Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΥΣ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΕΝ ΨΥΧΡΩ Α. Λοβέρδος: "Είχαν σχέδιο από την αρχή ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου για ΔΝΤ"


Έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ο Ανδρέας Λοβέδος αφού με τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι Γ.Παπανδρέοου και ο Γ.Παπακωνσταντίνου έβαλαν τη χώρα στο ΔΝΤ βάσει σχεδιασμού.
Μιλώντας στην εκπομπή «Η άλλη όψη» της ΝΕΤ, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ.
Ως υπαίτια για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης ο κ. Λοβέρδος υπέδειξε και την κυρία Λούκα Κατσέλη.
Υποστήριξε μάλιστα ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου, προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Μάλιστα, ανέφερε πως στο σχέδιο αυτό αντέδρασαν τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!


Αυτό το απίστευτο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Ο κ. Στουρνάρας ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Και γιατί να υπάρχει άλλωστε. Η κυβέρνησή του έχει ήδη επιτρέψει να πουληθούν σε τουρκικές εταιρείες, οι ελληνικές μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας και δεν θα διστάσει να πουλήσει στους γείτονες οποιονδήποτε άλλο νευραλγικό τομέα της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει την «πολιτική» Σημίτη στα Ίμια και αναρωτιόμαστε αν θα δεχόταν να πουλήσει μέχρι και την Ακρόπολη στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr       

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σε συνέδριο με «γύπες» ο... ατίθασος κιθαρίστας



Στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Bellagio» του Λας Βέγκας θα βρεθεί το διάστημα 7-10 Μαΐου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρέα με «διακεκριμένους γύπες», διαχειριστές κερδοσκοπικών οίκων, όπως ο Νταν Λόεμπ και ο Τζον Πόλσον, οι οποίοι αποκόμισαν δισεκατομμύρια δολάρια παίζοντας με τα ελληνικά ομόλογα.

Με θέα τα εντυπωσιακά σιντριβάνια του ξενοδοχείου, ο άνθρωπος που μαζί με τον «κηπουρό» του, τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οδήγησε την Ελλάδα στο καθεστώς έσχατης υποτέλειας στο Μνημόνιο θα ανταλλάξει απόψεις σε συνέδριο με τους «γύπες των αγορών» για τις μακροοικονομικές και γεωπολιτικές τάσεις στο πλαίσιο μιας δυναμικής παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και τις εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Πρόκειται για το τέταρτο συνέδριο SALT και οι διοργανωτές του ελπίζουν να έχει την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα, στα οποία συμμετείχαν ομιλητές όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζορτζ Γ. Μπους, o Μιτ Ρόμνεϊ, o στρατηγός Κόλιν Πάουελ, o Γκόρντον Μπράουν, o Μάικλ Μίλκεν και ο Στίβεν A. Κοέν, αλλά και εκατοντάδες επικεφαλής hedge funds, βιομήχανοι, επενδυτές κ.ά.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το κερδοσκοπικό fund Sky Bridge Capital και στους φετινούς ομιλητές περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας N. Σαρκοζί και ο γνωστός οικονομολόγος N. Ρουμπινί (που επίσης προέβλεπε για καιρό την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ),

Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς θα τύχει και της προσοχής του δισεκατομμυριούχου Νταν Λόεμπ, καθώς με την πολιτική την οποία ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να προσπορίσει στον προαναφερόμενο τεράστια κέρδη (500.000.000 δολάρια μόνο το 2012), αγοράζοντας «ξεφτιλισμένα» ελληνικά ομόλογα του Δημοσίου στην τιμή των μόλις 17 λεπτών για ονομαστική αξία 1 ευρώ. Πουλώντας μόνο τα μισά ομόλογα που είχε στην κατοχή του, έβγαλε κέρδος 500.000.000 δολάρια! Ενδεχομένως τα άλλα μισά ομόλογα να τα κράτησε για να τα διαθέσει σε υψηλότερη τιμή (ελπίζει ότι θα πετύχει αναλογία 40 λεπτά ανά ευρώ), αποκομίζοντας έτσι υψηλότερα κέρδη.

Αν μάλιστα στέκουν οι εκτιμήσεις ότι ο Νταν είναι ο σοβαρότερος ξένος κάτοχος ελληνικών ομολόγων, ενδεχομένως και να καλέσει τον Τζορτζ σε κάποια πανάκριβη σουίτα του «Bellagio» για να του κάνει το τραπέζι εις υγείαν των εξαθλιωμένων Ελλήνων φορολογουμένων, που θα πληρώνουν μια ζωή, όταν οι διεθνείς κερδοσκόποι πλουτίζουν με γεωμετρική πρόοδο. Εξάλλου, όπως περιγράφει γλαφυρά ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στο βιβλίο του «Η κρίση του 2008», ένα δείπνο ή σε μία παρτίδα γκολφ αρκούν για να συντονιστούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον μίας χώρας από τα «αρπακτικά» των αγορών. Ισως ισχύει το ίδιο και για τα επινίκια...



Κόρτε στις κοπέλες με ...λαμινόρε

Αυτά που ξέρατε για τον Γιώργο Παπανδρέου να τα ξεχάσατε. Αν όχι όλα, ξεκινήστε από τα εύκολα. Φανταστείτε τον Γιώργο νεαρό να κάνει κόρτε σε μια κοπέλα με μια κιθάρα, ενώ αυτός που όλοι γνωρίσαμε ως άνθρωπο της υγιεινής διατροφής έπινε και μάλιστα πολύ. Ολα αυτά τα αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα «Oregonian», αναφερόμενος στα φοιτητικά του χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός (τηλεφωνικώς!) μιλάει για τις ερωτικές του κατακτήσεις εκείνη την περίοδο: «Η κιθάρα ήταν ένας τρόπος που έλπιζα να προσελκύσω το αντίθετο φύλο… Συνηθίζαμε να βρισκόμαστε με τους φίλους μου και να πίνουμε. Υποθέτω πάρα πολύ». Ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στη γνωριμία του Γ. Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά στο πανεπιστήμιο.

Ο κ. Παπανδρέου εξομολογείται για την εποχή που ήταν συγκάτοικοι στη Μασαχουσέτη με τον σημερινό πρωθυπουργό: «Εγώ ήμουν εξορία, αυτός δεν ήταν. Θα πήγαινε πίσω στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά, ήταν ενάντια στη χούντα. Ημουν πολύ πιο αναμεμειγμένος στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Εκείνο τον καιρό οι φοιτητές είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί αρκετά».

Για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά σήμερα ισχυρίζεται: «Ηλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος (ως αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης) όταν ήμουν πρωθυπουργός. Ηταν αρκετά, πώς να το πω, αρνητικός, εξαιρετικά επικριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού», υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές τού ζήτησε να εργαστούν από κοινού.

Και συνεχίζει: «Τώρα νομίζω ότι έχει αλλάξει εντελώς τον σκοπό του. Αποδέχτηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει. Εχουμε προσωπική σχέση που κατά καιρούς διατηρούμε και βρισκόμαστε». Για την περίοδο διακυβέρνησής του λέει ότι προχώρησε σε πολλές μεταρρυθμίσεις που δυσαρέστησαν ανθρώπους «που είχαν πάρε-δώσε με την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Στη συνέχεια χαρακτηρίζει τη λιτότητα «φαύλο κύκλο», ενώ προτείνει να δοθούν κουπόνια στους άνεργους νέους, για «να τους αφήσουμε να σπουδάσουν οπουδήποτε θέλουν, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και να μετεκπαιδευτούν. Διαφορετικά θα είναι μια χαμένη γενιά».

Η εφημερίδα του Ορεγκον «ανακάλυψε» τον κ. Παπανδρέου γιατί τον Φεβρουάριο θα είναι ο πρώτος ομιλητής του World Affairs Council στο Ορεγκον (κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δαλάι Λάμα).


Νίκος Ελευθερόγλου

http://www.dimokratianews.gr/

Κι όμως! Είναι αυτό που νομίζεις, αγάπη μου


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Γιατί χοροπηδάνε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-Βίλα Αμαλίας, όταν τους λέω ότι οι τρομοκράτες αυτοπροσδιορίζονται ως επαναστατική Αριστερά και είναι επαναστατική Αριστερά; Μα γιατί είναι αλήθεια.

Το αντάρτικο πόλεων στην Ελλάδα δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Εχει μια ιστορία που μετρά ήδη σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι ότι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Εξετάζω τι λένε οι ίδιοι ότι είναι, τι γράφουν στις προκηρύξεις και στα άλλα κείμενά τους και τι «λένε» οι πράξεις τους. Διότι συνήθως το «δεν είναι αυτό που νομίζεις, αγάπη μου» δεν ισχύει. Ισχύει ό,τι βλέπουν τα μάτια σου.

Στη μικρή ιστορία της εγχώριας τρομοκρατίας έχουν εξαρθρωθεί οργανώσεις, έχουν υπάρξει δεκάδες συλλήψεις και καταδίκες, ανακαλύφθηκαν γιάφκες κι έχουν δημοσιευθεί προκηρύξεις επί προκηρύξεων, επιστολές, έχουν κατασχεθεί βιβλία που διάβαζαν οι κατηγορούμενοι, σημαίες, σύμβολα.

Θα σας αποκαλύψω λοιπόν ένα τρομερό μυστικό που θα σοκάρει όλες τις «παρθένες» της Αριστεράς του «φουαγκρά» του ΣΥΡΙΖΑ και τους εφαψίες της «βίας στη βία της εξουσίας», που κατοικοεδρεύουν σε μερικές συνιστώσες: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και οι σύντροφοί του πάσης απόχρωσης, ανεξαρτήτως διαφορών μεταξύ τους, ως τους σημερινούς με τα καλάσνικοφ, δεν έχουν ως βασική επιρροή τον Γιάγκο Πεσμαζόγλου, την ιαπωνική ανθοτεχνία και το ζεν.

Θεωρούν εαυτούς γνήσιους αριστερούς επαναστάτες, αμφισβητούν το μονοπώλιο του δημοκρατικού κράτους στη βία, δεν το θεωρούν καν δημοκρατικό και επιδιώκουν με τα όπλα την ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος. Θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς καθεστωτικούς αριστερούς χλεχλέδες (ε, σ΄αυτό δεν έχουν και πολύ άδικο) κι ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι επαναστάτες.

Στην ήδη μακρά της δράση, αυτή η επαναστατική Αριστερά με κύριο μέσο την τρομοκρατία, που από την εποχή του Νετσάγεφ και πιο πριν ακόμη είναι γι’ αυτούς μέσο αγώνα, μέσο για την επικράτηση των μειοψηφικών απόψεών τους, ποιον είχε στόχο;

Μομφεράτος, Αθανασιάδης, Παύλος Μπακογιάννης, εισαγγελείς, επιχειρηματίες, αστυνομικοί. Σας λένε κάτι, σύντροφοι; Στόχος λοιπόν ήταν πάντοτε ο αστικός κόσμος και οι θεσμοί του, η Κεντροδεξιά.
Οποτε συνελήφθησαν κι αποκαλύφθηκαν πρόσωπα κι οργανώσεις, όλοι μα όλοι είχαν ποικίλες προελεύσεις, απ’ όλες τις πολιτικές παραφυάδες της νόμιμης Αριστεράς και τον «αντιεξουσιαστικό χώρο, στον οποίο όμως και πάλι είχαν καταλήξει ανικανοποίητοι κι ανυπόμονοι μετά από ξεκίνημα από νόμιμα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς.

Αυτή είναι η απλή αλήθεια, που κάνει τους Σκουρλέτηδες να στραβώνουν το στόμα τους και να μουγκρίζουν ύβρεις και συκοφαντίες. Η αλήθεια πάντα τσούζει, όταν πέφτει σαν οινόπνευμα στην πληγή. Διότι, κατά τις ψευτοπροοδευτικές και φασιστοειδείς αντιλήψεις της Κουμουνδούρου και των ψιλογκεμπελίσκων εκπροσώπων της, όταν οι τρομοκράτες είναι ασύλληπτοι, είναι «παρακρατικοί προβοκάτορες» της Δεξιάς κι όταν συλλαμβάνονται είναι «αδικημένοι αγωνιστές» ή απλώς δεν τους είδαν, δεν τους ξέρουν και αρνούνται ακόμη και τον αυτοπροσδιορισμό τους ως αριστερούς.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλίας είχε μείνει απλώς στην καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της Ν.Δ., χωρίς ουρές κι αμφισημίες, θα μπορούσε κανείς να πει «νερό κι αλάτι» και να ξεχάσει όλη την επί χρόνια φαιδρή κι αντιδημοκρατική αβάντα τους σε βίλες, κουκουλοφόρους και στα «απαραίτητα ποσοστά βίας» ή το κατάπτυστο ημερολόγιο της ντροπής για τα «Δεκεμβριανά», που εξέμεσε στον δημόσιο βίο η «Αυγή». Δεν έμειναν όμως στην καταδίκη. Δεν μπορούσαν. Τους στένευε στις μασχάλες. Παράλληλα ξαμολύθηκαν διάφορα στελέχια και βουλευτές να σπείρουν ύβρεις και συκοφαντίες, θεωρίες συνωμοσίας, ενώ βέβαια κάθε τόσο παραμένουν αλώβητοι τόσοι και τόσοι δικοί τους, που υπερασπίζονται τη βία και την ανομία.

Ως πότε οι «συνιστώσες» και η πολυφωνία, το εξαρχειώτικο σκορποχώρι θα είναι άλλοθι; Ως πότε ο κ. Τσίπρας, πού και πού, θα κάνει τάχατες «αστικές» μετριοπαθείς δηλώσεις κι από πίσω θα τις αμολάνε τις «αντιεξουσιαστικές» κορόνες οι Κροπότκιν των καφέ και των παραθύρων και μετά θα συνωμοσιολογούν κι από πάνω με συκοφαντίες κατά της Κεντροδεξιάς, προσβάλλοντας και την αντίληψη του μέσου πολίτη;

Αν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να σοβαρευτεί και να διεκδικήσει το ενδεχόμενο να τον πάρουν κι οι Ελληνες στα σοβαρά, ας διευθετήσει τα του οίκου του, μαζεύοντας τους συκοφάντες, τους υβριστές της Κεντροδεξιάς κι όσους κρυφοκοιτάζουν πάνω από τη μεσοτοιχία τους με την τρομοκρατία της επαναστατικής Αριστεράς. Οταν πέφτουν σφαίρες, δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά…». Καλά τα άνθη στη Ρόζα Λούξεμπουργκ, δουλευτείτε μεταξύ σας, δεν μου πέφτει λόγος.

Απέναντι στη βία, όμως, η στάση μπορεί να είναι μόνο μία: Μπετόν αρμέ, κι ας πληγωθεί ο «σούπερμαν» Διαμαντόπουλος.

«Σφάχτε τούς Ἕλληνες»! Ἔγγραφο-Ντοκουμέντο ἀποκαλύπτει τὰ χυδαία ψεύδη τῆς Ρεπούση περὶ «συνωστισμοῦ»



smirni
Ὅταν στὴ Σμύρνη ἐπικρατοῦσε... συνωστισμὸς (τὰ ἔγγραφα σπᾶνε κόκκαλα). Ἔγγραφο διαταγὴ τοῦ Διοικητῆ Σμύρνης, σὲ Ὀθωμανικὴ γραφή, μεταφρασμένο ἀπὸ Σύλλογο Ἑλλήνων Μικρασιατῶν. Τὸ πρωτότυποφυλάσσεται στὰ Ἱστορικὰ Ἀρχεῖα τῆς Ἄγκυρας. Τὸ παρὸν τρίπτυχο ἀνήκει στὸ Μουσεῖο Τεχνῶν καὶ Ἐπιστημῶν Ἠπείρου.
Τὸ ἔγγραφο-ντοκουμέντο, λέει σὲ μετάφραση: "Ὑπηρεσιακὴ διαταγὴ γιὰ τὸν ἀφανισμὸ ὅλων τῶν Ἑλλήνων καὶ τὸν διασυρμὸ τῶν Ἑλληνίδων γυναικών.
"Πρὸς τὸν Διοικητὴ τῶν Κεντρικῶν Δυνάμεων. Σᾶς ἐφιστῶ τὴν προσοχὴ πρὸς τὰ ἑξῆς:
Θάνατος στοὺς Ἕλληνες ποὺ ἀπώλεσαν τὴν τιμή τους. Μόλις δοθεῖ τὸ πρῶτο σῆμα, ἀμέσως ἐξολοθρεῦστε τοὺς πάντες. Ὅσον ἀφορᾶ τὶς γυναῖκες μὴ διστάσετε. Μὴν ὑπολογίσετε οὔτε τὴν τιμὴ οὔτε τὴ φιλία, ὅταν ἔρθει ἡ στιγμὴ τῆς ἐκδίκησης.
Ὁ Διοικητὴς τῶν δυνάμεων
Μεχμὲτ Ἀζὶτ"
(Σμύρνη 1922)
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/01/blog-post_1536.html

«ΕΒΓΑΛΕ» ΓΙΟ ΛΗΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ... ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...!!!




ΤΟ «ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ και ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ... ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...!!!
Η γελοιότητα στην πολιτική σκηνή είναι καθημερινό φαινόμενο με ευθύνη ασφαλώς των ΜΜΕ.
Καί ύστερα μιλάνε γιά απαξίωση τού.. πολιτικού συστήματος...!!!
«Τρώμε στη μάπα» καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ την φάτσα της νέας πολιτικής φίρμας τον Ν. Βούτση, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τού οποίου ο γιός στις 3 Οκτωβρίου 2007 διέπραξε ληστεία
στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη με τις κατηγορίες ληστείας, κατοχής εκρηκτικής βόμβας (κακουργήματα) και παράνομης οπλοφορίας και
οπλοκατοχής.
Ο πατέρας Βούτσης και σύγχρονη «ακαταμάχητη φάτσα» της πολιτικής είπε στο Δικαστήριο:


«Τα χρήματα από τη ληστεία, ο γιος μου θα τα διέθετε σε εκδηλώσεις, εκτύπωση αφισών κ.ά. Τα κίνητρα τού γιού μου δεν ήταν.. ιδιοτελή»...!!!
Η δε Μαμά του είπε στο Δικαστήριο:
«Στον αντιεξουσιαστικό χώρο υπάρχει η αντίληψη ότι η πράξη του γιου της δεν είναι ληστεία, αλλά... απαλλοτρίωση»....!!!
Ε, αυτός ο Πατέρας και Βουλευτής του Τσίπρα όπως και των 10 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα ΜΜΕ, μας υποδεικνύει και μας διαπαιδαγωγεί πως θα Κυβερνηθούμε και μάλιστα με...χρηστό τρόπο...!!!
Αν αυτός ο τύπος ή Εθνοπατέρας, ήταν Βουλευτής άλλου κόμματος θα είχε αντιμετωπίσει τη κατακραυγή των ΜΜΕ.;;;

http://politikosafari.blogspot.gr

autochthonesellhnes.blogspot.gr

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 88 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - 32 ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΑΜΑΡΑ Ψηφοφορία: Διαφοροποίηση Κ.Καραμανλή έναντι Α.Σαμαρά


H πρώτη σημαντική διαφοροποίηση των Α.Σαμαρά και Κ.Καραμανλή από τότε που ο πρώτος διαδέχθηκε τον δεύτερο στην προεδρία του κόμματος, καταγράφηκε πριν από λίγο, όταν ο Α.Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι να ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ και στις τέσσερις κάλπες, ψήφισε μόνο σε μία κάλπη "στηρίζοντας" εμπράκτως τους Ε.Βενιζέλο, Γ.Παπανδρέου και Λ.Παπαδήμο.
Αντίθετα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Kαραμανλής αρνήθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Α.Σαμαρά και ψήφισε και στις τέσσερις έδρες, δείχνοντας ότι "έχει ιδία άποψη" για την τριάδα που "αθώωσε" ο Α.Σαμαράς.
Δικαιολογόντας την κίνησή του ο Α. Σαμαράς δήλωνε αργότερα ότι "Δεν έδωσα γραμμή στους βουλευτές μας. Εγώ ψήφισα σε μία κάλπη, αλλά ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει ό,τι θέλει. Δεν ψήφισαν σαν υπουργοί, αλλά σαν βουλευτές". Και τι άλλο να πει;
Από τους βουλευτές της ΝΔ οι 88 ακολούθησαν το παράδειγμα του Κ.Καραμανλή και ψήφισαν σε τέσσερις κάλπες και οι 32 ακολούθησαν την γραμμή Σαμαρά και ψήφισαν σε μία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το υπόμνημα Παπαδήμου για τη λίστα Λαγκάρντ “καίει” Παπανδρέου – Βενιζέλο


08b569e203fbe5c39b93a510508c6bad_XL[1]«Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης Λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τον οποίο Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή προτείνουν για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή, επιρρίπτοντας στην ουσία ευθύνες στον Ευ. Βενιζέλο, που ως ο τότε Υπουργός Οικονομικών δεν τον ενημέρωσε.Ούτε βεβαίως και ο προκάτοχος του, Γ. Παπανδρέου, που σύμφωνα με την ομολογία Παπακωνσταντίνου στην βουλή, “γνώριζε τα πάντα”.

«Πρώτον, κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης Λίστας Λαγκάρντ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.

Δεύτερον κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμιά άλλη πηγη για την λίστα Λαγκάρντ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη «λίστα Λαγκάρντ». Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

Όλοι τελικα μεσα στο κόλπο...Λευκό ψηφίζει το ΚΚΕ για Παπαδήμο,Παπανδρέου


Αδιαμφισβήτητες χαρακτήρισε τις ευθύνες των κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από προανακριτική επιτροπή και ταυτόχρονα ανέφερε ότι το κόμμα του ψηφίζει «λευκό» για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.
«Ο λαός που αυτή την ώρα υποφέρει, παρακολουθεί ένα χορό εκατομμυρίων» είπε ο κ. Γκιόκας και πρόσθεσε: «η λίστα Λαγκάρντ δείχνει ότι αιτία της κρίσης είναι η υπερσυσώρρευση κερδών, που λιμνάζουν σε καταθέσεις και οι ιδιοκτήτες τους απαιτούν πιο φτηνά εργατικά χέρια για να τα επενδύσουν στα ερείπια της κόλασης για τον λαό».
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος απέκρυψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα αρχεία με τους καταθέτες, τα κράτησαν στο γραφείο τους, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επισήμανε ότι το δεύτερο αρχείο που έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες παραδόθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ, έγινε πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, για να αναρωτηθεί γιατί αυτά δεν έγιναν και την πρώτη φορά που ήρθε το αρχείο στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μεγαλοκαταθέτες.
«Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία και για τους δύο, που επιβάλλουν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης» είπε, επίσης, ο κ. Γκιόκας ο οποίος για μεν τον κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε την υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, την απιστία στην υπηρεσία, την παράβαση καθήκοντος με πρόθεση, το αδίκημα της πλαστογραφίας. Για δε τον κ. Βενιζέλο είπε ότι πρέπει να ερευνηθεί η υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, η απιστία στην υπηρεσία, η παράβαση καθήκοντος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αλιβάνιστοι όλοι τους, ανθέλληνες... έξω από την παράγκα ...βρε ουυυυυυστ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης: Δέχονται να επανέλθει η συνταγματική ομαλότητα με 4 κάλπες


Mία πρώτη νίκη φαίνεται να καταγράφει η αντιπολίτευση καθώς τα κυβερνητικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δέχθηκαν να ακολουθηθεί  η συντεταγμένη διαδικασία ψηφοφορίας των τεσσάρων καλπών, μία για κάθε υπό παραπομπή, πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο απόκρυψης και αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ: Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλος, Λ.Παπαδήμος και Γ.Παπακωνσταντίνου
Για απόλυτη γελοιοποίηση και εξευτελισμό των θεσμών και του Κοινοβουλίου μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την εισήγηση για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες και επτά κάλπες.
Κατήγγειλε, επίσης, και το προεδρείο ότι με τη στάση του συμβάλλει στην καταρράκωση των θεσμών.  
«Δική μας πρόταση είναι μια ψηφοφορία, ένα ψηφοδέλτιο και μια κάλπη. Το θέμα αφορά στον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών» είπε ο κ. Παπαδημούλης και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα μείνει σε όλες τις ψηφοφορίες.
Όπως είπε επί της διαδικασίας, συμφωνήθηκε ομόφωνα η διεξαγωγή ταυτόχρονης μυστικής ψηφοφορίας, με μία ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, με τέσσερις κάλπες και τέσσερα ψηφοδέλτια με τα αδικήματα, όπως επίσης και λευκά ψηφοδέλτια.
 

Μετά τη πρόταση του προέδρου ΠΑΣΟΚ για μία κάλπη ανά πρόσωπο αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια να μπουν οι επτά κάλπες και τρεις ψηφοφορίες για να καταργηθεί η μυστικότητα  της ψήφου, ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ελέγξει την ψήφο των βουλευτών της πλειοφηφίας παρατήρησε σε έντονο ύφος ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συμφωνούν με την πρόταση του κ. Βενιζέλου.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Χρήστος Παππάς που ανακοίνωσε τη συμφωνία της Χρυσής Αυγής με τις τέσσερις κάλπες τονίζοντας ότι δικαιώθηκε η επιμονή του κόμματος να ακολουθηθούν οι συνταγματικές και κοινοβουλευτικές θεσμικά κατοχυρωμένες διαδικασίες.

Με την πρόταση να στηθούν τέσσερις κάλπες  συμφώνησε και το ΚΚΕ.

Τα περί σκευωρίας που ανέφερε ο κ. Βενιζέλος μπορεί να τα θέσει στη διαδικασία της ουσιαστικής συζήτησης, δεν είναι θέμα διαδικαστικό. Το ΚΚΕ το αφήνουν παγερά αδιάφορο οι αναφορές για τη σκευωρία, επεσήμανε ο κ. Χαλβατζής και παράλληλα υπενθύμισε ότι  από το βήμα της Βουλής η Αλέκα  Παπαρήγα είχε επισημάνει τους κινδύνους για τη διαδικασία και την πορεία συγκάλυψης. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι με όποια διαδικασία θα διαλευκανθούν τα πράγματα», συμπλήρωσε.

«Ναι» στην πρόταση για τέσσερις κάλπες είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, με στόχο όπως είπε, την αναζήτηση της αλήθειας.
Στη συνέχεια με την πρόταση των τεσσάρων κάλπων συμφώνησαν τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ. Ακολούθησε η συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής  αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καρφώνονται μόνοι τους οι τούρκοι αποκαλώντας τoν Χατζοσμάν "τούρκο βουλευτή"!!!!


Στο θέμα που προέκυψε με τον βουλευτη του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζήοσμαν αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα Hürriyet. " Kατηγορία "πράκτορα" σε Τούρκο βουλευτή στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας. 
Η Hürriyet αναφέρεται στις..... κατηγορίες εναντίον του Χατζηοσμάν απο βουλυτή της Χρυσής Αυγής και φιλοξενεί δηλώσεις του ο οποιος δηλώνει "το οτι επισκέφθηκα έναν σύλλογο στην Προύσα είναι απόδειξη πως είμαι πράκτορας;.H δυτική Θράκη και βέβαια ανήκει στην πατρίδα μου την Ελλάδα και πάντα υποστηρίζω την πατρίδα μου την Ελλάδα"

Onalert

Eδωσε τον Παπακωνσταντίνου και η ίδια η Λαγκάρντ.


“Εγώ του την έδωσα, νόμιζα πως ήθελε να χτυπήσει την φοροδιαφυγή”!!
Η μόνη μυστική υπηρεσία εντέλει, ήταν αυτή που προσέφερε ο Παπακωνσταντίνου στα ξαδέλφια, στους Μαργελλους και τους Μπόμπολες.
20130117-081725.jpg

Μετά από όλα αυτά που…που εσείς δηλώσατε, τι θα ψηφίσετε κ. Κεφαλογιάννη ;;;


Έλεγε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στις 23 Σεπτεμβρίου 2010:
Έλεγε και άλλα ο φίλτατος Μανώκης Κεφαλλογιάννης, όπως : 
17 Φεβρουαρίου 2011…

Έλεγε και άλλα ο φίλτατος Μανώκης Κεφαλλογιάννης, όπως : 
Δείτε και αυτό…. 
19 Ιανουαρίου 2012 
Τελικά…
Το αγγλικό δίκαιο ισχύει παντού με εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, το ΔΝΤ συνεχίζει να ελέγχει τα Ελληνικά κόμματα….και ο κ. Κεφαλογιάννης όχι μόνο δεν παραιτήθηκε…αλλά στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνά με αυτό…
Μπράβο και εις ανώτερα…  
Μετά από όλα τα πιο πάνω…. που εσείς δηλώσατε, τι θα ψηφίσετε κ. Κεφαλογιάννη ;;;

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» Μας παίρνουν τα σπίτια, πεινάνε τα παιδιά μας – Ληξιπρόθεσμα χρέη 56,7 δισ. ευρώ


Σε αδυναμία πληρωμής των απανωτών φόρων που τους επιβάλει το κράτος οδηγούνται οι φορολογούμενοι, με την αύξηση κατά 13,2 δισ. που σημείωσαν μέσα στο 2012 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.
Oι τελευταίες κυβερνήσεις βάζοντας απανωτούς φόρους οδήγησαν τους πολίτες σε απόγνωση, καθότι δεν μπορύν να ανταπεξέλθουν.
Έως τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο αυξήθηκαν στα 56,7 δισ ευρώ, από 34,5 δισ. που είχαν φτάσει το 2011. Ωστόσο μέσα στη χρονιά το δημόσιο μπόρεσε να βάλει στα ταμεία του περίπου 2,8 δισ. ευρώ, τα οποία πλήρωσαν το 2012 οι πολίτες αξιοποιώντας την τελευταία ρύθμιση που τους πρόσφερε το κράτος για τα παλαιά απλήρωτα χρέη τους (τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως και τον Φεβρουάριο του 2012)
Έτσι το «καθαρό» χρέος που έχει μείνει συνολικά απλήρωτο και μεταφέρεται προς είσπραξη το 2013 ανέρχεται σε σχεδόν 54 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση, με διάταξη που πέρασε στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, πέρασε διάταξη με την οποία το δημόσιο θα αφαιρεί τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη από τις πληρωμές δικών του χρεών προς το δημόσιο. Έτσι οι ιδιώτες που έχουν απλήρωτα χρέη στην εφορία θα πάρουν λιγότερα λεφτά «στην τσέπη» από όσα δικαιούνται, αφού θα αφαιρεθούν πρώτα οι δικές τους οφειλές, μαζί με τις προσαυξήσεις τους.
Ωστόσο η Τρόικα έχει συστήσει και τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, όπως τη δημιουργία μηχανισμού αυτόματης προειδοποίησης για τα χρέη 2,3 εκατομμυρίων μικροοφειλετών, που χρωστάνε συνολικά 1,1 δισ ευρώ, δηλαδή λιγότερα και από 3.000 ευρώ ο καθένας.
Περαιτέρω στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν μπει και άλλα σχέδια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, η ανάθεση ρόλου «εισπράκτορα» στο 10% του προσωπικού των ΔΟΥ που θα αποδεσμευτούν από άλλα καθήκοντα μετά τις συγχωνεύσεις των εφοριών, αλλά και η ενεργοποίησης της Μονάδας Μεγάλων Οφειλετών που θα «ξετινάξει» 5.770 οφειλέτες με χρέη από 300.000 έως 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.
Η τρόικα ζητά, επίσης, πιο αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που προβλέπουν μεταξύ άλλων τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα, τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων ή και την άσκηση ποινικής δίωξης για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα παιδιά μας στο σχολείο δεν έχουν να φάνε, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν πλέον να τα συντηρήσουν, και αυτό οφείλεται στο ότι η μάνα τους και ο πατέρας τους, δεν μπορούν να "αναπνεύσουν" από τις τεχντητές φορολογικές υποχρεώσεις, που τους έχουν επιβληθεί, και οι παππούδες τους λόγω τον μειωμένων συντάξεών τους αδυνατούν να βοηθήσουν. Προσωρινή λύση στο πρόβλημα του υποσιτισμού παιδιών που έχει παρατηρηθεί σε πολλά σχολεία δίνει η εξασφάλιση κονδυλίου 60 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί το καθημερινό κολατσιό 250.000 παιδιών από το Φεβρουάριο και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.
Ας προσπαθήσουμε να δούμε ολόκληρη την εικόνα. Έχουμε κάποιον ο οποίος δεν παράγει το ίδιο εισόδημα όπως τρία χρόνια, πιθανώς αυτό να έχει μειωθεί έως και 50%. Το νέο φορολογικό φέρνει ακόμα και πενταπλασιασμό φόρων.
Οι αυξήσεις φόρων φτάνουν ακόμα και στο 80% για τα εισοδήματα μισθωτών–συνταξιούχων, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο πέλεκυς έπεσε βαρύς καθώς όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα βλέπουν και τον πενταπλασιασμό του φόρου εισοδήματος.
Εάν κάποιος χάσει την δουλειά του έχει όμως σπίτι,και αυτοκίνητο θα φορολογηθεί με βάση το τεκμαρτό "φανταστικό" εισόδημα που προκύπτει με βάση τα παντελώς αυθαίρετα και αιματηρά τεκμήρια που έχουν θεσπιστεί.
Με αυτόν τον παραλογισμό σε εξέλιξη είναι θαύμα που δεν χρωστούν περισσότεροι (ακόμα). Γνωρίζουν ότι αυτά τα μαθηματικά δεν "βγαίνουν", και θέλουν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των μικροοφειλετών, κοινώς να τους πάρουν το σπίτι, γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους φόρους "αναπνοής" που τους επιβλήθηκαν. Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός από την αρχή;
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.
Και αυτό θέλουν, διότι οι "κατακτητές" όταν έρθουν εδώ θέλουν να είναι οι απόλυτοι κυριάρχοι, και να μην συναντήσουν καμία αντίσταση.Και η αντίσταση όπως ξέρουμε ξεκινάει πάντα από άρχοντες, όχι από ταπεινωμένες μάζες.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΑΠ Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να γλιτώσει ο Γ.Παπανδρέου - Στήνουν την ψηφοφορία


Μάχη για την σωτηρία κατά κύριο λόγο του Γιώργου Παπανδρέου και κατά δεύτερο του Ευάγγελου Βενιζέλου, δίνει η κυβέρνηση στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ: Η απόφαση να στηθούν 3 κάλπες σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ανάλογο των έγχρωμων ψηφοδελτίων της προεδρικής εκλογής του 1985 και κατ'αυτό τον τρόπο να κριθούν ... προτάσεις κομμάτων και όχι πρόσωπα τα πρόσωπα που προτείνεται να παραπεμφθούν (Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλο, Γ.Παπακωνσταντίνου και Λ.Παπαδήμο) είναι κάτι το οποίο καταδεικνύει προσπάθεια προστασίας για κάθε κόστος του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
 
Και αν για τον Ε.Βενιζέλο, υπάρχει μια πολιτική "δικαιολογία" έστω ελάχιστα ηθική (θα κινδύνευε η σταθερότητα της κυβέρνησης) για τον Γ.Παπανδρέου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον Α.Σαμαρά.
 
Ο τρόμος του κυβερνητικού επιτελείου, δεν είναι να παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό το σενάριο θωρείται απίθανο, αλλά οι πολιτικές συνέπειες που θα υπάρξουν αν υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου ψηφίσουν περισσότεροι από 135 βουλευτές που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.
 
Από εκεί και πέρα ήταν περισσότερο βέβαιο ότι θα συγκέντρωσε περισσότερους απ΄πο 151 ψήφους ο Γ.Παπανδρέου και θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο...
 
Ως προς την διαδικασία και πέραν των τριών καλπών, ο κάθε βουλευτής θα καλείται τρεις φορές για να ψηφίσει. Ειδικότερα, πρώτα θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση που έχουν καταθέσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στην συνέχεια θα ξαναδιαβαστεί ο κατάλογος των βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχα θα ακολουθήσει η τελευταία ψηφοφορία για την πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής. 
 
Θεωρείται, πάντως, δεδομένο ότι θα προκριθεί η κυβερνητική πρόταση, παρά ταύτα δεν αποκλείεται να υπάρξει ψηφοφορία δι'εγέρσεως για ... σιγουριά!
 
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στην αυριανή συνεδρίαση θα τοποθετηθούν, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, δύο – τρεις βουλευτές από κάθε κόμμα καθώς και τα τέσσερα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή.
 
Αυτό λέγεται "κοινοβουλευτική δημοκρατία". Ελαφρώς customized...
 
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και η ψηφοφορία αναμένεται στις έξι το απόγευμα.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Καραμανλικά πυρά κατά Στουρνάρα


Karamanlis daktylo-1-NAI
«Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε», σημείωσε ο πρώην υπουργός
Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τα σχόλια που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας περί ευθύνης της κυβέρνησης Καραμανλή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και υπουργός των κυβερνήσεών του, μιλώντας σε εκπομπή τη ΝΕΤ, έκανε λόγο για τεχνοκρατική έπαρση ανθρώπων που βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αυτοί έχουν το προνόμιο να ξεχνάνε τι ήταν στο παρελθόν.
 «Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.
 «Θα έλεγα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «κάποιοι από το υπουργείο οικονομικών λόγω της αλαζονείας που έδειξαν, ξέρετε πολύ καλά που βρίσκονται σήμερα», υπονοώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, ο επίσης στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, με ανάρτησή του στο Twitter.
 «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Κ έχουν κ θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δε ντρέπονται», έγραψε χαρακτηριστικά.
Το κυριότερο είναι ότι με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών προέκυψαν αντιδράσεις παραδοσιακών στελεχών της Ν.Δ. «Ο κ. Στουρνάρας και ο κάθε κύριος Στουρνάρας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιο ύφος και να λοιδορεί την ηγεσία ενός κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας που διαθέτει την ισχυρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την ώρα που ο πρωθυπουργός τού εμπιστεύθηκε το θώκο του πρώτου τη τάξει υπουργού», σχολίαζαν.
Πολλοί από τους αποκαλούμενους «καραμανλικούς» βουλευτές (οι οποίοι είναι περισσότεροι απ’ όσους υπολογίζουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά) ζήτησαν να παρέμβει ή να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ωστόσο, ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να γίνει συνομιλητής οποιουδήποτε εξωκοινοβουλευτικού τεχνοκράτη που δεν έχει πολιτικό ρόλο και εκτόπισμα. 
(voria.gr)

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ Μεταφέρει το γερμανικό χρυσό πίσω στη Γερμανία η Bundesbank - 3.400 τόνοι!


Με μια κίνηση που καταδεικνύει την σοβαρή ανησυχία της Γερμανίας για την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικότερα του παγκόσμιου χρέους, αλλά και της παγκόσμιας κατάστασης ασφάλειας ως απόρροια του χρέους, η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank σκοπεύει με συνοπτικές διαδικασίες να μεταφέρει όλο τον γερμανικό χρυσό που φυλάσσεται στο εξωτερικό πίσω στα γερμανικά θησαυροφυλάκια.
Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος σήμερα (Bild) τουλάχιστον 3.400 τόνοι χρυσού αξίας 150 δισ. € πρόκειται να μεταφερθούν πίσω στη Γερμανία από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι όπου και φυλάσσονται.
Σχετική ανακοίνωση πρόκειται να κάνει σήμερα η Bundesbank εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε πως ο χρυσός που θα μεταφερθεί πίσω στη Γερμανία πρόκειται να λιώσει για να ξαναγίνει σε μορφή ράβδων εξετάζοντας έτσι και την ποιότητά τουγια την οποία υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες.
Ο επίσημος λόγος για τη μεγάλη αυτή μετακίνηση του χρυσού πίσω στο Βερολίνο αποτέλεσε αναφορά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οικονομικού Ελέγχου σύμφωνα με την οποία ασκείται κριτική στην γερμανική κεντρική τράπεζα για την «κακοδιαχείριση» όπως αναφέρεται χαρακτηγρ4ιστικά των γερμανικών αποθεμάτων χρυσού που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Ουσιαστικός λόγος όμως είναι η επερχόμενη οικονομική κρίση, κρίση για την οποία μίλησε πρόσφατα ο “guru”  του αμερικανικού hedge fund, Hayman Capital Management, Kyle Bass, ο οποίος προέβλεψε «θερμή» κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους με έναν μεγάλο πόλεμο: «Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass.
«Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιον αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί», είπε σε ομιλία του σε συνέδριο.
Ο Bass στηρίζει την πρόβλεψη του στο γεγονός ότι το χρέος της πιστωτικής αγοράς έχει ανέλθει στο 340% του παγκόσμιου ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως «ο κόσμος δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν ειρηνικά με τέτοιο φορτίο και ειναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί κάτι άλλο πέρα από πόλεμο. Ειδικά οι ΗΠΑ μπορεί να δουν μια θερμή σύγκρουση ως απόδραση από το αδιέξοδο του χρέους».
Ο ίδιος εξηγεί πως «Ορισμένες κοινωνίες δεν θα αντέξουν τις πιέσεις τη στιγμή που χρέος τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, επιφέροντας βαριές απώλειες σε εκατομμύρια επενδυτών. Αυτό αλλάζει μόνο με πόλεμο».
Ο γερμανικός χρυσός στο εξωτερικό (3396 τόνοι) περιέχεται σε ποσοστό 45% στην Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve) ένα άλλο ποσοστό της τάξης του 13% στην Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England), ένα 11% στην Τράπεζα της Γαλλίας (Banque de France) και το υπόλοιπο  31% διατηρείται στο κεντρικό κατάστημα της Bundesbank στην Φρανκφούρτη. Η αποστολή του χρυσού σε «συμμαχικές» χώρες είχε γίνει στα χρόνια του ψυχρού πολέμου εξαιτίας του επίφοβου κλίματος ασφάλειας.
Η απόφαση της Γερμανίας να ζητήσει το χρυσό της πίσω κυρίως από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να χαροποιήσει ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον ούτε και θα στείλει καλό μήνυμα προς τις αγορές εκτιμούν αναλυτές.
Οι Γερμανοί θέλουν το χρυσό τους πίσω και θα τον πάρουν. Αλήθεια με τον ελληνικό χρυσό που βρίσκεται  στο εξωτερικό τι γίνεται;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr