δισεκατομμύρια ευρώ των πόρων του ταμείου αυτού.
  4.     Ο πρόεδρος του Eurogroupe και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έσπευσε εξάλλου να φανεί καθησυχαστικός όσον αφορά την Πορτογαλία και την Ισπανία, η οικονομίες των οποίων αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
  5.     "Η Ισπανία και η Πορτογαλία επεδίωξαν να προλάβουν στο επίπεδο των δημoσιονομικών τους κινδύνους που μπορεί να τους αφορούσαν", εξήγησε.
  6.     "Δεν υπάρχει κανένας παραλληλισμός μεταξύ της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας", σημειώνει. "Η Πορτογαλία έθεσε στο κοινοβούλιό της ένα σχέδιο εξυγίανσης αρκετά συνεπές και ο τραπεζικός της τομέας δείχνει σημάδια ευρωστίας", υπογραμμίζει.
  7.     Το πορτογαλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες Παρασκευή έναν προϋπολογισμό λιτότητας για το 2011, ο οποίος θα επιτρέψει τη δραστική μείωση του ελλείμματος της χώρας.
  8.     "Όσον αφορά την Ισπανία, βλέπω ότι η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή πολύ αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης", προσθέτει.
  9.     Ο Γιούνκερ τάχθηκε τέλος υπέρ ενός μόνιμου μηχανισμού επίλυσης των κρίσεων, ο οποίος θα πάρει τη σκυτάλη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν εκπνεύσει η ισχύς του το 2013.
  10.     Ωστόσο φάνηκε διστακτικός όσον αφορά μια ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα. "Δεν θα αναγορευόμουν σε κατάφορο αντίπαλο μιας ανάμειξης του χρηματοπιστωτικού τομέα στην επίλυση μιας κρίσης", σημειώνει.
  11.     "Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο έχει μια βέβαιη εμπειρία στην επίλυση των κρίσεων, δεν θεώρησε ποτέ ότι, εκ των προτέρων, η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα θα έπρεπε πάντα να αποτελεί μέρος ενός οπλοστασίου για την επίλυση των κρίσεων", καταλήγει.

Αστυνομία τροφίμων-ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!




“Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας.”
Τόμας Τζέφερσον
Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.

Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.

Οποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.

Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.

Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

Ο εφησυχασμός είναι καταστροφικός

Ένα πολύ δυνατό σενάριο

http://img689.imageshack.us/img689/6396/parathr.jpg

Ιανουάριος ΧΧΧΧ

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μέσα σε βαθιά ύφεση.
Η Ε.Ε βρίσκεται σε πορεία διάλυσης.
Εκτός απο τις μικρές χώρες όπως η Ελλάδα , η Ιρλανδία και η Πορτογαλία , οι μεγαλύτερες του Νότου με δομικά προβλήματα στην οικονομία όπως η Ισπανία και η Ιταλία ζητούν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης φοβούμενες μην οδηγηθούν στην χρεωκοπία όπως η Ελλάδα ένα χρόνο νωρίτερα.
Η χώρες του Βορρά με μπροστάρη την Γερμανία και την βαριά βιομηχανία της έχοντας κερδοσκοπήσει στην πλάτη των χωρών του Νότου αρνούνται την βοήθεια φοβούμενη ότι τα μεγέθη είναι τέτοια που δεν την συμφέρει.
Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Αμερικάνικη οικονομία παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης της και την μείωση των εξόδων ειδικά απο την απεμπλοκή στο Ιράκ και δευτερευόντως στο Αφγανιστάν δεν έχει καταφέρει να βγει απο την ύφεση.

Οι επιτελείς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης γνωρίζουν ότι το πάλε ποτέ ισχυρό νόμισμα τους δε θα μπορεί για πολύ ακόμη να τους διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια που απαιτείται.
Παράλληλα βλέπουν πως ενεργειακά αυτόνομες και εξαγωγείς χώρες όπως η Ρωσία , το Ιράν , η Βενεζουέλα προχωρούν συνεχίζουν (Ρωσία) ή ακολουθούν αυτόνομες πολιτικές με αποτέλεσμα την πιθανότητα ενεργειακού στραγγαλισμού των ΗΠΑ.
Στα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής διοίκησης συζητείται εντόνως πως ίσως ήρθε η ώρα να εκμεταλευθούν τα αποθέματα ασφαλείας της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.Τα αποθέματα του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Στην περιοχή εδώ και καιρό υπάρχει μια προαιώνια αντιπαλότητα δυο συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Της Ελλάδος και της ΤΟυρκίας.
Η κατάσταση είναι λεπτή κυρίως λόγω της ιδιαίτερα έντονα αυτόνομης πολιτικής της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια κάτι που την έχει οδηγήσει σε σύγκρουση ακόμη και με τον στρατηγικό για πολλά χρόνια συμμαχό της στην περιοχή , το Ισραήλ.(Την ίδια στιγμή διαρρέουν πληροφορίες για στήριξη της Τουρκίας στην Αλ Κάιντα και των ΗΠΑ στο PKK)
Ο σκοπός είναι απλός , το Αιγαίο πρέπει να διεθνοποιηθεί , δεν συμφέρει τις Αμερικάνικές επιδιώξεις η οποιαδήποτε εθνική κυριαρχία επ αυτού ,δεν θέλουν σε καμία περίπτωση μια ισχυρή και πιθανά πυρηνική Τουρκία , ενώ την Ελλάδα την ελέγχουν σχετικά εύκολα μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση και τα ανδρείκελα που εκλέγονται κατόπιν σχετικής προπαγάνδας.
Απο την άλλη δεν θέλουν την πλήρη αποδυνάμωση των Ε.Δ και των δυο χωρών διότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν το ΝΑΤΟ να μείνει χωρίς επαρκεί αντίσταση σε αυτή την γωνιά.
Επίσης μετά το μπλοκάρισμα των αγωγών που έδιναν έξοδο στην Ρωσία στη Μεσόγειο με ένα διεθνώς , Νατοικό Αιγαίο μπορούν να την ελένξουν όποια στιγμή επιθυμούν.
Παίζοντας διπλό παιχνίδι , όπως έκαναν και το 1996 με την γνωστή κρίση των Ιμίων, λένε στους Τούρκους πως η Ελλάδα λόγω της οικονομικής δυσκολίας της θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια για να βγάλει τα πετρέλαια και να μην βγεί απο την ζώνη του ευρώ όπως την απειλούν(θα δώσει κομμάτι αυτών εκεί).
Οι Τούρκοι επικουρούμενοι και απο Ιραν το οποίο διαφαλίζει πως θα έχουν τα απαραίτητα ενεργειακά αποθέματα στην διάρκεια του πολέμου , προχωρούν σε κατάληψη νήσων της Ελλάδας που δεν κατονομάζονται με σαφήνεια στις διεθνείς συνθήκες ενώ παράλληλα προχωρούν σε αποκλεισμό του μισού Αιγαίου μετά τον 25ο.
Στην Ελλάδα οι πολιτικά εκλεγμένη κυβέρνηση καταρρέει υπο το βάρος και της οικονομικής κρίσης και της πολεμικής αντιπαράθεσης την οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει.
Για ένα μεγάλο διάστημα οι δυο χώρες βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ διαρκώς γίνονται θερμά επεισόδια.
Οι Ρώσοι βλέποντας πως οι Αμερική και οι συμμαχοι της ελέγχουν πλήρως την ενεργειακή αποθήκη της ευρύτερης Ευρασίας για τα επόμενα 50-70 χρόνια αποφασίζουν να δράσουν……….

Οι Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ενώ την ίδια στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ,της Ιταλίας και της Αιγύπτου βρίσκονται σε επιφυλακή.
Οι Αμερικανοί κινητοποιούν τον 6ο στόλο ενώ οι Σούδα και το Αβιάνο της Ιταλίας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Ταυτόχρονα θέλοντας να κάνουν μια κίνηση αντιπερισπασμού βάζουν Νότιο Κορέα και Ιαπωνία σε επιφυλακή.
Η Βόρεια Κορέα βλέπει τις δυνάμεις των προαιώνιων εχθρών τους να βρίσκονται μια ανάσα ώστε απλά οι Αμερικάνοι να αποσπάσουν την προσοχή της Ρωσίας στην ευαίσθητη εκείνη περιοχή.
Οι Ρωσία προειδοποιεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων για μια συνολική επίλυση του θέματος της διεθνής ναυσιπλοίας στο Αιγαίο την Ν.Α Μεσόγειο και τα Στενά.
Η Τουρκία θεωρώντας πως έχει την χρυσή ευκαιρία για την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κάνουν το κρίσιμο λάθος.
Προχωρούν σε εισβολή με μια ολομέτωπη επίθεση κατά της Ελλάδος………χωρίς την έγκριση κανενός απο τους μεγάλους.
Η Ρωσία βλέποντας ότι καταρρέει η άμυνα της Ελλάδος , μη ξεχνάμε πάντα τον ύπουλο ρόλο της Αμερικής, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τα πάντα στην περιοχή προχωρά σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Τουρκίας.
Η Αμερική βλέπει πως τα δεδομένα αρχίζουν να αλλάζουν.Δεν έχουν να κάνουν μόνο μια μικρή χώρα αλλά με ολόκληρη την Ρωσία.
Δεν μπορεί όμως να επιτεθεί η ίδια κατα μέτωπο , και φροντίζει να γίνουν ενέργειες απο ανατολάς με κύριο εκφραστή την Ιαπωνία και την Ν.Κορέα.
Μια τετοια ευκαιρία όπως κατανοείται δεν αφήνει το Σταλινικό καθεστώς της Β.Κορέας σε ρόλο θεατή.
Στην Μεσόγειο η Ρώσοι έχοντας συντρίψει την Τουρκία προελαύνουν ενώ την ίδια στιγμή μετά την κατάρρευση του μετώπου οι Τουρκικές δυνάμεις εντός Ελληνικού χώρου παραδίδονται σωρηδόν στον Ε.Σ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο Ε.Σ για να αποφύγει τυχόν αντάρτικο εντός Ελληνικής επικράτειας απο οικονομικούς μετανάστες γειτονικών χωρών που υποστηρίζονται απο την Τουρκία προχωρά στην δημιουργία προγεφυρώματων τόσο στην Β.Ήπειρο όσο και στο Μοναστήρι των Σκοπίων.
Η Αμερική βλέποντας το παιχνίδι να γυρνά ανάποδα στέλνει τελεσίγραφο μέσω ΝΑΤΟ στους Ρώσους να εκκενώσουν την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α.Μεσογείου κάτι που όμως δεν γίνεται.
Η Ελλάς αποφασίζει να μείνει εκτός αυτής της σύγκρουσης προσπαθώντας να γιατρέψει και τις πλήγές που ήδη έχει………..
Η σύγκρουση είναι σκληρή …………………………μιας και πλέον εμπλέκονται όλοι όσοι έχουν την στρατιωτική δυνατότητα…………..είναι όμως άλλη κουβέντα αυτή.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Υπό τη σκιά της προσφυγής


«Φούντωσαν» την Παρασκευή τα σενάρια, με αφορμή δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, που θέλουν την Πορτογαλία και την Ισπανία να δέχονται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και χώρες της ευρωζώνης για προσφυγή τους..... στο μηχανισμό ευρωπαϊκής στήριξης.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, έκανε λόγο για «σεναριολογία», επαναλαμβάνοντας ότι η Πορτογαλία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές και να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Όπως έγινε γνωστό, το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε ήδη τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2011.

Αλλά και ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο δήλωσε ότι αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό. Ωστόσο ο γενικός διευθυντής της Ισπανικής Τράπεζας υποστήριξε ότι η δυσπιστία των αγορών μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη χρηματοδότηση της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν απέφυγε να απαντήσει αν την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση Eurogroup. Σημείωσε, ακόμη, ότι έως το τέλος του μήνα, οι συζητήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί και η Ιρλανδική κυβέρνηση με την Τρόικα θα έχουν καταλήξει σε μία «σταθερή συμφωνία».

Στο μεταξύ, την πρόταση για συμμετοχή και ιδιωτών στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης επανέλαβε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, ο μηχανισμός στήριξης, που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας για μετά το 2013, «θα μοιάζει πολύ| με τη δομή του υφιστάμενου ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας και θα επιτρέπει σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος να κηρύξει ένα κράτος στάση πληρωμών, να τροποποιούνται οι όροι αποπληρωμής με απόφαση αυτών που κατέχουν τα χρεόγραφα, η οποία θα λαμβάνεται με ενισχυμένη πλειοψηφία. «Η ύπαρξη μιας τέτοιας λύσης δεν θα οδηγήσει σε αβεβαιότητα στις αγορές αλλά θα τις εξασφαλίσει. Γι' αυτό ακριβώς εργαζόμαστε και έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε μέσα στις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο γερμανός υπουργός. 

Σε νέο χαμηλό διμήνου βυθίστηκε την Παρασκευή το ευρώ έναντι του δολαρίου (1,3244), καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον. «Ακούμε συνεχώς αρνητικές ειδήσεις στην ευρωζώνη τελευταία. Υπάρχει ακόμα η φήμη για διάσπαση της ευρωζώνης», παρατηρεί αναλυτής της Okasan Securities. 
πηγη:skai.gr

Δεν θα γίνουμε αυτόχειρες,ούτε επαίτες,ούτε κλέφτες


Το παιχνίδι με τις σαρωτικές απολύσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα άρχισε να σκληραίνει άγρια.Πολύ αμφιβάλουμε αν έστω κι ένας κυβερνητικός έχει συνειδητοποιήσει που οδηγούνται τα πράγματα.
Η ίδια η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της δηλώνει ότι:"οι συμβάσεις που υπογράψαμε έχουν όρους τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε"!Από κοντά σιγοντάρουν και τα καλοπληρωμένα-βολεμένα παπαγαλάκια.
Μια χώρα-κράτος όμως δεν αποτελείται μόνο από γη,θάλασσα και κυβερνητικούς παράγοντες μετά των υποτακτικών τους.Ως ζωντανός οργανισμός διαθέτει και τα ζωτικά του όργανα,το λαό του.
Τι θα γίνει αυτός ο λαός όταν κοντά ένα εκατομμύριο έχουν μείνει στο δρόμο,χωρίς....
δουλειά,χωρίς φαΐ,χωρίς αύριο.Είναι απορίας άξιο πως κανένας δεν σκέφτεται τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι.Ποια η μέριμνα,ποια η πρόβλεψη,ποια τα προγράμματα ανάπτυξης;Συσκέψεις επί συσκέψεων.
Περικοπές κι απολύσεις,περικοπές κι απολύσεις τίποτα άλλο!
Εντάξει τους διώχνετε,σώζεται το κράτος (ας το δεχτούμε ως υπόθεση εργασίας)!Μετά;
Μπορείτε να φανταστείτε τόσους ανθρώπους βουτηγμένους στην ανέχεια,στην απόγνωση και με το θυμό στο ζενίθ;
Ενδεχομένως σαδιστές του κερατά να ελπίζετε σε μαζικές αυτοκτονίες,όμως αυτό το χατήρι δεν πρόκειται να σας το κάνουμε πλην μεμονωμένων περιπτώσεων,τις οποίες και θα έχετε κρίμα στο λαιμό σας.
Το να γίνουμε επαίτες ξεχάστε το,δεν το σηκώνει η περηφάνια μας και η αξιοπρέπεια της φυλής μας (άσε που "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"!).
Τι μένει λοιπόν;ή να γίνουμε κλέφτες και ληστές ή να ξεσηκωθούμε και να σας πάρουμε στο κυνήγι.
Κι επειδή κλέφτης και ληστής δεν γίνεσαι εύκολα αν δεν το 'χει η κούτρα σου δεν μένει παρά να σας πάρουμε στο κυνηγητό κι όπου βγει.
Πριν εξωθήσετε τον κόσμο στα άκρα (ένας νέος εμφύλιος θα ήταν γενοκτονία) βάλτε κάτω τους αφεντάδες σας και δημιουργήστε τρόπους ανάπτυξης,ανοίξτε δουλειές,κάντε την αγορά να ξεπαγώσει,δώστε εργασιακή διέξοδο στους ανέργους και σεβαστείτε τα νιάτα αυτού του τόπου.Σταματήστε τώρα εν τη γενέσει του το κύμα φυγής της νεολαίας.
Και κάτι ακόμα προκλητικότατο:την ώρα που αποκεφαλίζετε εργαζόμενους διορίζετε συνταξιούχους στα υπουργικά σας γραφεία.Επίσης εξακολουθείτε να σπαταλάτε το δημόσιο χρήμα αλόγιστα (πχ ο κύριος αντιπρόεδρος χρεώνει 4.000 ευρώ το μήναγια αποδελτίωση του τύπου και το υπουργείο εσωτερικών κοντά 27 εκατομμύρια για ταχυδρομικά τέλη!).
Που το πάτε μωρέ;Ποιούς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;

Εισήγηση στο ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς


Αντισυνταγματική ζητά να κριθεί η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε το 2009, στην εισήγησή του στο ΣτΕ, ο σύμβουλος Ι. Γράβαρης, καθώς όπως αναφέρει είναι αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους.
Ο σύμβουλος Επικρατείας στην εισήγησή του επισημαίνει ότι η έκτακτη εισφορά υπολογιζόμενη επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008, δεν είναι νόμιμη ως αντικείμενη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Παράλληλα, αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, καθώς εξαιρεί από την έκτακτη εισφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χωρίς να προκύπτει από πουθενά για ποιο λόγο έγινε η διαφοροποίηση αυτή.
Αν η εισήγηση του Γράβαρη γίνει δεκτή από το Β’ Τμήμα την 1η Δεκεμβρίου, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για οριστική κρίση.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι η έκτακτη εισφορά έχει αναδρομική ισχύ, αφού υπολογίζεται επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή πριν την 1/1/2008, κατά συνέπεια, είναι παράνομη η έκτακτη εισφορά ως αντίθετη στο άρθρο 87 παρ. 2 του Συντάγματος.
Ακόμα, το διοικητικό πρωτοδικείο διέταξε την επιστροφή του ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβάλει η ΔΟΥ Ψυχικού ως έκτακτη εισφορά σε φορολογούμενο.
Αναμένεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα ασκήσει έφεση επί της εν λόγω αποφάσεως, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η λύση στο επικοινωνιακό πρόβλημα του ΓΑΠ είναι στην Google


Για όσους έχουν  πρόβλημα με  τα ελληνικά του ΓΑΠ και ειδικότερα με το συντακτικό του  ανακάλυψαμε  την λύση. Υπερήφανα σήμερα  -για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ κορυφής και  βάσης της κοινωνίας-  παραδίδουμε αυτή την λύση  στο Ελληνικό κοινό  ως βοήθημα. Κρίνουμε ότι   αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας  η  άριστη επικοινωνία  μεταξύ μας είναι απαραίτητη. Η λύση  λοιπον στο επικοινωνιακό πρόβλημα του ΓΑΠ είναι  στην μετάφραση.
Πάρτε  για παράδειγμα την παρακάτω επιστολή Παπανδρέου προς  στους υπουργούς όπως δημοσιεύθηκε: “Θέλω απάντηση ως αύριο”
“θέλω την ιεράρχηση και όλων των άλλων θεμάτων, ώστε να μπορέσουμε όλα αυτά να τα βάλουμε σε ένα νέο χρονοδιάγραμμα, βλέποντας τι έχουμε κάνει, τι έχουμε μπροστά μας, καθώς και πόσο ρεαλιστικά θα είναι τα χρονοδιαγράμματα, γιατί πολλά από αυτά πρέπει να αξιολογήσουν και προτεραιότητες.
Για παράδειγμα, στο Κοινοβούλιο, όπου συσσωρεύονται σημαντικά νομοσχέδια, μερικά θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, ενώ άλλα μπορούν να πάνε λίγο πιο πίσω – όσα δεν έχουν στενή νομοθετική διάσταση, αλλά έχουν τη διάσταση άλλων αλλαγών, που μπορούν να γίνουν με τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις.
Χρειαζόμαστε βεβαίως να υπάρχει και η καινοτόμος σκέψη, όπως βλέπετε, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις και από τη λογική των πεπατημένων καθώς, πολλές φορές, και η Δημόσια Διοίκηση δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από αυτήν, έστω και αν έχει καλή πρόθεση.”
και βάλτε της στο Google μετάφραση από  Ελληνικά σε αγγλικά για να δείτε αυτο το κείμενο.
“I want the hierarchy and all the other issues that we all can put it in a new schedule, seeing what we’ve done it before us, and how realistic are the timelines, because many of them need to be assessed and priorities .
For example, in Parliament, where they accumulate significant bills, some will be given priority, while others can go a little further back – you do not have strict legal dimension, but have the dimension of other changes that can be done with existing legal provisions .
We need certainly exists and innovative thinking, as you see, to be able to escape entanglements and the sense of well trodden many times, and the Public Administration can hardly escape it, even if it has good intentions. “
========
Μπορείτε τώρα να ξαναδιαβάσετε από το πρωτότυπο τα όσα έχει πει ο ΓΑΠ και δημοσιεύθηκαν μεταφρασμένα μέχρι και στα τελευτία κόμματα. Ακόμη μπορείτε να καλύψετε τα κένα σας (ουάου) διαβάζοντας  παλιότερα κείμενα ή δηλώσεις του που δεν καταλάβατε και μάλιστα  απο το πρωτότυπο.  Το έχουμε τσεκάρει και πιάνει σε όλα.
Προτάσεις: Είναι κατανοητό ότι με αυτό τον τρόπο και  το Google μετάφραση από  Ελληνικά σε αγγλικά επικοινωνιακό του  Παπανδρέου λύνεται οριστικά. Προτείνεται λοιπόν όπως η συγκεκριμένη εφαρμογή να συνοδεύει όλες τις γραπτές δηλώσεις Παπανδρέου να μπει στο Opengov.gr  και στα site του πρωθυπουργού. Τέλος με μέριμνα  του Υπ Παιδείας να χορηγηθεί ως gadgetaki  στα σχολεία. Ακόμη παρακαλούνται όσοι χρησιμοποιούν “βαριά Ελληνικά” και απευθύνονται στον PM να συνοδεύουν  τα κείμενα τους με την συγκεκριμένη εφαρμογή.
Επισημαίνεται ότι:  Τυχών ρητά ή σοφίσματα της αρχαίας ελληνικής θα καταχωρούνται  ως ύποπτα και  ενδεχόμενος υβριστικά


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/11/google.html#ixzz16KpQv5Qa