“Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο για την νομική κατάρριψη του μνημονίου αλλά και της δανειακής σύμβασης η οποία ως παράνομη, καθιστά το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτή ως απεχθές.”
Ο εξαιρετικός χειρισμός του Αρεοπαγίτου κ. Ξένου, αποδεικνύει πως η δικαιοσύνη δεν θα υποκύψει σε πολιτικές σκοπιμότητες ή σε ισχυρά συμφέροντα. Αντίθετα, πέραν της δικαίωσης του ηρωϊκού εισαγγελέα κυρίου Πεπόνη, μία πειθαρχική δίωξη σε λειτουργό της δικαιοσύνης υποδηλώνει δύο τινά. Την ύπαρξη βαριάς αμέλειας ή δόλου κατά την διάρκεια των χειρισμών του.
Τουτ’ έστιν, ότι η απόπειρα αθώωσης του Γεωργίου είναι απόρροια βαρύτατης αμέλειας ή δόλου, πράγμα που θα φανεί στην συνέχεια.
Αυτό που κρίθηκε ήδη, είναι ότι η διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα δολιότητας λειτουργών που διατηρούσαν στενές σχέσεις (ακόμα και έμμισθες) με τους δανειστές. Για να καταλάβετε το μέγεθος του σκανδάλου, φανταστείτε μία επιχείρηση που διαπραγματεύεται συμφωνία με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και στις τάξης της υπάρχουν άνθρωποι ελεγχόμενοι από το ίδρυμα σε θέσεις κλειδιά. Όχι μόνον θα είναι λεόντειος η συμφωνία, αλλά οι “εγκάθετοι” του δανειστή εφ’ οσον έχουν την εξουσία, θα φτιάξουν και τα στοιχεία που διέπουν την συμφωνία στα μέτρα του δανειστή, υποσκάπτοντας τα συμφέροντα του εργοδότη τους!
Αυτές οι συμφωνίες λοιπόν, εφ’ όσον προκύψει καταδολίευση, ακυρώνονται και οι εταιρειες – θύματα διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις.
Στην Ελλάδα λοιπόν, δύο διορισμένοι σε θέσεις εξουσίας, οι κκ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος υπέγραψαν μία δανειακή σύμβαση, χωρίς να έχουν την έγκριση του πραγματικού διαχειριστή (κοινοβουλίου). Στην συνέχεια, ο τρίτος διορισμένος (Γεωργίου), χάλκευσε τα στοιχεία κατά τέτοιον τρόπο που το συνοδευτικό μνημόνιο να εξασφαλίζει αποκλειστικά τους δανειστές ρίχνοντας την χώρα στον όλεθρο.
Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο για την νομική κατάρριψη του μνημονίου αλλά και της δανειακής σύμβασης η οποία ως παράνομη, καθιστά το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτή ως απεχθές. Ότι και αν λένε οι κύριοι Σταθάκηδες.
Σοκ από την αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη: Χαρακτήρισε "κοινότητα" το κυπριακό κράτος και κατ'αυτό τον τρόπο φυσικά έδωσε την ευλογία του για την αποδοχή του νέου σχεδίου Ανάν, ενώ δικαίωσε και τον γ.γ. του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει επίσης το κυπριακό κράτος ως "ελληνοκυπριακή κοινότητα"!
Συγκεκριμένα ο Α.Σαμαράς, δήλωσε ότι «έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων».
Ποιες κοινότητες; Πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς είναι ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Δηλαδή έχουμε ένα κράτος και μία κοινότητα που συνομιλούν, όχι δύο κοινότητες, όπως μας είπε σήμερα ο Α.Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως την φρασεολογία της Άγκυρας που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος!
Αυτό ήταν και το σημείο επάνω στο οποίο στάθηκε σαν βράχος και ο τελευταίος Εθνάρχης ο τότε πρόεδρος της Κϋπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, τον Απρίλιο του 2004 στο περίφημο δάγγελμά του:
«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω 'κοινότητα' χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
«Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία σου.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας.
Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»
Τότε βέβαια, ο Α.Σαμαράς δεν ήταν καν βουλευτής, οπότε είναι πιθανόν να μην θυμάται τα παραπάνω λόγια, αλλά νομίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο Α.Σαμαράς ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο"το δεύτερο ελληνικό κράτος".
Τώρα "το δεύτερο ελληνικό κράτος" έγινε "κοινότητα". Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει προαγωγή και να γίνει και "δήμος".
Στον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μπορεί κάποιος να του καταμαρτυρήσει πολλά, ιδιαίτερα μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 που έκανε την τεράστια κυβίστηση και από πολέμιος βρέθηκε υπερασπιστής του Μνημονίου.
Αλλά οι πατριωτικές του θέσεις εμφανίζονταν σε γενικές γραμμές σταθερές. Μέχρι σήμερα που έκανε το "δεύτερο ελληνικό κράτος" μία "συνιστώσα κοινότητα"...
Η Βουλή θα αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της τέως υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, των τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη ...
Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη.
Η δικογραφία που διαβιβάστηκε μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή αφορα σε ματαίωση επένδυσης, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.
Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε απο την Εισαγγελία Ορεστιάδας μετά απο μήνυση κατα των πολιτικών προσώπων που υποβλήθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους αποδιδονταν ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.
Φαίνεται πως η κατάσταση αρχίζει και «χοντραίνει» επικίνδυνα στο ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και με το θέμα της υφαλοκρηπίδας του ελληνικού Καστελόριζου. Στις 1 Φεβρουαρίου είχαμε το πρώτο παρ’ ολίγο θερμό επεισόδιο που δεν καταγράφτηκε από κανένα ελληνικό ΜΜΕ αλλά έγινε γνωστό από τον τουρκικό τύπο, σύμφωνα φυσικά με την τουρκική εκδοχή του.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των τουρκικών εφημερίδων, Hürriyet, Milliyet, Zaman, Vatan, και Star, (το επεισόδιο πήρε μεγάλη έκταση στην Τουρκία), την πρώτη του μηνός στην τουρκική φρεγάτα Giresun που συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Barabros Hayrettin Paşa, το οποίο κινείται σε αμφισβητούμενα ύδατα, σήμανε συναγερμός. Ο λόγος ήταν, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές πληροφορίες, ότι είχε φτάσει σήμα να παρεμποδιστεί αμέσως το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος, Prıncess το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, είχε παραβιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα στην ευρύτερη περιοχή της Αττάλειας διενεργώντας έρευνες με εντολή της κυπριακής κυβέρνησης. Το επεισόδιο της εμπλοκής της τουρκικής φρεγάτας με το νορβηγικό ερευνητικό έλαβε χώρα, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές πληροφορίες, την πρώτη Φεβρουαρίου και ώρα 18,40 μμ. Η τουρκική φρεγάτα πλησίασε με επικίνδυνο τρόπο το νορβηγικό σκάφος και μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις και παρενοχλήσεις, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, το νορβηγικό πλοίο και κατά την ώρα 23,50 μμ. δηλαδή μετά από πέντε περίπου ώρες αποχώρησε από την περιοχή.
Ανεξάρτητα από τα όσα λένε οι Τούρκοι και είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε πως το νορβηγικό ερευνητικό παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φαίνεται πως η κατάσταση αρχίζει και «κοκκινίζει» στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, γεγονός που δείχνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί ο έλεγχος να ξεφύγει με απρόοπτες συνέπειες ακόμα και για την ειρήνη. Όπως αναφέρεται στα τουρκικά ΜΜΕ, οι Τούρκοι φέρονται και ενοχλημένοι γιατί, όπως ισχυρίζονται, οι Κύπριοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού Barbaros, το οποίο έχει προγραμματίσει να διεξάγει εύρυνες εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις τουρκικές εξαγγελίες, το Barbaros προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες να εισέρθει στη περιοχή 12 της κυπριακής ΑΟΖ που έχει την ονομασία «Αφροδίτη» και όπου, όπως πιστεύεται, βρίσκονται μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα για να διεξάγει έρευνες παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ανησυχία όμως των Τούρκων δεν είναι ότι ανησυχούν για ενδεχομένη κυπριακή αντίδραση, αλλά για την ανάμειξη του Ισραήλ στο όλο γεωπολιτικό παιχνίδι της ανατολικής Μεσογείου σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως γράφει σε ένα εκτενές άρθρο του, (3/2), στην πρώτη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα Zaman, ο γνωστός Τούρκος αρθογράφος, Fikret Ertan με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Rum Kesimi ve İsrail», επισημαίνει ότι η περεταίρω συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ανησυχία υπάρχει και για την αυξανομένη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών που, σύμφωνα με τον Τούρκο αρθογράφο, εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για τα τουρκικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο.
Αλήθεια και ενώ μέσα στην καρδία του χειμώνα αρχίζει να φλέγεται η ευρύτερη περιοχή της Κύπρου στο σημαντικότατο θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων, τι κάνει η Αθήνα ; Που βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση που μόνο ηλίθια χαμόγελα και τούρκικους τεμενάδες απέναντι σε μια τουρκική κυβέρνηση που κλονίζεται εκ θεμελίων ξέρει να κάνει ; Δηλαδή περιμένουμε από το Ισραήλ να βγάλει «τα κάστανα από την φωτιά ; Την ίδια ώρα ο «εντιμότατος» υπουργός Εξωτερικών της ελληνική κυβέρνησης, είναι έτοιμος ακόμα και να προχωρήσει σε… αναγνώριση του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου.
Το εγγραφο απαντά και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι “δεν γίναμε Αργεντινή”, δικαιώνοντας το Ολυμπία από την πρώτη στιγμή: Αναφέρεται ρητά πως “εάν εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή”!
Δείτε τι γράφει για το PSI Που δεν έγινε παρά μόνον αφού ξεφόρτωσαν οι Γερμανοί τα Ελληνικά ομόλογα στις πλάτες των Ελλήνων.
Αργεντινή, Ρωσία, Ελβετία και άλλοι εξέφρασαν τεράστιες επιφυλάξεις… για το πρόγραμμα. Οι Γερμανοί πανηγύριζαν.
Το ντοκουμέντο που θα χρησιμοποιηθεί όποτε γίνει η εξεταστική για το μνημόνιο. Οι υπογραφές των διορισμένων Προβόπουλου – Παπακωνσταντίνου απαιτούν μία και μόνη τιμωρία.